Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 19 Απριλίου 2013


X.A.A. LIVE 

        
                                                                         σχόλια για τη συνεδρίαση online...
ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΟ "S" ΣΤΟΝ ESM..

Θυμάστε πώς ονόμασε τον «φόρο» των καταθέσεων (ακόμα και των εγγυημένων) το Eurogroup σε εκείνη την πρώτη του, ανεκδιήγητη, απόφαση για τη «διάσωση» της κυπριακής οικονομίας; Τον ονόμασε «εισφορά σταθερότητας» - stability levy, αγγλιστί. Αν, τελικά, δεν είχε καταψηφιστεί από την κυπριακή Βουλή εκείνη η «εισφορά σταθερότητας» θα είχε μεγάλο, άμεσο αποσταθεροποιητικό αντίκτυπο σε ολόκληρη την Ευρωζώνη. [Σε αυτό συμφωνούν όλοι πλέον – από τον κ. Schauble και την κα Lagarde, μέχρι τον νέο πρόεδρο του Eurogroup.] Θυμάστε πως παραδοσιακά ονομάζει η ΕΕ τις συνθήκες που απέτυχαν να εξασφαλίσουν τη σταθερότητα της Ευρωζώνης μετά την Κρίση του 2008; Σύμφωνα Σταθερότητας! Θυμάστε πώς ονομάστηκε το ταμείο «στήριξης» των πτωχευμένων κρατών-μελών και τραπεζών που ιδρύθηκε μετά το πρώτο ελληνικό Μνημόνιο και κατόπιν μετεξελίχθηκε σε μόνιμο μηχανισμό; Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (European Financial Stability Facility) και Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (European Stability Mechanism). Με άλλα λόγια, σαν να θέλει να εξορκίσει την αποσταθεροποίηση, η Ευρώπη μοιάζει να επικαλείται συνέχεια τον όρο «σταθερότητα» την ώρα που υιοθετεί τη μία αποσταθεροποιητική πολιτική μετά την άλλη και που ιδρύει τον έναν αποσταθεροποιητικό θεσμό μετά τον άλλον.

Όταν η παγκόσμια οικονομία χτυπήθηκε βάναυσα το 2008, με τα γεγονότα στη Wall Street, στο City και στον χρηματοπιστωτικό τομέα της Ευρωζώνης, οι αγορές κατέρρευσαν, οι βιομηχανίες πλήγησαν, οι φούσκες έσκαγαν η μία μετά την άλλη. Όμως, αντίθετα με την Ευρωζώνη, όπου η νομισματική μας ένωση μπήκε σε πορεία δυναμικής αποσταθεροποίησης (η οποία συνεχίζει ακάθεκτη τον καταστροφικό της δρόμο), στις ΗΠΑ η Κρίση, όσο ισχυρή και να αποδείχθηκε, σε καμία περίπτωση δεν έδωσε έναυσμα σε διαδικασία αποδόμησης της ζώνης του δολαρίου. Με άλλα λόγια, αντίθετα με την Ευρωζώνη που αποσταθεροποιήθηκε, η Ζώνη του Δολαρίου, οι ΗΠΑ, παρέμεινε απολύτως ομοιογενής.

Για να θυμηθούμε άλλη μια φορά τον λόγο που η σταθερότητα του νομισματικού συστήματος λείπει στην Ευρωζώνη αλλά όχι στις ΗΠΑ, ας συγκρίνουμε δύο οικονομίες με πολλά μεταξύ τους κοινά: Την Ιρλανδία και τη... Νεβάδα. Δύο «πολιτείες» με περίπου τον ίδιο πληθυσμό και, λίγο-πολύ, το ίδιο «επιχειρηματικό μοντέλο»: Χαμηλοί φορολογικοί συντελεστές οι οποίοι προσέλκυσαν μεγάλες επιχειρήσεις (φαρμακευτικές, υψηλής τεχνολογίας), διογκωμένο τραπεζικό σύστημα, μεγάλη οικοδομική δραστηριότητα που δημιούργησε φούσκες στην αγορά ακινήτων (αλλά και που οδήγησε τις τράπεζες σε μεγάλη έκθεση στην επικείμενη πτώση των τιμών των ακινήτων), έμφαση στην κατάρτιση και στην ευελιξία της αγοράς εργασίας κ.α.

Όταν χτύπησε η Κρίση του 2008, οι δύο αυτές συγκρίσιμες «πολιτείες» είχαν εντελώς διαφορετική τύχη. Αν και στις δύο περιπτώσεις η ανεργία τριπλασιάστηκε, νοικοκυραίοι έχασαν τα σπίτια τους, οικοδομές εγκαταλείφτηκαν, τράπεζες πτώχευσαν, τα φορολογικά έσοδα του Δημοσίου κατέρρευσαν, κ.λπ., η Νεβάδα «άντεξε» εντός της Ζώνης του Δολαρίου, δεν διασύρθηκε από τις υπόλοιπες πολιτείες, «κράτησε» τον πληθυσμό της, μείωσε την ανεργία στο μισό, ξέφυγε από την πτώχευση και ποτέ δεν έπεσε στη βάναυση επιτροπία ξένων. Αντίθετα, η Ιρλανδία κατέρρευσε, έδιωξε το 25% των νέων ανθρώπων της και παραμένει χώρα υπό τροϊκανή κατοχή (παρά τις ανοησίες που λέγονται και γράφονται για έξοδο από το δικό της Μνημόνιο). Γιατί αυτή η διαφορά; Ο λόγος είναι διττός.

Πρώτον, επειδή, αντίθετα με την Ιρλανδία, όπου οι φορολογούμενοι έπρεπε ολομόναχοι να διασώσουν τις τράπεζες (και δη τους ξένους ομολογιούχους των τραπεζών), στη Νεβάδα ανέλαβε τη δουλειά του καθαρισμού της Τραπεζικής Κόπρου η FED σε συνεργασία με το FDIC – δηλαδή, το σύστημα Κεντρικών Τραπεζών της Ζώνης του Δολαρίου. Όχι μόνο ανακεφαλαιοποίησε τις τράπεζες άμεσα, χωρίς να μπλέξει στη διαδικασία τους ντόπιους πολιτικούς της Νεβάδα (οι οποίοι δεν ήταν και οι πιο καθαροί πολιτικοί που έχουν περπατήσει στον πλανήτη Γη) αλλά και έκλεισε τις τράπεζες της πολιτείας που δεν είχαν μέλλον χωρίς να πειράξει καταθέσεις ή να βάλει χέρι στις συντάξεις των κατοίκων της Νεβάδα. Δεύτερον, επειδή η αύξηση της ανεργίας μπορεί να μείωσε τα έσοδα της Νεβάδα αλλά τα επιπλέον επιδόματα ανεργίας καταβάλλονταν από την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση και όχι από την πολιτειακή κυβέρνηση της Νεβάδα. Έτσι, η πολιτειακή κυβέρνηση βρήκε την ευκαιρία να ανασάνει και να προβεί σε κινήσεις που προσέλκυσαν νέες επενδύσεις στη Νεβάδα από επιχειρηματίες που δεν είχαν λόγο να φοβούνται ότι η εν λόγω πολιτεία, και το τραπεζικό της σύστημα, θα τελεί υπό την απειλή της πτώχευσης στο διηνεκές.

Σε αντιδιαστολή, οι χώρες της Ευρωζωνικής Περιφέρειας, όπως η Ιρλανδία, η Ελλάδα κ.λπ., θα παραμένουν στον βάλτο της ύφεσης, αποδόμησης, τραπεζικής κρίσης και συνεχούς μιζεροποίησης όσο κρατάμε τον ομφάλιο λώρο που συνδέει τα δημόσια ταμεία μας με τα «εθνικά» τραπεζικά μας συστήματα, και όσο το κόστος της συντήρησης ενός ελάχιστου κοινωνικού κράτους καλύπτεται στην κάθε χώρα ξεχωριστά από τους εξουθενωμένους «συνήθεις» φορολογούμενους. Αν η Ευρωπαϊκή Ένωση ενδιαφέρεται πραγματικά για τη σταθερότητα, και όχι απλά να επαναλαμβάνει τη λέξη (προσκολώντας την σε λογιών-λογιών αποσταθεροποιητικές πολιτικές και θεσμούς), μπας και με το πες-πες η Ευρωζώνη σταθεροποιηθεί, τότε θα πρέπει να σκεφτεί πώς μπορεί να δημιουργήσει για χώρες-μέλη όπως η Ιρλανδία και η Ελλάδα σταθεροποιητικούς μηχανισμούς σαν αυτούς που λειτούργησαν στη Νεβάδα και στο Μιζούρι (τις πολιτείες των ΗΠΑ που είναι πιο κοντά στην Ιρλανδία και στην Ελλάδα αντίστοιχα).

Θα μου πείτε: Άλλο μια ομοσπονδιακή Αμερική και άλλο η χαλαρή συνομοσπονδία της Ευρωζώνης. Σωστά. Όμως αν είναι να έρθει η σταθερότητα στην Ευρωζώνη είναι απαραίτητο, άμεσα, να βρούμε τρόπο να εισάγουμε αυτούς τους σταθεροποιητικούς μηχανισμούς στην Ευρωζώνη άνευ ομοσπονδιοποίησης. Και μπορούμε να το κάνουμε. Σε μια εβδομάδα το πολύ. Χωρίς νέες συνθήκες και ομοσπονδιοποίηση. Αρκεί να είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε το «S» στον ESM.

Δύο απλές μεταρρυθμίσεις του ESM

Η πρώτη κίνηση στοχεύει στο να επιτρέψει στον ESM να κάνει για τις τράπεζες της Ιρλανδίας και της Ελλάδας ό,τι έκανε το FED και το FDIC για τις τράπεζες της Νεβάδα και του Μιζούρι: Να τις αναλάβει άμεσα το ESM σε συνεργασία με την EKT (δημιουργώντας ένα δίδυμο αντίστοιχο των FED-FDIC), να τις αναμορφώσει, να τις ανακεφαλαιοποιήσει, να τις συγχωνεύσει, να κλείσει όσες από αυτές κρίνει σκόπιμο να κλείσει (χωρίς να αποσταθεροποιήσει την Ευρωζωνική οικονομία αγγίζοντας τις καταθέσεις) και, γενικά, να κάνει ό,τι χρειάζεται για να τις εξυγειάνει πριν πουλήσει τις μετοχές τους στον ιδιωτικό τομέα καλύπτοντας τα έξοδα του ESM και βγάζοντας μάλιστα και σημαντικό κέρδος (όπως συνέβη στις ΗΠΑ με το πρόγραμμα TARP).

Η δεύτερη κίνηση που πρέπει να κάνει ο ESM, για να αποκτήσει το «S» που του λείπει, είναι να συνσεισφέρει στο τεράστιο κοινωνικό κόστος των πληγμένων χωρών (π.χ. επιδόματα ανεργίας) το οποίο οφείλεται στην κακή δόμηση της Ευρωζώνης και στην ανικανότητά τους να ανακάμψουν εντός της Ευρωζώνης. Εν ανυπαρξία ομοσπονδιακού υπουργείου οικονομικών ο κλήρος πρέπει να πέσει στον ESM για αυτόν τον σταθεροποιητικό ρόλο (τον οποίο έπαιξαν στη Νεβάδα τα επιδόματα ανεργίας, τα οποία δεν βάρυναν ποτέ τον πολιτειακό προϋπολογισμό). Τι να κάνει ο ESM; Να δημιουργήσει παραρτήματα στις χώρες-μέλη που πλήττονται από μεγάλη ανεργία, λόγω της Κρίσης του Ευρώ, που θα χρηματοδοτούν άμεσα (χωρίς τη συμμετοχή ή εμπλοκή των κυβερνήσεων) προγράμματα στήριξης και κατάρτισης των ανέργων. Και πού θα βρει τα χρήματα; Αρχικά μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποια από τα κεφάλαια του ίδιου του ESM τα οποία κατόπιν θα αποπληρωθούν από τους εξής πόρους: (α) Τα κέρδη από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών (που ανέφερα στην πιο πάνω παράγραφο), (β) Τα κέρδη του Ευρωπαϊκού Συστήματος Κεντρικών Τραπεζών από το σύστημα πληρωμών TARGET2 που σήμερα μοιράζονται στις πλεονασματικές χώρες (χωρίς να υπάρχει κανένα σκεπτικό ή ηθική βάση για να επιβραβεύονται οι Κεντρικές Τράπεζες χωρών-μελών που κερδίζουν από τη φυγή κεφαλαίων και τη διατήρηση τοξικών, για την Ευρωζώνη, εμπορικών πλεονασμάτων), και (γ) Τα μελλοντικά έσοδα από πιθανή επιβολή φόρου χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.

Οι δύο αυτές κινήσεις που προτείνω δεν θα κοστίσουν ούτε μια δεκάρα στους γερμανούς φορολογούμενους (για την ακρίβεια, θα μειώσουν τα μακροπρόθεσμα κόστη διάσωσης τραπεζών και κρατών) και δεν παραβιάζουν καμία διάταξη ούτε της Συμφωνίας της Λισαβώνας ούτε και του Καταστατικού της ΕΚΤ. Αντίθετα, θα βοηθήσουν να λειτουργήσει πραγματικά σταθεροποιητικά (και όχι στα λόγια) ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας. Να μπει, επιτέλους, το «S» στον ESM

www.protagon.gr   του Γιάννη Βαρουφάκη

133 σχόλια:

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους

Καλημέρα ΔΗΜΗΤΡΗ

profit είπε...

Καλημέρα αγαπητοί φίλοι

να και οι αγάπες χε χε

giannhs kon είπε...

Καλημέρα ΓΙΩΡΓΟ

ThitaDelta είπε...

Καλημέρα σε όλους,

καλημέρα Γιάννη και ζηλιάρη Γιώργο, χεχε

Unknown είπε...

Καλημέρες!!

ΜΙΚΡΕ - ΘΟΥ ΔΟΥ ΔΩΡΟ από τον εμένα:

http://www.capital.gr/News.asp?id=1777666

giannhs kon είπε...

Την ωραιότερη κουβέντα της χθεσινής ημέρας την είχαν Ο ΜΠΑΡΜΠΑΣ με το αγαπητό ΙΩΑΝΝΟΥ χαχαχα

πάλι άτυχος ήμουν την έχασα

giannhs kon είπε...

χαχα Κοίτα συμοση ότι έλεγα για σένα

καλημέρα ΙΩΑΝΝΟΥ

Unknown είπε...

Καλημέρα Γιάννη!

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα
με φωναξε κανεις;;;

Unknown είπε...

Καλημερα μπαρμπαλία!

Δώρο Νο2 για ΜΙΚΡΟ - ΘΟΥ ΒΟΥ:

Με χτεσινή απόφαση του ΔΣ της ΕΡΓΟΣΕ (Νο 2855/18.4.2013) τελείωσε το πολύμηνο σήριαλ σχετικά με την κατάληξη τουθ διαγωνισμού για το μεγάλο έργο που φέρνει τον σύγχρονο σιδηρόδρομο ακόμα πιο κοντά στην Πάτρα. Όπως αναφέρει η απόφαση εγκρίθηκε η ανάθεση του έργου: «Κατασκευή υποδομής της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Ροδοδάφνη – Ψαθόπυργος από Χ.Θ. 91+500 έως Χ.Θ. 113+000 και σήραγγας Παναγοπούλας» (Α.Δ. 579), στην Κοινοπραξία Εργοληπτικών Επιχειρήσεων «Κ/Ξ AKTΩΡ Α.Τ.Ε. - J & P ΑΒΑΞ Α.Ε.–INTRAKAT Α.Ε.», με προσφορά με ΓΕ & ΟΕ και χωρίς απρόβλεπτα ύψους #269.780.100,66# ευρώ (Μέση Έκπτωση 5,29%) και με συνολική προσφορά #298.563.534,99# ευρώ, στην οποία περιλαμβάνονται τα απρόβλεπτα ύψους #24.280.209,06# ευρώ (τα οποία έχουν υπολογισθεί ως ποσοστό 9% της δαπάνης προσφοράς), η άσφαλτος με ΓΕ & ΟΕ (1.865.142,29 + 317.965,73 ευρώ) και οι απολογιστικές εργασίες ύψους
#2.320.117,25# ευρώ. Παρουσία έδωσαν μόλις δύο κοινοπρακτικά σχήματα που όμως «συμπυκνώνουν» όλες τις μεγάλες τεχνικές εταιρείες στην Ελλάδα.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να αποσταλλεί η σύμβαση στο Ελεγκτικό Συνέδριο, να παρουσιαστεί το έργο προς κύρωση στη Βουλή των Ελλήνων και ακολούθως να υπογραφεί η σύμβαση. Το έργο αρχικού προϋπολογισμού 315.000.000 (ποσό χωρίς ΦΠΑ) είναι από τα μεγαλύτερα σιδηροδρομικά έργα που έχουν δημοπρατηθεί εδώ και 5 χρόνια και αποτελεί τμήμα του βασικού σιδηροδρομικού άξονα της χώρας Πάτρα- Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Προμαχώνας, του λεγόμενου ΠΑΘΕΠ.

giannhs kon είπε...

χαχα καλημέρα καλημέρα ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ

μπαρμπαλιας είπε...

Γιαννακι εισαι σε καθεστως κιτρινης καρτας...
εχουν αρχισει και γκαζαρουν στα MotoGP...ο σπαρτιατης με το γιατρο...
και εσυ το παιζεις αφασια...

εχουμε κατην επανοδο της κοκκινης μετα απο πολυ καιρο ...

Bondexj είπε...

gm gents

giannhs kon είπε...

Ότι και να πεις έχεις δίκιο ΜΠΑΡΜΠΑ έχω μπλέξει με υποχρεώσεις τώρα τελευταία και έχω μείνει στα πιτ χαχα

Καλημερα JOHN

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα John...

Γιαννακι δεκτες οι δικαιολογιες σου...
αλλα δεν θα ξεφυγεις ευκολα..

ThitaDelta είπε...

ΟΠΑΠ: 900 + εκατομμύρια ευρώ η προσφορά

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους

ευαγγελος είπε...

Καλημερα στη καλή παρέα! Αργησα σημερα ....

μπαρμπαλιας είπε...

Διαμαντιδης-Ουκιτσ..κουρασμενοι

στον αποφασιστικο τελικο κουραστηκαν.
οπως κουραστηκαν...
οταν εχασαν και το πλεονεκτημα εδρας ...μεσα στην εδρα τους...
λεπτομερειες καθοριστηκες για την τετραδα...
μαλλον ειναι μπουχτισμενη η ομαδα...
και ο Μητσος παιζει σχεδον σε ολον τον αγωνα,καθε αγωνα...
γιαυτο λεμε ,το μπασκετ θελει παγκο

Γεράκι είπε...

πολυ καλημερα σε ολη την παρεα....καλη συνεδριαση....

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα σε ολους !

Unknown είπε...

Καλημέρα σε όλες και σε όλους.

ThitaDelta είπε...

gap up άνοιγμα ΟΠΑΠ;

Unknown είπε...

οπαπ - τιμή 7.4400 αγορά τεμ.19,805

ThitaDelta είπε...

σταθμισμένο 7,3 τώρα

μπαρμπαλιας είπε...

περιεργα πραματα...
μαλλον σεψησε ο κυρΧρηστος...

μπαρμπαλιας είπε...

ΤΕΝΕΡΓ...
αυξημενος ογκος πρωινιατικα...

kostasΠειραιας είπε...

Kαλημερα σε ολους. Την ΤΡ. ΕΛΛ. μετα απο τοση πιεση πως τη βλεπετε? Ωριμη να φυγει ή οχι ακομα?

Unknown είπε...

Αντρέ δεν πιστευω να ήσουν εσυ που πήρες την 20άρα πρωί πρωί στην ΤΡΑΣΤΟΡ???

Andreas D. είπε...

ΧΡΗΣΤΟ,
όχι, αλλά έχω αγοράσει μερικά στο 0,76...

Bαγγελης gelato είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΡΕΑ

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα σε όλο τον κόσμο... ωραία πράγματα διαβάζω χτες και σήμερα χαχα
Και για αγορές ΕΤΕ....λες???

michele είπε...

Γιαννη την ειχα μαζι μου τη γυναικα,αλλα δεν αποκλειεται να πηρε τη δικια σου
να μιλησουν για διαφορα θεματα
εγω ημουν απασχολημενος με πλειστα οσα

michele είπε...

Ε τι να πουνε,αμα λεγαμε κι ολα τα πετυχημενα trading θα μας ειχαν λιανισει,εγω ουτε τα μισα δεν λεω..

michele είπε...

Σημερα ομως δεν εχω κανει τιποτα,με φαγαν τα τηλεφωνα ,πρεπει να συγκεντρωθω

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...


ΚΑΛΗΜΕΡΑ,
......Κοινοπραξία Εργοληπτικών Επιχειρήσεων «Κ/Ξ AKTΩΡ Α.Τ.Ε. - J & P ΑΒΑΞ Α.Ε.–INTRAKAT Α.Ε

Αυτο ειναι τριπλετα...στο καλαθι μτχ μου!!....μηνες πριν εεε!!

Andreas D. είπε...

Που πουλάμε ΕΤΕ?

μπαρμπαλιας είπε...

ακομη δεν πηραμε ρε Ανδρεα...

Andreas D. είπε...

ΗΛΙΑ, δεν το είχα δει... θα σε περιμένουμε...

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

ΒΑΓΓΕΛΗ-ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ
...βαγγελη -κουμπαρους,βαγγελη -κουμπαρους,βαγγελη -κουμπαρους,
βαγγελη -κουμπαρους....

Στο κουμπι ειμαι....χμμμ

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

που τα ειδες;

Πώληση
300 1,5300 1,5400 50
1.975 1,5200 1,5500 100
2.000 1,5100 1,5600 100
1.000 1,4900 1,5700 1.200
1.500 1,4800 1,5800 4.000

Andreas D. είπε...

ΤΗΕΟ,
χωρίς πλάκα...
πόσα θέλεις για να μας διασκεδάσεις στη βάπτιση της κόρης μου??

ΠΑΝΟΣ είπε...

Για τα κολάν που σηκώνουν τα οπίσθια λες? Ενδιαφέρον.
Να μου πείτε και μένα που θα πουλήσετε, ελπίζω να είμαι μέσα εκείνη την ώρα χαχα
Ο παπαγάλος έγραψε ότι η επόμενη βδομάδα είναι των τραπεζών...στα υπόψη κι αυτό!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Πάνω στην ώρα...
Παπαγάλε-μάγε ένα μήνυμα είναι αρκετό αλλιώς σβου!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ξανά στις κατασκευές, εκεί δεν ήσουνα με τα μπούνια?

Manolis Mendrinos είπε...

TOPE TOPE O PAPAGALOS (TEO)OTI ETE MEGALH EYKAIRIA STA 6 EYRO .KALHMERA STHN PAREA

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Μανώλη

Andreas D. είπε...

ΤΗΕΟ,
χωρίς πλάκα...

θα σου έχω χρηματιστή,εφοπλιστή,μεγαλοεπενδυτή...
θα σου έχω και παιδάκια της ηλικίας σου...

Manolis Mendrinos είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΑΝΟ.ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΥΜΗΘΩ ΤΗΝ ΔΙΟΝ ΠΑΠΑΓΑΛΕ ΜΑΓΕ

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

οτι μπορουμε κανουμε...

Andreas D. είπε...

ΜΙΚΡΕ,
ξέρεις κάτι για τις κατασκευές?

μπαρμπαλιας είπε...

ρε αυτη η μλάρα...
δεν παει ουτε με σφαιρες..
στα κατω ...
κουτρουβαλιες..

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

κοιτα ρε τα σωλκ,θελουν να με δικαιωσουν και στο 0,01....

μπαρμπαλιας είπε...

ζουπουσιν τη ΣΙΔΕ...
με τις νεες τεχνολογιες ...
τα εργα -κατασκευες ...
δεν θα εχουν σιδερα
αλλα αερα κοπανιστο

Andreas D. είπε...

ΜΙΚΡΕ,
δε σε άκουσα και μπήκα στο 2,11... καλά να πάθω...

michele είπε...

Γιαννη εχεις τρομερη βελτιωση ..χεχε.
Εγω μελετω κατι λεπτομερειες που ελειπα 2 μερουλες

michele είπε...

Πειρ ειναι δυνατη Γιαννη σημερα..αμα ηθελες να ασχοληθεις με κανα σαπιο

Andreas D. είπε...

τα ΕΤΕ τα έδωσα στο 0,5240... δεν ξαναμπαίνω (μάλλον)

ΜΙΚΡΕ, δεν έχω ελπίδα... πάνε για διόρθωση οι κατασκευαστικές.... κλαψ

michele είπε...

Μια τραπεζα εγω παντως την εχω στο χαρτοφυλακιο μου

νικος φαληρο είπε...

καλησπερα σε ολες τις φιλες και τους φιλους

michele είπε...

Καλησπερα Νικολα,επιχειρειται διασπαση του απλου 200αρη σημερα .Στην τραπεζα μου

kostasΠειραιας είπε...

michele.... Eγω εκανα ερωτηση απο το πρωι για την ΤΡ. ΕΛΛ. ή κανω λαθος ?

Andreas D. είπε...

ΧΡΗΣΤΟ,
τους πήρα 5,000 απο τα 100,000 που πουλάνε στο 0,77...

michele είπε...

Εκανες Κωστα,αλλα δεν την ειχα δει,αλλοιως θα σου ειχα απαντησει
Επομενως λαθος δεν κανεις!!

Unknown είπε...

AΝΔΡΕΑ να τους παρω τα υπόλοιπα????

9.500€ μερισμα σε 10 ημερες και με ονοαμστική αξία 1.10€ δεν είναι και λίγα...

Θα βγάλουν άλλη μια κατοστάρα σε λίγο από πάνω...

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Καθε μερα βλεπω οτι στην ανοδο,οχι αυτην που ερχετε..πχ 100 μοναδες..την αλλη την μεγαλη...ΛΙΓΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ.

ΠΧ ΠΟΣΟΙ ΜΠΗΚΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ....
Ειμαστε 2,ειμαστε 3..εεεεε φτανει...

michele είπε...

Σε λιγο σταματαμε για παραγωγα..να ξεκουραστουμε

michele είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=g9iiK7q2RC4

Για τον Γιαννη Αγιαννη

Bondexj είπε...

h alpga agorazei pisw T1 kai UT2 /(yvridika)...apo 35% ews 55% cash price

Andreas D. είπε...

Time out

Andreas D. είπε...

τα τεμάχια είναι της πλάκας...

michele είπε...

Ετσι Ανδρεα ..ειναι και Παρασκευη μην κουραζομαστε

Andreas D. είπε...

Τρελή βαρεμάρα... το καλό είναι οτι βρήκα 115 επεισόδια Candy Candy... για μελλοντική χρήση...

kostasΠειραιας είπε...

John Bondex.....καλημερα. Πως γινεται να ειναι κιμενωμενη η τιμη? Τι διαπραγματευονται με τους κατοχους ή κατι αλλο? Την προηγουμενη φορα ηταν προσφορα στο 40% κι οποιος ηθελε. Πες κατι παραπανω γιατι καθομαι στα καρβουνα με αυτα τα ρημαδια.

Bondexj είπε...

kosta einai analoga me to kathe omologo... analoga me to isin...ekei agorazei ,,an theleis poulas... apla den einai senior debt opote se piezei me diaforous tropous

kostasΠειραιας είπε...

Σε ευχαριστω προσπαθω ηδη να μιλησω με ΕUROBANK για να το ξεφορτωθω.

κυμαινομενη sorry

Bondexj είπε...

http://www.ase.gr/Files/For%20AseSite%202013_XA_A_7059_1.pdf

Bondexj είπε...

δυστυχως ολες θα το κανουν...

Bondexj είπε...

παντωσ εθελοντικο ειναι..

kostasΠειραιας είπε...

Το διαβασα σε ευχαριστω. Εχεις προσωπικη αποψη πανω στο να αρνηθει καποιος να δοσει, αν θα ειναι χειροτερα?

Bondexj είπε...

http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=493076 .Πολυ ενδιαφερον αρθρο, αν και ειχε βγει καιρο πριν

Unknown είπε...

ΑΝΔΡΕΑ ακόμα παρακολουθω τον ΤΡΑΣΤΟΡ καθώς πιστευω ότι θα εχει ενδιαφέρον σήμερα. Βάζουν εντολές αγορών από κάτω.

Αν κάνει κίνηση και προλάβω θα πα΄ρω και άλλα market.

Bondexj είπε...

κωστα σαφως και εχω, αλλα θα μου επιτρεψεις σε παρακαλώ να μην απαντήσω.

Bondexj είπε...

παντως θα λαμβανω υποψη σοβαρα.. 1) τιμη αγορας μου 2) κουπονια που εχω εισπράξει 3) τιμη που μου το παιρνουν πισω..

kostasΠειραιας είπε...

Το εχω παρει χαμηλα. Αλλα εχω εισπραξει μονο ενα κοπονι και με την πωληση χανω ενα καποιο ποσο σεβαστο. Αλλα καλυτερα αυτο απο ολα. Η τελευταια σκεψη με προβληματιζει.

Bondexj είπε...

με μπερδεψες... anyway...

kostasΠειραιας είπε...

52% αγορα. μια φορα τους τοκους. επαναγορα στο 35% δημιουργει απωλειες.

Bondexj είπε...

to maturity einai 2049????

kostasΠειραιας είπε...

Να ξεκαθαρισω οτι δε σου ζηταω μια αποψη για να βασισω την αποφαση μου, με δικη σου ευθυνη. Απλα κουβεντα για μια ακομα σκεψη.
Εγω παντα σκεφτομουν οτι μονο το δικο μου να υπαρχει, μερισμα δε δινουν σε κανεναν. Αλλα φοβαμαι μην υπαρχει κατι που δεν το φανταζομαι.

kostasΠειραιας είπε...

ΝΑΙ 2049

νικος φαληρο είπε...

μικρος ο ογκος στα ΣΜΕ ΕΤΕ.Δεν εχει ενδιαφερον.Δεν αντιδρουν στις διακυμανσεις στη σποτ.

Bondexj είπε...

bondexj@gmail.com..steile ena mail.. tha sou apanthsv an de se peirazei to vrady...den thelv na ephreasv kosmo

νικος φαληρο είπε...

μονο η ΑΛΦΑ κινειται στα παραγωγα σημερα

michele είπε...

Ενδιαφερουσα η ερευνα ..Τροφη για σκεψη.Οπως ολες οι ερευνες.

Bondexj είπε...

kosta tx

Andreas D. είπε...

Νικόλα,
Για την ΑΛΦΑ σήμερα ήταν η τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης...

νικος φαληρο είπε...

για αυτο.Ναι το ειχαμε αναφερει.Καλα που μου το ειπατε. Το ειχα ξεχασει.Ευχαριστω.Κε michele σας εστειλα μειλ.

Unknown είπε...

Να και η άλλη κατοστάρα που σου ελεγα στο 0.78€

Bondexj είπε...

kosta 7/49 or 12/49????

michele είπε...

Ο Θεοδοσης να δω ποτε θα καθαρισει χεχε

Andreas D. είπε...

ΧΡΗΣΤΟ,
είχες δίκιο... για να δούμε...

kostasΠειραιας είπε...

John Bondex 18/2/49

Bondexj είπε...

re file me exeis mperdepsei...steile ena isin opou theleis pls..tx vm ..sorry

kostasΠειραιας είπε...

Λαθος μερα κανονισα για φαι στην Πλακα.
Καλο απογευμα θα σας διαβασω το βραδι, ελπιζω να επιβιωσουν οι τιμες των μετοχων και οχι η ΕΕΕΚ.

kostasΠειραιας είπε...

DE000A0DX3M2 alpha group jersey λήξη 18/02/2049 δεν γράφει κάτι άλλο

Bondexj είπε...

ok...tha ta poume...

μπαρμπαλιας είπε...

Πειραιώς:Εγκριση ΤΧΣ για εξαγορά Millennium

Εγκρίθηκε από το ΤΧΣ, σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες, η εξαγορά της Millennium από την Τράπεζα Πειραιώς. Οι Πορτογάλοι της BCP θα συμμετάσχουν με 400 εκατ. ευρώ στην ΑΜΚ. Υπερκαλύπτεται η ιδιωτική συμμετοχή του 10%.

καθαρισε και ο Σαλλας

michele είπε...

Nα πουμε και ενα "Χρονια πολλα" στον Φουρλη που γιορτασε σημερα τα 25 χρονια απο την εισαγωγη του στο ΧΑΑ.

Αντε και στα 7 ευρω..

μπαρμπαλιας είπε...

27 ειχε Μικε μου...

michele είπε...

Eγω την πηρα χαμηλα Mπαρμπα .Κι εσυ.Χαχα..Και η μουλαρα ειχε 36( προσαρμοσμενη).

μπαρμπαλιας είπε...

αστη μλάρα...
ατυχεστατη ηγεσια

Θανασης Κ είπε...

mickele ειχες πει οτι την ΠΕΙΡ την βλεπεις πανω απο τα 20.3.
ισχυει ακομα??

michele είπε...

Ισχυει Θαναση..

michele είπε...

Κανανε κατι ωραια στην Εθνικαραααααα

michele είπε...

Αλλα εγω σημερα εχω παρει ρεπο No τραδινγκ ,που λεει κι ο Ηλιας

Unknown είπε...

ΑΝΤΡΕ οι κατοσταρες εξαφανίστηκαν...

Κλασικά...

Unknown είπε...

Προσέχουν μην χάσουν και τα κομμάτια τους....

Unknown είπε...

ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΑ ΤΟ ΣΚ

ΧΟΧΟΧΟ


Unknown είπε...

Γιαννη γίνε πιο clear.

Andreas D. είπε...

ΧΡΗΣΤΟ,
πουλάει
92,000 Χ 0,78

Unknown είπε...

Ανδρεα ακύρωσε και ανέβηκε.

Unknown είπε...

Δευτέρα θα ξεκαθαρίσουν προθεσεις εκεί. Record day 24/4/2013.

Δεν εχουν άλλο χρόνο...

Unknown είπε...

Lamda ΜΙΚΡΕ.

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Παμε για τελειο κλεισιμο,ετσι να πεφτει και... λιγο φοβος..,λιγοι και με θαρρος.

μπαρμπαλιας είπε...

ωραιαααααα

το ξυλο της αρκουδας ...που λεμε

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

μακρια χωριανοι,μακρια......


χα χα χα

michele είπε...

Στη γνωστη δαγκανα 926-928 μια χαρα

michele είπε...

Κανανε ,οτι διορθωνουν μερικοι

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Μιχαλη ,ευτυχως θα ειμαστε μαζι..

Ειναι τοσο ρηχο και 6-7 ημερες παιζουν στο 925..
Μαζευουν ή οχι θα δειξει...

μπαρμπαλιας είπε...

διορθωνουν "η οχι,τιμες γραψανε...
η ουσια...και ο μπακλαβας γωνια

μπαρμπαλιας είπε...

αμα βγαλεις την κοκα...
τι πτωση εχεις;;;;;

michele είπε...

Oτι ανοδο θα ειχες χτες,αν εβγαζες την κοκα Μπαρμπα.
Παμε επανω ,απογευματινη αναρτηση
με ωραιοτατη φωτο!

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Καλησπερα
Λειπω λιγο απο το μπλογκ γιατι γραφω ενα βιβλιο...

ΠΟΙΟ;

Το περιμενοντας την πτωση.

υγ
ΕΕΕΜΜΜΜ σας τα ελεγα..