Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012


ΚΥΡΙΑΚΗ... 
                                                         ...με ελεύθερη γνώμη ...

17 METOXEΣ ΤΟΥ Χ.Α.Α ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ
ΚΕΡΔΗ ΤΟ 2012...

Ερμαιο της ασθμαίνουσας εγχώριας οικονομίας, αλλά και της εξέλιξης των διαπραγματεύσεων με την τρόικα παραμένει το Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ ελάχιστοι επενδυτές εμφανίζονται διατεθειμένοι να ανιχνεύσουν την τάση που θα διαμορφωθεί το επόμενο διάστημα ρίχνοντας τον όγκο συναλλαγών σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα.

Επιπλέον, το Χ.Α. καλείται να αντιμετωπίσει άλλη μία σημαντική πρόκληση κατά τη διάρκεια του επόμενου μήνα, καθώς στα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται να κριθεί αν το ελληνικό χρηματιστήριο θα παραμείνει στο κλαμπ των αναπτυγμένων αγορών. Σημειώνεται πως εδώ και δύο μήνες η MSCI Group (Morgan Stanley Capital International) έχει προσθέσει την ελληνική αγορά στην λίστα υπό παρακολούθηση (watch list) για πιθανή υποβάθμιση στην κατηγορία «advanced emerging», δηλαδή στις αναδυόμενες αγορές.

Oι δείκτες MSCI που έχει δημιουργήσει για κάθε ανεπτυγμένη αγορά η Morgan Stanley, παρακολουθούν τις μετοχές με τη μεγαλύτερη ελεύθερη εμπορευσιμότητα (free-float) και αποτελεί βασικό εργαλείο για πολλούς ξένους διαχειριστές και περίπου 6.200 επενδυτές ανά τον κόσμο, καθώς βάσει αυτών των δεικτών χαράσσουν την επενδυτική τους στρατηγική.

Σύμφωνα με όσα επισημαίνουν χρηματιστηριακοί αναλυτές, εάν η MSCI κάνει τελικά πράξη την απειλή της, αθρόες ρευστοποιήσεις θα κάνουν την εμφάνισή τους σε όλα τα μήκη και πλάτη του ταμπλό, καθώς παραδοσιακοί επενδυτές που διατηρούν μακροχρόνιες θέσεις σε «βαριά» χαρτιά του FTSE θα υποχρεωθούν -λόγω καταστατικού- να εγκαταλείψουν το Χ.Α., ενώ η ένταση των πωλήσεων εκτιμάται ότι θα είναι εξαιρετικά υψηλή δεδομένου ότι οι ξένοι συνιστούν το 51,7% της συνολικής κεφαλαιοποίησης της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς.

Επιπρόσθετα, μία τέτοια εξέλιξη θα επηρεάσει αρνητικά και τις χρηματιστηριακές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ο τζίρος των οποίων έχει χτυπήσει ιστορικά χαμηλά και ο αριθμός των οποίων έχει μειωθεί πλέον στις 74 από τις 89 μερικά χρόνια προηγουμένως, με remote members όπως η Citigroup, η Cheuvreux, η UBS και η Merrill Lynch να κερδίζουν διαρκώς μερίδια αγοράς.

Στηρίγματα

Με την Ευρώπη να δείχνει ανήμπορη να ξεφύγει από την κρίση, την Αμερική να κινείται σε προεκλογικούς ρυθμούς και την οικονομία της Κίνας να επιβραδύνει επικίνδυνα, σωσίβια στην παρούσα φάση για την εγχώρια αγορά θεωρούνται οι αποκρατικοποιήσεις και οι ανακατατάξεις στον τραπεζικό κλάδο που αποτελούν και τους καταλύτες για την μελλοντική πορεία του Γ.Δ. Η προσδοκία εξαγοράς της Εμπορικής από κάποια μεγαλύτερη τράπεζα (ΕΤΕ, Alpha, Eurobank), μετά το deal της Πειραιώς με την Αγροτική Τράπεζα, κρατάει αυξημένο το ενδιαφέρον στον τραπεζικό κλάδο, ενώ οι επενδυτές εστιάζουν και σε μετοχές που αποτελούν εύκολους στόχους αποκρατικοποιήσεων όπως τα ΕΛΠΕ και ο ΟΠΑΠ που έχουν καταγράψει αξιόλογες αποδόσεις στις τελευταίες συνεδριάσεις.

Ο επικεφαλής του τμήματος ανάλυσης και μελετών της Merit Νίκος Χριστοδούλου θεωρεί κομβική την περιοχή των 620 μονάδων, καθώς όπως επισημαίνει εάν ο Γενικός Δείκτης δώσει συνεχή και πειστικά (με ενισχυμένους όγκους) κλεισίματα πάνω από τη συγκεκριμένη ζώνη, θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις εκείνες ώστε να κινηθεί στη συνέχεια προς τις 660 και 685 μονάδες.

Αισιόδοξος για τις ελληνικές μετοχές εμφανίζεται και ο στρατηγικός αναλυτής της JPMorgan Asset Management, Dan Morris και σημειώνει ότι εάν κάποιος εκτιμά ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στην ευρωζώνη, αξίζει να δοκιμάσει να «στοιχηματίσει» σε αυτήν την αγορά, αν και σύμφωνα με τον ίδιο οι ελληνικές εταιρείες ενδέχεται να δυσκολευτούν για κάποιο διάστημα ακόμη. Η βουτιά στην εγχώρια ζήτηση σε συνδυασμό με τις συνθήκες πιστωτικής ασφυξίας δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ για τις ελληνικές εισηγμένες, για τις οποίες φαντάζει ως μονόδρομος η ενίσχυση της ρευστότητάς τους απευθείας από το χρηματιστηριακό ταμπλό. Για του λόγου το αληθές, μέχρι σήμερα έχουν ανακοινωθεί αυξήσεις κεφαλαίου συνολικού ύψους 3,4 δισ. ευρώ, ξεπερνώντας ήδη τα κεφάλαια περίπου 3 δισ. ευρώ που άντλησαν οι ελληνικές εταιρίες μέσω ΑΜΚ με καταβολή μετρητών καθόλη τη διάρκεια του 2011.

Από την πλευρά της η Saxo Bank, στην μετεκλογική ανάλυσή της για το τι περιμένει από το Χρηματιστήριο Αθηνών, προτρέπει τους πελάτες της να πάρουν το ρίσκο και να επενδύσουν στην ελληνική αγορά, ακριβώς τώρα που η ψυχολογία της αγοράς είναι στον πάτο. «Ίσως χάσετε το 100% των χρημάτων σας, όμως μπορεί να πάρετε πίσω 2, 3, 5 ή ακόμα και 10 φορές τα χρήματά σας, και εάν τα πράγματα έχουν έτσι ίσως να θελήσετε να επενδύσετε» σημειώνει μεταξύ των άλλων ο αναλυτής της επενδυτικής τράπεζας Peter Bo Kiaer.

Υποτιμημένη αγορά

Υποστηρικτικά στις θετικές εκτιμήσεις των JP Morgan και Saxo Bank λειτουργούν και οι αποτιμήσεις των εισηγμένων στο ταμπλό του Χ.Α. αφού αρκετοί είναι οι τίτλοι που διαπραγματεύονται στο 20% της λογιστικής τους αξίας. Μάλιστα, σύμφωνα με την Datastream, οι ελληνικές μετοχές διαπραγματεύονται σήμερα με εκτιμώμενο P/E για το 2012 στο 6, δηλαδή στο μισό σε σχέση με το δείκτη S&P 500 και από τη στιγμή που ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ έχει απομακρυνθεί, μετά και την επικράτηση της ΝΔ στις τελευταίες εκλογές, η επένδυση σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών αποκτά ιδιαίτερη αξία.

Αξίζει δε να τονιστεί πως από την έναρξη της κρίσης χρέους τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι σήμερα, το Χ.Α. καταγράφει απώλειες της τάξης του 78%, ενώ βρίσκεται ήδη 32% υψηλότερα από τον πάτο που προηγήθηκε μέχρι και τις εκλογές του Ιουνίου, όταν και οι φημολογίες περί εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη βρίσκονταν στο απόγειό τους.

Στο επίκεντρο των επενδυτών βρίσκονται «χαρτιά» με εξαγωγικό προσανατολισμό και ισχυρά χρηματοοικονομικά μεγέθη όπως ο Μυτιληναίος, η ΜΕΤΚΑ, η Motor Oil, η S&B Βιομηχανικά Ορυκτά, η Βιοχάλκο, η Frigoglass, η Τέρνα Ενεργειακή, η Eurodrip, η Coca Cola, η Folli Follie και το Πλαίσιο, ενώ στο μικροσκόπιο εγχώριων και ξένων funds βρίσκονται και τα κρατικά stories του ΟΠΑΠ, της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, των ΕΛΠΕ, της ΕΥΔΑΠ και του ΟΛΘ.

Μυτιληναίος: Ενέργεια και εξαγωγές, αντίδοτο στην κρίση

Η μετοχή του ομίλου Μυτιληναίου βρίσκεται 58% υψηλότερα από τα ιστορικά χαμηλά του Ιουνίου και διατηρεί με σχετική ευκολία την επαφή της με την περιοχή των 2 ευρώ, εμφανίζοντας κεφαλαιοποίηση της τάξης των 240 εκατ. ευρώ. Ο πρόεδρος του ομίλου Ευάγγελος Μυτιληναίος αναμένει περαιτέρω βελτίωση των μεγεθών για το σύνολο του έτους, καθώς το τρίτο τρίμηνο είναι το παραδοσιακά καλύτερο για τον ενεργειακό τομέα. Σημειώνεται πως ο τομέας ενέργειας, με τζίρο 198,5 εκατ. (+473,7%), έχει πλέον σε πλήρη λειτουργία 2 από τα καλύτερα θερμικά εργοστάσια της Ευρώπης, καθώς επίσης αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως για πρώτη φορά στο β' τρίμηνο καταγράφεται συνεισφορά από τη μονάδα ισχύος 437 MW της Korinthos Power.

Με εξαγωγική δραστηριότητα 80%, επενδύσεις αιχμής εντός της χώρας, ύψους 1 δισ. ευρώ την τελευταία πενταετία και ρευστότητα 178 εκατ. ευρώ, ο όμιλος Μυτιληναίου αισιοδοξεί να διατηρήσει τα αποτελέσματα του 2011, που ήταν και έτος ρεκόρ στην ιστορία του. Όσον αφορά τη θυγατρική του ΜΕΤΚΑ, η EFG Equities σημειώνει ότι στο β' τρίμηνο, οι καθαρές ταμειακές ροές ανήλθαν στα 27,3 εκατ. έναντι αρνητικών ροών 11,1 εκατ. ευρώ πέρυσι και προσθέτει πως αν δεν υπάρξουν σημαντικές αρνητικές εξελίξεις (Συρία), το β' εξάμηνο αναμένεται καλύτερο με τα περιθώρια κέρδους να διατηρούνται σε υψηλά επίπεδα.

Motor Oil: Αυξάνουν θέσεις οι insiders

H μετοχή της Motor Oil επωφελείται του σύγχρονου διυλιστηρίου που διαθέτει και της δυνατότητας της να μπορεί να διοχετεύσει μεγάλο κομμάτι της παραγωγής της στο εξωτερικό τώρα που η ζήτηση στην ελληνική αγορά είναι πτωτική. Είναι από τους ελάχιστους τίτλους στο ταμπλό στους οποίους οι insiders αυξάνουν τις θέσεις τους, ενώ ενδεικτικό της δυναμικής της είναι το γεγονός ότι σε μια εποχή που η ρευστότητα αποτελεί πολυτέλεια, η εισηγμένη παρόλα αυτά διένειμε μέρισμα 0,50 ευρώ.

Η Motor Oil αναμένεται να είναι φέτος μια από τις λίγες εταιρίες στην Ελλάδα με σημαντική κερδοφορία, ενώ διαπραγματεύεται ελκυστικά 4,4 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2012. Η Barclays θέτει την τιμή-στόχο των 9,50 ευρώ για την μετοχή της εισηγμένης που αντιστοιχεί σε περιθώριο ανόδου της τάξης του 100% σε σύγκριση με τα τρέχοντα επίπεδα του τίτλου στο ταμπλό, ενώ στα τέλη Ιουνίου η Société Générale αναβάθμισε τη σύσταση σε «buy» αυξάνοντας παράλληλα την τιμή-στόχο στα 6,5 ευρώ.

Τέρνα Ενεργειακή: Κορυφαία επιλογή για όσους ποντάρουν στις ΑΠΕ

Η μετοχή της Τέρνα διαπραγματεύεται με πολλαπλασιαστή κερδών μικρότερο του 7 και με σημαντικό discount έναντι των ανταγωνιστών της, παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα περιλαμβάνουν και έξοδα που αφορούν projects που θα τεθούν σε λειτουργία τους επόμενους μήνες επισημαίνει σε πρόσφατη ανάλυσή της η Merit Χρηματιστηριακή.

Τα καθαρά κέρδη για το 2012 αναμένονται σημαντικά αυξημένα σε σχέση με πέρυσι παρά τις αυξημένες αποσβέσεις, λόγω της επίδρασης των νέων projects, ενώ με τον πολλαπλασιασμό των MWs σε λειτουργία στα επόμενα χρόνια, εκτιμάται ότι θα υπερδιπλασιαστούν και τα κέρδη της εταιρίας. Η Merit θεωρεί επίσης πολύ σημαντική τη δραστηριοποίηση της εταιρείας στις ΗΠΑ, μια χώρα όπου οι συνθήκες στην αγορά των ΑΠΕ είναι πολύ καλύτερες από ότι στην Ελλάδα.

Τα πρώτα από τα αδειοδοτημένα πάρκα που εξαγόρασε η Τέρνα στις ΗΠΑ έχουν ήδη αρχίσει να κατασκευάζονται και θα τεθούν σε λειτουργία μέσα στο 2012. H χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση «buy» και την τιμή-στόχο των 2,5 ευρώ για την μετοχή της εισηγμένης.

Frigoglass: Ηγετική θέση με γεωγραφική διαφοροποίηση

Αδύναμα χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα του β' τριμήνου της Frigoglass, ωστόσο επισημαίνουν την ηγετική θέση της εισηγμένης σε παγκόσμιο επίπεδο και το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιό της, καθώς η έκθεση στην Ελλάδα είναι της τάξης του 4% του τζίρου. Η Alpha Finance διατηρεί τη σύσταση «outperform» και τιμή-στόχο τα 6 ευρώ για την μετοχή της Frigoglass, που σημαίνει 80% περιθώριο ανόδου σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Επιπλέον, η Χρηματιστηριακή εκτιμά ότι οι πωλήσεις γυαλιού θα αυξηθούν κατά 15% για το σύνολο του έτους, δίνοντας ώθηση 5% στον συνολικό κύκλο εργασιών, στα 580 εκατ. ευρώ. Από την πλευρά της η Piraeus Securities τονίζει πως το αντίξοο γεωγραφικό μείγμα, το χαμηλό ποσοστό εκμετάλλευσης των παραγωγικών δυνατοτήτων στην Ευρώπη και ο αντίκτυπος των επενδύσεων από την εισαγωγή του ομίλου στις αγορές της Κίνας και των ΗΠΑ, θα επηρεάσουν τη λειτουργική κερδοφορία του β' εξαμήνου.

Coca Cola: Διευρύνει το χαρτοφυλάκιό της με σημαντικές επενδύσεις

Με επενδύσεις 160 εκατ. ευρώ την τελευταία διετία στην Ελλάδα, η Coca Cola Hellenic αξιοποιεί την ηγετική της θέση στις αγορές που δραστηριοποιείται και με μεθοδικότητα διευρύνει το χαρτοφυλάκιό της καθώς επίσης και τα κανάλια διανομής. Η έκθεσή της σε χώρες όπως η Ρωσία της δίνει μεγάλη δυναμική και αντισταθμίζει τις απώλειες σε χώρες όπως η Ιταλία.

Η Merit Securities αναμένει στο δεύτερο μισό της χρονιάς ανάκαμψη των πωλήσεων λόγω της υψηλής ζέστης σε ορισμένες χώρες όπου δραστηριοποιείται ο όμιλος, αλλά και ορισμένων αθλητικών γεγονότων όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες που έλαβαν χώρα μέσα στο καλοκαίρι. Η Deutsche Bank θέτει ως τιμή-στόχο για την μετοχή της Coca Cola τα 18 ευρώ με σύσταση «buy», η UBS τα 13 ευρώ, η Citigroup τα 16,6 ευρώ και η Goldman Sachs τα 22 ευρώ.

Eurodrip: Εθνικός πρωταθλητής διεθνούς βεληνεκούς

Η Eurodrip είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος παραγωγός σωλήνων άρδευσης στον κόσμο, με μερίδιο αγοράς 7%, ενώ πραγματοποιεί το 93% της δραστηριότητάς της εκτός συνόρων. Η εισηγμένη αναπτύχθηκε την τελευταία εξαετία με μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης τζίρου και EBITDA 13,5% και 31% αντιστοίχως, αντλώντας την αναπτυξιακή της δυναμική από την ενδυνάμωση των θυγατρικών στις περιοχές της Τουρκίας, των ΗΠΑ, του Μεξικού και της Αιγύπτου, ενώ σχεδιάζει την είσοδό της στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη αγορά στον κόσμο, εκείνη της Ινδίας. Σημειώνεται ότι από τα 37 εκατ. ευρώ που ήταν ο τζίρος της το 2005, σχεδόν διπλασιάστηκε στα 77,9 εκατ. ευρώ το 2011, ενώ τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) αυξήθηκαν κατά την ίδια περίοδο από τα 2 εκατ. ευρώ στα 11 εκατ. ευρώ.

Η Eurodrip έχει υλοποιήσει επενδύσεις συνολικού ύψους 31 εκατ. ευρώ την περίοδο 2006-2012, αλλά παρόλα αυτά αποτιμάται στο ταμπλό μόλις στα 44 εκατ. ευρώ με την μετοχή της πάντως να καταγράφει ήδη κέρδη της τάξης του 53% μέσα στο 2012.

www.exipno.gr  Kώστας Βουκόλας

59 σχόλια:

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Ετοιμαζόμαστε για μπανάκι κοντά στην Αττική αλλά μια καλημέρα την προλαβαίνουμε....

Καλημέρα σε όλους, χτες που έλειπα είδα με ενδιαφέρον ότι φτάσατε τα 113 σχόλια, οπότε το απογευματάκι θά έχουμε αρκετό υλικό για διάβασμα... με ένα βιαστικό πέρασμα είδα κάτι για 4ο κύμα οπότε έχει ενδιαφέρον.

Βρε Σπύρο, κάποια στιγμή γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος για το σχέδιο και την παγίδα, ενδεχομένως να το έχεις αναφέρει και να το έχασα.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλό μεσημέρι Κυριακής σε όλους.
Αλεξανδράτε το έχει βάλει 100 φορές το ίδιο μήνυμα χωρίς να εξηγεί κάτι, είναι χωρίς νόημα πλέον οπότε το σβήνω.
Εξάλλου είσαι παλιός κι εσύ στο ΒΝ και γνωριζόμαστε πλέον.
Ο ίδιος και αδιόρθωτος ΠΘ είναι που πάντα μιλάει με γρίφους και πάντα (δυστυχώς) κάποιο όχι καλό σκοπό εξυπηρετεί.

michele είπε...

Καλο μεσημερι! ωραιες μερες..δεν ψαχνουμε..πληροφοριες και αμφιλεγομενες τοποθετησεις.Υπαρχουν εργαλεια τεχνικα και θεμελιωδη που δειχνουν το δρομο αλλα και τις παγιδες

ΠΑΝΟΣ είπε...

Το αεράκι στην παραλία απόλαυση.
Για καφέ εδώ προηγουμένως και για μπάνιο από Σαρωνικό μεριά αργότερα.
Ο Κορινθιακός δεν προσφέρεται με βοριάδες.
Γλυτώσατε και την γκρίνια μου σήμερα (ή τουλάχιστον έτσι νομίζετε).

Chris είπε...

καλο μεσημερι Κυριακης...

καλη ξεκουραση και καλα μπανια..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Der Spiegel. «Ένα κράτος το... οποίο ολισθαίνει στη λιτότητα και ένας λαός που ακόμα και τώρα δεν θέλει να πληρώσει τους φόρους του».

Μετά μου λέτε να μην γκρινιάζω...

Κάποιοι τους πληρώνουν γ@μ@ το κέρατό μου, ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΏΝΟΥΝ, δεν είναι άγιοι, δεν είναι ηθικοί, δεν είναι τίποτα, αλλά τους πληρώνουν... αναγκαστικά ή από πεποίθηση.
Και το αναπάντητο ερώτημα είναι γιατί πρέπει αυτοί οι ίδιοι να πληρώνουν ξανά και ξανά. Για να προσπαθήσουν να γίνουν και αυτοί σαν όλους τους άλλους;
Δεν θέλουν κάτι, δεν τους ενδιαφέρει τίποτα, δεν θέλουν αναγνώριση, απλά θέλουν το κάθε Spiegel και ο κάθε μ@λ@κας που γράφει ή βγαίνει και κάνει αυτές τις δηλώσεις να βάζει μια υποσημείωση ότι υπάρχουν κάποιες κατηγορίες που αποτελούν εξαίρεση. Τίποτα άλλο. Διαφορετικά (μαζί με την εκκωφαντική σιωπή των δικών μας) είναι όλα μέρος ενός πολύ βρώμικου παιχνιδιού.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλά να είσαι Χρήστο...

μπαρμπαλιας είπε...

...ΕΛΕΥΘΕΡΟΓΝΩΜΙΤΕΣ ΜΟΥ...
οπως λεμε συνφορουμιτες μου...
αδοκιμοι οροι γραφικα..
αλλα αποδεκτοι συναισθηματικα...
καλησπερα
να περνατε καλα στις διακοπες σας ...ολιγοημερες (Πανος)"η πολυημερες ...ονοματα δεν γραφω
να εκφραζεσθε παντα ελευθερα οπως ο φιλος δασκαλος στη μαλιαρη -πληρους εννοιων γλωσσα μας...


καλος ο πινακας με τις μετοχες -γνωστες αλλωστε παλαιοθεν-αλλα την υπερβαση δεν βλεπουμε...
κολημενοι μηνες στο 600...και βοηθα παναγια ...γιατι με το παραμικρο τουμπαρουμε...
βεβαια -αυτη τη δοση δεν μπορουμε να πουμε τιποτα-εχουμε αρκουντως ενημερωθει απο τον Πιπελο μας περι παγιδων κλπ κλπ
ομως του διαφευγει το ,βρεμενος βροχη δεν φοβαται...
η συνεχεια στο ταμβλο

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα μπάρμπα μου, βλέπω ότι τα είπατε χύμα ο Δώρος και εσύ από την άλλη...αξημέρωτα.
Και καλά κάνατε...

Chris είπε...

καλως τα παιδια...
Λιακο Πανο ολα καλα???


ρακομελέτα κι έρχεται!!!!!!:=)))

Αναμένοντας τις ρακές που παράγγειλες στο ρακάδικο....
Η ατάκα προέρχεται από παραλλαγή της γνωστής παροιμίας: «καλομελέτα κι έρχεται».

Ακουγοντας τις μεσημεριανες πενιες ,πινοντας λιγη μπυριτσα για να πανε τα φαρμάκια κατω απολαμβανουμε το δροσερο αερακι ...

μπαρμπαλιας είπε...

http://youtu.be/tNx2XRrbK8I

ολως ιδιαιτερως αφιερωμενο στο δασκαλο...

Chris είπε...


dum spiro, σπέρνω...:=)))!!!!

μπαρμπαλιας είπε...

...ρακοσερμπετια ρεεεεε

που λεει ο λογος.-

Chris είπε...

2ο προγραμμα

Στου Βολου τις ακρογιαλιες...

===
Φχαριστω Λιακο για αφιερωση...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Εγώ μπυρίτσα για μεσημέρι παιδιά.

μπαρμπαλιας είπε...

εγω παιδες δυο κρασακια μονο...ααα
γιατι κυκλοφορει πολυ μπομπα και δεν την παω με τιποτα
προτειμω να μην πιω...παρα να με πιει...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Πρέπει να προσπαθήσω αρκετά για να επανέλθω στα προηγούμενα...όλα έχουν αλλάξει προς το παρόν. Και το στομάχι έχει αποκτήσει κι αυτό μια ευαισθησία από τις ακατάστατες ώρες.
Η μέρα μερικές γίνεται νύχτα και αντιστρόφως. Αφού πολλές φορές ξεχνούσα να φάω...
Τι να κάνουμε, είναι να μη σου τύχει και ειδικά καλοκαιριάτικα.
Καλή ακρόαση Χρήστοοο

Chris είπε...

στο αδειο μου πακετο αποψεμπηκες...
Φ Νικολαου

Συνοδεια για να κατεβαινει ευχαριστα η μπυριτσα Πανο!!!!

ΠΑΝΟΣ είπε...

...και καλά κρασάκια Ηλίαααα

μπαρμπαλιας είπε...

http://youtu.be/FgkiJZTK1PE

για ολους μας....

ΠΑΝΟΣ είπε...

Δεν έχω ραδιόφωνο τώρα γι αυτό πάρε μια αφιέρωση μερακλή μου...

http://www.youtube.com/watch?v=e_YXwbu5QdU

Αφιερωμένο και στο γεράκι!

Chris είπε...

Ε Χ Τ Ρ Α αφιερωση στο Λιακο και στον Πανο!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=0txXZ2KsVNo

μπαρμπαλιας είπε...

τελειος ο Νοτης...
παλια δεν τον ειχα σε εκτιμηση...μεχρι που τον επιασα...

Chris είπε...

ακουσες την κοπελα με το κλαρινο Λιακο???
ΓΑΖΩΝΕΙ η ΑΙΝΤΑ...

μπαρμπαλιας είπε...

ναι δικε μου...
αλλα αυτα ειναι μυσταγωγια...
δεν ειναι του πατ-κιουτ

ΠΑΝΟΣ είπε...

Γυναίκα κλαριτζού!!! σπάνιο θέαμα

Δεν ξέρω πολλά πράγματα γενικά για τον Νότη μάρμπα αλλά αυτό το τραγούδι είνα διαχρονικό και ακούγεται ευχάριστα από όλους πιστεύω

Chris είπε...

παρτη και σε βιολι Λιακο....

http://www.youtube.com/watch?v=QOiiJjjPq1o&feature=relmfu

μπαρμπαλιας είπε...

http://youtu.be/bKCD7V7gXfU

και σε αυθεντικο...

Chris είπε...

εχω λογο Λιακο που την αναφερω την κοπελα....

Παρτη μαζι με το φιλο μου το Γιωργο...

http://www.youtube.com/watch?v=JSw-elCtEL8&feature=relmfu

ΠΑΝΟΣ είπε...

Με το βιολί την πάω περισσότερο, ωραία η τύπισσα.
Να είχε και φώτα το μαγαζί...

Chris είπε...

παρε και μαγαζι με φωτα ΠΑνο.....

Ακου μετα το 7ο λεπτο!!!!!!

Chris είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=vfbeNBb6jJg&feature=relmfu

ΠΑΝΟΣ είπε...

Πολύ καλή. Το κατέχει το εργαλείο, είναι σαν να ακούς λύρα.

Chris είπε...

φιλαρακι ειναι Πανο

και αυτη και ο Γιωργος....
====
Παρε κι ενα πλανο απο πανηγυρι με πηλιορειτικα τραγουδια...
Ενα τριλεπτο ειναι ...
ΙΠΠΟΜΟΝΙ:=))))

ΠΑΝΟΣ είπε...

'Ηρθε η ωρα να την κάνω για μπάνιο σύντροφοι. Σήμερα θα πάω πιο μακριά, να ψάξω και από Κεχριές μεριά.
Έχω καιρό να πάω από εκεί.
Για να δούμε αν θα βρω τίποτα ωραίο στον βυθό....
Καλό απόγευμα και το βράδυ όποιος έχει όρεξη και χρόνο...και είναι νηφάλιος βέβαια...

Chris είπε...

καλες αναζητησεις και εξερευνησεις Πανο...

===
κατσε να δουμε, το βραδυ θα γυριζουν ολα παλι??????:=)))!!!!

καλο απογευμα λιακο ....

μπαρμπαλιας είπε...


ΠOΛITIKH Hμερομηνία δημοσίευσης: 19-08-12


Τα βασικά σενάρια για τις συντάξεις
Του Λεωνιδα Στεργιου

Η μείωση των συντάξεων για τέταρτη φορά από το 2010, όταν η Ελλάδα κατέφυγε στην τρόικα, είναι αναπόφευκτη. Ωστόσο, το σενάριο που τελικά θα επικρατήσει για το πώς θα γίνουν οι περικοπές στις κύριες συντάξεις και για το πού τελικά θα οριοθετηθεί το πλαφόν στις επικουρικές, θα κάνει τη διαφορά. Το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με πληροφορίες, θα καταθέσει 5 εναλλακτικά σενάρια μείωσης των κύριων συντάξεων. Τα δύο από αυτά προβλέπουν μειώσεις στο σύνολο των συντάξιμων αποδοχών ως εξής:

Πρώτο σενάριο: Μείωση 3% από 700 έως 1.000 ευρώ, μείωση 5% από 1.000 έως 1.400 ευρώ, μείωση 10% για συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ.

Δεύτερο σενάριο: Μείωση 2% από 700 έως 1.000 ευρώ, μείωση 3% από 1.000 έως 1.300 ευρώ, μείωση 5% από 1.300 έως 1.600 ευρώ, μείωση 10% από 1.600 έως 2.000 ευρώ και μείωση 15% για συντάξεις άνω των 2.000.

Επίσης, εξετάζεται η περικοπή κατά 35% της δεύτερης σύνταξης, ενώ φαίνεται να προκρίνεται (από τους πολιτικούς) η πρόταση που προβλέπει την αύξηση του ελάχιστου απαιτούμενου χρόνου ασφάλισης, έναντι εκείνου της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης (πρόταση τεχνοκρατών). Από το 2010 μέχρι σήμερα οι συντάξεις -κύριες και επικουρικές- έχουν υποστεί απώλειες έως 40%, ενώ με αυτές που έρχονται τώρα οι συνολικές μειώσεις μπορεί να φτάσουν, υπό προϋποθέσεις, έως και το 60%.

μπαρμπαλιας είπε...

Κύριες συντάξεις
- Η πρώτη μείωση αφορά την εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων που επιβλήθηκε κατ’ αρχήν από 1-8-2010 για κύριες συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ (ποσοστό παρακράτησης όπως διαμορφώθηκε από 3% έως 14%), σε δεύτερη δε φάση από 1-8-2011 για συντάξεις που μετά την πρώτη μείωση υπερβαίνουν τα 1.700 ευρώ, εφόσον τη λαμβάνουν συνταξιούχοι κάτω των 60 ετών (ποσοστό παρακράτησης 6% έως 10% ανάλογα με το ύψος της σύνταξης).

- Η δεύτερη μείωση επιβλήθηκε από 1-11-2011 στα ποσά συντάξεων που απομένουν μετά τις μειώσεις που προαναφέρθηκαν και αφορούν το τμήμα συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ για συνταξιούχους κάτω των 55 ετών. Το ποσό της σύνταξης (άνω των 1.000 ευρώ) μειώνεται κατά 40%. Μετά τη συμπλήρωση του 55ου έτους ή για όσους έχουν ήδη συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους ο περιορισμός ορίζεται σε 21% και αφορά το ποσό σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.200 ευρώ.

- Η τρίτη μείωση επιβάλλεται από 1-1-2012 στο ποσό σύνταξης που απομένει μετά όλες τις προαναφερθείσες παρακρατήσεις και ορίζεται σε 12% στο ποσό σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.200 ευρώ. Για το ΝΑΤ η τελευταία μείωση ήταν 7% σε όλο το ποσό της σύνταξης.

Ηδη από το έτος 2010 δώρα εορτών και επίδομα αδείας καταβάλλονται μόνο (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) σε όσους έχουν υπερβεί το 60ό έτος της ηλικίας, το δε ποσό που καταβάλλεται είναι 400 ευρώ για δώρο Χριστουγέννων, 200 ευρώ για δώρο Πάσχα και 200 ευρώ για επίδομα αδείας.

Τώρα έρχεται η τέταρτη μείωση, προκαλώντας συνολικές απώλειες από τα ποσά του 2010 που φτάνουν μέχρι το 60%. Σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα συντάξεων, οι μειώσεις κυμαίνονται μεταξύ 1% και 15%, ανάλογα με το σενάριο τελικά που θα υιοθετηθεί για τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις.

μπαρμπαλιας είπε...

Επικουρικές συντάξεις
Στις επικουρικές συντάξεις, η πρώτη μείωση επιβλήθηκε από 1-9-2011 για όλα τα επικουρικά Tαμεία και για επικουρικές συντάξεις άνω των 300 ευρώ, με κλιμακούμενο ποσοστό παρακράτησης από 3% έως 10%.

Η δεύτερη μείωση ίσχυσε από 1-11-2011 για ορισμένα επικουρικά Tαμεία. Για το ΕΤΕΑΜ η μείωση ορίσθηκε σε 30% για το ποσό επικουρικής σύνταξης που υπερβαίνει τα 150 ευρώ. Για τις επικουρικές συντάξεις ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ και ΕΤΒΑ το ποσοστό μείωσης ορίσθηκε σε 15% σε όλο το ύψος του ποσού της σύνταξης. Τέλος, για το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων η μείωση ορίσθηκε σε 20%, για δε το τμήμα άνω των 500 ευρώ σε 50%.

Η τρίτη μείωση επιβλήθηκε από 1-1-2012 και ορίζεται σε 10% στα ποσά σύνταξης από 200 έως 250 ευρώ, σε 15% στα ποσά σύνταξης από 250 ευρώ έως 300 ευρώ και σε 20% στα ποσά άνω των 300 ευρώ. Η μείωση αφορούσε όλα τα Ταμεία και τους κλάδους που εντάχθηκαν στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης.

Στην υπόλοιπη δέσμη νέων μέτρων περιλαμβάνονται προτάσεις όπως:

- Κατάργηση 13ης και 14ης επικουρικής σύνταξης. Από το 2013 κόβονται τα δώρα και τα επιδόματα στις επικουρικές συντάξεις.

- Κατάργηση συνταξιοδότησης άγαμων κορασίδων.

- Αύξηση του ελάχιστου χρόνου συνταξιοδότησης. Σήμερα για να λάβει κάποιος την κατώτατη σύνταξη θα πρέπει να έχει 15 έτη ασφάλισης (4.500 ένσημα) και να έχει συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας. Με τις αλλαγές που προτείνει το υπουργείο Εργασίας η αύξηση των ελαχίστων ορίων θα γίνει σταδιακά και θα απαιτούνται 6.000 ένσημα.

μπαρμπαλιας είπε...

...οι επερχομενοι
να εχουν κατα νου συνταξη στα 67 και αποδοχες σημερινες 700 ευρω...

οι παλαιοτεροι ...οσοι και οσο ζησουν
θα φανε τα ετοιμα που τυχον στοκαρισαν...
αν δεν στοκαρισαν ...θα τους φαει η μαυρόγατα...

ο dwk είπε...

Καλησπερούδια !
Εσπέρα Κυριακής, μπανάκια είδα… «κύματα» σηκώθηκαν… τραγούδια και κλαρίνα άκουσα… καφεδάκια… συντάξεις… θεμελιώδη… δρόμοι και παγίδες !
…πολύς ο ελεύθερος χώρος και ησυχία τώρα στην ελεύθερη γνώμη, ευκαιρία να τρυπώσω και να σας κουράσω λίγο (έως πολύ…), αντιγράφοντας τη χθεσινοβραδινή «συνομιλία» μου, που είπε ο Πάνος, από «δίπλα». Οι βιαστικοί προσπεράστε γρήγορα!!!!!
-από μήνυμα στον ΔΝ:
«…όποιος έχει ασχοληθεί με το εμπόριο και έχει εμπειρία από έλεγχο του ΣΔΟΕ (είτε άμεσα ειτε απο τον κυκλο του), είναι δύσκολο να μην πάρει το μέρος αυτων που τους πλάκωσαν ...Ας με διαψευσει κάποιος που έχει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ασχοληθει με επιχειρηματική δραστηριότητα, όχι να την διαβάζει απο τις εφημερίδες… Ο κανόνας είναι κυρίως ένας: Έχεις κάνει ή οχι παρανομία, κάτι θα βρουν να σου βάλουν πρόστιμο
Έστω και μια μικρή απροσεξία θα βρουνε να σε εκβιάσουν, να πάρουν μαυρα και να δηλώσουν κάποιο ψιλοπρόστιμο για τα μάτια του κοσμου... Είμαι ξεκάθαρος και ας μου ρίξετε όσα μπινελίκια γουσταρετε
Αν δεν μπουνε φυλακή οι πολιτικοί που μας χρεοκοπήσανε, αν δεν στελεχωθεί το σδοε απο την αρχη διωχνωντας όλους τους παλιούς και δεν αρχίσει πάλι να προσφέρει το κράτος τα στοιχειώδη... θα είμαι με τους φοροφυγάδες...
Καλυτερα να τα φαει ο ταβερνιάρης, που πιθανότατα είναι η τελευταια του ελπίδα να σώσει το μαγαζι του και να ταισει τα παιδια του- για τον τσουκατο και τον μαντελη δεν είδα να επιστρατευτει το ναυτικο και τα ματ !»
-από την απάντησή μου:
«…Συγκινήθηκα!!! …χοντρά δάκρυα τρέχουν από τα μάτια μου, την ώρα που διαβάζω για τον …κακόμοιρο τον ταβερνιάρη που δεν κόβει απόδειξη –όχι βεβαίως για την «μπεμβε»- …για να μην πεινάσουν τα παιδάκια του…
Δεν φτάνει όμως μόνο ο μαρθα-βουρτσισμός! Πως δεν θα μας κράξει το πόπολο;;;-Χώνουμε λοιπόν και τα πιασιάρικα: βρώμικο ΣΔΟΕ… πολιτικοί που μας χρεοκοπήσανε… Τι; Δεν φτάνει; Ρίξε κι άλλα! Τσουκάτος… Μαντέλης… (ρε σεις …ξεχάσατε τον Πάγκαλο, ρεεε!!!)…
…λέω εγώ τώρα… ΑΝ ο χοντροταβερνιάρης έκοβε την πουτ@ν@ την απόδειξη… ΑΝ ο βρωμοκλεφτοταβερνιάρης ΔΕΝ λάδωνε, ΔΕΝ έγλυφε για να βάλει το γιο στο δημόσιο και την κόρη στο δήμο… ΑΝ ο ελληναράς κουραδοταβερνιάρης δεν είχε τον ανασφάλιστο αλλοδαπό στην από πίσω, να καθαρίζει τις πατάτες…
…λέω εγώ τώρα… …μήπως θα ήταν πιο σωστό; …πιο τίμιο; …μήπως θα τους είχαμε χεσμένους τους ΣΔΙΤΕΣ και όλους τους υπόλοιπους μ@λ@κοπίτουρες;
-ΤΙ ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ !!!!!!!»
(-και παρακάτω…) «…και ο διπλανός, αυτός που ΔΕΝ είναι λαμόγιο, θα βάλει λουκέτο…»
-μετά ήρθαν οι αντιρρήσεις του Σεισάχθεια:
«…1) φωνασκειτε για τους εστιατορες ...ομως το ΦΠΑ αυξηθηκε απο το 13 στο 23% και οι περισσοτεροι κρατησαν τις τιμες σταθερες...ΑΝ σας ελεγαν οτι στις τιμες δεν συμπεριλαμβανεται το ΦΠΑ ..θα ζητουσατε αποδειξεις καταβαλλοντες την προσθετη επιβαρυνση του 23 % ? εεεε ? 2) το ιδιο ομως γινεται και με τον ηλεκτρολογο και με τον υδραυλικο κλπ ...σας λενε δυο τιμες ...μια με αποδειξη και την "αλλη" χωρις αποδειξη ...ΠΟΣΟΙ απο σας , που διαμαρτυρεστε ζητατε ΑΠΟΔΕΙΞΗ, καταβαλλοντας επι πλεον 23 % ζεστου χρηματος ?..εεεε? ΕΓΩ παντως ΟΧΙ ....3) στους υπαιθριους μικροπωλητες που στηνονται εξω απο τα καταστηματα σε ολη την Ελλαδα και που κανουν πολλαπλασιο τζιρο απο τους καταστημαρχες (που πληρωνουν φορους ,φως ,υπαλληλους ,ΙΚΑ κλπ) ,ζητατε να σας κοψουν αποδειξη?»

ο dwk είπε...

…σεντόνι βγήκε …καλοκαιριάτικα!!! Ουφφφ!

ο dwk είπε...

…και για να μην γίνει παρεξήγηση.
-όταν μιλάμε για πολιτική, για οικονομία, απαραίτητη η κριτική, δεκτά και τα …μπινελίκια για τους μαντελοτσουκάτους και όλο το κακό συναπάντημα…
Το βρίσκω όμως λαϊκίστικο και παραπλανητικό, στην προσπάθεια υπεράσπισης του λαμόγιου, που στο κάτω κάτω από την τσέπη μας τα παίρνει…, να τα ρίχνουμε όλα μαζί στη σούπα…

Ανώνυμος είπε...

Κυριακή 19 Αυγ 2012 - 18:52 Π.Θ IP: XXX.132.114.145
MEGALO ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΕΥΝΟΙΚΟΤΕΡΟΥς ΟΡΟΥς ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ Η ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ............

.ΜΙΧΑΛΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΛΦΑ?

ο dwk είπε...

…δυο ακόμα απόψεις:
«Ανόητη και πολυδάπανη παράσταση επίδειξης κρατικής και κυβερνητικής πυγμής, με εντελώς αντίθετα από τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα και με γελοιοποίηση της χώρας μας διεθνώς» χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, τα γεγονότα της Ύδρας.
«Η νομιμότητα που η κυβέρνηση διακηρύσσει ότι θα επιβάλλει με κάθε τρόπο, απαιτεί απ’ τη λαϊκή οικογένεια, που το εισόδημά της δεν αρκεί ούτε για να καλύψει τις βασικές της ανάγκες, να πληρώσει φόρο 800 και 1.000 ευρώ, να μην έχει πετρέλαιο θέρμανσης ούτε φάρμακα. Απαιτεί από τους μικρούς επιχειρηματίες που φυτοζωούν να κλείσουν, προκειμένου να διευρυνθούν οι προκλητικές φοροαπαλλαγές και τα προνόμια των μεγάλων επιχειρηματιών» σχολίασε το ΚΚΕ.
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231209686

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα καλησπέρα!
Ο Ηλίας έκανε αυτό που ήθελα εδώ και κάποιες μέρες να κάνω εγώ, να γράψω δηλαδή ποιες είναι οι περικοπές μέχρι τώρα στις συντάξεις. Ας είναι καλά που με ...ξεκούρασε. Δεν τα είχα έτοιμα από το διαδίκτυο αλλά σε έντυπη μορφή, οπότε ήθελαν κάποια επεξεργασία.
Και βέβαια πολύ ενδιαφέρουσες οι ειδήσεις για τις μελλοντικές περικοπές (παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις, να μην τα ξαναλέμε).
Το κυριότερο, επειδή διάφοροι άσχετοι έλεγαν δεξιά αριστερά ότι είχαμε κάπου έξι περικοπές μέχρι τώρα, φάνηκε καθαρά ότι είναι τρεις (3) και με την βοήθεια του Θεού θα τις κάνουμε οσονούπω τέσσερις. Και μη νομίζετε ότι τελειώσαμε γιατί μάλλον θα απογοητευτείτε!

Για τον Δώρο...τα είχα διαβάσει ήδη αλλά...
1. Καλά έκανες γιατί αρκετοί από αυτόν τον χώρο δεν μπαίνουν πλέον δίπλα και
2. Δεν σχολιάζω πλέον στο συγκεκριμένο θέμα γιατί ήδη έγινα κουραστικός και γιατί υπάρχουν φίλοι επαγγελματίες (και εδώ μέσα) που είναι σωστοί και κύριοι και δεν θέλω να τους στενοχωρήσω περισσότερο. Αυτοί απλά διαβάζουν χωρίς να γράφουν και να πολυλογούν σαν κι εμένα. Οπότε είναι σαν να μην υπάρχει αντίλογος.

Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ... αυτός είναι ο ορισμός του λαϊκισμού, της ανεθυνότητας και του "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε". Τι να πεις...

Ρε σεις έλεος... ένας σωστός πολιτικός σχηματισμός να δημιουργηθεί, να δουλέψει για τον απλό άνθρωπο με τίμιες, απλές και καθαρές προτάσεις και νόμους και θα βγαίνει μέχρι να πεθάνουμε, μέχρι να βαρεθούν από μόνοι τους να κυβερνάνε.
Εντάξει, το ξέρω...και μετά ξύπνησες!!!

michele είπε...

Επειδη ειμαι σε διακοπες ,απλα διαβαζω και ενημερωνομαι με τις αποψεις σας επι παντος..
Ελευθερη γνωμη σε πληρη δραση.Αλλα μετα την επομενη Δευτερα θα επανελθω δριμυτερος κι εγω με τις δικες μου αρλουμπες.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Άντε γιατί μας έλειψε η ...αντιπαράθεση χαχα (τουλάχιστον σ' εμένα).

Και κάτι τελευταίο μάλλον για απόψε, συμπληρωματικό στα προηγούμενα.
Ξέχασα να πω ότι έχουμε υπογράψει στο μνημόνιο (εκείνος ο ανεκδιήγητος Κουτρούλης πρέπει να είναι μέσα σίγουρα) ότι οι επικουρικές συντάξεις θα αναπροσαρμόζονται ανά τρίμηνο, ανάλογα με την πορεία των εσόδων των ταμείων κλπ κλπ οπότε...δεν χρειάζεται, καταλαβαίνουμε όλοι.
Το καλύτερο το άκουσα στα νέα του ΑΝΤ1. Όσο δεν έρχεται η ανάπτυξη τόσο θα λαμβάνονται μέτρα και θα γίνονται περικοπές.
Το καταλάβατε μωρέ???
Συμπέρασμα: Αν δεν φέρουμε εμείς οι ίδιοι (οι ενδιαφερόμενοι) την ανάπτυξη την βάψαμε, θα τρώμε συνεχώς περικοπές στο κεφάλι.
Γιατί αν περιμένουμε από τους άλλους...

Τίποτα προτάσεις κανένας?

ο dwk είπε...

…δηλαδή μένει μια εβδομάδα ακόμα για τις …δικές μας …
…εύγε Michele !!! χαχαχα!

ΑΡΤ είπε...

8/17/2012 02:58:00 μ.μ.

Τον σταύρωσαν επειδή έγινε χριστιανός!

Μπορεί στην Ελλάδα ο πολυπολιτισμός να ανακοινώνει μέχρι και έναρξη πολέμου κατά των γηγενών κατοίκων, μπορεί οι λαθρομετανάστες παραδόξως να μας προτιμούν ως χώρα παραμονής τους αντί άλλων ισλαμικών κρατών στα οποία μπορούν να ενσωματωθούν πολύ εύκολα λόγω θρησκείας, μπορεί η ελευθερία ζωής και σκέψης να είναι αγαθά που προσφέρονται πλουσιοπάροχα ακόμη και σε αυτούς που καταδυναστεύουν την ζωή, την σκέψη και τα πιστεύω μας, όμως τίποτε δεν μπορεί να συγκριθεί με χώρες στις οποίες ο ισλαμισμός αποτελεί την κυρίαρχη τάξη, η οποία αποφασίζει -εν ψυχρώ- για την ζωή και τον θάνατο όσων τολμούν να τον αμφισβητήσουν ή να τον απαρνηθούν.

Η φωτογραφία αποτελεί απόδειξη της αγάπης προς τον χριστιανισμό, εκείνων που προστρέχουν στην χώρα μας για να... σωθούν. Στην φωτογραφία βλέπουμε έναν πολίτη της Υεμένης, ο οποίος είχε το θράσος να βαπτισθεί χριστιανός! Κι επειδή αμφισβήτησε το Ισλάμ, τον σταύρωσαν!!!

Τί είπατε; Ο πολιπολιτισμός και η πανθρησκεία αποτελούν το σκοπό της Νέας Τάξης, η οποία θέλει να επιβάλει την ισότητα, την ισονομία, την ελευθερία και τον εν γένει πλούτο στους ανθρώπους; Ξανακοιτάξτε την φωτογραφία, πάρτε τη Νέα Τάξη σας και πάτε στο καλό... για να μην σας πούμε να πάτε εκεί από όπου ήρθατε!

http://kostasxan.blogspot.gr/2012/08/blog-post_9193.html

ΑΡΤ είπε...

Αυριο πληρωνουμε το ομολογο των 3,2 δις

taxalia.blogspot.com/2012/08/32.html

ΠΑΝΟΣ είπε...

Bρε Δώρο, να μην αφήσεις τίποτα, μα τίποτα να πέσει κάτω!!!
------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΡΤ, ουδέν σχόλιον, γιατί θα γίνω πάλι τουλάχιστον αντιπαθής.
Έλεγα από καιρό μερικά πράγματα στο ΒΝ (λόγω καταγωγής τα ξέρω από πρώτο χέρι) και (σχεδόν) ΚΑΝΕΝΑΣ δεν είχε κάτι να πει. Έγραψα κι εδώ κάποια σχετικά σχόλια πρόσφατα. Τόσο μεγάλη πλύση εγκεφάλου έχουμε υποστεί? Τόση αδιαφορία από τους πολίτες μιας χώρας που έπρεπε σύσσωμη να ξεσηκωθεί δεν την περίμενα δυστυχώς. (εξαιρείται η γνωστή παρέα βέβαια).

ΠΑΝΟΣ είπε...

Και όλα αυτά εν ονόματι μιας "καλοπέρασης", μιας στρατιωτικής θητείας κολλεγίου, μιας Μυκόνου όπου συνωστίζονται όσοι είναι in, με πρώτους αδερφές και ξέκωλα και χοροπηδάνε μέχρι το πρωί και..
ωχ βαρέθηκα βρε αδερφέ και κουράστηκα πια.

michele είπε...

Πολλα δεν τρωει ο γαβρος απο τους απλυτους??

ΠΑΝΟΣ είπε...

...προηγουμένως (11.07) ξέχασα να βάλω και τα λαμόγια τους φοροφυγάδες μέσα.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Που να έπαιζε και ο Μαραντόνα...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

γράφτηκε από xrhstos
70000 kommatia ete sto 1,30.thelo 1.50 na pouliso na bgalo eykolo xrima apo to koroido ton toyrkolia.perimeno k olo den paei.elpizo me xri paraskeui na ksepouliso na bgalo to megalo kerdos.oi trapezites moirazoun xrima se teties times pou exoun ta xartia toys

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ειναι ο αγαπημενος μου ,πολυ πλακα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

καλησπερα σε ολους,ο mike ηταν να μην ξεκινησει τις διακοπες

michele είπε...

Καλως τον Αλεξ,επειδη δεν διακοπτω παντελως,παρατεινω λιγο τις διακοπες..χαχα
και μενα μου αρεσει ο Χristos