Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

ΚΥΡΙΑΚΗ
με ελεύθερη γνώμη..


OXI KOYΡΕΜΑ, PERPETUAL BONDS...


Στην Ελλάδα έχουν δημιουργηθεί, με συνυπευθυνότητα της κυβέρνησης, μεγάλες προσδοκίες για κούρεμα του δημοσίου χρέους μετά τις Γερμανικές εκλογές. Η προσδοκία αυτή δεν εδράζεται πουθενά, εκτός από τις αναλύσεις οικονομολόγων και αρθρογράφων, οι οποίοι όλα εύκολα τα βρίσκουν και όλο μαγικές λύσεις σκαρφίζονται, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις πολιτικές ισορροπίες. 
Πρώτα απ’ όλα, να ξεκαθαρίσουμε ότι η απόφαση του Eurogroup του περασμένου Νοεμβρίου, στην οποία όλοι αναφέρονται, αλλά κανείς δεν έχει διαβάσει, δεν αναφέρει πουθενά «κούρεμα» στα δάνεια του δημοσίου τομέα. Αναφέρει περαιτέρω μείωση των επιτοκίων και παράταση των ωριμάνσεων στα δάνεια που έχουμε λάβει, αλλά και παγίωση της αυξημένης κοινοτικής συμμετοχής στα συγχρηματοδοτούμενα έργα, ως παραδείγματα των μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Απομείωση του κεφαλαίου δεν αναφέρεται πουθενά.
Ακόμη και η μετακύλιση ομολόγων των κεντρικών τραπεζών της Ευρωζώνης δεν προχωράει (ANFAs), γιατί θεωρείται απευθείας χρηματοδότηση κράτους και απαγορεύεται ρητά από τις Συνθήκες της Ε.Ε. Μόνο τα κέρδη τους μας επιστρέφουν – εμμέσως – οι κεντρικές τράπεζες, από το χαρτοφυλάκιο ελληνικών ομολόγων που κατέχουν, και αυτό με το ζόρι. Η επιστροφή γίνεται μέσω των μετόχων τους (δηλαδή τα κράτη-μέλη) και όχι από τις ίδιες τις τράπεζες, και πάλι για να μην παραβιαστούν οι Συνθήκες.
Φυσικά, κούρεμα στα δάνεια του ΔΝΤ και της ΕΚΤ δεν προβλέπεται να γίνει σε καμία περίπτωση. Ακόμη και ατάκτως να χρεοκοπήσει η Ελλάδα, αυτούς θα πρέπει να τους ξεπληρώσουμε, διότι θα μας κυνηγάνε στα δικαστήρια εις το διηνεκές, ενώ η ΕΚΤ μπορεί να κατασχέσει και τις καταθέσεις Ελλήνων σε ευρωπαϊκές τράπεζες, ώστε να καλυφθούν οι οφειλές της Τράπεζας της Ελλάδος στο σύστημα πληρωμών Target 2.
Οπότε, μας μένουν τα διακρατικά δάνεια από το πρώτο μνημόνιο και τα δάνεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (EFSF). Ξεκινώντας από τη δεύτερη περίπτωση, τυχόν «φέσι» στον EFSF θα οδηγήσει αυτομάτως στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής του αξιολόγησης και τον κλονισμό της εμπιστοσύνης στην φερεγγυότητα του οργανισμού, ο οποίος μας έχει δώσει 131 δισεκατομμύρια μέχρι σήμερα. Μέτοχοι του οργανισμού είναι άλλωστε τα δοκιμαζόμενα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Ας αφήσουμε λοιπόν για λίγο κατά μέρος την Γερμανία και ας αναρωτηθούμε: είναι πολιτικά εφικτό να συμφωνήσουν η Εσθονία, η Μάλτα, η Πορτογαλία, το Βέλγιο, στο «φέσι»; Όχι βέβαια, καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο. Όπως μου έλεγε φίλος Έλληνας συνάδελφος «και στη γυναίκα μου να πω, που είναι Βελγίδα, αλλά στο κάτω-κάτω ο άνδρας της είναι Έλληνας, ότι θα τη φεσώσουμε, θα επαναστατήσει ως φορολογούμενος». Ο ίδιος πολιτικός περιορισμός ισχύει και για τα διακρατικά δάνεια.
Και πάμε τώρα στη Γερμανία. Όλοι θεωρούμε ορόσημο τις Γερμανικές εκλογές. Γιατί όμως; Πρώτον, οι Χριστιανοδημοκράτες και η Μέρκελ θα είναι και πάλι στην κυβέρνηση, όπως φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις. Ακόμη και να μην είναι όμως, μήπως μπορούν οι Πράσινοι και οι Σοσιαλδημοκράτες, αν νικήσουν στις εκλογές, να αγνοήσουν την άποψη του Γερμανικού λαού; Πολύ αμφιβάλλω... Γιατί πιστεύουμε λοιπόν ότι με κάποιο μαγικό τρόπο θα αλλάξει η Γερμανική θέση από τον Σεπτέμβριο;
Τι θα πρέπει λοιπόν ρεαλιστικά να περιμένουμε; Με μία φράση, «ό,τι λέει η απόφαση του Eurogroup». Όταν δηλαδή η Ελλάδα αποκτήσει πρωτογενές πλεόνασμα (ελπίζουμε στο τέλος του 2013), τότε θα μειωθούν κι άλλο τα επιτόκια στα δάνεια που έχουμε λάβει και θα παραταθούν οι ωριμάνσεις. Ενδεχομένως δε τα επιτόκια να μηδενιστούν, να προχωρήσει τελικά με χίλια ζόρια η μετακύλιση των ομολόγων των κεντρικών τραπεζών, ή να μετατραπούν τα χρέη μας σε ομόλογα εις το διηνεκές (Perpetual bonds). Τα ομόλογα αυτά δεν λήγουν και ο δανειζόμενος πληρώνει απλώς κάποιο τίμημα κάθε χρόνο στους πιστωτές του, ως επιτόκιο, αλλά ουδέποτε κεφάλαιο. Συνήθως χρησιμοποιούνται από εταιρείες, στην οποία περίπτωση ο πιστωτής είναι στην ουσία και μέτοχος της επιχείρησης, αφού το κουπόνι που παίρνει κάθε χρονιά είναι σαν μέρισμα. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις «αιώνιων» κρατικών ομολόγων, τα οποία έχει εκδώσει η Βρετανία από τον 18ο αιώνα και τα πληρώνει μέχρι σήμερα (Consol Bonds). Μάλιστα, η εξυπηρέτησή τους είναι τόσο συμφέρουσα, που το Βρετανικό κράτος δεν ενδιαφέρεται να αποπληρώσει το κεφάλαιο. Με αυτόν τον τρόπο, το χρέος παραμένει υψηλό, αλλά οι αγορές δεν έχουν πρόβλημα, γιατί δεν χρειάζεται ποτέ η Ελλάδα να ζοριστεί να πληρώσει κεφάλαια και λήξεις, παρά μόνο ένα μικρό «ενοίκιο» κάθε χρόνο.
Εξ όσων πληροφορούμαι, τα perpetual bonds συζητούνται αυτή τη στιγμή ως μία από τις πιθανές λύσεις, σε τεχνοκρατικό επίπεδο. Ακόμη και αν δεν προκριθεί όμως, διακινδυνεύω την πρόβλεψη ότι κάτι άλλο θα γίνει, πάντως όχι κούρεμα χρέους.
Ελπίζω, όταν η Ελλάδα πληρώνει τη δόση Μαρτίου από κάποιο ομόλογο εις το διηνεκές, στην Διαγαλαξιακή Αυτοκρατορία, το 2455, να υπάρχει κάποιος ιστορικός που να βρει αυτό το κείμενο και να με υμνήσει, επειδή προέβλεψα τι θα γίνει.



Πηγή:www.reporter.gr

26 σχόλια:

THE JUNIOR είπε...

καλημερα με άρθρο 4 σημερα

βρε δεν παν να χοροπηδαν ολοι
εβαλαν ολα τα μ.μ.ε να φωναζουν

οποιος δεν θελει να παει να μεινει στην εδρα του εχει το μαγαζι του
βουλγαρια,κυπρο,μαλτα,ελβετια

και ας παρει και το μαγαζι του
εχουμε και ορια

αντε μην φωναξω τον αλεξη χαχαχα

THE JUNIOR είπε...

Εως τρία ενοίκια τον χρόνο «κλέβουν» οι φόροι στα ακίνητα!


δηλαδη λογικα πραγματα μεχρι 25%
φορολογια απο τα ειδοδηματα που φερνουν

αντε μην φωναξω τον αλεξη χαχαχα

THE JUNIOR είπε...

«Ομολογώ ότι σοκαρίστηκα. Ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που έζησα φαινόμενα βίας μέσα στο πανεπιστήμιο. Ούτε ως φοιτητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ούτε στη διάρκεια των 28 ετών που είμαι στο ΜΙΤ είχα ανάλογη εμπειρία. Εκεί, σε άλλες περιόδους, στον πόλεμο του Βιετνάμ, για παράδειγμα, έκαναν διαδηλώσεις οι φοιτητές. Βεβαίως, είχα ακούσει ότι τα πράγματα έχουν χειροτερέψει στα ελληνικά πανεπιστήμια. Ότι φοιτητές «χτίζουν» τους καθηγητές στα γραφεία τους. Πολλοί Έλληνες συνάδελφοί μας βρίσκονται υπό το κράτος φόβου, κι αυτό είναι πολύ λυπηρό», τονίζει ο κ. Μπερτσιμάς.
Ενδεχομένως ο φόβος (;) οδήγησε μερίδα καθηγητών του Πανεπιστημίου Αθηνών να κλείσει τα μάτια μπροστά στα επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη Δευτέρα, χαρακτηρίζοντας μάλιστα ως «ειρηνική» τη διαμαρτυρία των φοιτητών. Τη θέση του διαχώρισε, εξάλλου, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσιος Πελεγρίνης. «Εγώ δεν κάλεσα την αστυνομία ούτε και προτίθεμαι να πράξω κάτι τέτοιο σε ανάλογη περίπτωση», έσπευσε να πει. Ο ίδιος έχει διαφωνήσει ανοιχτά με τον νέο νόμο λειτουργίας των ΑΕΙ, αλλά μέχρι στιγμής η κόντρα μεταξύ της νέας (Συμβούλιο) και της παλιάς (πρύτανης) εξουσίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών εκδηλώνεται «υπογείως».

Με τη λέξη τσιφλίκι εννοείται το μεγάλο ΑΕΙ που καλλιεργείται από κολίγους.

THE JUNIOR είπε...

Τέλος στη ζωή του, έδωσε το μεσημέρι, ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ιωαννιτών Ν.Μάντης, ο οποίος είχε παραιτηθεί από το αξίωμα τον περασμένο Μάιο, αφού προηγουμένως αποκάλυψε υπεξαίρεση από τα Ταμεία του δήμου ύψους 1,3 εκ. ευρώ.
Τότε, στην γραπτή του δήλωση, η οποία συνόδευε την παραίτηση του ανέφερε: «Το βαρύ κλίμα που δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα, με καταπόνησε σωματικά ψυχικά και πνευματικά. Όσα συνέβησαν, ανθρωπινά με ξεπερνούν, είναι πάνω από τις δυνάμεις μου».
Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, η οποία έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα η Διευθύντρια της Οικονομικής υπηρεσίας και ο Ταμίας του Δήμου.

THE JUNIOR είπε...

Ηλεκτρονική κάρτα εγκαθιστά το υπουργείο Παιδείας σε όλα τα σχολεία από το Σεπτέμβριο για να ελέγχει την παρουσία των εκπαιδευτικών. «Επιτέλους μετά από πολλά χρόνια θα γνωρίζει το υπουργείο Παιδείας ποιός εργάζεται, που και πόσο» δηλώνει στο Εθνος της Κυριακής ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος.

ειναι σαν να λες οτι θα επιτρεπεις γυναικες στο αγιο ορος

THE JUNIOR είπε...

Υποκατάστατων αίματος - Το 1985, NRL ανέπτυξε συνθετικά ερυθρά αιμοσφαίρια ως πιθανό υποκατάστατο του αίματος, η οποία είναι ιδανικός πολλές φορές περισσότερο από το κανονικό αίμα και έχει ως στόχο για χρήση στη φροντίδα ατυχήματος της μάχης ή οικιακή φροντίδα έκτακτης ανάγκης τραύμα.

Permanent Magnet - NRL ερευνητές ήταν ο πρώτος που μελέτησε τις μαγνητικές ιδιότητες των σπάνιων γαιών-σιδήρου-βορίου κράματα, η οποία έδειξε υπόσχεση για μόνιμη χρήση μαγνήτη. NRL επιστήμονες κρατούν τα βασικά διπλώματα ευρεσιτεχνίας των ΗΠΑ σε αυτά τα υλικά.

Μωβ-K-Powder - Χρησιμοποιώντας Purple-K ξηρή σκόνη NRL για χημικά και ελαφρού ύδατος σε συνδυασμό κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960. Το 1959, ενώ ερευνά χημικών σβήσιμο της φλόγας, NRL επιστήμονες ανακάλυψαν ένα ξηρό χημικό παράγοντα που εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται παγκοσμίως για τις εργασίες πυροπροστασίας.

Υδατικό Αφρός Κινηματογράφου - Ξεκινώντας στις αρχές της δεκαετίας του 1960, NRL έρευνα καταστολή πυρκαγιών οδήγησε σε μία από τις πιο εκτεταμένες παροχές σε όλο τον κόσμο την ασφάλεια των αερομεταφορών - η ανάπτυξη των υδατικών σχηματισμού φιλμ αφρός για χρήση σε δυνητικά καταστροφικές πυρκαγιές καυσίμων.

Oil Spill Ελέγχου - A 1970 NRL-εξελιγμένη μέθοδο για την συγκράτηση πετρελαιοκηλίδα είναι σε χρήση σήμερα για το Ναυτικό τον έλεγχο της ρύπανσης του στόλου και τις εγκαταστάσεις και τα προγράμματα αποκατάστασης για τα λιμάνια και όρμους.

THE JUNIOR είπε...



Seamarker - Οι πρώτες ταινίες που βασίζονται NRL seamarkers βοήθησε να σωθούν οι ζωές περισσότερων από 150 ανθρώπων κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.

Κουνουπιών Ελέγχου - Ενώ δοκιμή μεμβράνες επιφάνεια για χρήση στον έλεγχο πετρελαιοκηλίδων, NRL ερευνητές είδαν ότι αυτές οι ουσίες θα μπορούσαν επίσης να είναι αποτελεσματικά στον έλεγχο κουνούπια, τα οποία οδηγούν στην ανάπτυξη ενός μη τοξικού μορφή κουνουπιών ελέγχου.

Παρακολούθηση της ατμόσφαιρας - NRL ανέπτυξε το Κεντρικό Σύστημα Παρακολούθησης Ατμόσφαιρας, η οποία επέτρεψε στο πλήρωμα των υποβρυχίων, για πρώτη φορά, να παρακολουθεί αξιόπιστα τον αέρα πάνω βάρκες τους.

Δείκτης υδραζίνη - NRL αναπτύξει έναν ανιχνευτή για τα καύσιμα συγκεντρώσεις ατμών στην εκρηκτική περιοχή. Αυτό προστατεύει από εκρήξεις που ενδέχεται να προκύψουν λόγω του υπολειπόμενου καυσίμου στο ρεζερβουάρ του διαστημικού λεωφορείου όταν προσγειώνεται.

Μηχανική Fracture - NRL ανέπτυξε τις επιστημονικές αρχές για την κατανόηση των επιπτώσεων των εφαρμοζόμενων τάσεων και ρωγμές ή άλλες ατέλειες στα μεταλλικά υλικά, αρχίζει μια νέα εποχή στην ανάπτυξη των θραυστομηχανικής.

Hi Υπεραγωγοί Temp - NRL έχει μια συνεχή ιστορία στην έρευνα υπεραγωγιμότητα, από το 1948, ενώ το Μάρτιο του 1987 NRL απομονωμένες, εντοπίστηκαν και καθιερωμένες διαδικασίες επεξεργασίας για το πρώτο υλικό υπεραγώγιμων με θερμοκρασία μετάπτωσης πάνω από 90K. Το Πολεμικό Ναυτικό έχει πολλές πιθανές χρήσεις για υπεραγωγούς, συμπεριλαμβανομένων των κινητήρων για την πρόωση των πλοίων, μαγνητόμετρα για υποβρύχια επιτήρηση των ωκεανών, ανιχνευτές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, και τα διαστημικά συστήματα.

Μικροανάλυσης σε μια κάρτα - NRL ανέπτυξε την μικροανάλυσης σε μια κάρτα (MAC), το οποίο είναι ένα φορητό, χειρός ανοσοδοκιμασία - περίπου το μέγεθος μιας πιστωτικής κάρτας - που μπορεί να ανιχνεύσει μια ευρεία ποικιλία των ουσιών στο περιβάλλον.

Vapor Sensor - κυμάτων επιφανείας NRL το ακουστικό σύστημα αισθητήρων αναπτύχθηκε για την ανίχνευση και τον εντοπισμό αέρια, και αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση επικίνδυνες αναθυμιάσεις χημικών, παραγόντων χημικού πολέμου, το δυναμικό πυρκαγιές, και περιβαλλοντικών ρύπων.

Φορητό X-ray - NRL αναπτύξει μια ελαφριά, φορητή X-ray μονάδα ιατρικής απεικόνισης, διαλογή στον τομέα, μη καταστρεπτικές δοκιμές, ανίχνευση, και την επιτήρηση σε απομακρυσμένες περιοχές.

Ανιχνευτές εκρηκτικών - εκρηκτικά και του λαθρεμπορίου ανιχνευτή NRL χρησιμοποιεί πυρηνική συντονισμού quadrupole για την ανίχνευση αζωτούχων εκρηκτικών ή ναρκωτικών που μεταφέρονται σε αποσκευές, ταχυδρομείο, μικρό φορτίο ή σε ένα πρόσωπο.

Αισθητήρες οπτικών ινών - οπτικών ινών βιοαισθητήρα NRL χρησιμοποιεί αντισώματα, λεκτίνες, και τα αντιβιοτικά επί της επιφανείας μιας οπτικής ίνας για την ανίχνευση των περιβαλλοντικών ρύπων και επικίνδυνων χημικών ή βιολογικών υλικών.

Cyclotron Accelerator - Cyclotron Επιταχυντής Σωματιδίων του NRL παράγει υψηλής ενέργειας ακτίνες για να μελετήσει βλάβη ακτινοβολίας σε υλικά αντιδραστήρα, νετρονίων ακτινοθεραπεία για τον καρκίνο, την παραγωγή ραδιοϊσοτόπων, καθώς και την έρευνα εν γένει ακτινοβολίας.

Pilojector - Το 1962, NRL ανέπτυξε μια χειρουργική τεχνική για τη διόρθωση των ενδοκρανιακών ανευρυσμάτων χρησιμοποιώντας ένα πιστόλι αέρα, ονομάζεται pilojector. Αυτή η μέθοδος αντικαταστάθηκε παλαιότερες μεθόδους και προσφέρονται ακριβή έλεγχο της θέσης, ταχύτητας έγχυσης, και η διείσδυση.

- See more at: http://www.nrl.navy.mil/accomplishments/materials/#sthash.AUJsEwRh.dpuf

THE JUNIOR είπε...

Το κόστος των καυσίμων και η δυσκολία του ανεφοδιασμού εν πλω, οδήγησαν τους επιστήμονες του NRL (Naval Research Laboratory) στο να αναπτύξουν ειδική διαδικασία αφαίρεσης του διοξειδίου του άνθρακα, ώστε να παράξουν αέριο υδρογόνο από το νερό της θάλασσας. Και τα δύο στοιχεία στη συνέχεια, θα τα χρησιμοποιήσουν για να τα μετατρέψουν σε υδρογονάνθρακες, από τους οποίους θα προκύψει αεροπορικό καύσιμο (JP-5), αντίστοιχα με τη μέθοδο Fischer-Tropsch.

Το Εργαστήριο Ναυτικών Ερευνών εργάζεται εδώ και αρκετά χρόνια στην ανάπτυξη αποδοτικών μεθόδων μετατροπής των στοιχείων/ενώσεων σε καύσιμο, μέσω της χρήσης καταλυτών, με τις απαραίτητες μετατροπές σε συσκευές που είχαν στη διάθεσή του οι χημικοί μηχανικοί και οι χημικοί. Το στάδιο στο οποίο βρίσκεται τώρα είναι αυτό της μεγιστοποίησης των αποδόσεων στα επιμέρους στάδια της παραγωγής.
http://defense3.com

THE JUNIOR είπε...

ουτε λεξη για μετοχες
χαχαχα

μιχαλη για σημερα θελω υπερωριες

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλημέρα ΜΙΚΡΕ,

Πήγαινε για κανένα μπάνιο και τα λέμε βραδάκι.

Γυναίκες και κουτσούβελα φωνάζουν, φορτώνουμε μπαγκάζια, φουσκώνουμε μπρατσάκια, και βουρ για παραλία.

Στάση για καφεδάκι κ να 'μαστε στην παραλιακή προς Σούνιο....

Καλά να περάσεις φίλε αλλά το βράδυ να έχεις νεύρα, να δούμε πώς θα καταφέρουμε να ξυπνήσουμε το ΧΑΑ τις επόμενες μέρες γιατί αρχίσαμε το χτίσιμο θέσεων με τα λεφτά των διακοπών!!!!

ΧΑΧΑ, με βλέπω να μπανιάρομαι στον Φλοίσβο!

Καλημέρα σε όλους!!!

Unknown είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ

SIVOTA DIAMOND SPA RESORT

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΕς ΣΤΙΓΜΕς...........

Η ΕΥΡΟΒ ΟΠΩΕ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο Π.Θ ΠΗΡΕ ΤΤ........

ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ Η GOLDMAN...........

KAI H GOLDMAN ΘΕΛΕΙ ΧΑΑ 1300................

ΝΕΑ ΥΨΗΛΑ ΤΑ ΞΕΝΑ...........

ΜΙΧΑΛΑΚΙ ΒΓΑΛΕ DAX ΓΙΑ 9500

ΚΑΙ ΓΔ ΓΙΑ 1300........

ΟΙ ΧΑΡΑΚΕς ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ...............

profit είπε...

Theo Pietris
Ξεχασες την Mig

giorgos είπε...

Καλημερα απο ΧΑΝΙΑ σε ολη την παρεα

Unknown είπε...

PROFIT

οταν δωσεις τα πραγματικα σου στοιχεια θα σου πω που θα παει η ΜΙΓ

profit είπε...

Φιλε με ξερουν εδω μεσα εσυ γιατι δεν με ξερεις?
Ποια στοιχεια θες απο μενα αλλα κ συ ποιος εισαι δωσε κ τα δικα σου

Οκ???
Οκ????
Οκ?????

michele είπε...

Καλο απογευμα σε ολους,μια χαλαρωση καλοκαιρινη ειναι απαραιτητη,αφου πρωτα εχει κανεις ενημερωθει για τα παντα απ τον ΜΙΚΡΟ!

michele είπε...

Καλο απογευμα και στα ομορφα Χανια,εχω χρονια να παω

THE JUNIOR είπε...

ΜΙΧΑΛΗ ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΣ ΚΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΕΡΩΡΙΕς

ΕΜΕΙΣ ΕΚΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 4
ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΜΕΤΡΟ

Σε ασφυκτικό κλοιό θέτει τη φοροδιαφυγή μέσω offshore, ο νέος Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος. Τις αλλαγές που επέρχονται στη νομοθεσία περιέγραψε μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης.

Αναφερόμενος στις διατάξεις για τις ελεγχόμενες αλλοδαπές επιχειρήσεις που στη διεθνή ορολογία, αναφέρονται ως CFC Legislation, ο κ. Μαυραγάνης κάλεσε όλα τα κόμματα να είναι πολύ προσεκτικά όταν αναφέρονται σε αυτές τις διατάξεις για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής.

«Μας δίνεται η ευκαιρία να κάνουμε πράξη αυτά που κατά καιρούς λέμε και να δείξουμε ότι τα εννοούμε. Υπάρχουν, συνεπώς, διατάξεις που συμβάλλουν στην αποτελεσματική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και θα πρέπει να τις εξετάζετε με προσοχή» είπε ο υφυπουργός.

Σημειώνεται πως στο άρθρο 4 του Κώδικα που αναφέρεται στη φορολογική κατοικία αποσαφηνίζεται πως ένα νομικό πρόσωπο ή μία νομική οντότητα θεωρείται φορολογικός κάτοικος Ελλάδας για οποιοδήποτε φορολογικό έτος, εφόσον συστάθηκε ή ιδρύθηκε σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο, έχει την καταστατική έδρα του στην Ελλάδα, ή ο τόπος άσκησης πραγματικής διοίκησης είναι στην Ελλάδα οποιαδήποτε περίοδο στη διάρκεια του φορολογικού έτους.

Ειδικά για τον «τόπο άσκησης πραγματικής διοίκησης», αυτός θεωρείται ότι είναι στην Ελλάδα με βάση τα πραγματικά περιστατικά και τις συνθήκες λαμβάνοντας υπόψη:

• τον τόπο άσκησης καθημερινής διοίκησης
• τον τόπο λήψης στρατηγικών αποφάσεων
• την κατοικία της πλειοψηφίας των μετόχων ή εταίρων
• τον τόπο ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων ή εταίρων
• τον τόπο τήρησης βιβλίων και στοιχείων
• τον τόπο συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου ή όποιου άλλου εκτελεστικού οργάνου
• την κατοικία των μελών του διοικητικού συμβουλίου ή όποιου άλλου εκτελεστικού οργάνου

ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ

THE JUNIOR είπε...

ΓΙΑ ΤΟ ΤΤ

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΧΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ

ΑΣ ΠΑΝΕ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΜΕΤΟΧΗΣΤΟ ΤΧΣ ΜΕ ΤΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ 20% ΑΕΡΑ

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΕ ΑΛΛΟΣ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΕΤΟΧΕΣ

ΒΡΕ ΕΔΩ ΕΦΑΓΑΝ ΕΝΑ RS ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ
ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΚΑΙ ΑΝΑΔΟΧΟΥΣ ΕΒΑΛΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΜΗΔΕΝ ΤΑ ΔΙΑΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΖΗΜΙΑ

THE JUNIOR είπε...

Τα παντα ολα

http://www.efet.gr/images/efet_res/docs/kiroseis/2013/6.pdf

Unknown είπε...

ΜΙΧΑΛΑΚΙ

DAX SP

διαγραμμα

profit είπε...

Theo Pietris ok????

ThitaDelta είπε...

Καλησπέρα, καλησπέρα

βρίσκομαι σε θερινή βάση

αλλά θα σας παρακολουθώ καθημερινά

το νου σας στο μαγαζί

ThitaDelta είπε...

... αν δεν το πάτε στα 1300, σας το λέω δεν ξαναγυρνάω

michele είπε...

Θα γυρισεις,θελεις δεν θελεις Δημητρο αλλα κατι θα κανουμε,αλλωστε το θελει και η γκολδαμ

ΣΟΛΩΝ είπε...

Michele φίλτατε
Αν και συμφωνώ με το σχόλιο, αυτή η φράση "Φυσικά, κούρεμα στα δάνεια του ΔΝΤ και της ΕΚΤ δεν προβλέπεται να γίνει σε καμία περίπτωση. Ακόμη και ατάκτως να χρεοκοπήσει η Ελλάδα, αυτούς θα πρέπει να τους ξεπληρώσουμε, διότι θα μας κυνηγάνε στα δικαστήρια εις το διηνεκές, ενώ η ΕΚΤ μπορεί να κατασχέσει και τις καταθέσεις Ελλήνων σε ευρωπαϊκές τράπεζες, ...."
χμμμ καλή ιδέα μου φαίνεται....