Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

ΚΥΡΙΑΚΗ
με ελεύθερη γνώμη..


ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ...ΣΕ ΧΑΡΤΙ ΥΓΕΙΑΣ..

Αυτές τις μέρες το να είσαι από τη Βενεζουέλα δεν είναι και τόσο… υγιεινό. Η χώρα ξέμεινε από χαρτί υγείας εξαιτίας των ελέγχων τιμών στα προϊόντα πρώτης ανάγκης που κάνει η κυβέρνηση, αλλά και τους συναλλαγματικούς περιορισμούς. Το σκηνικό μοιάζει βγαλμένο από ταινία του Γούντι Άλεν, σχολιάζει ο Daniel Gross.

Η Βενεζουέλα ξέμεινε από χαρτί υγείας. Για να καταπολεμήσει τη χρόνια έλλειψη, η κυβέρνηση δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι θα εισάγει τις εξαιρετικά αναγκαίες προμήθειες. Σε μια σκηνή που θυμίζει τις «Μπανάνες» του Γούντι Άλεν, ο υπουργός Εμπορίου Αλεχάντρο Φλέμινγκ διακήρυξε αυτή την εβδομάδα ότι «η επανάσταση θα φέρει στη χώρα το ισοδύναμο των 50 εκατομμυρίων ρολών χαρτιού τουαλέτας».
Πώς μια ολόκληρη χώρα 28 εκατομμυρίων ανθρώπων ξέμεινε από χαρτί υγείας; Δεν θα έπρεπε να συμβεί η ξαφνική έλλειψη του προϊόντος. Παντοπωλεία και λιανοπωλητές ξέρουν πώς να διαχειρίζονται την προσφορά. Όταν τα αποθέματα λιγοστεύουν, παραγγέλνουν περισσότερα. Κι όμως, αυτό συνέβη στη Βενεζουέλα.

Ο πρόεδρος Νικολάς Μαντούρο και το καθεστώς του έχουν κατηγορήσει τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης και τα μέσα ενημέρωσης ότι πυροδοτούν την «υπερβολική ζήτηση» για χαρτί υγείας. Αλλά στην πραγματικότητα, αυτό το κάνει η οικονομική πολιτική της χώρας. Αν και έχει γίνει οικονομικά δυσκοίλια έπειτα από χρόνια Μπολιβαριανής-σοσιαλιστικής διακυβέρνησης από τον Ούγκο Τσάβες και τον διάδοχό του, Μαντούρο, είναι στην πραγματικότητα μια αρκετά προηγμένη οικονομία. Χάρη στα τεράστια αποθέματα πετρελαίου, είναι μια πυκνοκατοικημένη χώρα, που καταλαμβάνει την 34η θέση στον κόσμο στο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν, με ένα κατά κεφαλήν ΑΕΠ περίπου στα 13,200 δολάρια. Αυτό ισοδυναμεί περίπου με της Ρουμανίας ή της Βουλγαρίας, καμία από τις οποίες δεν βίωσε την έλλειψη χαρτιού τουαλέτας.

Αλλά με πολλούς τρόπους, η Βενεζουέλα απλά δεν είναι μια λειτουργική οικονομία. Η οικονομική πολιτική του καθεστώτος Τσάβες θα μπορούσε ευγενικά να χαρακτηρισθεί ανορθόδοξη. Ο Τσάβες συχνά μάλωνε με τους εμπορικούς εταίρους. Σε μια προσπάθεια να σταματήσει η φυγή κεφαλαίων, η Βενεζουέλα θέσπισε και εφάρμοσε αυστηρούς συναλλαγματικούς ελέγχους -που σημαίνει ότι είναι δύσκολο να χρησιμοποιούν το τοπικό νόμισμα για να αγοράσουν ξένα προϊόντα. Ο ετήσιος πληθωρισμός ξεπερνά το 20 τοις εκατό. Ακόμη χειρότερα, ως μέρος των προσπαθειών του Τσάβες να βελτιώσει την κατάσταση των φτωχών, στη Βενεζουέλα έχουν επιβληθεί εδώ και χρόνια και επιβάλλονται αυστηροί έλεγχοι τιμών σε βασικά καταναλωτικά αγαθά -από το μαγειρικό λάδι ως τα προϊόντα από χαρτί.

Ο συνδυασμός του ελέγχου των τιμών και των ελέγχων συναλλάγματος δημιουργεί πρόβλημα. Ενώ μπορεί να είναι καλός για τους καταναλωτές βραχυχρόνια, μπορεί να είναι κακός σε μακροπρόθεσμη βάση. Αν η κυβέρνηση καθορίζει την τιμή σε κάθε αγαθό -παπούτσια, πετρέλαιο, σιτάρι, ή προϊόντα από χαρτί- σε τιμή χαμηλότερη από ό,τι κοστίζει σε κάποιον να το κάνει και να το διανείμει, δεν υπάρχει κίνητρο για να καλύψουν τη ζήτηση οι τοπικοί προμηθευτές. Πείτε πως η πολιτική της κυβέρνησης προβλέπει ότι ένα ρολό χαρτί τουαλέτας πρέπει να κοστίζει 50 σεντς, αλλά οι προμήθειες και η εργασία που χρειάζονται για να δημιουργηθεί ένα ρολό κοστίζουν 52 σεντς. Οι τοπικοί παραγωγοί απλά θα σταματήσουν την παραγωγή, ή θα βρουν τρόπους για να εξάγουν τα προϊόντα τους σε γειτονικές χώρες, όπου θα μπορούν να πετύχουν μια υψηλότερη τιμή, ή να τα πωλούν στη μαύρη αγορά. Το αποτέλεσμα: η έλλειψη για τους οικιακούς καταναλωτές. Στη θεωρία, όταν οι εγχώριοι προμηθευτές μειώσουν τα αποθέματα και την παραγωγή, τα εισαγόμενα προϊόντα θα μπορούσαν να πάρουν τη σκυτάλη. Αλλά οι συναλλαγματικοί έλεγχοι καθιστούν δύσκολο για τις εταιρείες στη Βενεζουέλα να εισάγουν εμπορεύματα ελεύθερα. Δεν χρειάζεται να είσαι θιασώτης της Έιν Ραντ για να καταλάβεις ότι όταν υπάρχει ελάχιστη ή καθόλου δυνατότητα κέρδους από μία οικονομική δραστηριότητα, η αγορά θα σταματήσει να την παρέχει.

thedailybeast

www.antinews.gr

62 σχόλια:

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα παικτε μου...
ωραια,ωραιοτατα...
ολη η φυσις ραχατιαζει...

και λεει ο αλλος..
αν κανω αστατη ζωη δεν θα σε βαλω για κριτη..

παω λπν .καφεδακι και ουζακι
by thewave...

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλημέρα στον μπάρμα μας,

Φαίνεται ότι ο λαός φόρτωσε τα κουβαδάκια και τις ομπρέλες στο αμάξι και πηγαίνει παραλία...

Ο μόνος στεναχωρημένος είναι ο παπατσάκος. Από τη μία γράφει

Βασικοί μέτοχοι τραπεζών, επενδυτικοί οίκοι και hedge funds ωραίο το κερδοσκοπικό παιχνίδι που στήσατε στις τράπεζες, αλλά τα όρια ξεπεράστηκαν – Μην γίνουν ακριβότερες από ότι πρέπει οι τράπεζες και την πληρώσει ο μικρομέτοχος

αλλά ταυτόχρονα δεν δαγκώνει το καινούργιο χέρι

Αμερικανικό fund νέος βασικός μέτοχος στην τράπεζα Πειραιώς – Το ντελίριο των αγορών από ξένους εκτοξεύει την ζήτηση στην αμκ στο 15% αλλά θα καλυφθεί μόνο το 12% λόγω warrants – Ενθουσιασμένοι οι ξένοι με το management και το story της τράπεζας....

Λέτε να έχασε κ αυτό το ράλυ? Μπα, μάλλον κράτησε τα κεφάλαια για να μπει στα ομολογιακά της ΜΙΓ...

Καλές βουτιές σε όλους...με αντιηλιακά παρέα ε?

john deer είπε...

καλημερα σας ημερα για ουζα μπυρες κλπ παραλιες και αλλα τινα ...για χρηματιστηριο απο απογευμα και μετα ..να δροσισει λιγο

ευαγγελος είπε...

καλημερα στη καλη παρεα! Ακομα δεν πιασανε καλα οι ζεστες και βαραμε απουσιες ε?

michele είπε...

Καλο μεσημερι σε ολους.Ευαγγελε ,με τετοιον καιρο καλοκαιρινο ,που να κατσει ο Ελληνας μεσα ..

giannhs kon είπε...

Καλό μεσημέρι σε όλους τους φίλους

ολη η φυσις ραχατιαζει...

Γεια σου ΜΠΑΡΜΠΑ με δυο κουβέντες μας τσάκωσες όλους χαχα

Γεια μένα είναι το πρώτο ΠΣΚ ΜΠΑΡΜΠΑ εδώ και καιρό που από την παρασκευή το βράδυ μέχρι και σήμερα το βράδυ είμαι με καλούς φίλους συνεχώς και κάνω πράγματα που με ευχαριστούν Φούσκωσα και στον ύπνο χαχα

Καλά να περνάτε όλοι στη ωραιότερη χώρα του κόσμου

michele είπε...

Mπραβο Γιανναρε ,παντα τετοια..εριξα και γω κατι υπνους και κατι..ποτακια

Unknown είπε...

Αλλη μια καλοκαιρινη ημερα για της παραλιες σωστα,τρομερο μουσικο κοματι τους το εβαλλα μερικες στους λουομενους..Η ελευθερη γνωμη τωρα και στης παραλιες,κοντα σας...

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Το κόκκινο κουτάκι έχει το μαγικό αριθμό 9....πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει κόσμος που παρακολουθεί και περιμένουν κάποιο να γράψει.

Αντε, εμφανιστείτε και πείτε μας που πήγατε για μπάνιο σήμερα...

Βάλτε φωνή αλλιώς δεν βγαίνει ο MIchele. Εναλλακτικά...ταινιούλα κ αύριο πάλι μαζί σας το πρωί.

Να δούμε, θα έχει γυρισει και ο ΜΙΚΡΟΣ?

michele είπε...

Μπραβο Καλλιτεχνη μου παντου βρισκομαστε

Γιαννη ναμαι ημουνα μια εδω μια εκει σημερα ..μπανιο δεν προλαβα βεβαια εσυ πηγες?

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Άστα ρε Mic, μέχρι το άλλο Σάββατο που δίνει η ΠΩΛ εξετάσεις για πτυχίο Ισπανικών, έχει μαθήματα συνεχώς. Οπότε το καλύτερο σενάριο είχε καφέ στον Φλοίσβο και να χαζεύεις την κίνηση στην παραλιακή...

Χαλαρά πραγματάκια... για να είμαστε ξεκούραστοι για αύριο...

michele είπε...

Φιλε ,εξαιρετικη ιδεα ,χαλαρωσε το ματι σου και το μυαλο σου.
Οι εποχες θελουν ταχυτητα σκεψης,αντοχη στις κακουχιες και γρηγορες αποφασεις.
Και αναμεσα σ αυτα ,βολτες.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Πάμε να χαλαρώσουμε τότε με ταινιούλα... όλοι ΜΕΓΚΑ?

Καλό βράδυ Μικ

ΠΑΝΟΣ είπε...

Tο κόκκινο κουτάκι γράφει τώρα 11
Εμφανίστηκε ο ένας!
Καλά περάσαμε την Παρασκευή το βράδυ και σήμερα μετά μπάνιου σε μια θάλασσα όνειρο.
Το Σάββατο απλά δεν υπήρχε, αλλά κάποια πράγματα έπρεπε να γίνουν και τα κάναμε όλα σε μία μέρα για να μην έχει συνέχεια.
Κάτι έλεγα χτες το βράδυ και το πήρε σοβαρά φαίνεται η Ελευθεροτυπία σήμερα! Τέλος πάντων ας έχουμε υγεία πρώτα και η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Η διάθεση δεν ξέρω... ο Γιάνναρος βλέπω πήρε τα επάνω του και χαίρομαι γι αυτό!

mixalis mixalios είπε...

Επειδή εγώ δεν έκανα κάτι συγκλονιστικό το ΣΚ να σας περιγράψω θα σας κάνω copy το πως καταλήγει το ενημερωτικό σημείωμα της 15/05/2013 της ΕΖΜΑRΚΕΤ που τα καλά αυτά παιδιά μου στέλνουν κάθε τόσο θα έλεγα με σχετικά μεγάλη επιτυχία...

"Η συμπεριφορά των μετοχών των τραπεζών αλλά και των μετοχών που συντήρησαν την προηγούμενη άνοδο του δείκτη της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, δείχνει ότι η περίοδος που ακολουθεί προσφέρεται για επενδυτική δραστηριοποίηση. Όπως αναδεικνύεται από τις σχετικές μελέτες, φαίνεται να προετοιμάζεται μια ευρύτερη ανοδική κίνηση του ελληνικού χρηματιστηρίου, η οποία μπορεί να πάρει μεγάλη διάσταση εάν διατηρηθεί το κλίμα ευφορίας που δημιουργείται στα διεθνή χρηματιστήρια"

Καλοτσέπωτα λοιπόν...

michele είπε...

Εχουμε πει εδω με την φραση "μην τον ειδατε μην τον απαντησατε" που συνηθιζω να λεω ,για πανω απο 360 του FTSE-25.
Σε περιπτωση δε,επιστροφης του και retest εκει και αναπηδησης η φραση αυτη θα βρει το πραγματικο της νοημα.
Παρ ολα αυτα τα bull χαρακτηριστικα της αγορας εχουν και αποτομες βυθισεις στις οποιες οι επενδυτες πρεπει να ειναι προετοιμασμενοι.

profit είπε...

ωχ ωχ ωχ

φέρτε μάσκα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα Μιχάλη καλησπέρα Μικέ
Όταν όλοι μιλάνε για πάνω εγώ κουμπώνω 2-3 κουμπιά.
Εσύ Μικέ μου θέλω να μου πεις πως να προετοιμαστώ...νηστεία και προσευχή κάνουν ή χρειάζεται η συνδρομή ψυχολόγου;;;

ΠΑΝΟΣ είπε...

Γιώργο μάσκα για κατάδυση;

michele είπε...

Πανο μου οι επενδυτες χρειαζονται:
Αυτοπειθαρχια,ψυχολογο,χαπια για το στομαχι,πολιτικη αναλυση,χρηματοοικονομικη αναλυση,γνωση της συμπεριφορας πολιτικων-διεθνων οικων,κορδελα ,παρατηρηση των χρηματορροων ,προσοχη στις "πληροφοριες".
Μονο αυτα.

profit είπε...

Πάνο μου πονάει όλο το κορμί σκούπισμα η αυλή καθάρισμα η αποθήκη ξαναμανα σκουπισμα ο δρόμος τα κάγκελα.
έχω σκίσει τη γάτα

Θανασης Κ είπε...

μικελε για να μαθει ολα αυτα που ανεφερες ενας μεσος επενδυτης θελει τουλαχιστον 10 χρονια...ισως και παραπανω...η εποχη που ζουμε πιστευω πολυ γρηγορα αντανακλαστικα..τα οποια λιγοι τα εχουν..

Θανασης Κ είπε...

*θελει

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αφού είναι μόνο αυτά Μικέ μου...ησύχασα!
Γιώργο δεν πονάει τίποτα ευτυχώς, αλλά παρομοίως χτες, ήταν η μέρα της γενικής λόγω αλλαγής εποχής ...καταλαβαίνεις τώρα, πάνω τα μεν κάτω τα δε κλπ κλπ και λόγω αδυναμίας στις σκάλες της κυρίας τα έκανα εγώ.
Ευτυχώς σήμερα με 45 λεπτά μέσα στο νερό και άλλα τόσα στον ήλιο ήρθα τα ίσια μου, η γάτα ; πια γάτα; α, τώρα θυμήθηκα...την έχω πλύνει, την έχω στύψει και είναι απλωμένη για στέγνωμα!

Θανασης Κ είπε...

..συμφωνω απολυτα με τον HAWK με οσα εγραψε στο blog του...δυστυχως και εγω ειμαι ενας μετριος trader...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλώς τον Θανάση

ΠΑΝΟΣ είπε...

Βάλτε κάτω του μετρίου για μένα

Θανασης Κ είπε...

γεια σας κ. ΠΑΝΟ... εαν συνεχισω να ειμαι τοσο πελαγωμενος θα χασω και το μετριο σιγουρα...

mixalis mixalios είπε...

Michele μπορεί να έχεις όλα αυτά αλλά αν δεν έχεις ΤΥΧΗ και ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ πάλι δεν κάνεις τίποτα...α και ΚΕΦΑΛΑΙΑ γιατί το τίποτα δεν μπορεί να γίνει κάτι ενώ το κάτι μπορεί να γίνει πολλά....

ΠΑΝΟΣ είπε...

Χωρίς κύριε Θανάση
Καταλαβαίνεις τι γίνεται...όταν δεν μπαίνει όταν πρέπει γιατί φοβάσαι μετά φοβάσαι ξανά ότι θα σου φύγει η αγορά και μπαίνεις όπου νάναι με τους γνωστούς κινδύνους

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Καλησπέρα σας.
Συμπάσχω με τους φίλους που πονάνε από τις δουλειές λόγω αλλαγής εποχής.
Τώρα όσον αφορά το trade μάλλον θα με χαρακτήριζα μέτρια.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλώς την Βάλια, άσε τις μετριοφροσύνες όμως!

mixalis mixalios είπε...

Και βεβαίως πρέπει να έχεις χάσει στο χρηματιστήριο...για να μάθεις από τα λάθη σου. Αυτά ειναι τα διδακτρά σου!

Θανασης Κ είπε...

loose - loose κατασταση εαν περιμενεις να πειστεις 100% για κατι... οπως εκανα με τις τραπαζες και βεβαια δεν εβγαλα κερδος ουτε 1 cent... φιλια στην Βασιλικη...

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Μιχαλιέ όσα δίδακτρα και να πληρώσουμε συνήθως δεν μαθαίνουμε από τα λάθη μας. Τα επαναλαμβάνουμε νομίζω.



michele είπε...

Χρειαζεται και τυχη.Παμε τωρα σοβαρα με την σειρα.
Ιn my opinion
και ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ.

1) Κορδελα
2)Χρηματοροες
3)Κλασσικη τεχνικη αναλυση
4) Πολιτικη αναλυση
5)Φιλτραρισμα "ειδησεων" και ειδησεων.

mixalis mixalios είπε...

Δυστυχώς έχεις δίκιο Βασιλική αλλά κατά τη γνώμη μου αυτό είναι που τελικά ξεχωρίζει έναν μέτριο από έναν καλό trader. Και επειδή προφανώς για να γράφουμε εδώ (γιατί αλλιώς θα είμαστε στις Μπαχάμες τώρα) μάλλον είμαστε μέτριοι προφανώς επαναλαμβάνουμε τα ίδια λάθη και όχι μόνο μια φορά...

ευαγγελος είπε...

Μιχαλη, εγω θα συμφωνησω μαζι σου....

michele είπε...

Προσωπικα εγω: Δεν μ ενδιαφερει το trading με ενδιαφερει το maximum κερδος με το minimum κοστος.
Οταν ασχολουμαι ( με το trading)σε υψηλης κυκλοφοριακης ταχυτητας χαρτι παω καλα.
Οταν δεν εχει τοσο κινηση ,την παταω κιολας αλλα εδω παιζει το money management.Που ανηκει στο πανω σχολιο και ξεχασα να το βαλω.

Οταν δεν ξερω το χαρτι,επειδη εχω πληρωσει λαθη,δεν ξανασχολουμαι μεχρι να ΤΟΥΣ μαθω.

michele είπε...

Με τις τραπεζες απ οταν αρχισαν να παιζουν ειμαι ΠΟΛΥ ευχαριστημενος απο τον εαυτο μου .
Αλλα εκανα και λαθακια γιατι απασχολιομουν και με αλλα ..υγεια να εχουμε

mixalis mixalios είπε...

Michele νομίζω ξέχασες την εμπειρία γιατί όπως και τα λάθη έτσι και πολλές τακτικές - πρακτικές στο χρηματιστήριο είναι επαναλαμβανόμενες άρα όποιος τις έχει παρακολουθήσει στο παρελθόν μπορει να τις προβλέψει με μεγαλύτερα ποσοστά επιτυχίας για να μην έίναι απέξω όταν πρέπει να είναι μέσα και το ανάποδο...

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Κύριοι να προσθέσουμε και το ένστικτο. Το ταμπλό μιλάει αρκεί να το αγαπάς και να το καταλαβαίνεις.

Γεράκι είπε...

καλησπέρα σας...

για να τα βαλω σε μια σειρα...για να μην τα μπερδευουμε..ξερετω πως εχω μια αδυναμια σε αυτο..

ολοι ειμαστε traders..απλα ο καθενας αλλης διαβαθμισης...

ο κριτης ειναι η τσεπη μας..

δηλ...

η αγορα εχει κανει 100%...

εσυ εχεις 10.000€..

δεν μπορει να τα εχεις κανει
11.000€

Εισαι ενας μετριος trader..
Πρεπει να εισαι κοντα στο 100% κ εσυ...

απο κει κ περα..εισαι αρκετα καλος..καλος..πολυ καλος..ή κ γαμω τους traders..

Μην μπερδευτε την τυχη μεσα..Μην βαζετε το ποσοστο επιτυχιας κτλ κτλ κτλ...

Γεράκι είπε...

*ξερετε

michele είπε...

Παιζει μεγαλο ρολο η εμπειρια συμφωνω συνονοματε..προσωπικα οταν δεν "βλεπω" κατι
αποσυρω τα χερια απ το πληκτρολογιο.
Και το ενστικτο που λεει η Βαλια.Απλα δεν αρκει μονο του.

michele είπε...

Εγω δεν λεω ποσοστα ,θα φαω κραξιμο.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Κρα κρα κρα
(για μένα ήταν)

mixalis mixalios είπε...

Αφού δεν λες ποσοστά (και έτσι πρέπει) και επειδή τα 111.000.000 τμχ της Παρασκευής είναι πολλά για να είναι απλά διανομή μήπως σε κάποιο βυθισματάκι αύριο θα ήταν καλό να τσιμπήσωμεν ολίγην Πειραιώς
μέχρι την αποκοπή του δικαιώματος αφού λάβεις υπόψη ότι το στομάχι είναι γερό και έχω προμηθευτει και μάσκες...Καταλαβαίνω ότι μπορεις να κάνεις μόνο γενικό σχολιασμό γιατί αν δεν δεις πως θα παίξει αύριο δεν μπορείς να πεις και πολλά. Απλά μάλλον ψάχνω να επιβεβαιώσω κάτι που έχω ήδη αποφασίσει...

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Φυσικά δεν αρκεί μόνο του Μικ.

Αντώνη αρκετά συχνά η αγορά τους traders τους πετάει έξω. Οι καλές αποδόσεις θέλουν συνδυασμό κινήσεων.

michele είπε...

Ενα καλο σημειο αναφορας ειναι να πηγαινει κανεις ΠΑΝΩ απο τον δεικτη.
Δεν χρειαζεται παραπανω ρισκο.

Ουτε παραπανω φοβος ...

ευαγγελος είπε...

Θυμαμαι παλια που λεγαμε οτι ο αποτυχημενος trader, γινεται ... μακροπροθεσμος επενδυτης!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Σωστός Ευάγγελε χαχα
ΠΕΙΡ δεν μας φοβίζουν τα συνεχή γκαπ;;;

Γεράκι είπε...

είστε όλοι traders....χαχαχα...μην "αποδοκιμάζετε" τον ορο...

ειστε traders...

δυστυχώς δεν υπάρχει αντιστοιχη ελληνική λέξη...

συμβαινει πολλες φορές αυτο...χαχαχα

michele είπε...

Μιχαλιό,εδω προκυπτουν τα εξης:
1) Ηδη τα μελη του ΔΣ της ΠΕΙΡ εχουν πουλησει πολλα για να συμμετασχουν στην ΑΜΚ
2) Αυτο σημαινει οτι η ωρα πλησιαζει
3) Μπορει καποιος να μπει ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ βλεποντας πως πηγε η ΑΛΦΑ που ομοιαζεισε καλυψη ποσσοτου ιδιωτων
4) εδω υπαρχει η διαφορα του reverse split που σημαινει οτι καποιες μερες η μετοχη θα ειναι εκτος διαπραγματευσης
5) Αυριο ανακοινωνει αποτελεσματα Α τριμηνου
6) Την διαδρομη προς τα πανω εχω μια αισθησηοτι θα την συνεχισει
7) ...αλλα ΠΡΩΤΑ πρεπει να δω καποια λεπτα συνεδριασης

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Σωστός ο Ευάγγελος.

mixalis mixalios είπε...

Σωστός Ευάγγελε...εγώ ξεκίνησα ανάποδα, όντας πιο νέος πίστευα στην μετοχική ιδέα στις μακροχρόνιες υπεραξίες κ.τ.λ. μέχρι το 2007-2008 οπότε αφού έφαγα την τούμπα (βλ. δίδακτρα) αποφάσισα ότι και το trading δεν είναι καθόλου κακή ιδέα χωρίς να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν μετοχές στο χαρτοφυλάκιο για διακράτηση...μάλλον ακολουθώ την τακτική των τραπεζών στα ομόλογα(λέμε τώρα) και έχω το χαρτοφυλάκιο trading και αυτό προς διακράτηση...

Γεράκι είπε...

Αντε να σας βοηθησω..Εχουμε παρεξηγησει καποιες εννοιες στο Ελλαδα....


Definition of 'Position Trader'
A type of stock trader who holds a position for the long term (from months to years). Long-term traders are not concerned with short-term fluctuations because they believe that their long-term investment horizons will smooth these out.


Many position traders will take a look at weekly or monthly charts to get a sense of where the asset is in a given trend. Position trading is the polar opposite of day trading because the goal is to profit from the move in the primary trend rather than the short-term fluctuations that occur day to day.

mixalis mixalios είπε...

Αυτό που προσπαθώ να εκμεταλλευτώ με την Πειρ δεν είναι τόσο το intraday trading ή αυτό των 1-2 ημερών όσο το να πουλήσω το δικαίωμα όταν θα διαπραγματευτεί έστω και μετά το RS. Δεν με προβληματίζει η αναμονή κάποιων ημερών για όλα αυτά τα διδικαστικά αρκεί να έχω τη μισή έστω απόδοση από αυτά που πρόσφερε η ΑΛΦΑ. Κατά τα άλλα συμφωνώ μαζί σου και αναλόγως θα κινηθώ και εγώ

Υ.Γ. Νομίζω ότι τα αποτελέσματα δεν θα επηρεάσουν ιδιαίτερα, το μόνο που πιθανόν να προσπαθήσουν είναι λίγο να τα ωραιοποιήσουν προκειμένου να μην είναι αποτρεπτικός παράγοντας εισόδου στην ΑΜΚ

ευαγγελος είπε...

Ολοι εχουμε πληρωσει διδακτρα! Το κακο ομως σε αυτη την περιπτωση ειναι οτι οι γνωσεις και οι εμπειριες που αποκτας, δεν ειναι αναλογες με το υψος των... διδακτρων! Ποσες φορες εχβ κανει το ιδιο λαθος ξανα και ξανα! Και πολυ φοβαμαι, μαλλον ειμαι ειμαι σιγουρος, οτι θα το ξανακανω!

michele είπε...

Ευαγγελε αυτο που λες ,το περιγραψαμε πριν ως αυτοπειθαρχια ..
Μιχαλιο καπως ετσι το σκεφτομαι κι εγω

michele είπε...

...Ο pro forma δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας core tier 1 της ΕΒΑ για την Πειραιώς εκτινάσσεται στο 14,3% με 14,4% και είναι ο υψηλότερος στην Ελλάδα και από τους υψηλότερους παγκοσμίως....
απο αρθρο
του BN

mixalis mixalios είπε...

Το διάβασα και εγώ και γενικώς τα οικονομικά στοιχεία της ΠΕΙΡ είναι πια καλύτερα από αυτά της ΕΤΕ και για αυτό θα κάνω το trading στην ΠΕΙΡ ενώ θα μπορούσα να το κάνω και στην ΕΤΕ. Έτσι για να πω οτι δεν αγνόησα και τα θεμελιώδη...

Καληνυχτα σε όλους....