Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012


 X.A.A. LIVE 
        
                                                                         σχόλια για τη συνεδρίαση online...


ΣΧΕΔΙΟ 4 ΣΗΜΕΙΩΝ ΚΑΤΑ 
        ΤΗΣ ΕΥΡΩΚΡΙΣΗΣ...

by Dennis Snower *
Η ευρωζώνη έχει κυριευτεί από δύο ασυμβίβαστες καταστάσεις. Στις πιστώτριες χώρες, ειδικότερα στη Γερμανία, ο κόσμος μαθαίνει ότι οι σπάταλες κυβερνήσεις του «Club Med» απειλούν να κλέψουν τις αποταμιεύσεις των σκληρά εργαζόμενων πολιτών. Οι χώρες-οφειλέτες, από την άλλη πλευρά, και ειδικά η Ελλάδα, ισχυρίζονται ότι ο κοινωνικός τους ιστός δέχεται ασφυκτικές πιέσεις υπό το βάρος της λιτότητας και πως αυτή είναι η πρόθεση του ηγεμόνα της Ευρώπης, της Γερμανίας. 
Και οι δύο πλευρές βλέπουν ότι αυτό το σύστημα -με κοινή νομισματική πολιτική, αλλά δημοσιονομική πολιτική σε εθνικό επίπεδο, απεριόριστες χρηματοοικονομικές ροές, αλλά εθνικά υποστηριζόμενες και ελεγχόμενες τράπεζες, ενιαία αγορά προϊόντων, αλλά εθνική νομοθεσία για τις αγορές υπηρεσιών και εργασίας- δεν είναι διατηρήσιμο. 

Παρ” όλα αυτά, φαίνεται ότι υπάρχει η δυνατότητα για μία μεγάλη διαπραγμάτευση, όπως τουλάχιστον υπονοείται από τις δηλώσεις μετριοπαθών Γερμανών πολιτικών, εκ των οποίων η ίδια η καγκελάριος Angela Merkel και ο υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schaeuble. Επειδή, όμως, οι προτάσεις αυτές προέρχονται από τη Γερμανία, αντιμετωπίζονται ως αιτήματα του σκληρού πιστωτή, χωρίς να τους δίνεται η αρμόζουσα προσοχή. 

Η ευρωζώνη πρέπει να λύσει ταυτόχρονα δύο προβλήματα. Βραχυπρόθεσμα υπάρχει το πρόβλημα που έχει κληροδοτηθεί: ορισμένες χώρες-οφειλέτες χρειάζονται επειγόντως οικονομική στήριξη και αναπτυξιακά κίνητρα. Κάποιες από αυτές τις οικονομίες δεν είναι ανταγωνιστικέςμετά από πολλά χρόνια μεγάλων αυξήσεων στους μισθούς, γενναιόδωρων κρατικών επιδοτήσεων και χαμηλής ανάπτυξης της παραγωγικότητας. Ορισμένες επλήγησαν από τη χρηματοοικονομική κρίση, που εξελίχθηκε σε κρίση κρατικού χρέους. Κατά συνέπεια, το εθνικό τους χρέους εξερράγη, ενώ παράλληλα βυθίστηκαν στην ύφεση. Μειώνοντας το χρέος, όμως, με πολιτική λιτότητας αναπόφευκτα εντείνουν την ύφεση.
Μακροπρόθεσμα, υπάρχει το πρόβλημα της βιωσιμότητας. Λείπουν οι απαραίτητοι θεσμοί που θα εξασφαλίσουν ότι στο μέλλον δεν θα υπάρξουν μεγάλες ανισορροπίες στα ισοζύγια τρεχουσών συναλλαγών και αστρονομικά κρατικά χρέη. Οι χρηματαγορές δεν έχουν υποστεί την απαιτούμενη μεταρρύθμιση ώστε να μην αναγκάζονται να στηρίζουν οι φορολογούμενοι τους χρηματοοικονομικούς οργανισμούς σε περίπτωση κινδύνου κατάρρευσης. Η ευρωζώνη δεν έχει εφαρμόσει τις βαθιές δομικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται ώστε να υπάρξουν κίνητρα για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη, ειδικότερα στις χώρες-οφειλέτες. 
Τα προβλήματα αυτά μπορούν να λυθούν μόνο με κοινή προσέγγιση. Εάν η ευρωζώνη δεσμευθεί αξιόπιστα σε έναν βιώσιμο οικονομικό δρόμο, τότε το πρόβλημα που έχει κληροδοτηθεί θα περιοριστεί. Οι πιστώτριες χώρες, με τη βεβαιότητα ότι τα προβλήματα φερεγγυότητας δεν θα επαναληφθούν, θα μπορούσαν να προσφέρουν τώρα μεγαλύτερη στήριξη, γνωρίζοντας ότι τα χρέη αυτά θα αποπληρωθούν. Εάν, όμως, τα προβλήματα που έχουν κληροδοτηθεί και τα προβλήματα βιωσιμότητας αποσυνδεθούν, τότε θα γίνουν ανεξέλεγκτα. Οι πιστώτριες χώρες δεν θα δεχθούν να αναλάβουν εκκρεμή χρέη, θεωρώντας ότι έτσι μειώνονται τα κίνητρα των οφειλετών για αποπληρωμή τους. 

Το μεγάλο παζάρι θα μπορούσε να κινηθεί στις εξής γραμμές: 

1. Πρώτον, κάθε κυβέρνηση της ευρωζώνης θα διαμορφώσει έναν «σταθεροποιητικό δημοσιονομικό κανόνα», που θα εξειδικεύει μακροπρόθεσμα τον λόγο χρέους προς ΑΕΠ (να μην ξεπερνά το 60%), τον λόγο σύγκλισης (πόσο γρήγορα θα πρέπει να επιτευχθεί αυτός ο στόχος) και το πόσο κυκλική θα μπορεί να είναι η δημοσιονομική πολιτική. Ένας τέτοιος δημοσιονομικός κανόνας θα μπορούσε να δίνει έως και 25 χρόνια προθεσμία σε ένα κράτος για να θέσει τα δημοσιονομικά του σε τάξη, σε αντάλλαγμα για την αμοιβαιοποίηση του χρέους. 

Αυτές οι χώρες θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την ύφεση με δημοσιονομικά αναπτυξιακά κίνητρα, αποφεύγοντας τον φαύλο κύκλο στον οποίο τώρα είναι εγκλωβισμένες. Ο δημοσιονομικός κανόνας, που θα διαμορφωθεί από κάθε εθνική κυβέρνηση, στη συνέχειαθα εφαρμόζεται αξιόπιστα σε επίπεδο ευρωζώνης. Εάν μία κυβέρνηση παρουσιάζει έλλειμμα μεγαλύτερο από ό,τι επιτρέπει ο κανόνας, τότε η Κομισιόν θα μπορεί, επί παραδείγματι, να επιβάλει αύξηση του ΦΠΑ. Εάν μία χώρα δεν μπορεί να εισπράξει φόρους, τότε η Επιτροπή θα μπορεί να βοηθήσει. 

2. Δεύτερον, η ευρωζώνη θα πρέπει να υιοθετήσει διαφανή κριτήρια για την κρατική φερεγγυότητα, έτσι ώστε όταν μία χώρα παρουσιάζει πολύ μεγάλο χρέος συγκριτικά με την απόδοσή της (κατάσταση στην οποία θα είναι ανέφικτο να επιτευχθεί μείωση του χρέους χωρίς ύφεση) να κηρύττει στάση πληρωμών και να τίθεται σε μία ελεγχόμενη διαδικασία αναδιάρθρωσης χρέους. 

3. Τρίτον, όλες οι χώρες της ευρωζώνης να υιοθετήσουν ένα κοινό σύστημα χρηματοοικονομικών κανόνων, όπου θα συμπεριλαμβάνεται κοινή εποπτεία του τραπεζικού συστήματος (και ο σκιώδης τραπεζικός τομέας), σύστημα εκκαθάρισης τραπεζών, μηχανισμός εγγύησης καταθέσεων, ασφάλιση έναντι καταστροφικών ζημιών και κίνητρα για να αποτραπεί ο συστημικός κίνδυνος. 

Εάν όλες οι χώρες της ευρωζώνης πληρούν τους δημοσιονομικούς τους κανόνες, τότε μπορούν να τεθούν περιορισμοί στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, ώστε να δανείζει μόνο σε χρηματοοικονομικούς οργανισμούς. Όσοι εξ αυτών δεν δικαιούνται στήριξη από τον ESM θα υποστούν τη κοινή πρακτική αναδιάρθρωσης χρέους και εκκαθάρισης. 

4. Τέταρτον, τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά κονδύλια θα πρέπει να στοχεύουν σε επενδύσειςγια την τόνωση της ανάπτυξης σε χώρες με επίμονα ελλείμματα στα ισοζύγια τρεχουσών συναλλαγών. Θα πρέπει να υπάρξει και η στήριξη της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Έτσι, οι χώρες-οφειλέτες θα γίνουν πιο ανταγωνιστικές. 

Εάν εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα, τότε η ΕΚΤ θα μπορέσει να αφιερωθεί στον πρωταρχικό στόχο του ελέγχου των πληθωριστικών πιέσεων. Βάσει του υφιστάμενου καθεστώτος, η ΕΚΤ έχει δύο στόχους: σταθερότητα του χρηματοοικονομικού συστήματος και σταθερότητα των τιμών. Υπάρχει, όμως, ο κίνδυνος αυτοί οι δύο στόχοι να είναι αντικρουόμενοι. 

Αυτή η μεγάλη διαπραγμάτευση θα δώσει στις χώρες-οφειλέτες βραχυπρόθεσμη στήριξη για να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους, ενώ παράλληλα θα διασφαλίζει τις πιστώτριες χώρες ότι ο μακροπρόθεσμος δρόμος της ευρωζώνης είναι βιώσιμος. 

*Ο Dennis Snower είναι πρόεδρος του Kiel Institute για την παγκόσμια οικονομία.

ΠΗΓΗ: FT.com
Copyright The Financial Times Ltd. All rights reserved.

221 σχόλια:

1 – 200 από 221   Νεότερο›   Νεότερο»
fasokinigos είπε...

Καλημερα στην Παρεα. Φιλε Μικελε εχεις meil. Κανονισε να με βαλεις πρωτο χαχαααα.....εξαλλου το δικαιουμαι.....αφου ξυπναω απο τους πρωτους...χαχαχααα.....Καλο βολι σε ολους.....σε οτι και να κανετε.

ThitaDelta είπε...

Καλημέρα σε όλους!

michele είπε...

Καλημέρα,καλημέρα.Φασο μην ανησυχείς για να δούμε και το ποδαρικό σου σήμερα...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα σε όλες και σε όλους.

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα ...με τη σειρα μου
...και ο Μικε πρωινος....
...παει χαλασε ο κοσμος...

μπαρμπαλιας είπε...

...ολοι κατι λεγανε ...
κι η Ρ(Λ)ουμπινα το χαβα της...

Η Ελλάδα μπορεί να αποχωρήσει από την ευρωζώνη ακόμα και το πρώτο εξάμηνο του 2013, σύμφωνα με την Megan Greene, διευθύντρια ευρωπαϊκής οικονομίας του Roubini Global Economics, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/732727/Article.aspx

...και ειναι και ωραια κοπελα..η σκασμενη...

μπαρμπαλιας είπε...

Τρεις στην αφετηρία της κούρσας για το Τ.Τ.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένουν, οι τρεις συστημικές τράπεζες, Εθνική, Alpha Bank και Πειραιώς, την δρομολόγηση της πώλησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
...............
http://www.euro2day.gr/chameleon/139/articles/732590/ChameleonArticle.aspx

.........
ωραια που τα λεει ο Χαμ...
για την ταμπακερα ομως -ατυχεις μετοχους-κουβεντα...
αυτο κιαν ειναι δημοσιογραφια του κωλου ...με το σμπάθιο

THE JUNIOR είπε...

Καλημερα

καλα σημερα και αν εχω ΝΕΥΡΑ!!!

ουτε λογαριασμο τις ΔΕΗ να ειδα.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Θα προτιμούσα αυτήν μπάρμπα

http://www.imdb.com/media/rm223841536/nm0000212

THE JUNIOR είπε...

αλλα ξεχασα για τον λογαριασμο ΔΕΗ εκανα αντισταθμιση κινδυνου με μετοχες ΔΕΗ

μπαρμπαλιας είπε...

...καλο Πανος...
...Μικρε να μαθαινουμε και εμεις...

karaefthimiou23 είπε...

Καλημέρα στη πρωινή παρέα.Όπου πετούν οι αετοί και...ΟΛΕ Ο ΤΑΥΡΟΣ!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

καλημερα παιδες ,τα ματια μας 14 σημερα

PS είπε...

Από σήμερα ΚΥΠΡ-ΟΠΑΠ-ΕΤΕ.
Έχουν τουλάχιστο από ένα σοβαρό τεχνικό λόγο η κάθε μία.

karaefthimiou23 είπε...

Στις αερόφουσκες βλέπω να γίνεται σήμερα της ανωμαλίας,τα μαύρα άτια έτοιμα να ξεχυθούν χε χε

THE JUNIOR είπε...

Εχουμε και εργασια να κανουμε να μην το ξεχναμε

πρεπει να βρουμε ποιες εχουν κυκλου εργασιων 50% εκτος ελλαδος

πρεπει να βρουμε τους καλυτερους ισολογισμους

πρεπει να βρουμε τι θα βγει εξω απο τις καραμπολες στις τραπεζες,ασφαλιστικες


πρεπει να δουμε που οι βασικοι εχουν πανω απο 50%

πρεπει να ετοιμαστουμε για το(ΝΕ.Χ.Α) το πραγματικα νεο μαγαζι.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ρωτηστε το γκαπολογο τι θα συμβει αμα εχουμε μεγαλο ανοδικο γκαπ

karaefthimiou23 είπε...

Μικρέ μετά τον Νοέμβριο θα'χουμε πιστεύω το χρόνο για όσα σημαντικά αναφέρεις.

karaefthimiou23 είπε...

Αλέξανδρε αύριο και μεθαύριο οι επιπτώσεις τέτοιων συμβάντων,σήμερα τα άτια αφηνιάζουν χε χε

Είμαστε σε 3άρι Αλέξανδρεεεεεεεεεεεε

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

εγω σημερα εβαλα πρωτα τα sl μακαρι να μην χρειαστουν

Michalis είπε...

kalimera sti parea
ke kala kerdoi..

i kiprou tha dosi kali andidrasi
otan ipografi to mnimonio..

afto den ine tipota brosta se afto pou tha erthi meta..

Νίκη είπε...

Καλή σας ημέρα.
Δεν ήξερες , δεν ρώταγες; Με τις υγείες μου.

nomad είπε...

καλημέρα καλημέρα

όλε λέμε, να μη ξεχνιόμαστε

karaefthimiou23 είπε...

Καλημέρα Μιχάλη,Νική,Ηρακλή.

THE JUNIOR είπε...

εγω πιστεω οτι θα δουμε το δογμα του σοκ απο την αναποδη

ο αντωνακης θα δωσειμαζι στην αγορα

-τα 31δις
-τους δρομους
-τους διαγωνισμους σε
λιμανια,αεροδρομια
-οπαπ,δεη

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΚΛΕΙΔΩΜΑΤΑ

karaefthimiou23 είπε...

Νική είναι στα γαλλικά χε χε

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

για την επομενη μια τουλαχιστο ωρα ΜΗΝ κυνηγατε χαρτια,περιμενετε λιγο

Michalis είπε...

stin KYPR
egine oti kanane kapioi sta elka apo to 1.80
dianomi..
xeris esi....


Νίκη είπε...

Καλή σου μέρα κι εσένα Καρα.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Καλημέρα Νίκη και σε όλη την παρέα.

karaefthimiou23 είπε...

Καλημέρα Βασιλική.

Νίκη είπε...

Καλημέρα Βασιλική

michele είπε...

Σωστος ο ΜΙΚΡΟΣ στην μεγαλη εικονα,σωστος ο Αλεξ στην μικρη.Δεν κυνηγαμε χαρτια ,θα κλεισουνε τα γκαπακια

Michalis είπε...

kalo ipolipo tis imeres
tha ta poume to teleuteo misaoro
afino igia

karaefthimiou23 είπε...

Ο ΓΔ δεν αφήνει χάσματα,πλην του 598 κι αυτό είναι η δύναμή του,όπως επίσης ότι χωνεύει ενδοσυνεδριακά τις τιμές.

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους

Καλημερα ΝΙΚΗ και ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Είδατε τη μαστορια αστέρια έχουμε ?? Ούτε ένα ΜΕΡΕΜΕΤΙ δεν αφήνουν χαχα

ΟΛΕ Ο ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ

karaefthimiou23 είπε...

Καλημέρα Γιάνναρε.Να κάνουμε και τζίρο χε χε

giannhs kon είπε...

Καλημέρα ΚΑΡΑΑΑΑ Πες μου που θες τζίρο και στο έκανα χαχα

karaefthimiou23 είπε...

Τώρα που αρχίζει να κάνει ψιλοόγκους και η μικρούλα,καλά πάμε...

Πύ-Πύ-Πύραυλος

michele είπε...

Αγορασαμε παλι .Στη γουβα.

giannhs kon είπε...

Δεν το καταλάβαμε γιατί σηκώθηκες πρωί πρωί χαχαχα Καλημέρα ΜΙΧΑΛΗ

karaefthimiou23 είπε...

Καλώς έπραξες Μιχάλη.Η ΙΝΛΟΤ συνεχίζει τα δικά της...

michele είπε...

ΠΘ ελα μια μερα απο δω ,να δεις πως παιζεται το παιχνιδι αγορι μου

michele είπε...

Καλημερα Γιαννη και ΚΑΡΑ..καμμια φορα σηκωνομαι και πρωι κατα τις 9.Χαραματα μιλαμε

giannhs kon είπε...

Καλαααα ΜΙΧΑΛΗ . πείραζε μας καλα δεν θα γίνω αφεντικό μια μέρα χαχαχα στις 13.00 θα σας λέω καλημέρα χιχι

nomad είπε...

κι εγω άλλαξα ΕΧΑΕ με ΠΕΙΡ

μ'επηρέασε ο ΜΑΓΩΣ, χαχα

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Προς γνώση όσων τον πειράζουν, να ξέρετε πως ο Michele σηκώνεται το πρωί και κανει yoga κοιτάζοντας τα διαγράμματα κ ανάποδα !
Μετά ακολουθεί την ιεροτελεστία του espresso...

giannhs kon είπε...

Χαχαχα Καλημέρα ΓΙΑΝΝΗ

michele είπε...

Freddo capuccino Aλεξανδρατε..
Γιαννη οταν ημουνα πιο πολυ αφεντικο απο οτι τωρα,σηκωνομουνα 7.30.Μαυρες εποχες χαχα

karaefthimiou23 είπε...

Καλημέρα Αλεξανδράτε.Ομολογώ ότι και γω δεν είμαι του πρωινού...

michele είπε...

Μουλαρι η ΑΛΦΑ που πηρα χαχα.Προς το παρον

karaefthimiou23 είπε...

...ξυπνήματος,μη γίνει κάποια παρερμηνεία χε χε

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Οχι ρε Michele... Δεν γίνεται ιταλοαναθρεμμένος και να πίνεις Freddo cappuccino.. Σκάνδαλο!

Γεια σου Κάρα με την επεξήγηση γιατί ομολογώ ότι το διάβασα περίεργα....

Καλημέρα Γιάννη, nomad και φυσικά στις Κυρίες της παρέας. Ο Πάνος που ειναι ?

michele είπε...

Συνεπαγεται οτι τα αλλα τα πρωινα σ αρεσουνε Καρα χεχε..
Την ξαναδινω,τη βαρεθηκα
πολλη δουλεια σημερα,κουραστηκα

THE JUNIOR είπε...

capuccino μονο το πρωι,

μετα το μεσημερι αυστηρα μονο espresso.

αν εισαι γνωστης

THE JUNIOR είπε...

michele

εγω τι να πω

που επιβλεπω τοσα εργα.

michele είπε...

Espresso μετα το φαγητο μονο..καλα λεει ο ΜΙΚΡΟΣ

karaefthimiou23 είπε...

Το πρωί προτιμώ να πίνω καφέ ελληνικό καιμακλίδικο,να αναδύονται όλες οι μυρωδιές απ'το χαρμάνι πρωί-πρώι.

michele είπε...

Η αληθεια ειναι ΜΙΚΡΕ,οτι κανεις πολλη δουλεια σε παραδεχομαι.Και μερικα ειναι και λιγο δυσκολα να αποκρυπτογραφηθουνε

michele είπε...

Ε καλα εσυ Καρα εισαι μεγαλος ανθρωπος χεχε

michele είπε...

Ο Αλεξανδρος ελεγε για σωληνες χτες.Ελπιζω να δωσατε βαση

giannhs kon είπε...

Μάλιστα μάλιστα

karaefthimiou23 είπε...

Όταν όμως χρειαστεί να πιω καφέ εκτός οικίας το πρώι,πάντα καπουτσίνο.

THE JUNIOR είπε...

καλα θα σας τα δινω πλεον με εικονα

http://www.porto-bello.eu/

μεγαλωσε την εικονα και δες τον ατιμο που κανει παλι τσιγαρο

THE JUNIOR είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=nXIUsUYz1fc

giannhs kon είπε...


Χαρούμενες ΚΕΦΑΤΕΣ μερες με πολλούς φίλους ΠΑΡΟΝ και ο ΔΗΜΟΣ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΔΗΜΟΟΟΟΟΟ αχχ Θα φταίω αν αρχίσω τα άμα Γ… ο ανθ….. κ.λ.π κ.λ.π χαχαχα

michele είπε...

ο Δακης ειναι εδω εε? χαχα φακελλωμενους τους εχεις αυτους..

THE JUNIOR είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=GZINcNAZQnk

michele είπε...

Μεχρι και το ΕΛΒΑ παιζει..

michele είπε...

Αντε οι Σωληνες να σπασουν το 1,42 ,τον αμμο της θαλασσας που λεει κι ο Μπαρμπας εχουμε

karaefthimiou23 είπε...

Στο ταμπλό γίνεται πανηγύρι,ωραία πράγματα...

michele είπε...

Την ξαναδωσα ,στρογγυλεψα τον ομιλο τωρα και..παμε.

michele είπε...

Μεχρι να διαβασεις ξαναπουλησα χαχα

michele είπε...

Το θεμα Καρα ειναι οτι καθεται πανω απο το 850 και κυκλοφορει το χρημα απ οτι βλεπω

karaefthimiou23 είπε...

Έτσι είναι τα bull market Μιχάλη.Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε αλλά ήρθε επιτέλους η ώρα.

THE JUNIOR είπε...

αγορα ελλακτωρ

karaefthimiou23 είπε...

Ο ΔΤΡ άνευ απροόπτου πάει για τις 410 μονάδες τουλάχιστον.

michele είπε...

Θελει περισσοτερο ογκο αυτο Καρα .Αν περασει εδω απο τα τοπικα το 410 ειναι σταση για το 530.

karaefthimiou23 είπε...

Ένα νεύμα από την ΕΤΕ περιμένει ο δείκτης,ένα της σημάδι.

michele είπε...

Λουκουμι ηταν η ΓΕΚ χτες ΜΙΚΡΕ.

karaefthimiou23 είπε...

Στα ΣΩΛΚ είχαμε γράψει ότι επιβεβαιωμένη υπέρβαση του 1.42 δίνει άλλο 1 ευρώ στα σωλήνια.

THE JUNIOR είπε...

θα παθουμε τιποτα απο τα πολλα γλυκα

ολο σε party ειμαι καλεσμενος

εκοψα και τα ουισκια(εισαγωγη)
και πινω wine

michele είπε...

Θα ειμαι στο ταξιδι Καρα χεχε.Θυσιασα και τη χτεσινη ΑΛΦΑ που δεν μου καθισε γρηγορα για να συμπληρωσω σωληνοκαλωδια.Το δουλευε απο χτες βεβαια ο ομιλος

nomad είπε...

να και η ΙΝΤΚΑ, πετάει
άφησε πίσω τις μικρές

ολε λέμε

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ελα μωρη ετε

giannhs kon είπε...

Και γιατί βιάστηκες με την ΑΛΦΑ ??? Την ΕΤΕ περιμένει για να κάνουν το ταξίδι παρεουλα χαχα

nomad είπε...

ΣΩΛΚ είχα βγει γιατί είχε τρακάρει στο 1,37 που ήταν στόχος ως το 1,42

αν φύγει λίγο πάνω από εδώ, επόμενος στόχος της είναι το 2,43

ολε λέμε, με ξεχνιόμαστε !!

nomad είπε...

ολε λέμε, μη ξεχνιόμαστε !!

michele είπε...

Γιαννη μου επρεπε να συμπληρωσουμε τα σωληνοκαλωδια,δεν εχουμε απειρα λεφτα,εχουμε και φορτωμενα τοσα μικρα χεχε

karaefthimiou23 είπε...

Στο intraday ο ΔΤΡ σκόνταψε πάλι στο 353.Χρειάζεται κάτι καλό...

michele είπε...

Αλεξ εδω εισαι παλληκαρι μου?

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

εδω αλλα σιωπηλος

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

δεν το πα για να μην παρω κανενα στο λαιμο μου η πειραιως εβγαλε φτερα απο το πρωι,σε περιπτωση που απαιτηθει θα ξαναγοραστει σημερα ακομα και ψηλοτερα αλλιως περιμενουμε πιο χαμηλα

michele είπε...

Γιατι σιωπηλος,ολο εγω μιλαω .Και αμα μιλαω πολυ θα λεω και μακακιες.Και ο Καρα μου κανει παρεα.Και ο Ηρακλης

giannhs kon είπε...

μαδάς μαργαρίτες ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ για το τι άλλο να πάρεις χαχα ΚΑΛΗΜΕΡΑ

karaefthimiou23 είπε...

Ο στόχος Αλέξανδρε ήταν εξ αρχής το 0.70-0.71,τουλάχιστον για την ώρα και μετά βλέπουμε.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

χεχεχ Γιανναρε ολο το ταμπλο ανεβοκατεβαινει μπροστα σε τρεις οθονες ΤΡΕΛΑΔΙΚΟ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ΟΣΑ ΕΙΠΑΜΕ ΕΧΘΕς,ΣΩΛΗΝΕς,ΜΙΓ,,,,,

THE JUNIOR είπε...

και ενα μουσικο taim-out

http://www.youtube.com/watch?v=3Vv8JzptXgw

για να μην τρελλαθουμε

michele είπε...

Σαν το μαγο γραφεις ρε συ,ζαλιστηκες ?? χαχα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Εχαε εξακολουθω να μην πλησιαζω,μακαρι να παει πολυ κακα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

εμυς τα λαιγαμαι

giannhs kon είπε...

ΚΑΡΑΑ να βγάλω τον ΤΑΚΟ από την ΕΤΕ ???

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ωχχχχχχχχχχχχ μαμακια,ΝΑ ΠΑΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ Η ΕΧΑΕ

michele είπε...

Σωληνες που ΕΣΥ ελεγες χτες πηρες??

giannhs kon είπε...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ αν περάσει σήμερα το 3,80 έφυγε χαχα

michele είπε...

Ρε Καρα,παρε εκεινα τα ΙΝΚΑΤ στο 0,81 να φυγουμε

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

οχι δεν μου αρεσουν αυτα τα χοροπηδητα εγω θελω στρωτα χαρτια,εξαλλου το χρημα δεν ειναι απεριοριστο να μπουμε σε ολα

karaefthimiou23 είπε...

Μισό να ρίξω ένα φων στον market maker να τα απομακρύνει από τις οθόνες μας χε χε

nomad είπε...

ΙΑΤΡ
αγορά πάνω από 0,49 με στόχο 0,80

THE JUNIOR είπε...

Δωσαμε και την δεη


karaefthimiou23 είπε...

Νέο υψηλό ημέρας για τον ΔΤΡ και λογικά η μλάρα θα δώσει ένα νεύμα.

michele είπε...

Στρωτα σαν τον ΟΠΑΠ ?? Γιατι η ΠΕΙΡ δεν χοροπηδαει?

karaefthimiou23 είπε...

Βγήκαν πάλι οι σκούπες Phillips...

giannhs kon είπε...

Σιωπηλός κ ο ΠΑΝΟΣ σήμερα !!!!!! Ο ΑΝΤΩΝΗΣ έκοψε τις πτήσεις !!!!!! Ο ΜΠΑΡΜΠΑΣ θα παίζει το ταβλακι του με κανα τσίπουρο Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ δεν σχόλασε ακόμα αααα Δεν πάμε καλααααα

michele είπε...

359,95 ο ΔΤΡ πρεπει να περασει ..χοροπηδανε και οι τραπεζες Αλεξανδρεεεεε

nomad είπε...

Γιάννη καρα23 βγήκαν οι σκούπες και ευτυχώς ρουφάνε απ'τη σωστή μεριά!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

αγροτερα αργοτερα πλησιασαν δυο κοτερα,τωρα εχει δουλεια και αγωνα mike

michele είπε...

Εγω τωρα δεν κανω τιποτα.ΑΠΛΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ..

michele είπε...

Τελειωσαν τα διαθεσιμα και τα δανεικα και ολα..

karaefthimiou23 είπε...

Τσίτα τα γκάζια και η μαμά Θόδωρεεεεεεεεεε

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

τελος επιφυλακης

karaefthimiou23 είπε...

320 ο 20άρης,πλησιάζει και ο ΔΤΡ τα δικά του.

michele είπε...

Σημαντικα νουμερακια.Και ο δεικτης στην πανω γραμμη του καναλιου του χμμ

nomad είπε...

Μιχάλη αυτό σημαίνει πως θα δώσεις κάτι σήμερα στο τέλος;
είμαι σε παρόμοια κατάσταση και θαθθελα μια γνωμη πριν αποφασισω

karaefthimiou23 είπε...

Στο 360 ο ΔΤΡ σταμάτησε για καφέ.

michele είπε...

Nomad σε αντισταση ο ftse 320,σε αντισταση ο ΔΤΡ 360,στο πανω μερος του καναλιου ο δεικτης παρ οτι περασε την μεγαλη αντισταση του 850.

μπαρμπαλιας είπε...

Γιαννακη ο μπαρμπας εκανε τα πρεπουμενα...
πωλησεις στα ψηλα ΠΕΙΡ...
και επιλεκτικες αγορες...
και παντα τολμαω...

karaefthimiou23 είπε...

Μιχάλη εάν είσαι πρόχειρος,ποια σημεία ένωσες για το πάνω μέρος του καναλιού στον ΓΔ?

michele είπε...

Εν τω μεταξυ ας απουμε ,βλεπεις τις αντιστασεις και πουλας.Αυριο ομως ειναι η συνοδος κορυφης.Αμα παρεις καλη δηλωση???

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

μετοχος alpha

karaefthimiou23 είπε...

Αύριο Σύνοδος Κορυφής και μεθαύριο λήγουν τα options.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

παμε για δηλωση υποστηριξης alpha alpha

nomad είπε...

Μιχάλη εδώ έχουν προεξοφληθεί όλα
Σωστός ο Ηλίας

η μάνα του Χωσέ δεν έκλαψε ποτέ, χαχα

giannhs kon είπε...

Γεια σου ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

και τωρα νηστεια και προσευχη,αα παω να φτιαξω ενα σαντουιτσακι

michele είπε...

Ειναι μια γενικοτερη αποψη nomad.Παντως η Ελλαδα ειναι σε καλυτερη θεση απο περυσι το καλοκαιρι που ηταν στις 1200 ο ΓΔ.

Ο δε ογκος δεν ειναι μεγαλου ξεφορτωματος .Επομενως και να διορθωσει θα ειναι περιορισμενου ευρους η διορθωση

Σε καλη μερια και καλο δρομο Αλεξ.Μεχρι το 2.90 αργα η γρηγορα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

αντε να δουμε mike μου παντως αν δεν κινηθει αμεσα ,θα γινω γρηγορα πρωην μετοχος

giannhs kon είπε...

Καλό μεσημέρι σε όλους

nomad είπε...

ΑΛΦΑ πιο σίγουρη από ΠΕΙΡ
αλλά αυτες τις μερες λιγο πιο αργή

εγω εστειλα ΠΕΙΡ πάντως, μόλις

michele είπε...

Αν δεν υπαρχει υπομονη,λεφτα δεν βγαινουνε .Εδω και τρεις μηνες ΠΑΙΡΝΟΥΝ χαρτια απο τον κοσμο.Χρειαζεται πειθαρχια στα νουμερα και επανεισοδο.Ο,τι μου λεει η αγορα εγω κανω.

nomad είπε...

Μιχάλη ναι σ'αυτά συμφωνώ

η ερώτηση μου ηταν για τα διαθέσιμα + δανεικά, αν θα έκλεινες κάποιον αερα

michele είπε...

Παραβιασα και γω φυσικα τη χτεσινη αγορα της αλφα που την πηρα με καποιο σκεπτικο.Αλλα δεν μπορουσα να μην..προσθεσω καλωδιωσωληνες που απο χτες χαλβαδιαζα

michele είπε...

Στα επιπεδα του 880 ναι Ηρακλη.Και παντως να δω αυριο τη συνοδο κορυφης.Εξαρταται και τι χαρτια εχει ο καθενας

μπαρμπαλιας είπε...

...λιμανια,νερα,οπάπηδες ,χαμπερια...και μαζι τους η μλάρα ...δεν τραβανε με τιποτα...
δεν λεω εγω...
ο ταμπλος λεει...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

το σωλκ εχουν δωσει καθαρο σημειο εισοδου και ειναι πανω απο το σημερινο υψηλο σε ημερησιο κλεισιμο

nomad είπε...

Αλέξανδρε κανονικά τα ΣΩΛΚ θέλουν επιβεβαίωση άνω του 1,42

karaefthimiou23 είπε...

Μιχάλη το βράδυ ξαναβάλε αν θες τον ΓΔ και το κανάλι που έχεις σημειώσει.

Το coffee-break στις αερόφουσκες λογικά βαίνει προς το τέλος του.

michele είπε...

Αυτα θα παιξουν αργοτερα Μπαρμπα..
Πραγματι nomad εχεις δικιο.Αλλα υπαρχουν χαρτια που αν περιμενεις επιβεβαιωση σου ...φευγουν.Δεν παιζουμε με τη φωτια με τους ..παικτες

michele είπε...

Γιατι οχι Καρα,θα ειναι ενδιαφερον

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Κόκκινος συναγερμός στην Αθήνα! - Δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε πλοίο που πλέει προς την Γάζα!

Η επικοινωνία των ελληνικών με τις ισαρηλινές αρχές είναι συνεχής και οι ισραηλινοί ξεκαθαρίζουν ότι ανεξάρτητα με τους επιβαίνοντες, αν το πλοίο ακολουθησει την πορεία του Μαβί Μαρμαρά, αυτό αποτελεί πολεμική πράξη!

nomad είπε...

Μιχάλη σωστό κι'αυτό
τη γνώμη μου τεχνικά και καλοπροαίρετα είπα

όσο για ΠΕΙΡ έχει μια αντίσταση από Φιμπο, κάτι είπε νωρίτερα και ο Αλέξανδρος σχετικά

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Για κάντε μια υπενθύμιση για την ΠΕΙΡ...
Γιατι έχουμε μείνει με το 40% της αρχικής θέσης...

για ΦΡΛΚ καμία γνώμη?

μπαρμπαλιας είπε...

...τι θελουν παλι οι ...ψευτοχουρτουρδιαρδες;;;

karaefthimiou23 είπε...

Ηρακλή δεν βλέπω κάποια αντίσταση στη ΠΕΙΡ πριν το 0.70-0.71.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Διάλειμμα για καφεδάκι, και βλέπω ότι το πάτε μια χαρά το μαγαζί.
Ξεκίνησαν οι σιδεροσωλήνες;

Καλησπέρα σε όλους.

karaefthimiou23 είπε...

Βασιλική πίνεις καφέ παρέα με τους τραπεζίτες,ποιος τη χάρη σου χε χε

nomad είπε...

Γιάννη κ23,
δες την πτώση από 0,81 του Φεβ στο 0,186 του Ιουνίου
σαν αντίδραση στην πτώση αυτή είμαστε στο 61,8% που είναι σημείο Fibonacci

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Καρά με τον κυρ Μιχάλη πίνω καφεδάκι και φώναξα και τον κυρ Αντρέα( βοήθεια μου) να έρθει στην παρέα μας για λίγο.

karaefthimiou23 είπε...

Το πέρασε σήμερα αυτό το fibo και οι όγκοι που πραγματοποιεί η ΠΕΙΡ από το 0.25 και μετά είναι ανοδικοί.Μπορεί κάλλιστα να κάνει ABC από το 0.16 του περσινού Νοεμβρίου και αυτό δίνει στόχο το 0.830-0.84.

μπαρμπαλιας είπε...

...τα του Καισαρος...
...λπν ο ΚΑΡΑΖΤ 8% σημερα...
...ετσι για μην ξεχναμε τα γραφηματα του Μικε ...που δινουν ρεστα

μπαρμπαλιας είπε...

...και για την διασκεδασιν ...
το ΦΟΛΙ ξεπερασε το 10ευρω...
ποιοτικες μετοχες που δεν προσφεροντε για τραδίνγκ ...και οταν τις πουλας ...χαζευεις...

karaefthimiou23 είπε...

Έτσι είναι Ηλία,τα ΦΟΛΙ έκαναν ονειρεμένη διαδρομή.

μπαρμπαλιας είπε...

...και κατα τον ΒΛΟΥΜΒΕΡΓΙΟΝ...

Greek-German 10-Yr Spread Add to Portfolio
.GRK:IND 1,588.07 20.49 1.27%

michele είπε...

Πουλησε τα duty free ,γλυτωσε πολλα χρεη,αλλα βεβαια βγαινει απο ενοποιημενο ισολογισμο της ..την αναβαθμισαν και οι οικοι..

μπαρμπαλιας είπε...

...και για την ταλαιπωρη ΕΛΒΕ...

Η ΕΛΒΕ ΑΕ, ανακοινώνει την εξαγορά του συνόλου των μετοχών της εταιρίας “ECOJOULE SOLAR A.E.” η οποία διαθέτει άδεια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκό σταθμό ισχύος 1,97 Mwp, στην περιοχή «ΚΟΥΛΙΑ» στον Δήμο Μαργαριτίου του νομού Θεσπρωτίας έναντι τιμήματος € 541.000 ευρώ.

Η κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου από την ECOJOULE SOLAR A.E. αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του Δεκεμβρίου 2012.

http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/732772/Article.aspx

παρολα αυτα ...πιεζεται σκληρα..

michele είπε...

Ολα τα βλεπεις Μπαρμπα χαχα.Βαλαμε και να παρουμε αλλα δεν μας δινουνε
ΜΙΚΡΕ σε προλαβε ο Λιακος χαχαχα

michele είπε...

ο ΚΑΡΤΖ ηταν γραφημα ενημερωτικο για τα διαμαντια που κυκλοφορουν.Και σδεν τα ξερει ο κοσμος.Θα ερθουν κι αλλα παρομοια.Αρκει να μας εμπνεει ο ιδιοκτητης και το management της εταιρειας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

mike τηλ οταν εχεις ωρα

karaefthimiou23 είπε...

Καφές τέλος,όλοι και όλες στις θέσεις σας.Εκείνο το 600άρι στο 0.600 πόσα μεγαβάτ σκούπα να θέλει άραγε...

THE JUNIOR είπε...

εγω ειμαι για τα ανεπισημα

που παντα οπως βγαινουν,ποτε
σας το ειπα

μπαρμπαλιας είπε...

...ο στρατηγος προσπαθει να τραβηξει στο ρυθμο του τις κοιμωμενες μλάρες...

karaefthimiou23 είπε...

Ακούω τα χλιμιντρίσματα από μακριά...

michele είπε...

Σε λιγο Αλεξ..

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

αμα φυγει τωρα η alpha θα χουμε γλεντια

nomad είπε...

νεος γύρος
Γιάννη κ23 είχες δίκιο μάλλον, τα λάθη πληρώνονται κυττώντας την ΠΕΙΡ να φεύγει :((

karaefthimiou23 είπε...

Δεν πειράζει Ηρακλή,υγεία να έχουμε και θα βρεθούνε όχι μία αλλά 10 σαν την ΠΕΙΡ στο εγγύς μέλλον.

Εεπιδή είναι λίγα τα μεγαβάτ,τα τραβάει σιγά-σιγά να μη μπουκώσει η Phillips χε χε

μπαρμπαλιας είπε...

...Καρρα ...στο τελος θυμωσαν ...
και τα σμάζεψαν ολα

nomad είπε...

εντάξει τραβάνε και τα υπόλοιπα, όλα σχεδόν
ΕΛΒΕ και ΠΡΟΦ τα λιγοτερο

karaefthimiou23 είπε...

Ηλία αφού δικά τους ήταν χε χε

Chris είπε...

καλησπερα σας κυριοι και κυριες

==

ΚΑΡΑ κανε μου μια χαρη ρε φιλε....
Στειλε μια απ αυτες τις σκουπες και στη μ΄λαρα!!!!!
====

Ο Πανος που ειναι ???

THE JUNIOR είπε...

ελβε

παντως εκτος απο τον πωλητη να

ξερετε οτι

ερχεται ΤΖΟΥΤΖΟΥΚ ΛΟΥΚΟΥΜ

παντα ανεπισημα

karaefthimiou23 είπε...

Γεια σου Χρήστο.Ο Πάνος θα ξεκουράζεται,εκτός κι αν έχει τρεχάματα.

michele είπε...

Εγω σου προτεινω να ερθεις απο δω να βλεπεις πεντε πραγματα και αμα πετας και κανενα απ αυτα τα επαναλαμβανομενα να τρως και το μπινελικι σου..βασικοτερο ειναι βεβαια να βλεπεις

ΠΑΝΟΣ είπε...

Κάποιες δουλειές σήμερα μέσα-έξω παιδιά και τώρα περιμένω μια ...διόρθωση για να ψωνίσω!
Θα μου κάνει την χάρη???

Chris είπε...

Ηρακλη γνωμη εκφερω και δεν ειμαι ειδικος.
Μπορει να κανω και λαθος..
Ουτε η πρωτη ουτε η τελευταια φορα ειναι.....

Ο Δτρ εχει αρκετα ανοδικα περιθωρια ακομα.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Έχω κάνει ουκ ολίγες μαλ...ες πρόσφατα και τώρα θέλω να τις διορθώσω αν με αφήσει βέβαια...

nomad είπε...

Πάνο και η ΑΤΤ τραβάει σήμερα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Και ο απαραίτητος παπαγάλος να λέει τα δικά του... ΟΥΣΤ

ΠΑΝΟΣ είπε...

Πολύ σωστά Ηρακλή.
Λες να το δει το 0,43?

nomad είπε...

Πάνο ναι, όμως όχι σήμερα.

Χρήστο για ποιό μου λες;

Ηρακλής

Chris είπε...

για τον Τραπεζικο Δεικτη λεω...
εχει αρκετα περιθωρια ανοδου...
Ετσι νομιζω..

===
Ειπες πριν οτι πουλησες και τωρα κοιτας στεναχωρημενος...

μπαρμπαλιας είπε...

...ουτε το 3.13 του Γεναρη δεν "μπορει" να πλησιασει εστω...
και εκανε και εξαγορα...την αλλη ...

ρε ουστ ...

μπαρμπαλιας είπε...

...γκατερπίλαρρρρρ

ο dwk είπε...

…καλησπερούδια από …την όμορφη Ν. Μάκρη !!!
…και εκεί που έκανα το μπανάκι μου, με έναν ήλιο ΝΑΑΑΑΑΑΑ (…με το συμπάθιο)
…έπιασε η βροχούλα! …μαγεία !!!
…γυρίζω και τι να δω !!!!!
…απλά… αυτά που βλέπατε εσείς τόση ώρα !!!!!
…Κ23 είπες να ΜΗΝ ξαναρωτήσω !!!!!!!!!!!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Και το ΕΛΒΕ αθόρυβα...

nomad είπε...

Χρήστο ναι, τα λάθη που λέγαμε
ενταξει έχω και ΜΙΓ, ΑΤΤ και παρηγοριέμαι

Chris είπε...

εκει περιπου θα φτασει Λιακο...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Τώρα ή δεν θέλει να διορθώσει ή το αφήνουν για το τέλος οι ερίφηδες

ΔΙΑΛΕΧΤΕΕΕΕ

μπαρμπαλιας είπε...

Χρηστοοοο...
σαγαπαω ...αποτοξινοσου με δαυτη...
εχω και εγω ,αλλα ειναι στο πρωτο σουτ ετοιμη...

«Παλαιότερο ‹Παλαιότερο   1 – 200 από 221   Νεότερο› Νεότερο»