Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

ΚΥΡΙΑΚΗ
με ελεύθερη γνώμη..



John Catsimatidis: Ο δισεκατομμυριούχος Έλληνας μετανάστης που θέλει να γίνει δήμαρχος της Νέας Υόρκης..


.Ο κόσμος με υποτιμούσε σε όλη μου τη ζωή. Ίσως φταίει ο τρόπος που χτενίζω τα μαλλιά μου. Όμως, πάντα επιτυγχάνω. Πάντα ανεβαίνω στο επόμενο βουνό, και για εμένα, αυτό είναι ένα ακόμα βουνό”. Κάπως έτσι περιγράφει στο Bloomberg ο αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος Έλληνας μετανάστης στις ΗΠΑ, John Catsimatidis, την υποψηφιότητά του για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης.



Με τα... μαλλιά του ανακατεμένα, ντυμένος με ένα κουστούμι αξίας 190 δολαρίων και καθισμένος σε ένα γραφείο επενδεδυμένο με σανίδες ξύλου, ο Catsimatidis μπορεί να μην έχει την ιδανική εικόνα του υποψήφιου δημάρχου, αλλά έχει αρκετό χρήμα και πολιτικές διασυνδέσεις, επισημαίνει το Bloomberg.

Χρησιμοποιώντας τα κέρδη που έβγαλε από την Gristedes, τη μεγαλύτερη αλυσίδα μανάβικων στο Μανχάταν, ο Catsimatidis έχτισε μια περιουσία 3,4 δισ. δολαρίων, που ασχολείται με τo real estate και το πετρέλαιο.

“Τώρα, ποντάρει ότι μπορεί να φέρει το ίδιο άγγιγμα του Μίδα στην ηγεσία της πιο πολυπληθούς αμερικανικής πόλης”, αναφέρει το Bloomberg.

Ο Catsimatidis ήταν έξι μηνών όταν έφτασε με τους γονείς του στη Νέα Υόρκη, το 1949. Ο πατέρας του ήταν φαροφύλακας από τη Νίσυρο και στις ΗΠΑ έγινε σερβιτόρος. Η μητέρα του, νοικοκυρά.

Μεγάλωσε στο Χάρλεμ, σε ένα σκοτεινό διαμέρισμα με παράθυρα μόνο στο φωταγωγό. Και έμαθε να μιλά αγγλικά βλέποντας τηλεόραση.

Στα 20 του, παράτησε το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και αγόρασε ένα μερίδιο στο μανάβικο της γειτονιάς του. Επεκτάθηκε, δημιούργησε την αλυσίδα Red Apple και εξαγόρασε τον ανταγωνιστή του, την Gristedes, με αποτέλεσμα να κυριαρχήσει στις business της μαναβικής στο Μανχάταν.

Μέχρι σήμερα, μπορεί το όνομά του να συνδέεται με τα μανάβικα, όμως, η επιχείρηση που τον έκανε πραγματικά πλούσιο είναι η United Refining Co., η οποία λειτουργεί βενζινάδικα και μίνι μάρκετ, καθώς και ένα διυλιστήριο στην Πενσιλβανία. Η εταιρεία αποτιμάται στα 2 δισ. δολάρια.

Ο Catsimatidis σκοπεύει να ξοδέψει έως 20 εκατ. δολάρια για να χρηματοδοτήσει την υποψηφιότητά του για τη δημαρχία.

Πρώτα, όμως, πρέπει να εξασφαλίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων, για το οποίο θα δώσει μάχη το Σεπτέμβριο έναντι του επικρατέστερου Joseph Lhota.

Το 1988, ο Catsimatidis παντρεύτηκε τη γραμματέα του, Margo Vondersaar. Το ζευγάρι ζει στο ίδιο διαμέρισμα της Fifth Avenue όπου κάποτε ζούσε ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου στο οποίο δούλευε ο πατέρας του.

Έχει έναν 20χρονο γιο, τον John Jr., φοιτητή στο NYU και την 23χρονη κόρη Andrea, που το 2011 παντρεύτηκε τον Christopher Nixon Cox, εγγονό του Αμερικανού πρώην προέδρου, Richard Nixon.

Οι τοίχοι του γραφείου του, στην Red Apple, είναι γεμάτοι με φωτογραφίες του Catsimatidis μαζί με μερικούς από τους ισχυρότερους ανθρώπους του κόσμου. Ο Κουβανός πρώην πρόεδρος Fidel Castro, ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, ο Barack Obama και ο Mitt Romney. Κάποιους από αυτούς, τους αποκαλεί “φίλους του”

 http://greece-salonika.blogspot.com

6 σχόλια:

profit είπε...

Καλημερα John

michele είπε...

Μπηκε το καλοκαιρακι για τα καλα! Να περνατε καλα ολοι οι φιλοι!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Καλημερα σε ολους!!!!!!

μπαρμπαλιας είπε...

Πρέμιερ Λιγκ: Κορυφαία η Άρσεναλ στο να αυξάνει την τιμή των ποδοσφαιριστών της
Global Sports BusinessΚυριακή, 09 Ιουνίου 2013 15:21

Η Άρσεναλ αναδείχθηκε ως η καλύτερη ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ στο να αυξάνει την ονομαστική αξία ποδοσφαιριστών, σύμφωνα με μελέτη του Ποδοσφαιρικού Παρατηρητηρίου.
To Ποδοσφαιρικό Παρατηρητήριο (Football Observatory) υπολόγισε ότι ενώ η Άρσεναλ είχε πληρώσει συνολικά 168 εκατ. λίρες για το έμψυχο δυναμικό της, σήμερα αυτό αξίζει 269 εκατ. λίρες!
Το μεγαλείο των «κανονιέρηδων» σε αυτόν τον τομέα φαίνεται και από το γεγονός ότι τα ρόστερ ομάδων όπως η Τσέλσι και η Μάντσεστερ Σίτι αξίζουν λιγότερο από όσο πλήρωσαν οι σύλλογοι γι' αυτά.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το ότι ο Αρσέν Βενγκέρ έχει ιδιαίτερη έφεση στο να εντοπίζει χαμηλής αξίας, νεαρούς αλλά ικανούς ποδοσφαιριστές και να τους βελτιώνει, ούτως ώστε να επιφέρουν στο μέλλον μεγάλα οικονομικά κέρδη για την Άρσεναλ.

απο το δημοσιευμα βγαινει αβιαστα το συμπερασμα...
οτι ο "αμπαλος" γνωριζει μπαλλα

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλησπέρα σε όλους,

Και εννοείται ότι χθες περάσαμε κι απο το μαγαζί του Βαγγέλη Gelato για να πάρουμε παγωτό... Φυστίκι, μπισκότο, κορμό και lemon cheesecake. Γιάννη ΚΟΝ κ αυτά ήταν πολύ καλά, αλλά αποδείχθηκαν λίγα παρότι 1,5 κιλό...

Καλό μπάνιο και καλή επιστροφή σε όλους.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Mια καλησπέρα κι από μένα σε όλους...