Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012


X.A.A. LIVE 
YΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΑ..

        
                                                                         σχόλια για τη συνεδρίαση online...

MΠΟΡΕΙ Η ΙΤΑΛΙΑ ΝΑ ΑΞΙΖΕΙ  ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ APPLE??

By Ruchir Sharma*
Παρακολουθώντας την κρίση στην Ευρώπη δεν μπορώ να αποφύγω τη σύγκριση με το δράμα που εξελίχθηκε στην Ασία το 1997 και το 1998. Ο φόβος κατάρρευσης επικράτησε στην Μπανγκόγκ και διαχύθηκε στην Τζακάρτα, στη Σεούλ και στην Κουάλα Λουμπούρ, πυροδοτώντας έντονες διαμαρτυρίες και κατακραυγή των επενδυτών. Συνολικά, η αξία του χρηματιστηρίου της Ταϊλάνδης μειώθηκε στα 30 δισ. δολ., λιγότερο από την κεφαλαιοποίηση της Chrysler. 
Σήμερα, στις χρηματιστηριακές αγορές τουλάχιστον, η περιφέρεια της Ευρώπης αντιμετωπίζει την ίδια μοίρα. Στα 42 δισ. δολ., η συνολική κεφαλαιοποίηση του ελληνικού χρηματιστηρίου είναι μικρότερη από αυτήν της Costco, της αμερικανικής εταιρείας εκπτωτικών καταστημάτων. 

Παρόμοια είναι η κατάσταση γα την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, ακόμη και για την Ιταλία, όπου η συνολική κεφαλαιοποίηση της χρηματιστηριακής αγοράς είναι σχεδόν ισάξια με εκείνη της Apple. 

Στόχος δεν είναι να δυσφημήσω τις χώρες της Ευρώπης που υποφέρουν. Ακριβώς το αντίθετο. Υπάρχει αξία σε αρκετές από αυτές τις αγορές. Οι αγορές της ανατολικής Ασίας, από τότε που έφτασαν στον πάτο το 1998, εκτινάχθηκαν σε επίπεδα δεκαπλάσια σε όρους δολαρίου, με αποτέλεσμα εκείνη η χρονιά να αναδειχθεί σε τεράστια ευκαιρία. Το ερώτημα είναι εάν η περιφέρεια της Ευρώπης βρίσκεται τώρα σε αντίστοιχο σημείο καμπής.

Σε στατιστικούς όρους, οι ευρωπαϊκές αγορές έχουν περάσει τα κατώτατα επίπεδα που συνήθως καταγράφονται στις τοπικές κρίσεις, ξεκινώντας από όσα συνέβησαν στη Λατινική Αμερική τη δεκαετία του 1990. Σε μέσο όρο, η μέγιστη μείωση της χρηματιστηριακής αγοράς ανέρχεται στο 85% στη χώρα όπου ξεσπά η κρίση και στο 65% στην ευρύτερη περιοχή συνολικά. Η ελληνική αγορά, όπου ξεκίνησε η κρίση της ευρωζώνης, στο χαμηλότερό της επίπεδο κατέγραφε πτώση 90%, ενώ η μέση πτώση για τις αγορές της ευρωπαϊκής περιφέρειας άγγιξε το 70%. 
Η ασιατική κρίση δεν απηχεί μόνο στατιστικά τη σημερινή κρίση στην ευρωζώνη. Και οι δύο περιοχές, προκειμένου να δείξουν πιο ασφαλείς για επενδύσεις και να διευκολυνθεί ο δανεισμός, είχαν μηχανισμό σταθερό συναλλαγματικό ισοτιμιών - στην Ασία τα νομίσματα ήταν συνδεδεμένα με το δολάριο και στην Ευρώπη υπάρχει το ευρώ. Το σχέδιο λειτούργησε πολύ καλά. Με τη μείωση των επιτοκίων, οι ντόπιοι δανείστηκαν για να καταναλώσουν, να αγοράσουν σπίτια, να δημιουργήσουν εργοστάσια και επιχειρήσεις. 

Η σημαντική αύξηση του χρέους οδήγησε τα ισοζύγια τρεχουσών συναλλαγών -που είναι και το ευρύτερο μέτρο αποτίμησης του εμπορίου- σε έλλειμμα, προκαλώντας φόβους για τη δυνατότητα αποπληρωμής των χρεών. Με την κορύφωση των φόβων σε μία χώρα -είτε πρόκειται για την Ταϊλάνδη στην ασιατική κρίση είτε για την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή- διαχέεται ο κίνδυνος μετάδοσης. 

Εάν δούμε τα στοιχεία κατά τη δεκαετία προ της κρίσης, για το ελληνικό ΑΕΠ βρίσκεται σε επίπεδα κατά 28% χαμηλότερα από αυτά που θα είχε πετύχει εάν συνεχιζόταν η τάση. Στην Ταϊλάνδη η αντίστοιχη διαφορά είχε ανέλθει στο 30%. Η Ιρλανδία επλήγη όσο η Ινδονησία, ενώ η Ισπανία (που απέχει 16% από την τάση) είναι 3 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα από ό,τι είχε βρεθεί τότε η Μαλαισία. 

Η μεγάλη διαφορά αφορά την ταχύτητα της ανάκαμψης. Η Ασία ξεπέρασε τα επίπεδα της παραγωγής προ κρίσης μέσα σε τέσσερα χρόνια. Όχι, όμως, η Ευρώπη. Γιατί; 

Επειδή απλούστατα η Ασία εγκατέλειψε τη σύνδεση των νομισμάτων με το δολάριο. Καθώς κατέρρεαν τα νομίσματα της περιοχής, οι ασιατικές εξαγωγές έγιναν πιο ανταγωνιστικές πυροδοτώντας την ανάκαμψη. Η Ασία είχε επίσης το πλεονέκτημα μιας σταθερής διεθνούς ανάπτυξης. Η περιφερειακή Ευρώπη δεν έχει αυτόν τον διεθνή ούριο άνεμο και δεν μπορεί να εγκαταλείψει το ευρώ. Μπορεί να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της μόνο μέσω της κατάρρευσης των μισθών και της απασχόλησης. Η διαδικασία είναι αργή και δύσκολη. 

Το παράδειγμα της Ασίας δείχνει ότι το ισχυρότερο σήμα για την ανάκαμψη στις χώρες που βρέθηκαν στο επίκεντρο της κρίσης είναι η καταγραφή πλεονάσματος στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών. Σε αυτό το σημείο, η οικονομία δημιουργεί αρκετό εισόδημα για να αποπληρώσει το εξωτερικό χρέος. Στις αρχές του 1998 -όταν οι ειδήμονες προειδοποιούσαν ότι τα προβλήματα στην Ασία απειλούν την παγκόσμια οικονομία- φαινόταν ήδη το φως στο τούνελ επειδή τα ισοζύγια τρεχουσών συναλλαγών είχαν επιστρέψει σε πλεόνασμα. 

Η περιφερειακή Ευρώπη πλησιάζει σε αυτό το σημείο. Η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ελλάδα και η Ιταλία πλησιάζουν την καταγραφή πλεονάσματος στα ισοζύγια τρεχουσών συναλλαγών τον επόμενο χρόνο. Η Ευρώπη πραγματοποιεί επίσης την απαραίτητη, αν και επώδυνη, προσαρμογή στο κόστος εργασίας. Σε σύγκριση με τα πρόσφατα υψηλά επίπεδα. Το κόστος εργασίας έχει μειωθεί κατά περίπου 7% στην Ισπανία, στην Πορτογαλία και στην Ελλάδα. Πρωταγωνιστής, ωστόσο, είναι η Ιρλανδία όπου μία κίνηση 17 ποσοστιαίων μονάδων έφερε το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών σε πλεόνασμα. Το κόστος εργασίας παράλληλα, μειώθηκε κατά 18% από τα υψηλά. 

Στην Ασία, οι χώρες όπου έγιναν οι πιο σκληρές μεταρρυθμίσεις, η Ινδονησία και η Νότιος Κορέα, απόλαυσαν και την ισχυρότερη ανάκαμψη. Υπάρχουν ενδείξεις ότι το ίδιο θα ισχύσει και στην Ευρώπη. Η Ιρλανδία είναι η μόνη χώρα της περιφέρειας της ευρωζώνης όπου φέτος αναμένεται να καταγραφεί ανάπτυξη του ΑΕΠ. 

Η ανάκαμψη στην Ευρώπη θα έρθει. Ο μέσος λόγος της αξίας των χρηματιστηρίων προς ΑΕΠ διεθνώς διαμορφώνεται σήμερα περίπου στο 80%. Στην περιφέρεια της ευρωζώνης, ο λόγος αυτός κυμαίνεται από 23% στην Ελλάδα μέχρι 38% στην Πορτογαλία. Σε επίπεδα δηλαδή κοντινά με όσα ίσχυαν στην Ασία το 1998. 

Για να εκτιμήσει κανείς το μέλλον της Ευρώπης θα μπορούσε απλούστατα να αναρωτηθεί: «Μπορεί η Ιταλία αξίζει λιγότερο από την Apple;». 

*Ο Ruchir Sharma είναι επικεφαλής αναδυόμενων αγορών και του τμήματος διεθνούς μακροοικονομίας της Morgan Stanley Investment Management. 

ΠΗΓΗ: FT.com 

161 σχόλια:

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους

ThitaDelta είπε...

Καλημέρα,

οι μέρες είναι παράξενες, οπότε αφήνω το Γιάννη για ποδαρικό (καλημέρα Γιάννη).

... πωπω τρίγωνα, όχι τα κάλαντα, τα άλλα του Μιχάλη και του Γερακιού.

giannhs kon είπε...

Χαχαχα μπράβο μπράβο ωραίοι φίλοι
καλημερα ΘΔ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ουτε ως τριτος δεν εμφανιζομαι γιατι η μερα ειναι πονηρη.Πειτε οτι δεν το γραψα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Λοιπον δτρ,πιθανη κινηση εως τα 2,47 στο ακραιο σεναριο εως τα 2,67
παραπανω μονο κατα τις πρωτες πρωινες ωρες υπο την σκεπη του Μορφεα

Μονο στον υπνο σας δηλαδη!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Να δουμε και την επιδραση σημερα των αποτελεσματων της eurobank

ThitaDelta είπε...

ωχ,

καλημέρα Αλέξανδρε, τι είδες στα ελπεδάκια;

Τον ανάποδο ΩΚΩ πάντως προσπαθεί να τον κάνει ... σούρνοντας στο 7,20!

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα

κρυο τζακατο και τσιπουρατο...
Αλεξξξ εγω την εκανα τη βουτια απο χθες ...
πιστευω ενα σμαλτέ να σε κερασω...
αν οχι ,σε χρεωνω...αχαχαα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Καλημερα ΘΔ ,να σου πω γιατι ειναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να υπαρχει αναποδος ΩΚΩ ?
οχι μονο για σενα φιλε αλλα για ολους που ενω το γνωριζουν δεν το προσεχουν

ThitaDelta είπε...

... περιμένω με ενδιαφέρον!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

το...σμαλτε ειναι η αδυναμια μου αλλα δεν πρεπει να με χρεωσεις γιατι δεν σου απαντησα αν θα επρεπε να μπεις και οχι τυχαια!!!!
απλως ειπα οτι πηρα και θα ξαναπαρω, και γιατι

μπαρμπαλιας είπε...

...και μονο οτι επιασα την αδυναμια σου...σε χρεωνω. αχαχαααα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ο ρημαδης ο ΩΚΩ /Ακουστε το για αλλη μια φορα!!/ θελει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ προυπαρχουσα αντιθετη ταση διοτι ειναι σχηματισμος αντιστροφης και εαν δεν υπαρχει ταση τι στο...καλο θα αντιστρεψει?
Αρα για να υπαρχει αναποδος Ωκω πρωτα πρεπει να υπαρχει πτωτικη ταση!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

τελικα οτι και να κανεις θα πληρωσεις,@#τανα ζωη.Χαλαλι σου γιατι εισαι λεβεντης

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

θδ επειδη δεν εχουμε γνωριστει ακομα προσωπικα μη το θεωρησεις υποδειξη προς το προσωπο σου, απλα επειδη το γραφω χρονια και οι κυριοι εδω με γραφουν κατα το αυτο διαστημα το λεω

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

αν θελεις δοτικη γραψε τω αυτω διαστημα αλλιως γραφε κανονικα γκεγκε?

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

μαστα!

ThitaDelta είπε...

... το πτωτικό από το 7,5 δεν πιάνεται;

... περιμένω κάποιος να τραβήξει το σεντόνι και να δούμε ότι τα τέρατα δεν είναι και τόσο άσχημα όσο φαίνονταν από τις σκιές τους (7ο βιβλίο της Πολιτείας του Πλάτωνα)!

... διαβάστε και μια άλλη οπτική από ένα Τούρκο
http://www.onalert.gr/stories/coca-cola-ellada-tourkiko-proxeneio

... μήπως να ψηφίζαμε ένα τοπ 10 μετοχών, ενόψει 2013;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

οχι δεν πιανεται γιατι δεν καλυπτει κανεναν ορισμο για το τι εστι ταση

giannhs kon είπε...

χαχα μας αρέσουν οι παρατηρήσεις διορθωνόμαστε

καλημερα ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ και ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ


http://www.sintagespareas.gr/sintages/trigona-panoramatos.html

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

παιδες οι ζημιες της eurobank για το εξαμηνο ειναι μεγαλυτερες του αναμενομενου

fasokinigos είπε...

Kαλημερα στην παρεα!!!. Τελος απο σημερα η δουλεια για τον ΦΣΚ....τα παιδια απο αυριο......Μετα απο το νεο ετος καμια 15αρια μεροκαματα και μετα θα καθοοοομαστε περιμενωντας την περιβοητη αναπτυξη!!!!.....Μας βλεπω να σκουριαζουμε απο το καθησιο.....

giannhs kon είπε...

Καλημέρα ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

giannhs kon είπε...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ ευκαιρία να κλείσει τα χθεσινά gap της

fasokinigos είπε...

Καλημερα Γιαννη. Ο Μικελε θα ειναι εδω σημερα??....

giannhs kon είπε...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ δεν μπορεί να ξεπεράσει το χθεσινό πρωινό ξύπνημα χαχα τον κόβω κατά της 13,00

fasokinigos είπε...

Και στις 5.10μμ να σηκωθει...ακομα καλυτερα ....για να προλαβουμε να κανουμε τις δουλειες μας αφοβα χαχαχα

fasokinigos είπε...

http://www.euro2day.gr/news/enterprises/122/articles/746890/Article.aspx

μπαρμπαλιας είπε...

μολις επεστρεψα...
κρυο ...αλλα παει να στρωσει η μερα
για παμε παιδια,ενας ενας ,ολοι μαζι...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα σε όλη την παρέα και από μένα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Νίκο

Ενδιαφέρουσα η πρωινή κουβέντα σας και για να δούμε την συνέχεια επειδή μάλλον κάποιοι άλλοι πλέκουν σενάρια αυτή την στιγμή ερήμην ημών.
Καθαρεύουσα αρχίσαμε σήμερα χαχα
Καλύτερα όμως ερήμην υμών διότι εγώ που είμαι μέσα τα ξέρω τα σενάρια

michele είπε...

Για παμε!Νομιζατε οτι θα την γλυτωνατε και σημερα εε??

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ωχχχχχχχχχχχχχ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

φτου φτου φτου

ThitaDelta είπε...

... δυνατές οι τράπεζες.

michele είπε...

Τον Αλεξανδρο να τον ακουτε στα βιβλια ,τα εχει διαβασει ολα.Οπως τα λεει ειναι..βεβαια το καταλαβατε οτι με το δικο μου καλημερα ,γιναμε ΘΕΤΙΚΟΙ

michele είπε...

Τον αμμο της θαλασσας σε ζημιες η ευρωβ..

Andreas D. είπε...

Καλημέρα σε όλους!

michele είπε...

Computerized εντολες στον Τιτανα,μεγαλος ογκος εκει

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Μικέ και Ανδρέα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Δηλαδή θα έχουμε αμμοβολή σήμερα? Τσούζει...

michele είπε...

Η τελευταια πτωση των τραπεζων εχει προεξοφλησει τα κακα τους αποτελεσματα.Αντιδρουν λοιπον τεχνικα ,θα δουμε μεχρι ποιου σημειου..

karaefthimiou23 είπε...

Καλημέρα στη παρέα.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλώς τον Γιάννη τον επονομαζόμενο και Κάρα

μπαρμπαλιας είπε...

Μικε μειλ...και καλα ξυπνητουργια

Καρα κλοιποι νεοεισ...κλμ

karaefthimiou23 είπε...

Καλημέρα Πάνο.Μου'ρθε το νέο μηχάνημα και έχω χάσει τη μπάλα μέχρι να το συνηθίσω χαχαχα

karaefthimiou23 είπε...

Καλημέρα Ηλία.Χρησιμοποιεί κανείς την πλατφόρμα της ΕUROBANK για on-line πράξεις?

TheHawk είπε...

Καλημερα κ απο μένα...κόλαση στην εφορια..δεν μποερις να κανεις καμια δουλεια..μαλλον απο την νεα χρονια..

michele είπε...

Προσοχη στον Οπαπ,με την καλη εννοια,μια ΜΕΒΑ ελεγα προχτες,λιγοι ασχολουνται δεν πειραζει,δεν πειραζει

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Αντώνη, του χρόνου θα είναι χειρότερα μάλλον

michele είπε...

Ηλια,θα το διαβασω..λιγο αργοτερα εχει δουλεια τωρα

TheHawk είπε...

mic..κατι κανουργιο ειδα...

μπαρμπαλιας είπε...

τεινω να επιβεβαιωθω...με το ρεμπεσκε

μπαρμπαλιας είπε...

ο ΟΛΘές...20ρι πατησε...
ο ΟΛΠές;;;;

Unknown είπε...

Καλημέρα σε όλους. Νέος στην παρέα.

michele είπε...

Γεια σου και σενα def ender..Αντωνη τι καινουργιο??

michele είπε...

Α καταλαβα,κατσε να ενημερωθω..

TheHawk είπε...

γεια σου defender.

μια νεα καρτελα...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα def ender

ΠΑΝΟΣ είπε...

Οι τράπεζες δεν δείχνουν και ενθουσιασμένες
Η ΕΥΔΑΠ αγρίεψε

μπαρμπαλιας είπε...

οκ Μικ ...
καλη η ΜΕΒ...αλλα με ποσα να μπεις;;ποσα να βγεις;;;τι να παρεις;;;
ταχουμε δει τα καλουδια τους

michele είπε...

Καινουργια τοπικα υψηλα..

ΠΑΝΟΣ είπε...

...και η ΧΑΚΟΡ έφυγε

Unknown είπε...

Καρα23 ,εγώ.

michele είπε...

Πανο,εμ δεν θα εφευγε...ο γιγας ΟΤΕ κανει προσπαθεια διασπασης σημαντικου επιπεδου ( ζωνη 5.10-5.17).

karaefthimiou23 είπε...

defender έχεις θέμα σήμερα με την πλατφόρμα? Γιατί υποψιάζομαι ότι δεν δέχεται τα windows 8 που έχει το νέο μου μηχάνημα και δεν έχω εικόνα.

Θα λείψω για λίγο,θα δω την απάντησή σου αργότερα.

TheHawk είπε...

πλαθ..πλαθ..πλαθ...ειπα να την βαλετε στην λιστα σας...πλαθ...

Unknown είπε...

ολα ΟΚ

Andreas D. είπε...

TheHawk, με πρόλαβες!
απο τις 11:31:59 έχω πάλι ΠΛΑΘ...

TheHawk είπε...

εγω αγοραζα 2ημερες.. για να δω το σημερινο...

michele είπε...

Βρεχει λιγο χαρτι στις τραπεζουλες, ενδιαφερων ο ΟΠΑΠ ετοιμαζεται για κινηση

michele είπε...

Να δουμε την αντιδραση εδω του ΔΤΡ στο 227

TheHawk είπε...

Με βάση το 10λ απο την δυνατη στην αδυνατη..

ΕΤΕ,ΕΥΡΩΒ,ΠΕΙΡ,ΑΛΦΑ

TheHawk είπε...

Αυτες που προηγουνται κολησαν στον γρηγορο κινητο..

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ΜΙΚΕΕΕ

michele είπε...

Eλααααααααα

TheHawk είπε...

Κρατησε για λιγο ο 15αρης σε 60λ ΔΤΡ

ο dwk είπε...

…καλημερούδια…
…πάλι μας τα πήραν τα λεφτά πατριώτες…
…στις 0,51 μ.β. τα ομόλογα… και οι δικές μας πούλησαν 0,33…
…και μας φόρτωσαν με χρέος …αγγλικού δικαίου…
…αναρωτιέμαι: ποιο είναι το χειρότερο δίδυμο ΓΑΠ+ΓΠΑΠ ή ΣΑΜ+ΣΤΟΥΡΝ…
…και για να …προλάβω: η κατάντια μας:
…Τσίπρας, Καμένος, Μιχαλολιάκος, Παπαρήγα…………..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Θοδωρή... και βλέπουμε τι γίνεται στις τράπεζες
Χαρακτηριστικός τίτλος στον capital
Βελτίωση στα ομόλογα, αλλά τώρα... τα έχουν άλλοι


μπαρμπαλιας είπε...

μην γκρινιαζουτε...
σε λιγο θα τρωμε με χρυσα κουταλια...
απο τις εισπραξεις της...λιστας λαγαρδέ...

TheHawk είπε...

Ακομα κ 301 κ 869 ειμαστε οκ...

TheHawk είπε...

Θα ρίξω κάτι που βλεπω τωρα..εαν κ πρωιμο γιατι ολα θα παιχτουν στο κλεισιμο...
Εαν αυριο δεν εχουμε συνεχιση του ανοδικου momentum...αυξανεται κατακορυφα η πιθανοτητα γυρίσματος...
την οποια βεβαια δεν μπορω να προβλεψω..
Επαναλαμβανω ειναι μια πολυ πρωιμη εκτιμηση...ισως το κλεισιμο να με διαψευσει (μακαρι φυσικα)

TheHawk είπε...

Με βαση το ημερησιο...

ο dwk είπε...

…χωρίς να ξέρω πολλά Κάρα (καλημέρα!)
…στο νέο pc θα χρειαστείς και νέο «πιστοποιητικό»
(Για οποιαδήποτε πληροφορία καλέστε το Europhone Banking στο 210-9555000 ή και 801 111 1144 από σταθερό τηλέφωνο)

μπαρμπαλιας είπε...

λογικα το ΧΑ..λκευμενο ,επρεπε να πεταει

πριν διετια με τα ομολογα να πετανε...τουτο βουλιαζε...
τωρα ;;;
τωρα δεν εχει εισπραξει τιποτε απ ολα αυτα...
μαλλον περιμενουμε τους ξενους μας...να τα παρουν χαμηλα

TheHawk είπε...

εχει δικιο ο θοδωρης...κ να προσεξεις εαν εχεις update java...
(το ειχα παλια...)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

τρελη σκουπα στη Βιοχαλκο,βεβαια το γραψαμε εχθες με μεγαλα γραμματα!
Θα βαλω συνδρομη!

michele είπε...

Ολος ο ομιλος παιζει,οι παραδοσεις να τηρουνται..χεχε.Η μητερα ΒΙΟΧΚ βρισκεται πανω απο την μεγααααλη αντισταση της.

Andreas D. είπε...

Ο όμιλος Στασινόπουλου συνήθιζε να κάνει Χριστουγεννιάτικο ράλλυ ...φέτος αποφάσισε να το ξεκινήσει απο την αρχή του χρόνου...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

με τις τραπεζες κατω ο μονος τροπος να ανεβει η αγορα ειναι η coca cola.Αρα εαν πιστευετε οτι θα ανεβει η αγορα....

michele είπε...

Οσο καθονται αυτες στη ζωνιτσα του 227 καλα ειναι..η κοκα κανει και διαγραμματικα μια επιβεβλημενη κινηση..η ΣΙΔΕ ειναι κουκλα ,ο ΜΥΤΙΛ καλος,ο ΟΠΑΠ ερχεται.Μια καλη συνεδριαση

Andreas D. είπε...

3,11 η ΤΕΝΕΡΓ και μόνο 1,96 η ΓΕΚΤΕΡΝΑ ?

TheHawk είπε...

γιατι ρε Ανδρεα...γιατι...?

michele είπε...

Πραγματι η ΓΕΚ εχει ανεβει ΜΟΝΟ 4 φορες απο τα χαμηλα της ( 0,4870) χαχαχαχα

Andreas D. είπε...

Μιχάλη, άξιζε να πάει εκεί (0,4870)?
άσχετα αν μας βοήθησε να κατεβάσουμε τον μέσο όρο...

TheHawk είπε...

διασπαση η βιοχκ..

μπαρμπαλιας είπε...

Σαχινιδι...σκιζει τα ρουχα του...διαμαρτυρομενος...
καμαρι μου ,δικοι σου και οι τωρινοι και οι προηγουμενοι και οι επομενοι...
φωναζουν για να φωναζουν ...
και να τα λεει και ο Χασαπόπλος στο ΜΕΓΑ...

μπαρμπαλιας είπε...

λυσσαξε ο Χασαπόπλος

ο dwk είπε...

…τι αλητεία είναι αυτή!
…σφυρίζουν μέσω των λαμογιών στα ΜΜ αποχαύνωσης: ρεύμα: +49%...
…για να είμαστε …ευχαριστημένοι με το 20 – 25 !!!
…τα ίδια έγιναν και στο φορολογικό… ΑΛΗΤΕΙΑ !
…και δεν βάζουν και μυαλό: 1,40 το πετρέλαιο, και …κουρεύτηκαν τα δάση!
…ξεπαγιάσαμε και ευρώ δεν μάζεψαν…

TheHawk είπε...

ΕΤΕ την προσέχουμε λιγο....πεφτει με μικρο ογκο...εαν κ εφοσον...

TheHawk είπε...

βεβαια παει ολιγον αγκαζε με ευρωβ...

TheHawk είπε...

ο ΦΡΛΚ πανω στην κλασσικη γραμμη τάσης...

μπαρμπαλιας είπε...

αυτη την χορηγια στα κομματα δεν την εχω καταλαβει...
γυριζει ο αλλος στην λάτιν αμέρικα με χρηματα που εχουν κοψει απο μισθους /συνταξεις...
εδω η τροικα -δυστυχως- τους αβαντσαρει...

TheHawk είπε...

κατι ακουσα κ για τα εξοδα της ΕΡΤ για την καλυψη..λες κ θα ξεχασουμε τα παλια..τεσπα..

michele είπε...

Ανδρεα δεν αξιζε..και ο Αβαξ εκει πηγε.Το country risk τραβηξε ολον τον κοσμο σε υποτιμητικη υπερβολη.Εχω πει οτι γινεται αποκατασταση των τιμων σε ολες τις μετοχες.Και στις τραπεζες προς τα κατω και στις αλλες προς τα πανω..Θα επελθει ισορροπια και αν γινουν και αυτα που πρεπει..μετα απο μια περιοδο συσσωρευσης θα δουμε πραματα και θαματα

TheHawk είπε...

δυσκολευονται με 15αρη...αυτες που τον επιασαν...

michele είπε...

Οι ογκοι στις τραπεζες ειναι χαμηλοι,επομενως ευελπιστω ενα γυρισματακι προς το 227 του ΔΤΡ..

michele είπε...

http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4777015

Δειγματακια...μεχρι να πειστουν καποιοι ας καταγραφουμε εμεις κερδη .Σε αιτινες των περριπτωσεων ΠΟΛΛΑ..

ο dwk είπε...

…όργια έγιναν στην Πάτρα! (ακόμα και εκεί!!!)
…κακομοιριά ΠΑΝΤΟΥ!
…ο διαιτητής δεν θα ξανασφυρίξει, η Παναχαϊκή όμως θα τιμωρηθεί…

michele είπε...

Αθλιοτητα ειναι dwk δεν ειναι κακομοιρια..εμετος.

ο dwk είπε...

…και να είχε ανάγκη ;;;
…άνευ αντιπάλων παίζει…

TheHawk είπε...

οχι απλα κουτουλησαν στην ταση (ΔΤΡ)..επαθαν κυριολεκτικα στραπατσο..

μπαρμπαλιας είπε...

ποιος τολμαει-ωρε ζαγαρια-να δωσει περναντί στην ομαδαρα;

και παει ο κοσμος και τους βλεπει...

μπαρμπαλιας είπε...

στις τρσπεζες βγαλανε χθες τα εξοδα των σαλε ...και σημερα πουλανε...
φυσικα μονο οι γνωριζοντες...
γιατι τα νεα τα χθεσινα δεν ηταν για πουλημα ...και με δεδομενο τον μπατο των τραπεζων...
ουστ λαμογια των γηπεδων και των χρηματιστηριων...

ο dwk είπε...


…ευτυχώς το …trading στην ΠΕΙΡ κράτησε δυο μέρες…
…προχτές και χτες…
…πρώτη φορά έβγαλα από αερόφουσκα …150Ε!!!
…Φάσοοοοο! …μετά την σάλτσα και το τυρί, βγήκαν και τα …πρώτα !!!

michele είπε...

Ποιοι γνωριζοντες ρε μπαρμπα..1,407 ειναι ο εκθετικος 20 αρης,εκει εκανε υψηλο.Καλα θα ηταν τα αποτελεσματα της ΕΥΡΩΒ??? Απλα περιμενεις μια αναβαθμισουλα και σ αυτες ..και την επομενη εβδομαδα το προγραμμα για την ανακεφαλαιοποιηση,ποσα θελει καθε μια κλπ..

michele είπε...

και λεμε σημερα να κρατησει το 227..

Unknown είπε...

Καλησπέρα και από εμένα. Υπάρχει λόγος που θέλουν θετικό πρόσημο?

karaefthimiou23 είπε...

Θόδωρε αυτό με το πιστοποιητικό δεν το κατάλαβα.Επειδή άλλαξα υπολογιστή χρειάζομαι κάτι από eurobank? Αντώνη java δεν είχε και το εγκατέστησα αλλά έγραφε ότι είναι μόνο για τα desktop,όμως άλλες σελίδες δεν παρουσίασαν πρόβλημα.Φαντάζομαι ότι ίσως το site δεν δέχεται τα win8.

michele είπε...

Δεν λεει τιποτα το θετικο προσημο def ender..οι μετοχες τι γραφουν μετραει.Το ΧΑΑ θελει πανω με τις τραπεζες εκει..αυτο ειναι το μονο σιγουρο και ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟ..

michele είπε...

Καρα αντε να συννενοηθεις μ αυτους τωρα..

Unknown είπε...

Πολύ σωστό αυτό mic.

ο dwk είπε...

…ναι Κάρα, θα σου δώσουν καινούργιο…
…πρέπει να επικοινωνήσεις…

karaefthimiou23 είπε...

Θα τους πάρω στο φων Μιχάλη.

fasokinigos είπε...

Kαλησπερα στην Παρεα!!!. Dwkkk...Ευγεεεε......Βρε Μικελε το 1.78 - 1.89 δεν ειναι το δυσκολο κομματι για τα Σωλκ??......και μετα 2+

karaefthimiou23 είπε...

οκ Θόδωρε.

Unknown είπε...

Καρα23, μόνο οι τεχνικοί του eurobanktrader θα σου πουν με σιγουριά.

TheHawk είπε...

για να κάνεις web συναλλαγες (απο eurobank γιατι το κανω κ εγω)
χρειαζεσαι ενα certificate το οποιο κλειδώνει με τον υπολογιστη σου κ μονο!!!
Βεβαια μπορει να ειναι κ αυτο που λες..αν κ καπου θα πρεπει να το αναφερει εαν ειναι συμβατο...

michele είπε...

Οντως το 1,89 ειναι δυσκολο Φασο..πηγε 1,88 σημερα.Ο ογκος ειναι χαμηλος για χωσιμο παντως..

μπαρμπαλιας είπε...

το μικρο λιμανι...εξεληχθηκε σε μεγαλο 21 ε ,και 120% αποδοση απο 1/1/12...
και μεις περιμενουμε την περεος και τη βητα...

michele είπε...

5-6 ποντακια ο ΔΤΡ πανω ,τον σταυρο σας να κανετε οι κατεχοντες..

fasokinigos είπε...

Σαμαράς: Πληρωμές ληξιπρόθεσμων 1 δισ. ευρώ φέτος............
Οφειλές του Δημοσίου ύψους 1 δισ. ευρώ θα εξοφληθούν μέχρι το τέλος της χρονιάς, υποστήριξε ο Αντώνης Σαμαράς μετά την επίσκεψή του στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Από το ποσό αυτό περίπου 300 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για εφάπαξ (50 εκατ.) και οφειλές δήμων (250 εκατ.) και περίπου 700 εκατ. ευρώ για επιστροφές ΦΠΑ και οφειλές του ΕΟΠΥΥ σε εταιρείες και φαρμακοποιούς.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η χρηστή διαχείριση του προϋπολογισμού επιτρέπει ακόμη ορισμένες έκτακτες παροχές όπως είναι το επίδομα θέρμανσης και τα χρήματα στο επικουρικό των αστυνομικών.

Παράλληλα, όσοι δηλώνουν συνταξιοδότηση στο μέλλον θα εισπράττουν κάθε μήνα το 50% του βασικού τους μισθού άμεσα και μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία έκδοσης της σύνταξης, σημείωσε ο Α. Σαμαράς.

fasokinigos είπε...

Tks Mικελε....εφυγα για το καρτερι χαχα

michele είπε...

Τωρα ,επαναλαμβανω για οσους δεν το εχουν προσεξει.Η τιμη διαθεσης των ΑΜΚ θα ειναι στο μισο των 50 τελειταιων ημερων απο τη στιγμη της ανακοινωσης.Επειδη δεν ξερουμε το χρονικο σημειο,παρακολουθουμε ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΚΙΝΗΤΟ ΜΕΣΟ ΤΩΝ 50 ΗΜΕΡΩΝ...

kostasΠειραιας είπε...

Καλημερα σε ολους. Καρα23,σε βλεπω οτι παιδευεσαι απο το πρωι. Νομιζα οτι το ελυσες το προβλημα. Επειδη και εγω εχω την πλατφορμα της Εurobank και ειχα αντιμετωπισει προβληματα, απλα παρε εξ. πελατων και οπως ηδη σου ειπε καποιος χρειαζεσαι νεο πιστοποιητικο υπολογιστη. Αν εχεις περασει πιστοποιητικο ηδη σε αλλους δυο πρεπει να καταργησεις τον ενα. Αν χρειαζεσαι καποια διευκρινηση στη διαθεση σου. Λυση ομως απο τους τεχνικους της Εurobank.

μπαρμπαλιας είπε...

Μικ...

TheHawk είπε...

δεν μου αρεσει το ημερησιο σε ftse..

TheHawk είπε...

να αλλαχτει αμεσα...

Andreas D. είπε...

Ακόμα βγαίνουν απο την ΣΕΝΤΡ...

TheHawk είπε...

πιεση .....

TheHawk είπε...

κλεινει γκαπ κ πειρ..

michele είπε...

Mια απο τις πολλες περιπτωσεις που χαριζουμε ευκολα κερδη :

http://www.freeforumstocks.blogspot.gr/2012/12/blog-post_7.html#more

9 συνεδριασεις πριν

TheHawk είπε...

περιμενουν κατι καλυτερο απο ετε??
γιατι αντιστεκεται?

TheHawk είπε...

κινηση για βιβλιο Τ.Α.

Manolis Mendrinos είπε...

KALHSPERA SE OLOUS KALES GIORTES NKAI PADA TYXERI STH ZOH MAS

TheHawk είπε...

Επίσης Μανώλη...

Unknown είπε...

Φήμες για DB.

μπαρμπαλιας είπε...

καντο ταληρα...

TheHawk είπε...

DB?

Unknown είπε...

Ξαναζεσταμένο φαγητό ...πώληση ποσοστού στους γερμανούς.

michele είπε...

Μανωλη τις καλυτερες ευχες μας,υγεια και καλα κερδη!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

σαπακι εεεε?????????

Unknown είπε...

Αλέξανδρε συγχαρητήρια.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

να σαι καλα def θελει και λιγο πλακα να περναει η ωρα
Αλλα ενα ευχαριστω δεν ακουσα!!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Unknown είπε...

Από εμένα μία φιάλη όποτε θέλεις.

michele είπε...

Εχω βαλει να πουλησω 1.80 αν γινει ευχαριστημενος,αν δεν γινει παλι ευχαριστημενος με το σαπακι

Unknown είπε...

Καλό απόγευμα σε όλους.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

τι να σου πω βρε ολιγοπιστε αστο το ατι ως τα 2/γεια σου def

michele είπε...

Κοιταξε,παιζαν με τις τιμες στη ΣΙΔΕ στο τελος ,οποτε ΑΝ τα εδινα μεχρι 1,80 εχει καλως ,αν δεν τα εδινα καλα θα κλεινανε,οπως κι εγινε ,οποτε παλι καλως

michele είπε...

Παμε επανω απογευματινη αναρτηση!