Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

ΣΑΒΒΑΤΟ..
με καφεδάκι


ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ..
του 
Γιώργου Βερνίκου


Πριν ένα χρόνο, στις 20 Ιουνίου 2012, μου τηλεφώνησε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ζητώντας μου να συμμετάσχω στην κυβέρνηση, μετά από σύμφωνη γνώμη των τριών αρχηγών που θα συγκροτούσαν την κυβέρνηση συνεργασίας. Παρά την έντονη επιφύλαξή μου, αποδέχθηκα να συμμετέχω στη συγκεκριμένη κυβέρνηση σωτηρίας, με ιδιαίτερα συναισθήματα, σε μία πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας και τους συμπολίτες μας, πολλοί από τους οποίους βρισκόντουσαν -και βρίσκονται ακόμα και σήμερα- σε βαθιά απόγνωση. Πράγματι, στις 21 Ιουνίου ορκίστηκα μέλος της κυβέρνησης.

Θεωρούσα και θεωρώ τον εαυτό μου άνθρωπο της παραγωγής, της δράσης, της Κοινωνίας των Πολιτών, ενεργό πολίτη και άνθρωπο που ζει και εκφράζεται ελεύθερα, χωρίς τους περιορισμούς που δημιουργεί ο δημόσιος βίος. Αποτέλεσε καμπή στη ζωή μου η συμμετοχή μου σε «κέντρα εξουσίας», μια προσωπική υπέρβαση, όπως θεωρώ ότι ήταν αντίστοιχη υπέρβαση από το πολιτικό σύστημα να με προτείνει να αναλάβω κυβερνητική θέση.

Η συμμετοχή μου στην κυβέρνηση σήμαινε αυτομάτως -πέρα από την αναστολή των επιχειρηματικών μου δραστηριοτήτων προκειμένου να εξυπηρετήσω το δημόσιο συμφέρον με αίσθημα ευθύνης- τη μεταπήδησή μου από την ενεργό δράση στην Κοινωνία των Πολιτών, στους μηχανισμούς εξουσίας που εκπροσωπούνται από τα πολιτικά κόμματα, τα οποία θεωρούσα ότι έχουν εξελιχθεί σε χώρο αναπαραγωγής αναξιοκρατίας και σε σχολές αμοραλισμού και ιδιοτέλειας. Μεταξύ άλλων αναγκάστηκα, με μεγάλη μου λύπη, να παραιτηθώ και από Πρόεδρος του ελληνικού γραφείου της Greenpeace. Παρ' όλα αυτά, η αίσθηση του κινδύνου της χώρας μας και η συγκρότηση της τρικομματικής κυβέρνησης, με βοήθησαν να ξεπεράσω τον όποιο δισταγμό μου και αποδέχθηκα την τιμητική πρόσκληση να γίνω Υφυπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου για να προσφέρω σ’ ένα αντικείμενο που γνωρίζω και αγαπώ. Άλλωστε είναι πεποίθησή μου πως ενεργοί επιχειρηματίες και άνθρωποι της αγοράς επιβάλλεται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όπου η πολιτεία θεωρεί ότι μπορούν να συμβάλουν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους, ιδιαίτερα όταν απαιτείται συστράτευση εθνικής ευθύνης.

Αν και μετά από μερικές ημέρες παραιτήθηκα, γιατί θεωρήθηκε ότι οι επιχειρηματικές μου δραστηριότητες ήταν ασύμβατες με την ισχύουσα νομοθεσία και για να μη δημιουργήσω οποιοδήποτε πρόβλημα στην κυβέρνηση, δεν έπαψα ωστόσο να παρακολουθώ τις πολιτικές εξελίξεις από κοντά και να μετέχω σε συλλογικές προσπάθειες που έχουν σα στόχο την οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη της χώρας μας.

Ένα χρόνο μετά η λειτουργία της τρικομματικής κυβέρνησης παρουσιάζει σημαντικές δυσλειτουργίες και μικρή παραγωγή έργου. Η πρόσφατη κυβερνητική κρίση που δημιουργήθηκε με αφορμή το δημοκρατικά ανορθόδοξο και «τσαπατσούλικο» τρόπο της εξυγίανσης της ΕΡΤ, έφερε στην επιφάνεια δύο σημαντικά θέματα:

Το πρώτο, ότι η μεταρρύθμιση στη χώρα μας είναι δύσκολη γιατί είναι μπλοκαρισμένη από διαφόρων ειδών συμφέροντα και νοοτροπίες. Βασική αιτία είναι ο κρατισμός που επικράτησε σαν κεντρική κοινωνική προσδοκία, αλλά και η πολυνομία, ο νομικισμός και ο υπαλληλισμός, που ουσιαστικά έχουν παγώσει τις επενδύσεις πολύ πριν το ξέσπασμα της κρίσης. Προσωπικές ανεπάρκειες και ιδιοτέλειες των ανθρώπων που προσπαθούν να κάνουν τις μεταρρυθμίσεις εντείνουν το πρόβλημα. Ο τρόπος που επιχειρήθηκε η μεταρρύθμιση στην ΕΡΤ αποτελεί δυσφήμιση, όχι μόνο της χώρας μας, αλλά και της μεταρρύθμισης, η οποία απαιτεί συστηματική προεργασία και πειθώ για να έχει αποτέλεσμα. Στην κρίσιμη στιγμή που βρισκόμαστε, έχουμε ανάγκη από σκληρή εργασία, ικανότητα και σεβασμό σε ό,τι μας έχει απομείνει και κυρίως στη θεσμική δημοκρατική λειτουργία. Για να γίνω σαφής, δεν κινδυνεύουμε λόγω δημοκρατίας, που πολλοί την επικαλούνται σαν αιτία των δυσλειτουργιών. Κινδυνεύουμε, όπως προανέφερα, λόγω ιδιοτέλειας, ανεπάρκειας, πολιτικών και οικονομικών παραμάγαζων, αλαζονείας και αυταρχισμού.

Το δεύτερο, που είναι και ο βασικός σκοπός του συγκεκριμένου άρθρου, είναι να τονίσω και από την πλευρά μου ότι είναι απαραίτητο να ξεπεράσει την πολυδιάσπασή του ο ενδιάμεσος χώρος μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Ο λεγόμενος κεντρώος και κεντροαριστερός χώρος των ευρύτερων δυνάμεων, οργανωμένων και ανένταχτων, του μεταρρυθμιστικού φιλελεύθερου κέντρου, της σοσιαλδημοκρατίας, της δημοκρατικής αριστεράς και της οικολογίας, πρέπει να βρει το βηματισμό του άμεσα. Αυτό είναι απαραίτητο για τους εξής κυρίως λόγους:

1) Για ιστορικούς, πολιτισμικούς, οικονομικούς και κοινωνικούς λόγους, οι συγκεκριμένες δυνάμεις είναι κρίσιμες για να δημιουργούνται οι απαραίτητες συμμαχίες και οι κοινωνικές πλειοψηφίες που να διαμορφώνουν προτάσεις και να μπορούν να δίνουν και να κερδίζουν κρίσιμες πολιτικές μάχες, όπως το πέρασμα από την παρασιτική και πελατειακή οικονομία, στη δημιουργική και παραγωγική οικονομία.

2) Η γενικευμένη οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση της χώρας μας, αλλά και γενικότερα των χωρών της Νότιας Ευρώπης, επιβάλει τη διαμόρφωση ενός δημοκρατικού, μεταρρυθμιστικού λόγου, αλλά και ισχυρής παρουσίας στο διάλογο για ανάπτυξη, ανακατανομή πόρων, αλλά και σε όλο το φάσμα των πολιτικών συζητήσεων στην Ευρώπη.

3) Γιατί αλλάζει η κοινωνική διάρθρωση και πρέπει να αντιστοιχηθούν και να εκφράζουν τα νέα δυναμικά στρώματα και τις νέες πολιτικές δυνάμεις, όπως αυτούς που παράγουν και δημιουργούν τον πλούτο αυτής της χώρας, αλλά και τους άνεργους και τα αδύναμα μέλη της κοινωνίας μας.

Παράλληλα με την επιδίωξη για πολιτική σταθερότητα, είναι αναγκαία η διαμόρφωση συγκεκριμένων προτάσεων για συνταγματική μεταρρύθμιση και για κομματικές αλλαγές, που στηριζόμενες στη μέχρι τώρα εμπειρία, να διασφαλίζουν ότι δεν θα αναπαράγουν το μέχρι σήμερα πελατειακό κομματικό σύστημα. Επίσης χρειάζονται προτάσεις για συγκεκριμένα μέτρα για την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας και της έλλειψης ρευστότητας και την ενθάρρυνση διενέργειας αξιολογήσεων και προώθησης της ποιότητας σ’ όλα τα επίπεδα κυβερνητικής και διοικητικής δραστηριότητας.

Ο ενδιάμεσος χώρος μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχει τα χαρακτηριστικά κινούμενης άμμου, αλλά χωρίς αυτόν η χώρα δεν είναι κυβερνήσιμη. Δεν είναι τυχαίο ότι γίνονται σειρά συζητήσεων και συναντήσεων και το θέμα βρίσκεται στην επικαιρότητα. Μεταξύ των προτάσεων είναι: α) Η δημιουργία συντονιστικής επιτροπής για ένα δημοκρατικό προοδευτικό κίνημα, που θα ενθαρρύνει και θα παρακολουθεί τις εξελίξεις. β) Η δημιουργία κοινού μετώπου, κατά το πρότυπο της ιταλικής "Ελιάς" και γ) Η δημιουργία ενός δικτύου διαλόγου, το οποίο θα είναι ανοιχτό στους πολίτες σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, με στόχο το συντονισμό των δυνάμεων. 

Οι προτάσεις δεν απέχουν ιδιαίτερα μεταξύ τους. Η επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών είναι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, αναγκαίες.

*Ο Γιώργος Βερνίκος επαγγελματικά έχει ασχοληθεί κυρίως με την ανάπτυξη του θαλάσσιου Τουρισμού. Είναι μέλος σειράς Οργανώσεων και Επιμελητηρίων που έχουν στόχο την επιχειρηματική, πολιτιστική και κοινωνική ανάκαμψη της χώρας μας, την προάσπιση των δικαιωμάτων του πολίτη και την προστασία του περιβάλλοντος. Διετέλεσε Υφυπουργός Ναυτιλίας της Ελλάδας για το διάστημα 21-06-2012 έως 30-07-2012.


ένα άρθρο των πρωταγωνιστών

29 σχόλια:

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλημέρα!!!!

Michele αδιαμφισβήτητα έχεις μουσική παιδεία αλλά το κυρίως άρθρο είναι μια κατηγορία πιο κάτω.


Διαβάζοντας τις πρώτες παραγράφους απο τον κυρ-Βερνίκο, (μα καλά στις 2 τα ξημερώματα?) δύο πράγματα υπογράμμισα.

1)Την αναστολή των επιχειρηματικών του δραστηριοτήτων προκειμένου να εξυπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον με αίσθημα ευθύνης για να σώσει τα πολιτικά κόμματα που είχαν εξελιχθεί σε χώρο αναπαραγωγής αναξιοκρατίας και σε σχολές αμοραλισμού και ιδιοτέλειας.
-Τι μ%#$%%ς είμαστε σαν λαός που διώξαμε τέτοιο κελεπούρι-

2) Αναγκάστηκε με μεγάλη του λύπη, να παραιτηθεί και από Πρόεδρος του ελληνικού γραφείου της Greenpeace!
-Μπορώ να ζητήσω πίσω τις δωρεές μου στην Greenpeace?
- Το απειλούμενο είδος εξαπατηθέντων μικροεπενδυτών έχασε πλέον τον προστάτη του...


Πέρα πάντως από τον κύριο Βερνίκο, είμαστε ωραίος λαός. Έχουμε τα λαμόγια μας, τους λωποδύτες μας, τα κλεφτρόνια μας, τους απατεωνάκους μας, λίγο πολύ ουδείς αναμάρτητος, κλπ.

Κάνεις ότι κάνεις και μετά από κάποιο καιρό ανεβάζεις ένα βαθυστόχαστο άρθρο σε μια εφημερίδα ή blog και θεωρείς ότι καθάρισες, ότι η ιστορία μπορεί να ξαναγραφτεί.

Και όλοι την βγάζουνε λάδι, δίκες αναβάλλονται, αδικήματα ή εγκλήματα παραγράφονται, ο λαός ξεχνάει καθώς βολεύεται πίσω από τις δικές του μικροαπατεωνιές.

Καλά να είμαστε, καλές βουτιές σε όλους αυτό το 3ήμερο, ανάψτε κ κανα κεράκι μεγάλη εορτή έχουμε και καλή επιστροφή. Μην τρέχετε, εδώ είμαστε και σας περιμένουμε.

Όσο για την χθεσινή συνεδρίαση, ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ. Ένα εξάμηνο να είχαμε ήρεμο στη χώρα και ο ΓΔ θα ήταν στις 2400 μονάδες. Οι άλλοι έχουν Bernake, εμείς έχουμε κυρ Φώτη...

Περαστικά μας

ThitaDelta είπε...

Σπάω προσωρινά τη σιωπή μου γιατί είμαι τρομερά εκνευρισμένος ...

ψάχνω τις σημειώσεις μου να βρω τι πήγε λάθος και βλέπω στο πλάνο 2 σαφείς εντολές:

-Μακριά από τράπεζες και έξω κατά την διάρκεια των ΑΜΚ
-Έξω μέχρι να τελειώσει επιβεβαιωμένα το κύμα ΙΙ

ψάχνω να βρω τι έγραφα στο blog:

Ο/Η ThitaDelta είπε...
... Βασιλική
μας λείπει το c (το λέει ο sal και συμφωνώ)

8 Μαΐου 2013 - 11:26 μ.μ.
-----------------------------------------------------
Ο/Η ThitaDelta είπε...
Αντώνη δεν ακυρώνεται η μέτρηση
το b μπορεί να φτάσει μέχρι το 5
... αύριο είναι σπουδαία μέρα

δηλαδή να ρωτήσω κάτι, δεν είδε κανένας διανομή σήμερα; Όλοι οι επενδυτές είχαν μια επιφοίτηση να σκουπίσουν το μαγαζί;

8 Μαΐου 2013 - 11:44 μ.μ
-----------------------------------------------------
Ο/Η ThitaDelta είπε...
Μια ερώτηση για το βράδυ

καθρέφτη καθρεφτάκι μου ποιός δείκτης λέει την αλήθεια

ο ftse που είναι πομπαρισμένος με κόκες και ωραιοποιήσεις τραπεζών

ή

ο ftsem (ο προπομπός) που βρίσκεται εκεί που πρέπει να είναι by the book;

9 Μαΐου 2013 - 4:52 μ.μ
-----------------------------------------------------
Ο/Η ThitaDelta είπε...
... αναρωτιέμαι γιατί να κάνουμε την μάχη πριν τις μεγάλες αντιστάσεις, δική μας μάχη

να την κάνουν αυτοί που "οδηγούν" την αγορά, να τις σπάσουν, να τις επιβεβαιώσουν και μετά να πηδήξουμε και μεις μέσα να φάμε το ξεροκόματό μας. Όποιος νοιώθει δυνατός βέβαια, παίζει με τους ΕΛΕΦΑΝΤΕΣ.

... περιμένω Μιχάλη και Αντώνη να μου πείτε ποιός δείκτης λέει την αλήθεια;

9 Μαΐου 2013 - 5:28 μ.μ
-----------------------------------------------------
Ο/Η ThitaDelta είπε...
Καλημέρα

Κυριακή του άπιστου Θωμά (και δεν έχω πειστεί).

Επειδή με ρώτησε ο Πάνος και ο Μιχάλης και δεν απάντησα για το τι βλέπω...

ο ΓΔ για 2η φορά προσπάθησε να διασπάσει τα ψηλά που κατέγραψε στις 8 Φεβρουαρίου και δεν τα κατάφερε ...

την 1η φορά που προσπάθησε και απέτυχε, μαζεύτηκε μέχρι το 23,6 Φίμπο (που συνέπιπτε με τον 200ρη του) για να πάρει δυνάμεις

εκτιμώ ότι θα ξαναπροσπαθήσει (αφού ξεφουσκώσουν οι ταλαντωτές) να κατοχυρώσει τα νέα ψηλά εντός των ερχόμενων 1,5 εβδομάδας...

αν τα καταφέρει, τότε φεύγει και θεωρούμε ότι είμαστε στο υπό εξέλιξη ανοδικό κύμα [3]

αν όχι πάμε για το διορθωτικό [c] του [2], με σχηματισμό expanded flat ή running flat (διαβάστε εδώ http://www.elliottwave.com/tutorial/Lesson4/4-2.htm)

όλα θα κριθούν από τις αμκ (πόσο θα στραγγίξουν την αγορά και πόσο θα πιεστούν οι τράπεζες)

12 Μαΐου 2013 - 11:13 π.μ
-----------------------------------------------------
Ο/Η ThitaDelta είπε...
Πάνο

είναι η αλήθεια πως και η ΤΑ και τα κύματα παίζουν με πιθανότητες και σενάρια (αλλιώς θα ήμασταν πλούσιοι και θα τρώγαμε πετροσωληνομακαρονάδες με το Μιχάλη, χεχε)

επίσης και εγώ δεν ασχολούμαι με τα κύματα παρά μόνο για προσανατολισμό και για να προσπαθώ (κατά το δυνατόν) να είμαι έξω στα intermediate διορθωτικά.

το σενάριο που προκρίνω είναι να κάνουμε running flat, οπότε το c θα είναι μικρότερο. Το νούμερο ΓΔ που ελπίζω να καλοπατήσουμε και τεχνικά και με κύματα είναι το 940

αν βέβαια επιβεβαιώσει το πάνω, τότε βουρ στο πατσά και δεν χάσαμε παρά μερικές μοναδούλες (είπαμε τις σοβαρές μάχες δεν τις κάνουμε δικές μας)

σε κάθε περίπτωση ήμαστε για πάρα μα πάρα πολύ πάνω (ούτε στην αρχή του μεγάλου 1), εγώ μιλάω για τον επόμενο μισό με 1 μήνα και μετά το μεγάλο πάρτυ.

12 Μαΐου 2013 - 6:32 μ.μ

ΑΠΟΡΩ

mixalis mixalios είπε...

Προσυπογράφω κάθε λέξη σου Alexandratos, μα κάθε λέξη όμως...Νομίζω το χτεσινό κύριο άρθρο με αντιπροσωπεύει πολύ περισσότερο. Καλή μας τύχη όπως και να έχει....

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα σε ολους. Τα αρθρα που παραθετω,δεν σημαινει οτι και υιοθετω τα λεγομενα τους. Σε πολλα συμφωνω απο τα γραφομενα των αρθρων σε αρκετα διαφωνω. Βασικο ειναι να παρουσιαζουν ενα ενδιαφερον.

makis είπε...

Καλημέρα σε όλη την παρέα.Δωράκι για αγόρια και κορίτσια από 5-105! http://users.sch.gr/vasanagno/comics.html
Καλό τριήμερο σε όλους.

μπαρμπαλιας είπε...

κλσ .
makis ωραια δουλεια..
για τα πιτσιρικια...5-105...tks

μπαρμπαλιας είπε...

Δημητρη κλσ αφου ετσι σου αρεσει...
εχουμε και το κλμ,κλν και πολλες αλλες συντομογαφιες του κωδικα Q

http://www.hag.gr/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=55&Itemid=87

τυχον αποριες..μπαρμπας εδω...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα. Καλό τριήμερο σε όλους και καλή ...φώτιση.
Καλησπέρα στον ΑΡΤ που μας έλειψε.
Αλεξανδράτε μαζί σου αλλά γιατί ασχολείσαι με Βερνίκους; (και Τζήμερους θα συμπλήρωνα από χτες).
Μπάρμπα μου συντριβή...η σωστή λέξη.
Δημήτρη τι να πούμε τότε και εμείς οι "άτεχνοι";
Ερώτηση: το 800 ή εκεί στα πέριξ δεν το υπολογίζει κανείς; Αυτό κατάλαβα από χτες.
Χτες είπα ουδέν σχόλιο προς το παρόν.
Ήρθε η ώρα.
Παρακολουθώ με πικρό χαμόγελο τις κατά καιρούς "εκρήξεις" με την τελευταία χτες.
Προσπαθώ να "συλλάβω" το πράγμα στο φτωχό μου μυαλό και αδυνατώ.
Διάβασα για χαράτσια, φορολογία, τέλη επαγγελματία, ότι δεν δίνουν δάνεια οι τράπεζες, για συνδικαλισμό κλπ κλπ
Και καπάκι για ΕΡΤ, δημόσιους, να απολυθούνε, να μείνουν κάποιοι (οι "καλοί") στα τέτοια μας κλπ κλπ
Να απολυθούνε ΟΛΟΙ λοιπόν.
Θα αλλάξει προς το καλύτερο η ζωή του επαγγελματία, του μικρού ή μεγάλου μαγαζάτορα, θα βελτιωθούν τα έσοδα του κράτους ή θα χειροτερεύσουν; Το δεύτερο χωρίς άλλη κουβέντα.
Και σκέφτομαι ότι φτάσαμε στην κατσίκα του γείτονα.
Να ψοφήσει λοιπόν κι αυτή.
Επόμενο στάδιο ο ΔΙΧΑΣΜΟΣ. Και ξέρουμε πολύ καλά που μας έχει οδηγήσει στο παρελθόν.
Δηλαδή δεν βλέπουμε την ΟΥΣΙΑ;
Ερωτήσεις:
Ποιος μας έβαλε ύπουλα σ' αυτή την κατάσταση που βιώνουμε εδώ και τρία χρόνια;
Ποιος την συνεχίζει;
Γιατί δίνουμε τόση σημασία στον σκαλομαλλιά κυρ-Φώτη;
Εγώ ποτέ δεν έδωσα. Αφού έτσι ήταν πάντα τα πράγματα μ' αυτούς. Γι' αυτό και είναι πάντα στα μονοψήφια ποσοστά. Και προσπαθεί τώρα ο "αναμάρτητος" Τζήμερος που μετά την αμαρτωλή διαφημιστική βρήκε άλλη "δουλειά" να μας πεί τι;
Ποιος έδωσε τόση δύναμη στον συνδικαλισμό και για ποιο λόγο;
Ποιοι (δύο) δημιούργησαν εδώ και 40 χρόνια αυτό το χάλι και ποιοι (δύο) κυβερνούν τώρα για να το "αλλάξουν;
Ποιος νόμισε ότι έγινε παντοδύναμος και ότι θα βγει ενδυναμωμένος αν δείξει "πυγμή";
Ποιος δημιούργησε το θέμα ΕΡΤ έχοντας αυτή την εντύπωση;
Ποιος κυβερνά με ΠΝΠ;
Ποιος έριξε το ΧΑΑ σε τελική ανάλυση;

Ολα αυτά χωρίς να παραγνωρίζω ΚΑΙ τις δικές μου ευθύνες.

Γι αυτό αυτοτιμωρούμαι και εγώ με μουγγαμάρα.
Όταν θα μιλήσουν και οι μουγγοί βλέπουμε.

Και ένα δίστιχο από παλιά, δεν μπόρεσα να το αποφύγω...

Νίκο μου καλέ μου Νίκο
πάρε κότερο Βερνίκο.


μπαρμπαλιας είπε...

Πανο κλσ
συμφωνω απολυτα με τη θεση σου...

Γι αυτό αυτοτιμωρούμαι και εγώ με μουγγαμάρα.
Όταν θα μιλήσουν και οι μουγγοί βλέπουμε. ...
θα ηθελα να συμπληρωσω απλα ..
οσοι ζουμε μεχρι τοτε

μπαρμπαλιας είπε...

http://www.sport24.gr/football/confederations-cup/Confederations2013/to_video_me_ta_gkol_toy_meksiko-ellada.2304388.html

απο τον αγωνα της εθνικης κοντρα στο Μέχικο...αξιζει

μπαρμπαλιας είπε...

Έντονες αντιδράσεις για τη μεταγραφή Κατίδη στη Νοβάρα...

http://www.sport24.gr/football/Italy/entones_antidraseis_gia_th_metagrafh_katidh_sth_novara.2303370.html

αμαν με τον Κατιδη...ελεος
μια μαλακια εκανε
παιχταρας ειναι..
αντι να τον αγκαλιασουμε πρωτοι εμεις...τον ξεσκισαμε...
εμεις οι αναμαρτητες πουτανες...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Καλησπέρα σε μπαρμπαλια και Πάνο.



μπαρμπαλιας είπε...

Blogger Ο/Η ArTaXiA είπε...
Πολύ καλημέρα σας. Καλημέρα και στον οικοδεσπότη. Η σημερινή μέρα αναμένεται δυνατή!

21 Ιουνίου 2013 - 8:21 π.μ.

ειπα να μουγκαθω ,αλλα αποριες εχω ...γιατι στην ζωη μου δεν μπαρκαρισα μαγος...
αγαπητε μου θα εκτιμουσα τη θεση σου...
αλλα της λειπει η οριστικοποιηση..
ηξεις αφιξεις λπν
γιατι εγω το εξελαβα ως ημερα ανοδου...
μετα τα συνεχη πτωτικα κλεισιματα
του δεικτη ...
αργοτερα επακολουθησε η οριστικοποιηση οτι δεν κλεινεις τα σορτ...μετα το χαμο γυρω στις 5...
ολοι κατα καιρους κατσαδιασαμε τον γραφικο Θοδωρη...
αλλα υπαρχουν αλλοι επιστημονες στο ειδος...
βεβαια προ ημερων ειχες ξεκαθαρισει τη θεση σου...ομολογω
αλλα η χθεσινη τοποθετηση ειχε ερμηνειες του αρχαιου ρητου..
με σμπαθάς βεβαια ...
αλλα οι επιτυχιες "η αποτυχιες στο ελληνικο χα ,θεωρω οτι ειναι αποτελεσμα αφ ενος πληροφορησης και κωλοφαρδιας ,αν θελεις ...
γιατι αν πουμε για τεχνικη αναλυση και οποιος την επικαλεστει...θα θεωρηθει να μην χαρακτηρισω...
πολυ δε περισσοτερο το φρουτο της κυματικης...ωχ.ωχ .
πιθανον να τα εγραψα ωμα,αλλα πιστεψε με δεν εχω καμμια προθεση να προσβαλω ,πολυ δε περισσοτερο να θιξω...
και δεν τα γραφω υπο την φορτηση της χθεσινης ημερας...
χρηματιστηριο ειναι...
εχουμε δει τερατα και σημεια και θα ξαναδουμε
φιλικωτατα μπαρμπας

σσ..
αν καποια στιγμη χθες ειχαμε ανατροπη του πολιτικου σκηνικου προς το θετικον...και ανοδο ...
τι θα λεγαμε ;;;
και παλι να με σμπαθάς

μπαρμπαλιας είπε...

και τα ιδια περιπου ισχυουν για τον φιλο μου ΑΡΤ..με την τοποθετηση του στις 5.07...
οχι οσον αφορα το φιλο Δημο που εκτιμω...
αλλα για την θριαμβολογια εκ των υστερων...
δεν σε ειδα Αλεκο μου να γραψεις πριν μερικες ημερες ...
οτι ακλουθεις το ταδε μοντελο...
μας ενημερωνεις και οποιος θελει
ακουει...

ειπα να μουγκαθω ...αλλα δεν θα σκασω...
η εκτιμηση μου σε ολους ειναι δεδομενη ,αλλα θα περνετε απαντησεις...

Οσον αφορα τον Μικε...
που το γλεντουσε ...το ξεπερναω
γιατι τον αγαπαω...

ο dwk είπε...

...μμμμμμμμμμμ

ο dwk είπε...

...μμμμμμμμμμ

μπαρμπαλιας είπε...

γεια σου dwki my dear...

μπαρμπαλιας είπε...

axaxaxaaaaaa
ακομη γελαω...
το μμμμμμμμμμμμμ
πως να το εκλαβω
αρνηση και αποδοκιμασια "η καταφαση;;;
λπν εδω κοντα σε μενα ειναι το νεκρομαντειο...
οποιος θελει προλαβαινει και αποψε ακομη...την περιηγηση..μετα τσιπουρου

μπαρμπαλιας είπε...

οποιος ελθει...
να φερει και τον οβολον του...
γιατι ελογου μου καταντησα Μενιππος

ο dwk είπε...

…καλησπερούδια Πάνο και Γιάννη!
…γεια σου Ηλία! …είναι πολλά τα …μεταφορικά;

ο dwk είπε...

…για να δούμε …παρακολουθεί καθόλου;
…«κρατάς στο χέρι το λουράκι του και εκείνος κουνά χαρούμενα την ουρά του. Πριν βγείτε παρέα από την πόρτα, είναι καλό να έχεις κατά νου, ότι το χειρότερό του είναι ο δυνατός αέρας και οι ακραίες θερμοκρασίες, κι ότι οι αντοχές του είναι διαφορετικές απ' τις δικές σου…»
…(http://www.skaikairos.gr/main/athina/dog_walk)
…φιλιά στη Μαρίνα!

μπαρμπαλιας είπε...

ο Χαροντας ζητουσε επιμονα απο το Μενιππο εναν οβολο για το περασμα στον Αδη...
ο Μενιππος γελαγε,γιατι δν ειχε φραγκο...
αλλα παρ ολα αυτα δεν εχασε ποτε το κεφι του...
ελα εσυ και παραδες θα βρεθουνε...

ο dwk είπε...

…χαχαχα!
…δεν το’χω αποφασίσει ακόμα!
…δεν με πήραν και τα χρόνια δα!

μπαρμπαλιας είπε...

well done...inv is open

ο dwk είπε...

…ΑΝ εννοείς το τσίπουρο, ευπρόσδεκτη!!
…με απαραίτητη την παρουσία του Φάσο!
…Παναγιώτηηηηηη! …τι έγινε με κείνη τη μάντρα; …τελειώνεις;

μπαρμπαλιας είπε...

αυτος θελει τραβημα στο αυτι...
μου τοχει υποσχεθει απο τον προ-περασμενο χειμωνα

μπαρμπαλιας είπε...

...παω για φεγγαραδα by the seaside..
εδω κοντα...με μπυριτσα παγωμενη

κλν ολους

ο dwk είπε...

…καληνύχτα μπαρμπαλιά, θαλασσινέ!

ArTaXiA είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.