Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012


Χ.Α.Α.  Live    
                                                                                     
                                                                                                                                                                  
                                                     Σχόλια γιά τή συνεδρίαση online..


Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ ΣΟΒΑΡΕΥΕΤΑΙ...
Συνεχίζουν να σφίγγουν τα πράγματα. Στην πολιτική τάξη, η ατμόσφαιρα παιδικής χαράς δεν παύει όμως να κυριαρχεί. Ταυτόχρονα, πάντως, κάποια τμήματα στην κυβέρνηση Σαμαρά αρχίζουν να επιχειρούν κάτι που πήγαινε να λησμονηθεί: κυβερνούν/επιχειρούν να ασκήσουν διακυβέρνηση.


Η εποχή Μαυραγάνη θα βρει μπροστά της και πλήθος εκκρεμότητες ουσίας. Ενα πρώτο παράδειγμα η σειρά άστοχων φορολογικών επιλογών στα προϊόντα καπνού.
* Συνεχίζουν να σφίγγουν τα πράγματα: Στις απεγνωσμένες εκκλήσεις των ξένων, των Τροϊκανών, των Βρυξελλών/της Ουάσιγκτον (το Βερολίνο σιωπά επ' εσχάτων) «Do something! Whatever...», δηλαδή στην πίεση να αρχίσει και πάλι η Ελλάδα να δείχνει ότι κάτι προσπαθεί να εφαρμόσει (να εφαρμόσει, όχι απλώς να πει...), προστέθηκε πλέον η πιο βαριά πίεση. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι, από 25 Ιουλίου, παύει να δέχεται ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου ως ενέχυρο για την χορήγηση ρευστότητας. Οχι για πάντα, δηλαδή όχι sudden death για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα (το οποίο θα συνεχίσει εν τω μεταξύ να λειτουργεί στον αναπνευστήρα του - πανάκριβου- ELA, της Τράπεζας της Ελλάδος), αλλά τουλάχιστον μέχρις ότου η Τρόικα υποβάλει την έκθεσή της για τη βιωσιμότητα του Προγράμματος Προσαρμογής όπως αυτό υλοποιείται στην Ελλάδα. Αυτή η μικρή, γκρίζα κίνηση λειτούργησε περισσότερο αφυπνιστικά απ' οποιαδήποτε ρητή ανακοίνωση Μέρκελ/Σόιμπλε/Λαγκάρντ/Μπαρόζο/Ρεν, απ' οποιαδήποτε απειλητική διαρροή ότι επαναδιαπραγμάτευση ή επιμήκυνση δεν θα πρέπει να αναμένεται άμα δεν πιαστούν οι στόχοι, άμα δεν τηρηθούν οι υποχρεώσεις του Μνημονίου κ.λπ.

Πράγματι, η αληθινή απειλή για την Ελλάδα είναι το πνεύμα του «Μπα, δεν τολμάνε να μας κάνουν τίποτε!» ή πάλι «Τι χειρότερο θα πάθουμε;». Βλέπετε όσο η μηχανή του Δημοσίου συνεχίζει την τραγική παραγωγή ελλειμμάτων ώστε κάπου 5 εκατομμύρια ανασφαλώς εργαζόμενοι συν 1,2 εκατομμύριο άνεργοι να τρέφουμε 1,2 εκατομμύριο του ευρύτερου δημοσίου τομέα συν πάνω από 2 εκατομμύρια συνταξιούχους τόσο «λύσεις» βρίσκονται. Πώς; Μα, το Δημόσιο δεν πληρώνει κανένα - κανένα πλην των δικών του μισθοφόρων. πετσοκόβει κι άλλο το ΠΔΕ. αποστραγγίζει τις τράπεζες με εκδόσεις ακριβώς εντόκων γραμματίων (αλλά ποιος πληρώνει τους τόκους; πάλι το έλλειμμα...). Οπότε, ενώ όλοι παριστάνουμε ότι εισπράττουμε ως ακραία πίεση την καθυστέρηση των δόσεων του δανείου στήριξης Ε.Ε./ΔΝΤ, στην ουσία διατηρείται στην Ελλάδα του Ιουλίου 2012 η λογική του «Οπως πορευθήκαμε έως τώρα, έτσι θα συνεχίσουμε». Μόλις όμως γίνει αισθητό ότι σφίγγει ο βρόχος στο τραπεζικό σύστημα, τότε οι συνειδήσεις ξυπνούν.

* Η παιδική χαρά: Βέβαια, η πολιτική τάξη συνεχίζει να παριστάνει ότι αυτή, η ίδια, η «πολιτική βούληση» είναι που οδηγεί τα πράγματα. Πάλι είχαμε την απόδειξη του ότι ζουν σε δικό τους κόσμο, όταν συνήλθαν οι τρεις - η «δική μας τρόικα»- να συναποφασίσουν τα μέτρα (δηλαδή: τη σφαγή) του Νέου Μεσοπρόθεσμου. Βρήκαν σκάρτα 7,5 δισ. αντί των υπεσχημένων 11,6 (που τα είχε τάξει η διαπραγμάτευση Βενιζέλου, θυμάστε;) και έσπευσαν -πρώτος ο Βαγγέλης, από δίπλα ο κύριος Φώτης- να διακηρύξουν ότι «δεν θα γίνουν οριζόντιες περικοπές», ότι «δεν θα ληφθούν νέα μέτρα το 2012», πάντως δεν θα αγγιχτούν τα ειδικά μισθολόγια (στραταίοι, δικαστές, χωροφύλακες) και άλλα τερπνά. Μόνη προσπάθεια σοβαρότητας η στάση Στουρνάρα, ότι δεν μπορεί κανείς να αποκλείει τίποτε. Α, ναι, και η αποχή Σαμαρά από ανακοινώσεις...

Πρώτα βήματα σε μια απόπειρα να ασκηθεί διακυβέρνηση

* Αρχίζουν να κυβερνούν: Εκεί ακριβώς, σαν να αρχίζει ένα τμήμα του θιάσου να λειτουργεί. Να προσπαθεί (τουλάχιστον) να ασκήσει διακυβέρνηση. Από απροσδόκητη πλευρά -τον Γ. Βρούτση, του υπ. Εργασίας, απ' όπου εγκαίρως αυτοφυγαδεύθηκε ο Ν. Νικολόπουλος- έγινε η πρώτη κίνηση με κόστος. («Διακυβέρνηση» χωρίς κόστος δεν νοείται). Ανακοινώθηκε η κατά 22% πρόσθετη περικοπή-λιάνισμα (είχε προηγηθεί άλλο 20% μείωση πριν από μερικούς μήνες) των εφάπαξ του Δημοσίου, διαλύοντας ακόμη και όσους ατυχείς είχαν ήδη αποχωρήσει και περίμεναν στην ουρά το εφάπαξ τους. Δόθηκε, δε, και η αληθινή εξήγηση: άμα δεν εκταμιευθούν -από τα δανεικά της τρόικας- 1,2 δισ. που λείπουν, τότε εφάπαξ δεν θα υπήρχε παντάπασιν! Τόσο ωμά τόσο αληθινά -κι ας διεκήρυσσαν μόλις την παραμονή οι πολιτικοί αρχηγοί «αποκλείονται οι οριζόντιες περικοπές». Από τον ίδιο Γ. Βρούτση, δε, προωθείται και άλλη βασική ιδέα: αντί να καλούνται ανά τις εκατοντάδες χιλιάδες οι ραγιάδες-συνταξιούχοι να απογραφούν και να ξανα-απογραφούν ώστε να αποκλεισθούν οι συντάξεις-«μαϊμούδες», θα διασταυρώσει τώρα το ΚΕΠΥΟ τις χορηγούμενες συντάξεις με τα στοιχεία -ΑΦΜ συνταξιούχου και ΑΦΜ Ταμείου- των φορολογικών δηλώσεων. Αν δεν δηλώσεις τη σύνταξη, δεν τη λαμβάνεις! (Οι νεκροί, κατά κανόνα, δεν υποβάλλουν φορολογική δήλωση).

Ή πάλι δείτε τη συμβολική, αν μη τι άλλο, κίνηση της εισαγγελικής παραγγελίας -υπουργός Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτης- να σταλούν τα ΜΑΤ -εδώ, Ν. Δένδιας- να ανοίξουν οι πύλες της «Χαλυβουργίας», οι επί 9 μήνες αποκλεισμένες ελέω ΠΑΜΕ στο οποίο έσπευσαν να προστρέξουν οι «Λαφαζανοστρατούληδες» από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ. Σημαίνει αυτό ότι θα αρχίσει να λειτουργεί η μονάδα; Οχι, όμως τουλάχιστον μια επίφαση τήρησης της νομιμότητας (η απεργία είχε κηρυχθεί παράνομη, έπειτα από κόντρες κι άλλες κόντρες) προωθήθηκε.

Οπότε, όταν άλλος υπουργός -ο Θ. Σκορδάς, Εμπορίου στο Ανάπτυξης- ζήτησε να κλείσουν οι πόρτες της Κάνιγγος ώστε να μετρηθούν/επαληθευθούν ποιοι υπάλληλοι είναι παρόντες, ποιοι λείπουν με παντοειδείς άδειες και ποιοι είναι (κατ' έθος) σκαστοί, δεν υπήρξε εξέγερση...

Το «μέτωπο Μαυραγάνη» από τα τσιγάρα μέχρι τη φορολογική ασφυξία

Ομως, η αληθινή εκκίνηση διακυβέρνησης θα δοθεί απ' αλλού: από το φορολογικό μέτωπο. Οπου -τι επισημάναμε ήδη την προηγούμενη εβδομάδα- κινείται ήδη «διαφορετικά» ένας άνθρωπος της αγοράς, ο Γ. Μαυραγάνης με μακρά θητεία στην KPMG.

Ηδη το ότι η άποψη Μαυραγάνη ήταν πως χρειάζεται να πάρει τους ανθρώπους του ΥΠΟΙΚ με το μέρος του -αντί να ψιλοντρέπεται να τους συναντήσει όπως ο Γ. Παπακωνσταντίνου, αντί να κινείται φιλικά πλην αναποτελεσματικά όπως ο Παντ. Οικονόμου, αντί να άρχει ως βασιλεύς όπως ο Β. Βενιζέλος- μιλώντας τους με ειλικρίνεια, σημειώθηκε. Προπαντός, στο υπουργείο. Υστερα, το ότι στάθηκε με προσοχή στην ανάγκη να μειωθεί το compliance cost στις διαδικασίες που κρέμονται πάνω από το κεφάλι των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων, το ότι ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να ψοφήσει ο Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων (και όχι απλώς να φτιασιδωθεί ή να μετονομασθεί) σημειώθηκε από την αγορά. Η ακραία διαδικαστικότητα του συστήματος, τι πετυχαίνει; Τον άχρηστο ή οκνηρό εφοριακό τον εξοπλίζει με πλήθος τυπικές παραβάσεις: δεν χρειάζεται να κάνει έλεγχο ουσίας, απλώς κόβει δαπάνες, διαπιστώνει παραλείψεις, βάζει πρόστιμα. Το λαδιάρη, πάλι, τον καθιστά άρχοντα του παιχνιδιού: μέχρι και να σου «ρίξει τα βιβλία» θα επιχειρήσει, αν δεν συμβάλλεις στην προσπάθεια του να αντιμετωπίσει το κόστος ζωής, τις σπουδές των παιδιών (του) στην Αγγλία, τη νομιμοποίηση του αυθαιρέτου (του), την αλλαγή αυτοκινήτου (του)! Και το σωστό εφοριακό; Α, αυτόν τον μπλέκει, τον κατατρίβει στις άχρηστες λεπτομέρειες. Ξηλώστε τα! (Το λέει και το Μνημόνιο/MOU παρ. 2.4).

Ομως η εποχή Μαυραγάνη θα βρει μπροστά της και πλήθος εκκρεμότητες ουσίας. Ενα πρώτο παράδειγμα -ο αναγνώστης θα θυμάται ότι το 'χαμε φέρει και παλιότερα- η σειρά άστοχων φορολογικών επιλογών στα προϊόντα καπνού. Σταθερά η Ελλάδα αποκλίνει από την ευρωπαϊκή πρακτική, αρνείται να αλλάξει ριζικά το μείγμα πάγιου στοιχείου φόρου/αναλογικής φορολογίας (με την τραγική αιτιολογία «να μην επιβαρύνεται το τσιγάρο των φτωχών»), απεμπολώντας 1,2-1,5 δισ. ευρώ σε φορολογικά έσοδα σε μια 2ετία. (Για σύγκριση: τα διαβόητα «ειδικά μισθολόγια» θα απέφεραν περικοπτόμενα μόλις 400 εκατ. το χρόνο.) Πέραν τούτου, «έσπασε» η νόμιμη αγορά τσιγάρου (-8,5% το 2011), έσβησε δε ένα σημείο λιανικής στα τέσσερα. Α, ναι, και είχαμε συνεχή αύξηση του παράνομου εμπορίου, που -στοιχεία μελέτης της KPMG!- ξεπερνούν πλέον το 10% της κατανάλωσης (έναντι 2,2% του 2008) με τιμή 1,5 ευρώ στο δρόμο. Ισως, δε, θα θυμάστε ότι είχε προωθηθεί σύστημα ηλεκτρονικής σήμανσης/tracking, όμως ο σχετικός διαγωνισμός στο ΥΠΟΙΚ... κηρύχθηκε άγονος!

Ακόμη πιο σημαντικός άθλος, η απαρχή αντιμετώπισης της φορολογικής ασφυξίας των επιχειρήσεων. Ενα πρώτο βήμα η πρόνοια για περισσότερες δόσεις στους φόρους: «Δώσε όσα μπορείς, ύστερα ρύθμισε», συν άρση των προσαυξήσεων κοκ. Πολύ πιο σημαντικό, όμως, το να γίνει δεκτό ότι όταν κάποιος δεν έχει υποβάλει δήλωση ούτε έχει αποδώσει φόρο -για κάθε είδους φόρο: αμοιβών, μισθών κοκ- ώστε να κρατήσει τις ροές κεφαλαίων για μισθούς, γενικώς για λειτουργία της επιχείρησης, να γίνει δεκτό το να υποβάλει τώρα και να προσέρχεται σε ρύθμιση ΧΩΡΙΣ να γίνεται τακτικός έλεγχος/ξετίναγμα. Δηλαδή ΧΩΡΙΣ απειλητική επίσκεψη του συμπαθούς εφοριακού με δειγματοληπτικό μόνο έλεγχο.

Α. Δ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ 
www.naftemporiki.gr


138 σχόλια:

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Γιάννη. Καλημέρα σε όλους.
Πυκνώνουν τα σύννεφα γύρω μας, απειλούνται και οι "δυνατές" χώρες τώρα αλλά δεν βλέπω να κουνιέται τίποτα, οι Γερμανοί έχουν μουλαρώσει και θέλουν να "τιμωρήσουν" τους πάντες...καλά για εμάς δεν το συζητάω, εμείς πρέπει να βρούμε άλλα 3 δισ. ακόμα για να εφαρμόσουμε πιστά τα μέτρα που οδηγούν πιο γρήγορα στην καταστροφή της χώρας.
Καλά τα άρθρα (όπως το σημερινό) και το μπλα μπλα αλλά η ουσία είναι μία...ο Σεπτέμβρης είναι κοντά. Η ώρα της αλήθειας φτάνει. Ακόμα και σήμερα όμως, οι ίδιοι που μας βλέπουν εκτός ευρωζώνης μας δίνουν έστω αχνά μια κατεύθυνση...έχετε ακόμη δύναμη να πιέσετε γιατί θα γίνει χαμός αν φύγετε. Οι δικοί μας? Απλά εξαφανισμένοι. Έρχονται τα αφεντικά σήμερα κι οι καρέκλες είναι γλυκές.
Και κάτι τελευταίο. Κανείς δεν απάντησε στον Κωνσταντίνο χθες, αλλά τελικά όσο το σκέφτομαι νομίζω ότι (όσο και αν γελάσαμε) απάντησε ο ...ΠΘ ναι ο ΠΘ. Δεν ασκείται οικονομική πολιτική σήμερα, δεν εφαρμόζονται οικονομικές θεωρίες. Μόνο η τρομοκρατία των "αγορών" πέρα από κάθε λογική και ηθική, που καταστρέφει έθνη ολόκληρα.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Χαζεύω λίγο Bob τώρα στην ΕΤ3...

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Καλημέρα...
Bob Marley ???

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Bob Marley - Iron Lion Zion
http://www.youtube.com/watch?v=tBWFofJSm-c&feature=related

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

Bob Dylan???

Bob Dylan - Knockin On Heavens Door (Live)
http://www.youtube.com/watch?v=EiK853jyutY&feature=related

VassilisS είπε...

Καλημερα σε
Ολους με αισιοδοξια.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Bob Ross ρεεεεε ΕΤ3

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα παιδιά...

PS είπε...

HΠΑΜΕ ΧΘΕΣ ΔΕΦΤΕΡΑ ΠΡΟΣΟΧΙ
ΣΥΜΑΙΡΑ ΤΡΗΤΕΙ ΑΝΑΛΑΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ.
ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΡΟΤΙΣΤΑΙ ΤΟ ΜΑΓΩ.

μπαρμπαλιας είπε...

κλμ σε ολους

η ουσια ειναι δυο...
εχεις κερδος στο χαα παρτο
αναλυσεις λογια παραμυθια
χασαμε σε μια ημερα οτι χτιστηκε με πολυ κοπο...
τωρα αν ειναι για να μπουν οι "φιλοι μας" οσον ουπω θα δειξει...
γιατι ηταν πολυ μεγαλη χοντραδα σε σχεση με τα αλλα χρ/ρια

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα και στους δύο τελευταίους φίλους, ΑΝΑΛΑΜΠΕΙ και Ηλία.
Ο Βασίλης λέει αισιοδοξία, κάπου εκεί στο βάθος κάτι βλέπω αλλά έχει πολλή ομίχλη.

PS είπε...

κλμ Μπ.1000 δίκια,γι αυτό πάντα λέω όταν τα παίρνω ότι δεν πάω για πολλά όπως με την ινλοτ την Παρασκευή,και ότι είμαι ευτυχής που έφυγα έστω και στο 2,14 από την ετε το πάσχα,και δεν πρόκειται να ξαναπατήσω εκεί πέρα από ιντραντει.
Το θέμα είναι να κόβεις απώλειες νωρίς,και να επιμένεις,όπως έκανα χθες που πήρα κι άλλα δεη,όπου έχεις ακόμα κέρδη.όριο το +20% και μετά δρόμο.

PS είπε...

κλμ Πάνο,καλούτσικο άνοιγμα,η συνέχεια επίφοβη για τοποθετήσεις όμως.

μπαρμπαλιας είπε...

κλμ Φ. σωστος
θα δουμε τη συνεχεια του στορι

PS είπε...

Μεγάλα σε σώμα καθοδίκά κεριά 7ης Μαίου και 25ης Ιουνίου.
Τι ακολούθησε;
Συσσώρευση επί 3ήμερο.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Για να δούμε, η ΕΕΕΚ με το καλημέρα πατάει φρένο.

michele είπε...

Καλημέρα,καλημέρα ..να δούμε καμμιά ώρα συνεδρίασης πρώτα,να εξερευνησουμε προθέσεις..

Chris είπε...

καλημερα στα φιλαρακια

κανω καφε κι ερχομαι...
Με πηρε λιγο ο υπνος βλεπετε:=))))

VassilisS είπε...

Αναιμικο το βλεπω προς το παρον.
Chris την φωτο εσυ την εχει τραβηξει?

Chris είπε...

μου την εστειλαν δωρο Βασιλη κατι γοργονες απ τη θαλασσα:=)))

Παύλος απο Πάτρα είπε...

Καλημέρα στα παιδιά ....τώρα, αν σας πώ ότι εγώ φόρεσα κιόλας το κράνος μου !!!!!

Chris είπε...

@ΑΝΑΛΑΜΠΕΙ

με μπερδευεις με την ορθογραφια σου αλλά με ξεμπερδευεις με τα λεγομενα σου...

συσσωρευση ε????
και μετα το δυνατο το ανοδικο???
Επαναληψη θα εχουμε???

Chris είπε...

Καλημερα Παυλε

Που χαθηκες εσυ??? ειπαμε να βοηθησεις λιγο κι εσυ να απελευθερωθει ο Πανος στα μπινελικια και χαθηκες????

Chris είπε...

ΔΕν θελω άλλο κρανος!!!Μας ξεβρακωσαν:=)))

ΒΑσιλακη εκανες ζουμ πανω στη φωτο και ειδες οτι ειναι κανονικη φωτο ε??

Παύλος απο Πάτρα είπε...

....μπά δεν χάθηκα .... τρέχω @#$%! τις εφορίες τους !!!!

Παύλος απο Πάτρα είπε...

...πες μου και μένα, πώς θα κάνω .... ζούμ!!!!

Chris είπε...

ευκολο.....

κανεις αντιγραφη εικονας (copy) ,ανοιγεις ενα word , kaneis επικολληση και μετα "φατε ματια ψαρια""

==
Ριξε πραμα για τις εφοριες Παυλε:=))

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Χρήστο και Παύλο.
Μετά την συσσώρευση την πρώτη φορά είχαμε βουτιά και την δεύτερη άνοδο, διαλεξτε, είναι και η τάση μέσα...

Chris είπε...

διαλεγω τη δευτερη φορα Πανο γιατι ΕΤΣΙ Μ ΑΡΕΣΕΙ:=)))

Και τι ταση λεμεεεε!!!!
ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ σαν την Δεη!!!
Γαζωνει Λιακο μου:=)))

Chris είπε...

Παυλε την ζουμαρισες????

Αν δεν μπορεις μπορω να στη στειλω με mail.
Βεβαια το μεσολαβητη θα κανει ο Πανος ή ο Μαικλ..
Δεν ξερω άλλα email...

====
Θες Πανουλη να σου τη στειλω???:=)))

ΠΑΝΟΣ είπε...

Οι έξω πάνε για + ... ο δικός μας κουράστηκε???
Λείπει και ο Δήμος να μας πει για 5 και 22 που τους χάσαμε για τα καλά χτες...κόντεψε ο 5άρης να περάσει από κάτω

Chris είπε...

Παυλε ειπες εφορια και θυμηθηκα οτι πρεπει να υποβαλλω και τη φορολογικη δηλωση , παναθεμα.....

Ποιος νοημων ανθρωπος σκεφτηκε αυτο το φορολογικο???? :=)))
@#$%^&*
την ατυχια μου
2345678

Chris είπε...

Απο τη συγχυση που πηρα ειδες τι μου βγηκε???
2345678
αντι για @#$%^&* :=)))))

ΠΑΝΟΣ είπε...

Την έχω ήδη μεγαλώσει Χρήστοβαλλά αν θέλεις...
Το μέιλ του Παύλου δεν πρέπει να το έχω όμως...

Chris είπε...

δεν κουραστηκε ρε Πανο...
Πως τα λες ετσι????
Ξ Α Π Ο Σ Τ ΑΙ Ν Ε Ι λεμεεεε....

Chris είπε...

τι Χρηστοβαλλά γραφεις ωρε Πάνο???
Γλώσσεψες την μπέρδα σου????:=))))

ΠΑΝΟΣ είπε...

Χρήστο κενό αλλά, το βήτα κατά λάθος με το λάπτοπ που έμπλεξα....

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ξαποσταίνει??? ναι καλά...ζορίστηκε στο 592, πάρε φόρα ρε ψοφίμι γιατί πρέπει να περάσεις το 600 σε πρώτη φάση

Chris είπε...

μεταξυ μας τωρα Πανο...


Ποια απ ολες σου αρεσει????
(Ριξε μια απαντηση και μετα σβησε το μηνυμα)
καντο ετσι οπως το καναν οι μαγκες χθες εδω με το γραφημα της Δεής και δεν πηρε χαμπαρι κανενας:-)

ΠΑΝΟΣ είπε...

Είμαι μεταξύ 2 και 3 από αριστερά (ροζ-κίτρινο)
Βέβαια με το 1 (μαύρο) δεν θα μείνεις ποτέ από γάλα...θέμα γούστου είναι όλα και που επικεντρώνεις.

Ξέρεις που εστίαζε πρώτα ο Ρίτσαρντ Μπάρτον?

giannhs kon είπε...

Τι κάνουν τα παιδία ???

Vivaldi – Spring
http://youtu.be/l-dYNttdgl0

Chris είπε...

ειμαι ολος αυτια να μαθω...

Chris είπε...

που σαι ρε φιλαρακι εσυ???

μαυρα ματια καναμε να σε δουμε....

====

Ποσο ειπες Αλεκο????1,31?????:=)))

Παύλος απο Πάτρα είπε...

.....το δύο .... το δύο ... σωστή στάση !!!!!

ΠΑΝΟΣ είπε...

Στη γάμπα...

Γεια σου Γιάννη, καλά ξεμπερδέματα τώρα...

Chris είπε...

μηπως εκανες Αριθμαχαλο???και ηθελες να γραψεις 1,13?????

Ρε σεις σοβαρευτειτε...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μίλησε η εμπειρία Παύλο χαχαχα

Παύλος απο Πάτρα είπε...

....χε....χε Θεϊκός κώλος ..... γαβ...γαβ...αούυυυυυ ....

giannhs kon είπε...

Καλά είμαι για λίγο μέσα και μετά πάλι στο σαραντάρ χαχαχα

Μια στάση πίσω κάναμε να μην αφήσουμε κόσμο έξω και χάλασες τον κόσμο apa pa pa χαχαχα

Chris είπε...

να και ο Παυλος:-)

ρε σεις σταματηστε να κανετε κλικ πανω στους κ@λους:=)))
Το κ@λομπαρο ηθελε να φωτογραφισει ο ανθρωπος:=)))

Παύλος απο Πάτρα είπε...

...φέρτε μου τον ταύρο, να φωνάξω ...όλε...όλε !!!!

giannhs kon είπε...

Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ- κονσέρτο για πιάνο Νο.21

http://youtu.be/ntdryQXdMhM

ΠΑΝΟΣ είπε...

Γι' αυτό έβαλε Vivaldi ο Γιάννης, ηρεμείστε.

Chris είπε...

ειπαμε να κανουμε βουτια ρε Γιαννακη αλλά το χεσαν οι ανθρωποι!!!
ΜΑΚΡΟΒΟΥΤΙ καναμε και μαλιστα χωρις ανασα, παναθεμα!!!!

σαρανταρ τι ειναι???

Παύλος απο Πάτρα είπε...

...σήμερα έχω ξφγει !!!!
( σήμερα ;;;; ) χα..χα...

Chris είπε...

Παυλε τα δυο απο αριστερα εννοεις???
1η και 2η????

Γιατι το κιτρινο σου πεφτει ασχημο???:=))

ΠΑΝΟΣ είπε...

To No 2 εννοεί (μόνο)

Παύλος απο Πάτρα είπε...

..... για να σοβαρευτούμε λίγο .... αφού ο Δημοσθένης δεν έχει πεί την άποψή του, ακόμα .... δεν είναι καλά τα ...πράγματα !!!!

Παύλος απο Πάτρα είπε...

....το δύο ...το δύο yeeeeee !!!!

giannhs kon είπε...

ΠΑΝΟ Μπας και ηρεμήσει ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ γιατί τον βλέπω ξαναμμένο χαχαχα

Η Θεοκρασία ΣΤΗ ΑΘΗΝΑ ΔΑΣΚΑΛΕ

giannhs kon είπε...

Beethoven Moonlight Sonata (Sonata al chiaro di luna)


http://youtu.be/5-MT5zeY6CU

Παύλος απο Πάτρα είπε...

Cris ..... ο Πάνος είναι αετογατόνι ... γιαυτό τον πάω ....

ΠΑΝΟΣ είπε...

Σε λίγο θα δείξει που το πάνε Παύλο

Χάθηκε και ο Μικές και όλοι οι χάρακες

Chris είπε...

καλα το Νο2 ειναι "παρτο βαλτο":=)))
Ετοιμη λεμεεεεεεεεεε.
Ειναι και η εμπειρια ....

Εμενα μ αρεσει η 4η.
πιο ευκολοματζοβολη μου φαινεται.....:=))

ΠΑΝΟΣ είπε...

Η καθιστή? Μπα δεν νομίζω. Καλύτερα τότε το τελευταίο αν και έχει κάνει κάτι προσθήκες μάλλον

ΠΑΝΟΣ είπε...

Από αριστερά είπαμε μετράμε

giannhs kon είπε...

Tchaikovsky - Lake in the Moonlight

http://youtu.be/_P65WNm48p0

Chris είπε...

Πανο Αιφερ και Αετογατονι που ειναι Ο ΔΗΜΟΣ να μας πει κι αυτος τη γνωμη του για τη σημερινη "κατασταση"???

====
Παυλε απο Πατρα την ιδια αποψη εχουμε για τον Πανο γι αυτο τον παμε!!!!.

Παύλος απο Πάτρα είπε...

...εγώ θέλω ... ΤΗΝ ΔΥΟ ... ακούγοντας Ride of the Walkyries του Richard Wagner ......

Chris είπε...

το Νο2 αντικειμενικα ειναι καλυτερο αλλα το προλαβες εσυ και ο Παυλος....
Τωρα στη μοιρασια μην τσακωθειτε...
Ενας ενας με τη σειρα...

Οποτε σε μενα εμειναν τα ρεταλια...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Θα κοκκινίσω τώρα...


Μ' αυτά και κείνα κατεβαίνουμε συνέχεια...στο 0,39 τώρα...

giannhs kon είπε...

Handel – Sarabande


http://youtu.be/JSAd3NpDi6Q

Chris είπε...

ΙΠΠΟΜΟΝΙ ΠΑΝΟ ΜΟΥ

Chris είπε...

γιαννη, σαρανταρ ειναι η θερμοκρασια ε????:=))))

Chris είπε...

Σε γκάλοπ που έγινε για το "τι κάνουν οι Έλληνες άντρες μετά από μια ερωτική πράξη" έλαβαν τα παρακάτω ποσοστά:
Το 20% ανάβει τσιγάρο.
Το 10% γυρίζει πλευρό.
Και το 70% γυρίζει σπίτι.

Εσείς τι απαντάτε?????

giannhs kon είπε...

Ναι ΔΑΣΚΑΛΕ

Σας χαιρετώ παλι στο πολεμο

Franz Liszt - Liebestraum - Love Dream

http://youtu.be/KpOtuoHL45Y

ΠΑΝΟΣ είπε...

Είπαμε, όχι όλα στη φόρα...

Chris είπε...

ρε σεις θα τα σβηνουμε ειπαμε:=))

Εξαλλου ποιον να φοβηθουμε???
Αφου ολοι κοιταζουν τους χαρακες!!!!
Δυο μας ειμαστε Πανουλη και άλλοι 13 online :=)))

Chris είπε...

Μουγκα στη στρουγκα????

ΠΑΝΟΣ είπε...

12 τώρα on line...

Υπάρχουν κι άλλες απαντήσεις...εξαρτάται από την ώρα, τον παρτενέρ, το μέρος (κάπνισμα στη κρεβ/ρα δεν πάει αν ο άλλος δεν καπνίζει) κλπ κλπ.


Καιρός να μιλήσουν κι άλλοι τώρα.
Όχι γι αυτό γενικά για την κατάσταση και την αγορά.

ΠΑΝΟΣ είπε...

...καλύτερη η ΔΕΗ, οι άλλοι αναμονή, ο τζίρος λίγος

δημοσθενης είπε...

καλημερα παιδες..για τη δεη τα;παμε χθες κι εγω και ο μικελε..μεχρι και ειδικο "διαγραμμα" αναρτησαμε οπου η δεη περιμενε με ανοιχτα τα σκελη και ζαρτιερες να υποδεχθει παντα νεοεισερχομενο....χαχα..για σημερα, με το ανοιγμα που εκανε,με ανοδικο γκαπ 4 σχεδον μοναδων που πιθανολογησα χθες, ολα παιζουν...και το μ+3% αλλα και το -3%...διαλεξτε
..προσωπικα θα παρακολουθουσα την πορεια οτε να σπασει το 2,17 το ΤΤ να πιασει το 0,37 την εεεκ να σπασει το 14,32 η η δεη να πιασει το 2,55 ..η επιβεβαιωση της χθεσινης στηριξης στο 584,50 εδωσε κινηση μεχρι το 593 και οσο βασταει τη στηριξη αυτη εχει ελπιδες για ανοδικη κινηση με στοχο σημερα το 602 ..παντα κατα τη γνωμη μου φιλοι

Παντελης είπε...

καλημερα σε ολους και ιδιατερα στον φιλο μου Χρηστο...
Επειδη το γνωριζω το ..μπαρ και την ομαδα ..το κεντρικο διδυμο δεν παιζεται ..το δε κιτρινο πρωτος "κοφτης"
Οσο για το ΧΑ ..ποιος ασχολειται με αυτο το @μπαρο

δημοσθενης είπε...

πρωτη καλυτερη ομαδα οι ΔΕΗ-ΙΝΛΟΤ-ΕΛΠΕ......δευτερη καλυτερη οι ΟΠΑΠ-ΕΕΕΚ-ΜΠΕΛΑ ..απο τα αλλα, ο οτε και ττ πιο κοντα στους μεσους κινητους οτυς των 5 ημερων

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Δήμο και spand.
Ευχαριστούμε για την ενημέρωση

Chris είπε...

τωρα εγω τι να πω ρε Παντελη???
Με σκλαβωνεις φιλε μου...
Την καλημερα μου...
====
Δημο ευχαριστουμε για την ενημερωση.
====
Παντελακο γνωριζεις καλα το διδυμο ε???
Το κιτρινο κοφτης ε???
ΜΟΝΟ?????
Κανει κατι καρφωματα φιλε μου στο δοξα πατρι:=))))
Γεια σου ΑΕΚτζη λεβεντη μου(στον Παντελη αναφερομαι...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Δυστυχώς είμαστε αναγκασμένοι να ασχοληθούμε με το ΧΑΑ, δυστυχώς...

Chris είπε...

Παντελη δεν μπορεις να πεις!!!!!
Την τιμησα τη φωτο....
Πρωτο πλανο την εβαλα:=))
Και ολοι κανουν κλικ πάνω μου:=))
Με εχουν σκισει...
Να φωναξω τον κιτρινο τον "κόφτη" για βοηθεια?????

δημοσθενης είπε...

..και MOH-TITK πλησιαζουν πλεον τον 5αρη τους

Παντελης είπε...

ετσι ειναι Πανο ..δεν μπορουμε να ξεφυγουμε κολλημενοι με το ΧΑ .
Η ΔΕΗ εχει το καλυτερο διαγραμα ακομη ..να δουμε για ποσο θα μεινει στο 2,25-2,80 και ποιο θα σπασει πρωτο
Καλη συνεχεια

Νίκη είπε...

Καλησπέρα σε όλους.
Δημοσθένη, έχεις μήνυμα.

δημοσθενης είπε...

Νικη καλησπερα, δεν εχω παρει τιποτε ακομα...εσυ ελαβες τα δυο που σου εστειλα ?

δημοσθενης είπε...

σου ξαναστειλα και τριτο

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ευχαριστώ spand, (κολλημένοι λόγω παλιών αμαρτιών βέβαια) μακάρι να μπορούσα να περάσω ένα καλοκαίρι χωρίς να κοιτάξω ούτε μια μέρα...
Καλή συνέχεια επίσης.

Καλησπέρα Νίκη.

michele είπε...

Επεστρεψα απο διαφορες δουλειες."ελεγχομενη" αντιδραση του συστηματος.ΠΑΡΟΜΟΙΑ με κεινη της 26ης Ιουνιου μετα το μεγαλο μαυρο κερι της 25ης Ιουνιου.
ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ αναμεναμε την τροικα και εκεινη την ημερα για πρωτη φορα μετα τις εκλογες..
Αντιδραση ΔΕΗ και ΟΤΕ ακριβως απο κει που επρεπε .Ζωγραφοι.

Νίκη είπε...

Τα δικά σου τα έχω πάρει όλα. Από εχθές στις 5,38 σου έχω στείλει το πρώτο μήνυμα. Και σήμερα άλλα 2. Και μάλιστα τα έστειλα «απάντηση» αφού πρώτα έκανα προσθήκη επαφής. Το Delivery γράφει, This is an automatically generated Delivery Status Notification.
Delivery to the following recipients failed.
Δεν πειράζει, ξέχασέ το, δεν ήταν τυχερό που λένε.
Καλησπέρα Πάνο, καλησπέρα σε όλους.

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλησπέρα κι απο μένα,

Πρώτο ελεύθερο δεκάλεπτο στο γραφείο τις τελευταίες 2 μέρες κ πίσω στην παρέα για να διαβάσουμε κανένα μηνυματάκι...

Κρίμα που έχασα τις ειδικές αναρτήσεις χτες...

δημοσθενης είπε...

Νικη στειλτο στο com300@hotmail.com

michele είπε...

Ο δεικτης "φρεναρεται" απο την ΕΕΕΚ..

michele είπε...

Γεια σου Γιαννη εκλεισες τελικα για το νησι?

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Φίλε Michele,

Μπόρεσα κ βρήκα σήμερα εισιτήριο με αμάξι απο ακύρωση που έγινε στις 12 το μεσημερι. Ολο το Σ/Κ δεν έβρισκαν τίποτα κ σήμερα ήμουν τυχερός γιατι τους πήρα 3 φορές τηλέφωνο. Ευτυχώς κάθε φορές μίλαγα με άλλον στο τηλ. Κέντρο τους.

28 με 5 θα είμαι κάτω.... (καλοκαιρινή ψυχολογία πλέον)

VassilisS είπε...

Χαιρετω και παλι.
Απαραδεκτα τα ελβα και ελκα. Και ειμαι και υπομονετικος. Σωλκ ξαναγοραζονται?

Chris είπε...

καλησπερα παιδια μικρα και μεγαλα..

Μετα το χθεσινο σοκ ΑΝΑΛΑΜΠΕΙ :=))

Αμα "ριξω "διπλα σου τον "κιτρινο κοφτη" εκει να δεις αναλαμπες που θα χεις:=))

michele είπε...

Γιαννη ειχες αργησει λιγο χαχα..παλι καλα τυχερος ησουνα..
Vas αυτα εχουν ΟΛΑ ΜΑΖΙ το δικο τους Θεο.Και ξεχωριστα,παλι το δικο τους θεο.

VassilisS είπε...

Ο κοκκινος αποδιπλα για πια μετοχαρα λεει συνεχεια δεν εχω καταλαβει

δημοσθενης είπε...

για ΚΕΚΡΩΠΑ νομιζω Βασιλη

VassilisS είπε...

Α οκ thx δημο

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Michele δεν είχα απλα αργήσει, ήταν σαν να ειχα ηδη παει και επιστρέψει. Αλλα δυστυχώς στο γραφείο, παρότι γενικώς είναι πολυ βολικό, καμία φορά πρέπει να συνδυαστούν τα άτομα που λείπουν (κάλυπτω 3 άτομα/αντικείμενα) αλλα και να μην περιμένεις ευχάριστα....ώμο ποτέ παρά μένεις για να ρυθμίσεις κάθε πιθανό σενάριο που θα σου ζητήσουν τις πρώτες μερες ή κατα την μεταφορά.

Τέλος καλο, ολα καλα, σιγά σιγά θα χαρακτεί κ ο χάρτης του νησιού...

Καλησπέρα Πανο, Δημοσθένη.

Έχω χάσει την βασιλική ή φταίει ότι δεν έμπαινα συχνά σήμερα?

δημοσθενης είπε...

η Βασιλικη ζει και βασιλευει..γεια σου Γιανναρε

δημοσθενης είπε...

κατω και απο μτους δυο μεσους κινητους 5αρη και 22αρη...ο πενταρης (609) περασε κατω απο τον 22αρη (611)
...κατω και απο τους δυο ΔΕΝ ειναι και πολλα πολλα και χρειαζεται να ειναι κανεις σε επιφυλακη ΔΙΑΡΚΗ

Γεράκι είπε...

καλησπερίζω τους traders κ επενδυτες...μονο κλεφτες ματιες εχω ρίξει..τώρα θα κάτσω μπροστα απο τις οθόνες..ολα καλα?

michele είπε...

Ολα καλα Αντωνη,τα αναμενομενα..

michele είπε...

601,91 ο κμο30 ημ

Γεράκι είπε...

σε λίγο ο sp500 θα πάρει τάση...τριγωνικος σχηματισμος...

michele είπε...

Αντωνη το εβαλα το gadget ακι κατω δεξια χαχα..ΜΠΡΑΒΟ στα ΠΛΑΘ που κινουνται μια στα τοσα,καλη εταιρεια

Γεράκι είπε...

εδωσε κίνηση για πάνω...

michele είπε...

Παιξε ρε κανα ΔΙΟΝη που λεει κι ο μπαρμπας να βρεις την υγεια σου χαχα

Γεράκι είπε...

πιο πιθανο να κερδισω στο στοιχημα...

michele είπε...

Χαχα..πανω απο 190 μον "σωζεται"ο ΔΤΡ,για οσους ενδιαφερονται..

Γεράκι είπε...

ειναι ιδεα μου..ή ειναι καλος σχηματισμος κεριων στην ΔΕΗ...ας βοηθησουν οι παλαιοτεροι...

δημοσθενης είπε...

ΤΙ ΚΑΛΟς ΒΡΕ αΝΤΩΝΗ ..an xasei to 2,25 ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΣΗΚΩΣΕΙ...oso to bastaei παει για 2,45 και 2,65 με στοχο το 2,80/2,79 οπου εχει κανει ΔΟΘΒΛΕ ΤΟΠ

δημοσθενης είπε...

ΜΕ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΤΟΥ 2,80 ΜΕ ΟΓΚΟΜ ΚΑΙ ΟΡΜΗ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΟ ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ

Γεράκι είπε...

η αληθεια ειναι..οτι υπαρχει αυτος ο κινδυνος...

http://www.candlesticker.com/Cs89.asp

ΠΑΝΟΣ είπε...

Να ανάψω κι εγώ ένα κεράκι να γίνει καλός???

michele είπε...

Υπαρχει αυτος Αντωνη,αλλα οπως λεει τεχνικα ο Δημος γινεται καλος πανω απο 2,80..ΑΛΛΑ ποσοι απο αυτους που πουλησαν χτες αγοραζουν???
Κοιταξε Αντωνη και τι εκανε μετα την 25η Ιουνιου..

δημοσθενης είπε...

ΧΑΧΑΧ...προς το παρον ΟΜΩΣ, και βραχυπροθεσμα παντα, τη στιγμη που φρεναραμε χθες στο 2,25 το οποιο επαναβεβαιωσε και σημερα αυτο το 2,25 που υπ οψιν αποτελει τοπικο προσφατο χαμηλο της 12ης ιουλιου, ολα καλα μεχρι να δουμε που θα σκαλωσει, εαν σκαλωσει... 2,45-2,65-2,80 οι γνωστες αντιστασεις

Γεράκι είπε...

ναι ηδη το εχω δει..και κατω απο εκει που ειμαστε περναει η γραμμη τάσης πλεον..για να δουμε..

michele είπε...

..οπου δημιουργειται τοπικος double bottom στο 2,25..και ευκολα μπορει να ερθει το 2.80.Παντα ηθελε ρισκο το χρηματιστηριο.Αλλα με καποια λογικη βεβαια

Chris είπε...

αναψε το Πανο μπας και σωθουμε:=))

Ευχαριστουμε Μαικλ γερακι δημο για τη βοηθεια σας

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

καλησπερα σε ολους η ΔΕΗ κανει ασκηση ισορροπιας ο σχηματισμος ειναι απολυτα απαγορευτικος για τοποθετησεις

Γεράκι είπε...

εχεις δικιο Mic..

Γεράκι είπε...

εαν κάνουμε νέο χαμηλο στον ΓΔ παμε για 50αρη οπου θα εχουμε στημενο στοχαστικο και παλι στοχο τον 100αρι...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλά τώρα, τι άλλο θα έλεγε Ο Αλεξανδρος???

Καλησπέρα ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

απο τα τελη Ιουνιου εχει επιστεψει στα 2,25 5 φοερες η 6η θα ειναι η τελειωτικη,ξαναλεω και συγνωμη εαν εκνευριζω καποιους τα χαμηλα θα τα ξαναδουμε ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ,βεβαια απλα γνωμη μου

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Γεια σου Πανο με το ποδι σου,πως λεμε με το μπουζουκι σου χεχεχε

michele είπε...

Παμε επανω καινουργια αναρτηση..

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

παμε για κακο κλεισιμο