Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 2 Απριλίου 2013


X.A.A. LIVE 


        
ΠΕΙΡ 60λεπτο απο ΘΔ

                                                                         σχόλια για τη συνεδρίαση online...
ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ 
ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΠ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥΣ ...

 Και είναι πολύ κρίμα όταν αυτά τα παθήματα που γίνονται μαθήματα συμβαίνουν δίπλα μας, συμβαίνουν σε μας.

Μέσα σε 10 μέρες είδαμε το «what if». Την εναλλακτική πραγματικότητα που κι εδώ στην Ελλάδα τόσο φλογερά μας προπαγάνδιζαν όλα αυτά τα χρόνια. Η Κύπρος αντίκρισε την άβυσσο μόνο με την ορατή προοπτική της άτακτης χρεοκοπίας, ούτε καν με την ίδια τη χρεοκοπία. Κλειστές τράπεζες, όριο ανάληψης στα ΑΤΜ 100 ευρώ, κλειστά βενζινάδικα, καταστήματα που πωλούν μόνο μετρητοίς, ελλείψεις σε φάρμακα και τρόφιμα. Ο λαϊκισμός στα λόγια είναι αήττητος. Υπόσχεται πάντα το τέλειο. Όταν φτάνει η ώρα της πραγματικότητας είναι πια αργά. Ακόμα κι αν αποφευχθεί η πλήρης κατάρρευση, η ζημιά έχει ήδη γίνει.

Όταν χρεοκοπείς δεν υπάρχουν καλές λύσεις. Καλό είναι το μικρότερο κακό. Η χαρά, δηλαδή, του δημαγωγού. Πάντα μπορείς να κατηγορήσεις μια κακή λύση. Εκ του ασφαλούς. Τσάμπα είναι. Μόνο που δεν είναι πάντα. Γιατί η μακροχρόνια επικράτηση του τυχοδιωκτικού λαϊκισμού στο τέλος τυφλώνει τις κοινωνίες. Τα ηρωικά όχι, οι επαναστάτες των καφενείων και οι ριζοσπαστικές λύσεις των τηλεοπτικών παραθύρων διαμορφώνουν το κλίμα. Και οδηγούν στις αυτοκτονικές επιλογές.

Έχουμε ήδη ξεχάσει ποιο ήταν το αρχικό σχέδιο διάσωσης. Μπροστά σε όσα συμβαίνουν κάθε μέρα, σε λίγο θα μας φαίνεται ιδανική λύση. Κι όμως, τότε κάποιοι πανηγύριζαν για την απόρριψή του. Μέχρι να δούμε το κόστος αυτής της απόρριψης, τις εναλλακτικές λύσεις. Τώρα, εκτεθειμένοι, γράφουν μελαγχολικές ελεγείες για «το γλυκόπικρο όχι της αυτοδιάθεσης». Δηλαδή, μας ακούσατε και καταστραφήκατε, αλλά μπορείτε να είστε περήφανοι, η καταστροφή ήταν δική σας απόφαση. Ο λαϊκισμός, ο τυχοδιωκτισμός του όλα ή τίποτα, ναυάγησε στην Κύπρο. Όλοι οι τσάμπα μάγκες που έβαζαν τα «πυρηνικά πάνω στο τραπέζι», που καταργούσαν, διέγραφαν, κήρυτταν ανεπιθύμητες τις τρόικες, έπαιζαν πόκερ με τραπουλόχαρτα τις χώρες. Μόνο που μάρκες ήταν οι άνθρωποι. Κι αυτοί πληρώνουν τώρα την παραφροσύνη του τυχοδιωκτισμού.

Η αρχική λύση ήταν η λιγότερο κακιά, δηλαδή καλύτερη. Ήταν μάλιστα καλύτερη για την Κύπρο παρά για την Ευρωπαϊκή Κοινότητα. Γιατί, για το σύνολο, καλύτερο ήταν να διασφαλιστούν οι καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ. Να μη δημιουργηθεί ανασφάλεια, να επιβεβαιωθεί το ασφαλές καταφύγιο, να δοθεί η αίσθηση δικαίου. Για την Κύπρο, όμως, ήταν διαφορετικά. Η φούσκα του χρηματοοικονομικού τομέα σίγουρα δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί αλώβητη. Η αποθέρμανση, όμως, μπορούσε να γίνει ομαλά. Οι ξένες καταθέσεις να μείνουν στο νησί. Κάποιες θα έφευγαν έτσι κι αλλιώς, όμως μπορούσαν να κρατήσουν ένα μεγάλο μέρος. Το 9,9% στις μεγάλες καταθέσεις είναι χτύπημα, αλλά όχι οδυνηρό. Το μεγάλο κεφάλαιο ξέρει πότε πρέπει να πληρώνει για να έχει την ασφάλεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 9,9% ανεβοκατεβαίνουν οι ισοτιμίες των νομισμάτων κάθε μήνα, οι μετοχές κάθε βδομάδα, για το διεθνές κεφάλαιο δεν είναι τραγικό. Και για τους μικροκαταθέτες, όμως, είναι μια απώλεια που θα μπορούσε να ήταν έως και εθελοντική. Τα τελευταία χρόνια η Κύπρος έχει γίνει χρηματοπιστωτικό κέντρο πουλώντας υπηρεσίες βασισμένες στη σταθερότητα και τη νομιμότητα της ΕΕ. Από τη στιγμή που οι «οφ-σορ» θεωρήθηκαν κανονικές εταιρείες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα ξένα κεφάλαια συνέρεαν στο νησί.

Μια μεσαία τάξη, λογιστικά γραφεία, δικηγορικά, σύμβουλοι επενδύσεων, φοροτεχνικοί, τραπεζικοί και τα παρελκόμενα, άνθισε προσφέροντας πρωτοφανή ευμάρεια. Με 5-6% τόκους καταθέσεων, η κυπριακή κοινωνία μπορούσε άνετα να μοιραστεί τη ζημιά του 6,75% για να κρατήσει όσο μπορούσε περισσότερους πελάτες. Με τη διανομή μετοχών τα ομόλογα του φυσικού αερίου χρύσωναν το χάπι στους χαμένους καταθέτες, αν τα πράγματα είχαν λήξει εκείνο το μοιραίο απόγευμα της Τρίτης, αν οι τράπεζες άνοιγαν κανονικά την επόμενη μέρα, είναι πολύ πιθανόν ότι θα είχαν γλιτώσει τη μεγαλύτερη ζημιά.

Έπειτα έκλεισαν οι τράπεζες, πάγωσαν οι καταθέσεις, χάθηκαν όλες οι μεγάλες καταθέσεις της Λαϊκής, κουρεύτηκαν 30-40% της Κύπρου, θα μπουν περιορισμοί στην κίνηση του κεφαλαίου, στις αναλήψεις. Ο φορολογικός παράδεισος κλείνει βιαίως. Περιορισμοί κεφαλαίου ίσον τέλος ξένων καταθέσεων.

Δεν τα ήξεραν όλα αυτά; Δεν μπορούσαν να τα υπολογίσουν; Βράδυ στην τηλεόραση, Έλληνας πολύ αριστερός πολιτικός θρηνεί: «Από τον καημένο τον απλό άνθρωπο, που έχει 2.000 στην τράπεζα, που μπορεί να είναι φτωχός πρόσφυγας από την Κυρήνεια, του παίρνουν τα λεφτά. Οι σκληροί, οι ανάλγητοι, οι εκδικητικοί Ευρωπαίοι». Το κρεσέντο του λαϊκισμού. Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο, ο φτωχός (πριν 40 χρόνια) πρόσφυγας, θα έχανε 135 ευρώ. Λιγότερα από μια κλήση της τροχαίας γιατί δεν φορούσε ζώνη.

Ο λαϊκισμός σκοτώνει. Έχει φτιάξει το κλίμα. Δεν υπάρχει ψύχραιμη σκέψη, μόνο πατριώτες και προδότες. Λίγοι, καλομαθημένοι, άπληστοι πολιτικοί το μόνο που ξέρουν είναι η πλειοδοσία πατριωτισμού και επανάστασης. Αγράμματοι, χωρίς καμία επαφή με την παγκόσμια πραγματικότητα, ξέρουν μόνο να πλειοδοτούν στην τηλεόραση. Με ένα σύνθημα: Κανένας συμβιβασμός, να μη χάσουμε απολύτως τίποτα. Η μέθη της απληστίας οδηγεί πάντα στον γκρεμό. Αργά ή γρήγορα, στο τέλος, ο λογαριασμός έρχεται. Και η παραζαλισμένη κοινή γνώμη που τη μια μέρα διαδηλώνει πανηγυρίζοντας το «ηρωικό όχι», την επομένη διαδηλώνει να μην κλείσει η Λαϊκή, να μη χάσουν τη δουλειά τους. Απορρίπτουν το σχέδιο διάσωσης και την άλλη μέρα οι ίδιοι άνθρωποι διαμαρτύρονται για τις επιπτώσεις του όχι.

Να καταργούμε τα μνημόνια αλλά να παίρνουμε τα λεφτά τους, να είμαστε στο ευρώ αλλά να μην ακολουθούμε τους κανόνες της Ευρώπης. Άλμα στο κενό αλλά χωρίς επιπτώσεις, ηρωισμός αλλά χωρίς απώλειες, επανάσταση αλλά light.

Η Ευρώπη επιλέγει τα θύματά της, λέει ο πρόεδρος της χώρας μας. Αν εμείς δεν είμαστε η Ευρώπη, αν είμαστε τα θύματά της, γιατί μένουμε; Γιατί δεν εισηγείται και αυτός να βγούμε από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα; Αν έχεις προσέξει, όλοι αυτοί μόνο κατηγορούν. Κανείς δεν λέει τι θα γίνει, τι προτείνει. Άμα χρεοκοπείς, βρε παιδί μου, τι λες να κάνουμε; Άσ’ την την Ευρώπη, αφού θέλει να μας υποδουλώσει, να την αγνοήσουμε. Να μη ζητάμε λεφτά, δεν μας τα δίνει με το ζόρι, την παρακαλάμε. Κανείς δεν αναφέρει καν αυτό το μικρό ζήτημα. Καταγγέλλουν τους Γερμανούς, τους Ευρωπαίους, τους γκάνγκστερ, τους τοκογλύφους.

Αν για μια μόνο στιγμή βουλώσεις τ’ αυτιά σου στα συνθήματα της παραφροσύνης, θα αντιληφθείς ότι η επαναστατική τους στάση συνίσταται στο να ζητάμε συνέχεια λεφτά. Γιατί μας δίνετε 12, θέλουμε 17. Κι άλλα δάνεια. Πιο πολλά χρόνια. Τόσα χρειαζόμαστε. Δεν μας τα δίνετε χωρίς όρους; Είστε εκβιαστές, τιμωρητικοί, προτεστάντες, γκάνγκστερ. Η αριστερά που έχει κάνει τον παρασιτισμό ιδεολογία και η δεξιά που έχει κάνει τον πατριωτισμό επάγγελμα, στην πραγματικότητα αδιαφορούν και για θέσεις και για πολιτικές απόψεις και για ιδεολογίες. Ένα πράγμα τούς συνενώνει. Ο αντιευρωπαϊσμός, ο αντιδυτικισμός, ο τυχοδιωκτισμός του παρασιτισμού. Είμαστε στη Δύση μόνο άμα μας τα ακουμπάει χωρίς όρους. Αλλιώς, αν πρέπει να γίνουμε κι εμείς «κανονικά» κράτη, καλύτερα απέναντι. Γι’ αυτό και οι εκλεκτικές συγγένειες με τους διάφορους Μιλόσεβιτς και Σαντάμ.

Αυτές τις λίγες μέρες έπεσαν όλα τα προσωπεία. Όσοι κατηγορούσαν το «ανεξέλεγκτο χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο» έδιναν μάχες για να το διασώσουν, την ώρα που το παγκόσμιο πολιτικό σύστημα αρχίζει δειλά να το ελέγχει. Όσοι φώναζαν για την «υποδούλωση» της χώρας έβλεπαν ως λύση να παραδώσουν το νησί στον Πούτιν. Όσοι διαδήλωναν γιατί «σώζουν τις τράπεζες με τα λεφτά των φορολογούμενων» έβρισκαν λύση να κατασχεθούν τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων. Όσοι ζητούσαν για την Ελλάδα μια λύση «όπως της μεταπολεμικής Γερμανίας», όταν το 50% των καταθέσεων πήγαν σταδιακά στην ανόρθωση της χώρας, τώρα έδιναν μάχες για τις καταθέσεις των Ρώσων ολιγαρχών.

Κατηγορούν τη Μέρκελ φτιάχνοντας στα Μέσα Ενημέρωσης μια παρανοϊκή ατμόσφαιρα Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, την ώρα που στην αντιμετώπιση της κυπριακής χρεοκοπίας ομοφωνούν όλα τα κράτη, όλα τα κοινοβούλια της Ευρώπης, όλα τα κόμματα, όλων των πολιτικών αποχρώσεων, οι δεξιοί, οι σοσιαλδημοκράτες, οι πράσινοι, ακόμα και το αριστερό DieLinke. Χωρίς καμία ανάλυση της πραγματικότητας, με πλήρη άγνοια, προτείνουν στον Πούτιν να αναλάβει τις τράπεζες για να κρατήσουν μέσα τα κεφάλαια των ολιγαρχών που βγήκαν από τη Ρωσία ακριβώς για να τον αποφύγουν. Προτείνουν δημοψήφισμα για έξοδο από το ευρώ, όταν ακριβώς η θέση της Κύπρου στην ευρωζώνη ήταν που την έκανε ελκυστικό χρηματοοικονομικό κέντρο. Προτείνουν τα πάντα και τα αντίθετά τους, πιστοί μόνο στη δημαγωγία και τον καταστροφικό λαϊκισμό.

Μπορούμε να κατηγορήσουμε για τα πάντα την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όμως πρέπει πια να τελειώνουμε με τον τυχοδιωκτισμό που καταστρέφει τις χώρες μας. Πρέπει να το αποδεχθούμε. Η συλλογική σκέψη και πολιτική της Ευρώπης των 27 χωρών, όσα λάθη κι αν κάνει, είναι καλύτερη από τις καταστροφικές κορόνες ενός πολιτικού προσωπικού που δεν διστάζει να παίξει με το λαό του για να διατηρήσει το χρεοκοπημένο μοντέλο που κατέρρευσε.

Από την άλλη, είναι φανερό ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί πια να παίζει το ρόλο του παιδονόμου που εκ των υστέρων, με το άνοιγμα και το κλείσιμο της χρηματοδότησης, θα βάζει σε κοινή τροχιά τις αποκλίνουσες οικονομίες 27 κρατών. Θα αντιμετωπίζει όλο και πιο πολλά τέτοια φαινόμενα τυχοδιωκτικού λαϊκισμού που αργά ή γρήγορα θα οδηγήσουν στη διάλυση. Η απάντηση είναι μόνο προληπτική. Μόνο η εσπευσμένη εναρμόνιση τραπεζικών, ασφαλιστικών, φορολογικών συστημάτων, μόνο η μεγαλύτερη ενοποίηση μπορεί να οδηγήσει, όσες χώρες τουλάχιστον πραγματικά το θέλουν, σε μια βιώσιμη Ευρώπη. Αλλιώς οι φυγόκεντρες θα ενταθούν, οι άτακτες χρεοκοπίες θα είναι στην ημερήσια διάταξη και, το χειρότερο, σ’ αυτή την Ευρώπη της αποτυχίας παιχνίδι θα κάνουν οι πιο τυχοδιωκτικές και σκοταδιστικές πολιτικές δυνάμεις.

Απο τον Φώτη Γεωργελέ.http://www.athensvoice.gr

138 σχόλια:

Unknown είπε...

Καλημερα ,καλημερα,δουλια πολλυ πολλυ τρεξιμο για ετιμασιες...Λογω τιτλου Μικ,λεω και εγω αυτο που μου ελεγε ο καθηγητης μου Φωκιον Προτογερελης>>>Οι εξυπνοι ανθρωποι ,δεν κανουν λαθη,οι σοφοι μαθαινουν απο τα λαθη τους...Τελικα εμεις ειμαστε ρομαντικοι,μας αρεσουν τα λαθη μας,,συνιστω ψυχραιμια ,και βλεπουμε ,νασται ολοι καλα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Kαλημέρα σε όλη την παρέα

1. Δεν είδα καμιά απορία για το χτεσινό σχόλιο στις 5.14 (2 μέρες ακόμα για να περπατάμε όρθιοι) οπότε να υποθέσω ότι έγινε αντιληπτό το υπονοούμενο.

2. Μικέλε για το δικό σου στις 5.48 το "ρε φίλε" κάντο "ρε φίλη" γιατί το υπογράφει η Ιουλία Ζαφόλια!

3. Για το θέμα των συντάξεων κάτω των 60 που ίσως "κοπούν".
Τι έγραφε ο Ε.Τ. χτες; Σύνταξη από τα 55!
http://www.frontpages.gr/d/20130401/10/%CE%95%CE%BB%CE%B5%CF%8D%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%A4%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%82
Πλήρες αλαλούμ ή σκόπιμες ενέργειες; Θα μπορούν να βγουν άνθρωποι νωρίτερα για να τους κόψουν αμέσως μετά την σύνταξη; Μάλλον όμως εγώ δεν το πιάνω καλά, ως συνήθως.

4. Κύπρος: άρχισαν τα όργανα. Δεν είναι δικά μου, τα μεταφέρω από αναλύσεις άλλων (ξέρετε πως χαρακτηρίζω τις δικές μου αναλύσεις).
Οι Κύπριοι είχαν μόνο τραπεζικό πρόβλημα και τώρα που τους στρίμωξαν με τα μνημόνια το μετατρέπουν και σε δημοσιονομικό και βάζουν χέρι και στο αέριο (μέσα στο κόλπο μπήκε κι αυτό, όχι θα γλίτωναν). Αρχίστε να μετράτε κυπριακά μνημόνια. Νο1, Νο2, ..............................
Σε μας συνέβη το ακριβώς αντίθετο, από το δημοσιονομικό πήγαμε στο τραπεζικό λόγω και της φτωχοποίησης του κόσμου που δεν μπορεί να ανταπεξέλθει πλέον με τα μνημόνια (πολύ ύποπτο παιχνίδι με την ΕΤΕ και την EUROBANK. Η ΕΤΕ στην μέγγενη της τρόικας έγραφε άλλη εφημερίδα χτες).

Αυτά για το ότι θα τελειώναμε στην Κύπρο με την πρώτη φορά και ότι οι Κύπριοι θα την έβγαζαν φτηνά σε σχέση με εμάς. Χωρίς ΚΑΜΙΑ διάθεση για αντιπαραθέσεις και κόντρες.
Αρκετά χάλια αισθάνομαι ήδη από μόνος μου, για σας δεν ξέρω.
Καλή συνεδρίαση.

ευαγγελος είπε...

καλημερα στη καλη παρεα! Καλημερα Βαγγελη!

profit είπε...

Καλημέρα σας

George είπε...

Καλημερα Πανο Ευαγγελε και profit.... εχετε προβλημα με το ztrade ???? γιατι το ztrade Κυπρου ειναι εκτος.......

ευαγγελος είπε...

Καλημερα! Οχι, εγω δεν εχω προβλημα!

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Kαλημέρα και καλό μήνα σε όλους.

Γιώργο μόλις μίλησα και μου είπαν ότι υπάρχει τεχνικό πρόβλημα και ότι θα το λύσουν το συντομότερο.

ΑΡΤ είπε...

Καλημερα...
George...δεν εχει ξεκαθαρισει ακομα τι θα γινει μεε την κυπρου χρημ/κη και ως εκ τουτου η ztrade επειδη δεν ξερει απο ποιον θα πληρωθει εχει κλεισει τη ροη δεδομενων...

George είπε...

Thanks Ευαγγελε .........

George είπε...

Καλημερα και στον ΑΡΤ και την Βασιλικη που χαθηκε....και ευχαριστω.....ΑΡΤ λες να την πατησαμε με την Κυπρου χρημ/κη ??????????

TheHawk είπε...

καλημέρα σε όλη την παρεα..επιτελους το z trade εβγαλε κ τα μικροτερα timeframe...καλη συνεδριαση...

ΑΡΤ είπε...

οταν λες την πατησαμε τι εννοεις ?
αν εννοεις για τα χρηματα σου νομιζω οτι δεν χανονται....απλως μεχρι να ξεκαθαρισει το τοπιο θα ειμαστε "τυφλοι".

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

ΑΡΤ ποιος στο είπε; Γιατί εμένα μου είπαν για τεχνικό πρόβλημα.

ΑΡΤ είπε...

Βασιλικη...εχεις ευκαιρο το τηλεφωνο της ztrade να τους ρωτησω κατι ?

ΑΡΤ είπε...

Τι περιμενες να σου πουν ? παρε με τηλεφωνο...ειμαι στο παλιο μαγαζι...

George είπε...

οτι δεν θα μπορεσουμε να κανουμε συναλλαγες

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα σε ολους
αγαντα εεεκ

ΑΡΤ είπε...

μπαρμπα...κανε αναμεταδοση...χαχαχα

George είπε...

Πηρα θεσ/κη και μου ειπαν οτι ειναι δεν εχει ξεκαθαρισει το τοπιο και δεν ειναι τεχνικο προβλημα

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Το ίδιο μου είπαν και μένα μόλις τώρα

TheHawk είπε...

Καλέστε μας στο:

+30 2310 254011

michele είπε...

Kαλημερα,καλημερα! η Κυπρου εχει προβλημα ,το ztrade δεν εχει..
Πανο μετα ειδα οτι ηταν η Ιουλια Ζαφολια.Εξαιρετη περι τα χρηματιστηριακα απο παλια..

ThitaDelta είπε...

... πωπω σκίσιμο στις αέρο!

George είπε...

αυτο πηρα Αντωνη..........

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Κάντε περιγραφή του αγώνα βρε παιδιά.

ΑΡΤ είπε...

εγω απεκτησα το φως μου χεχεχε...

michele είπε...

0,41 κατω ο ΓΔ.. 4,83 κατω η ΕΤΕ 0,6319 6,5% κατω η ΑΛΦΑ 0,6640 0,51 κατω η ΠΕΙΡ 0,1940 +1,46% Ο οπαπ +1,87% η ΕΕΕΚ -0,85% Ο οτε

ThitaDelta είπε...

... τα αποτελέσματα ΜΙΛΑΝΕ στο ταμπλό

George είπε...

ΠΑΝΟ αυτος που ειπε για το (7)με (7,5) ειναι ο σωστος....... και εγω το ιδιο πιστευω.....

μπαρμπαλιας είπε...

περιγραφη...
ανευ περιγραφης ,ειμαστε ο.16% κατω
ΕΤΕ,αλφα τρωνε ξυλο
η ΠΕΙΡ γυρισε πανω +3%
ΔΕΗ κατω
οτε μπαρα μπαρα

μπαρμπαλιας είπε...

ο Σαλλας +6,5%....

George είπε...

ΠΩς ΑΡΤ?????????

michele είπε...

ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ

Andreas D. είπε...

Καλημέρα σε όλους!

George είπε...

Μπράβο Μπαρμπα.... αν είχαμε και τον Δήμο ...........

μπαρμπαλιας είπε...

γυρισαμε στο +0,27%

οχιιιιι στο +0.96% τωρα...

Andreas D. είπε...

ΕΕΕΚ +3,35%

μπαρμπαλιας είπε...

ειπα και εγω...
το χαρτι του αιωνα...

Andreas D. είπε...

ΓΕΚ: 1,62 με 122,000 τμχ
ΕΥΠΙΚ: 1,26 με 7,400 τμχ

karaefthimiou23 είπε...

Καλημέρα στη παρέα.Γίνεται προσπάθεια να απορροφηθεί η πίεση απ'τις αερόφουσκες.

George είπε...

Μπαρμπα πουλησε μου ΑΒΑΞ και παρεμου Σεντρ και Παρν........

ΑΡΤ είπε...

george...πες μου το μαιλ σου...

ΑΡΤ είπε...

πρεπει να το βρηκα....σου στελνω μαιλ

μπαρμπαλιας είπε...

Γιωργη σμπάθαμε...αλλα τον ΑΒΑΚΑ
θα τον βρασεις ...και θα πιεις και το ζουμι ...
διακρατηση "η ελευθερια...

George είπε...

οκ i wait

μπαρμπαλιας είπε...

το ΕΥΠΙΚιον...+12%

Andreas D. είπε...

Καλημέρα ΚΑΡΑ,

1,31 η ΕΥΠΙΚ...δημοπρασία για 1,34

karaefthimiou23 είπε...

Λογικό το πάρτυ στην ΕΥΠΙΚ

George είπε...

Το ξέρω Μπαρμπα...... παρασύρθηκα από...... μην λέμε ονόματα μεγάλη άνθρωποι είμαστε ........

ΑΡΤ είπε...

george...σου εστειλα μαιλ...

karaefthimiou23 είπε...

Περισσότερο μοιάζει με συνέχεια της αντίδρασης της Πέμπτης παρά με πειστική άνοδο.Για να δούμε και τη συνέχεια...

George είπε...

OK ART ........thanks θα θα το κανω και εγω...

Θανασης Κ είπε...

καλημερα και καλη (χρηματιστηριακη) βδομαδα...

karaefthimiou23 είπε...

Καλημέρα Θανάση.

Σε περίπτωση που γυρίσει το μαγαζί για τα καλά κάτω,οι αερόφουσκες θα κονιορτοποιηθούν.

michele είπε...

Kονιορτοποιουνται και με το μαγαζι πανω δεν εχουν αναγκη..καλημερα θαναση

George είπε...

Τελικα το εχει μπλοκαρει η ΠΕΙΡΑΙΩς

karaefthimiou23 είπε...

-4% και -5% είναι χάδια προς το παρόν...

michele είπε...

Κατοχυρωση και επιβεβαιωση του 872 στον γενικο θα ειναι καλη για τη συνεχεια της αντιδρασης

νικος φαληρο είπε...

καλημερα σε ολες τις φιλες και τους φιλους

michele είπε...

Καλη μερα Νικολα και καλη εβδομαδα..ηρεμια προς το παρον

μπαρμπαλιας είπε...

Οι μετοχές με ελκυστικό δείκτη Ev/EBITDA

Η επιστροφή στον Νοέμβριο του 2012, ωστόσο, δεν είναι καθολική για τα blue chips. Οι μετοχές των εταιριών Coca Cola, Folli Follie, Μέτκα και ΟΠΑΠ, για παράδειγμα, διαμορφώνονται από 17% έως 33% υψηλότερα από τα επίπεδά τους τον Νοέμβριο πέρυσι. Οι τίτλοι του ΟΤΕ και της ΔΕΗ που έχουν και βαρύνουσα σημασία στο ταμπλό του Χ.Α. βρίσκονται 10% υψηλότερα.

Η διόρθωση των τιμών επανέφερε και τους δείκτες EV/EBITDA σε πιο ελκυστικά επίπεδα. Ο τίτλος του ΟΤΕ για παράδειγμα επανήλθε σε επίπεδα διαπραγμάτευσης 3 φορών τα EBITDA, ενώ ο κλάδος κινείται στις 4,5 φορές.

Η Μέτκα εμφανίζει δείκτη ev/ebitda 4 φορές για το 2013, ενώ ο ευρωπαϊκός δείκτης είναι στις 6 φορές. Στην Jumbo, για την οποία το bail in της Κύπρου αποδεικνύεται επίπονο, το discount σε σχέση με τους ομοειδείς ευρωπαϊκούς τίτλους ανήλθε και πάλι στο 40%, όσο περίπου και για τη μετοχή της Ελλάκτωρ.

Τέλος, για τη ΔΕΗ, η πτώση επανέφερε το discount, σε σχέση με τους ευρωπαϊκούς τίτλους στο 20% σε όρους EV/EBITDA, ενώ για τον ΟΠΑΠ, παρά το γεγονός ότι η μετοχή δεν σημείωσε πτώση, το discount παρέμεινε στο 17%.

Οι τίτλοι των εταιριών Coca Cola, Motor Oil, Τιτάν και ΕΧΑΕ, που είχαν φθάσει να είναι διαπραγματεύσιμοι πάνω από τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους, κινούνται μετά τη διόρθωση σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα. Αν το μικρό discount απεικονίζει την αύξηση κινδύνου στις ελληνικές μετοχές θα φανεί σύντομα.

Σε όρους EV/EBITDA για το 2013, η Coca Cola 3e εμφανίζει discount 3%, η FF Group πλέον κινείται με premium, η Motor Oil εμφανίζει discount 6%, ενώ τα ΕΛΠΕ premium 15% κι ο Τιτάνας διαμορφώνεται με premium 30%.
Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στη μεσαία κεφαλαιοποίηση. Η μετοχή των ΣΩΛΚ που έχει ειδικό βάρος στα midcaps με πτώση 24% τον Μάρτιο είναι διαπραγματεύσιμη με 8 φορές τα EBITDA, ο Σαράντης με 7,5 φορές και ο Φουρλής με 11 φορές.

http://www.euro2day.gr/news/market/123/articles/767934/Article.aspx

Σαββακη...παραμυθια ολα

michele είπε...

Που ειναι τα παραμυθια Μπαρμπα,γιατι βλεπω οτι απο αυτες τις μετοχες ΔΕΝ ΧΑΝΕΙΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΟΥ

michele είπε...

..Και οταν ειναι καλο το κλιμα βγαζεις και αρκετα..

μπαρμπαλιας είπε...

...το παραμυθια κολαει στο ταμπλο...
δεν ακουει...

karaefthimiou23 είπε...

Καλημέρα Νίκο.

GIANNHS006 είπε...

Καλημερα καλο σας μηνα.

michele είπε...

Καλημερα Giannhs 006 ,καλο μηνα με υγεια.
Μπαρμπα στο ταμπλο ΗΔΗ εχει φανει η διαφορα απο αλλες το τελευταιο οκταμηνο..ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ειναι λεμε ,οχι αγωνας ταχυτητας

George είπε...

Στα 75 € η σύνταξη μετά από… αύξηση
Αύξηση των συντάξεων από 5 έως 22 λέβα (2,5 έως 11 ευρώ) τέθηκε σε ισχύ, από την 1η Απριλίου 2013 στη Βουλγαρία και σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ινστιτούτου Κοινωνικής Ασφάλισης της βαλκανικής αυτής χώρας, η κατώτατη, μηνιαία, σύνταξη θα διαμορφωθεί στο ποσό των 150 λέβα (περίπου 75 ευρώ).
ΑΠΟ ενικο,gr....αντε και στα δικαμας

νικος φαληρο είπε...

χαιρετε κε karaefthimiou23

michele είπε...

Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών των Χατζηιωάννου και Sprider Stores

Πανε και τ αδελφια..ο,τι βγαλουν απο το καζινο Ξανθης

George είπε...

Η ανεργία των νέων στην Ελλάδα στο 58,4%

karaefthimiou23 είπε...

Καλημέρα Γιάννη.

GIANNHS006 είπε...

γεια σου Καρα ,καλη συνεχεια.

michele είπε...

862,52 o εκμο 200ημ..

michele είπε...

Καλη αντιδραση απο την ΕΛΤΟΝ,σχετικα ευκολα μπορει να κανει κινηση μεχρι το 1,04

michele είπε...

Περαν των αποτελεσματων δεν ειπαμε και για το μερισμα που προτιθεται να δωσει η ΕΥΠΙΚ 0,08 καθαρο 6,4% αποδοση με την σημερινη τιμη

michele είπε...

Καινουργιο χαμηλο ( φυσικα) για τον ΔΤΡ κατευθυνεται στις 115 μον

karaefthimiou23 είπε...

Πάμε για το 0.55 στη μαντάμ και βλέπουμε.

ThitaDelta είπε...

Μιχάλη σου στειλα μια ιδέα στο ωριαίο, αν θες δείξτην ...

νικος φαληρο είπε...

το 115 το βλεπετε απο το 1987 κε michele;

ThitaDelta είπε...

... με τρώει ο κώλος μου τελικά

μπαρμπαλιας είπε...

...η Κυπρος φταιει ...για σημερα..
αυριο τα ξενα...
μεθαυριο τα αποτελεσματα
την Παρασκευη οι καθολικοι...

Θανασης Κ είπε...

....γαμω τις παροιμιες...μαζι μετα ξερα τελικα πανε και τα χλωρα....

George είπε...

ΟΚ ΤΟ ΖTRADE KYPROY ΚΑΡΑ ΒΑΛΙΑ.....

George είπε...

ΚΑΙ ΑΡΤ

ΑΡΤ είπε...

thks...

michele είπε...

Ανεβηκε ενα 60λεπτο ΠΕΙΡ απο τον Δημητρη ΘΔ..

ThitaDelta είπε...

χαχα τώρα το είδα κρύφτηκε ο αριστερός ώμος

... θέλει πάτημα στο .189 και άσπρο κερί

... το παίζεις όμως;;;;

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Ευχαριστούμε Γιώργο.

νικος φαληρο είπε...

ΣΜΕ ΠΕΙΡ 0,158 -8,67%

michele είπε...

Το πατησε...μην ειναι μπανανοφλουδα?

Θανασης Κ είπε...

michele που θελουμε κλεισιμο σημερα για να μην πολλα θεματα για αυριο??

George είπε...

VALIA ART MAIL NEW

μπαρμπαλιας είπε...

Μικε μου ...
καταλαβες τα παραμυθια ...πιστευω...

michele είπε...

Eνα καλο κλεισιμο θα ηταν το 855 ,αλλα οπως και να εχει εισαι κατω απο το 862 του εκθετικου 200 αρη,οποτε κοιτας κατω..

Θανασης Κ είπε...

το ινκατ το διαλυσανε...ελεος ρε γ@μω

μπαρμπαλιας είπε...

χασαμε το Μικρο ...
και τον κυρΧρηστο ...σημερα...

michele είπε...

Ο θειος το διελυσε με την HOL..τουτου δοθεντος θα ανακαμψει γρηγορα δεν ηταν και ασχημα τα ποιοτικα της χαρακτηριστικα ειναι σε ΑΜΕΜ τωρα ΘΑΝΑΣΗ

μπαρμπαλιας είπε...

βασταμε το 844...
αλλα η κονιορτοποιηση δουλευει αψογα

Θανασης Κ είπε...

michele για να κανω μουαγεν να κανω αγορες στα 0.60??

michele είπε...

Με την τρομοκρατια αυτη,καποιοι πουλανε και διαμαντακια σε χαμηλες τιμες..

michele είπε...

Θαναση στο 0,618 ειναι ο απλος 480..
Στα 0,741 ο απλος 200 αρης.Ο αντιθετικος αγοραζει κατω,ο τασικος αγοραζει με την επιβεβαιωμενη ανοδικη διασπαση του 200 αρη.

Stavros είπε...

πες καποιο διαμαντακι michele!!για γρηγορο πονταρισμα!!

νικος φαληρο είπε...

κε karaefthimiou23 εχουν ακομη περισσιο αερα οι αεροφουσκες;

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σε όλους! Τελικά απ'ότι διαβάζω και ακούω, μόνο η ΑΛΦΑ μπορεί να παίξει καλό και καθαρό <> (ΑΜΚ). Γιατί όμως αυτό δεν καταγράφεται στο ταμπλό; Δεν θα έπρεπε να κινηθεί πιο ανοδικά;

karaefthimiou23 είπε...

Έχουν Νίκο.Να δούμε όρους πρώτα.

michele είπε...

AaA σε πτωτικη ταση ,δυσκολο να παιξουν αυτα σε γρηγορο,μαζεμα θελουν,τωρα που εκμεταλλευονταιοι υπομο0νετικοι 1) το κλιμα 2) την αδυναμια margin χαρτοφυλακιων που εχουν χτυπηθει κυριως απο τραπεζες.

michele είπε...

Λυκουργο και η ΠΕΙΡ θα κατεβει στον αγωνα πιθανον με καθαρη θεση.Αλλα και η ΑΛΦΑ θα ΓΕΜΙΣΕΙ χαρτουρα,Οποτε καλο ειναι να περιμενουμε τα ενημερωτικα δελτια που αφορουν τις ΑΜΚ

karaefthimiou23 είπε...

Καλησπέρα Λυκούργο.Η ΑΛΦΑ έχει αναφορά στα χαμηλά τέλος '11-αρχές '12

νικος φαληρο είπε...

καλυφθηκα απο απαντησεις.Ευχαριστω.

Ανώνυμος είπε...

Οποτε αναμενω... Ευχαριστω!

νικος φαληρο είπε...

Ομως εβαλα χερι σε ΣΜΕδακια απαγορευμενα απο τωρα για 10 χρονια ρολαρισμα

karaefthimiou23 είπε...

Νίκο έγινε πράξη στο ΣΜΕ της ΕΤΕ στο 0.51?

Andreas D. είπε...

το ΕΤΕ3F έκανε και 0,50...

νικος φαληρο είπε...

ναι κε karaefthimiou23.Ελαχιστο 0,50

michele είπε...

Ο δικος μου στοχος-ονειρο θα εκπληρωθει με τιμη στην spot αγορα ομως

karaefthimiou23 είπε...

Σας ευχαριστώ για την ενημέρωση.

michele είπε...

Reuters: Στο 2,5% το επιτόκιο για την Κύπρο
Κύπριος ΥΠΟΙΚ: Το πακέτο διάσωσης θα αποπληρωθεί σε διάστημα 12 ετών

michele είπε...

Reuters: Υπέβαλε παραίτηση ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Μ. Σαρρής Reuters: Περίοδος χάριτος 10 ετών για την Κύπρο

απο capital.gr

μπαρμπαλιας είπε...

κυρΧρηστοοο
πλησιαζει τον ασσο ο δικος σου...
αισθητη η απουσια αμφοτερων...

TheHawk είπε...

mic στο εστειλα..περιμενω ενημερωση σου...

michele είπε...

Οκ Αντωνη..

μπαρμπαλιας είπε...

Migliori FTSE Mib
Prysmian 16.54 +3.05% 14:47
Salvatore Ferragamo 22.23 +3.01% 14:48
Stmicroelectronics 6.125 +2.42% 14:48
Lottomatica 18.74 +2.24% 14:47
Telecom Italia 0.563 +2.18% 14:47
Peggiori FTSE Mib
Bca Mps 0.173 -6.49% 14:48
Bca Pop Milano 0.462 -3.25% 14:48
Mediobanca 3.848 -3.07% 14:47
Ubi Banca 2.788 -2.99% 14:46
Saipem 23.45 -2.25% 14:45


και στη γειτονικη Ιταλια
οι τραπεζες τρωνε το ξυλο τους...
στα πανω τους ...
lottomatica ,telecom italia...

michele είπε...

ο Ferragamo ειναι απο το πρωι επανω..

michele είπε...

..η δε Μοnte dei paschi κοντα στο -10% μαζεψε βλεπω

michele είπε...

Φαινεται οτι θελουν να οδηγησουν την Εθνικη στην...αγκαλια της Deutsche?? ερωτηση κανω

μπαρμπαλιας είπε...

...η αγαπη του Ακερμανν ...παλαιωθεν

michele είπε...

Που ειχα πει οτι θα προτιμουσα να κλεισει?? γερασα και δεν θυμαμαι

νικος φαληρο είπε...

855 κε michele

ThitaDelta είπε...

... μαγικά στη φολί

michele είπε...

Τελικα ( δια μεσω του ΦΦΓΚΡΠ) εκλεισε πανω απο 856..

michele είπε...

Αρα ..το Φολι βοηθησε για παραπανω Νικολα..Θελουμε ομως κλεισιμο πανω απο τον εκ 200 αρη καθοτι μια του κλεφτη-δυο του κλεφτη ...

μπαρμπαλιας είπε...

ΦΟΛΙ...το καλυτερο χαρτι διαχρονικα...
τοχα αλλα το πουλησα στο 9

Andreas D. είπε...

Καλό απόγευμα σε όλους!

michele είπε...

Καλο απογευμα Ανδρεα,λιγομιλητος σημερα..

Andreas D. είπε...

Μιχάλη, αν μας πλήρωνε ο εμίρης τα χρωστούμενα θα μίλαγα περισσότερο... χαχα

μπαρμπαλιας είπε...

τι προεξωφλουν οι εξω καθε λιγο και λιγακι...
και η μαιμου κοιμαται μακαριως

michele είπε...

Χαχα ,προς το παρον το παιζει κακομοιρης Ανδρεα...

Παμε επανω απογευματινη αναρτηση