Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012


Χ.Α.Α.  Live    
                                                                                     
ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ..ΘΕΜΑ
                                                                                                                                                                  
                                                     Σχόλια γιά τή συνεδρίαση online..


ANDRE COSTOLANI: ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΕΠΙΤΟΚΙΑ 
       ΚΑΙ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ...
Του Αντρέ Κοστολάνι 

Πραγματικά λυπάμαι από καρδιάς τους φτωχούς παίκτες του χρηματιστηρίου που θέλουν να βγάλουν το καθημερινό τους ψωμί στη Γουόλ Στρητ. Είναι σαν να παίζουν λοταρία, κάθε μέρα τραβάνε νέους αριθμούς. Όπως και στην αρχαία Ελλάδα, όπου οι θαλασσοπόροι έπρεπε να ξεφύγουν με μαεστρία από τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, έτσι και οι παίκτες της τύχης είναι αναγκασμένοι να περνούν μέσα από τα επικίνδυνα στενά των βραχυπρόθεσμων αριθμών και των μακροπρόθεσμων τάσεων.

Κάθε μέρα βλέπουν το φως της δημοσιότητας όλο και νεότερες στατιστικές: ανεργία, νέες θέσεις εργασίας σε όλους τους κλάδους που έχουν τη δυνατότητα αυτή, τιμές πρώτων υλών, εξάντληση ικανότητας αποδόσεως, δείκτης τιμών καταναλωτή, δείκτης διαθέσεων των επιχειρηματιών, εκτιμήσεις συμπεριφοράς των καταναλωτών και άλλα τέτοια παρόμοια.

Συνολικά, βλέπουμε κάθε εβδομάδα 40 διαφορετικούς κωδικούς αριθμούς, τους οποίους οι παίκτες πρέπει να ενσωματώσουν στους υπολογισμούς τους.

Πρακτικά, πρέπει να υπάρχει ένας κομπιούτερ, τον οποίο θα ταΐσουν με όλα τα υπάρχοντα στοιχεία, για να μπορέσει μετά αυτός να φτύσει προς τα έξω σαν τελικό αποτέλεσμα την επερχόμενη εξέλιξη των επιτοκίων.

Για τους παίκτες μόνο τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια έχουν σημασία, ενώ αντιθέτως οι μακροπρόθεσμες θεμελιώδεις τάσεις παραμελούνται. Πολύς θόρυβος για το τίποτα: ανεβαίνουν τα επιτόκια 0,1%, ερμηνεύεται το γεγονός αυτό αρνητικά. Οι τρέχουσες αξίες των μετοχών βρίσκονται αμέσως υπό πίεση. Πέφτουν τα επιτόκια, αμέσως υποθάλπεται ο φόβος για ενδεχόμενη εξασθένηση της οικονομικής συγκυρίας. Πάλι οι τιμές των μετοχών την πληρώνουν.

Εδώ και δυο χρόνια πάνε έτσι τα πράγματα, που ο άτυχος παίκτης μας είναι αναγκασμένος να βλέπει τις τρέχουσες τιμές να ανεβαίνουν ασταμάτητα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο βάσανο για τον κάθε παίκτη χρηματιστηρίου: βλέπει δηλαδή την αργή εξέλιξη μιας κερδοφόρας πορείας των μετοχών χωρίς να μπορεί να είναι μέσα στο παιχνίδι.

Ο πόνος του για τα διαφυγόντα κέρδη είναι πολύ μεγαλύτερος από την αγωνιώδη φροντίδα του να ποντάρει σωστά. Είναι αναγκασμένος να προσέχει όχι κάθε ώρα, αλλά κάθε λεπτό, εάν τα επιτόκια ανέβηκαν ή έπεσαν 0,1%. Αν ανέβηκαν θέλει να πουλήσει, αν έπεσαν θέλει να αγοράσει. Αλλά συνήθως αργεί να το κάνει. Όταν δημοσιοποιούνται τα νέα μαντάτα, τα ξέρουν ήδη όλοι και οι τιμές έχουν αντιδράσει προ πολλού.

Πώς πορεύονται όμως τα επιτόκια; Ακριβώς όπως τα γιο-γιο, πάντοτε πάνω κάτω και μάλιστα σε μερικά δευτερόλεπτα. Η βάρους δισεκατομμυρίων αγορά δανείων μετατράπηκε σε μια κόλαση παιχνιδιού. Δεν κάνουν πια τα επιτόκια τις αξίες των δανείων, αλλά το αντίθετο: τα δάνεια κάνουν τα επιτόκια. Οι τιμές τους καθορίζονται τελικά από τις αποφάσεις των κεντρικών τραπεζών: η αγορά προσπαθεί να προαισθανθεί αν ο Αμερικανός σεφ της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ Άλαν Γκρίνσπαν έχει κάτι στο μυαλό του ή όχι σχετικά με τα επιτόκια. Το ίδιο προσπαθεί να διαγνώσει και στις προθέσεις της Bundesbank, αν σκοπεύει να πάει δηλαδή ένα βηματάκι μπρος ή πίσω.

Σ’ αυτά και σ’ αυτά ξοδεύει τον καθημερινό πολύτιμο χρόνο του. Κι όμως πως είναι δυνατόν να προβλέψει ο άμοιρος παίκτης προς τα πού θα κινηθούν τα βραχυπρόθεσμα επιτόκια; Διότι μπορεί οι διευθυντές των κεντρικών τραπεζών να είναι μεν δικτάτορες των βραχυπρόθεσμων επιτοκίων, αλλά ούτε κι αυτοί ακόμα δεν ξέρουν τι θα αποφασίσουν μετά από 4 εβδομάδες.

Το θέμα της σταθερότητας των επιτοκίων συνοδεύεται από τον σχεδόν υστερικό φόβο του πληθωρισμού. Ο Γκρίνσπαν προσπαθεί συνεχώς – αλλά μάταια– να πείσει το Κογκρέσο και την κυβέρνηση των ΗΠΑ ότι δεν υφίσταται κανένας κίνδυνος πληθωρισμού. Αλλά πολύ απλά, αυτοί δεν τον πιστεύουν.

Αυτό μου θυμίζει τι μου είχε συμβεί σε ένα ταξίδι με το τρένο: κάποιος συνεπιβάτης αναστέναζε ασταμάτητα «Αχ, έχω μια δίψα!». Όλοι οι γύρω του συνεπιβάτες είχαν εκνευριστεί φανερά. Κάποιος από αυτούς κατεβαίνει στον επόμενο σταθμό και του φέρνει μια μπίρα. Αυτός, αφού ευχαρίστησε τον δωρητή του, την κατεβάζει όλη με τη μία. Δεν περνάνε λίγα λεπτά και να σου πάλι το ίδιο βιολί αλλά λίγο παραλλαγμένο: «Αχ, πώς διψούσα, αχ, πώς διψούσα, αχ , τι δίψα θα έχω!».

Μην αφήσετε ποτέ τον εαυτό σας να μολυνθεί από έναν τέτοιο υστερικό φόβο. Οι παίκτες χάνουν πάντοτε. Η μοναδική σωστή χρηματιστηριακή συμβουλή είναι: αγοράστε μια όμορφη παλέτα διεθνών μετοχών και, ξέρετε ήδη τη φιλοσοφία μου, πάρτε αμέσως υπνωτικά χάπια, ώστε να μην ακούτε τους κεραυνούς και τις θύελλες που περνάνε έξω από την πόρτα σας.

Όποιος δίνει σημασία στα καθημερινά γεγονότα, είναι καταδικασμένος να πανικοβάλλεται και να πουλάει πρόωρα τις καλές μετοχές του. Και όταν έχει ξεπουλήσει τα πάντα, τότε βλέπει τις τιμές να ανεβαίνουν.


Πηγή:www.capital.gr

Σημ.ΜICHELE:  Στους χρηματοοικονομικούς κύκλους ο «γερο - Κόστο» είναι βέβαια ιστορική, θρυλική φιγούρα αλλά για όσους δεν γνωρίζουν, να πούμε λίγα πράγματα: έζησε αρκετά, από το 1906 έως το 1999. Γεννήθηκε στη Βουδαπέστη, σε ρωμαιοκαθολική οικογένεια αλλά με εβραϊκές ρίζες. Σπούδασε φιλοσοφία και ιστορία της τέχνης, αλλά ύστερα από πίεση του πατέρα του το 1924 βρέθηκε στο Παρίσι προκειμένου να εργαστεί ως χρηματιστής. Εκεί ανακάλυψε τη μεγάλη του κλίση και ήταν ίσως από τους λίγους που βγήκαν κερδισμένοι από το μεγάλο Κραχ του 1929. Οταν ξέσπασε ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος διέφυγε στην Αμερική και με τη λήξη του πολέμου έκανε κάτι ιδιαίτερο: επένδυσε κατά βούληση στην ισοπεδωμένη, ηττημένη Γερμανία. Πίστευε ακράδαντα ότι μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα οι Γερμανοί θα έκαναν το μεγάλο come back και ο ίδιος θα έβγαινε κερδισμένος. Δικαιώθηκε. Στα πάμπολλα άρθρα που δημοσίευσε έως το τέλος της ζωής του, ο «γκουρού των διεθνών χρηματιστηρίων» ασχολήθηκε συχνά με τη Γερμανία και, κυρίως, με τη νομισματική φιλοσοφία που διέπει την Bundesbank, η οποία καθορίζει καταλυτικά τη γερμανική σκέψη πάνω στη χάραξη της οικονομικής πολιτικής.

82 σχόλια:

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους .

μπαρμπαλιας είπε...

Του Αντρέ Κοστολάνι

Πραγματικά λυπάμαι από καρδιάς τους φτωχούς παίκτες του χρηματιστηρίου που θέλουν να βγάλουν το καθημερινό τους ψωμί στη Γουόλ Στρητ. Είναι σαν να παίζουν λοταρία, κάθε μέρα τραβάνε νέους αριθμούς. Όπως και στην αρχαία Ελλάδα, όπου οι θαλασσοπόροι έπρεπε να ξεφύγουν με μαεστρία από τη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, έτσι και οι παίκτες της τύχης είναι αναγκασμένοι να περνούν μέσα από τα επικίνδυνα στενά των βραχυπρόθεσμων αριθμών και των μακροπρόθεσμων τάσεων.......

καλημερα
ωραιος ο δασκαλος ...μας θυμησε πως παιζεται το παιχνιδι ...περα απο γραμμες και χαρακες..
Μικε ευχ και για την προσθηκη στο αρθρο...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΟΛΟΙ...μην το προσπερασετε

michele είπε...

Καλημερα,καλημερα!

Γεράκι είπε...

Καλημέρα..καταπληκτικο αρθρο και σχόλιο απο mic...

George είπε...

Καλημερα...καλημερα λιακο και giannhs kon .... αντε να κλεισουν τα γκαπακια για να δουμε το 620+....

michele είπε...

Καλο ανοιγματακι για ΔΕΗ,ΟΠΑΠ,ΟΤΕ διαφαινεται..

George είπε...

καλημερα γερακι και Μικελε.......σημερα τι αγοραζουμε Μικελε...... αντε ριξε καμμια ιδεα για να παω για μπανιο... χα χα χα σε περιμενω για barbeque...............

ο dwk είπε...

Καλημέρα επενδυτές μου!
Hawk πως πάμε;

Michalis είπε...

kalo mina se olous
pos pame?

Γεράκι είπε...

Καλημέρα george, dwk, mιc, Γιαννη, μπαρμπ...δύσκολα φίλε μου..δυσκολα..αλλα τι να κάνεις..? θα είμαστε η πλειοψηφια σε λίγο..

michele είπε...

Καλως τον Μιχαλη,σε εχω χασει φιλε τι κανεις?? ειχα και γω προβληματα με τον υπολογιστη..George δεν εχω καμμια ιδεα προς το παρον.Φαινεται θα ταλαιπωρηθουμε εδω κοντα στην αντισταση πριν την διασπασουμε

Michalis είπε...

gai sou michele
ola kala sinomate..
polla treximata me tin doulia...

ti nea?

michele είπε...

Καλο ειναι να εχεις δουλεια,εκει τι γινεται με τις τραπεζες??κυνηγατε τον Βγενο? προσπαθουμε και γυροφερνουμε το 620-625 μεχρι να το σπασουμε ..

PS είπε...

χθεσινά κουλούρια
Novomatic AG raises stake in the company to 5.07%
Intralot announced that Novomatic AG has raised its stake in the company to 5.07%
(8.06m shares) as of 26/6/2012.
πάρτε κι άλλα,λεφτά έχετε

Michalis είπε...

prota na anakefaleopiithoune oi trapezes...

ke ton vgeno tha ton kinigisoune meta tin anakefaleopiisi..

ke otan alaxi o proedros..

giati ladose me 3 ekatomiria atoma sto akel..

opos sas iposxethika ides to reuters ti afieroma ekane den ine?:)

erxete ke deutero afieroma ston vgenopoulo apo to reuters:)

to opio tha exi perisoteres leptomeries...
den xero an milai ke gai dimosiografous pou ladose o vgenopoulos..

tha fani stin poria:)

michele είπε...

Με την Κυπρ τι βλεπεις να γινεται, η ΛΑΙΚΗ ηδη κρατικοποιηθηκε,θα το γλυτωσετε το μνημονιο?? λεφτα δεν βλεπω να δινουν οι εκτος Ευρωπης

PS είπε...

θα τους λέει ένα παραμύθι το βράδυ για πρίγκηπες που φέρνουν λεφτά ο τσάκας και θα πηγαίνουν σαν πουλάκια για ύπνο.

michele είπε...

Οποιος δινει λεφτα,θελει και τις εγγυησεις του ΑV,εννοειται οτι τα λεφτα με τα λογια δεν χρειαζονται εγγυησεις.
Στην ΙΝΛΟΤ αυτοι πηρανε σειρα σου τωρα χαχα

Michalis είπε...

to mnimonio den glitonete..
afto ine dedomeno..
to 10xrono kipriako omologo ine 53 cent..
tora ine elafros anodiko..
i kipros san xora to thetiko den exi 30xrona omologa
exi polla omologa pou ligoune 2013 ke 2014..
milame gia ena poso giro sta 5 dis..
episis prepi na gini pio antagonistiki i ikonomia ke na miothoune misthoi ke sintaxis tous kiveritikous..

i kiprou ta 500 miria pou zitai.. ine ta exis..

ine ta 200miria ellima pou ixe apo tin AMK

ke ta extra 300 miria ine i diafora pou vgeni apo to kourema ton ellinikon omologon sto 75%..

epidi prin i kiproue dixe kourema 60% sta accounts tis..

otan to dixi sto 75% vgeni akrivos 300 miria..

i diikisi zitise i diafora na kalifthi me ena axiografo..

i me ena omologiako metatrepsimo se metoxes..

giati mazepse arketa xrimata apo tin teleuteua AMK

alla fisika edo exi ke euthines i diikisi giati prin meres sti geniki sineleusi elege pos ine ola entaxi eno tora vgike me ena auximeno poso..

pu den ine auximeno stin ousia

apla ine i diafora apo to kourema..

otan dis pos ixe ke exi politi gia tis asfalies tis eurolife..

ke piestike apo tin kivenrisi na min polithoune giati tha exi 30% apolisis..

den to ekane..

to ti ke pos tha pexti tha fani stin poria..

to proto vima stin aglia egine ke metaferthikane ta operarations se thigatriki..

to idio tha prepi na gini ke sitn ellada..

to leo edo ke mines..

ta operations ton kipriakon trapezon stin ellada na ginoune thigatrikes..

ke na apokopoune..

gia na min piezete ke i katathetiki vasi stin kipro sta gaps pou iparxoune apo tis xrimatodotisis...

me tin ipovathmisi se junk tis kiprou den boroune pleon ta collaterals ta kipriaka na dexonte apo tin EKT

ke gia tin paroxi reustotitas ( gia oses trapezes xriazonte)

tha ginonte meso tou ELA..

vasika to provlima pou mas katastrepse ine o apateonopoulos vgenopoulos..

giati milame gia mia xora me xreos epi tou aep 70%

me daniako xartofilakio 24 dis stin ellada...

ke tin kipro na beni se ifesi
tha dixi

otan xeroume ti tha gini me daniodotisis gia ton orikto plouto gia ton deutero giro tha fani

idietera otan boune kapia komatia collaterals gia na pari i kivernisi xrima brosta

PS είπε...

Την ερχόμενη Πέμπτη προχωρεί ο Η. Μόσιαλος στην ίδρυση πολιτικής κίνησης, επιδιώκοντας τη σύγκλιση και ανασύνθεση των μεταρρυθμιστικών, εκσυγχρονιστικών και προοδευτικών δυνάμεων της χώρας.

Ο κ. Μόσιαλος εκτιμά ότι το ΠΑΣΟΚ έκλεισε τον κύκλο του και πρέπει να συμμετάσχει στις διεργασίες που αναπόφευκτα θα γίνουν για τη σύγκλιση των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων.







Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012, 11:16
---αφού είναι ελεύθεροι ακόμα, προκαλούν ξεδιάντροπα τον πάντα αφελή ψηφοφόρο,αδιόρθωτοι και αμετανόητοι για τα εγκλήματά τους, τέτοια καμμένα λάδια περιμένουμε να μας ξανασώσουν;

PS είπε...

νωρίτερα από ότι ανέμενα (2,20) σκόνταψε η δεη.

giannhs kon είπε...

Καλημερα και παλι σε ολους

AV 2.02 to 2.20 είναι ταχύτητα απογειώσεις χαχαχαχα

μπαρμπαλιας είπε...

Φωωωωτη κλμ
κοιτα φιλε μην ειμαστε αχαριστοι...το χαα εδωσε υπερ-αποδοσεις...να τρελαθεις που λεμε...και ως εκ τουτου πωλουσι

michele είπε...

Ειχανε πει οτι θα καλυψουν ενδεχομενως τα αδιαθετα στην Κυπρ μεχρι τις 18 Ιουνιου.Δεν εμφανιστηκε κανεις και τωρα επικειται αναδιαρθρωση ολου του οργανογραμματος..
Ο Μοσιαλος θα μπορουσε να ειναι ενδιαφερων πολιτικο προσωπο,αλλα συνδεθηκε με την αθλιοτερη κυβερνηση ολων των εποχων..τωρα να κανει πολιτικη κινηση μονος του τι να πω..

μπαρμπαλιας είπε...

....δηλωνω Μοσαλίκος απο τωρα...αχαχαχααααα

Michalis είπε...

michele den borousane na ta kalipsoune sta 0.50 otan i timi ine apo 40-50% kato apo tin timi....
toulaxisto oxi apo tous ifistamenous..

prospathisane na kalipsoune tin diafora me polisi assets..

den egine

PS είπε...

επειδή μου αρέσουν τα παραμύθια εγώ είμαι με τον τσάκα

PS είπε...

kaloussis % partners
Αμεση εισαγγελική παρέμβαση, προκειμένου να παύσει η λειτουργία της νομικής εταιρείας που έχει ιδρύσει ο αποπεμφθείς από το δικαστικό σώμα, πρώην δικαστής Ευάγγελος Καλούσης, ζητεί ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννης Αδαμόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καλούσης ήταν από τους πρωταγωνιστές του παραδικαστικού κυκλώματος που έδρασε την περασμένη δεκαετία. Αρχικά είχε καταδικαστεί το 2008 σε κάθειρξη 20 ετών που στην πορεία μετατράπηκε σε κάθειρξη 12 ετών, ενώ αποφυλακίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο έχοντας εκτίσει τα 3/5 της ποινής του.
----αθάνατο ελληνικό επιχειρείν,βρε σε τι βόθρο ζούμε, ξέρουμε;

michele είπε...

Πωληση assets θελει χρονο συνονοματε,δεν γινεται ετσι..

PS είπε...

κάτι τέτοια βλέπει η αγορά και παίρνει ανάποδες.

Michalis είπε...

to xero...
to mono kalo xiropiasto ine oi asfalies...
giati tin rosiki den tithete thema
idomen

PS είπε...

Επτά οίκους ανοχής που λειτουργούσαν παράνομα εντόπισε η ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της Αθήνας.

Συνολικά συνελήφθησαν 15 άτομα -12 αλλοδαπές, δύο Ελληνίδες και ένας Έλληνας- κατηγορούμενα κατά περίπτωση για παραβίαση σφραγίδων της αρμόδιας αρχής και παράβαση του νόμου περί εκδιδομένων ατόμων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος
---άλλο ένα καίριο πλήγμα στον ...ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ τουρισμό,ΧΑΧΑ

PS είπε...

κλείνω,δεν βλέπω φως σήμερα,ασήμαντος και ο όγκος άλλωστε,αν μείνουμε μεταξύ 610-620 καλό θα ήταν πάντως,καλή συνέχεια σε όλους.-ινλοτ στα 0,90 να πάτε να πάρετε από αλλού βρεεεε,εγω δεν σας δίνω.

michele είπε...

http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1547844
Δεν φταει μονο ο ΒΓΕΝΟ οπως φαινεται συνονοματε..

giannhs kon είπε...

http://www.euro2day.gr/news/enterprises/122/articles/711136/Article.aspx

michele είπε...

Προσπαθεια διασπασης του 0,91 απο ΙΝΛΟΤ ..

michele είπε...

..ταχυτατη ανακεφαλαιοποιηση ,λεει ο Τουρκολιας,αντε να τελειωνουμε με τις σαπιες να δουμε ..ασπρη μερα

michele είπε...

Αντε το νερο να πουλησουμεεεεεεεε

giannhs kon είπε...

ΜΙΧΑΛΗ ποιες κινδυνεύουν από revers split ?????

michele είπε...

Οσες εχουν το 0 μπροστα ειναι φαβορι Γιαννη,το ρεκορ ειναι της ΓΤΕ 1 προς 100! το reverse split
H ΑΛΦΑ εκλεισε το gap η ΠΕΙΡ πολυ κοντα ,πηγε σχετικα κοντα και η ΕΥΡΩΒ

Γεράκι είπε...

κάτω απο προυποθέσεις αγορα ΕΤΕ με βάση το 60λεπτο..στοχος προηγουμενο υψηλο..1,47?

Γεράκι είπε...

εννοειται η ευρωβ κ η αλφα ακομα καλυτερες...

giannhs kon είπε...

Ευχαριστώ ΜΙΧΑΛΗ αν θες έχε το κατά νου .

ΓΕΙΑ ΣΟΥ HAWK οι πειραιώτες δεν μασάνε φίλε .

Γεράκι είπε...

μπηκα...

Γεια σου Γιανναρε...μερικες φορες ισως μασουλανε...

ο dwk είπε...

…τρεις ώρες περίμενα να το ακούσω Michele!
Πιο κάτω έχει τίποτα ο Κωστόπουλος;;;

michele είπε...

dwk ,καλο ειναι να μην παει πιο κατω,περναει και γραμμη τασης απο το 1,15.. αν το χασει αυτο μπορει να φτασει και στον 200 αρη ο οποιος τωρα ειναι μακρια στο 1.023

Γεράκι είπε...

εχει δικιο ο mic...εχω το ιδιο stop loss..απο κοντα το 60λεπτο..

michele είπε...

Απο τον Χαμαιλεοντα του euro2day:

H Cyta Cyta και τα ευρώ... ευρώ!

Κακός χαμός έγινε στο Twitter με αφορμή προκήρυξη για κάλυψη θέσεων ωρομίσθιου προσωπικού από τη Cyta.

Η γνωστή κυπριακή εταιρία ζητά από τους υποψηφίους να καταβάλουν 25 ευρώ μαζί με την υποβολή της αίτησης, ποσό που σε κάθε περίπτωση δεν επιστρέφεται! Όπως ήταν αναμενόμενο, τα σχόλια ήταν πολλά και καταδικαστικά.

Ο Χαμαιλέων, γνωστός fun των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλίευσε και παρουσιάζει μερικά από τα πιο καυστικά και (κόσμια) tweets:

- "Με 25€ απο κάθε μία από τις περίπου 3.000 αιτήσεις θα μαζέψουν 75.000. Φτάνουν για μισθό 5-8 ατόμων αφού δίνουν 7,42€".

- "Πάντως 25 ευρώ δεν είναι πολλά, να λέμε τα Cyta Cyta και τη σκάφη σκάφη".

- "Μήπως δίνουν δώρο και κούφωμα με Cyta".

- "Εγώ στη Cyta 12 ευρώ θα δώσω μόνο! Αφού πάντα 12άρι δίνουμε στην Κύπρο!" (σ.σ. εννοεί τη Eurovision).

- "Οταν με ξαναπάρει τηλ. πωλητής της Cyta θα του ζητήσω 25 ευρώ για να εξετάσω την προσφορά του".

- "Η Cyta έκανε τους μισούς νεοφιλελεύθερους να μοιάζουν γατάκια μπροστά της".

- "Σούπερ Προσφορά! Δέχομαι βιογραφικά με ένα δεκαευράκι! Μη στέλνετε στους φραγκοφονιάδες στη Cyta".

Δεν γνωρίζουμε πλήρως τις πρακτικές προσλήψεων στο νησί, καταλαβαίνουμε όμως ότι τα 25 ευρώ δεν είναι και λίγα για έναν άνεργο, ιδιαίτερα σε μια χώρα που μπαίνει σε τροχιά μνημονίου.

Αξίζει βέβαια να σημειώσουμε ότι η εν λόγω προκήρυξη αφορά τη μητρική εταιρία Cyta Κύπρου και ως εκ τούτου η "ελληνική" εταιρία ουδεμία σχέση είχε με αυτήν.

μπαρμπαλιας είπε...

By Agency staff Comments 3 Jul 2012 10:06
F1 crash horror: Marussia Formula 1 driver Maria de Villota left fighting for her life after crashing during testing at Duxford airfield.....

http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/maria-de-villota-crash-marussia-1128048

Μικε μας εσυ που ξερεις και τα αγγλιστι...τι επαθε η ωραια σπανιολα;...

μπαρμπαλιας είπε...

ΙΝΛΟΤ ...αποδοση 43% απο αρχη ετους
νοτ του μπαντέ..

και αν δεν εγραψαν τα χιλια μυρια εναντιον της...

michele είπε...

Τρακαρε σε δοκιμες ( ειναι δοκιμαστης της Cosworth) ενω γυρναγε στα πιτς ,σε πιστα αεροδρομιου και παλευει για τη ζωη της

Γεράκι είπε...

εχουμε μπει σε τροχια ανοδου..απλα δεν ξέρω εαν θα γινει τωρα ή θελουν να το πανε σε στηριξεις..δηλ 604? 600? 595-591?...τραπεζοχαρτα ειναι πανω σε κινητους αλλα ο ΓΔ οχι..ειναι λιγο μπερδεway..

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Καλησπερα και απο εμενα σε μια απο τις πιο αισιοδοξες και αξιολογες παρεες του διαδικτιου.Ετσι ειναι η Αγορα μια πανω μια κατω αλλιως τι νοημα θα ειχαν ολα οπως η Ζωη.Michele εκτος απο ωραια χαρτακια μας εμπλουτιζεις τις γνωσεις μας με ωραια αρθρα οπως αυτο του Κοστολανι.Βιβλια του βεβαια να δουμε που θα βρουμε εεεεεεε?Παρενθεση βρηκα ενα σε ενα ακυρο βιβλιοπωλειο μες την σκονη ξεχασμενο και το τσιμπισα αμεσως.Αφου κ ο βιβλιοπωλης το ειχε ξεχασει χαχαχα.Να στε παντα καλα και κουραγιο στον φιλο Ηαwk που σιγουρα ειμαστε ολοι μαζι του τουλαχιστον ψυχολογικα.

michele είπε...

Εχει κατι ωραια Βιβλια γραψει ο γερο-Κοστολανι..γεια σου Γιαννη,ειμαστε αισιοδοξοι,αλλα ο,τι βλεπουμε στους χαρακες δεν εχει να κανει με αισιοδοξια η απαισιοδοξια..απλα μονο με εκτιμησεις.

michele είπε...

Να βαλω μια ωραια φωτογραφια στην αναρτηση ,μιας και η συνεδριαση δεν εχει ιδιατερο ενδιαφερον???

Unknown είπε...

ΚΑΙ ΤΙ ΤΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΜΕΙΣ χαχαχαχ

michele είπε...

Εγω ερωτω..εσυ ποιος εισαι του λογου ?? αχαχαχα

michele είπε...

Καντε ανανεωση και αμαρτιαν..ουκ εχω

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

Ελπίζω να μην ακατάλληλη Μιχάλη, μας παρακολουθούν και μικρά παιδιά..χαχαχα
Καλησπέρα σας.

giannhs kon είπε...

Εγω ειμαι εγω αλλα σε ξενο PC xaxaxaxaxa

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

εδω ισως κατι ξεκινησει να γινεται

michele είπε...

Ε οχι ακαταλληλη Βαλια μου..γεια σου ρε Γιανναρα αφησες το κονταρι σπιτι??
Καλο μεσημερι και στον Αλεξ ,τι ειδες κατι καλο??

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ είπε...

οχι αλλα μαλλον δεν θελουν να χαθει το 610 καλο αυτο

michele είπε...

Ε τους ακολουθουμε ο,τι θελουν και μεις μαζι τους..ειναι και τοσο χαμηλος ο ογκος που κανουν ο,τι θελουν με χαμηλο κοστος

michele είπε...

Φαινεται πανε και την ΕΤΕ να κλεισει το gap ακι της..

George είπε...

γκαπ ετε 1,27--1,343 ΣΩΣΤΟ??????

ο dwk είπε...

«…καταργούνται όλες οι αμειβόμενες επιτροπές των υπουργείων, καθώς και οι ειδικές γραμματείες»
Ας τα λέμε κι αυτά …

michele είπε...

dwk σωστο και μακαρι να ειναι ετσι..
GAP ετε 1,28-1,34

μπαρμπαλιας είπε...

Μικε ,ποιο ειναι αυτο το κνέλι;;;

michele είπε...

Βεβαια dwk το συστημα δεν μπορει να δουλεψει χωρις γραμματειες,αυτες βγαζουν δουλεια απλα ειναι συνηθως τα δικα μας παιδια,οσον αφορα τις επιτροπες εκει γινοταν το ελα να δεις.Τωρα που ειναι 3 μαζι να κανουν ενα πιο ορθολογικο και λιγοτερο κοστοβορο συστημα και να ειναι πιο λειτουργικο

VassilisS είπε...

Καλησπέρα σε όλους. Πάντως φίλοι όλα αυτά που γραφετε εδώ όλοι και ιδιαίτερα ο Μικε εμένα με έχουν βοηθήσει τα μάλα. Ευχαριστώ.
Πέρα από τα υπόλοιπα χαρτιά που αναφέρετε να ''θυμίσω''και τα αγαπημένα σε μενα Σωλκ τα οποια διατηρούνται αξιοπρεπέστατα. ΜΙΚΕ πως τα βλέπεις να εξελίσονται?

VassilisS είπε...

Πάντως η ΑΛΦΑ το παλέυει άγρια εκεί στον 1.15.

michele είπε...

Τα Σωλκ κανουν μια ..πονηρη συνεδριαση σημερα VAS ,και spread μεταξυ αγοραστων πωλητων ,ετσι ωστε να μην πουλας ευκολα και να μην αγοραζεις ευκολα
Καποιες φασεις ο,τι εβγαινε στους πωλητες το επαιρναν
Τωρα αν περασει το 0,7690 θα παιξει πολυ καλα ..μ ενοχλει το gap χαμηλα αλλα ειναι χαρτι που μπορει και να αργησει να το κλεισει

michele είπε...

Ναι ειναι σοβαρη στηριξη τα 1,15 για την ΑΛΦΑ,αν τη χασει εχουμε ..θεματακι.
Μια καλη δουλεια ειναι το arbitrage μεταξυ ΟΤΕ και ΔΕΗ αλλα θελει γρηγορα αντανακλαστικα

michele είπε...

Καλησπερα Νικολα..

Γεράκι είπε...

στις 3 ειχα πει οτι μπαινουμε σε τροχια ανοδου..βεβαια λογω χαμηλου ογκου παει σαν χελωνα αλλα πραγματι μαζεψε αρκετα..κ μαλιστα χωρις τρεξουν χαρτια τα οποια περιμενα...για να δουμε κλεισιμο για αυριο..

Γεράκι είπε...

καλησπερα νικολα..θενκς Double Γιαννη..ξεχαστηκα..

michele είπε...

Γιναμε και θετικοι με ΕΕΕΚ στο +2,13% χεχε

michele είπε...

ολοκληρωσαμε το arbitrage..να περναει και η ωρα

Alexandratos - Koulis plz save TPEIR bank είπε...

Michele επειδή δεν σε διάβασα νωρίτερα, έδωσες ΟΤΕ γ ΔΕΗ ή το αντίστροφο?

michele είπε...

Ειπα απλα οτι ενα ενδιαφερον arbitrage εχει δημιουργηθει μεταξυ ΔΕΗ - ΟΤΕ που εχουν μεταξυ τους διαφορα απο 12-15 ποντους..αλλα για παιχνιδι να περναει η ωρα..μπορει η διαφορα να ανατραπει υπερ του ΟΤΕ αυτη τη φορα

michele είπε...

κΑΙΝΟΥΡΓΙΑ,ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ