Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

ΚΥΡΙΑΚΗ
με ελεύθερη γνώμη..

RIP  J.J.CALE..

ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο ΘΡΥΛΟΣ JJ CALE 
Εγραψε τα θρυλικα τραγουδια "After midnight" και " Cocaine"

Ο αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός J.J. Cale, μια σημαντική μορφή της παγκόσμιας μουσικής σκηνής από τη δεκαετία του ’60 έως και σήμερα, απεβίωσε χθες σε νοσοκομείο της Καλιφόρνια, σε ηλικία 75 ετών,  έπειτα από καρδιακή προσβολή.

Ο θρύλος της blues - rock γεννήθηκε στις 5 Δεκεμβρίου του 1938 στην Οκλαχόμα. Το πραγματικό όνομά του ήταν John Weldon Cale, το οποίο μετέτρεψε σε JJ Cale προκειμένου να μην τον μπερδεύουν με τον John Cale των The Velvet Underground. Ξεκίνησε να δουλεύει σε στούντιο ηχογράφησης το 1964 ενώ δυο χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε το επιτυχημένο άλμπουμ «A Trip Down The Sunset Strip» το οποίο του έδωσε ώθηση για την δημιουργία του «After Midnight» και του «Cocaine», τραγούδια που αργότερα ο Eric Clapton τα έκανε επιτυχίες και ευρύτερα γνωστά.

Ο J.J. Cale κατάφερε να συνδυάσει πολλούς ρυθμούς και στυλ και να ηχογραφήσει  κομμάτια όπως τα «River Runs Deep», «Crying Eyes», «Crazy Mama»και «Call Me The Breere» δημιουργώντας το δικό του, προσωπικό, χαλαρό  ύφος στη μουσική σκηνή.

Τα περισσότερα από τα κομμάτια του καταφέρνουν ακόμη και σήμερα να ακούγονται ευχάριστα ενώ η θεματολογία τους παραμένει και είναι επίκαιρη. Είχε πειραματιστεί με διαφορετικούς συνδυασμούς, με νέους ήχους και ήταν πάντα ανοιχτός σε νέες ιδέες και προτάσεις.
Εκτός του Eric Clapton συνεργάστηκε και με άλλα μεγάλα ονόματα της μουσικής όπως οι Carlos Santana, Mark Knopfler, Tom Petty, Bryan Ferry, Neil Young, Johnny Cash κ.ά..

Μερικά από τα τραγούδια του που έγιναν επιτυχίες διασκεύασαν  οι:  The Band («Crazy Mama»), Jef Beck («Magnolia»), Johnny Cash («Call Me The Breeze»), Clapton («After Midnight», «Cocaine»), Bob Dylan («Cocaine»), Waylon Jennings («Clyde»), Kansas («Bringing It Back»), Lynyrd Skynyrd («Bringing It Back», «Call Me The Breeze», «Same Old Blues»), Tom Petty & The Heartbreakers («Thirteen Days», «Call Me The Breeze»,«I'd Like to Love You, Baby»), Johnny Rivers («Crazy Mama», «Don't Go To Strangers»), Santana («Sensitive Kind»).

Το 2006,  σε συνεργασία με τον Clapton κυκλοφόρησαν το άλμπουμ «The Road to Escondido»,  το οποίο τιμήθηκε με το βραβείο Grammy .
Η αυθεντική προσωπική τεχνική και το μοναδικό στυλ του J.J. Cale μάς χάρισαν τραγούδια που όποια στιγμή  τα ακούμε  μας κάνουν να κινηθούμε στο ρυθμό τους.
«After midnight, were gonna let it all hang out… We ’re gonna cause talk and suspicion. Give an exhibition. Find out what it is all about».

naftemporiki.gr

8 σχόλια:

michele είπε...

Καλημερα σε ολους,αφιερωμα σημερα στον θρυλο JJ που μας αφησε χρονους..Σε λιγο παμε για βουτιες στον Λαγκουβαρδο.

ευαγγελος είπε...

Αφεντικο πως πανε οι βουτιες; Χτυπησες καμμια ζαργανα η μονο κουτσομουρες εχει;

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Μιχαλη δωσε ενα ΓιΔι,βλεπω 886-930
Αλλα μια ματια σου ,χρησιμη!

profit είπε...

Μιχαλη ριξε κ την χαρταρα που θα μας τρελλανει.
Η Μεσσηνια σε εμπνεει

profit είπε...

MIG ποτε ξεκινα???

michele είπε...

Θα τα εξετασουμε ολα,επιστρεφω το βραδακι στις επαλξεις. Τον ΓΔ τον βλεπω 914 με σταση 880 και..βλεπουμε

Unknown είπε...

28/07/13 - 19:03 γράφτηκε από Π.Θ (IP: XXX.132.114.145)

ΠΕΡΣΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΟΧΗ ΕΙΠΑΜΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΤΩΣΗ ΑΓΟΡΑ ΔΕΗ.......................................

ΤΩΡΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ ΜΑς ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ..................

Θανασης Κ είπε...

Αναρωτιεμαι εαν θα τρεξουν. Οι τραπεζες ´η θα φανε παλι τα μπινελικια μας απο τον Μικρο..χεχες