Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

X.A.A. LIVE 

        
                                                                         σχόλια για τη συνεδρίαση online...


ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ...

Χρόνια τώρα στις ανεπτυγμένες οικονομίες έχουν καταλάβει ότι το πρόβλημα των κρατικών συντάξεων κρύβει την ωρολογιακή βόμβα που είναι τοποθετημένη στα θεμέλια της οικονομίας τους.

Ένα σύστημα κεφαλαιοποιητικό (Αλληλεγγύη των γενεών ή λεηλασία των αδαών;) όπου οι παρακρατούμενες εισφορές του εργαζόμενου και του εργοδότη του δημιουργούν κεφάλαιο που επενδύεται συνετά, δεν ενέχει κινδύνους να εκτροχιάσει την οικονομία μιας χώρας.

Όμως, ένα αναδιανεμητικό σύστημα που παίρνει τα χρήματα ενός σημερινού εργαζόμενου, για να πληρώσει κάποιον που ίσως έβαλε χρήματα για την πληρωμή παλαιότερων ασφαλισμένων όταν εκείνος εργαζόταν, είναι στρεβλό εκ σχεδιασμού του. Η επιχειρηματολογία είναι εξαιρετικά απλή, καθώς οι σημερινοί συνταξιούχοι, κατά τα στοιχεία του συστήματος ΗΛΙΟΣ που ήρθαν πρόσφατα στη δημοσιότητα, εισπράττουν πολλαπλάσια όχι μόνο από όσα κατέβαλαν στο σύστημα, αλλά και από όσα σήμερα αμείβεται ένας εργαζόμενος ως μισθό.

Οι εισφορές που καθένας έβαλε στο σύστημα, δεν αρκούν για την αναπλήρωση του 95,7% του μισθού στη σύνταξη, ως ήταν το 2009 κατά την έξοδο ενός εργαζόμενου στη συνταξιοδότηση. Ακόμη και αν τα ταμεία είχαν χρηστή διαχείριση όλα αυτά τα χρόνια και δεν είχαν χάσει λεφτά σε επενδύσεις - φούσκα, ακόμη και αν δεν είχε γίνει το PSI στα αποθεματικά τους, ακόμη και αν οι σημερινοί εργαζόμενοι ήσαν διπλάσιοι, οι σημερινές συντάξεις θα ήσαν υπερβολικές.

Δεδομένου του ότι τα χρήματα που έμπαιναν στα ταμεία ήταν πολύ ολιγότερα από όσα θα λάβει από αυτά ένας συνταξιούχος, είναι αυτονόητο ότι για να συνεχίσουν να πληρώνονται οι σημερινές συντάξεις, απαιτούνται φόροι που θα πληρώνει η παραγωγική οικονομία, προκειμένου να εξασφαλίζει επίπεδο διαβίωσης στους συνταξιούχους υψηλότερο από όσο διασφαλίζει για τον σημερινό εργαζόμενο. Αυτό όχι μόνο δεν είναι δίκαιο, αλλά ούτε και εφικτό.

Για κάθε έναν που πληρώνεται από το κράτος χωρίς εκείνος να εργάζεται, κάποιος άλλος εργάζεται χωρίς να πληρώνεται.

Το κράτος δεν τυπώνει πια χρήμα, το δανείζεται. Ακόμη και όταν έκοβε, η δραστηριότητα αυτή δημιουργούσε πληθωρισμό, και ζημίωνε τα εισοδήματα και την περιουσία όλων. Ο μόνος λοιπόν τρόπος για να πληρώνονται συντάξεις αναντίστοιχες με τις εισφορές των συνταξιούχων, ελλείψει δανεικών, είναι η υπερφορολόγηση.

Ο συνολικός αριθμός συνταξιούχων είναι πάνω από 2.900.000 που λαμβάνουν περίπου 4.400.000 συντάξεις. Καθώς ο αριθμός των Ελλήνων άνω των 65 ετών είναι κοντά στα 2.000.000, ακόμα και αν υποθέσουμε ότι όλοι είναι δικαιούχοι, πάλι περί τους 900.000 συμπολίτες μας λαμβάνουν σύνταξη σε ηλικία χαμηλότερη από όση θα λάβουμε όλοι οι υπόλοιποι που σήμερα πληρώνουμε τις συντάξεις αυτές.

Βλέπουμε για παράδειγμα, στα στοιχεία του ΗΛΙΟΣ, ότι υπάρχουν 427.214 συνταξιούχοι κάτω των 60 ετών.  Αν αφαιρέσουμε τους 90.447, άτομα ηλικίας 26 – 50 ετών που λαμβάνουν κυρίως συντάξεις θανάτου ή αναπηρίας, απομένουν περισσότεροι από 330.000 συνταξιούχοι κάτω των 60 ετών που λαμβάνουν σύνταξη εργασίας, και ίσως περισσότεροι από 800.000 συνταξιούχοι κάτω των 65 ετών, που είναι η ηλικία που θα πάρουν σύνταξη οι σημερινοί εργαζόμενοι στην πλειοψηφία τους.

Συγκεκριμένα, μόνο για τους κάτω των 60, η κατανομή των συνταξιούχων είναι ως εξής:

- 51 – 55 ετών 104.575 άτομα
- 56 – 60 ετών 204.825 άτομα
- κάτω των 25 ετών 27.367 άτομα

*από τους παραπάνω έχουν αφαιρεθεί 90.447 άτομα ηλικίας 26 – 50 ετών που λαμβάνουν κυρίως συντάξεις θανάτου ή αναπηρίας.

Αυτό σημαίνει ότι άνθρωποι με ηλικίες 35, 40, 45, 50, ως 60 ετών, συντηρούνται με χρήματα που δημιουργούνται από δουλειά άλλων. Το κόστος συνταξιοδότησης για τους συνταξιούχους κάτω των 60 ετών πλησιάζει τα 4,8 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Αν υποθέσουμε ότι το 1/3 πηγαίνει σε κοινωνικές συντάξεις και συνταξιούχους από τα σώματα ασφαλείας, τότε τα υπόλοιπα ίσως και 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ πηγαίνουν σε κάποιους συνταξιούχους που αξιοποίησαν την ευκαιρία να πληρώνονται από την κοινωνία, και να λαμβάνουν πρόσοδο αναντίστοιχο με τις εισφορές που κατέβαλαν, και μάλιστα σε ηλικία που ορίζει ο νόμος για όλους τους υπόλοιπους ότι θα πρέπει να εργάζονται για να ζήσουν.

Για να καταλάβουμε πόσο είναι το φορολογικό βάρος των 3,2 δισεκατομμυρίων ευρώ για τον Έλληνα φορολογούμενο, αρκεί να δούμε ενδεικτικά από τον προϋπολογισμό του 2013:

Σελίδα 71, Πίνακας 3.5 Έσοδα Κρατικού Προϋπολογισμού (σε εκατ. ευρώ) ενδεικτικά στοιχεία:

-ΦΠΑ πετρελαιοειδών   2.701 
-Φόροι στην περιουσία  2.750 
-Νομικών προσώπων  1.479

Σύνολο:  6.930.

Θα μπορούσαν δηλαδή να μειωθούν σχεδόν κατά το ήμισυ (46%) το ΦΠΑ στα πετρελαιοειδή, οι φόροι ακινήτων, και οι φόροι εταιριών, μόνο και μόνο αν το Ελληνικό κράτος επέλεγε να μην πληρώνει συντάξεις σε κανένα νεώτερο των 60 ετών, πλην μόνο για κοινωνικούς λόγους και στους ένστολους. 

Το αποτέλεσμα της μείωσης κατά 46% αυτών και μόνο των φόρων, χωρίς τίποτε άλλο, θα ήταν η εκρηκτική ανάπτυξη της οικονομίας:

α) με αύξηση της ανταγωνιστικότητας απ’ τη μείωση του ενεργειακού κόστους, 
β) επανεκκίνηση της οικοδομής που συντηρεί 150 επαγγέλματα, και 
γ) εκτόξευση νέων επενδύσεων σε επιχειρήσεις που θα δημιουργήσουν εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας για 2.000.000 άνεργους και άεργους Έλληνες!

Με άλλα λόγια, 10 εκατομμύρια Ελλήνων εξαθλιώνονται και υπόκεινται το “μαρτύριο του θανάτου από χίλιες ξυραφιές” σε μια υφεσιακή οικονομία που ήδη μετράει 6 χρόνια καθόδου, προκειμένου περί τους 330.000 συμπολίτες μας να πληρώνονται χωρίς να εργάζονται, σε ηλικία που όλοι οι υπόλοιποι εργάζονται, από χρήματα που δουλεύουμε οι υπόλοιποι αλλά δεν τα πληρωνόμαστε.

Το κόστος αυτών των προσόδων είναι η επανεκκίνηση της Ελληνικής οικονομίας. Τόσο απλό.

Είναι αυτονόητο το τί πρέπει να γίνει.



Πηγή:www.capital.gr

92 σχόλια:

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους

profit είπε...

Καλημερα Γιαννη ολα καλα???
Πως βλεπεις την ετε σου???

cornelsen είπε...

Καλημέρα.
Για το σημερινό άρθρο που αναδημοσιεύεις από το capital. Δεν ξέρω ποιός το έγραψε αλλά θα στοιχημάτιζα πως είναι τού Βερούτη. Και όπως πάντα χρησιμοποιεί λανθασμένα δεδομένα και υπερβολές για να αποδείξει τούς ισχυρισμούς του.

ΥΓ.: Δεν είμαι συνταξιούχος.

kostasΠειραιας είπε...

Καλημερα σε ολους, τους πρωινούς και τους επομενους.

Ilias D είπε...

Καλημερα σε ολους

Unknown είπε...

http://www.capital.gr/News.asp?id=1868522

Πομπάρει η μου φαίνεται???

Πισω στην σπηλιά.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα
Μακριά και με ίντερνετ...όπου βρω
Άλλος ένας παπάρας που κάνει εμβριθείς αναλύσεις που δεν κοστίζουν τίποτα...ή μηπως αξίζουν γι αυτόν;
Και δεν λέει το κυριότερο...ποιος έδωσε το δικαίωμα και με τι ανταλλάγματα σ' αυτούς να φύγουν τόσο νωρίς; ΑΥΤΟΙ ακριβώς που τώρα κόπτονται και οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι τους μαζί.
Ναι είμαι συνταξιούχος (φρέσκος) και είμαι στα 61 και δεν έκανα χρήση χαριστικών διατάξεων παρά μόνο της εφεδρείας στο στρατό που υπηρέτησα 28 μήνες κι αυτό έγινε αυτοδικαίως χωρίς καν να το ξέρω.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Aυτοί όμως οι ανίκανοι(παίζει 50/50) στα οριζόντια και πάλι θα πέσουν...

μπαρμπαλιας είπε...

κλμ
εχουν αρχιζει οι κοντυλοφοροι τα σεναρια επι χαρτου...
και βεβαιως οποιος ειναι 45 χρονων ...να παει να δουλεψει.
αλλα οι πληρωμενες-ατελειωτες-εισφορες;;;
βεβαια διατεταγμενη υπηρεσια εργοδοτων εκτελουν.

κυρΧρηστοοοο κλμ και τοπο στα γερα νιατα..

νικος φαληρο είπε...

καλημερα σε ολες τις φιλες και τους φιλους

Ctsam είπε...

fobithika kai edwsa alfa prwi prwi kai twra trelenomaiiii !!!!

Bαγγελης gelato είπε...

καλημερα σε ολους

michele είπε...

Kαλημερα,καλημερα σε ολους.Cornelsen ναι του Βερουτη ειναι.Δεν ξερω,ουτε μπορω να ελεγξω τα στοιχεια,στο πνευμα συμφωνω .

Τωτα τα ανταλλαγματα ποια ειναι και ποιος εδωσε το δικαιωμα το ξερουμε.Και ειναι καιρος να ξεριζωθει το συστημα.Ετοιμαζουν βεβαια αντικαταστατη στο συστημα.Αλλα δεν θα τους βγει

michele είπε...

Καλημερα Βαγγελη και στο καλυτερο παγωτο του λεκανοπεσιου

michele είπε...

Παμε στην αγορα τωρα.

335 στον 25 αρη και 978 στον ΓΔ ,καλο ειναι να μην χαθει προς το παρον. Προσοχη στον ομιλο ΒΙΟΧΚ και μερικες απο τις μετοχες του ,χρωστανε κινηση
θελω και ΥΓΕΙΑ πανω απο 0,42

ThitaDelta είπε...

... κλμ

τελικά όλο το σύμπαν για τον Μικρό δουλεύει

η απαραίτητη εξαέρωση, να ηρεμήσουν λίγο και οι ταλαντωτές και ξανά προς τη δόξα τραβά

πάω και γω στη σπηλιαααααααααααά

cornelsen είπε...

Το αστείο είναι ότι η Ελλάδα πλήρωνε για συντάξεις λιγότερα από τον ευρωπαϊκό μ.ο. (ως ποσοστό τού ΑΕΠ).
Social Protection & Health (%ΑΕΠ) 1980s_1990s
Ελλάδα 16,4_21,3
Γερμανία 20,8_25,8
Δανία 28,8_31,1

Όσο για την μέση ηλικία συνταξιοδότησης, 2005 (Γυναίκες_Άντρες):
Ελλάδα 58,4_61,7
Γερμανία 59,9_61,6
Δανία 60,1_62,2

Τώρα γιατί "τα έρμα ψοφάνε μόνο στην Ελλάδα" είναι ένα θέμα που δεν μπορεί να απαντήσει ο Βερούτης.

ThitaDelta είπε...

... μη μου πειράζετε τον Άθλιο, όποιον άλλον θέλετε ναι

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Καλημέρα σε όλους και από μένα.

ThitaDelta είπε...

... καλώστηνα

Ilias D είπε...

Μην ξε νατε οτι την Τδιτη ερχεται η τροικα

ThitaDelta είπε...

... έχει δύναμη η αγορά

ούτε ένα λογικό pullback δεν θέλει να κάνει

michele είπε...

Cornelsen ,δεν αμφισβητω τα στοιχεια σου γιατι ξερω οτι εισαι πολυ ενημερωμενος.Οι χωρες που αναφερεσαι βεβαια εχουν και ανταγωνιστικες οικονομιες.Και διαχειριση των ταμειων αλλου τυπου απο την αθλια δικη μας..

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Ούτε το χθεσινό γκαπάκι δεν θέλει να κλείσει

THE JUNIOR είπε...

1980s_1990s

το 1990 -2010 το εχουμε

giannhs kon είπε...

Εσείς σε λίγο θα ζητήσετε να γυρίσει και στις τιμές που πουλούσατε χθες χαχα

Βρε δεν αφήνετ την λούφα έχουμε δουλειές χαχαχα ΣΠΡΩΞΤΕ

Καλημερα σε ολους

Καλημερα ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΑΣ

Θανασης Κ είπε...

Καλημερα στην παρεα...αναρωτιεμαι τι ειναι πισω απο την μεγαλη δυναμικη που εχει το Χαα....χαιρομαι παντως ακομα και εαν δεν ανεβαινει η Ευρωβ...

michele είπε...

ΔΕΗ ,επαφη με τα 8 ,καλημερα Βαλια ,αναμενομενη κινηση πανω απο το gap .Aν το κλεισει ,θα παει πιο κατω χαχα
υπαρχει μια σχετικη μετακυλιση προς αλλα χαρτια..

THE JUNIOR είπε...

δεη στα 8,5 τα ξαναλεμε

THE JUNIOR είπε...

ευδαπ

τα χρεοι των δημων τα πηρε πανω του το κρατος ως γνωστο

giannhs kon είπε...

Σωστος ο ΜΙΚΡΟΣ

Η ΔΕΗ θα φάει λάχανο το 825 γιατι το χρωστάει από τις 13/8 χαχα

giorgos είπε...

Καλημερα στην πανεμορφη παρεα.

cornelsen είπε...

@ΜΙΚΡΟΣ
Social protection expenditure and funding, 2006 (%GDP)
Ελλάδα 24,2
Γερμανία 28,7
Δανία 29,1
ΕΕ27 26,9

michele είπε...

Το θεμα Γιαννη ( Cornesen) δεν ειναι μονο τα ποσοστα ,ειναι η αποδοτικοτητα .. το flexicurity δεν υπαρχει στην Ελλαδα,που υπαρχει στη Δανια.

cornelsen είπε...

Η αποδοτικότητα τίνος michele;

michele είπε...

Των χρηματων που πληρωνουν οι ασφαλισμενοι και ολοι οι υπολοιποι με σω της κρατικης επιχορηγησης

cornelsen είπε...

Μα η αποδοτικότητα είναι τα χρήματα που παίρνουν οι ασφαλισμένοι όταν συνταξιοδοτούνται -αν δεν κατανοώ λάθος αυτό που λες.

Υπάρχει ένα πρόβλημα γενικότερο σε όλη την ΕΕ με το συνταξιοδοτικό. Δεν είναι μόνο ελληνικό το πρόβλημα. Και σχετίζεται με την γενικότερη κρίση τού συστήματος.

THE JUNIOR είπε...

βαζεις 100 το ταμειο τα κανει 200 στην γερμανια και δινει 200


βαζεις 100 το ταμειο τα κανει 70 στην ελλαδα ασχετα απο το κουρεμα και δινει 130 αλλα εδω εχουμε μια τρυπα 60 που ειναι η αποδοτικοτητα

THE JUNIOR είπε...

Με το ρολόι να μετρά αντίστροφα μέχρι την 1η Ιουλίου όταν και είναι η ημερομηνία εφαρμογής των αλλαγών στη χονδρεμπορική αγορά του ηλεκτρισμού, οι αποφάσεις για την αναμόρφωση των μεταβατικών μηχανισμών θα πρέπει να θεωρούνται ειλημμένες. Έτσι από το πακέτο των αλλαγών αναμένεται να υπάρξει μία σημαντική ελάφρυνση για τη ΔΕΗ η οποία θα ωφεληθεί ως προμηθευτής από τη δραστική περικοπή του cost recovery που λαμβάνουν οι παραγωγοί και ταυτόχρονα θα δει τα αποδεικτικά διαθεσιμότητας ισχύος που λαμβάνει ως παραγωγός να ενισχύονται σημαντικά.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η απόφαση είναι τα ΑΔΙ να διαμορφωθούν στα 80 με 85 χιλιάδες ανά MW, με τη ΔΕΗ να θέτει ως «κόκκινη γραμμή» τη συνέχιση της καταβολής αποδεικτικών – στο ποσό που σήμερα καταβάλλεται – για το σύνολο των μονάδων. Δηλαδή υπό τις παρούσες συνθήκες έχει εξασφαλιστεί η συνέχιση της καταβολής των ΑΔΙ ακόμη και για τις παλαιότερες και λιγότερο ευέλικτες μονάδες, οι οποίες τεχνικά δεν μπορούν να καλύψουν αξιόπιστα την αστάθεια που προκύπτει στο σύστημα από τη μεταβαλλόμενη παραγωγή των μονάδων ΑΠΕ. Ταυτόχρονα θα υπάρξει αύξηση των αποδεικτικών για τις πιο σύγχρονες ευέλικτες και οικονομικές μονάδες, χωρίς ωστόσο η αύξηση αυτή να καλύπτει τις απώλειες από το cost recovery για τις μονάδες αερίου.
Έτσι από τη συνέχιση των ΑΔΙ για το σύνολο των μονάδων και την ταυτόχρονη κατάργηση του περιθωρίου στο cost recovery, στα ταμεία της ΔΕΗ αναμένεται να εισρεύσει ένα επιπλέον όφελος της τάξης τουλάχιστον των 140 εκατ. ευρώ.


αυτα εχει να πει ο μικρος



THE JUNIOR είπε...

Αίτημα ανάκλησης της άδειας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για σταθμό ηλεκτροπαραγωγής συνδυασμένου κύκλου, με καύσιμο φυσικό αέριο, ισχύος 436,6MW, στην Α’ ΒΙ.ΠΕ. Βόλου, προτίθεται να υποβάλλει η κατά 100% θυγατρική της Μυτιληναίος, Protergia.

στα ψιλα περασε η ειναι η ιδεα μου

THE JUNIOR είπε...

ναι πουλησα μυτιλ και αυτος ηταν ο λογος

michele είπε...

ΜΙΚΡΕ εκτος των ειδησεων,κοιταξε τα ΕΒΙΤDA της ΔΕΗ στο εξαμηνο και την κεφαλαιοποιηση της

οι μεγαλοι δεν φαινεται να ανησυχησαν ιδιαιτερα απο την ειδηση παντως για ΜΥΤΙΛ..

THE JUNIOR είπε...

ετσι ειναι μιχαλη αν ειχα και εγω
ποσοστο θα την τραβουσα και ενα +3 την επομενη και ενα + 3 την επομενη
και ολα καλα

michele είπε...

Δεν παει ακριβως ετσι,στα μεγαλα χαρτια ΜΙΚΡΕ..

THE JUNIOR είπε...

παει δεν παει

εγω χαρτι δεν πηρα σημερα

δεν βλεπω και το 980 και τι θα τα
κανω

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΗ

michele είπε...

Ευελικτη να ειναι η προθεσμιακη ΜΙΚΡΕ,ποτε δεν ξερεις

kostasΠειραιας είπε...

Θα αποφασισει να παει ειτε πανω ειτε κατω σημερα ή να ριξουμε κανα υπνακο?
Ουτε αποκομιση κερδων ουτε νεο καυσιμο.

michele είπε...

Eτσι ειναι Κωστα ,τα σημεια παντως ειναι γνωστα.Δεν χρειαζονται βιαστικες κινησεις

kostasΠειραιας είπε...

Δε λες του κυρ Νικου να σου στειλει να μας ανεβασεις καμια ωραια foto να χαζεψουμε.

michele είπε...

Χαχα Κωστα,παρ οτι δεν κανουμε τιποτα ,τα ματια μας 14 ..αλλωστε τι να την κανεις την φωτο,αν εισαι σε ενα γρφαειο καθισμενος χειροτερα ειναι..

νικος φαληρο είπε...

αυτο το κυρ νικος με αποτελειωσε χαχαχα

kostasΠειραιας είπε...

Γιατι κυρ Νικο? χαχαχα

νικος φαληρο είπε...

Μου θυμιζει κατι σε " εκτελουνται μεταφοραι με το τρικυκλο ο κυρ Νικος".πλακα κανω κε Κωστα (ετσι οπως τα χω κανει με τα κος και κα χαχα).Φιλοι φευγω για λιγο γιατι εσκασε μυτη ο μικρος απο το προνηπιο και θελει να φαμε μαζι.Τα λεμε αργοτερα.

michele είπε...

Γεια σου Νικολα.Ετσι κι αλλιως το "κυριε Γερακι" θα μεινει αξεπεραστο χαχαχα

michele είπε...

Διπλη κορυφη για τον ΟΤΕ 27 ποντους κατω ,παει για επιβεβαιωση της διασπασης

Θανασης Κ είπε...

Τελικα σε ποιες τιμες στο ΓΔ θα ξερουμε οτι η χθεσινη μερα ηταν ενα κλασικο χωσιμο??

michele είπε...

Οτι ειχε και χωσιμο,ειχε.Αλλα θελουμε 203 συνεδιασεις να δουμε.Συχνα σε τετοιες περιπτωσεις παει πλαγια και μετα..αποφασιζει

cornelsen είπε...

@ΜΙΚΡΕ
1. Δεν ξέρω από που προκύπτει το συμπέρασμά σου (τα 100 έγιναν 70 και αυτά έδιναν συντάξεις 130) αλλά είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί.
Στην Γερμανία πάντως οι ασφ/κές εισφορές το 2007 ήταν στο 15,5% τού ΑΕΠ ενώ στην Ελλάδα ήταν 11,7%. Αυτό σημαίνει 8 δισ€ λιγότερα έσοδα στα ασφ/κά Ταμεία τής Ελλάδας ανά έτος. Να προσθέσω τα χρέη των επιχειρήσεων στα ασφ/κά Ταμεία, την κακοδιαχείριση, το PSI, τον δανεισμό των αποθεματικών των Ταμείων προς τους επιχειρηματίες με χαμηλά επιτόκια, τις λαμογιές.
Αν τα προσθέσεις όλα αυτά θα δεις ότι πιθανώς δεν θα χρειαζόταν να συνεισφέρει ο προϋπολογισμός για τις συντάξεις.

2. Για το μαγαζί τώρα. Το τελευταίο διάστημα ο 40άρης δεν ανεβαίνει παρότι ο ΓΔ γράφει καλά κέρδη. Θυμάται κανείς αντίστοιχη συμπεριφορά στο παρελθόν; Είναι λογικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο;

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Καλησπερα,
ερωτηση:ειναι καλο στην πτωση ο μικρος τζιρος,και στην ανοδο μεγαλος ή οσο χρειαζετε;

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

ΜΥΤΙΛ,ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ,ΘΕΛΕΙ ΥΠΟΜΟΝΗ.

ΑΒΑΞ:ΛΕΤΕ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΑΣΤΕΡΑ;

Unknown είπε...

Ναι ναι....Το φιλετο της ΜΕσογείου...


Ξέρει μήπως κανείς να μας πεί πόσα πρέπει να πέσουν για ανακατασκευή, κατασκευη σπιτιων και αν τα νούμερα που θα βγάλετε στην σουμα (μαζί με την αγορά ε)ΣΕ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΑΠΟΣΒΕΣΗ????

Ουτε 100 δεν δίνω και αν θελουν.

Πίσω στην σπηλιά. Εχω ανοίξει κλιματισμό.

michele είπε...

Η συμεπριφορα του FTSEM Cornelsen ,εχει να κανει -δυστυχως λεω εγω- και με την ΕΥΡΩΒ η βαρυτητα της οποιας ειναι μεγαλη ,επομενως θελει μια δευτερη ματια

michele είπε...

Θα αναρτησουμε ενα γραφηματακι το βραδυ να την εξετασουμε .Παντως και αλλες του δεικτη εχουν μεινει πισω ( η ειναι μουλαρια σαν τον Αβακα )
και να μην ξεχναμε και το σαπακι ΑΤΤ εκει ..

μπαρμπαλιας είπε...

παλιο...αλλα παντα επικαιρο
απο τη στηλη του καλογερου.

Η Mεξικανή υπηρέτρια ζήτησε αύξηση αποδοχών.
Η Κυρία ήταν πολύ αναστατωμένη γι’ αυτό και αποφάσισε να της μιλήσει για την αύξηση.
Τη ρώτησε λοιπόν: “Μαρία, γιατί θέλεις αύξηση μισθού;”
Μαρία: “Λοιπόν, σενιόρα, υπάρχουν κάποιοι λόγοι για τους οποίους θέλω την αύξηση. Το πρώτο είναι ότι σιδερώνω καλύτερα από σας”
Κυρία: “Ποιος σου είπε ότι σιδερώνεις καλύτερα από μένα;”
Μαρία: “Ο σύζυγός σας το είπε”
Κυρία: “Α. ναι;”
Μαρία: “Ο δεύτερος λόγος Κυρία είναι ότι είμαι καλύτερη μαγείρισσα από σας”

Κυρία: “Ανοησίες, ποιος είπε πως είσαι καλύτερη μαγείρισσα από μένα;”
Μαρία: “Ο σύζυγός σας το είπε” Η Κυρία, όλο και περισσότερο ταραγμένη: “Α, το είπε;”
Μαρία: “Ο τρίτος λόγος είναι ότι είμαι καλύτερη…… στο σεξ από σας”
Η Κυρία, πραγματικά βράζει τώρα και τα δόντια της τρίζουμε.
Κυρία: “Ο σύζυγός μου σου το είπε και αυτό;”
Μαρία: “Όχι σενιόρα … ο κηπουρός”.
Κυρία: “Λέγε, πόσα θέλεις…”

michele είπε...

Ευστοχο λεμε Μπαρμπα.Προσεξε ομως τωρα το 992 και 993,5
αν δεν περασεις σημερα απο κει,δεν πας πουθενα

νικος φαληρο είπε...

Επιστροφη.Εβλεπα στο ΣΚΑΙ οτι η Τραπεζα της Ελλαδος βλεπει ελλειμμα αντι για πλεονασμα που βλεπει ο στουρναρας.Με προσοχη και ηρεμια τσεκαρετε το, οποιος μπορει.Βγηκα και ολιγον σορτ σε ΕΤΕ στο 3,24.Στα 3,27 τα ξαναγοραζω.

μπαρμπαλιας είπε...

κυρ Νικολη...υπαρχει κοντρα μεταξυ των...

αλλα ειναι κουταβια...αφου δεν τον "διπλωνουν"σε μια κολλα χαρτι για το Τ +10....

νικος φαληρο είπε...

ναι ειναι κι αυτο κε Ηλια.Υπαρχει κοντρα. Κι εγω απορω.Ισως εχει ραμματα κρυμμενα για δαυτους

ThitaDelta είπε...

... στη σπηλιαααααά

πάντως βγήκα για λίγο, για να λάβω ετε στα 3.22, που απερίσκεπτα είχα αποχωριστεί

λόγω γραμμών, καταλαβαίνετε

ThitaDelta είπε...

... κύριε Νίκο θα σας μαλώσω

μήπως είστε ματιασμένος;

νικος φαληρο είπε...

ισως κε ΘΔ χαχα.

michele είπε...

Εδω : http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1868508

η απαντηση

κι εδω:http://naked-monk.blogspot.gr/2013/09/forum-capital_11.html#more

απαντηση στην..απαντηση

michele είπε...

Εγω ΜΙΚΡΕ ηρεμος οπως βλεπεις..

TheHawk είπε...

την καλησπέρα μου σε ολη την παρεα...

kostasΠειραιας είπε...

michele...αν ισχυει αυτο που ειπες για την ΤΡ. ΕΛΛ. χτες, οτι μετα το 13.61 φευγει ηρθε η στιγμη για....show time.

ThitaDelta είπε...

εγώ θα πάρω από το β, την απαντηση στην..απαντηση

νικος φαληρο είπε...

ευχαριστω κε μικελε.Κατατοπιστικα και τα δυο.

michele είπε...

Κωστα εχω βαλει απο νωρις στο 13,24 και δεν μου εχει δωσει,

Χτες που γινοταν χαμος,πουλαγαν καποιοι ΕΛΛ να πανε στα γρηγορα ( δηλ σε αυτα που ΕΠΡΕΠΕ να πουλανε) .
Σημερα λοιπον ενεργοποιειται η ΕΛΛ ,να δουμε κλεισιμο

επισης και η ΕΥΠΙΚ αυξησε ογκο,για οποιον ενδιαφερεται

michele είπε...

Καλησπερα κυριε Hawk!

νικος φαληρο είπε...

καλησπερα κε Αντωνη.Καλα;

kostasΠειραιας είπε...

TheHawk....ευχαριστω

michele είπε...

Καποιοι ξεκινησαν τα κολπα.Αρκει να τους γνωριζεις

Θανασης Κ είπε...

Such us??

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Π.Χ ο Βαγγέλας

michele είπε...

Εμ..

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

ΜΥΤΙΛ,ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ,ΘΕΛΕΙ ΥΠΟΜΟΝΗ.

Θανασης Κ είπε...

Δεν το πηρα χαμπαρι..αλλωστε δεν παιζω τον ομιλο απο τοτε που απορ. το Αλουμινιο....Ασπρα σπιτια πανεμορφα λεμε...

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

ρε την ΜΠΕΛΑ!!?

michele είπε...

Πλαγια συνεδριαση ,με μεμονωμενο ενδιαφερον

michele είπε...

Ειδες που εκλεισε Κωστα η ΕΛΛ?? χαχα

kostasΠειραιας είπε...

Μετα το 13,73 εκανε βουτια με πολλα κομματια μεχρι 13,36, λιγο ελειψε να τα παρεις.

michele είπε...

Ναι το ειδα Κωστα,το κλεισιμο της ακριβως 13,61 ομως γι αυτο το λεω

παμε επανω απογευματινη αναρτηση!!