Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013


X.A.A. LIVE 
 

        
                                                                         σχόλια για τη συνεδρίαση online...
ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥΣ...

Του Γιώργου Παγουλάτου*, Καθημερινή.

Στη Μεγάλη Υφεση του 1932, ο Φράνκλιν Ρούζβελτ έσωσε τις ΗΠΑ επιβάλλοντας κανόνες στον καπιταλισμό, αφαιρώντας προνόμια από την οικονομική ολιγαρχία, δημιουργώντας δουλειές και εισάγοντας βασικές λειτουργίες κοινωνικού κράτους. Η Ελλάδα της Μεγάλης Υφεσης θα σωθεί μόνο αν καταστεί οικονομικά βιώσιμη, σε μια Ευρωζώνη που αλλάζει. Το κοινωνικό κράτος δεν έχει μέλλον, εάν δεν μεταρρυθμιστεί σε στέρεες δημοσιονομικές βάσεις. Ξοδεύαμε για κοινωνικές δαπάνες όσα και η ανεπτυγμένη Ευρώπη. (Με τη χαμηλότερη αποτελεσματικότητα.) Το «ευρωπαϊκού» ύψους κοινωνικό κράτος χρηματοδοτείτο από σπιθαμιαία, «βαλκανικά» φορολογικά έσοδα. Κάτι από τα δύο έπρεπε να αλλάξει. Τώρα, το κοινωνικό κράτος συμπιέζεται, η ψαλίδα δαπανών – εσόδων πρέπει να κλείσει. Η ανάπτυξη συνθλίβεται από τους φόρους, που διαλύουν εισοδήματα και ακυρώνουν παραγωγικά κίνητρα. Οι Αμερικανοί το ’32 απαίτησαν ασφάλεια, κοινωνική προστασία, απασχόληση. Ο Ρούζβελτ τους τα έδωσε, με μεγαλύτερο κράτος, περισσότερους κανόνες, υψηλότερους φόρους.
    Ενα ελληνικό Νιου Ντιλ θα περιείχε το αναπτυξιακό περιβάλλον και τη φορολογική βάση, που να μπορούν να συντηρούν την ασφάλεια, την κοινωνική προστασία και τη δημιουργία απασχόλησης, κυρίως από τον ιδιωτικό τομέα. Στη δεκαετία του καλπάζοντος φασισμού, εθνικολαϊκισμού και επαναστατικού σοσιαλισμού, ο Ρούζβελτ διέσωσε τον καπιταλισμό, καθιστώντας τον κοινωνικά δικαιότερο. Η εξυγίανση του «μαύρου» χρήματος και φοροδιαφυγόντος πλούτου, η εκκαθάριση των «λιστών», είναι η δουλειά που το αστικό μας σύστημα οφείλει στην πατρίδα. Αν αποτύχει, η δουλειά θα μείνει για εκείνους που ονειρεύονται γιουρούσια, επαναστατικά «εφαλτήρια» και λαϊκά δικαστήρια. Μαζί με τα ξερά θα καούν και τα χλωρά. Και τότε είναι αμφίβολο τι θα υπάρχει από το αστικό σύστημα και την επιχειρηματική τάξη την επόμενη μέρα.

Ορισμένοι ψευτοφιλελεύθεροι καλλιέργησαν τη συλλήβδην απαξίωση του κράτους, νομιμοποιώντας τη φοροδιαφυγή. Από την άλλη, η Ελλάδα διαθέτει ίσως τον μόνο αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης που περηφανεύεται ότι δεν κατέβαλε στο κράτος το «χαράτσι» που του αναλογούσε, επιβαρύνοντας έτσι τους λοιπούς πολίτες. Ιδιώτες της Δεξιάς και ζηλωτές της Αριστεράς βλάπτουν εξίσου.

Ο Ρούζβελτ μισήθηκε από οικονομικά ισχυρούς, που, όπως πολλοί δικοί μας, αρνούνταν να συνεισφέρουν στην εθνική προσπάθεια. Ο πατρίκιος Ρούζβελτ τους περιφρόνησε: «Καλωσορίζω το μίσος τους». «Προδότης της τάξης του», επιγράφεται μια πρόσφατη βιογραφία του.

Η κυβέρνηση πρέπει να προδώσει την τάξη της, για να σώσει τη χώρα. Οι κυβερνητικοί εταίροι να δεχθούν ότι πελάτες και συγγενείς που διόριζαν για δεκαετίες στο κράτος πρέπει να φύγουν. Στις συντεχνίες και τους κομματικούς συνδικαλιστές τους να γυρίσουν την πλάτη. Σε σκοτεινούς επιχειρηματίες που τους στήριξαν, προσδοκώντας ασυλία, να απαντήσουν με το μεγαλείο της αγνωμοσύνης, στέλνοντάς τους το ΣΔΟΕ.

*Ο κ. Παγουλάτος είναι καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.



139 σχόλια:

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους

giannhs kon είπε...

Ωραία η χθεσινοβραδινή συζήτηση περί των τριών τραπεζών ΑΛΛΑ έχω την εντύπωση ότι με τις τιμές που έχουν διαμορφώσει τις τελευταίες 30 –40 μέρες μάλλον ετοιμάζονται να κάνουν ΕΝΤΥΠΩΣΗ χαχα

ΜΙΧΑΛΗ τη σου έλεγα για τον Μ Μ της ΕΤΕ χαχα κόλλημα να κλείνει τα χάσματα που έχει αφήσει .Βρε τον άτιμο λες να θέλει να κλείσει και το τελευταίο ?? Έχει γίνει όμως προβλέψιμος χιχι

giannhs kon είπε...

ΔΗΜΗΤΡΗ που είσαι παλικάρι μου καλημέρα

Καλημέρα και στον ΜΠΑΡΜΠΑ που είναι σίγουρα πρωινός

cornelsen είπε...

Μού κάνει εντύπωση που η Καθημερινή ανεβάζει ένα τέτοιο άρθρο. Για δύο λόγους:
α) Γράφει μια αλήθεια: δεν είχαμε μεγάλες κοινωνικές δαπάνες αλλά χαμηλά δημόσια έσοδα.
β) Παρουσιάζει μια κεϋνσιανή πρόταση σε αντίθεση με την επίσημη νεοφιλελεύθερη γραμμή της.

ευαγγελος είπε...

καλημερα ΓΙαννη! καλημερα σε ολη την παρεα! Αντε να δουμε σημερα τι θα δουμε!

giannhs kon είπε...

Καλημέρα ΒΑΓΓΕΛΗ

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα σε ολους τους φιλους...
Γιαννακη πρωινε ..μου ελειψες.

τωρα απο την επικαιροτητα...

Χαρακτηριστική είναι η άποψη του κ. Φαίδωνα Ταμβακάκη, αντιπροέδρου της Alpha Trust Ανδρομέδα, σύμφωνα με τον οποίο η περίοδος που κάποιος μπορούσε να βγάλει «χαζά λεφτά» στο Χ.Α. τέλειωσε και ήταν αυτή του δευτέρου εξαμήνου του 2012. Τότε η άνοδος ήταν γενικευμένη και εύκολη. Τώρα πρέπει να δουλέψουμε για να βγάλουμε τα "έξυπνα" λεφτά.

Ο κ. Ταμβακάκης συμπλήρωσε πως έχει μεγάλη σημασία η επιλογή μετοχών και ότι, αν κάποιος επιλέξει μια μετοχή εταιρείας που μελλοντικά θα αυξήσει σε μεγάλο βαθμό την κερδοφορία της, τότε αυτή μελλοντικά θα συνεχίσει να τελεί υπό διαπραγμάτευση με ελκυστικό δείκτη P/E ακόμη κι αν ανεβεί πολύ η τρέχουσα τιμή της στο Χ.Α.

http://www.euro2day.gr/news/market/123/articles/750686/Article.aspx

παλιος παιχτης ,εμπειροτατος ο Φαιδων και μιλαει σωστα...
γιατι ο ΥΠΟΙΚ χθες βραδυ μας καραφλιανε...με πληθωρισμο κατω του 1% και ειμαστε μια χαρα...
ουτε αλλες περικοπες ,ουτε αυξησεις...δεν μας ειπε μονο οτι οτι η συνταξη μετα των επικουρικων ,θα κατσει στο 750ρι και βαλε...

ολος ο κοσμος φωναζει για την υπερφορολογηση ...και απο τους φοροκλεφτες δεν εχει μαζεψει ιτσ(ν'αθιγκ ,επι το συμμαχικον..)

giannhs kon είπε...

Καλημέρα ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ καλή χρονιά σε σένα και την οικογένεια σου

giannhs kon είπε...

http://www.axiaplus.gr/article/28176/pros-neo-koyrema-xreoys-35-dis-eyrw/


http://www.axiaplus.gr/article/28199/bomba-aegek-stis-trapezes/

cornelsen είπε...

Να γυρίσω στο άρθρο της «Κ». Κατά μια άποψη η κεϋνσιανή ρύθμιση δεν ήταν η πραγματική αιτία που ξεπεράστηκε η Μεγάλη Ύφεση. Σύμφωνα με τον Τζορτζ Γκάλμπρεϊθ: «Η μεγάλη ύφεση τής δεκαετίας τού 1930 ποτέ δεν τελείωσε. Απλά εξαφανίστηκε μέσα στη μεγάλη κινητοποίηση τής δεκαετίας τού 1940».
Σήμερα, υπάρχουν και πάλι οι δύο προτάσεις –στα πλαίσια του συστήματος- όπως και τότε. Η μια μιλά για μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση και εκπροσωπείται από τους Δημοκρατικούς των ΗΠΑ και μερικούς σοσιαλδημοκράτες στην ΕΕ (μεταξύ αυτών ο ΣΥΡΙΖΑ). Η άλλη μιλά για πιο έντονες νεοφιλελεύθερες πολιτικές (όπως επιβάλλεται από τις ευρωπαϊκές ελίτ).
Υπάρχει και μια τρίτη ανάλυση που μιλά στο όνομα του επαναστατικού μαρξισμού –και φυσικά είναι λύση έξω από την λογική του συστήματος. Αυτή ισχυρίζεται ότι η σημερινή κρίση είναι απότοκος της κρίσης του 1973 η οποία στην πραγματικότητα ποτέ δεν ξεπεράστηκε γιατί δεν καταστράφηκαν/απαξιώθηκαν επαρκείς ποσότητες κεφαλαίου. Σημειώνει δε ότι η σημερινή κρίση είναι μια καλσική α-λα-Μαρξ καπιταλιστική κρίση (έχω δημοσιεύσει σε τρεις συνέχειες κάτι σχετικό στο http://cornel.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=26095&blid=95 [κυρίως στο δεύτερο από τα τρία μέρη της τριλογίας :)]

μπαρμπαλιας είπε...

εντυπωση ποκαλει-σε μενα τουλαχιστον- η εκταση στα βραδυνα ΜΜΕ για το θεμα των τρομοκρατικων επιθεσεων...που ηταν γνωστο απο νωρις το πρωι...
την ιδια ωρα στη βουλη περναγαν "η μαλλον τα εδιναν ολα στους τοκογλυφους...και το οποιο περασε μαλλον στα ψιλα..
ε καλα ,δεν ειναι αναγκη να τα μαθαινει λεπτομερως ο ποπολος ,ο οποιος καλειται μονο στο ταμειο.

cornelsen είπε...

μπαρμπαλια
εμ γιατί ο θόρυβος περί "βίλα Αμαλίας" και για την "τρομοκρατία";
Το ξεπούλημα να προχωράει...

μπαρμπαλιας είπε...

...καλα κιαυτη η Αμαλια δεν παιζεται...
αλλα παλι εντυπωση δεν προκαλει η "ενταση της συντηρησης του θεματος "...τοσες μερες απο το συριζά;;;
φτου κυριε φυλακη...
γεγονος που βολευει το Ντέντια;;;

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Καλημέρα σε όλη την παρέα
Υπάρχουν και καλά νέα που μας αφορούν όλους μας!!!

1)Αναβάλλεται η επιβολή του φόρου στις τηλεοπτικές διαφημίσεις

2)Πήραν πίσω τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης για τα σκάφη αναψυχής



ευαγγελος είπε...

Κωστα μου θα σε μαλώσω! τετοιες ευχαριστες ειδησεις, τις λενε πρωτες πρωτες!

Unknown είπε...

Καλημερα...Κυριε cornelsen,πολλυ ωραια τα αθρα σας και πολλυ ενδιαφεροντα..Οντος ημεγαλη υφεση,αποσβεστικε με τον 2ον παγκοσμιο πολλεμο...Και ειναι παντα μια απο της λυσεις ...Η κευνσιακη προταση μιλαη για περιοδους κρισης και οχι για καθε μερα ..(πιστευω με καταλαβαινης).. μεγαλη συζιτηση δεν ειναι για πρωι νομιζω...Θα χαιρωμουν να το αναλυσουμε αλλη ωρα..

karaefthimiou23 είπε...

Καλή σας ημέρα.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλημέρα κι απο μένα,

Μπάρμπα ωραίος ο ταμβακακης αλλα ας μην ξεχνάμε πως ζητάει απο τους μετόχους της ΑΝΔΡΟ να κάνουν ΑΜΚ 50 εκατ.
Πώς λοιπόν μπορεί να τους πείσει ? λέγοντας ότι πλέον μονο οι μάγκες και επαγγελματίες της αγοράς μπορούν να βγάλουν χρήματα.
Τρέξτε λοιπόν στην ΑΝΔΡΟ ή στα αμοιβαία του ομίλου.

Ειναι ωραία περίοδος να έχεις λεφτά για επενδύσεις. Ειδικά αν περνεις και καμία προμήθεια για επίτευξη στόχων πανω απο το δείκτη ή έξοδα διαχείρισης ενεργητικού σαν επενδυτική επιτροπή.

Υπάρχει λύση? αφού οι ΑΧΕ και Α.Κ δημοσιεύουν τον πίνακα επενδύσεων κάθε τρίμηνο, μπορεί ο καθένας να φτιάξει ενα μικρό χαρτοφυλάκιο ακολουθώντας τις εταιρίες που πιστεύει ότι αξίζουν και προτιμούν οι θεσμικοί που νομίζει ότι ειναι πλέον το έξυπνο χρήμα.

STYLSTYL είπε...

Καλημερα σε ολους μετα απο καιρο, ελπιζω σημερα τα ψυγεια να μας δικαιωσουν.

Unknown είπε...

Καρα ο φουρλης 2.40 στο χασμα,να επιτεθουμε ???

Andreas D. είπε...

Καλημέρα σε όλους!

μπαρμπαλιας είπε...

Αλεξ εξ Παρισιων...σωστα το εθεσες

karaefthimiou23 είπε...

Βαγγέλη από εκεί και κάτω αγοράζεται ο Φουρλάκος,όπως επισήμανα χθες και την πτωτική σφήνα στην ΕΥΠΙΚ.

Κοιτάμε το 960 στον ΓΔ,προς το παρόν παρατηρούμε αντιδράσεις.

μπαρμπαλιας είπε...

για τη φριφρι ,εγραψε ο Αλεξανδρος χθες...
αν σπασει κατω...τον πουλο

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα όλη μέρα σε όλη την παρέα που μεγαλώνει συνέχεια
Δεν έχω δει τίποτα ακόμη, βλέπω όμως πολύ κόσμο και τον παλιό καλό φίλο και πάντα ενημερωμένο τέως συνάδελφο cornelsen
Άλλος ένας Γιάννης!

karaefthimiou23 είπε...

Καλημέρα Πάνο.Μεγάλος όγκος στην ΙΝΚΑΤ ,σε χωσέ και αστειότητες στην ΟΛΥΜΠ.Έχει ενδιαφέρον η συνεδρίαση,φουρλάκος αντιδράει.

alexandra είπε...

Καλημέρα σε όλη την παρέα. Για διαβάστε κι αυτό..
http://www.axiaplus.gr/article/28278/to-x-a-kai-oi-trigwnikes-synallages/

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα.Χαιρετιζω τους φιλους και ιδιαιτερα την παρεμβαση του Γιαννη του cornelsen.
Nεο-φιλελευθερες πρακτικες δεν πολυ-υπαρχουν στην ευρωζωνη εκτος απο κατι Μπερλουσκονιανες πρακτικες.Και βεβαια και στους ρεπουμπλικανους στην αλλη πλευρα του Ατλαντικου.

GIANNHS006 είπε...

καλημερα παιδια υπομονη μεχρι την παρασκευη,τα μαρτζιν τελειονουν.

profit είπε...

καλημέρα σε όλους.
Μιχάλη το 1,19 να μην σπάσει η ετε??

michele είπε...

Η διορθωσουλα ,συντελειται με ομαδικα πυρα ,σε ολο το ταμπλο και με την ΕΕΕΚ να κραταει το "συστημα"

karaefthimiou23 είπε...

Ο Μπερλουσκόνι νεοφιλλεύθερος...???

Bαγγελης gelato είπε...

καλημερα σε ολους

karaefthimiou23 είπε...

Βλέπω σε πολλές μικρές ξεπουλάνε τις μετοχές τους όσο-όσο.Ξαναγίνονται ελκυστικές όμως σιγά-σιγά...

nomad είπε...

Καλημέρα σε όλους

Με διόρθωση που χρειαζόταν

George είπε...

Kαλημερα .... καλημερα.... ΩΧ τι βλεπω ΓΔ 950 ftase 321 and bank 208 ειναι νωρις για αγορα μια και βλεπω ακομη κατω..... μονο τα μετρητα μας σωζουν για να κανουμε αγορες.......

Unknown είπε...

προσπαθια,σχηματισμου πυθμενα...δεν ξερω αν ο μπερλουσκονι ειναι νεοφιλελευθερος,αλλα ξεπεταχτουλης ειναι..Τωρα που ειναι η αρκουδα ειναι με σικωμενα ποδια θα της εριχνε εναν,,,,,,,να καθαριζαμε

michele είπε...

Πολλες κινησεις του Καρα,τα τελευταια χρονια ηταν σ αυτη την κατευθυνση,οσον αφορα τα εσωτερικα ,γι αυτο ειπα "πρακτικες"

Δημιουργουνται σιγα-σιγα καλες τιμες,για καλες μετοχες παντα μιλαμε

karaefthimiou23 είπε...

Καλημέρα Βαγγέλη,καλημέρα Ηρακλή.Εάν ο Μπερλουσκόνι είναι νεοφιλλεύθερος,τότε τι είναι η Μέρκελ που ηγείται της προσπάθειας φτωχοποίησης των λαών στο όνομα πεπερασμένων ιδεολογημάτων...?

Πολλές φορές η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα και άλλες ως κωμωδία.Ούτε το ένα ούτε το άλλο έχουν ευτυχές τέλος.

George είπε...

Καλημερα Μικελε .... μηπως πρεπει να περιμενουμε ακομη για καλυτερες τιμες ????? στο 948 ο ΓΔ λιγο πολυ τον βλεπω στο 932 που ελεγες..μπορει και πιο κατω πχ και 900 με την φορα που πηρε και μετα ?????? ειδες σεντρ και ινκατ -5%,-3% ...αλλα και την Ολυμπιακη την ξεσκισαν -7,77%....

michele είπε...

Kαρα,τα παντα ειναι σχετικα.Η ΜΕΡΚΕΛ στη Γερμανια τι πολιτικη κανει?? τι οικονομια εχει η Γερμανια?.Εδω στο Ελλαντα κατι αριστεροπεριεργοι μιλανε για νεο η φιλελευθερες πρακτικες για κυβερνησεις που βαζουν φορους.Ειναι φιλελευθερη πρακτικη να βαζεις φορους η μηπως το αντιθετο??

Georgeολα τα χαρτια που επαιξαν χανουν.Αλλα χανουν κι αυτα που δεν επαιξαν-πρωτιστως αυτα-.Οταν επικειται διορθωση τα καλα χαρτια μας κανουν τη χαρη να τα βρουμε φτηνοτερα η ν αυξησουμε θεσεις.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Αλεξάνδρα Κάρα Μικέλε Βαγγέληδες Ηρακλή Γιώργη Γιάννηδες ...βαθειά ανάσα
Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται (σωστά αν και δεν μπορείς να τρομοκρατήσεις κάτι ανύπαρκτο) ο δείκτης και εμείς?

ΠΑΝΟΣ είπε...

Όσο για τα όποια συστήματα (υπάρχει ή εφαρμόζεται κάποιο σύστημα σήμερα?) τα αφήνω σε σας να τα αναλύσετε, εγώ είμαι χωρικός από χωριό.
Το 948 είναι ήδη παρελθόν Γιώργη, πάμε για άλλα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Διανύουμε όλη την περίοδο της κατοχής και να δούμε αν θα σταματήσουμε κάπου στον ...Μεταξά!
Οι χειρότερες λόγω ανοίγματος η ΕΚΤΕΡ και η φριφρι με τα λίγα που μπορώ να δω

Unknown είπε...

καλημερα πανο..Της εριξες παντως της μπιχτες σου,χα χα...Για κοιταχτε πιο προσεκτικα μερικες μετοχες,γινεται μαζεματακι,και αναμενουμε..οΤζιρος μαλλον λιγοστευη

karaefthimiou23 είπε...

Γερμανούς τουρίστες έχω να δω από την εποχή που υπήρχε δραχμή αλλά με εισόδημα προ του 1990.Μήπως γνωρίζεις πόσα χρόνια εφαρμόζεται η λιτότητα στη Γερμανία? Από τότε,που ενώθηκαν οι 2 Γερμανίες.

Γνωρίζεις ότι έχει μεγαλώσει κατά πολύ η απόσταση πλουσίων και φτωχών?Γνωρίζεις ότι η οικονομία της υπάρχει λόγω των ΗΠΑ μετά το 1946 και μετέπειτα λόγω της κατανάλωσης του Νότου? Γνωρίζεις ότι η Γερμανία σε 2 δεκαετίες δεν θα έχει ενέργεια για να κινηθεί η βιομηχανία της και ότι θα επέλθει κατάρρευση?

Μη κρίνουμε μόνο βάσει του φαίνεσθαι ή σε βραχύ χρονικό ορίζοντα,να κοιτάμε τη μεγάλη εικόνα και να ξεφύγουμε από τη ηττοπάθεια και τη μιζέρια που σκοπίμως μας έχουν ρίξει.

karaefthimiou23 είπε...

Πότε θα πέσει επιτέλους η ΓΕΚΤΕΡΝΑ να ψωνίσουμε το κατιτίς...?Τρομερή σταθερότητα σήμερα.

michele είπε...

Το ποσό των 1,625 δισ. ευρώ άντλησε το Ελληνικό Δημόσιο από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων 3μηνης διάρκειας την οποία πραγματοποίησε σήμερα.

Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο 4,07% από 4,11% στην προηγούμενη δημοπρασία, ενώ η έκδοση υπερκαλύφθηκε κατά 1,75 φορές.

michele είπε...

Eσυ τι πιστευεις Καρα,οτι μιλαω χωρις να βλεπω τη μεγαλη εικονα?? πραγματι οι μισθοι στη Γερμανια μολις τωρα αυξηθηκαν.Μπορεις να συγκρινεις την αγοραστικη δυναμη του Γερμανου με οποιοδηποτε αλλου λαου στον κοσμο?? γιατι εχει και χαμηλο πληθωρισμο και εσωτερικη αγορα που λειτουργει.

Τωρα το αν κανουν τουρισμο οι Γερμανοι,υπαρχουν τα επισημα στοιχεια.
Τα δε ενεργειακα της Γερμανιας θα σου προτεινα να τα μελετησεις καλυτερα.Ακου θα επελθει καταρρευση

Andreas D. είπε...

Μπορούμε να γίνουμε θετικοί ??

karaefthimiou23 είπε...

Οι επισκέψεις Μέρκελ,της πρώτης ηγέτιδας όταν επισημοποιήθηκαν τα κοιτάσματα της Κύπρου,το ξαφνικό και γρήγορο ενδιαφέρον της Ελληνικής Δημοκρατίας στη παρούσα συγκυρία για εξόρυξη των υδρογονανθράκων μας,η μετ'επιτάσεως πίεση των Γερμανών να μην καταλήξει η ΔΕΠΑ σε ρωσικά χέρια είναι μερικά από τα στοιχεία της μελέτης μου.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Το θέατρο του παραλόγου... από τη μια θέλουν αποκρατικοποιήσεις για να μπουν λεφτά στο περίφημο Ταμείο και από την άλλη δεν θέλουν τους Ρώσους που δίνουν πολύ περισσότερα
Άντε να δούμε τι θα γίνει

Αντρέα για μένα το ερώτημα είναι, επειδή δεν μπορεί να πηγαίνει συνέχεια κάτω, να φύγουμε σε ενδεχόμενη αντίδραση?

michele είπε...

Ειναι κινησεις,που αποτρεπουν την...καταρρευση που βλεπεις.Συμφωνουμε! Ανδρεα δυσκολο εργο το θετικο,η διορθωση πρεπει να ..ολοκληρωθει

michele είπε...

21 Ιανουαριου τα αποτελεσματα της ΕΛΛΑΔΟΣ 6 Μαρτιου η αποκοπη μερισματος.Ποσο θα ειναι δεν μας ειπαν ακομα

Unknown είπε...

Ισως αντρεα στον φρλκ..αλλα μας βοηθαη και η βαλια σημερα..Την γεκ την βλεπετε ηδη..Πανο πολλυ σωστη η απορια σου,περιμενω να το δουμε,αυτο κρινεται τωρα,κατα κριση μου..Δεν βιαζομαστε..Χαρτια παιζουμε οχι ΓΔ

Andreas D. είπε...

Με το ζόρι "κρατάνε" χαμηλά κάποια χαρτιά...

ΠΑΝΟΣ είπε...

και η φριφρι αγρίεψε Βαγγέλη

ThitaDelta είπε...

Μπράβο βρε Μιχάλη (ξέρεις εσύ)...

καλημέρα και στους φίλους.

Unknown είπε...

Μπραβο ρε βαλια..Δεν ξερω πανο μου ειναι αλλοι στρατηγοι εκη..Φρι φρι

Unknown είπε...

Σκουπισματακια,στους ριψασπιδες και βλεπουμε

Andreas D. είπε...

ΕΧΑΕ: πακέτο 390,600 Χ 4,65

cornelsen είπε...

Δεν είναι παράλογο ΠΑΝΟ. Με τις ιδιωτικοποιήσεις θέλουν να μοιράσουν την δημόσια περιουσία μεταξύ ΤΟΥΣ (ευρωπαϊκό και ντόπιο κεφάλαιο). Τι να τούς κάνουν τούς Ρώσους μέσα στα πόδια τους;
Παρεμπιπτόντως, οι ιδιωτικοποιήσεις είναι ένας μηχανισμός που εξασφαλίζει απαξίωση κεφαλαίων ώστε ο ιδιώτης "επενδυτής" να εξασφαλίσει υψηλότερο ποσοστό κέρδους.

νικος φαληρο είπε...

καλησπερα σε ολες τις φιλες και τους φιλους

Unknown είπε...

καλως το νικολα

michele είπε...

Oι ιδιωτικοποιησεις ειναι ταυτοχρονα και ενας μηχανισμος οπου μπορουν να παραχθουν κερδη κατω απο σοβαρο θεσμικο πλαισιο και χωρις να πληρωνει ο φορολογουμενος το δημοσιο τερας

ΠΑΝΟΣ είπε...

Επανήλθα και βλέπω μια ατονία και στάση αναμονής

Γεια σου Γιάννη. Του φαινομενικού παραλόγου τότε, πιστεύω να σε καλύπτει!

Καλησπέρα Νίκο, για το χτεσινό άκουσμα δεν χρειάζονται σχόλια, ένας ήταν ο Rory και στο συγκεκριμένο είχε μεγάλα κέφια!

Unknown είπε...

Κυριε cornelsen απευθινεσται στον πανο,αλλα στα πλαισια του διαλογου,αν μου επιτρεπετε..Ιστορικα οποτε μπλεξαμε με τους ρωσους,παθαμε ζημια..αλλα δεν βλεπω γιατι οχι,με τους κινεζους μια χαρα τα παμε,στο λιμανι...και μια που η φρασεολογια μου ειναι γνωστη,υπενθυμιζω τα λογια,, το κεφαλαιο δεν εχει πατριδα..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Πίσω από αφορισμούς και κλισέ (για το καταραμένο δημόσιο ας πούμε τώρα) κρύβονται πάντα οι άνθρωποι.
Θα μπορούσε να ήταν και ανάποδα όμως και με σωστή διοίκηση να ήταν υπόδειγμα το δημόσιο.
Επειδή το έκαναν φέουδο οι δικοί μας?
Πολύ μεγάλη κουβέντα είναι όμως αυτή και δεν είναι της ώρας... ειδικά για τον χαρακτήρα ορισμένων φορέων που ΠΡΕΠΕΙ να παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο.
Εμείς τα τελευταία 30 χρόνια τα έχουμε ξεφτιλίσει ΟΛΑ και παπαρολογούμε τώρα με βάση τα αποτελέσματα των ΔΙΚΩΝ μας πρακτικών.
(αρχίζω να συγχίζομαι λίγο πάλι οπότε σταματάω!)

νικος φαληρο είπε...

ακριβως κε Πανο και σας ευχαριστω που με εμπνευσατε να γνωρισω καλυτερα τη μουσικη του.

νικος φαληρο είπε...

σας αφηνω φιλοι για λιγο.Θα επανελθω

karaefthimiou23 είπε...

Αν εξαιρέσει κανείς τις πεθαμένες,η αγορά συμπεριφέρεται άριστα.

Unknown είπε...

Καλλα παμε,φενεται οτι αντεχη το 1,20 τηε εθνικης,,και βγενουν και στοχευμενες αγορες,τα τεσαρακια πανε και ερχονται στο ταμπλο...Αν ητα εδω ο ιεραξ θα εγραφε οτι βρηκαμε στιρηξη στον moing average

karaefthimiou23 είπε...

Στην ΙΝΚΑΤ τους τα πήραν τα χαρτιά πατριώται...

michele είπε...

Γεια σου Νικολα , κλισε ειναι Πανο τα αισχη που εχουν γινει στο δημοσιο?? και φταινε μονο οι πολιτικοι?
Βεβαιως και πρεπει να μεινουν καποια πραγματα στο δημοσιο ,αλλα με διαχειριση αλλου τυπου

Θανασης Κ είπε...

καρα τους τα πηραν τα χαρτια εχεις δικιο....η αχλαδα κουνηθηκε....τα χαρτια που αντιδρουν σημερα ....ειναι τα χαρτια του αυριο...τα χερια περιμενουν τις διορθωσεις για να τα μαζεψουν....

karaefthimiou23 είπε...

Ο Φουρλάκος κάτω από το 2.40 δείχνει να μας δικαιώνει προς το παρόν.Αν κάνει κάποια στιγμή έως αύριο πάνω από το χθεσινό του ψηλό,θα'ναι ευχής έργον για τη συνέχεια.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Βαγγέλη σε μένα απευθύνεται ο cornelsen γιατί γνωριζόμαστε από παλιά και φυσικά ο καθένας μπορεί να πει την γνώμη του στον άλλο.
Τώρα για τα ιστορικά έχουν αλλάξει τόσο οι συνθήκες στο παγκόσμιο περιβάλλον που δεν ξέρω αν παλιές εμπειρίες και διδάγματα έχουν ισχύ και σήμερα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Κλισέ βρε Μικέ μου είναι η αντίληψη ότι το δημόσιο είναι παντού και πάντα αποτυχημένο και πρέπει σώνει και καλά να ξεπουληθεί στους ιδιώτες.
Αυτό μόνο λέω.

profit είπε...

Καλησπέρα δεν βάζω μυαλό πήρα λιγα στο 1,19 αλλα και γεκ στο 2,3

michele είπε...

Αυτο ειναι μια απολυτη θεση Πανο και δεν συμφωνω.Αλλα ομως βασει των ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ μεχρι τωρα ,το κρατος αποδειχτηκε αποτυχημενος επιχειρηματιας.Αλλωστε "γνωριζω" και τις θεσεις του cornelsen που ειναι εξαιρετικος blogger και τον διαβαζω

ΠΑΝΟΣ είπε...

Η ΑΤΤ από το πρωί προσπαθεί αλλά το χάσμα είναι μακριά ακόμη

Οι πράσινες μύγες σήμερα αν διατηρηθούν έτσι μέχρι το τέλος ενδιαφέρουσες

Unknown είπε...

Profit τη πιρες παλλι ???

ΠΑΝΟΣ είπε...

Τι άλλο από ΕΤΕ πολεμιστή μου?

profit είπε...

κύριοι μιά χιλιάδα στο 1,19
σωπάστε κερδίζω

Unknown είπε...

Βρε σαρδαναπαλε παλλι,με κανης και γελαω οπως τα λες,τι να πω,αντε καλλα κερδη,

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μακάρι να σου βγει Γιώργο!

Επειδή το καλό μας το φυλάνε πάντα για το τέλος και έχουμε πολλή ώρα ακόμη τι βλέπετε, θα γίνει μαζικό ξεπούλημα στο τέλος ή θα πάμε καλύτερα?

cornelsen είπε...

michele
η λατινική Αμερική δεινοπάθησε από τις ιδιωτικοποιήσεις. Αυτοί οι λαοί σήμερα αποστρέφονται την πολιτική τού ΔΝΤ τής εικοσαετίας 1980-2000 (υπάρχουν και σχετικές μετρήσεις γι' αυτό). Ποιά είναι η εικόνα τής Ανατ. Ευρώπης μετά τις ιδιωτικοποιήσεις τού '90; Περνούν καλύτερα οι ντόπιοι; Ακόμη και τον Τσαουσέσκου (!) αναπολούν πολλοί στην Ρουμανία σήμερα.
Δες επίσης την μελέτη "Η ιδιωτικοποίηση των δημοτικών υπηρεσιών καθαριότητας-Διεθνής εμπειρία και οι επιταγές της τρόικα" αλλά και την μελέτη τού Ράπανου "Μέγεθος και εύρος δραστηριοτήτων τού Δημόσιου Τομέα".
Δεν υπάρχουν πλέον βεβαιότητες ότι οι ιδιωτικοποιημένες επιχειρήσεις θα δουλέψουν καλύτερα.

ΥΓ.:
1. Εξάλλου, αν η ΔΕΗ γίνει ιδιωτική και πληρώνεις σε διπλή τιμή την κιλοβατώρα θα νοιώσεις ωφελημένος; Ή μήπως είναι καλύτερες οι διάφορες ενέργκα και ελλάς πάουερ;
Να σού θυμίσω τις ιδιωτικές βρετανικές Power και Ούλεν;
2. Φυσικά και δεν υπερασπίζομαι αυτόν τον τύπο δημόσιων επιχειρήσεων που έφτιαξαν τα διάφορα λαμόγια στην Ελλάδα για να ευνοήσουν τούς "νταβατζήδες" προμηθευτές. Οι σκανδιναβικές χώρες δεν έχουν περισσότερες δημόσιες επιχειρήσεις; Κι όμως δεν χρεοκόπησαν. Υπάρχει διαφορά στην διαχείριση...

profit είπε...

Πιστεύω θα το μαζέψουν το μαγαζί

George είπε...

Η νεα σεληνη 11 Ιανουαριου δεν μας παει..... και εχουμε σημερα ημισεληνοειδες φεγγαρα τι να περιμενουμε..... πεστα βρε πολεμιστη που τα ξερεις καλα... και πανσεληνο 27 δεν αγοραζουμε απο οτι μου ειπες....

Unknown είπε...

Ο dax εχει μια βουτιτσα,,,-1.10,αν ολλα πανε καλλα θα δοκιμασουμε το τριτο ανοδικο κυμα,αν οχι 940,Περιμενουμε και το ανιγμα του τζονι..

George είπε...

Αλεξανδρε φιλε μου εριξα τα κοκαλα και μου ειπαν και πηρα Ολυμπιακη.... για να δουμε για αρχη....

Unknown είπε...

μπαστα μπαστα Γεωργιε...Ειπα και εγραψα ,ξαπλα το φεγαρι ορθιος ο καπετανιος στο τιμονι

ΠΑΝΟΣ είπε...

Πήρα τηλ. τον Λεφάκη αλλά ήταν απασχολημένο...

ΑΣΤΡΑ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ και στο ΧΑΑ χαχαχα

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Χαιρετω ολη την dream team του blog.Πιστευω καλοδεχουμενη η διορθωση κ βαση των πιο εμπειρων πρεπει να την εκμεταλευτουμε οσο μπορει ο καθενας καλυτερα.Βλεποντας κ κανοντας.Profit που θα παει θα ανεβει κ η ΕΤΕ χαχαχα.Τις καλησπερες μου

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα διπλέ Γιάννη!

Με ανησυχεί όμως που μόλις καλυτερεύει λίγο το κλίμα ξεπετάγονται κάτι φαντάσματα από το παρελθόν.

profit είπε...

όσο θα πάρει ο βάζελος και η αεκ πρωτάθλημα χα χα χα

ευαγγελος είπε...

Εχω παρει τα καλαθι και δεν ξερω τι να ψωνισω! Να περιμενω κι αλλες εκπτωσεις, η να παρω καροτσι?

Andreas D. είπε...

ΓΙΩΡΓΟ,
μπήκα κι εγώ στο 1,80
...τρομερή η ΓΕΚ...

George είπε...

Απουσια Αλεξανδρου λεμε οτι θελουμε Πανο... ριξαμε κοκαλα... ειδαμε φεγγαρι... τωρα να ριξουμε και τραπουλα για Σεντρικ-ινκατ χα χα χα για να δουμε Ανδρεα τα κοκαλα ετσι ειπαν.... χα χα

profit είπε...

1,8 ??
γεκ: ας είναι καλά ο Θεσπρωτός

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μόλις όμως γυρίσει κανόνισε ... χαχαχα

michele είπε...

Cornelsen,πολυ χρησιμο το σχολιο σου για ολους.Γνωριζω καλα πως πηγαν οι ιδιωτικοποιησεις στην Λατινικη Αμερικη και στις πρωην ανατολικες χωρες,Γι αυτο το λογο στο σχολιο μου χρησιμοποιησα την εκφραση " σοβαρο θεσμικο πλαισιο"
Ο πραγματικος ανταγωνισμος ριχνει τις τιμες και αυτο αποδεικνυεται περιτρανα στις εταιρειες κινητης τηλεφωνιας,που ολοι γνωριζουμε απο πρωτο χερι τι πληρωναμε πριν λιγα χρονια και τι τωρα.

michele είπε...

Γνωμη μου ειναι οτι και αυριο θα βρουμε καλες τιμες..

Bαγγελης gelato είπε...

mikele μου αρεσει ο τροπος που σκεφτεσαι!!!

michele είπε...

Ετσι πως το βλεπω Βαγγελη ,μου μυριζουν καλυτερες τιμες..θελει και τη μελετη του βεβαια γιατι καποιες μετοχες απο σημερα μπορουν δειξουν και δειχνουν σημαδια αντιδρασης.Ε αυτες να μας τα επιβεβαιωσουν και αυριο

Andreas D. είπε...

profit,
1,80 στην ΟΛΥΜΠ...

Bαγγελης gelato είπε...

σου εχω εμπιστοσυνη και περιμενω

ευαγγελος είπε...

Πηρα πισω την ΕΛΛ εκει που τους την ειχα δωσει!

michele είπε...

Εγω Ευαγγελε,ευελπιστω να την παρω πιο κατω απο εδω

karaefthimiou23 είπε...

Το 960 πλέον από στήριξη έγινε αντίσταση,αυτό καθίσταται ως επίπεδο σηματωρός για την μετέπειτα πορεία.

Θανασης Κ είπε...

michele η πλεον ενδιαφερουσα περιπτωση σημερα νομιζω οτι ειναι η ATT...η μετοχη αφου εφυγαν οσοι ηθελαν να φυγουν και μαλιστα ατσαλα..μηπως θα πρεπει να αρχιζει να προεξοφλει καποια στιγμη την επιτυχια στην ΑΜΚ??

νικος φαληρο είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=qBpRfnrxUcg
αφιερωμενο στον κο πολεμιστη καλλιτεχνη αλλα και σε ολους τους φιλους.

michele είπε...

Θαναση δυσκολο να το πεις ακομα.Αλλα διαφαινεται σημερα μια προσπαθεια αντιστροφης..για να τους δουμε και αυριο..

Unknown είπε...

Ευγε νιε μου το εχω γραψη απο παλλια στο σαιτ,ευχαριστω

νικος φαληρο είπε...

πολλες μετοχες σε trend cash-short.Eν αναμονη ξανα σηματων για long.

νικος φαληρο είπε...

προσωπικο σχολιο αυτο που εγραψα 4:29

Unknown είπε...

Ζωρζ,να σου πω και τον καφε τωρα...αυτο το σχιματακι του γδ σημερα , δεν σου θυμιζη κουπα με χερουλι,,κιμψι κομψα

GIANNHS006 είπε...

νικο πολυ ωραιες οι επιλογες σου

νικος φαληρο είπε...

ευχαριστω κε GIANNHS006

George είπε...

Μελλοντολογε μου ...Στον ημερησιο στον 60λ η στον εβδομαδιαιο ????? χα χα και μηπως στο διαβασμα σου λει ΓΔ κλεισιμο 945.... χα χα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Προς το τέλος με διολίσθηση....

ΠΑΝΟΣ είπε...

Εμένα μου θυμίζει σούπα χωρίς κουτάλι Βαγγέλη

michele είπε...

ο Δρομεας θετικος ομως Πανο..

karaefthimiou23 είπε...

Σκούπα ο ΔΡΟΜΕ...

Andreas D. είπε...

ενα νερό κυρά Βαγγελιώ...!!

profit είπε...

Μιχαλη μας εστειλε ο Θεσπρωτος με γεκ
φοβερος

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μέχρι να το γράψεις τον έβλεπα στο 0,31 όμως χεχε
Δεν γράφεις και για την φριφρι το ίδιο?

michele είπε...

Αντε και αυριο μερα ειναι,.με βλεπω πιο δυναμικο απο αυριο
Χαχα Πανο ,πες μου τι θες να σου γραψω

ΠΑΝΟΣ είπε...

Τώρα είναι αργά χαχαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Για να δούμε όμως και τι θα γράψει στις 5.10

Unknown είπε...

Α ρε προφιτ μαστορα την ανεβασες την ετε

ΠΑΝΟΣ είπε...

Και όντως η φριφρι χαχα

michele είπε...

Xαχα ζωγραφισε η φρου ΠΑΝΟ

ΠΑΝΟΣ είπε...

Η ΚΥΠΡ doji στα χαμηλά, ίσως να σημαίνει κάτι αυτό για την συνέχεια

profit είπε...

Είδες Βαγγέλη είναι να μην αρχίσω
όπου θέλω το πάω το χαρτί
κερνάω

karaefthimiou23 είπε...

Ωραία κλεισίματα σε πολλά χαρτιά.

profit είπε...

Πάνο το mail σου

michele είπε...

Δικιο εχει ο Καρα..παμε επανω απογευματινη αναρτηση

Unknown είπε...

Πολλα doji στα χαμηλά, πολλα ανοδικα Τ και δεν συμαζευεται,οπως παντα θετικος για αυριο..εχη και συνεχια προφιτ μια μαχη παντως κερδιθηκε