Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΧΑΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 

                       ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ

Καθημερινό σχόλιο Μichele..
Στις 788.06 μον εκλεισε σημερα ο ΓΔ...

με απωλειες 0,84% και τζιρο χαμηλοτερο των προηγουμενων συνεδριασεων στα 44,5 εκ ευρω. Η αρχη ηταν ανοδικη για τη συνεδριαση μεχρι τις 12.10 οπου και ο Γενικος δεικτης κατεγραψε τα υψηλα του στις 805,1 μον,αλλα απο κει ξεκινησαν ηππιες ρευστοποιησεις ,ειδικα στον τραπεζικο δεικτη με αποτελεσμα  απο τις 264,15 ενδοσυνεδριακα  να κλεισει τελικα 20 μον πιο κατω ( 244,7) με μεγαλες απωλειες σε ολες τις τραπεζες  εκτος απο την ΛΑΙΚΗ ,η οποια ειχε κερδη +8,51% .Αντιθετα ολες οι αλλες κυμανθηκαν μεταξυ -5,45% και -8,23% της ΕΤΕ.
  Παρ ολα αυτα στις μετοχες της πραγματικης οικονομιας ειχαμε πολλους τιτλους που καταφεραν να κλεισουν με κερδη  οπως η ΒΙΟΧΚ +3,14%,η ΓΕΚΤΕΡΝΑ +2,44% ,η ΤΕΝΕΡΓ +8,12% τα ΣΩΛΚ +3,05%, η ΜΟΗ +3,28%, ΕΥΑΠΣ +2,83% ,ΕΥΔΑΠ +2,68% και κυριως τα λιμανια με πρωταγωνιστη τον ΟΛΠ και λογω της συμφωνιας COSCO-HEWLETT PACKARD -ΤΡΕΝΟΣΕ  με κερδη +11,6% στα 13,95% αλλα ακολουθησε και ο ΟΛΘ με +7,56% στα 15,8 ευρω.
  Απο ειδησεογραφικης αποψεως γερμανικο περιοδικο στην ηλεκτρονικη του εκδοση ανεφερε οτι ο Σοιμπλε επιθυμει λυση του θεματος της Ελλαδας στο επομενο προγραμματισμενο EUROGROUP την επομενη Τριτη στο οποιο θα παραστει και η  Λαγκαρντ που περιοδευει στην Ασια αυτες τις ημερες.
 Παρα το αρνητικο προσημο , οι ανοδικες μετοχες ηταν περισσοτερες 72 ,εναντι των καθοδικων 52 στην σημερινη συνεδριαση.
Στις ξενες αγορες κυριαρχει ο φοβος για το χρεος στην Ευρωπη και ο DAX πριν απο λιγο εκλεισε στις 7044,4 μον με απωλειες 0,81% ,ενω ο DOW συνεχιζει "νοτια" με -0,37% στις 12523 μον.

65 σχόλια:

μπαρμπαλιας είπε...

αχαχαχααααααχαχααααα

μπραβο ρε Μικε με εκανες και γελασα απο τα μποφορια μου...

michele είπε...

Το ειχα ..υποσχεθει χαχαχα μας τη χωσανε οι τραπεζουλες μπαρμπα..( σας δηλ) εγω ξερεις..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Πολύ ζόρικος ο μαύρος γάτος πάντως χαχα...τ
Μας το φύλαγαν στο τέλος το "καλό" ...τώρα τι προεξοφλεί ή τι θα προεξοφλήσει θα το δούμε τις επόμενες τρεις μέρες.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Γενικά μας τα έχουνε πρήξει πρώτα εμάς βέβαια με το "σας σώζουμε δεν σας σώζουμε"...
Να μην σώσετε να μας σώσετε παλιοαδερφές, αν σωθούμε θα πρέπει να το κάνουμε μόνοι μας και ξέρουμε τον τρόπο, αλλά έλα που δεν υπάρχουν πλέον ούμπαλα.

μπαρμπαλιας είπε...

..ευτυχως μαζεψες το μυαλο σου απο το εφαπαξ...
φροντησαν να το επενδυσουν οι κουφαλες...
το εβγαλαν στα νησια καϋμανια να το φανε με τις πτάνες...
αχαχαααα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ποιο εφάπαξ μπάρμπα, αφού είπαμε δεν έχω να παίρνω τίποτα επειδή επέλεξα να μην έχω κρατήσεις
Ευτυχώς εδώ που λέμε γιατί και όσοι έχουν να παίρνουν (μετά από 3 χρόνια) τελικά θα χάσουν τα λεφτά τους

μπαρμπαλιας είπε...

ειχες δικαιωμα επιλογης;;εννοω μπορουσες να μην σου κτατανε;;;

μπαρμπαλιας είπε...

Μικεεεε
ακομη γελαω
και εχω και μποφορια με τον καιρο στο γαρμπη

νικος φαληρο είπε...

καλο βραδυ σε ολες τις φιλες και τους φλους

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλό βράδυ Νίκο.
Είχα δικαίωμα Ηλία γιατί επέλεξα πριν 15 χρόνια σαν κύριο φορέα το ΙΚΑ με επικουρικό το ΤΕΑΜ, αφού είχα ήδη 22 χρόνια ένσημα.
Για να έχω κρατήσεις για το εφάπαξ έπρεπε να επιλέξω το δημόσιο και τα ταμεία του σαν ασφαλιστικό φορέα.
Καλό απόγευμα για την ώρα κι από μένα.

profit είπε...

καλησπέρα τώρα σχόλασα και έχασα επεισόδια τι έγινε με ετε τόσο παπαρ............α

karaefthimiou23 είπε...

Καλησπέρα κυρίες και κύριοι.Βλέπω σήμερα κάποιες διερευνητικές βουτιές στο oil.Εν τω μεταξύ 5 μέρες πριν το νέο Eurogroup και η απόσταση μεταξύ ΔΝΤ και Γερμανίας παραμένει χαώδης.Αυτή τη φορά,όπως ψυχολογώ τα πράγματα,μεσοβέζικη λύση θ'αποβεί και μοιραία για το ΧΑΑ.

karaefthimiou23 είπε...

Καλησπέρα profit.

PS είπε...

Η ανάπτυξη της βουλγαρικής οικονομίας συνεχίστηκε για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο φέτος, φτάνοντας το 0,5% το τρίτο τρίμηνο του 2012, ανακοίνωσε σήμερα το Εθνικό Στατιστικό Ινστιτούτο (NSI) της Βουλγαρίας, δείχνοντας ότι η πιο φτωχή οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταφέρνει να αποφύγει την ύφεση παρά την κρίση χρέους στην Eυρωζώνη.

Μετά τα στοιχεία αυτά ο υπουργός Οικονομικών της Βουλγαρίας Συμεών Ντιάνκοφ δήλωσε ότι η χώρα θα μπορέσει να αυξήσει το βιοτικό της επίπεδο τα ερχόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τους προκαταρκτικούς υπολογισμούς του NSI, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,5% το τρίτο τρίμηνο του 2012, σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο πέρυσι. Το ΑΕΠ αυξήθηκε ωστόσο μόλις κατά 0,1% σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2012.

Ο Ντιάνκοφ σημείωσε ότι η Βουλγαρία σκοπεύει να βελτιώσει το βιοτικό της επίπεδο στο 50% του μέσου όρου στην Ευρώπη τα επόμενα δέκα χρόνια.

"Εντός τεσσάρων ή πέντε ετών, ο μέσος Βούλγαρος θα είναι πλουσιότερος από τον μέσο Έλληνα", πρόσθεσε ο υπουργός.

Η βουλγαρική οικονομία σημείωσε άνοδο 1,7% το 2011.


Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2012, 19:36
---Μπορεί να φαίνονται αστείοι οι ισχυρισμοί του,αλλά φοβάμαι πως έχουμε ήδη φτάσει στο μη παρέκει,τα έξοδα δύσκολα βγαίνουν πια όταν έχεις τα μισά έσοδα σε σχέση με πριν 2 χρόνια.

karaefthimiou23 είπε...

Φαντομά πολύ κομπλεξκοί μια ζωή οι Βούλγαροι με την Ελλάδα και μια ζωή βλέπουν και θα βλέπουν τις πλάτες μας.

PS είπε...

Ποιές πλάτες;Μάλλον από ψηλά θα μας κοιτάζουν και αυτοί αργότερα,επειδή εμείς ήδη βλέπουμε τα ραδίκια ανάποδα,όταν ήδη εδώ με ονομαστική αμοιβή 1000 έχεις 1500 σε έξοδα και φόρους,σε τι αμφιβάλλεις;

karaefthimiou23 είπε...

Ποιος θα μας κοιτάζει από ψηλά και με τι προσόντα βρε Φαντομά?Πισωγύρισμα κάνουμε και πάλι δεν θα μπορέσουν να μας φθάσουν.Μας είχαν φάει τ'αυτιά τόσα χρόνια για τις επενδύσεις που δέχονται και που μόνο κώλο δεν έχουν στήσει σε ότι βρώμικο υπάρχει ανά την υφήλιο,που κανονικά έπρεπε να τρέχουν με 7-8% για χρόνια και μας λέει ο αστείος υπουργός τους(φαντάζομαι ότι έχεις δει τον αστείο πρωθυπουργό τους και τις μπαρούφες που εκστομίζει κατά καιρούς)ότι σε 10 χρόνια θα'χει φθάσει μόλις στο 50% του μέσου Ευρωπαίου που στο μεταξύ θα'χει φάει και μια ύφεση 10% στη καλύτερη περίπτωση.

Τι να μας πει ο τύπος...

michele είπε...

Δεν καταλαβα,τι ειπε ο Φουχτελ? οτι 3 Ελληνες κανουν τη δουλεια που κανει 1 Γερμανος στο δημοσιο? ε ψεμματα ειναι?

karaefthimiou23 είπε...

Σιγά μην είναι ψέματα αλλά επειδή το είπε Γερμανός τσίνησαν τα πουλάκια μου γιατί έρχεται η σειρά τους.

michele είπε...

Aν υπαρχει κατι καλο απο ολη αυτη τη λαιλαπα που επληξε κι αυτους που δεν φταινε,ειναι οτι αργοπεθαινει το συστημα αυτο θελουνε δεν θελουνε.Κι επειδη βλεπω ο Τσιπρας λεει οτι με ενα νομο ,σε ενα αρθρο θα αυξησει τους μισθους και τις συνταξεις κοροιδευοντας τον κοσμο,θα συνεχιζω το τσακισμα και απο εδω και απο αλλου.

karaefthimiou23 είπε...

Υπάρχει θέμα πλέον με τον Τσίπρα,άρχισαν να τον χαιδεύουν οι Αμερικανοί με συνεχείς συνεντεύξεις στα μεγάλα δίκτυά τους και δεν μ'αρέσει καθόλου αυτό.

Σημαίνει δυστυχώς ότι αυτή η χώρα δεν πρόκειται ποτέ να σωθεί γιατί οι μεν συστημικοί έχουν προσκυνήσει τους Γερμανούς και οι δε τάχα μου μη συστημικοί φιλιούνται κι αγκαλιάζονται με την άλλη Σκύλα την Αμερική.Κανείς που ν'αγαπάει την Ελλάδα...?

PS είπε...

Μιχάλη,χτύπα όσο θέλεις,στο 15% και πολύ είναι θα δεις το σαμαράκο σου στις επόμενες,αυτό βλέπω,όσο για το ποιός πραγματικά κορόιδεψε τους ψηφοφόρους του,το βλέπεις νομοθετημένο.

michele είπε...

Τον ειδα και τωρα στην ΤV..αφου ξεχναει τις αναφορες για τη δοση "που δεν θα παιρναμε" ,λεει θα ερθει η δοση ,αλλα για τους τραπεζιτες.Το γνωστο δηλ που τσιμπανε οι ασχετοι περι του προβληματος.Δεν ξερω τι θελουν οι Αμερικανοι,αλλα οσο ακουω παπατζιλικια τοσο θα κραζω.Και σε αλλα επιπεδα.Οπως θα κραζω και τα φασιστακια που απευθυνονται σε αναλογο κοινο ,αλλα απο την αλλη πλευρα.

michele είπε...

ΑV,εγω ειμαι φιλελευθερος και δεν εχω προβλημα με τα προσωπα ,αλλα με τις πολιτικες.Τωρα τα ποσοστα θα τα δουμε..βιαζονται πολλοι.Αλλα αμα ο λαος ηξερε απο πολιτικη ιστορια και τι του γινεται,θα εφερνε Γιωργακη?? Απο ενστικτο αυτοσυντηρησης γλυτωσε τους παπατζηδες τωρα.
Πολυ θα χαιρομουνα προσωπικα να δω κυβερνηση παπατζηδων Τσιπρο Καμμενων με αντιπολιτευση φασισταριων,αν δεν επροκειτο για την πολυπαθη Ελλαδιτσα.

PS είπε...

Ο ψηφοφόρος θα ρισκάρει ακόμα και την απόλυτη καταστροφή,βλέποντας το σαμαρά να εφαρμόζει εξοντωτικές για τις μάζες πολιτικές βενιζέλου εις την νιοστή.
και μάλλον δεν θα έχεις ακούσει το παραμικρό για το νέο φορολογικό που ετοιμάζουν,όποιος έχει παιδιά θα τιμωρείται,τα οικογενειακά κόβονται(μείον ένας μισθός και από κει),μείον δύο από τα δώρα,μείον άλλος ένας από τις μειώσεις 5-30%,συν αυξήσεις αμέσων και εμμέσων φόρων,κόστους ζωής,πετρελαίων,αντικειμενικών,χαρατσιών...έχεις σκεφτεί τι απομένει;επίπεδο βουλγαρίας και χειρότερα,γιατί τα έξοδα εδώ είναι ΠΕΛΩΡΙΑ σε σχέση με αυτούς.
Μέχρι και σε φορολόγηση του εφάπαξ κατά 30% υπολογίζουν(πρόκειται για ταμείο-αποταμιευτικό κουμπαρά του ασφαλισμένου και μόνο)μετά από συνολικές περικοπές 10-15 και 22,6%,φόρος 30% ρε τι λένε οι καννίβαλοι,θα φάνε πολλές κλωτσιές όπως ο βενιζέλος χθες από τους ομολογιούχους,που τους είπε και φασίστες παρακαλώ.

karaefthimiou23 είπε...

Στους ομολογιούχους τους είπε κανείς ότι τα ομόλογα είναι επένδυση χωρίς ρίσκο?Αν δεν το'ξεραν γιατί διαμαρτύρονται οι ραντιέρηδες?Ε τότε όποιος χάνει και στο ΧΑΑ να ζητάει τα χαμένα απ'το κράτος.Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά,άνθρωποι χωρίς γνώσεις και παιδεία.

PS είπε...

Αηδία σκέτη,πείτε για μετοχές γιατί δεν πάει άλλο με δαύτους.
Όταν μόνο για φροντιστήρια χρειάζεσαι δύο μέσους μισθούς το χρόνο,για ποιά ανάπτυξη και ποιά πραγματική οικονομία μιλάνε,όχι μόνο δεν μένει σάλιο,μπαίνει και μέσα συνεχώς το κατάστημα.

michele είπε...

Η φοροδοτικη ικανοτητα του Ελληνα εχει τερματισει.Γνωριζω πολυ καλα τι ψηφιστηκε.Με τη διαφορα οτι ψηφιστηκαν και αλλα πολυ σημαντικα πραγματα για την αναμορφωση του τερταωδους κρατους που απομυζουσε την παραγωγη του ιδιωτικου τομεα δινοντας 2χιλιαρα και 3 χιλιαρα.
Γι αυτα δεν ακουω και πολλα,οπως επισης και ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ δεν ακουσα απο ολους αυτους που λαικιζουν τωρα .Και δεν μιλαω για το 2010 γιατι τοτε υπηρχαν και εναλλακτικες προτασεις.Τωρα ??? για εκτος δραχμης λεω καθοτι μονο το κκε και ισως η χρυση αυγη εχει μιλησει για πληρη απεμπλοκη απο την Ευρωπαικη ενωση.

PS είπε...

Παρόλο που δεν τα έχω δει ποτέ,ήταν τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου εγγυημένα από το κράτος όπως οι καταθέσεις ή όχι;

PS είπε...

Το λίπος που βρίσκεται εντός συνόρων,επενδεδυμένο ή μη,το βρήκαν;
Ή μήπως περιμένουν να αποσβέσουν το χρέος από όσα πιάσουν στα νησιά Τζέρσει;Ή από λίστες και στικάκια;
Η Τράπεζα της Ελλάδος(που έχει τα στοιχεία) ξέρουν πού πέφτει ή όχι;

PS είπε...

Και όταν εγώ πιστεύω ακράδαντα πως τους κρατούν οι ξένοι (με στοιχεία)από το λαιμό,γιατί να μην πιστεύω ότι έχουν ήδη "πλησιάσει" και τον κάθε τσιπροκαμμένο,που "θα" υποσχεθεί άρες μάρες κουκουνάρες όπως οι προηγούμενοι και θα κάνει ακριβώς τα αντίθετα.

karaefthimiou23 είπε...

Και της Αργεντινής τα ομόλογα εγγυημένα ήταν,όπως και τόσων άλλων κρατών που χρεοκόπησαν.Ποιες καταθέσεις?Αν πάμε όλοι μαζί να τις τραβήξουμε θα πάρουμε ή όχι το τρίτο το μακρύτερο?Την περιουσία σου πρέπει να ξέρεις που την επενδύεις και να την παρακολουθείς συχνά.

PS είπε...

Κατάλαβα,να ανοίγεις συχνά την καταπακτή της παράγκας και να βλέπεις αν είναι στη θέση τους και αν γυαλίζουν οι ράβδοι .

michele είπε...

Δεν υπαρχει εγγυηση στα ομολογα κανενος κρατους στον κοσμο.Και η εγγυηση στις καταθεσεις στην Ευρωπη ξεκινησε λογω κρισης το 2008 με 100.000 ευρω ανα τραπεζα και ανα καταθεση.
Τα υπολοιπα ειναι συνωμοσιολογια που μπορει να ισχυει και να μην ισχυει.Εγω ειμαι και ημουνα υπερ της αποψης να τους καρφωναν ολους αυτους..λιστες Χριστοφορακου κλπ.Θα βρισκαμε αλλους.Το θεμα ειναι οικονομικο-ιδεολογικο-πρακτικο.Και το εγκλημα Γιωργου ,επρεπε να βρει μια λυση.

PS είπε...

"όποιος χάνει και στο ΧΑΑ να ζητάει τα χαμένα απ'το κράτος"-καμμιά 40αριά τρις δραχμές το 99,τα 22 πέταξαν για πάντα εκτός ,έτσι "επενδύθηκαν τα κέρδη" διάβασα κάπου.

michele είπε...

Σωστο Φ.Μονο ραβδοι σε φυσικη μορφη.Τωρα μαλιστα.Συννενοηθηκαμε χαχα.Αυτο δεν χρειαζεται εγγυηση.

karaefthimiou23 είπε...

Σωστός Φαντομά για την καταπακτή χαχα

PS είπε...

Για όσο συνεχίζεται η συγκυβέρνηση με βενιζέλο ΔΕΝ υπάρχει "λύση" του εγκλήματος κατά των μαζών και των πολιτών/ψηφοφόρων που δεν φαντάζονταν τι τους περίμενε.
πολλοί μάλιστα ακόμα δεν έχουν υπολογίσει το πόσο κοστίζει /θα κοστίσει ένα παιδί που θέλει να σπουδάσει και τι θα πάρει μετά ως αμοιβή,800 παίρνει ο προσοντούχος βούλγαρος εκεί,σε μεγαλη πολυεθνική,400 δίνουν εδώ.

michele είπε...

Οποιος ενδιαφερεται εκπομπη στο enikos.gr του Χατζηνικολαου με θεμα "θα υπαρχει ζωη μετα το μνημονιο?"
ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΙΚΟΛΑΚΗ λεω εγω

PS είπε...

Μου θυμίσατε τις εποχές στο βν που τα έλεγα με το δημοσθένη,άλλαξαν όμως.

PS είπε...

σας αφήνω ,έχω βάδισμα

karaefthimiou23 είπε...

Και με δραχμή ζωή θα υπάρχει,όσο υπάρχουν άνθρωποι η ζωή συνεχίζεται.

Καλό βάδην Φαντομά.

michele είπε...

Και στη Ρουαντα ζουν.Μονο που ο μεσος ορος ζωης ειναι στα 53

karaefthimiou23 είπε...

Και στη Νορβηγία ζουν,στη Δανία,στην Ισλανδία επέζησαν μάλιστα.

Unknown είπε...

Σημασια δεν εχη το ζην αλλα το ευ ζην

karaefthimiou23 είπε...

Το ευ ζην δεν έχει πάντα σχέση με το χρήμα,για να μην πω σπανίως.

Unknown είπε...

Οκ καρα μπορω να σε απλαλαξω απο το αμρτωλο χρημα...Παλλη θυσιαστικα,,χα χα

Unknown είπε...

Παιδια ,,,υγια,,, ελευθερια,,,ειναι και επικαιρο

karaefthimiou23 είπε...

Γι'αυτό Βαγέλη ένας ολόκληρος λαός βρίσκεται έπεσε σε κατάθλιψη και στεναχώρια,γιατί είχε συνδέσει την ευμάρεια και την ευδαιμονία μόνο με το χρήμα.

Υπάρχουν και άλλα πράγματα στη ζωή,καιρός να τα ξαναβρεί.

michele είπε...

Καρα σε εκτιμω ιδιαιτερα και σεβομαι τις αποψεις σου.Δεν μπορουμε ομως να λεμε παραδειγματα οπως η Νορβηγια που εχει 5 εκ πληθυσμο και ειναι μεσα στις πρωτες χωρες παραγωγης πετρελαιου παγκοσμιως.Η την Ισλανδια με 300.000 πληθυσμο που ειναι ψαραδες.
Και εαν μεν εχεις νομισμα εθνικο ,εχεις τη δυνατοτητα να κανεις νομισματικη πολιτικη.Οντως.Αλλα απο τη στιγμη που εισαι συνδεδεμενος η ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ ειναι απομονωση και πεινα.Το γραφημα του peso σε σχεση με το δολλαριο το αναρτησα πριν λιγες μερες.Οι δε Αργεντινοι ειναι στους δρομους.

μπαρμπαλιας είπε...

Ο/Η michele είπε...
Η φοροδοτικη ικανοτητα του Ελληνα εχει τερματισει.Γνωριζω πολυ καλα τι ψηφιστηκε.Με τη διαφορα οτι ψη.....

Μικε ο καθενας εχει την αποψη του.
κορυφαιος υπουργος δηλωσε...οτι οι Ελληνες εχουν πολυ λιπος ακομη να καψουν...
ακους καπου το πιστευω...
αφου δεν βγαινουν να τα κανουν λιμπα ολα...οι 1,5 εκατ ανεργοι,οι νεολαιοι...
μηπως τελικα η ελληνικη κοινωνια και η οικογενεια ,αβαντσαρει την κατασταση;;;και ως ποτε;;;
θα μπορεσει το 2013;;;
απο την αλλη μερια οι "συμμάχοι"..
ζητουν απο το Σαμ χωρις αντροπη,επισπευση των κανονιστηκων πραξεων ,επι των αρθρων του νομου 4093 -μνημονιο 3-,χωρις να εχουν κανει μια κινηση...
και μαθαινουμε οτι μονον μεσα σε ενα μηνα η φραου κονομησε απο την φτωχευμενη και στεγνη ελλαδα,1 δις ευρω απο τοκια...
1 δις τοκια το μηνα...
και σφιγγει η μεγγενη ...
το σηριαλ εχει συνεχεια...
το τελος δεν ξερει κανεις,γιατι απλα μπορει να επελθει απο τυχαιο γεγονος...εντος "η εκτος
παντως τρια χρονια σκληρης λιτοτητας ,χωρις φως στο βαθος...
εκ των υστερων βλεπω οτι με την δραχμη απο την αρχη θα ειχαμε τωρα στανιαρει...
οι περικοπες σε μισθους συνταξεις και λοιπα καλουδια ειναι ασυλληπτες.
απλα θα ειχαμε ξε-καθαρησει και τα περι αγορων κλπ κλπ ειναι παραμυθια
σμπαθατεμε ...αλλα δεν βλεπω ουτε φως ,ουτε δοση...
ο σοιμπλες ζει ...αυτος μας οδηγει

Unknown είπε...

Μακαρι καρα,,αυτη η κριση ηρθε για να βαλη και μερικα πραγματα στην θεση τους..αν δεν ειχαμε εκπεση σαν οντοτιτες,,και θεσμοι,, οπως παιδια που επιμενω τα μαλα σε αυτο,,δεν θα ειχαμε και αυτην την οικονομικη κριση

karaefthimiou23 είπε...

Δεν έχουμε καμία μα καμία σχέση με την Αργεντινή.Η Αργεντινή έκανε το λάθος ως αυτόνομο κράτος να συνδέσει το νόμισμά της με το δολλάριο.Εμείς δεν είμαστε μόνοι μας,όπερ σημαίνει ότι θα πάρουμε πολλούς μαζί μας και γι'αυτό θα πάρουμε αναταλλάγματα για το ανδραγάθημά μας.Κανείς δεν έχει σκεφθεί για παράδειγμα μια συνομοσπονδία των κρατών της Μεσογείου,που έχουμε πολλά κοινά μεταξύ μας.

Όσο για τη Νορβηγία και τα πετρέλαιά της,σε πληροφορώ ότι έχουμε πολύ περισσότερα κοιτάσματα(και όχι μόνο πετρέλαιο,έχουμε ένα σωρό καλούδια) και με ανάλογη πολιτική μπορούμε να κάνουμε πολύ μεγάλα πράγματα.

Όμως αν είμαστε μια ζωή ηττοπαθείς,μίζεροι και υποτακτικοί,με όποιο νόμισμα και αν βρισκόμαστε δεν θα'χουμε κανένα μέλλον.

μπαρμπαλιας είπε...

...να προσθεσω στην αποψη του Βαγγελη...
ο Καραμανλης ειπε νοικοκυρεμα...
κοιταξε και σε αλλες πορτες...
τον γδαρανε...τον γελοιοποιησαν ..φερανε το μαλακα Γιωργη με το ληστη το Λιλικα και τον υβριστη συνταγματαρχη Μπενι...
τα αποτελεσματα εδω ειναι
αλλα ξεχασα εχουμε κυρΦωτη μετα του Χατζησωκρατι..
το ιπταμενο γιατρο απο την Καλαματα που ζηταει την κεφαλη του Σαμ-τοπικισμος στο επακρο-
εχουμε,εχουμε...και τι δεν εχουμε

michele είπε...

Θα ανεβασω ΔΤΡ.Αμα μου λες τωρα οτι εμεις "εχουμε" εγω τι να πω..δεν γινεται σοβαρη κουβεντα ουτε με το τι θα επρεπε να ειχαμε κανει,ουτε επι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ..

Μπαρμπα καλως η κακως θα δικαιωθω εγω.Αλλα αυτο δεν λεει τιποτα.Αυτο που λεει ειναι εσυ ΕΝ ΑΝΤΘΕΣΕΙ με το τι πιστευεις ,πιστευεις στο χρηματιστηριο .Και εμενα αυτο μου φτανει χεχε

Unknown είπε...

ειμαστε εθνος αναδελφλο ηπε ο σαρτζετακης...ολλο φαγωμαρες ειμαστε απο την αρχαια μας ιστορια.Αυτοκαταστραφικαμε πολλες φορες..οταν η υπολιπη ευρωπη φιαχνοτανε εμης καναμε εμφυλιο.. το ιδιο το 1821...

karaefthimiou23 είπε...

Ηλία αυτό με τον Καραμανλή και με τον οποιονδήποτε ηγέτη είναι κανείς δεν υπήρξε καθαρός στη προτέρα ζωή του.Όταν είσαι καθαρός πολεμάς μέχρις εσχάτων και όταν δεις ότι έφθασες στο μη παρέκει βγαίνεις στον λαό και του λες:λαέ αυτό κι αυτό,τα αμερικανά δεν μ'αφήνουν να φτιάξω μια Ελλάδα μεγάλη.Θέλετε να το πάω ως το τέλος,αλλά μπορεί για λίγο να φάμε και φάπες...? Και μην ακούτε την αντιπολίτευση που έχει ως ηγέτη της αμερικανό πολίτη και πράκτορα.

Έτσι κάνεις τη δουλειά και αναλόγως πορεύεσαι.

karaefthimiou23 είπε...

Μιχάλη εσύ μου μίλησες για Ρουάντα και δεν πιστεύεις αποδεδειγμένα και υπαρκτά κοιτάσματα από την εποχή του Β'Παγκοσμίου Πολέμου.Τι άλλο να πω όταν δεν πιστεύεις καθόλου στις δυνατότητες της χώρα σου και απαξιώνεις το κάθετί...?Χωρίς όραμα και κολλημένοι στη φαστ φουντ καθιστική πραγματικότητα δεν γίνεται σοβαρή καμία χώρα.

michele είπε...

Παμε επανω Καρα και θα σου πω .Δεικτης τραπεζων Μια ματια.

μπαρμπαλιας είπε...

Καρα για τον Κ/νλη θα συμφωνησω ..
με μονο μια ενσταση ,οτι εβαλε στη ζυγαρια αλλα πραματα και κυριως την οικογενειακη ιστορια.
αυτο τουλαχιστο πιστευω

Γεράκι είπε...

πεταει η ομαδα....

Unknown είπε...

ΟΥΕ και αλιμονο αν φιγουμε ωρα απο το ευρω,,καρα

Unknown είπε...

ΟΥΕ και αλιμονο αν φιγουμε τωρα απο το ευρω

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Διάβασα τόσες κακές λέξεις (σαμαρά. τσίπρα, καραμανλή, φόρους) και τίποτα χρηματιστηριακό...

Για μένα η αλήθεια είναι ότι κάναμε τόσα πολλά πράγματα στραβά τόσα χρόνια, που τώρα όσο "αδύνατο" είναι να τα μαζέψεις πίσω, τόσο πιο επώδυνη είναι η επαναφορά.

Όταν κάποιο δικαίωμα που κατακτήθηκε μετά από αγώνες, φτάνει να γίνεται τραμπουκισμός των λίγων ενάντια στην πλειοψηφία, τότε το μέτρο έχει χαθεί εντελώς.

Το δυστύχημα είναιότι δεν υπάρχει ένας τίμιος να βγει μπροστά για να δώσει όραμα στον κόσμο. Να φέρει δίκαια μέτρα, επώδυνα μέτρα, να αλλάξει ριζικά την νομοθεσία, να θεσπίσει κανόνες ηθικής, να κλείσει παραθυράκια-λαμογιές-υποχρεώσεις-ρουσφιέτια για να φτιαχτεί μια νέα σχέση πολίτη-κράτους.

Προς το παρόν ας απολαύσουμε τα 2 πόδια σε ένα παπούτσι, αφού τίποτα μα τίποτα δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο από τους ανθρώπους τα τελευταία 3-4 χρόνια της κρίσης.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

test