Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 


ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΙΞΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΕΣ...

                       ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

Καθημερινό σχόλιο Μichele...

30 σχόλια:

michele είπε...

Παραμενει το premium 3 ποντων στο παραγωγο του FTSE-25

ΠΑΝΟΣ είπε...

...και εκτός από την ΕΤΕ παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα μουλάρια και η ΑΤΤ με βάση το 0,256 τις τελευταίες 4 μέρες...

michele είπε...

Οντως μεγαλη η συσσωρευση αυτη,το γεγονος οτι θα μπουνε κι αλλες μετοχες μεσα κραταει τους επενδυτες

Δυσκολα να προλαβω να γραψω καθημερινο σχολιο σημερα.Θα αναπτυξωμεν το βραδακι τας σκεψεις μας

Unknown είπε...

10.000 ΑΒΑΚΟΥΛΗΔΕΣ δανεισμένοι από σήμερα όπως βλέπω.

Για να δούμε που πάει το πράγμα...

Unknown είπε...

Προς διμερη διαδικασια καθορισμου θαλασσιων ζωνων Ελλαδα και Αιγυπτος...Α Μ Ε ,αρχιζουμε και ξυπναμε,,καλησπερα παιδες

michele είπε...

Καλησπερα Αγωνιστη ,λες ?? για να δουμε

michele είπε...

θα κανουμε ενα ZOOM στο Μυτιληναιο σε λιγο παλληκαρια

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα σε όλους, μακάρι να ξυπνήσουμε και να μην είναι μόνο για τα μάτια του κόσμου το ταξίδι του χοντρού (όπως τόσα άλλα!).

Βλέπω σποραδικές εμφανίσεις-αστραπή και μετά ...σιωπή, λες και απαγορεύεται να γράψει κανείς όσο και ότι θέλει εδώ μέσα.
Βλέπω και αναφορές σε περιπτώσεις που... ωραία, άντε να εξοικονομήσεις εκατόν τόσα εκατομμύρια το χρόνο, βυθίζοντας όμως στην απελπισία μια ακόμη κατηγορία πληθυσμού που θα μείνει ξαφνικά στον άσσο, γιατί επάνω στην φούρια τους (και λόγω αδυναμίας να βρουν άκρη *) τα εφαρμόζουν όλα οριζόντια. Πέραν της αναλγησίας, λόγω της δικιάς μας προφανούς "άνεσης", αλλού είναι το πρόβλημα της χώρας και άλλος είναι ο εχθρός του λαού και όχι εγώ, όπως περίπου έχω χαρακτηριστεί χαχαχα
Σας τον έγραψα χθες (φίλε μου Αλεξ/τε) και φυσικά όλη αυτή η πολιτική που είναι αδιέξοδη.
Τώρα είναι θέμα χρόνου και κανένας βέβαια δεν θέλει να δικαιωθεί επάνω σε αποκαϊδια, αλλά όπως έχω γράψει εγώ θα είμαι εδώ.

*εδώ δεν μπορούσαν να βρουν τόσο καιρό τον... άνεργο ιδιοκτήτη της Λαμποργκίνι των 6.500 κε που δεν έκανε καν δήλωση ή δήλωσε μια φορά 1490 € (!!!). Απλώς προκαλούσε κυκλοφορώντας, γιατί αλλιώς θα γελούσε ακόμα σε βάρος όλων μας.

ThitaDelta είπε...

Η απόφαση είναι δική μας

Η φύση εξαφανίζει σιγά-σιγά ό,τι δεν εξελίσσεται.
Της είναι άχρηστο ό,τι παραμένει στάσιμο και δεν συμβάλει στη διαδικασία της δημιουργίας.

Σκεφτόμουν ότι μια τέτοια περίπτωση είναι η χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες, μέσα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.
Μετά την απόπειρα ανασυγκρότησης -έστω και λαθεμένης- με το τέλος του εμφυλίου και μετά τη χούντα, πήγε να γίνει μια εκτόξευση, που είχε σαν κίνητρο κυρίως τον ενθουσιασμό και την ελπίδα.
Αλλά ξαφνικά, λες κι η χώρα έπαθε «ελεγχόμενο εγκεφαλικό», που κανείς δεν κατάλαβε πόσο σκόπιμο ήταν, η νέα πολιτική τάξη πραγμάτων με το πρόσχημα της «αλλαγής», μπλόκαρε τις εξελίξεις και την ιδιωτική παραγωγική διαδικασία σαν να ήταν περιττή και διέλυσε ό,τι υγιές στον τομέα αυτό υπήρχε, για χάρη ενός μπάσταρδου κρατισμού που εξυπηρετούσε τον έλεγχο της εξουσίας και τον έλεγχο των Ελλήνων πολιτών, μέσω της σχέσης τους με το κόμμα.

Τους έμαθε πως δεν χρειάζεται να δουλέψουν, να δημιουργήσουν, φτάνει να γίνουν μέλη του κόμματος και να δουλεύουν γι αυτό.
Μια τακτική που βόλεψε και όλες τις μετέπειτα κυβερνήσεις.

Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει από πού προέρχεται και πώς διασκορπίζεται αυτό το χρήμα που εισπράττουν και δεν παράγεται.
Ο Έλληνας νόμισε, ξαφνικά, πως η ανθρωπότητα του χρωστούσε, πως είναι ο περιούσιος λαός που δεν χρειαζόταν να κάνει τίποτα για να εξελιχθεί, αλλά του αρκούσε να αράξει και να ζει παρασιτικά με τα δικαιώματα που του παρείχε η ιστορία και τα δικαιώματα που έθρεψε η νοοτροπία της πολιτικής αυθαιρεσίας και προκλητικότητας των κυβερνήσεών του.
Στρογγυλοκάθισε στα πλεονεκτήματα και τα χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που για άλλο σκοπό δινόντουσαν και άρχισε το «μεγάλο φαγοπότι».

Κι επειδή η απληστία δεν είναι αμάρτημα της φύσης, αλλά των ανθρώπων και δη των νεοελλήνων, δεν μας έφταναν αυτά, έβαλαν χέρι και στους πακτωλούς των δανεικών χρημάτων που παρέχονταν αφειδώς, για να ικανοποιείται το αδηφάγο τέρας της καταναλωτικής ευδαιμονίας και της πολιτικής εξουσίας.
Σύντομα, δεν γίναμε τίποτε άλλο από μια υπερτροφική κοινωνία, δυσκίνητη και απαιτητική, που αύξανε όλο και περισσότερο της ανάγκες της απληστίας της, έχοντας σαν μέντορες αυτής της νοοτροπίας τους πολιτικούς της ηγέτες.
Για την ακρίβεια, τους πολιτικούς διαφθορείς της, που έκαναν ιδεολογία το φαγοπότι και πολιτικό σύστημα την αυθαιρεσία και την κρατική συντεχνία.

Γενιές μεγάλωσαν αποκτώντας δικαιώματα και απαιτήσεις χωρίς υποχρεώσεις και ευθύνες, αρνούμενοι την ανάγκη της δημιουργίας, παρά μόνο της αφαίμαξης και ανάλωσης των πάντων.

...

ThitaDelta είπε...

...

Το σπίτι, το σχολείο κι η κοινωνία, εντολοδόχοι του μηνύματος «ό,τι φας, ό,τι πιεις κι ό,τι αρπάξει ο κώλος σου» (εξαιρέσεις πάντα υπάρχουν), έγιναν φορείς της νέας «ιδεολογίας» που δεν χρειάστηκε καμιά προσαρμογή για να επικρατήσει, αφού ικανοποιούσε τη βουλιμία και τη ματαιοδοξία του νεοέλληνα.

Ήταν πεινασμένος λένε, λόγω της κατοχής και της φτώχιας που ακολούθησε.
Μια ακόμη δικαιολογία και συσκότιση της πραγματικότητας, για να καλυφθεί το επίπεδο της παιδείας του και της πνευματικής του ανεπάρκειας που εντέχνως φρόντισαν να έχει.
Έτσι, ξαφνικά, ως δια μαγείας, δίπλα στους ανθρώπους της δημιουργίας, της παραγωγής και του μόχθου μέχρι τότε, φύτρωσαν χιλιάδες μεταλλαγμένοι νεόπλουτοι με «μπράβους», πούρα, πολυτελή αυτοκίνητα, βίλες, πισίνες και κότερα, αδιευκρίνιστης προέλευσης.

Και παραδίπλα, ένα σύστημα γενικής διαφθοράς και αγοραίας ικανοποίησης κάθε απόκρυφου βίτσιου, που μεταδιδόταν σαν επιδημία μέσα από φανταχτερά εξώφυλλα περιοδικών γυμνής απόλαυσης και ανοησίας χωρίς περιεχόμενο.
Το περίφημο life style.
Η εικονική πραγματικότητα για ανεγκέφαλους.
Γλέντα και μη σκέφτεσαι.

Αλλά η ζωή, όπως κι η φύση, απομονώνει και θανατώνει ό,τι δεν συμβάλλει στην εξέλιξή της.
Αυτός ο νομοτελειακός κανόνας δεν θα έκανε εξαίρεση για μας, όσο κι αν θεωρούμε ότι είμαστε «περιούσιοι» και μας τιμώρησε.

Το τραγικό όμως είναι ότι, τέσσερα χρόνια μετά την κρίση, διασωληνωμένοι στην εντατική μονάδα, συμπεριφερόμαστε σαν να μην καταλάβαμε τίποτα και περιμένουμε να καταλάβουν οι άλλοι, ότι σαν «χαρισματικός» λαός που είμαστε, εξακολουθούν να έχουν την υποχρέωση να μας συντηρούν, γιατί εμείς και «νεκροί» συνιστούμε το άλλοθι της ύπαρξής τους.

Το πιο τραγικό είναι, ότι παραμένουμε απαθείς και υποτελείς, ενώ πράγματι είμαστε μια χώρα «χαρισματική» και μπορούμε να γίνουμε πρότυπο ευημερίας και ανάπτυξης, αν αποτινάξουμε τα κεκτημένα του παρασιτισμού και της γενικής χρεοκοπίας μας.

Περιμένω τη μέρα που οι Έλληνες δεν θα θεοποιούν πρόσωπα και μεσσίες πολιτικούς, αλλά θα βασίζονται στην ίδια την ικανότητά τους να δημιουργήσουν.
Κι αν θέλουν να συμβεί αυτό, πρέπει να τιμωρήσουν το βαθύ κράτος και την προπαγάνδα του κατεστημένου και να δώσουν την πολιτική δύναμη σ’ αυτούς που τους το εγγυώνται.
Η απόφαση είναι δική μας.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Εμένα περίμενες ΘΔ για να τα γράψεις όλα αυτά;;; (πηγή;)

Unknown είπε...

Μιχαλη απο το Σκαι το πηρα..Ετσι επιτελους να σταματησουμε να ομφαλοσκοπουμε ,και να ασχοληθουμε με τα μεγαλα θεματα,τωρα που ολοι θελουν να μας βοηθησουν ,λογω κρισης..Τελικα να δης που αυτη η κριση θα μας βγη σε καλλο,,,Παντως αθλιε,,ενας αθλος μας χωριζει απο την επιτυχια ,κοντα ειμαστε και στης λεξεις,βλεπω,,,, λιγο αναγραματισμο χρειαζομαστε,,,χα χα και τα καταφεραμε

michele είπε...

Εμενα με συγχωρειτε προς το παρον..σιτιζομαι χαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Πολύ ωραία, αλλά μέσα σ' αυτό το τοπίο που περιγράφεται εδώ, υπήρξαν και άνθρωποι που μοχθούσαν απλώς για τον επιούσιο, που δημιούργησαν, που έφτιαξαν εταιρίες-πρότυπα, μέχρι και αυτοκίνητα στο χέρι έκαναν και που αυτό το κατεστημένο τους οδήγησε ή τους οδηγεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο (οριζόντια μέτρα, γραφειοκρατικές διαδικασίες, συμφέροντα κλπ) στον αφανισμό.

Unknown είπε...

Μια ακόμη δικαιολογία και συσκότιση της πραγματικότητας, για να καλυφθεί το επίπεδο της παιδείας του και της πνευματικής του ανεπάρκειας που εντέχνως φρόντισαν να έχει.


Εχεις απόλυτο δίκαιο φίλε μου.
Σημερα το πρωί πηγα στην εφορια.
Συνωστισμός!!.Ο ενας κυριολεκτικά πάνω στον άλλον.Τρόμαξα.
Ενας φώναζε, απειλουσε, γιατι περιμενε ώρα,αλλος χειρονομούσε,εναςκρατουσε εναν αναπτήρα και ελεγε οτι θα αυτοπυρπολυθει,εις ενδειξην διαμαρτυρίας,και κάποιος άλλος,μιλουσε χαμηλοφωνα στον διπλανο του,και του ελεγε πως εδω που ηρθαμε,θα μας σφάξουν,δεν γλυτώνουμε.
Αυτο ηταν.Ενα παιδάκι ,με το που ακουσε οτι- --εδω που ηρθαμε θα μας σφάξουνε--- ξεφυγε απο την μαμα του και αρχισε να τρεχει κλαιγοντας,για να γλυτώσει.
Ενας άλλος πιο ψύχραιμος,εφοριακός θα ήταν ,ελεγε πως αν υπηρχε ενα καράβι ,θα μας φόρτωνε ολους μεσα,και θα μας εστελνε απο εκει που ηρθαμε,η στο διάολο.
Καράβι δεν εβλεπα,και το παιδακι που εν τω μεταξύ το εψαχνε η μαμα του, μόλις ακουσε, τη λέξη,-καραβι, ηρθε τρέχοντας και ηθελε να το ανεβασουν .Εκλαιγε,χτυπιοταν ηθελε να φυγει με το καράβι.Ο κοσμος ταχασε,και μεσα σε ολο αυτο το παραλογισμο,σκεφτηκα, ποσο δίκαιο ειχε η Ρεπουση οταν ειπε οτι στο λιμάνι της Σμυρνης υπήρχε μεγάλος συνωστισμος.Μάλλον , αυτο θα εννοουσε.
Σε μένα όμως η γιαγια μου αλλιως τα έλεγε οτι γίνανε,οταν εφτασε στο λιμάνι απο το χωριό της το Κιρκιντζέ.
Μονο αυτη σώθηκε απο την οικογένειά της,και οταν μιλουσε για τους Τουρκους, χαμηλωνε την φωνή και μιλουσε τουρκικα.
Αλλα θα μου πεις εδω δεν χωνευε, ούτε τους Γερμανούς.
Εδω θέλω το Μαράκι την κατανόηση του λίγο,γιατι οι Γερμανοι,εκτελεσαν τον 19χρονο γιο της μαζι με αλλα 16 παλληκάρια στην κατοχή,και οσο ναναι,μανα ηταν,και σαν μάνα θόλωσε το μυαλο της,και μιλουσε παλι στα τουρκικα,οταν αναφερόταν στους Γερμανούς.
Τωρα βέβαια με την νεα προσεγγιση των πραγματων,που μας καλει να δούμε καταλήγω,οτι η γιαγια μου ηταν ρατσιστρια ,για αυτο τα ειχε μαζί τους.Και αν ζουσε τωρα ,θα ηταν χρυσαυγιστρια οποσδηποτε.
Ομορφη ψηλη υτερηφανη γυναικα και ρατσιστρια,σιγουρα θα την εβρισκε σε καποια συνεντευξη τυπου και φοβαμαι οτι θα της εριχνε ενα χαστουκι,μα ενα χαστούκι,που θα ακουγοταν μεχρι τα βάθη της Ασιας.

Οπως καταλαβαινεις ThitaDelta μεχρι καυ την ιστορια μας αλλαζουνε,και εσι μιλας,αλλα ποιος σε ακουει??

ΠΑΝΟΣ είπε...

Γεια σου Αγωνιστή μου...

ThitaDelta είπε...

... με την πηγή αρχίζω Άθλιε (link)

όντως σε παραμόνευα, χεχε

δυό λουλούδια μέσα σε χωράφι με αγριόχορτα δεν αλλάζουν την αλήθεια, του ότι πρόκειται για χωράφι με αγριόχορτα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Πωπω και νόμισα ότι τα γαλάζια γράμματα ήταν ακόμα ένα κόλπο σου

Γεια σου Κάθυ επίσης.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αν πιστεύεις ότι είναι ή ήταν μόνο δύο τότε δεν έχω κάτι άλλο να πω

michele είπε...

Γεια σου Καθυ,δεν το ειδες το link Αθλιε?? ΘΔ εχεις περιστερι

ThitaDelta είπε...

... καλώς την Κάθυ

ΠΑΝΟΣ είπε...

Όχι γιατί ο υπολογιστής που γράφω τώρα κάτι έχει "κολλήσει" και ξαφνικά μου βγάζει κάποιες λέξεις γαλάζιες που αν βάλω τον κένσορα επάνω μου βγάζει ένα μήνυμα "πατήστε εδώ για να κερδίσετε ένα I-pad" και κάτι παρόμοια...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Για την Ρε-πούστη βέβαια δεν χρειάζεται σχόλιο, μόνο φτύσιμο... και αν ήταν στο χέρι μου φυλακή.

michele είπε...

Ουτε αναφορα Αθλιε ..και θα σου πω γιατι.Γιατι οπως και να το κανουμε η εκμαθηση της θρησκειας μας και των αλλων θρησκειων ειναι πλουτος το λιγοτερο...

Δεν μιλαω δηλ αποκλειστικα για την Ορθοδοξια κλπ

ThitaDelta είπε...

Άθλιε κάποιος πρέπει να σου μιλήσει για το adblock

michele είπε...

Τελικα παω να ανεβασω ΜΥΤΙΛ ..ωραια τα λεγαμε

ΠΑΝΟΣ είπε...

ΘΔ το ξέρω, τον έχω "καθαρίσει" μερικές φορές αλλά ξαναβγαίνει (είναι ο υπολογιστής του υιού και καταλαβαίνεις)
Εδώ στην αναζήτηση μου βγάζει

http://www.incredibar-search.com/?a=6OyMrBCyvm&loc=FF_NT&uloc=mb128

Ψάξε τώρα να δεις που μπαίνει χαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μystart by IncrediBar.com στο άνοιγμα νέας καρτέλας και όχι ο γούγλης όπως έλεγε μια ψυχή
Κουράστηκα και τα παράτησα

ThitaDelta είπε...

... googlαρε το adblock και χώστο και βγάλε το incredibar από τις επεκτάσεις (addon) του φυλλομετρητή σου

michele είπε...

Ανεβηκε ο ΜΥΤΙΛ .Καλλιο αργα ,παρα ποτε.Ευκολο διαγραμμα