Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012


 ΣΑΒΒΑΤΟ                                                                                 
                            
                                 
                                                               ..και καφεδάκι 

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ..
 ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ...
Παραδοσιακά ξέραμε πως οι εξαγωγές της Ελλάδας αποτελούσαν περίπου το 30%-35% των εισαγωγών της. 

Ένα μέρος μόνο της «τρύπας» του τεράστιου ελλειμματικού εμπορικού ισοζυγίου καλυπτόταν από το ισοζύγιο άδηλων συναλλαγών (έσοδα από τουρισμό, ναυτιλία κ.λπ.), ενώ το μεγαλύτερο κομμάτι του καλυπτόταν από το εξωτερικό, μέσα κυρίως από τον δανεισμό του δημοσίου. 

Ελάχιστα ποσά από το εξωτερικό ήρθαν τις τελευταίες δεκαετίες για τη δημιουργία ξένων άμεσων επενδύσεων στην Ελλάδα, ή για αγορά ακινήτων κ.λπ., οπότε έχουν «μόνιμο χαρακτήρα»… 

Ζούσαμε δηλαδή για δεκαετίες ολόκληρες σε μια… ισορροπία τρόμου, που όμως δεν φόβιζε ούτε τους πολιτικούς (που συνέχιζαν τα ελλείμματα), ούτε τους επιχειρηματίες (που συνέχιζαν να επενδύουν), ούτε τους καταναλωτές (που συνέχιζαν να δανείζονται)… 

Η τραγική αυτή εικόνα δείχνει να αλλάζει (βελτιώνεται) και μάλιστα με ταχείς ρυθμούς την τελευταία διετία (από τα λίγα ευχάριστα της κρίσης…). Έτσι, το 2011, λόγω της αύξησης των εξαγωγών και της υποχώρησης των εισαγωγών, οι εξαγωγές αποτέλεσαν όχι το 30%, αλλά κάτι παραπάνω από το 50% των εισαγωγών (51,9%). 

Έχουμε δηλαδή μπει σε μια φάση όπου θα κρατάμε πολύ περισσότερα χρόνια τα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες μας και θα καταναλώνουμε πολύ λιγότερα πολυτελή (και κατά βάση εισαγόμενα) προϊόντα.

Η θετική πορεία του 2011 συνεχίζεται και φέτος. Και όπως δείχνουν τα πράγματα, το πρώτο φετινό πεντάμηνο είχαμε άνοδο των εξαγωγών (με σαφή σημεία κοπώσεως) και πτώση των εισαγωγών, με αποτέλεσμα οι εξαγωγές να αναμένεται να ξεπεράσουν το 2012 το 60% των εισαγωγών! 

Και αυτό παρά την αυξημένη φορολογία στα καύσιμα (αντικίνητρο για τις εξαγωγές), παρά τις απίστευτες οφειλές του δημοσίου προς τις εξαγωγικές εταιρείες, παρά τις δυσχέρειες του τραπεζικού συστήματος να χρηματοδοτήσει τις ελληνικές εταιρείες, παρά… 

Το ευχάριστο είναι πως οι προοπτικές για το μέλλον διαγράφονται θετικές, χωρίς να συνυπολογιστεί ο παράγοντας του κόστους εργασίας που βαίνει μειούμενος για τις εγχώριες επιχειρήσεις. 

Όλα τα πολιτικά κόμματα, για παράδειγμα, δηλώνουν την ανάγκη να στηριχτεί και να αναπτυχθεί η αγροτική παραγωγή στην Ελλάδα (βελτίωση του εμπορικού ισοζυγίου) και όπως φαίνεται υπάρχει ιδιαίτερα πρόσφορο έδαφος για κάτι τέτοιο. 

Ενδεικτική είναι η δήλωση του προέδρου της Ικτίνος Μάρμαρα Ευάγγελου Χαϊδά, ο οποίος προτίθεται να εκμεταλλευθεί τη γνώση που διαθέτει η εταιρεία του στην κινεζική αγορά προκειμένου να προωθήσει στη μεγαλύτερη χώρα του κόσμου-πέρα από μάρμαρα- λάδι και κρασί από τη Ζάκυνθο. 

«Συμμετείχαμε σε έκθεση στην Κίνα και πήραμε το μήνυμα ότι υπάρχει ενδιαφέρον για ελληνικά γεωργικά προϊόντα, αρκεί αυτά να πρόκειται για προστατευόμενα προϊόντα περιοχής και για κατοχυρωμένες ονομασίες», ανέφερε ο γνωστός επιχειρηματίας. 

Για προϊόντα δηλαδή που συνεπάγονται και αυξημένα περιθώρια κέρδους από τη στιγμή όπου θα γίνει η κατάλληλη προετοιμασία. 

Οικονομία αυτοδύναμη και υποσχόμενη 

Στην ελληνική οικονομία δηλαδή φαίνεται πως δημιουργούνται τέτοιες προϋποθέσεις ώστε όταν αρχίσει να ανακάμπτει η παγκόσμια οικονομία (βλέπε περισσότερο εισερχόμενο τουρισμό) και όταν η ναυτιλία ξεφύγει από τον… ιστορικό πάτο στον οποίο έχει περιπέσει σήμερα να μπορούμε είτε να καλύπτουμε πλήρως το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών μας (τουρισμός και ναυτιλία να ισοσκελίσουν το σχετικά μικρό έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου), είτε έστω να κλείνουμε το μεγαλύτερο ποσοστό της τρύπας. 

Και το όποιο υπόλοιπο ποσοστό θα μπορούμε να το καλύπτουμε από τα «μόνιμου χαρακτήρα» κεφάλαια που θα έρχονται από το εξωτερικό, όπως π.χ. για ιδιωτικοποιήσεις, για αξιοποίηση ελληνικών περιουσιακών στοιχείων, για εξαγορές ελληνικών επιχειρήσεων κ.λπ. 

Ακόμη και φέτος, όμως, το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών αναμένεται να κυμανθεί γύρω στο 5% του ΑΕΠ (έναντι διψήφιου ποσοστού προ της κρίσης) και ελπίζεται ότι θα μεταβληθεί σε πλεόνασμα μετά το 2014! 

Με ελεγχόμενο λοιπόν έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και με πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό (στόχος του 2013, ή και κατά ορισμένους μια πιθανή έκπληξη από το 2012), η ελληνική οικονομία θα μπορούσε να θεωρηθεί κεφαλαιακά αυτοδύναμη και σταδιακά υποσχόμενη. 

Προϋπόθεση βέβαια όλων αυτών είναι οι κινήσεις της νέας κυβέρνησης να αποδειχτούν τολμηρές και αποτελεσματικές, γιατί αλλιώς κινδυνεύει να εξαρθρωθεί πλήρως η παραγωγική μηχανή της οικονομίας και όλα τα προαναφερθέντα σχέδια να παραμείνουν σχέδια επί χάρτου.

Του Στεφανου Κοτζαμανη   www.euro2day.gr

107 σχόλια:

giannhs kon είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ

http://youtu.be/eMmKrSKPN9c

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Καλημέρα καλημέρα σε όλους !!! Ωραία το ξενυχτήσατε χτες...

Ετοιμάζουμε τα μπανιερά και τά μπρατσάκια και σε λίγο θα έχει εκδρομούλα.....


dwk για τα θρησκευτικά που είπε ο Δημοσθένης, κοίταξα κρυφά τις σημειώσεις του δασκάλου και σου στέλνω τα SOS.

Κεφ. 1 Σελίδες 23-26
Κεφ. 2 Η πρώτη ενότητα για το Βυζάντιο.
Κεφ. 3 Τίποτα
Κεφ. 4 Όλο μέσα

(Με προσοχή στις λεζάντες των φωτογραφιών!)

Καλή επιτυχία....


Καλημέρα ΒΑΣΙΛΙΚΗ !

Θα σας ξαναδώ το βράδι, μικρές ώρες όπως τα λέγατε χτες!

VassilisS είπε...

Καλημέρα σας. Για άλλη μια φορά αποδικνειεται ότι ο καφές στην επαρχία και δει στα πατρια εδαφη είναι άλλη φάση . Σχετικά με το σχόλιο για την αλλαγή
Της οικονομίας, για μένα μεγαλύτερη σημασία έχει να επέλθει αλλαγή της Κοινωνίας και τις νοοτροπίας σε μόνιμη βάση (το οποίο βέβαια δεν ξέρω αν είναι αποτέλεσμα ´η αιτία της οικονομίας)

giannhs kon είπε...

http://youtu.be/iUiTQvT0W_0

giannhs kon είπε...

http://youtu.be/k2W4-0qUdHY

giannhs kon είπε...

http://youtu.be/SUMcA--ejOc

giannhs kon είπε...

George Michael - Careless Whisper

http://youtu.be/gpqmoBYkQfc

giannhs kon είπε...

Armageddon soundtrack
http://youtu.be/73cWfFEKAfE

giannhs kon είπε...

Tina
http://youtu.be/aIrCFrFpHvw

giannhs kon είπε...

Take A Look At Me Now
http://youtu.be/wuvtoyVi7vY

giannhs kon είπε...

Roxette
http://youtu.be/ktRsl2hAPhY

δημοσθενης είπε...

Αυτή είναι η Ελλάδα που πουλάνε;








Τελικά όντως είμαστε μία χώρα που έχει «φαλιρίσει»; Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί ένα κείμενο, με ..μάλλον διαφορετική άποψη!


«Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί....(450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις ΔΥO ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα). Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία. Στον κόσμο ζουν συνολικά 17.000.000 Ελλαδίτες, Κύπριοι, Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ. Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία. Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια σημαντική τουριστική βιομηχανία. Έχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν κάθε είδος πλοίου. Έχουμε βιομηχανίες αμαξωμάτων που κατασκευάζουν βαρέα φορτηγά, λεωφορεία, τρόλεϊ, βαγόνια τραίνων, επικαθήμενα, μπετονιέρες, βυτία κλπ. Διαθέτουμε 2.400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά πλοία.

Είμαστε έτσι πρώτοι στον κόσμο στην εμπορική ναυτιλία, ενώ άλλα 1.500 τεράστια τάνκερ και φορτηγά έχουν οι Κύπριοι πλοιοκτήτες, που είναι πέμπτοι στον κόσμο. Είμαστε δεύτεροι παγκοσμίως στο πρόβειο γάλα, τρίτοι στις ελιές, τρίτοι παγκοσμίως στον κρόκο, στα ακτινίδια, στα ροδάκινα. Είμαστε πρώτοι στον κόσμο σε νικέλιο, πρώτοι σε λευκόλιθο, πρώτοι στον κόσμο σε υδρομαγνησίτη, πρώτοι στον κόσμο σε περλίτη, (1.600.000 τόνοι), δεύτεροι παγκοσμίως σε μπετονίτη (1.500.000 τόνοι), πρώτοι στην Ε,.Ε σε βωξίτη (2.174.000 τόνοι), πρώτοι και σε χρωμίτη, πρώτοι και σε ψευδάργυρο, πρώτοι και σε αλουμίνα. Έχουμε την δεύτερη καλύτερη Πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις ΗΠΑ, ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι), ενώ έχουμε και το δεύτερο καλύτερο Πολεμικό Ναυτικό στο ΝΑΤΟ, με την Τουρκία να είναι ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ!

Έχουμε νοτίως της Κρήτης 175 δισεκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο, το τρίτο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως. Εντωμεταξύ ο χρυσός που υπάρχει στην Θράκη μας αξίζει 38 δις ευρώ. Έχουμε εκεί, στην Μακεδονία και την Θράκη , τα τρία μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης. Η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας είναι - κρατηθείτε - 10.000.000.000.000 (10 ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ !) όπως αναφέρει το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, το ΥΣΓΣ. Αυτή τη χώρα πάνε να ξεπουλήσουν για 340 ΔΙΣ;»
http://www.newsbomb.gr/prionokordela/rokanidia/story/218338/ayti-einai-i-ellada-poy-poylane

giannhs kon είπε...

KISS
http://youtu.be/diKz9udywg4

δημοσθενης είπε...

καλημερα παιδες

giannhs kon είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΔΗΜΟ

giannhs kon είπε...

Toto - Africa
http://youtu.be/aCca5mPMp9A

giannhs kon είπε...

Ella Elle L'a
http://youtu.be/WgldGHu0WXA

giannhs kon είπε...

Maria Magdalena
http://youtu.be/p4VcSnn51hk

giannhs kon είπε...

Modern Talking
http://youtu.be/bYWTWMlg5mk

giannhs kon είπε...

Gazebo
http://youtu.be/grGjD1rTNyg

δημοσθενης είπε...

γεια σου Γιαννη λεβεντη

giannhs kon είπε...

Να κάνω και μια βουτιά και συνεχίζουμε χαχαχα

Αν θέλετε

giannhs kon είπε...

FlashDance
http://youtu.be/x_f56CZ99JY

giannhs kon είπε...

She Works Hard For The Money
http://youtu.be/09ZSKE38lTU

giannhs kon είπε...

Self Control
http://youtu.be/5IyAGpooGko

giannhs kon είπε...

Gloria


http://youtu.be/mdlyEC2wcQQ

giannhs kon είπε...

FUNKY TOWN
http://youtu.be/Oztg4oUCCp4

giannhs kon είπε...

life is life
http://youtu.be/CZXAA5YQ0Js


τώρα όμως κάνει πολύ ζέστη δεν ξαναβγαίνω από το νερό χαχαχ

καλό σαββατοκύριακο σε όλους

Θανασης Κ είπε...

καλησπερα σε ολη την παρεα...ειμαι στο καραβι για Ιο και γω σκεφτομαι τι θα κανει το μαγαζι την Δευτερα....με χτυπησε η ζεστη στο κεφαλι???

VassilisS είπε...

Θανάση μου χωρίς να θέλω να σε στεναχωρισω ΝΑΙ. Διακοπές φίλε άστα όλα πίσω άδειασε το μυαλό σου η ζωή είναι μικρη

michele είπε...

Kαλημερα σε ολους.Θαναση,να χαρεις το ταξιδι σου,απο Δευτερα το ξανασκεφτεσαι το μαγαζι..
Δημο, κανεις δεν μπορει να παρει τον ορυκτο πλουτο( λιγνιτη,περλιτη κλπ) ,μονο την εκμεταλλευση για οσο κανεις συμβολαια.Ακομα και για τα πετρελαια το ιδιο ειναι.Αν ανακαμψει ενα κρατος,επαναγοραζει τα δικαιωματα του.Αυτα βεβαια θελουν και πολιτικους της προκοπης.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλό μεσημέρι σε όλους. Δεν περίμενα με τίποτα την χθεσινή συνέχεια μετά τις 10 το βράδυ οπότε δεν έκανα τον κόπο να ανοίξω το "λαπιτοπ" ξανά , αλλά βλέπω ότι έκανα λάθος. Πάντως να είστε όλοι καλά και να περνάτε καλύτερα γιατί είστε όλοι αξιόλογα άτομα και χαίρομαι που σας διαβάζω ΟΛΟΥΣ.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Στον ΣΚΑΙ 100,3 κουβέντα για τον Παναθηναϊκό, μιλάνε μεγάλες δόξες, Αντωνιάδης , Οικονομόπουλος...
Τι να κάνω, το ραδιόφωνο είναι η καλύτερη παρέα μου (μετά από σας) τις τελευταίες 2 εβδομάδες...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Θέλω 1 ώρα μόνο για να ακούσω τα τραγουδάκια του Γιάννη...γεια σου Γιάνναρε...

michele είπε...

Aσε που εχουμε dj το Γιαννη σημερα,οταν βγει απο τη θαλασσα τη βαψαμε..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Είπα κι εγώ 30 σχόλια για Σάββατο καλοκαιριάτικα πολλά είναι, αλλά φρόντισε ο Γιάννης σήμερα...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Το κείμενο του Δήμου το έχω ξαναδιαβάσει και μάλλον ήταν στη διπλανή στήλη, χωρίς αυτό να μειώνει την αξία του που είναι διαχρονική...

VassilisS είπε...

Παιδιά μας έχει λιώσει η ζέστη σήμερα εδώ. Πάω να βγάλω μια παγωμένη φισερ αλλιώς δεν την παλεύω
Πανο πως παει?

δημοσθενης είπε...

παρομοιο κειμενο Πανο..αυτο ειναι φρεσκο, σημερινης σοδειας

ΠΑΝΟΣ είπε...

Χαιρετώ Βασίλη και Δήμο, για την κατάστασή μου και την εποχή που μου έτυχε... καλά πιστεύω ότι τα πάω (ακόμη) δεν το βάζω κάτω με τίποτα και λόγω νοοτροπίας...

VassilisS είπε...

Καλή δύναμη , πάω να φτιάξω μια σαλατιτσα δροσιστικη τα λέμε το βραδακι

Chris είπε...

καλημερα σας

και για να μην νομιζετε οτι ειστε μονο εσεις που ριχνετε καμια ματια σ αυτη τη στηλη της ελευθερης γνωμης σας πληροφορω οτι ειναι πολλοι και μεσα σ αυτους κι εγω....

κατι σαν μικροβιο δηλαδη ή σαν μια εσωτερικη αναγκη του καθενος μας να επικοινωνησει με τους φιλους του για να αποδειξουμε οτι δεν ειναι μονο το ΧΑα που μας ενωνει αλλά η ομορφη και ζεστη συντροφια.

Να ειστε ολοι καλα οπου κι αν βρισκεστε.Ειτε διακοπες ,ειτε καθ οδον, ειτε στο μερος της εργασιας σας σας.

Την καλημερα μου και παλι σ ολους τους ΦΙΛΟΥΣ.
Καλα να περνατε.

VassilisS είπε...

Επίσης chris αν είναι κάτι που εκτιμώ ιδιαιτέρως στην τεχνολογική εποχή που ζούμε είναι ότι δίνεται ηευκιαριπα σε ανθρώπους που παλαιότερα δεν θα υπήρχε ποτέ περίπτωση να επικοινωνήσουν τώρα ΝΑΤΟ κάνουν παν εύκολα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Να είσαι καλά δάσκαλε κι εσύ...η εκτίμηση είναι αμοιβαία

μπαρμπαλιας είπε...

Δημιουργία τεχνικού κλίματος σε οικονομία και αγορά με προκάτ deal στις τράπεζες – Με 40 δις δανεικά κεφάλαια οι συγχωνεύσεις θα διογκώσουν τα προβλήματα στον κλάδο – Ανάπτυξη και επαναδιαπραγμάτευση οι λύσεις για να αποφευχθεί η χρεοκοπία......

γυναικα σιγουρα δεν τον αντεχει...εκτος αν ειναι μαζοχα
τρια χρονια χρεοκοπαμε...αλλα αυτη την εποχη εχει το ελαφρυντικο της ζεστης ...

καλησπερα παιδες...απανταχου

μπαρμπαλιας είπε...

...παραθετω αυτουσια την απαντηση στον Πετραν και παρακαλω να τυχω της συμπάθειας του ...για το αυθαιρετον της αντιγραφης,αλλα θεωρω τη θεση του
σωστη...

14/07/12 - 09:02 γράφτηκε από LAYMAN
Ρε Πετρο εχεις φαει αγριο κολλημα σχετικα με την πορεια της αγορας σε βαθμο που αρχιζεις και λες πραγματα ασυναρτητα μονο και μονο γιατι βλεπεις οτι δεν σου βγαινει.

Καταρχην παγκοσμιως δνε υπαρχει καμια ερευνα που να επιβεβαιωνει το "αξιωμα" σου οτι : "τα ντιλς που πραγματοποιουνται στο ναδιρ του καθολικου οικονομικου κυκλου "κλπ.κλπ.
Αντιθετα εμπειρικα μπορω να σου αραδιασω αμετρητα ντιλ εντος και εκτος που εγιναν σε αριστες χρηματιστηριακες στιγμες και σε ζενιθ αποτιμησεων που ηταν καταστροφικα για το επενδεδυμενο κεφαλαιο..

Το μονο αληθες ειναι οσο και καλα να ειναι προετοιμασμενη μια συχγωνευση και εξαγορα σε οποιοδηποτε κλαδο το αποτελεσμα ειναι αβεβαιο και ποτε 1+1 δεν κανει δυο.Μπορει να κανει ΚΑΙ 3 ΚΑΙ 0 ή και μειον...

Επειτα πλεον οποιος προσπαθει να βρει λυση στο προβλημα της ελληνικης οικονομιας μεσω των οικονομικων ειναι ειτε ασχετος ειτε πρωτοετης σε οικονομικη σχολη.Ουτε καν τελειοφοιτος...

Πλεον το προβλημα ειναι καθαρα πολιτικο τοσο σε επιπεδο ελλαδος οσο και( περισσοτερο) ευρωπης και το οποιο θα πρεπει να συνδιαστει με ενα νεο κουρεμα.
Οποτε ή αποδεχεσαι οτι στο τελος θα δοθει πολιτικη λυση που θα ειναι θετικη για ελλαδα και θεωρεις οτι το μαγαζι στην παρουσα φαση σου δινει ευκαιρια αιωνος (εκτος τραπεζων προσωρας) ειτε πιστευεις οτι παμε απατοι βγαινουμε εκτος ΟΝΕ οποτε το μαγαζι εχει ακομα κατω....


Και τελος αφου ισχυριζεσαι οτι παρακολουθεις το μαγαζι εδω και καμια δεκαετια θα πρεπει να ξερεις οτι η ΨυΧΟΛΟΓΙΑ ειναι το απαν ΟΧΙ μονο στο μαγαζι αλλα και στην οικονομια...Οποτε ναι μια προκατ συμφωνια μπορει να ειναι μπαρουφα αλλα σε επιπεδο ψυχολογιας βαζει ενα λιθαρακι..δεν αφαιρει.Αλωστε οι αμερκανοι δεν ειναι ...ασχετοι που παρακολουθουν απο κοντα του δεικτες καταναλωσης και εμπιστοσυνης...Κατι θα ξερουν και αυτοι οι ..ασχετοι

Τελος οποιος παρακολουθει απο κοντα το μαγαζι μετα τις εκλογες παρατηρει δυο πραγματα:
την παντελη απουσια ξενων,κοινως οσοι πουλησαν-πουλησαν και περιμενουν να δουν τι θα γινει και δευτερον οτι το μαγαζι ελεχγεται με δεκα μυρια την μερα απο ελληνες (ιδιοκτητες,τραπεζες αμοιβαια και πολυ μεγαλους ιδιωτες).

Επομενως το μαγαζι για το αμεσο διαστημα ειναι στα χερια ανθρωπων που επιθυμουν αν μην τι αλλο ο δεικτης να μην ξαναδει τα χαμηλα του..

Τωρα εσυ αμα θελεις περιμενε της 350 μοναδες...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα Ηλία... ο άνθρωπος γεννήθηκε για την καταστροφή, δεν αλλάζει...φυσικά τον βάζουν να τα λέει αυτά οι χρηματοδότες του που τους βολεύει αυτή η κατάσταση όπως φαίνεται...

μπαρμπαλιας είπε...

...με παραλαγες,η απαντηση αυτη εχει δωθει κατ επαναληψη απο το Μικε και απο εδω και στο απεναντι...
παρε οτι σου δινει η αγορα...και οταν θα ελθουν οι ξενοι...βλεπουμε

michele είπε...

Γεια σου Λιακο ..all over the world,εχεις εκει ενα στεκι δεν το εμπλουτιζεις ποτε,μονο ο Μichele δουλευει..χαχα

VassilisS είπε...

Του είχα γράψει κάτι παλαιότερα αλλά δεν μπορούσε να το παρΑδεχτει. Τον είχα χαρακτηρίσει αντι~Καραγκουνη του 99 δηλαδή όταν εκείνος έλεγε πάμε για 10000 μονάδες εντούτοις λέει πάμε για 350. Αυτό τι σημαίνει? ότι κάποιος πρέπει να παίζει το ρόλο του στις κορυφές και στους πυθμενες (ηθελημένα η οχι) πως αλλιώς θα πετυχαίνουν τον σΚόπο τους? συνήθως χρησιμοποιούν αυτούς που πρώτα τους μέθουν με το ποτό της ενδιάμεσης επιτυχίας .

μπαρμπαλιας είπε...

Μικε σωστη η παρατηρηση...αλλα το εχουμε κουβεντιασει και παλαιοτερα και μου ειπες δεν "βγαινει"τεχνικα...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Για τον φίλο μου τον μπάρμπα που του αρέσουνε οι μπίτλιτς, έτσι τους έλεγαν οι γονείς μας θεοσχωρέστους. Κάπου το άκουσα και το θυμήθηκα.
Ήταν στο σαρανταπεντάρι το δισκάκι στο πίσω μέρος...μπροστά ήταν η μεγάλη επιτυχία της εποχής Obladi oblada που αφού την λιώσαμε στο παίξιμο είπαμε (παιδιά τότε προ του '70) ρε σεις δεν παίζουμε και την πίσω πλευρά να δούμε τι λέει?
Not bad είπαμε αφού το ακούσαμε μερικές φορές. Λίγο περίεργο, λίγο "απαλό" για τα μέτρα μας, η κιθάρα σαν να ήταν ξεκούρδιστη, αλλά δεν σε άφηνε αδιάφορο. Και ήταν αυτό:
The Beatles-While My Guitar Gently Weeps

http://www.youtube.com/watch?v=F3RYvO2X0Oo

ΠΑΝΟΣ είπε...

Kαι για τα 50 χρόνια των Stones επιλέγω για σήμερα....

rolling stones - anybody seen my baby

http://www.youtube.com/watch?v=Hze4NCmmMnk

michele είπε...

Ρε τι θμηθηκες Πανο,εσυ δηλ γιατι εχω ημουν αγγενητος τοτε με τα flip-sides..
ωραια και η επιλογη για τα 50 χρονα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Είπαμε εσύ είσαι τεκνό ακόμη...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Τελευταίο αφιερωμένο στην γυναίκα μου...αλλά μην το δέσει κόμπο, για κανένα μήνα το πολύ ακόμη...

http://www.youtube.com/watch?v=r4Qct05r9Uk

ΠΑΝΟΣ είπε...

(μερικά γαβ γαβ επιτρέπονται)

ο dwk είπε...

Καλησπέρα Πάνο.
Σου έχω κάτι πιο αισιόδοξο…
http://www.youtube.com/watch?v=VkV85iX3GR4

ο dwk είπε...

…και τώρα άσε την φαντασία σου να ταξιδέψει!
http://diakopes.in.gr/trip-ideas/article/?aid=208254

ΠΑΝΟΣ είπε...

Χαχαχα καλησπέρα dkw σ' ευχαριστώ πολύ, θα το έχω στα υπόψη για τον άλλο μήνα. Αλλά μιας και η μανούλα μου δεν είναι πλέον κοντά μας, εγώ θα λέω γυναικούλα μου!

ο dwk είπε...

…συνεχίζεις με κλειστά μάτια…
http://www.youtube.com/watch?v=H5tOgRD4EqY

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

επειδη θελω να πιστευω οτι εχω μια ελαχιστη συμμετοχη στη δημιουργια αυτου του χωρου μου κανει μεγαλη χαρα να βλεπω μια τετοια μερα τοση και τετοιου επιπεδου συμμετοχη,δεν θα ευχομουν τιποτα περισσοτερο για το επαγγελματικο μου εγχειρημα στον κυβερνοχωρο που τωρα ετοιμαζεται να κανει τα πρωτα του βηματα .

ΠΑΝΟΣ είπε...

Αλέξανδρε σου εύχομαι κάθε επιτυχία στην προσπάθειά σου...αλλά μπορείς να γίνεις λίγο πιο σαφής?

ο dwk είπε...

καλή επιτυχία Αλέξανδρε σε ότι έχεις στο μυαλό και στην ψυχή σου!!!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Αγαπητε μου Πανο ακομη ειναι στα σπαργανα,ξερεις σε αυτο το υπεροχο σημειο που τρεχεις ολη μερα βαζεις τον εαυτο σου και τα χρηματα σου και σε ανταμοιβη εισπρατεις προβληματα αβεβαιοτητα και αγχος εχεις ομως το δικαιωμα να ονειρευεσαι οτι καποτε....Τελος παντων οταν ερθει η ωρα οι φιλοι,εσεις δηλαδη, θα το μαθουν οχι για τιποτα αλλο αλλα για να δωσουν την καλη τους αυρα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

Γεια σου dwk παιδι μου

ο dwk είπε...

Ακούστε ένα που με τρέλαινε …κάποτε !!!
http://www.youtube.com/watch?v=QN_89-_K3f0&feature=related

ο dwk είπε...

…και αν χρειαστείς κανέναν πιτσιρικά, για εξωτερικές εργασίες, εδώ είμαι !!!

ΠΑΝΟΣ είπε...

ΟΚ Αλέξανδρε θα περιμένουμε και είμαι σίγουρος ότι θα πας καλά γιατί τα εφόδια που απαιτούνται τα έχεις

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μην τον ακούς Αλέξανδρε, είναι ανώριμος αυτός ακόμη, εγώ έχω και πείρα και μηχανάκι

ο dwk είπε...

…δεξιά ο email, αριστερά η Μαρίνα, όρθιος βεβαίως βεβαίως ο Michele, και εννοείται ποιος είμαι sorry είναι στην μέση!!!
http://www.youtube.com/watch?v=LRbLFM7-Na0

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

η εργασια ανηλικων απαγορευεται βρε dwk μη βρουμε και κανενα διαολο ,οταν με το καλο πιασεις τα 68,εεε 18 εννοουσα τα ξαναλεμε χεχεχε

ΠΑΝΟΣ είπε...

...ο Βασιλάκης ο Καίλας είσαι???

μπαρμπαλιας είπε...

ρε τι σας επιασε με τα ηλικιακα;
ο...πενηνταρης -να ουμε-ειναιναι ο νεος της εποχης...και ο εξηνταρης/πενταρης...με λιγο ρεκτιφιε ...γινεται σααντάρης(Ζαμπέ)..επομενως ηρεμηστε ,κανει και ζεστη

ΠΑΝΟΣ είπε...

Έμαθα ότι μια ψυχή είναι από την Ν. Ερυθραία...
Καλά ΟΛΟΙ εκεί έτσι είσαστε???

http://www.ellinofreneia.net/sound.php?id=4317

Ακούστε το από το 22.28΄ έως το 25.01΄

ο dwk είπε...

...να έχω και ένα με τον Πάνο! Ο Michele σταθερός… πίσω ο ΜΑΓΩΣ
http://www.youtube.com/watch?v=KAJgMXqonwM

pantelis είπε...

Καλησπερα σε ολους...

pantelis είπε...

http://greekelliottwaves.wordpress.com/2012/07/14/gd-ftse-13-july12/

ο dwk είπε...

…είπαμε μένω κοντά στον αγαπημένο του μπαρμπαλιά !!!
http://www.youtube.com/watch?v=REMfYxVEmQY

pantelis είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=pgJKvxOCz44

ΠΑΝΟΣ είπε...

Εγώ είμαι ο Βέγγος???

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλησπέρα Παντέλο, τι κάνει ο Βλαδίμηρος?

pantelis είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=2Tme53CRZOo

pantelis είπε...

Πανο ο Βλαδιμηρος συνεχιζει ακαθεκτος το εργοτου. Πως παει το ποδι??

ο dwk είπε...

έλα τώρα που δεν γνώρισες τον κύριο με την μεγάλη χωρίστρα !!!

μπαρμπαλιας είπε...

εληθη το μυστηριο με τον "αγαπημενο "μου...
ο dwk ομιλει για κεινον τον πουσταρδο το ΓΑΠ...

pantelis είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=2ZMBUDXANQ8

ΠΑΝΟΣ είπε...

Γεια σου Ηλία.
Παντελή το πόδι μία από τα ίδια. Πολλές εναλλακτικές αναφέρει ο sal και μας μπερδεύει, αλλά η βασική έννοια είναι ότι δεν έχουμε πολύ δρόμο προς τα πάνω...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ελύθη το μυστήριο όντως χαχα
... αλλά η πλάκα ήταν πολύ καλή και σε πλαίσια κόσμια

pantelis είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=C0WhL46Xw-o Δειτε εδω το φιλο λου το Γιαννη να κανει μια ρηχή βουτια..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Παντελή Πίτσες και τέτοια δεν τα πάω...ο Θάνος μάλιστα, κορυφή...τι άλλο μπορείς να πεις?

pantelis είπε...

Μπεμπα μπλανς????

ΠΑΝΟΣ είπε...

Κι αυτή είναι στα ίδια που λέγαμε...

Ρε συ 48 μέτρα ΜΟΝΟ??? Χάνουμε την ώρα μας με παιδικά πράγματα!!!

pantelis είπε...

xaxaxa... Ο Σιδερης ειναι απο τους καλυτερους στο κοσμο... Πανο εγω ψαρευω στη ζωνη των 25-30 οταν ειμαι προπονημενος... Αλλα τα περισσοτερα και μεγαλυτερα ψαρια τα εχω βγαλει ρηχοτερα απο τα 15 μετρα..

michele είπε...

Ειπατε τιποτα για τη χωριστρα μου?? καλησπεριζω απαντες μετα απο ενα εξαιρετικο απογευματινο μπανιο,σε εξαιρετικο μερος και με την εξαιρετικη παρεα του φιλου μου του Dim τακτικου επενδυτη και αναγνωστη της ελευθερης γνωμης..
Μπαρμπα αμα ειμαι ο νεος της εποχης καλο ειναι..
Αλεξ ,χαιρομαι πολυ για νεες ιδεες ,απο ανθρωπους σαν και σενα δεν φοβαμαι..ο,τι θελησεις στη διαθεση σου

pantelis είπε...

Μικελε καλησπερα... Τεχνικα το spead του δεκαετους εσπασε την αντισταση???

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλώς τον Μικέλε...
Παντελή τώρα βλέπω το άλλο με τον Κώστογλου

pantelis είπε...

Πανο πρεπει να δεις το Του ΤΣεντα.. Και το aguato profonto

michele είπε...

Παντελη την εσπασε,θελουμε επιβεβαιωση απο Δευτερα να χασει κι αλλες μοναδιτσες..
Ποιος ειναι ο Κωστογλου βρε παιδες,δεν μπορω να δω ευκολα βινετακια ,χρησιμοποιω stick κινητης τηλεφωνιας απο εδω..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ψαροτουφεκάδες Μικέλε...

pantelis είπε...

Πανο εχω ψαρεψει με μερικους απο αυτους.. Ειναι περισσοτερο ψαρανθρωποι παρα ανθρωποι...

michele είπε...

Μπραβο ρε παιδες,γιατι μ αρεσει το καλο ψαρι,σε λιγο θα παω για κατι τετοιο..ναναι καλα οι απανταχου ψαροτουφεκαδες και ψαραδες,εδω εχει πολλη γαριδα,κωλοχτυπα και καραβιδα η περιοχη

pantelis είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=BkGZRe8GGto&feature=relmfu Πανο οταν βρεις χρονο δες αυτο..

ΠΑΝΟΣ είπε...

ΟΚ Παντελή... η θάλασσα με συναρπάζει πάντα

pantelis είπε...

Καλο βραδυ σε ολους...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλό βράδυ Παντελή

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

ευχαριστω michele ,το ξερω οτι εισαι φιλος,χαιρετισμους στον dim