Διασπάται η Alpha Bank ακολουθώντας το μοντέλο Eurobank – Με στόχο την εμπροσθοβαρή μείωση των NPEs- Η Morgan Stanley δίνει τη σύσταση overweight για την ελληνική αγορά ήτοι για αποδόσεις καλύτερες από αυτές της αγοράς -Συμφωνία Mytilineos – Gazprom για την προμήθεια φυσικού αερίου-Citigroup: Η Ελλάδα στους κερδισμένους από την πρόταση Κομισιόν

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012


Χ.Α.Α.  Live    
ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΗΤΟ ΜΟΥ 31/5/2011 15.20  ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΓΔ 1309 ΜΟΝ
                                                                                     
                                                                                                                                                                  
                                                     Σχόλια γιά τή συνεδρίαση online..
ΠΟΣΟ ΚΕΡΔΙΖΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΗ 
ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΔΥΝΑΜΗ ΕΕ...
Μπορεί οι ΗΠΑ να μην επιθυμούν την κατάρρευση του ευρώ για λόγους παγκόσμιας σταθερότητας, αλλά μια χρόνια αδυναμία της ΕΕ μάλλον βολεύει την υπερδύναμη.


Ενδιαφέρον παρουσιάζει η προ ημερών ανάλυση του Stratfor, σύμφωνα με την οποία μολονότι θα μπορούσαν να υπάρχουν πολλοί λόγοι για να θέλει την κατάρρευση της ΕΕ, η Ουάσιγκτον, όπως επισημαίνει η Stratfor, γνωρίζει κάτι τέτοιο θα αποσταθεροποιούσε τις ΗΠΑ.


Επομένως, όπως σημειώνεται στην ανάλυση του διάσημου Think Tank, να «διατηρούνται οι ευρωπαίοι» σε μια κατάσταση μακροχρόνιας αστάθειας και αυτό είναι « αποδεκτό» για τις ΗΠΑ.  «Οι ηγέτες των G20 συναντήθηκαν στο Μεξικό την προηγούμενη Δευτέρα. Ο σκοπός της συνάντησης δεν ήταν σαφής σε όλους. Η αρχική προσοχή δόθηκε στην Ευρώπη και υπήρξε μια γενική συμφωνία ότι οι ευρωπαίοι πρέπει να κάνουν κάτι. Ωστόσο ήταν δύσκολο να που τι ακριβώς πρέπει να κάνουν. Όπως σημειώνεται στην έκθεση του Stratfor, φάνηκε να υπάρχει μια αίσθηση υπέρ της τόνωσης της ευρωπαϊκής οικονομίας, αυτό φάνηκε μια καλή ιδέα, συγκεκριμένα για τους μη ευρωπαίους που θα επωφεληθούν από την τόνωση χωρίς να την πληρώσουν ή να ζήσουν με τις δυνητικές συνέπειές της. Όπως σημειώνεται δύο χώρες «με ζωτικά συμφέροντα από την καλή υγεία της Ευρώπης είναι η Κίνα και η Ρωσία». Η Ευρώπη αποτελεί τον μεγαλύτερο πελάτη της Κίνας, ωστόσο εάν πέσει σε ύφεση, οι ευρωπαίοι θα αγοράζουν λιγότερα κινεζικά προϊόντα. Σε μια στιγμή που η κινεζική οικονομία δέχεται ήδη ασφυκτικές πιέσεις, η χώρα θέλει μια υγιή ευρωπαϊκή όρεξη για τα προϊόντα της.


Όπως σημειώνεται σε σχόλιο της EurActive, η οποία επεξεργάστηκε την ανάλυση του Stratfor, αυτό φυσικά, αποτελεί επιχείρημα εναντίον της τόνωσης που βάζει περισσότερα χρήματα στα χέρια των καταναλωτών. Αντί να αγοράζουν ευρωπαϊκά προϊόντα και να τονώνουν την οικονομία, ίσως αγοράσουν κινεζικές και άλλες εισαγωγές. Αυτό θα καθιστούσε την τόνωση ως οικονομικής μεταβίβαση προς τους κινέζους. «Η υγιής Ευρώπη είναι επίσης προς το συμφέρον των ρώσων.


Τα θεμέλια της ρωσικής οικονομίας είναι οι πρώτες ύλες, και οι ρωσικές εξαγωγές και το ρωσικό φυσικό αέριο είναι πολύ σημαντικό για την Ευρώπη. η τελευταία τείνει να διολισθήσει σε ύφεση. Εάν συνεχιστεί αυτή η τάση, οι ευρωπαϊκές βιομηχανίες θα έχουν χαμηλότερη ζήτηση σε φυσικό αέριο, γεγονός που θα επηρεάσει τη ρωσική οικονομία». Ωστόσο οι ρώσοι κάνουν μια βαθύτερη θεώρηση των γεγονότων στην Ευρώπη. Θυμούνται την Ευρώπη που υπήρχε πριν καταργηθεί επίσημα ο πόλεμος στην Γηραιά Ήπειρο. Θυμούνται ότι μια συνέπεια του ευρωπαϊκού εθνικισμού ήταν η εισβολή της Ρωσίας.


Οι ρώσοι δεν ανήκουν στη σχολή που πιστεύει ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί ξανά- συγκεκριμένα αφού συνέβη πάνω από μία φορά. Έχουν πεσιμιστική θεώρηση της ιστορίας. Αντιλαμβάνονται την Ευρώπη ως τον ιδανικό γείτονα- μια ήπειρο που είναι οικονομικά ενωμένη, με εμμονή με την ευημερία και αδιαφορία ή εχθρότητα προς τις αμυντικές δαπάνες. Εάν καταρρεύσει η ΕΕ, η Ρωσία δεν μπορεί να είναι βέβαιη για το τι θα συμβεί. Βέβαια οι ρώσοι θα προσεγγίσουν τους γερμανούς, και οι γερμανοί ίσως ανταποδώσουν.


Ωστόσο μια Ευρώπη διαιρεμένη για ακόμη μια φορά σε μάζες εθνών κρατών που κυνηγούν τα δικά τους συμφέροντα- με τη Γερμανία ως κύρια σύμμαχο της Ρωσίας- θα προκαλέσει ανησυχία. Επομένως, οι ρώσοι έχουν πολλούς λόγους να θέλουν τους ευρωπαίους να λύσουν τα προβλήματά τους και να επιστρέψουν στην επιτυχημένη εμμονή τους για ευημερία. Η αμερικανική στάση είναι ακόμη πιο περίπλοκη. «Οι αμερικανοί ηγέτες είτε το αποδεχθούν είτε ακόμη έρθουν αντιμέτωποι με αυτό, οι ΗΠΑ δε θα είναι χαρούμενες με την ανάδυση ενός ενοποιημένου, υπερεθνικού κράτους με μια οικονομία μεγαλύτερη από αυτή των ΗΠΑ- και εν τέλει με ισότιμη στρατιωτική ισχύ. Το τελευταίο πιθανώς δε θα συμβεί σε αυτό το σημείο, επομένως ο φόβος που δεν αντιμετώπισαν ποτέ οι αμερικανοί ηγέτες καθίσταται άνευ σημασίας. Ταυτόχρονα, οι ΗΠΑ δεν θέλουν μια ευρωπαϊκή κατάρρευση. Μια χρηματοπιστωτική κρίση στην Ευρώπη θα είχε σημαντικό αντίκτυπο στις ΗΠΑ.


Ωστόσο υπάρχουν συγκεκριμένα πλεονεκτήματα σε μια παγκόσμια οικονομική κρίση πριν αυτή καταστεί κρίσιμη». «Μεγάλα ποσά ευρωπαϊκών χρημάτων που αναζητούν ασφαλές καταφύγιο θα εισρεύσουν, όπως και τα κινεζικά εδώ και καιρό, στις αμερικανικές αγορές, στην αγορά μετοχών, ομολόγων, ακίνητης περιουσίας και σε οτιδήποτε είναι διαθέσιμο. Σε κάποιο βαθμό, αυτό σταθεροποίησε τις αμερικανικές χρηματοπιστωτικές αγορές. Υπήρξε εισροή χρημάτων διότι- σε σχετική βάση- οι ΗΠΑ είναι ασφαλέστερες από την Ευρώπη ή την Κίνα τη δεδομένη στιγμή».


Σύμφωνα με την ανάλυση του Stratfor: «Μολονότι θα μπορούσε να έχει πολλούς λόγους να θέλει μια κατάρρευση της ΕΕ, η Ουάσιγκτον δε θέλει ένα τέτοια αποτέλεσμα διότι θα είχε αποσταθεροποιητικές συνέπειες για τις ΗΠΑ. Επομένως, κρατώντας τους ευρωπαίους σε μια κατάσταση μακροχρόνιας αστάθειας είναι κάτι αποδεκτό για τις ΗΠΑ. Βάζει ρώσους και κινέζους σε δυσκολότερη θέση και προκαλεί εισροές χρημάτων από φοβισμένους επενδυτές».


Φυσικά, η αλήθεια πίσω από τις συνόδους κορυφής των εθνικών ηγετών είναι ότι αυτό που θέλουν αυτοί οι ηγέτες έχει μικρή σημασία. Αυτό που θα πάρουν θα βασιστεί στην σκληρή πραγματικότητα που δεν υπόκειται σε επιμέρους επιθυμίες. Εάν μπορούσε να επιλυθεί θα είχε ήδη επιλυθεί  η ευρωπαϊκή κρίση είναι ζήτημα βαθειάς απόκλισης συμφερόντων. Ανεξάρτητα του πόσες περιθωριακές συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν, ή το τι θα πουν τα ανακοινωθέντα, υπάρχει η βούληση των G20 που πρέπει να ληφθεί υπόψη. Ένα πράγμα που ξέρουν οι 20 αυτοί ηγέτες είναι ότι δεν έχει σημασία τι θα ειπωθεί σε αυτή τη συνάντηση. Η ιστορία έχει τη δική της πορεία σε σημαντικά ζητήματα».
www.badmoney.gr

127 σχόλια:

μπαρμπαλιας είπε...

καλημερα

Άξονες οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής για έξοδο από την κρίση

Γιάννης Στουρνάρας, 16/03/2012

http://www.metarithmisi.gr/el/readText.asp?textID=6404&sw=1440

...οπως δηλωσα ευθεως αντιΡαπανικος,δηλωνω οτι ειμαι με τον Γιαννη...η διαισθηση μου -που εχει το διαολο μεσα της-δεν θυμαμαι να με εχει προδωσει..
παω για πρωινη βουτια ...syl

μπαρμπαλιας είπε...

...εσεις καντε νανι σας...
και επειδη οποιος γυριζει...μυριζει...
βρηκα δυο λετσες μισοκαδιαρες.
θα ψηθουνε το μεσημερι,με κολοκυθακι σαλατα...

σ.σ. λετσα,γοφαρι,δαγκανιωρος...ψαρια εποχης .οπου τα βρητε ,μη ρωτησετε ποσο ,παρτετα.αρκει να ειναι φρεσκα...

giannhs kon είπε...

Καλημέρα σε όλους τους φίλους

Καλημέρα ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ

Βλέπεις μόνο καλημέρα είπα δεν σχολιάζω το προηγούμενο μήνυμα χαχαχαχα

George είπε...

Καλημέρα Λιακο και giannhs.... από ποια περιοχή είσαι και τα βρίσκεις Λιακο? Αυτά κάπου Πρέβεζα μεριά τα βρίσκεις λετσες,λαβρακια δαγκανιορια με τα κοφτερα δοντια....ενας φιλος ψαρευε τετοι και ηταν απο την περιοχη αυτη.....

μπαρμπαλιας είπε...

ελα Γιωργη κλμ, μεσα εισαι

George είπε...

Γιατροί λαμόγια Παιδάκια και κυρίως κοριτσάκια 10 και 12 ετών να παίρνουν μετά …μανίας φάρμακα για την ανόρθωση της σεξουαλικότητάς τους τύπου Viagra. Αντίστοιχα από συνταγές που σαρώθηκαν βρέθηκε ιερέας χωρίου να λαμβάνει …ορμονοθεραπεία για να τεκνοποιήσει

μπαρμπαλιας είπε...

ανοδικο ξεκινημα για τους "συμμαχους"...
και ριξτε σε μεγενθυνση τη φωτο του Μικε...λετε να;;;
καλα Μικε σοβαρομιλας οτι ειναι 31/5/2011 ;;;
ΕΤΕ 4.85
ΟΤΕ 6.99
ΣΩΛΚ 0.99
ΣΙΔΕ 2.70
ΜΥΤΙΛ 5.12...

μαλλον προκειται για λαθος χονδρο...

michele είπε...

Kαλημερα,καλημερα!! Μπαρμπα 1 χρονο πριν..

michele είπε...

Ειδες Λιακο τι price illusion εχουμε παθει?? κοιτα και αλλα χαρτια να δεις που ηταν..

μπαρμπαλιας είπε...

Μικε μου ειναι τρομερο...και χαρακωνουμε το 420;;;;

michele είπε...

Και 228 εχει δει ο Βελλιανιτης ,πολυ καλος κυματικος αναλυτης.Λεω ομως μεχρι τοτε να βγαζουμε τιποτα..χεχε

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα σε όλους...καλά έκανες Μικέ μου για να μην ξεχνιόμαστε...εγώ το έχω πει πιο λαϊκά τιμές τσίχλας, τιμές λεπτών του ευρώ που δεν τα παίρνεις όταν σου τα δίνουν στα ρέστα...εκεί καταντήσαμε.
Για τα υπόλοιπα, Βερνίκους Στουρνάρες, Αβραμό που θα πήγαινε έξω ως επικεφαλής...άκουσα πολλά σχόλια με κοινό παρονομαστή " μα δεν υπάρχουν νομικές υπηρεσίες στο κράτος να προφυλάξουν την κυβέρνηση από στραβοπατήματα?"
Άντε να δούμε... έχουμε βάλει μυαλό ή συνεχίζουμε τα ίδια?
Θα έχουμε πολλά να λέμε, καλά να είμαστε....

michele είπε...

Οντως ειναι θεμα διοικητικων λειτουργων καπου ..χαζεψαν,φαινομενο συνηθες σ ενα κρατος που υπολειτουργει.Ελπιζω να σφιξουν..τα γαλατα.Τυχαια βρηκα αυτη τη φωτο στο κινητο μου και ηθελα να τη δημοσιοποιησω για να ..θυμηθουμε

George είπε...

Μικελε δεν ετοιμάζεις καμιά εξόρμηση για κανένα μπανάκι.... αν και είναι κρύα η θάλασσα τώρα στα μέρη σου....

michele είπε...

θα το κανω κι αυτο george το προηγουμενο ΣΚ ..ελιωσα διπλα στη θαλασσα.Αλλα κι εδω ειναι τα πραγματα ενδιαφεροντα,πρεπει να ειμαστε απο πανω

George είπε...

καθόλου ζωντάνια σήμερα .... όλα ψόφια...δεν βλέπω ούτε διάθεση να γράψουμε...και έκανα αγορά στην άλφα με 1.16 άλλα δεν βλέπω φως...καλά ήμουν εκτός....

ΠΑΝΟΣ είπε...

Και κάτι σχετικό με την επιλογή Στουρνάρα. Στο βιογραφικό του αναφέρει ότι την περίοδο 1986- 1989 εργάστηκε ως ειδικός σύμβουλος του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Πρωινό τηλεφώνημα Τσοβόλα στον Real FM... διαψεύδει ότι είχε αυτή την ιδιότητα το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Όχι ότι είναι τόσο σημαντικό αλλά είπαμε δεν υπάρχουν περιθώρια και δεν επιτρέπονται πλέον οι παραμικρές αμφιβολίες. Πρέπει να είμαστε ΟΛΟΙ υπεύθυνοι.
Άλλη κουβέντα αρχίζει να γίνεται και για την συμφωνία των 18 προεκλογικών σημείων Σαμαρά με τις προγραμματικές δηλώσεις των τριών που συγκυβερνούν...εδώ θα είμαστε και δεν θα πέσει τίποτα κάτω. Τα δε βαριέσαι και τα ωχ αδερφέ άσε μας τώρα να πάμε για μπανάκι και έχει καύσωνα τελείωσαν...διαφορετικά δεν θα βγούμε ποτέ από το τέλμα. Υπεύθυνοι ΟΛΟΙ πρέπει να είμαστε. Πρέπει κάποτε σ' αυτή τη χώρα ότι λέμε να ισχύει.
Χωρίς καμιά αντιπολιτευτική διάθεση αυτά από εμένα, θέλω να πετύχει η κυβέρνηση και να πάει μπροστά η χώρα με αξιοπρέπεια όμως και αλλαγή νοοτροπίας...διαφορετικά θα ρίξουν απλά νερό στην αυτοδυναμία του Τσίπρα και τίποτα άλλο. Δεν μου φταίει ο άνθρωπος προς Θεού, δεν έχει δοκιμαστεί, αλλά πλέον δεν εμπιστεύομαι κανέναν από τους παλιούς σχηματισμούς.
Σταματάω πριν με πείτε πάλι γκρινιάρη και ότι επαναλαμβάνομαι...

Γεράκι είπε...

Καλημέρα σας...
ΓΔ..Δεν θα με χάλαγε να δω ειναι πισωγυρισμα γυρω στο 570-573 με την προυποθεση να κρατήσει (κ με συγχρονισμενο στοχαστικο) ώστε να δουμε νεα υψηλα...εκτος βεβαια εαν εχουν διαφορετικη αποψη κ το πανε καρφωτο πανω..

George είπε...

ευτυχώς πήρα χθες Λαικη με 0,074 50000 τεμ και περιμένω να πάει 0,078 για να πουλήσω ......για τον καφέ χα χα

ΠΑΝΟΣ είπε...

...πιο καλά να πήγαινες στη κανονική λαϊκή χθες Γιώργη...

ΠΑΝΟΣ είπε...

ΚΥΠΡΟΥ με διαφορά η χειρότερη...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Με ποιον είμαστε αντιμέτωποι σήμερα τεχνοκράτες μου, με τον 50άρη?
Καλημέρα Αντώνη και Γιώργη

Γεράκι είπε...

δυστυχως βλέπω με 15 λπτ καθυστερηση...αλλα σεταρεται ομορφα ο ΓΔ..για νεα υψηλα..λογω στοχαστικου..

Γεράκι είπε...

διπλοπατωνει στο 5λεπτο η Κυπρου...για να δουμε εαν κρατήσει η παμε για χαμηλοτερα..Καλημέρα Πάνο

ΠΑΝΟΣ είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=GGDTgG7uoGY

Τι 50άρης τι 20άρης...

giannhs kon είπε...

Καλημέρα και πάλι σε όλους τους φίλους


HAWK 597 το κλείσιμο σήμερα

Γεράκι είπε...

Ομορφοαντρα μου!!! εχεις την μαγικη μπάλα? Ποιος εισαι? ο Σαρουμαν?

ΠΑΝΟΣ είπε...

http://www.enikos.gr/economy/56735,O_Baroyfakhs_grafei_ston_Stoyrnara.html
Ενδιαφέρον για όσους πιστεύουν ότι ο Βαρουφάκης έχει κάτι να πει.

ΠΑΝΟΣ είπε...

χαχαχα καλό...ο Σάρουμαν που τα σαρώνει όλα
Καλημέρα Γιάννη αισιόδοξε....

ΠΑΝΟΣ είπε...

Και πάνω από τον 50άρη δηλαδή Γιάννη...μακάρι

giannhs kon είπε...

Καλημερα ΠΑΝΟ μου φαγωθήκανε όλοι να πιάσουμε τους χάρακες για να μάθουμε , τώρα γελάνε den peirazei .

Πόσο έκλεισε ο ΓΔ χθες χαχαχαχα


HAWK πλάκα κάνω έτσι !!!!!!!

giannhs kon είπε...

ΠΑΝΟ η τσιγγάνα φίλη μας τα λέει όχι εγώ χαχαχα

ΠΑΝΟΣ είπε...

Γιάννη δεν πειράζει να πετάμε κάτι που και που χωρίς να μπλέκουμε στα βαθειά βέβαια, τους δίνουμε και ερέθισμα για σχόλια, ειδικά στον Αντώνη που μας βοηθάει να κατανοήσουμε μερικά πράγματα.
Φυσικά δεν ανακατεύομαι σε ειδικότητες άλλων λόγω ημιμάθειας

michele είπε...

589,91 o απλος κμο 50 ημ στο ημερησιο φυσικα..

giannhs kon είπε...

Εγώ δηλώνω πανασχετος χαχαχα Αλλα τρελαίνομαι να τους πειράζω

Πως το κάνουν με τις γραμμές !!!!!!

Γεράκι είπε...

Mic...παρακαλώ να απαγορευτει η πρόσβαση στον Γιαννη γιατι διαστρεβλώνει τις πολυτιμες πληροφοριες που δίνουμε με τόσο κόπο...

michele είπε...

Κατ αρχη ο Γιαννης βλεπει ΜΟΝΟ επανω,του αρεσει ο ουρανος φαινεται χαχα.

μπαρμπαλιας είπε...

ρε Μικε μας...
αυτο το ρολογι...καλα εκανες ,αλλα αυτο το βαθυ κοτσινο φοντο...με μαυρα γραμματα...
εξτρεμ δεξια-αριστερα...

giannhs kon είπε...

Καλημέρα ΜΙΧΑΛΗ μας

http://youtu.be/qs8sjO2d1aw

μπαρμπαλιας είπε...

Γιάννη, σιδεροκέφαλος!

http://www.euro2day.gr/ekivolos/1/233/Ekivolos.aspx

Γεράκι είπε...

Δεν πιστευω να το πηρες τις μετρητοις Γιάννη...χεχεχεχε...

giannhs kon είπε...

όχι βέβαια HAWK μην ξανασκεφτείς τέτοιο πράγμα

michele είπε...

Το χρωμα του ρολογιου Μπαρμπα δεν ειναι δικης μου επιλογης ,θα δω αν μπορω να το αλλαξω..πειτε τη γνωμη σας αν δεν αρεσει το βγαζω,απλα επειδη εχει σχεση με το..αθλημα το ρολοι

Γεράκι είπε...

εμενα μου φανηκε σαν ωρολογιακη βόμβα κ οχι ρολοι...

Γεράκι είπε...

να το πισωγυρισμα που λεγαμε..τελικα το παλεψε για νεα υψηλα αλλα δεν ειχε δυναμη...τωρα σειρα εχουν οι στηριξεις..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Να δούμε σε ποιανού χέρια θα σκάσει η βόμβα όμως, τι να μας ενοχλήσουν αυτά, αίναι ασήμαντα, εδώ υπάρχουν τόσα άλλα να μας ενοχλούν καθημερινά...

Να δούμε αν θα σου κάνει τη χάρη Αντώνη να πάει εκεί που είπες... και να πάρει νέα δύναμη... νάτο το βλέπω ήδη...

ΠΑΝΟΣ είπε...

ταυτόχρονη σκέψη....

Γεράκι είπε...

χεχεχε..

alexandra είπε...

Καλησπέρα σε όλους. Αφιερωμένο στους ροκάδες της στήλης.
southern rock - Black Stone Cherry - White Trash Millionaire

http://www.youtube.com/watch?v=lSEovw5-bbU

PS είπε...

Πάνο,γιατί λες ότι η κυπρ είναι η χειρότερη τράπεζα;
Από κεί θυμάμαι έλεγε ο δν ότι είναι "μακράν η καλύτερη",εκεί γύρω στο τέλος της αμκ.
Προφανώς κανείς δεν ήξερε με πόσα δις ελλ.ομολόγων ήταν φορτωμένη(12?).Ούτε για κάποια δις ανεξόφλητες οφειλές από πιστ.κάρτες(6>).+24 δις δάνεια σε νοικοκυριά.
Όταν στα 0,50 εθεωρείτο ευκαιρία για είσοδο,αν θυμάμαι καλά και εδώ,έγραψα:ΦΟΒΟΥΜΑΙ.
Πέραν των 500εκτ. που ζητά,κάποιοι μιλούν και για νεα αμκ στα 0,10.Και πιθανή κρατικοποιηση τύπου μαρφβ.

Γεράκι είπε...

εχουμε κ λέμε..εαν αντιδράσει (5λεπτο) πανω στον 50αρη πολυ καλα..μετα έχουμε 100αρη..κ ενδιάμεσα μια στήριξη στο 573 που ειχα πει..δηλ μιλάμε για μια ζώνη 572-576 εαν τα χάσει..χμμμμ..εχουμε ακομα την κάτω γραμμη τάσης..

michele είπε...

Καλη σου μερα Αλεξανδρα ,ευχαριστουμεεε
δεν εχουμε και πολλα να κανουμε σημερα οποτε..μουσικη ο,τι καλυτερο

michele είπε...

Οσον αφορα το θεμα των τραπεζων και των κυπριακων ( το ενεργητικο των οποιων υπερβαινει το ΑΕΠ της χωρας) ισχυει το ρηθεν: Οποιος ανακατευεται με τα πιτουρα ,τον τρωνε οι κοτουλες

Γεράκι είπε...

με εστειλες Αλεξανδρα...southern rock??...αρκετα κοντα στο stone (desert) rock για το οποιο διαρρηγνύω τα ιμάτιά μου...χοχοχοχο

ΠΑΝΟΣ είπε...

Καλημέρα Αλεξάνδρα και Άρη...
Για την Κύπρου Άρη ότι λέω είναι σύμφωνα με αυτά που βλέπω...για τα υπόλοιπα έχεις δίκιο, κανείς δεν ήξερε μάλλον τι κουβαλάει πίσω της, απλά πιθανολογούσαν όλοι με βάση την τιμή της αύξησης... τα γεγονότα και η πραγματικότητα τρέχουν πιο γρήγορα και μας υπερκαλύπτουν όλους δυστυχώς.

alexandra είπε...

hawk το'ξερα ότι θα σου άρεσε

Γεράκι είπε...

hell Yeah!!!!!!!!!

PS είπε...

το πόσο επικίνδυνοι είναι οι¨"γνώστες" που τα ανακατεύουν δεν είπες.

Γεράκι είπε...

Ακουστε κ ΔΕΙΤΕ προπάντων το παρακάτω διαμάντι...παμε σε άλλο μουσικο μοτιβο..αλλα ταξιδιαρικο..

http://www.youtube.com/watch?v=aSU49AFzgtw

Το ονομα του group ειναι καθαρά τυχαίο..χαχαχα!!!!

michele είπε...

Φτιαχτηκε ο Αντουαν, Αντωνη εχει trading σημερα το μαγαζι,αλλα οπως το παιζουνε δεν ακουμπας ευκολα.Μεγαλα μαστορια.Εγω ΠΕΙΡ ακουμπησα να δω αν θα προστεθουν στη θεσουλα που εχω η θα πουληθουν στο σημερινο στοχο..

Γεράκι είπε...

ειναι ιδεα μου ή το 573 αντέδρασε ρε παιδια?

alexandra είπε...

hawk τέλεια πλάνα χαλαρωτική μουσική. Οτι πρέπει γι'αυτή την ώρα.

Γεράκι είπε...

τωρα ομως θέλει λίγο προσοχη...εαν δεν κάνουμε νέα υψηλα....εν δυνάμη ενισχυεται η καθοδικη κινηση...ετσι λεω εγω...ηδη έδωσε ενα +1% πάνω σχεδον..(παντα για ΓΔ)

michele είπε...

573,13 Αρχοντας εισαι HAWK..

Γεράκι είπε...

με κακομαθαινετε πρέσβη μου..

michele είπε...

Eιμαστε μεγαλο team Αντουαν,στις 1.32 σου ελεγα εχει trading σημερα το μαγαζι ... voila..

michele είπε...

o OTE ειναι καλος σημερα,η ΔΕΗ μονο πανω απο 1,81 θα παιξει

Γεράκι είπε...

ΚΥΠΡ..απλα να το ξερετε..ειναι σε ενδιαφέρον σημειο στηρίξεων..μιλαμε για αστραπιαιες κινησεις (5 λεπτο)..οτι βλέπω το λεω..εαν..εαν..τοτε ισως..χεχεχε..
Αλλα φοβαμαι μην την παρασυρει ο ΓΔ (εαν στραβωσει κατι)..

michele είπε...

Προς το παρον η αγορα απλα κραταει επιπεδα και παιζει σε αυστηρα μικρο-σημεια,τιποτα ιδιαιτερο..τα μικρο trading ειναι για να περνα η ωρα

michele είπε...

Μπηκε μεσα στο πτωτικο gap του Ο Βαγγελης ( της 7ης Μαιου) ,στο 2,40 το κλεινει,δυσκολη ζωνη αυτη

Γεράκι είπε...

ειναι δύσκολο χωρις realtime αλλα δεν θελω να βλεπω κλεισιματα κατω απο 10αρι (5 λεπτο) γιατι θα γινει αυτο προειδοποιησα το πρωι..δηλ εαν δεν κάνουμε νεα υψηλα μεγάλωνουν οι πιθανότητες να σπάσουμε πχ το 573..οι κινητοι μέσοι θα μας βοηθήσουν σε αυτο..δεν θελω να σας μπερδευω..

michele είπε...

Το σαμαρι την πειρ μου την χωνουνε στη μαπα..χαχαχα

Γεράκι είπε...

ΓΔ..60λεπτο..θελει προσοχη...ειμαστε ηδη υπεραγορασμενοι..και δεν εχουμε καταφέρει να παμε πολυ ψηλα..εαν σπασει ο 10αρης..ωχ.ωχ..οσο ειμαστε απο πάνω ομως..κοιταμε ψηλότερα..

Γεράκι είπε...

Mic..στο εχω πει προ ημερων..ελπιζω η ΠΕΙΡ να μην δειχνει τον δρόμο στον ΓΔ..Βρίσκεται 2-3 επεισόδια μπροστα...κ συμπεριφέρεται οπως ακριβως δεν θελω να δω τον ΓΔ...εκτιμηση μου...

michele είπε...

Το trading Aντωνη για μενα ,ειναι για να περνα η ωρα..επειδη ομως η ΠΕΙΡ ειναι σε επιπεδα που μια κινηση την κανει, ασχολιεμαι λιγο παραπανω..σοβαρη ασχολια με σαπια δεν εχω οπως ξερεις

michele είπε...

Σημερα εχει και ανβεασμενο ογκο σε σχεση με τις τρεις τελευταιες μερες οποτε με ...κραταει να μην παω για κανα coffee

μπαρμπαλιας είπε...

Μικε κοιτα λιγο την ΒΙΟΧ ...
σηκωσε χαρτουρα...

Γεράκι είπε...

καλησπέρα Νίκο...απλα αναφέρω την Πειρ γιατι πράγματι με ενδιαφερει η συμπεριφόρα της , οχι για την ίδια, αλλα για τις υπόλοιπες..

νικος φαληρο είπε...

κε hawk πως πηγε το ραντεβου σας;

Γεράκι είπε...

την Δευτερα μέτρια..(δεν ηταν αυτο που ηθελα να ακουσω..) αλλά είμαι σε αναμονη ομως..2 ακόμα παραθυράκια..ελπιζω να γινει μια μπουκαπορτα ενα απο τα 2 τουλάχιστον..χοχοχο..ετσι ειναι ζωη..πανω κατω..

Γεράκι είπε...

ΝΑΤΑ ΜΑΣ!!!...τα νεα υψηλα που έλεγα το πρωι εαν κ εφοσον παμε πισω στο 573...χοχοχοχο...μην με ρωτατε εαν τα κρατήσουμε..χαχαχα..

νικος φαληρο είπε...

μακαρι να γινει.Να ταξετε κερι στην Παναγια της Τηνου και μολις γινουν τα πραγματα οπως θα σας τα φερει η Χαρη Της να πατε να Της το αναψετε.

Γεράκι είπε...

δεν εχεις κ αδικο...

νικος φαληρο είπε...

S3-S2-S1-R1-R2-R3 ALFA spot0,78-0,9-1,00-1,17-1,34-1,47 TREND:short TREND STOP:1,17

νικος φαληρο είπε...

S3-S2-S1-R1-R2-R3 ΜΟΗ spot4,25-4,58-4,96-5,25-5,45-5,57 TREND:long TREND STOP:4,96

νικος φαληρο είπε...

S3-S2-S1-R1-R2-R3 ΜΥΤΙΛ spot1,88-1,92-2,10-2,29-2,4-2,5 TREND:long TREND STOP:2,1

νικος φαληρο είπε...

προσοχη τα ανωτερω ειναι αντιστασεις - στηριξεις για σημερα

Νίκη είπε...

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους και τις φίλες.
http://www.parapolitiki.com/2012/06/blog-post_9421.html#.T-rYmRkWZrk.facebook

michele είπε...

Γεια σου Νικολα ,τι κανεις πως πανε οι δουλειες??

Γεράκι είπε...

ναι πως πάνε οι δουλειες?καλα?

νικος φαληρο είπε...

καλα κε michele.Για την ωρα εχει στρωσει λιγο.Ηδη ψαχνουμε το επομενο deal.

νικος φαληρο είπε...

αμφοτερους σας ευχαριστω για το ενδιαφερον

michele είπε...

Αυτα μετρανε Νικο.Η πραγματικη οικονομια..τα αλλα θα ερθουν

Γεράκι είπε...

τι λέτε? πάμε αλλη μια κάτω δηλ γύρω στο 575 για να σπάσουμε τελικα το 584? ή το σπάμε τωρά? διαλέχτε...
(για ολα υπάρχουν κ αλλη πλευρα του νομισματος αλλα εγω τωρα βλεπω την καλη....)

νικος φαληρο είπε...

Τι κρύβεται πίσω από την υποβάθμιση της Γερμανίας
27/06/2012 - 12:43


Της Αμαλίας Κάτζου

Μπορεί για κάποιους να αποτελεί μία θεωρία συνομωσίας. Ωστόσο οικονομικοί και πολιτικοί παρατηρητές δεν θεωρούν καθόλου τυχαία της χθεσινή υποβάθμιση της Γερμανίας από τον οίκο αξιολόγησης Egan Jones. Και κάνουν λόγο για προειδοποιητική βολή των αμερικανών στη σιδηρά κυρία της Γερμανίας, η οποία με την αμείλικτη στάση της απειλεί να οδηγήσει σε κατάρρευση το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Nα σημειωθεί πως ο ανεξάρτητος οίκος αξιολόγησης Egan Jones τοποθετεί πλέον την διαβάθμιση της πιστοληπτικής αξιολόγησης της ατμομηχανής της ευρωπαϊκής οικονομίας στην κλίμακα «Α+» (από «AA -») και αιτιολογούν την απόφασή τους αυτή στην….ολοένα εντεινόμενη κρίση χρέους στην Ευρωζώνη που αργά ή γρήγορα θα πλήξει και τις γερμανικές εξαγωγές, ενώ αυξάνει παράλληλα και το κόστος «διασώσεων» για τη Γερμανία. Ενδεικτικό είναι πως στην αιτιολογική τους έκθεση θέτουν σε αρνητική θέση και τις προοπτικές της γερμανικής οικονομίας, κάτι που μεταφράζεται σε παρακολούθηση για μελλοντική περαιτέρω υποβάθμιση.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα είναι εκνευρισμένος με την Άνγγελα Μέρκελ και εάν δεν βρισκόταν σε προεκλογικό αγώνα ήταν πολύ πιθανό να υπάρξει διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ των δύο χωρών. Το τελευταίο διάστημα ο Ομπάμα τονίζει, κοιτώντας προς το Βερολίνο, πως πρέπει να γίνουν περισσότερες κινήσεις, προκειμένου να ενισχυθεί η ευρωπαϊκή οικονομία και να προωθηθεί η ανάπτυξη.

Οι παρεμβάσεις του Ομπάμα προκάλεσαν την αντίδραση του Βόλφανγκ Σόιμπλε, ο οποίος συμβούλεψε τον αμερικανό πρόεδρο να ασχοληθεί περισσότερο με τη μείωση του αμερικανικού ελλείμματος, το οποίο είναι υψηλότερο από αυτό που έχει η Ευρωζώνη.

Διπλωματικοί κύκλοι μιλούν για διάρρηξη των σχέσεων ΗΠΑ – Βερολίνου, με το Λευκό Οίκο να επιρρίπτει σοβαρές ευθύνες στη Γερμανία για τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που τείνει να λάβει η κρίση χρέους. Το ψυχρό κλίμα στις σχέσεις των δύο κρατών, δίνει τροφή στο σενάριο πως στην υποβάθμιση της Γερμανίας από την Egan Jones έχει… βάλει το χεράκι του ο Λευκός Οίκος. Αν και πρόκειται για θεωρία συνομωσίας, ωστόσο έχει ενδιαφέρον το πώς συνδέουν κάποιοι την κίνηση του συγκεκριμένου οίκου αξιολόγησης με τη δυσφορία του Ομπάμα απέναντι στην Μέρκελ. Τι υποστηρίζουν; Πώς η υποβάθμιση θέλει να στείλει ένα μήνυμα στο Βερολίνο πως εάν δεν βάλει νερό στο κρασί του, θα ακολουθήσουν κι άλλες υποβαθμίσεις. Φυσικά κάτι τέτοιο θα έχει ως αποτέλεσμα να πάρουν την ανιούσα οι αποδόσεις των γερμανικών bunds και η χώρα θα δανείζεται με υψηλότερα επιτόκια.

Και σε αυτό το σημείο οι πονηρά σκεπτόμενοι υπενθυμίζουν το πρόσφατο δημοσίευμα διεθνούς πρακτορείο, σύμφωνα με το οποίο, μεγάλα hedge funds στοιχηματίζουν σε μαζικό ξεπούλημα γερμανικών ομολόγων τους επόμενους μήνες. Σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίου των μεγαλύτερων hedge fund (Gaim) στο Μονακό, πάνω από το 50% των στελεχών τους εκτιμούν ότι τα επιτόκια των γερμανικών ομολόγων θα διπλασιαστούν μέσα σε ένα χρόνο. Μέχρι σήμερα ελάχιστοι ήταν αυτοί που τολμούσαν να στοιχηματίσουν κατά των γερμανικών ομολόγων. Ενας εξ αυτών είναι ο Τζον Πόλσον, ο επενδυτής-κερδοσκόπος, ο οποίος έγινε γνωστός το 2007, στοιχηματίζοντας στην κατάρρευση της αμερικανικής αγοράς ακινήτων. Στις 18 του περασμένου Απριλίου, έγινε γνωστό ότι ο Πόλσον είχε σορτάρει σε γερμανικά ομόλογα, προεξοφλώντας ότι η επιδείνωση της κρίσης στην ευρωπαϊκή περιφέρεια θα έχει αρνητικές επιπτώσεις και για τη Γερμανία. Ο κ. Πόλσον είχε «πρωταγωνιστήσει» και στο ξέσπασμα της ελληνικής κρίσης το 2009, «σορτάροντας» σε ελληνικά ομόλογα, στα οποία κατείχε σημαντικές θέσεις

ΠΑΝΟΣ είπε...

Ξαναγύρισα. Καλησπέρα στη Νίκη και τον Νίκο, εύχομαι να είστε πάντα καλά.

michele είπε...

Ενδιαφερον αρθρο ,γενικα ασκουνται πιεσεις απο και προς τους Γερμανους.Η κατασταση διαρκει αρκετο καιρο,οι αγορες πιεζουν..ολα θελουν το χρονο τους

μπαρμπαλιας είπε...

Νικη καλησπερα ...μολις το τσακωσα...γιατι κοιταζω και αλλου
χαθηκες...να περνας

Γεράκι είπε...

καλησπέρα Νίκη...εγω ειμαι γενικως αλλου..χοχοχοχο..

ΚΩΣΤΑΣ G είπε...

ΓΔ---584
ΠΕΙΡ--0,24
ΓΕΚ --0,84 Με τα τεσσάρια τα έχουμε σήμερα

ΠΑΝΟΣ είπε...

...και οι κατσίκες ακόμα τα έχουν πάρει με την Μέρκελ και τον καρεκλάτο υπουργό της...ακούς εκεί όνομα...Αίγα(ν) Jones εξελληνισμένο...

michele είπε...

Καλος οικος αυτος και πιο..ανεξαρτητος

Νίκη είπε...

Καλησπέρα φιλαράκια. Να είστε όλοι καλά.

ΠΑΝΟΣ είπε...

Για το άρθρο από το παραπολιτική της Νίκης...θα τα πάρουν χοντρά οι Ευρωπαίοι με τον Κάρολο γιατί πέραν των άλλων μπορεί να χρειαστεί και τίποτα άλλο, μεγάλος άνθρωπος που είναι...χτύπα ξύλο. Νεώτερο εκπρόσωπο δεν έχουμε να βάλουμε? Ούτε πάγκο δεν διαθέτει πια αυτή η κυβέρνηση...σαν τους τερματοφύλακες της Εθνικής ένα πράγμα.

michele είπε...

Γεια σου κ.Νικη ,μεσα σε ολα βλεπω..

Νίκη είπε...

Μέσα είμαι, αλλά οικονομικά. Μέσα για μέσα στο ΧΑΑ χαχα, Μικέλε.

michele είπε...

Να εχεις ενδιαφερον Νικη..αμα εισαι εξω λιγοτερο ενδιαφερον εχει..

michele είπε...

Τις παραιτήσεις των μελών της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας ζήτησε ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Γ. Ζανιάς κατόπιν αιτήματος του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά ενόψει της αυριανής γενικής συνέλευσης της Τράπεζας. Ο...
πρόεδρος της Εθνικής Βασίλης Ράπανος υπέβαλε ήδη την παραίτησή του ενώ ο διευθύνων σύμβουλος Απόστολος Ταμβακάκης θα την υποβάλει εντός των επόμενων ωρών.
Νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος θα αναλάβει ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς,ο οποίους κατέχει σήμερα τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου. Υποδιοικητής θα αναλάβει ο πρώην επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Πέτρος Χριστοδούλου.

George είπε...

Πανο ειδες Λαικη.... 0,078 αντε να τα πουλησω......και η αλφα μου την εφερε ......τωρα παει και0,081.......

Νίκη είπε...

Μικέλε μάλλον δεν με κατάλαβες. Μέσα για μέσα… διπλο-τριπλο- εγκλωβισμένη.

George είπε...

βρε τι γκαντεμιά να αγοράσω σήμερα άλφα.....τι έπαθε, δεν αγοράζουν οι ξένη ..... καμιά ιδέα ΜΙΚΕΛΕ .....

michele είπε...

Το καταλαβα αλλα..εκανα πως δεν καταλαβα..γιατι δεν μ αρεσει ο ορος εγκλωβισμος,ευχομαι σχετικα γρηγορη ..απαγκιστρωση που λεει κι ο Κουβελης..
GEORGE παικτη μου ,τον βγαζεις ανετα τον καφε

George είπε...

μονο με Λαικη η αλλη με εβαλε μεσα......

George είπε...

mikele περασαν 6 ωρες μηπως πρεπει να την κανω απο αλφα με χασουρα.....-,2.65% η μ@@@@Η

ΠΑΝΟΣ είπε...

Μπράβο Γιώργη...και με το παραπάνω σου βγήκε, πάντα τέτοια. Αμα έχεις διαίσθηση δεν πρέπει να την αφήνεις...η άλλη μουλάρωσε βέβαια αλλά θέλει λίγη υπομονή....δεν βοηθάει και πολύ ο γενικός, το 584 κάστρο για την ώρα αν και οι έξω πάνε καλύτερα από το πρωί...

michele είπε...

Πολυ την κρατησες GEORGE xaxa,αμα δεν περασει το 1.19-1.20 δεν πας πουθενα

Γεράκι είπε...

τελευταιο σχόλιο...δεν θέλω να πάρω καποιον στο λαιμο μου...παντως δημιουργειται στο 5 λεπτο καλος ανοδικος σχηματισμος..ο οποιος μπορει να σπάσει το 584 με καλες αποδόσεις..απλα δεν εχω real time κ δεν καταλαβαινω που στα κομματια τωρα εινια η τιμη με τις γραμμες μου..χοχοχο...οτι ηταν να πω..το ειπα..

ΠΑΝΟΣ είπε...

Τρία από αυτά τα χάλκινα νομισματάκια που δεν τους δίνεις σημασία...αλλά φτάνουν για να πέφτει -2,65%.
Οι τιμές που λέγαμε το πρωί...

ΠΑΝΟΣ είπε...

Που είσαι Αντώνη με κάτι τιμές που μας έλεγες για έξω...100 δολ. και βάλε. Εδώ με κάτι ψιλά εμείς...
Για να δούμε έμειναν λίγα λεπτά μόνο.

michele είπε...

H ΓΕΒΚΑ ειναι 40% πανω απο την εικονα της αναρτησης ,αλλα δεν εχει εμπορευσιμοτητα

George είπε...

Πανο θα αγοράσω again με 0,074.....περιμενω......Γεράκι 580 και με βαζελίνη...χα χα

michele είπε...

Ομαλη,επιμονη ,ανοδικη κινηση απο ΟΤΕ σημερα,καλη και η ΓΕΚ "εξυπνα" παιζει ο Βαγγελης

Γεράκι είπε...

εγω ειπα κατι...φυσικα κ μπορει να πεσω εξω...

michele είπε...

περιμενουμε τα κλεισιματα Hawk ,εκει οπου θελουν το κλεινουν

Γεράκι είπε...

αυτο περιμενω..αλλα το κακο ειναι οτι για να κερδίσεις με το καλημερ αυριο...πρεπει να εχεις ηδη μπει μεσα..

michele είπε...

Παμε επανω ,απογευματινη αναρτηση

ΠΑΝΟΣ είπε...

again Γιώργη? Κάτι άλλο μου θυμίζει αυτό πέρα από μετοχές...