Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ



ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ...

Του  Mohamed El Erian , The Financial Times ...

Έχοντας τονίσει δημοσίως ότι η Ελλάδα αποτελεί εξαίρεση και πως καμία άλλη διάσωση δεν θα επιβάλλει απώλειες στους προνομιούχους ιδιώτες πιστωτές, οι ευρωπαίοι πολιτικοί πήραν αυτό το Σαββατοκύριακο έναν αμφιλεγόμενο δρόμο για την Κύπρο.  Το έκαναν για λόγους που είναι κατανοητοί, και τους οποίους θα ισχυριστούν ότι είναιμοναδικοί. Ωστόσο, οι λεπτομέρειες της διάσωσης θα δημιουργήσουν προκλήσεις στην εφαρμογή, που θα υπονομεύσουν την αποτελεσματικότητα και μπορεί να οδηγήσουν σε αρνητικές παρενέργειες.  Νωρίς το πρωί του Σαββάτου, οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι άφησαν με ανοικτό το στόμα τους Κυπρίους, όταν ανακοίνωσαν ότι μέρος του βάρους της διάσωσης της χώρας θα το επωμιστούν οι καταθέτες των τραπεζών. Όταν οι τράπεζες ξανα-ανοίξουν, όλοι οι καταθέτες θα δουν τις καταθέσεις τους να είναι μειωμένες κατά 6,75% έως 9,9%, αναλόγως του ύψους των καταθέσεών τους. Ως αντάλλαγμα, θα λάβουν μετοχές των τραπεζών.  Αυτό συνιστά μια αξιοσημείωτη επέκταση της εφαρμογής του PSI από την ΕΕ.  Εκτός από την δέσμευση για διμερή και πολυμερή βοήθεια ύψους 10 δις.

ευρώ προκειμένου να υποστηριχθεί ένα νέο πακέτο λιτότητας, οι αξιωματούχοι πήγαν πέρα από το ελληνικό προηγούμενο της αναδιάρθρωσης των κρατικών ομολόγων -και σε μεμονωμένες περιπτώσεις της εξάλειψης των ομολογιούχων μειωμένης εξασφάλισης (junior και subordinated)- και «άπλωσαν» ακόμα περισσότερο το μοίρασμα του βάρους.
Μπορώ να σκεφτώ τουλάχιστον τέσσερις λόγους που οδήγησαν τις ευρωπαϊκές χώρες με μεγάλη επιρροή στο να επιβάλλουν στην Κύπρο αυτό που προηγουμένως χαρακτήριζαναπίθανο, αν όχι αδιανόητο. 


Το μέγεθος του προβλήματος και επικέντρωσή του στο τραπεζικό σύστημα: 

Όπως η Ιρλανδία πριν από λίγα χρόνια, η Κύπρος «γονάτισε» από την ανεύθυνη τραπεζική. Εμπιστευόμενοι κεφάλαια στα κυπριακά ιδρύματα, οι καταθέτες (και ιδιαίτερα οι ξένοι καταθέτες) άθελά τους χρηματοδότησαν την υπερ-επέκταση του τραπεζικού συστήματος, τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό. Τώρα εξαναγκάζονται να συνεισφέρουν στην διάσωση. 



Την χαλαρότητα των τραπεζικών κανονισμών: 

Σε μια περίοδο όπου παγκοσμίως δίνεται ανανεωμένη έμφαση στην ορθή τραπεζική, οι αξιωματούχοι έχουν ρωτήσει δημοσίως αν οι κυπριακές τράπεζες διαθέτουν ενδιάμεσα κεφάλαια αμφίβολης προέλευσης. «Σκοτώνοντας» μια και καλή την αντίληψη ότι η Κύπρος είναι ένας ασφαλής και χαλαρός offshore παράδεισος, η εισφορά που επιβλήθηκε χρησιμεύει ώστε να περιορίσει τέτοιου είδους διαμεσολάβηση στο μέλλον. 



Οι εναλλακτικές φαίνονταν χειρότερες: 

Όπως εξηγήθηκε σε μια ειλικρινή ανακοίνωση της κυπριακής κυβέρνησης, η χώρα είχε ξεμείνει από εύκολες επιλογές. Απίθανα δύσκολες αποφάσεις έπρεπε να ληφθούν από τους τοπικούς εταίρους, συμπεριλαμβανομένων των συνταξιούχων, των μισθωτών, των εταιρειών και, φυσικά, των καταθετών. 

Η αντιστάθμιση του ηθικού κινδύνου: 

Οι «σκληροί» της Ευρώπης ήταν όλο και πιο ανήσυχοι για την «χαλαρότητα» στις προβληματικές χώρες μετά την δραματική εμπλοκή της ΕΚΤ που θα έκανε «ότι χρειαστεί». Η απόφαση αυτού του Σαββατοκύριακου λειτουργεί ως αφύπνιση για τις άλλες προβληματικές οικονομίες της Ευρώπης, που πιστεύουν πως η λύση των προβλημάτων τους βρίσκεται στα χέρια της ΕΚΤ. 
Όλα αυτά είναι βάσιμοι λόγοι. Και για αυτόν τον λόγο, με προβληματίζει λιγότερο η απόφαση για επέκταση του PSI στους καταθέτες και περισσότερο το πώς ελήφθη. Συγκεκριμένα: 
Επιλέγοντας να συμπεριλάβουν όλες τις καταθέσεις και όχι μόνο τις μεγάλες, τιμωρώντας έτσι όλα τα τμήματα του πληθυσμού, οι αξιωματούχοι επέλεξαν μια πολύ οπισθοδρομική προσέγγιση που υπονομεύει παράλληλα την παραδοσιακή δομή των προγραμμάτων εξασφάλισης των καταθέσεων ανά τον κόσμο. 
Περιορίζοντας την εισφορά στις μεγάλες καταθέσεις σε μόλις 9,9%, οι αξιωματούχοι θα αντλήσουν ανεπαρκή κεφάλαια για την Κύπρο, ενώ παράλληλα θα ενθαρρύνουν τις εναπομένουσες καταθέσεις να φύγουν από τη χώρα, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα ενός δεύτερου PSI μελλοντικά. 
Αν αυτό είναι σωστό, οι λεπτομέρειες της συμφωνίας αυτού του Σαββατοκύριακου κινδυνεύουν να γίνουν μέρος του προβλήματος, αντί για λύση για την Κύπρο. 
Στην Κύπρο, θα πυροδοτήσουν μια «ενδόρηξη» της ιδιωτικής. Θα μπορούσαν επίσης να πυροδοτήσουν μια διασπαστική πολιτική αντίδραση και μια κοινωνική αναταραχή. 
Στην Ευρώπη, θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την πρόσφατη ήρεμη συμπεριφορά των καταθετών και των πιστωτών σε άλλες ευάλωτες ευρωπαϊκές οικονομίες –και συγκεκριμένα στην Ελλάδα, στην Ιταλία, στην Πορτογαλία και στην Ισπανία. Παρά τις διαβεβαιώσεις από τους ευρωπαίους αξιωματούχους ότι η Κύπρος είναι «ειδική περίπτωση» και πως τα μέτρα είναι «μοναδικά», οι ενέργειες αυτού του σαββατοκύριακου έχουν αυξήσει το premium ρίσκου. Θα εντείνουν επίσης την απογοήτευση όλο και περισσότερων ευρωπαίων απέναντι στην παραδοσιακή πολιτική τάξη και τα κόμματα. 
Πιο γενικά, οι ενέργειες θα δοκιμάσουν την πίστη που έχουν οι παγκόσμιοι επενδυτές σε ότι αφορά την ικανότητα των κεντρικών τραπεζών να αντισταθμίζουν τις πολιτικές εκπλήξεις και, συνεπώς, να ενεργοποιήσουν και να προστατεύσουν μια ενδογενή διαδικασία οικονομικής και χρηματοοικονομικής ίασης. Αφού αυτό έρχεται σε μια περίοδο όπου πολλοί τίτλοι στις αγορές φαίνονται υπερ-αγορασμένοι, θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε υποχώρηση των τιμών των assets. 
Οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι είχαν δίκιο να επιδιώξουν μια τολμηρή προσέγγιση για την Κύπρο. Όμως, κάνοντας υπερβολικές υποχωρήσεις σε κρίσιμα στοιχεία του σχεδιασμού, κινδυνεύουν να καταλήξουν να μην πάνε αρκετά μακριά ώστε να λύσουν τα προβλήματα της χώρας και να μην είναι αρκετά προσεκτικοί ώστε να περιορίσουν τις πιθανές αρνητικές επιδράσεις στο εξωτερικό. 

www.euro2day.gr

217 σχόλια:

1 – 200 από 217   Νεότερο›   Νεότερο»
THE JUNIOR είπε...

κοψε ραψε παρε δωσε
μαλλον θα περασει απο την βουλη

και τωρα ο μεγαλος τελικος
ΓΕΡΜΑΝΙΑ-ΙΤΑΛΙΑ
απλα εδω η γερμανια θα δωσει το Χ


θα το δωσει γιατι πηγα σε ενα εργοστασιο προχθες και ειδα

οι βιομηχανικες πορτες ιταλικες
τα ραφια ιταλικα
οι μηχανες για το χαρτι ιταλικες
τα μηχανοκινητα ιταλικα
τα φωτοτυπικα ιταλικα
οι συσκευες καφε ιταλικες
2 αυτοκινητα ιταλικα

μετα ειδα τον προεδρο
το μπουφαν ιταλικο
το ρολογακι ιταλικο
το σκαφακι ιταλικο

δυσκολος ο ασος θα παρει η ιταλια το Χ εκτος εδρας
αν κανει και κανενα τρελλο η κυπρος
παει για διπλο στο arena

Unknown είπε...

Καλημέρες.

Εγω βλέπω Αρμαγεδών στα εξω "μαγαζιά" και θεωρώ ότι είμαστε τουλάχιστον τυχεροι που σήμερα είμαστε κλειστοι.

Αύριο άλλη μερα αν και συνήθως ακολουθούμε με καθυστερηση.

THE JUNIOR είπε...

με καθυστερηση χρονων


αυτοι στα ψηλα και εμεις στα χαμηλα

Unknown είπε...

Βρε λες να ανοίξουμε με κανένα +3% αύριο?????

Να πάρει και η ΕΘΝΙΚΑΡΑ τα της Κύπρου εδώ να γουστάρουμε..

THE JUNIOR είπε...

ασπις
προτον
αγροτικη
τ.τ
κυπρου
λαικη

τα παραπονα στους χρηματιστες
που σας εβαλαν στα σιγουρα

THE JUNIOR είπε...

ετε
αλφα
πειραιως
αττικης
ελλαδος


ουτε τα 5 δις του αλογοσκουφη
θα παρουμε πισω

αυτα τα 5 δις ολοι τα ξεχνουν
αλλα καθαρα δευτερα σημερα
να καθαρισουμε τα συρταρια

Unknown είπε...

ΜΙΚΡΕ μόλις γράψει το 1€ την σβούριξα....

Για ένα 30% πάω....Δεν παντρευομαι Τράπεζες....

Ειμαι παντρεμενος με τον ΑΒΑΚΑ και δεν σκοπεύω να χωρισω.....

Unknown είπε...

Θα πάρω ξανά και ΤΡΑΣΤΟΡ (που δεν γουστάρεις καθόλου) στο 0.59€ αύριο.

THE JUNIOR είπε...

15/7/11 μετοχικο κεφαλαιο 1.100.280.894

αλλα στις 12.1.2009
ειχαμε με 4,7 την μετοχη
940.000.000 αμκ του αλογοσκουφη

αρα το μ.κ τις αλφα ηταν 160 εκ.
το 2011

και αυτα ειναι με
τα 319.212.574 απο το 2004 λογω αναπροσαρμογης ακινητων
που ειναι οι τιμες ακινητων σημερα

ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

THE JUNIOR είπε...

ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 2012
που θα πουν οτι ειναι και θετικα
τα κεφαλαια τις αλφα


κ.ιωαννου
μας τα χαλασε ο καιρος
ασε που εφυγε ο φαλακρος και επεσε το νησι την προηγουμενη φορα που εφυγε ειχε μαλλια αλλα και τοτε επεσε η enron

Unknown είπε...

Ωραία. Θα στηρίξω λοιπόν το χαρτί στο 1€ τότε....


Χαχαχαχαχαχα. Ολα δικά μου τα θέλω.

Unknown είπε...

Γυριζουν τα εξω η ιδέα μου είναι?

THE JUNIOR είπε...

ντροπη κ.ιωαννου ουτε ενα -3

που να μην ηταν και στις 8000 ο γερμανος

Unknown είπε...

http://newpost.gr/post/199658/xtupisan-to-samari-gia-na-akousei-to-gaidouri/

Πολύ ενδιαφέρον αν και κακό για το χαρτάκι μου....

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Καλη Καθαρη Δευτερα

Καλημερα.

Δεν αχολουμε με το μετρημα για την Κυπρο,κραταω το αισθημε που εχω και περιμενω την ψηφοφορια.

Αντε παμε για φασολαδα,ουζακι και τα συνοδευτικα..

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

καλημέρα σε όλη την παρέα...
Για να καταλάβω οι Ρωσοι μαθαίνουν με αυτο το τρόπο ποιοι συπατριωτες τους εχουν μαύρο χρήμα και με την ανταλλαγή με κυπριακές μετοχές είναι οι καινούργιοι μέτοχοι και στους υδρογονάθρακες ουτε γάτα ουτε ζημιά!!!
Σωστά???

ThitaDelta είπε...

... καλή σαρακοστή

... τάση επενδυτικής φυγής εκδηλώνεται ωστόσο σε όλα τα πάγια που ενέχουν αυξημένο ρίσκο. Το ευρώ, οι ευρωπαϊκές μετοχές, τα ιταλικά ομόλογα και η τιμή του πετρελαίου υποχωρούν σημαντικά στις συναλλαγές της Δευτέρας, ενώ αντίθετα καταγράφεται ισχυρή ζήτηση για πάγια που θεωρούνται ασφαλή επενδυτικά καταφύγια όπως το ιαπωνικό γεν, τα γερμανικά ομόλογα και ο χρυσός.

...όσοι θέλουν να πετάξουν αετό σήμερα πρέπει να προμηθευθούν άδεια από την πλησιέστερη Kommandantur...

ThitaDelta είπε...

...schnell schweine, erhalten Papiere

ThitaDelta είπε...

... και λόγω της ημέρας ένα τραγουδάκι να ευθυμήσουμε

http://www.youtube.com/watch?v=3SKP54mBuwE

THE JUNIOR είπε...

τετοια φυγη απο το ευρω δεν εχω ξαναδει χαχαχαχα
με το ζορι μια διορθωση δεν μπορει να κανει

ξερετε οτι αν περασει απο την βουλη αυριο εχει παρτυ

μπαρμπαλιας είπε...

παιδες χρονια πολλα και καλα...
σημερα δεν εχει ουτε μετοχες ,ουτε ομολογα,ουτε παραμυθια...
σημερα ειναι Καθαρη Δευτερα...
μην τουρκεψουμε στον μπατο...
βρεχει,ξεβρεχει...
θα την κανω σημερα
οπως καθε χρονο

ειχα πεντε ταληρα και ταπαιξα στα ζαρια...
μεσαααα

THE JUNIOR είπε...

γεια σου μπαρμπαλια


κ.ιωαννου
ουτε ενα κερασμα

Queen Alia Airport's new terminal officially opened

THE JUNIOR είπε...

Συμβόλαιο για την αγορά έως 117 αεροσκαφών Α320 υπέγραψε η Turkish Airline με την τη Airbus. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παραγγελία στην οποία έχει προχωρήσει ποτέ τουρκικός αερομεταφορέας.Πηγή:www.reporter.gr

Αυτο ειναι γεωπολιτικη αποφαση

ο dwk είπε...

…καλημέρα και καλή σαρακοστή …εύχομαι όλα να πάνε καλά

michele είπε...

Καλο μεσημερι σε ολους..καλη σαρακοστη!

Πανε να μαζεψουνε τη λαλακια τους..το ευρω καπως εχει μαζεψει

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλή σαρακοστή.
Είδα ...λαλακία και δεν το πίστευα, έπρεπε να το ξαναδιαβάσω 2-3 φορές για να το πιστεψω (γεια σου Μικέ)!
Καθαρά Δευτέρα σε ένα βρώμικο κόσμο γίνεται?
Καλά τα λέει το newpost...
Θύμωσε ο Πούτιν, βγήκαν αμέσως οι "οίκοι" (όχι θα έχαναν την ευκαιρία) MOODYS ή GOOYDYS τον λένε? έχω μπερδευτεί βρε παιδιά, έκτακτο Eurogroup άκουσα, θα γίνει τελικά σήμερα η ψηφοφορία? Τι τέξεται η επιούσα? ουδείς γνωρίζει...
Κατά τα άλλα όλα καλά, η Κύπρος τελείωσε ως οικονομία και πίσω να τα πάρουν ΟΛΑ και η "αναγκαστική" λήψη νέων μέτρων απλά έχει δρομολογηθεί για το εγγύς μέλλον επειδή θύμωσε η μαλακισμένη η φράου...αλλά ξέρετε κάτι ΠΑΛΙ ο Γιωργάκης φταίει που δεν την πήδηξε όταν έπρεπε.
Ζητώ συγγνώμη αλλά μου βγήκε έτσι...
Κατά τα άλλα η ΠΙΣΤΗ μας τελείωσε, τώρα μένει η ΕΛΠΙΣ και η ΑΓΑΠΗ και ολοκληρώθηκε το τρίπτυχο σε ένα κόσμο αγγελικά πλασμένο...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

xaxaxa
Κατά τα άλλα όλα καλά, η Κύπρος τελείωσε ως οικονομία και πίσω να τα πάρουν ΟΛΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Σιγα σιγα θα φανουν ολα!
Αν σας μεινουν δυο πραγματα ας ειναι αυταΗ Κυπρος ΤΕΛΟΣ διοτι η πιστη ΤΕΛΟς

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μεγάλα λόγια μικρού ανδρός... (δεν εννοώ εσένα Μικρέ,

Στην τηλεόραση ΟΛΟΙ μαγειρεύουν...λες και το κάνουν ΕΠΙΤΗΔΕΣ σε μια χώρα που ήδη πολλοί πεινάνε και αύριο και οι υπόλοιποι...
Μετά τον Θουκυδίδη και το δίκιο του ισχυρού, τα τούρκικα καλά κρατούν, το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον ... πωπω τί είπα τώρα, διόρθωση...το κισμέτ φυγείν αδύνατον για να είμαστε και στο πνεύμα της εποχής και...καλή χώνεψη!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

El-Erian (RIMCO):Citizens in Europe losing confidence in established political system.I can't explain how anyone went along with Cyprus deal

ε καλα τωρα ποια pimco τι να μας πουν αυτοι

ΠΑΝΟΣ είπε...

Γεια σου Άλεξ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Ελα Πανο ριχτα τωρα ειναι η απογευματινη βαρδια
ΕΜΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Γεια σου μοναδικε μου συνοδοιπορε!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Λοιπον απο δω και περα οταν θα αναφερομαι στην αλλη αποψη ,μαλλον δηλαδη σε ολους εκτος απο τον Πανο και την αφεντια μου. θα εννοω ΜΟΝΟ ΤΟΝ MICHELE γιατι απο αυτον δεν θα παρεξηγηθω!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

τα βιβλια ,οκ ξερω ποια βιβλια και λαλακιες εσυ michele ξερεις καλυτερα,λενε ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ,βασικα χαλκος,oil,κατω ,ομολογα/αποδοσεις,πανω,/oxi yields/usd πανω ΜΕΤΟΧΕς κατω!
Michele δεν μιλαω /μονο/ για αυριο εεεε!

ο dwk είπε...

…με αγνοείς …παντελώς !!!
…καλησπερούδια σας…

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

αλλα αυτα ειναι ως γνωστο λαλακιες εμεις ξερουμε στο κατω κατω εδω ειναι ΕΛΛΑΔΑ τι να που οι κοκκινοκωλοι ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΜΠΑΡΜΠΑ,με ποια βαρδια εισαι εσυ?

ΠΑΝΟΣ είπε...

A, όλα κι όλα ο Μικέλε είναι και η δική μου αδυναμία!
established political system ...σωστός δεν πιστεύω όμως να εννοεί την δημοκρατία χαχα
Το σωστό θα ήταν να έλεγε όποιο και να είναι αυτό το σύστημα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

επιτηδες το κανω για να ξερτυπωσετε!
προβοκατσιααααα
και πιανει!

ο dwk είπε...

…είΣαστε δυο, …είμαστε τρεις …είμαστε χίλιοι δεκατρείς !!!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Γεια σου Θοδωρή!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ο αλλος σου λεει κανει κουρμπα ο rsi
τι πλακα!

ο dwk είπε...

…ΟΚ τα κόκαλα ;;; …ή τα βρήκε ο Στούρνος ;

michele είπε...

To σημερινο αρθρο ειναι του EL PRIAN Αλεξ δεν το ειδες ??

Απο προχτες μιλησα και συμφωνησα πληρως με τον Αλεξ για το θεμα ΠΙΣΤΗΣ Πανο.Αυτη ειναι η λαλακια.Απο αριθμητικη αποψη πολυ ευνοικοτερο το προγραμμα απο αυτο της Ελλαδας.

Αλεξ οπως ξερεις ΣΥΧΝΑ ειναι ολα πανω.Χρυσος-εμπορευματα-ομολογα-μετοχες..η και ολα κατω

Επενδυστε στην Ελλαδα συμφωνα με το τι κανει ο χαλκος και θα δειτε τι θα παθετε χαχα.Οπως αυτοι που περιμεναν οτι χωρις τις τραπεζες δεν ανεβαινει το ΧΑΑ...ΟΛΑ ειναι θεμα στρατηγικης σκεψης.Και σε βαθος χρονου.Οι διακυμανσεις ειναι για την μαγκια μας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Michail Ignatiou‏@mignatiou
Η Ρωσία ήταν ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ σύμμαχος της Κύπρου στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και αλλού από το 1960 μέχρι σήμερα. Θα είναι απέναντι...

Ενας γνωστος κομμουνιστης βεβαιως βεβαιως

michele είπε...

Αμα δεν ειχατε και μενα δεν θα υπηρχε ενδιαφερον χαχαχαχα

ο dwk είπε...

…τα κάνανε μπάχαλο… υπήρχαν λύσεις…
…οι άλλοι ήταν έτοιμοι από καιρό… προσχεδιασμένο το έγκλημα…
…εμείς, όπως πάντα, είχαμε τον Ακατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση…

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

1/ΤΟ ποιοτικο στοιχειο υπερεχει του ποσοτικου.ΤΙ 5 ΤΙ 10 δεν αλλαζει τιποτα
2/οχι δεν ειναι συχνα ολα απανω η ολα κατω ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!
3/Οπως σου κανω εγω πλακα απλουστεωντας αυτα που λες ετσι μπορεις να το κανεις και εσυ φυσικα

michele είπε...

Οι Ρωσοι λογικο να ειναι απεναντι..Χανουνε το καλυτερο πλυντηριο

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

η κυπρος θα προχωρησει και χωρις τους ρωσσους θα φυτευει χλουμι και θα εχει συμμαχο την ομορφουλα με τα σακακια

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

απλουστευοντας ,μαλλον

THE JUNIOR είπε...

και τωρα ο κακος μικρος θα πει παλι τις κακιες του

οταν φυγει ο καπνος τα 14 δις καταθεσεις στις ελληνικες τραπεζες θα πανε και χωρις ζημιες.

π.χ αν τις παρει η πειραιως μιλαμε για 50% αυξηση καταθεσεων για να καταλαβουμε το μεγεθος

το θεμα ειναι οτι τα 161 δις εχουν λιγοτερους αποδεκτες,αλλα ελα που θα γινουν 165 δις
που θα πανε αν φυγουν απο την κυπρο
οι ελληνικες καταθεσεις

οταν φυγει ο καπνος θα δουμε ποιος κερδιζει,σε αυτην την περιπτωση κερδιζουν οι ελληνικες τραπεζες.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Το καλό σενάριο Μικρέ...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

νομιζα οτι το θεμα ηταν εαν η συμφωνια ηταν καλη για την Κυπρο

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

το χιουμορ παντα χρησιμο

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

πιτσιρίκος‏@pitsirikos
Ο Σαμαράς δεν πετάει χαρταετό. Πετάει ελικοπτεράκι. Για προπόνηση.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Η ΚΥΠΡ το Σάββατο είχε λεφτά στο ΑΤΜ σήμερα δεν έχει, θα μου πεις είναι 3μερο και τα σήκωσαν ΟΚ.
Οι άλλες δεν ξέρω...
Μήπως τα σηκώσουν και από τις άλλες εν όψει του όταν βλέπεις φωτιά στον γείτονα σύντομα θα καίγεται και το δικό σου σπίτι?
Ας μας πουν ειλικρινά αύριο πόσα σηκώθηκαν το 3μερο και μπήκαν στο στρώμα...

ΠΑΝΟΣ είπε...

...γιατί 1000 Χ 3 μπορεί να σήκωσαν κάποια εκατομμύρια καταθέτες...λέμε τώρα και αύριο ...θα δούμε.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Το θέμα δεν είναι αυτό Άλεξ. αλλά αν θα την ψηφίσει η Βουλή τους που είναι καλό για τις αγορές υποτίθεται διότι το established κλπ θέλει ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ!
Τι να κάνουμε, αντικρουόμενα συμφέροντα είναι αυτά!

michele είπε...

reuters calc: 0% tax <100Κ = 15.26% tax >100Κ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

νομιζω οτι θα το ψηφισουν Σκυλακο μου,γεματος ο τοπος κοκκαλα βλεπεις

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

michele to φτιαξα το τηλ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

κι εαν το ψηφισουν ραλυυυυυυυυυυυυυυυ
και μετα ,να δεις τι σου χω για μετα!

michele είπε...

Μπραβο Αλεξ επιτελους!! οταν επιστρεψω θα τα πουμε..

THE JUNIOR είπε...

ολοι λενε οτι το νησι θα καταστραφει τραπεζικα
αλλα παλι ξεχνανε οτι το νησι αλλαζει
απο τραπεζικο σε ενεργειακο


να τα βγαλουν τα λεφτα απο τις τραπεζες και μετα να τα ξαναβαλουν
χαχαχαχαχα
το εχουμε δει το εργο

ΠΑΝΟΣ είπε...

Δεν έχω πληροφόρηση εδώ... η TV μαγειρεύει ή έχει χορούς και μπάτσους και οι ραδ. σταθμοί δεν πιάνουν εδώ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ετσι θα ηταν ΕΑΝ τα αποθεματα ηταν δικα του και το νομισμα δικο του.
βλ Νιγηρια

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μακάρι Μικρέ να γίνει έτσι για το νησί...όσο για την "μαμά" δεν τρέφω ελπίδες, καθόλου θα έλεγα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

καλα ρε ποτε θα ρθεις?

THE JUNIOR είπε...

ακομα και σε σχεση με νιγηρια που λες ,μιλαμε για λογικοτατη οπτικη

θα μοιραστουν σε 500 χιλ τα εσοδα και οχι σε 170 εκ.

και παλι δεν βαζουμε τον τουρισμο

THE JUNIOR είπε...

Solution to Cyprus crisis is under the sea

αλλά Κύπρος δεν είναι μια φτωχή χώρα, στις ακτές της βρίσκεται αυτό που μοιάζει με 60 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια φυσικού αερίου - που υπέγραψαν τρεις συμφωνίες εξερεύνησης με τους όμοιούς του Total, Eni και Noble. Είναι αλήθεια, η Κύπρος χρειάζεται τα λεφτά τώρα, όχι σε 2018/19, όταν η χώρα σχεδιάζει να εξάγει φυσικό αέριο. Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν πολλά εξελιγμένα επενδυτές εκεί έξω που θα αγοράσει ομόλογα από Κύπρος -. Αναληφθεί από αέριο Reuters εκτίμησε την αξία του φυσικού αερίου σε 400 δισεκατομμύρια δολάρια ευρώ. Αυτό είναι περισσότερο από αρκετό για να πληρώσει το χρέος της χώρας, είναι οι τράπεζες και να θέσει τέλος σε μια επιδρομή στις καταθέσει

ΠΑΝΟΣ είπε...

...και γαμώ τις αυτόματες μεταφράσεις χαχα

THE JUNIOR είπε...

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

Η κρίση του 1992 απέδειξε με τον πλέον εμφαντικό τρόπο ότι το σύστημα των σταθερών συναλλαγματικών ισοτιμιών δεν μπορούσε να διατηρηθεί επ' άπειρο, γεγονός που έθεσε σε άμεση προτεραιότητα την εισαγωγή ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος. Με αυτό τον τρόπο πείσθηκαν και ευρωπαϊκές δυνάμεις που διατηρούσαν έντονες επιφυλάξεις, όχι για οικονομικούς αλλά για πολιτικούς λόγους, φοβούμενες ότι το ενιαίο νόμισμα μετέφερε εθνικές αρμοδιότητες στην ευρωπαϊκή γραφειοκρατία.

Για να αντιληφθεί κανείς την κρίση του 1992, πρέπει να έχει υπόψη του τις δυο εναλλακτικές δυνατότητες που διαθέτει η κυβέρνηση μίας χώρας, το νόμισμα της οποίας υφίσταται κερδοσκοπική επίθεση στις διεθνείς αγορές: είτε θα αυξήσει τα επιτόκια είτε θα υποτιμήσει το νόμισμα. Η αύξηση των επιτοκίων δημιουργεί μεγαλύτερο βάρος στην οικονομία σε σύγκριση με την υποτίμηση. Όμως, το ΕΝΣ στηριζόταν ακριβώς στη μείωση των επιτοκίων και όχι στην υποτίμηση του νομίσματος, αφού σκοπός του ήταν να την αποτρέψει. Έτσι, εάν σε μια χώρα του ΕΝΣ σημειωνόταν σημαντική εκροή κεφαλαίων, η αύξηση του επιτοκίου αποτελούσε τη μοναδική άμυνα. Ωστόσο, η αύξηση του επιτοκίου σε συνθήκες οικονομικής ύφεσης μπορεί να δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερη βλάβη. Έτσι, όταν η εκροή κεφαλαίων συνεχίζεται, η υποτίμηση καθίσταται αναπόφευκτη.

Η κρίση του 1992 είχε την αφετηρία της στην ενοποίηση των δυο Γερμανιών, η οποία οδήγησε σε τριπλασιασμό του πληθωρισμού στη Γερμανία. Η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας αμύνθηκε υψώνοντας το επιτόκιο στα επίπεδα του 9,75%. Οι χώρες που συμμετείχαν στο ΕΝΣ αναγκάσθηκαν να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τα επιτόκιά τους, ώστε να αποτρέψουν τους κατόχους κεφαλαίων από το να στραφούν στη γερμανική αγορά. Η τακτική αυτή δεν μπορούσε, όμως, να διαρκέσει για πολύ, αφού η αμερικανική οικονομία περνούσε περίοδο μεγάλης ύφεσης, με αποτέλεσμα το αμερικανικό επιτόκιο να είναι μόνο 3%. Η τεράστια διαφορά μεταξύ των ευρωπαϊκών επιτοκίων και του αμερικανικού ώθησε μεγάλο όγκο κεφαλαίων από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στη Γερμανία. Έτσι, οι κερδοσκόποι άρχισαν να προεξοφλούν την ανατίμηση του γερμανικού μάρκου. Η μοναδική άμυνα των άλλων μελών του ΕΝΣ ήταν η περαιτέρω άνοδος των επιτοκίων, γεγονός που επέτεινε την ύφεση στις αντίστοιχες χώρες.

Τον Αύγουστο του 1992, το δολάριο σημείωσε πτώση ρεκόρ σε σχέση με το γερμανικό μάρκο, την οποία δεν ανέσχεσε η αθρόα αγορά δολαρίων εκ μέρους των ευρωπαϊκών κεντρικών τραπεζών. Σε λίγες ημέρες εκδηλώθηκε μεγάλη εκροή κεφαλαίων από την Ιταλία. Η άναδος του ιταλικού επιτοκίου αποδείχθηκε ανεπαρκείς και έτσι, αναπόφευκτα, η λιρέτα υποτιμήθηκε κατά 7%. Ακολούθησε επίθεση κατά της στερλίνας με μαζική εκροή κεφαλαίων από το Λονδίνο. Η βρετανική κυβέρνηση αναγκάστηκε να αποσύρει τη στερλίνα από το ΕΝΣ και την άφησε να διακυμανθεί ελεύθερα Ανάλογες εξελίξεις ακολούθησαν και με την ισπανική πεσέτα και άλλα ευρωπαϊκά νομίσματα. Το ΕΝΣ περνούσε σοβαρή κρίση. Ως τον Οκτώβριο η λιρέτα είχε αποτελέσει το 22% της αξίας της, η στερλίνα το 14%, ενώ η πεσέτα και το εσκούδο το 6%. Ακολούθησαν νέες κερδοσκοπικές πιέσεις εναντίον του γαλλικού φράγκου.

Μόνη λύση για να διατηρηθεί το ΕΝΣ ήταν να καταστεί χαλαρότερο. Πράγματι, το 1993 αποφασίστηκε ότι τα όρια διακύμανσης επεκτείνονταν από 2,25 σε 15%. Έτσι, κάθε κυβέρνηση μπορούσε πλέον να προβεί σε υποτίμηση, παράλληλα ή εναλλακτικά με την αύξηση των επιτοκίων. Ωστόσο, το μέτρο αυτό ερχόταν σε άμεση αντίθεση προς το στόχο της νομισματικής και συναλλαγματικής σταθερότητας, για τον οποίο είχαν καθιερωθεί στενά περιθώρια διακυμάνσεων.

michele είπε...

Το βραδακι γυριζω Αλεξ.Θα σε παρω..

THE JUNIOR είπε...

ΜΙΧΑΛΗ ΕΠΕΣΕ "ΚΟΥΡΕΜΑ" ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ
ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

ΑΝ ΝΑΙ ΤΙ ΕΥΚΟΛΑ ΞΕΧΝΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ

michele είπε...

Το 1992 νομιζω ΜΙΚΡΕ..

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

οκ παρε μετα τις 9, θα παραλαβω απο σαλονικα

THE JUNIOR είπε...

ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ

οι τραπεζιτες απο το νησι οτι οι εν ελλαδι τραπεζες θα ηταν λουκουμακι
για τους ελληνες και τραβανε το χαλι

μπαρμπαλιας είπε...

Δεν είναι οι Τράπεζες, είναι η γεωπολιτική αξία της Κύπρου, ηλίθιοι!

Ακούω τις αναλύσεις για το Κυπριακό ζήτημα και πραγματικά απορώ πόσο εύκολα ενσωματώθηκε η προπαγάνδα των Γερμανών και λοιπών δυνάμεων σχετικά με τα «μαύρο χρήμα», το πλυντήριο και το χρηματοπιστωτικό σύστημα και άλλα επιχειρήματα άνευ ουσίας.

Δηλαδή το Λουξεμβούργο ή ακόμα και οι Γερμανικές τράπεζες δεν ξέρουν τίποτα για το «βρώμικο χρήμα» που ξεπλένεται στην επικράτεια τους, το χρήμα της Στάζι και των Ναζί που ξεπλύθηκε; Θέλουν να μας πείσουν ότι για 5-6 δις ευρώ απειλούν να τινάξουν στον αέρα ολόκληρο το οικοδόμημα του Ευρώ.

Σε καμία περίπτωση! Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο αποδόμησης του κυπριακού τραπεζικού συστήματος αλλά και του ρόλου της Κύπρου ως χρηματοπιστωτικό κέντρο διακίνησης κεφαλαίων από τη Μέση Ανατολή, τη Ρωσία, την Κίνα και την Αμερική. Και όλα αυτά στην κρισιμότερη φάση της εκμετάλλευσης του φυσικού πλούτου της. Η διψασμένη για ενέργεια Γερμανία που αιματοκύλησε τουλάχιστον δύο φορές την Ευρώπη συνεχίζει ακάθεκτη το έργο σε μια νέα προσπάθεια, μόνο που αυτή τη φόρα είναι το Ευρώ κι ο τρόπος που το χρησιμοποιεί, αυτό είναι το ισχυρότερο όπλο μαζικής καταστροφής των οικονομιών.

Μια ματιά μόνο στον χάρτη της ανατολικής Μεσογείου δείχνει την τεραστία γεωπολιτική θέση της Κύπρου και τη μεγίστη στρατηγική της αξία. Η Κύπρος είναι το μπαλκόνι της νοτιοανατολικής Μεσογείου. Η Κύπρος είναι η «πόρτα» από την οποία μπαίνεις στην ευρύτερη αφρικανική και ασιατική περιοχή. Η μαρτυρική Κύπρος –δεν είναι η πρώτη φορά – γίνεται πεδίο μιας άγριας, ίσως της μεγαλύτερης σύγκρουσης για τον έλεγχο των γεωπολιτικών σφαιρών.

Στη δυσκολότερη φάση: οι ΗΠΑ είναι περισσότερο αδύναμες από ποτέ, η Γερμανία δυναμώνει επικίνδυνα, η Κίνα θέλει μερίδιο από τις σφαίρες επιρροής και η Ρωσία θέλει να πάρει ρεβάνς από τον αποκλεισμό της στην περιοχή. Σε αυτά μπορούμε να προσθέσουμε και τη ρευστότητα που επικρατεί στη Μέση Ανατολή… Η γεωπολιτική σημασία του ελληνικού χώρου στηρίζεται περισσότερο στη θέση και όχι τόσο στην οικονομία των ενεργειακών αποθεμάτων. Στο μέσο τριών ηπείρων και σημαντικών θαλασσών- Ανατολικής Μεσογείου, Ευξείνου Πόντου, Αδριατικής- και με τη γεωφυσική μορφολογία του, ως χερσαία και παράλληλα θαλάσσια και νησιωτική ενότητα, συνιστά γεωστρατηγικό θησαυρό.

μπαρμπαλιας είπε...

Ο ελληνικός χώρος είναι βαλκανικός, ευρωπαϊκός και μεσογειακός. Είναι μέρος της Ανατολικής Λεκάνης της Μεσογείου και βρίσκεται στην κορυφή ενός τριγώνου, του οποίου οι δύο άλλες κορυφές βρίσκονται στη Μέση Ανατολή και στην Κασπία, όπου επικεντρώνονται σήμερα τεράστια συμφέροντα. Σήμερα τις τύχες της χώρας έχει ο άνθρωπος που τάχθηκε υπέρ του σχεδίου Ανάν, Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Σεφέρης περιέγραψε με τον καλύτερο τρόπο την κατάσταση στην Κύπρο «Ένας λαός πεισματάρικα και ήπια σταθερός. Για σκέψου πόσοι και πόσοι πέρασαν από πάνω τους: σταυροφόροι, Βενετσιάνοι, Τούρκοι, Εγγλέζοι – 900 χρόνια. Είναι αφάνταστο πόσο πιστοί στον εαυτό τους έμειναν και πόσο ασήμαντα ξέβαψαν οι διάφοροι αφεντάδες πάνω τους. Και τώρα γράφουν στους τοίχους των χωριών τους: “Θέλομεν την Ελλάδα μας κι ας τρώγωμεν πέτρες…” θα ήθελα οι νέοι μας να πήγαιναν στην Κύπρο· θα έβλεπαν από εκεί πλατύτερα τον τόπο μας» Ο Ελληνικός χώρος δέχεται… επίθεση χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει ενιαίο πολιτικό και οικονομικό δόγμα…

Τα σημαντικότερα σημεία ελέγχου του χώρου αυτού είναι η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και η Κύπρος. Προστιθεμένης και της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, οι οποίες ελέγχουν την πρόσβαση στο Αιγαίο καθιστούν την χώρα μας χώρο υψίστης πολιτικής και στρατηγικής αξίας. Έτσι, η προσέγγιση του Κυπριακού προβλήματος με όρους οικονομικούς ή τραπεζικούς έχει ήδη ανατραπεί από την εποχή της ανακίνησης του Κυπριακού προβλήματος. Θα πρέπει η Αθήνα να καταλάβει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν μπορεί μόνη της, χωρίς την ενεργό σύμπραξη της Ελλάδος σε όλα τα επίπεδα, να αντιπαρατεθεί με τα διεθνή συγκρουόμενα συμφέροντα στην περιοχή. Αν θέλει η Ελλάδα να διαδραματίσει τον όποιο ρόλο στην περιοχή, οφείλει να έχει μέσω της Κυπριακής Δημοκρατίας έντονη παρουσία στον χώρο αυτόν. Η ανάδειξη μιας στρατηγικής για τον ανατολικό μεσογειακό χώρο, και όχι μόνο, αποτελεί πρώτιστο καθήκον του Ελληνισμού σήμερα.

Ακούσαμε τον κ. Στουρνάρα να λέει «Οι εξελίξεις για την Κύπρο θα προέλθουν από την Κύπρο» δηλαδή πλήρης εγκατάλειψη. Όπως την εποχή του σχεδίου Ανάν που κάποιοι-ευτυχώς η μειοψηφία- προπαγάνδιζαν ότι το Κυπριακό πρόβλημα είναι ένα ζήτημα, που θα το λύσουν οι δύο κοινότητες. Αυτό είναι το δόγμα των ξένων συμφερόντων, ότι η Ελλάδα απλώς συμπαρίσταται, κυριολεκτικώς παρακολουθεί τα τεκταινόμενα, στην Κυπριακή Δημοκρατία, μετατρεπόμενη έτσι σε όχημα των όσων την επιβουλεύονται. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που επανέφεραν ως βάση συζητήσεως προς επίλυση του Κυπριακού Προβλήματος, κινδυνολογώντας, όπως έπραξαν και το 2004, το κατάπτυστο και απορριφθέν από την πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων «σχέδιο Ανάν», νομίζοντας ότι έτσι θα πάρουν πίσω την «ρεβάνς».
Δεν θα έπρεπε να γίνει διευρυμένη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό για την Κύπρο; Δεν θα έπρεπε να υπάρχει αυτές τις κρίσιμες ώρες Έλληνας Υπουργός στην Κύπρο έστω και για συμβολικούς λόγους;

Και για να μην ξεχνιόμαστε στο διάγγελμα του ο Τάσσος Παπαδόπουλος είχε καταλήξει στο εξής συμπέρασμα:

«Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση σας. Είμαι βέβαιος ότι δεν σας αγγίζουν ψεύτικα διλήμματα. Ότι δεν σας τρομάζουν απειλές για δήθεν διεθνή απομόνωση. Ότι δεν σας πείθουν τα περί δήθεν τελευταίας ευκαιρίας. Είμαι βέβαιος ότι εξακολουθούν να έχουν για σας νόημα οι ηθικές αρχές και αξίες του λαού μας, του πολιτισμού και του εθνικού ιστορικού μας βίου, τον οποίο θέλετε να συνεχίσουμε με ασφάλεια, δικαιοσύνη, ελευθερία και ειρήνη.

Ελληνικέ κυπριακέ λαέ, Στη ζυγαριά του ΝΑΙ και του ΟΧΙ, πολύ βαρύτερες και πολύ πιο επαχθείς θα είναι οι συνέπειες του ΝΑΙ. Σε καλώ να απορρίψεις το Σχέδιο Ανάν. Σε καλώ να πεις στις 24 του Απρίλη ένα δυνατό ΟΧΙ. Σε καλώ να υπερασπιστείς το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την ιστορία σου.»

Νίκος Παναγιωτόπου

αφιερωμενο και στο Δημο...
οπου απο παλια ειχαμε επισημανει...
για να παιξεις χρηματιστηιο στην ελλαδα...
πρεπει να παρακολουθεις την
γεωπολιτικη επικαιροτητα...

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

National Bank of Greece SA (NBG)-NYSE

0.96 Down 0.04(3.60%)

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Αναστολή διαπραγμάτευσης για τις δύο Κυπριακές τράπεζες (Cyprus Popular, Τράπεζα Κύπρου) που διαπραγματεύονται και στο Χρηματιστήριο Αθηνών αναμένεται να ανακοινωθεί πριν το άνοιγμα της αγοράς από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Unknown είπε...

Φίλοι μου δύο πράγματα να απαντησω σε αυτά που γράψατε:

1. Οι Γερμανοί μέχρι σήμερα ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ στην Κυπρο καθώς ΔΕΝ έχουν δανείσει. Στην Ελλάδα ΕΧΟΥΝ ΔΑΝΕΙΣΕΙ και δεν σκοπεύουν να αφήσουν τα δανεικα τους ορφανά. Γιαυτο και βλέπω ο μικροκαταθετης Κύπριος να φέρνει τα χρήματα του Ελλάδα που είναι και πιο κοντά. Πέραν των ενεργητικών των δυο Κυπριακών που περναν σε Ελληνικά χέρια.

2. Στην Ιταλία το κούρεμα του 1992 ήταν της τάξης του 0,06%.

ΥΓ

Αυριο γιατι εγώ βλέπω ράλυ ανόδου στο δικό μας????

THE JUNIOR είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
THE JUNIOR είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
drak είπε...

kalispera.perasa poly kala shmera.asxolithika me to mono pragma pou anebike sthn kypro shmera...tous xartaetous!!

THE JUNIOR είπε...

ποσο ηλιθιος ειναι ο δημοσιογραφος

karaefthimiou23 είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
karaefthimiou23 είπε...

Καλή Σαρακοστή να'χουμε και καλό χειμώνα εδώ στη Β.Ελλάδα χεχε

Μακάριοι οι Κύπριοι,καρατζάμπα τη βγάζουνε και παίζουν και τους χασούρηδες για να χάσουν ακόμα λιγότερα.Άπαιχτοι,προσκυνώ...

drak είπε...

tzampa h dialysh tou xrhmatopistwtikou tomea sthn kypro??de mou fainetai...to efapax kourema sigoura den einai oti xeirotero, einai o panikos kai h elleipsh empistosynhs pou prokalei to problhma.

karaefthimiou23 είπε...

Τα ωραία έρχονται αύριο και μεθαύριο,στο διήμερο της FED.Εκεί είναι στραμμένα τα βλέματα,ποια Κύπρος τώρα...

drak είπε...

ase pou exoume hdh ypostei meiwseis misthwn sto dhmosio tomea ths taxhs tou 30%.ektos mnhmoniwn. an skefteis oti h forodiafygh sthn kypro mikroterh apo ellada, ara kai ta fylagmena ligotera, katalabaineis giati yparxei hdh polys kosmos pou peina.oxi kai tzamba...

karaefthimiou23 είπε...

drak εμπιστοσύνη που σου'δινε 3% maximum,εμπιστοσύνη 70 δις κεφαλαίων να λιμνάζουν και η ανεργία και η ύφεση ν'ανεβαίνει...?Δηλαδή η Κύπρος πεινούσε,είναι φτωχειά...?

Όμως έπρεπε κάτι να γίνει να κινηθούν οι τεκτονικές πλάκες που κοιμόντουσαν δεκαετίες τώρα.Τα καλύτερα έρχονται και για την Κύπρο.

karaefthimiou23 είπε...

drak όταν οι μισθοί στο νησί ήταν 3.000 και άνω,τότε τα λεφτά των τραπεζών ήτανε καλά?Τότε δεν σας ένοιαζε που τα πληντύρια δούλευαν στο φουλ,κανείς δεν νοιαζόταν.

Συνηδειτοποιείς ότι μιλάμε για χώρα με καταθέσεις 4 φορές το ΑΕΠ?Τραπεζικός κλάδος μεγαλύτερος απ'το ΑΕΠ...?Αδιανόητα πράγματα...

karaefthimiou23 είπε...

Όταν έλεγα παλιά στον Μιχάλη τον Κύπριο ότι δεν έφταιγε κανένας Βγενόπουλος για το χάλι της Κύπρου και ότι το πλυντήριο κάποια στιγμή θα σταματούσε να δουλεύει,όλοι κοιτούσαν να ρίξουν το φταίξιμο στον Βγενόπουλο.Κλασικά όπως και εμείς,κάποιοι άλλοι φταίνε,ποτέ εμείς.

Unknown είπε...

Συντροφοι για να μην σας κουραζω για αυριο ,ανεβασα καινουργια φωτογραφια. Μην φοβιζεται τους ταυρους γινονται επικινδυνοι..Καποιοι θελουν αυριο το δευτερο χασμα,,ονοματα δεν λεω χα χα ,,,Για μας τους αγορασμενους,υπομονη τωρα και θα δουμε...μασαι η κατσικα ταραμα????

karaefthimiou23 είπε...

Καλώς τον Βαγγέλη.Ωραίος ο ταυρομάχος χεχε

THE JUNIOR είπε...

Πώς έφτασε στην πτώχευση το Ντουμπάι
το θυμασε ,ετσι θα θυμασε και την κυπρο

πανικος στα χρηματηστηρια
χαχαχαχαχααα


τελειωνουν τα προβληματα μετα την κυπρο μονο η ιταλια και εκει η γερμανια θα δωσει γιατι θα ειναι και η τελευταια χωρα

karaefthimiou23 είπε...

Η Κύπρος έχει και ένα άλλο υπέρ,είναι κράτος που λειτουργεί και όχι Ουγκάντα όπως εδώ.

THE JUNIOR είπε...

καρα

βλεπεις το euro ,υπαρχει σαν νομισμα

ο νταουτζωνης ζει.

drak είπε...

htan kratos pou leitourgouse...mas sprwxnoun sta axnaria sas. otan dialyeis thn kyria phgh esodwn mias xwras ths EE , pws borei na ginetai apodekto??otan ola ta epaggelmata kinountai gyrw apo tis trapezikes synallages, den prepei h eyrwph na to labei ypopsh??
kleisto to XAK ayrio. to XAA arage??

THE JUNIOR είπε...

ρε drak αν δεν ανοιξουν οι 3 τραπεζες
τι να ανοιξει πλακα κανεις.

το χ.αα παρτυ βλεπεις την ακουσαν οι 3 σωματοφυλακες και εβαλαν ραντεβου
γιατι τελικα "ολα γυριζουν" και οταν
γυρισει η τροικα θελει απαντησεις

karaefthimiou23 είπε...

drak υπήρχε γιγάντια φούσκα που θα έσκαγε ούτως ή άλλως.Απ'το 2008 έχει ξεσπάσει το σκάσιμο τραπεζικών φουσκών παγκοσμίως,ερχότανε και αν δεν το προλαβαίνανε τώρα σε λίγο καιρό όντως μπορεί και να πεινούσατε.

Είναι δυνατόν να εθελοτυφλούμε την ώρα που σε όλη την Ευρωζώνη σκάνε τράπεζες και υπάρχει χώρα της που ζει αποκλειστικά από τράπεζες...?Μόνο τυφλός δεν το'βλεπε αυτό.

Η Κύπρος και με τη βοήθεια των υδρογονανθράκων της θα ευημερήσει,δεν έχω αμφιβολία γι'αυτό.

THE JUNIOR είπε...

ο νταουτζωνης θετικος

karaefthimiou23 είπε...

Μικρέ είχαμε σήμερα κανένα bank run σε κάποια χώρα της Ευρώπης?Η πίστη τι έγινε,ξαναβρέθηκε...?

THE JUNIOR είπε...

θα δει το 1,5 αλλα τωρα ειναι στο 1,23 γιατι μια ειναι η πιστη

drak είπε...

makari kara, giati exoume kai paidia...polloi filoi mou omws etoimazontai gia exw hdh...den nomizw oti exoume tous katallilous politikous gia na diaxeiristoun toso megala themata ,dystyxws.fanhke allwste

karaefthimiou23 είπε...

drak να αισοδοξείς,έχετε πολύ λαμπρό μέλλον.Είμαι πολύ αισιόδοξος για το νησί...

karaefthimiou23 είπε...

Είμαι βέβαια υποκειμενικός,την είχα από μικρό παιδί στην καρδιά μου την Κύπρο.

THE JUNIOR είπε...

drak
δεν δωσατε και τις 3 μαρινες στον προεδρο,η αναθεωριτικη αρχη τα εδωσε στους αλλους θα ειχατε τωρα 3 μαρινες


Unknown είπε...

ΜΕ ΖΗΤΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ????

ο dwk είπε...

…σύμφωνα με δημοσιογράφο του ΡΙΚ sat με τα μέχρι τώρα δεδομένα 36 θα ψηφίσουν ΟΧΙ και 19 ΝΑΙ…
…αύριο ΚΑΙ μεθαύριο κλειστές οι τράπεζες και μάλλον και το ΧΑΚ…

karaefthimiou23 είπε...

Πιέζουν για καλύτερη λύση Θόδωρε,μπράβο τους,παίζουν καλή μπάλα στη Κύπρο...

drak είπε...

apo mpala, allo tpt. exoume 500 000 plhthismo kai 5 kathgories podosfairo!!

drak είπε...

apo mpala, allo tpt. exoume 500 000 plhthismo kai 5 kathgories podosfairo!!

THE JUNIOR είπε...

προεδρε

εγω ειπα που δεν πηρες και τις 3 μαρινες να ετρεχε λιγο το αεπ και ο τουρισμος

λεω να αλλαξουμε το μετοχολογιο τις λαρνακας να μπεις γιατι δυσκολευονται

ο dwk είπε...

…καλό κι αυτό, έστω, Κάρα… καλησπέρα!
…μια βουλευτίνα του ΔΗΣΥ βρίσκεται στην …Αργεντινή και γίνονται αγωνιώδεις προσπάθειες να επιστρέψει εγκαίρως !!!

THE JUNIOR είπε...

προεδρε

ρεβυθουσα δεν μιλας
δουλεια 400 εκ. δεν μιλας
εγκαινια αεριδρομιου δεν μιλας

ολο μυστικα

karaefthimiou23 είπε...

Καλή Σαρακοστή Θόδωρε.drak υποστηρίζω ΑΠΟΕΛ στο νησί

ο dwk είπε...

«…Buiter (Citigroup): Η συμφωνία για την Κύπρο είναι η καλύτερη εξέλιξη που συνέβη στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια!»
…Κάρα …αντιγράφεσαι !!! χαχαχα !

Unknown είπε...

ΜΙΚΡΕ:

Δεν χρειάζεται να μιλώ για κάθε έργο ξεχωριστά.

Με την απορρόφηση θα βγάλω αναλυτική ανακοίνωση που θα παρουσιαζει ΟΛΑ τα έργα αναλυτικά...

karaefthimiou23 είπε...

Χρήστο να μας κάνεις παρουσίαση κάποια στιγμή του χατοφυλάκιου της ΤΡΑΣΤΟΡ.Όποτε βρεις χρόνο,θα ήταν εξαιρετικά ενδιφέρουσα...

Θόδωρε όταν περάσει λίγος καιρός,μπορεί ν'αποδειχθεί αυτό το κάτι που θ'αλλάξει προς το καλύτερο τη μοίρα της Ευρώπης για τα επόμενα 30χρόνια τουλάχιστον.Για να δούμε...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ώστε δεν δέχεται επίθεση ο Ελληνικός χώρος...
Ώστε δεν βρισκόμαστε με την πλάτη στον τοίχο (και μάλιστα σε εποχή που ΚΑΙ στις 2 χώρες υπάρχουν "πρόθυμες" κυβερνήσεις). Όχι, δεν περίμεναν υπομονετικά για να γίνει αυτό, όπως για την εισβολή στην Κύπρο. Όχι, είναι τυχαίο.
ΟΚ παιδιά. Αύριο θα κλαίμε. (Ο drak προφανώς δεν ξέρει τι του γίνεται αν και Κύπριος)
Το ΧΑΚ θα είναι κλειστό αύριο αλλά τα κρεοπωλεία εκεί θα είναι ανοιχτά σε 24ωρη βάση, έτσι άκουσα.

Έκτακτο και μη επαναλαμβανόμενο το μέτρο. Ακριβώς όπως στην Ελλάδα!!!

Εδώ έχουμε λέει Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας χαχαχαχα που πάνε και τις βρίσκουν αυτές τις ονομασίες... ακόμα και ο ορθογραφικός έλεγχος κόκκινο το βγάζει το συστημικό !

Έχουν Βουλή των αντιπροσώπων στην Κύπρο. ΚΑΤΙ ΗΞΕΡΑΝ. Μπορεί τώρα να μετονομασθεί σε: Αντιπροσωπείες εισαγωγές - εξαγωγές "Η ΜΕΡΚΕΛ".
Βάλε και μια Γερμανική σημαία απ' έξω φέρεται να είπε ο Πούτιν στον Αναστασιάδη.

Συγχωρείστε το ευτράπελον του πράγματος αλλά μόνον έτσι μπορώ να το δω.
Αλλά εγώ μόνο ένας μικρός σκυλάκος είμαι...

Unknown είπε...

Καρα ειναι ευκολο.
Μπες στο site τους τα εχει ολα αναλυτικα.

Διαβασε ομως πριν και τον νεο ΝΟΜΟ για τις ΑΕΕΑΠ...

Unknown είπε...

http://www.trastor-reic.gr/Default.aspx?id=965&nt=143&lang=1

Για να μην ψαχνεις

karaefthimiou23 είπε...

Xρήστο από ακίνητα έχω μεσάνυχτα,δεν γνωρίζω την αξία του καθενός και τη σάλτσα που χρειάζεται.Εσύ και ο Μικρός που ασχολείστε με τα φτυάρια είσθε πιο ειδικοί.

ο dwk είπε...

…καλησπέρα …σκυλάκο !
…από την δική μας εμπειρία, θα ήθελα ένα μεγάλο ΟΧΙ… κάποιος πρέπει να το πει… βέβαια έξω από τον (εκεί…) χορό, πολλά τραγούδια μπορώ να πω…

Unknown είπε...

http://www.trastor-reic.gr/Default.aspx?id=965&nt=143&lang=1

Για να μην ψαχνεις.

Ο ΜΙΚΡΟΣ ειναι εναντια σε τοποθετηση σε αυτη λογω ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ. Εγω απο την αλλη βλεπω οτι δεν θα μεινει για πολυ στο τιμονι της....

karaefthimiou23 είπε...

Στην ΤΡΑΣΤΟΡ δεν έχει μεγάλο ποσοστό και η ΠΕΙΡ?Για Θεοδωρίδη δεν έχει άδικο.

karaefthimiou23 είπε...

Πάνο καλή Σαρακοστή.

Chris είπε...

καλησπερα στα φιλαρακια και καλη σαρακοστη να χουμε..

καλο χειμωνα Καρα...
καλα ξεμπερδεματα Πανο...
και δεν ξεχναμε να σταματαμε τις χασουρες;-)

Unknown είπε...

Βασικα ο Σαλλακος κανει οτι θελει εκει.....

Εει το ιδιο ποσοστο που ειχε και στην ΕΥΠΙΚ....

Και η ΕΥΠΙΚ απο το 0.50€ ξεκινησε αν θυμαμαι καλα.

Συν οτι στην ΤΡΑΣΤΟΡ η λογιστικη αξια μετα απο τρεις απομειωσεις στις τιμες ακινητων, βρισκεται στο 1.67€ κι δινει και μερισμα καθε χρονο 0.10€

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλή Σαρακοστή πάλι σε όλους.

THE JUNIOR είπε...

Εμπορική Τράπεζα του Κατάρ (CBQ) θα αποκτήσει ένα 70,84 τοις εκατό των μετοχών της Alternatifbank της Τουρκίας AS (Abank) από Anadolu Endustri Holding AS, αποκαλύφθηκε σήμερα.

παλι λαθος τραπεζα πηραν ,την finans
ειπαμε

ΠΑΝΟΣ είπε...

Γεια σου Χρηστάρα
Σου έστειλα γράμμα.

Chris είπε...

Γραμμα εληφθη!!!

οσονουπω περιμενε και δικο μου;-)!!!!

karaefthimiou23 είπε...

Καλή Σρακοστή Χρηστάρα.Πού είσαι βρε ψηχή?

Χρήστο στην ΕΥΠΙΚ ο Σάλλας μπήκε στο 2.36 με αύξηση.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

τελικα φαινεται ολοι να καταλαβαινουν οτι το θεμα δεν ειναι τα ποσοστα ειναι εκεινη η λεξη απο Π και οχι δεν ειναι η ..πατατα!
Αυτοι εκαναν πατατα και τωρα εγινε.
Ο τσακωμος τωρα ειναι που θα πανε τα λεφτα που θα φυγουν απο το νησι γιατι θα φυγουν!
Η Κυπρος τερμα
Ιαλια πορτογαλια Ισπανια τωρα

ο dwk είπε...

…καλησπέρα Χρήστο καλή σαρακοστή ! …όλα καλά;

karaefthimiou23 είπε...

Ακριβώς Αλέξανδρε,η Κύπρος τέρμα,καθάρισε με ρολί...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Από Π??? πτάνα μήπως???

Unknown είπε...

Καρά επομένως ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

Διάβασε το νέο νομοσχέδιο για τις ΑΕΕΑΠ.

Προσωπικά θα αρχίσω να χτίζω θέση οταν την βρίσκω κάτω από 0.70€ και θα τα παρκάρω......

ΠΑΝΟΣ είπε...

μπα, παπαριά θα είναι...

karaefthimiou23 είπε...

Βρε Χρήστο αυτά θέλουμε να μας εξηγείτε σε εμάς τους μπουμπούνες.Μου λες διάβασε το νέο νομοσχέδιο για τις ΑΕΕΑΠ,λες και θα καταλάβω τίποτα...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Καλησπερα φιλαρακια η Μανα μου ελεγε καιρος φερνει τα λαχανα καιρος τα παραπουλια!

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλησπέρα κι απο μένα,

Επιστροφή από το μαγευτικό Παρνασσό και τα χωριά της Τιθορέας όπου αναγκαστικά κάναμε ασκήσεις ηρεμίας και χαλάρωσης από τους προβληματισμούς μιας και το ipad δεν είχε σήμα ούτε σε καθαρό ουρανό.

Φύγαμε απο Αθήνα με το πρώτο σχέδιο κουρέματος στην Κύπρο ελπίζοντας ότι τα ελληνικά υποκαταστήματα θα την γλυτώσουν, τώρα γυρίζοντας ακούμε ότι οι 2 κυπριακές ίσως είναι κλειστές τη Δευτέρα, κόσμος προβληματισμένος και τσαντισμένος για το πόσο εύκολα μπορούν κάποιοι να αποφασίσουν σε ένα Σ/Κ για κάτι στο οποίο είχες την ψευδαίσθηση σιγουριάς ή ασφάλειας για το μέλλον.

Άκουσα πολλά, διάβασα ακόμα περισσότερα, άκρη δεν εέβγαλα. Κουφάλες κωλογερμαναράδες, ένα γενικό μποϋκοτάζ χρειάζεστε από τους φτωχότερους λαούς της Ευρώπης να ισιώσετε. Αλλά και εμείς σαν λαός, τίποτα δεν φτιάξαμε από την κρίση, πουθενά βελτίωση...

Συμπαθάτε με, μπορεί να φταίει η υπερκατανάλωση καθαρού αέρα...

karaefthimiou23 είπε...

Καλησπέρα Αλεξανδράτε.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

α οκ ερχεται η αναπτυξη λεει ο Σαμ ,το παριστανουν ή ειναι@#$

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα Γιάννη...κι εμένα μάλλον ο καθαρός αέρας με πείραξε.
Ρώτησα κι εχθές, ρωτάω και σήμερα.
Αφού δεν τρέχει τίποτα γιατί συρρικνώνουν τις κυπριακές τράπεζες κλείνοντας τα υποκαταστήματά τους στην Ελλάδα?

karaefthimiou23 είπε...

Γιατί ήταν γιγάντιος ο κυπριακός τραπεζικός κλάδος,απλό.

ThitaDelta είπε...

Alexandrate...

φιρί - φιρί το πας να σε τρέχουνε στη Κομαντατούρ

αφού είπαμε οι Γερμανοί είναι φίλοι μας και θέλουν το καλό μας.

Unknown είπε...

ΚΑΡΑ:

Νέο νομοσχέδιο για τις ΑΕΕΑΠ
Δυνατότητα συμμετοχής των Επενδυτικών Ακινήτων σε έργα ανάπτυξης (development), αλλά και σε συμβάσεις παραχώρησης (concessions) προβλέπει νομοσχέδιο που επιχειρείται να περάσει από το Κοινοβούλιο πριν τις εκλογές.
Το νέο πλαίσιο του σημαντικότερου θεσμού της αγοράς ακίνητης περιουσίας, δίνει ακόμη τη δυνατότητα στις Ανώνυμες Εταιρείες Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία (ΑΕΕΑΠ) να περιλάβουν στο χαρτοφυλάκιο τους ακόμη και κατοικία, εφόσον αυτή αποτελεί ένα ποσοστό. Δεν μπορεί δηλαδή ένας εργολάβος πολυκατοικιών να μετατρέψει την εταιρεία του σε ΑΕΕΑΠ. Η ρύθμιση αυτή φωτογραφίζει ευθέως την τουριστική κατοικία καθώς στο επενδυτικό προϊόν, μπορεί να περιλαμβάνονται και ξενοδοχεία. Το νέο θεσμικό πλαίσιο, περιλαμβάνει στοιχεία από τα βρετανικά REITS, τα γαλλικά SIIC και τα Sicafi του Βελγίου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, το κομμάτι από τις αναπτύξεις και τις συμβάσεις παραχώρησης θα συνεχίσει να φορολογείται προνομιακά -βάσει ενεργητικού- και όχι αντίστοιχα με την κάθε δραστηριότητα.
Διεύρυνση αντικειμένου
Με τον τρόπο αυτό οι τρεις ελληνικές ΑΕΕΑΠ (Properties, Trastor και MIG Real Estate), αλλά και η Πανγαία, εφόσον περάσει το κατώφλι του ΧΑ, θα μπορέσουν να πάρουν μέρος στις διαγωνιστικές διαδικασίες για την αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου, πέραν του sale & lease back, που αναμένεται να φέρει στα κρατικά ταμεία έσοδα της τάξης του ενός δισ. ευρώ.
Ανοίγει επιπλέον ο δρόμος για δημιουργία νέων οχημάτων και εισροή ξένων επενδυτών καθώς το νέο θεσμικό πλαίσιο θεωρείται απόλυτα διαφανές. Σε αυτό συμβάλει και το άνοιγμα των επαγγελμάτων, καθώς πλέον οι αποτιμήσεις του χαρτοφυλακίου των ελληνικών επενδυτικών εταιρειών δε θα αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο του ΣΟΕ. Έτσι και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα μπορεί να ασκεί καλύτερα το έργο της, που είναι η προάσπιση των συμφερόντων του μικρού επενδυτή.

Unknown είπε...

Το νομοσχέδιο ψηφιστηκε την περασμένη εβδομάδα..

karaefthimiou23 είπε...

Χρήστο νομίζω ότι οι Καναδοί που μπήκαν στη ΕΥΠΡΟ έδειξαν το δρόμο.Πάμε για ραγδαία ανάπτυξη στα ακίνητα σε μερικά χρόνια από σήμερα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Πανο ,οι... υδατανθρακες που ελεγε και ο συνονοματος σου εκει ειναι το θεμα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Γιγάντιος έτσι?
Μα η ελεύθερη οικονομία τα καθορίζει αυτά...γιατί δεν την άφησαν να το ρυθμίσει μόνη της???

Άστο Κάρα δεν αντέχει σε συζήτηση...μονά ζυγά δικά μας είναι.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Διοτι φιλελευθερος μηχανισμος που διασωζει χρεοκοπημενες εταιρειες δεν υφισταται.
Ο Greenspan εκανε τις μεγαλυτερες διασωσεις στην χρημ ιστορια!

karaefthimiou23 είπε...

Ποια ελεύθερη οικονομία Πάνο,τι λες...?Τις φούσκες ποιος τις φτιάχνει και ποιος τις σκάει?Ο κανένας...?Ο άνθρωπος...
Διάβασε τι έγραψα πιο πάνω στο drak για το φαινόμενο ΑΕΡΟΦΟΥΣΚΕΣ παγκοσμίως,εδώ μιλάμε για πράγμα που το έβλεπαν και οι αόματοι...

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλησπέρα Κάρα, Πάνο, ΘΔ, Άλεξ,
καλησπέρα και σε όλα τα παιδιά.

Δεν κρύβω ότι είμαι φίλος των μπεργκεράδων... γερμανικό προϊόν δεν υπάρχει στο σπίτι ούτε για δείγμα...

Αλλά με όλα αυτά που γίνονται αρχίζει και αλλάζει δυσανάλογα η έννοια του ρίσκου.

ΟΚ να διαλέγεις μετοχές από εταιρία σαπάκι και να τις κάνεις ταπετσαρία...

ΟΚ να τρώς PSI στα ομόλογα της χώρας σου (παθώντας) επειδή χρεωκόπησε η Ελλαδίτσα μας,

αλλά να ξυπνάς ένα Σάββατο πρωϊ και να ζητάνε και κούρεμα καταθέσεων ?

Όλα στην κατανάλωση πρέπει να πηγαίνουν? Τίποτα για αποταμίευση? Και πως ρε ρεμάλια θα πάω σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο αν πάθω κάτι? πώς θα μπορέσω να σπουδάσω ενα παιδί? Να μπορέσω να βγω λίγο πιο έξω από το δρομολόγιο σπίτι-δουλειά-σπίτι?

Ώρες-ώρες σκέφτομαι να αγοράσω όλη τη πλεονάζουσα ρευστότητα μετοχές και να ζήσω φτωχικά σε κανένα χωριουδάκι ή κανά Μέτσοβο μέχρι να περάσει αυτός ο κατακερματισμός σταθερών κ αξιών...

karaefthimiou23 είπε...

Αλεξανδράτε να αποταμιεύεις,όχι όμως να διαθέτεις όλα τα λεφτά στο πάρκινγκ και να κάθεσαι να βλέπεις τις χώρες σου να ψοφάνε στην ύφεση και στην ανεργία...

ο dwk είπε...

…ήδη, με την απειλή του ΟΧΙ, υπάρχει αλλαγή στάσης στο eurogroup…
…ας τα βλέπουν οι δικοί μας…
…βέβαια η ζημιά έγινε…
…και αυτό που ΠΡΕΠΕΙ να μάθουμε, είναι τι στάση κράτησε ο Στουρνάρας προχθές…

michele είπε...

Μολις μπηκα σπιτι..τεραστια η κινηση στην Αθηνων-Λαμιας

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

τωρα dwk η ζημια εγινε

ο dwk είπε...

…ξανακούω το διάγγελμά σου ΑΝΑΝστασιάδη !
…απίστευτα πράγματα …η κότα ! (για να μην πω χειρότερα)
…ο γελοίος…
…ευτυχώς ΔΕΝ είχε την πλειοψηφία στη βουλή!
…οι δικοί μας yes-men την είχαν…

michele είπε...

Πανε για 15,6% στις πανω απο 100.000 .Ετσι βγαινει μεσοσταθμικα.Ψυχραιμα αντεδρασαν οι αγορες για πρωτη μερα..Να δουμε.

ο dwk είπε...

…Τάσσο Παπαδόπουλε, που είσαι ;;;;;

michele είπε...

Αυτο που καταλαβα εγω ειναι οτι ειναι killer o Aναστασιαδης.Ηθελε να βαλει και τους μικρους μεσα για να μην τσακωθει με τους Ρωσους.Για γνωστους λογους

ο dwk είπε...

…ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΟΧΙ !!!!!!!!!!!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Επενδυτές, προσοχή! Η επιβολή φόρου στις καταθέσεις των κυπριακών τραπεζών μπορεί κάλλιστα να επεκταθεί και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες" προειδοποιεί η Goldman Sachs, παρακολουθώντας στενά όλες τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στο κυπριακό πακέτο διάσωσης.

αρχιζει η σπεκουλα,στειλτε τους τις καταθεσεις σας με 0% επιτοκιο και φυλακτρα

χεχε ακου killer to κοτοπουλο

karaefthimiou23 είπε...

Καλησπέρα Μιχάλη.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά.

Καλή σαρακοστή να έχουμε

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

οι σπασμωδικες κινησεις δεν χαρακτηριζουν τα μεγαλα κεφαλαια,αυτοι δεν μπορουν να καουν αποτομες κινησεις,τα αποτελεσματα θα φανουν σε διαστημα μηνων

karaefthimiou23 είπε...

Καλή Σαρακοστή Γιάννη.

Εγώ είδα ότι ο αμερικάνος βυθίστηκε όταν έγινε γνωστό ότι δεν βρήκαν λύση στην Κύπρο.

ο dwk είπε...

…ποιος killer βρε Μιχάλη…
…αν είχε 29 τώρα θα είχε ψηφιστεί…
…έψαχνε εναγωνίως για καμία ΔΗΜΑΡ !!!

michele είπε...

Καλησπερα Καρα.Killer ειναι ΕΓΩ ΚΑΤΑΛΑΒΑ,οτι του ειπαν ΚΟΨΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟ στις καταθεσεις των Ρωσων 5,8δισ δηλ βασει προγραμματος.Κι αυτος για να μην τους "στενοχωρησει"( τους Ρωσους) το μοιρασε και στους παρακατω..

Τωρα Κυπριος κοτοπουλο δεν υπαρχει..να το κανει μπορει.ΠΑΛΙ ΛΑΘΟΣ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ γαμωτο???

karaefthimiou23 είπε...

Είδατε κάνενα bank run σήμερα στην Ευρώπη...?Εγώ δεν είδα...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ναι mike μου ΠΑΛΙ

karaefthimiou23 είπε...

Οι τράπεζές μας αύριο στις 08.00 θα είναι ανοικτές,όσοι φοβούνται να πάνε να σηκώσουν τις καταθέσεις τους αύριο κιόλας.Όποιος νομίζει ότι τα πράγματα βαίνουν τραγικώς ας σπεύσει,απλά είναι τα θέματα...

michele είπε...

Ναι θα κανουνε bank run με την λαλακια στο 0,2% της Ευρωζωνης..
Αλλα παντως τι μηνες..ιστορικα υψηλα κανουνε τα μεγαλα χρημαστιστηρια ,να μην πεσουν λιγο.ΜΙΣΟ ΚΟΣΜΟ καψανε..

michele είπε...

Μα να μην πεφτω ΠΟΤΕ μεσα Αλεξ??

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

οχι μην υπερβαλεις,στα βασικα καλος εισαι, πολυ καλος μαλιστα!

karaefthimiou23 είπε...

Μα ούτε καν στην Ελλάδα δεν θα υπάρξει bank run...?Τι διάολο,αφού συνθλίβεται ο μύθος του πόπολου...

michele είπε...

Τα μισα λεφτα της ενασχολησης μου εχουν βγει απο την πολιτικη αναλυση..Ανεξαρτητως πολιτικης τοποθετησης και τι πιστευω.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

εισαι κορυφη σε αυτα,το εννοω

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ο dwk είπε...

…γιατί δεν θέλετε να δεχτείτε ότι η αντίδραση των Κυπρίων ( πλην ΑΝΑΝ, Σαρρή – άλλος ετούτος…) σώζει τις εγγυημένες καταθέσεις (αυτό έχει σημασία) άρα και την αξιοπιστία ολόκληρης της ΕΕ ;

michele είπε...

Θα μιλησουμε αυριο τηλεφωνικα παντως..γιατι εφαγα κινηση τρελλη και τα επαιξα.

karaefthimiou23 είπε...

Θέλω να διορθώσει 15-20% το ΧΑΑ να γίνει μεγαλύτερο τζέρτζελο χαχαχα

Θα μου πέσουν τα μαλιά(σόρρυ Μισέλ)με αυτά που διαβάζω χεχε

karaefthimiou23 είπε...

Θόδωρε σημασία έχουνε οι άνθρωποι,η ανεργία να γίνει εργασία και η ανάπτυξη πολύ περισσότερο απ'τις εγγυημένες καταθέσεις.

karaefthimiou23 είπε...

Μόνο τα λεφτουδάκια μας,τα λεφτουδάκια μας μας ενδιαφέρουν.Σκατά να φάμε με το συμπάθειο...!

karaefthimiou23 είπε...

Μόνο που στο φινάλε όπως βαδίζουμε θα μείνουμε χωρίς τα λεφτουδάκια μας,τόσο απλά είναι τα οικονομικά...

ο dwk είπε...

…μιλάς για το πόπολο… δεν βλέπεις ότι κλείνει το παράθυρο… όσο για καταθέσεις …μακάρι να είχα !!!

karaefthimiou23 είπε...

Αχ Θόδωρε,ποιο παράθυρο βρε Θόδωρε...

michele είπε...

Παροτι αντιλαμβανομαι οτι καθε ανθρωπος που εχει το κομποδεμα του ειναι απολυτα φυσικο να φοβαται,ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΑ παρα πολυ που πολλοι φιλοι και συγγενεις εβγαλαν τα χρηματα τους εξω στις δυσκολες στιγμες πριν καποιους μηνες..

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

οχι καθολου απλα δεν ειναι

karaefthimiou23 είπε...

Χτυπάω την καμπάνα των Παρισίων,όπως και τότε με τις αερόφουσκες.Ας αλλάξουμε μυαλά,ας έρθουμε πιο κοντά με τη μαθηματική επιστήμη,με την οικονομική,με τη λογική.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΣΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ,ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΛΟΓΟ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ'ΝΑΙ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΝΑ ΕΥΗΜΕΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΕΓΓΥΗΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

karaefthimiou23 είπε...

Τόσο απλά είναι είναι όσο δεν γίνεται,αλλαγή σκέψης χρειάζεται.ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΤΑΜΠΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΜΥΘΟΙ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Άρα ρίχνουν άδεια για να πιάσουν γεμάτα τα παιδιά τα καλά πάντα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Αυτα να λεμε και στο εξωτερικο και θα ρθει η αναπτυξη.

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   1 – 200 από 217   Νεότερο› Νεότερο»