Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012


X.A.A. META TH ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΜΙΑ ΒΟΥΤΙΑ...

                                                                                     ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ
Καθημερινό σχόλιο Μιchele..
Στις 642,62 μον εκλεισε σημερα ο ΓΔ...

με ανοδο κατα 0,59% και τζιρο στα 24,8 εκ ευρω.Μια συνεδριαση επαναληψη των προηγουμενων με κινητηριους μοχλους τον ΟΤΕ +6,09% τη ΔΕΗ +6,85% και τον ΟΠΑΠ 1,36% που πραγματοποιησαν το μισο τζιρο ολης της συνεδριασης,φερνοντας τον FTSE στις 234,29 μον με κερδη 0,83%.Οι τραπεζες ,υποτονικες περιφερονται στα ιδια επιπεδα με τον τραπεζικο δεικτη να σημειωνει πτωση κατα 0,27% στις 223,58 μον κινουμενος πανω απο τον κμο50 ημ και εντος σχηματισμου τριγωνου.
Απο τον ftse καλος και ο ΤΙΤΚ με πολυ μικρο ογκο στα 13,77 ευρω,ενω απο τη μεσαια κεφαλαιοποιηση καλη συνεδριαση ειχαν η ΣΙΔΕ με κερδη +5,59% στα 0,6990,τα ΕΧΑΕ με +1,83% στα 2.78 ευρω,ο ΟΛΘ με +1,45% στα 13.30.Ειναι σαφες οτι με αυτο τον τζιρο δυσκολα θα μπορεσουμε να ξεπερασουμε τις 662 μον και να κοιτταξουμε προς την ζων των 680-694 μον.
Σχετικα μοιρασμενες οι εντυπωσεις καθοτι στην τελικη εικονα 61 μετοχες ηταν ανοδικες και 71 πτωτικες.
Στις διεθνεις εξελιξεις,συμφωνα με τον Ισπανο ΥΠΟΙΚ στις 20/7 αναμενονται οι αποφασεις για την ισπανικη βοηθεια,οι δε αγορες κινουνται ελαφρα  πτωτικα με τον  DAX στην Φραγκφουρτη να σημειωνει μικρη πτωση στις 6408 μον και τον DOW επισης καθοδικο με απωλειες 0,37% στις 12.724 μον...

22 σχόλια:

michele είπε...

Καλο κλεισιματι.Μ εντυπωσιασε η ΔΕΗ που εκλεισε πανω απο τον 100 αρη και μπηκε βεβαια σε υπεραγορασμενη ζωνη..Σταση αναμονης στις τραπεζουλες,το πανε λιγο πλαγια το συστημα μεχρι την επιμενη κινηση.Οριακα πανω στη γραμμη τασης ο ΜΥΤΙΛ

μπαρμπαλιας είπε...

γεια σου Μικε με τις ιδεες σου...που τις ζωντανευεις με φωτο και φαντασια...

εδω εχουμε δυνατο μαιστρο...

νικος φαληρο είπε...

κε michele θεμελιωδως μπορειτε να ριξετε μια ματια στη MIG; Ειναι υποτιμημενη σ αυτα τα επιπεδα τιμων;
Κι αν μπορειτε και λιγο τεχνικα.
Ευχαριστω πολυ.

michele είπε...

Θα την ανεβασω το βραδυ Nικο ,να την δουμε.Θεμελιωδως η εσωτερικη της αξια ειναι πολυ μεγαλυτερη απο την χρηματιστηριακη της,αλλα οι οικονομιες κλιμακος που επιθυμουσε δεν εχουν επιτευχθει λογω της κρισης.Θεωρω οτι σ αυτα τα επιπεδα αξιζει ενα bet

νικος φαληρο είπε...

ευχαριστω πολυ κε michele.

νικος φαληρο είπε...

καλο απογευμα σε ολες τις φιλες και τους φιλους

ο dwk είπε...

Καλησπέρα.
Λογικό είναι ο καθένας μας να έχει αντιρρήσεις ή προτιμήσεις, όσον αφορά την κυβέρνηση και την σύνθεσή της. Σωστό όμως είναι η κρίση μας να έχει σχέση με την αποτελεσματικότητα.
Είναι λοιπόν πολύ νωρίς για κριτική και ακόμα περισσότερο για συμπεράσματα.
Προσωπικά βλέπω θετικά την πρώτη από την μεταπολίτευση προσπάθεια συνεργασίας. Προτιμούσα περισσότερη συμμέτοχη. Βλέπω όμως ότι κάτι τέτοιο είναι αδύνατον. ΚΚΕ και Χ.Α. αυτοαποκλείονται. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛΛ συναγωνίζονται σε «αντιμνημονιακές» κορώνες.
Διαβάζω: πλήγμα η παραίτηση Νικολόπουλου. Αναρωτιέμαι: για ποιον;
Ακούω: στο ΣΥΡΙΖΑ κάνουν πάρτι. Αναρωτιέμαι: ποιο χαρμόσυνο γεγονός γιορτάζουν;
Οι ικανότητες του καθενός θα κριθούν στον αγώνα και η αντιπολίτευση πρέπει ελέγχει να διορθώνει να προτείνει, κι όχι να επιχαίρει στο λάθος να λαϊκίζει και να καταστοφολογεί…

michele είπε...

O Συριζα επιχαιρει σε ο,τιδηποτε μπορει να μην παει καλα,ακομα και αν αυτο ειναι σε βαρος του λαου και της χωρας.Αλλα αρνουμαι μετα απο δυο εκλογικες αναμετρησεις ,να κανω φιλοσοφικη αναλυση του ελληνικου( το τονιζω) φαινομενου της αριστερας.
Οσον αφορα την παραιτηση Νικολοπουλου και εφ οσον το ψαξω λιγο θα πω και την αποψη μου.Αλλα κατι ακουσα για δυσαρεσκεια λογω περιορισμενων αρμοδιοτητων..

michele είπε...

Αλλα παρ ολα αυτα προτιμω να δοκιμασθει ενας νεος ανθρωπος που βλεπω οτι εχει δουλεψει απο το βιογραφικο του,παρα ενας παλαιοκομματικος που δεν του εχω και πολλη εμπιστοσυνη.Ιδωμεν.

michele είπε...

Απο το blog του φιλου μας του ΜΙΚΡΟΥ:

http://microsxoliastis.blogspot.gr/2012/07/blog-post_5272.html

ο dwk είπε...

Αυτό που πρέπει να αντιλήφθη ο ΣΥΡΙΖΑ (και χρειάζεται την ανοχή μας κι αυτός) είναι ότι είναι αξιωματική αντιπολίτευση με ποσοστό 27%. Θέλει τον χρόνο του… καλό όμως είναι να αποφεύγονται ακραίες δηλώσεις, όπως του κ. Στρατούλη που σήμερα τρέχουν να μαζέψουν.
Ο Ν. Νικολόπουλος έκανε την επιλογή του. Δικαίωμά μας να τον κρίνουμε… του δόθηκε η τιμή και η ευκαιρία. Δεν έδωσε την μάχη… δεν πάλεψε ούτε μια μέρα. Πιστεύω είναι ο μεγάλος χαμένος

ο dwk είπε...

Ο Μεγάλος Μικρός είναι ενίοτε αινιγματικός για μας τους αδαείς (για να μην πω …άσχετους!). για κάνε ένα explain please !

michele είπε...

Ο Συριζα τωρα προσπαθει να γινει ενιαιο κομμα για να "αποδεσμευτει" σιγα -σιγα και απο τις κομμουνιστικες του συνιστωσες.Πραγματι χρειαζεται χρονο και την ανοχη μας,να βρει τα πατηματα του.Το κακο ειναι οτι υπαρχει εκει μια "μαγια" απο τους πολλους πρωην πρασινους γνωστης πολιτικης νοοτροπιας.

michele είπε...

Αναφερει ολες τις κοινοπραξιες για το μεγαλυτερο εργο φωτοβολταικων στην Ελλαδα.Απο κει φαινονται και οι "ελληνικες κοινοπραξιες" και ολοι οι ξενοι που ενδιαφερονται

michele είπε...

Την επίσπευση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών ζήτησε από τον Σαμαρά ο Προβόπουλος της ΤτΕ

Το νου μας λοιπον,στην κινηση των τραπεζικων τιτλων.
Σε λιγο γραφημα ΜΙG..

ThitaDelta είπε...

Καλησπέρα στη καλή παρέα.

Σχόλιο για ΓΔ: Πότε ο Γιάννης δεν μπορεί πότε ο κ... του πονεί.

Μυρίζομαι αδυναμία και υποχώρηση ή δεν βλέπω τη μεγάλη εικόνα;

ΕΧΑΕ δεν μπορεί να γράψει για 3 μέρες πάνω από το 2,73 (michele το είχες δώσει για profit taking), ΟΠΑΠ όμοια το 5,28,ΦΦΓΚΡΠ, τράπεζες, κλπ.

Η γνώμη σας;

michele είπε...

Καλησπερα dt.Eιναι σαφες οτι γινεται μια προσπαθεια ανεβασματος μετοχων με ενδιαφερον και σαφως υποτιμημενες( ΟΤΕ-ΔΕΗ-ΟΠΑΠ) κρατωντας τις τραπεζες περιπου σταθερες εν αναμονη και της ανακεφαλαιοποιησης τους,που δεν αργει κατα τη γνωμη μου..
Ειναι επισης αληθεια οτι με αυτον τον τζιρο δεν μπορεις να πας πανω απο 662-680

michele είπε...

Οι τιμες δε για αυτες τις μετοχες απο αποψη θεμελιωδη ( ΟΤΕ-ΔΕΗ-ΟΠΑΠ) ειναι ακομα πολυ χαμηλες.
Η ΔΕΗ στα 12 ! ευρω θα εχει αποτιμηση 2,5 δισ.Ας το πω αλλη μια φορα.Το φτηνοτερο χαρτι παγκοσμιως.

Παύλος απο Πάτρα είπε...

Σας διαβάζω ανελλιπώς και ας μη συμμετέχω σε διαλόγους....!!!!!
Όμως πιάνομαι απο αυτό που έγραψες Michele ( για την παραίτηση του Νικολοπουλου )που με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο το σχόλιό σου..... σιγά μη τα βάψουμε μαύρα με τη ..... Ποκαχόντας !!!!!
Φυγόπονη Πατρινιά λουμπίνα είναι....σιγά που θα καθόταν να ζοριστεί για ένα κωλοϋφυπουργείο ...χα...χα
Εδώ στη Πάτρα, αν σου πώ ότι το περιμέναμε .....
Βρε παιδί μου, όταν βλέπω τη Ποκαχόντας ....μου έρχεται στο μυαλό, η άλλη μαϊμού .... του ΠΑΣΟΚ, ο Μπεγλήτης .... πολύ μοιάζουν αυτά τα δύο άτομα !!!!!
Γλυφτρόνια του κερατά ...
Δεν θα ξεχάσω να πώ τη καλησπέρα μου στο Μπαρμπαλιά ...στο Νίκο-γλ .... και στον Αρτ.

Παύλος απο Πάτρα είπε...

... πολύ θάθελα νάβλεπα πιό συχνά το Δημοσθένη, αλλά ο μπαγάσας κάνει ..... αποτοξίνωση ...χα...χα

michele είπε...

Γεια σου Παυλο,εκπληξη η παρεμβαση σου χαχα.Εδω που τα λεμε εσυ ως συντοπιτης του πρωην υφυπουργου ξερεις περισσοτερα για την "πολιτεια" του συγκεκριμενου.Εμεις εικασιες κανουμε και πληροφοριες αναλυουνς.Νασαι παντα καλα και περισσοτερες...παρεμβασεις.

michele είπε...

Ανεβηκε διαγραμμα της ΜΙΓ.Ενδιαφερουσα περιπτωση.Στην επανω αναρτηση.