Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012

ΚΥΡΙΑΚΗ
με ελεύθερη γνώμη...


ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΠΙΑΤΣΑΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ..
by  Philip Stephens

Οι υποσχέσεις για το νέο έτος γίνονται για να καταπατηθούν. Έτσι, καλό θα ήταν οι πολιτικοί να μας απαλλάξουν φέτος από το σύνηθες μπαράζ κενών υποσχέσεων που διατυπώνουν κάθε 1η Ιανουαρίου. Δεν θα ήταν, όμως, κακό να αντλήσουμε τα σχετικά διδάγματα από τις εμπειρίες του παρελθόντος. Με αυτό το πνεύμα, παρατίθενται λίγοι χρήσιμοι κανόνες για τον δρόμο που θα ήταν καλό να περιδιαβούν οι πολιτικοί ηγέτες το 2013. 
Το 2013 θέλω να κάνω περισσότερους φίλους και… 
Οι πόλεμοι στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο ότι υπάρχουν όρια στην εξουσία. Η στρατιωτική ισχύς έχει σαφέστατα σημασία. Σε έναν κόσμο όμως όπου υπάρχει σφιχτή οικονομική αλληλεξάρτηση, είναι πολύ σημαντικό να έχει κανείς φίλους και να επηρεάζει ανθρώπους. 

Οι εκτιμήσεις είναι ότι ο Ξι Ζιπίνγκ θα ακολουθήσει πιο σκληρή γραμμή διαδεχόμενος τον Χου Ζιντάο στην ηγεσία της Κίνας. Οι εντάσεις μεταξύ του Πεκίνου και των γειτόνων του ως προς εδαφικά θέματα στη Θάλασσα της Νότιας και Ανατολικής Κίνας είναι μάλλον απίθανο να μειωθούν μετά και τις εκλογές στην Ιαπωνία, που έφεραν στην εξουσία την εθνικιστική κυβέρνηση του Σίνζο Άμπε. 

Επιπλέον, ο Ξι Ζιπίνγκ ενδέχεται να αντικατοπτρίζει όσα συμβαίνουν, αφού η Κίνα αποφάσισε να παραμερίσει την προσέγγιση του Ντενγκ Ξιαοπίνγκ στις διεθνείς σχέσεις. Οι γείτονες της Κίνας στράφηκαν εναντίον της και ο άξονας του Μπαράκ Ομπάμα οδηγεί στην επιστροφή των ΗΠΑ ως δύναμης στον Ειρηνικό. Η Κίνα δεν μπορεί να διεξαγάγει οικονομικό πόλεμο εναντίον της Ιαπωνίας χωρίς να υποστεί και η ίδια σημαντικό κόστος. Ακόμη και οι μεγάλες δυνάμεις χρειάζονται συμμάχους.
Σε άλλα μέρη του πλανήτη, ο Βλαντιμίρ Πούτιν στη Ρωσία και ο Μπενιαμίν Νετανιάχου στο Ισραήλ συχνά δείχνουν ότι βρίσκονται σε απομόνωση. Το αποτέλεσμα; Η διεθνείς επιρροή της Ρωσίας έχει μειωθεί στα εμπόδια που θέτει στα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Το Ισραήλ μοιάζει επίσης πολύ μόνο. 
Το 2013 θέλω να κάνω κάτι… 
Το μάθημα που οι περισσότεροι στην πολιτική ξεχνούν συχνότερα είναι πως η απραξία είναι πολιτική επιλογή - και μάλιστα επιλογή που μπορεί να είναι εξίσου επικίνδυνη με εκείνη της αποφασιστικής δράσης. Ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, είναι μεταξύ εκείνων που καλό θα ήταν να αναγνωρίσουν τους κινδύνους της αδράνειας. 

Φίλοι μου, στο Παρίσι με ενημερώνουν ότι ο πρόεδρος έχει ενημερωθεί πλήρως για την επείγουσα ανάγκη ανάκτησης της οικονομικής ανταγωνιστικότητας, έτσι ώστε να αποφύγει η Γαλλία τη μοίρα κάποιων εταίρων της στην ευρωζώνη. Προς το παρόν, όμως, ο Φ. Ολάντ δείχνει ικανοποιημένος που δεν κάνει πάρα πολλά. Η αλλαγή που επιβάλλει η κρίση εμπιστοσύνης στις αγορές θα ήταν γενικά πιο επώδυνη - τόσο για τον πρόεδρο όσο και για τους Γάλλους ψηφοφόρους. 

Σε αυτό το σημείο, όμως, υπάρχει ένα ευρύτερο μάθημα για την ευρωζώνη. Η Άγκελα Μέρκελ μπορεί να έχει αναδειχθεί ως ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης της Ευρώπης, αλλά η μανιωδώς επιφυλακτική προσέγγισή της έχει υψηλό αντίτιμο. Ο μόνος λόγος για τον οποίο το ευρώ δείχνει τώρα ασφαλές είναι ο ακτιβισμός του Μάριο Ντράγκι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Ο κίνδυνος είναι πως η επιθετικότητά του ενθάρρυνε ορισμένες κυβερνήσεις -τόσο πιστωτών όσο και οφειλετών- να αναβάλουν για μία ακόμη φορά τις δύσκολες επιλογές που απαιτούνται ώστε να εξασφαλιστεί βιώσιμη ανάκαμψη. 

Το 2013 θέλω να περπατώ και να… 
Πολλοί ηγέτες πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν ένα πράγμα τη φορά. Υποκύπτουν στο πολιτικό δίλημμα: «Αυτό ή το άλλο;». Η απάντηση θα έπρεπε να είναι «και τα δύο». Το μήνυμα από την Ουάσιγκτον είναι πως ο Μπ. Ομπάμα έθεσε ως στόχο της δεύτερης θητείας του την ανάκαμψη των ΗΠΑ. Δυσεπίλυτα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής -κυρίως το αδιέξοδο μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων- είναι καταδικασμένα να μείνουν πίσω. Δεν είχε πει, όμως, κάποιος κάποτε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα πρέπει να μπορεί να περπατά και να μασά τσίχλα ταυτόχρονα; 

Η ανάκαμψη της οικονομίας θα είναι η άμεση προτεραιότητα κάθε ηγέτη. Η πραγματικότητα, όμως, είναι ότι ο κόσμος δεν θα σταματήσει για να επιτρέψει στον Μπ. Ομπάμα να επικεντρώσει την προσοχή του στα εσωτερικά θέματα ων ΗΠΑ. Κατ’ αρχάς ο κ. Νετανιάχου δείχνει αποφασισμένος να παρασύρει τις ΗΠΑ σε έναν ακόμη πόλεμο στη Μέση Ανατολή, αυτήν τη φορά εναντίον του Ιράν. Κατά δεύτερον, όσο κι αν θέλαμε ορισμένες φορές να είναι διαφορετικά τα πράγματα, οι ΗΠΑ εξακολουθούν να είναι απαραίτητη δύναμη. Η εποχή της μονοκρατορίας μπορεί να έχει τελειώσει, αλλά υπάρχουν ορισμένα σοβαρά προβλήματα ανά τον κόσμο που μπορούν να επιλυθούν μόνο με αμερικανική εμπλοκή. 

Το 2013 θέλω να σκεφτώ διορατικά… 
Αυτό είναι για τον πρωθυπουργό του 2013, τον Ντέιβιντ Κάμερον. Ο δυστυχής Ντ. Κάμερον έκανε το λάθος να μην καταλάβει ότι αυτό που μπορεί μερικές φορές να μοιάζει έξυπνη τακτική μπορεί να οδηγήσει σε στρατηγικά αδιέξοδα. Αφού πέρασε έναν χρόνο να καλοπιάνει τους ευρωσκεπτικιστές του συντηρητικού του κόμματος, βρέθηκε αιφνιδίως μπροστά στο ενδεχόμενο εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε. 

Δεν νομίζω ότι αυτός ήταν ο στόχος του. Όταν, όμως, υποσχέθηκε με ευκολία στους ευρωσκεπτικιστές ότι μπορεί να εξασφαλίσει έναν «νέο διακανονισμό» που θα επιτρέπει στη Βρετανία να επιλέγει τι θα ισχύει στη σχέση της με την Ε.Ε., ήρθε σε σύγκρουση με το δυσάρεστο γεγονός ότι τα υπόλοιπα 26 μέλη της Ένωσης δεν συμφωνούν. 

Η Α. Μέρκελ προσεβλήθη από την αδέξια προσπάθεια εκβιασμού της ευρωζώνης να προχωρήσει σε υποχωρήσεις σε αντάλλαγμα να δώσει η Βρετανία το πράσινο φως στη στενότερη ενοποίηση. Ο Φ. Ολάντ έχει ήδη μπουχτίσει με τις δολιότητες της Αλβιόνας. Ο Ντ. Κάμερον έχει πλέον υποσχεθεί ένα δημοψήφισμα που θα μπορούσε να φέρει τη Βρετανία στην απομόνωση που επιβάλλουν τα δικά της γεωγραφικά σύνορα. 

Και τέλος, το 2013 θέλω να παίζω δίκαια… 
Δύση και ανατολή, βοράς και νότος, δημοκρατικές και απολυταρχικές κυβερνήσεις…, η μεγαλύτερη απειλή για τους ηγέτες προέρχεται  από την αυξανόμενη δυσφορία προς την αδικία. 

Στις προηγμένες οικονομίες, η αντίληψη (και συχνά η πρακτικότητα) είναι ότι οι πλούσιοι άρπαξαν όλα τα οφέλη της παγκοσμιοποίησης, ενώ οι υπόλοιποι έμειναν με το βάρος της λιτότητας. Εάν ήταν μόνο μία η σπίθα που πυροδότησε την Αραβική Άνοιξη, τότε θα ήταν η λαϊκή οργή στηδιαφθορά που υπάρχει σε κάθε επίπεδο της κοινωνίας. Ο κ. Xι προειδοποίησε ότι οι δωροδοκίες θα μπορούσαν να ανατρέψουν την ισχύ του Κομουνιστικού Κόμματος στην Κίνα. Έχει δίκιο. Κανείς δεν προβλέπει μία ουτοπία ισότητας, αλλά η μεσαία τάξη -παλαιά ή νέα- αντιμετωπίζει με οργή τα προνόμια του 1%. 

ΠΗΓΗ: FT.com
Copyright The Financial Times Ltd. All rights reserved.

90 σχόλια:

ThitaDelta είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους και καλά Χριστούγεννα να 'χουμε!

Όσοι λείπουν χάνουν, χθες βλέπω σας έπιασε οίστρος ...

Για να δω τι είπαν τα τσίπουρα χαχα:

ναυΑΡΧΙΔΑ (γιατί ως γνωστό αλλαγή δεν γίνεται χωρις το ΚΚΕ)

ΣΠΥΡ (σφυριγμένος)

τσιμέντα (για να φουντάρουμε αν δεν πιάσουμε κι αυτή την άνοδο)

ψυγεία (μες στο χειμώνα βρε σεις)

Το μαγαζί (γωνία)

ΣΕΝΤΡα (θου κύριε φυλακή τω στόματί μου)

Πετρέλαια (αυτό μάλιστα, γιατί το 'χουμε δαγκώσει απ' το κρύο)

ΔΕΗ (πως το λέει ο Μιχάλης, το ... φθηνότερο χαρτί παγκοσμίως)

profit είπε...

Καλημέρα και καλά Χριστούγεννα σε όλους τους φίλους
Καλημέρα ΘΔ

Για τράπεζες δεν είπες??

Unknown είπε...

καλημερα,, θδ ετσι μου αρεσης με πολλυ ωραιο χιουμορ..βεβαια αυτα ηπωθικαν με τα πρωτα τσιπουρα,,ακομα εχουμεεεεεεε!!!

profit είπε...

Βαγγέλη καλημέραααααααααααααααα

ThitaDelta είπε...

Καλημέρα profit ...

πρώτη, πρώτη και καλύτερη ...

άσε που τους θύμωσα που δεν είπαν τίποτα για την τσαχπίνα, τη ζουμπουρλούδικη ... την ΠΕΙΡαιώτισα!

ThitaDelta είπε...

Καλημέρα Ευάγγελε...

profit είπε...

Είναι ακόμα ναυαρχίδα άραγε???

ThitaDelta είπε...

... πάντως το δεύτερο συνθετικό ... το'χει!

profit είπε...

πιπέρι χα χα

profit είπε...

μ.ο 2,7

profit είπε...

σπυρου τι παίζει ΘΔ??

ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ThitaDelta είπε...

Δεν το δωσα εγώ φίλε profit ...

και απ' ότι βλέπω δεν κάνει όγκους, οπότε τα φοβάμαι εγώ αυτά τα χαρτιά...

Unknown είπε...

καλημερα καλημερα.Ελευθερογνωμητες,θδ μου θυμισες το εργο,καλος ηρθε το δολαριο,με τα ναυτακια τα ζουμπουρλουδικα.Αλαξανε οι καιροι τωρα ηρθαν τα ευρω,αλλα το εργο ξαναπεζεται στa λιμανια,με τα κοριτσια,και την μεγαλη κυρια (καλουτα σε ρολο τσατσας) ελπιζω δυνατα profit...

Unknown είπε...

Φευγω για ΣΠΕΤΣΕΣ,σημερα για της γιορτες ..Και σας αφιερνω το πρωινο τραγουδακι για εωρταστικη ατμοσφαιρα http://youtu.be/1aDRGOJ-gaI ..Για να γινη το ματι μας μπλε σαν δυο σταλες αιγαιο που λεη και ο παριος>>.Εμεις εκη δεν στολιζουμε δενδρο αλλα βαρκα,,Και τα παιδια οταν λενε τα καλαντα βαστουν ενα μικρο βαρκακι που στα ξαρτια εχουν μικρα κουδουνακια για μουσικη και σπανια τριγωνα......Αλλα βρε μπαγασιδες τοχω παραπονο δεν μου εχη κανη κανης like στην επαγγελματικη μου σελιδα Facebook.... Paradise beach bar spetses..Καλλες γιορτες με υγεια,,

ThitaDelta είπε...

Καλά να τα περάσεις Βαγγέλη!

Εγώ μετά λόγου γνώσεως δεν χρησιμοποιώ το φατσοβιβλίο ... γιατί δεν θέλω να δηλώσω στη SIA, τα στοιχεία μου, ποιοί είναι φίλοι μου, τι μ' αρέσει κλπ, ούτε να αποτελέσω στοιχείο για market basket analysis κανενός!

ThitaDelta είπε...

... φυσικά το ίδιο συμβαίνει με την google,

παρατηρείστε τις διαφημίσεις που σας βγάζουν διάφορα sites ... , έχουν συνάφεια με search που κατά καιρούς έχετε κάνει ... έχουν συνδεθεί με εσάς και θα σας ακολουθούν μια ζωή...

ThitaDelta είπε...

... κάποια στιγμή θα πούμε πως θα προστατεύεστε!

μπαρμπαλιας είπε...

καλο μεσημερι...

παραμονη της αγιας γιορτης των χριστουγεννων...
επι Κωστη που εφερε στον Αικ μεγα αινον...

απο παλιο χρονογραφημα στην ιστορικη εφημ Πελοποννησος...που σατηριζε την αφιξη του Αικ στην πατριδα μας...
τι λεω τωρα ...
ιστοριες απο τον καιρο της αλωσεως...

απ οτι διαβασα στα γρηγορα ...ο φιλτατος Αλεξ -οπως συνηθως αρεσκεται-μας εβαλε το φολι...για την ετε..
Αλεξ αυτο το αλογο δεν παει τωρα με τιποτα ...εκτος αν μαζευουν για τα εγγονια τους

ο φιλος Βαγγελης να μην στεναχωριεται...
το μερος ειναι ωραιοτατο ..μαγευτικο ...και οταν ξαναματα παντρευτω θα κανω το γλεντι εκει

οι υπολοιποι που μενουμε στα σπιτια μας θα τα λεμε

Μικε ναχα τον υπνο σου ταληρα...

ThitaDelta είπε...

... πω πω παντόφλα που χει πέσει, καλά ακόμη στις βιτρίνες τραβιέστε;

μπαρμπαλιας είπε...

ελα ρε τι παντοφλιαζεις;;;
δεν υπαρχουν βιτρινες και χαμπερια...
οταν ανω παει το ΧΑ ...και ψιλορεφαρομεν...θα δωσω τα υποσχεμενα...αχαχαχαα
εξ αλλου μην ξεχνας ...
αλλο το ταξιμο και αλλο το δοσιμο...

michele είπε...

Καλο μεσημερι! Μπαρμπα αμα κοιμηθεις στις 6 να μην ξυπνησεις κατα τις 2?? εγω που ειμαι νεος και μπορω λεω να κοιμηθω ενα οκταωρακι...χεχε

ΘΔ οπως καλυτερα απο ολους θα γνωριζεις παντου ειμαστε "αποθηκευμενοι" στο διαδικτυο.Ολα συνδεδεμενα μεταξυ τους!

Επρεπε να ηταν ο Ραιχνεμπαχ και ο Φουχτελ εκει που ημουνα να δουνε ενα κομματι απο την Ελλαδα της κρισης.Του Ελληνα ο τραχηλος ζυγο δεν υπομενει

μπαρμπαλιας είπε...

παιχταρα μου εσυ...
καλα ξυπνητουργια..

γιατι τον Τομσεν δεν τον μαγαρισαν;;;
ποιος ερχεται εδω και φευγει περιστερι;;;
αρκει να πιασεις το κριτικάλποιντέ

ΠΑΝΟΣ είπε...

Kαλησπέρα κι από μένα...όταν έχεις κόσμο από 3-90 ετών μαζεμένο στο σπίτι που να βρεις ευκαιρία να μπεις στο ίντερνετ, άσε που ήταν πιασμένο από το πρωί και έπρεπε να περιμένω στην ουρά. Και τα μωρά έχουν το μάθει πλέον, αλοίμονο σε μας!
Βαγγέλη καλά να περάσεις, μπήκα από την άλλη φορά που το έγραψες αλλά μόλις είδα εγγραφές κλπ το παράτησα ρε φίλε...δεν ξέρω αν κάνω καλά, αλλά δεν τα πολυγουστάρω όλα αυτά και μου τη σπάνε οι εγγραφές και τα ρέστα. Ένα μέιλ άνοιξα, είμαι γραμμένος εδώ μέσα και μου φαίνονται αρκετά.
Σου κάνω like όμως από εδώ μέσα και πιστεύω να είναι το ίδιο.
Εξάλλου το είδα εδώ, όπως και το όνομα οπότε είναι το ίδιο.
http://www.saronictravel.gr/maps/diaskedasi/Paradise.html
Για τα υπόλοιπα, για τα χαρτιά, θα τα πούμε και αργότερα, έχουμε καιρό μέχρι την Πέμπτη να το σκεφτούμε...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Πάω για κάτι ψώνια και η συνέχεια αργότερα...

μπαρμπαλιας είπε...

Πώς κέρδισε στο... 31 η Σοφοκλέους

http://www.euro2day.gr/ase/market_comment/151/articles/747336/ArticleMarketComment.aspx

.....
Από τεχνική πλευρά, σύμφωνα με την eZMarket «ο δείκτης Ftse Large Cap επιχειρεί να λύσει καθοδικά έναν σχηματισμό τριγώνου (με άνω όριο τις 310 μονάδες). Εάν επιτευχθεί στις αμέσως επόμενες συνεδριάσεις τότε η υποχώρηση σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών θα είναι θέμα χρόνου και συγκυρίας»

Θα θυμίσουμε, πως κάτω όριο παραμένουν οι 270 μονάδες, ενώ ενδεχόμενη καθοδική διάσπαση πιέζει τον δείκτη προς τις 230 μονάδες με ότι αυτό συνεπάγεται και για τις μη τραπεζικές μετοχές. Πάντως μέχρι τώρα αξιοσημείωτη θεωρείται η αντοχή της αγοράς, η μετάθεση για όλο και αργότερα της ορατής κλίσης των βασικών δεικτών.

..εντυπωση προκαλει η εμμονη του φιλου Μ.Γελανταλι στην παρουσιαση των αναλυσεων της ομαδας ez-market...
δεν ειμαι επαγγελματιας της αναλυσης...αλλα "η ομαδα"εχει κανει πολλα φαουλ στο παρελθον...και καλο θα ηταν να μην κανει τον προφητη...
εχασε την ανοδο του 2009 παντελως ...οπως και την πτωση στα ταρταρα των 470 μον ...
για την πτωση ειχε θεση ορια ανυπερβλητα ...
τωρα λεπτομεειες δεν καταγραφω ...να θυμηθουν οι ιδιοι τα πεπραγμενα τους...
τωρα τα λεω ...γιατι παει το θεμα στην ψιλοχειραγωγηση ,με το σμπάθιο.
διορθωσεις μπορει να υπαρξουν...
αλλα να ερχεσαι μετα τα τελευταια νεα ,και να λες διορθωση ...μηπως ομαδαρα μου εχεις πελατες που δεν προλαβαν το τραινο;;;

michele είπε...

H ομαδα ezmarket που εχω κατα καιρους παρακολουθησει,απο τεχνικη αποψη ειναι λιγο "σφιχτη" γι αυτο εχασε και την ανοδο 2009,καθυστερησε για την ακριβεια.Εκεινο που αξιζει πραγματικα ,ειναι οι πολιτικοοικονομικες αναλυσεις της.

μπαρμπαλιας είπε...

ναι Μικε...αλλα αλλα ,αλλα...
δεν μπορεις να κανεις καλες οικονοπολιτικες...και στι κυριως αντικειμενο να την πατας...
καπου δεν δενει το γλυκο τους...
προβλημα τους βεβαια..
εκεινο που ακολουθεις ειναι η ταση...
βλεπεις και παει.τι κανεις;;;
την Παρασκευη -πριν την ανοδο-ψιλοπουλησα...μετα το μετανιωσα...
εχω την εντυπωση οτι θα το πανε...
πλιν-υποσχεμενου-πισωγυρισματος ...για τα φίλια φουσατα...
θα το δουμε

michele είπε...

Κοιταξε,οι εκτιμησεις σε στενο χρηματιστηριακο επιπεδο ,πεφτουν εξω λογω του μεγεθους της υπερβολης μιας ανοδου η μιας καθοδου.
Δηλ οτι η ΔΕΗ θα αξιζει οσο μια μιζα του Ακη στα χαμηλα δεν ειναι ..εκτιμησιμο.Οτι θα παει μετα πολυ ψηλοτερα απο εκει,ειναι!
Αλλωστε το συστημα τους οπως ειπαμε ειναι λογο σφιχτο,για να αποφευγουν τα ψευτικα σηματα εισοδου και εξοδου

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΚΑΚΗΣ είπε...

Από τα βάθη της ψυχής μου, εύχομαι στον αγαπητό οικοδεσπότη και την παρέα του, τις θερμότερες ευχές για υγεία , ειρήνη , ευτυχία, εργασία , ψυχική γαλήνη και ένα καλύτερο αύριο. Χρόνια σας πολλά, καλές γιορτές.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

red alert για κατασκευαστικο κλαδο
χειροτερη η γεκ ακολουθουν Ελλακτωρ ινκατ/αβακα δεν παρακολουθω

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Βασιλη θα τα πουμε διπλα να εισαι καλα φιλε

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

εξηγουμαι red alert θα πει προσοχη για τους αγορασμενους καθως προσεγγιζονται sl και προσοχη για τους απ εξω γιατι εαν κρατησουν οι στηριξεις,/το πιθανοτερο/γινονται αριστα entry points

ΠΑΝΟΣ είπε...

Kαλησπέρα ξανά.
Χρόνια πολλά και καλές γιορτες στον αγαπητό Βασίλη.
Κ. καθηγητά μη τα λέτε τόσο ξαφνικά και πάθουμε τίποτα...
Γίνεται λίγο πιο λιανά?

ΠΑΝΟΣ είπε...

Α, τώρα μάλιστα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

να γραψεις 100 φορες πρωτα θα το διαβαζω ολο και μετα θα γκρινιαζω

ΠΑΝΟΣ είπε...

Να σου πω, είναι απλό, διάβασα μέχρι το 6.16
Πήγα να γράψω, με διέκοψαν, επανέρχομαι, το γράφω, το δημοσιεύω και μετά ...βλέπω το 6.20!
Τη γλύτωσα την τιμωρία?

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

αντε Χριστουγεννα ειναι!
Εδω επιστρεφουν τις πινακιδες εσυ δεν θα τη γλυτωσεις?

michele είπε...

Βασιλη,ευχαριστουμε και αντευχομεθα για υγεια,ευτυχια,οικογενειακη γαληνη.Θα περασω κι απο το "σπιτι" να σου τα πω!
Αλεξ,πραγματι εκει που δεν ασχολεισαι εσυ και ο ..περισσοτερος κοσμος, ΑΒΑΞ και ΙΝΚΑΤ δηλ,εκει ειναι το ζουμι -προβλεπω

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Ινκατ απλως περιμενω.Τους κυπριους,οχι γενικα, τους αβακοκυπριους λεω,δεν τους παω

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ευχαριστώ, ευχαριστώ!

Sl προφανώς μόνο για ΕΛΛΑΚΤ για όσους μπήκαν πριν 3 συνεδριάσεις, γιατί σε ΓΕΚ και ΙΝΚΑΤ δεν πρέπει να μπήκαν πολλοί τελευταία (βάσει του συστήματος που μας έδωσες)

michele είπε...

Ουτε εγω ιδιαιτερα,αλλα ειναι η..σειρα τους -απ αυτη την αποψη..η δε ΙΝΚΑΤ ειναι η κλασσικη περιπτωση μικρης που κανει ενα 100% απο τα χαμηλα χωρις ιδιαιτερους ογκους και μετα...παιζει.Δεν ειναι η μονη φυσικα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Ε καλα βρε Πανο δεν το εδωσα το συστημα απο το.. mega 5 ανθρωποι μαζευτηκαμε και οι 2 ηταν υπερανω!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Υπεράνω ή ...απαξιούσαν ?????

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλά ο Μικέλε θα απαντήσει τώρα αλλά ο Θοδωρής θα μου την πει αργότερα χαχα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ο michele δεν θελει συστημα παιζει με τη μυτη

michele είπε...

Δεν απαξιω καθολου χαχα..αλλα ο Αλεξ το ειπε.Τεχνικη αναλυση ναι,συστημα συγκεκριμενο οχι.Ενα διευρυμενο που να με ..βολευει κατα περιπτωση.Αλλα τα ΒΑΣΙΚΑ τα ακολουθω,αλλοιως πηγαιναμε χαμενοι.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Κι όταν είναι κρυωμένος?
Σοβαρά τώρα, ο σωλήνας πως τον βλέπετε, κουράστηκε?

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

καλυτερα Σιδενορ για την ωρα
Ο σωληνας θα κανει σταση καπου στα 2 ευρο

ΠΑΝΟΣ είπε...

Δηλαδή μπορεί και την Πέμπτη αφού είναι σε απόσταση αναπνοής.

giannhs kon είπε...


Καλησπέρα σε όλους τους φίλους

Ευτυχώς που οι γιορτές εκτός από πολύ ποδαρόδρομο έχουν και πολύ φαί χαχαχ

Μου αρέσει που πείραζα τον ΚΑΡΑ προχθές χαχα Αχ τα ποδαράκια μου

ΠΑΝΟ μόλις μου το έστειλε ο ken για τον ΑΛΕΞ . Όπως σου έχω πει το καλοκαίρι που θα έρθει για διακοπές θα πάει και τον ΑΛΕΧ βόλτα χαχα

KEN
http://youtu.be/LuDN2bCIyus

TheHawk είπε...

Καλησπέρα σας...ελπίζω να ξεκουράζεστε...κ να περνάτε όμορφα...

giannhs kon είπε...

καλησπέρα ΑΝΤΩΝΗ

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα Γιάννη
Θα ήθελα να είμαι μέσα στον τρελάρα για μια βόλτα χαχα, ο άνθρωπος δεν παίζεται με τίποτα και ούτε ένα λάθος βρε παιδί μου!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα Αντώνη, καλά πάμε για την ώρα, κυρίως ψώνια και καμιά βόλτα γιατί ο καιρός δεν επιτρέπει κάτι άλλο μέχρι τώρα. Πολύς αέρας σήμερα εδώ.

michele είπε...

Kαλησπερα Αντωνη,σε σενα και ..ευχες για την οικογενεια και φυσικα το γερακομπλογκ σου!!

TheHawk είπε...

Απο την νέα χρονια..βάζουμε στόχους κ σχέδιο για να τους πετυχουμε...διαφορετικα κανουμε μια τρυπα στο νερο....
Σε ευχαριστω Μιχάλη...
Εδω δεν φυσαει..παλι καλα, αν κ κανει ψυχρα...

giannhs kon είπε...

θα στο κανονίσω ΠΑΝΟ χαχαχ

κάτι φτερά που βγαίνουν μετά το 2++ στην ΣΙΔΕ είναι αληθινά η τα μάτια μου κάνουν πουλάκια

michele είπε...

Γιαννη,βγαινουν -βγαινουν.Αν χρειαστει θα τα φορεσουμε κι μεις τα φτερα..2.30-2,50 ο στοχος

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Kαλησπέρα σε όλους και χρόνια πολλά.

giannhs kon είπε...

Καλησπέρα ΜΙΧΑΛΗ μας

giannhs kon είπε...

Καλησπέρα ΓΙΑΝΝΑΚΟ χρόνια πολλά

ΜΙΧΑΛΗ δεν ξανά κοιτάς τον στόχο ΠΟΛΥ λίγο μου φαίνετε χαχαχ Με κόλλησε ο ΑΛΕΧ

michele είπε...

Γιαννη ..κουραστηκες καταλαβα εε?? δεν ηταν πολυ ΕΥΧΑΡΙΣτη η πεζοπορια ? χαχα
Καλως τον και χρονια πολλα και στον Γιαννη τον νεοτερο!!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Καλώς σας βρήκα.

Η πολύ δουλεία τρώει τον αφέντη...αυτό έχω πάθει χαχαχα

Αλλά τι να κάνουμε...έτσι είναι.

TheHawk είπε...

Καλησπέρα Γιάννη...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Γεια σου Αντώνη καλησπέρα.

Δύναμη το site..

TheHawk είπε...

σε ευχαριστώ....ο ρόλος του ειναι να βοηθήσει όσο μπορει όσους ασχολουνται με το σπορ...το 13 θα βάλω κ νέα πραγματα...λιγότερα λογια κ περισσότερες πραξεις..

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠ είπε...

Καλή επιτυχία εύχομαι και να το σχεδιάσεις με μεράκι κι όπως επιθυμείς

Παντελης είπε...

καλησπερα ευχομαι καλα Χριστουγεννα με υγεια και ευτυχια το νεο ετος στον οικοδεσποτη και ολους τους φιλους της ελευθερης γνωμης

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

1. Map the Trends

Study long-term charts. Begin a chart analysis with monthly and weekly charts spanning several years. A larger scale map of the market provides more visibility and a better long-term perspective on a market. Once the long-term has been established, then consult daily and intra-day charts. A short-term market view alone can often be deceptive. Even if you only trade the very short term, you will do better if you’re trading in the same direction as the intermediate and longer term trends.


2. Spot the Trend and Go With It

Determine the trend and follow it. Market trends come in many sizes – long-term, intermediate-term and short-term. First, determine which one you’re going to trade and use the appropriate chart. Make sure you trade in the direction of that trend. Buy dips if the trend is up. Sell rallies if the trend is down. If you’re trading the intermediate trend, use daily and weekly charts. If you’re day trading, use daily and intra-day charts. But in each case, let the longer range chart determine the trend, and then use the shorter term chart for timing.


3. Find the Low and High of It

Find support and resistance levels. The best place to buy a market is near support levels. That support is usually a previous reaction low. The best place to sell a market is near resistance levels. Resistance is usually a previous peak. After a resistance peak has been broken, it will usually provide support on subsequent pullbacks. In other words, the old “high” becomes the new low. In the same way, when a support level has been broken, it will usually produce selling on subsequent rallies – the old “low” can become the new “high.”


4. Know How Far to Backtrack

Measure percentage retracements. Market corrections up or down usually retrace a significant portion of the previous trend. You can measure the corrections in an existing trend in simple percentages. A fifty percent retracement of a prior trend is most common. A minimum retracement is usually one-third of the prior trend. The maximum retracement is usually two-thirds. Fibonacci retracements of 38% and 62% are also worth watching. During a pullback in an uptrend, therefore, initial buy points are in the 33-38% retracement area.


5. Draw the Line

Draw trend lines. Trend lines are one of the simplest and most effective charting tools. All you need is a straight edge and two points on the chart. Up trend lines are drawn along two successive lows. Down trend lines are drawn along two successive peaks. Prices will often pull back to trend lines before resuming their trend. The breaking of trend lines usually signals a change in trend. A valid trend line should be touched at least three times. The longer a trend line has been in effect, and the more times it has been tested, the more important it becomes.


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

6. Follow that Average

Follow moving averages. Moving averages provide objective buy and sell signals. They tell you if existing trend is still in motion and help confirm a trend change. Moving averages do not tell you in advance, however, that a trend change is imminent. A combination chart of two moving averages is the most popular way of finding trading signals. Some popular futures combinations are 4- and 9-day moving averages, 9- and 18-day, 5- and 20-day. Signals are given when the shorter average line crosses the longer. Price crossings above and below a 40-day moving average also provide good trading signals. Since moving average chart lines are trend-following indicators, they work best in a trending market.


7. Learn the Turns

Track oscillators. Oscillators help identify overbought and oversold markets. While moving averages offer confirmation of a market trend change, oscillators often help warn us in advance that a market has rallied or fallen too far and will soon turn. Two of the most popular are the Relative Strength Index (RSI) and Stochastics. They both work on a scale of 0 to 100. With the RSI, readings over 70 are overbought while readings below 30 are oversold. The overbought and oversold values for Stochastics are 80 and 20. Most traders use 14-days or weeks for stochastics and either 9 or 14 days or weeks for RSI. Oscillator divergences often warn of market turns. These tools work best in a trading market range. Weekly signals can be used as filters on daily signals. Daily signals can be used as filters for intra-day charts.


8. Know the Warning Signs

Trade MACD. The Moving Average Convergence Divergence (MACD) indicator (developed by Gerald Appel) combines a moving average crossover system with the overbought/oversold elements of an oscillator. A buy signal occurs when the faster line crosses above the slower and both lines are below zero. A sell signal takes place when the faster line crosses below the slower from above the zero line. Weekly signals take precedence over daily signals. An MACD histogram plots the difference between the two lines and gives even earlier warnings of trend changes. It’s called a “histogram” because vertical bars are used to show the difference between the two lines on the chart.


9. Trend or Not a Trend

Use ADX. The Average Directional Movement Index (ADX) line helps determine whether a market is in a trending or a trading phase. It measures the degree of trend or direction in the market. A rising ADX line suggests the presence of a strong trend. A falling ADX line suggests the presence of a trading market and the absence of a trend. A rising ADX line favors moving averages; a falling ADX favors oscillators. By plotting the direction of the ADX line, the trader is able to determine which trading style and which set of indicators are most suitable for the current market environment.


10. Know the Confirming Signs

Include volume and open interest. Volume and open interest are important confirming indicators in futures markets. Volume precedes price. It’s important to ensure that heavier volume is taking place in the direction of the prevailing trend. In an uptrend, heavier volume should be seen on up days. Rising open interest confirms that new money is supporting the prevailing trend. Declining open interest is often a warning that the trend is near completion. A solid price uptrend should be accompanied by rising volume and rising open interest.


“11.”

Technical analysis is a skill that improves with experience and study. Always be a student and keep learning.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

mike βαλτο αυτο ως ενα απο τα επομενα αρθρα για να το διαβασουν ολοι οι φιλο

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Αντευχομαι στον εξαιρετικο ομοτεχνο και δεν εννοω τα..φαρμακα/ Παντελη

μπαρμπαλιας είπε...

και εμεις που δεν ξερουμε σουιδικα;;;;

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Νορβηγικα ειναι

TheHawk είπε...

Χρονια καλα κ τα καλύτερα στον Παντελή...εξαιρετικο Αλεξανδρο...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Αναλμβανω να μεταφρασω το παραπανω κειμενο σε ζωντανη συναντηση και με αμοιβη τσιπουρα και κυνηγια

TheHawk είπε...

Αλέξανδρε..το εγραψα ισπανικα..χεχε
Καλησπερα Ηλία..

TheHawk είπε...

Μόλις πληρωσα τα τελη..παμε για το επομενο..

giannhs kon είπε...

«γηράσκω αεί διδασκόμενος».

giannhs kon είπε...

ΣΩΚΡΑΤΗΣ
Trend or Not a Trend
Always be a student and keep learning.

μπαρμπαλιας είπε...

βρε Αλεξ ...
μας εχεις στην τσιτα σημερα...
μια με την μλάρα ...που θα απο-γειωθει...
μια με τα νορβιγικα ...
ελεος...
τωρα αν τα κανεις για ενα τσιπρο...
δεν το συζηταμε ...μεσα

μπαρμπαλιας είπε...

αντευχομαι στο Β.Μαρκακη και στο φιλο Παντελη...
ευχαριστουμε και υγεια...
εσυ το γατουλι και τα ματια σου

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

λοιπον αν διαβαζει ο mike ας ανεβασει το διαγραμμα της ΕΤΕ οπως του το εδειξα,για να μην εχετε να λετε.
Το τσιπουρο σκετο θα ειναι? μεζε δεν εχει?

μπαρμπαλιας είπε...

και μεζε ...
γαρδουμπα λαδοριγανι...μεσα

ThitaDelta είπε...

Καλησπέρα σε όλους,

Αλέξανδρε ωραίο ...

ThitaDelta είπε...

... τώρα για την ΕΤΕ τι βλέπεις;

ένα ανάποδο ΩΚΩ (που θα αντιστρέψει τη τάση), με γραμμή λαιμού αυτή που περνάει από τα 3 και 2,6;

ThitaDelta είπε...

... ένα πυθμένα W, με λύση του στα 5,5 με 1ο στόχο τα 8;

... σταματήστε με όποτε θέλετε.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

θα το ανεβασει ο michele οποτε μπορεσει και θα το συζητησουμε ειναι απλα ενα απιθανο/??/ σεναριο

ThitaDelta είπε...

... μια λογική σκέψη που κάνω είναι ότι

όσοι θέλουν να πάρουν νωρίς θέση για το διαφαινόμενο turn around story, θα πρέπει να ρίξουν χρήμα μέχρι τέλος Μαρτίου, για να γλυτώσουν και το 10% φόρο επί των κερδών ...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

20%