Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

X.A.A. LIVE 

AΓΟΡΕΣ  ΜΕΣΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ  ΣΤΗΝ ΕΕ -28
        
                                                                         σχόλια για τη συνεδρίαση online...

ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΛΟΓΗ...



θα αναφερθούμε στα όσα πολύ ενδιαφέροντα είχε γράψει στο προσωπικό του blog στους New York Tmes, ένας από τους κορυφαίους οικονομολόγους στον κόσμο, o Joseph E. Stiglitz. Αφορμή για το σχόλιο αυτό είναι τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, σε όλο και περισσότερες χώρες ότι το χάσμα μεταξύ φτωχών και πλουσίων διευρύνεται, επικίνδυνα θα λέγαμε εμείς.

Όπως, λοιπόν, έγραψε ο Joseph E. Stiglitz, είναι γνωστό σήμερα ότι η ανισότητα στα εισοδήματα και τον πλούτο, στις περισσότερες πλούσιες χώρες και ιδίως στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν εκτοξευθεί στα ύψη τις τελευταίες δεκαετίες και, κατά τραγικό τρόπο, επιδεινώθηκαν ακόμη περισσότερο μετά τη Μεγάλη Ύφεση.
Το ερώτημα που τίθεται είναι τι γίνεται με τον υπόλοιπο κόσμο; Μειώνεται το χάσμα μεταξύ των χωρών, καθώς ανερχόμενες οικονομικές δυνάμεις όπως η Κίνα και η Ινδία έχουν βγάλει εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους από την φτώχεια; Και στις φτωχές και μεσαίου εισοδήματος χώρες, η ανισότητα επιδεινώνεται ή βελτιώνεται; Οδεύουμε προς ένα πιο δίκαιο κόσμο, ή έναν πιο άδικο; Πρόκειται για σύνθετα ερωτήματα και μία νέα έρευνα από ένα οικονομολόγο της Παγκόσμιας Τράπεζας που ονομάζεται Μπράνκο Μιλάνοβιτς, μαζί με άλλους ερευνητές, δείχνει το δρόμο για κάποιες απαντήσεις.

Ξεκινώντας από τον 18ο αιώνα, η βιομηχανική επανάσταση παρήγαγε τεράστια κέρδη για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Φυσικά, η ανισότητα στις χώρες αυτές ήταν φρικτή – σκεφτείτε τις κλωστοϋφαντουργικές μονάδες της Λίβερπουλ και του Μάντσεστερ στην Αγγλία του 1820 και τη διαμονή στο  Lower East Side του Μανχάταν και το South Side του Σικάγο στη δεκαετία του 1890 – αλλά το χάσμα μεταξύ των πλούσιων και των υπόλοιπων, ως παγκόσμιο φαινόμενο, διευρύνθηκε ακόμη περισσότερο, κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ως σήμερα, η ανισότητα μεταξύ των χωρών είναι πολύ μεγαλύτερη από την ανισότητα στο εσωτερικό των χωρών.
Ξεκινώντας όμως περίπου από την πτώση του κομμουνισμού στα τέλη της δεκαετίας του 1980, η οικονομική παγκοσμιοποίηση επιταχύνθηκε και το χάσμα μεταξύ των εθνών άρχισε να συρρικνώνεται. Η περίοδος 1988 – 2008 «θα μπορούσε να γνωρίσει την πρώτη μείωση της παγκόσμιας ανισότητας μεταξύ των πολιτών του πλανήτη από τη βιομηχανική επανάσταση» έγραψε ο Μιλάνοβιτς, ο οποίος γεννήθηκε στην πρώην Γιουγκοσλαβία και είναι ο συγγραφέας της μελέτης «Οι έχοντες και οι μη έχοντες: μια συνοπτική και ιδιοσυγκρασιακή ιστορία της παγκόσμιας ανισότητας», που δημοσιεύθηκε τον περασμένο Νοέμβριο. Ενώ το χάσμα μεταξύ ορισμένων περιοχών έχει μειωθεί σημαντικά – δηλαδή, μεταξύ της Ασίας και των προηγμένων οικονομιών της Δύσης – παραμένουν τεράστια κενά. Ο μέσος όρος στα παγκόσμια εισοδήματα, ανά χώρα, έχει έρθει πιο κοντά κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών, κυρίως χάρη στη δύναμη της ανάπτυξης της Κίνας και της Ινδίας. Αλλά η συνολική ισότητα σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, ανάμεσα στα άτομα, έχει βελτιωθεί πολύ λίγο. (Ο συντελεστής Gini, μια μέτρηση της ανισότητας, βελτιώθηκε κατά μόλις 1,4 πόντους την περίοδο 2002-2008). Έτσι, ενώ τα έθνη στην Ασία, τη Μέση Ανατολή και τη Λατινική Αμερική, στο σύνολό της , μπορεί να πλησιάζουν με τη Δύση, οι φτωχοί παντού μένουν πίσω, ακόμη και σε μέρη όπως η Κίνα όπου έχουν επωφεληθεί κάπως από την άνοδο του βιοτικού επιπέδου.
Από το 1988 έως το 2008, βρήκε ο Μιλάνοβιτς, το 1% των πιο πλούσιων ανθρώπων του κόσμου είδαν τα εισοδήματά τους να αυξάνονται κατά 60 τοις εκατό, ενώ το 5% των πιο φτωχών δεν είχε καμία αλλαγή στο εισόδημά του. Και ενώ το μέσο εισόδημα έχει βελτιωθεί σημαντικά τις τελευταίες δεκαετίες, εξακολουθούν να υπάρχουν τεράστιες ανισορροπίες: το 8 τοις εκατό της ανθρωπότητας παίρνει στο σπίτι του το 50 τοις εκατό του παγκόσμιου εισοδήματος. Το ανώτατο 1 τοις εκατό παίρνει μόνο στο σπίτι του το 15 τοις εκατό. Τα κέρδη εισοδήματος είναι μεγαλύτερα στις παγκόσμιες ελίτ – οικονομικά και εταιρικά στελέχη στις πλούσιες χώρες – και στις μεγάλες «αναδυόμενες μεσαίες τάξεις» της Κίνας, της Ινδίας, της Ινδονησίας και της Βραζιλίας. Ποιος έχασε; Οι Αφρικανοί, ορισμένοι Λατινοαμερικανοί και οι άνθρωποι στην μετα – κομμουνιστική Ανατολική Ευρώπη και την πρώην Σοβιετική Ένωση, απεφάνθη ο Μιλάνοβιτς.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσφέρουν ένα ιδιαίτερα ζοφερό παράδειγμα για τον κόσμο. Και επειδή, με τόσους πολλούς τρόπους, η Αμερική συχνά «οδηγεί τον κόσμο», αν οι άλλοι ακολουθήσουν το παράδειγμα της Αμερικής το μέλλον δεν προμηνύεται καλό. Από τη μία πλευρά, η διεύρυνση του εισοδήματος και η ανισότητα του πλούτου στην Αμερική είναι μέρος μιας τάσης που παρατηρείται σε όλο τον δυτικό κόσμο. Μια μελέτη του 2011, από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, διαπίστωσε ότι η εισοδηματική ανισότητα άρχισε να αυξάνεται στα τέλη της δεκαετίας του ’70 και στις αρχές της δεκαετίας του ’80 στην Αμερική και τη Βρετανία (και στο Ισραήλ). Η τάση αυτή άρχισε να διαδίδεται περισσότερο στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Μέσα στην τελευταία δεκαετία, η εισοδηματική ανισότητα αυξήθηκε ακόμη και σε παραδοσιακά ισότιμες χώρες όπως η Γερμανία, η Σουηδία και η Δανία. Με λίγες εξαιρέσεις – Γαλλία, Ιαπωνία, Ισπανία – το 10% όσων κερδίζουν τα περισσότερα στις πιο πολλές προηγμένες οικονομίες αυξήθηκε, ενώ το 10% όσων κερδίζουν τα λιγότερα έμεινε ακόμα πιο πίσω.
Αλλά η τάση δεν ήταν καθολική ή αναπόφευκτη. Μέσα σε αυτά τα ίδια χρόνια, χώρες όπως η Χιλή, το Μεξικό, η Ελλάδα, η Τουρκία και η Ουγγαρία κατάφεραν να μειώσουν (σε ορισμένες περιπτώσεις πολύ) την εισοδηματική ανισότητα, γεγονός που υποδηλώνει ότι η ανισότητα είναι ένα προϊόν πολιτικής και όχι απλώς μακροοικονομικών δυνάμεων. Δεν είναι αλήθεια ότι η ανισότητα είναι ένα αναπόφευκτο παραπροϊόν της παγκοσμιοποίησης, της ελεύθερης κυκλοφορίας των εργαζομένων, των κεφαλαίων, των αγαθών και των υπηρεσιών και της τεχνολογικής αλλαγής που ευνοεί την καλύτερη ειδίκευση και τους καλύτερα μορφωμένους εργαζόμενους. Από τις προηγμένες οικονομίες, η Αμερική έχει μερικές από τις χειρότερες ανισότητες εισοδημάτων και ευκαιριών, με καταστροφικές μακροοικονομικές επιπτώσεις. Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν των Ηνωμένων Πολιτειών έχει τετραπλασιαστεί τα τελευταία 40 χρόνια και σχεδόν διπλασιαστεί τα τελευταία 25 , αλλά όπως είναι πλέον γνωστό τα οφέλη έχουν φτάσει στην κορυφή – και συνεχίζουν να πηγαίνουν ολοένα και περισσότερο.
Πέρυσι, το 1 τοις εκατό των αμερικανικών νοικοκυριών είχε εισόδημα το 22 τοις εκατό του εθνικού εισοδήματος.  Το κορυφαίο 0,1 τοις εκατό, πήρε το 11 τοις εκατό. Το 95% του συνόλου των κερδών εισοδήματος από το 2009 έχουν περάσει στο κορυφαίο 1 τοις εκατό. Πρόσφατα στοιχεία της απογραφής δείχνουν ότι το μέσο εισόδημα στην Αμερική δεν έχει αλλάξει σχεδόν επί μια 25ετία. Ο τυπικός Αμερικάνος κερδίζει λιγότερα από ό,τι πριν από 45 χρόνια (μετά την προσαρμογή στον πληθωρισμό). Άνδρες που αποφοίτησαν από το λύκειο, αλλά δεν έχουν τετραετή πτυχία κολλεγίων κερδίζουν σχεδόν 40 τοις εκατό λιγότερα από ό,τι πριν από τέσσερις δεκαετίες.
Η αμερικανική ανισότητα άρχισε να ανακάμπτει πριν από 30 χρόνια, μαζί με τις σημαντικές μειώσεις των φόρων για τους πλούσιους και τη χαλάρωση των κανονισμών στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Έχει επιδεινωθεί, καθώς έχουμε υπο- επενδύσει στα συστήματα των υποδομών, της εκπαίδευσης και της υγείας μας και στα δίκτυα κοινωνικής ασφάλειας. Η αυξανόμενη ανισότητα ενισχύεται με τη διάβρωση του πολιτικού μας συστήματος και της δημοκρατικής διακυβέρνησής μας.
Και η Ευρώπη φαίνεται να ανυπομονεί να ακολουθήσει το κακό παράδειγμα της Αμερικής. Η αγκαλιά της λιτότητας, από τη Βρετανία ως τη Γερμανία, οδηγεί σε υψηλά ποσοστά ανεργίας, μείωση των μισθών και αύξηση της ανισότητας. Αξιωματούχοι όπως η Άνγκελα Μέρκελ, που πρόσφατα επανεξελέγη καγκελάριος της Γερμανίας και ο Μάριο Ντράγκι, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, υποστηρίζουν ότι τα προβλήματα της Ευρώπης είναι αποτέλεσμα των διογκωμένων δαπανών για την κοινωνική πρόνοια. Αλλά αυτός ο τρόπος σκέψης έχει οδηγήσει την Ευρώπη σε ύφεση (ακόμα και κατάθλιψη). Το ότι τα πράγματα μπορεί να έχουν φθάσει στο απόγειό τους – ότι η ύφεση μπορεί να έχει τελειώσει «επίσημα»- είναι μικρή παρηγοριά για τα 27 εκατ. ευρώ άνεργους στην ΕΕ. Και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, οι φανατικοί της λιτότητας λένε «προχωρήστε», αυτό είναι το πικρό χάπι που πρέπει να καταπιούμε για την επίτευξη της ευημερίας. Αλλά ευημερία για ποιον;
Η υπερβολική χρηματιστικοποίηση – που εξηγεί την αμφίβολη κατάσταση της Βρετανίας ως τη δεύτερη πιο άνιση χώρα μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, ανάμεσα στις πιο προηγμένες οικονομίες του κόσμου- βοηθά επίσης στο να εξηγήσει τη ραγδαία αύξηση της ανισότητας. Σε πολλές χώρες, η ασθενής εταιρική διακυβέρνηση και η διαβρωμένη κοινωνική συνοχή έχουν οδηγήσει σε αύξηση των διαφορών μεταξύ του μισθού των επικεφαλής στελεχών και των απλών εργαζομένων – δεν πλησιάζει ακόμα το 500 – προς- 1 επίπεδο για τις μεγαλύτερες εταιρείες της Αμερικής (όπως εκτιμάται από τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας), αλλά εξακολουθεί να είναι μεγαλύτερη από τα  προ- ύφεσης επίπεδα. (Η Ιαπωνία, η οποία έχει περιορίσει τις αμοιβές των διευθυντικών στελεχών, είναι μια αξιοσημείωτη εξαίρεση). Οι αμερικανικές καινοτομίες κερδοσκοπίας – που κάνουν πλούσιο κάποιον όχι κάνοντας το μέγεθος της οικονομικής πίτας μεγαλύτερο, αλλά από την εκμετάλλευση του συστήματος ώστε  να καταλάβει ένα μεγαλύτερο κομμάτι – έχουν γίνει παγκόσμιες.
Η ασύμμετρη παγκοσμιοποίηση έχει επίσης ασκήσει πιέσεις σε όλο τον κόσμο. Το κινητό κεφάλαιο απαίτησε οι εργαζόμενοι να κάνουν παραχωρήσεις στους μισθούς και οι κυβερνήσεις να κάνουν φορολογικές ελαφρύνσεις. Το αποτέλεσμα είναι μια κούρσα προς τα κάτω. Οι μισθοί και οι συνθήκες εργασίας απειλούνται. Οι πρωτοπόρες εταιρείες όπως η Apple, το έργο των οποίων βασίζεται σε τεράστιες προόδους στην επιστήμη και την τεχνολογία, και πολλές από τις οποίες χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση, έχουν επίσης δείξει μεγάλη επιδεξιότητα στην αποφυγή καταβολής φόρων. Είναι πρόθυμες να λάβουν, αλλά όχι να δώσουν.
Η ανισότητα και η φτώχεια των παιδιών είναι μια ειδική ηθική ντροπή. Αψηφούν τις δεξιές προτάσεις ότι η φτώχεια είναι αποτέλεσμα τεμπελιάς και κακών επιλογών. Τα παιδιά δεν μπορούν να επιλέξουν τους γονείς τους. Στην Αμερική, σχεδόν ένα στα τέσσερα παιδιά ζει σε συνθήκες φτώχειας. Στην Ισπανία και την Ελλάδα, περίπου ένα στα έξι. Στην Αυστραλία, τη Βρετανία και τον Καναδά, περισσότερα από ένα στα 10. Τίποτα από αυτά δεν είναι αναπόφευκτο. Ορισμένες χώρες έχουν κάνει την επιλογή να δημιουργήσουν πιο δίκαιες οικονομίες: στη Νότια Κορέα, όπου μισό αιώνα πριν μόνο ένας στους 10 είχε πτυχίο κολεγίου, σήμερα υπάρχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά αποφοίτων πανεπιστημίου του κόσμου.

Για τους λόγους αυτούς, βλέπω (λέει πάντα ο Stiglitz) να εισερχόμαστε σε έναν κόσμο διαιρεμένο, όχι μόνο μεταξύ των εχόντων και των μη εχόντων, αλλά και μεταξύ των χωρών που δεν κάνουν τίποτα γι’ αυτό και αυτών που κάνουν. Ορισμένες χώρες θα καταφέρουν να  δημιουργήσουν ευημερία για όλους – το μόνο είδος της ευημερίας που πιστεύω ότι είναι πραγματικά βιώσιμο. Άλλες θα αφήσουν την ανισότητα να τρέχει. Σε αυτές τις διαιρεμένες κοινωνίες, οι πλούσιοι θα κουρνιάσουν σε κλειστές κοινότητες, σχεδόν εντελώς ξεχωριστά από τους φτωχούς, των οποίων η ζωή θα είναι σχεδόν ανεξιχνίαστη για αυτούς και το αντίστροφο. Έχω επισκεφθεί κοινωνίες που φαίνεται να έχουν επιλέξει αυτό το μονοπάτι. Δεν είναι τα μέρη στα οποία οι περισσότεροι από εμάς θα ήθελαν να ζήσουν, είτε εγκλωβισμένοι σε απομονωμένες περιοχές, είτε στις απελπιστικές παραγκουπόλεις τους.

www.greekfinanceforum.com

163 σχόλια:

ThitaDelta είπε...

Goodmorning everybody.

Who has summoned me?

kostasΠειραιας είπε...

Goodmorning to all and to you ThitaDelta. Everybody did.
Για δωσε μας λοιπον τα φωτα σου, in your opinion ποια βλεπεις να ειναι η κινηση?

ThitaDelta είπε...

Καλημέρα Κώστα

1. (Πιθανότερο) Να συσσωρεύσει πριν κάνει νέα υψηλά, ψάχνοντας στήριγμα κατά σειρά:

• σε κατερχόμενη περίπου στο 1074
• στον ΑΚΜΟ 20
• στην ανερχόμενη 18 Ιουν - 13 Αυγούστου, κλείνοντας και το ψηλότερο γκαπ

2. Να τα μαμήσει όλα και να πάει ΑΜΕΣΑ στο 1350+, αλλά μετά ταλαιπωρία

Έχει κατοχυρώσει την R1 9μήνου και αναπόφευκτα η κίνηση είναι προς R2

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα στους πρωινούς μας και σε όλους βέβαια
Κάποιον όμως τον πήρε ο ύπνος
Το summon δεν σημαίνει και κλητεύω δικαστικά; Μέχρι εκεί φτάσατε ρε σεις για τον κομαντάντε; χαχα
Τελικά στο ζιτραδέ μπαίνουμε με το later μέχρι να μας πούνε οριστικά τι θα κάνουμε

ThitaDelta είπε...

κλμ 3άθλιε,

για πέμε τα συμπτώματα

giannhs kon είπε...


Τι ώρα να είναι ? Ξημέρωσε ? χαχα

http://cloudconnected.pblogs.gr/files/f/199104-baby%20yawning.jpg

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους

Καλημέρα ΑΡΙΘΜΕ ΚΩΣΤΑ και ΔΗΜΗΤΡΗ

ThitaDelta είπε...

Καλημέρα Γιάνναρε

Πίνακας Ελέγχου ⇒ Java ⇒ (java control panel) java view ⇒ (java runtime environment settings) στις καρτέλες user και system ⇒ αποεπέλεξε τις παλαιότερες εκδόσεις και κράτα μόνο την τελευταία (αν θυμάμαι 1.7.0_25)

ΠΑΝΟΣ είπε...

Τι γράφουν πάλι οι παλιοφυλλάδες...
Ήρθε ο Βίζερ για νέα μέτρα; Πάλι μαύρες τρύπες;
Οι δικοί μας είτε είναι εδώ είτε στο εξωτερικό, χτυπιούνται σε όλους τους τόνους ότι δεν θα υπάρξουν!
Αρχίζουν και "απειλούν" και με εκλογές αλλά τώρα είναι πολύ αργά μετά από τόσο σκύψιμο...
Θυμάστε τι είπε εκείνος ο "περίεργος" γερμανός ότι για όλα φταίει η Γερμανία από το 1999; Και ποιον είχαμε τότε πρωθυπουργό; Ποιους έχουμε σήμερα και ειδικά ποιον ΥΠΟΙΚ;
Άστο καλύτερα πρωι πρωί...
Μερικοί φίλοι/ες μου μου λένε κάθε τόσο ότι εκλογές δεν γίνονται, δεν υπάρχει περίπτωση.
Εγώ πάλι τους είπα ότι το σήμερα μου θυμίζει 1977. Και τότε ξόρκιζαν όλοι το "κακό" αλλά αυτό ήρθε νομοτελειακά στις επόμενες εκλογές και χωρίς μάλιστα να βιώνουμε την σημερινή κατάσταση.
See you later...

giannhs kon είπε...

Και για τους νευρικούς σαν και εμένα
Τετραδιακιιιιιιιι χαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Γιάννη!
Εγώ πάλι τα δικά μου...
Δημήτρη ευχαριστώ, χτες κάναμε ολόκληρο διάλογο για το θέμα
Θα το κάνω μόλις γυρίσω από μια δουλειά... για να δούμε πως θα πάει σήμερα

TheHawk είπε...

καλημέρα σας...

ThitaDelta είπε...

ωχ τώρα το είδα

16 Οκτωβρίου 2013 - 9:20 μ.μ.
... θα πρέπει χρησιμοποιώντας το εικονίδιο της Java από τον Πίνακα ελέγχου να ρυθμίσετε την ασφάλεια σε επίπεδο Medium

Αυτό μην το κάνει κανένα παιδάκι

ThitaDelta είπε...

χεχε τώρα διάβασα τα χθεσινά

καλημέρα Αντώνη

ThitaDelta είπε...

... καλά οι άνθρωποι δεν έχουν τον θεό τους, πείραξαν την τεχνολογία Rich Internet Applications και αυτό λύνεται με αλλαγή μανιφέστου του jar

οπότε έχουμε και λέμε

από τότε που αγόρασε η oracle την java ΔΕΝ την εμπιστευόμαστε για αυτόματη ανανέωση

Πίνακας Ελέγχου ⇒ Java ⇒ (java control panel) java view ⇒ (java runtime environment settings) στις καρτέλες user και system ⇒ αποεπιλέγουμε την έκδοση 1.7.0_45 και κρατάμε την τελευταία stable 1.7.0_25

αν δεν φαίνεται απεγκαθιστούμε και κατεβάζουμε την Java SE Runtime Environment 7u25 από εδώ http://www.oracle.com/technetwork/java/javase/downloads/java-archive-downloads-javase7-521261.html

ArTaXiA είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
μπαρμπαλιας είπε...

κλμ
ο φιλος μας ζωντανα...
http://thehawktrader.blogspot.gr/p/thehawk-goes-live.htm

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Νίκη είπε...

Καλημέρα σε όλες και όλους.

ThitaDelta Ευχαριστούμε πολύ. Να είσαι καλά.

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα σε ολους!Καλη επιτυχια στο γερακισιο live

Νίκη είπε...

Καλή επιτυχία Γεράκι.

michele είπε...

Προσοχη λιγο στην ΕΛΛαδος

ΠΑΝΟΣ είπε...


Καλημέρα ξανά, ειδικά στην ΝΙΚΗ!
Καλή επιτυχία Ιέραξ

Stavros είπε...

Καλημέρα σε όλους!Καλή επιτυχία στο Γεράκι.

michele είπε...

οκ εκλεισε το πρωινο gap στο δεικτη,ευτυχως

Andreas D. είπε...

Μιχάλη, δεν το έκλεισα εγώ... χαχαχα

Νίκη είπε...

Καλή μέρα και σ' εσένα 3αθλιε αριθμέ.

michele είπε...

Καλο ..Ανδρεα!χαχα μερικες κινησεις ειναι high cost

michele είπε...

Παρακολουθουμε και Hawk
ΣΕΝΤΡ επιδειξη δυναμης; 0,2590 η μεγαλη αντισταση,γραμμη λαιμου τοπικου πυθμενα

ThitaDelta είπε...

... και ανάποδου ωκω

michele είπε...

Σωστο και αναποδου ωκω,με στοχο τα 0,34 ειναι και ο απλος 200 αρης στη μεση 0,2790 σημερα

Andreas D. είπε...

.... Οσον αφορά τις υπόλοιπες εταιρείες που εξετάζει η Templeton, αυτές προέρχονται από διαφορετικούς κλάδους, όπως ανάπτυξης ακινήτων, τυχερών παιγνιδιών (gaming), τεχνολογίας, εμπορίου (retail) και τον τραπεζικό κλάδο.

Μιχάλη, βλέπω να μπαίνει ο mobius στη ΣΕΝΤΡ... χαχαχα

giorgos είπε...

Καλημέρα σε όλη την παρέα.

michele είπε...

Στο ΣΕΝΤΡ κινουμαι Ανδρεα με μακροπροθεσμη λογικη ,μπαινοντας και βγαινοντας βεβαια..ειναι και παικτες εκει οποιος δεν τους ξερει..καιγεται

καλημερα στο μεγαλο νησι και στο Γιωργο

kostasΠειραιας είπε...

Μολις επεστρεψα michele....μπορεις να εξηγησεις γιατι προσοχη στην ΤΡ.ΕΛΛ.? Ευχαριστω.

Unknown είπε...

καλημερα μια και μιλαμε για τεχνολογια η προφ που εχει κανει την κινηση πιο νωρις και τωρα εχει κατσει στο 1 αρκετο καιρο πως την βλεπεται?

kostasΠειραιας είπε...

ThitaDelta...ευχαριστω για την πρωινη απαντηση.
giannhs kon...ανησυχησαμε μηπως επαθες κατι τοσο που αργησες.

michele είπε...

Κωστα βλεπω οτι με κλεισιμο πανω απο 16.15-16,20 η ΕΛΛ παει 1 ευρω πιο πανω

Andreas D. είπε...

πόσα 1000ρικα θα κάνει η ΓΕΚ στο 2,66 ?

michele είπε...

Θανο πρεπει να σπασει με ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΟ ΟΓΚΟ η ΠΡΟΦ το 1-1,01 οπου διερχεται και ο 200αρης για να κανει κινηση

kostasΠειραιας είπε...

Αντε να δουμε αυτο το 17,35 περιμενουμε να δουμε τοσες μερες. Βεβαια αναρωτιεμαι μην το περασει ξανα σα σιφουνας οπως τον Ιανουαριο.

michele είπε...

Εφυγε η ΕΥΡΩΒ ...

Andreas D. είπε...

Μιχάλη, πάει στο Βέλγιο κι αυτή?

michele είπε...

Οχι,αυτη παει 0,67-0,69

Andreas D. είπε...

εντάξει τότε... θα βγω στο 0,6660...

michele είπε...

Ανετος εκει θα εισαι..Πολλοι βγηκαν στο ΣΕΝΤΡ στο 0,2540

μπαρμπαλιας είπε...

εμενα με πηρε τλφ ο Μομπίους και αγορασα...
κιαυτη ψυχουλα εχει...

Andreas D. είπε...

ΗΛΙΑ, 1 ΕΤΕ = 15 ΣΕΝΤΡ...

michele είπε...

Προσπαθεια του ΔΤΡ να μεινει πανω απο 182 δεν αρκει βεβαια..

μπαρμπαλιας είπε...

αμα αρχισει αυτο Ανδρεα ...
τις παλιες δοξες του...

kostasΠειραιας είπε...

Οποις ξερει, αν σπασει η MIG το 0,505 που εχει αντισταση?

ThitaDelta είπε...

την μεγάλη ανερχόμενη 0,612 (τώρα)

ThitaDelta είπε...

... φυσικά μετά το 0,564

kostasΠειραιας είπε...

Ευχαριστω.

μπαρμπαλιας είπε...

τελικα δεν πρεπει να μου ειπε ψεματα...
φαινεται να αγοραζει

TheHawk είπε...

σας ευχαριστω παιδια...

μπαρμπαλιας είπε...

μπραβο Ιεραξ ...και απο εδω

ο dwk είπε...

…καλημερούδια!
…εμείς φίλε Αντώνη

ThitaDelta είπε...

σεντρικ va

μπράβο Αντώνη

michele είπε...

Γερακι σουπερ,καποια στιγμη θα κανουμε διδυμακι που θα ξαλαφρωσω λιγο..

Λοιπον,εγινε η διασπαση του τοπικου πυθμενα σε σχημα ωκω
στο ΣΕΝΤΡ
ελπιζω να μπηκατε το πρωι οσοι ειχαν ευηκοα ωτα

michele είπε...

Ενδιαφερουσα και η ΜΙΓ ,απο χθες ηταν

michele είπε...

Δεν ξερω αν τελειωσε και ο πωλητης στο ΥΓΕΙΑ στα υπ οψιν

michele είπε...

Kαλος ο ΔΤΡ ,παρ οτι μουλαρα..μουλαρωσε

Andreas D. είπε...

ΗΛΙΑ, βλέπω οτι συνεχίζει της αγορές ο Mobius...

michele είπε...

Κουφαλες σηκωστε το χερι ποιος με ακουσε και πηρε ΣΕΝΤΡ ,αν ειστε κατω απο 5 ατομα
την κλεινω την ΕΓ και παω στο ησυχαστηριο μου στη θαλασσα

michele είπε...

χαχαχα

Andreas D. είπε...

Μιχάλη, ουσιαστικά δεν αγόρασα...απλά βοήθησα να φύγει το 0,2540...

χαχαχα

michele είπε...

Καλα εσυ σιγα μην επαιρνες ολοοο το κερδος,εισαι γρηγορο πιστολι

μπαρμπαλιας είπε...

Ανδρεα...
ψιλομεροκαμάτ..
αστο Μικε να λαλαει.
ουτως 'η αλλεως τζαμπα θα φαει αυριο

Andreas D. είπε...

Μικρέ, δεν κάνουμε δουλειά...

134 ΠΛΑΘ στο 1,35
250 ΓΕΚ στο 2,63
280 ΤΕΝΕΡΓ στο 3,41

αλητεία...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Καλησπερα σε ολους.Σημερα πεταμε με το Γερακι airlines.Πολλα μπραβο Αντωνη κ ευχαριστουμε.Πολλα μπραβο κ στον michele για τα πολυ ωραια αρθρα του κ οχι μονο!!!!!

νικος φαληρο είπε...

καλησπερα σε ολες τις φιλες και τους φιλους

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα κι από μένα

Δηλ. Δημήτρη αν κατάλαβα καλά θέλουμε την έκδοση Java 25 πράγμα που το κάναμε ήδη από χτές αφού ξηλώσαμε την 45 που μας υποχρέωσαν αρχικά να εγκαταστήσουμε με παράλληλο χαμήλωμα του security στο medium.
Το πρωί που μπήκα μου αναβόσβηνε το Java για update και το αγνόησα, το δε ztrade με έβαλε μέσα αφού του είπα later.
Tην ασφάλεια δεν την ανέβασα ακόμη.
Το αφήνω για μετά το τέλος

μπαρμπαλιας είπε...

εγω εχω την προηγουμενη βερσιονα 40

Andreas D. είπε...

Ηλία, γιατί έγραψες οτι θα φάει τζάμπα?

μήπως κέρδισε κανένα στοίχημα??

μπαρμπαλιας είπε...

μπα ...
αυτος δεν περιμενει απο τα στοιχηματα να φαει και να πιει...

μπαρμπαλιας είπε...

το ΣΕΝΔΡΑΚιον ξανακανει ντου

μπαρμπαλιας είπε...

ο ΕΛΠΕς
παει να κορυφωσει χωρις κοματια...
ο ΜΟΗς κανει νανι του...

τι γινεται ρε Μικρε

ΠΑΝΟΣ είπε...

Δεν είδαμε κάτω ακόμη αυτή την εβδομάδα και ίσως δείχνει κάτι
Βέβαια θέλει ακόμα 2 ώρες για σήμερα και έχουμε και το αύριο που συνήθως μας την φέρνει στο τέλος!

kostasΠειραιας είπε...

Στην προηγουμενη ληξη παραγωγων αν θυμαμαι σωστα, μας ειχε ερθει ο ουρανος στο κεφαλι. Εχουμε ιδεα τι πιθανοτητες υπαρχουν για αυριο? Τουλαχιστον να ειμαστε και να περιμενουμε σε καποιες.

μπαρμπαλιας είπε...

γιατι τοσος φοβος για αυριο;;;;
ποτε δεν το καταλαβα...

kostasΠειραιας είπε...

Γιατι αν παρουσιαστουν οι αναλογες ευκαιριες ειναι κριμα να πανε χαμενες.

νικος φαληρο είπε...

Μερικες παρατηρησεις για τα ΤΠ. 1) το ΑΛΦΑΤΠ ειναι in the money ακολουθει χοντρικα τον υποκειμενο τιλτλο.Με 0,64 τιμη υποκειμενου το ΑΛΦΑΤΠ πρεπει να εχει τιμη 1,417.
2) τα ΕΤΕΤΠ και ΠΕΙΡΤΠ ειναι out of the money, με μηδενικη πραγματικη αξια, παρα μονο αξια προσδοκιας εξασκησης, βολατιλιτυ ,και παει αναποδα η μετρηση μεχρι να φθασει α) η ΕΤΕ στο 4,3758, και β) η ΠΕΙΡ στο 1,7340 , μαζι με τους τοκους 1ης εξασκησης. Με τιμη ΕΤΕΤΠ 1,13 η τιμη της ΕΤΕ θα επρεπε να ηταν 4,51,
ενω με τιμη 0,868 στο ΠΕΙΡΤΠ η τιμη του υποκειμενου θα επρεπε να ειναι στο 1,93.
Αν κανω λαθος διορθωστε φιλοι.
Ευχαριστω πολυ.

michele είπε...

Tα επαιξε παλι η μαλακια το ztrade

Nek είπε...

Καλησπέρα σας. Κύριε Νικο στην ΑΛΦΑ συμφωνούμε στις άλλες όχι να τσεκάρουμε λίγο αν κανω κάπου λάθος.... Το ΕΤΕΤΠ έχει τιμή εξάσκησης χωρίς τους τόκους 4.29 και δίνει 8,2292388 μετοχές
Το ΠΕΙΤΠ έχει τιμή εξασκησης 1.734 και δινει 4.475773 μετοχές. Σωστά?

ΠΑΝΟΣ είπε...

Παρ. 21/6 -6,11%
Παρ. 19/7 -1,18%
Παρ. 16/8 -0,26%
Παρ. 20/9 -3,78%

Nek είπε...

Εγω βγαζω αντιστοιχία Π.Χ. ΕΤΕΤΠ 1.5 ΕΤΕ 4.47 ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΕΙΡ Π.Χ. ΠΕΙΡΤΠ 1 ΠΕΙΡ 1.92. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΑΖΩ ΜΕΣΑ ΤΟΥς ΤΟΚΟΥΣ

ΠΑΝΟΣ είπε...

Το ζιτραδέ τα έπαιξε σε όλους. Η αναβάθμιση τους μάρανε!

μπαρμπαλιας είπε...

να αλλα δεν μας εβαλες απο Δευτερα και μετα τι εγινε...
οσοι αγορασαν κονομησαμεν...αχαχαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αυτό θέλει άλλο ψάξιμο μπάρμπα χαχαχα

michele είπε...

Καλη η ΜΟΗ..

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά

νικος φαληρο είπε...

Βαλτε και τους τοκους κε ΝΕΚ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Όντως τα παιξε το εργαλείο

νικος φαληρο είπε...

Οσο δε , φθανουμε στις ημερομηνιες εξασκησης τους για 1) το ΑΛΦΑΤΠ για να εξασκηθει θα πρεπει να γινει φθηνοτερο απο την αναλογια που ακολουθει τωρα ( προσοχη δεν λεω οτι θα πεσει, απλα θα πρεπει να σταματησει να ακολουθει την εξισωτικη αναλογια με τον υποκειμενο τιτλο , που καθιστα ασυμφορη την εξασκηση του με σκοπο το κερδος απο την εξασκηση.
2) ΕΤΕΤΠ και ΠΕΙΡΤΠ α) ή θα πρεπει οι υποκειμενοι τιτλοι να φθασουν κατ ελαχιστον τις τιμες εξασκησης , ή β) πιστευω οτι προς τις ημερομηνιες των 1ων εξασκησεων και με δεδομενο οτι θα ληγει για το 1ο εξαμηνο η προσδοκια , θα εχουν σημαντικες πιεσεις που θα σταματησουν οταν αυτες οι ημερομηνιες περασουν και θα ξαναερθει η προσδοκια για το επομενο εξαμηνο εξασκησης.

ΑΡΤ είπε...

Τι εννοειτε ρε παιδια οταν λετε οτι τα παιξε ?

TheHawk είπε...

σαμποταζ...μου εκαναν...φτου σου ρε!!!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

εμένα δε μ αφήνει ούτε να μπω μέσα

kostasΠειραιας είπε...

Δευτ. 25/6 +1,29
Δευτ. 22/7 +0,62
Δευτ. 19/8 -2,95
Δευτ. 23/9 +0,64

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα Γιάννη και ΑΡΤ
Σημαίνει (για μένα) ότι κόλλησε, βγήκα και τώρα δεν με ξαναβάζει

ΠΑΝΟΣ είπε...

Για όλους το ίδιο τελικά !

ΑΡΤ είπε...

σε εμενα δουλευει κανονικα...

νικος φαληρο είπε...

Ο παροχος δεν απανταει στο τηλ. τουλαχιστον σε μενα. Απο το τεχνικο τμημα της χρηματιστηριακης μου απαντησαν και μου ειπαν οτι περιμενουν να διορθωθει σε 5-10 λεπτα.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Πολλά κομάτια στο ΒΙΟΣΚ στο 0,315

ΠΑΝΟΣ είπε...

Θέμα χρηματιστηριακής μήπως είναι;

michele είπε...

Οχι του παροχου ειναι

michele είπε...

δωσαμε και λιγα ΒΙΟΣΚ ,ετσι να ξαλαφρωνουμε

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Και εμένα δουλεύει κανονικά

michele είπε...

ετσι μου ειπαν τουλαχιστον

Andreas D. είπε...

γνωρίζω τον πωλητή του 0,3150...

νικος φαληρο είπε...

Προβλημα απεκατασταθει

ΠΑΝΟΣ είπε...

Πέστον βρε Ανδρέα χαχα
Μαζί με το ποτάμι αν θέλεις

νικος φαληρο είπε...

στα διαγραμματα βγαζει ασχετα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Εμενα μου λεει οτι η εκδοση java 25 δε ειναι ασφαλης χαχα και δε μ αφηνει

michele είπε...

Οντως Νικολα

νικος φαληρο είπε...

το ιστορικο των διαγραμματων θα γεμισει σιγα σιγα...

Andreas D. είπε...

ΠΑΝΟ, ποιος μπορεί να πουλάει ΣΥΝΕΧΕΙΑ?

μπαρμπαλιας είπε...

προβλημα εξακολουθει...
εννοω οτι δεν μπορεις να κανεις πραξη....

νικος φαληρο είπε...

....μου ειπαν στο τηλεφωνο....
Κε μικελε για να μην απαντατε σε παρατηρησεις μου σχετικα με τα γουαραντς δυο τινα υπαρχουν . 1) ειναι λαθος η σκεψη , 2) διαφωνειτε.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

μπηκα εντάξει επιπεδο ασφαλειας μεσαιο

michele είπε...

Οχι Νικολα,απλα δεν προλαβαινω και σ αυτο ειναι μια πιο δυσκολη υποθεση
εγω νομιζω καλα τα λες

ΠΑΝΟΣ είπε...

Το αφεντικό υποθέτω Ανδρέα!

Βλέπω έναν με 23,5% ενώ πριν είχε πάνω από 25%

michele είπε...

Απλα πρεπει να συνυπολογισθει εδω πιθανη αναπροσαρμογη στα warrants στην τιμη εξασκησης λογω του θεματος EYΡΩΒ

Andreas D. είπε...

Γεια σου ΠΑΝΟ,

όλα καλά?

χαχαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μια χαρά χαχαχα
Το θέμα είναι ποιος τα παίρνει!

Andreas D. είπε...

Πάνο, άλλο αυτό... χαχαχα

νικος φαληρο είπε...

4:11 τιποτα δεν αποκλειεται, αλλα τι θα γινει σε μια τετοια περιπτωση;

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Άμα κάνουνε αναπροσαρμογή στη τιμη δικαιώματος στις άλλες τράπεζες θα βγω στην πλατεία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τζάμπα θα έχουμε σώσει τον σάλλα και τον κωστόπουλο. Ας τις πάρουν ξένες τράπεζες.

Σορτ στην java.... Κλαψ κλαψ...

michele είπε...

Θα ευνοηθουν τα warrants Νικολα

michele είπε...

Ψηλο ημερας τα πουλακια μου

νικος φαληρο είπε...

ετσι βγαινει.Εκτος κι αν ριξουν αναλογικα μεσω ΧΑΑ και τους υποκειμενους για να αποθερμανουν κεφαλαιοποιησεις.

Andreas D. είπε...

Μιχάλη, θέλω 1,44 στο ΑΛΦΑΤΠ...

michele είπε...

Δεν το ξερουμε αυτο Νικολα,σεναρια κανουμε ..
πιεζουν την ΕΤΕ

michele είπε...

Θα γινει,αλλα εσυ το θες σημερα χαχα

Andreas D. είπε...

έστω μέχρι τις 17:19:50

χαχαχα

michele είπε...

Ελα ΕΛΛαδαρα χαχα

Andreas D. είπε...

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας Άγγλος και τρείς Αμερικάνοι και αγόραζαν ΓΕΚ.

Ο Άγγλος σταμάτησε (μέχρι στιγμής) στο 1.000.000 τμχ

Οι άλλοι τρεις ...μπλα...μπλα...μπλα...

michele είπε...

Κινουνται κεφαλαια προς μικροτερες παντως,θα το διαπιστωσατε σημερα

michele είπε...

Σε οριακη τιμη και η ΕΕΕ στα 20,82 τιμη σημα

μπαρμπαλιας είπε...

αμα δεν μπορεις να δουλεψεις...
βραστα αστα

michele είπε...

Παμε για να δουμε κλεισιμο

michele είπε...

ΒΙΟΧΚ και ΕΛΠΕ δειχνουν ψηλα

Andreas D. είπε...

ΟΤΕ Μιχάλη

michele είπε...

ναι και οτε

michele είπε...

αρα παμε για κλεισιμο ψηλο ημερας

Andreas D. είπε...

Ναι Μιχάλη... το ποτάμι κτλ....

michele είπε...

το ποταμι δεν γυριζει,το χρηματιστηριο γυριζει

THE JUNIOR είπε...

ΤΟ ΜΟΥΛΑΡΙ ΤΗΝ ΓΕΚ '
ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ 70

THE JUNIOR είπε...

ΓΥΡΙΖΕΙ ΜΙΧΑΛΗ

ΜΕ 60% ΡΕΥΣΤΟ ΕΙΜΑΙ

ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ 40% ΣΤΟ 4-4-2

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Andreas D. είπε...

Μικρέ, έχεις δίκιο... τρελό χτικιό...

χαχαχα

THE JUNIOR είπε...

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΑΤΙ ΜΙΚΡΑ
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΣ ΜΑΜΑΣ

michele είπε...

Μικρε,πουλας οπως λεει το κεφαλι σου,δεν μ ακους γι αυτο χαχα

THE JUNIOR είπε...

0,18 ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΔΡΕΑ

ΔΕΝ ΠΗΔΑΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΕΦΑΛΙΕΣ

michele είπε...

υψηλοτερο κλεισιμο απο 17 Μαιου ,δευτερο υψηλοτερο ετους

THE JUNIOR είπε...

ΤΙ ΝΑ ΣΕ ΑΚΟΥΣΩ

ΔΕΗ 9,60 Μ.Ο ΠΟΥΛΗΣΑ

ΜΠΕΛΛΑ ΣΤΑ 10 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ

ΕΣΥ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΠΑ ΧΘΕΣ ΕΛΛΑΚΤΩΡ
ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΗΡΕΣ ΔΕΗ

michele είπε...

Ναι,αλλα ειναι +0,92 απο τον ΑΒΑΚΑ μικρε

THE JUNIOR είπε...

ΣΕ ΑΚΟΥΣΑ ΣΕΤΡΙΚ ΚΑΙ ΕΔΩΣΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΣΤΟ ΡΑΦΙ

THE JUNIOR είπε...

Ο ΕΝΑΣ ΗΡΘΕ ΑΠΟ ΤΑ 8 ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΤΑ 4

ΡΕ ΔΕΝ ΣΕ ΕΙΠΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ 2,3 ΒΗΜΑΤΑ ΠΙΣΩ

THE JUNIOR είπε...

ΚΑΛΑ ΜΕ ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΣΤΑ

ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΙΟ ΠΙΣΩ

THE JUNIOR είπε...

ΜΙΧΑΛΗ ΑΣΕ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ
ΑΣΕ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΟΣ

TheHawk είπε...

καλο απογευμα..σας ευχαριστω για την παρεα...

michele είπε...

ΜΙΚΡΕ και φιλοι ,παμε επανω απογευματινη αναρτηση !

THE JUNIOR είπε...

ΚΑΤΟΥΡΗΣΕΣ
ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΚΟΛΛΗΣΕ ΧΑΧΑΧΑ

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλό απόγευμα Γεράκι...εμείς σεευχαριστούμε!