Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΜΙΓ




   









ΜΙΓ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ  ΖΟΟΜ ΙΝ -ΖΟΟΜ ΟUT...
Αριστερα στην "μεγαλη εικονα" προσπαθεια ολοκληρωσης ενος σημαντικου πυθμενα για την μετοχη.Στοχος η διασπαση των 0,50 ευρω,γραμμη D. Στην προσπαθεια της αυτη σημερα ο τιτλος διεσπασε ανοδικα τον μακροπροθεσμο κμο 480 ημ. 
Aπο κει και περα υπαρχουν αρκετες αντιστασεις που θα τις δουμε εκ νεου,εφ οσον επικυρωθει η διασπαση της D.Πρωτη εξ αυτων η γραμμη Β στα 0,56 ευρω.Αξιοσημειωτη εδω η περιοριστικη πλαγιοανοδικη γραμμη λαιμου S με πρασινο χρωμα κατω απο την οποια θα κινειται για αρκετο διαστημα ακομα ο τιτλος.
Στην  zoom in διαγραμμα ,παρατηρουμε την τελευταια κινηση της μετοχης ,εντος του καναλιου ED και με ενα gap στα 0,3470-0,36 το οποιο εχει μετατραπει σε στηριξη για την μετοχη.Οσο ο τιτλος κινειται εντος του καναλιου οι πιθανοτητες ,ακομα και για την διασπαση της D ειναι αυξημενες.Ο κμο 20 ημ κινειται αυτη στα επιπεδα του gap προσφεροντας ακομα ενα δυνατο σημειο στηριξης σε περιπτωση διορθωσης της μετοχης.                                         
Θα εχει προηγηθει διασπαση προς τα κατω του καναλιου ED.








                                                                                          

41 σχόλια:

michele είπε...

Πολυς καλος ο Παναγιωτου,κριμα για κανα δυο αστοχιες στη μεγαλη εικονα.

michele είπε...

Τα ΕΧΑΕ αντεδρασαν στο σωστο σημειο.Κοφτηριο χρηματος.Τιτλος για καθε χαρτοφυλακιο.Τα γυρισαν με το "παραμυθι" περι απωλειας τζιρου σχεετικα με την ΕΕΕΚ.

George είπε...

Μπαρμπαλιά.... Καταρχάς να κάνεις σεξ...όπως λένε οι γιατροί για να είσαι σε φόρμα..........και με καλή διάθεση .... να πας στο λιμάνι και να δεις τα πειραιωτακια να ανεβαίνουν μαζι, με τα ποδια στον σταθμό αττικης , μια και το εισιτήριο απο αυριο θα εχει οπως λενε άνοδο πάνω απο 10% ........Και ολα αυτα δεν βγαίνουν απο χρησμούς....αλλα απο ΤΑ....και λιγη διαίσθηση.....χα χα ....και ολα ειναι προσωπικές εκτιμησεις και ΦΡΛΚ απο αυριο σιγα σιγα αγορα......

michele είπε...

Αλεξανδρατε καλησπερα.Οταν το μαγαζι τρεχει δεν αγοραζω ποτε ΜΠΕΛΑ.ΧΑΚΟΡ αγορασα την Παρασκευη,οχι πολλα γιατι εχω αρκετο ομιλο..3 απο τα διαμαντακια μου μπηκαν στον καινουργιο δεικτη θεμελιωδων μετοχων. ελβε-ελτον-σαικλ.

karaefthimiou23 είπε...

Μιχάλη σ'ευχαριστούμε για τα υπέροχα διαγράμματα.Εκτιμώ ότι λίαν συντόμως το 0.50 θα γίνει history.

Βαγγέλη δεν με εννόησες και εξηγώ:εθισμένοι στα απανωτά +10% και στα +20%,θεωρούμε μια μετοχή που έκανε σήμερα +5% με πολύ μεγάλο όγκο ως ανέτοιμη.Μην είμαστε άπληστοι από τη μια,από την άλλη όλες οι καλές κινήσεις δεν ξεκίνησαν με καρφώματα στο 20% αλλά με έξυπνο παιγνίδι και φυσικά με καρφώματα αλλά προς το τέλος των.

karaefthimiou23 είπε...

Στα υπόψιν,ΣΙΔΕ...

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Καρά το πουλεν μου είναι η σιδε.
Αύριο θα τη ζήταγα.

George είπε...

Μην ξεχνατε ΕΛΛΑΚΤ και τα ψαρακια

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Michele άκουσα τη γνώμη σου και άλλαξα τα ΜΠΕΛΑ με ΦΡΛΚ την προηγούμενη εβδομάδα, (lucky), οπότε η ΜΠΕΛΑ δεν μου λείπει ακόμα.

Εσύ είσαι πολύ σωστός και παρακολουθείς ΧΧΧ εταιρίες, εγώ έχω περιοριστεί στις 40. Οι μικρές άμα δεν τις ξέρεις, θέλουν διάβασμα, μιας και δυστυχώς δεν έχω μάθει ακόμα να αγοράζω κάτι μόνο από το διάγραμμα.

Έλεγα να κοίταγα λίγο και το μικρό πρακτορείο, ελπίζω να μην είναι πολύ αργά.

Vangelis είπε...

το ξαναποστάρω για τυχόν σχόλια σας
ΥΓ:συμφωνώ 100% με τον Αλέξανδρο περί ΕΧΑΕ,
Michele ένα παπαγαλάκι μου είπε ότι είναι σε συζητήσεις η ΕΧΑΕ με ΕΕΕΚ, ώστε να μην την χάσει 100%, ξέρεις κάτι;

...."Καλησπέρα σε όλους και καλή εβδομάδα

1)Εκτιμώ ότι μια πλαγιοσυσσώρευση θα έκανε καλό (να ξεφουσκώσει και ο RSI).
2) Από την άλλη, σε τέτοιες μεγάλες αντιστάσεις 890(πτωτική γραμμή Oct11, Feb12), κατά ένα παράξενο τρόπο! όλο και κάποια είδηση βγαίνει (πχ μια δήλωση) που το μαγαζί την αγοράζει.
Από εκεί και πέρα, ο καθένας κάνει διαχείριση κεφαλαίου, βάσει του ρίσκου που θέλει να αναλάβει.

Πάντως εγώ σήμερα έδωσα αρκετά, βάσει των 2 παραπάνω, για να δούμε"...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα σας.
Δεν ήταν καλή η βραδιά απόψε (κάτι σαν τον ΦΡΛΚ να πούμε).

Πολλές αστραπές έβλεπα προς τα ανατολικά. Έβρεξε καθόλου εκεί?

michele είπε...

Θελει προσοχη το μικρο πρακτορειο.Εγω τους ξερω βεβαια..
Πολλες Αλεξανδρατε απλα τις παρακολουθω.Γιατι ξερω πως κινουνται.Δεν προλαβαινω ολες να τις κοιταξω διαγραμματικα.Παιζουν κυκλικα χρονικα και με δικο τους τροπο.Μολις αρχιζουν να εχουν ενδιαφερον,τις προσεγγιζω και διαγραμματικα.
Vangelis, στο δελτιο τυπου της ΕΕΕΚ ειχαν αναφερει οτι μετα την εισοσο στο LSE θα την επαναφερουν εδω υπο καποιες συνθηκες και μετα καποιες εγκρισεις.Αλλα αυτο θα παρει χρονο.

VIL είπε...

μου φενεται οτι ολοι ειμαστε ετοιμοι για τη διορθωση αλλα ισως δεν μας κανει το χατηρι...

karaefthimiou23 είπε...

Στο Αμέρικα τις ζεμάτισαν τις αρκούδες στο τέλος...

michele είπε...

Πραγματι VIL,προσωπικα εχω πει την αποψη μου,σε επιπεδο ftse δυσκολα βλεπω να περναει αερα τη ζωνη 350-360.Υστερωντας ομως αυτος ο δεικτης απο τους αλλους 2 ( fTSEM και ΓΔ) οι αλλοι κανουνε συνεχως καινουργια υψηλα.

PS είπε...

Τετάρτη 13 Απρ 2011 - 23:38 Π.Θ IP: XXX.205.244.133 .. ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ.............17 ΚΑΙ ΜΕΤΑ 30 ΕΥΡΟ Η ΔΕΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ. ...

PS είπε...

3η ) Κόκκινη μέτρηση, παραδεχόμαστε πως στο χαμηλό των 471μ (5/6/12) ολοκληρώθηκε με 5 εσωτερικά κύματα (αν και το [4] είναι λίγο «κοντό») όλο το πτωτικό κύμα (V). H Ελλάδα αλλάζει σελίδα, εντός ή εκτός ΕΕ μεταμορφώνεται η οικονομία μας, γίνονται όλες οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και σε 1 χρόνο αρχίζουν να φαίνονται τα σημάδια της αλλαγής. Όσοι μας διαβάζουν καιρό, γνωρίζουν πως στη κορυφή του 2007 θεωρούμε πως ολοκληρώθηκε κύμα {1} βαθμού super cycle και πως από εκεί βιώνουμε το πτωτικό κύμα {2} – SC. Το [Α] – {2} ολοκληρώθηκε τον Μαρ’09 και το [Β] – {2} τον Οκτ’09, ενώ από τον Μαρ’12 αναπτύσσεται το πτωτικό (V) – [C] – {2}. Με ανοδική υπέρβαση αρχικά των 790μ του ΓΔ και των 848μ εν συνεχεία, η μέτρηση αυτή και η επόμενη είναι οι μοναδικές που μπορούν να ισχύουν. Αυτό σημαίνει πως έχουμε εισέλθει πλέον σε νέα «bull market» κύμα {3} βαθμού super cycle και στα επόμενα χρόνια θα αντικρύσουμε και θα ξεπεράσουμε την κορυφή του 1999.
Greek Elliott Waves
Greek Stock Market Analysis by Sal
GD & FTSE – 07 Sep’12

PS είπε...

4η ) Αυτή η μέτρηση είναι μια εναλλακτική περίπτωση της «μεγάλης εικόνας». Η κορυφή του 2007 ήταν κύμα [Β] και η 5ετής πτώση αναπτύσσεται με 5άρη κύμα και όχι με ABC όπως αναφέραμε προηγουμένως. Δεν την αποδεχόμαστε ως ισχύουσα αλλά ως μέτρηση είναι σωστή και πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας. Σε αυτή τη περίπτωση, τον Μαρ’09 είχαμε το (Ι)-[C], τον Οκτ’09 το (II)-[C] και τον Ιουν’12 ολοκληρώθηκε το (III)-[C]. Πλέον βρισκόμαστε στο ανοδικό διορθωτικό (IV)-[C] το οποίο θα διορθώσει τη πτώση από τον Οκτ’09. (Μηνιαία διαγράμματα, φούξια μέτρηση).

VIL είπε...

δεν ξερω Μιχαλη, απλα βλεπω τον ΟΠΑΠ να εχει παρει φορα, την ΔΕΗ να ξαναζεστενεται, την ΕΤΕ να ξυπναει (?), ΒΙΟΧΚ-ΜΥΤΙΛ-ΜΟΗ-ΑΚΤΩΡ να εχουν μηνει λιγο πισω....και ολοι μας να περιμενουμε διορθωση..ξερω γω, μη το πανε μονορουφι πανω μεχρι το 960-980γδ....

Vangelis είπε...

Ευχαριστώ Michele,
Εντωμεταξύ, την Κυριακή το βράδυ, η γυναίκα μου από το πουθενά της ήρθε να με ρωτήσει περι μτχ, τι θα κάνω, μην είσαι άπληστος κτλ), λέτε να με επηρρέασε, μπα δεν νομίζω, μήπως επειδή έβλεπα σήμερα το μαγαζί με ένα μάτι γιατί το άλλο ήταν μαυρισμένο (τι ήθελα και τις απάντησα!!)

καλό βράδυ

michele είπε...

Οσον αφορα τη γενικοτερη αγορα και τους σεβαστους κυματιστες τους οποιους υπολειπτομαι οπως εχω πει.
Επαναλαμβανω για καινουργιους πιθανον φιλους οτι την εποχη των 500 μον τα moto μου ησαν τα εξης:
1)Πιο πολυ ρισκο να εισαι εξω,παρα μεσα
2)ΔΕΗ :το φθηνοτερο χαρτι παγκοσμιως
3)Ανοδος στον τοιχο της ανησυχιας.Ειδικη αφιερωση στις 27 Αυγουστου
4) Οι μικροι πουλανε νωρις λογω της μεγαλης ψυχικης καταπονησης που εχουν υποστει
5) εμμονη απο το καλοκαιρι με τις συναντησεις και τα ραντεβου με ολους τους θεσμικους παραγοντες της Ευρωπης.
Περα απο το trading ευχομαι πολλοι φιλοι να ετρεξαν μαζι μου .Πιο πανω απο την ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ θεωρω ολα αυτα,στην οποιαν εξακολουθω να δηλωνω ερασιτεχνης .Αmateur που λενε οι Γαλλοι.

giannhs kon είπε...

Εγώ θα συμφωνήσω με τον ΜΙΧΑΛΗ στι 1 στο2 στο 3 στο 4 και στο 5 ΣΤΑ υπόλοιπα δεν συμφωνώ

Καληνύχτα σε όλους και διόρθωση στο 1420 χαχα Καλό ξημέρωμα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

η συζητηση περι διορθωσης/εγραψα σχετικα στο ημερολογιο/ εχει την πλακα της .
Ο μονος τροπος να την αντιληφθουμε ειναι ενας ,θα πρεπει οι τιμες να αρχισουν να....υποχωρουν ολα τα αλλα ειναι ανευ σημασιας.Θα πω κατι που ειχε γραψει ο Mickele /το ρισκο του να εισαι εξω ειναι μεγαλυτερο απο το να εισαι μεσα/
Κατα τα λοιπα μια μαντεψια (!) για τον χρονικο οριζοντα της κινησης δεν απεφυγα τον πειρασμο να δωσω στο σημερινο μου κειμενο.
ΥΓ η χρηση ταλαντωτων στις τασικες κινησεις ,και μαλιστα αντιθετα στην ταση ειναι μια επικυδυνη ενασχοληση

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

michele πιασε ενα φυστικι

michele είπε...

Χαχα Καλη ξεκουραση Γιαννη.(Χ)αιρετισμους.
Αλεξ διαβασα τις σκεψεις σου στο ημερολογιο.Συμφωνω και με το υστερογραφο σου.
Εχω ως γνωστον και γω τις σκεψεις μου.Η μαντεψια η δικη μου εγκειται στο γεγονος οτι ψαχνω ΤΟΝ ΟΓΚΟ που θα πουλησω.150 ΕΚ??? 180 ΕΚ?? 200 ΕΚ???

Καθε μετοχη εχει τον ΟΓΚΟ της οταν πουλας,αναλογως και την εποχη.
Κρατω ως γνωστον( το αναφερω ως παραδειγμα) ΙΝΚΑΤ απο το 0,46 με λιγες προσθηκες.Ειχα στοχο το 0,70,μετα αλλαξα το 0,80 ,μετα αλλαξα το 1 ευρω.Αλλα ΟΓΚΟ που θελω δεν εχει κανει ακομα.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Ευχαρις τουμε Γιάννη.

Αλέξανδρε πολύ ωραίο το άρθρο σου δίπλα. Ελπίζω να τρέξουμε άλλο λίγο προς το πλάι πριν την όποια διόρθωση.

michele είπε...

Τελικα μαλλον νωριτερα απο το 15θημερο θα εκπληρωθουν οι επιθυμιες της κυριας ε Γιαννη?

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ευχαριστω Αλεξανδρατε,οσο για κατι που ειχες πει ,να βαλεις δυο λεμονια στο τραπεζι κλπ υπαρχουν οι ακολουθες εναλλακτικες 1/να βαλεις ενα λεμονι και μια φραουλα 2/να μην βαλεις τιποτα, και να πουμε οτι θελεις πινοντας ενα καφεδακι το οποιο και κερναω

michele είπε...

Εκεινο το ουισκι θυμηθηκα παλι.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

και τωρα που το σκεφτομαι μπυρες και Γερμανικα λουκανικα ειναι απειρως καλυτερη επιλογη

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

μην ταξεις του αγιου κερι και του mike ουισκι

michele είπε...

Αλλα ξερω τι κανεις.Προσπαθεις να με παρασυρεις σε ετερο στοιχημα ισοποσης δυναμικης για να αυτοακυρωθει το προηγουμενο σε περιπτωση που το χασω.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Michele σήμερα είχε πολύ πλάκα. Την παίρνω το μεσημεράκι και της λέω "σήμερα είναι το Τ+3 πρέπει να βάλουμε τα λεφτά στην ΑΧΕ. Θες να τις πουλήσεις τώρα και να βγάλεις απόδοση 7% χωρίς να βάλεις ευρώ ή να πληρώσουμε?" Και αποδείχτηκε μεσοπρόθεσμος (ή άπληστος) επενδυτής! Οπότε παραμένει μέσα, αν και είδε ότι από το +5 του ΓΔ, πήγαμε στο +2...

Αλέξανδρε, κάποια στιγμή πρέπει να κάνουμε μια συνάντηση, νομίζω η Miss V είχε πει να περιμένουμε κ το ΦΣΚ. Αλλιώς μαζευόμαστε και λιγότεροι. Χρωστάω κι έναν καφέ στου Michele.

Το κέρασμα να παραμένει σημείο αναφοράς, για να στηρίζω και τη πεθερούλα. Μου είπε ότι έφτιαξε κ λικέρ σοκολάτα ! (αλλά δεν πήγα να δοκιμάσω).

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Λουκάνικα κ μπύρες? Γερμανική βραδια δηλαδή, προς τιμήν της γερμανοτσέχας! Ωραίο ακούγεται...

Και το ουισκάκι για τον grandfather Michele....

michele είπε...

Εγω το λικερ μου το εχω ηδη καταναλωσει.Ειμαι ετοιμος να πληρωσω για ενα ιδιο,καθοτι την εχουμε τσακισει την πεθερα.Για λογους δικαιοσυνης να πω οτι ΚΑΙ η συμβια μου τελειωσε και αυτην το δικο της αγαπημενο.Ανοικονομητοι εμεις εδω χαχα

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Ξέρεις φυσικά ότι από την παραγωγή, μέχρι την τυποποίηση,τον χονδρέμπορα, την μεταφορά, και τα ράφια μέχρι τα χέρια του τελικού καταναλωτή, υπάρχουν μεσάζωντες!

Άλλη τιμή ξεκινάει από τον παραγωγό κι άλλη καταλήγει, ελαφρώς αυξημένη με εξώφληση σε είδος και γνώσεις!

Δεχόμεθα παραγγελίες στο email μας γιατί ο ΣΔΟΕ έχει βγει για κυνήγι... :)

michele είπε...

Μην ανησυχεις.Θα το βαφτισουμε δωρεα .Προσωπικη χρηση που λεγαμε παλια χαχα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ειμαι και εγω διατεθιμενος να προβω σε αγορες γιατι και η δικη μου συμβια τυγχανει θαυμαστρια

michele είπε...

Ε βεβαια με τοσα κερδη απο τις μετοχες..πρεπει να ανακυκλωμουμε το χρημα,η καταναλωση εχει υποστει πληγμα μεγαλο.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Ενημερώστε με καταλλήλως για τα μπουκάλια και τα βρίσκουμε εμείς...

Ετοιμάζομαι να σας αφήσω γιατί μπορεί να μην ανέβηκα ένα βουνό σαν τον Αλέξανδρο, αλλά το Σ/Κ στην Κ.Τιθορέα έπρεπε να ανεβούμε σε 2 σούβλες κρέατα και δεν ξεκουραστήκαμε αρκετα.

Καλό ξημέρωμα, θα τα πούμε το πρωί.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

καληνυχτα φιλε, mike mail