Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

ΣΑΒΒΑΤΟ..
με καφεδάκι


Ο ΓΡΙΦΟΣ ΤΟΥ κ.GOOGLE...


Σπαζοκεφαλιά για δύσκολους λύτες αποτέλεσε η επίσκεψη του εκτελεστικού πρόεδρου της Google, κ. Έρικ Σμιτ την Πέμπτη στην Ελλάδα και, κυρίως, η ατζέντα της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά. Η εταιρία και το Μέγαρο Μαξίμου δεν εξέδωσαν ανακοίνωση ούτε έκαναν δηλώσεις. Και το ερώτημα που απασχόλησε τόσο την αγορά της πληροφορικής όσο και πλήθος πολιτικών ήταν τι ακριβώς ήθελε ο ισχυρότερος άνδρας του διαδικτύου στον κόσμο.
Όσοι ήλπιζαν να λάβουν απαντήσεις στα συγκεκριμένα «πολιτικά» ερωτήματα από την ομιλία που έδωσε ο κ. Σμιτ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, απογοητεύτηκαν. Ο επικεφαλής της Google μίλησε διεξοδικότατα και με τρόπο γλαφυρό μόνο για την τεχνολογία και για το δέον γενέσθαι για την οικονομική ανάπτυξη και την καταπολέμηση της ανεργίας και απέφυγε να τοποθετηθεί αναφορικά με τις συζητήσεις με τον πρωθυπουργό και τα πλάνα της Google στην Ελλάδα.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση έχει προσλάβει εδώ και αρκετό καιρό διεθνή επαγγελματία του λόμπινγκ, ο οποίος έχει έδρα το Λονδίνο και πλούσια ατζέντα επαφών και γνωριμιών με πολυεθνικές επιχειρήσεις. Όπως μεταδίδουν -υπό τον όρο της ανωνυμίας- πηγές κοντά στην υπόθεση, ο «λομπίστας» του Ηνωμένου Βασιλείου έχει αναλάβει για λογαριασμό της ελληνικής κυβέρνησης να έρχεται σε επαφή με επικεφαλής πολυεθνικών ομίλων, να κλείνει ραντεβού με έλληνες επιτελείς και να επιχειρηματολογεί υπέρ της προσέλκυσης επενδύσεων στη χώρα μας.
Μάλιστα, όπως σημειώνουν, ο μυστηριώδης «λομπίστας» του Λονδίνου φαίνεται να βρίσκεται πίσω από την όσμωση και τις επαφές που αργότερα οδήγησαν στα μνημόνια συνεργασίας με τις Huawei και την ZTE, οι οποίες αναμένεται να επενδύσουν στη χώρα μας. Ειδικότερα, η πρώτη δρομολογεί την δημιουργία κόμβου εφοδιαστικής αλυσίδας και κέντρου έρευνας και ανάπτυξης, ενώ η δεύτερη την ανάπτυξη logistics hub στον Πειραιά και maintenance center στην Αττική. «Επιτέλους, η Ελλάδα κάνει αυτό που κάνουν όλες οι χώρες της γης» παρατηρούν οι εν λόγω πηγές και επισημαίνουν την ορθότητα της πρόσληψης του μυστηριώδους Λονδρέζου.
Ωστόσο, άλλες πηγές της αγοράς αποφεύγουν να συσχετίσουν τον συγκεκριμένο πρόσωπο με την έλευση του κ. Σμιτ στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι το ραντεβού με τον κ. Σαμαρά κλείστηκε εντός των τειχών. Σημειωτέον ότι ο διευθυντής του Creative Lab της Google κ. Στιβ Βρανάκης συμμετέχει στην ομάδα για τη δημιουργία του branding της χώρας - που δημιουργήθηκε από την κυβέρνηση - από κοινού με τον προϊστάμενο του Γραφείου Στρατηγικού και Ψηφιακού Σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού κ. Δημήτρη Πτωχό.

Στελέχη της αγοράς Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών διακρίνουν ότι δύο ακόμη λόγοι αποτελούν τα κίνητρα της επίσκεψης του επικεφαλής της Google στην Ελλάδα. Ο πρώτος είναι η ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. από την ελληνική κυβέρνηση στο πρώτο εξάμηνο του 2014, που θα της δώσει την δυνατότητα να καθορίσει σε μεγάλη βαθμό την ευρωπαϊκή ατζέντα. Ο δεύτερος είναι η διεθνής εμβληματικότητα που έχει για την Google η δραστηριοποίηση στη χώρα μας, η οποία αντιμετωπίζεται διεθνώς ως πεδίο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, καθώς αντανακλά τόσο την ρευστοποίηση του υφιστάμενου οικονομικού μοντέλου όσο και την ανάγκη επιστράτευσης της τεχνολογίας και της καινοτομίας για την οικονομική ανάκαμψη.
Ας σημειωθεί ότι η Google έχει ανοιχτά ζητήματα με την Κομισιόν. Η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού είχε εκκινήσει το 2010 εις βάθος έρευνα και σύμφωνα με τον επίτροπο Ανταγωνισμού, κ. Χοακίν Αλμούνια, οι κοινοτικές υπηρεσίες εντόπισαν στο πλαίσιο προκαταρκτικής εκτίμησης τέσσερις προβληματικές πρακτικές της εταιρίας.

Η πρώτη αφορά τον τρόπο που η Google διαχειρίζεται τους διαδικτυακούς συνδέσμους κατά την αναζήτηση αποτελεσμάτων των χρηστών, σε σχέση με άλλους ανταγωνιστικούς της ιστοτόπους. Η δεύτερη έχει να κάνει με την χρήση ψηφιακής ύλης από τρίτα μέρη από την Google χωρίς την έγκρισή τους. Η τρίτη αφορά τους όρους που τίθενται από την Google σε εκδότες και εμποδίζουν να εμφανίζονται διαφημίσεις από ανταγωνιστές της στις ιστοσελίδες τους, ενώ η τέταρτη είναι διάφοροι περιορισμοί στην διαφήμιση. «Αυτές οι επιχειρηματικές πρακτικές είναι επιρρεπείς στο να βλάψουν τους καταναλωτές, καθώς θα έχουν λιγότερες επιλογές καινοτόμων υπηρεσιών. Για κάθε μία από τις τέσσερις θεωρούμε ότι τίθεται ζήτημα δράσης, σύμφωνα με τους δικούς μας κανόνες ανταγωνισμού» είπε πρόσφατα στο Ευρωκοινοβούλιο.

Η Κομισιόν ζήτησε και πήρε βελτιώσεις από την Google και στους επόμενους μήνες θα κρίνει το κατά πόσον η αγορά των ιντερνετικών αναζητήσεων θα είναι πιο ανταγωνιστική. Τα δύο μέρη βρίσκονται σε διαπραγμάτευση. Εάν υπάρξει πρόοδος, το θέμα θα «καθαρίσει» την Άνοιξη. Εάν όχι, η Κομισιόν θα σκληρύνει την στάση της και σε περίπτωση που η Google δεν «συνετιστεί», ο κ. Αλμούνια προειδοποίησε με την επιβολή «προστίμου - μαμούθ» αντίστοιχο με αυτό των 561 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί στην Microsoft.


Η Google έχει βρεθεί στα πόδια του κ. Αλμούνια και σε άλλες υποθέσεις. Μία αφορά τις πατέντες της Motorola Mobility, που πέρασε στην Google, η επίλυση της οποίας εκκρεμεί. Μία άλλη έρευνα για το οικοσύστημα του android, η οποία προέκυψε από καταγγελίες βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ άλλα θέματα όπως η πολιτική απορρήτου και τα προσωπικά δεδομένα απασχολούν αρκετά κράτη - μέλη.

http://www.tovima.gr/

38 σχόλια:

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους

giannhs kon είπε...

Πάλι χάλασε τα σχέδια σε κάποιους χαχα

Dow Jones 0,73% 15.237,17 μονάδες,
S&P 0,63% 1.703,20 μονάδες
Nasdaq 0,83% 3.791,87 μονάδες

ArTaXiA είπε...

Μην εισαι βιαστικος Γιαννακη.. Δεν θα πεθανουμε σημερα!. (Ελπιζω)

giannhs kon είπε...

χαχα Πάω πάντα αργά ΟΤΑΝ βιάζομ

Καλημερα

giannhs kon είπε...

F1 GP Ιαπωνίας: Στη θρυλική πίστα της Suzuka

ιδιόκτητη πίστα της Honda παρακαλω!!!

giannhs kon είπε...

Το ιαπωνικό circuit είναι από τα πιο τεχνικά και απαιτητικά του πρωταθλήματος, συνδυάζοντας γρήγορες καμπές με κλειστές στροφές.
Για τους οδηγούς είναι μια από τις πιο συναρπαστικές πίστες, με τη μεγαλύτερη πρόκληση να είναι η εκτέλεση του τέλειου γύρου.
Ακόμα και οι πιο έμπειροι πιλότοι της F1, στη Suzuka εξακολουθούν να μαθαίνουν κάτι καινούργιο.
ΣΑΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΕΝΑ ΠΡΑΜΑ χαχα

giannhs kon είπε...

Βασικά στοιχεία:

Μήκος πίστας: 5,807 χλμ.
Αριθμός γύρων: 53
Απόσταση αγώνα: 307,471 χλμ.
Ρεκόρ γύρου: 1:31.540 (Kimi Raikkonen, 2005)
Πρώτο GP: 1987
Mέση ωριαία ταχύτητα: 216 χλμ./ώρα
Μέγιστη ταχύτητα: 320 χλμ./ώρα
Κατανάλωση ανά 100 χιλιόμετρα: 67 λίτρα
Αλλαγές ταχυτήτων ανά γύρο: 48
Αριθμός στροφών: 18 (8 αριστερές, 10 δεξιές)

Το πρόγραμμα του αγώνα:

Σάββατο 12/10
Ελεύθερες δοκιμές: 05.00 - 06.00GR (OTE TV)
Κατατακτήριες δοκιμές: 08.00GR (OTE TV)

giannhs kon είπε...

Κυριακή 13/10

Αγώνας: 09.00GR (OTE TV / ΔΤ σε μαγνητοσκόπηση στις 15.00GR

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλημέρα σε όλους,
Καλό Σ/Κ να έχουμε.

Κατανάλωση ανά 100 χιλιόμετρα: 67 λίτρα ? Κάτι τέτοιες ώρες, ήθελα να είχα βενζινάδικο....

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μια καλημέρα είν' αυτή πέστην κι ας πέσει χάμωωωωω....
Καλό Σ/Κ

ΠΑΝΟΣ είπε...

Την Δευτέρα το βράδυ, λέει, ο κ. Τσίπρας στην εκπομπή του Ν. Χ/Νικολάου θα απαντήσει στα ερωτήματα των πολιτών...βέβαια γράφεται και πωλητών...και τα δύο σωστά είναι χαχα
Κ. διαχειριστά θα σε δούμε live;

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Σε αυτή την περίπτωση θα κανονίσουμε να κάνουμε το περπάτημα νωρίς για να μην χάσουμε την αυριανή ελπίδα του τόπου...

3ψήφιο νούμερο, έχεις κατέβει κάτω ή έμεινες εντός των τοιχών? Ο καιρός δείχνει υπέροχος για εκδρομούλα....

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα σε ολους!
3 αθλιε,ετοιμαζω αρθρο για την αυριανη ελπιδα του τοπου χεχε

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αλεξ/τε μόλις έφτασα στον προορισμό μου, ο καιρός είναι θαυμάσιος.
Πόσες του μηνός έχουμε είπαμε...κάτσε να υπολογίσω...το βρήκα, 73 Αυγούστου και βλέπουμε...

Μικέ κρίμα που δεν δήλωσες συμμετοχή...το άρθρο θα το διαβάσουμε.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Άντε και κατι άλλο που άκουσα, πριν την κάνω...
Επανακυκλοφορεί ο ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΑΣ.

ΤΟΡΑ ΜΠΑΙΡΔΕΦΤΗΚΑ ΕΝΤΕΛΟΣ...

O ΑΛΛΟΣ είχε κυκλοφορήσει ΜΕΤΑ την κατοχή...

(Ευτυχώς που κάνει ζέστη ακόμη...)

michele είπε...

Ωραιος ηταν ο μικρος ηρωας χαχα.Δεν εχω χρονο 3αθλιε για τετοιες συμμετοχες

μπαρμπαλιας είπε...

κλσ
τετρακις...στη θαλασσα βουτια...
εγω μολις γυρισα
τα τυχερα της επαρχιας..
εσεις-μερικοι μερικοι-εχετε αλλα καλουδια.

μπαρμπαλιας είπε...

Γιαννακι
καλη η πιστα...
αλλα αμα δεν υπαρχει συαγωνισμος,αστα και βραστα.
ο ισπανος σηκωσε λευκη σημαια.

α μη ξεχασω και την εθνικη που θελει να παει Βραζιλια,ξεβρακωτη στις ...πως τις λενε;;

ο dwk είπε...

…κου

ο dwk είπε...

…νη

ο dwk είπε...

…θή

ο dwk είπε...

…κα

ο dwk είπε...

…τε ;;;

Ctsam είπε...

Γεια σας καλό Σ/Κ σε όλους !!!
Ν α ρωτήσω κάτι.Στους περισσότερους τίτλους οι τιμές στόχοι που δίνονται από τον διάφορες εταιρείες έχουν ήδη πιαστεί και ξεπεραστεί π.χ άλφα Μοη ΕΛΠΕ. Πως γίνεται να βγάζουν τιμή στόχο την τιμή που έχει τώρα ; Τι δεν καταλαβαίνω ;;;

michele είπε...

dwk πολυ λιγο κουνηθηκε εδω η Αθηνα..ο σεισμος ηταν δυνατος αλλα οχι επιφανειακος απ οτι καταλαβαινω

Ctsam οι οικοι και οι χρηματοσπιστωτικοι οργανισμοι ακολουθουν διαφορα μοντελα με θεμελιωδη κυριως χαρακτηριστικα.Αλλα οι τιμες που διαμορφωνονται εμπεριεχουν προσδοκιες και διαφορα αλλα,γι αυτο το λογο συχνα η ξεπερνανε τις τιμες στοχους η υποαποδιδουν γιατι καποια κεφαλαια δεν τις προτιμουν

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Καλησπέρα σε όλους

Ένα ανεκδοτάκι για να ευθυμήσουμε

H γυναίκα ετοιμάζεται να πει στον άντρα της πως θέλει να χωρίσουν :
- Τάσο σου έχω κακά νέα!
- Tι Γωγώ μου; Εγώ πάλι σου έχω ευχάριστα...
- Για ξεκίνα με τα δικά σου.
- Κέρδισα στο ΛΟΤΤΟ 1.000.000 ευρώ!!! Για πες εσύ τα δικά σου.
- Αστα...Έκαψα τα γεμιστά!!!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Γεια σου Γιαννάκη, καλοοό!

Ας πω κι εγώ ένα (τύπου ανέκδοτο) που έχει κι εφαρμογή εδώ μέσα για μερικούς μερικούς χεχε.

Με πήρε τηλέφωνο και μου λέει...έχω ένα καλό κι ένα κακό νέο.
Τον άφησα να μου πει πρώτα το καλό νέο και μετά του έκλεισα το τηλέφωνο...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Δεν ξέρω αν κούνησε εδώ γιατί ήμουνα μέσα (στο νερό Αλ/τε!) εκείνη την ώρα.
Ελπίζω να μην έγινε κάτι σοβαρό για τους ανθρώπους εκεί.
Ο Γιώργος δεν μας έγραψε κάτι μέχρι τώρα...

Η θάλασσα και η μέρα απλά τέλειες

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Καλησπέρα Αριθμέ.
Δεν ξέρω για τι πράγμα μιλάς αλλά νομίζω πως έπρεπε ν ακούσεις το πιο ενδιαφέρων νέο.. Ελπίζω να έκανες καλή επιλογή χεχε

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Αυτές οι έρευνες για πετρέλαιο μου φαίνεται βοηθάνε τους σεισμούς.. πολύ πράμα, κάθε τρεις και λίγο κουνάει.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Mπα...είμαστε σε σε σεισμογενή περιοχή απλά

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Πολύ σωστός ο τριψήφιος αριθμός!
Και για την περιοχή και για το μπανάκι.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Βλέπω αναβαθμίστηκα σε τριψήφιο τώρα χαχα

Ένα πράγμα δεν μπορώ να εξηγήσω μόνο , δεν είχαμε καθόλου μέδουσες φέτος στον ανατολικό Κορινθιακό ενώ άλλες χρονιές είχαμε πολλές χιλιάδες και δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό
Μια πολύ μικρή είδα μόνο πριν 15 μέρες από το είδος Cotylorhiza tuberculata, τις καφετιές που γίνονται σαν ταψιά και είναι ακίνδυνες
βλ. σχετ. http://vatolakkiotis.blogspot.gr/2013/08/blog-post_6413.html

ο dwk είπε...

…καλησπερούδια
«…το Χριστινάκι τραγουδά, της βάρκας κυβερνήτης …γλυκιά που είν' η φωνή της…»
…έδωσε το σύνθημα ο Φαήλος, ακολούθησε το Αντωνάκι, από κοντά και το …Χριστινάκι!
…και το …διέπραξε:
«…η δικαιοσύνη να προβεί στα δέοντα για να συλλάβει όλο το ΣΥΡΙΖΑ και το ΑΝΤΑΡΣΎΑ μαζί με τους ψηφοφόρους του…»
…θαυμάστε τους!
http://www.google.gr/imgres?imgurl=http://www.makeleio.gr/images/2013/Oktovrios/xristina-sideri-nd.jpg&imgrefurl=http://7spymania.blogspot.com/2013/10/blog-post_7903.html&h=541&w=720&sz=66&tbnid=QiNNwaagLSCFYM:&tbnh=93&tbnw=124&zoom=1&usg=__s6CC8iJVtfZP_8FVl7irE-5GtJA=&docid=Jf-4LM_EaxA4BM&sa=X&ei=eIRZUuOZI6ek4ASq_oCoBg&ved=0CF4Q9QEwCg
…Cotylorhiza tuberculata είπες; …δεν γνωρίζω από μέδουσες, number 3!
…η παραπάνω …δημοκράτισσα, πάντως, ακίνδυνη ΔΕΝ είναι!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Πάμε για μεγάλα πράγματα φίλε μου και δεν θα είναι καλά δυστυχώς

Θέλουν να κλείσουν και 22 αεροδρόμια ειδικά σε νησιά ΜΑΣ

Εντάξει παιδιά εσείς να επιμένετε ότι δεν υπάρχει ΣΧΕΔΙΟ αλλά εγώ θα λέω το αντίθετο μέχρι να δικαιωθεί κάποιος

Τώρα για τις μέδουσες ούτε εγώ ήξερα επιστημονικές ονομασίες αλλά υπάρχει και ο γούγλης που έλεγε μια ψυχή

michele είπε...

Διαψευστηκε αυτο με τα αεροδρομια ,γραφει κατι ενα gamato,kouneli,tromakktiko και ολα τα σκουπιδια το υιοθετειτε κιολας

αν κλεισουν θα βγω και γω μαζι σας να ΚΡΑΞΩ

Ο φιλος μου ο dwk ασχολειται με μια ..ανυπαρκτη ,τι να σας κανω πια ??
χαχαχαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Όχι καθόλου φίλε μου, τίποτα τέτοιο, απλά ήταν πρωτοσέλιδο εφημερίδας προχτές
Όσο από διαψεύσεις πόσες δεν έχουμε δει που μετά ....

Άστο, καλό βράδυ!

Unknown είπε...

Καλησπερα..Εχω και εγω τους προβληματισμους μου τωρα τελευταια..κατι εχει αρχιση και δεν μου αρεσει..Μπορη να φταινε πολλα δεν λεω..Αλλα μισθοι βουλγαριας και φορολογια σουηδιας!!!μου χαλαει πολλυ το γλυκο..Οσο για τους πλειστηριασμους,,ερχεται μπορα...Για το χαα τυχερος ημουν στα γρηγορα επεσα μεσα για πεμπτη και 10 του μηνα..Αλλα δεν μου παει και το αχαρτος,,απο τριτη και μετα θα ξαναψαξω,,βρε τι κουσουρι και αυτο το εμπα εβγα .....