Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012


Χ.Α.Α.  Live    
.
                                                             Σχόλια γιά τή συνεδρίαση online...

ΔΤΡ: ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΓΡΑΦΗΜΑ..
και ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΓΧΥΣΗ...

Τριγωνικος σχηματισμος που φαινεται οτι θα δωσει εντονη αντιδραση στο δεικτη.Στις 313 μον
ο εκθετικος 200 αρης.Στις 275,5 ο απλος.Κινηση πλαγια 13 συνεδριασεων μεταξυ των 2.
Στο γραφημα διακρινεται ο κμο 20 ημ weighted  στις 283 μον.Ανοδικη αντιδραση θα δωσει και επανεισοδο στο καναλι RD.
Λειτουργει ως στηριξη ο απλος κμο 200 ημ, RSI 14 ημ σε ουδετερα επιπεδα στο 57.1. Επιταχυνει την κινηση του πανω απο τα 60.
...................................................................................................................................................................

Η ευρωκρίση είναι ταυτόχρονα και κρίση της οικονομικής επιστήμης. Τα οικονομικά μοντέλα απέχουν πολύ από την πραγματικότητα. Σημαντικοί οικονομολόγοι αναζητούν μια νέα κατεύθυνση για την επιστήμη τους.

Πώς θα λυθεί η ευρωκρίση; Να φύγει η Ελλάδα από το ευρώ; Θα δούμε τον πληθωρισμό να εκτινάσσεται; Σπάνια στο παρελθόν οι οικονομολόγοι ήταν τόσο περιζήτητοι όσο σήμερα. Όμως οι απόψεις και προτάσεις τους βάλλονται από πολλές πλευρές, διότι ελάχιστοι πιστεύουν πια ότι οι αγορές είναι σε θέση να δώσουν από μόνες τους λύσεις. Η αδυναμία των ειδικών να δώσουν απαντήσεις στη συνεχιζόμενη κρίση προκαλεί συζητήσεις και στους κόλπους της οικονομικής επιστήμης.

«Ίσως αυτό να είναι το σημαντικότερο συμπέρασμα των σκέψεών μου: ότι στην οικονομία δεν υπάρχουν ισχύοντες νόμοι, που εφαρμόζονται εύκολα, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στη φυσική επιστήμη», δηλώνει στην DW ο πρόεδρος του Οικονομικού Ινστιτούτου Παγκόσμιας Οικονομίας του Αμβούργου (HWWI) Τόμας Στράουμπχαρ, αμφισβητώντας τις θεμελιώδεις αρχές των Οικονομικών.

Ανάλυση αντί για αξιολόγηση

Οι οικονομολόγοι δεν θα έπρεπε να δίνουν εύκολες απαντήσεις σε πολύπλοκα προβλήματα, «όπως για παράδειγμα ότι για τη σωτηρία του ευρώ αρκεί να φύγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη», λέει ο Γερμανός ειδικός.

Η επιστήμη καλείται να εξηγήσει ποια είναι η διαδικασία για τη λήψη αποφάσεων, ποια η επίδραση μιας συγκεκριμένης πολιτικής, ποια τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα μιας συγκεκριμένης στρατηγικής. Με άλλα λόγια: Η αποστολή των οικονομολόγων είναι η ανάλυση. Στην αξιολόγηση των προς ανάλυση δεδομένων προσκρούουν στα όριά τους.

Κατά την άποψη του Τόμας Στράουμπχαρ οι οικονομολόγοι θα πρέπει να είναι πολύ πιο προσεκτικοί και να αποφεύγουν βιαστικές προτάσεις για την επίλυση πολύπλοκων προβλημάτων. Στην περίπτωση της ευρωκρίσης δεν υπάρχουν εύκολες συνταγές. Συνεπώς δεν είναι εύκολο να δοθούν κατευθυντήριες γραμμές στους πολιτικούς.

Οι οικονομολόγοι εντείνουν τη σύγχυση 

Αυστηρότερος στην κριτική του είναι ο Γερμανός οικονομολόγος Μαξ Ότε, ο οποίος το 2006 στο βιβλίο του «Έρχεται το κραχ» είχε προβλέψει τη διεθνή οικονομική κρίση που ξεκίνησε 2 χρόνια αργότερα με την κατάρρευση της επενδυτικής τράπεζας Lehman Brothers: «Προς το παρόν οι οικονομολόγοι συμβάλλουν στην σύγχυση. Δεν προειδοποίησαν για την κρίση και τώρα προχωρούν σε αντιφατικές εκτιμήσεις και προτάσεις έτσι ώστε να ενισχύουν στην πραγματικότητα την κρίση», δηλώνει στην DW ο οικονομολόγος.

Ο Μαξ Ότε είναι πεπεισμένος ότι στην πραγματική οικονομία όλα στρέφονται γύρω από κοινωνικές διαδικασίες: ανθρώπους, ανισότητες και εν τέλει για δομές εξουσίας. Οι «καθιερωμένοι» οικονομολόγοι πιστεύουν ωστόσο ακόμα ότι οι αγορές θα τα καταφέρουν από μόνες τους. «Όμως δεν υπάρχει η μία και μοναδική αγορά», λέει ο Γερμανός οικονομολόγος. «Υπάρχουν πολλές, διαφορετικές αγορές, η κάθε μια με το δικό της τρόπο λειτουργίας. Αυτή θα πρέπει να είναι η αφετηρία μας. Όμως προς το παρόν δεν βλέπω να υπάρχει κάτι τέτοιο».

Deutsche Welle


Greek Finance Forum

90 σχόλια:

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ

Μου άρεσε πολύ ο τρόπος που τα είπατε χθες αργά χαχα με το βαμβάκι που λένε..

Α μην ξεχάσω το ΤΡΕΝΑΚΙ που είχε χαλάσει μάλλον το έφτιαξαν και ξεκινά σήμερα το ταξίδι τουυυυυυυ. Επιτέλους είχε πιαστεί ο κ@λ@σ μας

Λοιπόν τα πράγματα είναι απλά Εμείς θα κερδίσουμε και οι άλλοι θα χάσουν χαχα

Καλή σας μέρα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Γιάννη λεβέντη και χαιρετισμούς.
Καλημέρα σε όλους.
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΚΑΛΌ ΜΗΝΑ.
Το τρενάκι έκανε ανεφοδιασμό και τώρα πρέπει να πάει μακρύτερα...

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Καλημέρα και καλό μήνα...

Ένας ταλαντούχος μάντης αποκαλύπτει το μυστικό πίσω από τις μαγικές ικανότητές του σε μια ομάδα ανυποψίαστων Βέλγων

http://www.videoman.gr/32300

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα! ψηλα ανοιγει το μαγαζι

Michalis είπε...

kalimera ke kali evdomada se olous

michele είπε...

Και καλο μηνα ,συνονοματε!!

Michalis είπε...

episis...
ola pane kala ektos i omada mas sinomate..
giafto mas kanane na stamatisoume na vlepoume podosfero:)
den ine tis oras afta:)

michele είπε...

Οντως βλεπουμε τους ξενους,γιατι με τους δικους μας θα ξεχασουμε κι αυτα που ξερουμε..Τι βλεπεις εδω?

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Μικέλε Κώστα και Μιχάλη και καλό μήνα

ΠΑΝΟΣ είπε...

7,5 εκ. σε ένα τέταρτο...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Να μην το ξεχάσω...

ΒΓΑΛΤΕ ΤΟ ΤΤ ΑΠΟ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΒΡΕ ΑΠΑΤΑΩΩΝΕΕΕΕΕΕΕΣ

Τώρα που γίνεται και παιχνίδι...

michele είπε...

Ερχεται η σειρα του,αλλα να δουμε τι θα γινει με τους μετοχους.Δεν εχω και εμπιστοσυνη ετσι πως τα κανανε.ΓΕΚΤΕΡΝΑ ,ανοιξε με gap ψηλα,γυριζει να το μαζεψει
Ο μισος τζιρος της ΑΛΦΑ

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

πες τα .... Πάνο !!

Michalis είπε...

episis pano..
sinonomate den vlepo.. ti na do ta xalia mas?:)
efiga..
afino igia ta leme meta..

nomad είπε...

Καλό μήνα, καλή εβδομάδα και καλημέρα σε όλους

ΠΑΝΟΣ είπε...

Επίσης Ηρακλή

michele είπε...

Καλημερα Ηρακλη.Χωσανε την ΑΛΦΑ ψηλα,εχει και το γκαπακι της..ταξιδευουν τα καλωδιακια γλυκα και ηρεμα..

nomad είπε...

Πάνο έρχεται η σειρά του ΤΤ διάβασα

michele είπε...

Βοηθανε κι αλλες δυναμεις για να ειναι ο 20αρης πανω απο 270..

Νίκη είπε...

Καλό μήνα, καλή εβδομάδα, καλή ημέρα σε όοολους.

michele είπε...

Kαλημερα Νικη μας.Κραταει τα κερδη της η ΑΛΦΑ,εφυγαν οι "απογοητευμενοι" απο ΕΥΡΩΒ ..Ο ΜΥΤΙΛ επιστρεφει σιγα-σιγα.Ομαλη κι η κινηση της ΠΕΙΡ

cornelsen είπε...

Καλημέρα κι από μένα.
Έντονα ανοδικά ξεκίνησε ο ΓΔ αλλά "βρήκε" στην πλαγιοκαθοδική γραμμή των τελευταίων επτά ημερών.
Ανησυχητικό α) η κορύφωση τού ADX και το γύρισμα του προς τα κάτω β) η κορύφωση τού Mass Index

George είπε...

Καλημερα και καλο μηνα.... και καλη εβδομαδα.... πως βλεπουμε την αγορα για ΓΕΚΤΕΡ ΚΑΙ ΕΛΛΑΚ.... καμια καλη αποψη .......

michele είπε...

Παρακολουθεις τον adx Γιαννη? ειχαμε την κουβεντα του πριν λιγες μερες. 9 μον κατω απο το υψηλο του ειναι Ο ΔΤΡ εξ ου και το γυρισμα

michele είπε...

Πιο ελαφρια η ΓΕΚΤΕΡΝΑ George ,αλλα εχει αφησει gap απο κατω

George είπε...

Μικελε εδιωξα και ΙΝΚΑΤ με κερδος αλλα με χιλια ζόρια 0,639-0,640....ξαναβλεπω την τσιπουρα σε καλη τιμη.... εντωμεταξυ η ΓΕΚΤΕΡΑ δεν λεει να παει στο γκαπ

cornelsen είπε...

Ναι michele. Τον χρησιμοποιώ - τον ADX- στους προσαρμοσμένους ΕΚΜ τού συστήματός μου. Για μεσο/μακροπρόθεσμες τάσεις νομίζω πως είναι αρκετά περιγραφικός.

michele είπε...

Kαλος ειναι.Και στον VHF ριχνε καμμια ματια.Τωρα βεβαια ετσι πως ειμαστε τωρα εδω,περισσοτερη σημασια εχει η κινηση των μεγαλων χεριων καθοτι θεωρω οι μεγαλοι FTSE και ΓΔ,"χειραγωγουνται" κατα το δοκουν με διαφορες μετοχες ως οπλα

PS είπε...

Εσφαλμένη χαρακτηρίζει ο γερμανός οικονομολόγος Πέτερ Μπόφινγκερ, την «θεραπεία» που έχει επιλέξει η Τρόικα για την Ελλάδα, συγκρίνοντάς την μάλιστα με την «ολέθρια πολιτική» που ακολουθήθηκε στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης., προειδοποιώντας για καταστροφικές συνέπειες.
«Η πολιτική που ασκείται στην Ισπανία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα, είναι η πολιτική του καγκελαρίου Μπρούνινγκ», τονίζει ο επιφανής γερμανός οικονομολόγος, παραπέμποντας στην στρατηγική των περικοπών στο κοινωνικό κράτος, η οποία στις αρχές της δεκαετίας του '30 οδήγησε σε εκτίναξη της ανεργίας και του πληθωρισμού.
__ Το τι ακολούθησε το 1933 είναι γνωστό: Γ’ Ράιχ.

μπαρμπαλιας είπε...

καλησπερα

η ΔΕΗ τα καταφερε και χοντροδιορθωσε..
η ΜΟΗ επισης...
ο ΟΤΕς επισης
ΜΥΤΙΛ...αδυνατει τα μαλα

και δεν αποκλειεται να μαυροκλεισουμε..

michele είπε...

Τρεις-τεσσερις κορυφες χαμηλοτερα η μια απ την αλλη,τρεις πατοι υψηλοτεροι ο ενας απ τον αλλον για το ΓΔ

michele είπε...

Μολις ακουμπησε το 3.51 η ΔΕΗ αντεδρασε..

PS είπε...

Σημείο-κλειδί το 3,30,όπου θα απέχει 20% από τα πρόσφατα υψηλά.Άν πάει εκεί και αντιδράσει θα ξαναπάρω.

μπαρμπαλιας είπε...

Φωτη αυτο το αντεχω...
αμα πουν ΔΕΗ γκουντέ-μπαντέ τι γινεται;;;
και σε ποιον θα δωσουν λογο;;

PS είπε...

Μπαρμπ.κλμ.,ακόμα και δικτατορία να είχαμε,χειρότερα δεν θα περιμέναμε..
Δεύτερες σκέψεις είναι να μην έχεις χαρτιά για πάνω από μια μέρα,η αγορά για μια ακόμη μέρα είναι επικίνδυνη σε βαθμό κακουργήματος.

PS είπε...

Από τη μία είδε τριπλό πάτο στο 743,από την άλλη οι αγορές σε % όγκου είναι άκρως απογοητευτικές και αφού δεν ανεβαίνουν όσο περνάει η ώρα,ακόμα και οι εεε&αλφα κάπου θα "κουραστούν" κι αυτές να κρατούν θετικό το πρόσημο του ΓΔ.

PS είπε...

Δικτατορία ΕΛΕΕΙΝΗΣ μορφής.
Πέρα από το κυνηγητό των αντιφρονούντων και τον περιορισμό της ελευθερίας του λόγου,τι χειρότερο θα μπορούσε να περιμένει κανείς από όσα είδαμε ως τώρα και από όσα σχεδιάζονται;

PS είπε...

Λόγω της απεργίας των φαρμακοποιών οι ηλεκτρον.συνταγές έληξαν.Εκτός του ποσοστού συμμετοχής,που ανέβηκε από το 10 στο 25%,τώρα χρειάζεσαι και ΝΕΑ επίσκεψη στο γιατρό(πάλι επί πληρωμή φυσικά)για νέα συνταγή,σε αντικατάσταση της λήξασας.Από κάποιον πού ούτε για ένα μήνα δεν "έτυχε" να μην πληρώσει την εισφορά του για υγειονομική περίθαλψη.
Και για όσους δεν πληρώνουν εισφορές(35%),κανένα πρόβλημα.Κόβει συντάξεις από εκείνους που πάντα πλήρωναν.
Αν αυτό εσείς το λέτε κυβέρνηση,τότε να σβήσω όλα τα σημερινά και να μην ξανα ασχοληθώ.

νικος φαληρο είπε...

καλησπερα σε ολες τις φιλες και τους φιλους, καλη εβδομαδα και καλο μηνα να εχουμε με υγεια.

michele είπε...

Kαλησπερα Νικολα..FS Δεν λες καλα που γλυτωσες τον Στρατουλη και τον Λαφαζανη χαχα

michele είπε...

Καλα δουλευει η ΠΕΙΡ δεδομενης της κινησης της αγορας

michele είπε...

Πανω απο 0,3780 που περναει ο 12 αρης θα δουλεψει καλυτερα.Διαφορετικα,ταλαιπωρια

michele είπε...

Ο δε δεικτης πανω απο 743,20 θα ..παιξει

PS είπε...

Επειδή μας παρακολουθούν 2 εγγλέζοι+1 αμερικάνος,μπορεί να τα σβήσω αργότερα.

Γεράκι είπε...

Καλησπέρα σας..βλεπω μαυρα χάλια..(για το δικο μου χαρτοφυλάκιο) αλλα δεν κάνω τπτ πλεον..δεν αγοράζω δεν πουλαω..αναμονη..
Σημερα ειχαμε σημαντικο ραντεβου κ εαν ολα πανε καλα..τοτε λιγη σημασια θα εχει εαν παμε ακομα χαμηλότερα..
Καλο ΜΗΝΑ κ καλη εβδομάδα να έχουμε...
Μιλάμε..

michele είπε...

Δεν μας νοιαζει αυτο,ο.τι γουσταρουμε λεμε,"ελευθερη γνωμη" ειναι εδω.Λες να εχουμε και κατασκοπους?? χαχα

michele είπε...

Γεια σου Γερακι,προηγειται η πραγματικη οικονομια,τα αλλα θα τα βρουμε αργα η γρηγορα

michele είπε...

Μαζευει η ΔΕΗ..

michele είπε...

Περασαμε τον στοχο του ΓΔ,αδυναμα παει βεβαια

PS είπε...

Εγώ πάντως σήμερα γράφω από Γλυφάδα, από ένα μαγαζί που το έχει κάποιος Τάσος.

PS είπε...

Ελεύθερη σε εισαγωγικά,όπως το έγραψες,αλλά βλέπω να σου κόβει και την καλημέρα ο φίλος σου στο υποικ αν διαβάσει τα σχόλιά μου.

michele είπε...

Που τον θυμηθηκες αυτον χαχα..ενα απο τα ονοματα του γνωστου μαγου

michele είπε...

Μπα δεν υπαρχει περιπτωση..αλλωστε τα εισαγωγικα υποδηλωνουν το ονομα και οχι την μεταφορικη εννοια της λεξης,διοτο θελω να πιστευω οτι στην κυριολεξια ειναι ελευθερη γνωμη.
Ο φιλος μου παλι ,δεν προλαβαινει να ..φτυσει.Αλλα εχουμε και κοινους φιλους που θα μας..υπερασπιστουν χαχα

PS είπε...

Αυτό το ΘΗΡΙΟ που ακούει στο όνομα βαρνη,από 0,53 στις 23/8,στα 0,06 βλέπω τώρα,τι μέρος του λόγου είναι αν επιτρέπεται;

PS είπε...

Έτσι,για να μαθαίνω κι εγώ από χρηματιστήρια σιγά-σιγά.

michele είπε...

Κλωστουφαντουργια, ο πιο χτυπημενος κλαδος,αυτη παλευει να ..σωθει

PS είπε...

οκ στο επανιδείν μετά τις 16:30 . με εεεκ πάνω από 15.

michele είπε...

Αμα περιμενουμε απ αυτην FS..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Σκ...ά το κάνατε το μαγαζί, δεν ειναι να σας αφήνω μόνους σας.

Αναλαμβάνω εγώ από εδώ και πέρα.

michele είπε...

Αντε ρε ΠΑΝΟ,μονο η αλφα και τα ελκα παιζουνε..

ΠΑΝΟΣ είπε...

6 φορές λειτούργησε το 743 σαν στήριξη και τρεις σαν αντίσταση...

michele είπε...

Το περασε αυτο πριν λιγο,αλλα ετσι πως το περασε σαν λιποθυμος μαραθωνοδρομος χαχα.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Η ΠΕΙΡ ξανάκανε την ίδια πουστιά... δυο φορές το 0,377 το πρωί και μετά...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Και ο ΜΟΧΛΟΣ πάει πολύ καλά!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Όπως πάει θα δοκιμάσει ξανά το 739,53 και θα δείξει

michele είπε...

Περιμενουν να τελειωσει το ραντεβου ο Στουρναρας με την τροικα..η ΠΕΙΡ μια χαρα παει, λογικο να τρακαρει στα 0,377

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Michele για την Κυπρ πάμε απο 0,20 !!?

michele είπε...

Κωστα αμα σπασει σε κλεισιμο εδω το 0,2250 ειναι πολυ πιθανο να παει στο 0,2040.Προβληματικο χαρτι παιδες..

michele είπε...

Για να δουμε αυτη τη φορα..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Φαίνεται ότι στηρίχτηκε στο 740 και φεύγει...

michele είπε...

Επανηλθε ο ΟΤΕ στα 3 ,αρνιοταν να φυγει κατω,για να δουμε κουνιεται λιγο το πραγμα και στις τραπεζες

michele είπε...

Θα παμε 747,2?

michele είπε...

Το εφτασεεεε ,για να δουμεεεεε, ρε τι τραβαμε

ΠΑΝΟΣ είπε...

Άντε και για το 751 τώρα...

michele είπε...

ρε τα ΕΛΚΑ χαχα..καλη και η ΠΕΙΡ

νικος φαληρο είπε...

βουνο το 0,371 για την ΠΕΙΡ.Αν φυγει θα ξαναδοκιμασει τα 0,38.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Θα μας παιδέψει στο 747,2 λίγη ώρα πριν αποφασίσει...

michele είπε...

Εχει μια 130 αρα εκει στο 0,3750

THE JUNIOR είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ

Τελικα η εμπορικη θα παει η στα ελκα η στην γεκ

το ταμπλο δεν κανει ποτε λαθος.

michele είπε...

Εξαιρετικο γυρισματακι και η μουλωχτη ΜΟΗ,καλος και ο Βαγγελης

νικος φαληρο είπε...

μπορει να την κανει μια χαψια

νικος φαληρο είπε...

ΜΥΤΙΛ πανω απο 3,18 νομιζω

michele είπε...

Οντως μπορει ,εχει καλο τεμπο..ο ΜΥΤΙΛ και ΔΕΗ αντεδρασαν απο εκει που επρεπε

νικος φαληρο είπε...

Εγκρίνει η Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ το deal μεταξύ Πειραιώς και Απο ΒΝ "Societe Generale.
Οι ενστάσεις που είχαν τεθεί έχουν αρθεί με κυριότερη αν η Γαλλική τράπεζα διερεύνησε όλες τις πιθανότητες πώλησης.

Απομένουν ορισμένα θέματα γραφειοκρατικής υφής και η ολοκλήρωση του due diligence και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα υπάρξουν ανακοινώσεις."

νικος φαληρο είπε...

Εχω στησει εντολη ΚΥΠΡ 0,221 - 0,219 ΜΕ sl 0,215

michele είπε...

Λιγο παιζεις με τη φωτια Νικολα..μακαρι να σου βγει

Chris είπε...

αντε μωρη μ΄λαρα :=)))!!

Καλησπερα σας....

michele είπε...

Καλησπερα chris,θα ερθει και η ωρα της

michele είπε...

Τη χωσανε τη σαπια

michele είπε...

Παμε επανω καινουργια αναρτηση..