Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012


ΣΑΒΒΑΤΟ..
με καφεδάκι

προς νεο σύστημα ευρωζώνης..

Του Π.Κ. Ιωακειμίδη

Αν οι αποφάσεις του Eurogroup έδωσαν μια (μερική, προσωρινή, πλην σημαντική) απάντηση στο οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας, οι προοπτικές της οριστικής απάντησης μπορεί να ενισχυθούν σημαντικά από τις αποφάσεις που θα λάβει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα για το μέλλον της ΟΝΕ. Συνήθως τείνουμε να βλέπουμε την επίλυση της ελληνικής κρίσης μεμονωμένα, έξω και ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στο σύστημα της ευρωζώνης. Μονόπλευρη προσέγγιση. Το ελληνικό πρόβλημα, στην ιδιαίτερη εκδοχή του, θα έλθει πλησιέστερα προς την οριστική επίλυση με μέτρα στοχευμένα ειδικά για τον σκοπό αυτό, όπως π.χ. η απομείωση/κούρεμα του χρέους ύστερα από κάποιο χρονικό διάστημα σε συνέχεια του πακέτου μέτρων που αποφασίστηκαν από το Eurogroup. Η αποφασιστικότητα της ελληνικής πλευράς να εφαρμόσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις συνιστά κρίσιμη μεταβλητή για τη ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος. Αλλά εξίσου κρίσιμη παράμετρο συνιστά και η εξέλιξη της ευρωζώνης. Αυτό που διαφεύγει μερικές φορές από τους υπολογισμούς μας είναι ότι το ατελές, δυσλειτουργικό σύστημα της ευρωζώνης αλλάζει, με σχέδιο που εκτείνεται σε δεκαετία και με στόχο να οικοδομηθεί «γνήσια νομισματική ένωση».
Η ευρωζώνη, με άλλα λόγια, δεν θα είναι αυτή που γνωρίζουμε (και που εξέθρεψε την κρίση) τα αμέσως επόμενα χρόνια, πολύ περισσότερο σε μία δεκαετία. Θα είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα οικονομικής και νομισματικής ένωσης με ισχυρά στοιχεία πολιτικής ένωσης, ενώ σήμερα λειτουργεί απλά και μόνο ως «νομισματική ένωση» - είναι συνεπώς σύστημα ασταθές, όπως λέει και ο Ζακ Ντελόρ, καθώς στηρίζεται μόνο σ” ένα πόδι, τη νομισματική ένωση. Εάν δεν συμβεί κάτι απρόοπτο, την επόμενη εβδομάδα, λοιπόν, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα υιοθετήσει οδικό χάρτη και χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης με δράσεις, ρυθμίσεις, μέτρα, θεσμούς και πολιτικές, η υλοποίηση των οποίων στο σύνολό τους θα πάρει περίπου μία δεκαετία.  

Προτάσεις για τον σκοπό αυτό έχουν παρουσιάσει ήδη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αλλά και οι τέσσερις πρόεδροι των θεσμικών οργάνων της Ενωσης (Βαν Ρόμπαϊ του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Μπαρόζο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ντράγκι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και Γιούνκερ του Eurogroup). Ειδικότερα, η ΟΝΕ θα ολοκληρωθεί και με: τη σταδιακή εγκαθίδρυση πλήρους τραπεζικής ένωσης (ενιαίο σύστημα εποπτείας τραπεζών και εγγύησης καταθέσεων, μηχανισμός αντιμετώπισης τραπεζικών κρίσεων), τη σταδιακή θέσπιση ξεχωριστού προϋπολογισμού για την ευρωζώνη με αναδιανεμητικές λειτουργίες για τη στήριξη χωρών που αντιμετωπίζουν προβλήματα, την εγκαθίδρυση ενός ουσιαστικά κοινού υπουργείου Οικονομικών στις Βρυξέλλες (ανεξαρτήτως από το πώς θα ονομάζεται), αποφασιστικές εξουσίες στην κατάρτιση των προϋπολογισμών των κρατών-μελών, τη σταδιακή αμοιβαιοποίηση του χρέους με ενδιάμεσα μέτρα αρχικά (έκδοση ευρωπαϊκών έντοκων γραμματίων) και την έκδοση του ευρωομολόγου σε τελικό στάδιο - βεβαίως και με την ενίσχυση της πολιτικής ένωσης και της δημοκρατικής νομιμοποίησης του συστήματος. Ορισμένα από τα μέτρα αυτά μπορούν να υλοποιηθούν σχετικά σύντομα, τα σοβαρότερα όμως απαιτούν τροποποίηση των Συνθηκών. Επομένως θα ανοίξει μια βασανιστική διαδικασία, πιθανότατα μετά τις ευρωεκλογές του 2014. Η οικοδόμηση της «γνήσιας, ολοκληρωμένης ΟΝΕ» θα απαιτήσει τη μεταφορά σημαντικής εθνικής κυριαρχίας στους θεσμούς της ΕΕ. Οσοι επιχειρηματολογούν εναντίον αυτής της εκχώρησης αλλά ταυτόχρονα θέλουν η Ενωση να επιδεικνύει αλληλεγγύη, να στηρίζει την Ελλάδα ή οποιαδήποτε άλλη χώρα-μέλος, απλώς βρίσκονται εκτός πραγματικότητας. Η εκχώρηση της κυριαρχίας στην ΕΕ δεν μειώνει την ισχύ της χώρας. Αντίθετα, την  ενδυναμώνει πολλαπλώς.

Αυτό όμως που είναι ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι η Ευρώπη φαίνεται ότι αποφάσισε επιτέλους να αντιμετωπίσει τις συστημικές πτυχές της κρίσης - ατέλειες και ελλείμματα της ευρωζώνης. Το πόσο μακριά θα πάει, θα το γνωρίζουμε την επόμενη εβδομάδα και πολύ περισσότερο μετά τις γερμανικές εκλογές. Η Γερμανία, παρά τις επιφυλάξεις σε επιμέρους σημεία, εμφανίζεται  βαθύτατα υποστηρικτική προς τον στόχο της ολοκλήρωσης της ΟΝΕ και της προώθησης της πολιτικής ενοποίησης. Είτε έτσι είτε αλλιώς, όμως, θα προκύψει ένα νέο, περισσότερο ισόρροπο, συμμετρικό αλλά αυστηρό και ταυτόχρονα αλληλέγγυο σύστημα οικονομικής και νομισματικής ένωσης. Το σύστημα αυτό θα είναι ικανότερο να προλαμβάνει, να αποτρέπει κρίσεις αλλά και να τις επιλύει εάν και όταν, παρά ταύτα, προκύψουν. Θα είναι ένα σύστημα λίγο-πολύ ομοσπονδιακής λογικής («ιδιόμορφη ομοσπονδία εθνικών κρατών», για να χρησιμοποιήσω και πάλι την ορολογία Ντελόρ). Μέσα σ” αυτό το σύστημα θα μπορέσει να επιλυθεί οριστικά το ελληνικό πρόβλημα (εάν βεβαίως είμαστε εκεί και θέλουμε να επιλύσουμε το πρόβλημα).
Ο Π.Κ. Ιωακειμίδης είναι καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

www.tanea.gr

100 σχόλια:

Γεράκι είπε...

Καλημερα!!!!παμε για ελιες!!!!....

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα
καλη σοδια

VassilisS είπε...

Καλημερα σας,
Και Εγω για δουλεια .!μ

profit είπε...

Καλημερα σε ολους
ελιες σε ποια περιοχη αν επιτρεπεται

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

καλημερα πιθανη τραπεζοβδομαδα ερχεται,αλλωστε και η προηγουμενη θετικη ηταν για δαυτες παρα την προσπαθεια που εγινε την παρασκευη να ξεχαστει το γεγονος.

Unknown είπε...

καλημερα σας,
αλεξανδρε λες να εχουμε εκπληξη για τραπεζικη ανοδο? πολοι οικονομικοι αναλυτες εμφανιζοντε απιφυλακτικοι διοτι αν δωσουν τα 10 δις απο τα ομολογα που κατεχουν 8α εχουν αρνητικα κεφαλαια,οι τραπεζικες μετοχες 8α πεσουν πολυ

profit είπε...

Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να μετακινηθώ από την μεσαία στις τράπεζες και ιδιαίτερα στην ετε

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

οι τραπεζες θα χρειαστουν ενα ακομη window dressing ισως τωρα ισως αργοτερα,
Εγω αυτο που βλεπω ειναι οτι βραχυπροθεσμα τα καλα νεα θα ειναι περισσοτερα και υπαρχει σοβαρη πιθανοτητα για καλο ραλυ,τεχνικα οι τραπεζες στα μικρα time frames φτιαχνουν την εικονα τους.Σε καθε περιπτωση το ρισκο ειναι τεραστιο,ομοιως και τα ενδεχομενα κερδη

Unknown είπε...

profit απο ενστικτο?

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

και παρτε πολυ σοβαρα το γυρισμα του Τιτανα

Unknown είπε...

προς το παρον αν υπαρχει μερικη συμμετοχη τους το καλο νεο ειναι αυτο ...ποτε 8α ξερουμε με ποσο ποσοστο συμμετειχαν

Unknown είπε...

Οι προσφορές για συμμετοχή στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων έφτασαν τα 30 δις ευρώ σύμφωνα με το Reuters
13 λεπτά πριν
Μικρότερες από 10 δις ευρώ οι ανάγκες των τραπεζών
25 λεπτά πριν
Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Δευτέρα
25 λεπτά πριν

profit είπε...

Triantafile από ένστικτο
κάτι χρωστάνε οι .....τανες τράπεζες.
έχω ετε μ.ο 2.4

Unknown είπε...

αστα πειραιως εχω με 0,40 ειμαι περιεργος απο δευτερα τι 8α γινει

profit είπε...

μ αρεσει που είχα ιντρακομ και την πούλησα στα 0,4 για χάρη της ετε για να κάνω μουαγιέ

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλημέρα κι απο μένα,
Και εγώ χθες κοίταγα την ΠΕΙΡ πριν το κλείσιμο, αλλά τελικά είπα άσε να δούμε τι θα παίξει τη Δευτέρα με τις ανακοινώσεις από την Τράπεζα Ελλάδος και τον ΟΔΔΗΧ για το B/B.

Αλέξανδρε τι λες για αύριο? Ισχύει το ραντεβού ή θες να αναβάλλουμε για το άλλο Σ/Κ για να είναι κι άλλοι μαζί μας?

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

μενα ειναι οκ αυριο

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

OK μπορούμε να κάνουμε ένα ιδιαίτερο... στείλε οδηγίες στο alexandratos@gmail.com

Βάλια, μιας και θα είμαι στις γειτονιές σου, μήπως να κανονίζαμε να σου παραδώσω και το δικό σου?

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ο φασο θα ρθει?

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Όχι, τελικά τον τράβηξαν στην επαρχία κάτι κακές παρέες που έχει μπλέξει... γι αυτό σε ρώτησα αν θες να το αναβάλλουμε για να είναι κι άλλοι μαζί μας.... (Βάλια, Πάνος, ΦΣΚ)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

check mail

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα σε όλη την παρέα.
Του καλλιτέχνη του ψαρά του κυνηγού το πιάτο
δέκα φορές είναι αδειανό και μια φορά γεμάτο.
Αλλά ας το αφήσουμε αυτό τώρα γιατί μετράει το μεράκι και το πάθος, άσχετα από το αποτέλεσμα.
(Το ίδιο ισχύει και και για τον "παίκτη" του ΧΑΑ βέβαια αλλά κι αυτό είναι μια άλλη ιστορία).
Πάντως κύριοι ότι αποφασίσετε εσείς για την ημερομηνία, η παρέα να είναι καλή και τα υπόλοιπα θα τα βρούμε.
Το επόμενο Σ/Κ θα το διαθέσω για επιμόρφωση αν το αποφασίσουμε.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Εαν εισαστε ολοι για το αλλο σκ οκ για μενα

ΠΑΝΟΣ είπε...

OK Aλέξανδρε θα τα πούμε μέσα στην εβδομάδα.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Κι εγώ θα κάνω την καρδιά μου πέτρα αν είναι να μορφωθούμε ΌΛΟΙ μαζί...

Αλέξανδρε σου είχα στείλει κι λάθος email.... xixi το χθεσινό αλκοολ φταίει...

michele είπε...

Kαλο μεσημερι,τελειωσαν οι δουλειες ,ψωνια κλπ να ευχαριστησω τους καλεσμενους μου το βραδυ..Καλο μαζεμα στις ελιες για οποιους ασχολουνται,πιτσιρικας το εκανα μια φορα..χαχα
Οσον αφορα την επαναγορα,φαινεται οτι θα "γλυτωσουν" οι ελληνικες τραπεζες ενα 25% των ομολογων που κατεχουν και θα ρουν και τον αναβαλλομενο φορο κατι που θα τους επιτρψει να ανακεφαλαιοποιηθουν με λιγοτερα κεφαλαια..

μπαρμπαλιας είπε...

που εισαι ρε ψυχαρα...

Unknown είπε...

Μουσικη συνχωρδια, απολαυστικη μελωδια .. Αρμονια η τελειοτιτα ,για τους αρχαιους ( για το μουσικο θεμα)... Πραγμα που δεν υπαρχη ακομα στο ταμπλο για να σπασουμε το 900..Αρα τι χρειζομαστε ?? την αντιδραση της ετε...Ο οτε παη για το 5,,,Η δεη ξαναξεκηνισε για το 6..Ο οπαπ μια χαρα , ταξιδευης χωρης αγκυρα ??... Τα ελπε και αυτα στο κολπο,Η μοη...Και εμεις μπροστα στο τζακι με κρασι και καστανα,(Ριξε μια ζαρια καλλη και για μενα βρε ζωη,,,Ασμα ασματων )

michele είπε...

Ελα ρε μπαρμπα,σκαλιζω το τζακι..εχω βαλει μουζικα σπεσιαλ και διαβαζω τον Βαγγελη απο πανω ! χαχα καλο μεσημερι Βαγγο.Αισιοδοξο σε βλεπω

μπαρμπαλιας είπε...

ναι Μικ αμα κατσουνε οπως τα λεει ο Βαγγελης...
αλλα εδω ειναι ελληνικον χαα...με τις τριπλες του και τα κολπα του..
δεν παμε τοσο ευκολα...
εξ αλλου οι "γνωριζοντες"τρια χρονια που το κινουν ...κονομουσι ειτε ετσι ειτε αλλεως...επομενως;

μπαρμπαλιας είπε...

και η πλακα ειναι που ξεπεταγοντε κατι "ξορκισμενα"..που μεχρι χθες δεν εφτυνες και τα πανε σφαιρα οι παικτε...
αντε να μαντεψεις ποιο θα ειναι το επομενο...
το ΦΟΛΙ πεταξε ...και η ΦΡΙ...κυταει με κυαλια...
μπουτζιπέ και τα δυο...αλλα καθενας με την τυχη του και την ΕΧΑΕ κολημενη...λοιπον;;

μπαρμπαλιας είπε...

ρε εκεινος ο φιλός ο δασκαλος...
τετοια ωρα θα ειχε πατωσει τα τσιπρα και τα τραγουδια...

michele είπε...

Χαθηκε ο δασκαλος,εχουμε βαλει τον Πανο να τον βρει..ΕΧΑΕ διαχρονικη αξια..εχει να δωσει

Unknown είπε...

ο Ζορμπας (στην ταινια) οταν γρεμιστηκε ολο το οικοδομημα ,,και ο επενδυτης τραβαγε τα μαλια του..Αυτος ηταν τοσο ενθουσισμενος που ειδε μια τοσο μεγαλη καταστρφη και του ειπε..αφεντικο δεν μπορω να στο εκφρασω με λογια ασε με να στο χορεψω...Οι καταστροφες στο ταμπλο γινανε..Τωρα ειναι ωρα για χορους παρακαλω ...Ρε μπας και δεν το αντεχω το κρασι μεσημεριατικα.

μπαρμπαλιας είπε...

εδω μας παπαρωσε η βροχη...
συνεχης εκνευριστικη μονοτονη...
μας ξεπληρωνει το καλοκαιρι που ειχαμε μεχρι αρχες Δεκεμβρη

μπαρμπαλιας είπε...

Βαγγο μην το ζοριζεις...

Unknown είπε...

Αμα δης και την σιματορο,εχαε μπαρμπα να ανεβαζη ογκο,,γιατι κατα τα αλλα ετιμοι ειμαστε...αντε για

michele είπε...

ωραιο το κρασακι θαναι που πινει ο Βαγγος..τον βλεπω bull χεχε

ΠΑΝΟΣ είπε...

Για τον Χρηστάρα έγραψα προχτές, όποιος το διάβασε θα ξέρει.
Σας έστειλε τα χαιρετίσματα, καλά είναι και μαζεύει ελιές κι αυτός.
Κάποια από αυτές τις μέρες ελπίζω να γράψει.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα σε όλους.

profit είπε...

επιτελους κοιμήθηκε ο μικρος
τζάκι κρασί μεζέ

και πάμεεεεεεεε

profit είπε...

Α και το βράδυ έχω κάνει κουμάντο

κάστανα και γλυκό κρασί

michele είπε...

Μεσημερι-βραδυ κρασι profit.Eιδα θες εθνικουλα.Αντε για την αλλη βδομαδα σας ..επιτρεπω χαχα

profit είπε...

Την βλέπω να φτάνει την γεκ

όχι εγώ το κράσί

Unknown είπε...

Τα μεγαλυτερα κερδη στα χρηματιστηρια εμφανιζονται,απο την περιοδο νοεμβριου εως μαρτιου στατιστικα..Εχουμε μπροστα μας και το january efect,,που εκη βλεπω και της τραπεζες να ξαναπιανουν επιπεδα..Και τωρα τον καλλωπισμο των χαρτιων,,προσπαθω να σε ξε αγχωσω λιγακι μπαρμπα ..Ε αμα παη κατι στραβα ξεμπαρκαρουμε

michele είπε...

Χαχα θα ειναι ..αισιοδοξο κρασι ,μακαρι.Εγω θα εχω ΓΕΚ.Και ΣΩΛΚ μου "λεει" το κρασι μου.Για το βραδυ ουισκι ΤΗΕ GLENROTHES Select reserve

profit είπε...

The Glenrothes has been producing Speyside Single Malts since 1879. The Glenrothes's distillery is in Rothes in the heart of Speyside which is acknowledged by connoisseurs as the source of Scotland's finest single malts

Unknown είπε...

Στο ημιστρογιλο φιαλιδιο(σινκλε Μαλτ παρακαλω)) με την μικρη ετικετουλα με της υπογραφες..Λιγο σπανιο..προσεξε πινεται ευκολα,,και σε βλεπω να μας περνας θα γινης καρταυρος χα χα

michele είπε...

Σωστα,πολυ ωραια φιαλη..ειναι καλος φιλος ο καλεσμενος γι αυτο και ανοιγει χαχα.Μου φαινεται θα το ..τσακισουμε.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ρε τους σαλονάτοι με τα Glenrothes και τα ρέστα.
Ελληνικό κρασάκι κόκκινο (Αγιωργίτικο) Παπαιωάννου Νεμέας βιολογικής γεωργίας και τσικουδιά (ρακί) από την Κρήτη από τον κουμπάρο μου μου φτάνουν για την ώρα!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Βαγγέλη μέσα σε όλα βλέπω, μπράβο λεβέντη μου!

michele είπε...

Πανο μην νομιζεις..και αυτα ωραια ειναι ,αλλα δεν θα ψησω στο τζακι σημερα χαχα

Unknown είπε...

Πανο μπες paradise beach bar spetses..sto facebook...εχω κανη και αρκετα αγγλια

ΠΑΝΟΣ είπε...

Εχθές του δώσαμε και κατάλαβε πάντως, αλλά δεν είναι και για κάθε μέρα οι ...ακολασίες χαχα
Θα μας παρεξηγήσει και ο φίλος ο Κάρα. (καλά ας βρεθούμε κάποια φορά και θα δούμε αν φας κυνήγι!)

ΠΑΝΟΣ είπε...

Βαγγέλη ΟΚ θα προσπαθήσω, υπάρχουν κάποια εμπόδια εδώ που είμαι.

ΠΑΝΟΣ είπε...

...λίγο δύσκολα τα βολεύω εδώ με το ίνερνετ (με δυο γραμμούλες στη μπάρα από τις 5 είμαι στο ασύρματο) και τον υπολογιστή που κολλάει αν ανοίξω πάνω από δύο sites ταυτόχρονα.

Γεράκι είπε...

Απλα κομματια...

Unknown είπε...

Οκ ανεκδοτο..Ενας σκοτσεζος εκανε την προσυχη του στον θεο καθε βραδη..Θεμου κανε τον θαυμασου να μου πεση το λοτο,,αυτο συνεχιζωτανε κανα χρονο αλλα τιποτα,, δεν του επεφτε το λοτο...Οποτε νευριασμενος μια βραδια τα βαζη με τον θεο..Δεν τον αντεχη αλλο ο θεος ,και του λεη..Τεκνο μου πρεπη πρωτα να ΠΛΗΡΩΣΗΣ για να γραψης λοτο

Unknown είπε...

αμαν αμαν ιεραξ ,μας βλεπω ολους απο δευτερα σε προγραμα Α.Α

MARINA είπε...

Καλέ κύριε Μικέλε , τι ωραίο δέντρο είναι αυτό ?

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ωπ τι βλέπω ήρθε η κα Μαρίνα για να ομορφύνει τον χώρο μας!
Πράγματι δεν είπαμε τίποτα για το πρωτότυπο δέντρο μας...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ιέραξ να ήτανε λέει οι ελιές ΤΑ...

MARINA είπε...

Καλησπέρα κύριε σκέτο Πάνο...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα σας κα Μαρίνα μας!

michele είπε...

Μαρινα μας χαιρομαι για την παρουσια σου που ομορφαινει την παρεα μας και για την υψηλη αισθητικη που εχεις καθως οντως το δεντρακι μας ειναι πολυ ωραιο!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Πως τα βλέπετε τα πράγματα με την δική σας ξεχωριστή ματιά?

ΑΡΤ είπε...

http://youtu.be/yPfl3V1xEzs

MARINA είπε...

Θα 'θελα κάτι δυνατό για μένανε να κάνεις...
αυτήν που έχεις δίπλα σου για ύπνο να την βάλεις...

http://youtu.be/W2z-Llkjrk0

ΠΑΝΟΣ είπε...

Κύριε Μικέ μας δεν αρχίσατε ακόμα τα ουισκάκια βλέπω χαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλώς και τον στρατηγό μας με τα γυφτολαϊκά!

michele είπε...

Πανο εχει αναψει το τζακι και σε λιγο ανοιγει και το ουισκι..η κυρια εχει στολισει ,εγω καταλαβαινεις ελεγα τι καλα που στολιζει..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Εκτός κι αν είναι άλλο είδος, δεν είμαι σίγουρος χαχα

profit είπε...

που μάζευες Ιέραξ

michele είπε...

Πανο εμεις προσπαθουμε να εχουμε ενα επιπεδο στις μουσικες επιλογες,αλλα ..τζαμπα παει χαχαχαχαχαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλά να περάσεις Μικέ μου
Το ίδιο λεπτό μπήκε και Ζερβάκης από την Μαρίνα...για δες κάτι συμπτώσεις!

ΑΡΤ είπε...

νομιζα οτι ειχε ανεβασει καποιος κατι ερωτιαρικο για καποια Μαρινσ...
μετα ειδα οτι Μαρινα λενε την τσιγγανα...ουτε το ακουσα ολο...συγνωμη Μαρινα...

Ααχχ Μαρινα..

ΑΡΤ είπε...

θα μπορουσες να σκεφτεις κυριε σκετο Πανο οτι την εχω στα ...ποδια μου...χιχιχι

ΑΡΤ είπε...

...ασε που περιμενω κοσμο στο σπιτι και δεν εχω Glenrothes...

profit είπε...

Φίλε ΑΡΤ έχω μαλαματίνα θες??

ΠΑΝΟΣ είπε...

Όντως Μικέλε μου πάει χαμένος ο κόπος μας...
Πάρτε ένα ποιοτικό τώρα να μαθαίνετε
Για τα ωραία μάτια της Μαρίνας

http://www.youtube.com/watch?v=DLY31SuNf6I

ΑΡΤ είπε...

απο ρετσινα μονο Γεωργιαδη...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ύποπτες συμπτώσεις είναι αυτές κύριε ΑΡΤ μου...

profit είπε...

τότε θα την πιώ στην υγεία σου

ΑΡΤ είπε...

στην υγεια σου profit κι ευχαριστω...
Η ΠΑΟΚΑΡΑ τι εκανε σημερα ?

profit είπε...

1-0 Lino

Unknown είπε...

πανο μου ενα σωρο τραγουδια εχουυν γραφτη για το ονομα μαρινα,,ο Τζιμαρας που κολαη ??

ΠΑΝΟΣ είπε...

Βαγγέλη στα μάτια κολλάει χαχα
Τότε να σου βάλω Κόκκοτα για να μην σου το χαλάω!

http://www.youtube.com/watch?v=Cs4GvXK9YNg

Unknown είπε...

πανο αυτη του κοκοτα εφυγε,

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μαρίνα είναι Βαγγέλη, τι περίμενες?

michele είπε...

Παντως ενω σκαλιζω το τζακι..παιζει αυτο
http://www.youtube.com/watch?v=0RUZpOsL1JQ

profit είπε...

Θα σε δω μετά το τρίτο ποτηράκι τι θ ακούς χα χα χα

michele είπε...

Χαχα μετα θ αρχισω τα..σκληρα profit

ΠΑΝΟΣ είπε...

Για την ώρα καλό και ...απαλό
Αν θέλεις πάρε με τηλ. αργότερα για τα σκληρά, ή καλύτερα τον Αντώνη χαχα

michele είπε...

Ο Αντωνης τωρα που ειναι..πτωμα δεν ξερω αν μπορει να μιλησει καν!! χαχα

profit είπε...

αφιερωμένο στην άτιμη την ετε

http://www.youtube.com/watch?v=Jf_2vKDgC3s

Unknown είπε...

Το στειχιο της αποψινης βραδιας ειναι η φωτια.(εξωτερικη και εσωτερικη)..Και το σκηνικο συμπλιρωνεται απο τον αερα και την βροχη εξω.Προσοχη στης παρενεργιες κανα δυο στοματα ταιζω ηδη,,αλλα το κακο δεν ειναι αυτο..Σου μενη και η γυναικα αυτο ειναι το επικινδινο

profit είπε...

σοφος ο Βαγγέλης

Unknown είπε...

ο σοφος εχη μαθη απο τα λαθη του.Ο εξυπνος δεν κανη λαθη..Παθων και εσυ πανο ..Κληνυχτα παιδες ασε μην φαω και καμια παντοφλα βραδιατικα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Χάζευα λίγο τους Ντιούκς...
Λίγο βιαστικά Βαγγέλλη αλλά φύλαγε τα ρούχα σου χαχα
Καληνύχτα και καλό Σαββατόβραδο.

μπαρμπαλιας είπε...

http://news247.gr/eidiseis/paraksena/ksekardistiko_vinteo_mpemphs_synomilei_me_skulo.2042335.html

χαρισμενο στη γλυκια Μαρινα μας...
και να περναει πιο συχνα..