Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 11 Αυγούστου 2012


 ΣΑΒΒΑΤΟ                                                                                 

                                 
                                                               ..και καφεδάκι 
Η ΑΣΤΑΘΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ...
απο τον Αλέξανδρο..
Με αφορμη την ειδηση για την καθυστερηση ληψης αποφασης για την επομενη δοση, εγραψα χωρις καλα καλα να το καταλαβω ενα κειμενακι για την κριση στο οποιο δηλωνω την γνωμη μου οτι η επιλυση της κρισης ειναι ΜΟΝΟ θεμα μηχανισμων ελεγχου της οικονομιας και συνεπως αποτελεσμα της αποτυχιας τους.Το κειμενο αναρτηθηκε στο ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ TRADER, αλλα θα το μεταφερω και εδω για σχολιασμο και για την καταγραφη των πιθανων απο μερους σας διαφωνιων.
Λυσεις παντα υπαρχουν,βεβαια με διαφορετικο βαθμο συνθετοτητας και προσδοκωμενης αποτελεσματικοτητας καθε φορα.Το ερωτημα ειναι εαν υπαρχει και η βουληση για την εφαρμογη τους.ΠΧ... Οι αποφάσεις για τη δόση των 31,5 δισ. μετατίθενται για την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου. 
Γιατι αυτη η νεα καθυστερηση? η οποια ειναι βεβαιο οτι θα δωσει την εικονα 1/οτι η χωρα φθανει ,αν δεν ξεπερνα τα οικονομικα της ορια 2/οτι η Ευρωπη καθυστερει για μια ακομη φορα και παιζει με την φωτια βλεπε Ιταλια. Δεν ειναι καθολου λογικο να υποθεσουμε οτι δεν γνωριζουν την λυση ΑΡΑ?
στην πραγματικοτητα ολα ειναι μαλλον απλα.Ο καπιταλισμος ειναι ενα συστημα που εγγενως βρισκεται σε μια κατασταση ασταθους ισορροπιας γεγονος αλλωστε που παιζει τον καθοριστικο ρολο στην διαιωνιση του.Σε τετοιες περιπτωσεις υπαρχει η αναγκη για μηχανισμους που επεμβαινουν για να αποκαθιστουν πιθανες αιτιες που θα μπορουσαν να απειλησουν την διατηρηση του ιφισταμενου equilibrium.Αυτα τα οργανα εχουν πλεον χρεοκοπησει και αποτελουν πλεον μερος του προβληματος μαλλον παρα της λυσης,βλ πχελληνικες οικονομικες υπηρεσιες.Αρα η οποια λυση του οικονομικου προβληματος δεν ειναι ουτε πρωτιστα ουτε καν βασικα οικονομικη,ειναι δομικη δηλαδη θεμα κατασκευης,οχι επισκευης,των δομων που θα ΘΕΛΗΣΟΥΝ να τιθασευσουν το κτηνος που αποτελει την ζωογονο δυναμη του συστηματος.Και ενα παραδειγμα για το τελος 
Η Ελληνικη δημοσια διοικηση ως μηχανισμος ελεγχου και εποπτειας της δημοσιας λειτουργιας,εχει αποτυχει σε βαθμο περαν καθε επισκευης,εχει βγει Π.Ε για οσους θυμαστε τα χρονια στο στρατο(περαν επισκευης)ετσι το να γινουν εμβαλωματικες κινησεις για την αναμορφωση του ειναι κατι απλα αντιπαραγωγικο.Η μονη λυση για αυτο ειναι η παρακαμψη του μεσω ευελικτων μηχανισμων που θα αναλαβουν την διεκπεραιωση της αποστολης του.
Συμπερασμα, δεν υπαρχει ζητημα σχετικα με το εαν ειναι δυνατη η αντιμετωπιση της κρισης, ζητημα υπαρχει σε σχεση με τα συμφεροντα που επιθυμουν την διαιωνιση της.

16 σχόλια:

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους

Τα πάντα εξηγούνται με τα μαθηματικά Αλλά θα συμφωνήσω με τον ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ότι έχει ένα καλό κάτω και μάλιστα σύντομα χαχαχα

Ωραίο τραγουδάκι ΜΙΧΑΛΗ
Και ένα από εμένα να το αφιερώσεις όπου νομίζεις

http://youtu.be/vXElGQuCokc

ΑΡΤ είπε...

Οι εκτιμήσεις των ειδικών του οίκου για το ΧΑ
Πώς η Goldman Sachs έφερε πάλι την Ελλάδα στα «ραντάρ» των ξένων

Web only

10/08/2012 07:42




«Δυο κηδείες», «ένα γάμο» και μια υποβάθμιση έχει μπροστά της η Οδός Αθηνών , αν παραφράσουμε την γνωστή κινηματογραφική ταινία. Μετά τις «κηδείες» και το «γάμο», όμως, ίσως προηγηθεί πιθανότατα, μια άνοδος στην αγορά , ειδικά αν στο τέλος του 2012, ο προϋπολογισμός εκτελεστεί κανονικά και το έλλειμμα έχει μηδενιστεί ή έχει γυρίσει σε πλεόνασμα.

Όλα τα παραπάνω βεβαίως, προϋποθέτουν μια μίνιμουμ κοινωνική συμφωνία- δίχως εντάσεις μπορούν να προκύψουν το φθινόπωρο αν η κυβέρνηση περικόψει συντάξεις που ξεκινούν από τα 700 ευρώ.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Στις 11 Ιουλίου, η Goldman Sachs κυκλοφόρησε μια έκθεση με την οποία υποστήριζε ότι η εσωτερική υποτίμηση στην Ελλάδα έχει προχωρήσει, ότι το ελληνικό εμπορικό έλλειμμα έχει συρρικνωθεί, ενώ το εργατικό κόστος έχει μειωθεί κατά 30% σε σχέση με το μέσο ευρωπαϊκό όρο.

Σύμφωνα με Έλληνες διαχειριστές, η έκθεση της Goldman έφερε την Ελλάδα πάλι στα ραντάρ των ξένων επενδυτών, παρόλο που πολλοί δεν ήθελαν να ακούσουν οτιδήποτε αφορά την Ελλάδα.

Το ενδιαφέρον από τους ξένους αυξήθηκε μετά την δημοσιοποίηση της έκθεσης. Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν, ενόσω ο δείκτης έχει κολλήσει στις 600 μονάδες και δεν μπορεί με τα λιγοστά εγχώρια κεφάλαια να ξεπεράσει τις 700 μονάδες.
Ποιες είναι οι «κηδείες» τώρα ; Οι «κηδείες», δηλαδή τα αρνητικά γεγονότα για τον Γενικό Δείκτη του χρηματιστηρίου είναι α) τα άσχημα οικονομικά αποτελέσματα εξαμήνου – αλλά και του 9μηνου.

Οι ελληνικές εταιρείες – πλην μονοπωλίων όπως ο ΟΤΕ – πιέζονται χρηματοοικονομικά και θα πιεστούν περισσότερο, όσο πέφτει η ζήτηση (Ελλάδα και Ευρώπη) και βαθαίνει η ύφεση.

Δεύτερο αρνητικό στοιχείο για τον Δείκτη ( «κηδεία» ) είναι η αναμενόμενη ανεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Οι τελευταίες χρειάζονται νέα κεφάλαια από τους επενδυτές κι αυτό , όπως είναι φυσικό, θα πιέσει τον Γενικό Δείκτη για αρκετό διάστημα.

Και τα δυο αρνητικά στοιχεία ενδέχεται να πιέσουν τον Δείκτη, εκτός κι αν συμβεί άλλη θεαματική εξέλιξη.

Ο «γάμος»
Μετά τις «κηδείες», ακολουθεί ένας «γάμος» μεταξύ τραπεζών καθώς 3 τράπεζες ( Εθνική, Alpha, Εurobank) διεκδικούν την Εμπορική Τράπεζα. Η συνένωση- με ορισμένους τρόπους- μπορεί να απαιτήσει και λιγότερα κεφάλαια, εξέλιξη που σημαίνει ότι ελαφραίνει και το βάρος των 50 δισ. ευρώ.
Έτσι, ο επικείμενος «γάμος» δύναται να έχει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα καθώς οι τράπεζες που θα μείνουν χωρίς «ζευγάρι», ήδη έχουν εξετάσει τις επόμενες συνενώσεις και δεν θα μείνουν άπραγοι, όταν μια εκ των τριών αποκτήσει την Εμπορική

Το «πάρτι»
Με δεδομένα την καλή μακροοικονομική εικόνα της Ελλάδας που εμφανίζει η Goldman Sachs, αλλά και το γεγονός μιας σίγουρης σχεδόν υποβάθμισης του χρηματιστηρίου από τον Οίκο FTSE μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου, τότε στην Αθήνα, μπορεί να δούμε μια σημαντική ροή κεφαλαίων.

Όταν η αγορά υποβαθμιστεί από ανεπτυγμένη “developed” σε advanced emerging αναδυόμενη αυτό σημαίνει την φυγή μακροπρόθεσμων κεφαλαίων, με αποτέλεσμα σημαντικές πιέσεις λίγο πριν και μετά το γεγονός της υποβάθμισης.

Τα κεφάλαια αυτά αντικαθίστανται σχεδόν αμέσως από τα περίφημα Hedge funds που θα αναλάβουν το ρίσκο της χώρας με αντάλλαγμα να εμφανίσουν απόδοση 3 ή 4 φόρες στα κεφάλαια τους.

ΑΡΤ είπε...

7+49...πηγη ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΑΡΤ είπε...

Καλημερα σε ολους και ολες και καλα να περνατε...
Χρονια πολλα πατερα...

11 8 80

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα σε όλο τον κόσμο...καλό Σ/Κ

Νίκη είπε...

Καλησπέρα σε όλους. Καλά να περνάτε όπου κι αν είστε.
Πολλές ευχές ΑΡΤ. Και πάντα με υγεία.
Πάνο σιδερένιος.

Νίκη είπε...

ΑΡΤ, να είσαι καλά. Αν και ξέρω ότι δεν σου αρέσουν οι ευχαριστίες, σ' ευχαριστώ.

ΑΡΤ είπε...

Ενα τραγουδι αφιερωμενο στην Νικη μας και αυτη με την σειρα της ας το αφιερωσει οπου θελει και αγαπα...

http://www.youtube.com/watch?v=1SM7-fBM-3w

Νίκη είπε...

Γλυκό , ευαίσθητο. Αγγίζει την ψυχή.
Σ’ εσένα. Τον μπαμπά Αρτ.
Καλό απόγευμα.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα σε όλους. Δεν μπορούσε να μην μας τα ξαναπεί και σήμερα...για να τα εμπεδώσουμε.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Βλέπω σήμερα ο κόσμος είναι έξω και καλά κάνει εδώ που τα λέμε. Είναι η κατ' εξοχήν εβδομάδα των διακοπών αυτή, όλοι θα κλέψουν έστω λίγες μέρες πριν ή μετά της Παναγίας για να ξεφύγουν. Είπα να γράψω κάτι για τα 100.000 ακίνητα που θέλει να βγάλει στο σφυρί η τρόικα γιατί δεν πέφτουν οι τιμές (θέλουν να αγοράσουν φτηνά φαίνεται) ή για την Bank of America-Merrill Lynch που εκτιμά ότι η σημερινή κατάσταση θα συνεχιστεί ως έχει «απλά δοκιμάζοντας την υπομονή της τρόικας» (οι "αναμάρτητοι" που τα έκαναν shit και αναγκάστηκαν τελικά να συγχωνεύσουν και την άλλη και να την βάλουν και στην επωνυμία τους) αλλά τελικά λέω...άστο δεν αξίζει τον κόπο, ποιοι είμαστε εμείς οι ανύπαρκτοι ποι θα σχολιάσουμε τέτοια κοσμοϊστορικά γεγονότα που μόνο αυτοί που δημιούργησα αυτό το παγκόσμιο οικονομικό και όχι μόνο μπάχαλο ξέρου?
Άσε, θα τα σχολιάσει ο Σπύρος όπου να' ναι.

ΠΑΝΟΣ είπε...

*ξέρουν...

chriscon είπε...

Καλησπέρα, δεν αξίζει ο κόπος να σχολιάζονται απόψεις ατεκμηρίωτες, ανόητες, απαίδευτων κατ' επίφασην ειδημόνων εγχώριων και αλλότριων...ας συνεχίσει ο καθένας τον αγώνα του με τα εφόδια που διαθέτει και με τη βοήθεια των συνανθρώπων του.......καλή δύναμη σε όλους...

ΠΑΝΟΣ είπε...

ΑΡΤ το πρωί μπήκα μόνο για μια καλημέρα και μετά έδωσα μεγαλύτερη προσοχή...ότι και να σημαίνει πάντως το 7.56 τις καλύτερες ευχές μου.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα Κωνσταντίνε, δεν έχεις άδικο...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Κατά τα άλλα ο καιρός μας τα χάλασε (εμένα περίμενε φαίνεται) και η έξοδος για την θάλασσα αναβλήθηκε σήμερα. Συννεφιά και μετά το μεσημέρι βροχή.
Περίοδος προσαρμογής σε κάθε περίπτωση. Έκλεισε μια σελίδα και ανοίγει μια άλλη, δεν αλλάζει μια κατάσταση σαν κι αυτήν σε μία μέρα...