Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012


ΣΑΒΒΑΤΟ..
με καφεδάκι
  


TA ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΘΙΟΠΙΑ...

 Χακάρισαν Το OLPC Σε 5 Μήνες Χωρίς Καμμία Οδηγία


Τι συμβαίνει όταν δώσεις χίλιες ταμπλέτες Motorola Zoom σε παιδιά στην Αιθιοπία που δεν είχαν ξαναδεί ποτέ τυπωμένο κείμενο? Μέσα σε πέντε μήνες θα αρχίσουν να μαθαίνουν μόνα τους Αγγλικά ενώ ταυτόχρονα θα παρακάμπτουν την ασφάλεια του λειτουργικού συστήματος ρυθμίζοντας και ενεργοποιώντας κλειστά εξαρτήματα. Ουάου.

Το πρόγραμμα ένας φορητός υπολογιστής σε κάθε παιδί,  One Laptop Per Child  (OLPC),  ξεκίνησε να μοιράζει μηχανήματα σε σχολεία σε χώρες χωρίς υποδομές εκπαίδευσης , για να βελτιώσει τα προγράμαμτα μάθησης. Αλλά μετά από πέντε έξι χρόνια έγινε αντιληπτό πως η διδασκαλία θεμάτων στα παιδιά δεν είχε καμιά αξία. To να μαθαίνουν τις πρωτεύουσες του κόσμου και ορθογραφία με απομνημόνευση θεμάτων δεν εμπνέει τα παιδιά να μαθαίνουν μόνα τους, που είναι το κλειδί στην σωστή εκπαίδευση.


Αντί λοιπόν να δώσουν τις ταμπλέτες μαζί με τους ηλιακούς φορτιστές σε παιδιά στα σχολεία με δασκάλους, το πρόγραμμα OLPC αποφάσισε να δοκιμάσει κάτι τελείως διαφορετικό. Παρέδωσε τις ταμπλέτες σε κλειστά κουτιά σε δύο χωριά την Αιθιοπία χωρίς καθόλου οδηγίες. Έτσι απλά.

Για να πάρουμε μια ιδέα πως είναι αυτά τα χωριά στην Αιθιοπία , τα παιδιά (και οι ενήλικες) δεν έχουν δει ποτέ τυπωμένο κείμενο. Χωρίς βιβλία, χωρίς εφημερίδες, χωρίς πινακίδες στους δρόμους , χωρίς ετικέτες σε τρόφιμα. Τίποτε. Και αυτά τα χωριά δεν είναι τα μοναδικά, υπάρχουν πολλά στην Αφρική όπου ο αναλφαβητισμός είναι καθολικός. Μπορεί να πιστεύουμε πως θα ήταν χρήσιμ ονα βοηθηθούν οι άνθρωποι στην εκμάθηση της χρήσης των υπολογιστών.

Αλλά το πρόγραμμα OLPC έπραξε διαφορετικά. Απλά α΄φησε τα κουτιά, σφραγισμένα, που περιείχαν μια ταμπλέτα για κάθε παιδί στο χωριό (σχεδόν χίλιες ταμπλέτες), φορτωμένες με αγγλικό λειτουργικό σύστημα και κάρτες SD όπου το λογισμικό κατέγραφε πως τις χρησιμοπποιούσαν. Ορίστε πως περιγράφει ο υπεύθυνος του προγράμματος από ΜΙΤ Nikolas Negreponte:

"Αφήσαμε τα κουτιά κλειστά στα χωριά.Σφραγισμένα. Χωρίς οδηγίες, χωρίς ανθρώπινη παρουσία. Σκέφτκα , τα παιδιά θα πάιξουν με τα κουτιά! Σε τέσσερα λεπτά, ένα παιδί όχι μόνο είχε ανοίξει το κουτί, αλλά είχε βρει και τον διακόπτη ανοίγματος/κλεισίματος. Δεν είχε δει ποτέ στην ζωή του διακόπτη, τον άνοιξε . Σε πέντε ημέρες τα παιδιά χρησιμοποιούσαν 47 εφαρμογές κάθε ημέρα. Σε δύο εβδομάδες , τραγουδούσαν παιδικά τραγούδια του αλφάβητου (στα Αγγλικά) στο χωριό. Σε πέντε μήνες , είχαν χακάρει το Αndroid. Κάποιος ηλίθιος στον οργανισμό μας είχε απερνεργοποιήσε τις κάμερες. Κατάφεραν να βρουν τις κάμερες, και χακάρισαν το Android."

Οι μελέτες του OLPC δείχνουν πως τα παιδιά με τους υπολογιστές μπορούν να διδάξουν τους γονείς τους να γράφουν και να διαβάζουν, που είναι καταπληκτικό. 

Πηγή: dvice


125 σχόλια:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΕΝΑΚΗΣ είπε...

Καλημέρα! Καλό σαββατοκύριακο με ηρεμία και υπομονή!!!

Γεράκι είπε...

Καλημερα σας...το ΣΚ μονο απο το smartphone...αρκετο υπολογιστη τρωμε τις καθημερινες στην μαπα...παμε βολτουλα να απολαυσουμε την ωραια ημερα...τα λεμε κατα την διαρκεια της ημερας...

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα! καλες βολτες οσο ο καιρος ειναι ακομα ωραιος!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

χαιρετε

ο dwk είπε...

…καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο !
…προτείνει ο Γ. Βαρουφάκης στο protagon.gr:
«…Δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας, με συμμετοχή και του Σύριζα, στην βασή συμφωνίας (α) να μην ψηφιστούν τα μέτρα των 11δις τώρα αλλά (β) να συμφωνηθούν άμεσα οικονομίες της τάξης των 2,5 δις έτσι ώστε να επιτευχθεί σήμερα κι όλας το πολυπόθητο πρωτογενές πλεόνασμα που εξασφαλίζει ότι το δημόσιο δεν χρειάζεται δανεικά για να καταβάλει μισθούς και συντάξεις…
…Άμεση εκμετάλλευση της τεράστιας και δημόσιας διένεξης μεταξύ της κας Lagarde και του κ. Schauble, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας διασύνδεσης των αποπληρωμών των χρεών μας στην τρόικα (συμπεριλαμβανομένης και της ΕΚΤ) με την σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας…
…Αίτημα προς τις Βρυξέλλες (α) αποσύνδεσης των κεφαλαίων που έχουν λαμβάνειν οι ελληνικές τράπεζες από το ελληνικό δημόσιο χρέος με (β) παράλληλη μεταφορά των κονδυλίων ύψους 12 δις (που απομένουν από το ΕΣΠΑ 2007-2013) που έχει λαμβάνειν η ελληνική οικονομία στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (χωρίς ούτε μια δεκάρα από αυτά τα 20 δις να περάσουν στο ελληνικό κράτος) ώστε να χρηματοδοτηθούν επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα…»

ο dwk είπε...

…για να γίνουν αυτά, χρειάζονται Πολιτικοί με Π κεφαλαίο…
…ιδού η Ρόδος ιδού και η υπέρβαση…

michele είπε...

Υγεια Αλεξανδρε και dwk.Hδη το γεγονος οτι εχουμε κανει κυβερνηση συνεργασιας με συμμετοχη αριστερου κομματος ειναι ενα αλμα,θετικο κατα τη γνωμη μου..
Ο Μπα( ρουφακης) τωρα.Αριστος επιστημων.Και οικονομολογος.Μυρωδιας ομως απο πολιτικη.Η οποια ειναι η αποφαση μεταξυ του καταστρεπτικου και του δυσαρεστου οπως λεει ο Γκαλμπρεηθ.
Τα σημεια 2,3 δρομολογουνται ηδη.
Συμμετοχη ποιου Συριζα ζηταει? Του Παπαδημουλη? του Λαφαζανη? των συνιστωσων? Αυτοι δεν μπορουν να ξεχωρισουν δυο ειδων αχυρα..

michele είπε...

Να μας πει επισης στην Αυστραλια που ανδρωθηκε ,αν κυκλοφορουν Φωτοπουλοι .Για να ξερουμε για τι πραγμα συζηταμε δηλ.

ο dwk είπε...

…το 1 ;;; …το 1 ;;;
…με την συμμετοχή, εξουδετερώνονται οι Φωτόπλοι και λοιποί…
…μας αρέσει δεν μας αρέσει, ο (μπαααα !!!) Βαρουφάκης έχει πέσει μέσα στις εκτιμήσεις του, από το 2010 που τον παρακολουθώ…

ο dwk είπε...

«…Εν απουσία πειστικών λόγων για τους οποίους η ελληνική κυβέρνηση θα πετύχει το ακατόρθωτο (καταφέρνοντας να μειώσει τα ελλείμματα σε βάθος χρόνου μέσω μιας επιθετικής περιοριστικής πολιτικής εν καιρώ κρίσης) η μόνη λογική πρόβλεψη είναι ότι, όσο πιο αυστηρά και "σωστά" εφαρμόζεται το Μνημόνιο στο τομέα των κρατικών δαπανών (εξόδων), τόσο τα φορολογικά έσοδα του κράτους θα υστερούν σε σχέση με τις προβλέψεις του Μνημονίου…» 10/08/2010. …2010 !

ο dwk είπε...

…άλλο: «…Τέλος, ένα σχόλιο προς εκείνους που μου προσάπτουν ανευθυνότητα επειδή προτείνω την αναδιάρθρωση του χρέους μας (προς τις νεκροζώντανες τράπεζες) χωρίς να λαμβάνω υπ' όψη μου το βαρύ κόστος μιας τέτοιας κίνησης. Μόνο που θα δανειστώ τα λόγια του Winston Churchill, τότε που τον κατηγόρησαν ως φιλοπόλεμο επειδή, εν έτει 1938, είχε καταγγείλει την συμφωνία του Μονάχου του τότε Βρετανού πρωθυπουργού Neville Chamberlain με τον Χίτλερ:

«Είχαμε την επιλογή μεταξύ του πολέμου και της ατίμωσης. Επιλέξαμε την ατίμωση και για αυτό θα έχουμε πόλεμο.»…»

ο dwk είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
michele είπε...

Και εγω τον παρακολουθω,αν και πολυλογας.Το προβλημα που εχει δεν απτεται των οικονομικων.Δεν ειναι δυσκολο να πεσεις εξω με τετοια διαχειριση πολιτικης και οικονομικων που βλεπεις...θα σου στειλω και αρθρα που εγταψα εγω προ ετους την εποχη του...δημοψηφισματος.
Το προβλημα ειναι να ΧΩΘΕΙΣ στη συνολικη λυση-πακετο που επεξεργαζονται οι Ευρωπαιοι.Με ρυθμο χελωνας βεβαια γιατι θελουν οι ΝΟΤΙΟΙ να φτιαξουν τα δημοσιονομικα τους.
Δεν ειναι λυση να το γυρισεις σε τσαμπουκα, δεν παιρνω τα λεφτα σας δηλ και βολευομαι με 2,5 δισ περιστολη δαπανων.Γιατι ο Μπαρουφακης θα καθεται στο Seattle ,ενω εμεις θα ειμαστε εδω να πειναμε

michele είπε...

Την αναδιαρθρωση χρεους την υποστηριζω ΚΑΙ απο εδω.

http://www.freeforumstocks.blogspot.gr/2012/07/blog-post_27.html#more

Χρεος που ειναι δεν ειναι δυνατον να πληρωθει ΔΕΝ θα πληρωθει.Αλλα αυτο γινεται με πολιτικη.Ελπιζω να επιτευχθει.Οι τσαμπουκαδες ειναι μονο στα λογια και στα αρθρα που γραφουμε.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

εγω ξερω πολλους καθηγητες που θα ηθελαν να ειναι στο Αμερικα αλλα δεν τους ηθελε κανεις. Ο Β ειναι εξαιρετικος

ο dwk είπε...

………………………………………………………………………
«…ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΤΙΜΩΣΗΣ. ΕΠΙΛΕΞΑΜΕ ΤΗΝ ΑΤΙΜΩΣΗ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ …»
………………………………………………………………………

michele είπε...

Αυτο εγραψα πριν λιγα λεπτα:

"Ο Μπα( ρουφακης) τωρα.Αριστος επιστημων.Και οικονομολογος.Μυρωδιας ομως απο πολιτικη."

michele είπε...

Το να μιλαμε με τσιτατα ειναι ευκολο.Εχω και γω στο συρταρι μου.Αλλα προτιμω να λεω τις προσωπικες αποψεις μου.Ειτε στα οικονομικα,μολονοτι δεν ειμαι οικονομολογος,ειτε στην πολιτικη.Εκει κατι σκαμπαζω.Ειναι αλλωστε και το οπλο μου,για να κερδιζω απο το χρηματιστηριο.Ετσι κι αλλοιως δεν μπορουμε να ΠΑΡΕΜΒΟΥΜΕ παρα μονο με την ψηφο μας,στα τεκταινομενα.

ο dwk είπε...

…να η άποψή μου, εδώ στη Ε.Γ. 3/6/2012…
Καλημέρα σας.
Έχουμε καταλάβει ότι είμαστε στη μέση της μεγαλύτερης μεταπολεμικής παγκόσμιας οικονομικής κρίσης;
Ξέρουμε ποιες είναι οι δυνατότητες μας ως χώρα;
Ζούμε την γνωστή προεκλογική φάση της υπερβολής, του λαϊκισμού, της ανοησίας, των εξυπνάκηδων, του μικρομεγαλισμού, της διχαστικής ρητορικής.
Που πάμε; Τι θα προκύψει στις 18 Ιουνίου;
1. Κυβέρνηση «διαπραγμάτευσης μνημονίου»
2. Κυβέρνηση «κατάργησης μνημονίου»
Και στις δυο περιπτώσεις η εκλογική δύναμή τους ΔΕΝ θα ξεπερνά το 45%.
Διαλέξτε το εφιαλτικό σενάριο της αρεσκείας σας , με το υπόλοιπο 55%, ΚΑΙ στην πρώτη, ΚΑΙ στην δεύτερη περίπτωση στους δρόμους και στις πλατείες.
Και ««δικαιολογημένα»»!
Από τον διαγκωνισμό παροχών (ελπίζω τουλάχιστον αυτό να είναι κατανοητό) θα προσγειωθούμε στην σκληρή πραγματικότητα.
Ούτε τα μισά (πολλά λέω;) ΔΕΝ μπορούν να γίνουν.
Και ο λαός θα ζητά τα διπλά.
Διχασμένος, οργισμένος, φανατισμένος, παραπληροφορημένος…
Υπάρχει λύση;
Μόνο αν μετά την «απόλαυση» των εκλογικών αποτελεσμάτων, μετά τους πανηγυρισμούς, τα κόμματα σχηματίσουν κυβέρνηση που θα αθροίζει άνω του 60% του εκλογικού σώματος ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ.
Και ο λαός σε ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ συγκέντρωση, να το απαιτήσει.
(από αυτά που ακούω και διαβάζω, δεν είμαι και πολύ αισιόδοξος… αξίζει όμως να το προσπαθήσουμε).

michele είπε...

Ωραια. Μακαρι λοιπον αντι του 48% που σχηματισε κυβερνηση να ειχαν προστεθει κι αλλες δυναμεις.Οι αλλες δυναμεις λοιπον,εκτος ΚΚΕ προτιμησαν την ζεστη καρεκλα της αντιπολιτευσης και του λαικισμου.

Ποιος δεν θα συμφωνουσε μαζι σου? Το θεμα ειναι προς ποια κατευθυνση.Των μονομερων ενεργειων?? Του τσαμπουκα?? του δεν πληρωνω και θα μου τα δωσουν οι Ρωσοι?? Του εκτος ευρωζωνης ,αλλα με ευρω μεχρι να συνελθουμε?? Πρακτικα πραγματα.
Ποιος διαφωνει οτι τα οικονομικα μετρα ειναι δυσβαστακτα και υφεσιακα και πρεπει να σταματησουν εδω?? Αλλα το θεμα ειναι και ΠΟΛΙΤΙΚΟ.Καποιοι θελουν να συνεχιστει το αισχος των συνταξεων του δημοσιου στα 3 και 4 χιλιαρικα, να μαινοναι οι Φωτοπουλοι το δημοσιο πλουτο μαζι με τους πολιτικους κλπ.Εγω δεν θελω προσωπικα.

PS είπε...

μόλις μπήκα και σας διαβάζω.
Λοιπόν,πάρτε το χαμπάρι.
Αν ΕΓΩ δεν χάσω μέσα στους επόμενους λίγους μήνες πάνω από το μισό μου εισόδημα(το 1/3 ήδη χάθηκε) και δεν εξισωθώ ακόμα με τον τελευταίο που δεν πλήρωσε ποτέ στη ζωή του εισφορές για σύνταξη/ασφάλιση,ελπίδα εξεύρευσης λύσης για τη μείωση των ελλειμάτων ΔΕΝ υπάρχει.
Γι αυτό και τα 5 δις περικοπές ΜΟΝΟ από συντάξεις,μη το παιδεύετε άλλο,ο θάνατός μου είναι η ΜΟΝΗ λύση που βλέπουν,καμμιά άλλη δεν έχουν τη διάθεση να εξετάσουν,ούτε την είσπραξη των 48 δις βεβαιωμένων και ανείσπρακτων οφειλών,πολλώ δε μάλλον τα 40-50 δις φοροδιαφυγής ετησίως ή το άνοιγμα τραπ.λογαριασμών. των "νοικοκυρών" που με 0 δηλωθέν εισόδημα έχουν εκατομ.σε καταθέσεις,μέσα και έξω.
Δολοφόνοι με κουκούλα,τίποτε άλλο.

PS είπε...

"να μαινοναι" -να νέμονται ή να λυμαίνονται

PS είπε...

Διότι όταν οι παπαντρέοι και παπακ. μίλησαν για πρώτη φορά με το δντ,από τη λύση του "εισπράττω από αυτούς που δεν πληρώνουν " που τους προτάθηκε,επέλεξαν το "παίρνω από αυτούς που πλήρωναν και πληρώνουν,καθημερινά όλο και περισσότερα" και ρεφάρω τα ελλείματα σε βάθος χρόνου.
Πλεονασματικό προυπολ. που πατάει πάνω σε πτώματα,αυτό επιδιώκουν.

PS είπε...

Ελλείμματα ...διπλό λ και μ

ο dwk είπε...

«…των "νοικοκυρών" που με 0 δηλωθέν εισόδημα έχουν εκατομ.σε καταθέσεις,μέσα και έξω…»
…η πλάκα είναι, ότι θα πάρουν και το επίδομα για το πετρέλαιο !!!!!

Παντελης είπε...

Καλημερα σας ..epitaph ..θα με βαλεις να γραφω παλι αναμνησεις Μιχαλη ..ειναι απο τα τραγουδια που ονομαζω ..ενα τραγουδι και ενας φιλος
..να εισαι καλα με πηγες πισω στο 79 στην Κορινθο τοτε που παρουσιαστηκα να πηρετησω ην στρατιωτικη μου θητεια
Καλο Σαβ/κο με υγεια σε ολη την παρεα .

PS είπε...

Σαμαράς:"Ανάπτυξη-ανάπτυξη-ανάπτυξη",1000 φορές την ημέρα αυτό επαναλαμβάνει.
Μάλλον κάποιον ατυχή πάνω στην Προκρούστια κλίνη έχει στο νου του όταν το λέει.

Παντελης είπε...

υ και τ διπλα και κολλανε ..δεν γραφει κανενα αμα βιαζεσαι ..υπηρετησω την στρατιωτικη θητεια

PS είπε...

Φυσικά DWK ,στη χώρα αυτή πάντα αυτό που μετράει είναι πως είσαι ΟΤΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ,και στο εισόδημα πρωτίστως φυσικά.

ο dwk είπε...

…μια νέα γραφειοκρατία από τους φωστήρες !
…αντί η εξίσωση να γίνει στο 20, 30 ή 40%, μέτρο αναπτυξιακό, που θα έφερνε και έσοδα …
...και δεν θα ξεπάγιαζε ο κόσμος…

ο dwk είπε...

«…Ύφεση 4,5% και μείωση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος στα 183,04 δισ. ευρώ προβλέπει για το 2013 το σχέδιο Κρατικού Προϋπολογισμού…»
http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231220097
…δεν βγαίνουμε… δεν υπάρχει πάτος στο βαρέλι…

PS είπε...

Ναι,αλλά το 2014-2015 προβλέπει "ανάπτυξη",με μηδενικά πια εισοδήματα(δεν θα έχει μείνει ούτε σάλιο ως τότε)το όποιο λίπος υπάρχει φυσικά θα έχει ως τότε καεί,η ανεργία στο Θεό,και ας λένε ότι θέλουν,μαύρη εργασία και μαύρη οικονομία,φοροαπαλλαγές τέλος(και φυσικά ΔΕΝ θα ζητάμε καμιά απόδειξη,τι να την κάνουμε άλλωστε),και φυσικά το μισό από το απομένον "εισόδημα" θα κατατίθεται στα κρατικά ταμεία με τη μορφή άμεσων και έμμεσων φόρων,τι θα μείνει για την πραγματική οικονομία,ας το βρουν οι ειδικοί.

PS είπε...

καλό μεσημέρι.

ο dwk είπε...

…καλό απόγευμα Τ

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλό μεσημέρι κι από μένα και καλό Σ/Κ.
Να προσθέσω κι εγώ ένα λιθαράκι?
Βλέπω άναψε η κουβέντα για το επίμαχο θέμα...τι κάνουμε με τις δόσεις, τι κάνουμε με τις τράπεζές μας που θέλουν ανακεφαλαιοποίηση και τις έσφαξαν εν ψυχρώ με τα ομόλογα (αν και δεν είναι καθόλου αθώες εδώ που τα λέμε).
Απάντηση δεν μπορεί να δοθεί παρά μόνο στην πράξη, αλλά βλέπεις εφαρμόζεται μια μόνο πολιτική για τρία χρόνια τώρα και προς μια μόνο κατεύθυνση.
Πως θα ξέρεις αν οι άλλες προτάσεις έχουν βάση αν δεν τις δοκιμάσεις?
Είναι πρόσφατες οι αποφάσεις των αρχηγών της Ευρώπης για στήριξη των ισπανικών τραπεζών με 100 δισ. € (αν δεν κάνω λάθος) και χωρίς να περάσουν από το χρέος της χώρας. Και είναι γνωστό ότι η Ελλάδα δεν μπήκε σ' αυτόν τον μηχανισμό και μας άφησαν απ' έξω.
Αντιθέτως μάθαμε χτες ότι στον προϋπολογισμό του 2013 προβλέπεται να δανειστούμε μέσα στο επόμενο έτος 48,5 ολόκληρα δισ. για την "στήριξη" μόνο των τραπεζών (και όχι και των άλλων φορέων που ζημιώθηκαν από το κούρεμα), τα οποία προφανώς θα επιβαρύνουν το χρέος. Που θα πάει τώρα αυτό το χρέος τα επόμενα χρόνια ένας Θεός γνωρίζει.
Καμία κουβέντα να ενταχθούμε στον ίδιο μηχανισμό, καμιά κουβέντα για το ύψος του χρέους που θα εκτιναχθεί σε ποσοστό δυσθεώρητο ως προς το ΑΕΠ και μόνο όλοι λέμε ότι πρέπει να δοθεί "πολιτική" λύση.
Φυσικά μόνο με πολιτική λύση μπορεί να ρυθμιστεί το θέμα του χρέους και όχι με οικονομικούς όρους γιατί δεν βγαίνει με τίποτα.
Το ζήτημα είναι (όταν θα έρθει αυτή η ώρα) που θα βρίσκεται η χώρα, που θα βρίσκονται οι πολίτες της, πόσοι θα ζουν, τι θα έχει απομείνει όρθιο, που θα βρίσκονται οι πολιτικοί που εφαρμόζουν "πιστά" την γραμμή της τρόικας και ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΝ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ?

Απάντηση: Αυτοί θα την κοπανήσουν και θα βρίσκονται σε μέρη μακρινά και ονειρεμένα με ότι έχουν αρπάξει και εμείς θα μείνουμε εδώ σκλάβοι στην ίδια μας την χώρα χωρίς να έχουμε κανένα μέλλον.

(Σημ. το ξέρω ότι το ερώτημα λειτουργεί και αντίστροφα, δηλαδή τι θα γίνει αν εφαρμοστούν λύσεις αλά Βαρουφάκη και αποτύχουν, αλλά μήπως πρέπει να το ξανασκεφτούμε αφού εφαρμόζουμε 3 χρόνια τώρα την άλλη "λύση" που μας χώνει διαρκώς και πιο μέσα στα σκατά?)
Τουλάχιστον τότε θα έχουμε πάρει εμείς την απόφαση για το μέλλον μας και ίσως να υπάρχει μια πιθανότητα να σωθούμε, ενώ τώρα, όπως διαφαίνεται, καμία.

Τα υπόλοιπα αργότερα...

ο dwk είπε...

…καλησπέρα Πάνο !
…και καλό απόγευμα για σένα και όλους τους φίλους.

Γεράκι είπε...

Οι απαντησεις ειναι τοσο απλες που σε αφοπλιζουν....Η αρχη κ το τελος ειναι μια καθαρη πολιτικη αποφαση...Ολα μπορουν να αλλαξουν σημερα κ οχι αυριο...Ενας ηγετης με καθαρα χερια να μαζεψει τα αμαζευτα...Και ναι..μπορει να γινει χωρις τσαμπα τσαμπουκα κ φανφαρες..Σηκωνει μανικια κ τακτοποιει το νοσηρο συστημα μας...Και ναι χωρις να βγουμε απο την Ευρωπη...Αντε βρειτε τον...Ολοι ειναι διεφθαρμενοι η θα ειναι στρατιωτακια χωρις βουληση εστω κ καθαροι...ολα τα υπολοιπα ειναι για να τρωγομαστε μεταξυ μας...αναπαραγονται συστημικα κ χανομαστε στην μεταφραση...

THE JUNIOR είπε...

μπαρουφακης και πρασινα αλογα

Γεράκι είπε...

Μικρε εχεις ακουσει κατι για την κοινοπραξια με την Ψυτταλεια...εχουν κανενα θεμα..;εαν ξερεις κατι....

THE JUNIOR είπε...

Οταν ακουω μαλακιες δεν μπορω

ποια πολιτικη αποφαση
τι θα τους δωσεις για να παρουν πολιτικη αποφαση

θα τους πεις οτι φευγεις απο
το ευρω.





THE JUNIOR είπε...

τελειωσε ο χωρισμος του κοσμου σε δεξια-αριστερα

τελειωσε και το μαρσαλ


τωρα μας χωρισουν μονο οι θρησκειες και τα πλουτη

με τι θα παρουν πολιτικη αποφαση

Γεράκι είπε...

Εγω παντως δεν ανεφερα καποιοι να παρουν αποφαση...εαν περιμενω απο πολλα κοκορια σε ξενο αχυρωνα να παρουν αποφαση...σωθηκαμε...

THE JUNIOR είπε...

τεστ

THE JUNIOR είπε...

τα μονα που ξερω ειναι οτι ο ακτωρ τα παει με 52 ευρω τον τονο στον τιταν


και οτι εκει παιζουν η αθηνα-ακτωρ-θεμελιοδομη-κωνσταντινιδης

THE JUNIOR είπε...

και κατι ακομα

δεν μας λειπουν 2,5 δις

αλλα και αλλα 9 δις που χρασταμε στο εσωτερικο

Γεράκι είπε...

Δεν πολυ πληρωνουν πλεον οπως παλια...κανα δυο γνωστοι μου εχουν σημαντικα υπολοιπα με την παρτυ τους...κ αναρωτιομαστε εαν ολα ειναι οκ...για να περιορισουν τις παρτιδες...ευχαριστω παντως...

THE JUNIOR είπε...

ακομα και να δεχτω οτι με 2,5 δις τελειωνουμε


δηλαδη οτι κοψαμε μεχρι τωρα δεν θα ερθει πισω.

και που θα βρουμε τα 9 δις που λειπουν σαν εσωτερικο χρεος

θα κανουμε π.σ.ι
πουτσα στους ιδιωτες

THE JUNIOR είπε...

και αντε και την τσαπου την πηραν
οι ιδιωτες


θα την κρατησουν η θα την δωσουν στον επομενο την τσαπου

απο τραπεζιτες μεχρι εργαζομενους

ΜΗΝ ΑΚΟΥΩ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΛΟΙΠΩΝ,
ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΤΕΣ
ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΛΥΣΗ

THE JUNIOR είπε...

ΓΕΡΑΚΙ

φιλικα ,φαντασουν τι εχει να γινει
αν δεν πληρωνουν οι "μεγαλοι"
και το δημοσιο

καταλαβες γιατι ειμαι τουρκος
με τις βλακειες περι περηφανου ελληνα

ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ
ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΑΚΤΩΡΑΣ ,Η ΑΘΗΝΑ
ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΣΟΥ.

Ολοι παιζουν την τελευταια του παρτιδα και μερικοι νομιζουν
οτι το προβλημα ειναι τα

2,5 δις

ΕΛΕΟΣ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΙΤΙΚΟΥΣ

THE JUNIOR είπε...

Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΔΙΝΕΙ ΜΑΧΗ ΓΙΑ τΤΟΝ ΜΙΣΘΟ

Τι λες ρε

σε ολην την β.ελλαδα δουλευουν για κατω απο τον βασικο

και σε ολην την νησιωτικη μαυρα


που παιρνει 1000 ευρω
αν θα του πουν 800 η φυγε θα φυγει

ουτε τα μηνιατικα παιρνουν πλεον
και ο κουβελης την ειδε "δον κιχωτης"


Γεράκι είπε...

Δεν θα διαφωνισω σε αυτα που λες αν κ εγω αναφερομαι κυριως στο εσωτερικο...θα ηθελα καποιον που να δωσει τσαπου στα απανταχου λαμογια του συστηματος...κ ειναι πολλα κ αναμεσα μας...τεσπα...

THE JUNIOR είπε...

michelle

στο +8 θα ηταν το μαγαζι

με τα νευρα που εχω.

THE JUNIOR είπε...

αυτο ειναι εσωτερικο θεμα

εδω μαζι σου,αλλα δεν φταιει το μνημονιο

το οτι το προβλημα ειναι τεραστιο ειναι γιατι μπαινει και το ελληνικο μπουρδελοκρατος απο πανω

οταν μιλαμε για 50.000 μαιμου συνταξεις σταματαμε να βριζουμε
τους ξενους,φτυνουμε τον καθρεφτη
και παλευουμε να αλλαξουμε πρωτα εμεις.





Γεράκι είπε...

Ποιο μνημονιο;εαν καποιος ειχε τα α***** να παρει την πολιτκη αποφαση κ να καθαρισει την βρωμια τοτε θα ειχαμε αναπτυξη απο το δευτερο εξαμηνο του 12...Αλλα δεν τον εχουμε κ σε αυτο ανεφερθηκα πριν...

THE JUNIOR είπε...

τα δικα σου αρχιδια δεν τα πειραζεις

ποναει

ο dwk είπε...

…αν καθόμασταν στα «αυγά» μας το ’21…
…αν καθόμασταν στα «αυγά» μας το ’40…
…θα κάναμε τώρα κο κο κο ή θα ήμασταν στη σούβλα ως φτερούγες και μπουτάκια ψημένα…
…δεν κινούνται όλα γύρο από τον FTSE 37 και τον MID 62…
…οι μαϊμού (κακώς – κάκιστα ! …αυτοί οι ίδιοι που τις ανέχονταν, τώρα μας παραμυθιάζουν !) ξεκίνησαν από 100.000!
… μας είπαν μετά 30.000, πήγαν στις 5.000 και τώρα μούγκα…
…την δουλειά τους, όμως, την έκαναν: αποπροσανατόλισαν !
…ΕΜΕΙΣ πρέπει να πάρουμε τις αποφάσεις…
…αλλά ξεχάστε το… μπορεί να λέω μ@κ@κιες...
…καλό βράδυ και πάλι…

THE JUNIOR είπε...

το 21 επαναστατησαν για να παρουν την ελλαδα πισω.

το 40 για να μην χασουν την ελλαδα


μπορω να ακουσω τον λογο που
πρεπει να παρω τα οπλα



ο dwk είπε...

…ΓΑΠ 2010 …σας σώζω …τελευταία μέτρα !
…ΜΠΕΝΥ 2011 …σας σώζω …τελευταία μέτρα !
…ΣΑΜ 2012 …σας σώζω …τελευταία μέτρα !
…γι αυτό…

THE JUNIOR είπε...

μα φιλε μου
εγω δεν εχω προβλημα με τα μετρα

εγω δινω λεφτα ενω αλλοι εδωσαν την ζωη του

αν πραγματικα νιωθεις ελληνας απο μονος σου επρεπε να δωσεις

Unknown είπε...

Τι εγινε ρε παιδια επανασταση???μια μερα δεν ειχαμε συνεδριαση και πιρατε τα αρματα,,,Αχ μιχαλη μαυτα τα μπλουζ μας αναψες τα αιματα θυμιθικαμε τα επαναστατικα μας νιατα..και τα πιγαδακια στην ομονια..ΑΝΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ..

THE JUNIOR είπε...

αλλα αν ερθω στο μερος σου
με ποιον θα παω στον πολεμο

εχω διαβασει ολα τα βιογραφικα

το μισο τσιπρισταν εχει κανει σπουδες στην γαλλια και δεν εχει ενσημο
το αλλο μισο στο δημοσιο

οι καμμενοι
ακουσα χθες τον κουικ να λεει οτι την ελλαδα την κατεστρεψαν οι δημοσιογραφοι
σαν να λεει ο μπενυ οτι την κατεστρεψε το πασοκ

με τα ακρα δεξια ,πραγματικα πιστευω σε εμφυλιο
στον κουμμουνισμο δεν πιστευω

ποιος θα ειναι οπλαρχηγος
στην επανασταση

THE JUNIOR είπε...

βαγγελη

η επανασταση αργησε μια μερα.

ο dwk είπε...

…έχω κάτι λίγα ακόμα και δίνω…
…για το ’13 δεν είμαι σίγουρος…
…και ΔΕΝ έχω λογαριασμό στην Ελβετία…
(…αλλά ξέχασα ! ΘΑ με έχουν …σώσει !!!)
…όσο για τους Τσιπροκαμμενομιχαλολικοπαπαρηγες…
…έχω ξαναγράψει: …η κατάντια μας…

Unknown είπε...

Κιτα στον πινακα της γαλικης επαναστασης απικονιζετε μια γυναικα με την σιμαια,,,,,Στης σπετσες εμεις βαλαμε την μπουμπουλινα μπροστα,,αρα χωρις γυναικα δεν αρχιζη καμια επανασταση....Αρα πρεπη να βρουμε την γυναικα για να συρη το καραβι στο βουνο οπως λενε οι ναυτικοι...Α και η νικη τη σαμοθρακης που θα μας στεφανωση σαν νικιτες ...Λες να αρχισε την επανασταση η ξεγιανακοπουλου ????

ο dwk είπε...

...ΟΚ !
…με την …ξεγιωργοπούλου με έπεισες !
…καλό βράδυ !

michele είπε...

Sοrry για τα λαθη που οφειλονται στην βιασυνη."Μαινονται αντι νεμονται" κλπ ευτυχως υπαρξει καθηγητης εδω και διορθωνει.

Εγω οπως και να εχει σε γενικες γραμμες συμφωνω με το ΜΙΚΡΟ ..

ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΕΔΩ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ.
σε συνεχειες επειδη τα σχολια δεν μπορει να ειναι τοσο μεγαλα.Ξεκιναω στο επομενο σχολιο.

ο dwk είπε...

…τρεις φορές έχω πει καλό βράδυ !!!
…και …τσουπ! …εμφανίζεσαι !!!

Unknown είπε...

ΤΕλικα δεν εχω ακριβως τη μελλον οραματιζεστε ///?????










ο dwk είπε...

..εννοείται ότι σέβομαι και εκτιμώ τις απόψεις όλων…
(…του ΜΕΓΑΛΟΥ μικρού, του Βαγγέλη, ΟΛΩΝ)
…έστω κι αν διαφωνώ με κάποιους…
…και η όποια αντιπαράθεση δεν είναι προσωπική…

Unknown είπε...

η ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕΡΟς ΜΙς ΣΥΖΙΤΙΣΗς,,,ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΠΠΛΑ ΛΟΓΙΑ ΤΙ ΟΡΑΜΑΤΙΖΕΣΑΙ ΕΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ

ο dwk είπε...

…ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ και όχι διαπραγμάτευση…
…εθνικό σχέδιο ΔΙΚΟ μας!
…και ένα ΟΧΙ επί τέλους…

michele είπε...

Το αρθρο που παρεθεσα υπο μορφη σχολιων πηγε στα ανεπιθυμητα.Επειδη ειναι ενδιαφερον προσπαθω να το ξαναβαλω

ο dwk είπε...

…στα ανεπιθύμητα και …ενδιαφέρον ;;;;;;;
…ενδιαφέρον θα έχει !!! χαχαχα!!!

michele είπε...

Το πηγε επειδη ειναι μεγαλα τα σχολια.Θα το επαναφερω αμεσως

michele είπε...

ΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΩΛ ΠΟΡΤΕΡ (1947)

Αρχές του 1947 έχει ανακοινώσει η βρετανική κυβέρνηση στις ΗΠΑ πως αδυνατούσε πλέον να συνεχίσει τον ρόλο που είχε αναλάβει, δηλαδή τον ρόλο της ενίσχυσης της ελληνικής κυβέρνησης στον αγώνα της κατά της κομμουνιστικής επικράτησης στην Ελλάδα. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τρούμαν προκειμένου να έχει ιδία άποψη για την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα στέλνει το πρώτο τρίμηνο του 1947 τον Paul A. Porter ως επικεφαλής αμερικανικής αποστολής.

Στις 14 Φεβρουαρίου μετά από έναν περίπου μήνα παραμονής στην Ελλάδα ο Paul A. Porter στέλνει επιστολή προς τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ W.L. Clayton με τις πρώτες εντυπώσεις του, γράφοντας μεταξύ των άλλων:

michele είπε...

«Εδώ δεν υπάρχει κράτος σύμφωνα με τα δυτικά πρότυπα. Αντ` αυτού υπάρχει μία χαλαρή ιεραρχία ατομιστών πολιτικών, μερικοί από τους οποίους είναι χειρότεροι από άλλους, που είναι τόσο απασχολημένοι με τον προσωπικό τους αγώνα για εξουσία, ώστε δεν έχουν τον χρόνο να αναπτύξουν οικονομική πολιτική, ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι είχαν την ικανότητα».

«Σε ολόκληρη τη χώρα, από τη μία άκρη στην άλλη, κυριαρχεί μία γκρίζα ανυπεράσπιστη, βαθιά έλλειψη πίστης για το μέλλον - μία έλλειψη πίστης που οδηγεί σε πλήρη απραξία στο παρόν. Οι άνθρωποι έχουν παραλύσει από την αβεβαιότητα και τον φόβο, οι επιχειρηματίες δεν επενδύουν, οι καταστηματάρχες δεν αποθηκεύουν προμήθειες.

michele είπε...

Και συνεχίζει: «Η δημόσια διοίκηση είναι υπερβολικά εκτεταμένη?[??]?. Οι χαμηλοί μισθοί προσαυξάνονται βάσει ενός εντελώς συγκεχυμένου συστήματος επιδομάτων, χάρη στα οποία μερικοί δημόσιοι υπάλληλοι κερδίζουν μέχρι και τέσσερις φορές περισσότερο από τον βασικό μισθό τους».

Για το ίδιο θέμα αναφέρει: «Ποτέ άλλοτε δεν έχει δει διοικητική δομή που να είναι τόσο απαράδεκτη. Απλούστατα, δεν είναι δυνατόν να βασιστεί κάνεις ότι η δημόσια διοίκηση θα φέρει εις πέρας ακόμη και τις πιο απλές λειτουργίες μίας κυβέρνησης - την είσπραξη των φόρων, την εφαρμογή οικονομικών κανόνων, την επισκευή δρόμων.

Συνεπώς η δραστική μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης αποτελεί συνθήκη εκ των ουκ άνευ για την επίτευξη οποιουδήποτε άλλου αποτελέσματος στην Ελλάδα».

michele είπε...

Για την εκτελεστική εξουσία : «η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει άλλη πολιτική εκτός από το να εκλιπαρεί για ξένη βοήθεια ώστε να διατηρηθεί στην εξουσία απαριθμώντας θορυβωδώς τις θυσίες της Ελλάδος... [.......]? Στόχος της είναι να χρησιμοποιήσει την ξένη βοήθεια ως μέσο για τη διαιώνιση των προνομιών μίας μικρής κλίκας που αποτελεί την αόρατη εξουσία στην Ελλάδα».

Για τα οικονομικά συμφέροντα: «Τα ναυτιλιακά συμφέροντα βρίσκονται σε ιδιαιτέρα σκανδαλώδη θέση. Σήμερα η ελληνική εμπορική ναυτιλία βρίσκεται σε άνθηση και οι εφοπλιστές καρπώνονται τα κέρδη. Όμως, η χρεοκοπημένη ελληνική κυβέρνηση δεν απολαμβάνει κανένα όφελος από όλο αυτό τον πλούτο. Οι αποδοχές των ναυτικών εξακολουθούν να εισρέουν στη χώρα, αλλά τα κέρδη των πλοιοκτητών παραμένουν, στην πλειονότητά τους, στο εξωτερικό».

michele είπε...

Για την ντόπια νομενκλατούρα: «Η ομάδα πίεσης της καλής κοινωνίας - οι κομψοί κοσμοπολίτες που έχουν την έδρα τους στις Κάννες, στο Σαιν Μόριτς και στην αθηναϊκή πλατεία Κολωνακίου - θα ενεργοποιηθεί. Πολλοί από αυτούς είναι γοητευτικοί άνθρωποι που μιλούν εξαιρετικά αγγλικά και αδημονούν ειλικρινά να παρέχουν κάθε δυνατή βοήθεια στην αμερικανική αποστολή. Εντούτοις θα αποπειραθούν να προσεταιριστούν την αποστολή και να τη μετατρέψουν σε ένα εργαλείο διασφάλισης των προνομιών τους».

Για την αίτηση βοηθείας: «Αίσθησή μου είναι ότι το ελληνικό κράτος έχοντας υποβάλει αίτηση βοήθειας και εποπτείας, έχει θέσει, στο μέτρο αυτό, όρια στην ίδια του την εθνική κυριαρχία»

michele είπε...

Εν κατακλείδι, παρά τη χρονική απόσταση των 65 χρόνων, παρά την κολοσσιαία διαφορά στην κοινωνική πραγματικότητα, πολλά από αυτά που περιγράφουν μία Ελλάδα που υποτίθεται αφήσαμε πίσω μας, εντούτοις αποδεικνύονται ότι περιγράφουν και την Ελλάδα του σήμερα.

Εάν αυτό δεν αποτελεί μέγα μέτρο αποτυχίας όλων αυτών που υποτίθεται αναμόρφωσαν τη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες, δεν γνωρίζουμε τι άλλο μπορεί να περιγράψει την πλήρη αποτυχία.

Unknown είπε...

ΟΤΑΝ ΒΓΕΝΑΝΕ ΑΓΡΙΟΧΟΡΤΑ ΚΑΙ ΤΣΙΚΟΥΝΙΔΕς ΤΩΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΠΟΥ ΛΕΓΩΤΑΝ ΕΛΛΑΔΑ ,,ΔΕΝ ΜΙΛΑΓΕ ΚΑΝΕΝΑΣ....ΤΩΡΑ ΘΕΛΗ ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΗ ..ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΞΕΡΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΛΩΡΑ....κΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΑΛΣΟΝ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΦΩΡΑ ΤΟΥς ΔΥΜΟΣΙΟΥς ΥΠΑΛΙΛΟΥς,,,,ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΩΜΑΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ,,,ΣΩΒΙΕΤΙΑ ΗΧΑΜΕ ΚΑΤΑΛΙΞΗ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΟ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΩΝΤΑΙ...ΓΙΑ ΠΙΟΝ ΜΙΣΘΟ ΝΑ ΜΙΛΗΣΗ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟς ΕΠΑΓΕΛΜΑΤΙΑς

ο dwk είπε...

…τελικά το …κείμενο είχε δίκιο !!!
…στα ανεπιθύμητα και γρήγορα !!!
…θα το διαβάσουν οι σαμαροβενιζελοικουβελοι και θα αισθάνονται ήρωες!
…οι σωτήρες μας !!!

michele είπε...

Xαχα ο blogger το εστελνε στα ανεπιθυμητα επειδη ηταν μεγαλα τα σχολια.Το εκοψα σε περισσοτερα ..

Βεβαια ,αλλο ειναι το συμπερασμα Θοδωρη.Οι Σαμαροβενιζελοκουβελοι που φυσικα δεν τους βαζω το ιδιο ( ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΛΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ) ετσι φυτρωνουν τα ακρα, θα κριθουν μετα απο καιρο.Για την συγκυβερνηση τους. Και ξεχωριστα ο καθενας.

michele είπε...

Συμφωνω με το Βαγγλεη.Σοβιετια ειχαμε γινει.Της κακιας ωρας.

ο dwk είπε...

..αντί άλλου σχολίου αντιγράφω τον Αντώνη… (τον hawk βέβαια !) 4:39
«…Ποιο μνημονιο;εαν καποιος ειχε τα α***** να παρει την πολιτκη αποφαση κ να καθαρισει την βρωμια τοτε θα ειχαμε αναπτυξη απο το δευτερο εξαμηνο του 12...Αλλα δεν τον εχουμε…»

Unknown είπε...

ΤΟ ΚΙΜΕΝΟ ΕΙΧΕ ΑΠΟΛΙΤΑ ΔΙΚΙΟ..ΜΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ..ΠΟΥ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΛΑΟ ΑΥΤΟ ΒΓΑΖΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΙΑ ΤΗς ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ...(ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΗ ΚΡΑΤΟς ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ)

michele είπε...

Ιδεατη η σκεψη του Αντωνη.Αλλα για να ειχες αναπτυξη απο το β εξαμηνο του 2012 επρεπε 1 χρονο πριν να ειχες κανει αυτα που δεν εκανες.Τωρα που θα γινουν αυτα που πρεπει,θα εχεις κατα το 2014.

ο dwk είπε...

…τελικά τι ανακαλύπτω ;;;
…ότι …συμφωνούμε !!!!!!!!!
…αν κάνετε τον κόπο να ξαναδιαβάσετε τα σχόλια, θα δείτε ότι υπάρχει μια κοινή συνισταμένη…
«…Εν κατακλείδι, παρά τη χρονική απόσταση των 65 χρόνων, παρά την κολοσσιαία διαφορά στην κοινωνική πραγματικότητα, πολλά από αυτά που περιγράφουν μία Ελλάδα που υποτίθεται αφήσαμε πίσω μας, εντούτοις αποδεικνύονται ότι περιγράφουν και την Ελλάδα του σήμερα…»

ο dwk είπε...

…έέέέέέτσι !!!! …«κατά» το 2014 !!!! …όχι ΤΟ 2014 !!!!!
…να κρατάμε και μια ….πισινή !!!!!! χαχαχα!!!

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

καλησπέρα σε όλη την παρέα..
Εστειλα πριν κάτι και ... χάθηκε στο υπερπεραν..!!!

michele είπε...

Dwk φυσικα και συμφωνουμε.Απλα εγω βλεπω τη λυση καπου,εσυ καπου αλλου( δεν εχω ακριβως καταλαβει που),αλλοι την βλεπουν σε εθνικο νομισμα εκτος Ευρωπης κλπ..

ο dwk είπε...

…μηπως έχω καταλάβει εγώ ;;;;; (για μένα μιλάω !!! χαχαχα!)
…μην στενοχωριέσαι Κώστα ! …εκεί βρισκόμαστε !!! θα το δούμε !!!

michele είπε...

Κωστα ,ξαναστειλτο αν μπορεις..δεν ξερω τι μπορει να εγινε

michele είπε...

Ε ναι ρε συ Θοδωρε να βαλω και στοιχημα για το 2014 με αυτο το πολιτικο προσωπικο που εχουμε??? δεν σφαξανε χαχα.Και δεν εννοω μονο τους κυβερνωντες.Οι αλλοι ειναι απλα χειροτεροι.

Unknown είπε...

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΛΙΔΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ....ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΗ ΝΑ ΓΙΝΗ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΛΑΜΠΡΟ ΜΕΛΛΟΝ,,,ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΤΑ ΠΕΡΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΟΛΛΑ ΠΙΣΩ...ΚΑΙ ΓΡΥΓΟΡΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΜΠΕΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

THE JUNIOR είπε...

πριν τα λεφτα υπαρχουν

ειμασταν ενας εγω και ενας στο
sofokleous box

που φωναζαμε οτι το κομμουνιστικο κρατος εχει χρεοκοπησει

στο μεταξυ ο περηφανος ελληνας
εδινε ψηφο εμπιστοσυνης στο τσακα
και στον μικρουτσικο

ο dwk είπε...

…καλό βράδυ ΟΡΙΣΤΙΚΑ !!!
…αλλιώς θα με στείλει στο …υπερπέραν η …κυρία μου…
…ντυμένη και έτοιμη με περιμένει στην εξώπορτα με …αγγελικές διαθέσεις !!!

THE JUNIOR είπε...

βαγγελη ειπες ολην την ουσια

"παρε τα λεφτα και τρεχα"

και αν,και οταν

βλεπουμε

καλυτερα να φωναζεις χορτατος
παρα πεινασμενος

THE JUNIOR είπε...

παλι εξοδα

θα κλαις την δευτερα που δεν τα εδωσες στον σαλλα.

michele είπε...

Bαλε ΜΙΚΡΕ και μενα μεσα.Απο φοιτητης σκουζω.Σε ενα περιβαλλον της Ιταλιας φοιτητικο.1985. Χαχα

Unknown είπε...

ΤΩΡΑ ΜΙΧΑΛΗ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑς ΕΙΝΑΙ Η ΣΙΜΑΙΑ ΤΟΥ..ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΖΙΤΙΣΗ...ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥς ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ ..ΕΧΟΥΜΕ ΣΙΜΑΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΕΝΑ ΑΣΤΕΡΑΚΙ ΤΗς ΕΥΡΩΠΑΙΚΗς ΣΙΜΑΙΑΣ...ΣΩΣΤΑ ΜΙΚΡΕ,,,ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΚ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΡΙΝΑΜΕ

Unknown είπε...

1985??????ΤΕΚΝΟ

Unknown είπε...

ΠΟΡΚΑ ΜΙΖΕΡΙΑ... ΑΥΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΘΗ ΤΩΡΑ..ΤΟΥΡΙΞΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΞΕΝΟ ΜΗΝ ΜΑς ΠΕΡΝΑΗ ΓΙΑ ΑΓΡΑΜΑΤΟΥΣ

THE JUNIOR είπε...

τι λετε για την κινηση τις
ανδρομεδας ,ακουστηκε κανενα σχεδιο


σαν να τρεχει να προλαβει κατι τις.

Unknown είπε...

ΚΑΣ ΙΖ ΤΗΕ ΚΙΝΚ...ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΗ ΚΑΛΑ Η ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ...ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΘΑ ΚΑΝΗ ???

michele είπε...

Πολλα τα λεφτα ΜΙΚΡΕ ,προετοιμαζονται για ...εισοδο

Unknown είπε...

ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΛΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΧΑΜΩΓΕΛΑΤΕ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΟ

michele είπε...

Ειπαμε Βαγγελη το βερμουτ ισα που το προλαβα

THE JUNIOR είπε...

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ
τα εισαγωμενα

κρασακι ουζακι τσιπουρο μπυρα

εχουμε να υποστηριξουμε και το εμπορικο ισοζυγιο

michele είπε...

Σωστο ΜΙΚΡΕ,αλλα ουσκακι ελληνικο δεν υπαρχει.Τα αλλα εκτος μπυρας,τα τιμω δεοντως.

profit είπε...

Καλησπέρα και γειά σας

Σάββατο τσάρκα την γυναικάρα μου και βουρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρ.

michele είπε...

Καλη βολτα profit.Kαι γω κατα τις 9,30 το ιδιο ακριβως θα κανω!

THE JUNIOR είπε...

καλη συνεχεια

καλα ρε micheele

και κορδονια πουλας!!!!!!!!!

profit είπε...

MICHELLE Η γυναίκα μου με εκβιάζει αν δεν φάει ο μικρός δεν πάμε πουθενά

THE JUNIOR είπε...

λεγε ποσα του εδωσες
για το σκηνικο

THE JUNIOR είπε...

να μην ξεχασω

michelle
το σ/κ πρεπει να ανεβαζεις
διαγραμματα απο τα "κουτσα"

κουτσα-κουτσα ο καραμελεγκος

αντε να αρχισουμε την επανασταση
απο το μαγαζι

michele είπε...

Αυτο με τα κορδονια δεν το επιασα ΜΙΚΡΕ.
Οσο αφορα τα μικρα σιγουρα θα ανεβασω σιγα-σιγα,αλλα λογω πολυ χαμηλης εμπορευσιμοτητας( ουτε οι ιδιοι δεν ασχολουνται) το κραταω γι αργοτερα λιγο.
Profit εννοειται να φαει,αν κοιμηθει και μετα την κανεις

profit είπε...

έχω πεθεραααααααααααααααα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Κι εγωωωωωωωωωωωωώ!

profit είπε...

φύγαμαι Πάνο

ΠΑΝΟΣ είπε...

Βλέπω αναφορά στον Καραμολέγκο.

Εγώ λέω να δούμε πρώτα τον Καραμουρλέγκο γιατί νομίζω ότι έτσι θα καταλήξω αφού με όσα διαβάζω...
...μερικές φορές νομίζω ότι είμαι από άλλο πλανήτη ή ζω σε κάποια άλλη χώρα και όλα αυτά δεν συμβαίνουν στην Ελλάδα, αλλά κάπου αλλού.
Προφανώς είμαι ΟΥΦΟ γιατί δεν μπορώ να καταλάβω μερικά απλά (για τους υπόλοιπους) πράγματα...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Γεια σου profit, να περάσεις καλά.
Εγώ πριν από μια ώρα γύρισα.

michele είπε...

Θα σε "βοηθουσα" στις αναζητησεις σου,αλλα ειμαι λιγο πριν την εξοδο..

ΠΑΝΟΣ είπε...

(συνέχεια από το 9.03)

Δεν ξέρω σε ποιον ρίχνετε εσείς την ΕΥΘΥΝΗ για το γεγονός ότι μετά από 65 χρόνια τα λόγια αυτά του Porter ηχούν σαν να τα λέει ένας σύγχρονος παρατηρητής.

Προσωπικά και για λογαριασμό των γονιών μου (που έχουν αποδημήσει), των αδερφών μου, της γυναίκας μου, των παιδιών μου και για λογαριασμό της μάπας μου, ΔΕΝ την αποδέχομαι αυτή την ευθύνη, τουλάχιστον στο βαθμό που θέλουν κάποιοι να μου (μας)την αποδώσουν.

Για τους άλλους δεν ξέρω , ας τα πούνε μόνοι τους.

Δεν φοροεισφοροδιέφυγα, δεν έκλεψα, δεν έκανα μια "έκλυτη" και προκλητική ζωή και δεν έβγαλα λεφτά (που άλλωστε δεν είχα γιατί δεν μου περίσσευαν) έξω.

Κατά τα υπόλοιπα... τα πολλά λόγια είναι φτώχια.

Καλό σας ξημέρωμα.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Πριν το κλείσω απόψε για να φύγω, οι στίχοι από το τραγούδι στο κεντρικό θέμα...

KING CRIMSON LYRICS

"Epitaph"

The wall on which the prophets wrote
Is cracking at the seams.
Upon the instruments if death
The sunlight brightly gleams.
When every man is torn apart
With nightmares and with dreams,
Will no one lay the laurel wreath
As silence drowns the screams.

Between the iron gates of fate,
The seeds of time were sown,
And watered by the deeds of those
Who know and who are known;
Knowledge is a deadly friend
When no one sets the rules.
The fate of all mankind I see
Is in the hands of fools.

Confusion will be my epitaph.
As I crawl a cracked and broken path
If we make it we can all sit back
and laugh.

But I fear tomorrow I'll be crying,
Yes I fear tomorrow I'll be crying.

-------------------------------------------


Το ίδιο φοβάμαι κι εγώ, όχι αύριο αλλά για το αύριο...