Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

X.A.A. LIVE 

        
                                                                         σχόλια για τη συνεδρίαση online...

Η ΕΛΛΑΔΑ ,Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΚΑΙ ΤΑ..ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ...

Maria Paola Toschi*


Η πρόοδος που σημειώνει η ελληνική οικονομία δεν έχει λάβει την δημοσιότητα που θα έπρεπε από τον διεθνή τύπο. Τα προβλήματα παραμένουν σημαντικά, αλλά μια σειρά από δείκτες καθιστούν βάσιμα τα σενάρια αισιοδοξίας. Η ανάπτυξη το μεγάλο στοίχημα.
Ποιος χρηματιστηριακός δείκτης είχε την καλύτερη απόδοση στην Ευρώπη τον τελευταίο χρόνο; Δεν ήταν ο κραταιός Dax, παρόλο που έφθασε σε ιστορικά υψηλά. Επίσης, δεν ήταν κάποια αγορά έξω από την ταλαιπωρημένη ευρωζώνη, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Σουηδία ή η Ελβετία. Είναι ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ο οποίος έχει σχεδόν διπλασιαστεί από τον Μαϊο του 2012.

Η σταδιακή και οικονομική πρόοδος δεν αποτελεί καλό υλικό για την τηλεόραση όπως οι διαδηλώσεις και οι ταραχές. Αλλά στην Ελλάδα αυξάνεται η αισιοδοξία πως τα χειρότερα της κρίσης έχουν περάσει.

Είναι μια μικρή οικονομία, αλλά το γεγονός δεν παύει να είναι σημαντικό για τις εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο: αν η Ελλάδα καταφέρει να εμφανιστεί ως μια οικονομία που ανακάμπτει, έχοντας πάρει το φάρμακο της δημοσιονομικής λιτότητας  και των μεταρρυθμίσεων, θα δώσει περαιτέρω ώθηση στην μεταρρυθμιστική ατζέντα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και το Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Αντίστοιχα, αν η Ελλάδα βαλτώσει, οι υπόλοιπες χώρες τις περιφέρειας μπορεί να αποθαρρυνθούν να προχωρήσουν τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Αναμφίβολα η Ελλάδα δεν έχει ξεπεράσει ακόμα τον κίνδυνο. Η χώρα μόλις εισήλθε στην έκτη συνεχόμενη χρονιά ύφεσης και η οικονομική, πολιτική και κοινωνική κατάσταση είναι ακόμα εύθραυστη. Αλλά ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του ΙΟΒΕ βρίσκεται κοντά σε υψηλά δύο ετών. Οι ελληνικές εταιρείες κατάφεραν να εκδώσουν χρέος στις αγορές κεφαλαίων. Η κυβέρνηση προβλέπεται να εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα το 2013 και να επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2014.

Τα στοιχεία αυτά επέτρεψαν στην Ελλάδα να λάβει μέρος στο ράλι των τελευταίων μηνών. Οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων βρίσκονται πλέον αρκετά κάτω από το 10%, έχοντας αγγίξει το 40%. Η Standard & Poor’s αναβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας σε "Β-", με σταθερό outlook, αφού προηγουμένως είχε τοποθετήσει τη χώρα σε “επιλεκτική χρεοκοπία”. Ο William Buiter, ο οικονομολόγος που επινόησε τον όρο "Grexit", ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, αν και είναι ακόμα δυνατή, δεν αποτελεί μέρος του βασικού του σεναρίου.

Πράγματι, η αγορά εργασίας παραμένει αδύναμη. Στο τέλος του 2012 το ποσοστό ανεργίας σκαρφάλωσε στο 24%, κάτι που εμποδίζει την ανάκτηση της εγχώριας ζήτησης. Ωστόσο, το μέσο μοναδιαίο κόστος εργασίας έχει υποχωρήσει 14% από το υψηλό του 2009. Ο αντίκτυπος, σε συνδυασμό με την αδύναμη εσωτερική ζήτηση, είναι μια σταθερή βελτίωση στο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών, το οποίο έπεσε στο 5% το Σεπτέμβριο του 2012, από 16% το 2009.

Η αντιμετώπιση του επίμονου ελλείμματος τρεχουσών συναλλαγών αποτελεί κλειδί για την ανάπτυξη μακροπρόθεσμα και την βιωσιμότητα του χρέους, οπότε δεν μπορούμε παρά να μιλάμε για ευχάριστα νέα.

Εκτός από την μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων και την απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, του τουρισμού και του τομέα του λιανικού εμπορίου, η κυβέρνηση έχει κάνει επίσης βήματα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την καταγραφή της ακίνητης περιουσίας. Οι προσπάθειες αυτές θα πάρουν χρόνο, αλλά τα προσδοκώμενα έσοδα είναι σημαντικά. Με βάση τους υπολογισμούς χάνονται περίπου 30 δισ. ευρώ από τη φοροδιαφυγή κάθε χρόνο.

Η κυβέρνηση παρουσίασε μια λίστα κρατικών εταιρειών και ακινήτων που τίθενται προς πώληση. Τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις μπορεί να αντιστοιχούν μόνο σε 23,5 δισ. ευρώ ως το 2020, τα μισά από όσο προβλέπονταν αρχικά, αλλά τουλάχιστον πραγματοποιείται κάποια πρόοδος. Εν τω μεταξύ, έχουν προσδιοριστεί και περικοπές, κυρίως στους μισθούς του Δημοσίου και στις κοινωνικές δαπάνες. Η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού το 2010 θα μειώσει τις δημόσιες δαπάνες για συντάξεις ως ποσοστό του ΑΕΠ από 17% στο 14% το 2013.

Η Ελλάδα έχει αρχίσει να φέρνει καλά νέα. Αν η ανάπτυξη του ονομαστικού ΑΕΠ πιάσει ή ξεπεράσει τις προσδοκίες, το δημοσιονομικό έλλειμμα θα υποχωρήσει σταδιακά στο μηδέν μέσα στα επόμενα χρόνια. Κάτι τέτοιο μπορεί να πείσει τους επενδυτές ότι η ευρωζώνη μπορεί να ενστερνιστεί τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ότι δεν χρειάζεται να είναι όμηρος των οικονομικών ελίτ. Τίποτα από τα παραπάνω δεν στοχεύει στην υποβάθμιση των κινδύνων, οι οποίοι παραμένουν σημαντικοί, αλλά δείχνουν ότι μερικές φορές η πραγματικότητα μπορεί να είναι καλύτερη από ότι δείχνουν τα δραματικά πρωτοσέλιδα.  


Η Maria Paola Toschi είναι στρατηγικός αναλυτής στο τμήμα ανάλυσης της JP Morgan Asset Management.

Πηγή:www.euro2day.gr

151 σχόλια:

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους

ThitaDelta είπε...

Άντε για να μη λέτε μερικοί μερικοί

... καλημέρα Γιάνναρε

δεν σε πρόλαβα πριν φύγεις για χταπόδια, να σου πω να βγάλεις και καμιά γυαλιστερή για το τσίπουρο

Καλημέρα σε όλους

giannhs kon είπε...

χαχα Έγινεεεε
Καλημέρα ΔΗΜΗΤΡΗ

giannhs kon είπε...

http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1102097/ef-pisth-kerdh-kai-afxhsh-paragoghs-sto-trimhno.html

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλημέρα Κύριοι,

Πάμε γερά κ σήμερα, κι αν μας πάρουν τα σώβρακα, εμείς θα βάλουμε μαγιώ για το Σ/Κ!

giannhs kon είπε...

Γέρα με τσαμπουκά

Καλημέρα ΓΙΑΝΝΗ καλή δουλειά

giannhs kon είπε...

http://www.kerdos.gr/default.aspx?id=1926360&nt=103

Money είπε...

Προσωπική εκτίμηση: Η πορεία για κάτω από 300 μον. (FTSE25) παραμένει, (εστιάζοντας στην περιοχή 270-280). Για να αλλάξουν αυτά τα δεδομένα είναι απαραίτητη μια υπέρβαση των αγοραστών, με σημείο προσοχής τις 350 μον. Πάνω από εκεί θα πρέπει να υπάρξει επανεξέταση. Νομίζω πως οι χαμηλοί όγκοι δεν βοηθούν προς το παρόν.

Money είπε...

Σχετικά με τις ΑΜΚ. Ένα ρητό λέει. Μην κανείς τίποτα όταν δεν καταλαβαίνεις τίποτα. Αν εξαιρέσουμε μερικούς επαγγελματίες, (μερικούς) οι υπόλοιποι έχουμε χάσει τα αυγά και τα πασχαλια στο τι σημαίνει το κάθε τι. Γιατί να ασχοληθούμε το λοιπόν; Περνω κάτι καθαρό και πορεύομαι. Άλλωστε άνοδο δεν περιμένουμε;

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα σε ολους.
ο Θανασης -φιλος παλαιωθεν-τα ειπε μια χαρα....και με δεδομενο οτι ευκαιριες εισοδου-εξοδου..εχουμε δυο τρεις φορες το μηνα...
ετσι για την πληξη που λεει ο λογος.
εθνος αναδελφον με χαα μοναδικον...

μπαρμπαλιας είπε...

Γιαννακι στα καθ υμας ...
MOTOGP...και επανεμφανιση δυναμικη του Πεδροσα..
καλα το πανε...
ο σπαρτιατης με το γιατρο εχουν φαει τα ρουχα τους...η αμαχα δεν παει..
και τους βγηκε μπροστα η δορυφορικη...ωρε γλεντια

Unknown είπε...

kalhmera παιζω μονο στον 25 θεωρω πως και σημερα εχει το χαα ευκαιριες εισοδου αν εκπληρωθει η υποθεση πως ειναι ανοδικη ηταση της αγορας, michele θελω την αποψη σου , γραψτην και στο ποδι ,αρκει να ειναι σημερα ,

giannhs kon είπε...

Καλημερα ΜΠΑΡΜΠΑ

Θα φάνε τα μουστάκια τους χαχαχα

Καλημερα ΤΚ

giannhs kon είπε...

Καλημερα Argyrw

Money είπε...

http://www.capital.gr/jArticle.asp?id=1807037
Μια αιρετική; αποψη περί ΑΜΚ.

μπαρμπαλιας είπε...

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1807253

αντε Πανοοοο ξυπνα...
το συστημα δουλευει για σενα...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα σε όλους
Τωρα διάβασα τα χθεσινοβραδινά μεταμεσονύχτια.
Ότι και να πείτε ένα είναι το γεγονός. Ότι αυτή η αύξηση πρόκειται για την μεγαλύτερη ΑΠΑΤΗ και ΑΛΗΤΕΙΑ. Μακριά από κάτι που δεν καταλαβαίνεις όπως λέει και ο ΤΚ. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΩ ΜΙΑ.
Δεν νομίζω να έχει ξαναγίνει η τιμή στο ταμπλό να είναι ίδια με την τιμή διάθεσης ...και σήμερα μπορεί να την εκμηδενίσουν αν θέλουν.
Όλα είναι μέρος της ευρύτερης ξεφτίλας που εδώ και αρκετά χρόνια επικρατεί σ' αυτή τη χώρα, δεν έμεινε τίποτα όρθιο, Σημίτης και Γιωργάκης ξενόδουλοι και προδότες διέλυσαν και παρέδωσαν την χώρα, τα τούρκικα σίριαλ καλά κρατούν, οι Ρε-πούστηδες κάθε μέρα προκαλούν και ρίχνουν νερό στον μύλο της διάλυσης της εθνικής συνείδησης και της ιστορίας μας και ΚΑΝΕΙΣ δεν μιλάει, παρά σαν πρόβατα δεμένα χειροπόδαρα καθόμαστε και περιμένουμε το τέλος. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας, δυστυχώς.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Ηλία, τα διάβασα.
Τα είπε και ο Προβόπουλος στην έκθεση.
Μας οδηγούν σε εξαθλίωση και σε ιδιωτική ασφάλιση.
Και καλά όσοι είναι νέοι, οι άλλοι που έχουν τελειώσει την θητεία τους;;;;
Έχουν ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ, το είπα χωρίς να το θέλω

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ
Η ΠΟΙΟ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΩΡΑ...
ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ... ΠΡΙΝ ΤΗΝ
ΑΥΓΗ!

Andreas D. είπε...

Καλημέρα σε όλους.

Μικρέ, γράψε μια απομείωση ακόμα...

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Kαλημέρα σε όλη την παρέα...
και σε ασφαλιστική να αρχίσουμε να τα δίνουμε οταν έρθει η ώρα τησ πληρωμής ....ανθρακες ο θησαυρός..
βλ Χιλή...άρα η λύση το ΧΑ..!!?

Unknown είπε...

Καλημέρες.

Αντρε διάβασε την ανακοίνωση της Πασάλ.

john deer είπε...

καλημερα σ ολους....λυκουργο συμφωνω απολυτα!!!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Δεν σου είπε κανείς να φύγεις ΓΙΑΝΝΗ αλλά δεν θα μιλάμε ΜΟΝΟ για μετοχές εδώ μέσα, όπως διαφαίνεται.
Η ασφάλεια είναι έξοδο αναγκαστικό και με το νόμο ... ας το δεχτούμε, αλλά για όποιον έχει δουλέψει 40 χρόνια δηλ. και έχει πληρώσει εισφορές τι θέλεις να πεις;
Να κάνει και ιδιωτική ασφάλιση ΤΩΡΑ;;;;
Τώρα για τις ακριβές και φτηνές, ελληνικές και ξένες ας μην αρχίσουμε κουβέντα τέτοια ώρα.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Στο δεν θα μιλάμε ΜΟΝΟ για μετοχές πρόσθεσε και το δεν θα μιλάμε ΜΟΝΟ προς μια κατεύθυνση, την μνημονιακή.

ThitaDelta είπε...

... θέλουμε γενικό κλίμα καλό, μην πω ότι θέλουμε πάρτυ

... για να πετύχουν οι αμκ

Ακούς παράγκα;

michele είπε...

Kαλημερα,καλημερα σε ολους!
Για την Αργυρω:
Ο πρωτος στοχος -η περιοχη του 980 - επετευχθη
ηδη πολλες μετοχες ειναι κοντα να δωσουν σημα αντιστροφης-εισοδου οχι ακομα
Απο αποψη ΓΔ οσο το 1019 δεν διασπαται ανοδικα η ζωνη του 950 εχει πολλες πιθανοτητες

Η επαν-εισοδος γινεται σταδιακα και αυξανουμε θεση με την ανοδικη διασπαση κααποιου βραχυπροθεσμου κμο 12 η 20 ημ

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα και στους επόμενους φίλους.
Σωστός ο Κώστας!
Αναγκάστηκα να γράψω σκληρά λόγια και θα πω κάτι τελευταίο και τέρμα.
Τόσα χρόνια στο ΔΙΚΟ τους σύστημα δούλεψα και πρόσφερα ότι πρόσφερα, όχι στο ΔΙΚΟ μου.
Ο καθένας δεν θα ήταν ευχαριστημένος αν τον κρέμαγαν έτσι ξαφνικά μετά από τόσα χρόνια επειδή αυτοί τα σκάτωσαν.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Κανένα πρόβλημα με κανέναν δεν έχω ΓΙΑΝΝΗ.
Δεν είναι επιθετικότητα, είναι αγανάκτηση. Δικαιούμαι κι εγώ νομίζω μια στο τόσο ...που με χαρακτηρίζουν όλοι σαν ειρηνοποιό και ήσυχο.

νικος φαληρο είπε...

καλημερα σε ολες τις φιλες και τους φιλους

Unknown είπε...

Κύριοι τους πάνω στην εξουσία εμείς ως λαός τους εκλέγαμε εναλλάξ τόσα χρόνια.

Καλά να πάθουμε.

Unknown είπε...

Αντε μην τραβήξω μια μαρκετιά στον ΑΒΑΚΑ και τον κλειδώσω...

Θανασης Κ είπε...

καλημερες στους κεφατους....

michele είπε...

Καλημερα Νικολα,εγω σε εχω πει ειρηνοποιο Πανο
υπαρχουν και καποιοι που ειναι στην ελευθερη αγορα η δεν εχουν δουλεια και δεν προλαβαινουν να αγανακτουν πρεπει να δουλεψουν 10 ωρες την ημερα

Και οι πιο παλιοι δικαιως αγανακτουν ,μερικοι ομως εξ αυτων βολευτηκαν σε ενα συστημα "σοβιετικου" μοντελου αγκιστρωμενοι σε πολιτικα κομματα
και τωρα υφιστανται το σοκ ,που βεβαια κακως ηρθε μ αυτον τον τροπο

Γεράκι είπε...

καλημέρα σας....αντε παμε γερα...

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Ωραίος ο ΕΛΤΟΝ...!

http://www.euro2day.gr/news/enterprises/article/1102301/elton-afxhsh-344-sta-kerdh-meta-apo-foroys.html

ΠΑΝΟΣ είπε...

Σωστό αυτό Χρήστο εν μέρει αλλά δεν καλύπτει όλο το θέμα.
Δεν τους εξέλεγε ο κάθε ένας απλός άνθρωπος για να τα διαλύσουν όλα, για κάτι καλύτερο ήλπιζαν οι περισσότεροι.
Που να ήξερε;
Και δεν είμαστε ΟΛΟΙ τόσο διευθαρμένοι όσο μας παρουσιάζουν οι "ηγέτες" μας για τους δικούς τους σκοπούς.

Andreas D. είπε...

ΜΙΚΡΕ,

-17 εκ.

Andreas D. είπε...

ΧΡΗΣΤΟ,

έδωσα τα χθεσινά στο 0,7680...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Οι γενικεύσεις δεν προσφέρουν Μικέλε, ούτε η επανάληψη των κλισέ που βολεύουν την ηγεσία και δεν θα μιλήσουμε για τους λίγους (πχ συνδικαλιστές και παρατρεχάμενοι) αλλά για τους πολλούς.
Κι εγώ δεν προλάβαινα να αγανακτήσω παλιά, θυμίσου ότι μπήκα πρώτη φορά στον θαυμαστό κόσμο του ίντερνετ στα 57 μου όταν είχα ήδη σχεδόν 35 χρόνια εργασίας...

Unknown είπε...

Ευγε Αντρέ.

Εγω πάλι είμαι πιο μεσοπρόθεσμος εκεί.

Το gap μεταξύ αγοραστών πωλητών στα 6,5 λεπτά του ευρώ...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Τέλος αυτά τώρα.
Το άνοιγμα κατά τα αναμενόμενα (ΘΔ) να δούμε το κλείσιμο.
Πόσο θέλουμε Δημήτρη 1025; Καλό είναι;

Andreas D. είπε...

ΧΡΗΣΤΟ,

1000 τμχ ήταν... να βγάλουμε τους καφέδες...

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Η μόνη μου διαφωνία με τον ΜΙΚΡΟ ειναι ενα μηδενικό. Η διόρθωση στην Αμερική θα ξεκινήσει στις 10 του μήνα (να προλάβουν να ανακοινώσουν το unemployment).

νικος φαληρο είπε...

INTKA trend short < 0,52
GEKTERNA trend short < 2,21
SOLK trend short < 2,21

Andreas D. είπε...

Χρήστο, βλέπεις?

νικος φαληρο είπε...

60λεπτο κλεισιμο

νικος φαληρο είπε...

EYDAP trend long > 5,99 sl < 5,71
IKTIN trend long > 1,60 sl < 1,50

michele είπε...

Νικολα η ΕΥΔΑΠ εχει πολυ καλη διαγραμματικη συμπεριφορα πιο καλο σημειο εισοδου πανω απο 6,12

Unknown είπε...

Βλέπω το gap Αντρέ...Βλέπω το gap.

Ο ΑΒΑΚΑΣ σύμφωνα με την οικονομική κατάσταση μάλλον το γυρίζει το πράγμα σιγά σιγά...

νικος φαληρο είπε...

το ειδα κε michele.Αυτες οι δυο που εδωσα ισως στο 60λεπτο report που ελαβα να μην εχουν σωστη συμπεριφορα. Δωστε και για ΙΚΤΙΝ αποψη.

michele είπε...

4,97 η πρωτη αντισταση της ΕΤΕ ,εφ οσον περασει πανω απο 4,70

νικος φαληρο είπε...

αν ξανακανουν σημερα παλι ξεφορτωτικη στην ΠΕΙΡ μετα το κραξιμο που εφαγαν χθες για να εγκλωβισουν κι αλλους θα θελουν....

Θανασης Κ είπε...

αναρωτιεμαι εαν εχουν την διαθεση καποια στιγμη προς το τελος της διαπραγματευσης να σαρωσουν την ΕΤΕΔ...τα μεγαλα χερια οπως πχ ο ΛΑΤΣΗΣ θα μπουν με δικαιωματα στην αυξηση??

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

τα ΕΤΕΔ έχουν φτιάξει ένα ωραίο κανάλι στο 5λ τριχα δεν παρεκλίνουν!

Andreas D. είπε...

Μιχάλη , σε λίγο θα μας πεις οτι θα πάει και 5,50... χαχαχα

Θανασης Κ είπε...

με τι στοχο..ξερουμε?

Andreas D. είπε...

Αναστολή σε ΥΑΛΚΟ & ΑΕΓΕΚ

ο dwk είπε...

…καλημερούδια!
…κυρίες και κύριοι …σιγά μην τσακωθούμε:
…-με τον Ηλία, που τα «σέρνει» στους ΓΑΠ και Λομπέρδους! (γκαπ-γπουπ, $#%^&^%$, καλά, βρε παιδιά, μη βαράτε!)
…με τον Michele για την κόμμωση –δεν έχω ΚΑΜΙΑ τύχη…
…με τον Μεγάλο μικρό για το γιαννάκι και τον …Νταλάρα!!! (που τον θυμήθηκα…)
…με τον Γιάνναρο για τον Λορένθο και τη ΔΕΗ
…με τους Θ-Δ για τον κ. Χάιντ
…με την Βάλια για τα λουλούδια της (έχουμε κάποια πρόσκληση μήπως;;;;;;;;)
…με τον Πάνο για την …αγαπημένη μας Πειραιώς
…με την Κάθυ για τους πόντους (και το χρώμα) στις γόβες! –γουστάρω πράσινο …αχχχ Πανάθα!
…με τον Χρήστο για την γεκτερνα (…έχω εκτερ, …πρόσεξε καλά!!!)
…με τον Νικόλα για τα trend του (δίνε Νίκο μου, μπας και ξεστραβωθώ!)
…με το Αλεξανδράτο για την κανέλα ή το λεμόνι (…η κυρία μου από δίπλα αγριεμένη (!) φωνάζει: -μαρμελάδα μήλο και ει δυνατόν ΚΑΙ σύκο!!!!!!!!)
…και με όλους τους φίλους για ψάρι ή κρέας!
…ΜΟΝΟ με τον Φάσο θα τσακωθώ! …δεν τον προλαβαίνω στα τσίπουρα!

νικος φαληρο είπε...

καλημερα κε dwk

michele είπε...

Θα παει Ανδρεα ,δεν θα παει??? χαχα.Προσεξε τι θα πεις!

Θαναση ο Λατσης ειναι ηδη μετοχος και εχει δικαιωματα

Αλλοι επιχειρηματιες που λεει η Εθνικη οτι θα μπουν που μεχρι τωρα δεν ειναι μετοχοι
θα αγορασουν δικαιωματα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Γεια σου Θοδωρή με τα ωραία σου πάντα!
Σιγά μην τσακωθούμε, το είπες πρώτος, απλά διίστανται οι απόψεις μας χεχε
Κάποια στιγμή πρέπει να καταλήξουμε κάπου όμως και αυτό δεν το βλέπω.
(σ.σ. το "σοβιετικό" μοντέλο δεν το δημιουργήσαμε εμείς, άλλοι το έκαναν, αυτοί που το χρησιμοποίησαν τόσα χρόνια κατά το δοκούν και τώρα το "χτυπάνε" λες και το έκανε κάποιος τρίτος! ΑΥΤΟ είναι που δεν αντέχεται).

Θανασης Κ είπε...

αρα περιμενεις να γινει παιχνιδι στο ετεδ 'η τα ταμεια θα το χωσουν μεχρι τελους??

ΠΑΝΟΣ είπε...

Γεια σου ΓΙΑΝΝΗ
Τα λέω (ίσως μόνος μου και τα ακούω ίσως πάλι μόνος μου) αλλά κατά τα άλλα όλα είναι ΟΚ μεταξύ μας.

μπαρμπαλιας είπε...

καλωστον φιλτατο dwk με τα ωραια του..

Unknown είπε...

ΜΙΚΡΕ μελέτησες το τρίμηνο του ΑΒΑΚΑ η σε πιάνω αδιάβαστο???

μπαρμπαλιας είπε...

και να πω και την αμαρτια μου...
βουτηξα στο ΕΤΕΔ...
δεν μπορω να ηρεμησω ο π...

Unknown είπε...

Τώρα το είδα το σχόλιο σου ΜΙΚΡΕ.

Πολύ διαβασμένος τελικά. Γιαυτο σε ρώτησα πριν το δω...


χαχαχαχχαχαχχαα

Andreas D. είπε...

Μιχάλη,
θα πάει εκεί που πρέπει να πάει...!!!

Θανασης Κ είπε...

βουτηξες για intraday??

michele είπε...

Εμπρος Ανδρεα για μια Εθνικαρα νεα χαχα

Α ρε dwk να ειχα το λογοτεχνικο σου ταλεντο!

μπαρμπαλιας είπε...

Θαναση -31%...ασ παει και το παλιαμπελο

Θανασης Κ είπε...

ειναι τα γ..μενα τα ταμεια που δεν ξερεις που θα τα ξεφορτωσουν...και μενα με τρωει πολυ τωρα να μπω

michele είπε...

1000 ακριβως το προηγουμενο υψηλο

Unknown είπε...

Οι τρείς εταιρίες στις οποίες έχω επενδύσει δείχνουν πολύ καλό ισολογισμό για το τρίμηνο εν μέσω κρίσης και κακών αποτελεσμάτων στην πλειοψηφία και πολύ χαίρομαι για αυτό.

Θανασης Κ είπε...

βλεποντας την συμπεριφορα που εχουμε μεσα σε αυτο το blog καταλαβαινω με το λιγο μυαλο που εχω οτι κανουμε ενα λαθος...χανομαι το δασος...τεινω να συμφωνησω με τα λεγομενα του ΜΙχαλη για τις τραπεζες...σε ολες τις τραπεζες εχουμε κρεμασει ταμπελες και κουδουνια λες και ειμαστε μεγαλοεπενδυτες...ολοι το κερδος ψαχνουμε και οχι να παντρευτουμε εταιριες...αρα μαλλον εκει που εχουμε ολοι την ιδια αποψη για κατι 'η για καποιον ..εκει εχουμε σιγουρα λαθος..βλ τραπεζες

νικος φαληρο είπε...

καλο μεσημερι σε ολες τις φιλες και τους φιλους.

michele είπε...

Τι λες ρε συ παει να παρει 7%?? ΧΑΧΑ
τα ειδες τα αποτελεσματα??

Andreas D. είπε...

Μιχάλη,

πολύ αδύναμη η ΕΤΕ... ούτε το 5 δεν έγραψε... χαχαχα

michele είπε...

Τον περιμενω να φορτωσω μερικα ακομα γιατι μου δινει κερδη η Εθνικαρα
να παω τις διακοπες μου
με την επιστροφη
του Μαχου
συνηθεια που εγινε λατρεια

YΓ. Μην ακουτε ,ειναι περιπτωση η σχεση μου με την εταιρεια

michele είπε...

Εκει ηταν το μυστικο ( της λακουβας) στη μητρικη ΜΙΚΡΕ, τζιρος ειδα μεγαλυετρο του α 3 μηνου του 2012
Και ειναι λιανικο εμποριο

Θανασης Κ είπε...

Κουμπίτσα: "Έχω ακούσει ιστορίες για το Ακρόπολις".....ασε το wrc και πιασε την f1.......

Θανασης Κ είπε...

μικρε πες κανενα τραγουδακι...

Θανασης Κ είπε...

μια χαρα το ΣΕΝΤΡακι..

Θανασης Κ είπε...

μικρε εχεις δικιο....πες μου ποιες ειναι οι ΑΞΙΕΣ τησ ζωης [εκτος απο το ελβε βεβαια..χεχε]

michele είπε...

Ελεγ χτες να μην αγχωνεστε για το ΣΕΝΤΡ πανω στο 200 αρη και με τετοια αποτελεσματα

michele είπε...

*Ελεγα

ThitaDelta είπε...

... λεβέντες

ποιός έχει το τηλέφωνο του ιππικού;

... άντε γιατί το παραχέσανε

το φελέκι μου μέσα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Είναι πολύ νωρίς ακόμα Δημήτρηηηη
Το 1025 στο τέλος!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Κλέφτες θα γίνουν; έλεγε μια ψυχή παλιότερα...

ThitaDelta είπε...

... βλέπω να δίνει η εθνικάρα και χαίρομαι

μετά θυμάμαι ότι δεν έχω τράπεζες,

με τόσα που ακούω για τράπεζες εδώ μέσα με κάνατε να πιστέψω πως έχω και γω, χεχε


άντε ρε ΟΠΑΠΑΡΑΑΑΑΑΑ, τράβα το μαγαζί

michele είπε...

Δημητρη χτες συχνα αναφερομουνα στην κοινη μετοχη,διαγραμμα ανεβασα τι αλλο να κανω

michele είπε...

stop βραχυπροθεσμο ειπα στο 4,97 ,επεσα εξω πηγε 4,94 προς το παρον

ThitaDelta είπε...

... χεχε το ξέρω Μιχάλη (της)

αν θες πάτα και τα κουμπιά να μην κουραζόμαστε

Θανασης Κ είπε...

μικρε εχεις δικιο...αλλα τα καλα οπως ξερεις ειναι μουλαρια και τα αχρηστα χαρτια που εχουν τους νταβατζηδες τους... τρεχουν και τρεχουν και τρεχουν...

Θανασης Κ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Θανασης Κ είπε...

το ετεδ καλα το παει..αναρωτιεμαι εαν μπορει να γραψει και αρνητικες τιμες..... [-63%] + [-40%]...κτλ κτλ

Θανασης Κ είπε...

"αυτες οι αλλαγες θελουν τον χρονο τους"....κατι μου θυμιζει αυτο...και για την Ελλαδα το ιδιο δεν λενε??

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

μια ερώτηση τα αποτελέσματα της ΕΛΒΕ και της ΓΕΚ που τα βρήσκουμε?

michele είπε...

http://www.athex.gr/Files/2013/Finstats/For%20AseSite%202013_XA_A_9927_1.pdf

ελβε απο πανω και γεκε απο κατω

http://www.athex.gr/Files/2013/Finstats/For%20AseSite%202013_XA_A_9447_1.pdf

Andreas D. είπε...

Διατάγματα παγκόσμιας εμβέλειας για το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων των Ανδρέα Βγενόπουλου και Ευθύμιου Μπουλούτα αξίας €3,79 δις, του Κυριάκου Μάγειρα €1,5 δις και της Marfin Investment Group εξασφάλισε η ειδική διαχειρίστρια της Λαϊκής Τράπεζας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας, έχει ενημερωθεί ως αρχή εξυγίανσης από την ειδική διαχειρίστρια της Λαϊκής Τράπεζας, Άντρη Αντωνιάδου, ότι στο πλαίσιο των γενικών εντολών της προχώρησε με την καταχώρηση ενδιάμεσης αίτησης στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας και πέτυχε την έκδοση Ενδιάμεσων Διαταγμάτων εναντίον των κ.κ. Ανδρέα Βγενόπουλο, Ευθύμιο Μπουλούτα, Κυριάκο Μάγειρα και Marfin Investment Group Holdings SA.
Τα εν λόγω διατάγματα εκδόθηκαν στο πλαίσιο της αγωγής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, Αρ. Αγωγής 8400/2012 και έχουν επιδοθεί προς τα ως άνω αναφερόμενα πρόσωπα.
Αυτά αποτελούνται από προστακτικά διατάγματα παγκόσμιας εμβέλειας παγοποίησης περιουσιακών στοιχείων εναντίον των κ.κ. Βγενόπουλου και Μπουλούτα για συνολικό ποσό ύψους €3,79 δις και για τον κ. Μάγειρα ύψους €1,5 δις. Επίσης, αφορούν Διατάγματα αποκάλυψης περιουσιακών στοιχείων των τριών ως άνω φυσικών προσώπων ως, επίσης, και διατάγματα που απαγορεύουν στην Marfin Investment Group Holdings SA από του να προβεί, μεταξύ άλλων, σε οποιαδήποτε πληρωμή ή μεταβίβαση προς όφελος των τριών ως άνω φυσικών προσώπων.

Unknown είπε...

Κυρ Θανάση ευγε για το χαρτί σήμερα.

Καιρός ήταν...

Andreas D. είπε...

Μικρέ, θέλω και πετροσωλήνες...

michele είπε...

Καλα ρε Κωστα σου εβαλα ΓΕΚΕ κατα λαθος το ξενοδοχειο το President ,μαλιστα σκεφτηκα τι το θελει αυτο χαχχα
sorry δεν τα εχει βγαλει η ΓΕΚ ακομα

Unknown είπε...

Να μπω???Εδω μεσα εννοω.
Εχω παρει εναν φοβΟ!!!

Θανασης Κ είπε...

εχουμε μπερδεψει τους Θανασηδες εδω...ξερει κανεις πως θα βρω την ακρη..μπερδευομαι σας λεω

Unknown είπε...

Εγω μιλαω για εισηγμενο Θαναση....

Ξερει ο Μισελ

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

ο.κ ΜIC το κατάλαβα...η ΓΕΚΕ πάντως δίνει μέρισμα..!

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

το σύνδρομο της Παρασκευής και η τακτική του δάσκαλου Δήμου..λές?

michele είπε...

Μπες ρε Καθυ γιατι γυρισαμε κοκκινοι χαχα

ναι για εισηγμενο μιλαει ο Ioannou Θαναση ,μπερδευτηκαμε

michele είπε...

Πανω απο 0,8450 κατι θα κανει το ΕΤΕΔ

Θανασης Κ είπε...

μιχαλη το ετεδ το βλεπεις υπερ-πιεσμενο??

Θανασης Κ είπε...

το ΜΙΓ τι επαθε???

michele είπε...

Για το ΜΙΓ κοιταξε σχολιο πιο πανω του Ανδρεα 2.37

ειναι υπερπιεσμενο το ΕΤΕΔ αλλα ουδεις ξερει που μπορει να παει
η μετοχη εκανε ψηλο ημερας και στεκεται εκει

michele είπε...

σε ΑΜΕΜ τωρα η ΕΤΕ

michele είπε...

με βαθυ νοημα ΜΙΚΡΕ χαχα
αμεμ στην ΕΤΕ 4,99 το υψηλο

michele είπε...

αρα χωθηκε ολιγον μετα το αμεμ

Unknown είπε...

Κανω τα παντα Μιχαλη μου.
Πιστεψε με.Βουντου θα κανω

Chris είπε...

kalispera

Μαικλ μια ερωτηση

Ασκω τα δικαιωματα μου σε μια τραπεζα..

ερχεται η μερα που μπαινουν οι νεες μετοχες...
αν τις πουλησω εκεινη τη μερα χανω και τα warrants???

Chris είπε...

ekeinh th μερα πχ η επομενη Δευτερα στην Αλφα θα παιζουν warrants και μετοχες διαφορετικα ...κανω λαθος???

michele είπε...

Οχι Chris διαπραγματευονται ξεχωριστα
αλλο το ενα αλλο το αλλο
απλα το warrant δεν μπαινει σε margin και το πρωτο limit up ειναι +50% και το πρωτο limit down ειναι -50%

δεν υποκεινται αυτα στην φορολογια του 0,2% στην πωληση

Andreas D. είπε...

Αύξηση κατά 6,27% στον κύκλο εργασιών και 42,4% στα κέρδη προ φόρων για το α΄τρίμηνο του 2013 σε σχέση με το αντίστοιχο περσυνό παρουσίασε η Ικτίνος Ελλάς.
Οι εξαγωγές μαρμάρου κατά το α΄ τρίμηνο του 2013 ανήλθαν σε 91% του κύκλου εργασιών της εταιρίας. Η αύξηση αυτή οφείλεται στην ορθή πολιτική πωλήσεων που ακολούθησε η εταιρία, κάνοντας δυναμική στροφή προς τις εξαγωγές με ταυτόχρονη υιοθέτηση συντηρητικότερης πολιτικής, όσον αφορά την εσωτερική αγορά κάνοντας επιλεκτικές πωλήσεις προς διασφάλιση των απαιτήσεων, από τους πελάτες του εσωτερικού.
Σε επίπεδο μητρικής εταιρίας κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 6,27% και διαμορφώθηκε σε4.829 χιλ.ευρώ έναντι4.526 χιλ.ευρώ της προηγούμενης χρήσης, και τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 1.407χιλ. ευρώ έναντι925 χιλ.. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 42,4 %.

Αντίστοιχα, σε ενοποιημένη βάση ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 3,2 % και διαμορφώθηκε σε5.415 χιλ.ευρώ έναντι5.242 χιλ.ευρώ της προηγούμενης χρήσης, και τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε1.450 χιλ.ευρώ έναντι1.153 χιλ.ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 20,5%.


Πηγή:www.capital.gr

Θανασης Κ είπε...

τι κανουν τωρα ..πουλανε ετεδ κ μπαινουν τα ταμεια στην ετε??

ThitaDelta είπε...

... τράβα μαλλί ανεβαίνουμε

ThitaDelta είπε...

άντε ρε οπαπ κάνε μια χαψιά τη γραία

ThitaDelta είπε...

τράβα μαλλί, τράβα μαλλί

michele είπε...

Πανω απο 340 ο ftse-25 σαν πρωτο δειγμα να δουμε μεχρι που θα παει

ο ΓΔ αλλη σταθμιση απο Δευτερα

ΟΠΑΠ πολυ καλος-πηγε σε τεχνικο σημειο και αντεδρασε

καλα η ΕΤΕ αναμενομενη ΕΛΛ καλη παρ οτι εφαγε μαρκετια τωρα

Lefters είπε...

αχ βρε στρατηγέ που μας κατάντησες να βλέπουμε τα γατάκια με 15 και 30%...

Θανασης Κ είπε...

μικελε το εργο θα δουμε και με την κοινη ΠΕΙΡ οταν ξεκινησει η αυξηση ??

Unknown είπε...

Μιχαληηηηη τι εχεις να πεις????
κραταω την ανασαααααα
εγινα μπλεεεεε

ThitaDelta είπε...

έγινε και το engulfing

η χθεσινή ανακοίνωση για το τέλος του (2)(δεν λέω τη λέξη κύμα τα παίρνει ο Μιχάλης) του ΙΙΙ, είναι γεγονός

michele είπε...

Δεν παιζεσαι Καθυ ,σταθερη αξια !

Χαχα ακου κυματα

ThitaDelta είπε...

... σοκ και δέος

εμ έπρεπε να πάρω τηλέφωνο το ιππικό

ThitaDelta είπε...

... Μιχάλη γιατί ταπώνουν την ινλοτ;

Unknown είπε...

ThitaDelta το ειπες απο χθες.Να πω οτι δεν το ειπες!

Andreas D. είπε...

Μιχάλη , ΝΤΡΟΠΗ ...

που είναι το 5,50 της ΕΤΕ ??

χαχαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα μόλις γύρισα
Ήρθε το ιππικό Δημήτρη;
Το 1025 θέλω είπαμε
αλλά η ΕΕΕ πατάει φρένο

Unknown είπε...

Αντρε ο χρόνος πάγωσε στην μικρή μας...

michele είπε...

Ανδρεα χαχα πηγε μεχρι 5,44 και τωρα κλεινει 5,14

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

τι τον θές το ΟΠΑΠ όταν υπάρχει η ΜΠΕΛΑ!

michele είπε...

Τωρα τη γυρισανε 5,40

ThitaDelta είπε...

... τι γίνεται στον ΟΠΑΠ, βλέπετε;

michele είπε...

Δουλευουνε τους μετοχους Δημητρη εκει ..
η ΙΝΛΟΤ ειναι χαρτι που γενικα δεν ειναι του γουστου μου ,δεν μπορω να την πιασω και θεμελιωδως

michele είπε...

Ζωγραφισαν τα παλληκαρια

michele είπε...

Εκτος αν εγινε κανα γραφειοκρατικο μπλοκο στον ΟΠΑΠ

Andreas D. είπε...

ΜΑΓΙΚΟ ΕΥΠΡΟ

michele είπε...

Οντως Ανδρεα ..καλο για το κλιμα που
επετυχε το 12%
της ΑΛΦΑ και επισημως

michele είπε...

η τελος παντων σχεδον επισημα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Τελικά;;;;
Δεν βλέπω αντιδράσεις.
Νot bad but not what i expected για μένα
Υπάρχει και η επόμενη μέρα πάντα για να μην παίρνει αέρα κάποιος από σήμερα.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ή για να φάει την κρυάδα την επόμενη;;;

michele είπε...

Εχει γυρισμα Πανο,αλλα θελει και συνεχεια για επικυρωση
παμε επανω απογευματινη αναρτηση