Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

X.A.A. LIVE 

        
                                                                         σχόλια για τη συνεδρίαση online...

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Η ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?

 Why austerity Still isn't work in Greece?? 
Anne Seith -Der Spiegel..


Παρά τα δραστικά μέτρα λιτότητας, ένα νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους φαίνεται αναπόφευκτο. Το παλαιό σύστημα αποδείχθηκε ανθεκτικό στις μεταρρυθμίσεις και τα δισεκατομμύρια ευρώ των διαδοχικών πακέτων διάσωσης αποδείχθηκε πως δεν ήταν επαρκή να αλλάξουν τα πράγματα.

Αφού έκανε πολλά χρήματα κατασκευάζοντας πισίνες, ο Στέλιος Σταυρίδης έχει πια θέσει το επιχειρηματικό του ταλέντο στην υπηρεσία της διάσωσης της χώρας του. Ο 66χρονος Έλληνας επιχειρηματίας με τα αριστοκρατικά χαρακτηριστικά τέθηκε επικεφαλής της υπηρεσίας ιδιωτικοποιήσεων της χώρας του, που καλείται να πωλήσει εκατοντάδες κρατικά περιουσιακά στοιχεία: ακίνητα, επιχειρήσεις, μαρίνες και αεροδρόμια.

Ο Σταυρίδης είναι ο τρίτος άνθρωπος που κατέλαβε αυτό το πόστο μέσα σε ένα χρόνο, αλλά αυτό δεν φαίνεται να μειώνει την αυτοπεποίθησή του. Λέει πως μόλις είχε «θαυμάσιες» συζητήσεις με παρατηρητές της λεγόμενης «τρόικας» των δανειστών της Ελλάδας, που αποτελείται από το «διεθνές νομισματικό ταμείο» (ΔΝΤ), την «ευρωπαϊκή επιτροπή» (Κομισιόν) και την «ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα» (ΕΚΤ), που ελέγχουν τακτικά την πρόοδο της χώρας. Μολοταύτα, ο Σταυρίδης αναγκάστηκε να ομολογήσει στην τρόικα πως πιθανότατα η υπηρεσία του δεν θα κατορθώσει να πετύχει εφέτος τους στόχους της. Η προγραμματιζόμενη πώληση της εθνικής επιχείρησης ορυκτών καυσίμων στη ρωσική «γκαζπρόμ» βούλιαξε την τελευταία στιγμή, ενώ σήμερα εκκρεμούν και τα 652 εκατομμύρια ευρώ της πώλησης της κρατικής εταιρείας στοιχημάτων ΟΠΑΠ, καθώς ο αγοραστής της εταιρείας θεωρεί πως εξαπατήθηκε. Πράγμα που σημαίνει πως ο Σταυρίδης μπορεί να προεξοφλεί πως δεν θα φτάσει στο φετινό του στόχο για είσπραξη 2.6 δις ευρώ από ιδιωτικοποιήσεις μέσα στο 2013. Λόγω αυτών -και άλλων δυσκολιών- το πρόγραμμα χρηματοδότησης της Ελλάδας αντιμετωπίζει μια μεγάλη «μαύρη τρύπα», που ως το 2015 αναμένεται να έχει φτάσει στα 11.1 δις ευρώ.

Κι άλλο κούρεμα χρέους;

Οι εταίροι της Ελλάδας στην ευρωζώνη έχουν ήδη δεσμεύσει πάνω από 230 δις ευρώ για βοήθεια της Ελλάδας, που οι κρατικές δαπάνες της έχουν περικοπεί κατά δεκάδες δις. Αλλά εκπρόσωποι του ελληνικού επιχειρηματικού κόσμου δηλώνουν πεπεισμένοι πως η χώρα τους δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς ένα νέο κούρεμα του χρέους της.

Αυτό το ζήτημα είναι ιδιαιτέρως ευαίσθητο πολιτικά, ιδίως στη Γερμανία, καθώς αυτή τη φορά θα επηρεάσει και τον κρατικό τομέα, στα χαρτοφυλάκια του οποίου βρίσκεται πια το 80% του ελληνικού χρέους. Με άλλα λόγια: ένα μεγάλο τμήμα της βοήθειας που παρέσχε η Γερμανία στην Ελλάδα θα χαθεί δια παντός.

Η Γερμανίδα καγκελάριος 'Ανγκελα Μέρκελ (Angela Merkel) αντιτίθεται σθεναρά στο νέο κούρεμα, φοβούμενη πως σε μια τέτοια περίπτωση, μόλις μειωθεί η οικονομική πίεση, θα ανακοπεί η μεταρρυθμιστική ορμή της Ελλάδας. Κι η αλήθεια είναι πως για να ξανασταθεί στα πόδια της η Ελλάδα χρειάζεται πολύ περισσότερα από χρηματική βοήθεια. Ακόμα και το ΔΝΤ επικρίνει τις καταστροφικές συνέπειες των προγραμμάτων λιτότητας στην οικονομία της χώρας, αλλά αυτή είναι η μισή αλήθεια. Το γεγονός είναι πως αν και η Ελλάδα έχει περικόψει δραστικά της κρατικές της δαπάνες, οι προσπάθειές της για διαρθρωτικές αλλαγές καρκινοβατούν, πράγμα που υπονομεύει την οικονομική της επιτυχία.

Όταν οι παρατηρητές της τρόικα πρωτοήρθαν στην Ελλάδα το 2010, εξεπλάγησαν από το πόσο υπερ-ρυθμισμένη ήταν η οικονομία της και πόσο αναποτελεσματικός είχαν καταντήσει ο κρατικός και δικαστικός μηχανισμός. Ούτε καν οι εκτιμήσεις για το έλλειμμα του 2009 δεν ήταν σωστές. Όταν ξαναμετρήθηκε, το έλλειμμα του 6% φάνηκε να είναι μάλλον 12.7% και τελικά «έκλεισε» στο 15.6%.

Έξι προγράμματα λιτότητας αργότερα, το έλλειμμα αναμένεται να περιοριστεί φέτος στο 4%. Οι εταίροι της Ελλάδας στην ευρωζώνη πιστώνουν αυτή την επιτυχία στις προσπάθειες του συντηρητικού πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. «Η σημερινή κυβέρνηση έχει επιτέλους την αποφασιστικότητα να νοικοκυρέψει το κράτος», λέει ο Πάνος Καρβούνης, εκπρόσωπος της Κομισιόν στην Αθήνα. «Τα πράγματα προχωρούν».


Ελληνικό «Success Story»;


Σύμφωνα με τον Καρβούνη, η χώρα διαθέτει επιτέλους πλήρη εικόνα των εσόδων και των δαπανών της και ο Σαμαράς έχει προχωρήσει στη μεταρρύθμιση του κλάδου της υγείας. Η αγορά εργασίας έχει επίσης μεταρρυθμιστεί εκ βάθρων. Οι δαπανηρές εθνικές συμβάσεις εργασίας ανήκουν πια στο παρελθόν και οι αποζημιώσεις στους απολυμένους εργαζόμενους δεν είναι τόσο άκαμπτες όσο στο παρελθόν. Λόγω αυτών των επιτυχιών, την άνοιξη φάνηκε πως η χώρα είχε ξεπεράσει τα προβλήματα. Χάρη κυρίως στις αλλαγές στην αγορά εργασίας, το κόστος εργασίας ανά μονάδα παραγόμενου προϊόντος, ένας από τους βασικούς δείκτες της ανταγωνιστικότητας της χώρας, έχει μειωθεί κατά 10% σε σχέση με το 2007. Σημαντικοί όμιλοι σαν την «γιουνιλίβερ», τη «Φίλιπ Μόρις» και τη «Χιούλετ-Πάκαρντ» προανήγγειλαν σημαντικά επενδυτικά σχέδια στη χώρα.

Σε μια κρίση υπεραισιοδοξίας, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στο Πεκίνο ο Σαμαράς μίλησε για «ελληνικό success story».

Αλλά αυτά που οι ξένοι θεωρούν πετυχημένες μεταρρυθμίσεις λειτουργούν εις βάρος των καθημερινών Ελλήνων. Λίγες εκατοντάδες μέτρα από το γραφείο του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) Καρβούνη, ένας συνταξιούχος αυτοπυροβολήθηκε λόγω οικονομικών προβλημάτων. Οι έρευνες δείχνουν πως από το ξέσπασμα της κρίσης το εισόδημα των νοικοκυριών έχει μειωθεί κατά 40%. Σχεδόν το 64% των νέων είναι άνεργοι και μετά από αλλεπάλληλα προγράμματα περικοπής των δαπανών το σύστημα υγείας βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Σε πολλά κρατικά νοσοκομεία οι ασθενείς καλούνται να πληρώνουν εξ ιδίων γάζες και επιδέσμους, και λόγω έλλειψης νοσηλευτριών επιστρατεύονται οι συγγενείς για να τους φροντίζουν.

«Το πολιτικό μας σύστημα είναι τοξικό»

Αντιμέτωπη με αυτές τις συνθήκες, η τρόικα πρότεινε συχνά να κληθούν οι πλούσιοι να επωμιστούν μεγαλύτερο βάρος στη χρηματοδότηση του κράτους. Αλλά ακόμα και η κυβέρνηση Σαμαρά δειλιάζει να τα βάλει με τα λόμπι των ισχυρών. Οι Έλληνες εφοπλιστές π.χ. ο ισχυρότερος όμιλος επιχειρηματιών της χώρας, ελάχιστα συμβάλει στην ανάκαμψη της χώρας. Για την ακρίβεια, τα πελώρια κέρδη τους είναι αφορολόγητα.

«Το πολιτικό μας σύστημα είναι τοξικό» λέει η 54χρονη Αντιγόνη Λυμπεράκη, που είναι καθηγήτρια στο Πάντειο πανεπιστήμιο των Αθηνών. Σύμφωνα με τη Λυμπεράκη, ο κρατικός μηχανισμός και οι οικονομικές δομές έχουν καταστραφεί από τις δεκαετίες όπου τα «φακελάκια» και οι γνωριμίες ήταν πιο καθοριστικά από τις ικανότητες των ανθρώπων.

Με τον καιρό, τα ισχυρά λόμπι κατόρθωσαν να εξασφαλίσουν προνόμια που σήμερα υπερασπίζονται λυσσωδώς. Όταν επί παραδείγματι η κυβέρνηση επιχείρησε να καταργήσει τις υπερτιμολογημένες άδειες για απόκτηση φορτηγού αυτοκινήτου, οι φορτηγατζήδες έκλεισαν τους δρόμους σε όλη τη χώρα και η τροφοδοσία των νοσοκομείων εξασφαλίστηκε από το στρατό. Αυτή ήταν μια μόνο από τις έντονες συγκρούσεις που συνόδεψαν την σταδιακή απελευθέρωση της υπερ-ρυθμισμένης ελληνικής οικονομίας.

Ο τιτάνιος αγώνας για μεταρρύθμιση

Στην υπερδιογκωμένη δημόσια διοίκηση π.χ. πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι χρωστούν τη δουλειά τους σε πολιτικές χάριτες και όχι στις ικανότητές τους. Ακόμα και ο πρωθυπουργός Σαμαράς επιφύλαξε πολλές υψηλές κυβερνητικές θέσεις σε οπαδούς του από την γενέτειρά του Μεσσηνία.

Ως το 2015 η δημόσια διοίκηση θα πρέπει να έχει συρρικνωθεί κατά 150 χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους. 'Αλλες 150 χιλιάδες θα αντικατασταθούν από νέους, καλύτερα καταρτισμένους υπαλλήλους. Αλλά η κυβέρνηση αντιστάθηκε για καιρό στις απολύσεις. Αντ' αυτών η κυβέρνηση επέλεξε την πρόωρη συνταξιοδότηση κι έθεσε 2,000 υπαλλήλους στη λεγόμενη «εφεδρεία». Η Αθήνα είχε υποσχεθεί στη τρόικα πως αν δεν βρισκόταν εναλλακτική θέση εργασίας μέσα σε ένα χρόνο, αυτοί οι εργαζόμενοι θα απολύονταν οριστικά. Αλλά η κυβέρνηση κατόρθωσε να βρει δουλειά σε όλους και υποσχέθηκε να κάνει το ίδιο για άλλες 12.5 χιλιάδες υπαλλήλους. Υπεύθυνοι για αυτή τη διστακτικότητα είναι άνθρωποι σαν τον Οδυσσέα Ντριβαλά. Ο μαυρισμένος πρώην δημόσιος υπάλληλος είναι πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, της συνομοσπονδίας που καλύπτει όλους τους δημοσίους υπαλλήλους. Όντας επικεφαλής ενός συνδικάτου 400,00 μελών, θεωρεί «μύθο» πως το κράτος έχει υπερβολικά πολλούς υπαλλήλους. «Σχεδιάζουμε μια νέα γενική απεργία σύντομα», μας λέει.

Κανονικά, άνθρωποι σαν τον Ντριβαλά θα έπρεπε να συμμετέχουν ενεργά στη μεταρρυθμιστική διαδικασία, αλλά οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο είναι ελάχιστες. Πολλοί συνδικαλιστές υποστηρίζουν τον ακροαριστερό «συνασπισμό ριζοσπαστικής αριστεράς» (ΣΥΡΙΖΑ) του οποίου ο ηγέτης Αλέξης Τσίπρας προειδοποιεί κατά της μετατροπής της Ελλάδας σε γερμανική «αποικία».

Το παλαιό σύστημα ανθίσταται

Ένας από τους λόγους που η ελληνική οικονομία τα πάει τόσο άσχημα είναι οι γελοίες επιδόσεις της δημόσιας διοίκησης. Το 2010 καθιερώθηκε μια διαδικασία «φαστ τρακ» με σκοπό όλες οι μεγάλες επενδύσεις να αδειοδοτούνται μέσα σε 60 μέρες, που στη συνέχεια έγινε 45 μέρες. Κι όμως, τρεις από τις τέσσερις μεγάλες επενδύσεις που ακολούθησαν τη διαδικασία, εξακολουθούν ως σήμερα να πασχίζουν να αδειοδοτηθούν. «Υπερτίμησαν την ταχύτητα με την οποία θα έφερναν εις πέρας τέτοιες μεταρρυθμίσεις», μας λέει ο Παύλος Μυλωνάς, γενικός διευθυντής της «εθνικής τράπεζας της Ελλάδας». Στην πραγματικότητα, οι μεταρρυθμιστές κυρίως υποτίμησαν την δύναμη αντίστασης του παλιού συστήματος.

Αυτό που λείπει δεν είναι οι ιδέες για το πώς μπορεί να πάει μπροστά η χώρα. Ο οικονομολόγος Μυλωνάς π.χ. είναι πεπεισμένος πως υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης στις υπηρεσίες που σχετίζονται με την ναυτιλία, ιδίως στον κλάδο της «τροφοδοσίας, ασφάλισης και αποθήκευσης». Ο εκπρόσωπος της ΕΕ Καρβούνης θέλει ανάπτυξη του τουρισμού που σχετίζεται με τον πολιτισμό ή την ορειβατική ποδηλασία. Η χώρα είναι «σχεδόν άδεια επί έξι μήνες», επισημαίνει. Αλλά παρόμοια σχέδια χρειάζονται χρόνο μέχρι να εφαρμοστούν. «Το 90% των επιχειρήσεων απασχολούν από 3 ως 5 ανθρώπους» λέει ο Μυλωνάς. «Δεν γίνεται να είσαι ανταγωνιστικός σε αυτή τη βάση».

Αυτές οι συνθήκες καθιστούν τουλάχιστο υπερφίαλες τις εκτιμήσεις της τρόικα για επικείμενη ανάπτυξη. Προβλέπει πως το 2017 η χώρα θα έχει ρυθμό ανάπτυξης 3.5% και το δημόσιο χρέος θα έχει υποχωρήσει ως το 2022 από το σημερινό 175% του ΑΕΠ σε «αρκετά κάτω» από το 110%.

Ακόμα και ο επικεφαλής των ιδιωτικοποιήσεων και επαγγελματίας αισιόδοξος Σταυρίδης παραδέχεται πως αυτός και οι συμπατριώτες του αντιμετωπίζουν «πελώρια προβλήματα» πριν προσθέσει: «αλλά είμαι 100% βέβαιος πως στο τέλος θα τα καταφέρουμε».

Πηγή: www.greekfinanceforum.com

99 σχόλια:

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλημέρα σε όλους!

giannhs kon είπε...

Καλημέρα ΓΙΑΝΝΗ

Τώρα γύρισες η τώρα φεύγεις χαχα
Αχ αυτά τα νέα παιδία δεν τα πιάνεις πουθενά

Καλημέρα σε όλους τους φίλους

ThitaDelta είπε...

Καλημέρα Γιάννηδες

καλημέρα σε όλους.

giannhs kon είπε...

Καλημέρα ΔΗΜΗΤΡΗ


http://www.capital.gr/jArticle.asp?id=1833200

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλημέρα φίλοι μου.

KON γύρισα 2, κοιμήθηκα 3 (καταραμένο Game of Thrones), αλλα ειχα πρωινό ξύπνημα για δουλιτσες στο κέντρο πριν να ανέβω στο γραφείο.

Πάμε γερα για μια αντιδρασούλα σημερα...
860-875 μεχρι την Τριτη ερχόμαστε γιατι έχουμε κ αεροπορικά εισιτήρια να πληρώσουμε!!!!

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα σε ολους!
Μπραβο Γιαννη ,με 3 ωρες υπνο θα κουτουλας παλι κατα τις 12-1 χαχα

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

ΧΑ: Στο 34,7% η συμμετοχή των ξένων τον Ιούνιο

http://www.euro2day.gr/news/market/article-market/1115425/ha-sto-347-h-symmetohh-ton-xenon-ton-ioynio.html

Καλημέρα σε όλους

THE JUNIOR είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

αντιδραση εθνικης τελος
στηριξη εθνικης αν τελος τοτε κλαμα!!

ετσι δεν λενε οι χαρακες!!!!!

αντε μπας και τα παρουν στο κρανιο και την ανεβασουν

michele είπε...

Καλημερα ΜΙΚΡΕ,Bασιλικη η συμμετοχη των ξενων ΑΥΞΗΘΗΚΕ κατα τον Ιουνιο,τα νουμερα αλλοιωνονται λογω ΤΧΣ

THE JUNIOR είπε...

αλφα το 40-44 θα γινει 38-40
σημερα κλεινουμε μηνα απο την αρχη τις ευθειας γραμμης του διαγραμματος
που θα κατσει για χρονια εκει στην καλη περιπτωση



και ο στρατηγος 0.80 -0.85 ακομα σε κατηφορα ειναι το διαγραμμα


εδω δεν εχουμε μια σοβαρη προταση απο το εξωτερικο για το ΚΑΘΑΡΟ Τ.Τ
και με επισφαλειες στο 29% παλι καλα

εγω τα γραφω για να τις πανε πανω
χααχαχααχα

Unknown είπε...

19/06/13 - 12:59 γράφτηκε από Π.Θ (IP: XXX.132.114.145)

ΠΛ

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ ΣΥΒΟΤΑ...

ΤΟ ΤΤ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΟΒ,,,,,

OTI ΘΕΛΕΙ Η GOLDMAN SACHS........

KAI NA MHN ΞΕΧΝΑΤΕ,,,,,,,,,Η GOLDMAN ΘΕΛΕΙ ΧΑΑ 1300..............

THE JUNIOR είπε...

δεν εχει ξενους μιχαλη

αν βαλεις τις τωρινες κεφαλαιοποιησεις των τραπεζων σαν μ.ο
3ετιας

εχει φυγει το 50% των ξενων ,οι αλλοι δεν φευγουν γιατι ειναι στρατηγικες συμμετοχες 3ε,οτε,κτλ κτλ

αυτο μπορει και να ειναι καλο για το μελλον,αν αν αν αν αν αν δεν κανουμε βλακειες

Unknown είπε...

ΤΑ ΞΕΝΑ ΝΕΑ ΥΨΗΛΑ.......

DAX ΚΑΡΦΙ ΓΙΑ 9500

THE JUNIOR είπε...

και εμεις 6 χιλ η γεκ 2 χιλ η μοη 2 χιλ η μπελα

ξεφτιλα σας εφαγαν τα λεφτα οι τανες

και θα το λεω και ας σας νευριαζω

michele είπε...

ΜΙΚΡΕ,δεν θα μεινει σε flat wave για χρονια η ΑΛΦΑ,εκτος αν το λες για να παει επανω..

THE JUNIOR είπε...

καλα ρε

ποτε θα βγουν στις αγορες και τι επιτοκιο θα παρουν που λενε μερικοι οτι πεφτουν τα επιτοκια καταθεσεων

μιλαμε για απομοχλευση 10ετιας,ερχεται ο γερμανος δινει στην δεη θα δωσει τωρα και στα καλα μαγαζια μεινε εσυ με τα κοκκινα

Unknown είπε...

11/07/13 - 11:14 γράφτηκε από Π.Θ (IP: XXX.205.244.135)

EIDHSH,,,,,,,,,,

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ

ΑΝΕΚ -ΑΤΤICA -BLYE STAR

THE JUNIOR είπε...

μιχαλη το 40/44 το εμαθαν ολοι
το σιγουρο μεροκαματο εδω και εναν μηνα ποσο καιρο θα βαζει η παραγκα

THE JUNIOR είπε...

αυτο theo παιζει
καιρο τωρα

michele είπε...

ΜΙΚΡΕ,καποια στιγμη οι τανες θα φανε και αναβαθμιση.Σε μακροπροθεσμο συμφωνουμε, οι τανες θα πανε καπου και μετα θα κοιτανε τις ΑΛΛΕΣ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ

Andreas D. είπε...

Καλημέρα σε όλους.

μη ξεχνάμε και την ΜΙΓ στο 1,20 ...με reverse split...

THE JUNIOR είπε...

BCP -3.22 0,090


ΑΥΤΟ ΞΕΧΑΣΑΝ ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΟΥΝ ΟΙ ΛΟΧΑΓΟΙ

Λευτερης είπε...

Καλημέρα σε όλη την παρέα. Μιχάλη το χρέος μου το έκανα. Την ΕΧΑΕ την επηρέασε η φορολογία Μιχάλη??? ΜΙΚΡΕ στον ΜΥΤΙΛ υπομονή και φόρτωμα. Και η ΦΡΙΓΟ μου αρέσει στα χαμηλά και μετά από τόσο μάζεμα. Τι λέτε???

THE JUNIOR είπε...

Τρ. Πειραιώς: Έως 25,4% η έμμεση συμμετοχή της Banco Comercial Portugues

ΚΑΙ ΜΕΤΟΧΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 5%

ΕΓΩ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΤΡΑΜΠΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΟΣ

BCP -3.22 0,090

michele είπε...

Λευτερη,πηρα τις απαντησεις σου στο ερωτηματολογιο οκ.
Τριχες αυτα περι του επηρεασμου της ΕΧΑΕ απο την αυξηση του φορου επι των πωλησεων


τι κεφαλαιοποιηση εχει η bcp μικρε??

ThitaDelta είπε...

... έτσι σιγά σιγά και ήσυχα, να ανεβαίνουμε στις μύτες

μην τους νευριάσουμε πάλι...

ThitaDelta είπε...

... αχααχαχαχ

τώρα το διάβασα, Μιχάλη flat wave;;;;;;;;;

θα σε χαλάσω που θα πάει, ατασική ή συσσώρευση έπρεπε να πεις, χεχε

michele είπε...

Χιιιιλιαααα συγνωμη Δημητρό...χαχα

THE JUNIOR είπε...

Μιχαλη νομιζω 7 δις μετοχες εχει

λευτερη στο μυτιλ εκει στα 4,20 δεν πηρες

θδ εγω απο κυματα μονο το καλοκαιρι

ThitaDelta είπε...

Μικρέ,

μήπως έφτασε ο καιρός να ξαναρχίσεις να νευριάζεις;

Όταν είχες νεύρα το μαγαζί δούλευε στο turbo, χεχε

kostasΠειραιας είπε...

Kαλημερα σε ολους.
Μερικα νεα απο τη χωρα της αγελαδας που θελει να μας σωσει σκοτωνοντας οτι αναπνεει σε αυτη τη χωρα.

Το praktiker ουσιαστικα χρεωκοπησε μετα την αρνηση της Commerzbank να συνεχισει τη χρηματοδοτηση του. Solarworld η μεγαλυτερη(ή δευτερη) κατασκευαστρια ηλιακων πανελ αναδιαρθρωση του χρεους της περιπου στο 43% + κατι μετοχες. Τα ιδια με τη Centrosolar Group και τη Windreich GmbH. Η A.T.U. απο τους μεγαλους παιχτες στα ελαστικα αυτοκινητου κοντα στη χρεοκωπια αν δε βρει χρηματοδοτη.
Καλα που η Μερκελ και ο ακατανομαστος ξερουν ποια ειναι η σωστη συνταγη για ανπτυξη στην Ελλαδα.
Καληνυχτα μας.

kostasΠειραιας είπε...

χρεοκοπια

THE JUNIOR είπε...

θδ δεν το ξερεις το συστημα

αγοραζω στα χαμηλα
αρχιζω να κραζω
παιρνει το μηνυμα η παραγμα
πουλαω πιο ψηλα

τοσο απλα,δεν σημερα απο τις
10:54 π.μ και μετα

michele είπε...

Πακετα ( πολλα) στο ΠΑΠ..

THE JUNIOR είπε...

κωστα καθε μερα κλεινουν μαγαζια
μικρα μεγαλα

η πρακτικερ εχει προβληματα χρονια και τα φ/β ειναι γνωστα τα προβληματα και στην κινα εκλεισε μεγαλο μαγαζι

michele είπε...

Επομενως η..παραγκα μας παρακολουθει ΜΙΚΡΕ χεχε

michele είπε...

Υψηλο ημερας.Γενικα το 826 το προσεχουμε..

Λευτερης είπε...

2-3-4-5- Ιούλη μάζεψα κάτι λίγα Μικρέ και υπομονή.

Λευτερης είπε...

Με την ΦΡΙΓΟ που την ζαχαρώνω τι να κάνω???

THE JUNIOR είπε...

γεια σου μιχαλη που δεν το ηξερες

και δημοσιογραφοι και επειδη πιστευω και απο τα γραφεια κομματων θα πω και κατι προς τα εκει


αντε να τελειωνουμε ,αντε 3 χρονια μας πηρε και ακομα βαλατε και 400 ατομα απο το ττ στην συνταξη ερχονται και οι τραπεζικοι θα φτασουν τα 3 εκ

κανονιστε με τις μαλακιες σας να μην εχουν ευρω τα μηχανηματα εκει θα δεις σεισαχθεια

THE JUNIOR είπε...

εγω τα εδωσα λευτερη

τοτε που η εθνικη τραπεζα βρηκε φλεβα χρυσου χαχαχα ,πηρα το 1/3 στα χαμηλα


ανδρεα ηρθα να δεις το ξεσπασμα και ξαναφευγω


ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΑΝΕΣ

michele είπε...

Ε μια ερωτηση εκανα Μικρε ..400 η παραπανω ειναι απο το ΤΤ ...και τι να γινει ειναι πολλοι για το συστημα,ερχονται οι εργαζομενοι των 600 Γιαννη..

Να δουμε το 830 αν και τοχει για σημερα..

μπαρμπαλιας είπε...

ανεβηκαμε λαθος παρτιμεντο..
και ζαλιστηκαμε

Λευτερης είπε...

Η συμπεριφορά της ΕΥΠΙΚ και μετά το κόψιμο, νομίζω είναι άριστη..

Andreas D. είπε...

ΜΙΚΡΕ, ξέσπασε μέχρι το 2... χαχαχα

ΜΙΧΑΛΗ, ο ΠΑΠ έκανε 2 πακέτα των 510.000 τμχ στο 0,4950 και 1 πακέτο του 1.020.000 (λογικά τα 2 παραπάνω) στο 0,50

πολύ κομμάτι και στο μάρμαρο...

Θανασης Κ είπε...

καλημερες στην παρεα....ΜΙκρε μεσα στυις τανες ειναι και η ΑΤΤ??

THE JUNIOR είπε...

ολες θαναση μικρε μεγαλες
τα καλα λογια ειναι οτι δεν με φορτωσε σαν φορολογουμενο

ανεργοι θα μεινουν ολοι οι χρηματιστες ,τους εβαλαν ολους στις τραπεζες και εχασαν την μαγια ,πως θα φουσκωσουν τωρα οι τζιροι αλεκο,πως

μεχρι και την ανδομεδα την εβαλαν στο λουκι να παρει τραπεζες και κλασικα χανει

THE JUNIOR είπε...

χαχαχχαχαα
κολπο ειναι για να μην σορταρουν
απο πιο ψηλα βρε κουτα.

τωρα για να δει ο δεικτης 1000 μοναδες οι τανες τι τιμες πρεπει να δουν

και επειδη αυτες δεν θα δουν και εμεις δεν θα δουμε,αντι να τις βαλουν στην επιτηρηση τις εβαλαν plus στην διαμορφωση γ.δ

michele είπε...

χαχα οι τανες θα τον πανε εκει...οταν σκασουν τους μικρους
αλλα ειπαμε
ολα αλλαζουν
μονο ο ΦΡΛΚ ολο πεφτει κι ολο εκει καθεται

THE JUNIOR είπε...

μονο τις καρεκλες ηθελαν αλεκο

THE JUNIOR είπε...

δεν ειναι μονο ο φουρλης

εχει αρκετα

Andreas D. είπε...

Αίσχος...ούτε 2,36 δεν έκανε σήμερα ο ΦΡΛΚ...

THE JUNIOR είπε...

0,414
0,637
0,70

δικαιωμα στην χασουρα


καλα τετοια κανετε στην γεκ και θα λεει ο μιχαλης οτι διαβαζει η παραγκα

THE JUNIOR είπε...

με 6 δις σορταρεις ετε η οχι

michele είπε...

ΣΙΔΕ αμεμ πανω στον 200 αρη

michele είπε...

Πηρα 600 να εχω ..fan της ελευθερης γνωμης η παραγκα χαχαχα

THE JUNIOR είπε...

καλα δεν διαβασε η παραγκα οτι εχω τα 2/3 τις θεσης σε ρευστο

παλι κατω για να παρω

καταλαβες τωρα μιχαλη γιατι δεν γραφω
δεν μπορω να μην τα πω

THE JUNIOR είπε...

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΠΑΔΙ

ΣΑΛΛΑΣ ΝΕΟ ΧΑΜΗΛΟ

THE JUNIOR είπε...

ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΧΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥ 5,5 ΔΙΣ ΤΟΥ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ


ΕΧΕΙ ΧΑΡΤΟΥΡΑ ΑΚΟΜΑ ΕΤΣΙ

THE JUNIOR είπε...

ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΦΑΙΡΕΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΝΗΜΗΣ

Γεράκι είπε...

μια χαρα χαλια κ σημερα....χαχαχα

κλειστε τις οθονες!!!!

χαχαχα...γελαω κ χανω χρηματα με την σεσουλα...

φαντασου εαν κερδιζα...χοχοχο

την καλησπερα μου...

THE JUNIOR είπε...

ΓΕΡΑΚΙ

ειναι που δεν πηρες μπελα
γιατι ειχε ζημιες απο την κυπρο
καλα να περνας

michele είπε...

MIKΡΕ ,ελευθερη γνωμη ειναι ΧΩΝΕ ..

Ασε που οταν εχεις νευρα κατι γινεται παντα..

ειπαμε οι μεγαλοι ( πειρ+αλφα) warrants εχουν ..χαμηλο το ρισκο

michele είπε...

Λογιστικες ειναι οι χασουρες Γερακι
και μου εχουν το ελβε -9,5%

και μου στραβωνει το margin

THE JUNIOR είπε...

μιχαλη η χασουρα ειναι χασουρα που γραφεις με το κλεισιμο τις μερας η με την πωληση

αλλιως γιατι βαζεις στοπ λοστ
αντε γιατι θα σκισω το καλτσον μου

michele είπε...

Με την πωληση ειναι οριστικη ΜΙΚΡΕ,με το κλεισιμο της ημερας λογιστικη

νικος φαληρο είπε...

καλησπερα σε ολες τις φιλες και τους φιλους

THE JUNIOR είπε...

αν δεν βγαλει αντιδραση

μετοχη αλφα συν δικαιωμα = 1 ευρω

θα κλαψουμε και την αλφα

που θα την κλαψουμε αργα η γρηγορα αλλα να εχουμε να λεμε

michele είπε...

ειναι στο 120% απο την αυξηση δηλ το 1 ευρω

οι αλλες εχουν μεινει πισω

THE JUNIOR είπε...

μιχαλη θα σε δειρω

ναι εκει ειναι ΑΡΑ εχει αερα να πεσει αρκετο ΧΑΧΑΧΑΧΑ

THE JUNIOR είπε...

ΤΟ ΜΟΥΛΑΡΙ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΔΕΣ ΚΕΦΙ

λες να στρωνει εξοδο μετοχος

THE JUNIOR είπε...

ΜΠΕΛΑ JUMBO (ΚΟ) 7,51 2,88%
ΕΥΔΑΠ ΕΥΔΑΠ (ΚΟ) 5,84 2,82%
ΕΕΕ COCA-COLA HBC AG (ΚΟ) 19,50 0,98%
ΦΦΓΚΡΠ FOLLI-FOLLIE (ΚΟ) 16,23 0,81%
ΜΕΤΚ ΜΕΤΚΑ (ΚΟ) 10,08 0,40%

michele είπε...

Για την ΕΥΡΩΒ που εχω δεν λες τιποτα χαχα

ασε ρε φιλε ΜΙΚΡΕ ειχα στοχο το 0,3640 της κωλοΑΛΦΑ μπας και επεφτε το warrant της κατω απο 0,60 να παρω και αναγκαστηκα να παρω στο 0,62 και μετα αναγκαστηκα να τα δωσω στο 0,70

νικος φαληρο είπε...

σεντρ

michele είπε...

Τωρα παω να δω εκει στο ΣΕΝΤΡ τι γινεται γιατι εχω αποκοιμηθει
και εχασα τον ειρμο μου

THE JUNIOR είπε...

Περισσότερα από 2 δις ευρώ πάνω από τα προϋπολογισθέντα, κόστισε στο ελληνικό Δημόσιο η μεταβίβαση της «καλής» ΑΤΕ..στην Τράπεζα Πειραιώς!

Η μεταβίβαση της ΑΤΕ στην Πειραιώς κόστισε 9 δις ευρώ

michele είπε...

ΠΙΑΣΕ κοκκινο ( απαπα) Νικολα!!

νικος φαληρο είπε...

εγω πηρα κι ας παει απατο.

νικος φαληρο είπε...

μαθατε τιποτα κε michele;

THE JUNIOR είπε...

ΜΙΧΑΛΗ ΟΣΟ ΔΕΝ ΣΠΑΕΙ ,ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ
ΑΛΛΑ ΑΜΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΡΕΧΑ


ΚΑΛΑ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΟΣΕΣ ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΕΣ ΚΑΙ
ΚΑΠΑΚΙ ΑΛΛΑ 9 ΔΙΣ

ΔΗΛΑΔΗ ΜΕ ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΣΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ


55 ΔΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΕΓΡΑΨΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΘΑ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΕΣ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΑ

THE JUNIOR είπε...

ΕΛΑ ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΥΡΕΝΤΗ ΤΟΤΕ ,ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ

Πόρισμα - φωτιά για τις ποινικές ευθύνες του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργου Προβόπουλου, σχετικά με την έγκριση εξαγοράς...

- τον Μάρτιο του 2010 - από τον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, του 31,31% των μετοχών της Proton που κατείχε η Τράπεζα Πειραιώς, βρίσκεται στα χέρια της 2ης ειδικής ανακρίτριας, η οποία διερευνά την υπόθεση των ύποπτων δανείων ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ.

Ειδικότερα, η ανακρίτρια καλείται, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του directnews.gr, να διερευνήσει εάν ο Γιώργος Προβόπουλος και τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής Τραπεζικών και Πιστωτικών Θεμάτων της ΤτΕ διέπραξαν το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς και αν παραβίασαν την τραπεζική νομοθεσία.

Και τούτο γιατί, σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, παρότι οι ελεγκτές της Τράπεζας της Ελλάδας διαπίστωσαν ότι τα κεφάλαια για την εξαγορά της Proton Bank από τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη προέρχονταν από αλυσιδωτά δάνεια και αδιαφανείς πηγές, τα αρμόδια όργανα της ΤτΕ, ενέκριναν την εξαγορά της από τον προσωρινά κρατούμενο, σήμερα, επιχειρηματία.

michele είπε...

Οχι Νικολα,δεν εμαθα

Τα "βλεπω" τα σπασιματα ΜΙΚΡΕ χθες ειχε δυο ( 2) αμεμ στα χαμηλα και
ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ εχει ενα ΑΜΕΜ στα ψηλα

THE JUNIOR είπε...

Αποκάλυψη! Η μεταβίβαση της ΑΤΕ κόστισε 9 δισ., ενώ με 4,9 δισ. θα είχε παραμείνει δημόσια!
Ημερομηνία: 11/07/2013 13:41
Νίκος Χουντής: «Να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις από την κυβέρνηση και την Τράπεζα της Ελλάδος»

Ενώ το κόστος του ελληνικού Δημοσίου από τη μεταβίβαση της «καλής» Αγροτικής Τράπεζας είχε υπολογισθεί σε 6,67 δις κατά την προσωρινή αποτίμηση (27-7-2012) και σε 7.474.717.000 ευρώ κατά την οριστική αποτίμηση (23-1-2013), τελικά κόστισε περισσότερα από 9 δισ. ευρώ, λόγων αρχικών «συντηρητικών υποθέσεων» από την Τράπεζα της Ελλάδας!!!
- See more at: http://left.gr/news/apokalypsi-i-metavivasi-tis-ate-kostise-9-dis-eno-me-49-dis-tha-eihe-parameinei-dimosia#sthash.ojafWmZZ.dpuf

michele είπε...

Ευχαριστω την ΕΥΡΩΒ για την μερικη αποκομιση κερδων

michele είπε...

Παλι καλα που εχουμε και τιποτα να παιζουμε σημερα ..τις αμαρτιες τις εξομολογουμαι

michele είπε...

ΜΙΚΡΕ αυτα εχουν γινει ηδη...αν εχουν γινει,δεν μπορω να το ελεγξω εγω

παμε παρακατω..

michele είπε...

Αυτα ειναι ο Αντωνακης.Ταξιδακι στο Αμερικα για Ομπαμα στις 8 Αυγουστου
και μεις
θα πηζουμε με τα laptop και τις βουτιες

michele είπε...

Ψιλοαδειος απο πανω ο ΣΕΝΤΡ Νικολα,λες να μην πληρωσουμε για την αμαρτια?

νικος φαληρο είπε...

ας πληρωσουμε.Εγω τους πηρα και στο ΑΜΕΜ με μαρκετια 0,19.Τωρα αν υπαρχει πωλητης πραγματικος και δεν ηταν τρομοκρατικο μαζεμα θα ξαναπαρω και παρακατω.

michele είπε...

Εγω πηρα ακριβα στο 0,1950

νικος φαληρο είπε...

χα χα πολυ ακριβα.Μακαρι να παει και 0,10

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Τη δεύτερη νίκη της στο Ευρωμπάσκετ νέων του Ταλίν πανηγύρισε η Εθνική Ελλάδος που επικράτησε με 65-56 της Γερμανίας και βρίσκεται στην πρώτη θέση του πρώτου ομίλου.

michele είπε...

Μπραβο στα νεα τα παιδια!

νικος φαληρο είπε...

ευγε στα νεα τα παιδια.
Υ.Γ. ο υιος δεν εχει κλεισει τα 4 και ειναι 1,16.
Θα αναμενω προτασεις απο τωρα.

νικος φαληρο είπε...

στο ΣΕΝΤΡ εχει γελιο.

michele είπε...

Ωρε πολυ ψηλος! καλα θα τον προπονησουμε να "δεσει"
ο Αμερικανος
γ@μ@ει
ελπιζω να εκλεισε γρηγορα τα short ο φιλος μου ο artaxia

νικος φαληρο είπε...

Θα τον παω στον φιλαθλητικο για να μου τον προωθησει αμερικη.χα χα.Καλο απογευμα σε ολες τις φιλες και τους φιλους.Παω για εργασια.Ισως τα πουμε το βραδακι ξανα.

michele είπε...

Xαχα καλα να ειναι το παιδακι,θα τα εχει οικονομησει κι ο μπαμπας απ το χρηματιστηριο!

Κλεισιμι στα γνωστα επιπεδα ,αντε να πιουμε κανα καφε
και να περιμενουμε αυριο τι θα κανουμε
με αυτα που πηραμε σημερα
καλο κλεισιματακι και ΕΥΡΩΒ στα ψηλα μπραβο κοπελα μου

michele είπε...

Παμε επανω απογευματινη αναρτηση
με γελιο!