Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

X.A.A. LIVE 

     Historical Data Chart

        
                                                                       σχόλια για τη συνεδρίαση online...
ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ 
ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ??
του
Κώστα Λαπαβίτσα...


Οι προγραμματικές θέσεις του Σύριζα, όπως κατατέθηκαν στον προσυνεδριακό διάλογο, είναι εκτενέστατες καλύπτοντας πλήθος ζητημάτων της ελληνικής κοινωνίας και του παγκόσμιου καπιταλισμού. Στο θέμα όμως της αντιμετώπισης του χρέους αφιερώνουν μόλις μία παράγραφο. Ο στόχος του Σύριζα φαίνεται να είναι η επαναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων, η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και η αποπληρωμή όσου απομένει – μετά από μια περίοδο χάριτος – ανάλογα με το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας.

Η παράγραφος για το χρέος είναι παρ’ όλα αυτά γραμμένη με εξαιρετική προσοχή. Δεν αναφέρει πουθενά ότι ο Σύριζα θα προβεί σε μονομερείς ενέργειες, ούτε και υπάρχει λέξη για διακοπή πληρωμής των τόκων όσο θα διαρκεί η επαναδιαπραγμάτευση. Είναι φανερό ότι οι συντάκτες των θέσεων έχουν πλήρη συναίσθηση ότι στο θέμα του χρέους διακυβεύεται κάτι πολύ σοβαρό. Θυμίζουν ανθρώπους που βαδίζουν σε ναρκοπέδιο.

Η ίδια η μορφή του κειμένου δείχνει τη σημασία που υπόρρητα αποδίδεται στο ζήτημα του χρέους. Στις πολλές χιλιάδες λέξεις των προγραμματικών θέσεων, δύο μόνο σημεία εμφανίζονται με ηθελημένα έντονους χαρακτήρες. Το πρώτο αναφέρεται στο στόχο σχηματισμού κυβέρνησης της συμπαραταγμένης Αριστεράς. Η πολιτική σημασία μιας τέτοιας εξέλιξης είναι καταφανής και πολύ φυσιολογικά το κείμενο παρέχει εκτενή ανάλυση της σπουδαιότητάς της.

Το δεύτερο βρίσκεται στη σύντομη παράγραφο περί χρέους και μας πληροφορεί ότι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων είναι πιθανόν να υπάρξουν εκβιασμοί για διακοπή της χρηματοδότησης, έξοδο από το ευρώ και ίσως και άλλοι. ‘Δεσμεύεται΄ όμως ο Σύριζα να τους αντιμετωπίσει με όλα τα όπλα που διαθέτει, είναι έτοιμος να αναμετρηθεί και με ‘τη χειρότερη έκβαση’ και δηλώνει την εμπιστοσύνη του στον ελληνικό λαό. Κι εκεί η παράγραφος τελειώνει.

Ίσως ρωτήσει κανείς, μα έχει τόση σημασία τι λέει ένα μακροσκελέστατο κείμενο αρχών και προθέσεων; Η απάντηση είναι, ναι, έχει. Αφενός γιατί οι παραδόσεις της Αριστεράς απαιτούν ακρίβεια και καθαρότητα στις προγραμματικές θέσεις. Αφετέρου γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο Σύριζα να σχηματίσει την επόμενη κυβέρνηση και μάλιστα σύντομα. Κι εδώ τα πράγματα μπλέκουν.

Σε πρόσφατη ομιλία του στην Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε σε όσους ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν τα κονδύλια για να εκτελεστεί το πρόγραμμα του Σύριζα λέγοντας ότι λεφτά μπορούν να βρεθούν αν η χώρα απλώς δεν πληρώσει τους τόκους του 2013-6, τους οποίους υπολόγισε σε πάνω από 25δις. Το πρώτο που έχει να παρατηρήσει κανείς είναι ότι το ύψος των τόκων έχει έτσι κι αλλιώς υποχωρήσει δραματικά μετά το PSI. Αλλά η μη πληρωμή των τόκων από μόνη της δεν απαλλάσσει τη χώρα από το βάρος τους, αφού θα κεφαλαιοποιηθούν και κάποια στιγμή θα πληρωθούν. Ούτε αφήνει πόρους για ανάπτυξη αμέσως, αφού τα χρήματα των τόκων η Ελλάδα τα δανείζεται. Πόροι για ανάπτυξη μπορεί να υπάρξουν μόνο αν σταματήσουν όλες οι πληρωμές στο χρέος, περιλαμβανομένων των χρεολυσίων, επέλθει η δραστική μείωση του όγκου του και, το κυριότερο, απαλλαγεί η χώρα από την τραγική πολιτική της Τρόικα που επιδιώκει να δημιουργήσει δημοσιονομικό πλεόνασμα ακριβώς για να εξυπηρετείται το χρέος.

Είναι αλήθεια βέβαια ότι ο Αλέξης Τσίπρας, παρά τα όσα του προσάπτει η ΝΔ, ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στο σημείο αυτό και πουθενά δεν αναφέρθηκε σε στάση πληρωμών, ή ακριβέστερα σε μορατόριουμ αποπληρωμής τόκων. Παρέθεσε απλώς ορισμένα από τα οφέλη που πιστεύει ότι θα έχει η χώρα, αν καταφέρει να επαναδιαπραγματευτεί το χρέος της κατά το πρότυπο της μεταπολεμικής Γερμανίας το 1953, δηλαδή περίπου όπως προτείνουν τα προσυνεδριακά κείμενα.

Ας αφήσουμε κατά μέρος το κατά πόσο θα ήταν επιθυμητό για την Ελλάδα ένα μοντέλο αναδιάρθρωσης χρέους που εφάρμοσαν οι ΗΠΑ στην ηττημένη Γερμανία ώστε να την εντάξουν για τα καλά στη σφαίρα επιρροής τους, κι ας μείνουμε στο θέμα της στάσης πληρωμών. Γιατί μπορεί ο πρόεδρος του Σύριζα να απέφυγε να αναφερθεί σε μονομερείς ενέργειες, αλλά ο Νίκος Βούτσης δήλωσε ότι κατά την περίοδο των διαπραγματεύσεων, ίσως για πέντε ή έξι μήνες, η χώρα θα μπορούσε να σταματήσει να εκπληρώνει τις δανειακές της υποχρεώσεις. Με τα χρήματα αυτά, που τα υπολόγισε σε πάνω από 4δις, θα είχε τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει τις άμεσες ανάγκες της. Αν χρειαζόταν μεγαλύτερο διάστημα, ο Σύριζα θα το μπορούσε να το αντιμετωπίσει μαζί ‘με το λαό’.

Είτε ομολογείται ανοιχτά, λοιπόν, είτε όχι, το θέμα της στάσης πληρωμών υφέρπει στις θέσεις του Σύριζα για το χρέος. Πως θα μπορούσε να ήταν αλλιώς; Είναι καλές οι διακηρύξεις ότι η διακοπή της εξυπηρέτησης του χρέους για διάστημα μηνών, ή ετών, και η δραστική του αναδιάρθρωση θα γίνουν μέσω διαπραγματεύσεων και χωρίς μονομερείς ενέργειες. Αν όμως, όπως είναι πιθανότερο, οι δανειστές δε συναινέσουν, τότε μια κυβέρνηση της Αριστεράς που προτάσσει την κοινωνική και εθνική επιβίωση της χώρας θα πρέπει να κάνει αυτό που οφείλει.

Αυτό φυσικά είναι το διακύβευμα της επίμαχης παραγράφου των προγραμματικών θέσεων. Η εμπειρία της Κύπρου κατέδειξε το περιεχόμενο και τη φύση των εκβιασμών που θα αντιμετωπίσει η Ελλάδα αν επιχειρήσει δυναμικά να επαναδιαπραγματευτεί το χρέος της. Μια κυβέρνηση της Αριστεράς θα πρέπει συνεπώς να είναι έτοιμη για γρήγορες αποφάσεις, χωρίς να εξαρτάται από τη στήριξη των ‘χωρών του Νότου’, ή άλλων. Αν όμως προχωρήσει σε μονομερή στάση πληρωμών, θα βρεθεί τάχιστα προ του φάσματος διακοπής χρηματοδότησης και εξόδου από το ευρώ, δηλαδή στη ‘χειρότερη έκβαση’ που υπονοούν οι προγραμματικές θέσεις του Σύριζα.

Τι ακριβώς θα κάνει τότε ο Σύριζα; Η διακήρυξη ότι είναι έτοιμος να αναμετρηθεί με οποιοδήποτε ενδεχόμενο φέρνει χαμόγελο στα χείλη. Η στάση πληρωμών, η διακοπή χρηματοδότησης, η αναστολή παροχής ρευστότητας στις τράπεζες και η έξοδος από τη νομισματική ένωση είναι κατακλυσμιαία γεγονότα που απαιτούν συνεκτικό σχέδιο για να αντιμετωπιστούν. Ποιός και που έχει καταρτίσει τέτοιο σχέδιο; Μικρός ο τόπος, θα το γνωρίζαμε. Ακόμη περισσότερο, για να αντιμετωπιστούν με τρόπο που θα είναι υπέρ των λαϊκών συμφερόντων είναι απολύτως απαραίτητο να συμμετάσχουν ενεργά τα λαϊκά στρώματα σε ότι χρειαστεί να γίνει. Για να υπάρξει λαϊκή συμμετοχή όμως δεν αρκούν απλές διακηρύξεις εμπιστοσύνης. Απαιτείται πλήρης ενημέρωση, καθαρότητα στις θέσεις και συστηματική οργάνωση από καιρό. Έχουν γίνει έστω και τα στοιχειώδη γι’ αυτο;

Στα τρία χρόνια των Μνημονίων ο Σύριζα μετεξελίχθηκε με τρόπο εκπληκτικό. Το 2010 είχε ελάχιστη αντίληψη της σημασίας του χρέους, ή ακόμη και του τι συνέβαινε στη χώρα, ή την Ευρώπη γενικότερα. Γρήγορα συνειδητοποίησε ότι έπρεπε να μπει μπροστά στο αντιμνημονιακό κίνημα, πράγμα που έκανε με επιτυχία κι έτσι μετατράπηκε στο κόμμα στο οποίο προσβλέπει η ελληνική κοινωνία και όχι μόνο. Πάντα όμως τόνιζε ότι παραμένει πιστός στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και ότι θα αλλάξει τα πράγματα σε συνεργασία με τους εταίρους μας, χωρίς μονομερείς δράσεις στο θέμα του χρέους και χωρίς να τεθεί σε αμφισβήτηση η παραμονή μας στο ευρώ. Είναι πολύ πιθανό επομένως οι διαμορφωτές της πολιτικής του γραμμής να ενοχλούνται σφόδρα από τη συνεχή ανακίνηση του θέματος της στάσης πληρωμών και της εξόδου από το ευρώ. Μπορεί ακόμη και να πιστεύουν ότι κάνει ζημιά στις προοπτικές της κυβέρνησης της Αριστεράς.


Λυπάμαι, αλλά η συνεχής ανακίνηση δεν οφείλεται ούτε στη μονομανία μερικών, ούτε στην αναντίρρητη κακοβουλία της ΝΔ και της παράταξης του ευρώ γενικότερα. Είναι στη φύση των πραγμάτων, όπως υπόρρητα αναγνωρίζουν και οι προγραμματικές θέσεις του Σύριζα. Αν πραγματικά θέλει να αλλάξει την Ελλάδα και όχι απλώς να σχηματίσει κυβέρνηση, ο Σύριζα έχει υποχρέωση να αντιμετωπίσει το θέμα με σοβαρότητα και όχι με διακηρυκτικές παραγράφους στα προσυνεδριακά κείμενα. Οι παραδόσεις της Αριστεράς, η απλή λογική των ψηφοφόρων, αλλά κυρίως η τραγική κατάσταση της χώρας, απαιτούν καθαρότητα από το κόμμα που θέλει να είναι ο πυρήνας της κυβέρνησης που χρειάζεται ο τόπος. Το συνέδριο είναι μία ευκαιρία.

72 σχόλια:

ThitaDelta είπε...

Καλημέρα σε όλους

giannhs kon είπε...

καλημέρα σε όλους τους φίλους

καλημέρα ΔΗΜΗΤΡΗ


Ευχαριστώ Harry
9 Ιουλίου 2013 - 11:14 μ.μ.

ThitaDelta είπε...

... καλημέρα Γιάνναρε

αν κατάλαβα καλά, κάτι καλό σχεδιάζεις και μαζεύεις στοιχεία

giannhs kon είπε...

ΔΗΜΗΤΡΗ κάτι δεν μου κάθετε με τις τιμές των τραπεζών στο ταμπλό

Πιστεύω ότι τα λαμιγια ετοιμάζουν τιμές για να γραφτούν στο Γκίνες χαχα
Αυτό που λέγαμε και προχθές
Για να δούμε μην πάρω και κανέναν στο λαιμό μου

Και εφόσον δεν μπορούμε να ξέρουμε κρατάμε λίγη ρευστότητα για το απροσδόκητο δώρο !!! το πότε και αυτό άγνωστο χαχα

giannhs kon είπε...

Παράδειγμα αυτό που είπε χθες ο ΜΙΧΑΛΗΣ στη συζήτηση που είχε με τον ΘΑΝΑΣΗ

***Aλλα ποσο περιεργο ειναι το χρηματιστηριο λεω .Η ΑΤΤ σημερα-αυριο εχει την ιδια κεφαλαιοποιηση με την Τραπεζα Ελλαδος ***

Κάτι τέτοια εννοώ ΔΕΝ μπορούν να συμβαίνουν .Τι να πω παράξενα πράγματα χαχα

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα
περιεργα -γεγονος-οπως λενε και οι φιλοι,με τις τραπεζες.
ποιος ξερει τισυμβαινει;;;
ειναι ιδιωτικες,ειναι ΤΧΣ,εχουν παραδες και αγοραζουν το ΤΤ;;;
τελικα με δαυτες ισχυει
σκατοψυχος δεν οριζε ...
για την ψυχη του δωριζε.
ο Λεονδας εχει ξεσαλωσει παλι..
μου θυμιζει Στρατουλι.
σε ολα τα σκατα ειναι μεσα και τανακατευει..
τελικα μετα απο τοσα χρονια τροικας..το μονο που πετυχαμε ειναι να κλεισουν μαγαζια,μικοεπιχειρησεις και να κοπουν μισθοι και συνταξεις...

ακομη κανεις δεν εδωσε μια ξεκαθαρη αποψη ,γιατι πεσαμε με μπομπαρδισμους ...χθες.
καθε δικαιολογια δεκτη ,εκτος της ραστωνης του Σταυρόπλου

kostasΠειραιας είπε...

Καλημερα σε ολους. Μηπως θα ηταν χρησιμο με τις απαντησεις που θα μαζεψεις michele να δημιουργησεις δυο κατηγοριες ? Εμπειροι και ασχετοι(εγω εδω ειμαι) ωστε οι δευτεροι να μαθουμε κατι και να αντιληφθουμε σε ποια σημεια χρειαζεται βελτιωση η στρατηγικη μας και ο τροπος που βλεπουμε το ΧΑΑ ? Think about it.

ArTaXiA είπε...

Πολυ καλημερα σας φιλοι μου. Διακρινω μια σχετικη αναστατωση οσον αφορα τη χθεσινη πτωση. "Μπομπαρδισμο", διαβασα. Θα σας πω λοιπον τουτο: Ας πουμε πως ειστε θεσμικος, χετζης, σκαλπερ και σας αυξανουν το φορο πωλησεων 75%. Φανταστειτε πως εκτελειτε καμμια χιλιαδα συναλλαγες τη μερα, εκ των οποιων, το δυνητικο κερδος σας ειναι κατω απο 0.50% για την καθεμια. Και τωρα θα δινετε το 0.30% στον Στουρναρα. Σκληρο και αδικο.

Κατα τα λοιπα, ολα πανε as planned. Οποιος βρεθει στο νησι μου, τις επομενες μερες, με χαρα να πιουμε ενα vinsanto παρεα.

μπαρμπαλιας είπε...

ArTaXiA.κλμ φιλτατε
εγω ειμαι Ιονιο μερια και δεν ξερω αν οι συντεταγμενες τεμνουν...
τωρα για το φορο ειναι μια εξηγηση...
αλλα,αλλα, μπρος στα "υπερκερδη"..
που καταφθανουν...
ποιος μετραει τετοια;;;

ArTaXiA είπε...

Αχα χα χα. Υπερκερδη... Μπα σε καλο σου Μπαρμπαλια!

ThitaDelta είπε...

... καλημέρα αρταξία

Λευτερης είπε...

Καλημέρα σε όλη την παρέα. Ο λόγος που αναφέρει ο Αρταξίας είναι ο βασικότερος όλων, για την πτώση. Όταν σου φορολογούν και τον αέρα που ανασαίνεις δυο πράγματα θα συμβούν, Η θα σταματήσεις να ανασαίνεις Η θα βρεις άλλον αέρα. Αρταξια σε πιο νησί αναφέρεσαι? Καλή σου ήμερα.

ThitaDelta είπε...

... φοβερό κατάντημα ελλακτωρ τενεργα δεν άνοιξαν ακόμη

ThitaDelta είπε...

... το στοιχείο είναι το visanto

kostasΠειραιας είπε...

Με inside information ...visanto θα ελεγα Σαντορινη.

giannhs kon είπε...

Καλημέρα στα παιδια

ΜΗΝ ξεχνάτε ότι όλα ξεχνιόνται και συνηθίζονται Όταν ΥΠΑΡΧΕΙ κάποιο κέρδος. Παζάρι να γίνετ χαχα

μπαρμπαλιας είπε...

ειναι γλυκο κρασι ...
και καπου δεν ..
αλλα δεν με χαλαει και το στουπετσι.

μπαρμπαλιας είπε...

παντως απο δικαιολογιες -σε καθημερινη βαση-,η μαϊμού δινει ρεστα...
ειπα ,το παιζανε 100 μον πανω κατω...
τωρα τρεξανε να προλαβουν και στις 60

μπαρμπαλιας είπε...

ΙΝΤΚΑ...εκει που την πηρε ο Ανδρεας προχθες

Andreas D. είπε...

Καλημέρα σε όλους.

ΗΛΙΑ, τώρα την κοίταζα... για να την ξαναπάρω...

michele είπε...

Kαλημερα,καλημερα σε ολους.Χαιρετω και τον Artaxia τον φιλο μου..θα μπορουσε να ειναι λογος το 3,5 τοις χιλιοις αλλα το προτιμω απο το 15% επι των κερδων που παντως ειναι δικαιοτερο,εαν γινει σωστα βεβαια..

θα μπορουσε επισης να ειναι το αρνητικο outlook που εδωσε στα ομολογα η Morgan κλπ

Τιποτα ιδιαιτερο δεν αλλαζει τεχνικα, μια μερα -ουτε- πηγε πανω απο 858-860

michele είπε...

Το "μπομπαρδισμα" του Ηλια ,ολα τα λεφτα χαχα

φροντιστε να απαντησετε στο ερωτηματολογιο του Αλεξανδρατου

δεν θα μπαινετε εδω μεσα ,να χαζευετε μονο

μπαρμπαλιας είπε...

παω για βουτια στο πεντακαθαρο Ιονιο.
οχι σα μερικους που λενε για θαλασσα ...
και οταν πηγα καπου ..δεν μπηκα μεσα.

giannhs kon είπε...

Χαχα Καλημέρα ΜΠΑΡΜΠΑ άρχοντα

ThitaDelta είπε...

... μπάρμπα που θα πας στο μακρυγυάλι;

michele είπε...

Παιζουνμε τα νευρα των επενδυτων στα τεχνικα ορια.Παντως οχι με τα δικα μου

ευτυχως ο μπαρμπας πηγε για βουτια χαχα

michele είπε...

821 δεν πρεπει να χαθει

kostasΠειραιας είπε...

Μichele....οι απαντησεις που ολοι ψαχνουν βρισκονται στο mail που μολις πηρες.

giannhs kon είπε...

ΔΗΜΗΤΡΗ πως το αξιολογείς το 604 του ΟΠΑΠ ??

michele είπε...

Kωστα ευχαριστω για την ανταποκριση !

Η αντιδραση στο 821 υπηρξε .αλλα θα μειωθει η ταλαιπωρια πανω απο 826-827,8

ThitaDelta είπε...

... έπιασε και αυτός τον 200ρη του

πιο κάτω έχω σημειωμένο το 5.88

πιο κάτω βάλτου φωτιά

ThitaDelta είπε...

... πρέπει να ξέρει κάποιος πότε να σταματήσει

michele είπε...

Ταλαιπωρια Δημητρόοοοοοο

michele είπε...

Ολα σπασανε κατω και η ενδοσυνεδριακη πτωτικη σφηνα

Καλη και "υποπτη" η επιμονη ΔΡΟΜΕΑ σε ψηλα επιπεδα

michele είπε...

Αυριο κοβει η ΕΥΠΙΚ 0,075 καθαρα

kostasΠειραιας είπε...

KATAPAMENO...AROXOL

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Να την πω την καλησπερα η.......???????????

μπαρμπαλιας είπε...

χθες ειχαμε το φορο επι των συναλλαγων.
σημερα οτι μαλωνουν οι τραπεζες για το ΤΤ.
αυριο; ; καμπιλαφκι του πάπα
στη χωρα της φαιδρας...το 1400 αντε πορτας

michele είπε...

Καλησπερα double Γιαννη!!

michele είπε...

Βιαζεσαι ,παρμπα μου ε οχι και ante portas

νικος φαληρο είπε...

καλησπερα σε ολες τις φιλες και τους φιλους

νικος φαληρο είπε...

Η ΑΤΤ η νεα σειρηνα μου φιλοι.Ακουω το τραγουδι στο -29% της και μαγευομαι.Να δεθω καπου που να μη φθανω το πληκτρολογιο ή να αφεθω στο καλεσμα της;

michele είπε...

Νικολα απο 0,254-0,27 δεν ειναι ασχημο bet ,αρκει να μην υπαρχει βιασυνη

η απωλεια του 830 επιφερει τα χωσιματα ( χαμηλος ογκος,αλλα οι τιμες γραφουν)
Το range 796-858 παραμενει μεχρι να αποφασισουν οτι μας ξεκαναν

νικος φαληρο είπε...

το κλειδωμα φοβαμαι.Θα δεθω καλυτερα και θα παρακολουθω.watch but dont touch

michele είπε...

Τωρα,τι νοημα εχει ενας που μπηκε στην αυξηση με 0,30 να πουλαει στα 0,27 δεν το καταλαβαινω.
Να το παρει 0,23 ??

νικος φαληρο είπε...

πηραν πολλα στο ανοιγμα στο limit down.Για μενα ειναι για κτισιμο θεσης.Για αφηστε να δουμε στο κλεισιμο μη βγει μεγαλυτερη προσφορα και κλειδωσει.Για την ωρα δε βλεπω να την αφηνουν.

michele είπε...

Τωρα πανω απο 816,5-817,5 ισως εχει καποιο νοημα το συστημα

Βρωμοχαρτο ο ΦΡΛΚ ,ολο πεφτει και ολο 2,40 ειναι

michele είπε...

Ευκαιρια ειναι μεχρι και το Σαββατοκυριακο να συμπληρωσετε ( και να μην βαριεστε) το ερωτηματολογιο του Αλεξανδρατου
που αναδημοσιευω:
Ερωτήματα:

1)Γιατί αγοράζετε μετοχές? (προφανώς κανείς δεν αγοράζει για να χάσει)

2)Με τι κριτήρια?

3)Πόσο πολύ επηρεάζεστε από δημοσιεύματα, σχόλια φίλων κλπ στο πώς ή και πού θα βάλετε τα χρήματά σας?

3)Ποιό είναι το μέσο προσδοκώμενο κέρδος που επιθυμείτε ?

4)Τι απώλεια κεφαλαίου είστε διατεθιμένοι να υποστείτε?

5)Τι χρονικό διάστημα είστε διατεθιμένοι να περιμένετε?

6)Με κλίμακα 1-10 πόση πειθαρχία θα λέγατε ότι έχετε στο σχέδιο σας.

7)Προτιμάτε να βλέπετε το δέντρο ή το δάσος?

8)Μια κίνηση που επιλέξατε, όχι απλά δεν βγήκε αλλά σας τα έχωσαν κανονικά και στο κεφάλι. Με ποιο τρόπο θα μπορούσατε να επαναφέρετε την ψυχολογία σας?

9)Αν δεν είμαστε ο λύκος, η φάλαινα ή κάποιος μάγος που κουνάει όπως θέλει μια μετοχή, πώς αξιολογείτε τον εαυτό σας ως "επενδυτή" ή trader? Ακολυθείτε την τάση ή επανεξετάζετε γενικά όλη τη στρατηγική σας ψάχνοντας που μπορεί να έχετε κάνει λάθος?

10)Πέρα από τα χρήματα που επενδύσατε κάπου, επενδύσατε σε κάποια παράλληλη επένδυση (πχ Τεχνική ανάλυση) ή έχουμε όλοι φίλους, μπαρμπάδες, κλπ που μας βοηθάνε?

11)Money Management. Πόσο σημαντικό είναι για εσάς? ΑΝ έχετε ένα κεφάλαιο ας πούμε πχ 100.000 ευρώ, τι διασπορά θα είχατε κάνει? Τι μέρος θα ήταν επενδεδυμένο στο ΧΑΑ και τι σε άλλες μορφές (πιο safe) επένδυσης?

michele είπε...

Τα στελνετε με mail και εγω θα φτιαξω ειδικη σελιδα ( χωρις να αναφερομαι ονομαστικα ) τις απαντησεις

Unknown είπε...

καλημερα . απο θερμαικο, ποιος πουλαει με κατω τις τιμες.να τις ξαναπαρει τις μτχ, πιο χαμηλα. εχασα και το μπανιο σημερα..
αυριο αλλαζουν οι σταθμισεις σε πειρ. και τηνξεχασα την άλλη μτχ. κ γιαννη αγιαννη τα ειπατε όλα για την τραπεζα σήμερα. με κανατε και γέλασα πολυ..
.μιχαλη κα ι οι αλλοι που σας μπερδευω ακομα στα ονοματα ,
τι θα γινει θα παει το ρημαδι και επανω,ή θα μας βγαλει
την πιστη κατακαλοκαιρο..... βιαστηκα και φορτωσα τσιμεντα σήμερα//

Ctsam είπε...

Michele pou eiai oi epomenes stirikseis ???

νικος φαληρο είπε...

το χρηματιστηριο δεν ειναι μονο πανω κα Argyrw Kissabos.Εχει και κατω, κι απο αυτο βγαινει κερδος ή τουλαχιστον δεν χανει ο επενδυτης.Στην πτωση αν δεν μας αρεσει γυρναμε την οθονη αναποδα. Το ιδιο ειναι.Συγγνωμην που επενεβην.Μη με παρεξηγησετε.

michele είπε...

Γεια σου Αργυρω.Το θετικο ειναι οτι ασχολεισαι ,διαβαζεις ,προσπαθεις.Οποτε πες του συζυγου να μην σε ενοχλει χαχα

τα τσιμεντα δεν πανε πουθενα,μην φοβασαι.. αν εχεις φορτωσει ( και δεν ξερεις το παιχνιδι για κατω ,που λεει κι ο Νικολας) ,οπλισου με υπομονη και περιμενε
Ειναι ενα απο τα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ που δεν εχουν οι πολλοι επενδυτες

Unknown είπε...

Το TT θα παραμείνει αυτόνομη θυγατρική στην Eurobank – Goldman Sachs: Καλύτερη πρόταση της Eurobank από της Alpha bank

ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ Η GOLDMAN SACHS..................................


ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΤΑ ΜΑΘΕΝΕΤΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ...............

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ,,,,,,,,,,,,,Η GOLDMAN ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΧΑΑ 1300..............

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

και τη μιγα ξερω ξερω 1.2 αμ δε

νικος φαληρο είπε...

για τη ΜΙΓ θα διαφωνησω κε ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ.Ειναι στις πρωτες επιλογες της goldman και των φιλων της.Μας τα εχει γραψει εδω ο φιλος εδω και πολυ καιρο .Πρεπει να ειχε τοτε γυρω στο 1 €.Αλλα η τραπεζα αυτη εχει υπομονοι μεγαλοι.

νικος φαληρο είπε...

συγγνωμην , υπομονη μεγαλη ηθελα να γραψω.

Unknown είπε...

νικος φαληρο @@@@

μαλλον εσυ αγοραζες ΜΙΓ στο 1....οπως και ΕΤΕ στα 12 ευρω.......ενω οι φιλοι σορταραν...για αυτο κοψε τις πονηραδες..............

δουλεια σου αλλωστε...υπομονη.........

οι φιλοι εχουν μαζεψει το 10% της εταιρειας στο 0.3........υπομονη ..ο κεροσ γαρ εγκυς..............

Unknown είπε...

βλαχε πονηρε

νικος φαληρο είπε...

τη δουλεια μου κανω κε THEO.Εγω μαζι σας ειμαι.Και το κερας γαρ εγκυς βεβαιως βεβαιως. Εις βαθος.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

θελει δουλεία πολυ και χρόνο για το νουμερο αυτό κατα τη γνωμη μου

αλλα

δε θυμάμαι ποιος πουλούσε το σπίτι του για να το βάλει στη Ετε στα 6-5 ευρω το 2011 το καλοκαίρι

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

THEO βάλε μια σωλήνα μεγάλη εκεί που ξέρεις και ετοιμάσου για τις μετακινήσεις στο δημόσιο.

Άσε τις βλακείες και τις ειρωνείες προς τους φίλους που ποτέ δεν έχουν δώσει δικαίωμα.

Και τέλος πες μας που θέλει η Γκόλνμαν Σακς να πάει η ΔΙΟΝ....

Κάτσε εδώ και γράφε τα δικά σου αλλά φρόνιμα πυροσβέστη.

michele είπε...

Βρε αμα δεν δεις το χαρακα μου να δωσει σημα μην μπαινεις λεμε..

πειρτπ ισοπαλια ε ρε που θα τα δωσω αυτα

ευσημα στον Καλπινη

Andreas D. είπε...

Μιχάλη, όταν έγραφα για ξέσπασμα στις κατασκευές δεν εννοούσα αυτό ... χαχαχα

michele είπε...

Χαχα ,τον σταυρο σου ( μας) Ανδρεα αν κλεισει με τετοια χαλια πανω απο 821

michele είπε...

Μια η αλλη ,μικρη σημασια εχει Καλο κλεισιμο για ΟΤΕ-ΕΧΑΕ -ΕΛΠΕ-ΜΟΗ

ThitaDelta είπε...

... σηκώστε ρε παιδιά κάποιος την άσπρη σημαία

παραδινόμαστε ρεεεεεεεε

Unknown είπε...

10/07/13 - 16:05 γράφτηκε από Π.Θ (IP: XXX.147.212.76)

Το TT θα παραμείνει αυτόνομη θυγατρική στην Eurobank – Goldman Sachs: Καλύτερη πρόταση της Eurobank από της Alpha bank

ΕΙΠΑΜΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ Η GOLDMAN SACHS..................................


ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΤΑ ΜΑΘΕΝΕΤΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ...............

ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ,,,,,,,,,,,,,Η GOLDMAN ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΧΑΑ 1300.........

michele είπε...

Εγω θελω λιγο παραπανω βεβαια μαγε..

michele είπε...

..και με κοροιδευει ο φιλος μου ο Μπαρμπας

νικος φαληρο είπε...

δεν τα μαθαινουμε αργοτερα κε ΤΗΕΟ.Τα μαθαινουμε πιο μπροστα απ ολους χαρη σε σας.

michele είπε...

Χαχα,παμε επανω απογευματινη αναρτηση ,εκανα ο,τι μου ζητησε ο φιλος μου ο ΘΔ..