Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

ΚΥΡΙΑΚΗ
με ελεύθερη γνώμη...


KATΣΑΡΙΔΕΣ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ...

Του Παύλου Τσίμα, ΝΕΑ.

Ενα μπλογκ κάνει λογοπαίγνιο με την αγγλική συνήχηση του επιθέτου του επιτρόπου Ολι Ρεν, γράφοντας για Rehn of Terror (Βασίλειο του τρόμου). Κι έπειτα, λίγες ημέρες αργότερα, το ίδιο μπλογκ αποκαλεί τις ιδέες του επιτρόπου «κατσαρίδες» που, ενώ τις πετάς στην τουαλέτα και τραβάς το καζανάκι, εκείνες επιστρέφουν… Αν ήταν άλλος, τα σχόλια ίσως να τα έπαιρνε το ποτάμι του Διαδικτύου και να χάνονταν. Αλλά το μπλογκ ανήκει στον πολυδιαβασμένο Πολ Κρούγκμαν, δαφνοστεφανωμένο με ένα Νομπέλ Οικονομίας. Και τα δηλητηριώδη σχόλιά του προκάλεσαν ταραχή στις Βρυξέλλες. Και βροχή οργισμένων απαντητικών μηνυμάτων από πρώην και εν ενεργεία επιτρόπους. Με δυο λόγια η ιστορία του καβγά: ο Κρούγκμαν, ως γνωστόν, υποστηρίζει εξαρχής ότι το δόγμα λιτότητας της ευρωπαϊκής ηγεσίας είναι λάθος και οδηγεί σε καταστροφικά αποτελέσματα. Μετά τους θρυλικούς πολλαπλασιαστές του ΔΝΤ, ήρθε να τον δικαιώσει και μια πρόσφατη μελέτη δύο διάσημων οικονομολόγων, των De Grauwe και Ji, που αποδεικνύουν πολύ πειστικά ότι ο πανικός των αγορών οδήγησε σε πανικόβλητη αντίδραση τις ευρωπαϊκές ηγεσίες που επέβαλαν συνταγές λιτότητας υπερβολικά βίαιες με αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα. Που επιδείνωσαν, δηλαδή, αντί να βελτιώσουν τα οικονομικά μεγέθη των χωρών του Νότου.
Ο καλός μας Ολι απάντησε ότι η Ευρώπη δεν πρέπει να αποκλίνει ούτε χιλιοστό από τον ενάρετο δρόμο της λιτότητας. Οτι ακόμη και ο Κέινς αν ζούσε σήμερα δεν θα ήταν κεϊνσιανός. Οτι το συνολικό χρέος της ευρωζώνης είναι στο 90% του ΑΕΠ της, δηλαδή υπερβολικά μεγάλο, και συνεπώς «δεν θα επιτύχουμε ανάπτυξη σωρεύοντας νέο χρέος στο ήδη υψηλό μας χρέος». Για να τον κατακεραυνώσει ο Kρούγκμαν: «Το εντυπωσιακό είναι ότι άνθρωποι που δεν έχουν ιδέα ούτε από θεωρία ούτε από ιστορία προηγούμενων κρίσεων είναι απόλυτα πεισμένοι ότι ξέρουν τι να κάνουν στην παρούσα κρίση και ότι η εμπιστοσύνη στις συνταγές τους παραμένει ακλόνητη, παρ” όλο που ό,τι έκαναν ώς τώρα αποδείχθηκε λάθος. Το ακόμη πιο εντυπωσιακό, φυσικά, είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι κυβερνούν». Ετσουξε!
Πέρα όμως από το διαδικτυακό ξεκατίνιασμα, ποιος έχει δίκιο και ποιος έχει άδικο; Και τι σημαίνει για μας όλη αυτή η συζήτηση;

Προσοχή: Κανείς, ούτε ο Ντε Γκρόουι ούτε ο Kρούγκμαν ούτε κανείς άνθρωπος στα συγκαλά του είπε ποτέ ότι η Ελλάδα ειδικά και οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου γενικότερα μπορούσαν ή έπρεπε να αποφύγουν μια οδυνηρή θεραπεία λιτότητας. Λένε ότι, πρώτον, αυτή η θεραπεία ήταν υπερβολικά μεγάλης δόσης και υπερβολικά συμπυκνωμένης διάρκειας προκαλώντας αναίτια μεγαλύτερο του αναγκαίου κοινωνικό πόνο. Λένε, δεύτερον, ότι η άνοδος των σπρεντ που πανικόβαλε τις ευρωπαϊκές ηγεσίες δεν καθρέφτιζε, όπως νόμιζαν, τα αντικειμενικά προβλήματα των οικονομιών του Νότου αλλά τα αισθήματα πανικού των ίδιων των αγορών που φοβήθηκαν ότι θα χάσουν τα λεφτά τους, αφού η ΕΚΤ αρνιόταν τον ρόλο του δανειστή τελευταίας καταφυγής. Λένε, τρίτον, ότι αν η ΕΚΤ είχε εξαρχής πει αυτό που είπε το περασμένο καλοκαίρι ο Ντράγκι – πως θα κάνει «ό,τι χρειαστεί» – η επέκταση της κρίσης θα είχε προληφθεί. Και τέταρτον, λένε ότι ενώ ήταν σωστό να σφίξουν το ζωνάρι οι χώρες του Νότου, ήταν λάθος που ταυτόχρονα οι χώρες του Βορρά δεν υιοθέτησαν ένα πρόγραμμα αναπτυξιακής τόνωσης το οποίο θα βοηθούσε την ευρωζώνη να ισορροπήσει γρηγορότερα και με λιγότερες οδύνες για τους λαούς του Νότου.
Λένε, με άλλα λόγια, προς το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες: χαλαρώστε λίγο τον ρυθμό δημοσιονομικής προσαρμογής στον Νότο, εφαρμόστε πολιτική οικονομικής τόνωσης στον Βορρά. Και η συμβουλή τους αυτή κινείται στα όρια του αυτονόητου – έστω κι αν τα αυτιά είναι βουλωμένα στο αυτονόητο τόσο στο Βερολίνο όσο και στις Βρυξέλλες μέχρι τουλάχιστον τις γερμανικές εκλογές.
Τότε είναι πιθανόν να δούμε μια στροφή πολιτικής. Οι απόψεις των «καταραμένων» σήμερα οικονομολόγων μπορεί τότε να γίνουν δεκτές. Και οι επίμονες «κατσαρίδες» που κατοικούν το μυαλό του Ολι Ρεν να εξαφανιστούν επιτέλους στην αποχέτευση. Αλλά όπως είπε και ο δάσκαλος της σχολής σκέψης στην οποία ανήκει ο Κρούγκμαν, "μακροπρόθεσμα, θα είμαστε όλοι νεκροι".

96 σχόλια:

profit είπε...

Μα κανενας ξυπνιος
Καλημεραααααααα

THE JUNIOR είπε...

προφιτ καλημερα

πλεονασμα το 2013
Γ.Δ 1300 ΜΟΝΑΔΕΣ

κουρεμα το 2014
Γ.Δ 1800 ΜΟΝΑΔΕΣ

μεταφορα και των 50 δις
Γ.Δ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2000

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα ...σε ολους τους φιλους.

φιλε pro...
εγω ημουν πακεταδορς στην ετε...
πληρωσα την επιλογη μου...
αλλα δεν διστασα ...
τα γυρισα ...
οχι εγκαιρα,αλλα τα γυρισα
ξορκισμενη στον απιγανο...
τωρα στα λεω ,γιατι διαβλεπω την αγωνια σου ...
ηρέμα...
ασε να δεις τι παιζει και δεν χαλασε ο κοσμος να την παρουμε παραπανω...


μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα Μικρε...
τουταυτο και με τις επιλογες μου στις κατασκευες...
κατι σαπια λαβρακια βρισκουν εκει μεσα...
ο δικος σου ειναι εκτος;;;
"η ολιγοτερον μπλεγμενος στη διαπλοκα;;;

THE JUNIOR είπε...

και για να μην ξεχασω

Στον blog ελευθερη γνωμη δεν ειμαι

Για μετοχες και αγορα δεν ειναι
τα βασικα θεματα

Μεγαλοι με δικαιωμα ψηφου δεν
ειμαστε ολοι

Ε ΛΟΙΠΩΝ Η ΑΓΟΡΑ ΘΑ ΠΑΕΙ ΠΑΝΩ
ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ
ΘΑ ΒΓΑΛΩ ΚΑΙ ΛΙΣΤΕΣ ΜΕΤΟΧΩΝ

σε ενα αλλο blog με μαγειρες
γραφω συνταγες

ο μιχαλης κατω-κατω στο blog το
γραφει καθαρα

μπαρμπαλιας είπε...

ε Μικρε τοκλεισες το δικο σου βλεπω...
αλλα το αλλο που λες για τα μαγειριά
που τόνε

THE JUNIOR είπε...

καλημερα μπαρμπαλια
δυσκολοαναγνωστε

τωρα εχω και τις 4


αλλα περιστερης ,μπομπολας
τους εχω στην εισοδο δεν τους βαζω
στο σαλονι

profit είπε...

Φιλε μπαρμπα την εστειλα στο 1,05 αλλα εκανα την βλακια κ τα γυρισα επιλεκτο στο 0,5 εκει μη πηγε πολυ πισω

μπαρμπαλιας είπε...

καλα μωρε παιδι μου...
επιλεκτο πηγες και σιμαδεψες;;;
να κοιτας το ταμπλο
και να μην ακους κανεναν
τουλαχιστον θα εχεις το δικαιωμα επιλογης δικο σου...
σε ειδα που ρωταγες και το γατο ...
δε μπορω να σου πω δημοσια τιποτε αλλο..........

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους

giannhs kon είπε...

O

giannhs kon είπε...

το κορυφαίο σπορ του μηχανοκίνητου αθλητισμού ξεκινά και πάλι, με ομάδες, οδηγούς και μηχανικούς να βρίσκονται ήδη στις πίστες, για τις τελευταίες δοκιμές των νέων μονοθεσίων.

Αναλυτικά το πρόγραμμα F1

1.Αυστραλία «Albert Park» 15-17 Μαρτίου
2. Μαλαισία (Sepang) 22-24 Μαρτίου
3. Κίνα (Shanghai) 12-14 Απριλίου
4. Μπαχρέιν (BIC) 19-21 Απριλίου
5. Ισπανία (Catalunya) 10-12 Μαΐου
6. Μονακό (Monaco) 23-26 Μαΐου
7. Καναδάς (Gilles Villeneuve) 7-9 Ιουνίου
8. Βρετανία (Silverstone) 28-30 Ιουνίου
9. Γερμανία (Nürburgring) 5-7 Ιουλίου
10. Ουγγαρία (Hungaroring) 26-28 Ιουλίου
11. Βέλγιο (Spa) 23-25 Αυγούστου
12. Ιταλία (Monza) 6-8 Σεπτεμβρίου
13. Σιγκαπούρη (Singapore) 20-22 Σεπτεμβρίου
14. Κορέα (KIC) 4-6 Οκτωβρίου
15. Ιαπωνία (Suzuka) 11-13 Οκτωβρίου
16. Ινδία (Δελχί) 25-27 Οκτωβρίου
17. Αμπού Ντάμπι (Yas Marina) 1-3 Νοεμβρίου
18. ΗΠΑ (Austin) 15-17 Νοεμβρίου
19. Βραζιλία (Interlagos) 22-24 Νοεμβρίου

giannhs kon είπε...

H Pirelli ανακοίνωσε τις επιλογές της για τους πρώτους τέσσερεις αγώνες για τη φετινή σεζόν Formula 1 με τον συνδυασμό να είναι διαφορετικός σε κάθε αγώνα.

Στον πρώτο αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στην Αυστραλία η Pirelli θα προμηθεύσει στις ομάδες τα πολύ μαλακά και τα μεσαία ελαστικά, ενώ μετά από μια εβδομάδα στη Μαλαισία οι οδηγοί θα μπορούν να φορέσουν τις μεσαίες και σκληρές γόμες. Στον τρίτο αγώνα που θα είναι στην Κίνα θα υπάρχουν τα μαλακά και τα μεσαία ελαστικά και στο Μπαχρέιν τα μαλακά και τα σκληρά. Όπως φαίνεται, κανένας συνδυασμός δεν συμπίπτει σε κανέναν αγώνα και αυτό γιατί ο κάθε αγώνας βρίσκεται σε διαφορετικό κλίμα.


giannhs kon είπε...

ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
MotoGP

7 Απριλίου Κατάρ - Ντόχα, Λοσάιλ (νυχτερινός αγώνας)
21 Απριλίου ΗΠΑ, Όστιν
5 Μαΐου Ισπανία, Χέρεθ
19 Μαΐου Γαλλία, Λε Μαν
2 Ιουνίου Ιταλία, Μούτζελο
16 Ιουνίου Ισπανία - Καταλονία, Καταλούνια
29 Ιουνίου Ολλανδία, Άσσεν (Σάββατο)
14 Ιουλίου Γερμανία, Σάχσενρινγκ
21 Ιουλίου ΗΠΑ, Λαγκούνα Σέκα
18 Αυγούστου ΗΠΑ - Ιντιανάπολις, Ιντιανάπολις
25 Αυγούστου Τσεχία, Μπρνο
1 Σεπτεμβρίου Μεγάλη Βρετανία, Σίλβερστοουν
15 Σεπτεμβρίου Σαν Μαρίνο, Μάρκο Σιμοντσέλι Μισάνο
29 Σεπτεμβρίου Ισπανία - Αραγονία, Μότορλαντ
13 Οκτωβρίου Μαλαισία, Σεπάνγκ
20 Οκτωβρίου Αυστραλία, Φίλιπ Άιλαντ
27 Οκτωβρίου Ιαπωνία, Μότεγκι
10 Νοεμβρίου Ισπανία - Βαλένθια, Ρικάρντο Τόρμο

michele είπε...

Καλημερα ,καλημερα! Μπαρμπα φουλ για play-off εισαι χαχα
ΜΙΚΡΕ βλεπω το εχεις σιγουρο για τα 50 δισ
Γιανναρε ξεκιναμε..ποτε εφθασε Μαρτης,ουτε που καταλαβα

giannhs kon είπε...

Ναι ναι επιτέλους χαχα
Καλημέρα ΜΙΧΑΛΗ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

καλημερα σε ολους
Εγω δεν ξερω να κανενα που να διαφωνει οτι το χαα προσεχως θα γινει πυραυλος.Γιαυτο παρατησαμε τα ξενα και μαζευτηκαμε εδω.
Αυτο που μου αρεσει να λεω ειναι οτι ειναι δυνατο να εχεις μια εικονα του τι θα γινει σε μακροπροθεσμο επιπεδο αλλα αδυνατο τι θα γινει σε 5 λεπτα.
Ο σοφος μπαρμπας ειπε κατι πολυ σωστο.ΜΗ ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ να μας πει τι θα κανουμε,ιδιαιτερα οταν το εχουμε ηδη κανει Γιωργο μου,Ισως αξιζει να ρωταμε καποιον που νομιζουμε οτι ξερει κατι ΠΩς ΤΟ ΚΑΝΕΙ με ποια μεθοδο δηλαδη.Οταν το μαθουμε κραταμε οτι μας αρεσει η τα πεταμε ολα!
Κατα τα αλλα σωστος μικρε ο Michele εχει βαλει ενα disclaimer NAAA!και να βαλεις οσες λιστες θελεις θα εισαι πιθανα λιγοτερο αισιοδοξοςαπο μενα χεχε.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

το σημειο διαφωνιας ειναι απο που θα ξεκινησουμε,για καποιους ειναι αδιαφορο εαν θα εινσι το 750 το 800 ή το 900 ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!

giannhs kon είπε...

Καλημέρα ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ
Βαλε και το χαμηλό της παρασκευής διπλά!!!!!! χαχαχα

giannhs kon είπε...

δίπλα**

michele είπε...

Kαλημερα Αλεξ.Αμα ειναι καποιος να με ρωτησει για συγκεκριμενη ΜΕΘΟΔΟ,σωθηκε χαχαχα.Εσυ ναι εισαι μεθοδικος.

Για τις μοναδες τωρα.Παιζει μεγαλο ρολο ποια χαρτια ειναι.Γιατι ειναι μερικα που ειναι ηδη χαμηλα ( αρα σε μοναδες πιο κατω απο δω) και μερικα που ειναι ψηλα ( αρα σε μοναδες πιο πανω απο δω).

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

καλημερα long,michele
υπομονη ολα θα φανουν!

giannhs kon είπε...

Με αφορμή το τελευταίο σχόλιο του ΜΙΧΑΛΗ νομίζω πως ανισορροπία υπάρχει και στους δκτες

michele είπε...

Στους δεικτες υπαρχει ετσι κι αλλοιως και στους 4 μεγαλους. FTSE-25-ftse mid cap ΓΔ -ΔΤΡ.
Προηγειται η..πραγματικη οικονομια.

giannhs kon είπε...

Ενταξειιιιιιιιιιιι

Ένα μεγαλύτερο intercooler μας χρειάζεται ακόμα και κάτι σφυρήλατα εμβολα τα οποία περιμένω χαχα

και μετά θα έχουμε προσπεράσεις

Γεράκι είπε...

Καλημερα σε ολη την παρεα...βγειτε να απολαυσετε τον ωραιο ηλιο μας....επιτελους τα γκαζια ξεκινανε...ευχαριστω για τα καλα λογια σου μιχαλη χτες...(john ηδη σου απαντησα)..θα συμφωνησω με τα ανωτερω...

giannhs kon είπε...

καλημέρα ΑΝΤΩΝΗ

michele είπε...

Αντωνη καλημερα,ειπες πολλα απο αυτα που πιστευω,οποτε..
Στα 38,18 η κεφαλαιοποιηση του ΧΑΑ ,στο 20% του ΑΕΠ..και εχουμε ανεβει και 7 μηνες

ΠΑΝΟΣ είπε...

Έχουμε και λέμε:
Μερικά πράγματα με εξοργίζουν, άλλα με θλίβουν.
Ποτέ δεν υποστήριξα το Δημόσιο με την έννοια που το λέτε και με την κακή εικόνα που έχετε στο μυαλό σας. Απλά υποστήριξα ότι δημόσιος χαρακτήρας ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ από αυτές που τώρα κακολογείτε και θέλετε να παραδοθούν στους ιδιώτες. Και εφόσον θα υπάρχει Δημόσιο θα υπάρχουν και δημόσιοι υπάλληλοι όπως γίνεται σε ΟΛΕΣ τις χώρες του κόσμου. Τώρα αν στην Ελλάδα το δημόσιο έγινε κομματικό φέουδο αυτό αναζητείστε το στην πολιτική. Δεν θα το συνεχίσω άλλο. Θέλετε να δείτε αίμα, αυτό είναι όλο. Και γιατί παρακαλώ δεν πήγατε κι εσείς στο Δημόσιο το οποίο τόσο κατηγορείτε τώρα; Μιλάω φυσικά για το διάστημα μέχρι πριν από μερικά χρόνια που μπορούσες άνετα να πας αν έδινες εξετάσεις όπως έκανα κι εγώ.
Δουλέψτε λοιπόν εκεί που επιλέξατε και σας εύχομαι ΟΛΟΨΥΧΑ να συνεχίσετε, αλλά δεν ανέχομαι να θεωρείτε ότι δημόσιο = μια καρέκλα, ένα γραφείο και ένας διορισμένος ΜΑΛΑΚΑΣ πίσω από αυτό που όλη μέρα το ξύνει.
Πάμε στο άλλο σκέλος τώρα.
Για ποια ελεύθερη οικονομία συζητάμε;
Αυτή που βασίστηκε στην αρπαχτή και την φοροδιαφυγή;
Που αλλού εκτός Ελλάδας υπήρξε σχέση υπαλλήλων προς αυτοαπασχολούμενους 50/50 ;
Στις βόρειες χώρες γιατί η σχέση αυτή είναι 80/20;
Γιατί έγινε αυτό στην Ελλάδα;
Έχω απαντήσει χίλιες φορές. Διότι με έναν καλό λογιστή και έναν «πρόθυμο» εφοριακό καθάριζες… Σιγά να μην πάω ΕΓΩ στο υπαλληλίκι. ΕΓΩ θα επιχειρήσω για να τα κονομήσω.
Σαν τα μανιτάρια άνοιγαν οι «δραστηριότητες» στον ιδιωτικό τομέα, σαν τα μανιτάρια κλείνουν τώρα. Αυτοί που είχαν γερές βάσεις και βασίστηκαν στην τίμια επιχειρηματικότητα αντέχουν ακόμα και τώρα μέσα στην κρίση.
Θεωρείτε ότι εσείς έχετε ΔΟΥΛΕΨΕΙ όσο η δική μου φουρνιά; Για να δω τα χεράκια σας.
Έχετε ξεφορτώσει φορτηγό ολόκληρα με τσιμέντα; (τα 50άρια όχι τα 25άρια που βγάζουν τώρα γιατί τα άλλα μας πέφτουν βαριά).
Έχετε δουλέψει στην οικοδομή, να κουβαλάς τενεκέ πάνω στην σκαλωσιά;
Έχετε κάνει «πασαρέλα» στα 29 μέτρα πάνω από τα silos (Aυλώνας) με ήλιο και αέρα για να ογκομετρήσετε σιτηρά με κώνο ή ανάποδο κώνο; Φτάνουν αυτά για τώρα.
Όλα μπορώ να τα «χωνέψω» εκτός από:
Την εμπάθεια
Τα «κολλήματα» και τις εμμονές
Την υποκρισία
Το συμφέρον μας πάνω από όλα τα άλλα.

Σας εύχομαι καλή συνέχεια και καλή τύχη.

michele είπε...

Καλημερα Πανο.Εμπαθεια δεν υπαρχει.Υπαρχει ενα αρρωστο,υπερμεγεθες ,αδηφαγο και δυσκινητο κρατος.Φυσικα φταινε οι πολιτικοι και φυσικα και οσοι υπαλληλοι λειτουργουσαν και λειτουργουν ΜΕ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ για την περιουσια των συμπολιτων τους.

Και ποιος τα εβαλε με τη δικη σου φουρνια? Ασε που η δυσκολια μιας εργασιας δεν αναγεται στο αν ειναι χειρωνακτικη η οχι.

Διατηρησα-επιτυχως- επι 13 χρονια ως ιδιοκτητης ενα παιδικο σταθμο.
Περασαν απο κει πανω απο 250 παιδακια.
ΕΝΑ να παθαινε κατι,εγω πηγαινα ΜΕΣΑ.
Think about it.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Καλησπέρα σε ολή τη παρέα
Γκαζιαριδες μου τι σας εχω εδω χεχεχε
Αλλα κόλπα παλιακά....

http://www.youtube.com/watch?v=BTmJ_y5vHZQ


http://www.youtube.com/watch?v=RT2k8in2vAk

Παω για καφεδάκι έχει κι ωραία μέρα

μπαρμπαλιας είπε...

γεια σου Γιαννακι με τα σκετζουλέ σου...
να δουμε πως θα πει φετος...
με το ανακατεμα των οδηγων...
οι ομαδες θα δωσουν ρεστα παλι

μπαρμπαλιας είπε...

τωα με το φιλο μου τον Πανο...
διαβλεπω οτι το πηρε λιγο προσωπικα...μπορει και να λαθευω...
και με αφορμη τον αγαπημενο μου Ματροζο...που μας θυμισε ο Βαγγελης...
θα πω οτι η πατριδα δομηθηκε απο τους ξενους επικυριαρχους-μετα την επανασταση-κατα τα βαβαυρικα πρωτυπα...αλλα και με γνωμωνα το διαιρει και βασιλευε...
βαλανε τον Κολοκοτρωνη φυλακη...
δολοφονησαν Καποδιστρια...
δωσανε λεφτα και ουφιτσια στους "ακαπνους"...
διαβαστε το ευαγγελιο -απομνημονευματα-του Μακρυγιαννη...
και θα δειτε οτι,οτι ειχαμε τοτε εχουμε και τωρα ακριβως...
γιατι ετσι το θελουν οι ξενοι
και ετσι βολευει και τους ελληνες πακεταδορους...
θα μπορουσα να λεω πολλα...
αλλα πιστευω ειτε δημοσιο ειτε ιδιωτικο...το ιδιο χαλι εχουνε...
δουλευουν οι σωστοι και οι γνωστες και επιπλεουν οι φελλοι...
το θεμα ειναι ...
μηπως και ξεκαθαρισει λιγο,εστω λιγο,η κατασταση και δουνε ασπρη μερα οι επερχομενοι...
προσωπικα δεν το πιστευω...
ολοι πορευοντε μεσα απο σκοπιμοτητες...
γιαυτο ασ μεινουμε στην γωνια μας και ας βγαζουμε καμια φοα και αποθημενα...
ολα στη ζωη ειναι και οποιος θελει τα μετραει "η τα απορριπτει

μπαρμπαλιας είπε...

Lancia delta s4...
που το θυμηθηκες ωρε παιχταρα μου
δεν ξαναβγαινουν τετοια μασινια...

Unknown είπε...

Καλησπερα,κυριακη γιορτη και σχολη ναταν η βδομαδα ολη.Αλλα νομιζω οτι ολοι αναμενουμε την αινιγματικη βδομαδα που ερχεται.Οι δια γραματιστες βλεπουν το 900 ανετα,και καπιοι αλοι περιμενουν την εκβαση προτα της μαχης....Εγω ενθουσιωδης παντα ταχθηκα σε αυτους που θα προσπαθησουν να γυρισουν το παιχνιδι και μπορη να κανουν την εκπληξη....Οσο για τα φιλοσοφικες μας αναζητησεις και τοποθετησεις. Καλλα κανουμε και της κανουμε..Δεν ειμαστε αβουλοι,ειμαστε ερευνητες της αληθειας.. Δεν ειμαι οπαδος των επιθετων,αλλα των ρηματων των επιρρηματων και των επιχειρηματων...Μου αρεσει η συγκρουση ιδεων,αν μη τι αλλο μπορει να μου ανοιξουν οριζοντες που ουτε καν ειχα φανταστει.....Μπαρμπα....Ματροζος η φλογα που δεν εσβησε ποτε..

ThitaDelta είπε...

... ουφφφφφ μια σόδα και γρήγορα,

το νου σας ρεμάλια, το νου σας μη μου στεναχωρήτε τον Πάνο

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Εργαλείο μπαρμπαλία δεν ξαναβγαίνουν τέτοια αμάξια δυστυχώς.

Για την ιστορία ήταν το πρώτο που δούλευε με τουρμπό και κομπρέσορα μαζί μιλάμε για μελέτη του '84 και απο 1900 cc έβγαζε με τη τεχνολογία της εποχής ως και 650 ανάλογα με τίς συνθήκες του αγώνα άσφαλτος η χώμα. 37% μπροστά 63% πισω η κατανομή στα διαφορικά που θεωρούνταν το must για τη εποχή.
Θαύμα της αυτοκίνησης για τη εποχή του αλλά και για τη δική μας καθώς κι άλλοι θέλησαν ν αντιγράψουν την ιδέα WW άλλα τελικά άλλαξαν τακτική.
Σωληνωτό πλαίσιο για στιβαρότητα με επικίνδυνα χαμηλό βάρος του γενικού συνόλου του αυτοκινήτου το οποίο το έκανε νικητή.
Δυστυχώς ήταν ο λόγος που καταργήθηκε αυτή η κατηγορία αυτοκινήτων τα group B λόγω των πολλών δυστυχημάτων όπου και τα παιδιά της Fia είπαν
its toy fast toy race.


THE JUNIOR είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

ΜΙΚΡΕ για να δουμε ποσο θα επηρεάσει το δημοσίευμα....

THE JUNIOR είπε...

κ ιωαννου

στο μαγαζι ο μονος μικρος ειναι πλεον εγω

THE JUNIOR είπε...

Το ενδεχόμενο μεταφοράς της έδρας της εταιρείας Τιτάν εκτός Ελλάδος αφήνει ανοιχτό ο διευθύνων σύμβουλος της τσιμεντοβιομηχανίας, Δημήτρης Παπαλεξόπουλος

Unknown είπε...

ΜΙΚΡΕ πλησιαζει ο καιρός και για το θεμα της δικής μας έδρας.....

THE JUNIOR είπε...

καλοι οι αγανακτισμενοι
καλοι οι ανεξαρτητοι



αλλα να θυμαστε τους αδεσμευτους στην κυπρο

THE JUNIOR είπε...

η μαλακια των ελληνων ειναι παντα

οτι σε ενα μπουρδελο κυνηγαει παντα τον πελατη και ποτε την πουτανα και την τσατσα

και το χαζο ειναι οτι κυνηγαει τον πελατη αφου εφυγε και πηγε σπιτι ουτε καν την ωρα που ειναι μεσα.

THE JUNIOR είπε...

Η ελληνική οικονομία έλαβε το «φάρμακο» της λιτότητας και είναι έτοιμη να ανακάμψει εκτιμούν οι κορυφαίοι αναλυτές της JPMorgan Maria Toschi και Tom Elliott.

Ωστόσο, η ανάκαμψη αυτή δεν είναι εύκολη συμπληρώνουν γι’ αυτό και προειδοποιούν τους Έλληνες πολιτικούς να μην μπουν στον πειρασμό να επιβραδύνουν τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, διότι θα τιμωρηθούν αυστηρότατα από τις αγορές.

Σύμφωνα με την έκθεση της JPMorgan η Ελλάδα μπορεί να θεωρηθεί πλέον ως μια χώρα που έχει εισέλθει σε ανάκαμψη


θα το ψαξω ,αν ειναι αληθεια
ο βαρουφακης θα αλλαξει αποψεις μεσα στον χρονο
σε λιγο θα πουν και οτι η γερμανια ειναι στον σωστο δρομο ειδες πως αλλαζεις ροτα οταν πρεπει η αμερικη
να κοψει εξοδα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

πολυ κοροιδα αυτοι στον Τιτανα,λενε να φυγουν απο την Ελλαδα, ΜΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ?
Θα το ξαναπω
η υποτιμηση του προιοντος της εργασιας ειναι ο πραγματικος στοχος,Μονοτο χαα θα αποδιδει πλουτο τα επομενα χρονια.
Αληθεια εχει κανεις ιδεα ποσα χρονια παιρνει μια ανεργια του 30% να μαζευτει?
ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΙΔΕΑ
Διοτι ποτε και πουθενα χωρα δεν εχει επιστρεψει απο τετοια καταστροφη, τουλαχιστο οχι χωρις ΠΟΛΕΜΟ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Βαριεμαι να εξηγω σε οποιον δεν θελει να καταλαβει οτι δεν γινεται να εχουμε θετικο ισοζυγιο και εμεις και η πορτογαλια και η ιρλανδια και η ισπανια και η ιταλια ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ.Τα κερδη του ενος ειναι η χασουρα του αλλου.
Θα μπορουσε συνολικα η ευρωζωνη να εχει πλεονασμα/εξωτερικο/ εαν δεν ηταν ο παγκοσμιος βλακας που κραταει σφιχτη νομισματικη πολιτικη
οταν ολοι οι αλλοι κοβουν και κοβουν
ΑΔΙΕΞΟΔΟ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ενα κοροιδο στην τηλεοραση λεει τις ιδιες κουταμαρες που λεω και γω
καποιος αμερικανος καθηγητης ,καποιος
Γκαλμπρειθ, ασχετοι ανθρωποι Βαρουφακηδες

michele είπε...

θα σου πω τι θα γινει..επειδη δεν μαζευεται ευκολα οντως η ανεργια,δεν ειναι βεβαια 30% υπαρχει πολλη αδηλωτη εργασια, οι βορειοευρωπαιοι ,αφου βγει πρωτα η Μερκελ θα αναγκαστουν να ΜΗΝ παρουν αυξησεις η να υποστουν και μειωσεις καθοσον τα πλεονασματα του βορρα ειναι τα ελλειμματα του νοτου...κι επειδη αποφασισαν να σωσουν το ευρω θα γινει καπως ετσι.Αφου θα εχει προηγηθει η τραπεζικη ενοποιηση και γινει κεντρικη η διαχειριση των τραπεζων.

michele είπε...

Kαλα ελεος μπερδεψαμε Γκαλμπρειθ με Βαρουφα..

michele είπε...

Εννοειται οτι θα..χαλαρωσει και η νομισματικη πολιτικη,δεν παει ετσι στο 1,35

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

michele μου αυτοι μπερδευτικαν μεταξυ τους ,ειναι χρονια συνεργατες!!!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

εχουν πολλες φορες προλογησει ο ενας βιβλια του αλλου καποια απο τα οποια μπορω να σου διαθεσω

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

οσο για ο 30% της ανεργιας το λεει το ινστιτουτο εργασιας της ΓΣΕΕ υπο τον παλιο μου καθ Σαββα Ρομπολη που δεν ειναι αριστεροφασιστας κατα την αγαπημενη σου εκφραση.Βεβαια εσυ θα πιστεψεις την ..αναμαρτητη στατιστικη μας υπηρεσια ,αυτη του σημιτη και του αλογογκουφη Θυμασαι..

michele είπε...

Τι σε κανει να πιστευεις οτι ο Γκαλμπρειθ γνωριζει ποιους πολιτικους και ΠΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ στηριξε ο Βαρουφα..
Τωρα το τι λενε η γραφουν ΕΚΤΟΣ Ελλαδας πολλοι ,σε πληροφορω οτι αλλα λενε εδω και αλλα εξω.
Εχω συνεντευξουλα προεκλογικη του Σταθακη σε καναδικο μεσο που θα παθαινες πλακα με την αναντιστοιχια αυτων που ελεγε ,με αυτα που υποστηριζε εδω το κομμα του.

THE JUNIOR είπε...

εχουν αλλαξει οι εποχες

μισθος κινας 9.371 το 2000

42.452 το 2012

στην κινα ειναι 4 φορες πανω
στην ιταλια η μοναδα κοστους ειναι περιπου ιδια και στην ελλαδα πιο κατω


michele είπε...

Τα σημερινα στατιστικα στοιχεια της ΕΛΣΤΑΤ οπως ξερεις ειναι με διαφορετικη μεθολογια που μας φορεσαν μετα το φουσκωμα του ελλειμματος.Τωρα ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΡΕΙ καποιον που να αμφισβητει οτι η ανεργια το 2007 ηταν 7%..δεν θελει και πολυ ψαξιμο αλλωστε

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Ακου michele μου
Ειπες οτι μπερδευω τον γκαλμπρειθ με τον Βαρουφακη σου ειπα οτι ειναι συνεργατες αρα μπερδευονται απο μονοι τους.
Ειναι δυνατον να μου λες οτι συνεργαζονται επειδη ο ενας δεν γνωριζει τι πιστευει ο αλλος!
εισαι ικανος για αλλου επιπεδου επιχειρηματα.
Κακο ειναι να πεις οτι δεν το ηξερες?

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

η μεθοδολογια επι Σημιτη και αυτη σψστη ηταν? η μεθοδολογια υπολογισμου του ελλειματος επι Γαπ και αυτη σωστω?

michele είπε...

..Τωρα γιατι δεν μιλησε ο κ.Σαββας και καποιοι αλλοι οταν ΦΟΥΣΚΩΣΑΝ το ελλειμμα βαζοντας ΚΑΙ τα χρεη των νοσοκομειων στο δημοσιο χρεος,οταν δεν γινεται πουθενα στην Ευρωπη?? απο ποιους θα μαθαινε ο κοσμος τι του επιφυλλασαν αν οχι απ τους πιο φωτισμενους??

THE JUNIOR είπε...

αν βαλεις και το νομισμα
η ψαλιδα θα κλεισει πιο γρηγορα

ωστε να ερθει εκει που πρεπει σε μια την ελευθερη αγορα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Μικρε η αυξηση του κοστους εργασιας στην ασια ειναι ο λογος καταποντισμου της νοτιας ευρωπης.Επισης τυχαια το ιδιο διαστημα πολλες αμερικανικες βιομηχανιες επιστρεφουν στα πατρια

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Δεν τον παρακολουθεις,πραγμα λογικο αφου ο καθενας κανει τις επιλογες του, εγω που το κανω ξερω τι και απο ποτε ελεγε

michele είπε...

Σου εγραψα συγκεκριμενο παραδειγμα με τον Σταθακη.Εχω κι αλλο με τον Τσακαλωτο εναν απο τους καλυτερους οικονομολογους ελληνες σε διεθνες επιπεδο.
Μου κανει εντυπωση που δεν ααντιλαμβανεσαι τι παιζει ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ επιπεδο..που εμπλεκει οικονομολογους και συνταγματολογους που εκφραζονται αναλογα με το κομμα που πιστευουν διαφορετικα εντος και διαφορετικα εκτος Ελλαδος.

THE JUNIOR είπε...

ΡΕ ΜΙΧΑΛΗ

τα ιδια θα λεμε
για τον βλακα που για να μην πει οτι λεφτα δεν υπαρχουν κανονησε με τον πορνογερο να μπουμε στο δντ

michele είπε...

Παρακολουθω τα αρθρα του και οταν ερθει η ωρα θα..ασχοληθω και με το ποσο μεσα πεφτει.ειδικα τον περασμενο Ιουνιο..

michele είπε...

Οχι στην διαγνωση φυσικα.Στο αποτελεσμα και στις πολιτικες εξελιξεις που το καθοριζουν

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Μονο η αμεση τραπεζικη ενοποιηση και η εκπονηση ενος τεραστιου σχεδιου επενδυσεων απο την ετεπ μπορει να σωσει το ευρω αλλα αυτα προυποθετουν ομογενοποιηση του χρεους ...οποτε

THE JUNIOR είπε...

εχουμε και τον αλλο
απο λονδινο

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Παλι ξεχνας οτι εγω δεν ειμαι Συριζα ,δεν καταλαβαινω γιατι μου τους χρεωνεις,
ΔΡΑΧΜΗ !

michele είπε...

ΜΙΚΡΕ το θεμα ειναι αυτα μερικα απ αυτα να τα λεμε νωριτερα απο τους αλλους.Καποια στιγμη θα γραψουμε πριν απο αλλους και πιθανα πολιτικα σεναρια και το καλωσορισμα του Τσιπρα απο τον Καραμανλισμο. Δεν εχει ιδιαιτερη σημασια?? ειναι απλα και μονο πολιτικος πολιτισμος??

THE JUNIOR είπε...

ολα θα γινουν αλεξανδρε

απο αναγκη και μονο

1 δις ινδοι
2 δις κινεζοι
500 εκ αμερικανοι
ρωσοι
βραζιλιανοι

για χαζους τους εχεις

THE JUNIOR είπε...

μιχαλη θυμασε το sofokleous box

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

εγω μικρε ειπα ποιο ειναι το παγκοσμιο κοροιδο ,αυτοι που αναφερεις ειναι τεραστιοι νεανικοι και δυναμικοι πλυθισμοι

michele είπε...

Στο σχολιο σου 9,02 εχουμε ΑΠΟΛΥΤΗ ΤΑΥΤΙΣΗ.
Το τεραστιο προγραμμα επενδυσεων απο την ΕΤΕΠ δεν αργει.
Δεν σου χρεωνω Συριζα βρε..σου λεω πως κινουνται ορισμενοι σε σχεση με το υπαρχον συστημα.Ο Συριζα ειναι πλεον δευτερος πυλωνας του συστηματος και εχω απολυτο σεβασμο στο ρολο που θα διαδραματισει στο μελλον.

michele είπε...

..Αλλωστε πολυ συντομα μεριδα του Συριζα θα αποκοπει προς αριστερα.
Για τη δραχμη δεν λεω τιποτα,εχει οικονομικη βαση η σκεψη,αλλα απομονωνει την Ελλαδα απο το συστημα.Εγκλημα ΤΕΡΑΣΤΙΟ θα ηταν.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

σιγα τον πυλωνα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

μην ανησυχεις θα χουμε μεγαλη παρεα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

οσο για το.. συστημα μακρυα και αγαπημενοι,ειναι σα να λες σε απομονωνει απο τον λυκο εαν εισαι προβατο

michele είπε...

Οφειλω να τον υπολογιζω σοβαρα αφου ειναι πυλωνας και τον ψηφιζει ο κοσμος.Αλλα αν αρεσει σε μενα και αλλο η πολιτικη αναλυση.

THE JUNIOR είπε...

οτι και να γινει το χ.αα
πισω δεν γυριζει

michele είπε...

Σαν το..ποταμι που λεω εγω ΜΙΚΡΕ χεχε.Ενταξει καλο ειναι να..γυριζει και λιγο να γινεται ..ενδιαφερον

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Σε μακροχρονια βαση οντως δεν γυριζει
Τα αλλα τα ειπα το μεσημερι

THE JUNIOR είπε...

αλεξανδρε

ας κανουμε εμεις επι 3 επι 5
και ας μην γυριζει

δεν ξερω τι λεμε γυριζει
γιατι 6000 μοναδες δεν γυριζει
και δεν μπορει και βαση λογικης
οταν εχει καταστεψει τις τραπεζες που σε πηγαν

αν νομιζουν μερικοι οτι δεν θα δουν χαρτια 100% μεσα στο 2013 εδω θα ειμαστε

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

θα δουμε και τα ξερουμε και συ και ο ..φιλελευθερος/φιλος μου ειναι τι να τον κανω/και εγω

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

αλλα το γυρισμα τρωει χρημα δες βιοχαλκο /ολο τον ομιλο πλην ελβα/τεν,γεκ κτλ και εχουμε δρομο ακομα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

οσο για το 6000 δεν ξερω αλλα το 800 στον 25αρη δεν ειναι πολυ μακρυα

μπαρμπαλιας είπε...

δεν ξερω τι λετε εσεις...
εμεις γιορταζουμε τη νικη επι της λεβανδέ ...με 3-0
για τα 88 χρονια ιδρυσης και ιστοριας
ΟΛΕ...

μπαρμπαλιας είπε...

θα παμε και τσμπισλιγ ..
και θα κονομησει ο προεδρος

θα κανει και μεταγραφες δυνατες...Μεσι και Γκαλμπρειθ...
και Βαρούφα...
ωξω φυλαει ρουχα..

μπαρμπαλιας είπε...

συγνωμη που σας εκοψα την κουβεντα...
αλλα εκεινος ο πονηρος Μικες...
τι θε να μας πει;;;
οτι δν ειναι 30% η ανεργα;;;
και την εχουνε ...για να μας τρομοκρατουν;;;
καλα το οτι ειναι επαγγελματιες στο ειδος τους ...
ουδεμια αντιρηση...
θα σας κοψουμε στα δυο,δεν θα σας κοψουμε
θα σας τιγανισουμε,δεν θα
θα σας βαλουμε και βουτυρο-μελι,δεν θα...
για να μην τα γραψω χονδρα...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Καλησπερα μπαρμπα καλος/πολυ καλος δηλαδη/ο o michele αλλα ..φιλελευθερος.

μπαρμπαλιας είπε...

κακο;;;;

michele είπε...

Μπαρμπα υπαρχει και..παραυπαρχει ανεργια.Αλλα σε ενα Σαββατοκυριακο βγηκαν για ελεγχους και βρηκαν 974 αδηλωτους. Οποτε κραταω και μικρο καλαθι το 25-26% ειναι σιγουρο.Και πολυ βαρυ δεν ανατρεπεται ευκολα.
Μονο με δουλειες,επενδυσεις κλπ.
Την ..σοβιετικου τυπου οικονομια την ειδαμε..
Οι κορμορανοι στον Βοτανικο πρεπει να ..σωθουνε.

Unknown είπε...

Ειναι περιεργο το θεμα ανεργια...ΟΙ δικοι μου που ειναι καμια εικοσαρια,περνουν ανεργια ,για το χειμωνα..Μια και ειναι εποχιακο επαγγελμα μεγαλο κοματι του τουρισμου,που τους θεωρουμε και αυτους ανεργους..Βεβαια τα κανουν τα εξτρα τους,..και ετσι εχουν με ενα σμπαρο δυο τριγονια...Εχουμε ανεργους ??/ενω εχουμε τοσους πολους μεταναστες που βρισκουν δουλεια στην Ελλαδα ?? περιεργα πραγματα

Unknown είπε...

Χρειαζομαστε επαναπροσδιορισμο ,απο το πουλαω υπηρεσιες , ο εναε στον αλλο ,να παραγουμε και κατι...,απο το εισαγω τα παντα να εξαγουμε και κατι ...Απο το πετρελαιο το εισαγωμενο,σε αλλη μορφη ενεργιας....Κατανα λωση Ελληνικων προιοντων ,γιατι οχι..εδω θελη και λιγο εθνικη υπερηφανεια,και αγωνα ...Εγω πηρα Ελληνικο κινητο τηλεφωνο.Εδωσα δουλια σε Ελληνα,απλα πραγματα πρωτα ,και μετα κανουμε και τα δυσκολα.Ας μονιασουμε οι ελληνες ,πρωτα που ελεγε και ο στρατηγος...

michele είπε...

Λιγο δυσκολα μερικα απο αυτα που ζητας Βαγγελη.Η πολιτικη ταξη δεν μπορει να ξεφυγει απο το συνδρομο του αντιπολιτευομενου που σημαινει οτι ο,τι κανουν οι αλλοι ,εμεις πρεπει να λεμε το αντιθετο.
Η κριση αυτη ισως βοηθησει..να αρχισουμε να σκεφτομαστε οπως λες