Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013


X.A.A. LIVE 

        
                                                                         σχόλια για τη συνεδρίαση online...

Η ΒΟΡΕΙΟΣ ΚΟΡΕΑ ΚΑΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ
ΤΟΥ...ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ..

By Gideon Rachman

Το περίεργο με το δόγμα αμοιβαίας εγγυημένης καταστροφής των πυρηνικών όπλων (ΜAD) είναι πως απαιτεί και από τις δύο πλευρές λογική. Από την απαρχή της πυρηνικής εποχής, το MAD ήταν εκείνο που διατήρησε την ειρήνη. Η εκτίμηση ότι τελικά καμία λογική πολιτική ηγεσία δεν θα ρίσκαρε εκατομμύρια θανάτους πολιτών της οδήγησε τον κόσμο σε κάποιες από τις πιο επικίνδυνες στιγμές της Ιστορίας - όπως την πυραυλική κρίση της Κούβας και την πτώση του Τείχους του Βερολίνου.


Η πιο ανησυχητική πτυχή της σημερινής κρίσης με την πυρηνικά εξοπλισμένη Βόρειο Κορέα είναι ότι το καθεστώς της συγκεκριμένης χώρας μπορεί να αποτελεί την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα και να είναι μία από τις σπάνιες περιπτώσεις όπου η λογική της πυρηνικής αποτροπής δεν ισχύει. 

Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, ανά τακτά χρονικά διαστήματα υπήρχε ο φόβος ότι κάποιος πολιτικός ηγέτης θα μπορούσε να σκεφτεί το αδιανόητο. Στα τέλη της δεκαετίας του 1950, ο Μάο Τσε Τουνγκ σόκαρε ακόμη και τους σκληρούς σταλινιστές της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, όταν κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Μόσχα άφησε να εννοηθεί ότι ο πυρηνικός πόλεμος μπορεί τελικά να μην είναι τόσο κακός. «Εάν το χειρότερο σενάριο φτάσει στο χειρότερο σημείο και πεθάνει η μισή ανθρωπότητα, τότε θα παραμείνει το άλλο μισό αυτής. Ο ιμπεριαλισμός θα καταστραφεί και όλος ο κόσμος θα είναι σοσιαλιστικός», δήλωσε τρομάζοντας ακόμη και τους οικοδεσπότες του. 
Από πολλές απόψεις, η Βόρειος Κορέα αναπαράγει κάποια από τα χειρότερα χαρακτηριστικά της μαοϊκής Κίνας: την απομόνωση από τον έξω κόσμο, τα στρατόπεδα εργασίας, την προσωποποιημένη λατρεία και την προθυμία να ανεχτεί εθνική μαζική λιμοκτονία. Το τελευταίο είναι ιδιαίτερα αποθαρρυντικό, αν θυμηθεί κανείς ότι το δόγμα της πυρηνικής αποτροπής βασίζεται στην απροθυμία των κυβερνήσεων να δεχθούν το θάνατο εκατομμυρίων πολιτών τους.
Δυστυχώς στη Δύση υπάρχει ακόμη η τάση να χειρίζεται τη Βόρειο Κορέα σαν… αστείο. Το διαδίκτυο είναι γεμάτο από… ξεκαρδιστικές ρετουσαρισμένες φωτογραφίες του κοντόχοντρου νέου ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ-ουν.

Στην πραγματικότητα, το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ δεν είναι καθόλου αστείο. Πρόκειται για ολοκληρωτικό εφιάλτη, που έχει καταστρέψει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων και τώρα απειλεί ανοιχτά τον έξω κόσμο με πυρηνικά όπλα.

Είναι πολύ δύσκολο, αλλά κρίσιμο το να προσπαθεί να μαντέψει κανείς τι πραγματικά σκέφτεται το καθεστώς της χώρας. Κατά καιρούς, έχουν υπάρξει προτάσεις ότι μπορεί να κατανοήσει τον έξω κόσμο καλύτερα από ό,τι πιστεύεται. Κάποτε ρώτησα έναν ανώτερο Κινέζο διπλωμάτη ο οποίος είχε συχνές επαφές με τον Κιμ Γιονγκ-ιλ, τον πατέρα του σημερινού ηγέτη, αν ο δικτάτορας της Βορείου Κορέας είχε κάποια πραγματική γνώση της Δύσης. «Φυσικά,» απάντησε, «περνάει όλη τη νύχτα στο διαδίκτυο». 
Υπήρξε κάποια ελπίδα ότι ο γιος του θα ανοίξει ένα μεγαλύτερο παράθυρο επικοινωνίας στον έξω κόσμο. Άλλωστε, ο χρόνος που πέρασε στο ελβετικό σχολείο θα πρέπει να έφερε κάποιο αποτέλεσμα.

Προς το παρόν, όμως, ο νεότερος Κιμ οδηγεί σε νέο επίπεδο την πυρηνική στάση της Βορείου Κορέας και σε ακόμη πιο επικίνδυνα επίπεδα. Τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνησή του δήλωσε ότι βρίσκεται πλέον σε κατάσταση πολέμου με τη Νότιο Κορέα και έχει μιλήσει από την έναρξη πυρηνικά χτυπήματα στις ΗΠΑ.

Η απάντηση από τις ΗΠΑ και τη Νότιο Κορέα καθορίστηκε από το κλασικό βιβλίο κανόνων του δόγματος MAD. Έστειλαν στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροπλάνα (με δυνατότητα ρίψης πυρηνικών όπλων) για ασκήσεις στον εναέριο χώρο της Νοτίου Κορέας.

Η θεωρία της πυρηνικής αποτροπής, άλλωστε, συμβουλεύει: «Μη διστάσεις. Μη δείξεις αδυναμία. Η άλλη πλευρά θα υποχωρήσει καθώς υπάρχει ο κίνδυνος πυρηνικού αφανισμού». Η Σεούλ είπε επίσης ότι ο στρατός της θα απαντήσει αμέσως σε οποιαδήποτε πρόκληση, χωρίς να λάβει υπόψη τις ευρύτερες πολιτικές συνέπειες.

Ο κίνδυνος είναι ότι τέτοιες πολιτικές προϋποθέτουν έναν ορθολογιστή αντίπαλο. Πράγματι, ορισμένοι από τους γνώστες των θεμάτων της Βορείου Κορέας στις ΗΠΑ, όπως ο πρώην πρέσβης Chris Hill, εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι η Βόρειος Κορέα δεν έχει πραγματική πρόθεση να προκαλέσει σύγκρουση με τις ΗΠΑ. Ο πραγματικός κίνδυνος, λένε, είναι ότι θα προκληθεί σύγκρουση από ατύχημα, καθώς στην ηγεσία στην Πιονγκγιάνγκ βρίσκεται ένας άπειρος. Ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση, όμως, υποστηρίζουν ότι η οποιαδήποτε ανταλλαγή πυρών πιθανότατα θα είναι σύντομη – και θα σταματήσει πολύ πριν εμπλακούν τα πυρηνικά.

Ενδεχομένως να έχουν δίκιο. Όμως, η ανησυχητική πραγματικότητα είναι ότι δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι. Αν υπάρχει ένα καθεστώς που θα μπορούσε να αψηφήσει τη λογική της πυρηνικής αποτροπής είναι η Βόρειος Κορέα.

Αυτό υποδηλώνει ότι η υφιστάμενη πολιτική που ακολουθούν οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα -του μηδενικού δισταγμού και της άρνησης να ενδώσουν στο πυρηνικό εκβιασμό- μπορεί να χρήζει επανεξέτασης. Το πιο σημαντικό τώρα είναι να ηρεμήσει σύντομα η κατάσταση. Αυτό μπορεί να απαιτεί μείωση και όχι αύξηση των στρατιωτικών ασκήσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Νοτίου Κορέας.

Σε μακροπρόθεσμη βάση, η καλύτερη ελπίδα για ειρήνη στην κορεατική χερσόνησο έγκειται στην εσωτερική αλλαγή στον Βορρά.

Γιατί κάτω από την επιφάνεια, η Βόρειος Κορέα αλλάζει. Υπάρχει πλέον πολύ περισσότερο εμπόριο με τον έξω κόσμο από ό,τι υπήρχε πριν από μία δεκαετία. Από το 2005 οι δύο Κορέες λειτούργησαν μια κοινή βιομηχανική ζώνη στο έδαφος του Βορρά, που απασχόλησε περισσότερους από 50.000 Βορειοκορεάτες, οι οποίοι εργάζονται για τις εταιρείες της Νοτίου Κορέας. Αναπτύχθηκε ραγδαία το μικρό εμπόριο στα κινεζικά σύνορα, ενώ τα περιθώρια προσωπικής ελευθερίας και πλούτου έχουν κάπως διευρυνθεί, καθώς διεισδύουν στη χώρα προϊόντα και ειδήσεις από τον έξω κόσμο.

Με δεδομένες αυτές τις οικονομικές αλλαγές, η υφιστάμενη έμφαση που δίνει η Κίνα στην ανάγκη για εμπόριο και διάλογο με τη Βόρειο Κορέα δεν είναι ο δρόμος της αποφυγής, όπως παρουσιάζεται συχνά στη Δύση.

Εάν με κάποιον τρόπο πειστεί το καθεστώς της Βορείου Κορέας να βγει από το πυρηνικό του καταφύγιο και ενθαρρυνθεί να συμμετάσχει στο εξωτερικό εμπόριο, τότε οι προοπτικές για ειρηνική αλλαγή θα είναι πολύ αυξημένες. 


ΠΗΓΗ: FT.com 
Copyright The Financial Times Ltd. All rights reserved.euro2day.gr


163 σχόλια:

fasokinigos είπε...

Καλημερα στη παρεα. Ευχαριστω τις φιλες και τους φιλους για τις ευχες τους και τα χαρουμενα mail.....Ευχομαι υγεια και τυχη σε ολες - ολους. Φιλε μου Μικελε!!!...που παει ο ΓΔ???......Ξερεις ξερεις που παει χαχαχαχα.....Παντως εγω ευχομαι να το χασω ....Θα μου κοστισει λιγοτερο χαχαχαχα....... Καλο βολι σε ολους!!!!!

μπαρμπαλιας είπε...

Day Range: 12,075.97 - 12,414.62
NIKKIE 225 .

απο την πρωινη βουτια ...+400 μον τωρα...
τα βρηκαν εκει κατω;;;


και καλημερα σε ολους...
με πολλες ενστασεις για ΙΟΒΕ και οτι
παμε "η θα παμε καλα...
ευχομαι να εχετε δικιο...
και με δεδομενο οτι τους δεικτες του ΙΟΒΕ ,της υφεσης,της ανεργειας,του ελλειματος και λοιπων παραμυθιων ...
ξερουμε πως τους κατασκευαζουν κατα το δοκουν...δια ιδιαν χρησην..
παντως στο πρωινο αρθρο της Α.Γκιτση http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/768718/Article.aspx
αλλα καταλαβαινω...
χρειαζεται ρευστο στην αγορα...και ρευστο υπαρχει μονο για την καφετερια ...
αυτα ειπα και χθες και συγνωμη αν γινομαι κουραστικος

μπαρμπαλιας είπε...

τελικα οι ανονεδες εκλεισαν +1.26%
επιμενω γιαυτους εκει κατω...
ειναι η τριτη οικονομια παγκοσμιως...
και κανει ραλί ...

μπαρμπαλιας είπε...

τελικο 12,634.54 +272.34 ( +2.20%)

με μπερδεψε το δικο μας -πανω αριστερα -που εχει σταματησει

μπαρμπαλιας είπε...

DJ: Bank Of Japan Launches New Easing Campaign, Markets Jump

http://e.nikkei.com/e/fr/tnks/Nni20130404D04JF322.htm

οι ανονεδες τραβανε μπροστα...
πολυ ενδιαφερον ...

μπαρμπαλιας είπε...

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/768762/ArticleNewsWorld.aspx

Σοκάρουν τις αγορές τα μέτρα της BoJ.

διαβαστετο ελληνιστι ...
για να το εμπεδωσουμε...
κυρΠροβόπλε και Στουρν...

THE JUNIOR είπε...

την τελευταια φορα με τα ομολογιακα και τα δανεια πηγαν τον οτε και την δεη στο 1 ευρω

και μετα επεσε το κλαμα

αναφερα χθες οτι παιζουν με την αναχρηματοδοτηση μπας και παρουν

ειναι μεχρι να παει ενα εξωδικο στο Δ/Σ για παραβαση καθηκοντος και εκθεση α.ε σε κινδυνο,αν θελει το κρατος να κανει κοινωνικη πολιτικη να δωσει επιταγες σε οσους κρινει οτι εχουν αναγκη

karaefthimiou23 είπε...

Καλημέρα στη παρέα.Είμαστε στο παιγνίδι και θα το παίξουμε μέχρι τέλους.Για πάμε...

GIANNHS006 είπε...

Καλημερα παιδια

karaefthimiou23 είπε...

Καλημέρα Γιάννη.Μάγε πολύ φασαρία κάνεις...

GIANNHS006 είπε...

Καλη μερα Καρα.

TheHawk είπε...

καλημερα σε ολους...

karaefthimiou23 είπε...

Καλημέρα Αντώνη.

George είπε...

Καλημερα σε ολους.... Φασο ο ΓΔ μια αντιδραση και μετα παμε στο 750 με 800.... εσυ τι λες ?????

michele είπε...

Kαλημερα,καλημερα σε ολους.Μαγε εισαι και αντιαισθητικος ..

Bondexj είπε...

καλημερα φιλοι

michele είπε...

Καλημερα John boy

karaefthimiou23 είπε...

Καλημέρα Γιώργο,Μιχάλη,John.

Andreas D. είπε...

Καλημέρα σε όλους!

Το ΠΛΑΙΣ βρήκε νέους τεχνικούς? χαχα

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Καλημέρα σε όλους.

George είπε...

Καλημερα και σε σενα ΚΑΡΑ και οπως λες....(ΓΙΑ ΠΑΜΕ) Πιστευω να παμε καλα.....

THE JUNIOR είπε...

φτου φτου

να μην με παρει το ματι το κακο


karaefthimiou23 είπε...

Καλημέρα Ανδρέα,καλημέρα Βασιλική μας.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Kαλημέρα σε όλο τον κόσμο.
Πολλές δουλειές σήμερα και θα τα πούμε όταν μπορέσω.

ThitaDelta είπε...

... καλημέρα σε όλους

το πολύ το κυρ ελέησον ... για πάμε προς Βορά

karaefthimiou23 είπε...

Καλημέρα Πάνο και Δημήτρη.Προς τα εδώ θα'ρθείτε όλοι αργά ή γρήγορα χεχε

THE JUNIOR είπε...

μιχαλη βλεπεις τι διακριτικος ειμαι

ειπαμε μικρος μικρος στο ματι

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Ερχόμαστε Καρά αργά και σταθερά..

michele είπε...

Kαλως τη Βαλια, ΜΙΚΡΕ ελευθερα τη γνωμη σου χαχα..μια μερα ελειψες και σου την λεγαμε που εισαι και που εισαι

Τον ΓΔ σημερα τον ανεβασα χωρις λογια.Καμμια φορα ειναι περιττα

μπαρμπαλιας είπε...

paura..payra...Mik

THE JUNIOR είπε...

α μην το πω ρε μιχαλη οτι δεν
γουσταρω την επιστροφη κεφαλαιου
τις τερνας

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Κατηγορείται η μεγαλύτερη Γερμανική τράπεζα, η Deutsche Bank, για γιγαντιαία τραπεζική απάτη ύψους 12 δις-Θα ''κουρέψουν'' τις γερμανικές καταθέσεις;
Kαλημέρα σε όλη την παρέα!!!

karaefthimiou23 είπε...

Καλημέρα Κώστα.

THE JUNIOR είπε...

τα εδωσα τα χθεσινα
αντε καντε λιγο πισω να τα ξαναπαρω


κωστα να ηταν μονο αυτα

TheHawk είπε...

ισως κανω λαθος..πανε για βουτια οι εξω..εκτος κ αν μου το χαλασει καποια ειδηση...

Andreas D. είπε...

ΜΙΚΡΕ,
καλώς ή κακώς η επιστροφή κεφαλαίου γίνεται για χάρη της μάνας...

THE JUNIOR είπε...

λογικο ειναι του μαμησε η ιαπωνια τις
εξαγωγες
ευτυχως εμεις εισαγουμε χαχαχαχα


θα τα φτασουμε τα 25 εκ στο τελος
ουτε 4 την πρωτη ωρα

karaefthimiou23 είπε...

Εκείνα τα 5.500 τεμάχια στο 1.25 στην ΕΥΠΙΚ μου χαλάνε τη θέα...

THE JUNIOR είπε...

καλα γαμω τις διορθωσεις εκανε η ευπικ χαχαχα


ανδρεα τελευταια φορα μπορει να το κανει χωρις κοστος

michele είπε...

Τοσα προβληματα ρευστοτητας υπαρχουν,να μην παρει ο Περιστερης κανα φραγκο απο τις ταμειακες ροες ?

Ο Τζιρος στα χτεσινα αχναρια..πανω απο 850 θα αυξηθει .Και κατω απο το χτεσινο κλεισιμο

michele είπε...

Καλημερα Αντωνη ,οι εξω εννοεις ο DAX η και οι Αμερικανοι? ολοι μαζι δηλ

Andreas D. είπε...

Μιχάλη & ΜΙΚΡΕ,
θα γίνει και μια πώληση ...

Νίκη είπε...

Καλή μας ημέρα.
Αντώνη, το έγραψα και στο blog σου, Ενημέρωση... περί blog . http://thehawktrader.blogspot.gr/2013/04/blog.html το γράφω κι εδώ :
Καλή μας ημέρα. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να μας δικαιολογείσαι για τις διαφημίσεις. Γνώμη μου, βάλε όσες περισσότερες μπορείς. Είμαι σίγουρη ότι κανένας διαφημιζόμενος δεν θα σε κάνει να γράψεις διαφορετική άποψη από αυτή που πιστεύεις. Εσένα διαβάζουμε και μας έχεις αποδείξει ότι είσαι σωστός άνθρωπος. Να είσαι καλά, καλή συνέχεια.

karaefthimiou23 είπε...

Καλημέρα Νίκη.

μπαρμπαλιας είπε...

ΜΠΡΑΒΟ Νικη μας σωστη...

Νίκη είπε...

Καλημέρα Καρα, καλημέρα σε όλους.

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...



Συνεδριάζουν σήμερα για τις υπό επιτήρηση …
http://www.greekfinanceforum.com/hunter.html
Για ποιά νομίζετε η αναφορά??

μπαρμπαλιας είπε...

βεβαια αυτο προυποθετει,να αυξησουμε την επισκεψημοτητα στον Αντωνη μας...
παιχτη μου μαζι σου...
καβοντορος ειναι...θα περασει

TheHawk είπε...

σας ευχαριστω..με κανετε να κοκκινιζω..
καβοντορος με πολλα μποφορ...

μπαρμπαλιας είπε...

και να συμπληρωσω οτι το γερακισιο μπλοκέ ειναι για σεμιναριο...
αρκει να διαβασεις

michele είπε...

Το λεει κι η λεξη.Γερακισιο!
Ποιον ομιλο εννοει λες Κωστα??

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Καλημερα σε ολους τους φιλους κ φιλες.Πολλα LIKE στο σχολιο της Νικης κ του μπαρμπαλια για το γερακι.Αντωνη ειμαστε μαζι σου κ βασικο ειναι αυτο που ειπες να κλικαρουμε πανω στις διαφημισεις.Μην δικαιολογεισε λοιπον κ παμε να σε ανεβασουμε πιο πανω κ απο το Γοογλε σε επισκεψιμοτητα(οκ ειμαι λιγο υπερβολικος χαχαχα).Τα σεβη μου σε michele,Πανο,Μικρο,Καρα

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Δεν γνωρίζω, για αυτό και ρώτησα..!

TheHawk είπε...

ισως υπαρχει σταδιακη αλλαγη τασης στα εξω..εαν κ εφοσον φυσικα...προς το παρον μιλαω με γρηγορη ταχυτητα...

TheHawk είπε...

κ παλι ευχαριστω...αν κ παλι θα σας προσγειωσω (ενω δεν πρεπει σαν γερακι που ειμαι)..δεν κερδιζω τπτ με τα κλικς..μονο εαν καποιος χρησιμοποιησει τελικα την υπηρεσια..
δυσκολεψαν οι καιροι αδερφιααααα..χαχα..
το εχω ψαξει το θεμα...

karaefthimiou23 είπε...

Καλημέρα Γιάννη.Κώστα μία που θεωρώ πολύ πιθανό ότι θα οδεύσει προς επιτήρρηση είναι η ΔΙΟΝ.

Εμπρός να στηρίξουμε τον Αντώνη,από χθες κιόλας.

μπαρμπαλιας είπε...

καποια στιγμη πρεπει να γινει για...αποθερμανση

TheHawk είπε...

ειστε αστερια ολοι...θενκς

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Καλημέρα σε όλη τη παρέα.

karaefthimiou23 είπε...

Καλημέρα Γιάννη.

TheHawk είπε...

καλως τον Γιαννη...
double john δεν παιζεσαι φιλε μου..

michele είπε...

Χαιρετω double Γιαννη,μικρο Γιαννη ( μονο ηλικιακα) κατα τα αλλα μεγαλος ειναι !

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Χαχα λες..;

michele είπε...

Εισαι σε πολυ καλο δρομο Γιαννη χαχα.
Πανω απο 4,61 ο ΟΤΕ θα γινει ενδιαφερον

karaefthimiou23 είπε...

Ωραίος ο πρόεδρος σήμερα,καλά τα πάει...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

πω πω τι ταλαιπωρια ειναι αυτη χαχα.Αν το ΧΑΑ ηταν ζωδιο θα ηταν το 4ο του ζωδιακου.Αντωνη μονο αν τα χρεισημοποιησεις?Τσαμπα τα εχω τρελανει στα κλικ τα μπανερακια?χαχαχαχαχαχαχαχαχ

Andreas D. είπε...

Η ΕΕΕΚ έχει κάνει το 46,43 % του τζίρου...

TheHawk είπε...

χαχαχα...ναι σαι καλα john!!!!

χαχαχα

αμ πως!!!..ετσι ειναι...?

Ειχα πει απο την αρχη...δεν θα ειναι ευκολο...
ας αφησουμε το θεμα των διαφημισεων....

michele είπε...

Morgan Stanley: Βλέπει φως στο τούνελ για Ελλάδα

Ενταξει και εγω το βλεπω μαζι με το ΜΙΚΡΟ.Ελπιζω να μην ειναι το φως του τραινου που ερχεται καταπανω μας χαχα

michele είπε...

5,21 -5,27 οι πρωτες αντιστασουλες για ΔΕΗ

THE JUNIOR είπε...

ασε ο μικρος ζωγραφιζει τωρα

με την δεη

μπαρμπαλιας είπε...

αρχησαμε τις...αντιστασεις...
στις βουτιες ,βεβαια βεβαια,δεν εχουμε μπατο

THE JUNIOR είπε...

φτου φτου για το κακο το ματι

ειπαμε πηραμε χαμηλα χθες
πουλησαμε πριν τις 11.10
και οι ανθρωποι που θελουν να με κανουν πλουσιο την εριξαν κατω απο τα 5 ακριβως μετα ,τρελλααααααα.

ΔΕΝ ΞΑΝΑΛΕΩ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΠΑ ΧΘΕΣ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ



Ο/Η Ο ΜΙΚΡΟΣ είπε...
τα εδωσα τα χθεσινα
αντε καντε λιγο πισω να τα ξαναπαρω


κωστα να ηταν μονο αυτα

4 Απριλίου 2013 - 11:12 π.μ.

michele είπε...

Πηρες χτες στα 4,94 που ειπαμε ΜΙΚΡΕ?? ΧΕΧΕ

μπαρμπαλιας είπε...

Χατζηδάκης: Ευρύτερο αναπτυξιακό σχέδιο για τη μετά-μνημονιακή Ελλάδα - Επίτροπος Hann: Ξεμπλοκάρουν οι αυτοκινητόδρομοι εντός του Απριλίου...

ε ρε τι εχει να γινει τον Απριλιο...
καποιον Απριλιο τελος παντων...

THE JUNIOR είπε...

ΟΧΙ ΡΕ

ΜΟ 5,Ο19

michele είπε...

Σου εδωσα που θα πουλησεις ..για το γρηγορο σου

Μπαρμπα μη σε νοιαζει θα πεταχτω μεχρι το χωριο να δω ιδιοις ομμασι αν μπηκαν οι μπουλντοζες μπροστα στην Κορινθου-Πατρων

THE JUNIOR είπε...

να κοιταμε και αλλου


ποσοστο κερδους απο παραχωρησεις
ebitda +442% εβιτ +316%

συμμετοχες ομιλου 363εκ/2012 απο 334/2011

σταθερες απαιτησεις ,ιδια κεφαλαια,
καθαρος δανεισμος για τριτο τριμηνο σε σειρα

και ο απριλιος μπροστα

THE JUNIOR είπε...

εχει και αλλα οπως εσοδα απο ενεργεια
που δεν τα ειχε γραμμενα το 2011

michele είπε...

Eπειδη θα λειψω για λιγο..εχουμε τριπλοκορυφωσει στο δι-ημερησιο.Αρα πανω απο 847 θα χαμογελασουν οι long της ημερας!

μπαρμπαλιας είπε...

ε ρε τι εχει να γινει τον Απριλιο...
καποιον Απριλιο τελος παντων...

μπαρμπαλιας είπε...

καφε ...το λεμε τωρα;;;;;;;;;;;;;;;
και μεσημβρινον;;;

michele είπε...

Οχι ρε Λιακο να πληρωσουμε καμμια υποχρεωση,σε ουρα ειμαστε,αμεσως να μας την πεις

karaefthimiou23 είπε...

Έχουμε και Ντράγκι σήμερα μετά τις 15.30.

giannhs kon είπε...

Να συμπληρώσω και εγώ από τον δρόμο χαχα

15.30 θα πραγματοποιηθεί τελικά η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Γ.Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας

michele είπε...

Eπεστρεψα και γω,τιποτα δεν κανατε οσο ελειπα ,καλος ογκος στα νερα Θεσσαλονικης

Andreas D. είπε...

Καλά, μας περνάει ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ ?
Ντροπή...

karaefthimiou23 είπε...

Συμπέφτει με Ντράγκι η συνάντηση με την τρόικα.Δηλώνει παραίτηση ο Ιταλός και αναλαμβάνει ο δικός μας διοικητής της ΕΚΤ,ένα σενάριο...

Δεύτερο σενάριο,ανακοινώνει ο Ντράγκι τη διαγραφή του ελληνικού χρέους και την ίδια στιγμή ο Στουρνάρας απαιτεί περαταίρω μείωση επιτοκίου και ευρωομόλογο...

Τρίτο σενάριο,τρώνε όλοι μαζί σνίτσελ αλά κρεμ με σπαγγέτι ναπολιτέν...

Τέταρτο σενάριο,παραιτούνται όλοι μαζί ταυτόχρονα και σείεται η Γερμανία συθέμελα...

Πέμπτο και τελευταίο,ανακοινώνει ο Στουρνάρας έξοδο απ'το ευρώ και σε ζωντανή μετάδοση ο Ντράγκι ξεσπάει σε έξαλλους πανηγυρισμούς,με τον Άσμουνσεν ημιλυπόθυμο να καλεί τον κοντινό του συνεργάτη να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες...

THE JUNIOR είπε...

ανδρεα

και στο ελλακτωρ ειδα καλα στοιχεια
απο χθες τον ηθελα αλλα δεν μου εδωσαν



michele είπε...

Προσωρινα Ανδρεα μου..

THE JUNIOR είπε...

μιχαλη εγω το βλεπω οτι ηταν στρεβλωση

THE JUNIOR είπε...

οτε δεη κατασκευες

βρε λες

michele είπε...

Μπορει Μικρε,αλλα η αγορα ετσι κανει παντα μ αυτες τις δυο!

michele είπε...

Εσπασε πανω λεμεεε

THE JUNIOR είπε...

μιχαλη βαση ισολογισμου μιλαω


τα στραβα τα λεω και ας εχω τα χαρτια
αν ολα ηταν τελοια δεν θα επαιζαν στο 0,30 τις καθαρης θεσης.

michele είπε...

Νατο το 4,61 του ΟΤΕ..

μπαρμπαλιας είπε...

Συνελήφθη ο Μάκης Σεριάτος της Ashley & Holmes

δλδ τωρα δεν θα κανει μποεμ ζωη ;;;

THE JUNIOR είπε...

ρε μιχαλη

το φιλαρακι με τον μυτιλ που ειναι

THE JUNIOR είπε...

λες οντως να σταματησαν το σορτ και να παιρμουν ανασα τα χαρτια

THE JUNIOR είπε...

αβαξ,δεη,ελπε,γεκ,μυτιλ,ελλακτωρ
να φιαξω και το ιατρικο
και θα αλλαξω ονομα, ο φαρμακογλωσσος

φτου φτου να φυγει το κακο το ματι

michele είπε...

Δεν πολυ ειχαν σορταριστει τα χαρτια..τουλαχιστον βασει των επισημων δεδομενων

Ο Βαγγελης ειναι παντα υπο παρακολουθηση ,ποιο ειναι το φιλαρακι

Ο Μακης ο Σεριατος,τι να πουμε και εμεις που γνωριζουμε τη διαφημιστικη αγορα.Αστο δεν μιλαμε

THE JUNIOR είπε...

φαλακρε ηπειρωτη
ενα ειναι το φιλαρακι χαχα

michele είπε...

Ναι λες το φιλαρακι που αυτα που βλεπουμε εμεις του τα λενε και καλα και μας τα λεει αυτος μετα..Τι να μας πεις ρε ΤΕΟ..

michele είπε...

Ρε μην μπερδευεσαι αλλος ο φαλακρος αλλος ο Ηπειρωτης χαχα

THE JUNIOR είπε...

καλα τον φαλακρο τον βλεπω
ο ηπειτρωτης ποιος ειναι


ανδρεα
Η λέξη Απρίλιος ετοιμολογείται από το λατινικό Aprillis, από το ρήμα aperire, που σημαίνει «ανοίγω». Είναι ο μήνας κατά τον οποίο ο καιρός «ανοίγει» και έρχεται η Άνοιξη, όπως σημειώνεται στο Μέγα Συναξαριστή.

μπαρμπαλιας είπε...

Εθνική: Εντυπωσιακοί ρυθμοί ανάπτυξης για το λιμάνι του Πειραιά μετά τη συμφωνία με την Cosco - Η αύξηση της κίνησης των containers «κλειδί» για την ανάκαμψη της οικονομίας

w.bankingnews.gr/Παλμός-της-Αγοράς/item/85597-εθνική-εντυπωσιακοί-ρυθμοί-ανάπτυξης-για-το-λιμάνι-του-πειραιά-

ο εστι μεθερμηνευομενον...ΕΛΓΕΚακι

νικος φαληρο είπε...

καλησπερα σε ολες τις φιλες και τους φιλους

michele είπε...

Μικρε σωστος.Στα ιταλικα το ρημα ειναι aprire.
O Hπειρωτης να βγει μονος του να τοποθετηθει αμα θελει χαχα

μπαρμπαλιας είπε...

ΜΙΚΡΕ...σε θιαμαινουμαι

michele είπε...

Δεν μου εχεις στειλει και ενα mail να σου λυνω τις αποριες ΜΙΚΡΕ

Καλησπερα Νικολα .Κατοχυρωση του 847 βασει της σημερινης συνεδριασης θα μας παει προς το 861-62 του εκθετικου 200 αρη

Andreas D. είπε...

ΜΙΚΡΕ,
οι οδικοί άξονες είναι η αρχή...

http://www.sme.gr/proionta-sme-orykta/93-leukolithos

THE JUNIOR είπε...

σσσσσσσσ ο μεγαλος ιταλος μιλαει




michele είπε...

Αμεταβλητα αφησε τα επιτοκια ,αναμενομενο αν και υπηρχε μια υφερπουσα φημη περι μειωσης

Bondexj είπε...

mic χεσμενος ειναι ο Ιταλος...

michele είπε...

Τον ειδα,μαζεμενος αρκετα και πεταει και μπαλακια στους πολιτικους-στις κυβερνησεις δηλ

michele είπε...

Και ..γυρισε και το euro στο 1,2760

ΑΡΤ είπε...

Υφερπουσα ?

πωπωπω...ωρε τι μπλοκ ειναι τουτο ?
εχω να μαθω πολλα ακομη....
Μικ...τι ειναι η υφερπουσα ? κατι σε ερπετο μου φερνει...

μπαρμπαλιας είπε...

κοκκινησαν οι δικοι του..

Bondexj είπε...

kai adeiase to plan A ths kyprou.KANONIKOTATA..

THE JUNIOR είπε...

αβαξ χαμος

νικος φαληρο είπε...

μου αρεσουν οι αναμπουμπουλες.Να σφιγγουν λιγο διαφορα σωματικα σημεια

michele είπε...

Σωστο στρατηγε,απο κει βγαινει.Ξερω κι αλλα τετοια χαχα.
John το παρατηρησα κι αυτο.Και ειπε οτι ΔΕΝ ηταν προταση της ΕΚΤ

michele είπε...

Σημερα ας πουμε ειναι μια μερα ανοδικης αντιδρασης.Ωραια,ποια παιζουν??

Μεταλλα,κατασκευες,ενεργεια.Απλα πραγματα.

Bondexj είπε...

θελουν weak euro.....ολοι ειναι short kai κοιτανε 1,26-1,2660 area,,,θα εχει πλακα πολυ νομιζω...

michele είπε...

Καλα τοπες Νικολα!

νικος φαληρο είπε...

και η ΠΕΙΡ κε michele

ThitaDelta είπε...

υποβόσκουσα;

michele είπε...

Δεν μας χαλαει εμας το week euro.Γινονται και φθηνοτερες οι μετοχες.

ThitaDelta είπε...

αντεπίθεση;

Bondexj είπε...

εμενα mic me endiaferei to stability sto eurozone...τοτε μονο θα δουμε ΠΟΛΥ σοβαρα flows στο ΧΑΑ.... απλα η ταπεινη μου αποψη ...

michele είπε...

Εκανε το πλανο μας( αφου λογω Draghi πηγε και κατω απο 847) και αντιδρα .Επομενως δειχνει να θελει να κατευθυνθει προς το 862

νικος φαληρο είπε...

κανω λιγο χιουμορ κε michele.Ισως λιγο κρυο.Συγχωρεστε με φιλοι αν ειναι ετσι.
Να δωσω λινκ απο παλιο καλο ιταλικο τραγουδι με την προσμονη κι ελπιδα για καλοκαιρι κυριολεκτικα και μεταφορικα αντιστοιχως.
http://www.youtube.com/watch?v=R76Abv8-Mbc

michele είπε...

Πιστευω πως θα ερθει John.Αν και γλυστραμε ενιοτε οn jagged edge

michele είπε...

Xρειαζεται το χιουμορ Νικολα,μην δικαιολογεισαι χαχα

Andreas D. είπε...

Γιατί ακύρωσα τα ΕΧΑΕ στο 3,81?

μπαρμπαλιας είπε...

νικολας μας...
ο απιθανος μουλωχτος του μπλοκέ μας

michele είπε...

Κατι σε ..φοβισε Ανδρεα.

μπαρμπαλιας είπε...

Μικρε
για ΕΛΠΕ αντι ΜΟΗ...
να καταλαβω την πρροτιμηση σου ,τελικα

michele είπε...

Προσπαθει και ο Φουρλακος να υπερκερασει( για το στρατηγο αυτο χαχα) το 1,80

ThitaDelta είπε...

... στο 30λεπτο είχε και μαμώ τα σεταρίσματα διπλού πάτου

και εγώ δεν

michele είπε...

Βαλε το χερακι Δημητρη.. αυτο που βλεπουμε ειναι παντα πιο "καθαρο" απο το φοβο η την ευφορια μας.

michele είπε...

Σιγα-σιγα τους γρηγορους στοχους τους κατακτανε,ΔΕΗ περασε το 5,21 ΟΤΕ το 4,61 και ο ΦΡΛΚ το 1,80

michele είπε...

Δωσαμε βεβαια τα χτεσινα του 4,94 της ΔΕΗ

νικος φαληρο είπε...

με παρεξηγησατε κε μπαρμπαλια.Με την καλη εννοια, και παντα με εκτιμηση

michele είπε...

Xτες παιζοταν να τα βρει η τρικομματικη,σημερα και αυριο τα πει η τροικα ..και ετσι προχωραει η χρηματιστηριακη ζωη μας.

michele είπε...

Αύξηση 8,4δις ευρώ απο την Τράπεζα Πειραιώς.

Τράπεζα Πειραιώς: Αύξηση 400εκ ευρώ υπέρ των παλαιών μετόχων

michele είπε...

Θα παρατηρειτε φανταζομαι την "επιμελεια" με την οποιαν η ΕΕΕΚ βρισκεται στο -1,56%

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ,ΣΩΣΤΟΣ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ!

μπαρμπαλιας είπε...

λιγο ακομη και θα το γυρισουν κοτσινο...

michele είπε...

Για ποιο πραγμα ΘΒ λες.
Παντως οταν εβαλα για την ΠΕΙΡ δεν το ειχε βαλει ο ΛΕΩ.

Το βαζει μετα,με "αλλαγμενη" ωρα

νικος φαληρο είπε...

κε michele λιγο με ΜΙΓ στηριξεις αν μπορειτε.

michele είπε...

Ενα λεπτο Νικολα γιατι κλεινει

michele είπε...

0,2020-0,2030 Νικολα,μετα ο πατος .Εκτος αν αντιδρασει απο το 0,21 αμεσα

νικος φαληρο είπε...

ευχαριστω πολυ

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

...........Θα παρατηρειτε φανταζομαι την "επιμελεια" με την οποιαν η ΕΕΕΚ βρισκεται στο -1,56%


ΚΑΙ ΕΥΠΙΚ
ΓΝΩΜΗ
ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1,20 ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ
1,25 ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ...1,40

μπαρμπαλιας είπε...

κοντοπουλημα...εν δρασει..

μπαρμπαλιας είπε...

κιτσοπέτσουλας αυριο...

νικος φαληρο είπε...

λιγο διευκρινηση στο σχολιο σας 5:11 κε μπαρμπαλια.

μπαρμπαλιας είπε...

ξυλο Νικολακι

TheHawk είπε...

Δημητρη...κ αλλες μετοχες ειχαν το setup διπλου πατου αλλα δεν δουλεψε..σε αλλες ναι...ειναι κ θεμα τυχης...που βλεπεις..ποτε..

TheHawk είπε...

ωραιο σορτ των 5λ (διαρκεια θεσης) στο dax...στην βουτια που μολις εκανε..

νικος φαληρο είπε...

καλο απογευμα σε ολες τις φιλες και τους φιλους

michele είπε...

Παμε επανω απογευματινη αναρτηση...