Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013


X.A.A. LIVE 

KENTΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ

        
                                                                         σχόλια για τη συνεδρίαση online...

“Η επιλογή που δόθηκε στην κυπριακή κυβέρνηση είναι απαράδεκτη και καταστροφική”

του Κώστα Λαπαβίτσα  19.03.13

Η κρίση της Κύπρου είναι, όπως ήταν και η κρίση της Ισλανδίας και της Ιρλανδίας, κυρίως τραπεζική κρίση. Η ‘λύση’ που προωθείται από την τρόικα στην Κύπρο όμως, είναι σαφώς χειρότερη από τις άλλες δύο. Απειλεί να καταστρέψει την κυπριακή οικονομία και να αναζωπυρώσει την κρίση του ευρώ.   

Το πρόβλημα και στις τρεις αυτές χώρες προήλθε από το χρεοκοπημένο τραπεζικό σύστημα, καθώς ο δημόσιος τομέας έχει σχετικά χαμηλό χρέος και δεν ευθύνεται για την κρίση. Η οικονομική καταστροφή προήλθε από τις τράπεζες, αλλά το βάρος καλείται να το σηκώσει το δημόσιο και η κοινωνία συνολικά. 

Ο τραπεζικός τομέας της Κύπρου έχει περιουσιακά στοιχεία περίπου οκταπλάσια του ΑΕΠ, όπως και ο ιρλανδικός, ενώ ο ισλανδικός ήταν ακόμη μεγαλύτερος όταν χτύπησε η κρίση. Στην Ισλανδία οι τράπεζες δανείζονταν διεθνώς για να παίξουν στις αγορές παραγώγων, ενώ στην Ιρλανδία για να κερδοσκοπήσουν στα ακίνητα. Στην Κύπρο προσέλκυαν καταθέσεις διεθνώς και έκαναν μεγάλες τοποθετήσεις σε ελληνικά κρατικά ομόλογα, ενώ δάνεισαν και σε ελληνικές επιχειρήσεις. Οι ισλανδικές τράπεζες χρεοκόπησαν μετά την κατάρρευση την Λίμαν Μπράδερς το 2008, οι ιρλανδικές όταν έσκασε η τεράστια φούσκα ακινήτων το 2008-9 και οι κυπριακές με την ελληνική κρίση, κυρίως μετά το τραγικό PSI και τα κουρέματα του 2012. 

Η τραπεζική κρίση

Τι σημαίνει όμως τραπεζική κρίση; Που μοιάζουν, αλλά και που διαφέρουν οι τρεις αυτές χώρες? 
Οι τράπεζες είναι εταιρείες με μικρό ποσοστό δικών τους κεφαλαίων. Κινούνται κυρίως με τα χρήματα άλλων, τα οποία συλλέγουν είτε εκδίδοντας ομόλογα, είτε δεχόμενες καταθέσεις. Όταν συμβεί τραπεζική κρίση, τα δάνεια των τραπεζών συνήθως δεν μπορούν να αποπληρωθούν. Άρα οι ζημίες πρέπει να καλυφθούν από τα δικά τους κεφάλαια. Αυτά όμως δεν επαρκούν. 

Η ευνοϊκότερη λύση για τις τράπεζες είναι να λάβουν νέα κεφάλαια από το κράτος, μεταβιβάζοντας τις ζημίες στους φορολογούμενους και αυξάνοντας το δημόσιο χρέος. Αλλά μπορεί επίσης, να μεταβιβαστούν οι ζημίες στους μετόχους και τους ομολογιούχους των τραπεζών, όπως υποτίθεται ότι επιβάλει η οικονομία της αγοράς. Αυτοί που κατέχουν ή δάνεισαν στις τράπεζες, είναι αυτοί που πρέπει να σηκώσουν το βάρος. 

Βασική αρχή είναι να αποφεύγεται η μεταβίβαση των ζημιών στους καταθέτες, γιατί έτσι πλήττεται η λαϊκή αποταμίευση και η κυκλοφορία του χρήματος. Ακόμη χειρότερο είναι ότι υποσκάπτεται η εμπιστοσύνη στις τράπεζες. Αν υπάρξει γενικευμένη ανησυχία, θα εμφανιστεί κίνδυνος μαζικών αναλήψεων και άρα ολικής κατάρρευσης. Για το λόγο αυτό οι κυβερνήσεις συνήθως εγγυούνται τις μικρές καταθέσεις.   


Ο δρόμος της Ισλανδίας και ο δρόμος της Ιρλανδίας

Η εμπειρία της Ισλανδίας και της Ιρλανδίας είναι καθοριστική, καθώς δείχνει με σαφή τρόπο δύο διαφορετικούς δρόμους για τη λύση και την έξοδο από την κρίση. Η Ισλανδία αρνήθηκε να δώσει νέα κεφάλαια στις τράπεζες και να διογκώσει το δημόσιο χρέος της. Άφησε τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν, αλλά προστάτευσε τους εγχώριους καταθέτες μεταβιβάζοντας τη ζημία στους μετόχους, τους ομολογιούχους και τους ξένους καταθέτες. Αντίθετα, η Ιρλανδία χρηματοδότησε αφειδώς τις τράπεζες διογκώνοντας το δημόσιο χρέος της. Προστάτευσε βέβαια τους καταθέτες, αλλά και τους μεγάλους ομολογιούχους, που ήταν στην ουσία ξένες τράπεζες.  

Η Ισλανδία μπόρεσε να κάνει αυτήν την επιλογή γιατί δεν είναι μέλος της ΟΝΕ. Μακριά από την τρόικα, η χώρα έδωσε προτεραιότητα στην εγχώρια οικονομία, έκανε υποτίμηση, επέβαλε έλεγχο στην κίνηση κεφαλαίων και πέρασε σε σημαντική ανάκαμψη το 2012. Αντίθετα, η Ιρλανδία ακολούθησε τον δρόμο της τρόικα, το δημόσιο χρέος της γιγαντώθηκε, είναι στον έκτο χρόνο ύφεσης και οι προοπτικές ανάπτυξης είναι κακές. 


Η απαράδεκτη επιλογή για την Κύπρο

Η Κύπρος πήρε το δρόμο της Ιρλανδίας το 2012. Ανέβασε το δημόσιο δανεισμό της και δέχτηκε τη λιτότητα της τρόικα. Αλλά οι τράπεζες χρειάζονται ακόμη περίπου 17 δις ευρω. Η τρόικα προτείνει τα 10 δις να προέλθουν από νέο κρατικό δανεισμό και ο κύριος όγκος των υπολοίπων από τα χρήματα των καταθετών. Οι καταθέτες θα λάβουν μετοχές ίσης ονομαστικής αξίας, αλλά στην πράξη θα υποστούν ζημία. 

Στο δρόμο αυτόν η Κύπρος θα δεχτεί ακόμη αυστηρότερη λιτότητα και το δημόσιο χρέος της θα ανέβει πάνω από 100% του ΑΕΠ. Η νέα λιτότητα, η απώλεια καταθέσεων και ο περιορισμός της τραπεζικής ρευστότητας θα βαθύνουν την ύφεση, που μπορεί να φτάσει και το 5% το 2013. Το διογκωμένο δημόσιο χρέος σύντομα θα γίνει μη βιώσιμο και μάλλον θα χρειαστεί νέα ΄διάσωση’  και κούρεμα. Έπονται μιεώσεις μισθών και συντάξεων, ενώ θα ανέβει κι αλλο η ανεργία. 

Η σοβαρότερη παρενέργεια όμως, είναι η μεταβίβαση του κόστους στις καταθέσεις. Η τρόικα πήρε αυτήν την απόφαση γιατί δεν ήθελε να διασώσει τους ρώσους μεγαλοκαταθέτες των κυπριακών τραπεζών. Πρόκειται για απίστευτο μέτρο που αντιβαίνει τις βασικές αρχές λειτουργίας των τραπεζών. Η επιλογή που δόθηκε στην κυπριακή κυβέρνηση είναι απαράδεκτη και καταστροφική. 

Αν το κόστος μεταβιβαστεί εξ ολοκλήρου στους μεγαλοκαταθέτες, η αναπτυξιακή στρατηγική της Κύπρου να γίνει διεθνές χρηματοπιστωτικό κέντρο εκμηδενίζεται, καθώς οι κυπριακές τράπεζες θα γίνουν διεθνώς αναξιόπιστες. Θα υπάρξει απόσυρση καταθέσεων και του εξωτερικού, απώλεια ρευστότητας, τραπεζική συρρίκνωση και βάθεμα της ύφεσης.

Αν μέρος του κόστους επιβληθεί στους μικροκαταθέτες, όπως αρχικά σχεδιάστηκε, τα αποτελέσματα θα είναι ακόμη χειρότερα. Η παραβίαση της κρατικής εγγύησης θα καταστρέψει την εμπιστοσύνη των καταθετών προς τις τράπεζες, που είναι τελικά και η μόνη πραγματική εγγύηση. Ο κίνδυνος να επαναληφθεί και σε άλλες χώρες της ΟΝΕ είναι εμφανής.

Η αντίδραση των μικροκαταθετών της Κύπρου ίσως οδηγήσει σε αλλαγή αυτής απίστευτης απόφασης. Ακόμη κι έτσι όμως, θα υπάρξουν ουρές καταθετών όταν ξανανοίξουν οι κυπριακές τράπεζες. Παρόμοιος κίνδυνος υπάρχει και στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες της περιφέρειας που έχουν χρέη και αδύναμες τράπεζες. Ποιός μπορεί πλέον να είναι βέβαιος για τις αποταμιεύσεις του; Η εμπιστοσύνη χτίζεται σιγά-σιγά, αλλά καταστρέφεται με μιας. Το πλήγμα για το τραπεζικό σύστημα είναι μεγάλο και θα αναζωπυρώσει την κρίση του ευρώ.

Η σκληρή απόφαση της ΕΕ πάρθηκε γιατί κυπριακή οικονομία είναι μόλις 0.2% της Ευρωζώνης, ενώ η Κύπρος έχει μηδαμινή πολιτική στήριξη. Ο κυνισμός της τρόικα δείχνει ξεκάθαρα πια και για τους πλέον δύσπιστους ότι όχι μόνο δεν υπάρχει πραγματική αλληλεγγύη στην ΟΝΕ, αλλά ούτε καν οι ίδιοι κανόνες για όλους. Το αποτέλεσμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι να επιταχυνθεί η αποσύνθεση του ευρώ. Για την Κύπρο όμως τίθεται ευθέως και θέμα εθνικής υπόστασης, ιδίως λόγω της ιστορικής αδυναμίας της Ελλάδας την περίοδο αυτή. 

Η Κύπρος θα πρέπει να εξετάσει σοβαρά την επιλογή της Ισλανδίας. Αν δεν θέλει να βουλιάξει οικονομικά, κοινωνικά και ίσως εθνικά, θα πρέπει να προστατεύσει τους μικρούς καταθέτες και την οικονομία της, αφήνοντας τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν. Θα πρέπει κατόπιν να περάσει σε άλλη διαδικασία ανάπτυξης, συρρικνώνοντας τον αποτυχημένο και γιγαντιαίο τραπεζικό τομέα και τονώντας το παραγωγικό της δυναμικό. 

Για να το κάνει αυτό θα πρέπει έρθει σε σύγκρουση με την τρόικα, χωρίς να φοβάται την έξοδο από την ΟΝΕ. Θα πρέπει επίσης να αναζητήσει επειγόντως νέες γεωπολιτικές συμμαχίες που θα της σταθούν πραγματικά. Και κυρίως θα χρειαστεί συσπείρωση των λαϊκών στρωμάτων που απειλούνται άμεσα. Είναι ώρα μεγάλων αποφάσεων για τους Κυπρίους. 

Πηγή:costaslapavitsas.blogspot.gr

162 σχόλια:

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους

Καλημέρα ΔΗΜΗΤΡΗ

ThitaDelta είπε...

Καλημέρα καλημέρα

καλημέρα Γιάννη.

THE JUNIOR είπε...

θελω μια σοβαρη απαντηση
απο οποιο θελει να απαντηση


ΔΕΗ

απο τον πατο τις μετοχες που θα εμπαινες με Τ.Α που θα εβγαινες
που θα ξαναεμπαινες και μεχρι σημερα
τα μπες βγες
σε οποιον δεν κανει κοπο

δηλ πχ μπαινω 3 βγαινω 4 μπαινω 4,5 βγαινω 6 μάινω 7 βγαινω 6,9 με στοπ

THE JUNIOR είπε...

καθαριζουμε το μυαλο μας

τι ηθελε αυτη η κακια τροικα

κουρεμα ουτε 7& μεχρι 100 χιλ και 10% για πανω απο 100 χιλ.


ΚΑΙ ΤΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΤΡΕΛΛΟΙ
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ

THE JUNIOR είπε...

τωρα τι θα δουμε στην ελλαδα


ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΦΑΛΙΑΔΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ

θα δουμε το νεο μετωπο απο καθαρη
αμυντικη κινηση

το νεο εθνικο μετωπο

ΟΙ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΟΙ

θα το θαυμαυσουμε !!!!!!!!



profit είπε...

Καλημέρα από την όμορφη Σαλονίκη
Κάρα σε βλεπω
Γιάννη Δημήτρη Μικρέ τα σέβη μου

THE JUNIOR είπε...

ΠΡΟΦΙΤ

ΚΑΦΕΔΑΚΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

THE JUNIOR είπε...

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΛΟΥΚΟΥΜΑΚΙ,ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ


επενδυτικη τραπεζα ελλαδος

profit είπε...

Πρώτα μπουγάτσα χε χε.
Κύπρου Μικρέ???

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα...
αφου δεν ειχαν εναλλακτικη...
οπως αποδειχθηκε..."η αν το βαλουμε
και αλλιως ,οι ρωσοι δεν...
τα πραματα περιεπλακησαν μαλλον αγριως...
και δεν πεφτει και ο τσαμπουκαλεμος.
τωρα τις συνεπειες;;;
στο πολυπαθες ελληνικο ταμπλο...
που στα ασχημα ακουει πεντακαθαρα

μπαρμπαλιας είπε...

Οι διαπραγματεύσεις με την Κύπρο "τελείωσαν" δήλωσε ο ρώσος υπουργός Οικονομικών. Όπως επισήμανε, οι ρώσοι επενδυτές δεν ενδιαφέρθηκαν για την κυπριακή πρόταση να επενδύσουν στα αποθέματα αερίου. Κατά τον ίδιο, δεν συζητήθηκε η παροχή νέου δανείου στην Κύπρο.

Ο κ. Σιλουάνοφ τόνισε πως η Ρωσία περιμένει την απόφαση της τρόικας για την διάσωση της Κύπρου προκειμένου να εξετάσει το πως μπορεί να συμμετάσχει και η ίδια.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/765348/ArticleNewsWorld.aspx

μπαρμπαλιας είπε...

Ο κ. Ομήρου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Κύπρος να πάρει επώδυνα μέτρα, αλλά χωρίς την «ομπρέλα» της τρόικας. «Τα μέτρα που θα πάρουμε τουλάχιστον θα διασφαλίζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας», δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του Mega, όμως απέκλεισε το ενδεχόμενο αποχώρησης της Κύπρου από την Ευρωζώνη ή την Ευρωπαϊκή Ένωση.
http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/765349/ArticleNewsWorld.aspx

Nek είπε...

Καλημέρα σας. Οι Κύπριοι ποντάραν στους Ρώσους... Εξου και η μαγκιά του ΟΧΙ. Αλλά πέσαν από δίπλα οι Γερμανοί και μπλοκάραν καθε θετική ενέργεια των Ρώσων. Αναρωτιέμαι εάν οι Κύπριοι πολιτικοί είναι τόσο χαζοί που πίστευαν ό,τι η Γερμανία θα αφήσει τους Ρώσους να δώσουν τη χρυσή λύση...

TheHawk είπε...

Καλημέρα σε όλους...

Για αυτο λεω για αστειοτητες..αστειοτητες...

Απο την μια πλευρα δεν "ανακατευεις" τους Ρωσους για το κουρεμα κ απλα δεχεσαι την εκβιαστικη εντολη της τροικας....Δικαιολογοντας την σε διαγγελμα...

Και απο την αλλην πας κ ζητας την βοηθεια τους οταν πριν τους εχεις γειωσει...

Μα τι παιδικα λαθη ειναι αυτα απο "εμπειρους" πολιτικους...?

Τι περασαν τους Ρωσους..?
Για φιλανθρωπικο ιδρυμα χωρις πολιτικες γραμμες?



μπαρμπαλιας είπε...

...και συμφωνω και καλημεριζω...
και εχω και ,ως συνηθως,μιαν αποριαν(τσιπριακον)...
η Κυπρος μονο τη Λαικη εχει;;;
οι αλλες δυο δεν μετεχουν;;;
και περκε;;

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα σε όλους.
Μες έχουν ονομάσει ειρηνοποιό …τέρμα ο ειρηνοποιός.
Περίμενα λίγες μέρες για να μη λειτουργήσω εν θερμώ.
Τους θεωρώ όλους φίλους μου, έχω ρίξει τον εγωισμό μου πολλές φορές ακολουθώντας το "ο υψών εαυτόν ταπεινωθήσεται" και πάντα ξεκινάω επισημαίνοντας την μικρότητά μου αλλά τώρα τέρμα, θα τα ακούσουν όλοι.
Για όσα διάβασα λοιπόν αυτές τις μέρες και δεν μου άρεσαν καθόλου.
1) Οι προσωπικές επιθέσεις είναι απαράδεκτες για τον μοναδικό λόγο ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να λέει την γνώμη του.
2) Ξαφνικά δηλ. ο Αλέξανδρος έγινε 100% ετερόφωτος και «ακόλουθος» κάποιου άλλου? Εγώ δεν το πιστεύω. Θα μπορούσα να το πιστέψω αν δεν είχαμε γνωριστεί από κοντά. Οι υπόλοιποι που δεν είχαν αυτή την δυνατότητα καλύτερα να σιωπούν. Βεβαίως θα μπορούσα να του καταλογίσω 100 άλλα ελαττώματα αλλά αυτό δεν είναι σχετικό με όσα είπα.

Αν θέλουμε να βρούμε κι άλλους αιτίες για τις επιθέσεις ίσως πρέπει να τους αναζητήσουμε σε άλλους (προσωπικούς, ιδεολογικούς?) λόγους ή σε προσωπικά συμφέροντα που πιθανόν θίγονται από την επιλογή που έγινε στην Κύπρο. Σώνει και καλά δηλαδή αποδοχή της πρότασης των Γερμανών και του εκβιασμού για να έχουμε την «ησυχία» μας. Αυτή η ησυχία μας έφαγε.
Η αλήθεια είναι ότι δεν μου άρεσαν ΕΞ ΑΡΧΗΣ οι συνεχείς προειδοποιήσεις που διάβαζα ότι δηλαδή θα την πληρώσουν ακριβά οι Κύπριοι και καλά θα κάνουν να κάτσουν στ' αυγά τους και να αφήσουν τις μαγκιές και να ξεχάσουν αυτά που ήξεραν γιατί δεν έχουν καμιά τύχη κλπ κλπ αλλά ο καθένας είπαμε ότι μπορεί να λέει ότι θέλει. Το ίδιο όμως μπορώ να κάνω κι εγώ που δεν είμαι καθόλου "ρεαλιστής" (αυτό με έχει φάει το παραδέχομαι).
Με την ίδια λογική κακώς πολεμήσαμε το 1940 αφού δεν είχαμε καμιά τύχη...αλλά εμείς το κάναμε.
ΕΞΑΛΛΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΟΥ STATUS QUO ΚΑΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΜΕ ΩΜΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΟΡΟΙ ΠΟΥ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.
Φυσικά και πρέπει να αλλάξει η Κύπρος αλλά όχι να την πληρώσει και πάλι αυτός που φταίει λιγότερο έως καθόλου, ο απλός άνθρωπος.
Φυσικά και ξέρω ποια είναι η μοίρα του ασθενέστερου έναντι του ισχυρού, να υποκύπτει τελικά. Αλλά όχι αμαχητί, για να πάρει ένα μάθημα κι ο άλλος.
Επίσης όπως διάβασα όλοι ρίξανε το φταίξιμο στους Κύπριους για όσα έπαθαν μέχρι τώρα.
Κανείς όμως δεν μίλησε για την ΔΙΚΗ μας παρέμβαση, για το πραξικόπημα της χούντας που ήταν η αρχή για πολλά δεινά των Κυπρίων από το 1974 και μετά.
Ούτε είμαι υπέρμαχος της Γερμανικής «λογικής» περί πλήρους υποταγής και τιμωρίας των λαών της Ευρώπης.
Και τελειώνοντας ρωτάω …πως έχουμε καταντήσει έτσι?
Που είναι ΜΙΑ έστω λέξη συμπαράστασης προς τους αδερφούς Κυπρίους? Δεν είναι Έλληνες?
Μόνο κακά τους βρίσκουμε δηλαδή?
Έχουμε καταντήσει ΔΥΣΤΥΧΩΣ ο χειρότερος λαός από την πλύση εγκεφάλου που έχουμε υποστεί και είμαστε άξιοι της μοίρας μας που μέρα με την μέρα αργοπεθαίνουμε εν μέσω της νέας κατοχής.
Μάλλον εμείς δεν είμαστε Έλληνες πλέον.

TheHawk είπε...

καλα ειναι αληθεια...?

μονο 360 κ κατι ατομα εχουν κατω ενω οι υπολοιποι πανω απο 100χιλ σε καταθεσεις στην Λαικη?

ή ακουσα λάθος?

Nek είπε...

Αυτή δεν είναι Λαική... είναι τα Harrods! xaxa

μπαρμπαλιας είπε...

Πανο μας κλμ
δεν εχω κανενα προβλημα να συμφωνησω...
με την σημειωση οτι δεν πολεμας πλεον στο 1940 υπερ πιστεως...
αλλα εισαι μεσα στη λυκοφωλιά...
με συμμαχους μεχρι τωρα ,
την καλοπεραση σου,
το μαυρο χρημα των απανταχου ξεπλυματιων -εγκληματιων...
και την αλαζονεια σου οτι εχεις πετρελαιο...
αυτα συνοπτικα...
με σεβασμο στις θεσεις σου,
αλλα και ατοπο μερος για τετοια συζητηση

TheHawk είπε...

καλημέρα Πάνο...σε ορισμενα συμφωνω σε άλλα διαφωνω..λογικο..
Επισης το σχολιο του Ηλία με βρισκει παλι κοντα...

Συμφωνω απολυτα με το τελευταιο σχολιο σου,Πανο, περι χαρακτηρισμού του λαου μας...αλλωστε το εχω επαναλαβει πολλες φορες...(νομιζω το εγραψα κ χτες)

Καταστρεψαμε/νε πολλαπλως την παιδεία μας....το Α κ Ω για καθε κοινωνια..κ δεν μιλαω την παιδεια που προερχεται απο τα σχολεια μας..

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Καλημέρα σε όλους

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
THE JUNIOR είπε...

πανο


τον φιλο τον θελεις να σου λεει τα λαθη σου οχι τα σωστα σου.


ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Kαλημέρα σε όλη την παρέα...
Δυστυχώς έχουμε και αυτά....
Διχασμός στην Κύπρο: Στο παρά πέντε της ψηφοφορίας ο πρόεδρος της Βουλής ζητά λύση εκτός τρόικας
news247.gr

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Η αναφορά γίνεται για τον διχασμό..!

THE JUNIOR είπε...

τωρα ρε πανο να μην το πω

τι μαλακια θα κανουν με την τουρκια απο πανω


εδω η ρωσια δεν τα εβαλε με τους γερμανους θα τα βαλουν οι τουρκοι

THE JUNIOR είπε...

Η Τουρκία θα μπορούσε να αμφισβητήσει νομικά οποιαδήποτε προσπάθεια της Κύπρου να επιταχύνει τις διαδικασίες εκμετάλλευσης του φυσικού αερίου για την άμεση προσέλκυση επενδύσεων, ανέφεραν αξιωματούχοι.

michele είπε...

Kαλημερα ,καλημερα σε ολους.Συμφωνω με τον Πανο( το οποιο εγω ελεγα ειρηνοποιο) στο πρωτο σκελος, αλλωστε ειχα επικοινωνια και ειπα οτι ειχα να πω.
Στο δευτερο τωρα,η ιστορια διδασκει οντως,αλλα οι οικονομικοι πολεμοι ειναι αλλου τυπου.Θελουν και καλη διαχειριση και ορθολογισμο.Γιατι λαθος κινησεις σε επιπεδο στρατηγικης οδηγουν σε σκληρα αποτελεσματα για τους πολιτες οπως εγινε και στην Ελλαδα,για να μην πω οτι μπορει και να μην ηταν τοσο λαθος

cornelsen είπε...

Αντιγράφω το "ζουμί" από το κείμενο τού Λαπαβίτσα:
"Η Κύπρος θα πρέπει να εξετάσει σοβαρά την επιλογή της Ισλανδίας. Αν δεν θέλει να βουλιάξει οικονομικά, κοινωνικά και ίσως εθνικά, θα πρέπει να προστατεύσει τους μικρούς καταθέτες και την οικονομία της, αφήνοντας τις τράπεζες να χρεοκοπήσουν. Θα πρέπει κατόπιν να περάσει σε άλλη διαδικασία ανάπτυξης, συρρικνώνοντας τον αποτυχημένο και γιγαντιαίο τραπεζικό τομέα και τονώντας το παραγωγικό της δυναμικό.

Για να το κάνει αυτό θα πρέπει έρθει σε σύγκρουση με την τρόικα, χωρίς να φοβάται την έξοδο από την ΟΝΕ. Θα πρέπει επίσης να αναζητήσει επειγόντως νέες γεωπολιτικές συμμαχίες που θα της σταθούν πραγματικά. Και κυρίως θα χρειαστεί συσπείρωση των λαϊκών στρωμάτων που απειλούνται άμεσα. Είναι ώρα μεγάλων αποφάσεων για τους Κυπρίους"

Το ίδιο ισχύει και για τις υπόλοιπες χώρες τού "Νότου". Το θέμα όμως είναι ΠΟΙΟΥ είδους λαός μπορεί και θέλει να αντισταθεί.

kostasΠειραιας είπε...

Kαλημερα σε ολους σας. Γερακι νομιζω κανεις λαθος με τους λογαριασμους της Λαικης. Εγω διαβασα οτι απο τους 380.000 λογαρ.οι 360.000 ειναι κατω απο 100.000 οποτε εχουν εγγυηση(λεμε τωρα) και 20.000 ειναι πανω απο 100.000. Βαλε ποσοι απο αυτους ειναι με συνδικαιουχους, αρα ενα μικρο ποσοστο κινδυνευει να μπει σε περιπετειες. Ασφαλως και για αυτους ειναι μια αδικη αποφαση.

THE JUNIOR είπε...

Φεγγαράκι μου λαμπρό
φέγγε μου να περπατώ
να πηγαίνω στο σχολειό
να μαθαίνω γράμματα,
πράγματα, σπουδάγματα
του Θεού τα πράγματα
(να μαθαίνω κι αργαλειό
για της νύφης το προικιό).

ΚΑΙ ΠΑΝΟ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΩ ΣΤΟ ΡΙΚ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ

ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΞΩ

ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΓΡΑΦΑΜΕ ΣΤΑ BLOG
ΒΑΛΑΜΕ ΕΝΑ ΛΙΘΑΡΑΚΙ

ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΑ
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΓΩ ΓΕΛΟΥΣΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΜΑΛΑΚΙΕΣ

ΚΑΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΛΛΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟΣΑ E-MAIL ΣΕ ΤΟΣΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ,



ξεχασα πηγαν και μελοι απο το συριζα

μπαρμπαλιας είπε...

να μας πει ο Λαπαβιτσας και τις νεες
συμμαχιες...επειγοντως

Andreas D. είπε...

Καλημέρα σε όλους!

Andreas D. είπε...

Πακέτο ΕΥΠΡΟ: 3.548,670 Χ 5,15

michele είπε...

Πανε για haircut 50% οι πανω απο 100.000 της Λαικης.
Καλημερα Cornelsen.Eξαιρετος και με βαρυ βιογραφικο ,επιστημονας ο Λαπαβιτσας.
ΤΟΥ ΘΥΜΙΖΩ ΟΜΩΣ:Οτι η Ιρλανδια το 2012 εκλεισε με αναπτυξη +0,9% καλυτερα απο τις εκτιμησεις των αναλυτων που περιμεναν 0,6%,μια απο τις ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ οικονομιες της ευρωζωνης που παρουσιασαν αναπτυξη.
Επιπροσθετως βγηκαν στις αγορες και αντλησαν 5 δισ μεσω 10 ετους ομολογου.Απορω για την ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΑ.
Επισης του θυμιζω οτι: η Ισλανδια ΔΕΝ ΗΤΑΝ στην ΟΝΕ και το 60% των εξαγωγων της στηριζεται στην αλιεια.Και δεν ειχε κανενα λογο να μπει κιολας σε ρυθμισεις της Ευρωπαικης Ενωσης.
Επιπροσθετως, η γεωπολιτικη σημασια της Ισλανδιας ειναι μηδενικη σε σχεση με αυτης της Κυπρου

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

και οι καταθεσεις πάνω απο 100000 κινδυνευουν στην ΛΑΙΚΗ που ειναι στην Ελλαδα
μονο με αποσχιση γλυτώνουν..

Unknown είπε...

Αντρέ have a look at ΤΡΑΣΤΟΡ.

karaefthimiou23 είπε...

Καλημέρα σας.Πάνο δικαίωμά σου να κάνεις με παρέα με κομπλεξικούς και δικαίωμα σου να μην αντιλαμβάνεσαι κάποια πράγματα.Δεν πρόκειται για προσωπική διένεξη,είναι ζήτημα αρχής.

Το ότι βολεύει κάποιους να ζούνε στη μακαριότητά τους δεν απαγορεύει στους υπόλοιπους να λένε τα πράγματα με το όνομά τους,έστω και αν οι πρώτοι εθελοτυφλούν.

Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει.

TheHawk είπε...

μαλλον δεν ακουσα το χιλ διπλα στο 360...

πραγματι...ποιες ειναι οι συμμαχιες...οι οποιες πραγματικα θα σταθουν...(χωρις τιμημα...ή ποιο τιμημα)...τι θεωρίες!!!!!!!!!!!!!

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...


Ακούστε την είδηση: [Listen!]

«Να είστε σίγουροι ότι θα πάμε στο Eurogroup μια πρόταση που δεν θα απορριφθεί», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Σωτήρης Χάσικος μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Antenna.

Σύμφωνα με τον ίδιο, απαιτείται ευρύτατη συναίνεση, διότι η χώρα καταρρέει και ελπίζει πως σήμερα, «κατά την ψήφιση των εννέα νομοσχεδίων στη Βουλή θα επικρατήσουν σοφότερες σκέψεις, ώστε να πάμε στο Eurogroup μια πρόταση που θα γίνει αποδεκτή».

«Μας απογοήτευσαν και μας εκδικήθηκαν οι ευρωπαίοι, αλλά ας μην αφήσουμε τώρα το συναίσθημα και τον θυμό να μας παρασύρουν», τόνισε ο κ. Χάσικος.


Μην το δεχεστε,φωναξτε τον Αλεξη.
Εχει σχεδιο για την Ελλαδα,ΕΤΟΙΜΟ!
Ασε ,μπλοφαρουν..

Χσασικο,φιλε ,καλα τα ειπες στο μεγκα....ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ.

ΕΡΩΤΗΣΗ:(ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ)
ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ;
ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΕΔΩ;
ΚΑΤΕΒΑΣΑΜΕ ΒΡΑΚΙΑ;

ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΩΡΑΙΑ...

https://soundcloud.com/chris-demetis/wgojzdgxdzgu

THE JUNIOR είπε...

δηκο επιστροφη απο βουλευτες στο
αρχικο σχεδιο

michele είπε...

Καρα φτανει.Ειναι πολυ απλο να εχεις την μινιμουμ αυτοσυγκρατηση δεν χρειαζεται να χαλας αλλο το κλιμα.Και το να βγαζεις και αυθαιρετα συμπερασματα και για ανθρωπους που δεν εχεις γνωρισει προσωπικα δεν νομιζω σου αρμοζει.

Andreas D. είπε...

Καλημέρα ΚΑΡΑ,

ΧΡΗΣΤΟ, την είδα...όπως είπα, ό,τι θέλουν μπορούν να κάνουν...

karaefthimiou23 είπε...

Αιθαίρετα συμπέρασματα είναι δικιά σου αίσθηση.Το να γνωρίσειςκάποιον προσωπικά δεν σημαίνει ότι αντιλαμβάνεσαι κιόλας ή μπορεί και να μη δίνεις σημασία.

Unknown είπε...

Αντρέ την δουλειά του Περιστέρη με τους Τούρκους την έχεις πάρει χαμπάρι??

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Αρχικο σχεδιο,γιοκ!!!!

Παμε στο δευτερο και χειροτερο...

Οταν παιρνεις ρισκο,πληρωνεις αμα δεν βγει!!

THE JUNIOR είπε...

προεδρε

παλι αδιαβαστος

τα σατομαγαζα πηραν παραταση ζωης
κοινως δεν χανει τα νοικια

Unknown είπε...

ΜΙΚΡΕ: Δεν έχω καταφέρει να πάρω ξανά δυστυχώς.....

Στα δικά μας πάλι κάτω ανοίξαμε, δεν έχουμε και αγοραστές να φαίνονται...

Ετσι για να μπουκάρουμε πάλι στο ξαφνικό...

George είπε...

Προσοχή οι συναλλαγές τράπεζας Κύπρου με Z TRADE σταμάτησαν την πάτησα .....με ενα τηυλ στο χερι ειμαι.........

THE JUNIOR είπε...

δεν εχει μαγαζι σημερα

απλα εχω βαλει στα χαμηλα οποιος θελει να δωσει


τωρα απλα ειμαι απο πανω μπας και
δω "κινηση λυσης"

TheHawk είπε...

Καρά σε παρακαλώ...μην το ξεκινησουμε πάλι...ο καθενας εχει το δικαιωμα να διαμορφωνει την γνωμη του....

Andreas D. είπε...

ΧΡΗΣΤΟ,
δεν έχω υπόψιν... για πες..

THE JUNIOR είπε...

theo

και εμενα λες

karaefthimiou23 είπε...

Αντώνη σταματώ.

μπαρμπαλιας είπε...

Καρα κλμ
σε παρακαλω και εγω...
οι ωρες που ζουμε ειναι σοβαρες και για εμας...
και το θεωρω πολυτελεια τη συνεχεια της διενεξης...
απλα το να γραφει καποιος κατι εδω μεσα,δεν σημαινει οτι το προσυπογραφουν και οι αλλοι
κοινο νου εχουμε ολοι

michele είπε...

ΣΤΗΝ ALPHA Η ΚΥΠΡΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Η ΛΑΪΚΗ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Λεει το fimotro βεβαια..

Unknown είπε...

Αντρέ συζητά με την κρατική Botas (σαν την δική μας ΔΕΣΦΑ) για εισαγωγές μέσω του Ελληνοτουρκικού αγωγού. Η πρώτη φάαση θα περιλαμβάνει περιορισμένες ποσότητες σε χαμηλότερη τιμή αποκλειστικά προς ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες και βιομηχανικούς καταναλωτές.

Unknown είπε...

Michele το fimotro δεν ξέρει που πανε τα τέσσερα.

Αν πάει κάπου η Κύπρου θα πάει στην ΕΘΝΙΚΗ.

michele είπε...

Γι αυτο εβαλα και την πηγη Ιoannou

Andreas D. είπε...

ΧΡΗΣΤΟ, ευχαριστώ για την απάντηση... είναι τόσα πολλά τα projects...!!!
χαχα

George είπε...

οι συναλλαγές τράπεζας Κύπρου με Z TRADE σταμάτησαν ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΓΟΡΕΣ....ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ

THE JUNIOR είπε...

το παλευω να τρουπωσω στα ελπε

Andreas D. είπε...

ΜΙΚΡΕ,
μπήκα στο 7,77...με βλέπω να βγαίνω στο 7,69...

THE JUNIOR είπε...

ανδρεα

τελικα ειμαστε θεσμικοι

THE JUNIOR είπε...

και τα 8 καλα ειναι

Andreas D. είπε...

ΜΙΚΡΕ, 7,97 τα έχω βάλει...

THE JUNIOR είπε...

ανδρεα

σαν θεσμικοι μπας και να βλεπαμε την
μιγ που τι επαιξαν κοντρα

Andreas D. είπε...

ΜΙΚΡΕ,
ήμουν μεταξύ ΜΙΓ & ΣΕΝΤΡ στο 0,26...
διάλεξα ΣΕΝΤΡ...

michele είπε...

200 αρη εκθετικο επιασε το ΣΕΝΤΡ,δεν βιαζομαστε εκει περιμενω λιγο

ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΕΝΑΚΗΣ είπε...

Οι άνθρωποι δεν φαίνεται να αντιλαμβάνονται ότι η γνώμη τους για τον κόσμο είναι και μια εξομολόγηση για το χαρακτήρα τους.
Ralph Waldo Emerson, 1803-1884, Αμερικανός φιλόσοφος

Οι δυνατοί χαρακτήρες δημιουργούνται από την αλλαγή, οι αδύναμοι από την σταθερότητα.
Jean-Paul Richter, 1763-1825, Γερμανός συγγραφέας

Οι περιστάσεις δεν κάνουν τον άνθρωπο ούτε δυνατό ούτε αδύναμο, αλλά δείχνουν τι είναι πραγματικά.
Thomas à Kempis, 1380-1471, Γερμανός καθολικός μοναχός

Ο ανώτερος άνθρωπος είναι σκληρός με τον εαυτό του. Ο κατώτερος άνθρωπος είναι σκληρός με τους άλλους.
Κομφούκιος, 551-479 π.X., Κινέζος φιλόσοφος

Ο άνθρωπος δεν μπορεί να ανακαλύψει νέους ωκεανούς αν δεν έχει το θάρρος να απομακρυνθεί από την ακτή.
André Gide, 1869-1951, Γάλλος συγγραφέας, Νόμπελ 1947


Εάν βυθισθώμεν… ας βυθισθώμεν εις τον ωκεανόν! Ουχί εις την σκάφην!
Μενέλαος Λουντέμης, 1912-1977, Έλληνας συγγραφέας


Μόνο αυτοί που τολμούν να αποτύχουν παταγωδώς, μπορούν και να επιτύχουν μεγαλειωδώς.
Robert Kennedy, 1925-1968, Αμερικανός πολιτικός


Ο μεν δειλός της πατρίδος, ο δε φιλόδοξος της πατρώας ουσίας εστί προδότης.
Σωκράτης, 469-399 π.Χ., Φιλόσοφος


Σκαιόν το πλουτείν κ’ άλλο μηδέν ειδέναι.
Ευριπίδης, 480-406 π.Χ., Αρχαίος τραγικός
μτφρ: είναι φοβερό να πλουτίζεις και να μην ξέρεις τίποτε άλλο




Θανασης Κ είπε...

καλησπερες σε ολους....ηρθα και εγινε χαμος...μην ξεχναμε οτι σε ολο το κοσμο οι πολιτικοι ειναι ιδιοι...τουλαχιστον βαση συγκρισεων δεν εχουμε τους χειροτερους....χαχα

Unknown είπε...

Οι εξελίξεις που έζησε η Κύπρος το βράδυ της Πέμπτης δημιούργησαν έντονη ανησυχία και ειδικά σε σχέση με το μέλλον της Λαϊκής Τράπεζας.

Το InBusinessNews θέλοντας να αποτυπώσει καλύτερα ποιοι και πως θα επηρεαστούν από το νομοσχέδιο περί εξυγίανσης τραπεζών το οποίο σε πρώτο στάδιο αφορά τη Λαϊκή Τράπεζα, εξασφάλισε από τη Βουλή στοιχεία για την τράπεζα.

Όπως υπολογίζεται, στην τράπεζα υπήρχαν τη μέρα που έκλεισε περίπου 8δις καταθέσεις εκ των οποίων τα 3δις ευρώ ήταν ξένων και τα πέντε Κυπρίων. Oι εγγυημένες καταθέσεις, ολόκληρου του Ομίλου, σύμφωνα με τα στοιχεία, ανέρχονται σε €7,5δις και αφορούν τόσο τους καταθέτες της Κύπρου (€3δις), της Ελλάδας (€4,3δις)και το Ηνωμένο Βασίλειο (€166εκ).\

Στην τράπεζα υπάρχουν καταθέσεις 535 ταμείων προνοίας που ανέρχονται σε 559εκ. ευρώ. Από αυτά, τα 270εκ. ευρώ αφορούν το προσωπικό της τράπεζας. Οι καταθέσεις των ταμείων ασφαλιστικών εταιρειών ανέρχονται σε 165εκ. ευρώ. Γύρω στις 30 ασφαλιστικές διαθέτουν καταθέσεις στην τράπεζα.Υπάρχουν επίσης κατατεθειμένα 192εκ. ευρώ του κράτους, ημικρατικών, δήμων και του ΤΚΑ.
Η τράπεζα διαθέτει 400χιλ. ιδιώτες πελάτες και 75.000 επιχειρήσεις. Στην τράπεζα τρέχουν 91χιλ. τρεχούμενοι λογαριασμοί που εξυπηρετούσαν επιχειρήσεις και οργανισμούς. Τα συνολικά δάνεια σε Κυπρίους ανέρχονται σε 8.5δις ευρώ.Προς όφελος της τράπεζας υπάρχουν υποθηκευμένα 35χιλ. ακίνητα ενώ υπάρχουν ακόμα 7.500 κυμαινόμενες επιβαρύνσεις σε ενεργητικό εταιρειών.


Σημειώνεται πως με βάση το ακραίο σενάριο της Pimco, ο Όμιλος χρειάζεται 3.8δις για ανακεφαλαιοποίηση ενώ αν απεμπλακεί η Ελλάδα, η τράπεζα θα χρειάζεται μόνο 800εκ. Σημειώνεται επίσης, πως στα πλαίσια της συμφωνίας για απεμπλοκή η τράπεζα θα λάβει 2.1δις ευρώ για αποπληρωμή μέρους του ELA που έλαβε η τράπεζα.

Υπολογίζεται πως σε τέτοια περίπτωση, η Τράπεζα που θα μείνει στην Κύπρο (με τις θυγατρικές εκτός Ελλάδος) θα έχει περίπου 10,9δις καταθέσεις και καθαρά δάνεια μετά τις προβλέψεις ύψους €10,5δις.
Με την απεμπλοκή της Τράπεζας από την Ελλάδα και την ανακεφαλαιοποίηση της, το ELA θα μειωθεί από €9,5δις που είναι σήμερα σε €3,7δις.

Με τα πιο πάνω δεδομένα η Τράπεζα που θα μείνει στην Κύπρο θα έχει κεφαλαιακή επάρκεια περίπου 12% (με ελάχιστο ποσοστό που απαιτείται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών το 9%) και θα έχει διαθέσιμα στοιχεία ενεργητικού €10,5δις για να αντλήσει από το ELA σε περίπτωση μαζικής φυγής καταθέσεων σύμφωνα με τους υφιστάμενους κανόνες λειτουργίας του ELA.

Βέβαια, στον αέρα είναι και οι 2300 υπάλληλοι της τράπεζας στην Κύπρο.

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

μιχαλη ,ετσι λενε ολοι για αλφα και κυπρου

Την εθνικη,την βλεπει κανεις;

Unknown είπε...

ΘΒ

ΕΓΩ.

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Kυπριακή κωλοτούμπα εν όψει!;;;;

ε.τ.ε ....κυπρου

το ταμπλο μιλαει.

THE JUNIOR είπε...

επιθεση σε 4 μετωπα

βουταω

Unknown είπε...

ΜΙΚΡΕ στο ζερό γυρίσαμε...

10 ημέρες έμειναν για να υποδεχθούμε τον Απρίλιο.

Ο Ελλάκτωρας την δουλειά του με την ΑΕΓΕΚ την έκανε...Αντε να προχωρήσω και εγώ τις δικές μου...

Unknown είπε...

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1757116

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Αντιδραση γδ;

Ελα τωρα σωλκ...

Κοιτα ρε να μην πεφτει αλλο..

ΕΕΕ απο το 0,6 μπορω να περιμενω..

Αντε να κανουμε τουλαχιστον ενα καλο τριημερο!!!

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

εκλεισε η συμφωνια για τις κυπριακες τραπεζες στην Ελλαδα.

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

υπάρχει συμφωνία για εξαγορά των κυπριακών τραπεζών που λειτουργούν στην Ελλάδα.


Πηγή:www.capital.gr

michele είπε...

923-927 να δουμε ΘΟΥ-ΒΟΥ στον ΓΔ

michele είπε...

Η συμφωνια προυπηρχε με τους Ελληνες φανηκε αυτο,τωρα αν ολοκληρωθει ,εξαρταται απο την συνολικη συμφωνια

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

ΔΕΝ ΒΙΑΖΟΜΑΙ,ΕΙΜΑΙ ΛΟΝΓΚ..

ΜΠΗΚΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΕΙΠΑ ΟΤΙ ΘΑ ΒΓΩ ΜΗΝΕΣ-ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ...

ΜΕ ΜΙΚΡΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ..
ΚΑΙ 3-4 ΕΞΟΔΟΥΣ...(ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΦΗΣΑ)

Andreas D. είπε...

ΜΙΚΡΕ,
το ΕΛΠΕ σταμάτησε στο 7,96...

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

ΤΑ BANNER ΣΤΟ ΡΙΚ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!

THE JUNIOR είπε...

για να παρει φορα ανδρεα

κ.ιωαννου
και μονο που βγαζεις απο την μια αγορα ετε κερδος σε αυτο τον χαμο
ενα τεραστιος το εχεις

Unknown είπε...

ΜΙΚΡΕ κέρδος θα βγάλω με ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ πάνω από 0.74€

THE JUNIOR είπε...

ετσι κανει και η αλφα ανδρεα
θα δουμε στο τελος


ΤΟΣΑ ΣΩΒΡΑΚΑ ΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΩ
ΡΕ ΜΙΧΑΛΗ

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

ΑΝ KAI δεν εχω αλερτ για ελκα.
ΓΝΩΜΗ.

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

ΠΟΛΥΒΙΟΣ,ΣΟΒΑΡΗ ΦΩΝΗ,ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

THE JUNIOR είπε...

Ι,ΙΩΑΝΝΟΥ


ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΤΙΣ 2 ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΝΑ ΤΙΣ ΔΕΙΣ ΣΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙΣ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΑ

THE JUNIOR είπε...

2,3 ΜΕΡΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ

michele είπε...

ΜΙΚΡΕ εμενα κανονικα επρεπε τιμης ενεκεν να μου δωσει ενα calzedonia

ΘΟΥ-ΒΟΥ τι θες γνωμη για ελκα?

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

ΟΧΙ ,ΜΙΧΑΛΗ
νομιζω οτι πανω απο 1,5Χ(1,55)
ΕΧΕΙ ΔΡΟΜΟ...

Φυσικα εισαι πιο ειδικος.
Εγω στηθηκα αλλου αλλα δεν πηρα μεχρι τωρα.

THE JUNIOR είπε...

τι calzedonia ουτε μινερβακια δεν φορουσαν

τα πεταξα ολα

michele είπε...

Μεταξυ μας κατω απο 1,80 οπου και να παρει κανεις τοσο δρομο που θα κανει μικρη σημασια εχει..
Τωρα βεβαια ανηκει στην κατηγορια των χαρτιων που λόγω εκτατων γεγονοτων δοκιμασαν τις παρακατω στηριξεις.
Ειναι τα δωρα που δινει συχνα το χρηματιστηριο.

δημοσθενης είπε...

ALFA παιρνει κυπριακα υποκαταστηματα στην Ελλαδα...καλημερα

THE JUNIOR είπε...

γυρισαν θετικα τα μεγαλα


ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

ρε συ να τα γυρισω ΕΛΚΑ;

ΛΕΣ;

:)))

michele είπε...

Μεχρι κι επισημο ευχαριστω μας λενε οι Κυπριοι για την υποστηριξη.
http://www.iefimerida.gr/news/96298/%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CF%85%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8E-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B6%CF%8E%CE%BD

michele είπε...

Καλημερα ΔΗΜΟ,φαινεται θα τα μοιρασουν ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ.

θου βου δικη σου η αποφαση.Οπως εχουμε πει καθε χαρτι εχει τα δικα του θεμελιωδη,τις δικες του προσδοκιες,την δικη του εμπορευσιμοτητα και ΚΥΡΙΩΣ το δικο του παιξιμο

michele είπε...

Αλλα αν καταλαβα καλα λες εσυ θα πανε και οι δυο στην Αλφα..πολυ πιθανον

δημοσθενης είπε...

ναι μικελε...για να γινω πιο σαφης, η πληροφορια μου ειναι για την Κυπρου πως την παιρνει η ΑΛΦΑ

δημοσθενης είπε...

για τα ελληνικα υποκαταστηματα βεβαια

Andreas D. είπε...

την ίδια πληροφορία έχω κι εγώ για την ΚΥΠΡ...

Andreas D. είπε...

ΜΙΚΡΕ, τα μισά έφυγαν στο 7,94...

michele είπε...

Ναι παντα για τα ελληνικα υποκαταστηματα λεμε. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ μαλλον αυτονομη

michele είπε...

Ο Μεντβέντεφ δήλωσε ότι η Ρωσία θα επανεξετάσει την βοήθειά της προς την Κύπρο, υπό την προυπόθεση να έχει προηγηθεί συμφωνία της Κύπρου

ΑΡΑ: 1)επιβεβαιωνομαστε οτι οι Ρωσοι δεν φευγουν απαραιτητα( σαν κρατος εννοω)
2) δεν θα πηγαιναν και κοντρα με την Γερμανια

3)κουρεματακι πανω απο 100 αναποφευκτο

TheHawk είπε...

Κύπρος: Προσπαθούν να επιστρέψουν στην αρχική απόφαση

http://www.capital.gr/News.asp?id=1757178 …

TheHawk είπε...

καλησπερα Δήμο κ πάλι...

δημοσθενης είπε...

καλησπερα κυριε Γερακι

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα και στον Δημοσθένη.
Μόλις γύρισα και διάβασα τα προηγούμενα...επιφυλάσσομαι για απάντηση.

TheHawk είπε...

;)

το εχω για γκαβατζα επωνυμο..αν σκουρύνουν τα πραγματα..

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

παμε για δευτερη προσπαθεια

Manolis Mendrinos είπε...

KALHSPERA KYRIE DHMOSTENH.LEICATE APO TO SAIT

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

ΕΕΕΚ ΣΤΕΡΕΨΕ!

michele είπε...

N. Aναστασιάδης: Η Βουλή θα κληθεί σε λίγο να πάρει μεγάλες και δύσκολες αποφάσεις.Θα υπάρχουν οδυνηρές πτυχές, όμως η χώρα πρέπει να σωθεί

michele είπε...

Mπραβο στον Ανδρεα για την αγορα ΣΕΝΤΡ απο κατω..

michele είπε...

Συμφώνησαν σε συνεργασία οι Τσίπρας - Καμμένος
Καλούν στη Βουλή τον Γ. Προβόπουλο την Τρίτη και ζητούν εξηγήσεις για τη απόρριψη από την ΤτΕ του αιτήματος στήριξης της Κύπρου

απο το ΒΗΜΑ

Andreas D. είπε...

Μιχάλη,
ευχαριστώ αλλά περίμενε να πουλήσουμε πρώτα...... χαχα

michele είπε...

Σωστο αυτο Ανδρεα..αλλα σαν intraday trading ειναι ηδη επιτυχημενο την στιγμη που μπορει να πουλγσεις 3 λεπτα πιο πανω ανετα

michele είπε...

Αλλωατε αυτο ειναι δικο σου "προβλημα" εγω λεω για την επιλογη στα χαμηλα !

Andreas D. είπε...

ΤΗΕΟ,
με τους γονείς σου μένεις?

Andreas D. είπε...

Μιχάλη,
το "προβλημα" μου είναι η ΓΕΚ... χαχαχα

michele είπε...

Ελεγα στον Θου-βου στις 12.59 να δουμε το 923-927 του Γενικου.
Ηρθαμε ,ειμαστε ακριβως στη μεση

Andreas D. είπε...

ΤΗΕΟ,
αρχές ή τέλη ?

Θανασης Κ είπε...

michele εαν σπασει τα 927 θα λειτουργησει το πιεσμενο ελατηριο??

michele είπε...

χαχα ναι τοτε θα βρουμε και την εθνικη κανα 40 λεπτακι..

Andreas D. είπε...

ΟΚ ΤΗΕΟ θα κάνω το κουμάντο μου...

Andreas D. είπε...

ΜΙΚΡΕ,
8,02 τα ΕΛΠΕ...

Θανασης Κ είπε...

ελπιζω να κανεις πλακα χαχαχαχ

νικος φαληρο είπε...

καλησπερα σε ολες τις φιλες και τους φιλους

michele είπε...

Καλησπερα Νικολα..

Andreas D. είπε...

Καλησπερα Νικόλα,
(σημερινά) ΕΛΠΕ & ΣΕΝΤΡ τέλος!!

michele είπε...

Ειναι σαφες οτι προεξοφλουν την Πειραιως ως αγοραστη

Andreas D. είπε...

Η ΓΕΚ δίνει καλύτερες τιμές για short... έτσι THEO?

Manolis Mendrinos είπε...

ARXISE O MAGOS TA MAGIKA.ETE ELEGE 6 EYRO POULISTE TA SPITIA SASSSSSSSSSS.ERE BROMOJULO POU THES APO DYPLA SE KYNHGISANE.TI NA SOU PO

michele είπε...

Περασε τη ζωνη που προαναφεραμε,εξ ου και η κινηση

THE JUNIOR είπε...

Είσαι νινί ακόμα
Είσαι νινί ακόμα
δεν ξέρεις πως αγοραζουνε και πως πουλουν το πτωμα
Είσαι νινί ακόμα

michele είπε...

Kατατιθεται και νομοσχεδιο για κουρεμα συμφωνα με τις πληροφοριες του Sigma TV της Κυπρου

Unknown είπε...

Η έκφραση "το κοκκαλάκι της νυχτερίδας" θεωρειται πλεον ξεπερασμένη...

ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΣΑΛΛΑ.

Andreas D. είπε...

ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ !!!!

michele είπε...

Δεν θα πηγαινε ΕΤΕ ioannou, δεν θελουν πολυ αν-ισορροπο τραπεζικο συστημα
ηδη η ΕΤΕ-ΕΥΡΩΒ ειναι μεγαλη και ...αργη λογω συγχωνευσης

Θανασης Κ είπε...

αστραψε κ βροντηξε η πειρ.... μια χαρα οσοι το επαιξαν το στοιχημα

THE JUNIOR είπε...

ΑΝΔΡΕΑ ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ




Andreas D. είπε...

ΜΙΚΡΕ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ

THE JUNIOR είπε...

ΘΑΝΑΣΗ

ΟΠΟΙΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΒΑΛΕ ΜΙΣΑ ΜΙΣΑ
ΑΛΦΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΑΣ ΠΑΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΝΤΑΟΥΤΖΩΝΗ

THE JUNIOR είπε...

ΣΗΜΕΡΑ ΧΤΥΠΗΣΑ ΝΕΑ ΥΨΗΛΑ

1342 ΜΟΝΑΔΕΣ

ΠΩΣ ΑΠΟ ΑΜΥΝΑ ΖΩΝΗΣ (-3 ΕΛΠΕ)
ΓΥΡΙΣΑΜΕ ΤΟ ΜΑΤΣ ,ΤΙ ΝΑ ΠΩ

ειχαμε και το κυπελλο χθες
οι φιλαθλοι ειναι στα καγκελα

Θανασης Κ είπε...

αν ο διαολος ειναι ο ΝΤΑΟΥΤΖΩΝΗΣ, ο παραδεισος ποιος ειναι???

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Mια απορία οι μετοχές Κυπρ και Λαικής διαγράφονται απο το ταμπλό?

michele είπε...

Εγω δεν λεω..

michele είπε...

Η ΚΥΠΡ ναι η ΛΑΙΚΗ οχι.Αλλα δεν στο λεω με σιγουρια μην καψω κοσμο

Andreas D. είπε...

Η ΠΕΙΡ κλείνει 0,2320...

michele είπε...

Ωραιος και ο Φουρλακος

THE JUNIOR είπε...

o bisx ειναι ο παραδεισος

γνωστως ως μπηχτην

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Επρεπε να φυγω,μιχαλη
Εντολη δεν βγηκε,χα χα αχ αχ στην δεκαδα ειμασταν.. και περιμενα το σημερινο.απο τριτη να πατησουμε ωραια και βλεπουμε..

Δες μιχαλη ποτε εδωσα πρωτο βημα,και μετα την δευτερη προσπαθεια,μετα εφυγα!!

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

οτι εγινε με αγροτικη μαλλον..

michele είπε...

DW: Η Γερμανία θέλει την Κύπρο στην ευρωζώνη

Αντιλαμβανεστε...

THE JUNIOR είπε...

μιχαλη

αυτην την στιγμη η κυπρος ειναι εκτος ευρω


θα ξαναμπει μετα τα μετρα στην βουλη

michele είπε...

θα φηφιστουν Γιαννη

michele είπε...

Παμε επανω απογευματινη αναρτηση!