Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013


ΣΑΒΒΑΤΟ..
με καφεδάκι


Οι δουλειές των άλλων...

Tου Πασχου Μανδραβελη

Σύμφωνα με το επίσημο βιογραφικό του, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) κ. Βασίλης Κορκίδης διευθύνει δύο επιχειρήσεις εισαγωγών-εξαγωγών ηλεκτρολογικού υλικού και εφοδιασμού ναυτιλίας και βιομηχανίας. Δεν γνωρίζουμε ποιο ωράριο καταστημάτων τον βολεύει, αλλά το καλό με τις νέες ρυθμίσεις του υπουργείου Ανάπτυξης είναι το προαιρετικό τους: μπορεί να ανοίγει τα γραφεία των επιχειρήσεών του όποτε θέλει.

Σύμφωνοι! Οι Κυριακές δεν χρησιμεύουν για τις επιχειρήσεις «εισαγωγών-εξαγωγών», σαν αυτές που διευθύνει ο κ. Κορκίδης. Αλλά είναι πολύ βολικές σε όλους τους άλλους· για μικροεπιχειρηματίες που θα βρουν ένα επιπλέον παράθυρο ευκαιρίας να κερδίσουν, τους ανέργους που θα προσληφθούν, τους καταναλωτές που θα ψωνίσουν.

Προς τι, λοιπόν, η λυσσαλέα αντίδραση του κ. Κορκίδη και άλλων συνδικαλιστών για το προαιρετικό άνοιγμα των καταστημάτων μέχρι 250 τ.μ. και τις Κυριακές; Προφανώς γιατί πιστεύουν ότι η δουλειά τους είναι οι δουλειές των άλλων. Στην Ελλάδα ο συνδικαλισμός των επιχειρηματιών δεν έχει στόχο την ελευθερία του επιχειρείν, αλλά την κατσίκα του γείτονα. Αυτοί που εκπροσωπούν το «πιο δυναμικό κομμάτι της ελληνικής επιχειρηματικότητας», δεν σκέφτονται την ανάπτυξη αλλά τη συντήρηση του υπάρχοντος. Παλεύουν να μην υπάρξει ανταγωνισμός και διαταραχθούν οι βολικές για λίγους ισορροπίες στην αγορά. Τι κι αν σε όλες τις όμορες τουριστικές χώρες οι επιχειρηματίες κερδίζουν εξυπηρετώντας επτά μέρες την εβδομάδα τους τουρίστες; Τι κι αν όλες οι διεθνείς μελέτες δείχνουν ότι η απελευθέρωση του ωραρίου αυξάνει το ΑΕΠ και μειώνει την ανεργία; Οι συνδικαλιστές των μικρομεσαίων έχουν μια ερώτηση σε κάθε πρόβλημά τους: «Πού είναι οι επιδοτήσεις του κράτους;».

Οι εν λόγω συνδικαλιστές κυκλοφορούν πολλούς μύθους καταστροφών για να τρομάξουν τους πολίτες. Μάταιος κόπος: Εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες ταξίδεψαν στο εξωτερικό, και ψώνισαν τις Κυριακές. Είδαν ότι η απελευθέρωση του ωραρίου βολεύει περισσότερο τους μικρούς παρά τους μεγάλους που έχουν υψηλά λειτουργικά κόστη. Κατάλαβαν ότι οι κινδυνολογίες των συνδικαλιστών για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων είναι εκ του πονηρού. Δεν εκτοξεύονται για να εξυπηρετήσουν τον κλάδο -μια χαρά υπάρχουν χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δουλεύουν προαιρετικά και τις Κυριακές σε όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου- αλλά για να μην διαταραχθούν συγκεκριμένα συμφέροντα στην αγορά.

Ως έσχατο όπλο -σχετικά με τις δουλειές των άλλων- ο κ. Κορκίδης έστειλε επιστολή στον κ. Αντώνη Σαμαρά με την οποία τον απειλεί ότι αν απελευθερωθεί το ωράριο των καταστημάτων ο ίδιος θα παραιτηθεί από πρόεδρος της ΕΣΕΕ και μέλος της Ν.Δ. Δεν ξέρουμε αν αιμορραγούν τόσο πολύ οι ΝΟΔΕ, ή αν το πλήγμα της αποχώρησης ενός μέλους θα είναι πολύ μεγάλο για τη Ν.Δ. Τα κομματικά πάντως αφορούν τον γραμματέα του κόμματος και όχι τον πρωθυπουργό. Αλλά πόθεν η απειλή περί παραίτησης από την προεδρία της ΕΣΕΕ; Τόσο ανεξάρτητη είναι η συνομοσπονδία των εμπόρων από το γκουβέρνο;

Για να πούμε και του κ. Κορκίδη το δίκιο, ίσως πρέπει να παραιτηθεί. Ετσι τουλάχιστον θα μπορεί να ξεκουράζεται τις Κυριακές, αντί να τρέχει από κανάλι σε κανάλι προπαγανδίζοντας ότι δεν πρέπει να δουλεύουν οι άλλοι.

29 σχόλια:

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Μιας και το Σάββατο δεν έχει συνεδρίαση, ας κάνω ποδαρικό σε αυτό το θέμα ήσυχος....

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ σε όλους !!!!
Κοιμάστε μωρέ ? (Σας ζηλεύω...)

Αν και θα βγει ο ΦΑΣΟ σε κανένα δύωρο..

μπαρμπαλιας είπε...

ολες οι ωρες της ημερας ειναι ιδιες...
αναλογα που εισαι ...
και κατα πως τις βλεπεις...
μη μου πεις οτι ριχνεις κοκκαλα ...τετοια ωρα ...αχαχαχααα

μπαρμπαλιας είπε...

...και φυσικα θα μας τρελανουν εδω μεσα...
15χτοσο ο αμερκάνος by the book...
πισω μου σεχω ξορκισμενε...

εγω λεω...
οχι τα μυαλα στον αερα...
ελληνικο χαα ειναι εδω,
οπως λεμε εδω βακλανια...και ηρεμιστε

fasokinigos είπε...

Καλημερα Γιαννη + Μπαρμπα.......Σημερα με πηρε ο υπνος.....ωρα για προπονηση χαχαχα

fasokinigos είπε...

Λοιπον .....αντε να το παρει το ποταμι.....Ο ΓΔ ΠΡΙΝ τις Γερμανικες εκλογες του φθινοπωρου...ΘΑ αναμετρηθει με 1674 - 1685 μβ. Εγω το στοιχημα το βαζω.....Υπαρχει καποιος που θελει να στοιχηματισει?? (εκτος απο τους Καρα - Μικελε - Αλεξ).....Στον Καρα και στον Μικελε μπορω να παραθεσω διαγραμμα το οποιο ο Πανος το εχει δει απο το προηγουμενο Σαββατο. Στον Αλεξ ΔΕΝ το στελνω διοτι θελω να περασω ενα ευχαριστο Σ/Κ....χαχαχαχαχα........Νομιζετε οτι σας κανω πλακα εεεεε???......ΚΑΘΟΛΟΥ.

giannhs kon είπε...

Kαλημέρα σε όλους τους φίλους

Α πα πα αϋπνίες χαχα

http://youtu.be/cZs2K0pMRE4

giannhs kon είπε...

Anggun - Saviour

http://youtu.be/w3NcBk_hjy4

giannhs kon είπε...

Roxette

http://youtu.be/8TVT7fUP_g4

giannhs kon είπε...

ΜΙΧΑΛΗ καλημέρα έχεις mail

http://youtu.be/ZiUn8RwpcfY

ευαγγελος είπε...

καλημερα στην καλη παρεα! βρε τι αγρια ωραρια ειναι αυτα! δυστυχως οτι εβγαλα χτες, τα ακουμπησα κανονικα το βραδυ στο Καζινο! τι τοθελα? δεν βαριεσε.... την υγεια μας ναχουμε.... Φασοοοοο, τετοια λεγεμας να μας φτιαχνεις!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Καλημέρα σε όλη τη παρεα

fasokinigos είπε...

Kαλημερα Ευαγγελε.....Τα ωραρια μια χαρα ειναι...ΕΣΥ εχεις αγριες διαθεσεις χαχαχα....Δεν σου φτανει που παιζεις στο μεγαλυτερο ΚΑΖΙΝΟΜΑΓΑΖΟ!!! του κοσμου....μου ηθελες και σε μικροτερο χαχαχα.....οσο για τον ΓΔ γραφτω καπου να το θυμασαι....και αν θες περισσοτερη ακριβεια γραψε το (1696μβ)......γραψε και ενα αλλο (1085)...Καλημερα Γιαννη....και καλη συνεχεια σε σενα και στους επομενους......τα λεμε το απογευματακι...

Unknown είπε...

Καλημερα στην παρεα...Ευαγγελε ορφανα παιξαμε ??,,ζωνες 3 μπιλιες και δρομο,μην καθισης ποτε σε καρεκλα....Θετικο σε βλεπω φασο,καπετανιε ..Αρα Ελλας Ελλας ???....Πολυ ωραια μουσικη,αν και αντιγραφουν πολλυ,το συγκεκριμενο,δεν σας θυμιζη του PAUL ANKA - ADAM AND EVE,φενεται και η ηλικια μας ετσι??Αλλα επιτελους ακους μουσικη απο οργανα που αυτο κανει την μεγαλη διαφορα,πηξαμε στο κομπουτερ και μουσικα..

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλημέρα και πάλι!!!

Καλημέρα στους Γιάννηδες, στο Φασοταυροκυνηγό ("μπαμπά μην τρέχεις"), στον καλλιτέχνη μας και στον Ευάγγελο.

Ευάγγελε, το κάτω μαγαζί έχει ρουφήξει αίμα και τα μισά πορτοκαλοχώραφα του νομού.

Θέλει μεγάλη τύχη και αυστηρή πειθαρχία. Σαν αυτό που κάνει ο φίλος μου ο Profit με την ΕΤΕ !!!!Γιώργαρε σε πειράζω φυσικά.

Αλέξανδρε έχεις email !!! Ακόμα να μας έρθει το πρώτο διάγραμμα ???

Λιακάδα και σήμερα... ορμήστε έξω οι τυχεροί..

Bαγγελης gelato είπε...

καλημερα σε ολους τους φορουμιτες

profit είπε...

Καλησπερα στα φιλαρακια μου.παιδοτοπο με το μικρο χαμος.αλλα κια η ελευθερηωγνωμη αγκαλια.
καλα κανεις και με πειραζεις δυσκολα απαταω τις γυναικες μου εκτος αν δωσουν αφορμη.
μηπως ηρθε η ωρα τους?θελω γνωμες για παρηγορια

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλό μεσημέρι Σαββάτου σε όλους!
Επί τέλους μια ωραία μέρα μετά τις βροχές.

Που είναι οι παλιές καλές εποχές μπάρμπα μου που παίζαμε μπάλα μόνοι μας τα Σ/Κ...
Άκου από τις 2.30 τα ξημερώματα για να προλάβουν να κάνουν ποδαρικό τα παλιόπαιδα οι ξενύχτες!
Τέλος πάντων τόπο στα νιάτα για σχόλια, αναλύσεις και χωσίματα ρεεεεε
Όσο για το καζίνο δίπλα μου το έχω στο Λουτράκι και έχω πάει μόνο μια φορά τόσα χρόνια και άλλη μια στην Πάρνηθα.
Με καλή και έμπειρη παρέα βέβαια ίσως να πήγαινα ξανά (είχα παρτίδες στη δουλειά με πρώην γκρουπιέρηδες της Πάρνηθας αλλά δεν συνέπεσαν οι ώρες μας και καλύτερα εδώ που τα λέμε).
Τώρα για τον γίγαντα ΦΑΣΟ η 19άρα οθόνη μου δεν μπορούσε να χωρέσει εύκολα τα διαγράμματά του (είναι και τα μάτια που όσο περνάει ο καιρός δεν βοηθάνε αλλά αυτό δεν το λέμε). Επειδή όμως ο Αλέξανδρος σε αγαπάει Παναγιώτη, να του το στείλεις το διάγραμμα με τα ορθογώνια παραλληλόγραμμα και τις διαγώνιες αλλά να του πεις να πάρει υπογλώσσιο πρώτα χεχεχε

ΠΑΝΟΣ είπε...

Γιώργο εμείς τα είπαμε στο μέιλ
Αν οι αυξήσεις πάνε πίσω και σταδιακά και αν το αποφασίσουν οι παραγκίτες ίσως...

profit είπε...

Πανο καλησπερα μελετουσα χθες αλλα στο τελος ηρθε η παντοφλα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα Γιώργο.
Εντάξει να μελετάμε αλλά να μην το παρακάνουμε κιόλας Γιώργο και βέβαια να έχουμε στο μυαλό μας ότι δεν πιάνουμε μία μπροστά στους μεγάλους παίχτες.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Alexandrate αυτα θσ στα φτιαξω εγω το αλλο σκ και θα σου δειξω καi το προγραμμα,διαγραμμα ειμαι ετοιμος να ανεβασω μολις συννενοηθω με τον michele

michele είπε...

Kαλο μεσημερι! ωραια μερα.
Γιαννη κον δεν μου ανοιγει αυτο που εστειλες

Αλεξανδρε ολο ανεβαζεις ..χτες το βραδυ περιμεναν οι επενδυτες χαχα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

stis 4 einai ok? kai meta stis 11

michele είπε...

Οκ ειναι..φαινεται οτι εισαι ετοιμος χαχα.Μια εβδομαδα το παιδευεις,αλλα ειχες και δουλεια απ οτι καταλαβα

michele είπε...

Για μενα ΤΟ ΕΥΚΟΛΟ ηταν να πειστω οτι τα πραγματα αλλαζουν ΚΑΙ στο ελληνικο χρηματιστηριο.
Καυχιεμαι να λεω οτι απο το καλοκαιρι "προεβλεπα" δυνατες αποδοσεις που ΔΥΣΚΟΛΑ βγαινουν στις αγορες.Δυστυχως πολλοι επενδυτες και φιλοι δεν περιμεναν αυτες τις αποδοσεις και ουτε περιμεναν την ΜΕΓΑΛΗ αποκλιση των δεικτων με τον τραπεζικο δεικτη.Ειχαμε προειδοποιησει και γι αυτο.
ΤΩΡΑ πραγματικα θελει περισσοτερη μελετη,περισσοτερη προσοχη στο τι αγοραζουμε,περισσοτερη προσοχη στα θεμελιωδη.Ακολουθουμε και τους μεγαλους παικτες που διαφεντευουν παντα τις τυχες των χρηματιστηριων..Ειτε Ελληνες,ειτε ξενοι.Οποτε η συλλογικη προσπαθεια μας εδω,ειναι ακομα περισσοτερο ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ με ολες τις προτασεις και αποψεις στον αφρο..

STAY LONG ...

profit είπε...

Κάποιος δεν άκουγε...

ΠΑΝΟΣ είπε...


...και ένα διάγραμμα τα ξημερώματα παρακαλώ για τους ξενύχτηδες ή τους πρωινούς όπως ο ΦΑΣΟ!
Κάθε 7 ώρες διάγραμμα, κάθε πόλη και γήπεδο, κάθε χωριό και γυμναστήριο, πως μου ήρθε τώρα, δεν κολλάει αλλά δεν πειράζει χαχα


Αυτοί που δεν άκουγαν είχαν κερί στα αυτιά μάλλον χαχα

Τα λέμε μετά την ανάρτηση

michele είπε...

Ενταξει profit θα τα ..διορθωσουμε τα θεματα χαχα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Επιτελους
ΝΕΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ!