Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

X.A.A. LIVE 

        

                                                                         σχόλια για τη συνεδρίαση online...
H EΡΤ ,Η ΔΕΠΑ ΚΑΙ Η..ΦΑΚΑ..
του 
Ανδρέα Ανδριανόπουλου..


Ξαφνικά όλοι αγαπήσαμε την ΕΡΤ που μέχρι τώρα όλοι λατρεύαμε να μισούμε!! Το «κομματικό μικρομάγαζο» για πολλούς έγινε απότομα ο «προμαχώνας της πολυφωνίας» για τους περισσότερους. Ο Σαμαράς χτύπησε διάνα. Βρήκε τον μοναδικό χειρισμό που σε ημέρες δυσκολιών και μιάς μεγάλης αποτυχίας με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, κυρίως λόγω ερασιτεχνικών και ανόητων χειρισμών των διορισμένων ηγεσιών της, μπορεί να του προσθέσει συμπάθειες και πιθανότατα νέα εκλογική στήριξη.
Οι αντιπαθείς συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εργαζομέων στην ΕΡΤ, που ζεί με τις υποχρεωτικές καταβολές του κόσμου, έχουν ήδη απαξιώσει το Ιδρυμα με τις συνεχείς στάσεις εργασίας που την ξέκοψαν από το κοινό των ΜΜΕ. Η κατάργησή της, μαζί και με την κατάργση του σχετικού υποχρεωτικού χαρατσιού, ανακουφίζει ψυχολογικά τους φορολογούμενους και φέρενι σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Αν έστω οι οπαδοί τους γύριζαν τόσον καιρό τους δέκτες τους στα κρατικά κανάλια δεν είχαν τόσο άσχημα οικονομικά βουλιάξει.Το σημαντικό όμως θέμα είναι η αφορμή της ρήξης, που με βάση τα όσα μέχρι τώρα ακούγονται, είναι πιθανό να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Η διοίκηση της ΔΕΠΑ δεν κατάλαβε απολύτως τίποτε από όσα συνέβησαν. Προχώρησαν σε μιά ιδιωτικοποίηση, αν ήθελαν πράγματι να προχωρήσει, με όλα τα μέτωπα ανοιχτά προσφέροντας δικαιολογίες σε όσους το επιθυμούσαν να την τινάξουν τελικά στον αέρα. Δεν είναι δυνατόν να περιμένεις κάποιος να αγοράσει έναν φορέα που έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με χιλιάδες πελάτες του δίχως να δείχνει έτοιμος να τους διεκδικήσει. Την έπαθε κάποια φορά ο εφοπλιστής Περατικός, με εκκρεμείς κατά την ιδιωτικοποίηση άλλου είδους λογαριασμούς, με τα Ναυπηγεία της Ελευσίνας. Δεν θα την πάθαιναν οι ειδήμονες Ρώσοι – η όποιοι άλλοι – επενδυτές.
Υπήρχε όμως ανοιχτό και το θέμα της ευρωπαικής νομοθεσίας. Μόνο άσχετοι δεν γνώριζαν πως οι ευρωπαίοι έχουν ανοιχτό μέτωπο με την Γκάζπρομ για ζητήματα παραβίασης των κανόνων αντι-τράστ. Η Ευρώπη επιμένει πως οι νόμοι απαγορεύουν εταιρίες με κάθετες δράστηριότητες. Ετσι, δεν μπορεί ο ίδιος φορέας να παράγει, να μεταφέρει και να εμπορεύεται το ίδιο προιόν. Η Γκάζπρομ όμως έτσι κινείται. Και οι Βρυξέλλες ελέγχουν σχετικές της δραστηριότητες στην Ανατολική Ευρώπη. Πως θα δέχονταν παρόμοια εξέλιξη στην Ελλάδα; Ισως αυτό να εξηγεί και το υψηλό τίμημα που φαίνεται να προσέφεραν οι Ρώσοι. Ενταξη στην ελληνική αγορά θα δημιουργούσε προηγούμενο και για αλλού στη Δύση. Ενώ θα μπορούσε κάτι τέτοιο να γίνει μέσω άλλων εταιριών, προφανώς η πρόθεση ήταν να σπάσει, λόγω και ελληνικής οικονομικής κρίσης – το «οχι» της Ευρώπης. Πως θα μπορούσε όμως αυτό να γίνει; Η «δικτατορία του Νόμου», όπως λέει και ο Πρόεδρος Πούτιν, οφείλει να ισχύει παντού.
Η έλλειψη πρετοιμασίας λοιπόν της ελληνικής εταιρίας προκάλεσε μιά άνευ προηγουμένου κρίση απαξίωσης. Που δύσκολα θα μπορούσε να διαχειρισθεί η ελληνική κυβέρνηση που είχε δημιουργήσει κλίμα αισιοδοξίας και καλής αντιμετώπισης της ελληνικής οικονομίας στο εξωτερικό. Η ΕΡΤ λοιπόν αποτέλεσε έναν έξυπνο αντιπερισπασμό. Και στην παγίδα έπεσαν σαν αρχάριοι όλοι. Κόμματα της συγκυβέρνησης, της αντιπολίτευσης και η ίδια η ΕΣΗΕΑ. Ολοι ξιφούλκησαν για την τύχη της ΕΡΤ. Και ξέχασαν την ΔΕΠΑ και την Γκάζπρομ.
Ποιός όμως νοιάζεται για την ΕΡΤ; Μοναχά τα κόμματα που έχουν στελεχή τους εκεί ανάμεσα στους εργαζόμενους. Η καλυτερη ευκαιρία ήταν για την κυβέρνηση να προχωρήσει μπροστά. Και να ξεφορτωθεί ανώδυνα τους ενοχλητικούς τελευταία κυβερνητικούς της εταίρους. Κατηγορώντας τους όλους για φαυλότητα και εμμονή στον παλαιοκομματισμό. Την εξυπηρέτησαν επίσης με το να αρνηθούν τα στελέχη τους να υπογράψουν την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Να έθει λοιπόν υποχρεωτικά άμεσα στη Βουλή. Και εκεί είτε να την ψηφίσουν, γελοιοποιούμενοι. Είτε να την καταψηφίσουν, και να διαλυθεί ο συνασπισμός. Δίχως να ευθύνεται ο Πρωθυπουργός…
Ετσι κλείνει η φάκα. Το τι θα γίνει αύριο, είναι μιά άλλη εντελώς διαφορετική υπόθεση…

 Ανδρέας Ανδριανόπουλος

http://www.blemilo.com/

72 σχόλια:

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους

giannhs kon είπε...

http://www.euro2day.gr/news/market/article/1108231/ha-prasino-fos-stis-nees-metohes-ths-coca-cola.html

Λευτερης είπε...

Καλημέρα σε όλοι την παρέα. Καλημέρα Κοn.

giannhs kon είπε...

Καλημέρα LEFTOS

Money είπε...

Τα «κλεμμένα»



«Στα σαράντα χρόνια που εργάζομαι ως οικονομολόγος και επαγγελματίας επενδυτής, δεν έχω ξαναδεί μια τέτοια αποσύνδεση μεταξύ τού τι συμβαίνει στις αγορές ενεργητικού και τού τι συμβαίνει στην οικονομική πραγματικότητα… Οι αγορές βρίσκονται στον ουρανό, ενώ αντίθετα τα οικονομικά δεδομένα για τούς απλούς ανθρώπους έχουν φτάσει στη χωματερή! Τα εισοδήματα, προσαρμοσμένα στον πληθωρισμό, υποβαθμίζονται συνεχώς. Κάτι θα εξελιχθεί πολύ άσχημα στη συνέχεια»

Marc Faber (μεγαλοεπενδυτής, διευθυντής τού Fund Marc Faber Ltd.)

kostasΠειραιας είπε...

Καλημερα σε ολους.

michele είπε...

Kαλημερα,καλημερα σε ολους! Δικιο εχει ο Faber νομιζω.
Αρα η πρεπει να ανεβει το εισοδημα,η να πεσουν τα χρηματιστηρια..
Θυμιζω βεβαια την μεγαλη φραση του Greenspan το 1996 περι παραλογης ευφοριας ( irrational exuberance) γυρω στις 6500 ηταν ο DOW .
Το 2000 καποιος δημοσιογραφος τον ρωτησε γι αυτο ( ο DOW ηταν στις 11700) και ειπε:
Λαθος μου, δεν ξαναμιλαω για τις μοναδες του dow

ThitaDelta είπε...

... gm και κλμ σε όλους

ο γιδης βγήκε από το πτωτικό του υποκανάλι και πρέπει να περάσει πειστικά το 936-7, για να μην στεναχωριέται ο ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ, χεχε

ThitaDelta είπε...

... αυτόν τον ηλίθιο τον Λουρόπουλο, θα βρεθεί κανένας να τον στείλει σπίτι του, απορώ

μπαρμπαλιας είπε...

το καναλι των αναστεναγμων Δημητρακι ποτε θα περασουμε...
γιατι με δαυτα και με ταλλα ολο ζημιες γραφουμε...

καλημερα σε ολους

Γεράκι είπε...

καλημέρα σε όλους....
παμε δυνατα μαζι με τον Antonio να αλλαξουμε την Ελλαδα...κ την πιστη ολων μας...

θα μας ξεβρακωσουν...κ το ΧΑΑ θα παει στον ουρανο...

Αρα παλι οι λιγοι θα κερδίσουν...

ThitaDelta είπε...

... δεν είναι ζημιές, είναι δίδακτρα Ηλία

μπαρμπαλιας είπε...

τωρα ειναι διδακτρα μαστέρρρ...
γιατι εχω εξαντλησει την ιεραρχια

giannhs kon είπε...

Έλα δε θέλω γκρίνιες χαχα Είπαμε τα αρκουδάκια θα χάσουν πανηγυρικά

Ούτε ένα ΟΛΕ δεν έχετε πει και θέλετε να πάει επάνω ΚΑΡΑΑΑ

Άσε που έχετε αφήσει τον ΔΗΜΗΤΡΗ να σπρώχνει μόνος του τον φίλο του χαχα
Ερχομ ΔΗΜΗΤΡΗ να βοηθήσω

ThitaDelta είπε...

... μπα μη το λες έχεις ακόμη

διδακτορικό, μεταδιδακτορική έρευνα, επίπεδο Μπάφετ

για να καταλήξεις στο επίπεδο της πετροσωληνο-μακαρονάδας

ThitaDelta είπε...

... καλώς τον Γιάνναρο

πρόσεχε μόνο να σπρώχνεις προς την σωστή κατεύθυνση, ε

ThitaDelta είπε...

... ωραίο αυτό το πάτημα του γίδη

δείχνει ψηλότερα

giannhs kon είπε...

Προς την ανηφόρα είπες ετσι ?? χαχα

ThitaDelta είπε...

... καλά άμα πατήσει το πόδι του ο καράς, δεν λέγεται τι έχω να του σούρω

από τότε που έφυγε μας πάει γρουσουζιά

michele είπε...

Τελικα εμεινε ιστορικη η μακαροναδα μου χαχα..

Andreas D. είπε...

Καλημέρα σε όλους.

michele είπε...

Μεταφερω εδω ενα διευκρινιστικο σημειωμα που μου εστειλε ο κουμπαρος μου ( με παντρεψε ο αθλιος) ο οποιος ειναι πρωην νομικος συμβουλος του κρατους ,πρωην ειδικος συμβουλος στο ΥΠΕΧΩΔΕ σε θεματα περιβαλλοντος,σημερα στην ελευθερη αγορα.

"Ας ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν, κάποια πράγματα. Με την προσωρινή διαταγή (και όχι απόφαση) του Προέδρου του ΣτΕ πιθανολογήθηκε ότι η προσβαλλόμενη ΚΥΑ είνα παράνομη ως αντισυνταγματική μόνον σε ότι αφορά την απότομη και ξαφνική διακοπή της μετάδοσης ραδιοτηλεπτικών εκομπών από τη δημόσια τηλεόραση. Αυτό πιθανολογήθηκε ότι αντίκειται ρητά στο άρθρο 15 του Συντάγματος και γι' αυτό ανεστάλησαν προσωρινά οι διατάξεις της προσβαλλόμενης, με βάση τις οποίες διεκόπη η μετάδοση όλων των προγραμμάτων της ΕΡΤ και έπεσε "μαύρο" στις οθόνες. Επομένως, από σήμερα οφείλει το Δημόσιο να εξασφαλίσει τη μετάδοση πλήρους ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος, προφανώς με τούς ίδιους ανθρώπους που αν και τυπικά απολυμένοι, θα συνεχίσουν να πληρώνονται προσωρινά από τον διάδοχο της ΕΡΤ, δηλαδή το Υπουργείο των Οικονομικών , μέχρι να συσταθεί κάποτε ένας νέος, δημόσιος, ραδιοτηλεοπτικός φορέας. Σε ότι αφορά την κατάργηση της ΕΡΤ δεν κρίθηκε τίποτα. Δεν κρίθηκε, δηλαδή, ούτε νόμιμη ούτε παράνομη η κατάργησή της. Αυτό θα συζητηθεί στις 27 Σεπτέμβρη από την Ολομέλεια του Δικαστηρίου. Απλά δεν πιθανολογήθηκε ότι η κατάργηση της ΕΡΤ και η απόλυση του προσωπικού της είναι προδήλως παράνομη και επιφέρει τέτοια, ανεπανόρθωτη βλάβη ώστε να δικαιολογήσει τη χορήγηση προσωρινής διαταγής για την αναστολή της"

michele είπε...

Καλημερα Andrew..

michele είπε...

Νεο υψηλο ,που μας οδηγει στην πολυ σημαντικη ζωνη 940-945

michele είπε...

Να θυμισω εδω οτι το Paramount μαζι με τα warrants ελεγχει περιπου το 9% της Αλφα

ThitaDelta είπε...

... Μιχάλη κάτι ψήνεται στη δικιά σου

michele είπε...

Χαιρομαι που το ..βλεπεις! χεχε

Για τον ΟΤΕ ημασταν ενημερωμενοι ως ελευθερη γνωμη προ 5θημερου

http://freeforumstocks.blogspot.gr/2013/06/blog-post_9498.html#more

Andreas D. είπε...

Καλώς τον πρωθυπουργό μας...!!

Τον ελληνικό ήλιο, τη θάλασσα του Αιγαίου και την ελληνική φιλοξενία απολαμβάνει αυτές τις μέρες ο πρωθυπουργός του Κατάρ Τζασίμ Αλ Θανί. Το σκάφος του, μήκους 156 μέτρων, βρίσκεται αγκυροβολημένο εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα στα ανοιχτά της παραλίας των Κουκουναριών της Σκιάθου, προερχόμενο από τη Σκόπελο.


Πηγή:www.capital.gr

ThitaDelta είπε...

... εδώ γίνεται πάρτυ

και ο ΟΠΑΠ είναι στη τουαλέτα

κάνε κάτι βρε συφοριασμένε

giannhs kon είπε...

Μολις βγάλουμε απο την λάσπη του ΜΗΤΣΟΥ να δεις γλέντια χαχα

michele είπε...

ΓΕΚ κυριοι ...

michele είπε...

..βλεπω να τσαμπουκαλευεται

giannhs kon είπε...


ΜΙΧΑΛΗ μόλις έβαλα στοίχημα στις πόσες μονάδες του ΓΔ θα διπλασιαστεί η επΙσκεψημοτητα χαχα

ΠΟΥ ΛΕΤΕ ??

Θα αρέσει και στον ΔΗΜΟ αυτό το κουίζ χαχα

Andreas D. είπε...

Μιχάλη,
όπως είδες,την άνοιξα χωρίς γκαπ...

μπαρμπαλιας είπε...

αυτα τα "πιθανολογω"...ωραιοτατα...
και στον αχεροντα πιθανολογουσαν...αφου τους εφτιαχναν.

ThitaDelta είπε...

ΟΔΔΗΧ: Άντληση 1,3 δισ. ευρώ από 3μηνα έντοκα. Αμετάβλητη απόδοση 4,02%

Nasdaq: Γιατί η Ελλάδα αποτελεί αγοραστική ευκαιρία και "όαση" σήμερα στις αναδυόμενες

... καλά αν πάνε καλά και οι αμκ των 2 τελευταίων έχει να γίνει της ανακεφαλαιοποίησης το κάγκελο

michele είπε...

Δεν εχουν πολλα οι πωλητες Ανδρεα,αλλα οτι και να εχουν θα "υπερκερασθουν"

Νίκη είπε...

Καλησπέρα σας.
Μικέλε ή όποιος άλλος ξέρει και θέλει ν’ απαντήσει, Γνώμη για το ΜΟΔ της ΑΤΤ.
Ευχαριστώ.

michele είπε...

Δεν εχω αποψη Νικη μου ,δεν εχω ασχοληθει
Βλεπω τις 2 μεγαλες κατασκευες να τρεχουνε
το μουλαρακι απο πισω βεβαια..

Νίκη είπε...

Ευχαριστώ Μικέλε.

μπαρμπαλιας είπε...

ΑΓΙΑΝΝΗΣ ,κυρ Χρηστος,John B. ,
απουσιες...

michele είπε...

θα τιμωρηθουν παραδειγματικα χαχα

michele είπε...

Καινουργιο υψηλο ,πρωτοστατει -φυσικα- ο ομιλος ΒΙΟΧΚ και οι θυγατρικες του ,ως συνηθως στις αντιδρασεις ο ΦΡΛΚ ( με 1.1140.000 σε πακετο στα 2,45)

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Καλησπερα στους ομορφους κ ομορφες του πιο ομορφου blog του ιντερνετ.Ο οικοδεσποτης μας ο πιο ωραιος απ'ολους βεβαιως βεβαιως.Δεν μπορειται να πειτε εκτος απο τον ΓΔ μας εφτιαξα την μερα ετσι.Michele ποιο Paramaount αυτοι με τα στουντιο?χαχαχαχα.Nice nice σημερα.Δημο κ ΜΙΚΡΕ κ Christos μας λειπεται σημερα.Σας θελουμε κ στα ασχημα κ στα ΩΡΑΙΑ(πως το εφερα παλι ε?χαχαχαχαχαχα)

michele είπε...

Γεια σου double John ..ελευθερα ο,τι γουσταρει ο καθενας παλληκαρι μου,ειμαστε και ομορφοι αμ πως χαχα αυτοι του Paramaount μεσω warrants εχουν γυρω στο 9% απο μετοχες γυρω στο 1,8% απο 4%

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Michele για αυτο σε παω γιατι διδασκεις πολιτισμο κ παιδεια.Κ μας βοηθας να βαζουμε κ κατι στην τσεπη.ε τωρα θα στο πω κ ας με δειρεις.Ευχαριστωωωωωωωωωωωω

Θανασης Κ είπε...

...να ρωτησετε εμενα εαν ο michele ειναι ωραιος...δεν εχει αφησει γυναικα στο ΒΑ προαστια...φιλια σε ολοκληρη την παρεα

michele είπε...

Θαναση μην λες τετοια και μας ακουσει η γειτονισσα χαχα ,αν και εχω ακουσει οτι εσυ σαν πιο νεος κανεις θραυση !

double Γιαννη ,να σε κραξω μπορω,να σε δειρω πολυ αμφιβαλλω χαχα

michele είπε...

Παλι στο 925 για τεστακι ..

cornelsen είπε...

Καλό μεσημέρι. Γράφω από άλλον Η/Υ. Ο δικός μου έχει αποκλείσει το blogspot εδώ και μέρες και έχω χάσει την δυνατότητα πρόσβασης σε όλα τα σχετικά blog. Ξέρει κανείς σας φάρμακο γι' αυτήν την ασθένεια;

michele είπε...

Τον blogger γενικα Γιαννη??? εντυπωση μου κανει ,αρμοδιοτερος εμου ο Δημητρης ΘΔ και το Γερακι!

michele είπε...

Γιαννης ο Cornelsen για οσους δεν τον γνωριζουν..

cornelsen είπε...

Ό,τι είναι blogspot.com δεν το ανοίγει. Εδώ, για πρδγμα, μού βγάζει μια οθόνη που γράφει Wall Street σκέτο. Ρίξτε καμιά ιδέα.

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Δακτυλος της εξουσίας..δύσκολη περίπτωση!!χαχα

michele είπε...

εχεις βαλει απευθειας blogspot.gr? σου το κανει σε ολα?

michele είπε...

Παρακαλειται ο ΘΔ και το Γερακι ,αν εχουν καμμια γνωση επι του θεματος να την γραψουν

michele είπε...

Ο Γιαννης ο Αλεξανδρατος που δεν ειναι σε θεση αυτη την στιγμη να σχολιασει μου εστειλε μηνυμα να πω οσο αφορα αυτο που εγραψε ο Θανασης για μενα κλπ,οτι αυτα τα λενε οσοι δεν ξερουν τι γατα εχω διπλα μου χαχαχα//

κρυβε λογια Αλεξανδρατε

ΕΥΠΙΚ κινησουλα?

michele είπε...

Ενεκριθη το μερισμα της ΕΥΠΙΚ 0,10 ΕΥΡΩ ,διπλασιο απο το περσινο

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

ΜIchele δεν ξερω αν εχει αναφερθει κ αν εχει σημασια αλλα την Παρασκευη εχουμε τριπλη ληξη παραγωγων?

Γεράκι είπε...

καλησπερα...

ο ΘΔ ειναι ο πλεον ειδικος αλλα εωσοτου ερθει..
τι εκανες τελευταια στον υπολογιστη σου..καποιο antivirus..? καποια αλλη αλλαγη..?

Γεράκι είπε...

εχεις το ιδιο προβλημα με ολους τους browsers?

Unknown είπε...

kalhspera sta paidia .mia gnvmh gia dromea 8elw ..aksizei h akoma..?

νικος φαληρο είπε...

καλησπερα σε ολες τις φιλες και τους φιλους

michele είπε...

Καλησπερα Νικολα .Γιαννη Γιαννη,βεβαια εχουμε ληξη παραγωγων την Παρασκευη

gas o ΔΡΟΜΕ εκανε την κινηση του εσπασε αντιστασεις ,η επομενη στο 0,57 ,ξεκουραζεται σημερα

Θανασης Κ είπε...

οκ Αλεξανδρατε το ενα δεν ανερει το αλλο ομως...χεχεχε... μεγιστε michele δεν μας εχεις μιλησει καθολου σου για τα χρονια στην Ιταλια...πρεπει να μαθαινουμαι οι νεοιιι

michele είπε...

Θαναση μου με τον καφε που θα πιουμε ,θα μαθεις πολλα..

Unknown είπε...

michele oi nees tis ete pote mpainoune kseroume??

michele είπε...

Οχι δεν εχει ανακοινωθει ακομα Gas

Unknown είπε...

eyxaristw!

michele είπε...

OTE- ΒΙΟΧΚ κλεισανε τα πρωινα gaps και πανε να κλεισουν ψηλοτερα .
Μαστορες λεμε

michele είπε...

Μπορουσε και καλυτερα το κλεισιματακι αλλα εχουν αφησει πολλα γκαπακια σε εκκρεμοτητα οι μετοχουλες

michele είπε...

Παμε επανω απογευματινη αναρτηση!