Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

ΚΥΡΙΑΚΗ
με ελεύθερη γνώμη..


ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΕΝΟΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥ (ΔΕΙΚΤΟΥ)
του 
ArTaXiA


Οι Περιπέτειες Ενός Ταλαίπωρου (Δείκτου)
Πολλές, πολλές εβδομάδες πριν, ένας ημιμαθής δημοσιογράφος προφήτευε τις χίλιες μονάδες.  Η αγορά τότε ήταν ημιθανής, η καθημερινή ατάκα στο στόμα όλων των παικτών είχε το όνομα "ανακεφαλαιοποίηση", ενώ το αγαπημένο στερεότυπο "άνοδος χωρίς τις τράπεζες δεν γίνεται" έδινε κι έπαιρνε. Όπως όλοι γνωρίζουμε η προφητεία δεν εκπληρώθηκε, τα χρονοδιαγράμματα ήταν όλα λάθος, ο δε δημοσιογράφος αντί να λυντζαριστεί -χρηματιστηριακά πάντοτε- εξακολουθεί να παπαρολογεί δίχως τελειωμό. Για το γεγονός αυτό είχα γράψει τότε αυτό http://artaxia.blogspot.gr/2012/10/x.htm και αυτό εδώ: http://artaxia.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html.

Η λαγνεία των στρογγυλών αριθμών φλερτάρει πολλάκις με την ρομαντική ψυχοσύνθεση των αγορών.  "Ψυχολογικό όριο" το έλεγαν παλιότερα.  Βέβαια, το σπουδαίο 1000άρικο μπορεί να αποτελείται από το 7,98€ του ΟΠΑΠ, το 4,91€ του ΜΥΤΙΛ και το 1,32€ της ΠΕΙΡ, νούμερα καθόλου στρογγυλά, που ωστόσο αθροίζονται και σταθμίζονται στον υπερήφανο χίλια.

Εγώ όπως ξέρουμε δεν ασχολούμε με βλακείες, παρά μόνο με την ουσία, την οποία και θα συνοψίσω για σας τους αγαπημένους μου αναγνώστες στα εξής:

Τέτοια ποσοστά δεν είναι στραγάλια!

Διαβάζω με απόλαυση για το "1300άρι που το θέλει η Morgan", δεν διαβάζω πουθενά για το πόθεν.  Προχθές ο S&P έκανε γκράντε πολλαπλό υψηλό.  Η απόδοση του είναι όντως εκπληκτική +23% από αρχή του χρόνου, ανάλογα κινείται και στις 52 εβδομάδες.  Η αγορά των Αθηνών αντίστοιχα, έχει +35% περίπου στις 52 εβδομάδες, αρκετά λιγότερο στο διάστημα από την αρχή του έτους.  Ας δούμε ένα συγκριτικό (όχι πως έχει και μεγάλη σημασία, αλλά για να μπαίνουμε στο πνεύμα)




Το Μωβάκι ο Αμερικάνος, το Μπλεδάκι ο Έλλην
Άξονας Χ = Διαφορά σε ποσοστό %
Δεν θα εμβαθύνω στον συντελεστή "b", δεν θα εξετάσω τον συντελεστή του Jensen, δεν θα γράψω για "χ" τετράγωνα και "r" τετράγωνα στην κατανομή των αποδόσων.  Δείτε το, απλώς με το μάτι και αναρωτηθείτε.  Προκειμένου να σκαρφαλώσει η αγορά των Αθηνών άλλο ένα +30% από τα τρέχοντα, ΠΟΥ ΣΚΑΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ;  ΣΤΟ 1850;

Και μιλώντας για τον Αμερικανό, έχει κανείς καμμιά ιδέα ποια είναι η μέση ετήσια απόδοσή του (ΥοΥ) τα τελευταία 20 χρόνια, ή έστω, επειδή πολλοί από σας έχετε πάρει διαζύγιο από τη στατιστική επιστήμη και κοιτάτε μονο γραμμές, πόσο απέχει από τον ΚΜΟ των 52 εβδομάδων;  (Ε ναι, μη μου επιλέξετε κανέναν ωριαίο κινητό, επιστήμη κάνουμε εδώ, δεν είμαστε ζουλού να χορεύουμε πάνω από τις φωτιές).

Μουσική και συνεχίζω!
  


«Ερύθημα ιματίων αυτού εκ Βοσόρ; Ούτος ωραίος εν στολή αυτού»

Κεφαλαιοποιήσεις!

Ας υποθέσουμε πως η άδεια περιπτέρου που νοικιάζετε από τον ανάπηρο που δεν υπήρξε ποτέ ανάπηρος πληρώθηκε 10.000€.  Σε ένα μήνα μαθαίνετε πως το παρακάτω περίπτερο πληρώθηκε 12.000€, 20% περισσότερο.  Χαίρεστε.  Λίγους μήνες αργότερα το ίδιο περίπτερο αλλάζει πάλι χέρια προς 15.000€, 50% περισσότερο από όσο πληρώσατε εσείς. Αρχίζετε να ανησυχείτε.  Τα έσοδα σας δεν έχουν αυξηθεί καθόλου τους τελευταίους μήνες, ενώ πληρώνετε περισσότερα σε φόρους και τέλη, οπότε στην τσέπη σας μένουν ακόμη λιγότερα.  Αν ήταν να πληρώσετε 15,000€ γιά ένα περίπτερο και κρατούσατε κι ένα 1000άρικο ως μισθό για τις 15 ώρες που θα βρίσκεστε εκεί μέσα φυλακισμένος θα κάνατε απόσβεση σε 5 χρόνια πλέον αντί για 3 που χρειαζόσασταν όταν το πήρατε.  "Ποιος τρελός δίνει τόσα" σκέφτεστε, και μετά ψυχραιμότερα: "Τι βλέπει που εγώ δεν βλέπω;".

Σε αντίθεση με την αγαπημένη καραμέλα των αδαών: "το χρηματιστήριο είναι διαφορετικό, το χρηματιστήριο προεξοφλεί", οι άνθρωποι που επενδύουν στις οργανωμένες αγορές δεν είναι διαφορετικοί από εκείνους που θα αγόραζαν ένα περίπτερο, μια μη εισηγμένη επιχείρηση, ή ένα εμπορικό ακίνητο, την απόδοση σκέφτονται για την επένδυσή των.  Η ευκολία επένδυσης/αποεπένδυσεις σε μια εισηγμένη επιχείρηση ΔΕΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟΥΣ ΘΕΜΕΛΙΩΔΕΙΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗΣ.

Που σε απλά ελληνικά σημαίνει:  

Αν βάλουμε κι ένα 30% πάνω στις αποτιμήσεις των εταιρειών του ΧΑΑ, τι P/E θα έχει ο ΦΡΛΚ στα 4€, τι κεφαλαιοποίηση θα έχει η ΕΥΔΑΠ στα 10€ και τι μερισματική απόδοση θα διαθέτει η ΜΟΗ;  Όσες φορές προσπαθώ να το εξηγήσω αυτό στους ευερέθιστους, ημιμαθείς ιθαγενείς, εισπράττω μια μομφή του τύπου "τότε εξήγησε μας ρε φιλαράκι γιατί πήγαμε από τους 800 στους 1000 πόντος αφού τίποτα δεν άλλαξε μέσα στη χρονιά". 

Το να προσπαθήσεις να παραμετροποιήσεις την συσχέτιση της ψυχολογικής προσδοκίας προκειμένου να απαντήσεις σε αυτή την μομφή ισοδυναμεί με το να ερμηνεύσεις γιατί ο Μητσάρας κέρδισε στο στοίχημα παίζοντας Κολωνία Καϊζερλάουτερν under.

"ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΑΝΟΙΞΕ Ο ΠΑΤΟΣ ΚΡΕΤΙΝΕ ΑΛΑΖΟΝΑ ΙΘΑΓΕΝΗ", είναι μια πιθανή απάντηση χωρίς ιδιαίτερη περίσκεψη.

Η Γνώση!

Η γνώση σε αυτά τα θέματα πολλές φορές εξισώνεται με την αντίληψη.  Είναι η γνώση να μπορείς να διακρίνεις ποιο κομμάτι της υπεραπόδοσής σου οφείλεται σε αλλαγή των θεμελιωδών μεγεθών, ποιο είναι σπόντα από τον συντελεστή "b" που έχεις με τον αρχηγό S&P, και ποιο οφείλεται σε τυχαίο "θόρυβο".  Αν το 30% που έγραψες π.χ. είναι το καινούργιο εργοστάσιο του ΤΙΤΚ, είσαι ο καλύτερος, και λίγα κέρδισες, να αγοράσεις περισσότερα.  Αν το 30% σου, αποδίδεται στην άνοδο του αμερικανού σε νέα υψηλά, έχε και λίγο το νου σου, όπως το πήρες, έτσι θα το χάσεις "αν", αν αύριο ο Μπερνάνκε καθίσει στο meeting της FED σταυρώνοντας το άλλο πόδι αντί για εκείνο που σταυρώνει συνήθως. Αν τώρα, πήρες ένα 30% επειδή ο τάδε δημοσιογράφος και το δείνα λόμπυ αποφάσισαν να ασχοληθούν με την ΚΑΝΑΚ, τράβα άναψε ένα κερί, κάνε και το σταυρό σου, πάρε το χρήμα και άσε τα χρηματιστήρια για εκείνους που ξέρουν. 

Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες που εγώ γνωρίζω, προχωρούν ένα βήμα παραπέρα, αποδίδοντας το κέρδος τους όχι στα θεμελιώδη, όχι στην ψυχολογία, όχι στην τυχαιότητα αλλά στον πιο απροσδόκητο παράγοντα που θα μπορούσε να σκεφτεί άνθρωπος:

Θα το βάλω bold και κεφαλαία για να το χαρούμε:

ΕΒΓΑΛΑ 30% ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΜΑΓΚΑΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΤΑΡΑΣ, ΠΑΙΖΩ ΤΗΝ Τ.Α. ΣΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ!



Δεν θα σχολιάσω ούτε την έπαρση, ούτε την αλαζονία, το μόνο που θα συμπληρώσω είναι το χιλιωειπωμένο:

"Έχει ο καιρός γυρίσματα φίλε μου."

Πηγή: http://artaxia.blogspot.gr/

76 σχόλια:

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους

καλημέρα ΑΡΤΑΞΙΑ

Πολύ καλό το άρθρο σου και σωστές οι εκτιμήσεις σου σύμφωνα βέβαια με το πώς βλέπεις και αντιλαμβάνεσαι ΕΣΥ τα πράγματα . Τις σέβομαι .

Εγώ θέλω να κάνω μια μόνο ερώτηση .

Η γνώση σε τη βαθμό πιστεύεις ότι μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την αντίληψη ???

giannhs kon είπε...

Κάνοντας μια μεγάλη βόλτα……… διαπίστωσα ότι το κερί της παρασκευής έχει φέρει πολύ μεγάλη αναστάτωση

Το πετυχαν μάλλον αυτό που ήθελαν οι ζωγράφοι !!!!!

Φαντάζεστε και μια ξενέρωτη συνεδρίαση κοιμισμένη μηδενική την Δευτέρα
Ξέρετε από αυτές τις και καλά ερευνητικές ταχα μου ταχα μου να ζυγίσουμε τα δεδομένα

χαχα ε ρε γλέντια......

μπαρμπαλιας είπε...

κλμ
ιδιαιτερα στον πρωινο Γιαννακι Κον.
εγω θα ελεγα οτι ολα ειναι στο παιχνιδι του χρηματος...
δλδ ο χρυσος δικαιολουσε την τιμη του οταν πεταξε στα υψη;;
το πετρέλιο...τα εμπορευματα ,οι δεικτες απασων των ρωσιων...
εκει που ζαλιζεσαι ..βλεπεις μπατο.
το ζητουμενο σε ολα αυτα ειναι ο χρονος.
στο μπες - βγες..
αν το πετυχεις ,εστω και το πλησιασεις ..εισαι κερδισμενος.
με τα ηλεκτρονικα πατηματα της συγχρονης εποχης,αμα δεν εισαι in,
ακολουθεις τη γιουργια...
"η αλλιως την τρως (δεν εχει σημασια απο που).
και βεβαιως καποια στιγμη ο αμερκάνος θα διορθωσει και θα ακολουθησουν τα πράϊτα.
και για το δικο μας σπιτι λεω.
οσο ηταν στημενο το ελλειμα και η πτωση που ακολουθησε σε ομολογα και μετοχες,αλλο τοσο θα ειναι στημενη και η ανοδος...
ο καθενας πραττει κατα πως τον φωτισει

Ilias D είπε...

Καλημερα στη παρεα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα σας...

Blogger Ο/Η giannhs kon είπε...

Πάμε καμιά βόλτα τα νούμερα εδώ θα είναι δεν φεύγουν χαχα

21 Σεπτεμβρίου 2013 - 9:08 μ.μ.


Να είσαι καλά βρε Γιάννη που μας θυμάσαι που και που...

ArTaXiA είπε...

Καλημέρα φίλοι μου.

Οποία τιμή να παραθέτεται το πρόσφατο πόνημα του ιστολογίου μου αυτούσιο από τον οικοδεσπότη Michele. Ευχαριστώ!

Giannhs Kon, έθεσες ένα πολύ πονηρό ερώτημα. Αν και όφειλα να απαντήσω στη δική μου σελίδα, ωστόσο -για χάρη του κοινού της "Ελεύθερης Γνώμης"- θα σχολιάσω εδώ.

Η γνώση όταν είναι ατελής, ειδικά στους βραχυπρόθεσμους, δημιουργεί μια ψευδαίσθηση πως ελέγχουν το τυχαίο. Έτσι, πολλές από τις αναστολές που θα είχε ένας ολοκληρωτικά αδαής, κάμπτονται, με αποτέλεσμα συνήθως κακό.

Για παράδειγμα, εσύ ας πούμε έχεις διαβάσει δυο-τρία βιβλία κυματικής. Αυτή η έτοιμη γνώση -έτοιμη με την έννοια πως δεν προέκυψε ΑΠΟ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ- σε παρασύρει στο να ενεργείς παράλογα. Την Πέμπτη, όλοι μα όλοι ήθελαν να σπάσει ο δείκτης τις 1000 μονάδες. Άνοιξε λοιπόν πάνω από εκεί με ορμή, παρασύροντας πολλούς σε αγορές χωρίς νόημα, μόνο και μόνο επειδή κάπου κάποιος είπε πως εκείνο το άνοιγμα ήταν καλό.

Την συνέχεια την είδες, έτσι;

giannhs kon είπε...

Καλημέρα και πάλι σε όλους

ΑΡΤΑΞΙΑ ευχαριστώ για την απάντηση

Τις επιπτώσεις της ημιμάθειας τις γνωρίζουμε σχεδόν όλοι Εγω ρώτησα για τη ΓΝΩΣΗ

Ευχαριστώ για το χρόνο σου

THE JUNIOR είπε...

artaxia

αν και σε γενικες γραμμες συμφωνω μαζι σου

αλλα κατσε ασε λιγο γιατι αυτη η παρασκευη ,δεν ηταν μια μερα οπως ολες

ArTaXiA είπε...

Oύτε κι η Πέμπτη "ΜΙΚΡΕ" αλλά δεν διάβασα κανέναν που ανησύχησε, έτσι δεν είναι;

THE JUNIOR είπε...

εγω παντως ειχα νευρα που ειχα προθεσμιακη χαχα και κατι δεη και ελπε τα εδωσα

αλλα παντα εχω χαρτια γιατι δεν ειναι ολα τα χαρτια ιδια


παντως απο παρασκευη ειμαι αγοραστης με χρονικο οριζοντα 11/13
και εγραψα και μια ζημια απο ετε που πιστευα οτι θα την κρατουσαν για τους τυπους

Unknown είπε...

Artaxia αν κάποιος γνωρίζει που θα πάνε η αγορες αύριο προφανως και ειναι ζάμπλουτος και δεν αχολειται με τους κοινούς θνητούς....

Γιαυτό και χαρτάκια που με κόπο και αίμα έχουν μαζευτεί σε επίπεδα δείκτη 600 μονάδων παραμένουν με εξαιρετικά κερδη ακόμα στο χαρτοφυλάκιο. Κάποια από αυτα δε ούτε που κουνήθηκαν την Παρασκεύη.

Τα των παραγώγων τα αφήνω σε γνώστες καθως ουδέποτε με απασχόλησαν. οι στόχοι είναι συγκεκριμένοι και μεσοπρόθεσμοι και δεν κοιτω να βγάλω κανα διακοσάευρω η κανα χιλιάρικο.

Μιλώ πάντα για τον εαυτό μου και την δική μου επενδυτική φιλοσοφία.

THE JUNIOR είπε...

προεδρε

μια ερωτηση

καλα πως εβαλαν το πατρα-πυργος στο
εσπα χωρις να ξερουν τι θα πει η Ε.Ε
για τις αλλαγες ,ρωταω εγω τωρα

πλεον καθαρα μεχρι την πατρα η ολυμπια
και καθαρος ο κυκλος τις περιφερειας κ τατουλη

ΠΑΝΟΣ είπε...

Τελικά έχει δίκιο ο ΚΑΛΟΓΕΡΟΣ
Όλα τα τεχνικά στο πιάτο, φόρα παρτίδα που λένε, για να γίνει πιο εύκολο το έργο των παραγκιτών και να γελάνε ακόμα περισσότερο μαζί μας. Όχι βέβαια ότι δεν παίζουν τεχνικά, αφού το λένε όλοι οι ειδικοί, αλλά τι θα κάνουν, δεν θα γίνουν κλέφτες όταν τους …προκαλούν;
Σε κάνουν να νοσταλγείς την παλιά καλή εποχή που έλειπαν τα εργαλεία του διαβόλου (κατά μπάρμπα), όπως και την εποχή που σε κάποιο χώρο μιλάγαμε μέχρι αργά το βράδυ επί παντός επιστητού με πολλούς φίλους γνωστούς (τώρα) και άγνωστους που δεν γράφουν πλέον και μερικούς που αντέχουν να γράφουν ακόμα και τους διαβάζω εδώ μέσα. Που είναι οι Boss, Bertold, Ακατανόμαστος και τόσοι άλλοι που μου διαφεύγει τώρα το όνομά τους…
Τέλος πάντων αφού τώρα ζούμε στην εποχή της ταχύτητας, της πεζότητας, της επικέντρωσης σε ένα μόνο στόχο, των γραμμών και των χαράκων και του …success story (να λείπουν τα γέλια παρακαλώ, από σήμερα κιόλας θα δούμε κατά πόσο είναι αλήθεια) πρέπει να προσαρμοστούμε για να επιβιώσουμε.
Το ΝΟΥΜΕΡΟ λοιπόν δεν έχει κάτι να πει μπροστά στους γίγαντες που γράφουν και εδώ μέσα αλλά και τριγύρω…διαβάζοντας όμως και τα χθεσινά περί κεριών Μαίου κλπ, ενθυμούμενο και συμβουλές παλιών και έμπειρων φίλων και ρίχνοντας μια (άσχετη) ματιά στο διάγραμμα σκέφτηκε ότι η περιοχή πέριξ του 980 πρέπει να το …παίξει σημαντική αν δεν θέλουν να το πατώσουν ( αντίσταση ή στήριξη ΙΑΝ. ΦΕΒΡ. ΜΑΡΤ. ΑΠΡ. ΙΟΥΝ. ΑΥΓ. ΣΕΠΤ με εξαίρεση τις 9/9 που το πέρασε με γκαπ) ή αν δεν θέλουν να δείξουν αμέσως τις προθέσεις τους (συνηθισμένο αυτό).
Οπότε ψηφίζω το 10.17 σημερινό και λέω με το φτωχό μου το μυαλό ότι δεν πρέπει να κλείσει το γκαπ, άμεσα τουλάχιστον και (πριν φανεί το φως το αληθινό ) να κινηθούμε για λίγο στο γνωστό καναλάκι 10-17/9
Αλλά μην περιμένετε πολλά από ένα ΝΟΥΜΕΡΟ (μην το πάρετε απαραίτητα με την κακή του σημασία, αλλά και να το πάρετε δεν με πειράζει).
Άλλοι είναι οι ρυθμιστές όπως πάντα…


Άντε γεια Πανταγιά τώρα…η μικρή θέλει θάλασσα.

THE JUNIOR είπε...

καλα εγω εχω τους δικους μου χαρακες

οταν οι αλλοι λενε η καθαρη θεση τις ελβε ειναι πχ 24 εκ εγω την εχω για 16 εκ

οταν λενε για γεκ καθαρη θεση 571 εκ
εγω την εχω 386 εκ

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Προκειμένου να σκαρφαλώσει η αγορά των Αθηνών άλλο ένα +30% από τα τρέχοντα, ΠΟΥ ΣΚΑΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ; ΣΤΟ 1850;


ΜΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Στατιστική ανεξαρτησία. ∆υο γεγονότα είναι στατιστικά ανεξάρτητα, όταν η εμφάνιση του ενός δεν εξαρτάται από την εμφάνιση ή μη του άλλου γεγονότος.

ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΚΡΑΤΑΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ,ΔΕΝ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑΜΕ.ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ,ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ.

ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΣΥ ΠΟΥΛΗΣΕΣ ΕΙΣΑΙ ΜΑΓΚΑΣ,ΑΣΕ ΕΜΑΣ ,ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ...ΑΚΟΜΗ!

ArTaXiA είπε...

Μπα; Τι μας λέτε ΘουΒου μας;

Μισό να βάλω φτύσω τους λιόσπορους.

Μου λέτε δηλαδή πως η αγορά της Αμερικής με την αγορά των Αθηνών είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ; Δηλαδή "b"=0;

Δηλαδή το διάγραμμα που δείχνει τη συσχέτιση και το έβαλα γι αυτόν ακριβώς το λόγο το αμφισβητείτε; Ή μήπως δεν το είδατε;

Εντάξει. Και μετά μου λέτε για γνώση....

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Εαν ολοι οσοι ειχαν ΓΝΩΣΗ κερδιζαν ,θα ειχαμε πηξει στους πλουσιους.
φτου φτου σποροι απο καρπουζακι!!!

Unknown είπε...

Αφού λοιπόν ρίχνουμε γκουρουδιες ας ρίξω και εγώ την δική μου:

Ωραιότατο bear trap που θα ολοκληρωθεί την Δευτέρα ώστε να οδηγηθεί ο Γενικός Δείκτης κόντα στις 1.100 μονάδες όπου είναι στημένο το bull trap.


THE JUNIOR είπε...

προεδρε

αυτα ειναι για το μεροκαματο

εγω περιμενω σημερα τις γερμανικες
εκλογες

τις εκλογες τις ολμε τις ειδα ,με το ζορι και με πλατη τις αδεδυ

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Κυριε Χρηστο

Οτι θελουν μπορουν να κανουν,ανεξαρτητα και απο Τ.Α και το τι θελουμε εμεις.
Μπορει να φυγει κατω για 977-950-920-850-800 ή να παει πανω για 1040-1070 και βλεπουμε.(ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΠΙΟ ΠΑΝΩ)
Απλα μην μας τρωει η σιγουρια της ΓΝΩΣΗΣ.
Καλο μεσημερι σε ΟΛΟΥΣ.

μπαρμπαλιας είπε...

απορια μπαρμπα...
αγαπητεμου ArTaXiA
τι συσχετηση εχουμε με τους αμερκάνους ;;;
αληθεια λησμονουμε οτι οι ξενες αγορες απο το Φλεβαρη του 2009 πανε σουροβολιο;....
ψιλοακολουθησαμε (2950 μον)...
και με την θεϊκη εμφανηση του κ.λεφτα υπαρχουν...φτασαμε 470 μον
καναμε δλδ την ιδια πορεια με τον αμερκάνο ,με τα διαδοχικα νεα υψηλα;;;
καλο να υποστηριζουμε τις θεσεις μας,αλλα θεωρω το συσχετισμο ατυχη .
το μονο που μπορεις να μας πεις και να σε αβαντσαρω ...ειναι οτι στην πτωση θα τον ακολουθησουμε .δεδομενο....

και με την προυποθεση..αν καταλαβα καλα τι κουβεντιαζετε..
και οσον αφορα την Πεμπτη...εγραψα οτι βγηκε και ψιλοπουλησα..
τουταυτο και την Παρασκευη ...
αλλα αγορασα και ΟΤΕ στο 7.20 λογω της ολοφανερης βιαιοτητας της πτωσης..

Unknown είπε...

ΘΔ προσωπικα δεν με τρώει τίποτα. Κάθομαι στα αβγά μου από τότε που ολοκλήρωσα τις αγορές μου εκεί που ΕΓΩ ΘΕΛΩ στα χαρτάκια μου. Και πέραν της εξαιρετικά μεγάλης θέσης σε συγκεκριμένο χαρτί εχω και άλλα με μικρότερες θέσεις που γράφουν και πολύ υψηλότερες αποδόσεις.

Θα πρέπει να χάσουν από 80% μεχρι 130% για να είμαι στα λεφτά μου....

μπαρμπαλιας είπε...

βγηκα...

μπαρμπαλιας είπε...

Blogger Ο/Η μπαρμπαλιας είπε...
εγω εκανα λιγο προφιτακίνγκ παντως...
μπαραγκα ...μοναδικη στον πλανητη γη

19 Σεπτεμβρίου 2013 - 9:08 μ.μ.

για την επιμαχη Πεμπτη αυτα..

michele είπε...

Καλο μεσημερι σε ολους.Το πονημα σου artaxia το εβαλα κι εδω,διοτι οπως τα περισσοτερα πονηματα σου,συμφωνει κανεις η διαφωνει
μπορουν να εκλυσουν ενδιαφερουσες συζητησεις ελπιζω παντα καλοπροαιρετες
και οπως βλεπω κατι τετοιο γινεται

ArTaXiA είπε...

Φίλε μου Ηλία

Αν κοιτάξουμε τον τύπο της συσχέτισης θα δούμε πως εκείνο που εξετάζει είναι αν δυο επενδυτικές επιλογές -εν προκειμένοις ο Έλλην και ο Αμερικανός- κινούνται ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ.

Δεν ενδιαφέρει την συσχέτιση αν ο ένας κάνει νέα υψηλά κι ο άλλος όχι. Εκείνο που ενδιαφέρει είναι εάν τις περισσότερες φορές, και επιμένω στο τις περισσότερες , όταν ο ένας γράφει + κι ό άλλος να γράφει + και τούμπαλιν.

Ως εκ τούτου, αν ο Αμερικανός φύγει 1% κάτω, ο Έλλην θα γράψει 3% κάτω (σύμφωνα με την ως τώρα συσχέτιση). Αν δεν συμβεί την ίδια ημέρα, θα συμβεί την επόμενη, πάντως στο τριήμερο ή έστω μέσα στην εβδομάδα η συσχέτιση θα έχει αποκατασταθεί.

Αν αυτό δεν συνέβαινε, τότε ο Αμερικανός επενδυτής που θέλει να προστατεύσει τις θέσεις του στον Nasdaq, θα αγόραζε Ελλάδα. Το έχεις δει ποτέ να συμβαίνει;

Δύο μη συσχετιζόμενες αγορές για το παράδειγμα θα ήταν π.χ. ο Αβακας με το Orange Juice, ενώ δυο αρνητικά συσχετιζόμενες αγορές το T-Bond με τον Χρυσό.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός απ' όλους.

Δεν γράφουμε γκουρουδιές εδώ. Το ακριβώς αντίθετο. Προσπαθώ να επισημάνω την ανυπαρξία αυτών.

michele είπε...

Εννοειται οτι θα εκφρασω κι εγω καποιες αποψεις πανω στον κορμο των σκεψεων σου στον οποιον εν πολλοις συμφωνω

ArTaXiA είπε...

Eπίσης -και προς αποφυγή παρεξηγήσεων-, η συσχέτιση δεν είναι σταθερή διαχρονικά. Ας πούμε αν αύριο στην Ελλάδα γίνει πραξικόπημα, αυτή θα διαταραχτεί.

Αυτό όμως αφορά το να γίνει πραξικόπημα στην Ελλάδα. Αν π.χ. γίνει πραξικόπημα στις ΗΠΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΤΑΡΑΧΘΕΙ.

μπαρμπαλιας είπε...

φιλε μου για δαυτο εγραψα και την υποσημειωση..αν καταλαβα δλδ για τι πραμα κουβεντιαζουμε...
και στο τελευταιο σχολιο εχω τις ενστασεις μου...
γιατι ΑΝ πραγματι ηταν ετσι ...θα ακολουθουσαμε εστω κατ ελαχιστον...
εχω γραψει κατ επαναληψη και ιδιαιτερα για τις περιοδους Δεκεμβριου ...οι ξενοι κανουν διαδοχικα υψηλα με βουτιες..
με αποτελεσμα οι ...διακοπες και τα ψωνια τους τα Χρ/να να τα εχουν εξασφαλισμενα...
οσον αφορα την αποδοση τωρα..
ο αμερκάνος Σεπτ/08-Σεπτ/13 +40.93%
..........
η συμπαθεστατη μαϊμού
Σεπτ 08 3175 μον
Σεπτ 13 984 μον -69 %

αυτα λενε οι πινακες...
αλλα να σου πω και κατι αλλο πιο χειροπιαστο..βλεπω την τσεπη μου που τρουπισε...
φιλικωτατα μπαρμπας.

michele είπε...

Σε φυσιολογικες συνθηκες λοιπον,η συσχετιση ειναι προφανης.Βεβαια ακομα και στο 12 μηνο του γραφηματος ο δικος μας δεικτης φαινεται για διαφορες εβδομαδες κατα διαστηματα να ..ξεφευγει πολυ κατι το οποιο θεωρω απολυτα φυσιολογικο.
Επομενως -εγω προσωπικα- δεν εξαρτω τις επενδυτικες μου επιλογες απο αυτην.
Η Ελλαδα ειναι μια χρεωκοπημενη χωρα και ως τετοια ,τα επομενα χρονια θα διαφοροποιηθει οσο γινεται απο αλλα χρηματιστηρια,δεδομενου οτι ενδεχεται να γινει ,αυτο το οποιο δεν εχει γινει ως τωρα,δηλ ο ξενος παικτης να "προστατευει" τις εκει επενδυσεις με κατι που θεωρει φθηνοτερο.

ο dwk είπε...

…καλησπερούδια
…ο κ. Ιωάννου (2:00μμ) απαντάει στον Θ Β, νομίζω, και όχι στον ΘΔ
…με πολύ ενδιαφέρον περιμένω την ευπρεπή και νηφάλια άποψή σου ΘΔ, αν, βεβαίως, έχεις την διάθεση
…και το γράφω γιατί με ανησύχησε ο αποχαιρετισμός στις 5:34μμ της 21/9
…ελπίζω και εύχομαι να αφορά την Σαββατοβραδινή έξοδό σου…
(…και γω, σε …αντάλλαγμα, ΔΕΝ θα αναφερθώ τις προσεχείς δυο - τρεις μέρες στα …γουναράδικα!!!)

michele είπε...

Παμε τωρα να δουμε,μα γιατι πηγε το γαμιδι απο τις 800 ως τις 1000 .Λεει ο καλος μου φιλος ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΑΝΟΙΞΕ Ο ΠΑΤΟΣ ΚΡΕΤΙΝΕ ΑΛΑΖΟΝΑ ΙΘΑΓΕΝΗ στο φιναλε μιας ομολογομουμενως τεκμηριωμενης αποψης.

Εγω λεω λοιπον,οχι δεν του ανοιξε κανενας πατος.

Απλα γιατι βλεπω οτι ο ΤΙΤΚ ας πουμε αποφασισε για λογους που δεν γνωριζω να διασπασει ανοδικα τον 2 χρονο πυθμενα του με neck line τα 15,40 που τεσταρε μια,δυο,τρεις,τεσσερεις φορες και φυσικα τον διεσπασε και φυσικα οταν εγινε αυτο πηρε ΑΛΛΑ 2,5 ευρω για πλακα οπως by the book γινεται.

Πηγε γιατι η ΕΥΔΑΠ εχει το συγκεκριμενο στορυ της και εκανε κι αυτη αλλα 2,5 ευρω,επιταχυνοντας την κινηση της πανω απο 6.45 ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ γραμμη λαιμου.Για του λογου το αληθες:

http://www.freeforumstocks.blogspot.gr/2013/08/blog-post_8624.html#more

( 7.90-8,22) εδωσα τεχνικο στοχο στις 26/8

michele είπε...

Πηγε γιατι ο ΜΥΤΙΛ εκανε διπλοτριδιπλο πατο στα 3,97 και ΦΥΣΙΚΑ εκανε 1 ευρουδακι ευκολο πανω κι αυτος.
Πηγε γιατι ο ΟΠΑΠ διεσπασε και αυτος τη ζωνη 6.80- 7 ( χωρις να μ ενδιαφερει γιατι)και εδωσε κι αυτος 1 ευρω πανω ,παρομοιως ο ΟΤΕ κλπ.

Αν παλι μπορω να σκεφτω κατι ειναι το γεγονος οτι καποιοι απλα εν οψει των εισροων του Νοεμβριου ξεκινανε ενα μινι front running απο τωρα σε συγκεκριμενα χαρτια

michele είπε...

Και βεβαιως "εχει ο καιρος γυρισματα"και ειδικα στο χρηματιστηριο ..αλλωστε στα 4 και εμενα μου φαινεται πια ακριβος ο ΦΡΛΚ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΧΩΣΩ??

Αφησα και λιγα στα 3,05 ,γιατι οταν εχεις 70 γρηγορους ποντους και δεν δινεις ,ερχεται ο ΙΔΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ και σου κοπαναει μια σφαλιαρα

ArTaXiA είπε...

Michele, οσον αφορα τις επιμερους εταιρειες συμφωνω ως προς την διαφοροποιηση. Η Ευδαπ εχει ενα story καλως ανεβηκε. Ο Τιταν δεν εχει story, δεν ξερω γιατι ανεβηκε, ισως να ανεβηκε το παγκοσμιο Ρ/Ε των τσιμεντοβιομηχανιων, ισως λογω της αναβαθμισης. Σε επιπεδο συλλογικης αγορας ομως δεν ειναι δυνατον να διαφοροποιουνται οι δεικτες απο την εθνικη οικονομια. Θα ηταν παραδοξο. Κι εγω προσωπικα δεν πιστευω στα παραδιξα. Ουτε βεβαια και στα marubozu. Ακου τωρα εκλογη ονοματος: marubozu.

ArTaXiA είπε...

Και βεβαιως, οπως ειπε κι ο Buffet: Αν μια θεση σου ανεβαινει και δεν γνωριζεις το γιατι, ηρθε η ωρα να την πουλησεις.

michele είπε...

Οντως δεν ειναι δυνατον να υπαρχει μεγαλη διαφοροποιηση,αλλα ακομα κι εδω το "διαφαινομενο" καλυτερο ποσοστο της υφεσης του Q2 ενδεχομενως επαιξε ενα ρολο

Xαχα ιαπωνικα ειναι τα κερια ,περιεργη και η λεξη .Προσπαθησε νατην εκφερεις,γεμιζει το στομα σου μια χαρα ειναι η λεξη!χαχαχα

michele είπε...

Kαι βεβαια εμενα μ αρεσει η λεξη ,καθοσον σε αγγλικη μεταφραση θα το λεγαμε almost bald σχεδον φαλακρος,χωρις ακιδες

Συχνα επειδην δεν ξερω γιατι χρησιμοποιω ΟΓΚΟΥΣ και ΓΡΑΜΜΕΣ για το χωσιμο.Ακριβως επειδη καποιοι αλλοι ξερουν.

Unknown είπε...

Καλό θα ήταν όταν αναφερόμαστε σε κινήσεις μας (που δεν βγηκαν τελικά), μετά να μην εξαφανιζόμαστε και να επανερχόμαστε με διδαχές και μακρόσυρτα πονήματα. Καποια στιγμή πριν τις ΑΜΚ των τραπεζων ας πούμε είχα διαβάσει κάποιον στο στέκι του Γάτου αν θυμάμαι καλά, που βγηκε και ανακοίνωσε την long θέση του στην ΕΤΕ (η ΕΤΕ έγραφε κάπου στο 1.10€).Απο την στιγμή εκείνη και μετά η ΕΤΕ όχι μόνο δεν εκανε πάνω αλλά έγραψε ιστορικά χαμηλά.

Δεν είδα πο΄τε ξανά αναφορά απο αυτόν του τι έγινε με αυτη την θέση....

Χαιρετω και εγώ και πάω να κανω παρέα με τον ΘΔ......

Ελευθερο πεδίο...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Δλδ σε μένα δεν θα κάνει κανένας παρέα;;;

Μαμά δεν με παίζουν... σνιφ σνιφ...

THE JUNIOR είπε...

ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΜΙΚΡΟΣ
ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΧΑΧΑΧΑ

THE JUNIOR είπε...

Τι να κανω με το μικρος παμε μεχρι 1000 μοναδες

THE JUNIOR είπε...

με το διπλο πλεον και ο μιχαλης ειναι
σιγουρος


ΗΡΘΕ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ

THE JUNIOR είπε...

ΑΝΔΡΕΑ εγω ειμαι ΗΡΘΑ παρε μια ενημερωση απο την χωρα μου για την χωρα σου

μην ρωτας που την βρηκε ο μεγαλος των μεγαλων γκουρου

http://www.bombaychamber.com/uploads/Qatar%20June.pdf

THE JUNIOR είπε...

προεδρε

εχει και για σενα μεσα


αυτην την αυστριακια θα την σκισω που μας πηρε την δουλεια

michele είπε...

Αποτομα ψηλωσες ΜΙΚΡΕ,βιαζεσαι να μεγαλωσεις βλεπω χαχα

THE JUNIOR είπε...

αν λες τετοια δεν σε βλεπω με μαλλια στην ΚΕΦΑΛΗ οποτε και κακα μαντατα στην κεφαλη

THE JUNIOR είπε...

Αντίθετα, αύξηση της ζήτησης σε ποσοστό 7% σημειώνεται τον Αύγουστο στις μεγάλες βιομηχανίες.

THE JUNIOR είπε...

Στην καθαρή παραγωγή από συμβατικές μονάδες συμμετείχε, εύλογα, με το μεγαλύτερο ποσοστό η ΔΕΗ (περίπου 78%), ο Ομιλος Μυτιληναίου με 10,8% (και με την Κόρινθος Power), η Elpedison Ενεργειακή με 8,7%, και η Ηρων Βοιωτίας με 2,8%. Η συμμετοχή των συγκεκριμένων μονάδων σε επίπεδο ισχύος ήταν, από τον Ομιλο Μυτιληναίου 9,2%, από την Elpedison 6,1%, από τον Ηρωνα 4,3% (μαζί με τη Θερμοηλεκτρική), και από τη ΔΕΗ 80,3%. Πηγή: Καθημερινή


ΚΑΛΑ ΤΕΚΝΑ ΜΟΥ ΕΔΩ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΟΙΤΑΤΕ ΤΑ P/E TOY MAMALAKH

profit είπε...

Μανδραϊκός-ΑΕΚ 0-2

ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ!!!!!!!!!!

THE JUNIOR είπε...

ΠΟΤΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!


ασε μην απαντας το ξερω και αυτο

profit είπε...

Το τι θα πάθεις δεν το ξέρεις

michele είπε...

Μικρομεγαλε,αυτα ισχυουν γι αυτους που εχουν μαλλια και ιδιως οταν ασπριζουν.
Παρ ολα αυτα για να μην τους αδικησουμε και αυτους,θυμιζω το "μαλλια βαμβακι,κεφαλη φαρμακι" χεχε

michele είπε...

Profit MAYΡΗ μερα για την ΑΕΚ η σημερινη,ελπιζω να μην σας ακολουθησουμε

giannhs kon είπε...


Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά μεγάλα και μικρά

ΜΙΧΑΛΗ τον νου σου 21.15 το τοπίο θα έχει ξεκαθαρίσει χαχα

profit είπε...

πίστεψε με είναι χαρά ξαναγεννιόμαστε

michele είπε...

Tο παλευει για την εισοδο του στη βουλη,αλλα δυσκολευεται ,το κομμα του Ρεσλερ

michele είπε...

..Οποτε μεχρι και αυτοδυναμια χτυπαει η Μερκελ.Νωρις ειναι ακομα ,να δουμε

ΠΑΝΟΣ είπε...

Θα κόψω φλέβες αν βγάλει αυτοδυναμία η καριολίνα...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Για να μην ξεχνάμε
Πριν ένα μήνα ακριβώς έφυγε ένας μεγάλος (πραγματικός αυτός, όχι μούφα).

http://newsstand.gazzetta.gr/sites/default/files/styles/cover/public/18030021_6067.jpg?itok=_pVq2imj

Ελπίζω να βγει προφητικό και να την ξαναφάνε οι Τεύτονες από κάποιους ασήμαντους που δεν τους υπολογίζουν σήμερα.
Τελευταία παράγραφος...προσυπογράφω.

giannhs kon είπε...

καλησπερα καλησπερα

http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1137491/ti-evgale-to-proto-mpra-nte-fer-me-troika.html

ο dwk είπε...

…τι δεν καταλαβαίνεις άθλιε και τρισάθλιεαριθμέ; …ξεκάθαρος ήταν ο μακαρίτης Ηλίας Μπαζίνας!
Βοϊόριξ και Τευτόβοδος σου λέει!
…βαλε το – ομολογουμένως - κοφτερό μυαλό σου! …επιστράτευσε την τεράστια φαντασία σου!
…και πες: …-ποιο δίδυμο της συμφοράς έρχεται μπροστά στα μάτια (και τα γυαλιά) σου ;;;

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ξέχασες το πανάθλιος χαχα
Λοιπόν άκου:

Αν ο Βιετκόγκ δεν πιάσει το 5% όπως φαίνεται, η Γκέρτα δεν βγάλει αυτοδυναμία και μπουν στην Βουλή οι Ευρωσκεπτικιστές, πολύ θα ήθελα να δω ένα συνασπισμό CDU και AfD ...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Βέβαια ξέρω που το πας αλλά ας μη στενοχωρήσουμε ορισμένους φίλους μας χαχα

giannhs kon είπε...

Καλώς τον ΘΟΔΩΡΗ καλησπέρα

ο dwk είπε...

…την καλησπέρα μου Γιάνναρε! …ελπίζω αύριο το πρωί να εμφανιστεί ο φίλος σου να σε καλημερίσει τουλάχιστον !!!

ο dwk είπε...

…το είπα για την φαντασία σου …πανάθλιε αριθμέ! …έσπευσες να το επιβεβαιώσεις!

giannhs kon είπε...

Τον κόβω πιο πρωινό αύριο από εμενα ΘΟΔΩΡΗ γιατί για να μην έχει εμφανιστεί ακόμα σίγουρα εχει ανοιχτές και τις 7 οθόνες και μελετά για να βοηθήσει αύριο

giannhs kon είπε...

Εκείνο που λεν ΜΙΧΑΛΗ που χάθηκε στην Γερμανία πήγε να μας πει τι γίνετ χαχα
Γιατί από αυτούς στην τηλεόραση δεν πιστεύω κανέναν και ανάποδα να τους δω

ο dwk είπε...

…εδώ τον έχουμε! …Γιάννη, dwk, …αριθμέ! …εδώ μπροστά μας είναι! …κάτι μουρμουράει, αλλά μελετάει για αύριο!!!

ο dwk είπε...

…ε, αφού μίλησαν οι οθόνες, θα μιλήσουν και οι μουγκοί !!!
…όσο για τον …άλλο, ψάχνει την αυτοδυναμία της φράου!
…-ψάξε, ψάξε δεν θα την βρεις!

ο dwk είπε...

…είπα και γω …0-0 στο Αγρίνιο…
…όμως ΟΛΑ εξηγούνται: …ΜΑΥΡΗ ΓΑΤΑ
http://www.enikos.gr/sports/176131,BINTEO-Mayrh_gata_mphke_sto_ghpedo_prin_.html

giannhs kon είπε...

Χαχα να είσαι καλά βρε ΘΟΔΩΡΗ
Καλό βράδυ σε όλους Καλό ξημέρωμα

ο dwk είπε...

…καλό ξημέρωμα και από μένα, και…
…περιμένουμε !

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλό ξημέρωμα σε όλους
Αύριο είναι 13 Αυγούστου...

michele είπε...

Αυτο το ΝΟΥΜΕΡΟ παλαιοημερολογιτης ειναι ?? χαχα