Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012


Χ.Α.Α.  Live    
                                                                                     
REAL TIME 13.25
                                                                                                                                                                  
                                                     Σχόλια γιά τή συνεδρίαση online..


SMAGHI: ΠΩΣ ΘΑ ΑΡΘΕΙ ΤΟ "ΣΤΙΓΜΑ" ΤΗΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ...
Ένας από τους κύριους λόγους που τα μέτρα τα οποία πάρθηκαν στην ευρωζώνη τα τελευταία δύο χρόνια έχουν αποτύχει να αντιμετωπίσουν την κρίση είναι ότι οι αποφάσεις ελήφθησαν πολύ αργά. Χώρες με οικονομικές δυσκολίες έλαβαν βοήθεια όταν οι συνθήκες στις αγορές είχαν φτάσει σε σημείο όπου δεν υπήρχε επιστροφή. Δύο λόγοι εξηγούν τη διστακτικότητα να ζητήσουν βοήθεια από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ: 

Ο πρώτος είναι πολιτικός. Ζητώντας εξωτερική βοήθεια μια κυβέρνηση ουσιαστικά αναγνωρίζει την αδυναμία της να δράσει αυτόνομα. Πρέπει να αποδεχθεί όρους ενός προγράμματος προσαρμογής σχεδιασμένου από υπερεθνικούς οργανισμούς και να παρακολουθείται από τη λεγόμενη τρόικα που επισκέπτεται τη χώρα τακτικά. Αυτά τα δύο στοιχεία έχουν πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση. 

Ο δεύτερος λόγος είναι οικονομικός. Όταν οι χώρες ζητούν οικονομική βοήθεια τα επιτόκια των κρατικών τους ομολόγων αυξάνουν. Το καθεστώς προνομιακού πιστωτή που απολαμβάνουν τα κεφάλαια της βοήθειας που παίρνουν αποθαρρύνουν τους ιδιώτες πιστωτές. 

Αυτά τα μειονεκτήματα εξηγούν γιατί οι χώρες κάλεσαν βοήθεια μόνο όταν δεν είχαν άλλη επιλογή. To γεγονός αυτό, όμως, επιδείνωσε τις εντάσεις στις χρηματοοικονομικές αγορές, τόσο πριν όσο και μετά τη στιγμή όπου άρχισαν τα προγράμματα προσαρμογής και είχε τεράστιες επιπτώσεις σε ολόκληρη την ευρωζώνη.
Οι πρόσφατες αποφάσεις της ΕΚΤ θα βοηθήσουν ώστε να μειωθεί ο στιγματισμός που σχετίζεται με ένα πρόγραμμα προσαρμογής. Η ετοιμότητα της κεντρικής τράπεζας να παρέμβει στην αγορά με αγορές βραχυπρόθεσμων τίτλων για να βελτιώσει τις συνθήκες μετάβασης σε επίπεδο νομισματικής πολιτικής θα μειώσει την αβεβαιότητα και θα αποτρέψει την αυτοεκπληρούμενη συμπεριφορά αποσταθεροποίησης των αγορών όταν μια χώρα υλοποιεί το συμφωνημένο πρόγραμμα. 

Η δύναμη πυρός της ΕΚΤ θα πρέπει να είναι αρκετή ώστε να μειώσει σημαντικά το ρίσκο εξόδου από το ευρώ. Η παραίτηση από το καθεστώς προνομιακού πιστωτή επίσης θα βοηθήσει να μειωθούν οι φόβοι του ιδιωτικού τομέα και θα αποτρέψει την απόλυτη αποκοπή της χώρας από τις αγορές. 

Υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες γύρω από τα παραπάνω, παρ' όλα αυτά η ΕΚΤ μπορεί να τις μειώσει μην περιμένοντας να εφαρμόσει τις νέες πολιτικές μέχρι περισσότερα κράτη ζητήσουν βοήθεια. Θα μπορούσε να προχωρήσει τις πολιτικές αυτές σε χώρες όπως η Ιρλανδία και η Πορτογαλία, που βρίσκονται σε πρόγραμμα το οποίο είναι «εντός στόχων». Τα spreads σε αυτές σαφέστατα αντανακλούν έναν συστημικό κίνδυνο, συμπεριλαμβανομένης και της εξόδου από το ευρώ, και διαστρεβλώνουν τη μετάδοση της νομισματική πολιτικής. 

Δρώντας έτσι, η ΕΚΤ θα μειώσει και το «στίγμα» σε άλλες χώρες που θα ζητήσουν βοήθεια και θα άρει τις εντάσεις από τις χρηματιστηριακές αγορές. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να μειωθεί ο «στιγματισμός». Με το υφιστάμενο σύστημα το αίτημα για βοήθεια γίνεται στο eurogroup, το οποίο απαρτίζεται από τους υπουργούς οικονομικών της ευρωζώνης. Όμως, σε κάποια εθνικά κοινοβούλια επιτρέπεται να ζητούν έξτρα όρους, δίνοντας την εντύπωση ότι ορισμένες χώρες -κι όχι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί- θέτουν τους όρους για το πρόγραμμα. 

Το ελληνικό και το πορτογαλικό πρόγραμμα έτυχαν επικύρωσης από το γερμανικό και το φινλανδικό κοινοβούλιο και αυτό πυροδότησε τη δυσαρέσκεια ότι το πρόγραμμα επιβλήθηκε από ξένους. Αυτό πρέπει να αποφεύγεται καθώς τα προγράμματα είναι επιτυχή μόνο όταν οι πολίτες-ψηφοφόροι μιας χώρας τα αποδέχονται. 

Επιπλέον, για να μειωθεί το πολιτικό κόστος για τις κυβερνήσεις που ζητούν βοήθεια, τα προγράμματα προσαρμογής πρέπει να υπογράφονται από όλα τα κόμματα και όχι μόνο από όσα συγκροτούν την πλειοψηφία, όπως έγινε στην περίπτωση της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και της Ελλάδας. Αυτό θα αποτρέψει τον κίνδυνο να αναπροσαρμόζονται αμέσως μετά από εκλογές. 

Το αίτημα για βοήθεια από τα ταμεία διάσωσης μπορεί να «απολιτικοποιηθεί» επιπλέον αν καθοριστεί ένα όριο σε επίπεδο spreads (για παράδειγμα 200 μονάδες βάσης όπως στα κριτήρια που έθετε η συνθήκη του Μάαστριχτ), πέραν του οποίου η διαδικασία θα ενεργοποιείται με ημιαυτόματο τρόπο. Αυτός θα είναι ανάλογος με τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, η οποία επίσης επιβάλλει αυστηρούς όρους (conditionality) και παρακολούθηση, ενώ ενεργοποιείται αμέσως μόλις το έλλειμμα υπερβεί το 3%. 

Αν η επιβίωση του ευρώ επιβάλλει επιπρόσθετη πολιτική ενοποίηση, όπως πολλοί εκτιμούν, τότε τα κράτη μέλη πρέπει όχι μόνο να λαμβάνουν περισσότερες κοινές αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά κι επίσης να δέχονται μεγαλύτερες παρεμβάσεις από τις ευρωπαϊκές αρχές σε τομείς που προηγουμένως ανήκαν αποκλειστικά στις εθνικές κυβερνήσεις. 

Πολιτικοί και αναλυτές δεν μπορούν να ζητούν περισσότερη Ευρώπη και μετά να παραπονιούνται για απώλεια εθνικής ταυτότητας. Το πραγματικό θέμα είναι η δημοκρατική νομιμοποίηση των ευρωπαϊκών θεσμών που θα είναι υπεύθυνοι γι' αυτές τις αποφάσεις, στη συγκεκριμένη περίπτωση το eurogroup. Είτε θεωρείται «νόμιμο» είτε πρέπει να «νομιμοποιηθεί» το συντομότερο δυνατό. 

Lorenzo Bini Smaghi
*Επισκέπτης καθηγητής στο Harvard’s Weatherhead Center for International Affairs και πρώην μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ. 

105 σχόλια:

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους

ΑΡΤ είπε...

Καλημερα...
κοιταζοντας τις μεταγραφες των ομαδων της superleague να συγχαρω και να ευχηθω καλη επιτυχια στο νεο πρωταθλημα στις ομαδες που εμπιστευθηκαν ελληνοπουλα, αρουλη και ΠΑΝΙΩΝΙΟ εχοντας στο ροστερ τους μολις 1 και 2 ξενους αντιστοιχα και εχοντας προωθησει απο τις ακαδημιες τους ο μεν αρης 7 παικτες , ο δε ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 10 παικτες...

giannhs kon είπε...

Από την Πειραιώς θα εξυπηρετούνται από σήμερα οι πελάτες της ΑΤΕ

giannhs kon είπε...

Εκκενώνεται η Ουρανούπολη Χαλκιδικής λόγω της φωτιάς

Γεράκι είπε...

Καλημέρα σε όλους...

ΑΡΤ είπε...

ρε τι βρισκεις στο διαδυκτιοοοο...χαχαχα

http://www.youtube.com/watch?v=TiD79GBazMw

τι λεει αυτος ο μ@λ@κ@ς ?

George είπε...

Καλημερα .....καλημερα σε ολους τους πρωινους........σημερα βλεπω να ειναι η μερα για αλφα ετε....αντε και καλα κερδη............και εμεις με ΙΝΚΑΤ ασε να περιμενουμε...... παντως χθες πηρα και αλλες ΑΛΦΑ που ξερεις.......

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα στους πρωινούς φίλους, καλημέρα σε όλους.
Δυστυχώς την ρήμαξαν πάλι την Ελλάδα με τις φωτιές, οι τουρίστες φεύγουν.
Τόσα χρόνια το ίδιο πράγμα, μπορεί να είναι και ξένος δάκτυλος αλλά τώρα τι ψάχνω να βρω στο σκορποχώρι, ειδικά τωρα που είναι χρεοκοπημένο..,

Όσο για τον Πολύδωρα, τα πράγματα μιλάνε μόνα τους. Για μόστρα με την Χάρλεϊ στο Κολωνάκι καλός ήταν...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Χτες το ξενυχτήσανε κάποια παλικάρια και ένα κορίτσι...

George είπε...

πανο διασκεδαζουν με τα κερδη απο τον ΜΥΤ.....ΧΑ ΧΑ

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ποια κέρδη Γιώργη, έχουμε να δούμε κέρδη από ...δεν θυμάμαι πότε χαχα

George είπε...

ογκο μεγαλο στον ΟΤΕ βλεπω σημερα.....

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μόνο ο παπαγάλος έχει ΚΕΡΔΟΙ πάντοτε γιατί ξέρει πρώτος τις καλές ΕΙΔΗΣΟΙΣ

George είπε...

Πανο μην μας παρει απο κατω...το κεφαλαιο που εχαμε δεν θα το ξαναδουμε.....οσο για Μυτ ειναι για την Βαλια.....στο 60ΚΜ απο εκει που εισαι δυτικα εχει Τερλεγκα ......που ειναι ο Μικελε...στο χωριο του......

George είπε...

τελικα δεν τραβαει τιποτα ...αντε να παμε για μπανιο.... το ΧΑΑ ειναι για τα μπαζα και σημερα.....

ΠΑΝΟΣ είπε...

Γιώργη όσο ζω ελπίζω...

Κάψανε το Άγιο Όρος...πολύ μεγάλη η συμβολική σημασία...και δεν άφησαν τον Πούτιν να έρθει πριν λίγο καιρό οι προδότες...
Ρε πότε θα δούμε ειδικά δικαστήρια?

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μη βιάζεσαι Γιώργο, πρωινές ασκήσεις.

Χτεσινό κλείσιμο 611,50
Σημερινό άνοιγμα 610,98
Περάσαμε νωρίς από κάτω και ...αναμονή για την συνέχεια

Γεράκι είπε...

μέτριο ανοιγμα..δεν εχουμε χάσει τον ρυθμο μας..ίσως η ΕΥΡΩΒ να τρομάζει λιγο κ δεν πρεπει να κλεισει κατω απο τον 50αρι (60") αλλα κατα τα αλλα ειμαστε οκ..ακομα..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Για τον ΟΤΕ που είπες πριν...

Αύξηση 68% εμφάνισαν τα καθαρά κέρδη του Ομίλου ΟΤΕ το δεύτερο τρίμηνο του 2012, φτάνοντας τα 104,5 εκατ. ευρώ από 62,2 εκατ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Άντε Γεράκι πάρε τη σκυτάλη...

Γεράκι είπε...

ο ΓΔ δείχνει πιο καλος κ ρυθμικος θα ελεγα...πρωτο καλο σημαδι κλεισιμο πανω απο 613,254 δηλ ο δεκαρης στο 60"

ΠΑΝΟΣ είπε...

Κάποι παράσιτα μπαίνουν ενδιάμεσα αλλά μην δίνεις σημασία...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αν δεν γίνει πάλι κάτι χοντρό, είμαι αισιόδοξος και για κάτι παραπάνω από το 613...

Γεράκι είπε...

παμε βημα βημα..θελω κλεισιμο πανω απο εκει..για δω ψηλότερα..προς το παρον κρατάει απο κάτω ομορφα..

Chris είπε...

την καλημερα μου ...

ΠΑΝΟΣ είπε...

ΕΕΕΚ & ΤΙΤΚ φρενάρουν προς το παρόν.
Από τράπεζες καλύτερη η ΚΥΠΡ σήμερα και πάντα μέχρι στιγμής

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Χρήστοοοο, ξενύχτη.

Chris είπε...

Ηρθα και διεκοψα τη συζητηση??

κανε αναμεταδοση Αντωνη..

thk

ΠΑΝΟΣ είπε...

Οι τράπεζες κάτι δείχνουν να περιμένουν...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Δεν διέκοψες τίποτα...

Γεράκι είπε...

κρατάμε καλα ακομα...με μυνηματα ανοδου...οι εξω πιεζονται πλεον κ δεν ξερω ποσο θα επηρεαστουμε...αλλα βλεπω πως θελει να κλεισει πανω απο τον δεκαρη ο ΓΔ..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ναι μόνο ο Γάλλος αντέχει ακόμα...

Ο τζίρος μέτριος την πρώτη ώρα, τουλάχιστον να ξεπεράσει τα 20 εκ.

Chris είπε...

Antωνη κατι ελεγες χθες οτι Αλφα Ετε πρεπει να κανουν νεο υψηλο για να μην αλλαξει η βραχυχρονια ταση.
Σημερα πρεπει να το κανουν??

ΠΑΝΟΣ είπε...

Χρήστο περιμένω σχόλιο...για εμφανίσου...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Είπαμε σχολιο, όχι ερωτήσεις...

Γεράκι είπε...

δεν ειναι απαραίτητο..απλα εχουν δωσει ωραιο ρυθμο κ θα ηταν προτιμότερο να το κάνουν αμεσα..
η ΕΤΕ παει να δώσει το σήμα για πάνω..αλλα θελουμε ωριαιο κλεισιμο..την πρωτη ωρα απετυχε..

Chris είπε...

θελουμε κλεισιμο ωριαιο πανω απο ποσο???

Πανο κατσε να μαθουμε πρωτα:=))

ΠΑΝΟΣ είπε...

Σωστά προηγείται η μάθηση...

Γεράκι είπε...

1,315-2...ο δεκαρης δηλ...θα ειναι ενα καλο σημαδι..κατ'εμε..αποψη ενος χομπιστα..

Γεράκι είπε...

δυσκολευται..το βλεπετε..παλι στο 1,31..

Chris είπε...

Πανο κινουμαστε οριακα οπως καταλαβες...

Ο τζιρος βεβαια μπερδευει αντι να βοηθαει..
ΔΕν εχουν ξεκαθαρισει τπτ οι ελεφαντες!!!
Οποτε το retail τα εχει μπερδεμενα:=))

ΠΑΝΟΣ είπε...

τα ρετάλια εννοείς? Αυτά σίγουρα είναι μπερδεμένα...
Ο τζίρος αν συνεχίσει ανάλογα θα ξεπεράσει τα 20 εκ. δεν είναι κακό.
Χθες έκανε τα 6 από τα 16 εκ στο τέλος...

Chris είπε...

ελα βρε κοριτσι μου...

κανε την υπερβαση!!!
Αντε να δουμε ασπρη μερα!!!!
Παλι στο 1,32.

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Mια μικρή βοήθεια ....

http://www.e-fsw.gr/index.php/focus/home/greece-ftse-20.html

για να είμαστε μέσα στο περίπου!!!!

Γεράκι είπε...

μηπως βλέπω ΩΚΩ στο ωριαιο στην ΚΥΠΡ..
κ εαν σπάσει το 0,2188 (καπου εκει), να παει γυρω στο 0,24+?
ειμαι χομπιστας...λιγο προσοχη..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μια χαρά τα λες Γεράκι...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Κώστα, χρήσιμο πράγματι

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

για την ΚΥΠΡ Ο ΜΙC είχε πεί μετά το 0,2240.....νομίζω?

ΠΑΝΟΣ είπε...

Κουνηθείτε βρε ψοφίμια...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Κάπου εκεί Κώστα...για την ώρα την ματιάσαμε λίγο

Γεράκι είπε...

Ο mic εχει παρει τα υψηλα..ενω εγω τράβηξα γραμμη τάσης η οποια εχει καποια κατηφορικη κλιση...ισως κ να κανω λαθος σχετικα την εκτιμηση του mic..αλλα κ τα δεκατα κουραστικα ειναι ρε παιδακι μου...απορω μαζι σας..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Τα χιλιοστά είναι πολύ χειρότερα Γεράκι, εκεί μας κατάντησαν με τις κάτω του ευρώ μετοχές...

Μήπως εννοούσε τον εικοσάρη ο ΜΙΚ?

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

προβλεψη ΓΔ---> 608
ΚΥΠΡ-->0,2020

ΠΑΝΟΣ είπε...

Η ΑΛΦΑ κουράστηκε πιο γρήγορα...

Απαισιόδοξε Κώστα...

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Ειναι πάνω απο 600...χαχα

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

τα λέμε αργότερα ...
Ψάρεμα με ...ρουκέτες στο Αφγανιστάν! ΒΙΝΤΕΟ
http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=16964

ΠΑΝΟΣ είπε...

Γενικά ανούσια η συνεδρίαση...πως το έλεγε ο άλλος από εκεί? Άνευρη? χαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ο τζίρος ξεφούσκωσε...μόνο 1 εκ. και κάτι την δεύτερη ώρα.

Γεράκι είπε...

ακομα δεν εχουμε τα επιθυμητα κλεισιματα...μην ξεχνατε 2η εβδομάδα του Αυγουστου..κ οι εξω εχουν χαλαρώσει..

Chris είπε...

μια φορα δεν μπορει να μας κανει το χατηρι???

Γεράκι είπε...

φυσικα τωρα θελει προσοχη..ειναι φανερο..ο ΓΔ εχει περιθωρια αλλα οι τράπεζες παιζουν οριακα...

Γεράκι είπε...

με την ΑΛΦΑ κ ΕΥΡΩΒ να θέλουν να χαλάσουν τα σεταρίσματα...ας περιμενουμε τα κλεισιματα..

Γεράκι είπε...

ζαρια κ λογω περιεργου κλιματος...αλλα ειπαμε..ειμαι χομπιστας λεω οτι γουσταρω..βρισκω ενδιαφερον το ωριαιο του ΜΥΤΙΛ..μονο αυτο λεω..τπτ παραπανω..

michele είπε...

Καλο μεσημερι παιδες.Επειδη ειμαι λιγο "βαρυς" ακομα,καφε πινω,καντε μια ΑΝΑΝΕΩΣΗ.ΤΟ γραφημα του ΓΔ..ΤΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ στις 13.25.Ηταν κατω ο δεικτης.Προσεξτε που βρισκεται και πως σκαρφαλωνει την D.

Chris είπε...

Αντωνη τι επαθαν οι τραπεζες???
Παρα πολυ οριακα κινουνται...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλώς τα παιδιά με τα ελπιδοφόρα μηνύματα...

Chris είπε...

γεια σου Μικελε.

καλη συνεχεια στις διακοπες σου.

ΠΑΝΟΣ είπε...

ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ ΟΤΕ ΤΙΤΚ πήραν τη σκυτάλη τώρα και κρατάνε θετικό τον δείκτη...υπομονή...

Γεράκι είπε...

παιζουν στις στηρίξεις τους κ στους κινητους...υπομονη..θελουν να κουράσουν μαλλον..

μπαρμπαλιας είπε...

καλησπερα ολους
Μικ καλα να περνας

απορια: ο ΟΤΕ ειχε -λενε,γραφουν-καλα αποτελεσματα....
μηδενια στο ταμπλο ...και εχουν πουλησει και 800.000 τεμ
αν ,λεω αν,δεν;;;

Chris είπε...

γεια σου Λιακο

μακαρι να ειναι ετσι Αντωνη...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα Ηλία...800.000 τεμ. με αυτόν τον τζίρο σήμερα είναι θαύμα...πάλι καλά που δεν πέφτει δε λες?

michele είπε...

Καλα περναω παιδες,αλλα με παρασυρουν κατι παλιοπαιδα εδω και γυρναω στις 5..
το γραφημα τα δειχνει ολα.Φωτογραφια.Πολυ στενο το σημερινο ευρος διακυμανσης στο δεικτη 4,29 μον..
Μπαρμπα δεν παιζεται με τα αποτελεσματα τωρα το ΧΑΑ..καλο ειναι που βγαινουν καλα αποτελεσματα.
Και μικρη αυξηση της βιομηχανικης παραγωγης τον Ιουνιο.Στα ψιλα περνανε αυτα προεχει η τρομοκρατια τωρα.

Γεράκι είπε...

το καλο ειναι πως η ΕΕΕΚ μαζευει δυνάμεις..ισως βοηθησει στην ανοδο του ΓΔ γιατι δεν βλεπω απο αλλου βοηθεια...

Γεράκι είπε...

πιεση (ή βαρεμάρα)...απο εξω?

Γεράκι είπε...

σορταρα στο φτερο γερακιου BNP κ εβγαλα ενα χαρτζηλικι..

Γεράκι είπε...

θελει ο δεικτης να βρει τον 50αρη κ καλα κάνει...μην τον σπάσει ομως..κ ειμαστε σε καλη τροχια..καποια χαρτια βεβαια ηδη εχουν σπασει αλλα λογικο ειναι..

μπαρμπαλιας είπε...

...παντα αισιοδοξος ο Μικες μας...
αλλα δεν μπορω,ουτε στο ελαχιστον ,να τον ακολουθησω...

η μονη δικαιολογια ...ειχαμε υπερκερδη τις προηγουμενες συνεδριασεις ...και ειναι λογικο το σημερινο ΧΑΑ-λι

Γεράκι είπε...

μην ξεχνατε κοιταω στο ωριαιο..θα αναφερω εαν μιλαω για ημερησιο...

Chris είπε...

Sorry παιδια για την εκφραση αλλά ΓΑΜΙΕΤΑΙ σημερα το μπουρδελο!!!!!!!

Chris είπε...

η Γερμανοτσεχα στα ειπε ολα αυτα????

Αντε και εχω τα τα νευρα μου!!!
Αντε μην την πληρωσεις εσυ!!!!!

Γεράκι είπε...

η αληθεια ειναι οτι δεν ακουλουθησε τον ρυθμο σήμερα το ΧΑΑ...δεν εχει χαθει τπτ ακομα απλα αποδυναμώνεται η επόμενη ισως κίνηση...υπομονη...
Δυστυχως ολα τα σχόλια μου ειναι με την φιλοσοφια οτι δεν μπορει να χειραγωγηθει το ΧΑΑ...πραγμα αδυνατο με αυτους τους τζιρους που κανει..το αλλαζουν για την πλακα τους οποτε θελουν...αρα σε επιφυλακη..

michele είπε...

Δωρεάν πρόσβαση σε μνημεία, οργανωμένους αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους και μουσεία που ανήκουν στο Δημόσιο θα έχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί, έπειτα από απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας, Κ. Τζαβάρα. Η σχετική απόφαση θα ισχύσει από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Προηγήθηκαν διαμαρτυρίες των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για προηγούμενη απόφαση των υπουργείων Οικονομικών και Πολιτισμού (ΦΕΚ 15/06/2012) να καταργηθεί η δυνατότητα της ελεύθερης εισόδου τους στους παραπάνω χώρους.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος ζητούν την ανάκληση της «απαράδεκτης», όπως τη χαρακτήριζε, απόφασης.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Ηρεμία σήμερα κ χαλαρωμα στην Άγ. Άννα ....

Σκέψεις για στήσιμο στη ΔΕΗ στο 2.31-2.32 .... Εκτός αν φταίει η κορώνα κάτω απο τον ήλιο....

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Chris είπε...

ευχαριστω για ενημερωση μαικλ..

Τωρα εισαι μεταξυ 1ου και 2ου πιατου???:=))

Γεράκι είπε...

ισως να ηταν τυχη...αλλα κάτι ειχα ανεφέρει για κάποιο χαρτι εγκαίρως..εγω μάλιστα τσιμπησα μερικές (οταν το ανεφερα)..

michele είπε...

Mπραβο Αντωνη αγορι μου,καλα δεν περιμενες τον Δαμουρα να σου πει ποτε θα παρεις???
Δασκαλε καλο ειναι να βαζουμε και τις θετικες ειδησεις.Μην παιζουμε το παιχνιδι αυτων που ΘΕΛΟΥΝ μονο τις αρνητικες

Γεράκι είπε...

μα οταν βγηκε..με φοβισε λιγο..ειπα..αμαν..καλο ειναι αυτο ή κακο?

alexandra είπε...

Καλησπέρα σε όλους. Είσαι μεγαλος γεράκι. Δεν πήρα, αλλά σε παραδέχομαι. Την επόμενη φορά θα σε ακούσω.

alexandra είπε...

....όπως ακούω τον Μικ βεβαίως βεβαίως.

Γεράκι είπε...

Τζαγκερ?

alexandra είπε...

Ναι !!!

Γεράκι είπε...

δεν θα με χάλαγε η ΔΕΗ να ακουμπησει κ στο 2,29 (100αρι) ωστε να παρει επιπλεον δυναμη..αλλα ποτε δεν ξερεις...

michele είπε...

Χαχα δεν παιζεστε ..η καλυτερη παρεα ειμαστε

michele είπε...

2,3370 ο 100αρης στο ημερησιο της Δεη Αντωνη μηπως εννοεις κατι αλλο?

Γεράκι είπε...

ωριαιο αγαπητε μου Τζαγκερ..κοιταμε πιο γρηγορα εμεις..

μπαρμπαλιας είπε...

Μικ Τζαγκερ ...σου παει ...παλιος ροκας περασες...οποτε εδεσε

Γεράκι είπε...

και εχουμε το come back..για αυτο σας ελεγα λιγο υπομονη...για να δουμε που θελουν να το πανε..

Chris είπε...

καλησπερα στα νεοεισελθομενα παιδια...

Δεν εκανα ανανεωση και δεν σας πηρα πρεφα..

μπαρμπαλιας είπε...

...η ωρα της ωραιοποιησης...προ τα πανω "η προς τα κατω...διαλεχτε

Γεράκι είπε...

θα τα πουμε αργοτερα, μετα το κλεισιμο...να ειστε καλα..ελπιζω να βοηθησα λιγο...

michele είπε...

Χαχα ναι παλιος ροκας.Και παραμενω αδιορθωτος..Μια χαρα Γερακι τελειος,εγω ως γνωστον δινω πασες για διευκρινισεις.Σαν πιο αργος χεχε

michele είπε...

ψηλο ημερας..

michele είπε...

Παμε επανω απογευματινη αναρτηση