Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

X.A.A. LIVE 

ΣΥΝΕΠΗΣ ΣΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ--323 ΜΟΝ UP
        
                                                                         σχόλια για τη συνεδρίαση online...
O ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ  
ΕΛΛΑΔΑΣ-ΚΥΠΡΟΥ-ΙΣΡΑΗΛ...

Ενα άρθρο της 6/4/2012   18 μήνες πριν..

by Iωάννης ΘΜάζης

Από την εικόνα της παγκόσμιας καταναλώσεως ενεργειακών πόρων προκύπτει ότι το 2005 «το φυσικό αέριο κάλυπτε το 23% της συνολικής διεθνούς ενεργειακής καταναλώσεως και κατετάγη αμέσως μετά το πετρέλαιο (37% της συνολικής καταναλωθείσης διεθνώς ενέργειας) και τον άνθρακα (24%)» [1].

Ειδικότερα στα 27 κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως η κατανάλωση φυσικού αερίου το 2007 «έφθασε τα 471Gm3, ποσότητα πού αντιστοιχεί στο 17 % της παγκόσμιας αγοράς» [2]. Κύριοι προμηθευτές της τον ίδιο χρόνο και μάλιστα με ρυθμούς αυξητικούς 3% ετησίως ποσότητες πού καλύπτουν άνω του ημίσεως της καταναλώσεως παγκοσμίως είναι η Ρωσική ομοσπονδία που την προμηθεύει με το 1/4 των συνολικών αναγκών της μέσω της ρωσικής Gazprom, και ακόμη η Νορβηγία, και η Αλγερία. Υπενθυμίζουμε ότι η Ρωσία (23%), ο Καναδάς (11%), η Νορβηγία (9%) και η Αλγερία (7%) εξάγουν το 50% του φυσικού αερίου τους στις διεθνείς αγορές. Κατόπιν έρχονται ως προμηθευτές της ΕΕ η Νιγηρία, το Κατάρ και η Αίγυπτος. Επίσης πρέπει να σημειώσουμε ότι η Γερμανία (9%), η Ιταλία (9%), και η Γαλλία (6%) καταναλώνουν το 24% των ευρωπαϊκών εισαγωγών φυσικού αερίου. Αυτό το γεγονός εξηγεί και την… ακατανόητη για πολλούς επίσημη επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου στην Κύπρο (11/01/2011) όπου και προέβη σε οξύτατες δηλώσεις εναντίον της Τουρκίας για την αδιαλλαξία της στην επίλυση του Κυπριακού.

Υπό ανάλογο πνεύμα εκείνου του μερκελιανού ενδιαφέροντος, δύναται να εξηγηθεί και η ενεργός ανάμειξη σε «θερμό επίπεδο» των στρατιωτικών δυνάμεων της Γαλλίας και της Ιταλίας στην Λιβύη για την ανατροπή του καθεστώτος Καντάφι.

Είναι, όμως, σημαντικό και εντείνει την ισχύ αυτής της αναγνώσεως των «δυτικών αναμείξεων» στα αραβικά εξεγερσιακά τεκταινόμενα, το γεγονός ότι κατά το έτος 2020 η ΕΕ δεν θα παράγει ενεργειακούς πόρους περισσότερο από το 1/3 των αναγκών της ενώ από το έτος 2030 και μετά θα εξαρτάται από τις εισαγωγές κατά 80% περίπου. Στο σημείο αυτό πρέπει να παρατηρήσουμε τα εξής σημαντικά ζητήματα: Η Ολλανδία θα διατηρήσει την ενεργειακή της αυτονομία για αρκετά χρόνια ακόμη ενώ η Μεγάλη Βρετανία, η οποία υπήρξε ο μεγαλύτερος παραγωγός υδρογονανθράκων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έχει μετατραπεί σε εισαγωγέα. Αλλά και άλλες μεγάλες καταναλώτριες σε φυσικό αέριο ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία, η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία αρχίζουν πλέον να επιδεικνύουν υψηλούς ρυθμούς αυξήσεως ενεργειακής εξαρτήσεως [3].

Επίσης, λαμβάνοντας υπόψη ότι η διεθνής κατανάλωση φυσικού αερίου κατά το έτος 2009 ανήρχετο στο ύψος των 2,94 τρισ. κυβικών μέτρων (Τm3) [4] αλλά και ότι τα πιθανά και τεχνικώς απολήψιμα με τις σημερινές τεχνολογίες αποθέματα φυσικού αερίου που υπάρχουν στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), ανέρχονται σύμφωνα με την BEICIP/FRANLAB και το IFP (Institut Francais du Petrole) σε περίπου 3 τρισ. κυβικά μέτρα, όπως επίσης ότι μία ισοδύναμη ποσότητα της τάξης των 2-3 τρισ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου είναι πολύ πιθανή στην ελληνική δικαιοδοσία της Λεκάνης του Ηροδότου, (χωρίς τα 800 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου των ισραηλινών κοιτασμάτων), εγγίζουμε σε διαθέσιμα αποθέματα σχεδόν το διπλάσιο, της ετήσιας διεθνούς καταναλώσεως φυσικού αερίου μόνο και αποκλειστικά με τα ελληνοκυπριακά αποθέματα. Μαζί με τα ισραηλινά αποθέματα, ένας ενεργειακός στρατηγικός άξονας Ισραήλ-Ελλάδος-Κύπρου υπερβαίνει το διπλάσιο της διεθνούς ενεργειακής καταναλώσεως σε φυσικό αέριο, μετρούμενο σε τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα. Ας μη λησμονούμε ότι η ΕΕ εισάγει σήμερα το 83% περίπου των αναγκών της σε πετρέλαιο και το 57% του αερίου της, θεωρουμένη ως ο παγκοσμίως σημαντικότερος εισαγωγέας υδρογονανθράκων.

Συνεπώς, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενώσεως προκύπτει ότι τα τρία αυτά αποθέματα, αρκούν για την-κατ' αποκλειστικότητα-τροφοδοσία της Ε.Ε. των 27 για 20 περίπου χρόνια, και για 200 περίπου χρόνια αν συμμετέχουν σε αυτήν μέρος μόνον των κοιτασμάτων φυσικού αερίου της Λιβύης.

Η κατάσταση αυτή, της ενεργειακής εξαρτήσεως της ΕΕ από κράτη του αραβομουσουλμανικού κόσμου, τα οποία ευρίσκονται σε άκρως ευαίσθητη πολιτική αλλά και γεωστρατηγική μετάβαση (Αίγυπτος, Αλγερία, Λιβύη, Τυνησία) αλλά και κράτη όπως η Ρωσία, με υψηλό επίπεδο γεωστρατηγικού ανταγωνισμού με το δίπολο Λονδίνο-Ουάσιγκτον, αναγκάζει τον δυτικό κόσμο και τις αγγλοσαξωνικές χώρες να στρέψουν το βλέμμα προς τα πολλά υποσχόμενα κοιτάσματα της Κύπρου, της Ελλάδος και του Ισραήλ.

ΗΠΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΥΜΠΛΟΚΟ ΤΗΣ Ν/Α ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

Η Ζώνη του Αρκτικού κύκλου, λόγω της γεωκλιματικής αλλαγής και της ολοένα και περισσότερο επιταχυνόμενης τήξεως των πάγων, αρχίζει πλέον να δημιουργεί έναν νέο δίαυλο διεξόδου για την εμπορευματική κυκλοφορία των ρωσικών αγαθών και μάλιστα δια των συντομοτέρων, γεωγραφικώς και χρονικώς, δρομολογίων.

Ο Ιωάννης Θ. Μάζης είναι καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας στο τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάσκει τα μαθήματα της Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής των Χωρών της Μέσης Ανατολής και της Τουρκίας.

http://foreignaffairs.gr/

108 σχόλια:

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους

Bαγγελης gelato είπε...

Καλημέρα σε ολους ...και πάμε για ποιο ψηλά

kostasΠειραιας είπε...

Καλημερα σε ολους.

john deer είπε...

την καλημερα μου απο τη κουνημενη(4,5 ριχτερ)θεσσαλονικη και ανησυχη συναμα αφου το επικεντρο ειναι κοντα στη βολβη.μνημες 78 ξυπνανε και ειναι ασχημες!!!

TheHawk είπε...

καλημερα σε ολα τα παιδια...

μπαρμπαλιας είπε...

κλμ και απο ΒΔ...

Stavros είπε...

Καλημέρα σε όλους!!Σας ακολουθώ πιστά!!Συνεχίστε έτσι!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα και από την αντίδραση...

Το ποτάμι κλπ κλπ

THE JUNIOR είπε...

καλα αυτος ο Χ στο R

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ MIG

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑ

Λευτερης είπε...

Καλή σας ημέρα.

Ctsam είπε...

626 ek tziros blepw kala ?

Andreas D. είπε...

3 πακέτα στον ΟΠΑΠ

105.270.000 Χ 5,9086

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα σε ολους!
Επισημη μεταβιβαση του ΟΠΑΠ σημερα

kostasΠειραιας είπε...

Oταν η αγορα δε διορθωνει αλλιως, βγαζει μια ανακοινωση η Ε.Κ. Προφανως καποιος εκει μεσα ειχε σορταρει.

Θανασης Κ είπε...

καλημερα στην παρεα..

michele είπε...

Κωστα καμμια σχεση,δεν υπαρχουν αυτα ..

THE JUNIOR είπε...

εγω τα λεω ,αλλα μην με ακουτε
δικα σας ειναι τα λεφτα

ρε μπας και στο ομιλο γινει τελικα
δημοσια προταση με μ.ο 6μηνου

αλλα σε 4 μηνες και τον κατεβασουν απο λιγο εως

THE JUNIOR είπε...

ανδρεα ,προεδρε


θα ερθει κοσμος βαλτε τα καλα σας
θα γινει τις τεχνικης αναλυσης
στις κατασκευες

THE JUNIOR είπε...

οχι τιποτα αλλα και το ιατρικο
με μο 6μηνου φευγει και οχι με την καθαρη θεση

ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ

kostasΠειραιας είπε...

michele...εννοειται οτι για το συγκεκριμενο αστειευομαι. Αλλα η ολη κατασταση με το κρατος ειναι γελοια.
Εκβιαζεις μια εταιρια σαν τον ομιλο ΒΙΟΧ, επειδη εισαι αχρηστος να προσφερεις μεσα στη χωρα σου το καταλληλο περιβαλλον ωστε να ευδοκιμησει μια εταιρια αυτου του επιπεδου.

Καλα και τι νομιζουν τα ξεφτερια οτι ο Στασινοπουλος ειναι μικροομολογιουχοι? Αυτος θα τη βρει τη λυση αλίμονο στους μικρομετοχους .

THE JUNIOR είπε...

ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ

ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΤΣΕΠΗ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ
ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Α ΣΤΗΝ Β ΑΠΟ ΤΗΝ Β ΣΤΗΝ Γ

kostasΠειραιας είπε...

Απλα εχουν πανικοβληθει γιατι αναρωτιουνται, ποιος θα ειναι ο επομενος.

THE JUNIOR είπε...

ΚΩΣΤΑ

τα χαρτια δεν ειναι χαμηλα
τα δινει ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ και φευγει
σε αλλου

οι μικρομετοχοι καλα ειναι οι θεσμικοι θα εχουν θεμα αν το πανε σιγα σιγα κατω

Λευτερης είπε...

Στους Κους του ΑΒΑΞ λίγη ευθιξία παρακαλώ.

THE JUNIOR είπε...

αλητεια θα ειναι να σε κανουν μια αμκ
και εκει να δεις γουστα

THE JUNIOR είπε...

τελειωσα γιατι πρεπει να υπαρχει
καθαρο μυαλο και sorry

Andreas D. είπε...

Μικρέ, γυαλίζω τα παπούτσια μου...

THE JUNIOR είπε...

9,80 η δεη
ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ ΜΕΣΑ




kostasΠειραιας είπε...

μικρε...sorry μονο αν με βρισεις, τα υπολοιπα βαζουν το μυαλο να δουλευει.

THE JUNIOR είπε...

λευτερη ειπαμε sorry πριν μας το
πεις

δηλ για κωλοπαιδα μας εχεις τοσο καιρο εδω τα ιδια λεμε και με -4
στον γδ και απο ολους τα ακουμε και τα αφηνουμε να περνουν

Ctsam είπε...

Michele se BIOXK isxuei akoma t senario pou eleges proxthes ?

Andreas D. είπε...


Θαρραλέα η κα Ευαγγελία:

Dionic: Αγορά μετοχών από κα Ρούμπα Ευαγγελία

Σε αγορά 15.000 μετοχών της Dionic, συνολικής αξίας 1.055,87 ευρώ, προέβη στις 10/10 η Ρούμπα Ευαγγελία τέκνο του κου Ρούμπα Θωμά, προέδρου του Δ.Σ., σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.



Πηγή:www.capital.gr

Λευτερης είπε...

Μικρέ μην χαλάς την καρδούλα σου και μην λες sorry. Δεν έγινε τίποτα.

michele είπε...

Η ΕΚ καλως εκανε.Η ΔΙΑΦΟΡΑ ειναι οτι ΕΠΡΕΠΕ να το ειχε κανει πολυ νωριτερα για να μην φευγουν οι εταιρειες ,εις βαρος των μικρομετοχων απο την εποχη ΙΜΑΚΟ,ΓΡΗΓΟΡΗ,ΒΑΡΔΑ


ΜΙΚΡΕ ειπαμε για τη ΔΕΗ ,ΘΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΤΕ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΑΜΕ ΧΘΕΣ.

ΛΥΝΕΤΑΙ Ο ΠΥΘΜΕΝΑΣ ΑΝΟΔΙΚΑ.

Αυτη ειναι η διαγραμματικη εξελιξη της ημερας

Andreas D. είπε...

Ψυχούλα ο Βαγγελάκης...

Λευτερης είπε...

Μικρέ εμφανίσου σε έχω ανάγκη.

michele είπε...

Παει κι αυτος εκει που πρεπει Ανδρεα ,σου ηρθε και περιστερι

profit είπε...

Εχω και ΕΠΙΛEΚΤΟ λέμε..........

Λευτερης είπε...

Μικρέ παρουσιάζω στερητικό σύμπτωμα. Αν δεν εμφανιστής μέχρι να γυρίσω, εις ένδειξη διαμαρτυρίας θα πουλήσω ΔΕΗ στο 9,60.

Θανασης Κ είπε...

..αναρωτιεμαι εαν στην ΑΤΤ θα κανουν το ιδιο εργο που εκαναν στην αλφα...δηλ συσσωρευση επι μακρον και μετα αφου τα μαζεψουν αργα και σταθερα ανοδικα...

TheHawk είπε...

Θάνο...λειτουργησε άψογα το ΩΚΩ σε 60λ...επιασε τον στοχο..κ τωρα περιμενουμε να δοκιμασει με επιτυχια τις βραχυπροθεσμες κινησεις για στοχο νεα υψηλα...

TheHawk είπε...

*βραχυπροθεσμες στηριξεις...

ArTaXiA είπε...

Bonjour.

Είμαι στο ποτάμι κι όποιος κατεβαίνει του κάνω ξου ξου να γυρίσει πίσω.

Andreas D. είπε...

ΔΗΜΗΤΡΗΗΗΗΗ,

3,53

michele είπε...

Καλημερα artaxia ,ολα αλλαζουν..εκεινο το στοιχημα ισχυει ακομα πιστευω ,οχι τιποτα αλλο,σαν Ιταλοτραφης μου αρεσειη καρμποναρα.Ειτε πληρωσω εγω ,ειτε εσυ.Σημασια εχει να μην εχει κρεμα γαλακτος μεσα

ArTaXiA είπε...

Ναι Michele <355 στο settlement της ερχόμενης Παρασκευής.

Και βεβαίως η carbonara γίνεται με αυγό και ουχί με κρέμα γάλακτος.

Θανασης Κ είπε...

χωσιμο στο ετετπ...

profit είπε...

Φόρα παίρνει Θανάση...

Andreas D. είπε...

έδωσε ευκαιρία για trading θανάση...

TheHawk είπε...

εχει δικιο ο Ανδρεας...

Θανασης Κ είπε...

για εσας....γιατι για εμενα ειχε χτυποκαρδια στο Beverly Hills..μεχρι να ηρεμησει το χαρτι

TheHawk είπε...

πλεον κλεισιμο κατω απο 1,07 σε 60λ..θελει την προσοχη του...μιλωντας ομως βραχυπροθεσμα...

μεχρι το 1,01..εχουμε περιθωριο...

TheHawk είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
TheHawk είπε...

μην ξεχασω να αναφερω οτι σταματησε στο 1,05..ειναι στηριξη..

εαν κρατησει αυτη...τοτε..

michele είπε...

Εκλεισε και το γκαπακι της η ΕΤΕ .Κυρια.

TheHawk είπε...

τωρα ομως..να δουμε εαν θα σεβαστει την "τιμη" της....

Andreas D. είπε...

ΛΑΜΔΑ - ΤΡΑΣΤΟΡ - ΚΑΜΠ κάνουν το κομμάτι τους...

Ctsam είπε...

Michele συγνώμη ποθ επιμένω αλλα με βιοχάλκο τι γίνεται τωρα με τα νεα δεδομένα ??

michele είπε...

Mου ειναι αγνωστο Ctsam ,εχει 2-3 επιλογες ο ομιλος,μεχρι και να παραμεινει ως εχει ..

οι μεσες σταθμισμενες τιμες εξαμηνου ειναι πολυ κοντα σ αυτα τα επιπεδα

Ctsam είπε...

οκ tnx

νικος φαληρο είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
νικος φαληρο είπε...

καλησπερα σε ολες τις φιλες και τους φιλους

Andreas D. είπε...

ΠΑΝΟ, το παλεύουμε...

michele είπε...

Ως ειθισται μετα τις ενδοομιλικες συναλλαγες η ΒΙΟΚΑ παιζει για ενα διαστημα,αστεια η κεφαλαιοποιηση της

Andreas D. είπε...

Μιχάλη, τα 229,865 τμχ ήταν μια εντολή (στο 0,60)...

michele είπε...

Ναι ετσι κανουν τις αλλαγες οι Καντωνιες μεταξυ τους,το κανανε και προχθες .Οχι με πακετα ,με πραξη απο μεσα

Andreas D. είπε...

Άντε, σήμερα θα κοκκινίσουμε...
μάλλον...

THE JUNIOR είπε...

ανδρεα
εγω στα πρασινα εδωσα και μπελα



Andreas D. είπε...

Μπράβο ΜΙΚΡΕ!

Σε βλέπω με φουλ ρευστότητα, δε μου πας το ΑΒΕ στο 0,35 να πουλήσω?
Θα στο χρωστάω... χαχαχα

THE JUNIOR είπε...

οταν βλεπω αβε
παω απο το απεναντι πεζοδρομιο
χαχαχα

THE JUNIOR είπε...

ξαφνικα εγινε ακριβη η μοη
χαχαχαχαχαχαα

THE JUNIOR είπε...

ανδρεα με την 3ε ,τον ομιλο ,την παρασκευη και την μεγαλη ανοδο

γιατι δεν παμε πολυ κατω
λες να εκανα μαλακια

THE JUNIOR είπε...

κουφαλα δεη

θα τα κανω ολα ελλακτωρ και χαριτες χαχαχαχα

michele είπε...

Μονο η ΔΕΗ δεν παει κατω ΜΙΚΡΕ εε?? χαχα

THE JUNIOR είπε...

και ο σαραντης

THE JUNIOR είπε...

μιχαλη ξερεις

οτι οσο οι κατασκευες πεφτουν

κερδος θα εχω απο την δεη στο τελος

αλλα δεν το λεω εχω πολλους εχθρους

THE JUNIOR είπε...

αντε σε λιγο

θα με δωσουν ελλακτωρ

Θανασης Κ είπε...

επειδησημερα δεν δουλευω και μαλλον ουτε το σκ...θα πτοτεινω να το γυρισουμε σε athens voice και αθηνοραμα για να παμε καποια καλη βολτα το σκ τουλαχιστον.χεχε

Andreas D. είπε...

έχει κανένα καλό cafe στο κέντρο?

θέλω να πάω το απόγευμα με έναν φίλο μου...

Andreas D. είπε...

Ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ δεν έχει γκαπ στο 2,46 ?

Andreas D. είπε...

Και η ΓΕΚ στο 2,52?

michele είπε...

Ανδρεα εχει εκει στην Κοραη,αλλα απο πισω στην Καρυτση κλπ

michele είπε...

Ναι εχουν gaps εκει Αndrew

Andreas D. είπε...

Μιχάλη, το ΠΕΙΡΤ να ανεβαίνει και όλοι οι άλλοι να...

χαχαχα

Θανασης Κ είπε...

εγω ξερω ενα καλο στο Κολωνακι

michele είπε...

Καλα το Κολωνακι εχει αρκετα ..
και το ΕΤΕΤΠ καλο ειναι Ανδρεα

THE JUNIOR είπε...

γραφουν τα νουμερα
χωρις χαρτια
επειδη τραβηκτηκαν οι αγοραστες

michele είπε...

Το κλεισιμο κατω απο 1115 δεν θα ειναι good για τους long αντε ενα τσικ πιο κατω

Andreas D. είπε...

Εγώ φταίω που δεν έδωσα μάρκετ 800 τμχ να κλείσω το γκαπ του 2,52...

μπαρμπαλιας είπε...

εχουμε και εμεις εδω τσιπράδικα

Θανασης Κ είπε...

αβαξ γεκ ελλακτωρ πιεζονται..το ινκατ γιατι πιεζεται???? δεν εχει αναβει καθολου το ατιμο...

THE JUNIOR είπε...

εγω που απο καθαρη τυχη
βρεθηκα με τα λεφτα στο χερι

τι πρεπει να κανω τωρα μιχαλη
να περιμενω

THE JUNIOR είπε...

γιατι με αγαπαει η αγορα

θαναση

τα ιδια θα λεμε

michele είπε...

Να περιμενεις ΜΙΚΡΕ ,να περιμενεις ,χρειαζονται τα λεφτα,χρειαζονται και τα χαρτια

Θανασης Κ είπε...

χεχε.. οτι ειναι γενους θυληκου σε κυνηγαει...εισαι απο τους τυχερους...

michele είπε...

ΠΟΣΑ χαρτια θα αλλαξουν στο ΕΚΤΕΡ στα 0,52

THE JUNIOR είπε...

συνολο 300 χιλ.περιπου

THE JUNIOR είπε...

ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ

ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΡΟΛΟΙ

Θανασης Κ είπε...

..απο την μικρη εμπειρια που εχω για να ξεκινησει η πτωση μετα απο μεγαλη ανοδο..παντα βρισκουν μια δικαιολογια..αυτη θα ειναι της Βιοχκ....θα λενε δεν εχουμε ελυθερη οικονομια κτλ κτλ κτλ

Θανασης Κ είπε...

οταν βλεπεις την Μπελα στα 10 ευρω δεν θα φταει ο καραφλος που ελεγε οτι η αγορα δεν ειναι φθηνη...

THE JUNIOR είπε...

ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΠΡΟΕΔΡΕ ΔΕΣ ΤΙ ΕΜΑΘΑ


Στη δεύτερη φάση του έργου, το τερματικό θα πρέπει να επεκταθεί για να παρέχει τις υπηρεσίες για 12 εκατομμύρια επιβάτες. Gonzalez δήλωσε ότι

οι συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη μεταξύ των επενδυτών Airport International Group (AIG) και του αναδόχου - η κοινοπραξία της Ιωάννου & Παρασκευαϊδης και J & P-ΑΒΑΞ Α.Ε., σχετικά με τη βάση για τον καθορισμό του πεδίου εφαρμογής της κατασκευής της δεύτερης φάσης.
Προς το παρόν, η ημερομηνία έναρξης είναι διστακτικά οριστεί για τον Οκτώβριο, αν και αυτό μπορεί να αλλάξει.

Andreas D. είπε...

9,80 η ΔΕΗ ?

THE JUNIOR είπε...

ΑΝΔΡΕΑ

αν εδινα και τα λιγα αεροπλανα
και αυτα πανω θα ηταν χαχαχαχαχα


Andreas D. είπε...

Μικρέ, άσε να γράψει και ένα μείον...

μπαρμπαλιας είπε...

Μικρε μας
οσα καλουδια και να γραψεις...το
ταβλέ για τον ταλαιπωρο ΑΒΑΚα ..
αλλα μαρτυραει...
ακολουθει και το ΜΟΗ μαυρο χαλι ...
και ο ΜΥΤΙΛ που περιμενει σε καθε πισω ...να δειξει οτι ειναι αερας

ΠΑΝΟΣ είπε...

Πάλι γκρίνια μπάρμπα μόλις πέφτει;;;; χαχαχα

michele είπε...

Μια ζωη ετσι ο Μπαρμπας.. παμε πανω απογευματινη αναρτηση

THE JUNIOR είπε...

μπαρμπα
ας κανει οτι θελει
και για σαραντη τα ιδια ακουγα

μοη δεν ειχα

μυτιλ εδωσα

οσο για ταμπλο και το μαγαζι
αν ηξερε δεν θα ειχαμε τοσο κλαμα
3 χρονια τωρα

και βλεπεις κυριος με 70% ρευστο
ειμαι γιατι ολα στην ουσια ηταν δεη
και κουβεντα κακια για το μαγαζι
δεν ειπα