Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

X.A.A. LIVE 

        
                                                                         σχόλια για τη συνεδρίαση online...

ΑΣ  ΠΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ...


Είναι καιρός να μιλήσουμε με τη γλώσσα της αλήθειας για την αμυντική βιομηχανία, για τις τρεις εταιρείες που είναι ένα βήμα πριν το λουκέτο, όπως τουλάχιστον ζητά η τρόικα. Ας πούμε αλήθειες που πονάνε κι ας βρούμε μια λύση που θα συμφέρει τους πάντες και κυρίως την Ελλάδα. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1.      Οι τρεις εταιρείες, ΕΑΣ, ΛΑΡΚΟ και ΕΛΒΟ είναι ζημιογόνες και όχι μόνον αυτό. Έχουν οι περισσότερες συσσωρευμένες κρατικές ενισχύσεις δισεκατομμυρίων ευρώ. Δίνονταν στο παρελθόν αφειδώς χρήματα στο όνομα μιας αμυντικής βιομηχανίας η οποία είχε περιέλθει σε απραξία. Με την ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

2.      Η εταιρεία ΕΑΣ έχει κρατικές ενισχύσεις ύψους 1,1 δις ευρώ. Μπορεί κάποιος να πληρώσει αυτό το ποσό; Μπορεί να το διαγράψει; Επίσης, η εταιρεία το 2011 είχε έλλειμμα της τάξης των 85 εκατ. ευρώ, πέρυσι το έριξε στα 60 εκατ. και φέτος θα πάει στα 45 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι είχε περιθώρια να κάνει περικοπές. Αλλά υπάρχει και κάτι άλλο πολύ σοβαρό. Οι δαπάνες μισθοδοσίας ανέρχονταν το 2011 σε 40,9 εκατ. ευρώ, πέρυσι μειώθηκε κατά 10 εκατ. ευρώ και για φέτος θα δοθούν περί τα 25 εκατ. Αυτό σημαίνει ότι πριν δύο χρόνια, εν μέσω κρίσης, η εταιρεία έδινε κατά μέσο όρο περίπου 50.000 ευρώ σε κάθε εργαζόμενο, αφού απασχολεί περί τα 850 άτομα. Δηλαδή ο μέσος μηνιαίος μισθός ανέρχεται σε πάνω από 4.000 ευρώ. Κρατείστε το αυτό, αν και είναι κάπως παραπλανητικό αφού μπορεί ένας επικεφαλής να παίρνει 20.000 ευρώ το μήνα και ένας απλός υπάλληλος 1.000 ευρώ.

3.      Η ΛΑΡΚΟ, η εταιρεία του Μποδοσάκη που έχει σήμερα τεράστια προβλήματα καθώς η τιμή του νικελίου έχει πέσει στα 14.000 δολάρια ο τόνος όταν το μέσο κόστος της παραγωγής εργοστασίου είναι 18.000 δολάρια ο τόνος. Οι κρατικές της ενισχύσεις φτάνουν τα 130 εκατ. ευρώ ενώ η επιχείρηση φέρεται να χρωστά περί τα 200 εκατ. σε φόρους, με το κράτος να την κυνηγά εδώ και τρία χρόνια. Χρωστά επίσης περί τα 160 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ ενώ έχει σοβαρές εμπλοκές με τα δικαστήρια για μια σειρά περιβαλλοντικών παραβάσεων. Απασχολεί περί τα 1.000 άτομα άμεσα και 4.000 έμμεσα. Οι ζημιές το 2012 ήταν 35 εκατ. και υπάρχουν κι άλλα 60 εκατ. που είναι απαιτήσεις παλαιών μετόχων. Για να ξαναγίνει μεγάλη εταιρεία, εκτός από την απαλλαγή από τα βάρη πρέπει να βρεθεί επενδυτής που θα δώσει πάνω από 50 εκατ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ένα σχέδιο εξυγίανσης της εταιρείας που προβλέπει την εξυγίανση εν λειτουργία σε βάθος 5ετίας. Αλλιώς, είτε θα πωληθεί πακέτο η εταιρεία με τα ορυχεία, είτε θα γίνει διαχωρισμός. Αλλά ποιος να επενδύσει την παρούσα χρονική στιγμή;

4.      Η ΕΛΒΟ, που είναι σε κάπως καλύτερη κατάσταση, έχει έλλειμμα για φέτος μόλις 15 εκατ. από 17,1 πέρυσι και 21 εκατ. το 2011. Δεν φαίνεται να έχει κρατικές ενισχύσεις και απασχολεί 361 άτομα όταν πριν μερικά χρόνια ήταν 1.200 άτομα. Φαίνεται να έχει κάνει γενναίες περικοπές, ειδικά στο κόστος μισθοδοσίας που έχει συρρικνωθεί κατά 27%

Αυτά λοιπόν ως προς τα οικονομικά. Όσο για το ποιοι κατάντησαν την αμυντική βιομηχανία έτσι, ας ρωτήσουμε όλους τους πολιτικούς που άσκησαν εξουσία, έδιναν κρατικές ενισχύσεις, προσλάμβαναν κόσμο χωρίς έλεγχο και την ίδια στιγμή απαξίωναν το έργο των τριών εταιρειών. Διότι εδώ είναι το ζουμί. Ενώ άλλες χώρες, αντίστοιχες με την Ελλάδα, διατηρούν αμυντική βιομηχανία σε ικανοποιητικά επίπεδα, εδώ έγινε ότι ήταν δυνατόν για να διαλυθούν. Κι ενώ η Τουρκία φτιάχνει αεροσκάφη, εμείς δεν μπορούμε ούτε διόπτρες να κατασκευάσουμε. Γιατί; Μα γιατί μια κλειστή κάστα επιχειρηματιών από το χώρο των οπλικών συστημάτων, ήθελαν τα πάντα να αγοράζονται από το εξωτερικό. Ας πούμε την αλήθεια. Νταβατζήδες έμποροι όπλων, αντιπρόσωποι Γερμανικών, Γαλλικών, Αμερικανικών και Βρετανικών εταιρειών κατά κύριο λόγο, έκαναν ότι ήταν δυνατόν για να απαξιωθεί η αμυντική βιομηχανία και όλα να αγοράζονται πανάκριβα από το εξωτερικό. Έπαιρναν προμήθειες δισεκατομμυρίων, μοίραζαν μίζες απίστευτες σε πολιτικούς και δημοσιογράφους που έχουν μοιραστεί κι εξυπηρετούν τα συμφέροντα εταιρειών. Μα η δίκη του Ακη για τις μίζες στα αμυντικά συστήματα δεν γίνεται; Μόνο να τολμήσει κανείς να ανοίξει τους φακέλους με όσους έχουν «λαδωθεί» τότε θα καταρρεύσει το σύστημα. Κι έτσι η Ελλάδα αναγκάστηκε να είναι εξαρτημένη ακόμη και για σφαίρες από ξένους σ’ ένα στημένο παιχνίδι. Διαλύθηκαν οι εταιρείες της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας με διάφορους τρόπους και ήρθαν οι ξένοι έμποροι όπλων να κάνουν κάθε μέρα πασαρέλα στο Πεντάγωνο. Πλήρωσαν πολιτικούς, στρατιωτικούς, μέσα ενημέρωσης, διαμόρφωσαν την κοινή γνώμη και κάθε φορά που γινόταν… αγορά του αιώνα, να ‘σου οι νταβατζήδες των όπλων που έκαναν περιουσίες, αγόρασαν σπιταρόνες στα βόρεια προάστια και τη Μύκονο, κυκλοφορούν με Πόρσε και αεροπλάνα.

Και την ίδια ώρα ένα κάκιστο μάνατζμεντ στις τρεις κρατικές εταιρείες τις κατέστησε βάρος για το δημόσιο. Όταν υπήρχαν λεφτά δε μιλούσε κανείς. Τώρα, ξεσηκώθηκαν οι πάντες γιατί δε μπορεί ο λαός να πληρώνει τα χρέη και τις ζημιές τους.

Φυσικά και θέλει η τρόικα να κλείσουν οριστικά. Μ’ ένα σμπάρο δύο τρυγόνια. Κάνει… μεταρρύθμιση και ταυτόχρονα δίνει όλη τη δουλειά στους ξένους νταβατζήδες και τους εγχώριους φίλους τους.

Ας πούμε την αλήθεια. Η κυβέρνηση βρίσκεται στη δύσκολη θέση να πάρει πολύ δύσκολες αποφάσεις και να βρει λύση για ένα πρόβλημα που έχει πολύ παρελθόν, και μάλιστα βρόμικο. Η αμυντική βιομηχανία πρέπει να εξυγιανθεί, να πάρουν τα καλά τους κομμάτια και να φτιάξουν μια εταιρεία διαμάντι, χωρίς προσλήψεις από το παράθυρο, σοκαριστικούς μισθούς και δουλειά δημοσίου υπαλλήλου. Και ταυτόχρονα πρέπει να δοθούν κίνητρα σε μικρές και μεσαίες ελληνικές εταιρείες που κινούνται στο χώρο των οπλικών συστημάτων, να κάνουν καλύτερη και περισσότερη δουλειά. Υπάρχουν επιχειρήσεις διαμάντια, με τεχνολογία αιχμής που προτιμούν να εξάγουν στο εξωτερικό παρά να ασχολούνται με την Ελλάδα.


Τέλος, η κυβέρνηση έχει ένα άλλο μεγάλο στοίχημα. Να σπάσει το απόστημα στο χώρο του εμπορίου όπλων. Φτάνει πια η κοροϊδία και οι μίζες στην πλάτη του ελληνικού λαού.

www.antinews.gr


166 σχόλια:

Bαγγελης gelato είπε...

Καλημέρα σε όλους και καλά κερδη

ΑΡΤ είπε...

Θελω να σπασω τη ζωη σ'αμετρητα κομματια για να τη χτισω απ'την αρχη με αγαπη και παλατια
Θελω τα ορη τα βουνα να τα ισοπεδωσω να γινουν ολα σοπατα πανω τους να ξαπλωσω
Θελω να αλλαξω την τροχια που κανει η σεληνη να μεινει η νυχτα ορφανη στην ομορφια που δινει
Θελω να σβησω απο τη γη οπου υπαρχει μισος εγω μιλω στα σιγουρα αλλοι θα πουνε ισως
Θελω να κανω χιλια δυο...μα δεν μπορω ουτε ενα...γιατι δεν εχω την αρχη...γιατι δεν εχω...εσενα
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΑΝΥΦΑΝΤΑΚΗΣ

Αααχχχ Μαρινα...

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους

Καλημέρα ΒΑΓΓΕΛΗ καλημερα ΣΤΡΑΤΗΓΕ

Χθες το βράδυ για να μην το ξεχνάω είχα σημειώσει για σήμερα 37/8/2013
Να μην με τρομάζουν οι μανουβρεσ

τώρα κάπως αλλιώς το λένε οι γνώστες του ΧΑ αλλά δεν το θυμάμαι RE και κάτι ακόμα που δεν μου έρχεται ,πάντως με επανέλεγχο πρέπει να έχει να κάνει κάτι σαν το κτεο πχ χαχα

Ασε που δεν θυμάμαι και που το άκουσα χαχα

Πάει γέρασα .

Καλύτερα να πάω για καφέ από το πρωί σήμερα μην κάνω καμιά @@@@@@ και την ώρα του φαγητού Ελλάδος του ρίχνω μια ματιά

Καλή σας μέρα

michele είπε...

Καλημερα ,καλημερα!

michele είπε...

Και με τον ΔΤΡ πανω απο 147 μον ,η μερα θα ειναι καλυτερη για το long σεναριο

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Καλημέρα σε όλα τα παιδιά

Unknown είπε...

καλημερα και απο μενα σας παρακολουθω εδω και λιγο καιρο και ειναι ενδιαφερον

Unknown είπε...

το ηλιοβασιλεμα ειναι προσφατο απο την πατριδα μου την κυπαρισσια

giorgos είπε...

Καλημερα σε ολους τους φιλους απο τα πανεμορφα Χανια

michele είπε...

Καλημερα Θανο ,καλημερα Γιωργο
Πας καθολου Κυπαρισσια
εκει εβγαλα το καλοκαιρι λιγο πιο κατω

η ΠΕΙΡ προσπαθει να επικυρωσει την διασπαση του 1,16

kostasΠειραιας είπε...

Kαλημερα σε ολους.
Θανο καλημερα αν δεν ηταν οι εξελιξεις απο τα μνημονια τωρα θα ειμασταν συντοπιτες ή κοντοχωριανοι(Ζαχαρω).

Unknown είπε...

μολις γυρισα <> ολιγοημερες διακοπες μια και ηρθε ο πελαργος αυτο το καλοκαιρι και εχω ενα μικρο αγορακι ναι σε παρακολουθουσα στο ταξιδι απο της περιγραφες για θαλασσες και γουρνοπουλες ειναι ομορφα κατω και κραταει μεχρι και τελη οκτωμβρη

Andreas D. είπε...

Καλημέρα σε όλους.

Μιχάλη, κάτι σου έστειλα....

Πακέτο ΣΑΡ: 630,000 Χ 4,80

michele είπε...

Καλημερα Κωστα! Να σου ζησει Θανο,να μεγαλωσει και να χαρει κι αυτος την Δυτικη Ριβιερα

Unknown είπε...

ωραια η ζαχαρω φαταστικος ο καιαφας θυμαμαι το πευκοδασος και μελαγχολω

michele είπε...

Ναι Ανδρεα το πηρα..μεγαλο το πακετο ΣΑΡ

Οπως ζητησα απο χθες ,ενεργοποιειται ο ΔΤΡ ...

ThitaDelta είπε...

κλμ σε όλους

στείλε κι από δω κανά καλό βρε Ανδρέα, στο πηγάδι κατούρησα, απορώ;

kostasΠειραιας είπε...

Τρια χρονια εκανα να κατεβω μετα τις φωτιες. Δε μου πηγαινε η καρδια να αντικρισω την καταστροφη. Αγνωριστο το τοπιο πια. Κριμα. Και καποιοι κοιταξαν να ωφεληθουν ή να αδιαφορησουν ακομα και γι αυτο το εγκλημα.

ThitaDelta είπε...

♥ ♥ ♥

Andreas D. είπε...

ΟΚ Μιχάλη

Unknown είπε...

Kαλημερα σε ολους.

Ναρωτησω κατι.
Αυτα τα ειπα,ειπες ειπε,
ειπαμε ειπατε ειπαν
σε τι εξυπηρετουν???
Απορω.

ThitaDelta είπε...

... για να δείξουμε ότι είμαστε μορφωμένοι κλίνουμε που και που και κανά ρήμα

καλώς τηνα την κάθυ

michele είπε...

Καλημερα Καθυ,σε καθε μικρη κοινωνια ,υπαρχει τουλαχιστον ενας παλαβος που ενοχλει τους αλλους

Andreas D. είπε...

Let the μαρκετιές begin...

Andreas D. είπε...

ΔΗΜΗΤΡΗ, το πρωί με "βρήκε" στο 3,01...
που να του τα δώσω ? (για να τον βοηθήσω)

ThitaDelta είπε...

3.18 3.27 3.35++

χεχε παίρνεις σκαλπ

εγώ του έδωσα χθες μερικούλια στο 3.16

michele είπε...

Η μαμα Γεκ μολις διεσπασε ανοδικα τον 100 ημ τον απλο.Πλωρη για 2,25

Andreas D. είπε...

Μιχάλη, περιττό να πω οτι πήγε πολύ καλά χθες στο road show...

Unknown είπε...

Μιχαλη,εχω κρι κρι απο το 1,85,εδω και τρεις μηνες.
Θεσμικη τρομαρα μου.
Αυτο κανει νεα υψηλα.
Εχεις καμμια αποψη,η οποιος αλλος??

Andreas D. είπε...

ΔΗΜΗΤΡΗ, στο 3,18 είμαι απο το πρωί... τα έβαλα πριν τα πάρω...χαχαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλό μεσημέρι
Κι εγώ σας αγαπάω όλους και ας είναι η καρδιά μου αντιδιαμερικά Χ3

Νικ. Κακλαμάνης: "Να αλλάξουμε τον κ. Στουρνάρα". Κι εσύ βρε Νικήτα;
Πολύ γέλιο χαχαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

* αντιδιαμετρικά

michele είπε...

Καθυ ,νομιζω ειχαμε ξαναμιλησει γι αυτην.
Η διασπασητου επιπεδου των 2,05 την εφερε σε ΑΠΟΛΥΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΥΨΗΛΑ ΣΗΜΕΡΑ

Οφειλεται ενδεχομενως και στο γεγονος οτι συμμετεχειστο road show του Λονδινου,εξαιρετικο management η εταιρεια.

Οποτε,κατα την προσωπικη μου αποψη την αφηνεις να τρεχει,η δινεις μερικα κομματια κατοχυρωνοντας το κερδος σου και με κλεισιμο κατω απο τη ζωνη 2.05-2.00 εαν γυρισει διωχνεις και τα υπολοιπα.

Δυσκολη παντως η διασπαση του 2.20 θα δουμε

THE JUNIOR είπε...

Εκπληξη από την ΕΛΣΤΑΤ στη δεύτερη εκτίμηση για το ΑΕΠ β' τριμήνου Περιορίστηκε η ύφεση στο 3,8% έναντι 4,6%.

ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΣΠΗΛΙΑ ΜΟΥ

Unknown είπε...

Μιχαλη με εκπλησεις!!!
Το θυμασαι βρε θηριο???
Ε! απο τοτε εχω τα 1000 κομματια.
Και μου ΕΙΧΕΣ πει,τοτε να τα κρατησω,
αν δεν βιαζομαι να τα δωσω.
Ευχαριστω.

michele είπε...

Μείωση κατά 3,8% σε σχέση με το 2o τρίμηνο του 2012 παρουσίασε κατά το 2o τρίμηνο του 2013 το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ), σε όρους όγκου, έναντι της μείωσης κατά 4,6% που είχε υπολογιστεί στην πρώτη εκτίμηση του 2oυ τριμήνου (flash estimate) και είχε ανακοινωθεί στις 12 Αυγούστου 2013.


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ThitaDelta είπε...

... καβατζάραμε την κατερχόμενη και το υψηλό 18 Ιουν

michele είπε...

Με προλαβε ο ΜΙΚΡΟΣ ..

Καθυ φυσικα και το θυμαμαι ,ειχα παιξει λιγο την εταιρεια στην αρχη του ραλλυ της ( γιατι την ηξερα) ,εδωσα με καλο κερδος αλλα οπως βλεπεις εδωσε ρεστα χαχαχα

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Μικρέ βγες από τη σπηλιά, να ξεκινήσει καμία δημοπράτηση έργων.. έχουμε κι έναν Αστέρα να πουλήσουμε.... (και με τα λεφτά αυτά να ξαναγοράσουμε ΓΕΚ....)

Το μπλογκ σου γιατί το ανοιγοκλείνεις συνέχεια? Άσε να διαβάσουμε τίποτα περίεργο που πας κ βρίσκεις.


Και φυσικά καλησπέρα σε όλο τον καλό κόσμο. Πάμε να απολαύσουμε κανένα καφεδάκι στην πλατεία και τα λέμε την ώρα του φαγηττού. Αντρέα ελπίζω να έχεις κρατήσει το καλύτερο για το τέλος....

ThitaDelta είπε...

... ποιος έστειλε στην σπηλιά τον τρισμέγιστο μικρό;

... έλα βγες έξω και παίξε μας

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

MIchele θυμάσαι που με ρώταγες αν έχω παγωτά στην κατάψυξη? χαχα ωραίο trade εκείνο....

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλησπέρα και στον αγαπητό Thitadelta.

Σας αφήνω, το εσπρεσάκι περιμένει στην πλατεία...

THE JUNIOR είπε...

Αύξηση 5,3% σημείωσε ο δείκτης κύκλου εργασιών στον τομέα υπηρεσιών παροχής καταλύματος και εστίασης το β΄ τρίμηνο του 2013, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχη.
Ειδικότερα ο ∆είκτης Κύκλου Εργασιών στον τοµέα Υπηρεσιών Παροχής Καταλύµατος και Εστίασης του Β΄ τριµήνου 2013, σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο ∆είκτη του Β΄ τριµήνου 2012, παρουσίασε αύξηση 5,3% έναντι µείωσης 20,8% που σηµειώθηκε κατά τη σύγκριση της αντίστοιχης περιόδου του έτους 2012 προς το 2011


ΒΡΕ ΣΤΗΝ ΣΠΗΛΙΑ

ΜΠΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΛΑΔΟΥΣ ΠΟΥ
ΓΥΡΙΣΑΝ

michele είπε...

Το ξεκινημα των εργων ( βλεπετε τις κατασκευες) ειναι προ των πυλων.Ειχαν και πολλες γραφειοκρατικες διαδικασιες

Ναι Αλεξανδρατε ,το λεγαμε ετσι τοτε δεν ηξερε και πολυς κοσμος το ΚΡΙ χαχα

Andreas D. είπε...

Σημερινές Συναλλαγές στην ΓΕΚ:

Deutsche Bank : 84,000 so far...

Σημερινές Συναλλαγές στον ΕΛΛΑΚΤΩΡ:

Deutsche Bank : 103,379 so far...

michele είπε...

Στο Αβακα τιποτα??? ( Βλεπω να βγαινει ο φιλος μου ο Ιoannou καινα μου τα χωνει χεε)

Andreas D. είπε...

Σημερινές Συναλλαγές στην ΤΕΝΕΡΓ:

Andreas D. : 1,300 so far...


Στον ΑΒΑΞ: κανένας

Andreas D. είπε...

Επίσης Μιχάλη, σου απαγορεύω να αναφέρεσαι στο ξεκίνημα των έργων...

καλύτερα να το πει ο Σαμαράς...

kostasΠειραιας είπε...

Ετοιμαζετε για τιποτα καλο η ΔΕΗ? Τι λετε?

Unknown είπε...

Για ξανακοιτάξτε κύριε Αντρέ.Για ξανακοιτάξτε.

ΜΙΚΡΕ τσίουυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ

michele είπε...

ΜΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΠΕΙ Ανδρεα χαχα
καλη πανω απο 7.55-7,56 Κωστα!

Andreas D. είπε...

ΧΑΧΑΧΑ

Andreas D. είπε...

Σημερινές Συναλλαγές στην ΓΕΚ:

Deutsche Bank : 89,000 so far...

Σημερινές Συναλλαγές στον ΕΛΛΑΚΤΩΡ:

Deutsche Bank : 117,000 so far...

Σημερινές Συναλλαγές στον ΑΒΑΞ:

Deutsche Bank : 4,400 so far...

Unknown είπε...

Ε κάτι θα ξέρουν οι Γερμανοί και μπαίνουν κατασκευές από το πρωί...

Κάτι θα ξέρουν....

ThitaDelta είπε...

... "καλόμαθε η γριά στα σύκα"

τώρα αυτό πως μου 'ρθε στο μυαλό, απορώ;

THE JUNIOR είπε...

http://microsxoliastis.blogspot.gr/

ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΩΡΑ



κ. ιωαννου
Μοίραν δ’ ού τι φυγείν έπορεν

Andreas D. είπε...

ΔΗΜΗΤΡΗ, άσε τα φρούτα και κοίτα να πας στο 3,19... χαχαχα

Lefters είπε...

Καλό ,κ πρασινο επιτελους,χειμώνα
σε όλους σας....
απο την πολυ βαθειά σπηλιάααααα!!!

ThitaDelta είπε...

χεχε

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Λες για το αεπ να φταινε οι αποδειξεις;αμα ξεκινησουν τα εργα που θα παει;
Ο θεσμικος.
Αντε και στην ανασφαλιστη εργσσια.

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Μπήκε και το αναψυκτικο...

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

μιχαλη αν πανε ολα καλα θυμισε μου να πουλησω το 2014.

Andreas D. είπε...

1.20 Η ΠΕΙΡ...

michele είπε...

Πρακτορα εξαρταται το επενδυτικο προφιλ σου,θα εχει αρκετες διακυμανσεις μεχρι τοτε

michele είπε...

Aριστοτεχνικα παιζεται η αγορα..

michele είπε...

..Και βλεπετε γιατι.

Andreas D. είπε...

ΠΕΙΡΤΠ = 0,74

ThitaDelta είπε...

Ο/Η ThitaDelta είπε...
... το πειρτπ αν πάει στο 0.74 κλείνει τον δεξιό ανάποδο ώμο και δίνει στόχο το0,86

12 pips pas mal, αλλά το καθυστερεί

5 Σεπτεμβρίου 2013 - 3:36 μ.μ. Διαγραφή

νικος φαληρο είπε...

καλησπερα σε ολες τις φιλες και τους φιλους.

michele είπε...

Ενθυμουμαι λοιπον,οτι οταν επωληθησαν τα ΠΕΙΡΤΠ στα 0,77 ταυτοχρονα αγοραστηκαν τα ΠΕΙΡ στο 1,05

Οταν παλι επωληθησαν τα ΠΕΙΡ στα 1,16 ( σημαντικη αντισταση) αγοραστηκαν τα warrants στα 0,7050 ( να μην ειμεθα εξω απο το χαρτι)

προς το παρον λοιπον καλα παμε ..ποτε θα τον πιουμε δεν ξερω χαχα

νικος φαληρο είπε...

ΠΕΙΡΤΠακι μου καλο φεξε μου να περπατω (δεν γραφω φεγγε , εχει σημασια).

ΑΡΤ είπε...

Μιχαλη...εχοντας διανυσει τα 2/3 του 2013 πιστευεις οτι εχουμε δει τα χαμηλα της χρονιας ?

michele είπε...

Καλως τον Νικολη ...943 ενα σημειο 950 χοντρικα δευτερο σημειο
για τα αποκατω εχουμε καιρο θα τα πουμε

michele είπε...

ΑΡΤ ,κατα την αποψη μου εκτος συγκλονιστικου απροοπτου ( εκλογες κλπ) τα 788 δεν τα βλεπει
κουρεμα δεν βλεπω,οι ευρωπαιοι και οι κυβερνωντες ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ πανε την υποθεση βιωσιμοτητας για το α εξαμηνο του 2013

Το μονο που μπορει τωρα να γυρισει την αγορα σε καποιες τιμες την αγορα ειναι για να βρουν καλυτερες τιμες αυτοι που θα μπουνε λογω υποβαθμισης
αλλα παλι δυσκολο το βλεπω το 788

michele είπε...

Θυμιζω επισης οτι μεχρι χθες η αγορα απο την αρχη του χρονου κατεγραφε ενα συνολικο -1,22 %

michele είπε...

Αυτη τη στιγμη βρισκομαστε 1 ( μια) μοναδα πανω απο το κλεισιμο της ΠΡΩΤΗΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

νικος φαληρο είπε...

Αντε βρε μουλαρογαιδαρα επιτελους.Και δεν τολμω να την αλλαξω.Ειναι η μονη που δεν εχει κανει κινηση.

michele είπε...

Ε δεν θα παει 3,23 Νικολα ?? ( σε ..κουρδιζω τωρα)

νικος φαληρο είπε...

να παει 3,23 η μ@@@@ω να βαλουμε τα κανονια στο Λυκαβηττο να βαρανε ολη μερα.Αει σιχτηρι πια.Συγγνωμη φιλοι αλλα εχω γυρισει κι απο την εφορια.Αλλο κ@@@χανειο κι εκει μεσημεριατικο.

michele είπε...

Οριστε ρε συ Νικολα , γυρισες απο την εφορια νευριασμενος ( απολυτα φυσικο αλλωστε) και νασου μια ωραια συνεδριαση .Τι αλλο θελεις??

Andreas D. είπε...

Μιχάλη, τι θα γίνει επιτέλους μ'αυτόν τον νικο φάληρο ?

όλο βρίζει...οχι τίποτα άλλο, αλλά μας παρακολουθούν και ΜΙΚΡΟΙ απο την σπηλιά...

ΧΑΧΑΧΑ

νικος φαληρο είπε...

πανε κι οι ευγενειες, πανε ολα.Ειμαι τουρμπο φιλοι.

michele είπε...

Καλο χαχα σε ενδοσυνεδριακο επιπεδο αν σπασει κατω εδω ,ενα χωσιματακι θα το εχουμε

michele είπε...

..Αλλα αντεδρασε κανοντας καινουργιο υψηλο ημερας

michele είπε...

Καλος και ο ΔΤΡ πλησιαζει το τοπικο υψηλο στο 149,57 ο καλυτερος δεικτης σημερα
επειδη χτες κλαφτηκαμε στην απογευματινη αναρτηση

michele είπε...

Διασπα την κατερχομενη του και ο ΟΤΕ

Andreas D. είπε...

Σημερινές Συναλλαγές στην ΓΕΚ:

Deutsche Bank : 152,000 so far...

Σημερινές Συναλλαγές στον ΕΛΛΑΚΤΩΡ:

Deutsche Bank : 200,000 so far...

Σημερινές Συναλλαγές στον ΑΒΑΞ:

Deutsche Bank : 6,250 so far...

νικος φαληρο είπε...

κε μικελε ευχαριστω για τεχνικες πληροφοριες σχετικες με ΔΕΗ ΟΤΕ που διαβαζω.

Chris είπε...

καλησπερα σας

εγω που δεν γυρισα απο την εφορια και δεν ειμαι νευριασμενος , πειραζει να τα χωσω στην Ευρωβ????;-)
Το απολυτο "παλτο" του Χαα!!!!!

καλο αποκαλοκαιρο σ ολους σας

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Πάρτα μωρή κατερχόμενη!

ΚΕ Νίκο κε Φάληρο καλησπέρα κι σε σας.

Ήρθαμε λοιπόν μετά το φαγητό και τι να δούμε? Από όλο το ΧΑΑ μόνο οι δικές μας πρωινές αγορές δεν ανεβαίνουν... Ε αμα είναι έτσι, πίσω στο γραφείο τη Δευτέρα...


Πολύ μου αρέσουν οι γερμανικές μπουλντόζες!!!!

michele είπε...

Να σαι καλα Νικολα,καλως το δασκαλο,ειναι λιγο πτωμα καθοτι σκεφτονται τι να κανουν εκει..αλλα θα ερθει η ωρα της πιστευω.Την θεωρω σαν την πιο φτηνη τωρα πια

Andreas D. είπε...

ΜΙΚΡΕ, να προσέχεις στα τούνελ... κάποιους τους πιάνει λάστιχο εκεί (μετά πεθεράς)...

νικος φαληρο είπε...

καλησπερα κε Alexandratos.

Chris είπε...

Μαικλ , την εφαγε η φτηνια την αχρηστη !!!!!

Δωσε μωρη αρρωστη!!!!!;-)
Δωσε πονο στους σορτακηδες!!!!! ;-)

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Πολύ σωστός ο 3:14μμ
Την πεθερά και τα μάτια σας!!!!

Γειά σου Νικόλα Φίλε μου.

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

ΜΥΤΙΛ και ΓΕΚ σταμάτησαν στο 50% fibo?
κάνω λάθος?

michele είπε...

Ειπα κι εγω ενα ατυχο συμβαν και ακομα το θυμοσαστε παλιοπαιδα χαχα

Κωστα ναι στο 50% ειναι ..

michele είπε...

Και παλι πανω στην ενδοσυνεδριακη γραμμη τασης

michele είπε...

Χριστοδούλου (ΕΤΕ): Σε εξέλιξη οι ενέργειες για την κεφαλαιακή ενίσχυση των ελληνικών τραπεζών - Πιθανότατα να μη χρειαστούν νέα κεφάλαια

Αν ειναι αληθεια αυτο..

michele είπε...

..και συνεχιζει

Χριστοδούλου (ΕΤΕ): Δεν αναμένεται το πόρισμα της BlackRock να αναδείξει νέες κεφαλαιακές ανάγκες στις ελληνικές τράπεζες

kostasΠειραιας είπε...

michele...σε περιπτωσεις σαν τη σημερινη του ΟΤΕ, τι μπορει να βοηθησει για να αποφασισει καποιος που ειναι οι περισσοτερες πιθανοτητες/
Να σπασει την αντιστασει ή να τρακαρει και να γυρισει πισω?

kostasΠειραιας είπε...

αντισταση

Θανασης Κ είπε...

Μολις μπηκα μεδανεικο pc....σας παρακαλω μην χωνετε Ευρωβ δεν αντεχω αλλο μειον στην τιμη οταν ολες οι αλλες τρεχουν....ωραια η μερα σημερα...μαλλον το καλοκαιρι συνεχιζεται και στο ΧΑΑ... Ευχομαι ολοι να ειστε καλα και οχι αλλες κοντρες μεταξυ μας... Το γερακι ειναι καλα??

νικος φαληρο είπε...

στο 7,60 δεν εχει αντισταση η ΔΕΗ κε μικελε;Ξεφορτωσανε τα παληκαρια ΠΕΙΡΤΠακι στο 0,74 και θα το ξαναγυρισουνε στο 0,70;

Andreas D. είπε...

Νικόλα, το ΠΕΙΡΤ απο το 0,73 μέχρι και το 0,7420 έκανε 100,000 τμχ.. μόνο...

michele είπε...

Κωστα , οι ογκοι , ο τροπος συμπεριφορας της μετοχης και η γενικοτερη αγορα

αλλα το θεμα ειναι που ειναι αγορασμενος κανεις,αν ειναι αρκετα πιο κατω κανει ΜΕΡΙΚΗ αποκομιση κερδων.
Στις αντιστασεις πανω δεν αγοραζουμε ,γιατι αν γυρισει τον ηπιαμε.
Εχουμε αγορασει 10 ποντους πιο κατω ετσι ωστε να υπαρχει περιθωριο να φυγουνε χωρις ζημια.

Η αγοραζουμε μετα την διασπαση τους

michele είπε...

Νικολα εχει μια αντιστασουλα ,αλλα καλυψε το μεγαλυτερο μερος του gap ,πηγε 7,66 το gap κλεινει 7,68 οποτε θα ξαναπαει εκει..
καποιος που δεν βλεπει παραπανω την κανει εκει..

kostasΠειραιας είπε...

Ευχαριστω .....γι αυτο συχνα πυκνα γινομαι ντιρλα. Θα το κοψω το ποτο μαχαιρι.

νικος φαληρο είπε...

Ευχαριστω κε μικελε.Κε Andreas D βλεπω καπου 130000 τμχ στην αρχικη κινηση απο τη συσωρευση στο 0,70 και 500000 τμχ στην κινηση εως 0,742.Το εγραψα βεβαια για να ακουσω γνωμες.Μακαρι να κανω λαθος.

νικος φαληρο είπε...

σορυ 190000 και 600000 αντιστοιχα.

giannhs kon είπε...

Τι καλά παιδιά είστε σήμερα ότι και να βλέπετε ότι και να ακούτε δεν αγγίζετε το πληκτρολόγιο χαχα

καλησπέρα σε όλους τους φίλους

Έφαγα όλη την πλατεία Κ το πρωί να βρω το ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟ !!! άφαντος χαχα

michele είπε...

Για ψαξε καλυτερο ειναι lungo o espresso ακομα εκει θα ειναι

michele είπε...

Γεκ λεμε ..αντε παλι η διαδρομη να ειναι καλα

michele είπε...

η ΑΛΦΑ παει εκ νεου προς το 0,5470

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

ΚΟΝ Θα σεβαστώ ότι μπορεί να μας διαβάζουν κι άλλοι, και δεν θα πω ότι ούτε μέσα στο μαγαζί δεν μπήκες αλλά έκατσες έξω στην πόρτα με την δίμετρη καστανούλα.

Τα επίπεδα fibo 50% στο μάκρος της φούστας της εξηγούσες?

giannhs kon είπε...

Για να είναι ακόμα εκεί πρέπει ο εσπρεσο να είναι βαρελίσιος χαχα

γεια σου ΜΙΧΑΛΗ

giannhs kon είπε...

αμαν αμαν Τ ι κάνετε ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ

ThitaDelta είπε...

... α τέτοιο "σπρώξιμο" εννοούσες;

ThitaDelta είπε...

... αμ το άλλο, το υπονοούμενο ότι αλλάζει "λάστιχο" και έρχεται, χεχε

giannhs kon είπε...

χαχα ε ήρθα άργησα ??

giannhs kon είπε...

και που λέτε κυρ ΓΙΑΝΝΗ
πρέπει να παραγνωρίσατε δεν μπορεί

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Εγώ ξέρω πως με τον βαρελίσιο espresso κοιτάω τη συνεδρίαση και κάνω Gangnam Style

Μα και συ τι ήθελες να αρχίσεις την ιστορική αναδρομή της φούστας από το 19ο αιώνα με μήκος αστραγάλου μέχρι την εποχή του woodstock και μήκος....

Μπορεί και να παρεξήγησα όμως.... (για τα προσχήματα), ίσως έχω και φωτογραφικό υλικό....

giannhs kon είπε...

http://www.hdwallpaperstop.com/cartoon-wallpapers-for-pc/

ThitaDelta είπε...

... είδε κανένας τον αρταξία;

α νάτος!

ο dwk είπε...

…καλησπερούδια
…ποιος μίλησε για τον …θείο;;;

νικος φαληρο είπε...

κε μικελε μειλ.

giannhs kon είπε...

καλώς τον ΘΟΔΩΡΗ μας

michele είπε...

ΘΔ μην κοροιδευεις γιατι θα τα λουστεις,ειναι εκδικητικη η αγορα..ασε το εχω παει κι εγω

Οταν σπανε αντιστασεις παντα καιγονται οι short .Aν επαιζα short σα αυτη τη φαση θα ειχα παιξει στο 318 της αγορας στα 321-322 της των παραγωγων

michele είπε...

Γεια σου Δωρο, τι δωρο μας φερνεις ?? χεχε κανα κοκκορα κρασατο?

michele είπε...

Κλεισιμο εδω θα το γουσταρα,αλλα εχουμε μιση ωρα ακομα

michele είπε...

σχολιο 4,27 * το εχω παθει

ThitaDelta είπε...

... βρε Μιχάλη, αφού ξέρεις, στον αρταξία respect

αλλά αν δεν πειράξω κάποιον πως θα περάσει η ώρα;

Andreas D. είπε...

Απο 200,000 τμχ σε ΓΕΚ & ΕΛΛΑΚΤΩΡ η Deutsche Bank ...

giannhs kon είπε...

αν δεν εχεισ τι να κανεις ελα να σπρώξουμε να το παμε μεχρι το 948 που εχει καντινα χαχα

michele είπε...

Καλα σωστο κι αυτο..Δημητρη εχει γυρισει κι ο Γερμανος που ηταν κατω το πρωι σε αντισταση κοντα κι αυτος


στον ΑΒΑΚΑ Ανδρεα??? χεχε

ThitaDelta είπε...

... κάτσε γιατί το ίδιο λέγαμε τις προάλλες

και από ότι κατάλαβα, σπρώχναμε διαφορετικό πράγμα, χεχε

ο dwk είπε...

...με μπάμιες michele! (…γιάάάάχ)
…γεια σου Γιάνναρε! …μην τον ακούς αυτόν! …ζηλεύει!
…άσε που …καλόβλεπε την φίλη της, δίπλα, πίνοντας αδιάφορα δήθεν, τον βαρελίσιο espresso !

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Κοντά είναι η καντίνα και μου αρέσει ότι θέλουμε μόνο 10 λεπτά.

Μην τσακωθείτε στις δημοπρασίες, θα κεράσω εγώ τις μπύρες στην καντίνα.

Αντρέα δεν λες στη DB να πάρει κ 200000 ΑΒΑΞ....

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

dwk Μαρτυριάρη!!!! Που κατάλαβες ότι ήμουνα στην "βαφτισιμιά" του MIchele ?

Unknown είπε...

Αντρε οι κινήσεις που γραφεις είναι αγορές η ΠΩΛΗΣΕΙΣ????

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Μία απορία πως γίνεται ο απλός 200 να είναι απο πάνω στο ημερήσιο στο Μυτιλ και απο κάτω στο εβδομαδιαίο και αντίστροφα στην ΓΕΚ?

giannhs kon είπε...

χαχα καλο καλο ΔΗΜΗΤΡΗ

Πέστα ΘΟΔΩΡΗ πέστα

ο dwk είπε...

…άντε βρε …αγελλάδος! …κάνε κάτι! …αραχνιάσαμε…

michele είπε...

Δεν το ξερει αυτο Ioannou..λεω εγω

michele είπε...

Ο απλος εβδομαδιαιος 200 αρης ειναι ( περιπου) ο ημερησιος 1000 αρης Κωστα

michele είπε...

Γινεται το απαταιτητο χωσιμο της Παρασκευης ..

Το κλεισιμο να δουμε ομως

ThitaDelta είπε...

... 60 μύρια δεν ήθελες Μιχάλη;

Andreas D. είπε...

ΧΡΗΣΤΟ, (συνήθως) μόνο οι συναλλαγές αναφέρονται ...

michele είπε...

Τοσα Δημητρη ( δεν πεταω τυχαια νουμερα χεχε)

Ανοιξε και χαλια ο Αμερικανος και γυρισε τον DAX κατω

Unknown είπε...

μμμμμμμμ..

Οκ Αντρέ.

michele είπε...

Αυτο το 2,25 της ΓΕΚ παντα στην ωρα του

ΠΑΝΟΣ είπε...

Κλείσιμο 940-942 καλό ή αδιάφορο;

Βλέπω πάλι με νούμερα ασχολούμαστε
Και το γαϊδούρι του χότζα από νούμερα καλά τα πήγαινε αλλά τα τίναξε!

Back to my cave too

michele είπε...

Δυσκολα βλεπω κλεισιμο εκει που ηθελα..αλλα δεν πειραζει και σε εβδομαδα καλα κλεινει

Harko είπε...

Αγαπητέ Άθλιε...δεν είσαι μόνος...έχεις και παρέα...

νικος φαληρο είπε...

πω πω τι εφτιαξαν οι "λεβεντες" στο κλεισιμο.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ευτυχώς γιατί δεν μ' αρέσει η μοναξιά φίλε μου Harko χαχα

michele είπε...

Για οποιον παιζει με τους ποντους δεν ειναι καλο το κλεισιμο 9 ποντους απο το υψηλο.

Για οποιον βλεπει την αγορα πιο σαφαιρικα μια χαρα ηταν η εβδομαδα.Και υπαρχουν δεικτοβαρεις τιτλοι που απεχουν απο αντιστασεις η αλλοι που δεν μπηκαν στο χορο.

michele είπε...

Ηarko -Aθλιε,τα νουμερα φτιαχνουν "πιο ευκολα" απο τους ανθρωπους δυστυχως.
Γιατι οι ανθρωποι θελουν και οραμα,ελπιδα,μαχη ,αντοχη ( να μην τα τιναξει ο γαιδαρος δηλ)

νικος φαληρο είπε...

καλο απογευμα σε ολες τις φιλες και τους φιλους.

Unknown είπε...

Εμένα για χωσέ παντως μου εκανε το σημερινο.

Αντέ να πάμε στο 880 να πάρουμε φόρα.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

ΚΟΝ αφού δεν πήγαμε καντίνα, ο καθένας την μπύρα του.

Καλό απόγευμα σε όλους

ΠΑΝΟΣ είπε...

9 πόντους από τα ψηλά και 10 πόντους από τα χαμηλά χμμμμ

Όταν όμως ο άνθρωπος ταυτίζεται με τον γαϊδαρο τότε...

...και ας έχει πετύχει το αφεντικό του πρωτογενές πλεόνασμα στο σανό...

Τέλος πάντων...καλό απόγευμα.

michele είπε...

Χαχα καλο απογευμα ..ο ανθρωπος εχει ενα βασικο ελαττωμα σε σχεση με τον γαιδαρο.Του λειπει η αντοχη και η υπομονη..

ArTaXiA είπε...

Ολοι μας θα λαβουμε εκεινο που μας πρεπει..

Unknown είπε...

Αρταξία άκουσες για χωσέ και ήρθες ε?


χαχαχαχαχαχχαχα

michele είπε...

Καλως τον.Παντα ετσι γινεται φιλε.Ειδικα σε βαθος χρονου
Παμε επανω ,απογευματινη αναρτηση