Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013


ΣΑΒΒΑΤΟ..
με καφεδάκι

Οι δέκα ασυγχώρητες ελληνικές
 αμαρτίες...


Οι πολιτικές λιτότητας έχουν εδώ και πολύ καιρό καταλάβει το προσκήνιο σε ολόκληρη σχεδόν την Ευρώπη. Και παρά το γεγονός ότι αποδεικνύονται αντιπαραγωγικές, όχι μόνο σε οικονομικό αλλά και σε πολιτικό επίπεδο (με τελευταίο παράδειγμα τα εκλογικά αποτελέσματα στην Ιταλία), συνεχίζουν να εφαρμόζονται. 

Στην περίπτωση της Ελλάδας, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μια «δόση» λιτότητας ήταν επιβεβλημένη μετά τη «φούσκα» υπερκατανάλωσης που προηγήθηκε και την επίπλαστη άνοδο του βιοτικού επιπέδου, που ήταν απόλυτα γενικευμένη. 

Σήμερα ωστόσο είναι ώρα να εκτιμήσουμε τόσο εμείς όσο και οι δανειστές μας αν το ζητούμενο, προκειμένου να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα και να μειωθούν τα ελλείμματα, είναι ακόμη περισσότερη λιτότητα, ή ενδεχομένως η εξάλειψη άλλων «αμαρτιών» που ακόμη και σήμερα χαντακώνουν την Ελλάδα. 

Ας δούμε ορισμένες εξ αυτών, που φανερώνουν μια ευρύτερη εικόνα, απλώς αναφέροντας κατ' αρχάς την… αθάνατη ελληνική γραφειοκρατία, την οποία άπαντες στηλιτεύουν, αλλά ουδείς κατάφερε να νικήσει, για λόγους που παραμένουν… νεφελώδεις. 

-Το μεγαλύτερο μέρος της δημόσιας διοίκησης, είτε πρόκειται για εφορίες, είτε για τελωνεία, λιμάνια, την Αστυνομία, ή τη Δικαιοσύνη, βρίσκεται από πλευράς μηχανοργάνωσης, τεχνολογίας και «πληροφορικών συστημάτων διοίκησης» σε κατάσταση περίπου παλαιολιθική! Πέραν των άλλων συνεπειών, το γεγονός αυτό καθιστά αναποτελεσματική τη λειτουργία του δημόσιου τομέα, σχεδόν ανεξάρτητα από τις προσπάθειες του ανθρώπινου δυναμικού. 

-Η απονομή της δικαιοσύνης σε θέματα που άπτονται αναπτυξιακών, επενδυτικών, αλλά και εμπορικών - επιχειρηματικών θεμάτων καθυστερεί συστηματικά επί χρόνια, με ολέθρια αποτελέσματα στην προσέλκυση και υλοποίηση νέων επενδύσεων, κι όχι μόνο από ξένους επενδυτές. 

-Ο τομέας των μεταφορών πάσχει σε όλα τα επίπεδα, όχι μόνο από πλευράς υποδομής, αλλά και από πλευράς οργάνωσης διοίκησης και λειτουργίας. 

-Η σύνδεση της Παιδείας με την παραγωγική οικονομία είναι από υποτυπώδης έως ανύπαρκτη, ενώ περίπου το ίδιο ισχύει και για τον τομέα της έρευνας και της καινοτομίας, όπου άλλες χώρες δαπανούν -οργανωμένα και επί σκοπόν- τεράστια ποσά. 

-Η πλήρης έλλειψη στατιστικών στοιχείων, που σε άλλες χώρες παίζουν μεγάλο ρόλο στη λήψη επιχειρηματικών και κρατικών αποφάσεων. Είναι χαρακτηριστική η καθυστέρηση που χαρακτηρίζει τα στατιστικά στοιχεία του κράτους και των υπηρεσιών του, αλλά και η υποκατάσταση στατιστικών από εμπειρικά στοιχεία στην εκπόνηση επιχειρηματικών πλάνων, συχνά πολυετούς διάρκειας στον ιδιωτικό τομέα. 

-Η εγκαθίδρυση μιας κοινωνικής «κουλτούρας, που περιστρέφεται γύρω από το βραχυπρόθεσμο κι όχι το μακροπρόθεσμο, που κινείται με «γιουρούσια», κι όχι με οργανωμένες, μελετημένες ενέργειες, που αντιπαθεί τις προκαθορισμένες διαδικασίες και εν τέλει επικεντρώνεται στο «γρήγορο» κέρδος, είτε με τη θεμιτή είτε και με την αθέμιτη έννοια της… αρπαχτής, παραμερίζοντας εντελώς υπέρ του ευδαιμονισμού την καλβινιστική έννοια της σκληρής προσπάθειας που επικρατεί επί αιώνες σε μέρος της Ευρώπης και στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

- Η επικράτηση της «αδράνειας» του status quo όχι μόνο στον πολιτικό αλλά και στον οικονομικό στίβο. Κατά την άποψή μου, πρόκειται ίσως για την πιο δυσάρεστη συνέπεια που είχε η πλήρης επικράτηση της διαπλοκής στη χώρα μας. Διότι εμπόδισε τη δημιουργική ανατροπή καταστάσεων, ισορροπιών και πρακτικών. 

-Η αντιπάθεια προς την έννοια του συνεταιρικού επιχειρείν, που εδράζεται στον ατομισμό του Έλληνα και στην τάση που επικράτησε να ρίξει ο ένας τον άλλον. Τα αποτελέσματα όμως αυτής της νοοτροπίας έχουν πολύ σημαντικές επιπτώσεις. Το ελληνικό επιχειρηματικό τοπίο βρίθει επιχειρήσεων, όχι μόνο μικρών ή μεσαίων αλλά και μεγάλων (για τα ελληνικά δεδομένα) που στηρίζονται σε ένα πρόσωπο, είναι στην πραγματικότητα Οne man show. 

Πρόκειται για μικρές ή μεγαλύτερες αυτοκρατορίες στον χώρο ή στην περιοχή τους, που κατά κανόνα πεθαίνουν μαζί με τον ηγεμόνα τους γιατί δεν μπόρεσαν να κάνουν τη μετάβαση από την οικογενειοκρατία στο σύγχρονο management. 

Aπότοκο αυτής της νοοτροπίας και πρακτικής -που κολλάει γάντι στην ελληνική ρήση «καλύτερα πρώτος στο χωριό παρά δεύτερος στην πόλη»- είναι και η παρατηρούμενη εδώ και πολλά χρόνια «αλλεργία» του εγχώριου επιχειρείν στις συνενώσεις. 

Μια αλλεργία που έχει όμως βαρύτατες συνέπειες ως προς τον κατακερματισμό του δυναμικού, την επίτευξη κρίσιμης μάζας και οικονομιών κλίμακας, καθιστώντας δυσχερέστερο τον ανταγωνισμό των ελληνικών επιχειρήσεων στον διεθνή στίβο. 

-Άφησα για το τέλος την έλλειψη κτηματολογίου αλλά και ενός σύγχρονου πολεοδομικού - περιβαλλοντικού πλαισίου, που θα επέτρεπε να αξιοποιηθεί με ορθό τρόπο το μεγάλο asset της όμορφης ελληνικής γης. 

Το αξιοπερίεργο είναι ότι σε μια χώρα με τόσο πολλές απαγορεύσεις, με τόσες υποτίθεται «ασφαλιστικές δικλίδες» καταφέραμε να αναπτύξουμε τόσο άναρχα, ανορθόδοξα, πολλές φορές κοντόφθαλμα και εντελώς ακαλαίσθητα τις πιο ευαίσθητες και όμορφες περιοχές. 

Αντίθετα με τη μείωση των εισοδημάτων ή την αύξηση των φόρων, ουδείς μπορεί να μας υποχρεώσει να θεραπεύσουμε αυτές τις αμαρτίες. Το βέβαιο όμως είναι ότι έτσι θα προδιαγράψουμε μέλλον ζοφερό με ολοένα χαμηλότερο βιοτικό επίπεδο, καθώς η Ελλάδα θα περιθωριοποιείται στο παγκόσμιο στερέωμα.

 www.euro2day.gr  Γ.Παπανικολάου


81 σχόλια:

profit είπε...

Καλημερα σας και χρονια μου πολλα
Ποσοοοοοοοοοο
Ωχ γερασα

THE JUNIOR είπε...

χρονια πολλα

και με μια καλη φαλακρα

THE JUNIOR είπε...

επειδη λες τι λεει ο μικρος
ευχη ειναι αυτη


μπορει να πεσουν τα μαλλια απο τα κερδη


ασε που ειδες πως ειναι μια ασχημη φαλακρα


αλλαζω θεμα γιατι θα καταλαβει ο μιχαλης τα προβοκατσια

profit είπε...

Σ ευχαριστω μικρε παντως αφηνω φαλακρα ειναι της μοδος.εχει επιρεασει ο Μιχαλης δημιουργει ταση

Unknown είπε...

Καλημερα,..Χρονια πολλα Προφιτ..Ειπαμε εισαι ενας νεος της εποχης,εχεις πειρα στην αγαπη εχεις τεχνη στο φιλι...ματς μουτς,φιλακια

profit είπε...

Ευχαριστώ μαγε Βαγγέλη να'σαι πάντα καλα

profit είπε...

Τι γάμπες τι πόδια οι κυρίες του tanto.Μιχάλη πρέπει να μαθω

profit είπε...

Tango

THE JUNIOR είπε...

Σύμφωνα με την Ετήσια Έκθεση του ΙΟΒΕ για την Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, ποσοστό του πληθυσμού ηλικίας 18-64 ετών σε αρχικό στάδιο επιχειρηματικής δραστηριοποίησης το καλοκαίρι του 2011, έφτανε το 8% έναντι του 5,3% το 2010. Η απάντηση των Ελλήνων όπως προκύπτει από αυτά τα στατιστικά-αποδείξεις, παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας, ξεπηδά τρανή, δυναμική και με φαντασία, κατατάσσοντας την Ελλάδα στην 4η υψηλότερη θέση ανάμεσα στις πλούσιες χώρες του πλανήτη. Πώς; Με τη δημιουργία start-ups και spin-offs· τουτέστιν μικρών επιχειρήσεων που αντιδρούν στην αβεβαιότητα της κρίσης και (όχι απλά ονειρεύονται) σχεδιάζουν ένα βιώσιμο και κερδοφόρο μέλλον.

profit είπε...

Πάλι θα δώσουμε τα φώτα μας.
Μικρέ οπότε μπορείς η γνώμη σου για επιλκ

Γεράκι είπε...

Καλημερα σας..χρονια καλα γεματο υγεια φιλε μου..φαλακρα...?οχι ρε μικρε...οχι ρε μικρε!!!!...ασε τον ανθρωπο να χαρει τις τριχες του....τι ωραια ημερα παλι...παμε βουρ εξω...

ThitaDelta είπε...

... καλημέρα σας

Χρόνια πολλά Γιώργο

Αντώνη καλά που άλλαξες φωτό για να μην μπερδεύονται μερικοί και μερικές, χεχε

... άντε να σ' ακολουθήσω και γω

Νίκη είπε...

Χρόνια καλά και πολλά Profit. Να έχεις υγεία και τύχη.
Καλημέρα σε όλους.

ο dwk είπε...

...καλημερούδια !
…πολύχρονος Γιώργο, κάθε επιτυχία σε ότι …ΕΠΙΛέγεις !
…Νίκη μας έχεις την γιορτούλα σου αύριο ;

Unknown είπε...

Τωρα Θ Δ ,μου εξαπτεις την φαντασια μου..Αφου εχεις και θυρεο,μαλον δεν προκειτε για το ονομα σου αλλα για συμβολο ???...Δηλαδη,θεου δυναμη,θεος δημιουργος,κ.λ.π

ο dwk είπε...

…γεια σου Πολεμιστή !
…βέβαια η φαντασία σου (…τα φταίει) είναι ασυγκράτητη… ΟΜΩΣ:
…κοίτα… τα πράγματα είναι απλά…
…να σου εξηγήσω, μια και από καιρό …παρακολουθώ την …περίπτωση Θ, δ !
…ή πρόκειται για δυο διαφορετικά πρόσωπα, τον Θ και τον δ…
…ή εδώ έχουμε την κλασσική περίπτωση:
…-δόκτωρ Τζέκυλ και μίστερ Χάιντ !
…τόσο απλά…

Νίκη είπε...

Καλό μεσημέρι σε όλους.
Αγαπητέ μου dwk όχι δεν γιορτάζω αύριο. Το βαφτιστικό μου είναι Νικολέττα. Πάντως, σ’ ευχαριστώ πολύ που με σκέφτηκες.
Καλό Σαββατοκύριακο φίλοι.

ThitaDelta είπε...

... χεχε καλά το πάτε

Unknown είπε...

Καλημερα Dkw, χαθηκες ,μετα απο της διαδρομες σου στην θρυλικη οδο 66....Βλεπω ταξιδεμενος καλλα,,για λεγε και αλλα !!!!! Μου το ειπε και ο νταλαρας ,Δεν φτες εσυ η φαντασσιου μου τα φταιη,,,,Αλλα η φαντασια ειναι και αυτη σαν το χρηματιστηριο προη γειτε,,,,

michele είπε...

Καλημερα,καλο μεσημερι σε ολους!Χρονια πολλα Γιωργο ,ευχομαι το nick name σου να γινει πραγματικοτητα σε ολα.Καλα εδω στο ΧΑΑ θα γινει( που θα παει θα σε στρωσουμε) αλλα και σε ολες τις δραστηριοτητες σου.
Το tango μπηκε για να μην ξεχνιομαστε:
Αισθησιασμος,κινηση,μουσικη,ερωτας ,συγχρονισμος .Κυριως για τους πιο νεους γιατι ειμαστε σε μια δυσκολη περιοδο.Εμεις οι λιγο πιο παλιοι εχουμε περασει δια πυρος και σιδηρου.Οι πιο παλιοι ακομα ειναι χαλυβδινοι πραγματικα

Unknown είπε...

Και παθος,πολυ παθος...,Οχι μονο παθος για της μετοχικες αξιες,... ,,Ειδατε ειμαστε σφαιρικοι τυποι,,χα χα......Τρομερη ταινια αυτη,και πραγματικη ιστορια,,,Δειτε την,,μην την χασεται

ο dwk είπε...

…έλα! …φώναξε κανείς ;;;

profit είπε...

Μιχαλη ευχαριστω απο καρδιας.
Που θα παει θα στρωσω κ συντομα.
Δεν ζηταω πολλα επιλκ 0,7 και αγορα ευπικ στον ασσο και γεκ φουρλη στο 1,8.
Και υστερα ξυπνησα.
Ζηταω πολλα

michele είπε...

Ζητα πολλα Γιωργο,ολα και κατι θα παρεις.Μπα δεν χρειαζεται τιποτα.Υπομονη και ..προσοχη
DWK για σενα ελεγα..χαχα

giannhs kon είπε...

Γεια σας γεια σας . ΓΙΩΡΓΟ πολύχρονος και ότι επιθυμείς

Μόλις τελείωσα την ανάγνωση τον σχολίων σας από χθες το μεσημέρι και με αφορμή την ταλαιπωρία δεικτών και μετοχών το τελευταίο διάστημα ενώ η πορεία του ΧΑΑ είναι προδιαγεγραμμένη χαχα (το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω } μου γεννήθηκε η εξής απορία

που θα βρίσκεται ο 25αρης όταν θα τον προσπερνά ο ΔΤΡ ???? όποτε και όταν χαχα

Εκφραστείτε ελεύθερα δεν παρεξηγώ χαχαχα

michele είπε...

Δεν προκειται αγαπητε ,αλλα τα ονειρα δεν απαγορευονται χαχα

giannhs kon είπε...


Χαχα Την ειμαρμένην ουδ’ αν είς εκφύγοι.

Καλησπέρα ΜΙΧΑΛΗ ΜΑΣ

michele είπε...

Πραγματι Γιαννάρα,αλλα απο την αναποδη απ αυτην που υπαινισσεσαι..χεχε καλησπερα !

Unknown είπε...

Κυριε χαλυβδινε ειστε τρομερος,,,,Εμενα μου αφερεσανε το ονομα πολεμιστης καλλιτεχνης,γιατι δεν ειναι λεει συμβατο με την πολιτικη της Google,!!!!!Μπλοκαρισα τα κομπιουτερ της Google??? Ελλα ντε... Τι να πω ομως για τους ανθρωπους,που ονομαζουν τους ΟΛυμπιακους αγωνες,Ολυμπιακα παιχνιδια...ΙΔΕΟΛΑΤΡΕΣ,ειμαστε κυριοι,,ΙΔΕΟΛΑΤΡΕΣ..........Ριξε μου και αλλα Πλατωνικα Γιαννη,και θα τον ανεβασω μονος μου τον ΔΤΡ....Χα χα,,,,Ο οποιος ολο ετοιμαζεται και ολο το αναβαλη,

giannhs kon είπε...

Καλησπέρα ΒΑΓΓΕΛΗ λες να καεί στη προθέρμανση χαχα

michele είπε...

Αμα σου κανει την χαρη να παει 152 και να αντιδρασει απο κει ,κατι θα παιξει..μεχρι κι εγω που λεει ο λογος θα βαλω χερακι..
Καλλιτεχνη μου μην μασας.Η τεχνη τα διαπερναει ολα και τα συστηματα της Google

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα σε όλους
Γιώργο να τα εκατοστήσεις (μετά βλέπουμε!) και να πραγματοποιηθούν όλα σου τα όνειρα.

6,4 L/100 Km είχα πολύ καιρό να δω.
Μάλλον χάλασε το trip computer...και να πεις ότι δεν πέρασα και κάμποσους; Τέλος πάντων μέχρι 160 μια φορά πήγα και μετά ...κύριος.
Πως να τρέξει ο άλλος (κι εγώ) με τόσα που έχει στο μυαλό του...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Και χαλύβδινος βλέπω...εντάξει εγώ απλά σιδερένιος είμαι, έχω και δυο βίδες που ελπίζω να μην σκουριάσουν γρήγορα...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Για του λόγου το αληθές...

michele είπε...

Aνοξειδωτος πραγματικα..και οι βιδες να σκουριαζαν το μυαλο θα δουλευει,μην φοβασαι!

Unknown είπε...

Ιωαννη,αν και δε ειμαι πολυ διαβασμενος...Νομιζω οτι ειναι σαν τον ιντιανα τζοουνς,κρεμασμενος στον γκρεμο και καθεται απανω σε ενα κλαρακι...Αμα ριξει το μαστιγιο και ανεβη θα ειναι καλο σημαδι,,,θα αποφυγουμε τον γκρεμο που ειναι απο κατω...Δευτερο καλλο σημαδι,ο λεω εχει βγανη κορακια...τριτο καλλο σημαδι ειναι ολοι περιμενουν οτι θα πεσι,,και εχουν μαζευτη απο κατω ,,,σαν τον αλλο που ειναι στο μπαλκονι και του φωναζουν ολοι πεσε,πεσε, πεσε...και ξαφνικα ερχεται ο σουπερ μαν Πανος,,,6.4 λεπτα / 100 χιλιομετρα

ThitaDelta είπε...

... χεχε

Μιχάλη νομίζω δεν είναι ευγενικό να συνδυάζεις μυαλό και βίδες

ΠΑΝΟΣ είπε...

Κάτσε καλά βρε Βαγγέλη εγώ για λίτρα μίλησα...

Unknown είπε...

.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Δημήτρη στο πόδι είναι οι βίδες, έτσι για ενημέρωση!
Στο μυαλό δεν ξέρω πόσες έχουν φύγει και πόσες από αυτές που έμειναν είναι σκουριασμένες...

profit είπε...

Έλα κερνάω πάρτε ποτήρια κάπελα βάλε μας κρασί.
Θέλω tango με την κυρία με τις ατέλειωτες ποδάρες

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ποια απ' όλες;;;;

ThitaDelta είπε...

... το ξέρω βρε Πάνο, υπήρχε περίπτωση να είναι αλλού

εξάλλου όλο το καλοκαίρι έμεινες μέσα...

profit είπε...

αυτή την πρώτη την ακούνητη

michele είπε...

Ο διαχωρισμος Δημητρη εγινε ,προς αποφυγην πασας παρεξηγησης..καθοτι βιδες υπαρχουν παντου

ΠΑΝΟΣ είπε...

Πάντως όλες είναι ΑΑΑ σαν τα καρπούζια το καλοκαίρι χαχα
Δηλαδή Γιώργο αυτή με τον Αντώνιο δεν σου κάνει;;;;

profit είπε...

Οχι ειναι του Αντωνιο

Εκτος.....
Αν μου κουνισει την ουριτσα της

karaefthimiou23 είπε...

Λαοθάλασσα βλέπω σήμερα χεχε

Καλό απόγευμα στη παρέα και Χρόνια Πολλά στον profit τον καρδιοκατακτητή χαχαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλώς τον Κάρα!

profit είπε...

Δεν φταιω εγω που μ εκανε η μανα μου ν αρεσω χα χα χα.
Ευχαριστω υγεια σε ολους

Unknown είπε...

Τα βλεπεις πανο !! Τι ηθελε να πει ο ποιητης,σαν αλλος τζιμης πανουσης με το καγκελα παντου ???......Προφιτ στο εργο δεν την εχει ο αντωνιο,αλλα αλλος τζτιτζιφιογκος οποτε,υπαχει ελπιδα σου λεω ,και μαλιστα στο τελος τον παραταει, ,,,

profit είπε...

Αφου ειμαι στη γωνια και της γνεφω

Unknown είπε...

Take the Lead Movie,,,,λεγεται η ταινια προφιτ

michele είπε...

Να κι ο φιλος μου ο Καρα,που ειμαι σιγουρος οτι θα απολαμβανει σαν γνησιος λατρης του στιβου,το μηκος γυναικων.Φυσικα...KLISHINA δηλ

karaefthimiou23 είπε...

Kαι στίβο έχει και el classico πάλι έχει και 2 οβεράκια παλεύω χεχε

ΠΑΝΟΣ είπε...

http://newpost.gr/post/195296/view/#

Στον αγύριστο κύριε Τόμσεν...
----------------------------------------------
ΣΧΕΔΙΟ ΣΟΚ - ΕΝΑ ΤΑΜΕΙΟ ΓΑ ΟΛΟΥΣ ...
και "εθνική" σύνταξη 360 € για ΟΛΟΥΣ!
Κάποιοι δικοί μας έπρεπε να κρέμονται ήδη στο Σύνταγμα...
----------------------------------------------
Θα βρεθεί ΕΝΑΣ Θεός να κάνει κάτι;
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ τέτοια καθίκια να απολαμβάνουν συντάξεις δεκάδων χιλιάδων € τον μήνα και να γελάνε πίσω από την πλάτη μας την στιγμή που καταστρέφουν χώρες ολόκληρες και ανθρώπινες ζωές...

profit είπε...

Καρα σ ακολουθω που να βαλω ενα εικοσαρικακι?

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ευτυχώς όμως φρόντισαν πρώτα να κάνουν 68 αστυνομικά τμήματα για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας...
ε, να μην φροντίσουμε τους (απ' έξω) ψηφοφόρους μας;
Για τους μέσα δεν μας νιάζει, με την μειψηφία και τους πεθαμένους (οσονούπω) θα ασχολούμαστε τώρα;
Εμείς βλέπουμε μπροστά...

Καλό απόγευμα

μπαρμπαλιας είπε...

καλησπερα
και υγεια στον νεαρο κατεχοντα επιλ και ευπικ...
να τις δει οπως γουσταρει ...
τωρα για την ετε δεν ευχομαι...
την εχουν καταραστει ολοι οι διαολοιτης κολασης...
τετοιο χαρτι...αμαν
εκει που ειχα ορκιστει...
ξανακουμπησα και την συνεχεια την ...
επι του ταμπλο γνωριζετε
............
σημερα θα ριξουμε 5 γκολ στην κρητη..
4 που φαγαμε στο λεβανδέ + 1 στον πειραια
εις αναμνησιν που λεγαμε

karaefthimiou23 είπε...

profit τώρα έχουν ξεκινήσει τα ματσάκια.Αν βρω κανένα καλό βραδυνό θα το γράψω.

profit είπε...

Καρα ακου τον πρωταρη Μιλαν ,Βαλενθια, Παρι

profit είπε...

Ν ασαι καλα Μπαρμπα.νεαρος ετων 41

μπαρμπαλιας είπε...

καλος εισαι παιχτη μου ...στα ντουζενια σου...
λιωνεις πετρες και σιδερα..

profit είπε...

Εχει και παντοφλα

profit είπε...

Καρα περιμενω

Unknown είπε...

Το ενα ταμειο για ολους,ειναι σωστο Πανο,γιατι οχι ??? Αδικη βεβαια εμενα που θα λασσοπνιγομουν,και τι απεργια να εκανα,,,αφου δεν θα ψηφιζα,στο μεσον του πελαγους..Αρα η ψηφος μου δεν ηταν εξαγωρασιμη,και ανευ αξιας..Ενω των γυρο απο την πλατειαν,οτι θελουν τα παιδια..Στα λογια βεβαια,και ιδου η αποδειξη. Αλλα ετσι εξαγοραζαν ψηφους,και οι κοματικοι στρατοι ευημερουσαν. .Το εθνικη συντταξη για ολους συμβαινει ηδη σε πολλα δυτικα κρατη,οπως Καναδας,και μετα ερχεται,το της ιδιαιτερης δουλειας.Που ειναι Ιδιωτικη παρακαλω. παρακαλω,(((βλεπε ευπικ..για τον καρα δουλευουμε))..Και ,τωρα θα περνουμε οτι εχει το ταμειο,,,τελιωσανε πια τα δανικα,και αγυριστα,και αν ΕΧΕΙ...ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΘΜΩΝΟΣ Πανο μου,για να θυμιθουμε το περηφανα γηρατια τα θα ,θα ,θα του φαφλατα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Βαγγέλη αν δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την διαφορά άστο καλύτερα ...τι Καναδάς και τα ρέστα μου λες;
Έχει ο Καναδάς 1,5 εκ. (σχεδόν 15% του πληθυσμού) λαθρομετανάστες αλλόθρησκους που δεν έχουν δώσει σεντ στα ταμεία; Είναι στην ίδια γεωγραφική περιοχή με εμάς; Και ποια δανεικά... για πληρωμή συντάξεων παίρναμε δανεικά; Και οι εισφορές που δίναμε τόσα χρόνια;
Τις έφαγαν και τώρα μας δουλεύουν ότι πληρώνουν τις συντάξεις με δανεικά.
Και αν ειναι ιδιωτική έξω σκασίλα μου, δεν επέλεξα εγώ το ΕΙΔΟΣ της ασφάλισης το 1973 που ξεκίνησα να δουλεύω. ΑΥΤΟΙ το επέλεξαν. Αν ήταν ιδιωτική από τότε, στην ιδιωτική θα έμπαινα κι εγώ και θα ήμουνα μια χαρά τώρα.
Όσο για Κλαυθμώνος κλπ αυτά δεν αντέχουν σε συζήτηση, πολύ ΣΩΣΤΑ στην Ελλάδα υπήρχε η μονιμότητα με τέτοιους πολιτικούς-καθίκια. Και για τον αριθμό τους πάλι, έχουμε τον μικρότερο συγκριτικά αριθμό δημ. υπαλλήλων από ΟΛΗ την υπόλοιπη Ευρώπη, στην οποία μας έβαλαν ως ισότιμο μέλος, τρομάρα μας. Αν οι μισοί δεν δουλεύουν και βγάζουν την δουλειά οι υπόλοιποι μισοί, δεν φταίνε αυτοί, ξέρεις πάλι ΠΟΙΟΣ φταίει.


Τώρα για την ΕΥΠΙΚ... γι' αυτήν δουλεύουν πάλι, θα μας υποχρεώσουν να ασφαλίσουμε υποχρεωτικά τα σπίτια μας έναντι φυσικών καταστροφών, άλλη μια ωραία ιδέα για να τσιμπήσει το κράτος μερικά δισ. και να βαλει άλλο ένα χαράτσι στους ιδιοκτήτες...είπαμε τα σπίτια μας δεν είναι πλέον δικά μας αλλά δεν το έχουμε καταλάβει ακόμη.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Rory Gallagher

Ίσως ο μεγαλύτερος κιθαρίστας ολων των εποχών...

profit είπε...

Και εγω φιλε μου Πανο ο μεγαλυτερος profit taker ωσπου εμφανιστηκε μπροστα μου η ετε και χαλασε τη φημη μου

ThitaDelta είπε...

... το καλύτερό μου

http://www.youtube.com/watch?v=eGlAkiCN4-M

Unknown είπε...

Πανο την διαφορα την κατανοουμε καλυτερα,οταν υπαρχει και συγκριση,για αυτο ανεφερα μια ξενη χωρα ευημερουσα,που την ξερω και απο πρωτο χερι..Οι εισφορες που δειναμε τοσα χρονια ηταν λογιστικα χρηματα που δεν υπηρχαν και δανεικα..Εκτος ΝΑΤ,που ηταν συναλλαγμα,και γινανε,βιλα Αγραμπελη,και αποζημιωση διαζυγιου..Ευτυχως που μας εβαλε στην Ευρωπη...Αρα πολυ καλα καταλαβαινομαστε,απλα εχουμε διαφορετικες αποψεις..Δεν ειναι κακο...Οσο για τους πολιτικους,και την πολιτικη ταχουμε ξαναπει...Ασε που δεν μου αρεσει ο Rory Gallagher-do you read me ???

ThitaDelta είπε...

Να και η καλύτερη 10δα:

Rory Gallagher
Jimmy Page, Led Zeppelin
David Gilmour, Pink Floyd
Stevie Ray Vaughan
Jimi Hendrix
BB King
Eddie Van Halen
Eric Clapton
Mark Knopfler, Dire Straits
John Frusciante, Red Hot Chili Peppers

profit είπε...

Και τα καλύτερα μπουζούκια

Μανώλης Χιώτης
Βαγγέλης Λιόλιος
Μανώλης Πάππος
Ζαμπέτας Γιώργος
Τσιτσάνης Βασίλης
Μανώλης Καραντίνης
Γιάννης Σταματίου (Σπόρος)
Γεωργόπουλος
Παντελής Κωνσταντινίδης
Θανάσης Βασιλάς
Νίκος Κατσίκης
Χρήστος Νικολόπουλος
Δημήτρης Στεργίου (Μπέμπης)
Χάρης Λεμονόπουλος
Λάκης Κάρνέζης
Κώστας Παπαδόπουλος
Χρήστος Παπαδόπουλος
Γιώργος Αλτής
Παναγιώτης Κουτσούρας
Κωνσταντίνου
Ψαράς

μπαρμπαλιας είπε...

με σμπαθάτε....
αλλα οταν παιζω εκτος εδρας ...
εχω μάνια με το 4...
ωραιο νουμερο...
.............Βαγγελακι..
δουλεψα 41 χρονια στην θαλασσα και στο δημοσιο...
τα μονα χρηματα που γλυτωσα ηταν ,οταν ημουν δυο χρονια σε ανασφαλιστα σε σχεση με το ΝΑΤ ...ευτυχως...
χρυσα λεφτα και γινανε μηδενια,
τι να λεμε τωρα;;;

Unknown είπε...






in.gr



Η ομοταυρίνη προστατεύσει τη μνήμη από τη νόσο Αλτσχάιμερ....
«Η ομοταυρίνη έχει μεγάλη ομολογία με την ταυρίνη που αποτελεί ένα από τα πλέον άφθονα ελεύθερα αμινοξέα στον εγκέφαλο. Πιθανόν λόγω αυτής της ομολογίας η ομοταυρίνη εμπλέκεται σε διάφορα βιολογικά μονοπάτια και κατέχει κυτταροπροστατευτικές ιδιότητες. Είναι ο μοναδικός αναστολέας της συσσώρευσης του αμυλοειδούς που έφτασε σε επίπεδο κλινικών μελετών φάσης .....Aυτα για τους αρκουδους μας

ThitaDelta είπε...

... και αυτό το τυπάκι Seasick Steve

που παίζει ότι έχει χορδές (και μοιάζει και με τη φωτό του Αλεξανδράτου)

μπαρμπαλιας είπε...

θα ψαξω να βρω το τελευταιο
pay off...
θα σου πω τι κρατησεις πηγαιναν στο ΝΑΤ...
δικες μου και του εφοπλιστη...
και την ιδια εποχη τι πληρωναν κρατησεις στο δημοσιο ΧΑΟΣ αμετρο...
που πηγαν;;;
μα βεβαιως σε αυτους που ελληνοποιησε ο ανδρεας απο το τουρκμενισταν...
τι ψαχνεις;;;
για ολα φταιμε εμεις ,στο τελος...
το λενε καθε μερα τα μμε και το εχουμε πιστεψει...
χαρακιρι θα κανουμε στο τελος...

Unknown είπε...

Μπαρμπα να μην λεμε για τον ολυμπιακο,το καταλαβαινω,μια και ειμαστε σε βαζελοφωλια,,,να μην λεμε,για το ενα,να μην λεμε για το αλλο,ε τι να πουμε το Ω γλυκυ μου εαρ

ΠΑΝΟΣ είπε...

Βαγγέλη είμαστε σε άλλο μήκος κύματος τελικά...ακούς εκεί λογιστικό χρήμα οι εισφορές εργαζόμενου-εργοδότη που αποδίδονταν ενελιπώς και ΜΕΤΡΗΤΑ στο ΙΚΑ επί 37 χρόνια!!! Σταματώ λοιπόν εδώ γιατί δεν υπάρχει κοινή "πλατφόρμα" για συνεννόηση.

Δημήτρη θα προτιμούσα το Moonchild!

ΠΑΝΟΣ είπε...

*ανελλιπώς αντί για ενελιπώς...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Τελικά ή εσύ ζεις σε άλλη χώρα και άλλη εποχή ή εγώ είμαι καθυστερημένος.
Μην προβληματίζεσαι όμως, το πιο πιθανό είναι να συμβαίνει το δεύτερο.