Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

X.A.A. LIVE 

     

DEUTSCHE BANK 3 YEARS
        
                                                                       σχόλια για τη συνεδρίαση online...

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΖΟΜΠΙ...



Τι πάει στραβά στις ευρωπαϊκές τράπεζες; Η σύντομη απάντηση είναι πως ο κλάδος είναι πολύ εκτεταμένος, διαθέτει πολύ λίγα κεφάλαια και περιλαμβάνει πολλούς παίκτες χωρίς βιώσιμη μακροπρόθεσμη στρατηγική. Αλλά είναι ο συνδυασμός των τελευταίων δύο παραγόντων -υπεραφθονία τραπεζών χωρίς δυνατότητα κερδοφορίας- που είναι το σοβαρότερο και πιο δυσεπίλυτο πρόβλημα. Το μέγεθος του τομέα είναι επίσης παράγων ανησυχίας, καθώς με ενεργητικό ίσο με το 250% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ, κάθε μείζον πρόβλημα στις τράπεζες θα μπορούσε να κλυδωνίσει σοβαρά τα δημόσια οικονομικά. Κοντολογίς, ο τραπεζικός τομέας στην Ευρώπη ίσως να είναι... πολύ μεγάλος για να διασωθεί.

Η υστέρηση στην κεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών τραπεζών θα μπορούσε να θεραπευτεί με διεύρυνση του μετοχικού τους κεφαλαίου. Αλλά όσο μεγαλύτερος είναι ο τραπεζικός τομέας, τόσο πιο δύσκολο είναι να γίνει αυτό. Εξάλλου δεν είναι πολύ λογικό να επενδύεις κεφάλαια σε τράπεζες που δεν είναι δυνατό να έχουν κερδοφορία στο ορατό μέλλον.

Οι δυσκολίες της νοτίου Ευρώπης είναι πασίγνωστες, αλλά διαφέρουν πολύ από χώρα σε χώρα.

— Στην Ισπανία, οι τράπεζες εξέδωσαν τριακονταετή ενυπόθηκα δάνεια με επιτόκιο ίσο με διατραπεζικούς δείκτες σαν το «γιούριμπορ», με μικρή δυνατότητα διακύμανσης (συχνά λιγότερο από 100 μονάδες βάσης) για ολόκληρη την περίοδο εξόφλησης του δανείου. Αυτό το μοντέλο απέδιδε κέρδη για όσο καιρό οι ισπανικές τράπεζες μπορούσαν να κεφαλαιοποιούνται εξ ιδίων με σπρεντ μικρότερο των 100 μονάδων. Αλλά σήμερα οι ισπανικές τράπεζες -ιδίως οι πιο εκτεθειμένες στον εσωτερικό ενυπόθηκο δανεισμό- καλούνται να καταβάλλουν πολύ ψηλότερα επιτόκια για να βρουν νέα κεφάλαια. Πολλές ισπανικές τράπεζες ως εκ τούτου εξακολουθούν να επιβιώνουν λόγω της κεφαλαιοποίησής τους με χαριστικούς όρους από την «ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα» (ΕΚΤ). Αλλά η εξάρτηση από την συμπαράσταση μιας φτηνής κεντρικής τράπεζας δεν αποτελεί βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο.
— Στην Ιταλία, τα προβλήματα προέρχονται από το συνεχιζόμενο δανεισμό των εγχωρίων επιχειρήσεων, ιδίως των μικρομεσαίων (ΜΜΕ), ενώ το ΑΕΠ έχει βαλτώσει. Ακόμα και πριν το ξέσπασμα της κρίσης της ευρωζώνης το 2010, η κερδοφορία των κεφαλαιακών επενδύσεων στην Ιταλία ήταν σχεδόν μηδενικό. Η πρόσφατη ύφεση έφερε στο φως αυτή τη χαμηλή παραγωγικότητα, ενώ η χρεοκοπία πολλών ΜΜΕ προκαλούσε μεγάλες απώλειες στις τράπεζες, την ώρα ακριβώς που το κόστος χρηματοδότησής τους αύξαινε δραματικά. Είναι άρα δύσκολο να δει κανείς τις ιταλικές τράπεζες να επιστρέφουν στην κερδοφορία (και τη χώρα στην ανάπτυξη) -εκτός αν αλλάξει δραστικά η τοποθέτηση των κεφαλαίων.

Αλλά προβλήματα υπάρχουν και βορείως των 'Αλπεων. Στη Γερμανία, οι τράπεζες ουσιαστικά έχουν εκμηδενίσει  τις αποδόσεις των εκατοντάδων δισεκατομμυρίων που έχουν καταθέσει στην ΕΚΤ. Από την άλλη όμως, το κόστος της κεφαλαιοποίησής τους δεν είναι μηδενικό. Οι γερμανικές τράπεζες μπορεί να εκδίδουν ομόλογα με πολύ μικρά επιτόκιά, που πάντως είναι ψηλότερα από όσα εισπράττουν από την ΕΚΤ. Επιπλέον, είναι υποχρεωμένες να διατηρούν ένα εκτεταμένο -άρα δαπανηρό- εσωτερικό δίκτυο υποκαταστημάτων, προκειμένου να συλλέγουν καταθέσεις από τις οποίες δεν κερδίζουν.

Φυσικά, όπως συμβαίνει πάντα, ορισμένες τράπεζες είναι υγιέστερες από άλλες, ακριβώς όπως κάποιες θα αντεπεξέρθουν καλύτερα από άλλες στις αρνητικές εξελίξεις. Είναι άρα σημαντικό να αναλύουμε τις δυσκολίες της κάθε τράπεζας ξεχωριστά. Αλλά είναι σαφές πως σε ένα περιβάλλον αναιμικής ανάπτυξης, χαμηλών επιτοκίων και υψηλού ρίσκου ασφάλιστρα, πολλές τράπεζες θα κληθούν να δώσουν μάχη για την επιβίωσή τους.

Δυστυχώς, η λύση του προβλήματος δεν μπορεί να αφεθεί στις αγορές. Μια μη βιώσιμη τράπεζα δεν βουλιάζει σταδιακά, ως ότου εξαφανιστεί. Η χρηματιστηριακή αξία της μπορεί να εκμηδενίζεται την ίδια ώρα που οι πελάτες της θα παραμένουν εντελώς αδαείς για τις δυσκολίες της. 'Αλλοι δανειστές της μπορεί να συνεχίζουν να τη δανειοδοτούν διότι προεξοφλούν πως ό,τι κι αν γίνει στο τέλος, πριν χρεοκοπήσει θα επέμβουν οι αρχές, είτε δίδοντάς της έκτακτη βοήθεια, είτε κανονίζοντας τη συγχώνευσή της με έναν άλλο υγιέστερο οργανισμό. Οι πρόσφατοι λεονταρισμοί των αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) περί «κουρέματος» των καταθέσεων δεν εντυπωσίασαν ιδιαίτερα τις αγορές, αν μη τι άλλο διότι οι υποτιθέμενοι νέοι κανονισμοί που θα επιτρέπουν την επιβάρυνση των επενδυτών δεν θα τεθούν σε λειτουργία πριν το... 2018.

Όσον αφορά την επίβλεψη των τραπεζών, από του χρόνου η ΕΚΤ θα αξιολογήσει τα περιουσιακά στοιχεία των τραπεζών. Αλλά δεν θα μπορεί να αξιολογήσει τη βιωσιμότητα των μακροπρόθεσμων επιχειρηματικών τους σχεδίων. Οι σημερινοί ιδιοκτήτες τους θα αντισταθούν ως εσχάτων σε κάθε απόπειρα μείωσης της εξουσίας τους· και οι κρατικές αρχές δεν πρόκειται να παραδεχθούν δημοσίως πως οι «εθνικοί πρωταθλητές» τους δεν είναι καν βιώσιμοι οικονομικά.

Η διατήρηση ενός αδύναμου τραπεζικού συστήματος στη ζωή έχει μεγάλο οικονομικό κόστος. Οι τράπεζες με μικρή κεφαλαιοποίηση και χωρίς βιώσιμο επιχειρηματικό σχέδιο, τείνουν να συνεχίζουν να δανείζουν τους υφιστάμενους πελάτες τους ακόμα και με επισφαλή δάνεια, ενώ περικόπτουν το δανεισμό σε νέες επιχειρήσεις ή σε καινοτόμα σχέδια. Η κακή τοποθέτηση του κεφαλαίου υπονομεύει τις προοπτικές ανάκαμψης και θολώνει τις μακροπρόθεσμες αναπτυξιακές προοπτικές.

Το δέον γενέσθαι είναι αρκετά σαφές: το μεγαλύτερο μέρος του κλάδου χρειάζεται να ανακεφαλαιοποιηθεί, με παράλληλη αναδιάρθρωση εκείνων των τμημάτων του που δεν διαθέτουν βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο. Αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί στο προσεχές μέλλον. Ατυχώς, μέχρι να αποφασίσει να προχωρήσει σε αυτή την κατεύθυνση, η Ευρώπη δεν προβλέπεται να ανακάμψει πλήρως από τη σημερινή της βουτιά.

Ο Daniel Gros είναι διευθυντής του «κέντρου σπουδών ευρωπαϊκής πολιτικής» (CEPS)

www.ppol.gr

80 σχόλια:

ThitaDelta είπε...

Καλημέρα σε όλους

thanks god is Friday...

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα σε ολους. Εχει ζεστη η εγω γερασα;

THE JUNIOR είπε...

ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ

ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΡΙΝ 1 ΧΡΟΝΟ


οχι,δεν θα τα καταφερει η ελλαδα να
μεινει στο ευρο

τον ηπιαν ολοι

ΦΕΤΟΣ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

οχι ,δεν θα τα καταφερει η ελλαδα να βγαλει το προγραμμα


ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ ,ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΑ ΛΕΜΕ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

THE JUNIOR είπε...

Η ΑΝΕΡΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ 28%

καραμητρο τα αφηνουμε ασχολιαστο γιατι πρεπει να λυπουνται μπας και τσιμπησουμε κανενα ευρω
μεταξυ μας ξερουμε,ενταξει και το 15%
μεγαλο ειναι αλλα μην παιζουμε τις κουμπαρες

THE JUNIOR είπε...

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΑΛΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ
ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΝΤΙΜΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΙΣ ΣΥΝΔΡΕΣΗ ΣΤΗΝ ΔΕΗ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ΧΩΡΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΝΑΕΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΗΝ ΦΙΑΞΟΥΜΕ

ThitaDelta είπε...

Έχεις νεύρα σήμερα;

THE JUNIOR είπε...

ΜΕ ΧΑΛΑΡΩΣΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ

ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΣΡΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ

ThitaDelta είπε...

Τι λέει ο Joseph Benhard Mark Mobius

... αυτός για να έχει 4 ονόματα κάτι θα ξέρει

...ξυπνήστε κάποιος τον Γιάνναρο

michele είπε...

Kαλα εγω περα απ το γελιο,καθησα και διαβασα τα παντα του Αλεξη.
Σκεφτεσαι απο τη μια,ολη αυτοι που εχουν τις ευθυνες θα μας σωσουν
και μετα μελετας την εναλλακτικη
και σε πιανει κρυος ιδρωτας με τους κατσαπλιαδες

THE JUNIOR είπε...

μιχαλη μαλλον σχεδιο ειναι

δεν θελουν εκλογες πριν φιαξουν ολα

και μετα θα πανε πονηρα κλασικα για την ψυχολογικη αντιδραση και το
τωρα να πατε να αμηθητε του κοσμου

αυτο βλεπει και αντωνακης και θελει
εκλογες πριν φιαξουν ολα

giannhs kon είπε...

Μια φορά είπα και εγώ να το παίξω αφεντικό και να μην ξυπνήσω πρωί !!!
αλλά που χαχαχα

Καλημέρα σε όλους τους φίλους

Έλα για πάμε γέρα
μιας και σηκωθήκαμε ας παίξουμε ένα ματσάκι με τα αρκουδάκια

michele είπε...

Ελα ρε αφεντικο,απο την συνηθεια που εχουμε,ανησυχουμε κιολας..χαχα

giannhs kon είπε...

Καλημέρα ΜΙΧΑΛΗ μας

giannhs kon είπε...

Ένας φίλος ρωτάει τι γίνετε με τισ μετοχές τράπεζας Κύπρου που είχε

Όποιος γνωρίζει ας του απαντήσει

Του είπα να γράψει μόνος του αλλά ντρέπεται χαχα
του έταξα μια κρησάρα δώρο στην γιορτή του

Unknown είπε...

H ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΞΑΝΑ............................

Η GOLDMAN ΘΕΛΕΙ ΧΑΑ 1300..............................

ΕΙΠΑΜΕ ΟΛΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ............

michele είπε...

Πηγα και διαβασα χτες τα σχολια του μπαρμπα στην προηγουμενη αναρτηση
πουρνο -πουρνο μεγαλα κεφια ο Ηλιας

michele είπε...

Γιαννη πες του ,μεχρι 31 Ιουλιου ειναιεπισημα σε αναστολη ..μετα βλεπουμε

Θανασης Κ είπε...

καλημερες στην παρεα....δεν λετε στο μαγαζι να φυγει πανω 'η κατω να τελειωνουμε επιτελους???

ThitaDelta είπε...

... οπαπ >6.29 σήμερα για να ξαναμπεί στο ανοδικό του κανάλι

μας ανησύχησες παλιόπαιδο

ThitaDelta είπε...

... πειρ double bottom και σε σύσφιξη την οποία σπάει ανοδικά

ThitaDelta είπε...

... κουφάλες παραgay, διαβάσατε Αλέξη και τρομάξατε

κόψτε τις μαλακίες σε μια τρίχα κρέμεστε

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

09:47 ναι και στα δυο!!!! ΧαΧα

Καλημέρα σε όλους τους φίλους....

ThitaDelta είπε...

... μετά τα χθεσινοβραδυνά γέλια, μου δημιουργήθηκε μια απορία

ρε συ Μιχάλη έχεις εκλεγεί από τη βάση ή να αναθέσουμε την ΕΓ σε μια εκλεγμένη επιτροπή εκπροσώπων από τις μαζικές οργανώσεις των επενδυτών;

michele είπε...

Αλεξανδρατε χτες καποια στιγμη κατα τις 7 που εφευγα απ το γραφειο,μου κοπηκαν τα ποδια

σωστη η απορια ΘΔ..θα αναπτυξουμε διαδικασιες πλεριας δημοκρατικης σοσιαλιστικης εκπροσωπησης

giannhs kon είπε...

Καλημέρα στα παιδία

ΜΙΧΑΛΗ ευχαριστώ
όταν μάθεις τίποτα νεότερο

michele είπε...

Την σημασια του 821 την βλεπουμε,τα νουμερα ειναι ανοιχτο βιβλιο.Τις διαθεσεις τους τις εχουμε καταλαβει ..τι αλλο θελουμε

ΜΙΚΡΕ οταν πουλησε ο Αλογομουρης 5,80 την Αγροτικη ( το 10%) ηθελαν καποια φιλοι να αγορασουν.Το τι καντηλια φαγανε δεν περιγραφεται.Και μου λενε καλα,ξενοι τα πηραν θα χασουν??? χαχα


Αν θα χασουν λεει..απλα πουλανε νωριτερα απο το μεσο επενδυτη που ειχε αγορασει στα 180!! προσαρμοσμενη τιμη την εθνικαρα

ThitaDelta είπε...

... χώσε μέσα και κάτι για εχθρούς του λαού και κάτι για καταδυνάστευση από το ντόπιο και διεθνές κεφάλαιο και την έχεις σίγουρη την προεδρία, σύντροφε, χεχε

michele είπε...

Να ψηφισετε αλλο προεδρο ,εγω θα ειμαι εκπροσωπος του σωματειου των εργαζομενων

michele είπε...

Γιαννη η λυση υπαρχει .Θα κοικωνικοποιησουμε τις τραπεζες και θα διαγραψουμε τα χρεη του κοσμακη.Τα λεει κι ο συνεδρος εδω:

http://d3j5vwomefv46c.cloudfront.net/photos/large/789742701.jpg?1373620200

με την σαγιοναρα

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Εγώ θέλω πρόεδρο γερμανο-αναθρεμμένο.... Κι αν γινεται να ασχολείται με σπορ του νερού...

Michelόπουλος κ σια με επιταγή στο σπίτι....

ο dwk είπε...

...καλημερούδια!

ο dwk είπε...

«…ο φόρος υπεραξίας σε πλειστηριασμούς ακινήτων ανοίγει την πόρτα του φρενοκομείου, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Δράση.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η Δράση η πρόβλεψη στο υπό ψήφιση πολυνομοσχέδιο για επιβολή φόρου υπεραξίας και στους πλειστηριασμούς ακινήτων, θα οδηγήσει στον ακόλουθο παραλογισμό:

Όχι μόνο θα χάνεις το σπίτι σου, αλλά θα πηγαίνεις και φυλακή, αφού στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δεν θα έχεις να πληρώσεις τον, συνήθως φαντασιακό, «φόρο υπεραξίας». Και αυτό γιατί, ως γνωστόν, τα χρέη προς το Δημόσιο, κακώς, έχουν άλλη, αυστηρότερη, νομική μεταχείριση…» (http://www.capital.gr/News.asp?id=1834165)
…κι ο Στέφανος;

ο dwk είπε...

«…από την στιγμή που μας φορολογούν με βάση τον αυθαίρετο ορισμό της αξίας των ακινήτων από το ίδιο το κράτος, γιατί δεν δέχονται στην ίδια τιμή να πάρουν τα ακίνητά μας, έναντι των οφειλών μας; Όχι μόνο για όσα χρήματα χρωστάμε στο δημόσιο, αλλά και προς τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία. Δηλαδή, για τις οφειλές μας προς το σύνολο του δημόσιου τομέα. Αφού πιστεύουν τις τιμές που ορίζουν, ας τις υποστηρίξουν.

Η πρόταση είναι απλή και τίμια: Πιστεύουν ότι οι λεγόμενες αντικειμενικές τιμές με βάση τις οποίες φορολογούν τον κόσμο είναι πραγματικές; Πιστεύουν ότι το σπίτι μας κάνει πράγματι όσο λένε οι πίνακές τους; Ας έρθουν, λοιπόν, να το πάρουν στην τιμή που λένε και να απαλλάξουν τους πολίτες έτσι από το «βάρος» των οφειλών…» (Απίστευτος τσαρλατανισμός http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1833878)
…κι ο Θανάσης;

ο dwk είπε...

…και (ΕΔΩ) τίθεται το ερώτημα:
…για γέλια ή για κλάματα;

michele είπε...

Θα ψηφισουμε τον καταλληλο,πεπει να ακουστουν ολες οι αποψεις

μαστορικα παιζεται η ΕΥΡΩΒ ( γι αυτο αλλωστε δινουμε και παιρνουμε)

michele είπε...

Παραλογο μου φαινεται αυτο dwki -μαλακια δηλ

βεβαια τοσα χρονια οι αντικειμενικες ηταν πολυ κατω απο τις εμπορικες και εχανε το κρατος λεφτα

αλλα επιτηδες εμφανιζονται οι παραλογισμοι στα προσχεδια
για να τα παιρνουν πισω μετα
και να..ανακουφιζεται ο λαος

michele είπε...

η ΙΝΚΑΤ δεν ειναι εδω Γιαννη χαχα

michele είπε...

Κουραστηκα με ΡΕΒΟΙΛ και βρισκω ευκαιρια να αποχωρησω ευχαριστω.

michele είπε...

Μην παιξει και ο ΣΑΙΚλΑς τωρα,κατι στησιματα περιεργα βλεπω

ο dwk είπε...

…δεν γουστάρω το διαίρει και βασίλευε
…δεν γουστάρω τη θεωρία των άκρων
…δεν γουστάρω τις ταυτίσεις δεξιάς ακροδεξιάς
…θα μου πεις – δικαίως – και μένα τι με νοιάζει; …-πες το!
…όμως, επίσης, πες μου: …τι γίνεται με την ΠΕΙΡ;
…ξυπνάει ή, ως συνήθως, μπλοφάρει;

ο dwk είπε...

…και μετά θα μου πεις για μια άλλη …μια μικρή
…που κάάάτι κάνει σήμερα!
…αλλά μετά τις 5:00 …μην την ματιάσω!

michele είπε...

Συμφωνουμε Dwki ( σπανιο χαχα) .Αλλα η θεωρια των ακρων ισχυει.Εμφανιζονται παντου ιστορικα κατα την διαρκεια των κρισεων και ενδυναμωνονται

ο dwk είπε...

…ε, όχι και σπάνιο! …όχι και σπάνιο!
…δίπλα – δίπλα ήμασταν στο …συνέδριο!
…όχι ρε συ το χθεσινό! (…σαν να σε βλέπω: σου σηκώθηκε η τρίχα!)
…στο άλλο! …εκείνο στα Καλύβια !

ο dwk είπε...

…τα είπε, βέβαια, για ΠΕΙΡ ο ΘΔ (11:25)
…αλλά αυτό το …σύσφιξη με …μπουρδούκλωσε!
(…το παθαίνω συχνά!)

michele είπε...

Ρε τα δικα μας συνεδρια ΝΤΟΚΙ ειναι τα καλυτερα ..

Γιαννη,επομενος στοχος: να πεσει το ευρω ( θα σημαινει διαφορα)

ο ΣΑΙΚΛ ας εκανε την "αλλαγη' και παει
τσαμπα μου τα πηραν στη ΡΕΒΟΙΛ πηγε στο 28% :-))

Θανασης Κ είπε...

παιδες αφου μαγαζι δεν τραβαει ουτε σημερα...εγω λεω να ασχοληθουμε με τις διακοπες...που θα παμε που θα τα πιουμε κτλ κτλ

ThitaDelta είπε...

... >6.29 και ο οπαπ, για να μην ξεχνιώμαστε

ο dwk είπε...

…άντε ρε 1821 …εεε …821 !
…άντε να ανεμίσουμε τα λάβαρα!

ο dwk είπε...

…902 τώρα η πειραιώτισσα! …λες;
…σκέτο …όχι “αριστερά στα FM”…

ThitaDelta είπε...

... κρύβει νέο ντόκι

ο dwk είπε...

…κρύβε λόγια !!!

michele είπε...

Ενας παλιοφιλος απο εδω μεσα λεει οτι εχω μεγαλη "μυτη"
εγω το πηρα σοβαρα και κοιταζα στον καθρεφτη ,μια χαρα ειναι η μυτη μου

giannhs kon είπε...

Γεια σου ΘΟΔΩΡΗ μας
Και σε όλους βέβαια

Τι το ήθελα το καθισιό χειρότερα με στρίμωξαν χαχα Καλύτερα στη δουλεια καλύτερα

ΔΗΜΗΤΡΗ συγχαρητήρια για τις μετρήσεις στον ΟΠΑΠ ειδικά τις χθεσινές !!!!

michele είπε...

Παει το 821 ,αντε παλι μια απ τα ιδια

ThitaDelta είπε...

stall warning, stall warning

activate afterburner ...

activate afterburner

michele είπε...

16 Σεπτεμβρη νομιζω

ο φιλος μου ο Παπαδημουλης

http://d3j5vwomefv46c.cloudfront.net/photos/large/789321296.png?1373492639

michele είπε...

Κλεισιμο της ΕΛΛΑΔΟΣ πανω απο 12,40 ,αλλαζει τα δεδομενα

ο dwk είπε...

…αυτά τα «δεδομένα» περιμένουμε και μεις…

ο dwk είπε...

…γεια σου Γιάνναρεεεεεεε !

νικος φαληρο είπε...

καλησπερα σε ολες τις φιλες και τους φιλους

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

ΓΙΑΝΝΗ ΑΓΓΙΑΝΝΗ

ΜΟΛΙΣ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ

ΟΝΤΩΣ ΠΗΓΕ ΑΜΕΡΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΓΗΚΕ....ΧΑ ΧΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ....ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΔΗΓΙΕΣ!!!

ΑΥΤΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΤΛ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ;;ΠΟΤΕ ΤΑ ΕΙΠΕ ;;ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ;;

ο dwk είπε...

…καλώς τον Νικόλα!

michele είπε...

Καλησπερα Νικολα..

θου βου αυτο με το ΝΑΤΟ ειναι γραμμενο στις θεσεις του συνεδριου

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

ΣΤΑΜΑΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΑΛΛΟ!!!!!!!!!!!!!!

michele είπε...

Ποιος ρε Γιαννη,εχουμε??

καλα ειναι οι μερες γελιου..μια το συνεδριο συριζα ,μια ο ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ χαχαχα

νικος φαληρο είπε...

ειμαι αμαρτωλος

michele είπε...

Οχι,μια χαρα εισαι κρατας καλο αρχειο και το μελετας.
και εγω αγοραζω ρεβ σε κακο κλιμα και την πουλαω 30% πανω σε κακο κλιμα.(εχει σχεση βεβαια)
Με ρισκο?? με ρισκο.

Που αμαρτησες Νικολα??

νικος φαληρο είπε...

Πειρ 0,906

michele είπε...

Γιατι η χτεσινη αμαρτια δεν κουναει χαχα

νικος φαληρο είπε...

ακριβως χαχαχα.

νικος φαληρο είπε...

ΙΝΛΟΤ εκτιμω πως αν θα κανει νεο ημερησιο υψηλο θα το κανει 15:30 - 16:30

michele είπε...

1,42 μπορει Νικολα,αν παει πιο πανω σημαινει οτι ΚΑΤΙ γινεται

νικος φαληρο είπε...

ναι. Δεν εχει βεβαια σημασια.

michele είπε...

Ελληνικά Καλώδια: Στο 6,7% το έμμεσο ποσοστό του ΤΧΣ


Πηγή:www.capital.gr

Για τη λιστα Γιαννη.ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ ΛΕΦΤΑ ΤΟ ΤΧΣ παντως

michele είπε...

Ζωγραφιζει ( με 8500 κομμ βεβαια) το μουλαρι των κατασκευων !

νικος φαληρο είπε...

για το ΑΤΤικακι τι γνωμη εχετε κε michele;

michele είπε...

Πανω απο 0,30 Νικολα ...

νικος φαληρο είπε...

ευχαριστω

michele είπε...

Το μονο σοβαρο γεγονος της ημερας ειναι το κλειδωμα της REVOIL

michele είπε...

Αντε να κλεισουμε να παμε να φυγουμε..

804 φοβηθηκατε ασφαλως εε??

παμε επανω απογευματινη αναρτηση