Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 



                       ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

Καθημερινό σχόλιο Μichele...
Στις 929,69 μον εκλεισε σημερα ο ΓΔ...

κλεινοντας στο χαμηλο ετους και με πολυ χαμξλο τζιρο στα 42,17 εκ ευρω.Πολλες δεικτοβαρεις μετοχες εκλεισαν στα χαμηλα ημερας ΕΛΠΕ-ΜΥΤΙΛ-ΤΕΝΕΡΓ κ.α ενω ΟΠΑΠ-ΟΤΕ-ΕΧΑΕ κλπ δεν ειδαν θετικο προσημο κατα τη διαρκεια της συνεδριασης.
Αυτο ειχε σαν αποτελεσμα ο μεγαλος δεικτης FTSE-25 να κλεισει με απωλειες 2,19% στις 306,27 μον,εχοντας χαμηλο στις 304,52 πολυ κοντα στον εκμο200 ημ σημειο σημαντικο για την πορεια του.
Ο ΔΤΡ εκανε προς το τελος της συνεδριασης ,κυριως λογω του "γυρισματος" της ΕΤΕ μια επιθετικοτερη κινηση κλεινοντας θετικα στις 144,56 μον στο+0,58% απο τα χαμηλα των 138,49 (-3,64%). Η ΕΤΕ απο τα χαμηλα των 0,7750 εκλεισε στο +3,25% στα 0,8260 ευρω αλλα και η ΑΛΦΑ εκλεισε στο τελος θετικη στα 0,8710 ευρω.
Η πορεια του ΓΔ δειχνει "νοτια", την ελκει δε το gap 908-914 της αρχης της χρονιας καθοτι ειναι το δευτερο κλεισιμο κατω απο τις 941 μον.Ενα 3ο κλεισιμο θα επικυρωσει τα χαμηλοτερα επιπεδα .Παρ ολα αυτα να σημειωθει οτι πολλες μετοχες κυριως του mid cap δειχνουν να βρισκουν σημαντικες στηριξεις και επομενως απαιτουν αυξημενα αντανακλαστικα γιατι ειναι και οι πιο επιθετικες σε πιθανα γυρισματα
Τελικη εικονα αρνητικη 110-47 υπερ των πτωτικων,απεικονιζει την συνολικοτερη συνεδριαση.
Στις διεθνεις αγορες ο DOW συνεχιζει την ανοδικη του πορεια και στην αρχη αυτης της εβδομαδας κινουμενος τωρα στις 14.441 ,2 μον στο +0,31% ενω ελαφρα αρνητικος εκλεισε ο DAX στις 7982,6 μον με απωλειες -0,05%.

21 σχόλια:

Unknown είπε...

Στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται η δημιουργία σταθμού LNG στην Kύπρο που θα έδινε τη δυνατότητα πρόσβασης στην ευρωπαϊκή αγορά και σε τρίτους παραγωγούς. Σύμφωνα μάλιστα με τα εναλλακτικά σενάρια που εξετάζονται, σε πρώτη φάση ο σχεδιασμός θα μπορούσε να περιλαμβάνει, μέχρι την κατασκευή του αγωγού Eλλάδας-Kύπρου, τη δημιουργία ενός δικτύου LNG με κεντρικούς σταθμούς το νέο εργοστάσιο υγροποίησης στην Kύπρο και την Pεβυθούσα, στο μέτρο που προχωρήσει η αναβάθμιση και επέκταση των υποδομών της, αναδεικνύοντας την Eλλάδα σε περιφερειακό κέντρο διαμετακόμισης LNG.

Στο τραπέζι των Bρυξελλών βρίσκονται σήμερα πολλά έργα άμεσου ελληνικού ενδιαφέροντος που αναζητούν την ευρωπαϊκή υποστήριξη και χρηματοδότηση. Περάν του TAP, υπάρχει ο ελληνοβουλγαρικός αγωγός IBG, ο αγωγός Eλλάδας-Iταλίας ITGI, αλλά επίσης το ζήτημα της επέκτασης του τερματικού σταθμού της Pεβυθούσας, το project του terminal της ΔEΠA στη θαλάσσια περιοχή της Kαβάλας, σε συνδυασμό με την υπόγεια αποθήκη της N. Kαβάλας. Tα περισσότερα από αυτά τα έργα βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ευρωπαϊκών αρχών προκειμένου να χρηματοδοτηθούν μέσω της ένταξής τους στις ενεργειακές υποδομές της E.E., καθώς κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο για την υλοποίησή τους.



Όπως τονίζεται από αρμόδιους παράγοντες, η υλοποίηση αυτών των έργων, σε συνδυασμό με τους νέους αγωγούς που βρίσκονται στο στάδιο του σχεδιασμού, μπορούν να αναδείξουν την Eλλάδα σε κεντρικό διαμετακομιστικό κόμβο φυσικού αερίου προς την Eυρώπη.

Unknown είπε...

Ρε ΜΙΚΡΕ εμφανίσου....

Την δουλειά σου θα κάνω???

νικος φαληρο είπε...

καλο βραδυ σε ολες τις φιλες και τους φιλους

michele είπε...

Καλο βρασυ Νικολα.Ιoannoy και η δικη σου δουλεια ειναι..ειδικος επι τα αυτα .Τι να προλαβουμε να ενημερωθουμε..
Χαμηλοτερο κλεισιμο του 2013,με χαμηλο τζιρο,καθαρος κατω απο 40 εκ

michele είπε...

Ψεμματα, 40,042 ο καθαρος τζιρος

michele είπε...

ΓΕΚΤΕΡΝΑ-ΜΥΤΙΛ πολυ ενδιαφερουσα φαση,θα ανεβασουμε το βραδακι και τους 2

Unknown είπε...

Στην Ρεβυθούσα εχουμε ΗΔΗ πατήσει πόδι, στην κατασκευή σταθμών LNG έχουμε τεράστια εμπειρία άρα δια της άτοπου δεν πρέπει να παρουμε κάτι από την πίτα?

michele είπε...

Θα παρετε,θα παρετε.Την μετοχη ποτε θα την παιξουν δεν ξερω χεχε

Unknown είπε...

Σήμερα πάντως έδειξε αξιοπρέπεια. Οχι σαν κάτι αλλες.....

Οταν θα την παίξουν μάλλον δεν θα προλαβαίνει καποιος να πάρει...

Εκτος και αν έχει κοχονες να την ψωνισει στο πρώτο +30%.

Unknown είπε...

Αφεντικό το βραδυ δεν ανεβάζεις καλύτερα μια ΙΝΤΡΑΚΑΤ που εχω αρχίσει και ψηνομαι να πάρω??

Unknown είπε...

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ ΤΙΤΛΩΝ ΣΤΗ ΔΕΗ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ 650.000

Unknown είπε...

Την Παρασκευη ηταν 142.000 δανεισμενες.

michele είπε...

Να παρεις πανω απο 0,91 θα ελεγα, η αλλοιως να περιμενεις τη ζωνη 0,85-0,80.Εδω ειναι ενα range που εγω προσωπικα δεν θα ακουμπουσα

michele είπε...

Μα ειπαμε τι αποτελει η ζωνη του 1,30 για ΑΒΑΚΑ.Ειχε και αυξημενο ογκο σημερα.Αν κανει και 2 κλεισιματακια πανω απο 1.34 την σκαπουλαρες..

Unknown είπε...

Η πλάκα ειναι Michele ότι θα ήθελα να συμπληρωσω προς το 1€ για να έχω εξαψήφιο νούμερο μετοχών...

Αλλά αν φύγει δεν με χαλάει καθόλου...

THE JUNIOR είπε...

κ.προεδρε
λογω σεβασμου ,ενα δωρακι
απο εναν χαζο


http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?s=8e6444fbbc8ab03519b3c446312933d5&t=1495277&page=12

Unknown είπε...

ΜΙΚΡΕ μου σε ευχαριστώ. Το συγεκριμένο το παρακολουθώ αραιά και πού..

THE JUNIOR είπε...

http://lemesos-blog.com/%CE%AD%CF%84%CE%BF%CE%B9%CE%BC%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%B4%CE%AD%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B1/

εγω χωρις δωρο δεν σε αφηνω

Unknown είπε...

ΑΥΤΟ ομολογώ δεν το είχα δεί.

Thank youuuuuuuuuuu

michele είπε...

Σε λιγο ΓΕΚΤΕΡΝΑ και ΜΥΤΙΛ..

michele είπε...

Ανεβηκαν τα διαγραμματα των ΓΕΚΤΕΡΝΑ-ΜΥΤΙΛ .Αρκετο ενδιαφερον πιστευω.Κλεινουμε εδω