Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013


ΣΑΒΒΑΤΟ..
με καφεδάκι


EΛΛ.ΧΡΥΣΟΣ:επιστολή των επιστημονων
προς τον Π.Καμμένο...
η άλλη άποψη..
Ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Π. Καμμένο απέστειλαν οι μηχανικοί της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός, αναφορικά με τη στάση του απέναντι στην επένδυση στις Σκουριές. 

Η επιστολή έχει ως εξής: 

"Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Επί πολλά συναπτά έτη, γινόμαστε αποδέκτες μιας συντονισμένης προπαγανδιστικής προσπάθειας, διαστρέβλωσης της πραγματικότητας και διασυρμού ημών και της επιστήμης που υπηρετούμε. Ενός μηχανισμού δημιουργίας ακραίων σεναρίων κινδύνου, που υιοθετούνται άκριτα, επιβάλλοντας τεχνητούς φόβους.

Είδαμε τους πυρήνες αυτής της σεναριολογίας, να μετατοπίζονται από την Ολυμπιάδα, στο Στρατώνι και την Στρατονίκη. Είδαμε τις προφητείες της καταστροφής, να μετατοπίζονται από τα τέλματα της Ολυμπιάδας, στην «κόκκινη θάλασσα» του Στρατωνίου, στα φουρνέλα της Στρατονίκης και τώρα στις Σκουριές.

Είδαμε μία προς μία τις προφητείες να διαψεύδονται. Είδαμε την Ολυμπιάδα να μένει «ζωντανή», την παραλία Στρατωνίου να βραβεύεται με γαλάζια σημαία, την Στρατονίκη να «επιβιώνει».

Παρά ταύτα δεν είδαμε και τους «προφήτες» να οπισθοχωρούν. Οι ΣΚΟΥΡΙΕΣ έγιναν η νέα «Στρατονίκη». Το κυάνιο, η σκόνη και τα νερά του Κακκάβου έγιναν τα νέα «φουρνέλα». Η Ιερισσός έγινε η νέα «ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ».

Μπορούμε να καταλάβουμε τον ρόλο των αυτόκλητων σωτήρων της περιοχής. Μπορούμε να κατανοήσουμε τις προθέσεις των γνωστών επιστημονικών κύκλων, που βασίζονται στην αρχή ότι η πράξη φέρνει αποτέλεσμα και κατόπιν τούτου, ζητούν την ακύρωση κάθε πράξης, και όχι τον έλεγχό της. Κατανοούμε την στάση συγκεκριμένων πολιτικών κύκλων, που στο πλαίσιο του προσδιορισμού τους, σχεδόν κατ’ ανάγκην, καρπώνονται το «κλίμα» της επανάστασης.

Δεν μπορούμε όμως να καταλάβουμε πως ένας πολιτικός αρχηγός που μας εκπροσωπεί στο ελληνικό κοινοβούλιο, και μάλιστα εν μέσω αυτής της συγκυρίας, καταδέχεται να υιοθετήσει αυτά τα σενάρια άκριτα, στο όνομα του εντυπωσιασμού και της αντιμνημονιακής ρητορικής αμφισβητώντας μια από τις σοβαρότερες επενδύσεις στην χώρα, μια από τις πιο σοβαρές εταιρείες στην χώρα που εφαρμόζει κατά γράμμα την ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, και μια ολόκληρη ομάδα επιστημόνων, που σπούδασε και διακρίθηκε στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Κύριε Πρόεδρε,

Δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας, και της ρεαλιστικής πραγματικότητας, όσον αφορά την μεταλλευτική δραστηριότητα στην Χαλκιδική οφείλουμε να σας γνωστοποιήσουμε κάποιες αλήθειες:

1. Είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ A PRIORI ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ. Σπουδάσαμε σε ελληνικά πανεπιστήμια και πολυτεχνεία. Σπουδάσαμε ΜΕΤΑΛΛΕΙΟΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ-ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΟΙ, ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΟΡΥΚΤΩΝ ΠΟΡΩΝ, ΧΗΜΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, ΓΕΩΛΟΓΟΙ, ΥΔΡΟΓΕΩΛΟΓΟΙ, ΧΗΜΙΚΟΙ, ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΙ, ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ, ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΙ, ΓΕΩΠΟΝΟΙ, ΔΑΣΟΛΟΓΟΙ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΙ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ. Νόμιμες επιστήμες.

Και ρωτάμε που και πως χρησιμεύουμε αν σταματήσει κάθε μεταλλευτική και εξορυκτική δραστηριότητα στην χώρα και κάθε εκμετάλλευση του ορυκτού της πλούτου.

2. Είμαστε Έλληνες επιστήμονες. Σπουδάσαμε για να ασκήσουμε την επιστήμη μας. Στην Ελλάδα. Και για να ασκήσουν και οι υπόλοιποι την δική τους επιστήμη. Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιο θα ήταν το πεδίο δράσης πολιτικών και αρχιτεκτόνων μηχανικών, χωρίς τα μεταλλεύματα, και τα οικοδομικά υλικά που προέρχονται απ’ αυτά; Πως θα υπήρχε βιομηχανία χωρίς μεταλλεύματα; Και πως θα υπήρχαν εργαζόμενοι χωρίς βιομηχανία;

3. Είμαστε Έλληνες επιστήμονες. Νόμιμοι. Ομολογούμε ότι δεν διδαχτήκαμε προπαγάνδα. Δεν διδαχτήκαμε πολιτική. Δεν διδαχτήκαμε παραπληροφόρηση. Μάθαμε να βασιζόμαστε στην επιστήμη. Στις νέες τεχνολογίες. Στην καινοτομία. Στην έρευνα. Στις μελέτες. Στις αδειοδοτήσεις. Στις γνωμοδοτήσεις. Στην πράξη.

4. Η επένδυση, που χαρακτηρίσατε «έγκλημα», βασίστηκε σε συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο, σε συγκεκριμένη ΜΠΕ για την σύνταξη της οποίας συνεργάστηκαν τα περισσότερα Ελληνικά Πανεπιστήμια, και το ΙΓΜΕ, ο μόνος θεσμοθετημένος σύμβουλος της πολιτείας για την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της χώρας, αλλά και σε συγκεκριμένη ΚΥΑ, την οποία θα έπρεπε να λάβετε υπ’ όψιν σας. Λάβαμε αδειοδοτήσεις από όλους τους θεσμοθετημένους φορείς της ελληνικής πολιτείας (Υπουργεία, Νομαρχιακό Συμβούλιο, Δημοτικό Συμβούλιο, Κράτος), και θετική γνωμοδότηση για όλες τις επιμέρους τεχνικές μελέτες.

5. Έχουμε όλες τις απαντήσεις για όποιον τις θέλει. Για τα νερά, για τα σωματίδια, για την σκόνη, για τα δάση, για το όρυγμα των σκουριών, για το κυάνιο, για την αειφορία. Έχουμε στοιχεία, δεδομένα, αναλύσεις. Και είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση, ανάλυση, εξήγηση.

6. Είμαστε κάτοικοι αυτής της περιοχής. Μεγαλώνουμε εδώ τα παιδιά μας. Και αναρωτιόμαστε ποιος επιστήμονας θα μετέτρεπε τα ίδια του τα παιδιά σε εν δυνάμει καρκινοπαθείς.

7. Το μόνο έγκλημα που συντελέστηκε στην περιοχή, συντελέστηκε όταν η από αιώνων μεταλλευτική ζώνη, έμεινε εκτεθειμένη. Και μαζί της και η περιοχή και οι κάτοικοί της. Σας θυμίζουμε ότι η μεταλλοφορία υπάρχει. Η μεταλλευτική ζώνη υπάρχει. ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ στην Χαλκιδική υπάρχουν και στον τόπο και στο DNA των κατοίκων της. Δεν πρόκειται να…. δημιουργηθούν.

Κύριε πρόεδρε, εκτιμούμε και την λογική και την κρίση σας, γι’ αυτό ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, σας ζητούμε να αναλογιστείτε το βάρος της απόφασής σας. Το βάρος της απόφασής σας, να δώσετε «σκέπη» σε μια ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ που δεν δίστασε να θυσιάσει μανάδες στον βωμό της τηλεκρατίας, κόρες στα παράθυρα της «εικονικής» πραγματικότητας. Σε μια αντίσταση που δεν δίστασε να τρομοκρατήσει μια ολόκληρη περιοχή μοιράζοντας τοξικούς φόβους και καρκινοπάθειες. Σε μια ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ που δεν δίστασε να παραποιήσει μια ολόκληρη ΜΠΕ, να διαστρεβλώσει επιστημονικά στοιχεία, και να διασύρει επιστήμονες, με ονοματεπώνυμο, βλάπτοντας τελικά μόνο την ίδια την περιοχή και τους κατοίκους της.

Σας ζητούμε τελικά να αποφασίσετε και να κρίνετε ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Κύριε πρόεδρε, δεν χρειάστηκε ποτέ να κρυφτούμε πίσω από την επιστήμη μας. Έχουμε ονοματεπώνυμο, και επώνυμα καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια αποπροσανατολισμού και τρομολαγνείας.

Κύριε πρόεδρε, έχουμε ονοματεπώνυμο και αξιοπρέπεια. Μεγαλώσαμε με αξιοπρέπεια. Μορφωθήκαμε με αξιοπρέπεια. Δουλεύουμε με αξιοπρέπεια. Ελεγχόμαστε με αξιοπρέπεια. Και αυτή η αξιοπρέπεια μας δεν τίθεται προς αμφισβήτηση. Δεν θα γίνει διακύβευμα 
κανενός.

Και πάνω απ’ όλα είμαστε επιστήμονες που αγωνίζονται για μια νέα σελίδα στην πορεία της Ελλάδας, και πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτή δεν θα γραφτεί ούτε με όρους ρητορικής ούτε με όρους, μικροπολιτικής ούτε με όρους τρομοκρατίας. Αλλά με όρους ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

Με εκτίμηση και σεβασμό,

Αναγνώστου Βασίλειος Μεταλλειολόγος Μηχανικός
Απεσλίδης Θεοφάνης Μεταλλειολόγος Μηχανικός
Αποστολίδης Δημήτρης Γεωλόγος
Βαγκλη Ελευθερία Γεωλόγος
Γαζέα Βηθλεέμ Μεταλλειολόγος Μηχανικός
Γαλατσιάνου Αναστασία Δασολόγος
Γαρέζος Αντώνιος Γεωλόγος
Γάτσιος Αχιλλέας Μεταλλειολόγος Μηχανικός
Δάφτσης Εμμανουήλ Χημικός
Δριβέλας Αλέξανδρος Γεωλόγος
Ζαχαρέας Ευστράτιος Μεταλλειολόγος Μηχανικός
Θεοδωρακόπουλος Μιχάλης Μεταλλειολόγος Μηχανικός
Καϊκης Βασίλειος Μεταλλειολόγος Μηχανικός
Καλιτζέρης Γεώργιος Πολιτικός Μηχανικός
Κοσμίδης Χρήστος Μηχανολόγος Μηχανικός
Μαρκογιάννης Κωνσταντίνος Χημικός Μηχανικός
Μηλιούδης Νικόλαος Μεταλλειολόγος Μηχανικός
Μουγκοπέτρου Ευαγγελία Μυρτώ Μηχανικός Ορυκτών Πόρων
Μπακάλης Ευάγγελος Γεωλόγος
Μπάλλας Δημήτριος Γεωλόγος
Μπανάκας Κωνσταντίνος Γεωλόγος
Μπαραφάκας Αθανάσιος Μεταλλειολόγος Μηχανικός
Μπεσίρης Βασίλειος Τοπογράφος Αγρονόμος Μηχανικός
Μπρόκος Γεώργιος Μηχανικός Ορυκτών Πόρων
Νεστόροβ Νικόλαος Γεωλόγος
Νικολαϊδης Νικόλαος Μηχανολόγος Μηχανικός
Νόβας Ιωάννης Μεταλλειολόγος Μηχανικός
Ξωνίκης Γεώργιος Τοπογράφος Αγρονόμος Μηχανικός
Ξωνίκης Τιμολέων Γεωλόγος
Παλασοπούλου Χρυσάνθη Μηχανολόγος Μηχανικός
Παπανικολάου Γεώργιος Πολιτικός Μηχανικός
Παπαντώνης Αθανάσιος Πολιτικός Μηχανικός
Παπαντώνης Κωνσταντίνος Χημικός
Περαντώνης Γεώργιος Δρ. Γεωλόγος
Πετουγιάρη Βασιλική Πολιτικός Μηχανικός
Πεύκος Τηλέμαχος Χημικός Μηχανικός
Σακαλή Μαργαρίτα Γεωλόγος
Σεβαστάκης Ξενοφώντας Γεωλόγος
Σιγηνός Φώτιος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
Σουλτάνης Κωνσταντίνος Τοπογράφος Αγρονόμος Μηχανικός
Στούρνας Γεώργιος Μεταλλειολόγος Μηχανικός
Στυλόπουλος Παναγιώτης Μηχανολόγος Μηχανικός
Τρικαλλιώτης Ιωάννης Χημικός Μηχανικός
Τσανανάς Αλέξανδρος Μηχανολόγος Μηχανικός
Τσιτσάνης Παύλος Γεωλόγος
Χατζηλίδης Πρόδρομος Μηχανολόγος Μηχανικός
Χλιοπάνος Αθανάσιος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός



Πηγή:www.capital.gr

257 σχόλια:

«Παλαιότερο   ‹Παλαιότερο   201 – 257 από 257
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

και γω σε σγαπαω βρε

john deer είπε...

http://www.enikos.gr/economy/129258,O_ekviasmos_toy_Eurogroup-Oi_dialogoi.html

profit είπε...

Ωχ πολλές αγάπες ρε παιδιά να δω ποιος θα στείλει τα λελούδια

Unknown είπε...

Α τωρα φτασατε στο στοιχειο μου,ποτα και δημιουργια.....Κοιτα να δης στα νιατα μας επρεπε να ειμαστε Ρηγας Φεραιος για να το καναμε με γεια,,,τωρα πρεπει να ειμε Συριζα...Αχ ρε συντροφοι τι χανω,,,,και ο αλλος σου λεει,Ευτυχως συντροφοι ηττηθηκαμε..Καλες αποκριες,συμφωνα με την αρχαια παραδοση

michele είπε...

Μαζι θα πολεμησουμε!

profit είπε...

http://www.sportygossip.com/gkolara-o-samaras-kai-niki-gia-tin-seltikvids

μπαρμπαλιας είπε...

καλλιτεχνη μου μη ζοριζεσαι...
οι συντροφισσες του συριζά ειναι...εξω καρδια..
κουβεντουλα...χαμογελακι..ανεκδοτακι..ουζακι...και ερχεται μονο του...
εργαλειο που θα βρω ο ερμος...

Αλεξ σε απολαμβανω να τρωγεσαι και το Μικε και να του ζητας και τα κερασματα ...
απαιχτος παιχτη μου..

και αν θυμιεστε οι παλιοι..
φωναζα γραφοντας ..στο ντενεκεεεεε
αλλα θελατε και τα τοκια

ThitaDelta είπε...

... σολάρετε σήμερα λέμε

στο χαλαρό με βαθιά σκέψη

και οι μεν και οι δε

δε γράφω, σας διαβάζω

μπαρμπαλιας είπε...

τα λεφτα ηταν ρωσικα-μαυρα...
γιαυτο και η μοσχα ζητησε πληρη ελεγχο των μαυρων...
τουλαχιστον επι εποχης αρκουδας...
δεν ειχαμε τετοιες ιστοριες...
ειχαμε ηρωικα μπασιματα...
ψωμι,παιδεια,ελευθερια ...και κονομι
οι ξυπνοι..

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Γιατι να μην τα ζητησω βρε μπαρμπα αφου τα υποσχεθηκε

Τωρα σε τι νομισμα θα πληρωσει εμενα δεν με νοιαζει

giannhs kon είπε...

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους

Αχ τα διάβασα όλα χαχα
Πολλά και ενδιαφέροντα γράφτηκαν από το μεσημέρι, τι να πρωτο σχολιάσει κανείς

Θα μείνω λοιπόν στα χρηματιστηριακά ΜΟΝΟ .

Προσοχή σε όσους έχουν τράπεζες μην χαρίσουν τα χαρτάκια τους πριν κάτσει η σκόνη.

Τώρα όσοι ασχολούνται με την ΕΤΕ ίσως ίσως το τονίζω να υπάρξει ευκαιρία αύξησης θέσεις . ΙΩΑΝΝΟΥ μπορεί να σου γίνει το χατίρι χαχαχα μην ξεχνάς το γκαπακι που έχει αφήσει από το 1986

μπαρμπαλιας είπε...

μα σε δραχμες...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Γιαννη δυσκολα σχολιαζω τις αποψεις ανθρωπων που οπως εσυ μου ειναι αγαπητοι
Αλλα θυμαμαι οταν ειπα τελος η ανοδος ελεγες θελουν τα χαρτια μας.Τωρα αυτα ειναι πανω απο 20/30% κατω
Μην παιρνεις το ρισκο τοσο απολυτων αποψεων.

michele είπε...

Μπαρμπα ,οι μισοι καταθετες σην ΚΥΠΡΟ λεει η Guardian ειναι Ρωσοι...
Αλεξ ολα τα θυμασαι παλιοπαιδο..

Δημητρη βγηκαμε παρα εξω λιγο να..ξεσκασουμε και μας την πεσανε οι Σοιμπλε αδες και οι Nτισεμπλουμαδες..

Το Haig το πινω βεβαια..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Κι εγώ επέστρεψα...
Τα λεφτά στην ελληνική Κύπρου δεν μειώθηκαν πράγματι...αφού το διαβεβαίωσε ο Στούρνος!
Στα ΑΒ όλα τα ξένα προϊόντα, τυριά γάλατα κάτω 25% και τα ελληνικά ...τίποτα.
Το κουτί το Νουνού 78 λεπτά και το Βλάχας 95...δεν έχουμε μέλλον πατριώτες. Ολομέτωπη η επίθεση.
Πατάτες Ελληνικές απλά δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα!
Κύπρου με 1,40, Γαλλίας και Αιγύφτου.
Αν παίζουν παιχνίδια και οι δικοί μας δεν ξέρω, όπως και αν υπάρχει κενό μέχρι να βγει νέα εσοδεία δική μας. Κάποιος γνώστης?
Οι πολυεθνικές θα επιζήσουν και θα παίζουν μόνες τους, εμείς θα πεθάνουμε.
Πρέπει να τα έχεις τόοοοοσα και το πορτοφόλι άλλο τόοοοσο για να αγνοήσεις τις Σειρήνες και να πάρεις ελληνικό προϊόν και δυστυχώς και να το κάνεις πόσο θα αντέξεις???

giannhs kon είπε...


Γεια σου ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ μας
όσο ποιο πίσω τόσο πιο μεγάλη φόρα θα πάρουμε χαχαχα

Καλησπέρα ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ και ΠΑΝΟ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ δεν είμαι τρειντερ και βλέπω τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία

michele είπε...

Το μονο που ξερω οτι ειναι επανω ( με καινουργια υψηλα) ειναι το προφιλε μου( που θα ελεγε και ο μπαρμπας).
Στην ουσια με αυτη την αποφαση σωζονται οι κυπριακες τραπεζες που θα κανουν τους καταθετες ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ μετοχους των τραπεζων.Γιατι αυτο το ξεχναμε..
Τωρα το που θα πανε οι τιμες των τραπεζων δεν γνωριζω.Και κυνικα λεω.Δεν μ ενδιαφερει κιολας.Σημαντικο ειναι ενας μικροκαταθετης που θα του παρουνε 2-3000 και τον κανουν μετοχο της ΚΥΠΡ ας πουμε,καποτε ο ανθρωπος να τα παρει πισω.Και με κερδη.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Το «κούρεμα» και των εγγυημένων καταθέσεων στην Κύπρο, κάτω απ’ τα 100.000 ευρώ, υπονομεύει οτιδήποτε έχει ταμπέλα «με την εγγύηση του Δημοσίου» σε ολόκληρη την Ευρώπη, σημειώνει ο αρθρογράφος του Forbes Tim Worstal.

Σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται για ένα καταστροφικό προηγούμενο που μπορεί να προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές εάν ο κόσμος αρχίζει να πανικοβάλλεται και σε άλλες χώρες.

Ο Worstal υπογραμμίζεται ότι υπονομεύεται οποιαδήποτε έννοια εγγύησης που μπορεί να δίνει οποιαδήποτε Κεντρική Τράπεζα για τις καταθέσεις που τηρούνται σε όλες τις χώρες.

Forbes ena γνωστο αριστερο περιοδικο βεβαιως βεβαιως

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

To λες ότι σταθήκαμε & λίγο τυχεροί ως έθνος. Από τους Σαρρήδες εμάς μας κλήρωσε η Έφη ενώ στους Κύπριους ο Μιχάλης. Κλάσεις ανώτεροι εμείς.

απαιχτο tweet

michele είπε...

Να προσεχεις τον αγγλοσαξωνικο τυπο..Μην σου κατεβασω καμμια 10αρια αρχεια με...αρλουμπες η επιτηδευμενα δημοσιευματα παερλθοντων μηνων..
Παρ ολα αυτα τυπικα εχει δικιο,αλλα επι της ουσιας δεν λεει οτι οι κουρεμενοι γινονται μετοχοι των τραπεζικων.
Και οτι πηραν τα μαυρα λεφτα των Ρωσων να τα βαλουν στις αυξησεις να ..ασπρισουν

michele είπε...

*των τραπεζων

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αυτό που δεν κατάλαβα εγώ είναι γιατί "κονταίνουν" τις κυπριακές τράπεζες και δίνουν τα υποκαταστήματά τους εν Ελλάδι σε ελληνικές, αλλά είπαμε εγώ είμαι από χωριό...

giannhs kon είπε...


ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ να μην το ξεχάσω
για τον σχολιασμό των απόψεων μεταξύ φίλων νομίζω πως επιβάλετε και δεν θα παρεξηγηθώ ποτέ

Unknown είπε...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ μένει να δούμε το ΚΛΕΙΣΙΜΟ της Τρίτης.....

Μετά βγάζουμε συμπεράσματα.....

Οσο για το 20% και 30% που χάνουν κάποιες μετοχές, αυτό σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζει αυτούς που είχαν μπει σε ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΕΠΙΠΕΔΑ της αγοράς.

Αν εχεις απόδοση 100% και 150% το να χάνεις σε αυτή τη φάση ενα 30% απο τα ΚΕΡΔΗ σου είναι μάλλον απειροελάχιστο. Ειδικά εάν ο ορίζοντας σου είναι πιο μαρκρινός από 1 έτος.

Unknown είπε...

Και φυσικά δεν αναφέρομαι σε τραπεζικές μετοχές...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

αφου ειναι ευκαιρεια να γινουν μετοχοι,χωρις τη δικη τους αποφαση,ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ!!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Γιαννη μου το ειπα και νομιζω το γνωριζεις ποσο σε εκτιμω.
Ιωαννου εχεις απολυτο δικιο ΑΛΛΑ εαν μπορουσε καποιος να ειχε πουλησει πριν ενα μηνα και να αγορασει ...όποτε θα του κακοπεφτε?το 30% κατω σημερα δεν ειναι 30% εως τα προηγουμενα επιπεδα.Ειναι φυσικα θεμα επενδυτικου στυλ

Unknown είπε...

Ειδημων δεν ειμαι,,,αλλα νομιζω οτι οι δυτικες δυναμεις,ριξανε και κατι σφαλιαριτσες...Και επειδη τους κυπριους δεν τους εχω και για βλακες,νομιζω οτι διαλεξαν εναν εξυπνο τροπο,να ελιχθουν,..Ανακαταληψη λοιπον στην κυπρο και ξεκαθαρισμα λογαριασμων,μην κρυβωμαστε...Ειναι γεωπολιτικα τα παιχνιδια πια....Την προηγουμενη φορα που το επαιξαν ,εχασαν το μισο νησι...Ωραιος και γρηγορος ο νεος προεδρος,...Ξεκαθαρισε αμεσως που θα παει

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Καλησπέρα σε όλη τη παρέα


για να δούμε πιος θα πάρει τι στα τραπεζικά... και πιος όλα μαζί στο τέλος

Unknown είπε...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ προσωπικά μιλώντας ουδέποτε στην 20ετή μου ενασχοληση με τα Χρηματιστηριακά εχω καταφέρει να πιάσω τον πάτο η το pick μετοχών και αγοράς......

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Ουτε εγω καλε μου φιλε
Δεν αποκλειω καθολου να εχεις εσυ δικιο και γω αδικο αλλα οταν υπαρχουν κερδη της ταξης του 100 και του 150 % εγω νομιζω οτι πρεπει να τσεπωνονται .Ειναι τουλαχιστο αμαρτια να εχεις τετοια κερδη και να τα δινεις πισω

Unknown είπε...

Πάλι σχετικό είναι αυτό. Διότι αυτά τα κέρδη μπορεί να προέρχονται αφού είχε προηγηθεί πτώση σε αυτές τις μετοχές 5πλάσια της ανόδου...

Unknown είπε...

Παράδειγμα: Αν κάποιος έχει αγοράσει ΔΕΗ στα 2€ γιατί να την δώσει τώρα ???

Αφού όπως γνωρίζουμε η πραγματική της αξία ειναι κοντα στα 11€???

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

εμενα η πραγματικη αξια δε μου λεει τιποτα,δηλαδη ηταν αλλη αυτη η πραγματικη αξια οταν η μετοχη ειχε 1,5 euro?

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Μηπως η ετε δεν ειχε πραγματικη αξια καποτε κοντα στα 50 euro?
τοτε τα θεμελιωδη ελεγαν πως ειχε ,και ξερεις κατι οντως ειχε!!

giannhs kon είπε...

Τώρα με βάζεις σε μεγάλο πειρασμό να ρωτήσω χαχα ποια να είναι η πραγματική της αξία σήμερα ?

ΘΟΥ ΒΟΥ είπε...

Απλα,ΝΟΜΙΖΕ οτι θα τους πεταξει το Μνημονιο ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ.
Σηκωθηκε η Deutsche Luftwaffe.
Μετα καταλαβε.

Εκανε να σηκωθει και να φυγει αλλα του εδειξαν ...2 τραπεζες..
λυγισε...

ΣΥΝΗΛΘΕ,ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΖΑΛΑΔΑ..!
ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ;

ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ;ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΕΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ Ή Γ)ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;


ΝΑ ΚΑΛΗ ΩΡΑ.... ΚΑΙ ...ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ..

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΥΡΩΖΩΝΗ! "ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ"!

Οι επισκέψεις Τσίπρα σε Ευρώπη και Αμερική, δεν έγιναν για κανέναν άλλο λόγο παρά μόνο για να λάβει το δαχτυλίδι της διαδοχής στην κυβέρνηση, αφού όμως πρώτα δώσει τα διαπιστευτήρια του καλού παιδιού στη Γερμανία και τις ΗΠΑ! Από το "φονιάδες των λαών Αμερικάνοι" ο Τσίπρας πέρασε στο "κοινοί προβληματισμοί και κοινά ενδιαφέροντα με τις ΗΠΑ"! Είπατε τίποτα; Και από το "θα καταργήσουμε το Μνημόνιο", ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε στο "Εμείς δεν θα σκίσουμε τις δανειακές συμβάσεις"!

Ο κ. Τσίπρας δίνει...εξετάσεις συμμόρφωσης στα Μνημόνια! Απλά, προσπαθεί να εθίσει την κοινή γνώμη σιγά-σιγά. Να χωνέψει ο ψηφοφόρος την αλλαγή στην πολιτική του Τσίπρα.

Ιδού τι ακριβώς είπε ο κ. Τσίπρας. Εάν με όσα λέει σας θυμίζει τον Τσίπρα τον αντιμνημονιακό που θα τα βάλει με την Μέρκελ και τα Μνημόνια, ελάτε να μας το πείτε κι εμάς:«Οι κινδυνολόγοι θα σας πουν ότι το κόμμα μας, αν έρθει στην κυβέρνηση, θα σκίσει τη δανειακή σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, θα βγάλει τη χώρα έξω από την ευρωζώνη, θα διακόψει τους δεσμούς της Ελλάδας με την πολιτισμένη Δύση, ότι η Ελλάδα θα γίνει μια νέα Βόρεια Κορέα. Αυτό είναι κινδυνολογία στα χειρότερά της. Ο ΣΥΡΙΖΑ δε θέλει τίποτα από αυτά».

Τί θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ όταν έρθει στην εξουσία θα θέλει μια παραλλαγή του "Θα κάτσουμε στα τέσσερα;"!

Μάκης Β.

http://www.makeleio.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10538:-q-q&catid=4:2012-02-11-12-49-59&Itemid=2

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Ο μονος τροπος να αποτιμηθει η ΕΤΕ σημερα ειναι η συγκριτικη αναλυση
Η αποψη μου ειναι οτι για οποιον μπορει να μπει στην ΑΜΚ ή καλυτερα να ψωνισει απο τα αδιαθετα και να περιμενει χρονια θα βγαλει πολλα λεφτα

giannhs kon είπε...

Ευχαριστώ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
giannhs kon είπε...

Να κάνω άλλη μια ερώτηση ?

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ο Αμερικανικος δεικτης τραπεζων εχει τριπλασιασει απο τα μετα κρισης χαμηλα του και εχει πολυ δρομο ακομα.Για οποιον δεν καταλαβε εχει παει καλυτερα απο τον s&p και τον nasdaq
Αλλα δεν πρεπει να παρει η πλεμπα τι να κανουμε!

TheHawk είπε...

καλησπερα σας...

ειπαμε την παρασκευη..ερχεται τριημερο...δεν υπαρχει λογος να ρισκαρουμε...κ μιλαμε για χαζο ρισκο κ οχι εξυπνο ρισκο...

παλι θα εχουμε αναταραξεις..οχι απαραιτητα αρνητικα βεβαια...αλλα θα εχουμε ιστοριες..

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

οτι θελεις φιλε ,εαν γνωριζω

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

γεια σου HAWK

TheHawk είπε...

εγω απλα αυτο που ευχομαι σε ολους σας/μας...ειναι πως οσοι ασχολουνται με το ΧΑΑ να βγουν πραγματικα κερδισμενοι...
γιατι οσοι χασουν, θα ειναι καταδικασμενοι....
γιατι θα μηδενισουν κ θα ζουν μεσα σε ενα μηδενικο...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
giannhs kon είπε...

Καλησπέρα ΑΝΤΩΝΗ

ΑΛΕΞ η τιμή των αδιάθετων θα μπορούσε να προσδιοριστεί τεχνικά απο πιο νωρισ

TheHawk είπε...

κ τα παραπανω ισχυουν..γιατι φανταζομαι πως πλεον δεν μας εχουν μεινει πολλα μαξιλαρακια...ουτε υπαρχουν πολλα στηριγματα γυρω μας..αφου ο καθενας εχει τα δικα του προβληματα πλεον...
αρα εαν μας τα παρουν-κ τα τελευταια- απο το ΧΑΑ -ξανα-...τοτε ουσιαστικα θα σηκωσουν κ οι τελευταιοι λευκη σημαια...

TheHawk είπε...

καλησπερα Αλεξ κ John...τι κριμα..πλεον η φορμουλα σε συνδρομητικο?

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Οχι ειναι εντελως αδυνατο.
Ετσι και αλλιως δεν πιστευω στην δυνατοτητα της Τ,Α να δωσει ακριβεις τιμες, αυτα ειναι για να περναμε την ωρα μας,μπορει ομως να δειξει που αρχιζει μια ταση και που τελειωνει.ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ
Βραχυπροθεσμα ουτε αυτο μπορει να πει!

giannhs kon είπε...

Ευχαριστώ ΑΛΕΧ σαφέστατος

ΑΝΤΩΝΗ και στη ΕΤ1

TheHawk είπε...

a ωραια...!!!

σε ευχαριστω...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

παιδες παω να δω ντοκυμαντερ στον σκαι

TheHawk είπε...

καλο σας βραδυ...

giannhs kon είπε...

Καληνύχτα ΑΛΕΞ και ΑΝΤΩΝΗ
Καληνύχτα και από εμένα σε όλους τους φίλους

drak είπε...

akougetai oti protathike kourema twn XENWN ( mayrwn kata michele) katathesewn mono,kata 40%, kai eipame OXI, giati tha mas plhgwne to xrhmatopistwtiko mas profile!!meta apo ayto, poios proedros einai pio konta sta rwssika kefalaia??(oxi pws den xerame apo prin)
epishs, de fainetai na exei pleiopshfia sth boulh to proteinomeno nomosxedio gia to kourema...
idomen ti mellei genesthe.
kalo brady kai kala na perasete aytes tis meres.

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   201 – 257 από 257   Νεότερο› Νεότερο»