Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013


X.A.A. LIVE 


        
                                                                         σχόλια για τη συνεδρίαση online...

Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ  ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ...

Του Jose Ignacio Torreblanca

Τα τελευταία στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου εμφανίζουν ξεκάθαρα αυτό που υπαινίσσονται ένα προς ένα τα αποτελέσματα των εκλογών: ότι οι Ευρωπαίοι, έχοντας πληγεί από την κρίση, έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αφού σωθεί το ευρώ, θα πρέπει να διασώσουμε τη νομιμότητα της ΕΕ, και πριν από τις εκλογές του 2014.

Για να σωθεί, το ευρώ χρειάζεται δύο πράγματα: μια ξεκάθαρη πολιτική απόφαση που θα θέσει τέλος στις φήμες για το μέλλον του και ένα χρηματοδοτικό εργαλείο που θα καταστήσει αυτή την υπόσχεση αξιόπιστη. Το 2013, μετά από χρόνια δισταγμών, γκαφών και λαθών, οι Ευρωπαίοι ηγέτες  έκαναν και τα δύο αυτά πράγματα. Το ευρώ έχει ξεφύγει από το χείλος του γκρεμού και βρίσκεται σε μια σταθερή πορεία που ήταν κάτι άγνωστο τα τελευταία χρόνια.

Οι πολύ περιορισμένες αντιδράσεις από το μετεκλογικό χάος» στην Ιταλία, είναι απόδειξη για τη δύναμη που έχει κερδίσει το ευρώ, τουλάχιστον προσωρινά. Κοιτώντας λίγο πίσω, το σοκ που επέφερε τον Οκτώβριο του 2011 η απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου να ζητήσει δημοψήφισμα για να επικυρωθούν ή να απορριφθούν τα μέτρα προσαρμογής που υπαγορεύτηκαν από την τρόικα, έστειλε κάποιους δείκτες αβεβαιότητας που χειρίζονται κάποιοι οικονομικοί αναλυτές σε επίπεδα υψηλότερα από αυτά που ακολούθησαν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ. Η Ιταλία, χωρίς καμιά αμφιβολία, είναι σε ένα χάος. Το ευρώ ωστόσο, κρατιέται καλά, για την ώρα τουλάχιστον.

Ενώ αποδεικνύουν την ισχύ του ευρώ, τα αποτελέσματα στην Ιταλία υπογραμμίζουν την πολιτική αδυναμία της Ευρώπης και σηματοδοτούν μια κρίση νομιμότητας που γίνεται όλο και πιο εμφανής, και ακόμη και πιο επικίνδυνη, από εκλογές σε εκλογές. Τα στοιχεία της δημοσκόπησης του ευρωβαρόμετρου, την οποία η Κομισιόν διεξάγει δύο φορές το χρόνο, αποδεικνύουν ξεκάθαρα  πόσο πολύ η κρίση έχει πλήξει την εμπιστοσύνη των πολιτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Θεαματική συντριβή
Σε χώρες όπως η Ισπανία, η «καθαρή» εμπιστοσύνη στην ΕΕ (ένα μέτρο που αφαιρεί το ποσοστό των αμφισβητιών από το ποσοστό των πιστών), ήταν το 2007, προτού αρχίσει η κρίση, στις 42 μονάδες (65% των ερωτηθέντων είχε εμπιστοσύνη μείον το 23% που δεν είχε). Σήμερα ωστόσο, αυτό έχει γυρίσει ανάποδα, σε μια καθαρή δυσπιστία 52 μονάδων (το 72% εκφράζει δυσπιστία, ενώ το 20% έχει ακόμη εμπιστοσύνη). Πρόκειται για μια θεαματική συντριβή.

Αυτή η διαφορά, θα πρέπει να μας κάνει να αντιδράσουμε, ιδιαίτερα σε μια παραδοσιακά φιλοευρωπαϊκή χώρα όπως η Ισπανία. Στην Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, και την Κύπρο, η ΕΕ αντιμετωπίζεται με καχυποψία, στο ίδιο επίπεδο με αυτό που βλέπουμε στην Ισπανία. Είναι σημαντικό ωστόσο ότι το άλμα της δυσπιστίας στην ΕΕ λαμβάνει χώρα όχι μόνο στις χρεωμένες χώρες, αλλά και στις πιστώτριες χώρες, ή σε αυτές που είναι σε καλύτερη οικονομική κατάσταση. Οι άνθρωποι στη Γερμανία, την Αυστρία, τη Γαλλία, την Ολλανδία και τη Φινλανδία, έχουν επίσης χάσει την εμπιστοσύνη τους στην ΕΕ. Σαφώς, η δυσπιστία δεν κατευθύνεται μόνο στην ΕΕ, αλλά και σε άλλες χώρες της ΕΕ και στους πολίτες τους. Όπως έχουν τα πράγματα, φαίνεται ότι όλοι βγαίνουν χαμένοι.

Αυτό που έχουμε μπροστά μας, είναι ένα σοβαρό πρόβλημα νομιμότητας. Στην Ευρώπη, όπου η συλλογική ταυτότητα, οι κοινές αξίες και οι δημοκρατικές διαδικασίες είναι ακόμη πάρα πολύ στα σπάργανά τους, η νομιμότητα έχει έρθει κυρίως από τις οικονομικές επιδόσεις: η υψηλότερη οικονομική ανάπτυξη οδήγησε σε μεγαλύτερη στήριξη των πολιτών για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και το αντίστροφο. Αυτό σημαίνει ότι τα αποθέματα νομιμότητας, που σχεδόν αποκλειστικά σχετίζονται με την οικονομική ανάπτυξη, είναι αδύναμα και τείνουν να αποστραγγίζονται γρήγορα σε μια κρίση.

Συνυφασμένη δυσαρέσκεια και δυσπιστία
Αυτό είναι αυτό που ζούμε τώρα. Από τη μία πλευρά, αν και οι πολιτικές λιτότητας μπορεί να επιτυγχάνουν στον έλεγχο των ελλειμμάτων (αν και όχι στη μείωση του χρέους), δεν παράγουν ούτε θέσεις εργασίας ούτε ανάπτυξη, και επομένως δεν κατορθώνουν να έχουν στήριξη από την κοινή γνώμη, που είναι απαραίτητη για να συντηρηθούν. Αυτό που είναι χειρότερο, είναι ότι το να υποχρεώνονται οι κυβερνήσεις συστηματικά να παραβιάζουν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις και να προχωρούν με τις ίδιες πολιτικές ανεξαρτήτως των πολιτικών αποχρώσεων, επίσης υπονομεύει τη νομιμότητα των εθνικών πολιτικών θεσμών. Όπως προκύπτει από τις χώρες που υπάρχει παρέμβαση, τα πολιτικά συστήματα είτε εξασθενούν (όπως στην Ισπανία και την Πορτογαλία), είτε καταρρέουν (όπως στην Ελλάδα και την Ιταλία). Από την άλλη πλευρά, η κυρίαρχη διάθεση στις πιστώτριες χώρες, όπου επίσης δεν υπάρχει οικονομική ανάπτυξη, είναι ότι οι χώρες του Νότου είναι ένα βαρύ φορτίο, που τους τρώει τους περιορισμένους πόρους τους και συμπαρασύρει και τη δική τους πρόοδο.

Είναι τόσο συνυφασμένη και με την παρούσα δυσαρέσκεια και δυσπιστία, η οποία επιδεινώθηκε τόσο απότομα, που η ΕΕ θα πρέπει να προωθήσει μια απαραίτητη πολιτική και οικονομική ολοκλήρωση. Το ευρώ έχει σωθεί, αλλά δεν θα επιβιώσει μακροπρόθεσμα χωρίς μια τραπεζική ένωση που περιλαμβάνει μηχανισμούς επίλυσης κρίσεων και πανευρωπαϊκή ασφάλεια των καταθέσεων. Ούτε θα επιβιώσει χωρίς έναν προϋπολογισμό που να αξίζει το όνομά του, αμοιβαιοποίηση του χρέους και έναν πολύ πιο αποτελεσματικό συντονισμό των οικονομικών πολιτικών.

Αλλά αυτές οι αποφάσεις απαιτούν ακριβώς αυτό που λείπει σήμερα από την Ευρώπη: εμπιστοσύνη στην ΕΕ και αμοιβαία εμπιστοσύνη. Για να καταστεί η Ευρώπη λειτουργική, οι πολίτες της, από το βορρά και το νότο, από τις χρεωμένες και τις πιστώτριες χώρες, από το κέντρο και την περιφέρεια, πρέπει να είναι πρόθυμοι να παρέχουν στους ευρωπαϊκούς οργανισμούς τα κατάλληλα χρηματοοικονομικά εργαλεία και την ίδια στιγμή τους κυβερνητικούς οργανισμούς που είναι και αποτελεσματικοί, και έχουν και δημοκρατική νομιμότητα. Αλλά για να στηρίξουν οι φόροι ενός Γερμανού έναν Ισπανού, και οι φόροι του Ισπανού να εγγυηθούν τις αποταμιεύσεις ενός Έλληνα ή ενός Πορτογάλου, χρειαζόμαστε μια εμπιστοσύνη στην Ευρώπη που απουσιάζει σήμερα.

Τον Ιούνιο του 2014, μέσα σε μόλις ένα χρόνο, οι Ευρωπαίοι πολίτες θα κληθούν στις κάλπες. Εάν η εμπιστοσύνη των πολιτών στην ΕΕ δεν αποκατασταθεί μέχρι τότε, ίσως να βρεθούμε σε μια δυσάρεστη έκπληξη. Η διάσωση του ευρώ ήταν απαραίτητη. Αλλά το ευρώ είναι ένα μέσο, όχι ο σκοπός. Ο σκοπός είναι οι πολίτες: το ευρώ χωρίς αυτούς δεν έχει και πολύ νόημα.

Το κείμενο δημοσιεύθηκε αρχικά στην El Pais


Πηγή:www.capital.gr

165 σχόλια:

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους

Καλημέρα ΔΗΜΗΤΡΗ

ευαγγελος είπε...

καλημεραν στην καλην παρεαν! Καλην χρηματιστηριακην εβδομαδαν να ενουμεν!

ThitaDelta είπε...

... καλημέρα σε όλους

καλημέρα Γιάννη!

THE JUNIOR είπε...

σε εναν οικονομικο πολεμο ποιος ειναι προδοτης ,αυτος που βγαζει τα χρηματα απο την χωρα και αυτος που αγοραζει asset εκτος συνορων


συμπερασμα
ο μικρος ειναι πιο πατριωτης απο ολους,καλα εγω το ηξερα αυτοι που θελουν να παρουμε την πολη δεν ξερω
τι πατριωτες ειναι

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Μικρε συμφωνω(!)
βαλε και μενα στους πατριωτες ,ουτε euro δεν εβγαλα εξω
Καλημερα!

ArTaXiA είπε...

Kρίση κι ανησυχία και μαλακίες...
Στήνομαι χθες να αγοράσω Nikkei στο μείον και καταλήγει να μαζεύει όσα έχασε προχθές.

Δεν υπάρχει κράτος. Πού είναι ένας υπεύθυνος;

Άντε καλημέρα να'χουμε τον Nikkei μου μέσα!

THE JUNIOR είπε...

Στην τελετή θα παραστεί και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μια παρουσία που χαρακτηρίζεται «ιστορική»

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Cypriot stock exchange announces that it is suspending trading today and Wednesday while banks remain closed

THE JUNIOR είπε...

FXCM: Πτώση για δολάριο και S&P 500 εξαιτίας της Ευρώπης


χαχαχαχαχαα
ειναι για γελια ολοι

THE JUNIOR είπε...

καλα ρε λαμογια οταν κανουν το σημα του "ταυρου" για τι δεν λετε οτι ο αθλητης ανηκει στην νεα ταξη πραγματων

αλλα και αλλος δεν λεει οτι ειναι χαιρετισμος παλαιστινιων μαχητων

THE JUNIOR είπε...

κ.ιωαννου

στην αναμπουμπουλα θελουν τα χαρτια

νικος φαληρο είπε...

καλημερα σε ολες τις φιλες και τους φιλους.Καλη σαρακοστη να εχουμε με υγεια.Πιθανον ημερα σημερα για βραχυπροθεσμο trade.

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα ...
η μερα της μαϊμους σημερα...
θα δρεψει εκ νεου δαφνες....
ειπαμε...μονο στα ασχημα ακουει
στα ιστορικα ψηλα των ξενων...
σφυριζει κλεφτικα

εμπρος λεβεντες μου

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα!

Nek είπε...

Καλημέρα και καλή Σαρακοστή.

μπαρμπαλιας είπε...

σημερα δεν μπαινει ο ΟΤΕς
στους μεγαλοδειχτες;;;
γιατι κατω;;;και αυτος;;;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

τα καταφεραν να δεθουν χειροποδαρα ,ουτε μπρος ουτε πισω.
Σημερα ουδεις θεωρει οτι το σχεδιο/ο θεος να το κανει/ ειναι εφαρμοσιμο ως εχει.
Ο θριαμβος της λογικης αλλα η ζημια εγινε

michele είπε...

Δεν φτανει που δινει ευκαιριες Μπαρμπα ..

νικος φαληρο είπε...

γεμισε ΑΜΕΜ το ταμπλο.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Το σεναριο σημερα λεει πτωση απο τους φοβιτσιαρηδες αγορες απο τα μαγκοπαιδα στα χαμηλα ανοδος στην συνεχεια
ΧΜΜΜ για να δουμε

TheHawk είπε...

καλημερα κ καλη ΧΑΑ εβδομαδα για όλους...

Unknown είπε...

Καλημέρες...

Τα υπόλοιπα μισα ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ είναι εκ νέου στημένα στο 0.70€.


ΜΙΚΡΕ τους τα πήραν στον ΑΒΑΚΑ. Εγώ είμαι με το δάκτυλο στην αγορά κοντά στο 1€ (Δεν στήνομαι απλά περιμένω πάνω από την οθόνη).

THE JUNIOR είπε...

ΚΑΛΑ ΡΕ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥ 25ΑΡΗ
-5 ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΖΙΡΟ


ΧΑΧΑΧΑΧΑ

THE JUNIOR είπε...

ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΑΩ

αλλα εχει κατι τιμες σημερα ονειρο

karaefthimiou23 είπε...

Καλημέρα στη παρέα.Ενημερώστε με,ούτε σήμερα bank run...?Bank run στο μυαλό έχει γίνει...

THE JUNIOR είπε...

καλα δεν ειδα χθες στα ξενα τι εγινε

ανοιξαν -3 και που εκλεισαν

michele είπε...

Σόιμπλε:" Όποιος έβαλε τα χρήματα του σε χώρες με λιγότερους φόρους, ας αναλάβει τις ευθύνες του."

Aντιλαμβανεστε...

karaefthimiou23 είπε...

Αντιλαμβάνομαι ότι η Ελλάς αποτελεί το ασφαλέστερο καταφύγιο,βάσει φόρων χεχε

THE JUNIOR είπε...

γελαω ,πως να μην γελαω
ερχεται ο αλλος και λεει να επεσε το μαγαζι απο τα ψηλα

ναι αλλα ελα που εδωσε κερδος τι να τις κανω τις γραμμες αν ειμαι 2 μηνες εξω

μονο ο οπαπ που δεν βγηκε σε κινηση
ειναι ειναι πανω σημερα


michele είπε...

Καλο ειναι να εισαι κι εξω ΜΙΚΡΕ.
Συχνα χρειαζεται αυτο στα χρηματιστηρια.Αρκει να αγοραζεις φθηνοτερα

THE JUNIOR είπε...

ναι μιχαλη αυτα που θελεις

οχι αυτα που προλαβες

THE JUNIOR είπε...

καλα αν ριξουν και τον οπαπα
να το παρω ξανα θα ειναι τρελλα.

karaefthimiou23 είπε...

Καλημέρα Ανδρέα.

THE JUNIOR είπε...

στην ακρη

ηρθε ο παιχτης

μπαρμπαλιας είπε...

...τα "παθητικα κεφαλαια"...
μπαινουν απαθως στον ΟΤΕ...

Andreas D. είπε...

Καλημέρα ΚΑΡΑ,
καλημέρα ΜΙΚΡΕ,

ΜΙΚΡΕ με κοροϊδεύεις αλλά δεν με πειράζει...

THE JUNIOR είπε...

δινει ο σαλλας για να παρει κωλοχαρτο

THE JUNIOR είπε...

καλα ρε την πιο ακριβο ανα μετοχη προεδρο

κ.περιστερη 2 ετε δεν σας φτανουν

Unknown είπε...

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ τα πήραμε και έχουμε μια τιμούλα στο 0.74€ και 60.000 κομματάκια...

Andreas D. είπε...

ΜΙΚΡΕ,
επειδή αυθαδιάζεις, οτι πουλάνε στο 1,36 στον ΑΒΑΞ είναι δικό μου...!!!

THE JUNIOR είπε...



42 δις εσωτερικες καταθεσεις στο νησι
και ουτε 1 εκ.κατοικους

Unknown είπε...

ΑΝΔΡΕΑ πουλάνε 1 μετοχή ΤΡΑΣΤΟΡ στο 0.69€....

Να την πάρω????Γιατί όπως είπα θέλω να ψωνίζω κάτω από 0.70€....

THE JUNIOR είπε...

κ.ιωαννου

μεχρι να δωσεις
κουβεντα δεν λεω για ετε


THE JUNIOR είπε...

παρε εχει ενα χιλιαρικο

παρτο ,αν ειναι να παρεις ετε παρε καλυτερα αυτα

THE JUNIOR είπε...

δεν κρατηθηκα

Andreas D. είπε...

ΧΡΗΣΤΟ,
πουλάνε 1000 στο 0,6920...

εγώ πάντως έχω μόνιμη κάτω απο το 0,60... ποτέ δεν ξέρεις...

Unknown είπε...

ΑΝΔΡΕΑ λόγω μικρής εως ελάχιστης διασποράς σε αυτήν όπως και στον ΑΒΑΚΑ δεν στήνομαι. Απλά παρακολουθώ και αν κάτσει πυροβολώ.

ΜΙΚΡΕ τώρα την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ την έχω βάλει στο χαρτοφυλάκιο με μικτή στο 0.74€...

Andreas D. είπε...

Για να μην παρεξηγούμαι... 35 τεμάχια ΑΒΑΞ πουλάω στο 1,36... το περιέργο είναι οτι είμαι μόνος μου...

THE JUNIOR είπε...

αντε βουταω και κραταω για 3ημερο

ηρθε η ωρα

Unknown είπε...

ΑΝΔΡΕΑ στον ΑΒΑΚΑ γενικά είμαι μόνο εγώ και ο ΜΙΚΡΟΣ.

Τους άλλους τους έχουμε πετάξει έξω ολους...

Μόνοι μας παίζουμε μπάλα...

karaefthimiou23 είπε...

Χρήστο το ν'αγοράζεις τη μαντάμ ακόμα και πριν το θέμα της Κύπρου ήταν ανοησία,το να την αγοράζεις ΤΩΡΑ όμως είναι έγκλημα...

νικος φαληρο είπε...

εξαρτωνται πολλα απο το τι θα ψηφισουν οι κυπριοι σημερα στη βουλη τους.Προς ωρας κραταει κε karaefthimiou23 στο 0,70 αλλα ειναι νωρις.

Andreas D. είπε...

ΧΡΗΣΤΟ,
ξέρεις οτι δεν έχω ΑΒΑΞ... απλώς μου έδωσε 35 τεμάχια στο 1,27... περισσότερο για να σας κάνω πλάκα τα πήρα...

ΜΙΚΡΕ,
βούτηξες? καλή επιτυχία!
http://www.dailymotion.com/video/xrxksi_y-yyyyyyyyyy-yyyyyy_news?start=67#.UUg7izdAf5M

Unknown είπε...

Καρά:
είμαι εγληματίας....
είμαι ριψοκίνδυνος...
είμαι ΖΩΝΤΑΝΟΣ.

Unknown είπε...

Επίσης έχω σημειώσει ότι την συγκεκριμένη ΔΕΝ την παντρεύομαι.

Είμαι ήδη παντρεμένος με τον ΑΒΑΚΑ.

Andreas D. είπε...

Άσχετο: έχει σημασία (τεχνικά)το ότι δεν κάναμε κάτω απο το 927?

karaefthimiou23 είπε...

Ανδρέα μη βιάζεσαι,δεν τελείωσε η συνεδρίαση ακόμη.

THE JUNIOR είπε...

αν παρει σημερα καποιος τεχνικα
θα τον βγαλω το καπελο για την ψυχροτητα του


ανδρεα δεν μπορω να μπω χαμηλα
αν δεν δω φως θα παρω τα χαρτια σου

οτε στο -5 βιοχαλκο στο -6 καλοβλεπω

THE JUNIOR είπε...

καρα δεν γραφω για πιο μικρα αλλα αυτη η πιστη δεν παει κατω

karaefthimiou23 είπε...

Μικρέ θα τη μαστιγώσω να πάει χεχε

μπαρμπαλιας είπε...

κυρ Χρηστο μαζι σου
ολα στο ελληνικο χαα ειναι παραμυθια..
αμα σου κανει μια αντιδραση πουλας...
αν οχι,γινεσαι δυγαμος

μπαρμπαλιας είπε...

παρε πχ τον ΟΤΕ...
που "εισ-ρεουν" καργα παθητικα κεφαλαια
μιας και μπηκε στους μεγαλους δεικτες...
α ρε ξυλο που θελω

νικος φαληρο είπε...

η ΜΙΓ δεν νομιζω οτι εχει μεγαλη εκθεση στην κυπρο.

μπαρμπαλιας είπε...

Νικο αυτα δεν μετρανε...
και εγω διαβασα οτι εχει μονο ενα ξενοδοχειο...
και λπν;;; το ξυλο ξυλο

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Η Marfin Investment Group (MIG) έχει περιορίσει κατά πολύ την έκθεσή της στην Κύπρο, καθώς: α) η συμμετοχή της στη Λαϊκή Τράπεζα έχει περιοριστεί κοντά στο 1%, β) έχει πουληθεί το πλειοψηφικό ποσοστό της Vivartia Cyprus (έχει απομείνει το 10%), γ) πρόσφατα εκποιήθηκε η συμμετοχή στον κλάδο υγείας, ενώ επίσης προ διμήνου σταμάτησαν τα δρομολόγια της Olympic Air προς τη Λάρνακα. Αντίθετα, το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο του ομίλου στην Κύπρο είναι το ξενοδοχείο Hilton στη Λευκωσία.

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Aλλά σωστά το Ξύλο- ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ

Unknown είπε...

Στα χρηματιστηριακά είμαι αρκετά νέος (από το 1993). Αλλα στο διάστημα αυτό το αίμα μου πλέον που κυλάει στις φλέβες μου είναι παγωμένο.

Και μάλλον μου έχει βγει σε καλό την τελευταία 5ετία...

THE JUNIOR είπε...

κ,προεδρε

αν ησουν στο δημοσιο
θα ησουν στην συνταξη

Unknown είπε...

Χαχαχαχα. ΜΙΚΡΕ.....Ποτέ στο Δημόσιο..Μόνο να παίρνω έργα από το ΔΗμόσιο....Και φυσικά όχι το ΔΙΚΟ ΜΑΣ...Των άλλων ντε....Των νέγρων...

Unknown είπε...

http://fimotro.blogspot.gr/2013/03/blog-post_4249.html

μπαρμπαλιας είπε...

...εχουμε και γκαπέ σημερα ..
αλλα επειδη ειμαστε σε ανοδικο
μεμοραντούμ....
θα κλεισει με ντουμ-μπουμ

THE JUNIOR είπε...

κ.προεδρε

Korolev (CEO Sintez): Προαναγγέλλει άμεσες επενδύσεις 3 δις ευρώ, αν αποκτήσει τον έλεγχο ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ

μπαρμπαλιας είπε...

κυρ Χρηστοοο
παραμυθια...
αν ισχυουν αυτα.
επρεπε να βλεπαμε αναποδη συνεδριαση για τις τραπεζες...

Andreas D. είπε...

1,15 η ΕΥΠΙΚ... πωλητές...

Unknown είπε...

ΜΙΚΡΕ: NEGUSNEFT.....ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ...

THE JUNIOR είπε...

ανδρεα

τωρα πηραμε οτε

michele είπε...

Eδω ειμαστε..παρακολουθω την ωραια κουβεντα ΜΙΚΡΟΥ-ΙΟΑΝΝΟU

THE JUNIOR είπε...

μιχαλη το τερας θα την φαει την ετε

Andreas D. είπε...

ΜΙΚΡΕ,
μόλις μου έδωσε ΣΕΝΤΡ στο 0,3240... δεν το περίμενα...

michele είπε...

Μια γκαζια θελουμε ΜΙΚΡΕ και τη φαγαμε.Και το ονειρο μου θα γινει πραγματικοτητα χαχα

THE JUNIOR είπε...

μετα θα κανουν παραπονα οτι δεν παει πανω


απο το ρικ που ακουω δεν βλεπω να ανοιγουν οι τραπεζες πριν τις 25

THE JUNIOR είπε...

οτε οτε οτε

ιωαννου αν παει πανω το κερδος αβαξ
θα ελεγα ετε αλλα αυτα δεν ειναι για
την ηλικια μου

karaefthimiou23 είπε...

Βγενό σ'έκαναν αγνώριστο απ'τις σφαλιάρες.

Unknown είπε...

ΜΙΚΡΕ αν έχεις παγωμένο αίμα ορμα στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ....

Αν είσαι θερμόαιμος άστο καλύτερα...

Unknown είπε...

Στον ΤΡΑΣΤΟΡ δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει ΠΑΝΙΚΟΣ...

Andreas D. είπε...

ΚΑΡΑ,
925 μονάδες...
τουλάχιστον να κλείσουμε το γκαπ στις 908...

karaefthimiou23 είπε...

Χρήστο 0.55 σου'χα πει και βλέπουμε προς το 0.30...Αφήστε τους ηρωισμούς και τις μαγκιές και προστατέψτε το κεφάλαιό σας.

karaefthimiou23 είπε...

Ανδρέα άμα το κλείσουμε έχει παρακάτω,στάνταρ.

Unknown είπε...

Καρά μου δεν αγχώνομαι εγώ που έσπρωξα χρήμα.

Δεν καταλαβαίνω γιατί αγχώνεσε εσυ?

karaefthimiou23 είπε...

Χρήστο δεν θα επανερχόμουν αλλά προχωράς βλέπω και σε συστάσεις.Το κεφάλαιό σου είναι δικό σου να το κάνεις ότι θες αλλά δεν είμαστε μόνοι μας στο blog.

Unknown είπε...

Σε καμία σύσταση και μακριά από εμένα.

Μεγάλοι άνθρωποι είμαστε εξάλλου....Παίρνουμε το ρίσκο των επιλογών μας.

Σε παρακαλώ να ανακαλέσεις καθώς δεν είπα ποτέ ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΕΘΝΙΚΗ.

Unknown είπε...

Μιλάω με τον ΜΙΚΡΟ ο οποίος ΓΝΩΡΙΖΕΙ απόλυτα τι θέλει και τι δεν θέλει να κάνει.

Και φυσικά δεν είμαι εγω αυτός που θα του πω τι να κάνει.

karaefthimiou23 είπε...

Κάνε ότι θες Χρήστο,δεν ξανασχολούμαι...

Nek είπε...

Επεσε ο server του capital?

THE JUNIOR είπε...

τελικα ειναι σημαδι

michele είπε...

Πιστευω οτι δεν υπαρχει γενικοτερα προθεση για συστασεις..

Andreas D. είπε...

με τρώει να δώσω τα ΙΚΤΙΝ...

Andreas D. είπε...

το παραπάνω δεν είναι σύσταση για πώληση...!!!

michele είπε...

..Εδω που τα λεμε Ανδρεα χαχα

karaefthimiou23 είπε...

Νομίζω ότι έγινα κατανοητός για το πνεύμα μου αναφορικά με τον Χρήστο και τι εννοούσα με τη λέξη σύσταση.
Δεν απαγορεύει κανείς σε κανέναν να μιλάει για μετοχές,ήμαρτον.

Αλλά όταν μιλάει κάποιος συνεχώς για μετοχές τύπου Κλωνατέξ,ε δεν θα περνάει και ως γραμμή blog αυτή.

THE JUNIOR είπε...

συστασεις και χαζα δεν εχει,
τι εγω που λεω παντα αγορα που τα βρισκω τα λεφτα δεν κανω πωλησεις


ψιτ ,οτε πηρα σημερα να βοηθησω τον μπαρμπαλια




THE JUNIOR είπε...

καρα εχεις καποιο δικαιο

αλλα με την μιχαλη λεω ελβε και εχω 1500 τεμ.

με τον ιωαννου μιλαμε για αβαξ απλα ειναι χαρτια που εχουμε και κανουμε χαβαλε

ο ιωαννου μιλαει με τον ανδρεα για το τρασοχαρτο

τι να κανουμε για μετοχες θα λεμε

Andreas D. είπε...

ΜΙΧΑΛΗ,
επειδή έχω μάθει κάτι, δεν θέλω να τον δώσω... βέβαια όσο πιο πολλά ξέρεις τόσο πιο εύκολα την πατάς...

THE JUNIOR είπε...

εγω θελω να μιλαμε για γυναικες αλλα ασε μην εχουμε και εφοδο ειναι και φατσα το blog

μπαρμπαλιας είπε...

ειπα και νωριτερα...
οτι εκει που εφτασε η δουλεια...
επικρωτω την κινηση του Ιωαννου για μ.ο.0.74...
δεν ειναι μακρυα...
απλα θα επερνα ΑΛΦΑ...
γιατι μεσα εμπεριεχει και ΠΙΣΤΕΩΣ...αχαχαχαα

Andreas D. είπε...

Παιδιά, αν είναι να μιλάμε και για μωρά...
Η μπέμπα μου έγινε 8 μηνών χθές...!!

michele είπε...

Μικρε εσυ εχεις 1500 ελβε ( και να μην ξεχναμε οτι σου εδωσα 500 χαχα).Εγω ομως εχω μπολικα.. πανω απο 10

michele είπε...

Να σου ζησει Andrew κρατα ΙΚΤΙΝΟ γιατι θα αρχισουν τα ..φροντιστηρια αργοτερα

μπαρμπαλιας είπε...

να σου ζησει να την καμαρωνεις

THE JUNIOR είπε...

αυτο ειναι χαρτι,
να σου ζησει

THE JUNIOR είπε...

αντε να κανει η 3ε 15%
να παμε θετικοι



καλα τα παμε με οτε

νικος φαληρο είπε...

να σας ζησει κε Andreas D και να την καμαρωσετε οπως επιθυμητε.

THE JUNIOR είπε...

θα χει και προικα

απο την σιγουρη οχι απο την αλλη καταθεση σε τραπεζα

THE JUNIOR είπε...

τωρα κλαιω για τη 3ε

θυμαστε το κλαμα για την αττικης

Andreas D. είπε...

Έυχαριστώ πολύ για τις ευχές.

Μιχάλη,
λόγω ΙΚΤΙΝ βλέπω να θα μαθαίνουμε κινέζικα...

Andreas D. είπε...

Μεγάλη μάχη για το ποια κατασκευαστική θα χάσει λιγότερα...

michele είπε...

Κατι παει να κανει εκει στο 937 ( με αναψυκτικο βεβαια)..

michele είπε...

Εκει στον ΙΚΤΙΝ τα μιλανε καλα παντως Ανδρεα..

THE JUNIOR είπε...

θα βγαλεις τα λεφτα απο την τραπεζα

ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ

κατω απο 5000 τα εφαγες σε 2 μηνες
πανω απο 20000 εχεις πλεον σκατα στο μυαλο


THE JUNIOR είπε...

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΓΥΡΙΖΕΙ


ΘΑ ΒΓΑΛΩ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ

ThitaDelta είπε...

Για ΜΙΓ στόχος επετεύχθη λίγο πιο γρήγορα...

Ο/Η ThitaDelta είπε...
... έχει μια γραμμή στήριξης στο 0,31 που είναι ο στόχος για το επόμενο 10ήμερο

13 Μαρτίου 2013 - 11:30 μ.μ.

michele είπε...

Aς ειναι καλα οι "κουμπαροι" Δημητρη..

Andreas D. είπε...

Μιχάλη, τα ίδια γνωρίζουμε...

michele είπε...

Ειπαμε δυσκολευεται στο 937..θα μου πεις αν περναγε απο κει παει κατευθειαν πανω απο 941 και ειναι νωρις ακομα

michele είπε...

Θετικος ανοιξε ο DOW στο+0,21%, το ΕΛΠΕ εκανε ωραιο γυρισματακι

Andreas D. είπε...

0,3240 η ΜΙΓ απο 0,29...

michele είπε...

Η σοβαροτης του Ελληνικου πολιτικου μη κυβερνητικου συστηματος.Ο αεροψεκασμενος ζητα παραιτηση Στουρναρα ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

THE JUNIOR είπε...

και εμεις βρηκαμε λυση και για το χαρατσι και για το δημοσιο

και χωρις να μας πιεζουν ,αρχοντες ειμαστε χαχα

νικος φαληρο είπε...

να κρατησει τα ποσοστα του θελει κι αυτος κε michele.Που το παιζει και πατριωτης.Πιστευω ειναι απο τους χειροτερους πολιτικους.

THE JUNIOR είπε...

καλες οι κοκκινες γραμμες
αλλα καλυτερες οι καταθεσεις

THE JUNIOR είπε...

νικο μεταξυ σοβαρου και αστειου
αν δεν ηταν αυτος η ΧΑ θα ηταν 2 κομμα

Andreas D. είπε...

Μεγάλος τοκογλ.... εεε... μεγάλος πολιτικός ο Καμμένος...!

Εγώ πιστεύω οτι φταίει ο νέος ποντίφικας... να παραιτηθεί!

νικος φαληρο είπε...

για το ΧΑΑ απο Ιουνιο ας ειναι καλα ο Σαμαρας.Ετσι πιστευω.Σιγα το μπουλη που μου εγινε και εργατο συνταξιο φιλος

νικος φαληρο είπε...

Ξεφυτρωσανε πανω στην απελπισια του Ελληνα ολοι οι αριβιστες πουθενακηδες.

THE JUNIOR είπε...

γιατι το ακελ στην κυπρο λεει τωρα οτι εχει σχεδιο


πριν 15 μερες που το ειχε

THE JUNIOR είπε...

Κάλεσμα ΑΚΕΛ για κινητοποιήσεις έξω από τη Βουλή


χαχαχαχαχαχαααα

THE JUNIOR είπε...

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κυπριανού ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του ΑΚΕΛ στο θέμα και την αρνητική θέση και ψήφο του κόμματος στη κυπριακή Βουλή. Επίσης, ο κ. Κυπριανού αποκάλυψε ότι το θέμα είχε τεθεί και επί προεδρίας Δ. Χριστόφια, αλλά ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε αρνηθεί την πρόταση για το κούρεμα των καταθέσεωνwww.skai.


και η πατατα στο επομενο αφου εμεις για μηνες κοιτουσαμε τα αστρα

Andreas D. είπε...

Πακέτο ΟΛΠ: 339.121 Χ 17,98
πακέτο ΟΛΘ: 88.169 Χ 21,92

michele είπε...

Οσο κυβερνουσαν οι μεγαλοι εναλλαξ,αυτο που με εξοργισε ειναι οτι η αξιωματικη αντιπολιτευση ( που ηταν ο ετερος των 2) δεν εβρισκε τιποτα σωστο.ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΛΑΘΟΣ.

Τωρα που αντιπολιτευονται αλλοι ,ειτε ως αξιωματικη αντιπολιτευση ,ειτε ως ελασσων αντιπολιτευση καταλαβαινω πως ετουτοι ειναι ΤΡΙΣΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ απο τους αλλους.
Προσωπικη γνωμη παντα.

THE JUNIOR είπε...

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας επέλεξε φέτος την εφημερίδα «Χαραυγή», όργανο του ΑΚΕΛ, του οποίου υπήρξε ηγέτης, προκειμένου να διαμηνύσει στους Κυπρίους ότι το 2013 θα είναι ένα δύσκολο έτος και να τους προετοιμάσει για τις επιπτώσεις του μνημονίου. Ο Δημήτρης Χριστόφιας ανέφερε ότι το μνημόνιο θα πλήξει κυρίως τους ανέργους, τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους.

«Ως λαός όμως έχουμε αποδείξει ότι στα δύσκολα καταφέρνουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα, όπως κάναμε το 1974. Αυτό μπορούμε να κάνουμε και τώρα, φτάνει να βάλουμε όλοι πλάτη και να σηκώσουμε τα βάρη» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας


ο λαος δεν ξεχνα

THE JUNIOR είπε...

οταν μπαινει απο τους αλλους ειναι

ΧΑΡΑΤΣΙ


οταν το βαζει η αριστερα ειναι

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ

THE JUNIOR είπε...

το χασαμε το μεροκαματο σημερα πατριωτη

ο dwk είπε...

…ελάτε!
…σιγά σιγά ξέρω που θα καταλήξουμε…
…ο …Τσίπρας φταίει ΚΑΙ για την Κύπρο !!!
…σιγά μην φταίει ο ανανστασιάδης!
…και αναμένω να πληροφορηθώ τι στάση κράτησε ο Στουρνάρας την Παρασκευή!
…συμφώνησε; …κι αν ναι, πως θα εναντιωθεί σε μια ανάλογη πρόταση όταν θα κουρευτεί ο επίσημος τομέας…

Unknown είπε...

Φίλοι μου θεωρώ ότι το θεμα εληξε.

Για την συγκεκριμένη δεν θα αναφερθώ ξανά....Μεχρι να την πουλήσω :)))

Unknown είπε...

Σιδενόρ: Νέος γενικός διευθυντής ο κ. Νικόλαος Μαρίου


ΝΤΣΙΜΠΡΙΟΣ ΑΔΕΡΦΟΣ??

Unknown είπε...

Αντρέ δεν πιστεύω να ειναι δικά σου αυτά τα 5.000 στο 0.68€????

michele είπε...

Να τα παρουμε απ τους πλουσιους δεν ελεγε ο Γλεζος και ο Στρατουλης? να "βοηθησουνε" οι πανω απο 20000.Ε αυτο κανουν στην Κυπρο...τωρα γιατι φωναζουνε??

νικος φαληρο είπε...

Σε λιγο θα τους βλεπουμε και απο το Σουνιο. http://www.axiaplus.gr/article/32851/toyrkiko-ploio-soylatsarei-sthn-kea/

THE JUNIOR είπε...

δεν φταιει ο τσιμπας αλλα η νεοτροπια
τσιπρα

Andreas D. είπε...

ΧΡΗΣΤΟ,
2500 Χ 0,5950
2500 Χ 0,5500
αυτά είναι τα δικά μου...

Τα παραπάνω δεν αποτελούν προτροπή αγοράς...

Ο ΠΑΡΝ τι έκθεση έχει στην Κύπρο?

ο dwk είπε...

…μ’ αρέσει όταν ακούω να φταίνε ΟΛΟΙ οι άλλοι…
…εκτός από αυτούς που διαπράττουν τα εγκλήματα !
…βάζοντας μπροστά αν, αν, αν, …αναν !

Andreas D. είπε...

χάλασε πολύ...

michele είπε...

ψηφιζουν οι Κυπριοι σημερα μαλλον και ειναι..χεσμενο το συστημα

THE JUNIOR είπε...

και η φριγγο ειναι μεσα στο συστημα

νικος φαληρο είπε...

οχι σε πτωτικο μαχαιρι

THE JUNIOR είπε...

το ψυκτικο

THE JUNIOR είπε...

κρατικες ολες οι τραπεζες δεν υπαρχει περιπτωση μεσα σε 2 μηνες να αλλαξει κατι


ελπιζω σε τζοκερ αλλα δεν το βλεπω

michele είπε...

Δεν προλαβαινω λεμε...

michele είπε...

Κατω παει το βλεπετε..

νικος φαληρο είπε...

ταραγμενη εποχη

THE JUNIOR είπε...

καλα που πεξαμε με οτε απο βιοχαλκο
και παλι καλα που δωσαμε στο μεροκαματο


η γεκ με 300 χιλ -11

Andreas D. είπε...

μεγάλη αλητεία το κλείσιμο της ΓΕΚ..
τους άφησαν να το κάνουν...

michele είπε...

Οι παικτες εκμεταλλευονται καταστασεις Ανδρεα ..

THE JUNIOR είπε...

Το Βέλγιο και η Γαλλία οφείλουν να περιλάβουν την περσινή διάσωση με 5,5 δισ. ευρώ του τραπεζικού ομίλου Dexia, στους υπολογισμούς του ελλείμματος του προϋπολογισμού τους, ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία.

ετσι,ετσι

michele είπε...

Παμε επανω απογευματινη αναρτηση ...ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ