Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 


ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ...

                       ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

Καθημερινό σχόλιο Μichele...
Στις 930,53 εκλεισε σημερα ο ΓΔ..

με ανοδο 0,61% και τζιρο 72,2 εκ ευρω( 27,3 εκ των οποιων αφορουσαν πακετα,το μεγαλυτερο στην ΕΥΠΡΟ -18,2 εκ ).
Η συνεδριαση ηταν "συνδεδεμενη " με τις εξελιξεις στην Κυπρο και την καταθεση νομοσχεδιων στην βουλη σε μια καινουργια προσπαθεια να εξευρεθει λυση μεταξυ της Ευρωπης και της Κυπρου.
Ο ΓΔ πλησιασε εκ νεου τα χθεσινα χαμηλα στην περιοχη του gap( που εκλεισε χθες στο 908) με χαμηλο στις 911,87 μον.
Οι πληροφοριες περι της αποκτησης ομως των υποκαταστηματων των Κυπριακων τραπεζων απο καποια ελληνικη τραπεζα "ανεστησαν" τον τραπεζικο κλαδο ο οποιος σε συνδυασμο με την διαφαινομενη εξευρεση συνολικης λυσης τραβηξε επανω και πολλες αλλες δεικτοβαρεις μετοχες.
Ετσι η ΠΕΙΡ ,τραπεζα στην οποια τελικα καταληγουν οι θυγατρικες των Κυπρου-Λαικη  εκανε ενα μεγαλοπρεπες 20,21% και στο συνολο του ο ΔΤΡ εκλεισε θετικα στο+2,92%  καθοτι ΕΤΕ και ΑΛΦΑ δεν μπορεσαν να κρατησουν τα αρχικα τους κερδη.
Απο τις μη τραπεζικες μετοχες η ΔΕΗ κατεγραψε κερδη +7,22% στα 6,68 ευρω, ακολουθησε η ΒΙΟΧΚ στο +6,63% στα 3,54 ευρω αλλα και η ΜΙΓ μετα τις μεγαλες απωλειες των τελευταιων ημερων στο+5,95%.Ελλακτωρ και ΤΕΡΝΑ εκλεισαν στο υψηλο ημερας ,ενω ΤΙΚΤ-ΜΕΤΚΑ- ΕΕΕΚ εμειναν σε αρνητικο προσημο καθ ολη τη διαρκεια της συνεδριασης.
Θετικη η τελικη εικονα με 83 μετοχες στο+ και 56 στο πλην .
Οι εξελιξεις στην ΚΥΠΡΟ και τα εταιρικα αποτελεσματα θα καθορισουν την επομενη εβδομαδα .Ας ελπισουμε οτι κυριως για το λαο της ΚΥΠΡΟΥ η συμφωνια θα ειναι προς θετικοτερη κατευθυνση ,οσο αυτο μπορει να λεχθει μετα την δυσκολη θεση στην οποια εχει περιελθει το μεγαλο νησι,αλλα και οτι δεν θα διαταραχθουν εις βαρος της οι ισορροπιες που αφορουν την πολιτικη και γεωστρατηγικη της θεση.
Στις διεθνεις αγορες ο DAX παρα τις αρχικα μεγαλυετρες απωλειες (χαμηλο -0,72%) εκλεισε στο -0,27% στις 7911,4  ,ενω ο DOW συνεχιζει θετικα μετα και τις εξελιξεις στην ΕΥΡΩΠΗ στο+0,53% στις 14498,36 μον.

60 σχόλια:

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ....ΣΤΟΝ ΛΑΓΟ....

michele είπε...

3 τραπεζες μεγαλες πλεον και στην Ελλαδα..κατι που επρεπε να ειχε γινει πολυ νωριτερα.Το καναμε αναγκαστικα και με μνημονια..

νικος φαληρο είπε...

καλο απογευμα σε ολες τις φιλες και τους φιλους

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

ΚΑΙ ΣΤΗΝ Κυπρο μιση...

michele είπε...

Καλο απογευμα Νικολα..το ευρω προν λιγο ξεπερασε το 1,30 ( για λιγο).

michele είπε...

Περιπου 40% συρρικνωση ο τραπεζικος τομεας στην Κυπρο ΘΟΥ ΒΟΥ

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

εεεεεεε το μισο....0,5 0,6...ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΕ... ΜΕ ΤΑ ΨΙΛΑ ΘΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ!!!!

Να εγω...
Ακομη το κοιταω,δεν πηρα για 0,01 (τ.α)και εχασα σχεδον δηψιο ποσοστο ανοδου!!

Αυτα οι αγορες ειναι στις αλλαγες..

michele είπε...

Συμβαινει σε ολους αυτο..δεν εχει να κανει.Και αυτο ειναι η χαρα του trading.Aλλα οπως εχουμε πει τα λεφτα βγαινουν με σωστες τοποθετησεις και πιο"επενδυτικη" στρατηγικη

Andreas D. είπε...

Καλό ΣΚΔ σε όλους!

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Συγνώμη B. Netanyahu στον T. Erdogan
Στην ανακοίνωση, αναφέρεται πως οι δύο ηγέτες συμφώνησαν για την ομαλοποίηση των σχέσεων των δύο χωρών και σε διπλωματικό επίπεδο με την επιστροφή των πρεσβευτών.
Παράλληλα, η Τουρκία θα ακυρώσει τις νομικές διαδικασίες κατά του ισραηλινού στρατού ενώ το Ισραήλ θα αποζημιώσει τις οικογένειες των θυμάτων.
Πηγή:www.capital.gr

Τωρα δέσαμε......






Πηγή:www.capital.gr

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Κύπριοι στρατιώτες έκαψαν Γερμανικές σημαίες

http://www.axiaplus.gr/article/33122/kyprioi-stratiwtes-ekapsan-germanikes-shmaies/

ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ...ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ...

ΛΑΛΑΚΕΣ;

michele είπε...

Σοβαρη εξελιξη Κωστα αυτο που post αρισες για την γεωπολιτικη σημασια της περιοχης.Οι Ισραηλινοι δεν ζηταν ευκολα συγνωμη

THE JUNIOR είπε...

οι ρωσοι και οχι μονο θελουν το αεριο

τις ελλαδος πιο πολυ απο το αεριο τις

κυπρου ειναι απλο το θεμα μεταφερεται

ευκολα μεσω ιταλιας στην βορεια

ευρωπη και η γειτονια ειναι ησυχη

michele είπε...

Η αληθεια ειναι οτι ζουμε ιστορικες στιγμες-παρα τα τεραστια προβληματα που προκληθηκαν στους λαους-..απο τους ισχυρους.

michele είπε...

ΠΕΤΡΑΝ στον ΣΚΑΙ στον Ευαγγελατο

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Εγώ μάλλον θα έβαζα μια εικόνα από οικογένεια Adams ή Φρανκεστάιν...

απο πολλά κουφάρια, προσπαθούμε να βγάλουμε μια ζωντανή τράπεζα...

μακάρι να πετύχει για να γλυτώσουμε από πολλές περιπέτειες...

Καλησπέρα σε όλους τους παρόντες, σιωπηλούς και συμμετέχοντες.

michele είπε...

Καλησπερα Γιαννη..ειναι κλασσικη διαδικασια συρρικνωσης του τραπεζικου κλαδου και εδω.
Στην σημερινη κινηση ,δεν επηρεαζεται δυσμενως το δημοσιο χρεος και αυτο ειναι σημαντικο,οπως και το γεγονος της ασφαλειας των καταθεσεων των ελληνων στις 2 κυπριακες ( 14δισ περιπου)

ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΕΝΑΚΗΣ είπε...

ΣΚΑΙ ΛΕΩΤΣΑΚΟΣ...... .. Θεός!

michele είπε...

Στο στοιχειο του!

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Ούτε Αναβάθμιση από τη Fitch !!!
Μιλάει περισσότερο από τον Ευαγγελάτο και τον ακούνε όλοι σούζα!, Λέο είσαι ένας και μοναδικός...

michele είπε...

Ασχολειται με την Βρεττανια σημερα ο Fitch

THE JUNIOR είπε...

εδω ασχοληθηκα εγω με 3ε και ελπε

καποιος θα ασχοληθει και με το city

michele είπε...

Στραβο δρομο παιρνεις ΜΙΚΡΕ χεχε

THE JUNIOR είπε...

α ρε μιχαλη
να στο πω αλλιως

κοιτα λιγο τους ογκους τις 3ε τις
τελευταιες μερες

και ας μην τους αρεσουν οσα λεω

michele είπε...

Ε δεν τους εχω δει λες;

THE JUNIOR είπε...

αλλο λεω ,αστο

michele είπε...

Η αληθεια ειναι οτι δεν σε πιανω παντα,εχεις δικο σου τροπο χαχα

VassilisS είπε...

Καλησπέρα σας,
το χειρότερο νέο της ημέρας δεν είναι τα της Κύπρου άλλά η επαναπροσέγγυση τουρκίας ισραήλ βέβαια μετά από πίεση της αμερικής. Πολύ σύνθετο το παιχνίδι... συμπεριλαμβανομένου βέβαια και την σχεδόν αυτονομηση των κούρδων, πως θα εξελιχτεί αυτό δεν μπορεί κανείς να το φανταστεί.
Περιτό να πούμε πλέον ότι η Μερκελ είναι πλέον αυτοκράτορας.

michele είπε...

Δεν ηταν τυχαιος Βασιλη και ο διαλογος Αθηναιων-Μηλιων που θυμηθηκα να ανεβασω πριν λιγες μερες.
Ολα αυτα θελουν περισκεψη,ορθολογιστικη προσεγγιση,στρατηγικες κινησεις και οχι λεονταρισμους και ακρατους συναισθηματισμους.Αυτη ειναι η αποψη μου.

drak είπε...

san ellhnas kyprios, tha ithela na eyxaristhsw ton michele gia th stash pou krathse se kapoia themata pou proekypsan sto site, me ta ths kyprou.kai na ton sygxarw gia tis sfairikes kai dieyrysmenes gnwseis tou epi twn thematwn mas. thn opoia dystyxws den exoume oute sa laos, oute oi politikoi mas...

michele είπε...

Μοοdy's: Υποβάθμισε σε "Caa3" τις κυπριακές τράπεζες
ΒΝ

michele είπε...

Drak σ ευχαριστω για τα καλα σου λογια.Η αληθεια ειναι οτι εχω καποιες αποψεις γενικα για τα πολιτικα θεματα ..τις οποιες χρησιμοποιω και σαν επενδυτης.Δεν σημαινει οτι ειναι παντα σωστες ειτε σαν εκτιμησεις,ειτε σαν απλες αποψεις.
Το καλο ειναι οτι εδω υπαρχουν πολλες ανταλλαγες αποψεων και ετσι ο καθενας κανει την "σουμα"του.
Βεβαια μην ξεχνας οτι εμεις οι απλοι πολιτες δεν εχουμε καποιο συγκεκριμενο συμφερον ,ενω οι πολιτικοι συχνα εξυπηρετουν καποια συμφεροντα.
Επισης να σου πω οτι μου αρεσε πολυ το Ελληνας Κυπριος..

VassilisS είπε...

συμφωνω ΜΙΚΕ,
τελικά ο ΑΛέξης με τον Καημένο τί συμφωνησαν σήμερα κατάλαβε κανεις.
... Η σοβαρότητα και ο ορθολογισμός που λέγαμε...

THE JUNIOR είπε...

καλυτερα μετοχες απο λεφτα στην τραπεζα,ξαναδες τωρα τις 2 τελευταιες μερες που ηταν ανοιχτες οι τραπεζες σε σχεση με τον ογκο


vassilisS ξερεις ποια ρωσικη αρκουδα ειναι στο στοχαστρο τις ευρωπαικης επιτροπης

μα ειναι δυνατον πριν την αποφαση για το μονοπωλειο τις gasprom να πανε κοντρα με την ε.ε







drak είπε...

ayto eimaste oloi edw,mhn akous ti legete apo kapoious.xeroume pou anhkoume.ontws,ta symferonta mas katastrefoun panta edw, se olous tous tomeis.ta kaka tou mikrou topou, oi exontes megala symferonta boroun poly eykola na ta prowthisoun.akoma kai eis baros twn pollwn.ayto symbainei kai twra nomizw

THE JUNIOR είπε...

αυτα το 2008

Σημαντικό είναι να εξετασθεί η ρήτρα αμοιβαιότητας «Gazprom», η εφαρμογή της οποίας στηρίζεται από την Επιτροπή, υπό το πρίσμα του σύγχρονου ενεργειακού περιβάλλοντος. Η ρωσική εταιρία Gazprom είναι ένας κρατικός μονοπωλιακός φορέας, ο οποίος καλύπτει σήμερα το 40% των αναγκών της Ε.Ε. σε φυσικό αέριο, ποσοστό που αναμένεται να ανέλθει στο 60% έως το 2020. Επίσης, η Ρωσία ενδιαφέρεται να διατηρήσει την ηγετική της θέση στην αγορά ενέργειας μέσω των διμερών συμφωνιών που έχει υπογράψει με μία σειρά από κράτη μέλη, όπως η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Ιταλία, η Ουγγαρία, η Αυστρία και η Σλοβενία για την εγκατάσταση και λειτουργία του αγωγού South Stream.
Συνεπώς, η Κοινότητα προσπαθεί να αναπτύξει μία σειρά από μηχανισμούς για τη μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της Ευρώπης από το ρωσικό αέριο. Ένα τέτοιο μέσο είναι και η ρήτρα αμοιβαιότητας «Gazprom», καθώς και ο αγωγός Nabucco, ο οποίος θα προμηθεύει την Ε.Ε. με φυσικό αέριο από το Ιράκ και το Τουρκμενιστάν μέσω της σύνδεσης του με το δίκτυο του Αγωγού Αραβικού Αερίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι το πρόγραμμα του ευρωπαϊκού αγωγού όχι μόνο απέκλεισε τη συμμετοχή της Ρωσίας, αλλά παρακάμπτει και τη ρωσική επικράτεια.

THE JUNIOR είπε...

αυτα το 2012

Έρευνα σχετικά με τις πρακτικές ανταγωνισμού που ακολουθεί ο ρωσικός κολοσσός φυσικού αερίου Gazprom ξεκινά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση της Κομισιόν, υπάρχουν υποψίες ότι η Gazprom "παρεμποδίζει τον ανταγωνισμό στις αγορές φυσικού αερίου στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη".
Η Επιτροπή, ως θεματοφύλακας του ανταγωνισμού στην Ευρώπη, έχει υποψίες κυρίως για την Gazprom ότι "παρεμπόδισε τη διαφοροποίηση του εφοδιασμού με φυσικό αέριο" σε αυτές τις χώρες "και επιβάλλει στους πελάτες της αδικαιολόγητες τιμές φυσικού αερίου συνδέοντάς τις με την τιμή του πετρελαίου"

THE JUNIOR είπε...

και η ερωτηση
πως θα παει κοντρα η αρκουδα

VassilisS είπε...

ολοι προσπαθούν να αποδυναμώσουν τα χαρτιά του αντιπάλου. έτσι και η μερκελ λογικό είναι να το κάνει. ΤΟ θέμα για μένα έιναι ότι η Ρωσιά ακόμη και τώρα μετά από τοσα χρόνια ανασυγκρότησης ακόμη είνα πολύ αδύναμη και η βασική της αδυναμία είναι η σαπίλα της.

michele είπε...

Κι εγω εχω ερωτηση.Μα σε 3 μερες 2 ραντεβου ο αντιπροεδρος εδω στην Ελλαδα??
Γιατι λενε οτι οι Γερμανοι( και αλλοι) δεν θα μας αφησουν να τους δωσουμε τη ΔΕΠΑ

VassilisS είπε...

Πάντως εγώ απλά σκεπτόμενος λεω το εξής άν οι Ρώσοι πάρουν τήν ΔΕΠΑ κλπ θα ενδιαφέρονται περισσότερο να πουλήσουν το δικό τους αέριο, να προωθήσουν το δικό μας αέριο ή να αποδυναμώσουν την ροή αέριου από το Αζερμπαιτζάν? (ΤΑΡ πώς λέγεται αυτός ο αγωγός) και τελικά τί συμφέρει εμάς.?

michele είπε...

Αρχισε και η Εθνικη με Βοσνια.Καλη επιτυχια να εχουμε

michele είπε...

Οι Ρωσοι( λεγεται) δινουν και μειωμενες τιμες κατα 30%

VassilisS είπε...

πωπω πως δεν το φάγαμε ...

michele είπε...

Λιγο τυχαια η αποκρουση του Ορεστη χεχε

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

ΔΕΝ ΠΕΡΝΑ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΜΙΛΗΣΑΝ ΓΙΑ.. ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ,ΟΥΤΕ Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΧΕΣΕΩΝ ΙΣΡΑΗΛ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ.

ΥΓ
ΘΕΕ ΜΟΥ ΦΥΛΛΑΞΕ ΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ,


ΑΝΤΕ ΠΑΜΕ ΤΩΡΑ ΜΕΓΚΑ!!!

michele είπε...

Και η..αποφαση του Οτσαλαν να σταματησει ο ενοπλος αγωνας,αν καταλαβα καλα.

VassilisS είπε...

αυτος ο διαιτητής καλό παιδί μου φαίνεται χαχα

michele είπε...

Σωστα παιζει!

VassilisS είπε...

ερωτηση μια και μου είρθε τώρα αν ξέρει κάποιος. Βγάινοντας από το ταμπλό Κυπρου και CPB ο ΔΤΡ πως αναπροσαρμόζεται απο Δευτερα ? Προφανώς φέυγει προς τα κάτω σωστα ?

michele είπε...

Το ρουφηξαμε.Ωραιο γκολ.
Βασιλη ,δεν ειμαι σιγουρος αν η ΚΥΠΡ φυγει απο το ταμπλο.
Οπως και να εχει μοιραζεται η ποσοστωση στις αλλες τραπεζες .Αλλωστε η βαρυτητα της ΕΤΕ ειναι πανω απο 40% στο ΔΤΡ.Απο αυτην κυριως εξαρταται

VassilisS είπε...

ναι ωραιο γκολ πως στο καλό την βρήκε εκει την μπάλα.
ναι σωστά η Κϋπρου μπορει να μεινει και νά κανει δημόσια πρόταση η πειραιώς οπως Γενική
γμτ πέναλτι

VassilisS είπε...

οκ δεν γίνονται αυτα τα πράγματα

michele είπε...

Θα διαπραγματευεται στην Κυπρο,τωρα εδω δεν ξερω πως θα γινει..το ΧΑΚ βασιζεται στην Κυπρου.

Κριμα ρε την αποκρουση!!

VassilisS είπε...

Ανάστατοι οι traders στην αγορά του Λονδίνου! Εξωφρενικό στοίχημα αξίας 900 εκατ.δολ πως το ευρώ θα συντριβεί έναντι του δολαρίου σε 2 εβδομάδες! Τι σχέση μπορεί να έχει με την Κύπρο;

Τι είναι τούτο τώρα?

michele είπε...

Δεν το εχω υπ οψη μου Βασιλη

michele είπε...

Το λεω για να ακουσει ΚΙ Ο ΤΡΟΜΠΑΣ.

Επιβαλλεται haircut (αδοκιμος ορος βεβαια)δηλ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ συμμετοχη σε ΑΜΚ της τραπεζας που σου εδινε τοσον καιρο πανω απο 6% σε μεγαλα ποσα.
Γι αυτο τα πηγαινες εκει.Διαφορετικα θα τα πηγαινες στην Κεντροβορεια Ευρωπη με 0,5%.

Ε αυτο πανε να χτυπησουνε.Μερικα απο αυτα που βγαλατε βαλτε τα να σωθει η τραπεζα για να μην τα πληρωσουν φορολογουμενοι.Αλλοιως γυριστε στη Ρωσια να σας ξετιναξει ο Πουτιν.

michele είπε...

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της κυπριακής βουλής...

Εγκρίθηκαν και τα 9 νομοσχέδια..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Λοιπόν παιδιά ησυχάστε. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σας. ΜΕ ΟΛΟΥΣ.
Και με έναν φίλο που μίλησα το μεσημέρι, πολύ πιο γνώστη και λογικό από μένα, τα ίδια με σας μου έλεγε. Και με τον μπάρμπα συμφωνώ ότι δεν είναι μέρος για τέτοια συζήτηση.
Εξάλλου εγώ δεν είπα ποτέ ότι είμαι ορθολογιστής, μάλλον αντιδραστικός είμαι και γουστάρω να πηγαίνω κόντρα στο ρεύμα, άσε που ξεκινούσα πάντα με την φράση ότι είμαι άσχετος.
Και φυσικά το αποτέλεσμα δείχνει πάντοτε ποιος έχει δίκιο.
Για σήμερα-αύριο το είδαμε, να δούμε τώρα και αυτό που θα προκύψει σε βάθος χρόνου.
Μαθαίνω ότι οι "σώφρονες" δικοί μας είχαν προειδοποιήσει τους Κύπριους ότι το eurogroup δεν κάνει εύκολα πίσω ...but they wouldn't listen.
Θα δούμε λοιπόν πολύ σύντομα πως θα εξελιχθεί το πράγμα με τους Κύπριους και την σίγουρη υπαγωγή τους στο "πρόγραμμα" και οσονούπω τι θα γίνει και με μας που ακολουθούμε φυσιολογικά στο θέμα του "κουρέματος".
Και για επιβεβαίωση, για να δούμε όλοι ποια είναι η μοίρα του αδυνάτου και να μην βγάλουμε στο μέλλον άχνα, ήρθε (εντελώς συμπτωματικά) την ίδια ακριβώς ημέρα η συγγνώμη του Ισραήλ προς την Τουρκία και οι δηλώσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ Alon Liel (σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής Κύπρου) ότι η ομαλοποίηση των σχέσεων του Ισραήλ με την Τουρκία θα φέρει "δραματικές αλλαγές" στην Ανατολική Μεσόγειο και ότι "στο ζήτημα του φυσικού αερίου θα συνομιλήσουμε με την Τουρκία".
Αλλάζουν τα δεδομένα στην ΑΟΖ λοιπόν, στην ουσία δηλαδή εσείς εκεί στην Ελλάδα και την Κύπρο δεν έχετε ούτε ΑΟΖ άρα ούτε πετρέλαια ούτε αέριο και με μια απλή κίνηση σας αφήνουμε ξεκρέμαστους και ... τρεχάτε ποδαράκια μου να μην σας χ@σει ο κ@λος.
Στο ίδιο πνεύμα τα προ δύο μόλις εβδομάδων δημοσιεύματα ότι "η Αίγυπτος φέρεται να προχωρεί σε κινήσεις για ακύρωση της συμφωνίας για οριοθέτηση της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ) που υπέγραψε με την Κύπρο". Προπομπός και προάγγελος των εξελίξεων που ούτε αυτό κατάλαβαν οι Κύπριοι "ηγέτες" (συμφωνώ είναι χειρότεροι από τους δικούς μας) και πήγαν να "διαπραγματευτούν" χωρίς καν σχέδιο Β και χωρίς να υπολογίσουν ότι οι συσχετισμοί και τα συμφέροντα των μεγάλων δεν θα μπορούσαν να αλλάξουν για χάρη του 0,2% της ευρωζώνης. Φυσικά τερτίπια είναι όλα αυτά για την τιμή των όπλων και για να διασωθεί η "τιμή" του πολιτικού κόσμου της Κύπρου όπως ακριβώς και της Ελλάδας.
Εγώ βέβαια ανήκω στον "λαουτζίκο" και νοιάζομαι γι αυτούς που πάντοτε την τρώνε από πίσω όπως λέει και ο Βασίλης. Ας πρόσεχαν θα μου πείτε, αν και τελευταία αρχίζω να πείθομαι ότι και να "πρόσεχαν" πάλι στο ίδιο αποτέλεσμα θα καταλήγαμε.

Πιστεύω να μίλησα κάπως "ορθά" τώρα και μέσα στο γενικότερο πνεύμα της εποχής!


michele είπε...

Ελα και μου ελειψες..Κανεις πολλες σωστες επισημανσεις.Αλλα το ποιος -ποτε-εαν κλπ ανακηρυξει ΑΟΖ δεν ειναι θεμα ισχυος.Φυσικα και "παιζονται"συμμαχιες κλπ.
Και εννοειται ,οτι ο αδυναμος οικονομικα ειναι σε μειονεκτικη θεση.
Ας σκεφτουμε λοιπον αυτο που εγω υποστηριζω χρονια, οτι δηλ ΕΠΡΕΠΕ
καποιοι να μας ψησουν οτι ο ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ -PLAY STATION -MΠΟΥΧΕΣΑΣ
δεν τα εκανε καλα ( και φυσικα εγω λεω οτι εδω μεσα ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ φερει ιδως στα δημοσιονομικα) και ετσι μας εφεραν τον Γιωργακη.
Μα δεν τα εκανε καλα γιατι εριξε ενα βετο στην μαπα του Bush,εκανε μια συμφωνια με αγωγο για ΕΘΝΙΚΟΥΣ λογους,κι εφερε και τον Κινεζο για οικονομικους.
114% χρεος /αεπ αφησε.Σωστα,εγω τον κατηγορω για...χαλαρωση.
Εσεις σκεφτειτε τα υπολοιπα ΑΠΟ ΤΟ 2009 που φεραμε την πρασινη αναπτυξη.