Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

X.A.A. LIVE 

        
                                                                         σχόλια για τη συνεδρίαση online...

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΙΑ..
A Plea for Caution From Russia

©New York Times  
Το διαβόητο άρθρο του Vladimir Putin


Οι πρόσφατες εξελίξεις γύρω από τη Συρία με οδηγούν να απευθυνθώ άμεσα στον αμερικανικό λαό και τους ηγέτες του. Είναι σημαντικό να το κάνω αυτό σε μια περίοδο ελλιπούς επικοινωνίας μεταξύ των κοινωνιών μας.

Οι διμερείς μας σχέσεις έχουν περάσει από διάφορες φάσεις. Κατά τη διάρκεια του «ψυχρού πολέμου», βρεθήκαμε αντιμέτωποι. Αλλά υπήρξαμε και σύμμαχοι: μαζί νικήσαμε το ναζισμό. Ο παγκόσμιος διεθνής οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) ιδρύθηκε τότε, προκειμένου να μην ξανασυμβεί παρόμοια καταστροφή.

Οι ιδρυτές των Ηνωμένων Εθνών κατανόησαν πως οι αποφάσεις για πόλεμο θα έπρεπε να προκύπτουν από συναίνεση, πράγμα που καθιέρωσε στη χάρτα του ΟΗΕ το δικαίωμα της αρνησικυρίας (βέτο) για τα μόνιμα μέλη του «συμβουλίου ασφαλείας» του οργανισμού (UNSC), με τη συμφωνία της Αμερικής. Η βαθιά σωφροσύνη αυτής της πρόνοιας διατήρησε τη σταθερότητα στις διεθνείς σχέσεις επί δεκαετίες.

Κανείς δεν επιθυμεί να ακολουθήσει ο ΟΗΕ την μοίρα της «κοινωνίας των εθνών», λόγω της αδυναμίας του να ασκήσει οποιαδήποτε πραγματική επιρροή. Αλλά αυτό είναι πιθανό να συμβεί, αν οι ισχυρές χώρες παρακάμπτουν τον ΟΗΕ και αναλαμβάνουν στρατιωτική δράση αγνοώντας το «συμβούλιο ασφαλείας».

Το πιθανολογούμενο πλήγμα των ΗΠΑ κατά της Συρίας παρά την έντονη αντίθεση πολλών κρατών και θρησκευτικών ηγετών, συμπεριλαμβανομένου του πάπα, θα πολλαπλασιάσει τα αθώα θύματα και θα κλιμακώσει τη σύγκρουση στην ίδια τη Συρία, πιθανότατα επεκτείνοντάς την και πέραν των συνόρων της. Ένα αμερικανικό πλήγμα θα αυξήσει τη βία και θα προκαλέσει νέο κύμα τρομοκρατικών επιθέσεων. Θα μπορούσε να υπονομεύσει τις πολυμερείς προσπάθειες να διευθετηθεί το πυρηνικό πρόβλημα του Ιράν και η ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση και θα αποσταθεροποιήσει περαιτέρω την Μέση Ανατολή και τη βόρειο Αφρική. Θα μπορούσε να ανατρέψει ολόκληρο το σύστημα του διεθνούς δικαίου και την παγκόσμια τάξη.

Στη Συρία δεν διεξάγεται κάποιος αγώνας για τον εκδημοκρατισμό της, αλλά μια ένοπλη σύρραξη μεταξύ της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, σε μια χώρα με θρησκευτική ποικιλομορφία. Υπάρχουν πολλοί οπαδοί της δημοκρατίας στη Συρία. Αλλά σε όσους αντιπαρατίθενται με την κυβέρνηση συμπεριλαμβάνονται περισσότεροι του αναγκαίου μαχητές της «αλ κάιντα» και εξτρεμιστές κάθε λογής. Το αμερικανικό υπουργείο εξωτερικών έχει κατατάξει στις τρομοκρατικές οργανώσεις το «μέτωπο Αλ Νούρσα» και το «ισλαμικό κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε», που μάχονται στο πλευρό της αντιπολίτευσης. Αυτή η εσωτερική σύγκρουση, που τροφοδοτείται από τον εξοπλισμό της αντιπολίτευσης από το εξωτερικό, είναι σήμερα μία από τις πιο αιματηρές στον κόσμο.

Εξίσου μας ανησυχεί η ύπαρξη μισθοφόρων από τις αραβικές χώρες που μάχονται εδώ, αλλά και εκατοντάδων μαχητών από δυτικές χώρες, ακόμα και τη Ρωσία. Πώς θα αξιοποιήσουν τις εμπειρίες τους όταν επιστρέψουν στις χώρες μας; Όπως είδαμε, οι εξτρεμιστές που πολεμούσαν στη Λιβύη, μετά την κατάπαυση του πυρός μεταφέρθηκαν στο Μαλί. Πρόκειται για κάτι που μας απειλεί όλους.

Εξαρχής η Ρωσία τάχθηκε υπέρ του ειρηνικού διαλόγου μεταξύ των αντιμαχομένων πλευρών, που θα επέτρεπε στους Σύριους να βρουν μια συμβιβαστική διέξοδο προς το κοινό τους μέλλον. Δεν τασσόμαστε στο πλευρό της συριακής κυβέρνησης, αλλά του διεθνούς δικαίου. Ας αξιοποιήσουμε το «συμβούλιο ασφαλείας» κι ας πιστέψουμε πως η διαφύλαξη του διεθνούς δικαίου και της τάξεως στο σημερινό πολύπλοκο και πολυτάραχο κόσμο είναι ένας από τους λίγους τρόπους που διαθέτουμε ώστε να μην επιτρέψουμε τις διεθνείς σχέσεις να γλιστρήσουν στο χάος. Ο νόμος είναι νόμος, και οφείλουμε να τον τηρούμε είτε μας αρέσει, είτε όχι. Υπό τους ισχύοντες νόμους, η άσκηση βίας επιτρέπεται μόνον σε περίπτωση αυτοάμυνας ή μετά από έγκριση του UNSC. Σύμφωνα με τη χάρτα των Ηνωμένων Εθνών, κάθε τι διαφορετικό είναι απλά απαράδεκτο -και θα αποτελούσε επιθετική ενέργεια.

Κανείς δεν αμφιβάλλει πως στη Συρία χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα. Αλλά υπάρχουν πολλοί λόγοι να πιστέψουμε πως αυτά δεν χρησιμοποιήθηκαν από τις συριακές ένοπλες δυνάμεις, αλλά από αντιπολιτευόμενες ομάδες. Σκοπός τους να προκαλέσουν την ένοπλη παρέμβαση των ισχυρών ξένων δυνάμεων, που έτσι θα τάσσονταν στο πλευρό των φονταμενταλιστών. Οι πληροφορίες πως οι μαχητές της αντιπολίτευσης προετοιμάζουν και δεύτερη επίθεση, αυτή τη φορά εναντίον του Ισραήλ, δεν πρέπει να υποτιμώνται.

Προκαλεί βαθιά ανησυχία πως η στρατιωτική παρέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών σε εσωτερικές συγκρούσεις έχει καταντήσει συνήθης πρακτική για την Ουάσινγκτον. Υπηρετεί άραγε αυτό το μακροπρόθεσμο συμφέρον της Αμερικής; Πολύ αμφιβάλλω. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο τείνουν να μη βλέπουν την Αμερική ως φάρο της δημοκρατίας, αλλά ως μια οντότητα που στηρίζεται στην ωμή ισχύ και στην ωμή σύναψη συμμαχιών με εκβιασμούς του τύπου «είτε είστε μαζί μας, είτε εναντίον μας».

Αλλά η επίδειξη δύναμης αποδείχθηκε αναποτελεσματική και άχρηστη. Το Αφγανιστάν παραπαίει, και κανείς δε γνωρίζει τι πρόκειται να συμβεί εκεί μετά την αποχώρηση της διεθνούς δύναμης. Η Λιβύη διασπάστηκε σε φυλές και ένοπλες ομάδες. Στο Ιράκ ο εμφύλιος πόλεμος συνεχίζεται, με δεκάδες θύματα καθημερινά. Στις Ηνωμένες Πολιτείες πολλοί παραλληλίζουν το Ιράκ με τη Συρία και αναρωτιούνται γιατί η κυβέρνησή τους εννοεί να επαναλαμβάνει τα ίδια σφάλματα.

Ανεξαρτήτως του πόσο «χειρουργικά» θα είναι τα αεροπορικά πλήγματα και πόσο σύγχρονα τα όπλα, είναι αναπόφευκτες οι απώλειες αμάχων -συμπεριλαμβανομένων ηλικιωμένων και παιδιών, που υποτίθεται πως οι επιθέσεις αυτές θα έχουν σκοπό να προστατεύσουν.

Πολλοί στον κόσμο αναρωτιούνται: «αν το διεθνές δίκαιο δεν αρκεί για να με προστατεύσει, τότε είμαι υποχρεωμένος να αναζητήσω άλλους τρόπους να προασπίσω την ασφάλειά μου». Εξ ου και όλο και περισσότερες χώρες αναζητούν τρόπους να αποκτήσουν «όπλα μαζικής καταστροφής» (WMD). Αυτό είναι λογικό: αν έχεις πυρηνική βόμβα, κανείς δεν μπορεί να σε αγγίξει. Συνεχίζουμε να φλυαρούμε για την ανάγκη της μη επέκτασης των WMD, ενώ στην πραγματικότητα αυτή διαβρώνεται καθημερινά.

Χρειάζεται να σταματήσουμε να χρησιμοποιούμε τη γλώσσα της ισχύος και να επιστρέψουμε στην οδό των πολιτισμένων διπλωματικών και πολιτικών διευθετήσεων.

Τις τελευταίες ημέρες αναδύθηκε μια νέα ευκαιρία να αποφευχθεί η στρατιωτική δράση. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία και όλα τα μέλη της διεθνούς κοινότητας οφείλουν να αξιοποιήσουν την προθυμία της συριακής κυβέρνησης να θέσει το χημικό της οπλοστάσιο υπό διεθνή έλεγχο προκειμένου να καταστραφεί εν ευθέτω χρόνω. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου Ομπάμα (Obama), οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμούν πως αυτό θα μπορούσε να αποτελέσει μια εναλλακτική επιλογή στη στρατιωτική δράση.

Καλωσορίζω το ενδιαφέρον του προέδρου να συνεχιστεί ο διάλογος με τη Ρωσία σχετικά με τη Συρία. Χρειάζεται να συνεργαστούμε για να κρατήσουμε την ελπίδα ζωντανή, όπως συμφωνήσαμε τον Ιούνιο στη σύνοδο του G8 στο Λαφ Έρνι της Βορείου Ιρλανδίας, και να θέσουμε το ζήτημα των διαπραγματεύσεων ξανά στην ημερήσια διάταξη. Αν αποφευχθεί η άσκηση βίας στη Συρία, το κλίμα στις διεθνείς σχέσεις θα βελτιωθεί και θα ενισχυθεί η αμοιβαία μας εμπιστοσύνη. Θα είναι μια κοινή μας επιτυχία, που θα ανοίξει το δρόμο για καλύτερη συνεργασία μας και σε άλλα κρίσιμα ζητήματα.


Η συνεργασία μου και η προσωπική μου σχέση με τον πρόεδρο Ομπάμα κινείται στον αστερισμό της αυξανόμενης εμπιστοσύνης. Το εκτιμώ αυτό. Μελέτησα με προσοχή το διάγγελμά του προς τον αμερικανικό λαό της Τρίτης (10/9). Θέλω να εκφράσω την διαφωνία μου για την θέση που υποστήριξε περί αμερικανικής «ιδιαιτερότητας», λέγοντας πως η πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών «είναι αυτό που μας κάνει διαφορετικούς, Που μας κάνει εξαιρετικούς». Είναι πολύ επικίνδυνο να ενθαρρύνουμε τον κόσμο να θεωρεί εαυτόν «εξαιρετικό», ανεξαρτήτως του κινήτρου μας. Υπάρχουν μεγάλες χώρες και μικρές χώρες, πλούσιοι και φτωχοί, χώρες με μακρά δημοκρατική παράδοση και άλλες, που ακόμα μάχονται να βρουν το δρόμο τους προς τη δημοκρατία. Οι πολιτικές τους επίσης μπορεί να διαφέρουν. Είμαστε όλοι διαφορετικοί, αλλά όταν ζητούμε την ευλογία του Κυρίου, ας μην ξεχνούμε πως ο Θεός μας έκανε όλους ίσους.

www.ppol.gr.

124 σχόλια:

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους Καλη εβδομάδα

kostasΠειραιας είπε...

Καλημερα σας, Γιαννη παντα στην ωρα σου πιο αξιοπιστος κι απο τον ηλιο.

Ilias D είπε...

Καλημερα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Καλημέρα σε όλη τη παρέα

Λευτερης είπε...

Καλή σας ημέρα. Καλή βδομάδα.

TheHawk είπε...

καλήμερα σε όλους κ όλες..

giorgos είπε...

Καλημερα καλη εβδομαδα σε ολους και ολες.

THE JUNIOR είπε...

by by bio

Andreas D. είπε...

Καλημέρα σε όλους.

Πακέτο ΦΦΓΚΡΠ: 207,840 Χ 18.2950

kostasΠειραιας είπε...

ΜΙΚΡΕ... σε αυτο αναφερεσαι?

http://www.capital.gr/News.asp?id=1871149

Για τους μετοχους καλη ή κακη εξελιξη?

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα σε ολους!

profit είπε...

καλημέρα καλή εβδομάδα

μπαρμπαλιας είπε...

κλμ σε ολους...

michele είπε...

Πανω στην αντισταση και ο ΦΡΛΚ..

THE JUNIOR είπε...

ναι κωστα

για τους μετοχους καλα εκανε
για την μετοχη θα δουμε

THE JUNIOR είπε...

καλα ρε μιχαλη

μονο φουρλη βλεπεις
παλι ξεχασες τον αβακα χαχαχαχα




THE JUNIOR είπε...

ποια παει στην μεγαλη στην θεση τις βιοχαλκο να πουμε και τιποτα σοβαρο

michele είπε...

Μην το γελας Γιαννη,πανω απο 1,76 θα ..διαφυγει και το μουλαρακι..

THE JUNIOR είπε...

γελασα χθες με τον ερνεστο
φτανει δεν μπορω αλλο.

michele είπε...

Γιατι ΜΙΚΡΕ,σοβαρο τον ειδα ..θα κανει,θα βρει λεφτα ,θα αποκαταστησει ,θα ...

giorgos είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=23af0K-zI7w-- Χωρις λογια

THE JUNIOR είπε...

καπου εικαι αναμεσα στα θαθαθα

ειπε και την αληθεια

στη Συνέντευξη Τύπου, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πράαγματι μπορεί να αναλάβει άμεσα τη διακυβέρνηση της χώρας, αλλά κι οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις!

THE JUNIOR είπε...

με -6 την βιοχαλκο και κατω την 3ε

καλα παμε

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Καλημερα,αυτο σε μεταφραση ειναι το παρελαβα καμμενη γη.

Οσο για Καμμενο εστειλα μειλ μιχαλη.
Αν θες ποσταρε το εσυ,εγω σιχαθηκα.

THE JUNIOR είπε...

βλεπω αμκ στον ομιλο τις βιοχαλκο
σε μερικους μηνες

Andreas D. είπε...

Μικρέ, ο πρώτος που θα μπει στην αύξηση θα είναι ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ... χαχαχα

Andreas D. είπε...

Ο ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο οποίος κατηγορείται από την γαλλική κυβέρνηση για φοροδιαφυγή, ίδρυσε μία εταιρεία συμμετοχών στο γειτονικό Βέλγιο, όπου οι φόροι είναι σαφώς χαμηλότεροι σε σχέση με την πατρίδα του. Σε επίσημα έγγραφα που κατατέθηκαν στις 8 Μαρτίου αναφέρεται ότι ο γάλλος ηθοποιός ίδρυσε μία εταιρεία που θα επενδύει σε άλλες εταιρείες.
Η Holding 2712, ο διακριτικός τίτλος της οποίας αναφέρεται στα γενέθλιά του που είναι στις 27 Δεκεμβρίου, θα έχει έδρα της την πόλη Εστεμπουί στα βελγικά σύνορα, που απέχει μόλις ένα χιλιόμετρο από την Νεσέν, το χωριό όπου πρόσφατα αγόρασε σπίτι. Η Νεσέν βρίσκεται κοντά στα γαλλικά σύνορα.
Είναι ένα χωριό 2.800 κατοίκων, μεταξύ των οποίων και η οικογένεια Μιλιέζ, ιδιοκτήτες της γαλλικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ Auchan και των καταστημάτων αθλητικών ειδών Decathlon. Ο Ντεπαρντιέ ενεπλάκη σε διαμάχη με την γαλλική κυβέρνηση για την επιβολή φόρου 75% στους πλουσίους κατηγορώντας την ότι ποινικοποιεί την επιτυχία. Οι κάτοικοι του Βελγίου δεν καταβάλλουν αντίστοιχο φόρο — ο οποίος στη Γαλλία επιβάλλεται τώρα σε πρόσωπα με περιουσιακά στοιχεία που ξεπερνούν το 1,3 εκατομμύριο ευρώ.
Επίσης οι Βέλγοι δεν καταβάλλουν φόρο επί των πωλήσεων μετοχών. Η διαμάχη του Ντεπαρντιέ με την γαλλική κυβέρνηση για το συγκεκριμένο θέμα είναι και ο λόγος που τον οδήγησε να ζητήσει και να λάβει την ρωσική υπηκοότητα.


Πηγή:www.capital.gr

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλημέρα κι απο μένα,
Καλή εβδομάδα να έχουμε, με προσοχή κ προδερμ..έχουμε και τις εκλογές της μανταμ εκει στο βορρά,

Αφήστε τα ανέκδοτα με τον Τσίπρα γιατι θα φορτώσω σε δισκετα πωλήσεις....

Λίγο άντεξα να ακούσω απο την συνέντευξη και απο οτι θυμάμαι είπε κ αυτός για επώδυνες λύσεις.... Ποια πολιτική θα αλλάξεις βρε χαμένε, όταν πολυ απλα στο τέλος του μήνα θα πρέπει να πληρώσεις μισθούς?

Προς ΦΡΛΚ, ΟΤΕ, ΔΕΗ κλπ κομπλεξικες μετοχες που μενουν κατω απο τις αντιστασεις.... ¨Κανε ενα βήμα, να κάνω εγω το επόμενο...¨.

michele είπε...

Παει για φθηνη χρηματοδοτηση εκει Μικρε,δεν ξερω αν χρειασθει,εδω εχουμε το country risk ακομα

THE JUNIOR είπε...

θα βρει η μητρικη και με αμκ θα μπει στην ελλαδα

αλλα μικρος ειμαι οτι θελω λεω

michele είπε...

Tα ειδα Πρακτορα και το αλλο που εστειλες ειναι ενδιαφερον!

THE JUNIOR είπε...

μιχαλη

για πες ποια ειναι η επιλαχουσα για την μεγαλη

ΑΠΟΡΩ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΧΑΧΑΧΑ

michele είπε...

3.10 στηριζεται Η ΕΤΕ ,για τους ενδιαφερομενους ,οχι ΜΙΚΡΕ δεν το σκεφτηκα για πες

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

αυτη με το ilant..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα
Πάμε ξανά για το 981 όπως φαίνεται και μετά βλέπουμε

Andreas D. είπε...

ΜΙΚΡΕ, βάση κεφαλ. η ΣΩΛΚ

michele είπε...

Αμεμ η ΒΙΟΧΚ..

kostasΠειραιας είπε...

Eγω παντως εβαλα για αγορα. Για να δουμε θα φαω τα μουτρα μου ή θα μου βγει?

THE JUNIOR είπε...

ανδρεα

το πουλησες και τωρα το παιζεις τυφλος

Andreas D. είπε...

ΧΑΧΑΧΑΧΑ

αμα σου πω οτι δεν πήγε καν το μυαλό μου...

παρεμπιπτόντως ξαναμπήκα στο 4...

THE JUNIOR είπε...

αντε ακομα ενα να γελασεις


στα 9 ο οτε απο την ψιτι

THE JUNIOR είπε...

ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ 980 ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ

ΓΙΑΤΙ ΧΑΛΑΕΙ ΤΗΝ ΣΟΥΠΑ Ο ΟΜΙΛΟΣ

THE JUNIOR είπε...

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΤΩ ΟΥΤΕ ΜΕ -10 ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ

ΑΝΤΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ!!!!

μπαρμπαλιας είπε...

παιζει το ρολο του και ο μικρος ερνεστό ...σημερα

michele είπε...

Πολυ καλη η ΕΤΕ ,επιασε για μια ανασα το 3,10.Χαμηλο 3.11 και γυρισμα
ναι ο ο Ομιλος εχει και 2 στον FTSE-25 και 2 στον ΓΔ..

kostasΠειραιας είπε...

Αντε με το καλο και ο Μυτιληναιος.

Ασε που μερικες δηλωσεις ακομα του μικρου Αλεξη, του αυτοδημιουργητου με τα λεφτα του μπαμπα του Καμενου, μερικα σπασμενα κεφαλια απο τη χρ. αυγ. κι ολο και κατι πρωτότυπο θα σκεφτουν καποιοι συνδικα-ληστες και βλεπω να φευγει ακομα κι η ΔΕΗ με τον ΟΤΕ για καμια Λιβερια, Ακτη Ελεφαντοστου Σιερα Λεονε, τοσα καλυτερα μερη υπαρχουν.

THE JUNIOR είπε...

μπαρμπα


απο ανοδο ειμαστε

απεργιες εχουμε

η βιοχαλκο χαλαει την σουπα

ο ερνεστο λαγους στιφαδο

και το μαγαζι με το ζορι παει κατω

και μην ξεχασω
ειμαι και εγω με το χρημα που περιμενω

THE JUNIOR είπε...

οταν λεει ο μικρος οτι απο αναγκη θα παιξουν κατι χαρτια ,εσεις τον λετε μικρο


σημερα εσπασαν οι χαρακες πολλοι οι τεχνικαριοι που ειναι μεσα στον ομιλο

ΠΑΝΟΣ είπε...


Τρέξιμο με την εφορία σήμερα που θέλει να δει τα χαρτιά...κλασσική περίπτωση

Νομίζω ότι το 977 είναι το κρίσιμο σημείο που δεν πρέπει να χάσει...Μικέ τα φώτα σου

Μπάρμπα σε λίγο και μια αιρετική-άθλια άποψη

Andreas D. είπε...

Ας δώσω 10 ΤΕΝΕΡΓ να την ανεβάσω λίγο...

μπαρμπαλιας είπε...

Μικρε

ολα στο καζανι βραζουν..
αλλα κοιταμε και το καπακι της χυτρας

michele είπε...

Kαι μεχρι 969 δεν με χαλαει .Εχουμε πει οτι αυτο το range 970-1000 δεν λεει πολλα σε επιπεδο δεικτη,παρα μονο σε επιπεδο μεμονωμενων μετοχων

THE JUNIOR είπε...

μιχαλη με 3 χαρτια ειναι στον γενικο
ο ομιλος και με 2 στον 25


ΠΑΝΟΣ είπε...



Ποιος παίζει ρόλο για την εικόνα της αγοράς σήμερα… και στο μέλλον (αν δεν φοράμε παρωπίδες βέβαια και πέρα από το γεγονός ότι είναι η εβδομάδα των παραγώγων).

Κι εγώ γέλασα με τον νεαρό χθες

Αλλά ας κάνουμε και μια σύγκριση όχι για να γελάσουμε αλλά για να κλάψουμε

1. http://www.zougla.gr/newspapers/issue/49167


2. http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1871051

Ορισμένα αποσπάσματα από το 2.

Στελέχη της κοινωνικής ασφάλισης, που εμπλέκονται στη λήψη αποφάσεων, εκτιμούν ξεκάθαρα ότι η μείωση των συντάξεων, μεσοσταθμικά κατά 10%, είναι μονόδρομος, επισημαίνοντας ότι το 2014 θα είναι δραματικό έτος, αναφορικά με τα έσοδα των ταμείων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στο υπουργείο Εργασίας θεωρούν ότι με την έλευσή της η Τρόικα στα τέλη Σεπτεμβρίου, θα ανοίξει διάπλατα το θέμα του ασφαλιστικού, το οποίο ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης επιθυμεί να κρατά κλειστό, όσο μπορεί και πληρώνει συντάξεις έστω και με δανεικά...

Στην οδό Σταδίου εκτιμούν ότι ένα από τα πιθανά σενάρια «ατυχήματος» κατά την έλευση των δανειστών είναι το ασφαλιστικό, αφού τα ελλείμματα μεγεθύνονται, η ρύθμιση οφειλών δεν τραβάει, η χρηματοδότηση μειώνεται, ενώ επιβάλλεται και μείωση των εργοδοτικών εισφορών.
Και ρωτάω:
Ποια "αποδέσμευση από το μνημόνιο"...
Ποιες "όχι μειώσεις σε μισθούς, συντάξεις, όχι σε νέους φόρους"...
Ποιες "εκλογές στο τέλος της 4ετίας"...

Kαι από κοντά ο Βρούτσης να διαβεβαιώνει ότι δεν θα περικοπεί τίποτα και κάντε τον οικογενειακό σας προγραμματισμό άνετα και χωρίς φόβο χαχαχα

Η έλευση της τρόϊκα είναι κοντά...

Ρε θα βρεθεί ένας ΣΟΒΑΡΟΣ πολιτικός σ' αυτή τη χώρα;;;

Με τα ΨΕΜΑΤΑ όλοι κάθε, μα κάθε μέρα...δεν είμαστε παιδάκια για να τα δουλεύεις έτσι









THE JUNIOR είπε...

ο πουαρο βρηκε και το κλειδι τις ανοδου


Τη χορήγηση άδειας στη Eurobank Ergasias για την εκποίηση 1.075.000 μετοχών της Quality and Reliability, κυριότητας της εταιρίας Πουλιάδης και Συνεργάτες αποφάσισε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Το 1. αφορά τον ΕΛ. ΤΥΠΟ της Κυριακής

ΠΑΝΟΣ είπε...

Βρε καλώς τον...
Για την ΜΙΓα έχουμε κάτι σήμερα;;;;;

Απόψη εκφράζω και δεν παρασέρνω κανέναν
Εσύ από μαθήματα ορθογραφίας πως πας;;;
Βγήκε και στυλό που ρίχνει φάπες όταν κάνεις λάθος χαχαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Εγώ δεν θα σβήσω τίποτα...όποιος άλλος θέλει

ΠΑΝΟΣ είπε...

Επιμένεις στο ΡΑΨΤΩ????

ΠΑΝΟΣ είπε...


Δεν σβήνω τίποτα εγώ

Εγώ έλεγα τέτοια πράγνατα ειδικά σε τεχνικά σημεία που ήμουνα (και είμαι) σχεδόν άσχετος;;;; χαχαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

πράγματα

Andreas D. είπε...

ΔΗΜΗΤΡΗ, σου έκανα τρελή στήριξη σήμερα στο 3 με 3,03...

κάνε κάτι κι εσύ...

νικος φαληρο είπε...

καλησπερα σε ολες τις φιλες και τους φιλους και καλη εβδομαδα να εχουμε, με υγεια.

ThitaDelta είπε...

... χεχε, μπράβο Αντρέα

ΠΑΝΟΣ είπε...

ase τώρα να μην ανασύρω αρχεία με σένα από το μακρινό παρελθόν γιατί σέβομαι τον χώρο...
Εσύ μπορείς να βάλεις δικά μου από το παρελθόν για να αποδείξεις ότι έλεγα αυτά που λες;
Ελεύθερα...

μπαρμπαλιας είπε...

ρε λετε να βαλουν τα πουλια στον 25ρη;;;

ThitaDelta είπε...

... άστο τώρα να τσουλήσει μόνο του

michele είπε...

Αθλιε αγαπητε ολα παιζουν.Τωρα ποιοι εχουν διαψευσθει μεχρι τωρα,απο το "δεν θα παρετε τη δοση" του Τσιπρα στη βουλη το Νοεμβριο μεχρι τωρα,απο το -10% υφεση της citi για το 2013 κλπ,το βλεπουμε.
Οι Ελληνες εκαναν το εγκληματικο λαθος το 2009
ας το ξανακανουν τωρα ,να δουνε τι σημαινει.Δεν εγιναν αυτα που επρεπε το 2010, η πορεια θα ηταν δυσκολη και ανηφορικη

michele είπε...

Καλη αντιδραση, το κλεισιμο μ ενδιαφερει σημερα

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ctsam είπε...

Michele ton Opap pws to blepeis? mipws einai pleon uperagwrasmenos ?

ΠΑΝΟΣ είπε...

Λυπάμαι που η παράσταση "ο καραγκιόζης παπαγάλος" έλαβε χώρα εντός εργασίμων ωρών σήμερα...

Φίλε μου 2.39 απλά δεν ξέρω πόσα χρόνια ακόμα μου έχει δώσει ο Θεός και θέλω μια φορά να ακούσω την αλήθεια...

michele είπε...

Εχεις δικιο αθλιε.Την αληθεια δεν θελαμε να την ακουσουμε το 2009 ,θελαμε να ακουσουμε το "λεφτα υπαρχουν"..
δυστυχως αυτα πληρωνονται οπως ολοι μας βιωνουμε στο πετσι μας

ο dwk είπε...

…καλησπερούδια
…το μάθαμε, …το καταλάβαμε, …το αντελήφθημεν τέλος πάντων!
…για το «αναψυκτικό», το «γιαούρτι» που χαιρέτησαν, ο …ερνέστο φταίει!
…για την sιemens τις λίστες και τους λήσταρχους, μα ο ερνέστο!
…για τον «όμιλο» που κουνάει μαντήλι, ο ερνέστο πάλι!
…για το 2011 που θα βγαίναμε στις στουρνοαγορές; …αυτός, αυτός!
…για την ύφεση 25%, την ανεργία27%, …καλά μαντεύετε, ξανά ο ερνέστο!
…για τους πλειστηριασμούς (θα σας πάρουν τα σπίτια!!!) ο ερνέστο, again!
(…μα πως το λένε; …πως το λένε; …-δια πάσαν νόσον και πάσαν μ…………….-τους-)

ΠΑΝΟΣ είπε...

χαχαχα απολαυστικός και δεόντως δηκτικός όπως πάντα dwk

kostasΠειραιας είπε...

Αθλιε... ειμαι πολυ καινουριος σε αυτο το χωρο και γι αυτο δε σε ξερω απο το παρελθον(ουτε παει το μυαλο αν σε εχω γνωρισει με αλλο ονομα) και μπορω να σε κρινω μονο απο αυτα που διαβαζω απο εσενα τις τελευταιες μερες. Δειχνεις να εχεις μια αρκετα συγκροτημενη προσωπικοτητα,ασχετα με το βαθμο που συμφωνω ή διαφωνω με αυτα που γραφεις. Ομως νομιζω οτι αδικεις πολυ τον εαυτο σου συνεχιζοντας σε καθε ευκαιρια αυτο την κοντρα.
Φιλικα και με καθε ειλικρινη σεβασμοπρος εσενα.

ο dwk είπε...

(Τι κρύβει ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων http://www.capital.gr/tax/News_tax.asp?id=1871107)
«…Παράδειγμα 4
Ιδιοκτήτης μονοκατοικίας 75 τ.μ παλαιότητας 4 ετών που βρίσκεται σε οικόπεδο 300 τ.μ. με τιμή ζώνης 2.050 ευρώ ανά τ.μ. για το κτίσμα και 350 ευρώ ανά τ.μ. για το οικόπεδο, θα κληθεί να πληρώσει 543,75 ευρώ για το κτίσμα και 270 ευρώ για το οικόπεδο δηλαδή συνολικά 813,75 ευρώ. Με το ισχύον σήμερα καθεστώς πληρώνει τέλος 637,50 ευρώ και ΦΑΠ 65 ευρώ, δηλαδή συνολικά 702,50 ευρώ. Συνεπώς ο ιδιοκτήτης θα επιβαρυνθεί με επιπλέον φόρο 176,25 ευρώ
Παράδειγμα 5
Ας υποθέσουμε ότι ένας φορολογούμενος έχει μια μονοκατοικία στην Εκάλη εμβαδού 300 τετραγωνικών μέτρων με τιμή ζώνης 4.550 ευρώ, ηλικίας 15 ετών η οποία βρίσκεται σε οικόπεδο 3 στρεμμάτων αξίας 1.000 ευρώ ανά μέτρο. Σήμερα πληρώνει χαράτσι 3.927 ευρώ και Φόρο Ακίνητης Περιουσίας ύψους 38.050 ευρώ, δηλαδή συνολικά 41.977 ευρώ. Με το νέο καθεστώς θα κληθεί να πληρώσει συνολικά 15.060 ευρώ (3.960 για το κτίσμα και 11.100 για το οικόπεδο). Συνολικά θαέχει μια ελάφρυνση 22.990 ευρώ ή 60% λιγότερα…»
…το …success story των εκαλαίων! …χαμογελάτε! …είναι μεταδοτικό!

michele είπε...

Εγω ψαχνω απο την αλλη να βρω ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 43% ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΓΙΩΡΓΟ..


Παμε τωρα στον Ερνεστο που λεει κι ο φιλος μου ο dwk.

H αριστερα λοιπον,που επαγγελεται ο Ερνεστο και η οποια βαυκαλιζεται οτι ειναι και "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ"
θΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ Ο,ΤΙ ΠΙΟ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΑΝ ΠΑΣΟΚ-ΚΑΙ ΝΔ το κομματικο κρατος.

Κατι γραφω και στο επομενο αρθρο μου

Αυτα τα ολιγα γιατι η UBS κατι λεει παω να δω

michele είπε...

Δεν αλλάζει τίποτε με τις θυγατρικές εταιρείες που είναι εισηγμένες στο ΧΑ (ΣΙΔΕΝΟΡ, ΧΑΛΚΟΡ, ΕΛΒΑΛ, Σωληνουργεία Κορίνθου, ΣΙΔΜΑ, Ελληνικά Καλώδια ΕΤΕΜ), καθώς δεν τίθεται ζήτημα δημόσιας πρότασης. Οι εταιρείες αυτές θα εξακολουθήσουν να τελούν υπό διαπραγμάτευση στο ελληνικό χρηματιστήριο.

ο dwk είπε...

…ένα κομμάτι του συγκυβερνά, μην ξεχνιόμαστε!

michele είπε...

http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1135343/ubs.html

να και η ubs

Andreas D. είπε...

ΜΙΚΡΕ, με βρήκε στο 2,13...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Κώστα σε διάβασα με προσοχή, πρώτα απ' όλα ο σεβασμός είναι αμοιβαίος, για την δική μου προσωπικότητα άστο, για την δική σου μια χαρά την βρίσκω (αλήθεια), αλλά όσο κι αν τώρα σου φαίνονται "παράξενα" όλα αυτά υπάρχει μια προϊστορία 5 περίπου ετών με τον ΜΑΓΟ που όποιος δεν την έχει ζήσει δεν θα καταλάβει...
Προκλητικός, προσπαθεί να παρασύρει και ταυτόχρονα παραπληροφορεί για όλους και για όλα κατηγορώντας τους άλλους γι αυτό.
Σε κάθε περίπτωση είπα ότι λυπάμαι για το εργάσιμο των ωρών, παραβλέπω το γεγονός ότι βγήκε προκλητικότατος αμέσως μετά το δικό μου σχόλιο στις 2.03 (παραφυλάει εμένα και κάποιους άλλους φίλους και βγαίνει μόλις γράψουμε*) και επιφυλάσσομαι για το μέλλον...τουλάχιστον η ώρα του παιδιού να γίνεται βραδάκια ή Σ/Κ όπως χτες.
Άλλωστε πόσο ακόμα θα κρατήσει η ενεργός μου συμμετοχή σε χώρους σαν κι αυτόν; βαίνει προς το τέλος της γιατί κουράστηκα πλέον...
Από φίλους έχω πολλούς, έχω κάνει και αρκετούς μέσω internet και από ασχολίες δεν μου λείπουν...

*επειδή τον έχουμε ξεσκεπάσει εκατοντάδες φορές μέχρι τώρα

kostasΠειραιας είπε...

Εσυ κρινεις εσυ αποφασιζεις. Αντιλαμβανομαι το γιατι, νομιζω ομως οτι πλεον ειναι περιττο. Και παλι ομως το πληκτρολογιο ειναι στα δικα σου χερια σου κι εσυ επιλεγεις πως να το χρησιμοποιεις.

michele είπε...

Ctsam ο ΟΠΑΠ εχει ταση,δεν ειναι υπεραγορασμενος το 8,30 ειναι ο στοχος του ,αλλα οι δυο τελευταιες μερες δεν μου πολυαρεσουν σαν κερια

Unknown είπε...

Χαιρετω,ολα τα παιδια.
Λιγο νευπρεπεια,παρακαλω.Μην ριχνουμε το επιπεδο.
Μιχαλη,κοιτα λιγο φριγο.Καπου εδω σκονταφτει??

THE JUNIOR είπε...

το ερνεστο ειναι δικο μου


σεβασμος στον νονο

THE JUNIOR είπε...

ανδρεα

παλι το εβγαλες το μεροκαματο χαχαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα Κάθυ

Δεν ξέρω όμως τι θα έκανες εσύ στην θέση μου Κώστα μετά από όλα αυτά...

Andreas D. είπε...

Από 16/9/2013 και μετά τη μείωση του Μ.Κ., οι μετοχές της εταιρίας "ΚΡΙ-ΚΡΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΑΒΕΕ" (GRS469003024) είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. με νέα ονομαστική αξία μετοχής € 0,38 και χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου ποσού € 0,06 ανά μετοχή στους μετόχους της εταιρίας με καταβολή μετρητών.

Andreas D. είπε...

ΜΙΚΡΕ, 1000 τμχ είναι μόνο...

michele είπε...

Και τα ΠΛΑΚΡ δινουν επιστροφουλα.Στους μεγαλομετοχους,δεν εχουν και πολλοι μικροι

ΚΑΘΥ πανω απο 5,15-5,20 και κυριως πανω απο 5,30 η οπου διασπασει την κατερχομενη απο τα υψηλα των 6,07

Unknown είπε...

Mersi mon ammoyr

michele είπε...

Pas de quoi αγαπητη ..
ο Φουρλακος την ..κανει ??

kostasΠειραιας είπε...

michele...αν ο ΦΡΛΚ κρατησει πανω απο 2,82 τι αλλο εχει μπροστα? Eυχαριστω.

ΑΘΛΙΕ...το εχω κανει ηδη αγνοω κι αδιαφορω. Ιn my opinion.

Harko είπε...

Αγαπητέ φίλε...τη λύση την ξέρεις και την ξέρω...αφού ούτως ή άλλως η κραυγή σου είναι "εις ώτα μή ακουόντων.." το έθεσε εξάλλου πολύ γλαφυρά το όλο θέμα και έτερος φίλος...όμως είναι γνωστό "όταν ήρθαν να πάρουν τους εβραίους, δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν εβραίος.
Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα, γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής.
Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους, ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος.
Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα, αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου"...το τραγικό τέλος του success story θα είναι ακριβώς αυτό...ότι δεν θα υπάρχει κανείς πια για να τους υπερασπισθεί...

Θανασης Κ είπε...

καλησπερα στην παρεα....καλα η εβδομαδα ξεκιναει βλεπω....

michele είπε...

Κωστα το 2,95 τα τοπικα υψηλα και μετα ...ταξιδι

Andreas D. είπε...

98.800 τμχ η deutsche bank στη ΓΕΚ...

Θανασης Κ είπε...

ο ΠΛ αναφερει ο η Ευρωβ θελει καινουργια αυξηση..ισχυει??

THE JUNIOR είπε...

αντε βρε,καλα κρασια


ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΤΩ
ΠΑΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΧΙΛΙΑΡΙΚΟ

THE JUNIOR είπε...

ΝΑΙ ΘΑΝΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΤ

αλλα ρωτα και κανεναν που ξερει τα τραπεζικα χαχαχαχα

οταμ ελεγα θαναση κοντα στα 3,5 δις
η ευρω δεν το επιανες το υπονοουμενο

Θανασης Κ είπε...

ναι το θυμαμαι μικρε αλλα τι θεμα ειναι ποιος θα την καλυψει

THE JUNIOR είπε...

το txs στα 0,40 νομιζαω

αλλα ρωτα κανεναν που ξερει απο τραπεζες

THE JUNIOR είπε...

και για φουρλη δεν ηξερα

ρωτησα και εμαθα χαχαχαχαχα

Unknown είπε...

il nya pas possible!!!!!!
regagder foyrlh!!!michelle

Unknown είπε...

regarde

michele είπε...

Κατι πας να κανεις με το γαλλικο Καθυ χαχαχα
μπηκε σε ΑΜΕΜ τωρα χαμηλα

THE JUNIOR είπε...

προεδρε

κανενα νεο για τα τρενα
οι γαλλοι μονοι θα ερθουν !!!!!
ο ακτωρας μιλαει καλα γαλλικα

THE JUNIOR είπε...

προεδρε τα ρουφηξαν
στο λεπτο

Unknown είπε...

περασαν χρονια,απο τοτε που πηγαινα στις καλογριες.χαχαχαχα
Καλογρια παντως δεν εγινα.
Και τα γαλλικα θελουν φρεσκαρισμα.

THE JUNIOR είπε...

ρε ατιμε

ΑΡΤΑΧΙΑ

τι χαρτοφυλακιο εχεις

michele είπε...

θελουν λιγακι ναι,οπως και τα δικα μου αλλωστε χαχα

michele είπε...

Γυρισματακι η ΕΥΡΩΒ και η ΣΙΔΕ pas mal

michele είπε...

Πανω στον σταθμισμενο 5αρη θα κλεισει παλι??

Unknown είπε...

OXI DEN EINAI TOSO ASXHMH H SIDENOR.
Προσεξες μεταφραση???

michele είπε...

Greeklish βλεπω.. δεν ειναι και το καλυτερο μου χαχα

THE JUNIOR είπε...

παει και ο φουρλης

ΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ

michele είπε...

Ναι ρε ΜΙΚΡΕ ,μεγαλο προβλημα ..

THE JUNIOR είπε...

ΜΙΧΑΛΗ ΣΗΜΕΡΑ ΕΒΡΕΧΕ ΧΡΗΜΑ

ΨΙΛΟΒΡΟΧΟ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΑΓΡΟΤΗΣ

michele είπε...

Σχολιο 4,54 Πανω στον σταθμισμενο 5 αρη εκλεισει και μια ανασα παραπανω

μπαρμπαλιας είπε...

σημερα ψιλοκουνηθηκε η ΕΥΠΙΚ.....
στα υποψιν

michele είπε...

Ειχε κανει και την Τεταρτη πολλα κομματια ,κατι που επισημαναμε εγκαιρως!

michele είπε...

Ανεβηκε η απογευματινη αναρτηση ..