Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

ΚΥΡΙΑΚΗ
με ελεύθερη γνώμη...


AΦΩΝΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ.
ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ...

..ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ.


Του Π.Κ. Ιωακειμίδη, ΝΕΑ.

Η μονομερής δράση της Ελλάδας προβλήθηκε ως η μόνη (δήθεν) εναλλακτική πρόταση: μόνη της να περικόψει το χρέος, μόνη της να αποφασίσει το πότε θα πληρώσει το υπόλοιπο που θα απομείνει, μόνη της να καθορίσει το ύψος των επιτοκίων, μόνη της να αποφασίσει την παραμονή της στην ευρωζώνη – μόνη της τα πάντα. Ο Καραγκιόζης που φαντασιώνεται ότι είναι ο Μέγας Αλέξανδρος και μπορεί να κατατροπώσει Ευρώπη και Αμερική και την υφήλιο ολόκληρη. Το σύνδρομο ότι εμείς  ξέρουμε τις λύσεις και μπορούμε να τις επιβάλουμε, αδιαφορώντας για το τι λέει η υπόλοιπη Ευρώπη.

Το θετικό είναι ότι η πλειοψηφία του Κοινοβουλίου στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων τη δύσκολη στιγμή. Ψήφισε επώδυνα πλην αναγκαία μέτρα για τη σωτηρία της χώρας, και τον προϋπολογισμό. Αλλά η γενικότερη εικόνα του Κοινοβουλίου τις τελευταίες ημέρες δεν ήταν απλώς θλιβερή. Υπήρξε τραγικά αποκαλυπτική της πολιτικής ανεπάρκειας της πολιτικής τάξης της χώρας (οι αυτονόητες εξαιρέσεις δεν σώζουν την κατάσταση). Σε μια στιγμή που κρίνεται η επιβίωση της χώρας, φάνηκε σε όλη της τη μεγαλοπρέπεια η γύμνια, το χαμηλό επίπεδο λόγου και σκέψης σημαντικής μερίδας εκπροσώπων του έθνους. Στομφώδης, ασυνάρτητος λόγος, συνθήματα φτηνού λαϊκισμού και δημαγωγίας, άναρθρες κραυγές διατυπωμένες σε «τρισάθλια ελληνικά», απειλές, εθνικιστικές κορόνες, γραφικότητες, διαδικαστικά τερτίπια για να προστατευθούν απαράδεκτα προνόμια
και, πάνω απ” όλα, αδυναμία να συζητηθεί η ουσία του ελληνικού προβλήματος, να φωτιστεί η αξία ή και απαξία των μέτρων και των μεταρρυθμίσεων, να παρουσιαστούν εναλλακτικές προτάσεις στοιχειώδους ρεαλισμού και σοβαρότητας. Η μονομερής δράση της Ελλάδας προβλήθηκε ως η μόνη (δήθεν) εναλλακτική πρόταση: μόνη της να περικόψει το χρέος, μόνη της να αποφασίσει το πότε θα πληρώσει το υπόλοιπο που θα απομείνει, μόνη της να καθορίσει το ύψος των επιτοκίων, μόνη της να αποφασίσει την παραμονή της στην ευρωζώνη – μόνη της τα πάντα. Ο Καραγκιόζης που φαντασιώνεται ότι είναι ο Μέγας Αλέξανδρος και μπορεί να κατατροπώσει Ευρώπη και Αμερική και την υφήλιο ολόκληρη. Το σύνδρομο ότι εμείς  ξέρουμε τις λύσεις και μπορούμε να τις επιβάλουμε, αδιαφορώντας για το τι λέει η υπόλοιπη Ευρώπη.

Είναι προφανές ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν επικοινωνούν με τον «έξω κόσμο», ούτε παρακολουθούν ούτε διαβάζουν, ούτε καταλαβαίνουν ούτε σκέπτονται. Κι όμως, αυτοί οι άνθρωποι κρατούν στα χέρια τους το μέλλον της χώρας αυτής. Αλλά μπορούν άνετα να  θυσιάσουν και το μέλλον και τα συμφέροντα της χώρας χάριν του πλέον στενού, ασήμαντου τοπικιστικού, πελατειακού μικροσυμφέροντος; Βεβαίως, όλους αυτούς τους στείλαμε εκεί εμείς. Η ευθύνη είναι, επομένως, πολλαπλή. Και μολονότι διαχρονικό πρόβλημα, η κρίση έχει φέρει στο Κοινοβούλιο δυνάμεις και πρόσωπα αδιανόητης πολιτικής ποιότητας.

Μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση; Εξαιρετικά δύσκολο. Σε ένα δημοκρατικό σύστημα, ποιοι τελικά «πηγαίνουν» στο Κοινοβούλιο αποφασίζεται από τους πολίτες, το εκλογικό σώμα και μόνο. Επομένως δεν υπάρχουν ουσιαστικά περιθώρια παρέμβασης (τα σοβαρά πολιτικά κόμματα απλώς θα  μπορούσαν να επιλέγουν με αυστηρότερα κριτήρια τους υποψηφίους, αποφεύγοντας τις γραφικές περιπτώσεις της πρόσκαιρης δημοφιλίας). Πολύ λιγότερα μπορούν να γίνουν για την ποιότητα του λόγου που διατυπώνεται στη Βουλή. Μπορεί και πρέπει, φυσικά, η ασυνάρτητη δημαγωγία  να απαντάται από τον ορθολογικό, πειστικό αντίλογο, που θα αποκαλύπτει την επικινδυνότητα των επιχειρημάτων αυτών (τα οποία, δυστυχώς, σε στιγμές απόγνωσης βρίσκουν απήχηση σε ευρύτερα λαϊκά στρώματα). Είναι χαρακτηριστικό, π.χ., ότι η αστεία ιδέα για τη μονομερή από πλευράς μας διαγραφή του χρέους χωρίς καταστροφικές συνέπειες έχει γίνει ευρύτερα αποδεκτή, όπως και η άποψη ότι η Ελλάδα μπορεί επίσης να επιστρέψει στη δραχμή για να ευημερήσει.
Από “κεί και πέρα, νομίζω ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα και οι θεσμοί του (Κοινοβούλιο, κυβέρνηση) έχουν ένα καλό πρότυπο για να αντλήσουν «καλές πρακτικές» προκειμένου να βελτιωθεί η λειτουργία τους. Και το πρότυπο αυτό είναι το πολιτικό και θεσμικό σύστημα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το ελληνικό Κοινοβούλιο θα μπορούσε, π.χ., να βελτιώσει τη λειτουργία του αντιγράφοντας στον κανονισμό ορισμένες από τις «καλές πρακτικές» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το έπραξαν άλλες χώρες.
Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, θα μπορούσε να μελετήσει και να αντιγράψει «καλές πρακτικές» από τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Γιατί η Επιτροπή – η οιονεί κυβέρνηση της Ενωσης – παρά το ότι συγκροτείται από 27 μέλη που προέρχονται από 27 διαφορετικές χώρες με διαφορετικές γλώσσες, διαφορετικά ιδεολογικά «πιστεύω», διαφορετικά πολιτικά κόμματα, λειτουργεί και αποδίδει. Είναι γενικώς αποτελεσματική.

Και είναι γενικώς αποτελεσματική γιατί η λειτουργία της στηρίζεται σε ορισμένους σταθερούς κανόνες οργάνωσης και συμπεριφοράς, κανόνες οι οποίοι τηρούνται. Οι σταθεροί κανόνες, ως γνωστόν, διαμορφώνουν ανάλογη κουλτούρα συμπεριφοράς. Χωρίς σταθερούς κανόνες κυριαρχεί η χαοτική κουλτούρα του «άρπα-κόλλα». Ας αντιγράψουμε κάποιους από αυτούς τους σταθερούς κανόνες.

Ο Π.Κ. Ιωακειμίδης είναι καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής  του Πανεπιστημίου Αθηνών  

44 σχόλια:

ThitaDelta είπε...

Πολύ καλημέρα σας!

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Καλημέρα...
Μια ενδιαφέρουσα συλλογή με σατυρικά σκίτσα του Pawel Kuczynski, ενός Πολωνού εικονογράφου ....

http://www.boredpanda.com/satirical-illustrations-pawel-kuczynski/

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλημέρα ΘΔ - Κώστα,
Καλημέρα και στους επόμενους,

Ωραία λιακάδα μας έκανε και σήμερα, ευκαιρία για εξόρμηση και καφεδάκι.
Χαρείτε τις οικογένειές σας και τους φίλους σας.

Τα λέμε το βραδάκι,


Υγ. Πάνο τώρα που γυρίζει η miss V , ήρθε η ώρα να το ξεκινήσουμε για να έχει ο ΦΣΚ χώρο στον καταψύκτη!!!!

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους

Καλημέρα ΓΙΑΝΝΗ ΚΩΣΤΑ και ΘΔ

Ξεκουραστείτε όσο μπορείτε γιατί έχουμε να παίξουμε κάτι ντερβι από εβδομάδα που είχαν ΑΝΑΒΛΗΘΕΙ λόγο καιρού χαχαχ

http://youtu.be/xq6oq48WAu0

giannhs kon είπε...

http://youtu.be/Yq7_nFxRZf4

giannhs kon είπε...

http://youtu.be/pq6lsZoWcFE

giannhs kon είπε...

http://youtu.be/zochPeuCI5Q

giannhs kon είπε...

http://youtu.be/n8acxjPC9r4

giannhs kon είπε...

Καλή Κυριακή σε όλους

http://youtu.be/YFh2vpGeoIk

michele είπε...

Μουσικη πανδαισια by John..καλο μεσημερι!

michele είπε...

Μόντι: Ήμασταν υπερβολικά απαιτητικοί με την Ελλάδα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλό απόγευμα Κυριακής σε όλους.
Για την χτεσινή επέτειο ουδέν σχόλιον πέρα από αυτό:
Τα ζήσαμε από κοντά στην ηλικία των 20 περίπου χρονών μας (όσοι τα ζήσαμε). Οι ελπίδες, τα όνειρα, τα οράματα, ο ενθουσιασμός ήταν πραγματικά. Από εκεί και πέρα φαίνεται ότι είναι ίδιον των νεοελλήνων της γενιάς μου, οι "μπροστάρηδες" του τότε, αυτοί που είχαν "αρχηγικές" τάσεις, αυτοί που ξεχώρισαν από τον σωρό και βγήκαν επικεφαλής, να είναι (με ελάχιστες εξαιρέσεις) οι συμβιβασμένοι του σήμερα, να κατέχουν θέσεις που δίνουν λεφτά και κύρος και να κάνουν την περίφημη "γενιά του Πολυτεχνείου" να είναι το κόκκινο πανί στα μάτια των παιδιών μας που μας κατηγορούν ανοιχτά πλέον ότι ξεπουλήσαμε για την δική μας καλοπέραση το μέλλον τους.
Τα ίδια έγιναν σε όλους τους τομείς της εποχής μας, όπως π.χ. στον συνδικαλισμό, όπου οι "αρχηγοί" των "εργατικών" μας ενώσεων και οργανώσεων χρησιμοποίησαν το πόστο για να αναρριχηθούν πρώτα σε βουλευτικές και μετά σε υπουργικές θέσεις, με όσα, γνωστά και στα μικρά παιδιά πλέον, αυτό συνεπάγεται.
Η αλήθεια είναι ως συνήθως κάπου στην μέση.
Υπάρχει και η άλλη οδός που ακολούθησαν οι υπόλοιποι της γενιάς μου, που δεν είχαν ή δεν θέλησαν να ανακατευτούν με τέτοιες "τάσεις", έκαναν όσο μπορούσαν καλύτερα την (όποια) δουλειά τους, μεγάλωσαν σωστά τα παιδιά τους, τα σπούδασαν με κόπους και θυσίες και σήμερα βλέπουν να βρίσκονται στο μηδέν με γκρεμισμένα όλα τα παραπάνω οράματα και όνειρα, σε μια χώρα που όπως φαίνεται πεντακάθαρα βρίσκεται ξανά κάτω από έναν ζυγό, διαφορετικού είδους βέβαια γιατί τα πράγματα "εξελίσσονται" αλλά ΖΥΓΟ.
Όταν (επιτέλους) μετά από χρόνια κατάλαβα τι έπαιζε, σταμάτησα να πηγαίνω στην πορεία και αποτραβήχτηκα στο καβούκι μου, με ένα συμπέρασμα (μπορεί και λανθασμένο) να έχει καρφωθεί από τότε στο μυαλό μου. Ότι αυτοί που σήμερα (με την ευρεία έννοια) βγαίνουν μπροστά, "λυσσάνε" να βγουν πάνω απ' όλους και να αναδειχτούν σε καίριες θέσεις, δεν το κάνουν για να υπηρετήσουν το κοινό καλό και την πατρίδα αλλά την πάρτη τους, την τσέπη τους μέχρι 10ης γενεάς και τα συμφέροντα των αφεντικών απ' έξω. Και αν δεν το κάνουν ή δεν το έχουν εξ' αρχής στο μυαλό τους, ΕΚΕΙ καταλήγουν τελικά. Γιατί εφόσον δεν αποκόπτονται και δεν διαφοροποιούνται στην πορεία αλλά παραμένουν στο "σύστημα", εκμεταλλευόμενοι τα μύρια οφέλη του, είναι το ίδιο και το αυτό σαν να το είχαν προσχεδιασμένο εξ' αρχής.
Μέχρι να αναδειχτεί ένας πραγματικός ηγέτης, να μου "χαλάσει" αυτό που έπλασα στο μυαλουδάκι μου και να με διαψεύσει, θα εξακολουθώ να πιστεύω στο ίδιο "παραμύθι" για μεγάλα παιδιά.
Αυτά πολύ απλά, απλοϊκά θα έλεγα, χωρίς να κοιτάω πάνω, κάτω, εμπρός, πίσω, δεξιά, αριστερά από τις ειδήσεις, που άλλωστε τις έχω σχεδόν κόψει το τελευταίο διάστημα. Δεν αντέχω άλλο να με "σώζουν", να με "θάβουν", να με ανασταίνουν και να με ξανα-πεθαίνουν 17 φορές το 24ωρο.
ΟΥΣΤ λοιπόν στους ντόπιους και ξένους δυνάστες.
Δεν είναι αυτή η Ελλάδα, η Ευρώπη, ο κόσμος που ονειρευτήκαμε τότε.
Τα υπόλοιπα περί ευρώ, δραχμής, λόμπι του ενός ή της άλλης κλπ μόνο σαν κακόγουστα αστεία μου ακούγονται.
Καλό απόγευμα.


Unknown είπε...

Συμφωνα με ανιπεβεβεωτες πλυροφοριες μελος του μπλοκ,επισκεφθικε το μαντιο των Δελφων..Πριν ομως ετελεστη σπονδη με ψαρι ,και σαν γνησιος βαζελος δεν ηταν γαυρος...ο χρισμος ηταν Ηξης αφιξης ου της μετοχες αφισης... οπως παντα,,, δηλαδη μαλλον σκαμπανεβασματα..Εξερχομενος του ναου εδιλωσε...La isla bonita,,,,Fortsa italia,,,O δε Απολλων περιχαρης για την μουσικη εδιλωσε..Ευτιχως τα γλιτωσαμε τα καντσονισιμα..

μπαρμπαλιας είπε...

καλησπερα παιδες...
ο Πανος δινει ρεστα μερικες φορες ...
σε ανταποδοση ...το μεταφερω στο στεκι του Μπ. για να μην το πολυψαχνω και σε καθε ευραιρια ...πχ οταν θα εχουμε εκλογες...επαιτειους...και λοιπα χαμπερια...θα το ξανα φρεσκαρω

μπαρμπαλιας είπε...

κατα τα αλλα η μερα μου κουραστικη ,αλλα ευχαριστη
καθαρισμος στο χωραφι
εν οψη (;) χειμωνα
ξυλα εχω για το τζακι
ενα λουκανικο και ενα κρασι θα το πιουμε

Γεράκι είπε...

Οταν εγω λεω για τον ηγετη με μπολς...εσεις λετε διαφορα...μεχρι τοτε...θα τρωγομαστε μεταξυ μας...ποιες ειναι οι σκεψεις οσον αναφορα την πιθανη συναθροιση μας?Σε λιγο φορμουλα με πολλα γκαζια....Οσο για αυριο...εδω ειμαστε...

fasokinigos είπε...

Kαλησπερα στην παρεα!!. Περιπετεια στο φουλ!!!!. Ειδαμε καμποσες φασσουλες αλλα αριθμος......3 Ατομα = 0. Αφου δεν τους παρατησα και τους δυο να ερθουν με τα ποδια στο νησι παλι καλα.

fasokinigos είπε...

Kαλησπερα φιλε Μπαρμπαλια. Μια χαρα εισαι εκει περα. Μην το κουνας ρουπι.

μπαρμπαλιας είπε...

Ιερακα κλσ
η F1 τελειωσε ...
εκεινο το παλιοσκυλο ο Vetel εχει φοβερο αυτοκινητο ...
δυστυχως ο "ατυχης" Αλονσο -σμπάθεια μου...βλεπει τωρα τελευται την πλατη του...
και ο Τομπαζης δεν καταφερε να δωσει το κατι παραπανω που τοσο χρειαζεται η ομαδα.ιδωμεν

fasokinigos είπε...

Αντωνη, ασε βρε την φορμουλα...και κανε καμια προβλεψη για αυριο...χαχα

μπαρμπαλιας είπε...

πρωτη νικη για το ΑΕΚακι...
Καραααα δευρο εξω να σε συγχαρουμε

μπαρμπαλιας είπε...

Φασοοοο που τρως φαι εσυ ωρε;;;

fasokinigos είπε...

Καλησπερα Μπαρμπα. Γυρισα ολο νευρα!!. Τι εγινε??...κερδισε το ΑΕΚακι μου??....

fasokinigos είπε...

Τους πηραν η φασσες τα ντουφεκια και ουτε μπαμ δεν ακουστηκε. Τρομαρα τους....Θελουν να ειναι και φασσοκυνηγοι....Τελος παντων. Φταιω και εγω που δεν καθησα εκει.

michele είπε...

Ωραια η αποψη του Πανου σε πολλα συμφωνω.Η Ελλαδα μετατραπηκε απο τους "πρωτεργατες" του αγωνα εναντιον της χουντας σε μαι χωρα συντηρητικη ,με βασεις σοβιετικου οικονομικου κρατικοδιαιτου μοντελου.
Πολυ λιγες οι φωτεινες εξαιρεσεις.Τωρα μετα το σοκ,δεν αρκει ενας ηγετης μονον.Χρειαζεται η νεα γενια να "επενδυσει' σε ιδεες και πρακτικες ελευθερης οικονομιας,υγιους ανταγωνισμου,επιχειρηματικοτητας και καινοτομιας και να "ξεχασει" το βολεμα και το φραπε.
Χαιρετω αππ το ομορφο Γαλαξειδι,οντως περασα απο τους ..Δελφους και την αλλοτε κραταια Αραχωβα,τοπο συναθροισης του Κολωνακιου το χειμωνα.Τωρα,λιγοτερος κοσμος,καλυτερες τιμες,ωραια μαγαζια..καιρος για να ..ξανασκεφτουμε την περιοδο της επιδειξης και της υπερκαταναλωσης.

Γεράκι είπε...

Α εγω περιμενω την μεταδοση στις 8...τι να πω για αυριο...ολα εναι θεμα πολιτικων με λιγο σαλτσα απο τ.α.
Δεν ειμαι μαντης....ας ξημερωσει καλα κ βλεπουμε ποιες ειναι οι προθεσεις τους...

fasokinigos είπε...

Αντωνη ο ΔΤΡ ειναι σε κομβικο σημειο. Αυριο πιστευω να παρουμε μια γευση. Αλλα ποτε δεν μπορεις να εισαι μεσα στο μυαλο τους. Εφυγαν οι φασσες αντουφεκιστες, λες να μας φυγουν και οι τραπεζες??...χαχαχαα....δεν θα τον αντεξω τον καημο!!. Σκεφτομαι να κανω μια αποπηρα αυριο για 3 φορα.

fasokinigos είπε...

Βεβαια αναλογως και το κλιμα. Παντως τα ΣΩΛΚ τα βλεπω (μαλλον)ετοιμα...

Γεράκι είπε...

Εγω ηδη ειμαι αγορασμενος...εχω αρκετη ρευστοτητα ομως...κ επισης ακομα δεν ειμαι αρνητικος εστω κ το μεγαλο γυρισμα που εγινε...ευελπιστω στην αντιδραση η οποια ειναι ακομα μεσα στο παιχνιδι...εχεις δικο για τον δτρ..δεν τα εχω δει τα σωλκ...

fasokinigos είπε...

Αντωνη, Μου ειπαν να τατεβασω ενα προγραμμα Metastok απο το καπιταλ. Αξιζει τον κοπο?. Απο την στιγμη που ειναι δωρεαν δεν εχω να χασω και τιποτα ... (νομιζω)

Γεράκι είπε...

Δεν το εχω δει...δωρεαν μεταστοκ?μετα θα πρεπει να το ταισεις κ με τα δεδομενα...εαν δεν εχεις real time συνδεση...που το βρηκες αυτο?

PS είπε...

skeptical ( ex voter) είπε:
17/09/2012 στις 10:08 pm
“Γνωστός Τραπεζίτης προέβλεπε ότι ο δείκτης θα φτάσει στις 7.500 μονάδες!”
Τώρα εγώ που θυμάμαι και τον Χρύσανθο απο τηλεοράσεως να λέει ακριβώς το ίδιο , κακώς θυμάμαι ??
Απάντηση
• τηλέμαχος αναγνώστου είπε:
17/09/2012 στις 11:01 pm
Μεταξύ άλλων στη δίωρη καθημερινή εκπομπή του Πάνου Παναγιωτόπουλου με τη μία ώρα αφιερωμένη στην πολιτική και την άλλη ώρα αφιερωμένη στο χρηματιστήριο (!).
Απάντηση
http://www.antinews.gr/2012/09/17/179950/
Επειδή εκείνη την εποχή δεν ήμουν ούτε ...βρέφος,ας θυμηθούν όσοι την έζησαν,γιατί μάλλον σε ψεύτες θα έπεσα πάλι...

fasokinigos είπε...

Πας στο καπιταλ. Δεξια επανω εχει συμβολο και ενα κουτακι. Βαζεις εκει την καθε μετοχη που θελεις να δεις.......Διπλα επιλεγεις Τ.Α Metastock...και σε βγαζει. Αλλα πρεπει να τατεβασεις το συγκεκριμενο προγραμμα (δωρεαν) που σου λεει.

Γεράκι είπε...

Θα το τσεκαρω αυριο κ θα σου πω...το σκ εχω πει στον ευατο μου να μην ανοιγω τον υπολογιστη γιατι κολαω...εκτος βεβαια εαν καποιος αλλος φιλος γνωριζει κ μπορει να σε ενημερωσει...

fasokinigos είπε...

Αντωνη τωρα που ηρθε η ανηψια μου επισκεψη και γνωριζει απο pc θα την βαλω να το κατεβαση. Μολις το κατεβαση θα μπορεσω να σου πω περισσοτερα. Θα της πω να μου φτιαξει και ενα χωρο για αποθηκευση μηνυματων οπως μου ειχες πει. Τκς......Τα νεοτερα σε λιγο....

Γεράκι είπε...

Εγω το εχω ηδη...αλλα δεν το χρησιμοποιω πολυ πλεον..δεν με βολευει ιδιαιτερα...θα τα πουμε απο κοντα αυτα...

Γεράκι είπε...

Ενα word να σου εχει στο desktop κ να αντιγραφεις τα παντα εκει...για να τα εχεις καπου συγκεντρωμενα...μην ξεχνας το save...χαχαχα...

ThitaDelta είπε...

Καλησπέρα,

το μόνο που πρέπει να κατεβάσετε είναι το τελευταίο java plugin (αν δεν το έχετε ήδη) από εδώ:

http://www.java.com/en/download/index.jsp

PS είπε...

Επειδή δεν γνωρίζω αν έχει κάνει επιτυχείς προβλέψεις,ας απαντήσει όποιος τον παρακολοθεί,ποστάρω ένα τμήμα που θεωρώ ότι μπορεί να ενδιαφέρει κάποιους....
"……………Στο ωριαίο διάγραμμα βλέπουμε ότι κατά την εβδομάδα που πέρασε ολοκληρώθηκαν τα κύματα iv στις 816 μονάδες και v στις 758 μονάδες και μαζί τους το πρώτο κύμα [1] της πτώσης από τις 844 μονάδες. Ακολούθησε ο σχηματισμός του κύματος [2] το οποίο είναι πολύ πιθανό να μην έχει ολοκληρωθεί στο υψηλό των 805 μονάδων της Πέμπτης, που βρίσκεται 4 μονάδες πάνω από το 50% επίπεδο διόρθωσης Fibonacci του [1]. Στο ίδιο διάγραμμα έχουμε σημειώσει τα επίπεδα διόρθωσης Fibonacci που απομένουν, δηλαδή τις 811 (61,8%) και 826 μονάδες (78,6%). Σε ένα από αυτά περιμένουμε την ολοκλήρωση του [2]. Ανοδική διάσπαση των 826 μονάδων σε κλείσιμο θέτει σε αμφισβήτηση το σημειωμένο πρωτεύον σενάριο των κυμάτων Elliott και ανοίγει το ενδεχόμενο το κύμα {b} να μην έχει ολοκληρωθεί στις 844 μονάδες. Αντίθετα η καθοδική διάσπαση των 770 μονάδων αποτελεί σημαντικό τεχνικό σήμα ότι το [2] έχει ήδη ολοκληρωθεί και βρισκόμαστε στο κύμα [3].

Η κατάληξη των κυμάτων [2]-[3]-[4]-[5] που απομένουν για να ολοκληρώσουν το κύμα {c} και το πέρας της όλης διόρθωσης από τις 911 μονάδες είναι πολύ πιθανόν να είναι τα επίπεδα Fibonacci που αναφέραμε στην προηγούμενη ανάλυσή μας, δηλαδή οι 687-691 ή 627-639 μονάδες.

Για τη μεσοπρόθεσμη πορεία του Γενικού Δείκτη συνεχίζουμε να είμαστε αισιόδοξοι θεωρώντας ότι οι 911 μονάδες ήταν μια προσωρινή στάση της ανοδικής διόρθωσής του από τις 471 μονάδες και μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας διόρθωσης θα ακολουθήσει νέο ανοδικό κύμα με κατάληξη τις 1.052 ή ακόμη και τις 1.411 μονάδες. Η άποψη αυτή δεν είναι αυθαίρετη.
Στο παρατιθέμενο εβδομαδιαίο διάγραμμα βλέπουμε αρχικά ότι οι 911 μονάδες ήταν ένα απόλυτα δικαιολογημένο επίπεδο στάσης της ανόδου αφού εκεί συναντήθηκε με την καθοδική διαγώνια γραμμή αντίστασης, που ενώνει τα υψηλά των 2.932 και 1.747 μονάδων. Δεν είχαμε την απαίτηση η διάσπαση αυτής της γραμμής να γίνει με την πρώτη, τη θεωρούμε όμως απαραίτητη προϋπόθεση για την περαιτέρω ανοδική πορεία του Δείκτη………"
Μάκης Βελλιανίτης
makvel@express.gr

Γεράκι είπε...

Καλη εκκινηση..αα καταλαβα θδ...

PS είπε...

Σημερινό.

ThitaDelta είπε...

NTELL,

το σχεδιάγραμμα το δίνει πουθενά;

PS είπε...

Το λινκ είναι
http://www.express.gr/agores/texnikooz_sxolio/659015oz_20121118659015.php3

fasokinigos είπε...

Καλησπερα Θδ και NTELL. Aντωνη ολα οκ. Εμενα παντως μου φαινεται μια χαρα χαχαχα. Τωρα χωρις αστεια, αν γνωριζεις την σημασια των κεριων, και τις μπαρες που εχει το καθενα διαγραμμα ...βγαζεις ανετα νοημα. Αρκει να μην τραβας οποια γραμμη σου κατεβαινει στο κεφαλι. Οι λαθος γραμμες πληρωνονται ακριβα. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΤΟΣΣΣ!!! με βλεπω να διαβαζω το βιβλιο που μου εδωσες 10 φορες την μερα χαχαχααα.....Ρε μπελα που εβαλα στο κεφαλι....Μαγκες καλο βραδυ. Πτωμα στην κουραση. Ελπιζω να μην βλεπω διαγραμματα στον υπνο μου χαχαχα...Τα λεμε πουρνο πουρνο.....αν με αφησουν οι γραμμουλες....Για αρχη και #ΧΑΒΑΛΕ# μια χαρα ειναι....το διαβασμα ειναι ολοι η υποθεση του βιβλιου....(ελπιζω να ειναι ενα και οχι ολοκληρη εγκυκλοπαιδια στο μελλον).και κατα ποσο μπορεις να το κατανοησεις. Καλο βραδυ σε ολους!!!!!!!!