Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012


X.A.A. META TH ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ


                                                                                     ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΣΧΟΛΙΑ
Καθημερινό σχόλιο Μιchele..
Στις 499.56 μον εκλεισε σημερα ο ΓΔ..

με ανοδο 2,09% και τζιρο 33,17 εκ ευρω.Η αγορα ξεκινησε αμηχανα στην αρχη,αλλα οσο περνουσε η ωρα δυναμωνε,με πρωταγωνιστη την ΑΛΦΑ που τραβηξε πανω ολο τον τραπεζικο δεικτη.Ο συγκεκριμενος ΔΤΡ ειχε ανοδο 5,29% στις 181,71 μον ,εχοντας μια ενδιαφερουσα διαγραμματικη εικονα διασπωντας ανοδικα μια μεγαλης διαρκειας πτωτικη σφηνα. Υπαρχει το ενδεχομενο η αγορα να προεξοφλει καποιο εκλογικο αποτελεσμα,αλλα μενει να το δουμε αυτο και στις επομενες δυο συνεδριασεις..
Ο FTSE 20 ειχε κι αυτος μια καλη πορεια, κλεινοντας με κερδη 2,75% στις 182,96 μον ,ωθουμενος εκτος απο τις τραπεζες και απο αλλες δεικτοβαρεις μετοχες οπως η ΔΕΗ ( +7,69%) στα 1,4 ευρω,η ΕΕΕΚ (+2,98%)στα 12,44 ευρω,ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ με δευτερη συνεχομενη δυνατη συνεδριαση στο +4,85% στα 0,7130 ευρω,ο ΤΙΤΚ ( +3,71%) στα 13,13 ευρω,η ΜΙΓ (+6%) στα 0,2120 ευρω και ο ΜΥΤΙΛ με κερδη +3,87% στα 1,61 ευρω.Αρνητικος πρωταγωνιστης ο ΟΠΑΠ καθως μετα την αποκοπη μερισματος δυσκολευεται να αντιδρασει,εκλεισε με απωλειες 3,31% στα 3,5 σε καινουργια χαμηλα ολων των εποχων.Ε ντυπωσιακη και αναμενομενη εν πολλοις και η κινηση της ΓΕΚΤΕΡΝΑ στο +8,15% στα 0,5440 ευρω.
Πολυ θετικη η τελικη εικονα με 77 μετοχες ανοδικες και 41 πτωτικες.
Η αγορα περαν του αποτελεσματος των εκλογων "διψαει" και για ειδησεις οπως αυτη εδω:
"Τη διάθεση 252 εκατ. ευρώ από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ για την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων Κορίνθου -Τρίπολης - Καλαμάτας (159 χλμ.) και Λεύκτρου -Σπαρτης(46 χλμ) ενέκρινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή."
Αμεταβλητο διεθνως το κλιμα στις αγορες με τον DAX  αυτη την ωρα να κινειται στις 6163 μον με ελαφρα θετικο προσημο +0,04% και τον DOW στις 12.577 μον με κερδη 0,04%.

22 σχόλια:

michele είπε...

Περιμενουμε κλεισιμο αναψυκτικου για διαμορφωση δεικτη..δειχνει τρελλο νουμερο αλλα δεν νομιζω

michele είπε...

Οντως εκλεισε νορμαλ.. μπραβο Αλφα,μπραβο ΓΕΚ..

michele είπε...

5,29% Ο δτρ ενδιαφερον..εκτος σφηνας

PS είπε...

..."ο φόρος που αντιστοιχούσε στις φορολογικές δηλώσεις του 2011 (χρήση 2010) ήταν 1,1 δισ., ενώ το αντίστοιχο ποσό για το 2012 (χρήση 2011) είναι 5,1 δισ. ευρώ."
Καλοστημένο το κόλπο γκρόσσο έ;

michele είπε...

Σας τα ειπα εγω που μιλαγαμε για εσοδα..ολοι ειχαν επιστροφες περυσι,φετος το αναποδο θα πληρωσουμε..το πηγαν και στο οριο για μετα τις εκλογες..και θα σου πουνε ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ..

PS είπε...

Ποιοί θα ΧΡΥΣΟπληρώσουν τους ΜΙΖΕΝΣ ξέρουμε,οι άλλοι "δώστε ένα 500άρικο για τα μάτια του κόσμου,και επικαλεστείτε και ανάλωση κεφαλαίου προηγουμένων ετών ,αν τα τεκμήρια ξεπερνούν το εισόδημα",σιγά μη σας λυπηθούμε ,ας προσέχατε εσείς οι μισθωτοί.
Με αυτή τη ανηλεή για τις μάζες μισθωτών φορολόγηση , με το 5:1 στο δημόσιο,και με τη σταδιακή "εξοικονόμηση" 2 τουλάχιστον δις,που βαίνουν αυξανόμενα κάθε χρόνο,ΜΟΝΟ από αυτά τα 3 κύριοι σε 5 χρόνια θα έχουμε πλεονασματικό προυπολογισμό,αυτά λένε δυό χρόνια τώρα στην τρόικα.
Για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε,ας καταρρεύσει πλήρως η κατανάλωση, ας πάει η ανεργία στα 5εκατομμύρια, ας κλείσουν τα μαγαζιά,ας ρημάξουν τα ξενοδοχεία,και ας αυτοκτονήσουν μερικές δεκάδες χιλιάδες ακόμα,αυτή την πολιτική θα συνεχίσουν,τι δεν καταλάβατε ακόμα;

PS είπε...

***"σταδιακή "εξοικονόμηση" 2 τουλάχιστον δις(πολύ λίγα λέω),που βαίνουν αυξανόμενα κάθε χρόνο"--
από τις μειώσεις αποδοχών των ΔΥ με το νέο μισθολόγιο,με βάση το οποίο έπεσαν οι αποδοχές από 20-40%,και το κυριώτερο:με ΚΑΜΜΙΑ προοπτική αύξησης(30ε την τριετία,και μόνο μετά από αξιολόγηση,που ποτέ δεν ξεκίνησε).

michele είπε...

Μονο με περικοπες και φορους δουλεια δεν γινεται.Και καποιοι λενε οτι αυτος ειναι φιλελευθερισμος.ΤΟ ακριβως αντιθετο δηλ.Με τις υγειες μας.Τι να το κανεις τωρα που το ΠΑΣΟΚ θα καταληξει στα ορια του 10%

Αλεξανδρος είπε...

One thing is sure, Greece won't "disappear". There will always be people living in Greece. This means that there will always be a Greek Economy. Sure it can change dramatically, and will unlikely be the same as it was 10 years ago, but one day or another Greece will start to grow again.

When that day comes, the Greek market will have rallied by several %. It's always hard to catch a falling knife as you never know where the bottom will be, but one thing is sure: compared to the rest of the world, Greece looks like a nice opportunity to me for contrarians.

There's only one catch here: If you buy stocks now and Greece devaluates its currency (after exiting the Eurozone), you could lose loads of money due to the currency devaluation.

michele είπε...

Σωστος συμφωνω απολυτα..δεν ξερω who is ,αλλα αδυνατωντας να πιστεψω την τελευταια υποθεση εργασιας ,εχω γινει contrarian..αν και δεν το συνηθιζω.Αλλα αν οχι τωρα,πότε???

Αλεξανδρος είπε...

http://www.bigtrends.com/etf/are-greek-stocks-a-contrarian-buy-right-now/
ειναι πολυ ενδιαφερον

Αλεξανδρος είπε...

διαβαστε και παρηγορηθειτε

michele είπε...

Αυτα ειναι για τους εχοντας μια οχι τοσο ..καλη ψυχολογια ο,τι πρεπει χαχα

michele είπε...

Κατα τις 9 γραφηματακι ΓΕΚΤΕΡΝΑ..

michele είπε...

Δεν ξεχναμε οτι την Παρασκευη εχουμε παραγωγα triple witch day..

michele είπε...

Mπραβο ρε Ποστιγκα, σ εχει τιμησει και η πρασινη φανελα..

pantelis είπε...

Καλησπερα σε ολους.... Μικελε στειλε λιγο το mail σου αν μπορεις να σε ρωτησω κατι..

michele είπε...

mixal61@yahoo.gr

PS είπε...

Εαν επαληθευτούν οι κρυφές δημοσκοπήσεις, τότε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μαζί βγάζουν περίπου 170 έδρες, κάτι που σημαίνει πρώτον οτι ο Ελληνικός λαός παραμένει αδιόρθωτος και δεύτερον οτι θα μπορούν άνετα να σχηματίσουν κυβέρνηση οι δύο τους, χωρίς καν την συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ σε περίπτωση που ο Κουβέλης αλλάξει γνώμη.

Επαναλαμβάνουμε όλες αυτές οι πληροφορίες προέρχονται απο τα ίδια τα κόμματα, με οτι και εαν σημαίνει αυτό, καθώς στις προηγούμενες εκλογές τόσο τα κόμματα όσο και οι εταιρείες δημοσκοπήσεων έπεσαν παταγωδώς έξω!

Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.com

michele είπε...

Δεν πρέπει και να πέφτει πολυ έξω,σε τέτοια πάντως περίπτωση θα πιέσουν πολυ τη ΔΗΜΑΡ να συμμετάσχει.
Όσον αφορά το αδιορθωτο του πράγματος είπαμε:
Αν τύχει πιάσεις την γυναίκα σου να σε απατα δεν σημαίνει ότι το να κοψεις το πεος σου είναι λύση.Υπάρχουν κι άλλες προτιμοτερες!

ο dwk είπε...

«Σέβομαι τον ελληνικό λαό. Θα αποφασίσει αυτό που θέλει στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Κι εγώ είμαι Πρόεδρος μιας Δημοκρατίας που έχει βουλευτικές εκλογές την ίδια μέρα. Επομένως, θεωρώ ότι οι ψηφοφόροι πρέπει να ασκήσουν πλήρως το κυριαρχικό τους δικαίωμα. Πρέπει, όμως, να τους προειδοποιήσω διότι είναι καθήκον μου, διότι είμαι φίλος της Ελλάδας: Εάν έχει δοθεί η εντύπωση ότι οι Έλληνες θέλουν να απομακρυνθούν από τις συμφωνηθείσες δεσμεύσεις και να εγκαταλείψουν κάθε προοπτική ανάκαμψης τότε, θα υπάρξουν χώρες εντός της Ευρωζώνης που θα προτιμήσουν να τερματίσουν την παρουσία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Προτιμώ λοιπόν να το πω διότι αυτή είναι η γλώσσα της αλήθειας. Εγώ δεν στηρίζω αυτήν την τοποθέτηση. Θέλω να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη αλλά, οι Έλληνες πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτό προϋποθέτει μια σχέση εμπιστοσύνης». Ερωτηθείς τι θα γίνει με τη χρηματοδότηση της Ελλάδας, σε περίπτωση ακύρωσης του μνημονίου, ο κ. Ολάντ σημείωσε ότι «η πλήρης ακύρωση του μνημονίου θα θεωρηθεί από πολλές χώρες της Ευρωζώνης ως ρήξη». Ζητώντας από τους Έλληνες να τον εμπιστευτούν, τόνισε πως θα μεριμνήσει ώστε να έρθουν κονδύλια για την ανάπτυξη στην Ελλάδα: «Ζητώ απ’ τους Έλληνες να μου έχουν εμπιστοσύνη. Αν θέλουν να μείνουν στο ευρώ να ξέρουν ότι η Ευρώπη θα τους στηρίξει, ταυτόχρονα όμως πρέπει να γίνουν προσπάθειες -δίκαιες προσπάθειες. Αυτό ήταν το πρόγραμμά μου για τη Γαλλία. Είναι αναγκαίες οι προσπάθειες, αλλά, να είναι δίκαιες. Οι έχοντες και οι πιο πλούσιοι να πληρώσουν το μερίδιο που τους αναλογεί στις προσπάθειες».

michele είπε...

Καινούργια ανάρτηση ,γραφημα ΓΕΚΤΕΡΝΑ