Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013


ΣΑΒΒΑΤΟ..
με καφεδάκι

η "μεγάλη στροφη" προς τις μετοχές..

Ανάλυση: Ελευθερία Κούρταλη
ekourt@kerdos.gr 

To τελευταίο τετράμηνο έχει παρατηρηθεί μία τεράστια στροφή προς τις μετοχές και ειδικά τις ευρωπαϊκές, με τα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια της Ευρώπης να δέχονται κάθε μία από τις τελευταίες 16 αυτές εβδομάδες, σημαντικές εισροές, οι οποίες αρχικά προήλθαν από τις θέσεις σε μετρητά και σε μετοχές των ΗΠΑ, αλλά πιο πρόσφατα σημειώθηκε και μία έντονη στροφή από τους επενδυτές ομολόγων. 

Οπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η BofA Merrill Lynch, βρισκόμαστε στον δρόμο των μεγαλύτερων long-only εισροών σε μετοχές τα τελευταία 11 χρόνια, ενώ σύμφωνα με τους στρατηγικούς αναλυτές γενικότερα, το 2013 αποτελεί την έναρξη της πολυαναμενόμενης «μεγάλης στροφής» της επενδυτικής στρατηγικής (great rotation), με τους επενδυτές να κινούνται προς τις μετοχές και μακριά από ομόλογα, βάζοντας τέλος στη βασιλεία της - σχεδόν ανέπαφης - 20αετούς bull market των ομολόγων χαμηλού ρίσκου. 

«THE GREAT ROTATION»

Μία από τις μεγαλύτερες, ιστορικά, στροφές της επενδυτικής στρατηγικής έχει ήδη αρχίσει, ανεξάρτητα από το πώς οι παγκόσμιες αγορές θα κινηθούν τελικά το τρέχον έτος.

Αυτό που είναι ήδη γνωστό ως «The Great Rotation» ή η «μεγάλη στροφή» - μία αλλαγή της στρατηγικής των συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών κυρίως funds με στροφή της μακροπρόθεσμης προτίμησής τους προς τις μετοχές και μακριά από τα ομόλογα - είναι ίσως το μεγαλύτερο θέμα των αγορών αυτή τη νέα χρονιά, μέχρι στιγμής.

Οπως σημειώνει το Reuters, η ουσία του επιχειρήματος είναι ότι οι θέσεις των επενδυτών από τα πλέον ακριβά, εξαιρετικά χαμηλής απόδοσης κρατικά ομόλογα - μετά από μία σχεδόν αδιάσπαστη 20ετή bull market - δεν έχουν πια «μέλλον» σε ό,τι αφορά τις αποδόσεις. Η ελκυστικότητα των σχετικών και απόλυτων αποτιμήσεων των μετοχών αναγκάζει πλέον την εκροή των κεφαλαίων από την αγορά χρέους και προς τις μετοχές. 

Αυτό ακριβώς είναι που κάνει και μερικούς από τους πιο επίμονους απαισιόδοξους των τελευταίων δύο δεκαετιών, σε ό,τι αφορά τις παγκόσμιες μετοχές, όπως ο στρατηγικός αναλυτής (και γνωστός μεγάλος bear) της Societe Generale κ. Αλμπερτ Εντουαρντς, να επανεξετάσουν τις απόψεις τους. 

Οπως έγινε γνωστό, ο κ. Εντουαρντς, στα μέσα του μήνα, δήλωσε πως οι θεσμικοί με επενδυτικό ορίζοντα δεκαετίας αν δεν τοποθετηθούν στις μετοχές αυτή τη στιγμή κινδυνεύουν να χάσουν «τις φτηνότερες τιμές των μετοχών της τελευταίας γενιάς».

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΙΣΡΟΕΣ

Με την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη να φαίνεται κάπου στον ορίζοντα - καθώς οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες διατηρούν χαμηλά τα επιτόκια, αγοράζουν ομόλογα και εξουδετερώνουν τους φόβους γύρω από τη συστημική σταθερότητα - τα funds, οι θεσμικοί και οι ιδιώτες επενδυτές βγάζουν σταθερά τα κεφάλαιά τους από τα ομόλογα και τα τοποθετούν στις μετοχές.

Σύμφωνα με Lipper, οι καθαρές ροές στα μετοχικά funds με έδρα τις ΗΠΑ, στις δύο πρώτες εβδομάδες του 2013 ανήλθαν στα 11,3 δισ. δολάρια, η μεγαλύτερη δεκαπενθήμερη εισροή από τον Απρίλιο του 2000. Συμπεριλαμβανομένων των ETFs, το ποσό αυτό αγγίζει τα 18 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σε δημοσκόπηση 87 ευρωπαϊκών (αυτή τη φορά) μετοχικών funds με έδρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρθηκαν καθαρές εισροές 239,1 εκατομμυρίων δολαρίων την τελευταία εβδομάδα, φέρνοντας έτσι το σύνολο του ενεργητικού τους σε ένα νέο υψηλό 21 μηνών, 16,5 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με τα στοιχεία της Lipper Research.

Επιπλέον, σύμφωνα με την EPFR, περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια εισροών προς τις μετοχές των αναδυόμενων αγορών σημειώθηκαν μόνο κατά την πρώτη εβδομάδα του έτους και ήταν η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί, ξεπερνώντας συντριπτικά τη ζήτηση για τα ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια των αναδυόμενων αγορών.

Η SOCIETE GENERALE

H Societe Generale αναμένει ότι τα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια, ειδικά στην Ευρώπη, θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν ισχυρές εισροές, καθώς οι χαλαρές νομισματικές πολιτικές περιορίζουν σημαντικά τους μακροοικονομικούς κινδύνους και οδηγούν τους επενδυτές προς τα assets υψηλού ρίσκου και ειδικά αυτά της Ευρώπης.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές προσέλκυσαν καθαρές εισροές κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2012 καθώς και μέχρι στιγμής εφέτος, βάζοντας τέλος στο κύμα συνεχών εκροών που ξεκίνησε το 2007, καθώς οι κίνδυνοι διάλυσης της ζώνης του ευρώ και της παγκόσμιας ύφεσης υποχωρούν σε μεγάλο βαθμό, χάρη στην τολμηρή δράση των κεντρικών τραπεζών σε όλη την Υδρόγειο. 

Οι στρατηγικοί αναλυτές της Societe Generale υπογραμμίζουν πως συνήθως οι ροές κεφαλαίων υστερούν χρονικά ενός ράλι στις τιμές των μετοχών, το οποίο και ξεκίνησε το καλοκαίρι, πράγμα που σημαίνει πως υπάρχει η δυνατότητα για περαιτέρω εισροές, καθώς όλο και περισσότεροι επενδυτές μπαίνουν στις χρηματιστηριακές αγορές.

Από μία παγκόσμια προοπτική, οι αναλυτές της τράπεζας σημειώνουν μία αντίστροφη συσχέτιση μεταξύ των καθαρών εισροών των ΗΠΑ και της μεταβλητότητας της αγοράς, όπως μετράται από τον δείκτη μεταβλητότητας CBOE, που μετρά την παγκόσμια ανησυχία των επενδυτών και χρησιμοποιεί τις τιμές των δικαιωμάτων προαιρέσεως επί τον αμερικανικό δείκτη S&P 500. 

Οπως τονίζεται, ο χαμηλότερος κίνδυνος στην αγορά τείνει να υποστηρίζει τις εισροές σε μετοχές. Οι τελευταίες εισροές σε μετοχές ήταν αρκετά ισχυρές και φαίνεται να επιβεβαιώνουν αυτή τη θέση. Η συνέχιση της χαμηλής μεταβλητότητας θα εξασφαλισθεί με άφθονη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής (συνδυασμένες προσπάθειες στις ΗΠΑ, Ευρώπη, Ιαπωνία και αναδυόμενες αγορές) και πολύ χαμηλότερο συστημικό κίνδυνο στην Ευρώπη. 

Οι αμερικανικοί γίγαντες των ομολόγων αλλάζουν... business 

Μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες ομολόγων των ΗΠΑ αλλάζουν? business και κάνουν επιθετική στροφή προς την αγορά μετοχών, ωθούμενες από τους φόβους ότι η bull market των ομολόγων τελειώνει και από τις προβλέψεις για αυξανόμενο ενδιαφέρον των ιδιωτών επενδυτών σε μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια.

Υστερα από πέντε χρόνια τεράστιων εισροών στις αγορές σταθερού εισοδήματος, οι γίγαντες των ομολόγων Double Line Capital LP, Loomis Sayles & Co και PIMCO στοχεύουν στρατηγικά σε ένα μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά μετοχών - μία περιοχή που πολλοί θεσμικοί επενδυτές έχουν αποφύγει τα τελευταία χρόνια.

«Εδώ καιρό είμαστε εντός της αγοράς μετοχών, αλλά τώρα έχουμε μεγάλη έμφαση στο να μεγαλώσουμε τη δραστηριότητά μας σε αυτόν τον τομέα, γιατί πιστεύουμε ότι είναι ένα πολύ καλό μέρος για να είναι κανείς επενδυτικά τα επόμενα χρόνια», υπογραμμίζει ο βετεράνος επενδυτής ομολόγων κ. Νταν Φας, αντιπρόεδρος και διαχειριστής χαρτοφυλακίου στη Loomis Sayles, η οποία διαχειρίζεται 182 δισεκατομμύρια δολάρια σε assets.

Η Double Line, με 53 δισεκατομμύρια δολάρια σε assets, επίσης γίγαντας της αγοράς ομολόγων, ανακοίνωσε στις αρχές Ιανουαρίου ότι ξεκινά ένα νέο τμήμα επενδύσεων σε μετοχές, το Double Line Equity LP.

Και η PIMCO, το... σπίτι του μεγαλύτερου ομολογιακού αμοιβαίου κεφαλαίου στον κόσμο με 1,92 τρισεκατομμύρια δολάρια σε assets υπό διαχείριση, έχει ξεκινήσει ένα νέο hedge fund που επενδύει σε μετοχές, το PIMCO EqS Long / Short Fund D .

Τα μεγάλα επενδυτικά σπίτια της αγοράς ομολόγων ακολουθούσαν αυτό το τεράστιο κύμα στην αγορά σταθερού εισοδήματος για πέντε χρόνια. Ξέρουν να μην βασίζονται αποκλειστικά σε μία κατηγορία περιουσιακών στοιχείων για τα έσοδα και τα έξοδα, αφού καμία bull market δεν μπορεί να διαρκέσει για πάντα, τονίζει ο κ. Γκρέγκορι Πέτερς, επικεφαλής της Global Cross Asset Strategy της Morgan Stanley.

Ακόμη όμως και για τους κολοσσούς της αγοράς ομολόγων, όπως οι κκ. Μπιλ Γκρος και Μοχάμεντ Ελ-Εριάν της PIMCO, η στροφή των δραστηριοτήτων τους προς τις μετοχές δεν σημαίνει ότι δεν ενέχει κινδύνους. Θα πρέπει να ανταγωνιστούν με τους βετεράνους της βιομηχανίας των μετοχών, όπως η Fidelity Investments, η Vanguard Group και η BlackRock Inc, ωστόσο αυτός ο ανταγωνισμός δεν φαίνεται, προς το παρόν τουλάχιστον, να τους φοβίζει.

ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ; 
Η άνοδος της αδρεναλίνης στο ξεκίνημα του νέου έτους μπορεί εύκολα να χαθεί. Η JPMorgan Asset Management και ο στρατηγικός αναλυτής της κ. Ντάβιντ Σαρπ, για παράδειγμα, υπολογίζουν πως η αγοραστική κίνηση του Ιανουαρίου έχει γίνει λίγο? αδιάκριτη, εκτός συγχρονισμού, με μία τάση προς λιγότερες θετικές οικονομικές εκπλήξεις και μοιάζει πια «υπερβολική και έχει ανάγκη ανάπαυσης».
«Η μεσοπρόθεσμη θέση μας υπέρ της μεγάλης στροφής προς τις μετοχές παραμένει», όπως επισημαίνει ο επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της Bank of America Merrill Lynch κ. Μάικλ Χάρνετ. 

Αλλά, όπως προσθέτει, μετά το απότομο ράλι των risk assets τις τελευταίες εβδομάδες, μετά την άνοδο σε υπερβολικά επίπεδα της bullish επενδυτικής ψυχολογίας και ακόμη και μετά τα χαμηλά επίπεδα μεταβλητότητας, είναι απολύτως υγιές να σημειωθεί βραχυπρόθεσμη διόρθωση στις αγορές. 

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Bank of America Merrill Lynch, κάποιες από τις χρηματιστηριακές αγορές που οδήγησαν το ράλι, όπως ο δείκτης DAX της Γερμανίας και ο δείκτης Kospi της Νότιας Κορέας, έχουν αρχίσει να επιβραδύνουν και συνιστούν στους επενδυτές να έχουν τον νου τους για οποιοδήποτε σημάδι κόπωσης τόσο στην ιαπωνική αγορά ακίνητης περιουσίας όσο και στις μετοχές τις μικρής κεφαλαιοποίησης, καθώς αποτελούν? καμπανάκια για επικείμενη διόρθωση.

H bullish ψυχολογία δεν εγγυάται μία διόρθωση, αλλά το τρέχον επίπεδο της αισιοδοξίας όντως αυξάνει τον κίνδυνο διόρθωσης μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όπως τονίζει η BofA. Εάν δεν υπάρξει αυτή η διόρθωση θα είναι επειδή οι επενδυτές δεν είναι πρόθυμοι να στοιχηματίσουν εναντίον της «μεγάλης στροφής», κι έτσι η BofA θα έμπαινε στον πειρασμό να προειδοποιήσει για μία πολύ μεγαλύτερη διόρθωση τον Μάρτιο ή τον Απρίλιο, ειδικά εάν οι ανησυχίες γύρω από τις συνεχιζόμενες συζητήσεις για τον προϋπολογισμό των ΗΠΑ δεν υποχωρήσουν. 

Πάντως, σε ορίζοντα ενός έτους, η BofA-ML συνεχίζει να αναμένει πως ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 θα αγγίξει τις 315 μονάδες, δηλαδή άνοδο της τάξης του 10% από τα τρέχοντα επίπεδα και ο δείκτης των blue chips ευρωζώνης, Euro STOXX 50, θα «τρέξει» 11% αγγίζοντας το ίδιο διάστημα τις 3.000 μονάδες.

«Ακαταμάχητη» η γοητεία των μετοχών της ευρωζώνης

Παρ' όλο που σίγουρα μετά από ένα τέτοιο ράλι που ξεκίνησε το β’ εξάμηνο του 2012 οι ανησυχίες για διόρθωση στην αγορά είναι λογικό να προκύπτουν, ωστόσο κατά γενική ομολογία, η ελκυστικότητα των μετοχών και ειδικά αυτών της ευρωζώνης, σε σχέση με τα ομόλογα αλλά και όλα τα assets γενικότερα, είναι αδιαμφισβήτητη.

Οι μερισματικές αποδόσεις των μετοχών της ευρωζώνης είναι πολύ πάνω από αυτές των εταιρικών ομολόγων επενδυτικού βαθμού, όπως επισημαίνει ο κ. Ιβ Μαλό, επικεφαλής των ευρωπαϊκών μετοχών στη Natixis.

Το χάσμα μεταξύ των αποδόσεων των εταιρικών ομολόγων και των μερισματικών αποδόσεων στην Ευρώπη είναι εξαιρετικά μεγάλο, περίπου 40%, γεγονός που δείχνει την τεράστια πίεση στην αγορά που απορρέει από τα τρία χρόνια της κρίσης στην Ευρώπη, σημειώνει ο κ. Μαλό.

Στην Ευρώπη, κάθε κλάδος, εκτός από τον ασφαλιστικό, έχει μερισματική απόδοση που είναι πάνω από την απόδοση των εταιρικών ομολόγων που ανήκουν στον ίδιο κλάδο, με τα μεγαλύτερα spreads να σημειώνονται στις επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, τηλεπικοινωνιών και ενέργειας. Στις μεγαλύτερες μερισματικές αποδόσεις για τον Euro STOXX 50 περιλαμβάνεται η Banco Santander στο 10%, η GDF Suez στο 9,8% και η Deutsche Telekom στο 7,8%.

Την ίδια στιγμή, αρκετές μετοχές του δείκτη των blue chip της ευρωζώνης, STOXX 50, διαπραγματεύονται χαμηλότερα από τη λογιστική τους αξία, με τις τράπεζες να αποτελούν τις φθηνότερες μετοχές, σύμφωνα με τα στοιχεία της Thomson.

Παρά την απότομη άνοδο από τα μέσα του 2012, η UniCredit διαπραγματεύεται ακόμη στις 0,49 φορές τη λογιστική αξία της τράπεζας. Η χαλυβουργική εταιρεία ArcelorMittal έχει τιμή προς λογιστική στο 0,51 και ο όμιλος GDF Suez του κλάδου της ενέργειας έχει δείκτη p/bv στο 0,59.

Μεταξύ των πιο ακριβών blue chips της ευρωζώνης είναι η μετοχή της Inditex, η οποία διαπραγματεύεται στις 8,9 φορές τη λογιστική της αξία, η ASML Holding 5,8 φορές, η ζυθοποιία AB InBev 3,8 φορές και η εταιρεία καλλυντικών L'Oreal στις 3,7 φορές.
Στον τραπεζικό δείκτη της ζώνης του ευρώ, 24 από τις 28 μετοχές διαπραγματεύονται κάτω από τη λογιστική τους αξία, με μέσο δείκτη p/bv στο 0,64.

Για να επιστρέψουν σε έναν δείκτη p/bv ίσο με 1, οι τραπεζικές μετοχές θα πρέπει αυξηθούν κατά περίπου 33%, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει πολύ καλή δυναμική για τον κλάδο, όπως τονίζει ο κ. Πιερ-Ιβ Γκοτιέ, επικεφαλής στρατηγικής στην AlphaValue.
Επιπλέον, παρά το ράλι της τάξης του 33% από τα μέσα του 2012, η μέση μερισματική απόδοση του Euro STOXX 50 παραμένει πολύ πάνω από την απόδοση των 10ετών Bund, καθώς και πάνω από τις αποδόσεις των εταιρικών ομολόγων. Η μέση μερισματική απόδοση του δείκτη είναι 3,5%, ενώ αυτή των γερμανικών ομολόγων είναι στο 1,5% - ένα τεράστιο spread 200 μονάδων.


82 σχόλια:

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα
για την Κασσιωπη εγραψα και χθες...
σημερα η συνεχεια.

Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013
ΟΤΑΝ Ο ΚΟΥΒΑΡΝΤΑΣ ΑΛΒΑΝΟΣ ΒΙΤΡΙΝΑ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΑΓΟΡΑΖΕ ΤΟ ΩΡΑΙΟΤΕΡΟ ΦΙΛΕΤΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΑΝ. ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ...

Πανηγυρίζουν για την «πρώτη διεθνή επένδυση σε δημόσια γη» τα παπαγαλάκια, το ΤΑΙΠΕΔ και η κυβέρνηση. Πανηγύρια για τον Αλβανό βιτρίνα των Ισραηλινών. Ο Andi Ballta Διευθύνων Σύμβουλος-Επικεφαλής Γραφείου για τα Δυτικά Βαλκάνια της ΝCH Capital Inc «επένδυσε» στο φιλέτο που όπως έχει αποκαλύψει το Lobbystas.gr (ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ, ΟΙ ROTHSCHILD'S, ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ Ο EΛΛΗΝΑΣ !!!) (ΕΔΩ) έχει την ομορφότερη θέα στο κόσμο.

ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ …

http://lobbystasgr.blogspot.gr/

ευαγγελος είπε...

καλημερα στη καλη παρεα! Ομορφη μερα σημερα, ευκαιρεια για βολτα παραλιακη, παρεα, καφεδακι! Αφεντικο, θα επρεπε να ειχες διοργανωσει εκδρομη για σημερα!

George είπε...

Καλημερα... καλημερα Ευαγγελε και Μπαρμπα.... το διαβασα το πρωι..Τινάζονται στον αέρα οι έρευνες για πετρέλαιο στην Ελλάδα; Κύκλοι της αγοράς επισημαίνουν ότι το Ελληνικό Δημόσιο με την εισήγηση αύξησης του συντελεστή από το 20% στο 26% διευρύνει το πρόβλημα αξιοπιστίας της χώρας, ενώ ακυρώνει και το πλεονέκτημα που έδινε ο 4001/2011 στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να λάβει ένα δίκαιο μέρος των εσόδων από την έρευνα υδρογονανθράκων. http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=112987492

Unknown είπε...

Καλημερα, ναι ναι ευαγγελε,εκδρομη,θα βλεπαμε και απο κοντα,το φιλετο που πριγραφη ο λομπιστας,και αν αυτα που περιγραφη, ειναι απο τον καιρο της πριγκιπισσας ΣΙΣΣΥ,η τωρινα.(κανα κερκυραιος βρε παιδια).Αλλα ειμαι λιγο ζαλισμενος,σημερα,σκεφτομενος οτι,οι μετοχες μπορη να κοινουνται σαν το τοπακι του πινκ πονκ,απο εδω και περα...Γουσταρωωω!!!!!Ζωρζ αδειαζη το φεγγαρι τι λες??Σε θυμηθηκα στην πανσεληνο..Βρε περιεργα πραγματα......Να σας πω και εγω ενα νεο>>>Η βανα Μπαρμπα,ηταν και αυτην στο Καταρ ,Εθνικο κεφαλαιο η Μπαρμπα,αδερφια....Ετσι μπορη να σηρθουν στην ξηρα οι εφοπλιστες,μπαρμπα (λια) ΜΕ ΜΠΑΡΜΠΑ

ευαγγελος είπε...

μα αυτο επρεπε να παιξει πρωτη ειδηση! Αλλα τα καναλια μας, απο αντικειμενικη ενημερωση μηδεν! Ολο για τον Σαμαρα λεγανε!

George είπε...

Πολεμιστη δεν ειναι καλο ....μαλλον φοβασε να πεις οτι παμε για 950 αφου εσυ τα ξερεις.. και προσοχη ευπρο-λαμδα-red..χα χα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Kαλό μεσημέρι σε όλους και καλό Σ/Κ
Καλημέρα Μπάρμπα Βαγγέληδες Γιώργο
Είχαμε ξενύχτι με καλή παρέα χτες, με ξύπνησε όμως στις 9.15 ο γνωστός "τρομοκράτης" και από τότε έχω τα νεύρα μου.
Όσο για τα παραπάνω που διάβασα δεν μου κάνει πλέον ΚΑΜΙΑ εντύπωση.
Αν αληθεύουν, προφανώς ο γνωστός και μη εξαιρετέος "εντεταλμένος" τεχνοκράτης κ. Υπουργός σκέφτηκε πολύ και βρήκε ένα τρόπο για να καθυστερήσει τις έρευνες και να χειροτερεύσει το οικονομικό κλίμα, ώστε να ολοκληρωθεί η "εκποίηση" της χώρας πριν απαντηθεί το ερώτημα αν και πόσο πλούτο έχουμε στο υπέδαφος και τελικά να καθυστερήσει η εκμετάλλευσή του.
Όταν δεν θα υπάρχει πλέον τίποτα άλλο, θα βγουν όλα στην φόρα και με νέο νόμο ο συντελεστής φορολογίας μπορεί πανεύκολα να οριστεί στο μηδέν οπότε θα κάνουν κατοστάρι όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

Αν αυτοί είναι ήδη πεθαμένοι, εμείς τι φταίμε για να μας πάρουν μαζί τους?

μπαρμπαλιας είπε...

*...Ποια ήταν η καλύτερη επένδυση την τελευταία 10ετία; Σύμφωνα με τη σύγκριση αποδόσεων για μια επένδυση 1.000 ευρώ πριν από 10 χρόνια και μέχρι σήμερα, μακράν την καλύτερη απόδοση είχε το ασήμι, αφού σήμερα τα προ 10ετίας 1.000 ευρώ θα άξιζαν 5.275 ευρώ (+428%). Ακολουθεί η επένδυση σε χρυσό, που θα απέφερε απόδοση 10ετίας 314% (4.124 ευρώ), το πετρέλαιο θα αύξανε τα 1.000 ευρώ σε 3.205 (+221%), ο καφές θα απέδιδε 151% (2.509 ευρώ η σημερινή αποτίμηση), το σιτάρι 92%, η τοποθέτηση στον χρηματιστηριακό δείκτη της Γερμανίας DAX 88%, στον Dow Jones 52,7%, στον Euro Stoxx 50 31,3%, στον κινεζικό χρηματιστηριακό δείκτη 10,3% και στον Nikkei 10,1%...

**Kerdoskopos

michele είπε...

Ωραια μερα σημερα,δεν προλαβαμε να οργανωσουμε εκδρομη..Μπαρμπα ασημι εε?? εχω κατι παλια 30 αρικα που μου αφησε ο πατερας μου,να τα κανω μετοχες τωρα?

michele είπε...

Το σημερινο βιντεο της αναρτησης το αφιερωσα στον εαυτο μου,γιατι υπηρξα παικτης της προεθνικης στα εφηβικα μου χρονια ,επαιζα δηλ σε υψηλο επιπεδο..μεγαλη αγαπη για το αθλημα αυτο.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ωχ λες Μικέλε?
Έχω κι εγώ μερικά με τους γάμους του τέως βασιλιά Κων/νου αν θυμάμαι καλά, δεν θυμάμαι αν είχαν βγει και με τον πατέρα του τότε

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλά έκανε αθληταρά μου, όλα πρέπει να προβάλλονται!

michele είπε...

Πανο εχουν νομιζω τον βασιλια Παυλο επανω,δεν θυμαμαι καλα

μπαρμπαλιας είπε...

Παρουσιάστηκε η Ferrari F138
Μέσω twitter έγινε η παρουσίαση της F138, του μονοθεσίου με το οποίο η Ferrari φιλοδοξεί να επιστρέψει στους τίτλους του 2013.

http://www.sport24.gr/Sports/Motorsport/Formula1/paroysiasthke_h_ferrari_f138.2110957.html

αντε μαστροΝικολα...
φτιαξε ενα αυτοκινητο ανταγωνιστικο...
ολοι οι Ferraristi περιμενουν...
και τη δικαιωση του Alonso μαζι

Unknown είπε...

Και εγω ετσι προκοψα με την αργυρομεταλλευματων και βαρυτινης ,μπαρμπα,αλλα τωρα παει να μας την φαει κοψοχρονια,και για να την θελει τοσο πολλυ ο κυριος,δεν ειναι και κανενας τυχαιος...Σκεφτομαι και εγω σαν την πατατα του Καποδιστρια ισως..Θυμωσαται παλλια τι ειχε γινει,με την HELLAS CAN,..Μακαρι να μου βγη το πονταρισμα...Εχουν κυκλοφορισει πολλες εκδοσεις,βασιλιαδες σε νομισματα..Αλλα ο χαμος εγινε με το 20σαρικο με τα δελφινια,που το ειχε και ο πανος στης ημερες του,εγω ημουν μικρος τοτε ,δεν θυμαμαι και πολλα,,Χα χα

TheHawk είπε...

Την καλησπέρα μου..

Βαγγέλη...διαλεξε μια καθημερινη να περασω απο κει..με την αφορμη να φερω κ το νερο της φωτιας...κ να tradarουμε μαζι....

Unknown είπε...

Ελλα και τωρα αντωνη αμα θες,

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα Αντώνη

Μικέλε και Βαγγέλη τα θυμάμαι το 30άρικο και το 20άρικο και θα ψάξω να τα βρω. Σίγουρα όμως είχαν βγει και με του γάμους του Κων/νου - Άννας Μαρίας 30ρικα

TheHawk είπε...

Τωρα ειμαι αλοιφη..επρεπε να σηκωθω λιγο νωρις (κ χτες ειχα ξενυχτι)..ετρεχα ολη μερα..κ τωρα θα λιωσω μου φαινεται οσο παει...

Απλα σκεφτηκα καθημερινη..για να ειναι live...!!!

Unknown είπε...

Ας πουμε για τριτη τοτε,που θα ανοιξη χαμηλα ,και μετα θα γυριση,για πανω...Οποτε θες γενικα

TheHawk είπε...

χεχε...οκ..θα το φιξαρουμε την Δευτερα..μηπως κ προκυψει τπτ..
Θα σου στειλω ιμειλ...

την καλησπερα μου Ηλία...

Babis cool είπε...

Καλημέρα παίδες.... καλά τι ηλικία έχετε και θυμάστε τέτοια νομισματα? Εγώ ίσα που πρόλαβα τη δραχμή!!!!

Unknown είπε...

Μπαμπη κοολ,δεν ειπαμε οτι πιναμε καφε με την μπομπουλινα !!!αλλα να ειμαστε μελετηροι,στην ιστορια,και καντα ζαμπετα ειμαστε νεοι της εποχης..Μπαμπη αν επιτρεπεται απο που εισαι ??

Babis cool είπε...

Από Γρεβενά είμαι Βαγγέλη, όπου ζω και εργάζομαι.

ο dwk είπε...

…καλημερούδια!
…νεούδια είναι, b. Cool, τα παιδιά…
…σιγά τα ασημένια φραγκοδίφραγκά τους !
…αν ψάξω εγώ στο μπαούλο μου, θα βρω …γρόσια!!!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα babis και Θοδωρή
Σιγά μη τα παραλέμε κιόλας χαχα

Unknown είπε...

Καλημερα dkw,μεγαλεεε που λεμε,ολλα καλα ???εφυγες μου φενεται τη καταλιλη στιγμη,αλλα να τον ξανακταξεις,εχει δικιο βεβαια αυτο που λεει ο μικ..Αστιακια λεμε Μπαμπη,πες μας κανα νεο απο τον τοπο σου,δεν εχω βρεθη ποτε Γρεβενα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Πάντως 30άρικα ασημένια βρήκα μερικά για τα 100 χρόνια της δυναστείας μας (τρομάρα τους) 1863-1963 (1963) και των γάμων του Κων/νου (1964)
Και 20άρικα του Παύλου το 1960 αν θυμάμαι καλά
Θοδωρή πιο πίσω λες εσύ χαχα

ο dwk είπε...

…γεια σας Βαγγέλη και Πάνο…
…πάρα πολύ ωραία η περιοχή του b cool !
…όσο για τον μαικ… τα λέγαμε με τον …μαικλ !
…θα τον ξαναδώ όταν φτάσει στην ηλικία μου (οπού θα είναι …ακριβός)
…ή ΛΙΓΟ πιο κάτω, στου Πάνου !

ΠΑΝΟΣ είπε...

Χεχεχε αρκεί να μην έχει την τύχη του άλλου Μάικλ, του Jackson ντε και του κάνεις μνημόσυνο!

Babis cool είπε...

Καλησπέρα dwk και Πάνο. Βαγγέλη αντιλαμβάνομαι ότι κάνετε πλάκα και περνάτε ωραία γι΄ αυτό μου αρέσει η παρέα σας. Ωραια ειναι εδώ με κρύο και χιονι σε κοντινές αποστάσεις. Στα 40 χλμ εχουμε το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας όπου γίνεται χαμός, ενώ αν ανοίξει λίγο ο καιρός μπορείς να κάνεις πολλές δραστηριότητες, όπως rafting, ορειβασία, βόλτες στον Εθνικό δρυμό Πίνδου κλπ

michele είπε...

Nαι Πανο τα παλια της..δυναστειας ,αυτα εχω..με τις κεφαλες γυρω-γυρω.
Θοδωρη ειπαμε,παιζει να ειναι ο ΜΑΙΚ το turn around story θα φανει βεβαια..
Βabis,πασιγνωστη η Βασιλιτσα προσωπικα δεν εχω παει,αλλωστε εγω στα χιονοδρομικα η μονη αθλητικη μου δραστηριοτητα ειναι κανα ουισκακι κοντα στο τζακι και ..μασα βεβαια

ΠΑΝΟΣ είπε...

Έχω περάσει 2-3 φορές από τα μέρη σου Babis πηγαίνοντας για Πρέσπες, πολύ ωραία. Πάντα χειμώνα βέβαια.

Babis cool είπε...

Μιχάλη και γω μία απο τα ίδια... Πιάνω το σαλέ και αράζω με τις ώρες πίνοντας, εν συνεχεία κατηφορίζω σε κανένα κοντινο χωριό για φαι. Πάντως το κρέας της περιοχής είναι respect! Αν ανεβείται δεν θα χορταίνεται κρεατικά και μανιτάρια φυσικά!

ευαγγελος είπε...

μιχάλη γι αυτο σε παω! γιατι εισαι των .... εχτρεμ σπορ!

Babis cool είπε...

Πάνο την επόμενη θα συναντηθούμε βεβαιά... Ποια η σχέση σου με τις Πρέσπες, αν επιτρέπεται?

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καμία Babis από την άποψη να έχω κάποιους συγγενείς κλπ
Απλά μου άρεσε να γυρνάω την Ελλάδα και φυσικά να την δείχνω στα παιδιά μου. Τελευταία φορά ήταν πριν από 5 χρόνια με τον γιό μου που τώρα είναι 19.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ο ΦΑΣΟ έχει συχνές επισκέψεις εκεί για κυνήγι πάντως και είναι ο πρώτος που μπορεί να τον δεις!
Αλήθεια πότε τελειώνει η κυνηγετική περίοδος?
Δεν πρέπει να έμειναν πολλές μέρες νομίζω

Babis cool είπε...

To touring μου αρέσει και μένα Πάνο, εχώ πάει σε πολλές περιοχές κυρίως της ηπειρωτικής Ελλάδας. Μόλις αυξηθεί ο κουμπαράς λέω να πάω προς Κρήτη μεριά που έχω ακούσει τα καλύτερα. Εννοείται πάντως ότι όλοι σας είστε καλεσμένοι και ευπρόσδεκτοι στα Γρεβενά. Κερνάμε κεμπάπ, πανσέτες, κατσικάκι, κοκορέτσι και πίνουμε ότι πίνεται!!!

michele είπε...

Ωραιοτατα θα κανουμε ενα tοur και οι κατω απ τα αυλακι( ετσι Ευαγγελε??) να παμε να..αθληθουμε στα Βορεια!

Babis cool είπε...

Δεν είμαι fan του αθλήματος. Νομίζω ότι για λαγούς και γουρούνια έχει τελειώσει και για φάσσες ίσως ισχύει για λίγες ημέρες ακόμη.

ΠΑΝΟΣ είπε...

ΟΚ Babis και φυσικά καλά να είμαστε για να μπορέσουμε να οργανώσουμε μια τέτοια βόλτα.
Όλα σήμερα έχουν σχέση με το διαθέσιμο εισόδημα πάντως
Αν μας βουλιάξουν κι άλλο μάλλον θα πρέπει να τα ξεχάσουμε όλα αυτά

ευαγγελος είπε...

επιβαλλεται! τι στο καλο λεωφορειο εχουμε! αλλωστε οι Μακεδονες φημιζονται γιατη ζεστασια τους και την φιλοξενια τους!

Unknown είπε...

Απο εδω το ειχες,απο εκει το ειχες,τοριξες δεν μπορουσες,σε λιγο θα μας πης οτι φυλας τα παλια νομισματα με τους βαβαρους,γιατι δεν ξερεις ποτε τι γινεται,Η το αλλο οι βαβαροι δεν εφυγαν ποτε,χα χα στην γωνια σε περιμενα

Babis cool είπε...

Έτσι είναι Ευάγγελε, ζεστή καρδιά άδεια τσέπη!!! Πάντως άμα πιάσει ο Γενικούλης 1.500 μονάδες δεν θα έχεται δικαιολογία για περιορισμένο διαθέσιμο εισόδημα Πάνο.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μάλλον Babis γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται μ' αυτούς.
Από την άλλη πλευρά είμαστε και οι δύο Βόρειοι (εγώ από την άλλη μεριά ανατολικά) και δεν χαλάμε τις καρδιές μας εύκολα.
Βαγγέλη δεν με πειράζει καθόλου, αλλά δεν είναι πολιτική η κουβέντα τώρα, αν ήσουνα και εσύ συν/χος δεν νομίζω ότι υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό που είπα.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Παιδιά καλό απόγευμα για την ώρα.
Τα υπόλοιπα αργότερα.

Unknown είπε...

Μην τους ακους coll men,με εχουνε ανχωση και μενα,και καλλα θα ειμαστε,και αβουλιαχτη,θα ειμαστε και στης 1500 θα παμε αφου προχτες που πηγα στο ατμ φωβομουνα,μην μου βγαλη δραχμες,γιαυτο ρωτησα πρωτα,ποιον εχουμε προθυπουργο,.Ασε να αφτωσαρκασθουμε λιγακι βρε πανο αφου ψωφαω για τετοια

profit είπε...

έλα μωρή ΑΕΚΑΡΑ!!!!!!!!!

profit είπε...

και από πίσω η ΕΤΕ:::(((((((

fasokinigos είπε...

Καλησπερα στη παρεα!!....ΦΙΛΑΡΑΑΑ!!!..Babis cool....Αστους αυτους ...εγω ειμαι ετοιμος....Πες μου που εχει φασσες στα γρεβενα και το πρω θα ειμαι εκει χαχαχα.....πανεμορφα τα χωρια των Γρεβενων...τα περισσοτερα τα γνωριζω καλυτερα και απο το νησι μου.....αληθεια.. απο χωριο εισαι?? η μεσα απο την πολη των Γρεβενων??.....Εεερε φωτια που μου αναψες τωρα.....Πες μου οτι κυνηγας κιολλας;......χεχεχεχε.....

fasokinigos είπε...

Γεια σου profit!!...με την ΑΕΚΑΡΑ!!!.....Και εγω μαζι σου...

kostasΠειραιας είπε...

Kalhspera σε ολους. ...b.cool... πολυ θα ηθελα να ξαναπερπατησω πανω στο γεφυρι του Αζιζ Αγα που το θεωρω απο τα ωραιοτερα στην Ελλαδα.
profit.... βλεπω δεν εχουμε τα χαλια μας μαζι μονο στην ΕΤΕ αλλα και στην ΑΕΚ. Διπλα περαστικα μας. Αν κι εχω αρχισει στο βαθος του τουνελ να βλεπω ξανα Α εθνικη. Τωρα για την ΕΤΕ......

profit είπε...

Βάζω απουσίες Φάσο
γεια και χαρά σου

profit είπε...

φίλε Κώστα Δευτέρα παει πάνω η ΕΤΕ

profit είπε...

Μιχάλη συμφωνείς ???

Unknown είπε...

Δεν αλαζεται ομαδα μπας και γελαση το χειλακι σας,ακου χρωματα κιτρινο μαυρο,και εσυ βρε κοστα απο τον πειραια,!!!....τελικα μονο εγω και ο ιεραξ,ειμαστε θρυλος ???

kostasΠειραιας είπε...

Μακαρι αν και για μενα πλεον εχει μικρη αξια, γιατι εχω κρατησει μερικες, μονο για να θυμιζω στον εαυτο μου τις βλακειες που εχω κανει με το ΧΑΑ

profit είπε...

μη μασας και Πρωτάθλημα θα πάρουμε και 3€ η ετε θα πάει
dum spiro spero

kostasΠειραιας είπε...

Ας μην ξεχναμε, οτι ο Πειραιας ειναι γεματος απο προσφυγες της Μικρας Ασιας. Οπως και ο παππους μου, απο το Αϊβαλί. Οποτε εχει αιτια και η ομαδα

profit είπε...

ΑΕΚ σημαίνει προσφυγιά ξεριζωμένη

kostasΠειραιας είπε...

michele τελειο video παιζω ευχαριστως μαζι σου μερικα σετακια υψηλων απαιτησεων. Γιατι τελευταια μονο κατι πιτσιρικαδες μου βγαζανε γλωσσα, που μετα δεν ηξεραν που να κρυφτουν απο τα ρεζιλικια τους. Και δε μπορουσαν να χωνεψουν , οτι τους εριχνα 20 χρονακια και βαλε.

michele είπε...

Kωστα χαιρομαι ,δεκτη η προσκληση! θα πιουμε καφε,θα πουμε για τις μετοχες θα παιξουμε και μερικα σετακια!

Babis cool είπε...

Καλησπέρα Κώστα και ΦΑΣΟ. Όντως από τα ομορφότερα και ιστορικότερα γεφύρια του Αζιζ Αγα. Ελπίζω ότι αυτόν δεν θα τον δούμε σε κανένα τουρκικο σίριαλ!!! ΦΑΣΟ δυστυχώς δεν είμαι κινηγός αλλά είναι αρκετοί από τους φίλους μου. Έχω πάει να τραβήξω βίντεο μια μέρα. Μένω στην πόλη, το χωριό μου είναι πολύ μικρό, Ασπρόκαμπος λέγεται, εκεί πηγαίνουν οι φίλοι μου κάποιες φορές για φάσσες!

Babis cool είπε...

ΦΑΣΟ
http://www.youtube.com/watch?v=7EXfI1H-NjI
Αυτό το έχουν ανεβάσει κάποια φιλαράκια μου που κινηγούν λαγούς και φάσσες. Οι πληροφορίες μου λένε ότι φάσσες πολλές έχει στα χωριά Δοτσικό, Μεσολούρι, Σπήλαιο, Φιλιππαίοι κλπ...

kostasΠειραιας είπε...

Θελω και μοντελο να σηκωνει το νουμερο του σετ, για να δωσουμε κινητρο στους υπολοιπους να μας παρακολουθησουν.

michele είπε...

Κωστα μπερδεψες το αθλημα με την πυγμαχια?? χεχε,οχι οτι μας χαλαει βεβαια,κατι θα βρουμε

Unknown είπε...

Ωραια αμα εχουμε και κουνελακι για το νουμερο του σετ,θα υπαρξη και φιλαθλο κοινο,γιατι ως γνωστο Ολυμπιακο αθλημα το πινκ πονκ... ε και εμεις,που δεν θα παιζουμε, θα ειμαστε ,αναλογως σορτ Η λονκ,για την αδρεναλινη μας,,το Εστησα παλλυ το μπετ !!!Μην φοβασαι κοστα κατι θα βρουμε,για κανονιστετο...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

σε 15 λεπτα μια πρωτη προσεγγιση στο ερωτημα, ταλαντωτες υπαρχουν?

Unknown είπε...

Αμε περιμενω

michele είπε...

Εδρασε η παραγκα παλι με ακουσιο χερι στο 94! Ουστττττττ

Μονο αγαπη υπαρχει Αλεξ.Και γραμμες τασης με καναλια.Αντε και κανας κινητος.Πανω απ ολα τα νευρωνικα συστηματα,οι χρηματορροες και οι ..ζωγραφοι!! χεχεχε

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ταλαντωτες και πρασινα αλλογα, να μην ξανακουσω εδω τετοιες @#% site τεχνικης αναλυσης ειμαστε και οχι τα κοροιδα της αγορας!

Unknown είπε...

Εδω οι αλλοι κυβερνησαν την ελλαδα με πρασινο ηλιο,τι πρασινα αλλογα,και αλλοι ακομα πιστευουν οτι ακομα τους αδικουν,...μικ αν θυμαμαι καλλα ο δημοπουλος δεν αναγνωριζει καναλια η δεν θυμαμαι καλλα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

νεα αναρτηση
mike αλλαξε τις λεξεις δεη και φριγκο μεταξυ τους

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Αυτα τα βιβλια ειναι ο οδηγος του χασουρη

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

εκει που γραφει στην πτωση της φριγο το σωστο ειναι στην πτωση της δεη,ΜΟΝΟ αυτη η λεξη να αλλαχθει

michele είπε...

Οκ θα το φιλοτεχνησω!

Unknown είπε...

Μεχρη να ?????ολοκληρωσε το γιατι με εκρεμοτιτα δεν νομιζω οτι μπορουν να,ανφερθουν ερωτηματα,και αποψεις ...... Ερωτιση ...ποσα συστηματα τεχνικης αναλυσης υπαρχουν ???

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

η απαντηση στην νεα αναρτηση

Unknown είπε...

Τεχνική ανάλυση και χρηματιστηριακοί δείκτες
Η σημασία της τεχνικής ανάλυσης αναλύεται σε πέντε πτυχές.

Πρώτον, στη θεμελιώδη ανάλυση δεν εμπλέκονται ψυχολογικοί παράγοντες. Οι αγορές επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από συναισθήματα. Όπως αναφέρει ο John Maynard Keynes, «δεν υπάρχει τίποτα πιο καταστροφικό από μια λογική επένδυση σε έναν μη λογικό κόσμο» (Smith, 1968).

Μόνο η τεχνική ανάλυση περιέχει μηχανισμό για τη μέτρηση της «μη λογικής» της Αγοράς, δηλαδή των συναισθημάτων τα οποία βρίσκονται σε όλες τις αγορές. ...
Ενα ωραιο αθρο για την αναλυση,που με βρισκη συμφωνο,και ειναι το μοτο μου,τα συναισθηματα,,,και οι ταλαντωτες τα μουσικα οργανα,που συνθετουν ολη αυτην την αρμονια της κυματικης κινησης..ο αινσταιν ελεγε μην εξετασης τιποτα αν δεν ειναι αρμονικο..Και ηρθε και ο Elliot((ελληκας στα αρχαια κυονοκρανα)) που στηριζομενος στον τελειο αριθμο των αρχαιων Ελληνων εφαρμωσε τα κυματα του..Οταν μιλησε για κυματα ,εμεις ηδη ειχαμε ευφερη την τρικυμια..Και οταν μιλησαν για χαος (με ελληνικη λεξη) εμεις ηδη το ειχαμε διαχειριστη...

Unknown είπε...

Παρακαλω τους φυλους της ελευθερης γνωμης,να συμετασχουν ενεργα σε αυτη την προσπαθεια,αξιζουμε λιγο ψυλοτερα κατα Σεφερη..και αυτους που δεν γραφουν ακομα να ενεργοποηθουν...Η συζιτηση απο μονη της ειναι μαθηση ελεγε ο καθηγητης μου ΦΩΚΙΩΝ...που σε αυτον οφειλω το ονομα,Πολεμιστης καλλιτεχνης

Unknown είπε...

Συνοδιποροι,,,Αλεξανδρε,,,Καληνυχτα